جامعه جهانی بهایی از «موج جدید دستگیری بهاییان در ایران» ابراز نگرانی کرد

جامعه جهانی بهایی از «موج جدید دستگیری بهاییان در ایران» ابراز نگرانی کرد


جامعه جهانی بهایی روز جمعه چهارم خرداد نسبت به «موج جدیدی از دستگیری و یورش به منازل بهاییان در شهرهای مختلف ایران» ابراز نگرانی کرد.
بنابر بیانیه جامعه جهانی بهایی، بازداشت شماری از بهاییان در استان‌های اصفهان، البرز و خراسان رضوی «از یک استراتژی هماهنگ در میان مقامات دولتی» جمهوری اسلامی خبر می‌دهد».
بنابر همین گزارش، شمار زیادی از این بازداشت‌ها «با یورش مأموران به منازل بهاییان و ضبط کتب و نوشته‌های مذهبی آنان همراه بوده است».
در روزهای اخیر مهرداد حیرانی و خداداد میری، دو شهروند بهایی ساکن تهران و کرمانشاه، توسط مأموران امنیتی بازداشت شده‌اند. از وضعیت این افراد و علت بازداشت‌شان خبری منتشر نشده است.
کاویز نوزدهی نیز دیگر شهروند بهایی ست که در روزهای اخیر توسط مأموران امنیتی در مشهد بازداشت شده و از وضعیت و علت بازداشت او خبری در دست نیست.
جامعه جهانی بهایی، که در ژنو مستقر است، خواستار آزادی سریع بازداشت‌شدگان و پایان دادن به چهار دهه تبعیض علیه شهروندان بهایی شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، چهارم اردیبهشت در جلسه شورای روابط خارجی در نیویورک گفته بود: «بهایی بودن در ایران جرم نیست ... و در ایران کسی به دلیل بهایی بودن یا اعتقاد نداشتن به خدا زندانی نمی‌شود».
این اظهارات با موج گسترده‌ای از اعتراض‌ها روبه‌رو شد و شماری از کاربران توییتر با هشتگ «ظریف دروغگو» به این سخنان واکنش نشان دادند.
در سال‌های اخیر شهروندان بهایی در ایران بجز بازداشت و دریافت احکام حبس، همواره با محدودیت‌های شغلی، پلمب مغازه‌ها و محرومیت از تحصیل هم مواجه بوده‌اند.
در تازه‌ترین موارد، سازمان سنجش به آرش رضویان، دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه گیلان، و کیانا ثنایی، دانشجوی معماری دانشگاه غیرانتفاعی میرداماد در گرگان، اعلام کرده است که به دلیل اعتقادات خود از ادامه تحصیل محروم‌اند.
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی عمدتا شهروندان بهایی بازداشت‌شده را به «تبلیغ علیه نظام»، «جاسوسی» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» متهم می‌کند؛ اما بهاییان همواره این اتهام‌ها را رد کرده‌اند و نهادهای مدافع حقوق بشر نیز بارها از روند «سرکوب سیستماتیک بهاییان در ایران» انتقاد کرده‌اند.
از جمله دیده‌بان حقوق بشر، سازمان «خانه آزادی»، گزارشگران ویژه سازمان ملل و گزارش‌های سالانه وزارت خارجه آمریکا بارها نیروهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی را به «آزار گسترده و سرکوب سیستماتیک شهروندان بهایی در ایران» متهم کرده‌اند.
شماری از وکلا و حقوقدانان مدافع حقوق بشر نیز چند ماه پیش در نامه‌ای به به دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، از او خواستند با اذعان به «آزار و سرکوب بهائیان»، برای «بهبود وضعیت موجود» اقدام کند.
بان کی مون، دبیرکل پیشین سازمان ملل، در گزارشی که سال ۲۰۱۶ درباره وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر کرد، بهاییان را «ستم‌دیده‌ترین اقلیت دینی ایران» خوانده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر