شنبه، مرداد ۰۴، ۱۴۰۴

جیره‌بندی آب در تهران؛ اعتراض به بی‌آبی در نیشابور

 

جیره‌بندی آب در تهران؛ اعتراض به بی‌آبی در نیشابور


اعتراض به قطع شدن آب در نیشابور
اعتراض به قطع شدن آب در نیشابور

تداوم قطعی آب و مختل شدن زندگی در نیشابور شهروندان را به خیابان کشاند و مردم روستاهای برزنون و قره‌گل روز جمعه سوم مرداد جاده را بستند. مردم منطقه صالحیه در تهران نیز در اعتراض به بی‌آبی به خیابان آمدند.

تجمع اعتراضی شهروندان در نیشابور، به‌رغم حضور مأموران انتظامی مسلح متوقف نشد و مردم با پارک کردن خودروها در جاده و پیاده شدن از آنها، به اعتراض خود ادامه دادند.

در یک گزارش تصویری شهروندی، راوی تأکید می‌کند که این اعتصاب برای نبود آب است و می‌گوید که برزنون، قره‌گل، زهان، و سایر روستاهای منطقه، آب ندارند.

 

روستای تاریخی برزنون در دامنه کوه اردلان در بخش سرولایت، ۸۰ کیلومتری شمال غربی نیشابور، در استان خراسان رضوی است.

  • تجمع در تهران در اعتراض به جیره‌بندی آب


همچنین در رویدادی دیگر، گروهی از ساکنان محله صالحیه در جنوب غرب تهران در اعتراض به قطع مکرر و طولانی‌مدت آب تجمع کردند.

 خبرگزاری حکومتی مهر در گزارشی اعلام کرده که «جیره‌بندی آب» در صالحیه به علت «بارگذاری بی‌رویه جمعیت» در این منطقه رخ داده است؛ در حالی که قطع شدن مداوم آب برای ساعات طولانی تنها به این منطقه خلاصه نمی‌شود و در بسیاری از مناطق ایران جریان دارد. 

 

اعتراض به بی‌آبی در روزهای گذشته نیز در سبزوار ادامه داشت و شهروندان در این شهر علیه مقامات جمهوری اسلامی شعار سر دادند.


  • بازار داغ خرید دبه


در پی تکرار قطعی آب و توصیه مقامات جمهوری اسلامی به تهیه تجهیزات مربوط به ذخیره آب، شکل‌گیری صف‌های طولانی خرید دبه در مقابل عمده‌فروشی‌ها گزارش شده است.

بر اساس یک گزارش ویدئویی، گروهی از مردم تهران برای خرید دبه در یکی از عمده‌فروشی‌های پلاسکو صف بسته‌اند.

 

همچنین بنا بر گزارش‌های پیشین، شرکت آب و فاضلاب تهران (آبفا)، در زمان قطعی، آب آشامیدنی را در کیسه‌های پلاستیکی بسته‌بندی و توزیع می‌کند.

مدیر روابط عمومی آبفا در تهران گفته این روش به دلیل «احتمال آلودگی در روش توزیع تانکری» به کار گرفته شده و آب آشامیدنی در «بسته‌بندی نایلونی» و به صورت «غیر قابل فروش» آماده شده است.


در حالی که آب در مناطق مختلفی از ایران جیره‌بندی شده و برای ساعات متوالی قطع می‌شود، مقامات جمهوری اسلامی می‌گویند آب لازم برای مراسم مذهبی موسوم به «پیاده‌روی اربعین» را، هم در استان‌های مرزی ایران و هم در خاک عراق، تامین خواهند کرد.

همچنین، گزارش‌ها از خشک شدن کامل دریاچه ارومیه حکایت دارند. مهدی کتابچی، کارشناس آب و محیط زیست، در این زمینه به نقش سیاست در ایجاد بحران آب در ایران اشاره کرد و در ایکس نوشت، «دریاچه ارومیه قرار بود تا سال ۱۴۰۶ کاملا احیا شود و به تراز اکولوژیک برسد»، اما «دو سال زودتر و در سال ۱۴۰۴ دریاچه عملا با مرگ کامل روبه‌رو است.

 دریاچه ارومیه قرار بود که تا سال ۱۴۰۶ کاملا احیا و به تراز اکولوژیک برسد. دو سال زودتر و در سال «۱۴۰۴»، دریاچه عملا با مرگ کامل روبرو است. براساس سند چشم‌انداز مصوب سال ۸۲، قرار بود که جمهوری اسلامی در سال «۱۴۰۴» قدرت اول منطقه باشد. از آب تا سیاست…


 

در ماه‌های گذشته شماری از کارشناسان و متخصصان حوزه آب با اشاره به افت شدید میزان آب سدهای تهران، هشدار داده بودند که «جهنم واقعی در راه است» و کاربران رسانه‌های اجتماعی آن را میراث «انقلاب ۵۷» برای ایران دانسته بودند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر