چهارشنبه، تیر ۲۵، ۱۴۰۴

رایزنی روبیو با قدرت‌های اروپایی برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای

 

رایزنی روبیو با قدرت‌های اروپایی برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای


وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو - آرشیو
وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو - آرشیو

وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو، این هفته با وزیران امور خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا گفت‌وگو کرد.

به گفته تمی بروس، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، محور این گفت‌وگوها، تقویت ثبات در خاورمیانه و اطمینان از آن بود که جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای دست نیابد یا آن را تولید نکند.

وزیران امور خارجه چهار کشور همچنین درباره جنگ روسیه و اوکراین صحبت کردند.

آقای روبیو تأکید کرد که پایان دادن به این جنگ از مسیر رسیدن به یک توافق پایدار که با مذاکره‌ حاصل شده باشد همچنان از اولویت‌های رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ است.

مذاکرات وزیر امور خارجه آمریکا با قدرت‌های اروپایی در حالی است که جمهوری اسلامی همکاری خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی که وظیفه نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای در ایران را دارد، به حالت تعلیق در آورده است.

جمهوری اسلامی این گام را پس از حملات اسرائيل و آمریکا به تاسیسات اتمی در فردو، نطنز و اصفهان برداشت. دولت ترامپ بارها به جمهوری اسلامی هشدار داده بود که باید به غنی‌سازی اورانیوم یا به طریق دیپلماتیک پایان دهد و یا با پیامدهای یک حمله نظامی روبرو شود.

وزیران امور خارجه آمریکا و ایتالیا روز سه‌شنبه ۲۴ تیر نیز در واشنگتن دیدار و درباره موضوعات گوناگون، از جمله جنگ ۱۲ روزه و تهدید هسته‌ای جمهوری اسلامی گفت‌و‌گو کردند.

آقای روبیو و همتای ایتالیایی او ضمن بررسی آتش‌بس میان اسرائیل و جمهوری اسلامی، در مورد گام‌های آینده برای اطمینان یافتن از این را که جمهوری اسلامی در ایران هرگز قادر به تولید یا دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای نخواهد بود، بحث و گفت‌و‌گو کردند.

قدرت‌های اروپایی نیز روز سه‌شنبه درباره عدم پیشرفت در زمینه مسائل مربوط به توافق هسته‌ای به جمهوری اسلامی هشدار دادند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش از آغاز جلسه روز سه‌شنبه ۲۴ تیر شورای امور خارجه این اتحادیه گفت که فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی امروز بررسی می‌شود.

تاکید والتز روی مکانیسم ماشه (بازگشت تحریم‌های سازمان ملل)

گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، نیز با تاکید بر این که رژیم جمهوری اسلامی در ایران هرگز نمی‌تواند توانایی غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد، گفت چنان‌چه جمهوری اسلامی از تمایل خود به داشتن سلاح هسته‌ای فاصله بگیرد «می‌توانیم شاهد شکوفایی باشیم.»

مایک والتز، مشاور پیشین امنیت ملی در دولت ترامپ که در اردیبهشت گذشته این سمت را ترک کرد، روز سه‌شنبه ۲۴ تیر در کنگره حضور یافت تا به پرسش قانون‌گذاران برای تأیید شدن به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در سازمان ملل متحد پاسخ بدهد.

آقای والتز در جلسه روز سه‌شنبه کنگره برای بررسی صلاحیتش به عنوان سفیر جدید ایالات متحده در سازمان ملل متحد گفت که در صورت کسب رأی اعتماد از سنا، تلاش‌های بین‌المللی آمریکا و اروپا، به‌ویژه با فرانسه، بریتانیا، و آلمان را در سازمان ملل دنبال خواهد کرد.

گزینه دونالد ترامپ برای تصدی سمت سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: «مکانیسم ماشه در شورای امنیت برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران در دسترس است.»

او افزود: «آلمان به‌تازگی در چارچوب برجام بحث فعال کردن آن را مطرح کرده است، زیرا جمهوری اسلامی ایران ناقض تعهداتش بر مبنای پیمان منع گسترش جنگ افزار هسته‌ای بوده است.»

موضع اسرائيل

در پی جنگ ۱۲ روزه اسرائيل و جمهوری اسلامی، ئسرايل کاتز، وزیر دفاع اسرائيل اوایل تیر ماه گفت به ارتش اسرائيل دستور داده است که «برتری هوایی اسرائيل» را در آسمان ایران حفظ کند.

کاتز روز جمعه ۶ تیر گفت: «من به ارتش اسرائیل دستور دادم برنامه‌ای برای اعمال فشار علیه [جمهوری اسلامی] ایران آماده کند که شامل حفظ برتری هوایی اسرائیل، جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای و تولید موشک» باشد.

در جریان جنگ ۱۲‌روزه، نیروی هوایی اسرائيل با نابود کردن پدافند هوایی جمهوری اسلامی به آنچه ارتش آن کشور «برتری هوایی» خواند دست یافت و در عمل، آزادانه به هر نقطه‌ای در تهران و بسیاری دیگر از شهرها و استان‌ها حمله می‌کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر