دوشنبه، تیر ۳۰، ۱۴۰۴

جمهوری اسلامی ایران جمعه مذاکره با سه کشور اروپایی را از سر می‌گیرد

 

جمهوری اسلامی ایران جمعه مذاکره با سه کشور اروپایی را از سر می‌گیرد


سخنگوی دولت جمهوری اسلامی تأیید کرد که مذاکرات حکومت ایران با سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه از روز جمعه در استانبول ترکیه از سر گرفته خواهد شد. این تازه‌ترین واکنش جمهوری اسلامی به ضرب‌الاجل غیررسمی مارکو روبیو و شرکای اروپایی به تهران برای فعال‌کردن مکانیسم ماشه و بازگشت همه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی است.

حکومت ایران می‌گوید قرار است این مذاکرات در سطح معاونان وزیر خارجه باشد و از سوی جمهوری اسلامی، مجید تخت‌روانچی و کاظم غریب‌آبادی حضور خواهند داشت.

این نخستین دور از مذاکرات بعد از جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل است که در نهایت با اعلام دونالد ترامپ به آتش‌بس رسید. در این جنگ، اسرائیل ده‌ها فرمانده و مقام ارشد جمهوری اسلامی را کشت و مواضع حکومت از جمله صدا و سیمای جمهوری اسلامی را هدف قرار داد.

از زمان روی کار آمدن دوباره دونالد ترامپ، او خواستار مذاکره با جمهوری اسلامی و جلوگیری از دسترسی حکومت ایران به سلاح هسته‌‌ای شد اما تهران واکنش‌های متفاوتی نشان داد و بعضاً به اتلاف وقت روی آورد. شصت روز بعد از ضرب‌الاجل رئیس‌جمهوری آمریکا به حکومت ایران، حملات اسرائیل آغاز شد. در نهایت هم به سه سایت هسته‌ای نطنز، فردو و اصفهان به دستور دونالد ترامپ حمله هوایی شد.

از زمان آتش‌بس بین اسرائیل و جمهوری اسلامی، حکومت ایران تمایلی به مذاکره با آمریکا نشان نداده است. در مقابل، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا هم گفته که برای مذاکره با جمهوری اسلامی عجله‌ای ندارد، اما رهبران جمهوری اسلامی خواهان گفتگو هستند.

او هفته پیش در حاشیه نشست اقتصادی و فناوری در شهر پیتسبورگ در ایالت پنسیلوانیا، در پاسخ به پرسشی درباره جمهوری اسلامی، گفت: «آنها دنبال گفت‌وگو هستند. من عجله‌ای برای مذاکره با ایران ندارم. آن‌ها مایل به گفت‌وگو هستند، چون ما سایت‌های هسته‌ای‌شان را کاملاً نابود کرده‌ایم. حالا باید همه‌چیز را از نو شروع کنند. در واقع، حتی باید کوه دیگری را انتخاب کنند. نیروهای ما کارشان را عالی انجام دادند.»

رئیس‌جمهوری ایالات متحده هشدار داده در صورت لزوم، آمریکا بار دیگر به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی حمله خواهد کرد.

در روزهای اخیر، حکومت ایران با رونمایی از علی لاریجانی از منصوبان علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، سعی کرد پالس‌های جدیدی برای مذاکره بفرستد. او که دو سال پیش برای انتخابات ریاست‌جمهوری رد صلاحیت شده بود، در جمع یک هیأت مذهبی نزدیک به بیت خامنه‌ای حاضر شد و مدعی شد: «بگذاریم رهبری آن‌جا که لازم می‌دانند از مذاکره استفاده کنند، هیچ عجله‌ای برای مذاکره نیست.»

پیش از این، مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا با همتایان سه کشور اروپایی یک ضرب‌الاجل غیررسمی در نظر گرفته‌اند که اگر توافقی صورت نگیرد، مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی فعال شود. هرچند مقامات جمهوری اسلامی به این ضرب‌الاجل غیررسمی واکنش منفی نشان دادند اما به نظر می‌رسد مذاکرات روز جمعه حول این موضوع باشد.

کانال ۱۱ اسرائیل نوشت دولت اسرائیل نسبت به نتیجه‌بخش بودن مذاکرات سه کشور اروپایی با جمهوری اسلامی «بدبین» است و از کشورهای اروپایی خواسته مکانیسم ماشه را فعال کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر