قاسمی: تا زمانی که دمشق بخواهد ایران در سوریه می‌ماند

قاسمی: تا زمانی که دمشق بخواهد ایران در سوریه می‌ماند

سخنگوی وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی درباره‌ی خواست روسیه مبنی بر خروج نیروهای خارجی از سوریه گفت، کسی نمی‌تواند ایران را به کاری وادار کند و تا وقتی دولت سوریه بخواهد ایران در این کشور حضور خواهد داشت.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه‌ی جمهوری اسلامی، در کنفرانس هفتگی خود به تشریح سیاست خارجی ایران پرداخت. به گزارش خبرگزاری تسنیم (دوشنبه ۳۱ اردیبهشت/۲۱ مه) قاسمی در بخشی از سخنان خود به موضوع خواست روسیه مبنی بر خروج همه‌ی نیروهای خارجی از سوریه اشاره کرد و گفت: «کسی نمی‌تواند ایران را وادار به کاری کند و تا زمانی که تروریسم باشد و دولت سوریه بخواهد ایران حضور خواهد داشت.»
قاسمی افزود: «کسانی باید خارج شوند که بدون اجازه دولت سوریه وارد شده‌اند.»

سخنگوی وزارت خارجه‌ی ایران در شرایطی بر حضورایران در سوریه پافشاری می‌کند که اخیرا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در دیداری با بشار اسد، همتای سوری خود در سوچی گفت، با توجه به "پیروزی‌های چشمگیر ارتش سوریه در پیکار با تروریسم" و با "آغاز روند سیاسی"، نیروهای مسلح خارجی باید از کشور سوریه خارج شوند.
پوتین خاطر نشان ساخت که "تروریست‌ها" در نقاط کلیدی سوریه سلاح‌ها را بر زمین گذاشته‌اند و عملیات نظامی در اطراف دمشق پایان یافته است. رئیس‌جمهوری روسیه افزود که پس از "این موفقیت‌های جنگی"، اکنون "شرایط یک فرایند سیاسی کامل" فراهم شده است.
بیشتر بخوانید: «دست‌کم ۱۱ ایرانی در حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند»
پیش از پوتین، الکساندر لاورنتیف، نماینده‌ی ویژه‌ی رئیس‌جمهوری روسیه در امور سوریه نیز گفته بود که ولادیمیر پوتین خواهان خروج نیروهای نظامی از سوریه است و این نیروها شامل نیروهای نظامی آمریکا، ترکیه، ایران و حزب‌الله لبنان می‌شود.
همزمان دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تصریح کرده بود که منظور از نیروهای خارجی که باید خاک سوریه را ترک کنند، آن نیروهایی است که به صورت "غیرقانونی" در این کشور حضور دارند. به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه (سانا)، او فقط روسیه را مستثنی کرده و گفته بود: «حضور نیروهای روسیه در سوریه بنا به درخواست رهبری این کشور صورت گرفته است.»
سخنگوی وزارت خارجه‌ی ایران با سخنان امروز خود ضمن تاکید بر حضور ایران در سوریه، خاطر نشان کرده است که ایران جزو کشورهایی نیست که "بدون اجازه دولت سوریه" وارد این کشور شده‌اند.
بیشتر بخوانید: اسرائیل خواستار اخراج نظامیان ایران از سوریه شد
مساله‌ی حضور نظامی ایران در سوریه یکی از موضوعات مناقشه‌برانگیز در مناسبات غرب با این کشور است. در حالی که ایران این حضور را صرفا مستشاری و با تقاضای دولت بشار اسد قلمداد می‌کند، کشورهای غربی آن را در چارچوب سیاست‌های خارجی تهاجمی ایران در منطقه و برای گسترش دامنه‌ی نفوذ خود در کشورهای منطقه ارزیابی می‌کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر