امید آلمان به مستثنا شدن شرکت‌های اروپایی از تحریم‌های آمریکا

امید آلمان به مستثنا شدن شرکت‌های اروپایی از تحریم‌های آمریکا

برلین روی این حساب می‌کند که واشنگتن در تحریم شرکت‌های طرف معامله با ایران، برای شرکت‌های اروپایی استثنا قائل شود. اتحادیه اروپا پیش‌تر نیز از احیای "قانون مقابله با تحریم‌های آمریکا" با هدف نجات برجام خبر داده بودند.
دولت آلمان روی این امر حساب می‌کند که آمریکا در پی خروج از برجام، در تحریم‌های خود علیه شرکت‌های طرف معامله با جمهوری اسلامی، برای شرکت‌های فعال در کشورهای عضو اتحادیه اروپا استثنا قائل شود.
خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۵ ژوئن/ ۱۵ خرداد) با استناد به محافل دولتی آلمان گزارش داد که از یک‌سو، کمیسیون اتحادیه اروپا در حال بررسی این موضوع است که چگونه می‌توان پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی، از شرکت‌های اروپایی برای تداوم معاملات‌شان با ایران حمایت کرد.
از سوی دیگر اما یکی از منابع پیرامونی دولت آلمان به رویترز گفته است: «البته از طرف آمریکایی، موضوع استثناهایی هم مطرح است که مثلا در جریان اجلاس وزیران دارایی جی۷ نقش ایفا کرد».
به گفته منبع رویترز، اتحادیه اروپا گرچه تصریح کرده که کماکان می‌خواهد برجام را حفظ کرده و از شرکت‌ها حمایت کند، اما در عین حال روشن است که تحریم‌های آمریکا دامنه گسترده‌تری یافته و فقط گریبان ایران را نخواهند گرفت.
این منبع نزدیک به دولت آلمان همچنین گفته است که مستقل از دلایل اقتصادی، دلایل مهم دیگری هم برای لزوم پایبندی ایران به برجام وجود دارد. به گفته این منبع، اتحادیه اروپا برای مذاکره بر سر برنامه مناقشه‌برانگیز موشکی ایران و نقش این کشور در منطقه، به جمهوری اسلامی فشار می‌آورد.

وزیران دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجلاس هفت کشور صنعتی (جی ۷) در کانادا که یکشنبه گذشته پایان یافت، از جمله نارضایتی شدید خود از تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های اروپایی طرف معامله با ایران را اعلام کردند.
محافل دولتی آلمان در حالی از احتمال مستثنا شدن برخی شرکت‌های اروپایی از سوی آمریکا از تحریم‌های این کشور علیه ایران سخن گفته‌اند که اروپایی‌ها پیش‌تر از احیای "قانون مقابله با تحریم‌های ایالات متحده" خبر داده بودند.
اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که این قانون را برای نجات توافق هسته‌ای با ایران احیا خواهد کرد. آمریکا پس  از خروج از توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی، شرکت‌هایی که با ایران همکاری اقتصادی داشته باشند را تهدید به مجازات کرده بود.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، خبر احیای قانون مقابله با تحریم‌های آمریکا را حدود یک ماه پیش در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در صوفیه، پایتخت بلغارستان، اعلام کرد. یونکر در راستای مقابله با تحریم‌های آمریکا و به قصد حمایت از شرکت‌های اروپایی طرف معامله با ایران، گفته بود: «ما باید الان دست به اقدام بزنیم».
"قانون مقابله با تحریم‌های آمریکا" عملا زمینه‌های حمایت از شرکت‌های اروپایی طرف معامله با ایران را فراهم ساخته و مانع از مجازات این شرکت‌ها توسط آمریکا می‌شود. این قانون در جریان مناقشه بر سر تحریم‌های کوبا، ایران و لیبی در سال ۱۹۹۶ به تصویب رسید، اما هیچگاه اجرایی نشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر