تصویب اینترنت طبقاتی در ایران؛ کاربران: قصابی اینترنت به دست جمهوریننگین و فاسدوجانی اسلامی است

همزمان با تصویب آییننامه اجرایی ارائه اینترنت طبقاتی، تحت نام «تسهیل فعالیت کسبوکارهای دیجیتال»، معاون اول پزشکیان خواستار آن شد که «اینترنت ملی هر چه سریعتر راهاندازی شود»؛ اقدامی که برخی کارشناسان آن را «قصابی اینترنت» توسط جمهوری اسلامی دانستهاند.
امیر سیاح، سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی، نخستین اقدام در اجرای اینترنت طبقاتی که «برای گروههایی مانند خبرنگاران و فعالان کسب و کارهای آنلاین در دستور کار قرار گرفته را «بازگشایی آیپی برخی کسب و کارها» دانست و مدعی شد که «اینترنت تفکیکی با هدف حمایت از رشد اقتصاد دیجیتال» اجرا میشود.
بر اساس گزارش خبرگزاریهای حکومتی در ایران در روز چهارشنبه ۲۵ تیر، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی، گفته که «هر چه سریعتر باید به مرحله ارائه خدمات از طریق شبکه ملی اطلاعات برسیم.»
به گفته برخی ناظران، این اقدامات این بار توسط به اصطلاح «اصلاحطلبان»، یعنی کسانی که «تا آخرین دقایق مدعی بودند با اینترنت طبقاتی مخالفند» صورت میگیرد و آنها حالا «بستری درست کردهاند که هر کس دنبال منافع شخصی باشد و نه منافع عمومی»؛ و «همانهایی که ملت را از رئیسی و جلیلی میترساندند»، اکنون «با وقاحت از اینترنت داخلی دفاع میکنند.»
با وقاحت از اینترنت داخلی دفاع میکنند همانها که ملت را از رییسی و جلیلی میترساندند . پینوشت: محمد رضا عارف: هرچه سریعتر باید به مرحله ارائه خدمات از طریق شبکه ملی اطلاعات برسیم. ایسنا
محدودسازی اینترنت در ایران از سالها قبل پس از آن که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، فضای مجازی را «رها و ول» توصیف کرد و خواهان کنترل آن شد، تحت عنوان «صیانت» کلید خورد. این محدودسازی در ادوار مختلف توسط هر دو طیف جمهوری اسلامی - یعنی به اصطلاح اصلاحطلبان و اصولگرایان - دنبال شده است. هرچند اصلاحطلبان در شعارهای تبلیغاتی خود مدعی حمایت از آزادی اینترنت بودند.
حالا در جلسه عصر سهشنبه ۲۴ تیر شورای عالی فضای مجازی که با حضور «سران قوا» برگزار شد، آییننامه اجرایی کمیته «تسهیل فعالیت کسب و کارهای اقتصادی دیجیتال» به اتفاق آرا تصویب شده است.
این مصوبه واکنش کارشناسان را در شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
نیما اکبرپور، روزنامهنگار در حوزه فناوری، با اشاره به تصویب اینترنت طبقاتی در شورای عالی فضای مجازی، در ایکس نوشت: «قصابان اینترنت مشغول کارند!»
امیر رشیدی، پژوهشگر امنیت شبکه و اینترنت، با اشاره به این که پیش از این در دوره ریاستجمهوری حسن روحانی، محمدجواد آذری «جهرمی تفکیک ترافیک را پیادهسازی عملی کرد و اولین اینترنت طبقاتی را وارد» کشور کرد، گفت که «امروز پزشکیان اینترنت طبقاتی را قانونی» کرد.
او تأکید کرد، «اصلاحات کمر به نابودی اینترنت کشور و حقوق دیجیتال مردم بسته» است.
مهدی صارمیفر، روزنامهنگار حوزه فناوری، نیز با اشاره به پیشینه محدودسازی اینترنت در دولتهای مخلتف جمهوری اسلامی، نوشت: «اولین اینترنت طبقاتی را سال ۱۳۸۱ خاتمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد. کاربران عادی (آن زمان مشهور به خانگی!) محدود بودند که حق ندارند پهنای باند بیشتر از ۱۲۸ کیلوبیت داشته باشند و برای ای.دی.اس.ال با سرعت بیشتر، باید مردم (اقشار!) یا شرکتها با نامه (از مراجع مربوطه؟) به مخابرات مراجعه میکردند.»
به تأکید او، «آن زمان جمهوری اسلامی فناوری لازم برای تفکیک ترافیک و … نداشت و تنها زور فنیاش به سیاستگذاری در پهنای باند میرسید» اما «بعدها عبدالمجید ریاضی در دولت احمدینژاد زیرساخت فنی ایجاد کرد که آذری جهرمی ثمره آن سیاستها را پیادهسازی کرد.»
مهدی یراحی، خواننده معترض در ایران، نیز تأکید کرد: «اینترنت طبقاتی جایزه پزشکیان است به حامیانش. رانتی دیجیتالی به پاس پشتیبانی از رئیسجمهوری صوری.»
مولود حاجیزاده، روزنامهنگار، هم با تأکید بر این که «اصلاحطلبان، در بطن دستگاه سرکوب قرار دارند»، گفت: «آنان پیشتر از هر جریان دیگری خواهان محدودیت، فیلترینگ و سانسور بودهاند و اکنون نیز با در دست داشتن سطوحی از قدرت اجرایی، بیدرنگ خواستار تسریع در اجرای پروژههای انسداد و سرکوب جریان آزاد اطلاعات هستند.»
ارشک رجبپور، فعال مدنی، نیز اظهارات تبلیغاتی مسعود پزشکیان در جریان رقابت میان نامزدهای جانشینی رئیسی را یادآوری کرد و در ایکس نوشت: «[پزشکیان] گفته بود اینترنت را باید آزاد کنیم، اما فراموش نکنید در قبیله اصلاحات همه وعدهها برای قبیله محقق میشود، همانطور که اینترنت را برای خودشان آزاد کردند. وعدههای میرحسین موسوی هم مثل همین اینترنت آزاد پزشکیان است. همه چیز قرار است برای خودشان آزاد شود و به ملت چیزی نخواهد رسید.»
سارا سرابپور، روزنامهنگار حوزه فناوری، هم گفت: «جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شده و تنها چیزی که پیگیری نشده، رفع محدودیتهای اینترنت بعد جنگ [۱۲ روزه] و عدم پیگیری مصوبه رفع گام به گام فیلترینگ در دی ۱۴۰۳بوده. در عوض آقای رییسجمهور که در انتخابات قول آزادی اینترنت را داده بود با مصوبه ارائه اینترنت طبقاتی موافقت کرد.»
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، روز سهشنبه از ارائه اینترنت طبقاتی به خبرنگاران تحت نام «اینترنت آزادتر» خبر داده بود و ساعاتی پس از آن، طبقاتی شدن اینترنت برای شهروندان در ایران به اتفاق آرا در جلسه شورای عالی فضای مجازی که با حضور «سران قوا» تصویب شد.
جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شده و تنهاچیزی که پیگیری نشده،رفع محدودیتهای اینترنت بعد جنگ و عدم پیگیری مصوبه رفع گام به گام فیلترینگ در دی۱۴۰۳بوده.در عوض آقای رییس جمهور که در انتخابات قول آزادی اینترنت رو داده بود با مصوبه ارائه اینترنت طبقاتی موافقت کردن.@drpezeshkian
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، روز سهشنبه از ارائه اینترنت طبقاتی به خبرنگاران تحت نام «اینترنت آزادتر» خبر داده بود و ساعاتی پس از آن، طبقاتی شدن اینترنت برای شهروندان در ایران به اتفاق آرا در جلسه شورای عالی فضای مجازی که با حضور «سران قوا» تصویب شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر