پمپئو: ایالات متحده شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال می‌کند

پمپئو: ایالات متحده شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران اعمال می‌کند


وزیر خارجه ایالات متحده روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت گفت که آمریکا «شدیدترین تحریم‌های تاریخ» را علیه ایران اعمال می‌کند.
مایک پمپئو «۱۲ درخواست بنیادین» از ایران مطرح کرد و گفت که تحریم‌ها علیه تهران وقتی تخفیف می‌یابد که واشینگتن تغییرات محسوسی را در سیاست‌های ایران ببیند.
وی در زمینه درخواست‌های ایالات متحده از ایران گفت که تهران باید «غنی‌سازی اورانیوم» را متوقف کرده و هرگز فرآوری پلوتیونیوم را دنبال نکند.
جمهوری اسلامی ایران همچنین بایستی اجازه «دسترسی بی قیدوشرط بازرسان آژانس به تمام پایگاه‌های (هسته‌ای) خود در سراسر کشور» را صادر کند.
به گفته آقای پومپئو، ایران همچنین باید «تمام شهروندان آمریکایی» را آزاد کند، به حمایت از شورشیان حوثی یمن پایان دهد، «همه نیروهایش» را از سوریه خارج کند.
وزیر خارجه آمریکا خواستار دستیابی به توافق جدیدی با ایران درباره برنامه هسته‌ای تهران شد و گفت ترجیح دولت ترامپ این است که این توافق در قالب یک معاهده حاصل شود که کنگره نیز آن را تایید کند.
اظهارات وی در راستای ارائه «نقشه راه» دیپلماتیک دولت دونالد ترامپ در قبال ایران بیان می‌شود. یک مقام ارشد ایالات متحده پیشتر گفته بود که هدف از این نقشه، اعمال فشار بر تهران برای بازگشت به میز مذاکره است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که ایالات متحده از برجام خارج می‌شود و دولت او تحریم‌های شدیدی علیه تهران وضع می‌کند.
اعلام تمامی جنبه‌های نظامی فعالیت‌های هسته‌ای ایران در گذشته، توقف برنامه توسعه موشک‌های بالستیک، آزادی شهروندان دوتابعیتی، توقف حمایت از گروه‌های حماس، حزب‌الله لبنان و جهاد اسلامی، عدم مداخله در امور عراق، عدم حمایت از طالبان، عدم حمایت نیروی قدس از گروه‌های شبه‌نظامی و پایان دادن به تهدید اسرائیل، عربستان و امارات، از دیگر خواسته‌های مطرح شده توسط وزیر خارجه آمریکا بودند.
آقای پومپئو در بخش دیگری از اظهاراتش اعلام کرد که اگر ایران «تغییراتی عمده» در سیاست‌های خود بدهد آمریکا امتیازات بالقوه مهمی را به این کشور ارائه می‌کند. از جمله این امتیازات، اعاده مناسبات کامل دیپلماتیک با ایران و دسترسی تهران به فناوری پیشرفته آمریکایی است.
وزیر خارجه آمریکا افزود که واشینگتن همچنین از نوسازی اقتصادی ایران حمایت کرده و کمک خواهد کرد تا تهران به نظام مالی جهانی بپیوندد.
آقای پومپئو اخیرا در یک گفت‌وگوی تلویزیونی ابراز امیدواری کرده بود که ایالات متحده بتواند در روزها و هفته‌های پیش‌رو، با متحدان غربی خود به توافقی دست یابد که نه تنها جهان را از برنامه هسته‌ای ایران، بلکه از -به تعبیر او- «رفتارهای بد» تهران نیز مصون نگاه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر