چهارشنبه، مرداد ۰۱، ۱۴۰۴

آزی آزبورن، اسطوره موسیقی راک و متال، در ۷۶ سالگی درگذشت

 

آزی آزبورن، اسطوره موسیقی راک و متال، در ۷۶ سالگی درگذشت


عکس آرشیوی از آزی آزبورن مربوط به سال ۲۰۱۵
عکس آرشیوی از آزی آزبورن مربوط به سال ۲۰۱۵

آزی آزبورن، اسطوره موسیقی راک و متال و خواننده اصلی گروه «بلک سبث» که حدود دو هفته پیش برای آخرین بار به روی صحنه رفت روز سه‌شنبه ۳۱ تیر در ۷۶ سالگی درگذشت.

خانواده آزبورن روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این خواننده پرآوازه «امروز صبح در کنار خانواده‌اش درگذشت».

علت مرگ آزی آزبورن اعلام نشده است؛ او در سال ۲۰۲۰ فاش کرد که به بیماری پارکینسون مبتلا شده و پس از آن قادر به راه رفتن نبود.

آزی آزبورن که در میان طرفدارانش با عناوینی همچون «شاهزاده تاریکی» و «پدرخوانده هِوی متال» شناخته می‌شد از اواخر دهه ۱۹۶۰ با گروه «بلک سبث» مطرح شد و از او به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های موسیقی راک و متال یاد می‌شود.

«پارانوید»، «ارباب واقعیت» و «سبث بلادی سبث» برخی از آلبوم‌های بسیار تحسین شده گروه بلک سبث بود.

به نوشته رویترز، بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه از آهنگ‌های آزی آزبورن، چه همراه این گروه و چه آثار انفرادی او، در سراسر جهان به فروش رفته است.

ریف‌های تند، پرداختن به موضوعاتی مانند افسردگی، جنگ و وضعیت آخرالزمانی در اشعار، و نمایش‌های هالووین‌شکل از جمله ویژگی‌های آثار او بود.

آزی آزبورن در کنسرت خداحافظی خود که حدود دو هفته پیش در بیرمنگام برگزار شد
آزی آزبورن در کنسرت خداحافظی خود که حدود دو هفته پیش در بیرمنگام برگزار شد

آخرین حضور آزی آزبورن روی صحنه ۱۴ تیرماه بود؛ در کنسرتی پرشور که در ورزشگاه بیرمنگام (زادگاه او) برگزار شد و او به صورت نشسته به اجرای برنامه پرداخت.

در این کنسرت گروه‌ها و چهره‌های معروف موسیقی با اجرای دوباره آثار گروه بلک سبث، به او ادای احترام کردند.

آزبورن در طول دوران فعالیت هنری خود همواره مورد انتقاد گروه‌های مذهبی و محافظه‌کاری بود که از تاثیر منفی موسیقی راک بر جوانان سخن می‌گفتند.

خود او در زندگینامه‌اش که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد گفته است: «من در دوران خودم کارهای بدی هم انجام داده‌ام، اما شیطان نیستم. من فقط جان آزبورن هستم.»

درگذشت آزی آزبورن موجی از واکنش‌ها در بریتانیا و همچنین در بین چهره‌های هنری در جهان را در پی داشته و پیام‌های پرشمار تسلیت و ادای احترام به میراث هنری او منتشر شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر