جمعه، مرداد ۰۳، ۱۴۰۴

امانوئل مکرون: فرانسه کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت؛ واکنش اسرائیل

 

امانوئل مکرون: فرانسه کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت؛ واکنش اسرائیل


امانوئل مکرون (راست) در دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در تابستان گذشته
امانوئل مکرون (راست) در دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در تابستان گذشته

امانول مکرون در بحبوحه خشم جهانی از وقوع قحطی در نوار غزه می‌گوید فرانسه کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. این تصمیم با محکومیت توسط اسرائیل مواجه شده است.

رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه پنجشنبه دوم مرداد با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، توئیتر سابق، گفت که تصمیم خود را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر رسمی خواهد کرد.

او نوشت: «اولویت فوری امروز پایان جنگ در غزه و نجات جان غیرنظامیان است.»

رئیس‌جمهور فرانسه پس از حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از اسرائیل حمایت کرد و به‌طور مداوم علیه یهودستیزی سخن گفته است، اما در ماه‌های اخیر نسبت به اقدامات جنگی اسرائیل در غزه ابراز نارضایتی کرده است.

مکرون در پست خود نوشت: «با توجه به تعهد تاریخی فرانسه به صلحی عادلانه و پایدار در خاورمیانه، تصمیم گرفته‌ام که فرانسه کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. صلح ممکن است.»

او همچنین نامه‌ای را که در این زمینه برای محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، ارسال کرده است، ضمیمه پست خود کرد.

فرانسه بزرگ‌ترین و قدرتمندترین کشور اروپایی است که فلسطین را به رسمیت می‌شناسد. بیش از ۱۴۰ کشور تاکنون کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند، از جمله بیش از دوازده کشور اروپایی.

به گزارش اسوشیتدپرس، فرانسه دارای بزرگ‌ترین جمعیت یهودی در اروپا و بزرگ‌ترین جمعیت مسلمان در اروپای غربی است و تنش‌های خاورمیانه‌ای اغلب در قالب اعتراضات یا تنش‌های داخلی در فرانسه بازتاب می‌یابد.

نخست‌وزیر اسرائیل، تصمیم آقای مکرون را محکوم کرد و گفت چنین اقدامی «به تروریسم پاداش می‌دهد و خطر ایجاد یک نیروی نیابتی دیگر برای ایران را در پی دارد.»

بنیامین نتانیاهو در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «یک کشور فلسطینی تحت این شرایط سکویی برای نابودی اسرائیل خواهد بود، نه برای زندگی صلح‌آمیز در کنار آن. بیایید صریح باشیم: فلسطینی‌ها به‌دنبال کشوری در کنار اسرائیل نیستند؛ بلکه خواهان کشوری به‌جای اسرائیل هستند.»

یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، نیز این اقدام را «ننگین و تسلیم در برابر تروریسم» توصیف کرد و افزود: «اسرائیل اجازه ایجاد موجودیتی فلسطینی را که به امنیت ما آسیب بزند و موجودیت‌ ما را به خطر اندازد، نخواهد داد.»

آمیخای شیکلی، وزیر امور یهودیان خارج از اسرائیل در کابینه بنیامین نتانیاهو، با انتشار ویدئوی سیلی خوردن آقای مکرون از همسرش در سفر حدود دو ماه پیش آنها به ویتنام نوشت: «از طرف دولت اسرائیل، این پاسخ ما به به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین از سوی شماست.»

خبرگزاری رویترز می‌گوید این تصمیم علاوه بر اسرائیل، احتمالاً باعث خشم دولت آمریکا نیز خواهد شد.

ایالات متحده ماه گذشته میلادی در یک یادداشت دیپلماتیک اعلام کرد که با هرگونه اقدامی که به‌طور یک‌جانبه کشور فلسطین را به‌رسمیت بشناسد، مخالف است.

این در حالی است که وزیر خارجه فرانسه هفته آینده میزبان مشترک کنفرانسی در سازمان ملل درباره راه‌حل دو کشوری خواهد بود. ماه گذشته، مکرون از «عزم خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین» سخن گفته و خواستار حرکت جدی به‌سوی راه‌حل دو کشوری در کنار به رسمیت شناختن اسرائیل و حق آن برای دفاع از خود شده بود.

اعلام موضع فرانسه روز پنج‌شنبه اندکی پس از آن صورت گرفت که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در خاورمیانه، گفت کشورش مذاکرات آتش‌بس در قطر را به‌طور ناگهانی متوقف کرده است چون حماس «حسن نیت» نشان نمی‌دهد.

در روزهای اخیر، موجی از مخالفت با اقدامات اسرائیل به راه افتاده است. اوایل همین هفته، فرانسه و بیش از ۲۵ کشور عمدتاً اروپایی محدودیت‌های اسرائیل برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه و کشتار صدها فلسطینی که در تلاش برای رسیدن به غذا بودند را محکوم کردند.

فلسطینی‌ها خواستار تشکیل یک کشور مستقل در کرانه باختری اشغالی، اورشلیم شرقی الحاق‌شده و نوار غزه هستند؛ سرزمین‌هایی که اسرائیل در جریان جنگ سال ۱۹۶۷ خاورمیانه اشغال کرد.

دولت اسرائیل و اکثریت سیاستمداران آن مدت‌هاست که با تشکیل کشور فلسطینی مخالف‌اند و اکنون می‌گویند چنین اقدامی بخصوص پس از حمله مرگبار گروه افراطی حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر ۱۴۰۲ پاداشی برای شبه‌نظامیان خواهد بود.

اسرائیل پس از جنگ ۱۹۶۷ شرق اورشلیم را به سرزمین خود الحاق کرد و آن را بخشی از پایتخت خود می‌داند. این کشور همچنین در کرانه باختری، ده‌ها شهرک یهودی‌نشین احداث کرده است که برخی از آن‌ها به شهرک‌های بزرگ شبیه حومه شهر می‌مانند و اکنون بیش از ۵۰۰ هزار شهرک‌نشین یهودی با تابعیت اسرائیلی در آن‌ها زندگی می‌کنند.

حدود سه میلیون فلسطینی ساکن این منطقه نیز تحت حکومت نظامی اسرائیل زندگی می‌کنند، در حالی که تشکیلات خودگردان فلسطین تنها در مراکز جمعیتی اختیارات محدودی دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر