شنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۶

ترامپ اختیارات اجرای قانون تحریم‌های ایران و روسیه به تیلرسون تفویض کرد

ترامپ اختیارات اجرای قانون تحریم‌های ایران و روسیه به تیلرسون تفویض کرد


دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه در دستورالعملی اختیارات خود در اجرای قانون تحریم‌های ایران، روسیه و کره شمالی، را به وزیر خارجه‌اش رکس تیلرسون تفویض کرد.
در این دستورالعمل وزیر خزانه‌داری و رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا را نیز به عنوان مجری بخشی از تحریم‌ها و ناظر بر اجرای آنها تعیین شده‌اند.
کاخ سفید جزئیات این دستورالعمل را شامگاه جمعه هفتم مهر ماه منتشر کرد که بر پایه آن اختیارات رئیس‌جمهور در اجرای قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم مصوب سال ۲۰۱۷، قانون حمایت از آزادی‌ها در اوکراین، و قانون حمایت از تمامیت ارضی، یکپارچگی، دموکراسی و ثبات اقتصادی در اوکراین، هر دو تصویب شده در سال ۲۰۱۴ به وزیر خارجه تفویض شده است.
قانون موسوم به مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم که سه کشور روسیه، ایران و کره شمالی را هدف قرار داده است در بهار امسال ابتدا زیر عنوان مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در سنای آمریکا به تصویب رسید اما علاوه بر آنکه سنای آمریکا تحریم‌هایی را علیه روسیه ضمیمه این مصوبه کرد، مجلس نمایندگان هم با تغییر ساختار این مصوبه آن را به قانون تحریم‌های ایران، روسیه و کره شمالی تغییر داد.
پس از این تغییرات سنای آمریکا بار دیگر مصوبه را به تصویب نهایی رساند تا با امضای رئیس‌جمهور تبدیل به قانون شود.
گرچه حمایت پر شمار اعضای کنگره آمریکا عملاً وتوی احتمالی این مصوبه از سوی رئیس‌جمهور را ناممکن می‌کرد، اما در آن زمان تردیدهایی در مورد امضا یا عدم امضای آن از سوی دونالد ترامپ مطرح شد، گرچه کاخ سفید به‌ویژه پس از تغییراتی که در مجلس نمایندگان بر این طرح اعمال شد، از همراهی رئیس‌جمهور با این روند خبر داده بود.
آقای ترامپ نهایتاً در روز ۱۱ مرداد امسال، این مصوبه را به امضا رساند، گرچه در زمان امضا این مصوبه به «به طور جدی ناقص» توصیف کرد که به گفته او «مشخصاً حاوی مقررات خارج از قانون اساسی است».
با این در حالی که نزدیک به دو ماه از امضای این قانون می‌گذرد، دو سناتور آمریکایی اخیراً در نامه‌ای از «تعلل در اجرای این قانون» انتقاد کردند.
بر پایه گزارش رویترز، سناتور جمهوری‌خواه جان مک‌کین و سناتور دموکرات بن کاردین،‌ در نامه‌ای خطاب به آقای ترامپ عنوان کردند که دولت آمریکا با گذشت نزدیک به دو ماه از امضای این قانون اجرای آن را آغاز نکرده است.
در این نامه اشاره شده که بر پایه قانون دولت ملزم بوده تا ابتدای ماه اکتبر برای اعمال تحریم‌های احتمالی «مقررات و راهنماهایی» را برای شناسایی افرادی که به نیابت از بخش‌های دفاعی و امنیتی فعالیت می‌کنند، تهیه کند، اما دو روز مانده به این مهلت، هنوز اطلاعاتی در این زمینه ارائه نشده است.
این نامه روز پنجشنبه تهیه شده، و خبرگزاری رویترز نسخه‌ای از آن را روز جمعه مشاهده کرده است.
قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم، تحریم‌های سختی را برای ایران، روسیه و کره شمالی در نظر گرفته است، که ناظر به دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، برنامه موشک‌های بالیستیک ایران، و نیز برنامه توسعه سلاح هسته‌ای کره شمالی است.
در این میان روسیه هر گونه مداخله در انتخابات آمریکا را رد کرده است؛ ایران تقویت توان موشکی را خط قرمز خود می‌داند، و آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی در چند ماه گذشته بحران جدیدی را در این زمینه به دنبال داشته است.

دادگاه آمریکا ایران را به پرداخت غرامت به امیر حکمتی محکوم کرد

دادگاه آمریکا ایران را به پرداخت غرامت به امیر حکمتی محکوم کرد

قاضی دادگاهی در آمریکا ایران را محکوم کرد به امیر حکمتی ۶۳ میلیون دلار غرامت پرداخت کند. امیر حکمتی در دادگاه گفته است که طی مدتی که در زندان‌های ایران بوده مورد شکنجه و آزار قرار گرفته است.
امیر حکمتی پس از آزادی از زندان‌های ایران در گفت‌وگو با خبرنگاران رسانه‌های آمریکا در تاریخ ۲۱ ژانویه سال ۲۰۱۶
دادگاهی در ایالت میشیگان آمریکا روز جمعه (۷ مهر / ۲۹ سپتامبر) ایران را محکوم به پرداخت ۶۳ میلیون دلار غرامت به امیر حکمتی تفنگدار پیشین نیروی دریایی آمریکا کرد.
امیر حکمتی ۳۳ ساله و دارای تابعیت ایرانی-آمریکایی ساکن ایالت میشیگان است. او از سال ۲۰۱۱ تا سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) به مدت چهار سال‌و‌نیم در ایران زندانی بوده و آن گونه که خود می‌گوید او را در زندان‌های ایران شکنجه کرده‌اند.
بیشتر بخوانید: شکایت امیر حکمتی علیه ایران در دادگاهی در واشنگتن
حکمتی در ماه ژانویه سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) از زندان آزاد شد. آزادی او برمبنای توافق تبادل زندانیان میان تهران و واشنگتن انجام شد.
برمبنای این توافق حکمتی به همراه جیسون رضاییان، خبرنگار واشنگتن پست، کریستیان مینیستر، سعید عابدینی و نصرت‌الله خسروی رودسری در ژانویه ۲۰۱۶ در ازای آزادی چند تن از شهروندان ایرانی که در آمریکا زندانی بودند، آزاد شدند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
امیر حکمتی در ماه مه سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) به دادگاه شکایت و تقاضای غرامت کرد. الن هوول، قاضی منطقه‌ای در واشنگتن این حکم را به سود امیر حکمتی صادر داد. روزنامه واشنگتن پست نوشته است که قاضی دادگاه نیمی از این مبلغ را به عنوان غرامت و نیم دیگر را به عنوان جریمه ایران تعیین کرده است.
اسکات گیلبرت، وکیل مدافع امیر حکمتی در ارتباط با این حکم در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هیچ غرامتی نمی‌تواند رفتار بی‌رحمانه و غیرانسانی را که طی بیش از پنج سال در زندان‌های ایران بر حکمتی اعمال شد، جبران کند.»
وکیل حکمتی در ادامه در بیانیه نوشته است که این حکم اما می‌تواند گام دیگری باشد برای التیام آقای حکمتی و خانواده‌اش.
بیشتر بخوانید: «امیر حکمتی به ۱۰ سال زندان محکوم شده است»
گیلبرت پیشتر با صدور بیانیه‌ای رفتار ایران در قبال حکمتی را "کاملا حقیرانه" خوانده و اعلام کرده بود که حکمتی با اتهامات "ساختگی" دستگیر و در سلول انفرادی در یکی از "غیرانسانی‌ترین" زندان‌های جهان زندانی شده است.
امیر حکمتی٬ پس از آزادی از زندان و ورود به آمریکا از دولت ایران شکایت کرد. او ایران را متهم به شکنجه جسمی و روانی خود کرد و خواستار دریافت خسارت از دولت ایران شد.
شکنجه در زندان‌های ایران و اعتراف‌های حکمتی
حکمتی از سوی جمهوری اسلامی ایران متهم به جاسوسی برای سازمان سیا شده بود و با همین اتهام نیز چهار سال‌و‌نیم در زندان‌های ایران نگه داشته شد.
بر اساس متن دادخواست ارائه‌شده از طرف امیر حکمتی به دادگاه٬ ایران متهم شده بود که او را در زندان تحت خشونت فیزیکی طولانی‌مدت و مداوم قرار داده است. مواردی از خشونت احتمالی فیزیکی علیه حکمتی که در متن دادخواست آمده بود از این قبیل‌ بودند: شلاق کف پاها٬ شوک الکتریکی در محدوده کلیه‌ها٬ نگه داشته شدن چندین‌ساعته در موقعیت‌های تنش‌زا و کتک زدن با باتوم.
بیشتر بخوانید: شورای حقوق‌ بشر سازمان ملل خواستار آزادی امیر حکمتی شد
بر اساس متن دادخواست، حکمتی که در زندان اوین تهران زندانی بوده، تحت آزار روانی نیز قرار داشته است. در متن دادخواست آمده است که زندان‌بانان با خیس کردن کف سلول امیر حکمتی، برای ساعت‌ها او را از داشتن شرایط خواب محروم می‌کرده‌اند. چراغ‌ها همیشه روشن بوده است و به او داروهای اعتیادآور خورانده می‌شده است.
default

امیر حکمتی، سرباز آمریکایی که از اوین سر در آورد

«انفجار تله انفجاری» در مسیر خودروی پلیس در زاهدان

«انفجار تله انفجاری» در مسیر خودروی پلیس در زاهدان


خبرگزاری‌های ایران از انفجار یک «تله انفجاری» در مسیر خودروی پلیس راه «جون‌آباد» زاهدان خبر می‌دهند.
روز شنبه (هشتم مهر) خبرگزاری مهر بدون اشاره به خسارات جانی و مالی این انفجار، خبر آن را منتشر کرده‌است.
خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از جانشین فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان، از انفجار «شی صوتی» در محور مواصلاتی «زاهدان – خاش» خبر داده‌است.
آن‌طور که احمد طاهری گفته، این شی از سوی «افراد ناشناس» کار گذاشته شده بود و انفجار آن «هیچگونه خسارت جانی و مالی در برنداشت.»
آقای طاهری افزوده که صدای انفجار ناشی از این شی، در پنج کیلومتری پاسگاه جون‌آباد در محور مواصلاتی زاهدان – خاش شنیده شد.
به گفته این مقام پلیس، این شی، «در کنار پل روگذر واقع در روی جاده» کار گذاشته شده بود.
جانشین انتظامی سیستان و بلوچستان همچنین از تلاش برای شناسایی و دستگیری عاملان این حادثه خبر داد.
روز گذشته نیز نماینده ایرانشهر در مجلس از کشته شدن یک کودک و پدر در درگیری نیروی انتظامی با یک «شرور مسلح» خبر داد.
به گزارش روز جمعه (هفتم مهر) خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)، محمدنعیم امینی‌فرد، «بی‌دقتی نیروی انتظامی» را علت کشته شدن این پدر و فرزند اعلام کرده‌است.
وی خواستار «برنامه‌ریزی منسجم» نیروی انتظامی در عملیات علیه «اشرار مسلح» شده و افزوده «در منزل فرد شرور، زن و کودک و اهالی خانه حضور داشتند و باید نیروی انتظامی به نحوی عمل می‌کرد که آسیبی به سایر اهالی خانواده وارد نمی‌شد.»
چهارم مهرماه نیز خبرگزاری ایلنا از درگیری مأموران پلیس با «اشرار و قاچاقچیان مسلح» در پاسگاه «قطار خنجک» زاهدان خبر داده بود.
بر اساس این گزارش، این حادثه منجر به زخمی شدن دو تن از یگان تکاوری ۱۰۶ شد.
این خبرگزاری همچنین از زخمی شدن شماری از افراد مسلح و بازداشت چند تن از آنها خبر داده‌است.
استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران طی سال‌های اخیر بارها محل رویارویی نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی با گروه‌های مسلح بوده که مقام‌های ایران از آن‌ها به عنوان «تروریست»، «قاچاقچی» و «اشرار» نام می‌برند.
در این درگیری‌ها ده‌ها تن از نیروهای مرزبانی و انتظامی ایران جان خود را از دست داده‌اند.

ایران و عراق در نیمه شمالی مرزهای دو کشور رزمایش مشترک برگزار می‌کنند

ایران و عراق در نیمه شمالی مرزهای دو کشور رزمایش مشترک برگزار می‌کنند


سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران اعلام کرد که ایران و عراق قرار است در روزهای آینده در مناطق مرزی کردستان عراق با ایران رزمایش مشترک برگزار کنند.
هدف از این رزمایش، همکاری ایران «برای استقرار حاکمیت دولت مرکزی در پایانه‌های مرزی ایران با عراق» اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، مسعود جزایری، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح اعلام کرد: «در اجرای سیاست‌های اعلامی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر احترام به یکپارچگی و حفظ تمامیت ارضی عراق و به دنبال درخواست دولت عراق در جهت همکاری جمهوری اسلامی ایران برای استقرار حاکمیت دولت مرکزی در پایانه‌های مرزی ایران با عراق صبح امروز نشست فرماندهان نیروهای مسلح به ریاست سرلشکر پاسدار باقری در ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد.»
وی افزود: «در این جلسه با تأکید مجدد بر حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی عراق و غیرقانونی بودن همه‌پرسی استقلال در شمال عراق، تصمیمات لازم جهت امنیت مرزها و پذیرش نیروهای دولت مرکزی عراق برای استقرار در پایانه‌ها اتخاذ شد.»
مسعود جزایری در پایان گفت: «همچنین مقرر شد در رزمایش مشترک 'اقتدار' توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و واحدهایی از ارتش عراق در مرزهای مشترک در مناطق مرزی قصر شیرین تا پرویزخان، مرز باشماق در مریوان و مرز تمرچین در پیرانشهر در روزهای آینده برگزار شود.»
«آمادگی» ارتش عراق برای در دست گرفتن کنترل مرزهای اقلیم کردستان
در پی انجام همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان و اعلام مخالفت دولت عراق با نتیجه آن، نیروهای نظامی عراق روز شنبه، هشتم مهرماه، کنترل مرزهای این منطقه را در دست می‌گیرند.
در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام کرد خبر داد که نیروهای ارتش عراق در بخش ترکیه‌ای مرز با اقلیم کردستان مستقر شده‌اند.
پس از برگزاری همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان در روز دوشنبه هفته گذشته، دولت مرکزی عراق خواهان لغو نتیجه این همه‌پرسی شده و هشدار داد که در صورت رد این خواسته، اقلیم کردستان با تحریم، انزوای بین‌المللی و مداخله نظامی احتمالی روبه‌رو خواهد شد.
دو دولت ایران و ترکیه نیز از این خواسته عراق حمایت کردند. رسانه‌های داخلی ایران روز شنبه نوشتند که دولت عراق برنامه خود برای تسلط بر گذرگاه‌های مرزی اقلیم کردستان را با ایران و ترکیه هماهنگ کرده است.
دولت عراق همچنین خواستار در اختیار گرفتن کنترل دو فرودگاه سلیمانیه و اربیل در اقلیم کردستان و نیز بازپس‌گیری کنترل گذرگاه‌های مرزی تحت کنترل حکومت اقلیم کردستان در مرزهای ایران، عراق و سوریه است.
اما گزارش‌ها در روز جمعه حاکی از مخالفت مقام‌های اقلیم کردستان با واگذاری کنترل گذرگاه‌های مرزی به حکومت مرکزی عراق بود.
حال خبرها حاکی از استقرار نیروهای نظامی از طرف بغداد در نزدیکی مرزهای اقلیم کردستان است.
با این حال خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش می‌دهد که «انتظار نمی‌رود که این نیروها پا به خاک اقلیم کردستان بگذارند».
روز جمعه، هفتم مهرماه، با انجام آخرین پرواز بین‌المللی پیش از ساعت ۶ بعدازظهر به وقت محلی از فرودگاه اربیل، پروازهای بین‌المللی اقلیم کردستان رسماً با تصمیم دولت مرکزی عراق متوقف شد.
در همین روز رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز در بیانیه‌ای رسماً اعلام کرد که آمریکا همه‌پرسی استقلال در کردستان عراق را به رسمیت نمی‌شناسد.
روز جمعه همچنین خبرگزاری رویترز خبر داد که حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، دعوت امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، برای سفر به پاریس و گفت‌وگو درباره مسئله اقلیم کردستان را پذیرفته است.
دفتر رئیس جمهور فرانسه روز جمعه در بیانیه‌ای که پس از گفت‌وگوی تلفنی او با آقای عبادی منتشر شد خبر داد که نخست وزیر عراق روز پنجم اکتبر، حدود یک هفته دیگر، به پاریس خواهد رفت.
در این بیانیه در عین حال هشدار داده شده است که دو طرف باید در اولویت اول یعنی مبارزه با گروه حکومت اسلامی و ثبات بخشیدن به عراق در کنار هم بمانند.
همه‌پرسی استقلال کردستان عراق روز سوم مهر با مشارکت ۷۲ درصد واجدان شرایط برگزار شد، و بیش از ۹۲ درصد شرکت‌کنندگان در این همه‌پرسی از استقلال اقلیم کردستان عراق حمایت کردند.

حسین پیشکار برنده نخستین جایزه رهبری ارکستر در آلمان شد

حسین پیشکار برنده نخستین جایزه رهبری ارکستر در آلمان شد

در رقابت‌های بین‌المللی رهبری ارکستر در آلمان، حسین پیشکار، موسیقی‌دان ۲۸ ساله ایرانی جایزه نخست را دریافت کرد. در این رقابت‌ها که برای نخستین بار برگزار شد ۱۲ رهبر ارکستر از هشت کشور شرکت داشتند.
مراسم معرفی برگزیدگان و اهدای جوایز برندگان نخستین مسابقه رهبری ارکستر آلمان شامگاه جمعه (۲۹ سپتامبر/ ۷ مهر) در شهر کلن برگزار شد.
این رقابت‌ها را شورای موسیقی آلمان با همکاری ارکستر فیلارمونیک و اپرای شهر کلن، ارکستر گورتسه‌نیش این شهر و ارکستر سمفونیک رادیوی جنوب آلمان سازماندهی می‌کنند.
به گزارش منابع خبری ریاست هیئت داوران این رقابت‌ها را لوتار تساگروزک، رهبر ارکستر آلمانی بر عهده داشت که در دو دهه گذشته سه بار از سوی مجله‌ی "جهان اپرا" به عنوان رهبر برتر ارکستر سال معرفی شده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
در مراسم جمعه شب، جایزه نخست رهبری ارکستر آلمان در سال ۲۰۱۷ نصیب حسین پیشکار شد که موفق شده با اجرای دو قطعه از روبرت شومان و جوزپه وردی هیئت ژوری را در مورد توانایی‌های خود متقاعد کند.
جایزه نقدی این رقابت‌ها برای نفر اول ۲۰ هزار یورو است. علاوه بر این یک اجرا در اپرای کلن، ضبط موسیقی با ارکستر سمفونیک رادیوی جنوب آلمان و دستیاری در ارکستر گورتسه‌نیش نیز نصیب حسین پیشکار شده است.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت نوازندگی زنان به لغو اجرای ارکستر سمفونیک تهران انجامید
هیئت داوران، جایزه دوم رقابت‌های رهبری ارکستر را به دومینیک بای‌کیرش از آلمان و جایزه سوم را به آنا راکیتینا از روسیه اهدا کرد که مبلغ نقدی آنها ده و پنج هزار یورو است. برندگان جوایز این رقابت‌ها همچنین به اجرای برنامه‌هایی با ارکستر بتهون شهر بن، ارکسترهای سنفونیک و فیلارمونیک شهرهای دورتموند، نورنبرگ، دویسبورگ و چند شهر دیگر آلمان می‌پردازند.
حسین پیشکار متولد سال ۱۳۶۷ است. او آموزش موسیقی را از چهار سالگی در آموزشگاه پارس به سرپرستی ناصر نظر آغاز و در ۱۶ سالگی برای نخستین بار اركستر هنرستان موسیقی را رهبری کرد.
پیشکار نواختن برخی سازهای سنتی از جمله تار و سه تار و آموزش ردیف موسیقی ایرانی را نزد استادان نامداری مانند حسین علیزاده، داریوش طلایی و محمدرضا لطفی پی گرفته است.
بیشتر بخوانید: نامه اعتراضی فعالان عرصه موسیقی به وزیر ارشاد
برنده ایرانی جایزه رهبری ارکستر آلمان، فارغ‌التحصیل هنرستان عالی موسیقی تهران است و دوره کارشناسی ارشد موسیقی را در دانشگاه تهران گذرانده است. او که مدتی ارکسترهای مختلف از جمله ارکستر زهی ایران را رهبری کرده اکنون ساکن دوسلدورف است و در دانشگاه روبرت شومان این شهر تحصیلات خود در رشته رهبری ارکستر را ادامه می‌دهد.

سهیل عربی، زندانی سیاسی: در یک‌قدمی مرگ هستم

سهیل عربی، زندانی سیاسی: در یک‌قدمی مرگ هستم

سهیل عربی، زندانی سیاسی که به اعتصاب غذای خشک دست زده است در نامه‌ای اعلام کرده که در یک قدمی مرگ قرار دارد. نامه سهیل عربی "وصیت‌نامه" او خطاب به همسر و دختر کوچک‌اش است.
وبسایت "کلمه" و برخی دیگر از وبسایت‌های فارسی‌زبان روز شنبه (۸ مهر/ ۳۰ سپتامبر) متن نامه سهیل عربی، زندانی سیاسی را منتشر کرده‌ا‌ند که در بند ۳۵۰ اوین زندانی است.
این زندانی سیاسی از بیش از یک ماه پیش دست به اعتصاب غذا زده است. از اول مهر ماه او این اعتصاب غذای خود را کامل کرده (خشک) و اکنون پس از گذشته هشت روز جان این زندانی عقیدی در خطر است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
سهیل عربی در "وصیت‌نامه" خود نوشته است: «اکنون در یک‌قدمی مرگ هستم... به خواسته‌های قانونی‌ام توجهی نکردید. دست‌کم آخرین خواسته‌ام را که برای پس از مرگ است انجام دهید: من را در بند ۳۵۰ زندان اوین، اتاق یک، دفن کنید.»
این زندانی سیاسی در نامه خود به همسر و دخترش نوشته است: «بدرود زندگی. نسترنم باور کن هر آنچه را لازم بود انجام دادم که باز گردم و زندگی‌مان را از نو بسازیم اما… به روژانا بگو پدر به جرم اندیشیدن و روشنگری جان سپرد. عاشق‌تان بودم. اکنون که وصیت‌نامه می‌نویسم و ثروتی برای بخشیدن ندارم، از رویتان شرمسارم. مرا ببخشید که تنهایتان می‌گذارم. ۱۳۸۸ روز محبوس بودن، به خصوص این ۸ روز آخر که [اعتصاب غذای خشک] کردم، بسیار دشوار بود.»
حرفه‌ سهیل عربی عکاسی بود. در شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک فعال بوده و مطالبی را در نقد دولت محمود احمدی‌نژاد منتشر می‌کرده است. وبسایت "کلمه" نوشته است، او از جمله قربانیان پروژه اطلاعات سپاه برای برخورد با شهروندان فعال در فیس‌بوک بوده است.
 سهیل عربی آذرماه سال ۱۳۹۲ توسط سپاه پاسداران بازداشت شده و در بند ۲ الف تحت فشار و شکنجه قرار گرفت. او ابتدا به اتهام "سب‌النبی و توهین به مقدسات" به اعدام محکوم شد. اما در تیرماه ۱۳۹۴ یکی از شعبات دیوان عالی کشور حکم اعدام او را نقض کرد.
دادگاه دیگری در رسیدگی دوباره به پرونده سهیل عربی، اتهام "سب النبی" را حذف و او را به هفت سال‌ و نیم زندان و دو سال ممنوع‌الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.
سهیل عربی در نامه خود محاکمه و زندانی‌شدنش را ناحق می‌داند. او نوشته است: «دیگر تحمل این همه ظلم را ندارم؛ از این تنها جنگیدن و فریاد زدن خسته شدم. هیچ‌کس نیست که من را یاری دهد تا فریادی بر سر ظالمان شویم. سهیلی که در قفس باشد و نتواند کار کند با یک مرده تفاوتی ندارد. من رفتم اما شک ندارم روزی از شر ظالمان رها می‌شویم؛ پرونده من را می‌خوانید و ایمان می‌آورید که حتی یک روز زندان بودن حق من نبود.»
این زندانی سیاسی هم‌چنین خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی نوشته است: «اکنون در یک‌قدمی مرگ هستم؛ قند ۵۰، فشار ۵ روی ۶، وزن ۶۶، خون‌ریزی معده و … به خواسته‌های قانونی‌ام توجهی نکردید. دست‌کم آخرین خواسته‌ام را که برای پس از مرگ است انجام دهید: من را در بند ۳۵۰ زندان اوین، اتاق یک، دفن کنید. به زودی اینجا تبدیل به موزه خواهد شد و “روژانا”ها با افتخار از ما یاد خواهند کرد.»
سازمان عفو بین‌الملل روز  جمعه در بیانیه‌ای نسبت به شرایط جسمی سهیل عربی ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی فوری او و دسترسی این زندانی سیاسی به مراقبت‌های پزشکی شد.

ظریف: پیروی اروپا از آمریکا به معنای پایان برجام است

ظریف: پیروی اروپا از آمریکا به معنای پایان برجام است

وزیر خارجه ایران در نشستی رسانه‌ای اعلام کرد که پیروی اروپا از آمریکا به معنای پایان برجام خواهد بود. ظریف گفت حدس می‌زند که ترامپ پایبندی ایران به توافق اتمی را تایید نخواهد کرد و تصمیم را به کنگره محول می‌کند.
محمد‌جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، در نشستی رسانه‌ای در روز شنبه (۳۰ سپتامبر/ ۸ مهر) با روزنامه‌های ایندیپندنت، گاردین و فایننشال تایمز از کشورهای اروپایی خواست که از سیاست‌های دولت ترامپ پیروی نکنند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
ظریف تصریح کرد که تبعیت اروپا از آمریکا به معنای پایان برجام است و "ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را با فناوری پیشرفته‌تری نسبت به قبل از سر خواهد گرفت.»
بیشتر بخوانید: نیکی هیلی: خروج از برجام آمریکا را بی‌اعتبار نمی‌کند
ظریف به‌طور مشخص از کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین خواست به شرایط توافق اتمی متعهد بمانند و با سیاست‌ها و اقدامات آمریکا مقابله کنند.
وزیر امورخارجه ایران سیاست‌های ترامپ را "پیش‌بینی‌ناپذیر" دانست و گفت: «حدس من این است که ترامپ پایبندی ایران را تایید نمی‌کند و این تصمیم را به کنگره واگذار خواهد کرد.»
ظریف در روز چهارشنبه در اندیشکده "انجمن آسیا" گفته بود که آمریکا باید درباره توافق هسته‌ای تصمیمی اصولی بگیرد و پیامی روشن به جامعه جهانی دهد. او افزود: «اکنون طرف‌های مذاکره دولت آمریکا فکر می‌کنند که چهار سال بعد دولت بعدی به تعهدات آن پایبند می‌ماند یا نه. اینطوری سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.»
ظریف: خروج از برجام یکی از گزینه‌های ایران است
ظریف در گفت‌وگو روز شنبه تصریح کرد که "خروج از برجام یکی از گزینه‌های ایران است"  به گفته ظریف ایران می‌تواند از گزینه‌های دیگری بهره جوید که به‌کارگیری آنها بستگی به رفتار و تصمیمات جامعه بین‌المللی دارد.
وزیر امورخارجه ایران یادآور شد که برجام ایران را مجاز به فعالیت ‌و تحقیقات هسته‌ای  کرده است و به همین دلیل ایران در دوران پسابرجام موفق شده که "پایه فناوری" خود را ارتقا دهد.
ظریف با اشاره به تحریم‌ها در دهه ۹۰ قرن بیستم گفت که در آن دوره اتحادیه اروپا از آمریکا پیروی نکرد. ظریف افزود اتحادیه اروپا قانونی دارد که بر مبنای آن نه تنها موظف به حمایت از شرکت‌های اروپایی است که از تحریم‌های آمریکا متضرر شده‌اند، بلکه اجازه مقابله به مثل را دارد و می‌تواند علیه شرکت‌های آمریکایی تحریم‌های مشابهی وضع کند.
ظریف بار دیگر تصریح کرد که پیروی کشورهای اروپایی، چین، روسیه و ژاپن از آمریکا پایان برجام خواهد بود.
مسئولان ایرانی نگران خروج آمریکا از توافق اتمی هستند. بنا به ارزیابی برخی مسئولان ایرانی دولت ترامپ قصد دارد با تغییراتی در برجام شرایطی را به ایران تحمیل کند که پذیرش آنها برای تهران ناممکن است.
بیشتر بخوانید:آزمایش موشکی جدید ایران به‌رغم انتقادها
گرچه برخی محافل تندرو در ایران همواره گفته‌اند که در صورت خروج آمریکا از توافقات، ایران نیز برجام را "پاره" خواهد کرد، اما مقامات دولت روحانی در هفته‌های گذشته با توجه به حمایت‌های روشن برخی کشورهای اروپایی از توافق هسته‌ای گفتند که برجام پیمانی بین‌المللی است و آمریکا یکسویه قادر به لغو آن نیست، به همین دلیل نیز ایران به توافقات پایبند می‌ماند.
اما حال به نظر می‌رسد که نگرانی‌های تهران افزایش یافته و متناسب با آن وزیر امورخارجه ایران علناً گزینه خروج از برجام را مطرح ساخته است.
default

جمعه، مهر ۰۷، ۱۳۹۶

انتقاد از برخی مداحان و هشدار به قمه‌زنان و آرایشگران

انتقاد از برخی مداحان و هشدار به قمه‌زنان و آرایشگران

پلیس نسبت به "عزاداری‌های وهن‌آمیز" و قمه‌زنی هشدار جدی داده و اتحادیه آرایشگران "آرایش محرم" را ممنوع کرده است. یک مدرس حوزه علمیه قم نیز می‌گوید "مجالس عزاداری از دست روحانیت خارج شده است".
با آغاز ماه محرم و نزدیک شدن به روزهای تاسوعا و عاشورا، امسال نیز مانند سال‌های گذشته هشدار و انتقاد به عزاداری‌ها و رفتارهایی که "نامتعارف" ارزیابی می‌شود، شدت گرفته است.
سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران با انتقاد از "اقدامات انحرافی و عزاداری‌های نامتعارف ازجمله قمه‌‌زنی" هشدار داد: «پلیس با کسانی که بخواهند به هر نحوی و در هر قالبی، موجب وهن عزاداری اباعبدالله الحسین شوند به شدت برخورد می‌کند.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
خبرگزاری ایلنا پنج‌شنبه (۶ مهر/ ۲۸ سپتامبر) به نقل از سردار رحیمی نوشت که برنامه تمام هیئت‌های مذهبی و عزاداران باید "در چارچوب ضوابط و شرایط دینی و عزاداری منطقی و فاخر و عظیم اسلامی" باشد. او سال گذشته گفته بود که برخورد شدید پلیس باعث شده که در سال‌های اخیر "قمه‌زنی در ملاءعام" به شدت کاهش یابد.
قمه‌زنی پنهانی
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در یکی از احکام خود در مورد عزاداری ماه محرم درباره قمه‌زنی علنی و مخفی حکم داده است: «در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب می‌شود بنا بر این در هیچ حالتی جایز نیست.»
بیشتر بخوانید: حکم قمه‌زنان: جریمه نقدی، تبعید و شلاق
گرچه رهبر جمهوری اسلامی و برخی مراجع تقلید  قمه‌زنی را با تاکید بر قید "در زمان حاضر" و به این علت که "موجب وهن اسلام" است شایسته نمی‌دانند این کار همچنان در بسیاری از شهرها و شهرستان‌های ایران به صورت علنی و پنهانی انجام می‌شود.
ماه محرم دو سال پیش دادستان آباده، شهری در ۲۷۰ کیلومتری شمال شیراز ۵۲ نفر از ساکنان یکی از شهرستان‌های این شهر را به جرم قمه‌زنی به جریمه نقدی، تبعید و شلاق محکوم کرد.
محمدمهدی جمالی‌، دادستان آباده در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا این افراد را "قمه‌زنان شاخص" شهر بهمن از توابع آباده معرفی کرده است.
آباده حدود ۱۱۰ هزار نفر جمعیت دارد و زمانی که در یکی از شهرهای تابع آن ۵۲ "قمه‌زن شاخص" محکوم می‌شوند می‌توان احتمال داد که به رغم فتوای خامنه‌ای این کار همچنان رواج قابل‌توجهی دارد.
Iran Moharam (MEHR) فروش لباس وپیشانی‌بند برای مراسم محرم در ایران
آرایش ویژه محرم
یکی دیگر از رفتارهایی که در سال‌های گذشته رواج یافته و به رغم هشدارها همچنان ادامه دارد "آرایش ویژه محرم" در میان زنان و دختران یا تراشیدن موی سر با طرح "یا حسین" در میان مردان است.
شهربانو عابدی، نایب رئیس اتحادیه آرایشگران زنان تهران، ۶ مهرماه به خبرگزاری ایسنا گفت: «انجام اموری نظیر آرایش محرم مغایر با عرف و شئونات اسلامی و ملی است و انجام این امور در کلیه سالن‌های آرایشی استان تهران ممنوع و با متخلفان برخورد می‌شود.»
ظاهرا از آنجا که هشدارها در سال‌های گذشته زیاد موثر نبوده اتحادیه آرایشگران تصمیم گرفته که کلیه واحدهای آرایشی در استان تهران، ری و شمیرانات به‌طور همزمان در روزهای عاشورا و تاسوعا تعطیل باشند. به گفته‌ی شهربانو عبادی بازرسان در این دو روز در اتحادیه مستقر و "آماده دریافت گزارشات از هموطنان عزیز" هستند.
به بیان دیگر در پی عدم توجه آرایشگران به منع "آرایش محرم" در سال‌های گذشته، اتحادیه این صنف اکنون از "هموطنان عزیز" خواسته موارد خلاف نظر این اتحادیه را به بازرسان آن گزارش کنند.
"مداحان مفسده‌برانگیز"
مداحی‌های ایام عزاداری نیز از مدت‌ها پیش با انتقادهای زیادی روبرو بوده است. استفاده از ریتم برخی از ترانه‌های پاپ، دم گرفتن و خواندن شعرهایی که ارتباط زیادی با عزاداری ندارند، سبک برخی نوحه‌خوان‌ها و رفتاری که در سال‌های دور سابقه نداشت بسیاری از مراجع تقلید و روحانیان را به شدت ناخشنود کرده است.
دستمزد کلان برخی مداحان معروف که گاهی به شبی چند میلیون تومان می‌رسد از دیگر مسائلی است که مخالفت‌های زیادی برانگیخته است. ناصر موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان در مجلس شورای اسلامی می‌گوید تعیین دست‌مزد برای روضه‌خوانی "مفسده‌برانگیز" است.
بیشتر بخوانید: یک فرمانده سپاه: سازمان سیا در تلاش است در مداحان نفوذ کند
نماینده فلاورجان با انتقاد از سبک‌های جدید عزاداری به ایسنا گفت: «باید به این مسئله توجه ویژه‌ای شود چرا که نسل جوان بیشتر جذب جلسات روضه می‌شود. بهتر است عزاداری‌ها به همان شیوه سنتی ادامه داده شود و در مجالس روضه علاوه بر ذکر مصیبت از روش زندگی ائمه نیز برای مستمعین بگویند.»
موسوی لارگانی با بیان اینکه این روزها "طرفداران جلسات منبری و وعظ و خطابه " کمتر شده‌اند گفته است: «شاید یکی از دلایل آن به روز نبودن، مهم نبودن مطالب و جامعه پسند نبودن آن چیزی است که خطبا از تریبون‌ها عنوان می کنند.»
«عزاداری از دست روحانیت خارج شده»
در حالی که این نماینده مجلس از کم‌رغبتی مردم به مجالس سنتی سخن می‌گوید، حجت‌الاسلام بهرام دلیر، مدرس فلسفه عالی و عرفان حوزه علمیه قم از این فراتر رفته و به صراحت می‌گوید: «شاید گفتن این نکته تلخ باشد، اما مجالس محرم و صفر از دست روحانیت و حوزه‌ها خارج شده است و مجموعه‌ای از خرافات و سخن‌های نادرست جایگزین گزاره‌های دینی شده است.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا این استاد حوزه علمیه قم معتقد است معضل مهم‌تر "منبری‌های کم‌سواد و بی‌سواد" و سخنرانانی هستند که "حرف‌هایی را مطرح می‌کنند که اصلا ربطی به مجالس عزاداری ندارد".
حجت‌الاسلام دلیر با انتقاد از برخی مداحی‌های جدید گفت: «بعضی از مداحان ما شعرهایی که سبک ترانه‌خوانی دارد را انتخاب می‌کنند که شاید عددشان کم باشد و صدایشان بلند. فرد نمی‌داند که باید در مجلس عزاداری برقصد یا سینه‌زنی کند.»
در سال‌های اخیر نسلی از مداحان جوان با شیوه‌های جدید نوحه‌خوانی و شعرهایی با توصیف‌های اغراق‌آمیز از چشم و ابرو و موی امامان خشم بسیاری از مراجع تقلید را برانگیخته‌اند.
default

حاشیه‌های "سوگواری در محرم" از زوایای متفاوت

بازداشت ۱۰۷ دارنده سلاح غیرمجاز در خوزستان

بازداشت ۱۰۷ دارنده سلاح غیرمجاز در خوزستان

به گزارش روابط عمومی پلیس خوزستان، طی چهار روز بیش از ۱۰۰ دارنده سلاح غیرمجاز در این استان شناسایی و دستگیر شده‌اند. پلیس خوزستان می‌گوید این افراد با تیراندازی در میان مردم "رعب و وحشت" ایجاد می‌کردند.
Iran Pedal bomb (Mehr) عکس از آرشیو
نیروی انتظامی خوزستان در چند عمیلیات در شهرهای و مناطق مختلف این استان ۱۰۷ نفر را به اتهام نگهداری سلاح غیرمجاز و ایجاد ناامنی بازداشت کرده است.
سردار حیدر عباس‌زاده، فرمانده انتظامی خوزستان بامداد جمعه، هفتم مهرماه اعلام کرد که دستگیری این افراد با همکاری مردم و طی چهار روز گذشته انجام شده است. او می‌گوید این عملیات در چارچوب "طرح پاکسازی مناطق آلوده" به اجرا درآمد و هدف آن ارتقای امنیت اجتماعی است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
روابط عمومی نیروی انتظامی خوزستان در بیانیه‌ای از قول عباس‌زاده نوشت: «با اجرای این طرح که با همکاری خوب مردم همراه بود، محل اختفای ۱۰۷ نفر از دارندگان سلاح غیرمجاز و افرادی که با تیراندازی اقدام به ایجاد رعب و وحشت می‌کردند، شناسایی و با هماهنگی مراجع قضایی در چند عملیات ضربتی منسجم در سطح استان دستگیر شدند.»
کشف ۱۴۴ سلاح غیرمجاز
بنابر این گزارش در مجموع ۱۴۴ قبضه سلاح غیرمجاز از بازداشت‌شدگان ضبط شده که ۱۱۶ قبضه آن سلاح شکاری و بقیه سلاح جنگی هستند.
در روزهای پایانی اردیبهشت امسال دو مامور نیروی انتظامی در اهواز قربانی یک حمله مسلحانه شدند. باشگاه خبرنگاران جوان درباره جزئیات حادثه نوشته است: «تعدادی شرور مسلح نقاب‌دار با حمله به نگهبان در ورودی کلانتری ۲۲ کوی مجاهد اهواز وی را مجروح و وارد کلانتری شده و شروع به تیراندازی می‌کنند.»
بیشتر بخوانید: نمونه‌ای تازه از درگیری‌های طایفه‌ای در ایران با ۱۲ کشته
خرداد ماه سال پیش نیز خبرگزاری ایرنا گزارش داد که دو موتورسوار مسلح پس از به گلوله بستن اعضای یک خانواده در آبادان از محل حادثه گریختند. به گزارش ایرنا یک هفته پیش از این حادثه نیر، مهاجمان مسلح به یک خانه مسکونی دیگر در آبادان حمله کردند که در جریان آن دو نفر زخمی شده‌اند.
چند ماه پیش از این دو حادثه، روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت نوشته بود که در جریان یک مراسم عروسی در ۲۰ متری طیب آبادان، در فاصله ساعت ۷ تا ۹ شب بیش از هزار گلوله شلیک شد که مردم منطقه را به شدت وحشت‌زده کرد.
احمد شیرعلیزاده، دادستان آبادان ضمن اشاره به این که چنین تیراندازی‌هایی در خوزستان "بیش از آنکه جنبه امنیتی داشته باشد جنبه فرهنگی دارد" به روزنامه ایران گفته است: «یکی از عواملی که ضریب امنیت در منطقه را زیر سؤال برده همین تیراندازی‌هاست که در چند ماه گذشته در همین مراسم‌‌ها چند نفر زخمی یا کشته شده‌اند.»
افزایش نزاع و خشونت
در یکی دو سال گذشته خبرهای دیگری از تیراندازی در شمار دیگری از شهرهای خوزستان، از جمله بهبهان، دزفول و رامهرمز نیز منتشر شده است. برخی از تیراندازی‌ها در درگیری‌های قومی و طایفه‌ای رخ داده است.
بیشتر بخوانید: کشته شدن دو مأمور پلیس اهواز به دست افراد مسلح "نقاب‌دار"
حدود دو سال پیش در روستای پتک جلالی از توابع باغملک در نزدیکی شهر اهواز، درگیری خونینی بر سر زمین‌های کشاورزی رخ داد که در جریان آن دست کم ۱۲ نفر کشته شدند.
نزاع و درگیری خشونت‌آمیز در ایران روندی رو به گسترش داد و در مواردی علت آن مسائل بسیار کم‌اهمیت است. تیرماه سال ۹۴ در منطقه کوت‌عبدالله در نزدیکی اهواز اعضای دو خانواده وارد یک درگیری مسلحانه شدند که دو کشته و هفت زخمی برجا گذشات. این نزاع بااختلاف دو کودک بر سر دمپایی آغاز شده بود.
default

دعوای خیابانی در ایران و دلایل آن

احمد توکلی: خاتمی و مقصران ۸۸ باید قدم اول را بردارند

احمد توکلی: خاتمی و مقصران ۸۸ باید قدم اول را بردارند


احمد توکلی٬ نماینده سابق مجلس می‌گوید محمد خاتمی و سایر «مقصران» سال ۸۸ باید ضمن اعتراف به «اشتباه» خود در آن سال٬ «قدم اول» را بردارند و «عذرخواهی کنند» تا در مقابل این اقدام آنها٬ «قدم بعدی از سوی نظام برداشته شود».
آقای توکلی این اظهارات را در گفت‌و‌گویی که چهارشنبه پنجم مهر، با وب‌سایت جماران انجام داده٬ بیان کرده است.
او گفته است که بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، محمد خاتمی یکی از افرادی بود که «می‌توانست جلوی فتنه‌انگیزی» عده‌ای را بگیرد٬ اما «ایشان در این زمینه وظیفه‌اش را انجام نداد».
این نماینده اصولگرای سابق مجلس افزوده که «شخصاً معتقدم آقای خاتمی در فتنه ۸۸ می‌توانست جلوی خونریزی را بگیرد، کوتاهی کرد و مقصر است».
آقای توکلی ادامه داده که رئیس‌جمهور پیشین ایران٬ حالا باید «این تقصیر را جبران کنند تا عده‌ای به تبع ایشان با نظام آشتی کنند و نظام هم با آن‌ها آشتی کند».
او در پاسخ به پرسش خبرنگار جماران مبنی بر پیشنهاد طرح «آشتی ملی» از سوی آقای خاتمی به عنوان قدم اول برای وحدت ملی نیز گفته که «مطرح کردن این بحث از ایشان پذیرفته نیست. ایشان باید در این مورد جبران کند».
این فعال سیاسی اصولگرا منظور خود از «جبران کردن» را نیز «موضع‌گیری مستقیم» خاتمی درباره حوادث سال ۸۸ عنوان کرده و افزوده است ابتدا باید «تقصیر مقصران حادثه حل شود و بعد به الزامات آشتی ملی پرداخته شود».
به گفته این نماینده سابق مجلس٬ «این عده باید بگویند پشیمانند و قبول دارند که در آن موقع اشتباه کردند یا خیر. کسی نمی‌خواهد آن‌ها را محاکمه کند. شاید عذرخواهی این افراد خیلی مسائل را بتواند حل کند».
احمد توکلی به صراحت اضافه کرده است: «قدم اول را باید آقای خاتمی و سایر کسانی که در این حادثه تقصیر داشتند بردارند و در مقابل آن قدمی از سوی نظام برداشته شود».
طرح آشتی ملی محمد خاتمی که با مخالفت‌هایی از سوی شماری از فعالان سیاسی٬ به ویژه فعالان سیاسی خارج از کشور مواجه شد٬ به صراحت از سوی آیت‌الله علی خامنه‌ای رد شد و نزدیکان وی نیز به شدت به آن حمله کردند.
رهبر جمهوری اسلامی در پاسخی غیرمستقیم و تند طرح رئیس‌جمهور سابق را یک‌سره «بی‌معنی» خوانده و هشدار داد که «مردم با فتنه‌گران عاشورای ۸۸ آشتی» نخواهند کرد.
آقای خامنهای در ادامه در اظهارنظری که نشان از عدم عقب‌نشینی او از موضعش در برابر اعتراض‌های سال ۸۸ دارد، هشدار داد که «مردم با آن کسانی که روز عاشورا آمدند وسط خیابان و با قساوت و بی‌حیایی، جوان بسیجی را در خیابان لخت کردند و کتک زدند، قهرند و آشتی هم نمی‌کنند».
بحث مجدد افزایش رابطه اصلاح‌طلبان با رهبر جمهوری اسلامی و طرح «آشتی ملی» پس از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی بار دیگر در دستور کار اصلاح‌طلبان ایران قرار گرفت.
محمد خاتمی نیز در همین زمینه روز ۲۸ دی ابراز امیدواری کرد که «آشتی نسبی» به وجود آمده پس از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی ادامه یافته و رهبر جمهوری اسلامی همه را وارد «عرصه جديدی از زندگی برای خدمت به مردم و اعتلای كشور» کند.
گفت‌گوی وب‌سایت جماران با احمد توکلی به دنبال انتشار عکسی از علی لاریجانی٬ نماینده مجلس در کنار محمد خاتمی در مراسم ختم آیت‌الله راستی کاشانی انجام شده است.
انتشار این عکس که با انتقاد شماری از اصولگرایان مواجه شد٬ به گفته احمد توکلی٬ نیازی به «این همه سروصدا» ندارد و «معنادار» نیست.
او در این زمینه افزوده است که «به نظر نمی‌رسد این مسئله برنامه‌ریزی شده باشد. احتمالاً آقای خاتمی، آقای لاریجانی را خیلی قبول نداشته باشد و عکس آن هم صادق است. این دیدار یک اتفاق معمولی است».
این نماینده پیشین مجلس، این نوع دیدارها در حاشیه مراسم ختم را «طبیعی» دانسته و گفته در «عروسی که دعوت صورت می‌گیرد، دعوت شدن یا نشدن می‌تواند معنادار باشد ولی ختم نه. در این سطوح، برای انجام دیدارهای سیاسی چندان احتیاجی به این بهانه‌ها ندارد، و دیدار با آقای خاتمی که جزو حرام‌های اولیه نیست».

ایران داد و ستد فرآورده‌های نفتی با کردستان عراق را ممنوع کرد

ایران داد و ستد فرآورده‌های نفتی با کردستان عراق را ممنوع کرد


گذرگاه مرزی باشماق در نزدیکی مریوان، یکی از دو گذرگاه مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق
سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ایران طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که «با توجه به تحولات اخیر منطقه»، تا اطلاع ثانوی هرگونه بارگیری فرآورده‌های نفتی شرکت‌های ایران از اقلیم کردستان عراق یا به آن منطقه ممنوع است.
خبرگزاری تسنیم روز جمعه ۷ مهر این بخشنامه را منتشر کرد که در متن آن آمده‌است: «با توجه به تحولات اخیر منطقه و اعلام مدیر کل امور مرزی و پدافند غیر عامل وزارت کشور مقتضی است به شرکت‌های حمل اعلام شود تا اطلاع ثانوی از بارگیری و حمل فرآورده‌های سوختی به اقلیم کردستان عراق خودداری به عمل آید.»
در پایان بخشنامه نیز افزوده شده که «لازم است ذکر شود هرگونه عواقب اقدام در این زمینه متوجه شرکت مربوطه خواهد بود.»
این بخشنامه پس از آن صادر می‌شود که در اقلیم کردستان عراق روز دوشنبه با مشارکت ۷۲ درصد واجدان شرایط، همه‌پرسی جدایی از عراق برگزار شد که طی آن ۹۲ درصد به جدایی رأی دادند.
در واکنش به این همه‌پرسی، ایران همچنین به همراه دیگر شرکت‌های هوایی جهان اعلام کرد که به درخواست دولت مرکزی عراق از شامگاه جمعه تمامی پروازهای خود به فرودگاه اربیل را متوقف کرده‌است.
بستن تمامی گذرگاه‌های مرزی ایران با کردستان عراق از دیگر اقداماتی است که پیش از این علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، در مورد آن هشدار داده‌است.
مقام‌های ایرانی بارها اعلام کرده‌اند که برگزاری همه‌پرسی برای استقلال کردستان عراق را «توطئه آمریکا و اسرائیل» می‌دانند و در این ارتباط محمد امامی کاشانی، خطیب موقت نماز جمعه تهران، نیز روز جمعه در خطبه خود همین نظر را تکرار کرد.
وی با اشاره به برگزاری همه‌پرسی در اقلیم کردستان عراق، گفت: «ما به برادران و خواهران کرد خود می‌گوییم کسانی که این برنامه را طراحی کردند به آمریکا و اسرائیل وصل هستند و اگر شما به آن رأی دهید باید به فردای تاریخ و به فرزندان خود پاسخگو باشید، چراکه آن‌ها خواهند گفت پدران و مادران ما در حق عراق جنایت و خیانت کرده‌اند.»
اشاره مسئولان ایرانی به آمریکا در حالی است که دولت آمریکا در هفته‌های اخیر در نوبت‌های مختلف از مقام‌های اقلیم کردستان خواست تا از این همه‌پرسی صرف‌نظر کرده و یا آن را به تعویق بیندازند. مقامات اسرائیل اما اعلام کرده‌اند که از برگزاری این همه‌پرسی استقبال می‌کنند.
از دیگر همسایگان اقلیم کردستان که مخالفت شدیدی با این همه‌پرسی نشان داده ترکیه است.
در این ارتباط، بن‌علی ییلدیریم، نخست‌وزیر ترکیه، روز جمعه اعلام کرد که ترکیه قصد دارد «گام‌های تلافی‌جویانه‌ای» علیه همه‌پرسی اقلیم کردستان بردارد که تنها برگزارکنندگان این همه‌پرسی را هدف خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای ییلدیریم افزود که ترکیه قصد ندارد کاری کند که شهروندان عادی و غیرنظامیان شمال عراق بابت این همه‌پرسی تاوان پس بدهند.
این سخنان در حالی بیان می‌شود که ترکیه روز پنج‌شنبه تهدید کرد که ممکن است «تحریم‌های فلج‌کننده‌ای» را بر تجارت نفت خود با منطقه کردستان عراق به مورد اجرا بگذارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق، خبر داده است که همتای ترک او بن‌علی ییلدیریم طی تماسی تلفنی تعهد کرده که کشورش از این پس تمامی قراردادهای واردات نفت از عراق را مستقیماً با دولت مرکزی عراق منعقد خواهد کرد.
بیشتر نفتی که از طریق لوله از عراق وارد ترکیه می‌شود از منابع کردستان عراق منشأ می‌گیرد و قطع این صادرات می‌تواند ضربه بزرگی به دولت اقلیم کردستان بزند زیرا این دولت منطقه‌ای تقریباً تمام درآمد خود را مدیون صدور نفت خام به ترکیه است.
منطقه خودگردان اقلیم کردستان عراق در سال ۱۹۹۲ ایجاد شد و درخواست‌ها برای استقلال این منطقه پس از سرنگونی حکومت صدام حسین در عراق یعنی از سال ۲۰۰۳ میلادی قوت گرفته است.

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و مرکل در مورد برنامه موشکی ایران

گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و مرکل در مورد برنامه موشکی ایران


دیدار دونالد ترامپ و آنگلا مرکل در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در هامبورگ.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در تماسی تلفنی که روز پنجشنبه با صدراعظم آلمان داشت از جمله به موضوع برنامه موشکی ایران و فعالیت‌های جمهوری اسلامی در خاورمیانه، و موضوعات مربوط به کره شمالی پرداخت.
دونالد ترامپ روز پنجشنبه ششم مهر طی تماسی تلفنی با آنگلا مرکل پیروزی او در انتخابات تازه آن کشور را تبریک گفته و برای او در تشکیل چهارمین دولت خود آرزوی موفقیت کرده است.
در بیانیه‌ای که درباره این تماس تلفنی در وب‌سایت کاخ سفید منتشر شد، آمده است که دو طرف در این تماس تلفنی در مورد راه‌های مقابله با «فعالیت‌های شرورانه ایران در خاورمیانه» بحث و تبادل نظر کرده‌اند.
این بیانیه می‌افزاید که رهبران آمریکا و آلمان سپس «به مسئله برنامه هسته‌ای پرداخته و به برنامه موشکی ایران و عدم پیروی آن از قطعنامه‌های مرتبط صادرشده از سوی سازمان ملل اشاره کردند».
جمهوری اسلامی ایران همواره تأکید کرده است که برنامه توسعه توان موشکی‌اش موضوعی جدا از توافق هسته‌ای (برجام) است که با قدرت‌های غربی امضا کرده است.
دولت دونالد ترامپ اما معتقد است که ادامه فعالیت‌های موشکی ایران «با روح توافق هسته‌ای» مغایرت دارد؛ اتهامی که ایران نیز مشابه آن را در رابطه با برجام به آمریکا می‌زند.
در همین زمینه، زمانی که ایران روز اول مهر اعلام کرد موشکی را با برد دو هزار کیلومتر آزمایش کرده، دونالد ترامپ در واکنش در یک پیام توئیتری با اشاره به برجام نوشت: «ایران الان موشک بالیستیکی آزمایش کرده که می‌تواند به اسرائیل برسد. آنها با کره شمالی هم همکاری می‌کنند؛ عجب توافقی با هم داریم!»
ایران پیش از این هم در بهمن ماه سال گذشته در ارتباط با آزمایش همین موشک که از آن به عنوان موشک خرمشهر یاد می‌شود مشمول تحریم‌هایی از سوی ایالات متحده شد، گرچه صحت آزمایش موشکی اخیر ایران بعدتر از سوی آمریکا و اسرائیل مورد تردید قرار گرفته است.
آقای ترامپ اخیراً گفته در رابطه با ادامه پایبندی کشورش به برجام تصمیم خود را گرفته اما این تصمیم را در زمانی دیگر اعلام خواهد کرد.
با وجود این انتقادات رئیس جمهوری آمریکا از برجام، به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم مرکل در تماس تلفنی روز جمعه با ترامپ «بار دیگر بر حمایت خود از برجام تأکید کرده» و گفت که «توافق هسته‌ای ابزار مهمی در راه جلوگیری از تجهیز ایران به جنگ‌افزار هسته‌ای است».
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، روز ششم مهرماه به شبکه تلویزیونی الجزیره در نیویورک گفت که اگر آمریکا از برجام خارج شود، ایران نیز این گزینه و سایر گزینه‌ها را در اختیار دارد.
هدف از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان امضا شد رفع نگرانی از این کشورها نسبت به دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی و در ازای آن برچیده شدن تحریم‌ها علیه ایران است.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، پیش از این گفته است که «ما برجام را نقض نمی‌کنیم» ولی اگر آمریکایی‌ها «برجام را پاره کنند ما آن را آتش می‌زنیم».

امام حسین و کربلا؛ از واقعیت تاریخی تا خرافه مذهبی

امام حسین و کربلا؛ از واقعیت تاریخی تا خرافه مذهبی


ایرانیان در آستانه فرارسیدن محرم برای بزرگداشت امام سوم شیعیان آماده می‌شوند.
آنچه درباره شهادت حسین، امام سوم شیعیان در واقعه کربلا در دهم محرم سال شصت هجری قمری روایت شده تا چه حد واقعیت تاریخی است و تا چه حد افسانه و خرافه‌های مذهبی؟ آیا روایت شیعی از عاشورا همه حقیقت است؟
آیا امام سوم شیعیان و خاندانش حقیقتاً در کربلا بی آب و تشنه‌لب ماندند؟ چرا بخش‌هایی از آنچه در این واقعه رخ داد نه در روضه‌ها و عزاداری‌ها و نه در قرائت رسمی و حکومتی از واقعه کربلا جایی ندارد؟
در تابوی این هفته این پرسش‌ها را با حسن یوسفی اشکوری، دین‌پژوه و مجید محمدی، جامعه‌شناسی که تحصیلات حوزوی هم دارد مطرح کرده‌ایم.
0:00:00 /0:24:59
لینک مستقیم
آقای محمدی شما در یک طبقه‌بندی بین تاریخ و افسانه چه جایگاهی را بیشتر از کدام یک از این دو حوزه به ماجرای کربلا و عاشورا می‌دهید؟
مجید محمدی جامعه‌شناس و تحلیلگر مسائل ایران، مقیم ایالات متحده آمریکاست. آقای محمدی که پیشینه تحصیلات حوزوی نیز دارد، سال‌ها در نشریات ایران و نیز در رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران، دیدگاه‌ها و تحلیل‌های خود را با مخاطبان فارسی‌زبان در میان گذاشته است.
مجید محمدی: من معتقد هستم که داستان کربلا به‌گونه‌ای که روحیان شیعه و مداحان در ایران عرضه می‌کنند و شیعیان مخاطب آن هستند نه تاریخ است نه صرفا افسانه است. مثل بسیاری از فیلم‌هایی که شما می‌بینید درباره چهره‌های تاریخی می‌سازند، گوشه‌هایی را از تاریخ می‌گیرند اما بخش قابل‌توجهی از آن دراماتیزه شده. از این جهت داستان کربلا و عاشورا در فرهنگ امروز ایرانی بسیار شبیه به داستان‌های علمی-تخیلی است.
اول اینکه نکاتی را به نحو گزینشی از واقعیت می‌گیرد اما کار اصلی در اینجا واقعا داستان‌سازی و پرورش تخیلات است و نه بیان تاریخ. محذوفات زیادی دارید. بسیاری از چهره‌ها و رویدادها را اصلا کنار می‌گذارید. مثلا مبارزات دیگر افراد را با یزید نمی‌بینید. یا در کنارش اضافاتی پیدا می‌شود. مثل داستان عروسی قاسم یا لیلای مادر علی‌اکبر یا بیماری امام چهارم شیعیان… اینها اضافاتی است که برای دراماتیزه شدن داستان به این ماجرا اضافه شده.
به همین جهت هم من معتقدم اصولاً بحث تاریخی-علمی درباره عاشورا برای شیعیان باورمند بسیار بحث کم‌حاصلی است. آنها دنبال کالای دیگری هستند. ماجرای عاشورا تحریک احساسات مرتبط با شیعی‌گری است. همین ماجرای مثلا گریه گرفتنِ بیشتر از شیعیان. خب وقتی که ماجرا این باشد طبعا داستان لبِ تشنه و کمبود آب هم می‌آید و تمام تناقض‌های آن در کنارش می‌آید.
جهت سوم اینکه یک صنعت قرار است برا این اساس درست بشود، درست مثل صنعت فیلم‌های علمی-تخیلی و اینجاست که من به دین به عنوان یک بازار نگاه می‌کنم و نکته چهارم هم اینکه این گونه داستان‌ها برای داستان‌های بیشتر شوق ایجاد می‌کنند. مثل داستان‌های علمی-تخیلی که دنباله‌دار هستند، در اینجا هم این شوق ایجاد می‌شود که افراد بروند و روضه‌‌های نشنیده بشنوند. طبعاً در این روضه‌های نشنیده باید داستان‌های بیشتری خلق شود.
بسیار خوب. دیدگاه آقای محمدی بود. مهمان دیگر ما در برنامه این هفته آقای اشکوری هستند. آقای اشکوری اگر شما بخواهید این تقسیم بندی را انجام بدهید که آنچه که ما درباره امام سوم شیعیان می‌دانیم و خوانده‌ایم و مردم در روضه‌ها و در فضاهای عزاداری محرم می‌شنوند،‌چه‌قدر در حوزه تاریخ می‌گنجد و چه‌قدر در حوزه افسانه چه پاسخی خواهید داد؟
حسن یوسفی اشکوری، محقق و دین‌پژوه ساکن آلمان است. آقای اشکوری از جمله نمایندگان دور اول مجلس شورای اسلامی بود. او پس از شرکت در کنفرانس برلین در سال ۱۳۷۹ دستگیر و در دادگاه ویژه روحانیت تهران محاکمه و در دادگاه اول به اعدام محکوم شد، ولی پس از نقض آن حکم در دادگاه دوم به هفت سال حبس از جمله به اتهام ارتداد و توهین به مقدسات محکوم شد.
حسن یوسفی اشکوری: تا آنجایی که بنده در تاریخ بحصوص قرن اول غور کرده‌ام، هیچ رخدادی را در تاریخ اصلام به اندازه داستان کربلا و آنچه که آنجا اتفاق افتاده مبهم، گنگ، نامفهوم و متناقض نمی‌بینم. واقعا. در مورد داستان کربلا این برساخته‌ها و افسانه‌ها و اسطوره‌سازی‌ها و امثال اینها به مراتب بیشتر است.
تا آنجایی که بنده به هر حال به مناسبت کارم در این زمینه شاید چندصد منبع را ملاحظه و مرور کرده‌ام، آنچه را که می‌توان بر اساس منابع -البته با یقین نسبی - تلقی کرد این است که در سال ۶۰ هجری، معاویه خلیفه وقت از دنیا می‌رود و پسرش که او را از چند سال جلوتر از آن، به عنوان ولیعهد و جانشین خودش تعیین کرده بود به خلافت می‌رسد و او هم به فرماندار خودش یا به امیر مدینه، ولید بن عتبه نامه می‌نویسد که از این دو سه نفر برای من بیعت بگیر. حالا به روایتی فقط از مردم مدینه و به روایتی فقط از این سه نفر. عبدالله بن زبیر و عبدالله بن عمر و ...
عبدالله بن عمر که خب بالاخره طبق معمول راه میانه‌اش را پیش می‌گیرد و با او برخوردی صورت نمی‌گیرد. ولی عبدالله بن زبیر و حسین‌بن‌علی که از قبل هم مخالف ولیعهدی یزید و جانشینی او بودند نیمه‌شب شهر را رها می‌کنند و به مکه می‌آیند. در مکه دوستداران حسین از عراق و کوفه برای او نامه می‌نویسند و او هم بالاخره راهی عراق می‌شود و در بین راه در محاصره مأموران عبید‌الله‌بن زیاد قرار می‌گیرد و سرانجام در یک درگیری در روز عاشورا کشته می‌شود.
این آن چیزی است که ما می‌توانیم بگوییم که در تمام روایات و گزارش‌های تاریخی آمده ولی اینکه بعد از این چه اتفاقی افتاده و این جزئیاتی که در مقاتل نوشته‌اند و بعد از دوران صفویه، همین طور که از زمانِ [واقعه] فاصله می‌گیریم انبوه روایات و خرافات و جعلیات وارد داستان کربلا می‌شود، به شکلی که واقعا امروز شناختن واقعیت از جعلیات و افسانه تا واقعیات واقعا بسیار بسیار دشوار است.
آقای اشکوری حالا به چرایی ورود این انبوهِ آن طور که شما گفتنید «جعلیات» در طول زمان و در یک تطور تاریخی در ماجرای عاشورا و امام سوم شیعیان حتما خواهیم پرداخت اما قبل از آن من از شما آقای محمدی می‌پرسم؛ شیعیان خیلی تأکید دارند که امام سوم شیعیان تها کسی بود که به مخالفت با یزید پرداخت و با علم به اینکه کشته خواهد شد به میدان رفت اما آیا حقیقتا این طور بود؟ الان نمونه‌هایی هم آقای اشکوری مثال زدند و ما مثلا ماجرایی را شاید عینا شبیه ماجرای عاشورا یا اتفاقی که در کربلا افتاد درباره عبدالله بن حنظله هم می‌بینیم که به نبرد خودش بعد از کربلا ادامه می‌دهد، خودش و تمام فرزندانش کشته می‌شوند و داستانش هیچ کم ازآنچه که در کربلا اتفاق افتاد ندارد. چرا به اینها اشاره نمی‌شود؟
محمدی: دو علت مشخص دارد. یک علتش این است که در خط روایی داستانی که برای کربلا ساخته و پرداخته شده این جزئیات و داستان‌های فرعی - از نگاه کسی که دارد این خط روایی را می‌دهد- کمکی به ماجرا نمی‌کند. ببینید در کلام شیعه گفته می شود که ائمه دارای علم و قدرت لایتناهی هستند. اگر بخواهند این داستان‌ها را در مورد دیگران هم بسازند طبعا این خط روایی و باور اصلی خدشه‌دار می‌شود. نمی‌آیند بروند آنجاها. زمینه اجتماعی داستان هم برساختن نهاد و آیینی است برای شیعیان که یک سلسله مشخصی دارد و یک عنصر فرهمندی است که باید از یک امام به امام دیگر انتقال پیدا کند تا شما به این برسید که داستان دوازده‌امامی را بسازید و از این ابزار برای بسیج اجتماعی و برای اینکه مردم را حول و حوش یک داستان اصلی گرد بیاورید استفاده کنید
مجموعه اینها با آن داستان‌های فرعی که شما مطرح کردید نمی‌خواند. اتفاقا در این بحث اشاره کردید به «رفتنِ امام حسین برای شهید شدن». از دهه چهل به این طرف، این بحث به‌شدت در میان مکتب‌های مختلف شیعی در جریان بوده که آیا واقعا امام حسین برای شهادت رفت یا برای تشکیل حکومت رفت؟ گروهی پیدا شده‌اند که دیدگاه دیگری داشتند. آنها روحانیون انقلابی و مبارز بودند. آقای صالحی نجف‌آبادی کتاب «شهید جاوید» را نوشت. روحانیونی هم مثل آقای مشکینی و منتظری آمدند و از آن خط روایی دفاع کردند اما آن خط روایی به حاشیه رفت چون نیازی به آن وجود ندارد. امروز نیاز این است که همچنان مردم بیایند و آن داستان اصلی را که سلسله دوازده‌امامی است و بعد هم مظلومیت روحانیون و ائمه شیعه و کسانی را که از آنها پیروی کردند [بشنوند].
بسیار خوب. البته باید نگاه کرد که - اگر در این برنامه فرصت کنیم- چه‌طور تمام این مجموعه‌ای که داریم می‌گوییم ساخته و پرداخته شده به نحوی که بخواهد مسائل خاصی را پیش ببرد، پذیرش عمومی گرفته؟ ولی من پیش از آن از آقای اشکوری خواهم پرسید که به هر حال آقای اشکوری ما در تاریخ جهان و حتی ایران از زمان آریوبرزن تا امروز، رشادت در برابر امر مسلط کم نداشته‌ایم. می‌خواهم درواقع درباره مسئله صِرف شهادت‌طلبی و اینکه آیا می‌شود صرفا برای شهادت‌طلبی ارزشی قائل شد بپرسم. حتی جنگ‌جویان داعش هم حالا مستقل از باورها و رفتارشان با علم به اینکه کشته می‌شوند می‌جنگند یا کسانی که از روی باور قلبی عملیات انتحاری انجام می‌دهند یا ما مثلا در جنگ ایران وعراق رشادت کم ندیدم...چه چیزی است که این حماسه را برای مردم تا این حد می‌تواند مقدس و یگانه کند که خرافه‌های اطراف آن را هم به‌راحتی بپذیرند؟
اشکوری: بله. ببینید اول به این نکته اشاره بکنم که درست است که کسان دیگری هم بوده‌اند در همان زمان مثل ابن‌زبیر. عبدالله‌بن حنظله و اینها هم که تقریبا در دوسال بعد در سال ۶۲ هجری در مدینه قیام می‌کنند ولی در همان زمان عبدالله‌بن زبیر هست که سال‌ها ادامه می‌دهد یا در خود داستان کربلا باز می‌بینیم که شهدای دیگری هستند که در این حد مطرح نمی‌شوند.
در جریان تاریخ ایران که شما از آریوبرزن و دیگران یا جنگ ایران گفتید؛ بله همه اینها هست ولی یک نکته را اشاره کنم که واقعیت امر این است مکه داستان کربلا را هم به اعتبار قهرمانش که حسین‌بن علی است و هم به اعتبار حوادثی که در آنجا اتفاق افتاده نمی‌توان مثلا با داستان واقعه حره و مدینه مقایسه کرد. آنجا هم کشتار عظیمی شد. فقط مسئله عبدالله‌بن حنظله نبود. بسیاری از قهرمانان دیدگر، بعضی از صحابی، فرزندان صحابه، تابعین و شخصیت‌های بزرگی کشته شدند یا در تاریخ ایران یا امثال آن.
به هر حال می‌خواهم بگویم که حسین‌بن‌علی خودش شخصیت بسیار معتبری بود در آن زمان. شاید معتبرترین شخصیت بود. بالاخره نواده پیغمبر و فرزند علی و فاطمه بوده و یکی از بزرگان بوده ولی به هر حال هر چه که بوده اتفاق افتاده. در یک نیمروز در عرض چند ساعت حداقل هفتادوچند نفر به شکل فاجعه‌آمیزی کشته شدند، زنان و فرزندانی که جزو اهل بیت و بازماندگان خاندان پیامبر بودند [کشته شدند]. خب یک چنین فاجعه‌ای که در آن زمان بی‌نظیر بود و از این جهت است که داستان امام حسین را نمی‌شود با دیگران مقایسه کرد اما تحلیل بنده از اینکه چرا داستان امام حسین و کربلا این قدر پرآوازه شد؛ دلیل اولش این بوده که داستان کربلا بعد از مرگ معاویه و در آن مقطع حساس به‌نوعی این نزاع قبیله‌ای دیرین بین بنی‌هاشم و بنی‌امیه را زنده کرد و نقطه عطف مهمی شد.
اگر به‌لحاظ تاریخی نگاه کنیم دعوایی بوده بر سر خلافت و قدرت و ریاست و این حرف‌ها. حالا داستان کربلا این غده و به‌اصطلاح زخم چرکین را باز کرد. بستر و فضا و زمینه مناسبی برای بنی‌هاشم و علاقه‌مندان و پیروان فکری‌شان پیدا شد که از بنی‌امیه انتقام بگیرند. مسئله دوم هم اینکه این داستان امام حسین در ارتباط با ایران باید تفسیر بشود. به خاطر اینکه داستان نهضت شعوبیه و اینها مطرح می‌شود و بعد در ایران امام حسین خیلی برجسته می‌شود.
داستان کربلا که در قرن اول و دوم به این عظمت نبود. هرچه که زمان گذشته در تعاملات تاریخی و بخصوص در فضای ضداموی و ضدعربی ایران در نهضت شعوبیه و امثال آن پرورده شده و مسئله سوم که خیلی‌ها به آن توجه نمی‌کنند این است که داستان کربلا منشأ یک تحول مهم فکری هم شد. تا آن زمان عقیده عموم مسلمانان این بود که خروج علیه حکومت جایز نیست. داستام کربلا یک تحول و چرخش فکری مهم در جهان اسلام ایجاد کرد و بعد از آن است که این پرسش در میان فقها و متکلمان پیدا می‌شود که آیا خروج علیه حاکم - بخصوص اگر حاکم ظالم باشد - جایز هست یا نیست.
اما آقای محمدی اگر بخواهیم کمی جزئی‌تر باشیم در مورد آنچه گروهی از منتقدان آن را خرافه‌های وارد شده به داستان عاشورا می‌دانند، می‌خواهم از شما در مورد رابطه خیلی عاطفی که در مورد تشنگی و آب، نبودنِ آب و تشنه نگاه داشتن زنان و کودکان و اعوان و انصار امام سوم شیعیان در کربلا وجود دارد، سؤال کنم. آیا تشنگی در کربلا حقیقاً ریشه واقعی دارد؟ عده‌ای با پیش کشیدن بحث وضو یا بهداشت شخصی که در منابعی آمده که اما سوم شیعیان و تعدادی از اطرافیانش در روز عاشورا انجام دادند، در وجود این سطح از تشنگی و نبودن آب تردید کرده‌اند.
محمدی: ببینید این هم از همان بخش‌هایی است که معمولاً به داستان‌ها اضافه می‌شود برای افزودن میزان درام داستان و تحریک احساسات مخاطبان. مشخص است که در آن صحنه آب وجود داشته؛ نقل قول‌هایی که در منابع تاریخی وجود دارد کاملاً نشان می‌دهد که دسترسی به آب وجود داشته. حتی فراتر از وضو؛ شما فرمودید وضو، می‌گویند که غسل کرده‌اند. طبعاً شما برای اینکه غسل کنید به آب بیشتری نیاز دارید تا برای آنکه وضو بگیرید.
حالا جالب است که اگر به برخی از دین‌داران نگاه کنید که این تناقض برای آنها مطرح شده، معمولاً توجیه می‌کنند که نه! آبِ کافی نبوده و با آبِ کم هم می‌شود وضو گرفت...
آقای محمدی، بحث فقط وضو نبوده این طور که در منابع تاریخی می‌شود دنبال کرد. بحث حتی بر سر انجام امور بهداشت شخصی بوده، یعنی حتی در منابعی که آمده، مثلاً موزدایی یا نکاتی از این دست را می‌شود دید.
محمدی: مشخص است که دسترسی به آب وجود داشته. فقط برای زیاد کردن آب داستان این ماجراها می‌تواند اضافه شده باشد. این نکاتی که شما اشاره کردید در منابع تاریخی هست؛ در منابع متعدد تاریخی هست. شما در مورد خرافه گفتید، واقعاً در چارچوب دین‌داری و دین‌باوری، مرزی میان خرافه و دین وجود ندارد. این واقع‌نمایی است که برای شیعیان مشکل درست کرده. در واقع وقتی ما از گزارش تاریخ به روضه‌خوانی گذر ‌می‌کنیم، طبعاً به این گونه مشکلات هم برمی‌خوریم. متأسفانه شیعیان به اینها باور دارند و بر اساس آن نذر و نیاز درست می‌کنند، امامزاده و بنای یادبود می‌سازند، بعد هم یک حکومتی می‌آید بر اینها سوار می‌شود، آدم می‌کُشد، دست قطع می‌کند، و جنگ به پا می‌کند.
نکته دوم اینکه شیعیان در داستان‌های خود مثل همین داستان کربلا، حق و باطل درست می‌کنند. اینکه دو قبیله یا چند قبیله در دوره‌ای از تاریخ، با هم سر موضوعاتی درگیر شده‌اند و بر هم جنایت کرده‌اند -که البته همه این جنایت‌ها محکوم است- اما واقعاً اینکه منشأ یک حرکت اجتماعی باشد، و بر اساس اینکه این واقعی است حرکت اجتماعی ساخته و پرداخته شود، اینها را به نظر من دستگاه روحانیت شیعه و نهاد مذهب ساخته و به جامعه ایران انتقال داده است.
و نکته سوم برای اینکه به سؤال آریو برزن شما پاسخ دهم این است که بازار داستان‌های علمی تخیلی یکی بازار انحصاری نیست. ما انواع مرد عنکبوتی، مرد خفاشی، گرگ‌انسان، مرد شش میلیون دلاری، تمام این انسان‌های اسطوره‌ای را داریم. اما در ایران قهرمان‌های ملی، قومی و اسطوره‌ای سهم چندانی ندارند، چون بازار دین در ایران اصولاً یک بازار انحصاری است، طبعاً چهره‌های اسطوره‌ای دینی هم تنها چهره‌هایی هستند که باید در این داستان مطرح شوند.
آقای اشکوری، در بازگشت به آنچه گروهی خرافه‌های موجود در داستان مورد بحث امروز ما می‌دانند، شاید بد نباشد به چیزی که خیلی در روضه‌های موجود در ایران اتفاق می‌افتد هم بپردازیم؛ [آنچه که] درباره ابوالفضل نقل می‌کنند، با آب و تاب احساسی فراوان. آیا این داستانی را که در مورد ابوالفضل عباس هست هم می‌شود در زمره خرافه‌های داستان‌های کربلا طبقه‌بندی کرد؟ بعضی از منابع تاریخی می‌گویند که او اصلاً برای یافتن آب تنها نرفته بود، یا اینکه گفته می‌شود که دستانش قطع شد و بقیه داستان‌ها، چه‌طور زنده ماند تا بتواند در عاشورا شهید شود؟ شاید باز کردن اینها برای مخاطبی که جنبه عاطفی و تحریک‌کننده احساسات را می‌شنود، خالی از لطف نباشد.
اشکوری: بله واقعیت امر این است که یکی از این داستان‌های بسیار مبهم و پیچیده و همراه با خرافه و اسطوره، همین داستان تشنگی و آب در کربلاست، که اتفاقاً دست‌مایه اصلی روضه‌خوانی و تعزیه‌خوانی و امثال این حرف‌هاست. شما اگر از صفویه به بعد تا همین الان، داستان تشنگی امام حسین و تشنگی نوزادش علی اصغر و تیر سه‌شعبه حرمله بر حلقوم او و رفتن عباس به شریعه فرات و آب آوردنش، و قطع شدن دست را از داستان کربلا بگیرید، دیگر داستان از آن حالت حماسی و عاطفی و برانگیزاننده و گریه‌آورش تقریباً خارج می‌شود.
این هم در طول زمان ساخته شده، از چیزکی چیزها ساخته شده. آنچه که در منابع تاریخی هست و بنده در ده‌ها کتاب و منبع دیده‌ام، این است که امیر کوفه عبیدالله ابن زیاد به فرمانده نظامی سپاه خود در کربلا یعنی عمر ابن سعد در روز هفتم محرم که او وارد کربلا شد، فرمان داد که حسین را در شرایطی قرار بده که دسترسی به آب نداشته باشد. آن هم استدلالی پشتش بود که نوعی انتقام‌کشی جاهلی بود. اینکه در تقاص تشنگی عثمان باشد، چرا که می‌گفتند اینها عثمان را در تشنگی کشته‌اند و این موضوع هم به تقاص آن.
البته این سابقه هم دارد و فقط در کربلا اتفاق نیفتاده؛ در جنگ صفین هم سپاه معاویه آب را به روی سپاهیان علی می‌بندند. سنتی بوده که طرف را در محاصره و تحت فشار بگذارند که تسلیم شود و یکی از راه‌ها بستن آب به روی او بود.
آنچه که نوشته شده در این حد است و بعد هم نوشته شده که در فاصله بین روز یا شب هفتم تا شب عاشورا، حسین به برادرش عباس فرمان می‌دهد که از شریعه فرات آب بیاورد. او هم با ۳۰ سوار و ۲۰ پیاده -چیزی که می‌گویم بر اساس منابعی است که دیده‌ام و الان جلوی من هست- با ۳۰ سوار و ۲۰ پیاده، یعنی ۵۰ جنگاور، می‌رود چند مشک آب از شریعه فرات می‌آورد؛ همین و بس. دیگر بیش از این در منابع اصلاً دیده نمی‌شود. این اندازه‌اش نوشته شده و بعد از این همه‌اش ساخته و پرداخته است. همان طور که شما به درستی اشاره کردید، آب داشته‌اند، وضو می‌گرفتند، نوره می‌کشیدند، غسل می‌کردند، با هم شب عاشورا شوخی می‌کردند، خب اگر آب نداشتند، اینها را از کجا آورده بودند؟
بله ممکن است که تا عصر عاشورا یا غروب عاشورا آب کم داشته باشند، این را هم به وجه عقلی می‌شود پذیرفت، بیش از این که نبوده. و اینکه روز عاشورا حضرت عباس رفته باشد آب بیاورد و دست‌هایش قطع شده باشد، و «والله ان قطعتموا یمینی...» اینها چیزهایی است که ساخته و پرداخته است، همه‌اش خرافات و ساخته‌هایی است که برای بازارگرمی و برای گریاندن مردم درست شده است.
من فکر می‌کنم که اینها را اگر از کربلا و عاشورا و داستان‌هایش بگیریم، آن لُب لباب تاریخ آنچنان که گفته شده، خیلی به درد کسانی که می‌خواهند از این طریق استفاده ابزاری بکنند و عواطف را برانگیزند، حالا روحانیت است یا روضه‌خوان‌ها و مداحان و تعزیه‌خوان‌ها، به هر حال کسانی که به قول آقای محمدی در این بازار منافعی دارند [نمی‌خورد]. اگر اینها را حذف کنید، این منافع هم علی‌القاعده از بین می‌رود.
بنابراین منافع ایجاب می‌کند که هر سال اینها پررنگ‌تر و غلیظ‌تر به خورد جامعه داده شود.
آقای محمدی، این منافعی که در این بازار بزرگی که از آن صحبت کردید، این طور که آقای اشکوری هم گفتند به خورد جامعه داده می‌شود، جامعه چه‌طور اینها را می‌پذیرد؟ گروهی ریشه‌های این علاقه قابل توجهی را که ما در میان ایرانیان برای عزاداری و سوگواری برای امام سوم شیعیان، و اهمیت این مراسم برای ایرانیان را در سوگ سیاووشان و امثال اینها می‌بینند. آیا به نظرتان دلیل پذیرش اجتماعیِ چنین منطق بازاری که از آن صحبت می‌کنید، این است؟
محمدی: حتماً این طور است. ببینید این خط روایی و این ماجرایی را که شکل گرفته و امروز به این بازار کربلا و عاشورا رسیده، توطئه نبوده. یک سیر بسیار طبیعی را طی کرده است. کسانی که این کالا و خدمات را در این بازار تولید می‌کنند، متوجه بوده‌اند که در بازار مصرف برای آن خریدار وجود دارد. ایرانیان، خریداران خوبی برای این گونه افسانه‌ها بوده‌اند.وجه مهم آن مبارزه با ظلم؛ موضوعی است که شما در همه جوامع می‌توانید پیدا کنید و این به‌شدت در داستان کربلا پررنگ شده. بسیاری از ایرانیان نوعی همانندسازی و هویت‌یابی می‌کردند با این داستان و امروز هم همچنان از این موضوع استفاده می‌شود.
اتفاقاً خیلی جالب است که به اعتقاد من مردم ایران تنها خریدار داستان کربلا نیستند و اسطوره‌ها و افسانه‌های دیگر را هم به خوبی می‌خرند. منتها مشکلی که در این میان وجود دارد، این است که روحانیت شیعه و حکومت، امروز این افسانه‌ها را به عنوان واقعیت به جامعه ایران می‌فروشد.
ما در دقایق پایانی برنامه هستیم. با آقای اشکوری برنامه را به پایان می‌بریم. با این پرسش که در نهایت داستان کربلا و کشته شدن امام سوم شیعیان و اتفاقات مرتبط با آن، خرافه‌ها، واقعیت‌ها، افسانه‌ها، تاریخ که همه دست به دست هم داده‌ و آمیخته شده‌اند، آیا می‌تواند کارکردی هم برای انسان امروز داشته باشد؟
اشکوری: نقطه عطف این داستان که ایرانیزه شود، به وسیله آل بویه بوده است که در قرن چهارم و پنجم هجری اولین بار این عزاداری را که در محافلی و به صورت محدود و خانگی مطرح بود عمومی کردند و در خیابان‌های بغداد راه افتادند و لعن بر خلفا و صحابه کردند و بر اختلافات دامن زدند.
نقطه عطف دوم بعد از فروپاشی عباسیان است و برآمدن مغولان که شیعیان امکان بیشتری پیدا کردند، در قالب گروه‌های صوفی و شیعی. و بعد هم در ادامه آن در دوره صفویه و بعد هم در دوره قاجار. این را که این سوگ سیاوشان هست و داستان ایرج و سیاوش در ایران باستان پیوند خورده با داستان امام حسین، به نظر من محققان به خوبی نشان داده‌اند.
دو نکته قابل توجه است و ما مسلمانان و شیعیان که خود را پیرو امام حسین می‌دانیم می‌توانیم از او بیاموزیم. یکی اینکه امام حسین رأی خود را نفروخت؛ این نکته خیلی مهم است. مجبورش کردند که بیعت کند اما امام حسین زیر بار رأی جبری و زور حکومت نرفت؛ که می‌تواند امروز یک درس اجتماعی و اخلاقی برای ما باشد.
نکته دوم هم این است که امام حسین از زمانی که احساس می‌کند دیگر نمی‌تواند به عراق برود و به هدف سیاسی‌اش برسد، راه صلح و مدارا و سازش و مذاکره را در پیش می‌گیرد. نمی‌گوید من می‌خواهم به هر قیمتی پیروز شوم و هرچه می‌خواهد مردم کشته شوند. نه! گفت که اجازه دهید به مدینه برگردم، گفتند نمی‌شود. گفت اجازه دهید بروم با یزید صحبت کنم، و بعد گفت اگر این را هم قبول ندارید، بگذارید به سرحدات بروم در جاهای دور زندگی کنم، که هیچ‌یک از اینها را نپذیرفتند.
خیلی سپاسگزارم، حسن یوسفی اشکوری و مجید محمدی که در تابوی این هفته همراه ما بودید.

فرمانده کل سپاه پاسداران: حسن روحانی به انتقادهای ما پاسخ مثبت داد

فرمانده کل سپاه پاسداران: حسن روحانی به انتقادهای ما پاسخ مثبت داد


فرمانده کل سپاه در مورد دیدار با حسن روحانی گفت که او «جواب مثبت»‌ داد و «تاکنون هم که خوب پیش می‌رود».
محمدعلی جعفری، ‌فرمانده کل سپاه پاسداران، دیدار مردادماه گذشته فرماندهان این نیروی نظامی با حسن روحانی،‌ رییس‌جمهوری ایران، را «انتقادی» توصیف کرد.
حسن روحانی روز دوم مردادماه با فرماندهان عالی‌رتبه سپاه پاسداران دیدار کرد.
فرمانده سپاه چهارشنبه شب، پنجم مهر،‌ در یک برنامه‌ تلویزیون ایران شرکت کرد و با اعلام اینکه «دغدغه‌هایی» در ذهن فرماندهان سپاه ایجاد شده بود،‌ افزود که این دغدغه نتیجه شرایط انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت و بعد از آن بود که «نباید ایجاد می‌شد».
آقای جعفری اضافه کرد: «شرایط بعد از انتخابات به گونه‌ای شد که لازم بود، چنین حرکتی انجام شود. با رییس‌جمهوری دیدار کردیم و دغدغه‌ها را مطرح کردیم و ایشان هم استقبال کردند».
فرمانده سپاه پاسداران هدف از این دیدار را «ایجاد وحدت و انسجام و جلوگیری از شکاف بین نیروهای انقلاب» توصیف کرد و گفت که «البته بحث انتقادی بود ولی در مجموع ایشان (حسن روحانی) هم از این استقبال کردند، چون هدف مخلصانه بود و از روی اخلاص انجام گرفت».
او بدون اشاره به جزییات این دیدار گفت که رییس‌جمهوری ایران «جواب مثبت»‌ داد که «تاکنون هم که خوب پیش می‌رود».
بر اساس این گزارش، محمد علی جعفری همچنین گفت که جلسات دیگری نیز با روسای دیگر قوا، مقننه و قضائیه،‌ و برخی مسئولان دیگر برگزار شد اما نامی از این مسئولان نبرد.
این مقام نظامی دیدار فرماندهان سپاه پاسداران با رئیس‌جمهوری ایران را «پربارترین»‌ این دیدارها توصیف کرد.
دیدار فرماندهان سپاه و حسن روحانی پس از آن اتفاق افتاد که دو طرف انتقادهایی را از پشت تریبو‌ن‌های رسمی علیه یکدیگر مطرح کردند و موجی گسترده از واکنش منفی به مواضع رییس‌جمهوری ایران از سوی اصولگرایان به راه افتاد.
در این دیدار،‌ پنج فرمانده ارشد سپاه از جمله محمدعلی جعفری، قاسم سلیمانی، غلام‌حسین غیب‌پرور، اسماعیل کوثری و امیرعلی حاجی‌زاده حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا،‌ حسن روحانی در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران، بر ضرورت «وحدت و انسجام همه نیروها و نهادهای نظام» تاکید کرد و گفت: «دولت دوازدهم از خدمات سپاه در حوزه ماموریتش حمایت کامل می‌کند».
در این میان، خبرگزاری تسنیم گزارش داده که آقای جعفری روز پنجشنبه ششم مهر در یک سخنرانی، از دولتمردان انتقاد کرده که به گفته او، از اینکه «مردم را برای برطرف کردن مشکلات ملی و بحران‌ها و نیز پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی به کار بگیرند، عاجز هستند».
وی با بیان اینکه «گوش شنوایی در مورد لزوم مقاومت و ایستادگی نه تنها در عرصه دفاع و امنیت بلکه در همه عرصه‌ها وجود ندارد» ابراز تاسف کرد و در عین حال، گفت: «این مسئله مهم دائم از سوی امام خامنه‌ای و ولی فقیه زمان گوشزد می‌شود ولی برخی‌ها فقط حرف خودشان را می‌زنند و راه اشتباه خود را ادامه می‌دهند».

پنجشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۶

کشف هفت میلیون قرص روان‌گردان در استان هرمزگان

کشف هفت میلیون قرص روان‌گردان در استان هرمزگان


ناظر گمرکات استان هرمزگان گفته که این تعداد قرص از یکی از کشورهای «آسیایی» وارد اسکله بندر «شهید رجایی» شده بود.
ناظر گمرکات استان هرمزگان از کشف بیش از هفت میلیون قرص روان‌گردان در هرمزگان خبر داد که از یکی از کشورهای «آسیایی» وارد اسکله بندر «شهید رجایی» شده بود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، علیرضا دشتانی با اعلام این خبر در روز چهارشنبه پنجم مهر، گفت که این تعداد قرص‌ ترامادول٬ در یک عملیات «اطلاعاتی و ردیابی یک دستگاه کانتینر که از یکی از کشورهای آسیایی وارد اسکله بندر شهید رجایی شده بود... شناسایی و با هماهنگی نیروی انتظامی و دادستان استان هرمزگان این محموله توقیف شد».
آن‌طور که این مقام مسئول اعلام کرده است٬ محموله کشف شده پس از فک پلمپ٬ «حاوی ۲۹۹ کارتن و هر کارتن شامل ۲۵۰ بسته قرص ۱۰۰ عددی بود». وی به نام این کشور آسیایی اشاره‌ای نکرده است.
خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از آقای دشتانی رقم قرص‌های مکشوفه را «هفت میلیون و ۴۷۵ هزار قرص‌ ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرمی ترامادول» گزارش کرده است.
به گفته ناظر گمرکات استان هرمزگان٬ با تجهیز گمرکات به ابزارهای الکترونیکی هوشمند و تقاطع‌گیری اطلاعات٬ شرایطی فراهم شده است که می‌توان «اطلاعات محموله‌ها را پس از بارگیری از بندر مبدا شناسایی و حتی قبل از اظهار به گمرک بر اساس اطلاعات شرکت حمل و افراد حقیقی و حقوقی صاحب کالا نسبت به مدیریت ریسک و انجام کنترل‌های لازم» اقدام کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا دشتانی همچنین افزوده که «نام این شرکت بندری مشخص شده و برای این محموله پرونده‌ای در دادسرای بندرعباس» تشکیل شده است.
به گفته وی٬ تحقیقات قضایی و دستگیری متهمان این پرونده نیز ادامه دارد.
مقام‌های انتظامی و قضایی به طور مکرر از کشف محموله‌های حاوی قرص‌های روان‌گردان در داخل ایران خبر می‌دهند.
خبرگزاری مهر روز ۱۵ تیر به نقل از معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف ۱۶ تن و ۱۲۱ کیلوگرم انواع مواد مخدر و روان‌گردان طی دو هفته خبر داده بود.
اسدالله هادی‌نژاد گفته بود که طی دو هفته٬ بیش از ۱۹ میلیون قرص روان‌گردان در سطح کشور کشف شده که بیشترین تعداد آن مربوط به همدان بوده است.
به گفته وی٬ اعضای چهار نفره اين باند «قصد انتقال این تعداد مواد مخدر روان‌گردان را به استان‌های مرکزی کشور داشتند که با عمليات غافلگيرانه پليس دستگير شدند».
وب‌سایت خبرآنلاین در سال ۹۴ نیز به نقل از عليرضا جزينی٬ قائم مقام وقت دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر نوشته بود که در سال ۹۳ «۸۸ ميليون قرص روان‌گردان در سطح كشور كشف شد».

افزایش چشمگیر صادرات خودرو رنو به ایران

افزایش چشمگیر صادرات خودرو رنو به ایران


شرکت رنو در مرداد ماه قراردادی با ایران امضا کرد که میزان سرمایه‌گذاری در فاز اول، ۶۶۰ میلیون یورو خواهد بود.
شرکت خودروسازی رنو در تازه ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد که صادرات محصولات این شرکت به ایران طی هشت ماه اول سال جاری به ۹۹ هزار و ۶۱۷ دستگاه رسیده که ارزش آن نزدیک یک میلیارد دلار بوده است.
آمارهای منتشر شده در سایت رسمی این شرکت نشان می دهند که فروش خودرو به ایران از ماه ژانویه تا ماه اوت سال جاری، از لحاظ ارزشی ۲۴ درصد افزایش یافته است.
سهم شرکت رنو از بازار خودرو ایران طی این دوره زمانی نیز به بالای ۱۰ درصد رسیده است.
ایران بعد از روسیه، خود فرانسه، آلمان، برزیل، ترکیه و هند بزگترین مشتری این شرکت فرانسوی بوده است.
این شرکت در مجموع طی هشت ماه نزدیک ۲.۴۳ میلیون دستگاه انوع خودرو فروخته است.
رنو در کل سال گذشته نیز بیش از ۱۰۸ هزار دستگاه خودو به ایران صادر کرده بود.
شرکت رنو در مرداد سال جاری قرارداد جدیدی با ایران امضا کرد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، منصور معظمی، رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی ایران (ایدرو)، گفت که میزان سرمایه‌گذاری در فاز اول، ۶۶۰ میلیون یورو و در قالب تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو خواهد بود.
به نوشته ایسنا، سهم شرکت رنو از این قرارداد ۶۰ درصد، و سهم طرف‌های ایرانی ۴۰ درصد خواهد بود. به عبارت دیگر، سهم مشارکت سازمان گسترش و نوسازی ایران ۲۰ درصد و سهم مشارکت شرکت «پرتو نگین ناصح» نیز ۲۰ درصد است.
آمارهای سازمان توسعه تجارت ایران نیز نشان می دهد که در پنج ماه اول سال جاری خورشیدی، واردات قطعات منفصله خودروهای سواری ۷۷ درصد افزایش یافته و به بالای ۱.۲ میلیارد دلار رسیده است. واردات خودروهای سواری نیز با افزایشی ۵۰ درصدی به بالای یک میلیارد دلار رسیده است.
پژو- سیروتن، همکاری فرانسوی رنو نیز در سال ۲۰۱۶ میلادی، قراردادی ۴۰۰ میلیون دلاری با ایران‌خودرو و سایپا برای تولید ۲۰۰ هزار پژو و ۲۰۰ هزار سیتروئن امضا کرد.

استاد حوزه علمیه قم: مجالس عزاداری از دست روحانیت خارج شده است۱۳۹۶

استاد حوزه علمیه قم: مجالس عزاداری از دست روحانیت خارج شده است


بهرام دلیر: افرادی که مداحان را به حوزه سیاست کشاندند٬ بزرگ‌ترین «جنایت» را در حق دین کردند.
یک استاد حوزه علمیه قم می‌گوید مجالس عزاداری در ماه‌های محرم و صفر٬ «از دست روحانیت خارج شده»٬ افرادی که مداحان را به حوزه سیاست کشاندند٬ بزرگ‌ترین «جنایت» را در حق دین کردند و در برخی مجالی عزاداری٬ فرد نمی‌داند باید «برقصد یا سینه‌زنی کند».
بهرام دلیر٬ مدرس فلسفه عالی و عرفان حوزه علمیه قم، روز پنجشنبه ششم مهر با اعلام این موضوع در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، «آسیب‌دیدن» هیئت‌ها در ماه‌های محرم و صفر را ناشی از «نیروهای فرادستی» دانست و بدون اینکه به نام ارگان یا افراد خاصی اشاره کند٬ افزود که «خیلی از آسیب‌ها در هیئت‌ها و محرم و صفر از نیروهای فرادستی به فرودستی سرازیر می‌شود».
این استاد حوزه علیمه قم گفت: «آنهایی که مداحان را به حوزه سیاست و حزب‌بازی کشانده‌اند، بزرگترین جنایت را در حق دین و مداحان کردند» و افزود: «مداح نباید به حوزه سیاسی که جزو تخصص او نیست وارد شود. به عنوان یک شهروند حق دارد اظهار نظر کند، اما وقتی تریبون در دست اوست نباید به شخصیت‌های حقیقی و حقوقی جامعه اهانت کند».
این روحانی خواستار خروج مداحان از حوزه «سیاست ژورنالیستی٬ روزمرگی و حرف زدن به نفع احزاب» شد و اضافه کرد که مداحان باید بدانند با روزنامه کیهان، جوان و شرق تفاوت دارند.
بهرام دلیر بسیاری از «آسیب‌های جامعه» را هم ناشی از «منبری‌های کم‌سواد و بی‌سواد» دانست و خواستار نظارت جدی از سوی سازمان‌ها و نهادهای علمی بر روی منبری‌ها و مداحان شد.
وی از اینکه شخصیت‌هایی که به مراکز مهم و علمی دعوت می‌شوند، بعضا صلاحیت علمی و حوزوی ندارند٬ انتقاد کرد و به صراحت گفت: «شاید گفتن این نکته تلخ باشد، اما مجالس محرم و صفر از دست روحانیت و حوزه‌ها خارج شده است».
به گفته این روحانی٬ در هیئت‌های عزاداری٬ مجموعه‌ای از «خرافات و سخن‌های نادرست» جایگزین گزاره‌های دینی شده است و امروز هیات‌های مذهبی٬ «مداح‌محور» شده‌اند.
بهرام دلیر با بیان اینکه «روحانیت باید مجلس گردان شود، نه مداح»٬ افزود: «تعارفات را کنار بگذاریم. برخی از منبری‌های ما لیاقت رفتن به بالای منبر را ندارند و حتی گاهی برخی از مداحان که فقط یک حنجره دارند و نه سواد مقتل‌خوانی و روضه‌خوانی مجالس را در دست گرفته‌اند».
وی با بیان اینکه خیلی از منبری‌های امروز را «جعبه سیاه» (رادیو و تلویزیون دولتی ایران) بدون آنکه «استحقاق» داشته باشند٬ به شهرت رسانده٬ گفته که «فرد نمی‌داند که باید در مجلس عزاداری برقصد یا سینه‌زنی کند.»
پیشتر مسیح مهاجری، مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، در سرمقاله روز ۲۴ مهر سال ۹۵ این روزنامه، ضمن انتقاد از «سطحی شدن» مداحی‌ها گفته بود که «نسل جدید مداحان با ورود به عالم وعظ و خطابه، در عین حال که از محتوای دین بی‌خبرند، تلاش می‌کنند جای واعظان و خطبا را بگیرند».
به گفته آقای مهاجری، این مداحان «دخالت در سیاست و تعیین تکلیف برای مسئولین نظام و دولت را نیز به وظایف خود اضافه کرده‌اند و به این ترتیب، نظریه جمهوری مداحان را که قبلاً یک فرضیه بود، به تحقق نزدیک کرده‌اند».
همچنین علی مطهری، نایب رئیس مجلس، روز ۲۰ مهر گفت که حجم برنامه‌های مداحی در ایران «بیش از اندازه لازم است»٬ اطلاعات «ناقص» برخی مداحان می‌تواند آنها را به «ابزار دست افراد و گروه‌های سیاسی» تبدیل کند و پرداختن این گروه به مسائل سیاسی که «پیوند مستقیم با کسب قدرت» دارد ممکن است از میزان تاثیرگذاری آنها بکاهد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت،‌ وابسته به مجلس شورای اسلامی٬ آقای مطهری در عین حال چند بار تکرار کرد که نمی‌توان مداحان را از وارد شدن به مسائل سیاسی نهی کرد و مانع استفاده آنها از «نفوذ» خود در برخی اقشار جامعه شد.
پیش از این نیز بارها شماری از روحانیون از آنچه «بدعت‌گذاری» در هیات‌های مذهبی نامیده شده٬ انتقاد کرده‌ و گفته‌اند که به کار بردن موسیقی و ترانه‌خوانی در عزاداری‌ها می‌تواند این مجالس را به «انحراف» بکشاند.
با این حال مجالس مداحانی که بر اساس گزارش ها، به شیوه موسیقی پاپ روضه‌خوانی می‌کنند٬ هر سال شلوغ‌تر از مجالس روحانیون سنتی است.
ضمن اینکه گزارش‌های متعدد٬ حاکی از دریافت رقم‌های بسیار بالا از سوی مداحان و روضه‌خوانان در مجالس عزاداری ماه‌های محرم و صفر است.
در این ارتباط،‌ ناصر موسوی لارگانی٬ نماینده مجلس با انتقاد از این وضع گفته که «به جلسات عزاداری امام حسین نباید دید مادی داشت و اینکه از ابتدا برای روضه خوانی در این جلسات قیمت تعیین می‎کنند، کار اشتباهی است.»
آقای موسوی لارگانی در گفت‌و‌گو با وب‌سایت خبرآنلاین٬ از دریافتی کلان برخی مداحان انتقاد کرد و افزود که «این رفتارها در جلسات معنوی فساد برانگیزاست.»
وی نیز خواستار برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر به شیوه «سنتی» شده است.