آمریکا در شورای امنیت: جمهوری اسلامی مسیر ادغام جهانی را بهجای دستیابی به سلاح اتمی برگزیند

نماینده موقت ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت که با محوریت مسائل خاورمیانه برگزار شد، از جمهوری اسلامی خواست از پیگیری برنامه تسلیحات هستهای دست بردارد و راه ادغام جهانی را برگزیند.
دوروتی شیا، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل، در این نشست گفت: «ایالات متحده خواهان آن است که جمهوری اسلامی به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای پایان دهد و مسیر ادغام در جامعه جهانی را انتخاب کند.»
او تأکید کرد که حملات هوایی آمریکا در ۲۲ ژوئن، «ضربهای ویرانگر» به تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی وارد کرد و همچنین به تصویب قانونی از سوی جمهوری اسلامی اشاره کرد که بر اساس آن، همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی متوقف میشود. وی گفت که این قانون، دید جامعه جهانی نسبت به برنامه هستهای تهران را تیرهتر کرده است.
شیا خاطرنشان کرد که حکومت ایران اکنون در برابر یک انتخاب قرار دارد: «ادامه مسیر کنونیِ نقض تعهدات پادمانی در چارچوب معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای، بازسازی مخفیانه برنامه هستهای، و تخصیص منابع حیاتی کشور به شبکهای از نیابتیها و شرکای خارجی برای تضعیف امنیت منطقه؛ یا انتخاب راهی متفاوت برای پایاندادن به مسیر دستیابی به سلاح هستهای، از طریق دیپلماسی معنادار و زمانمند.»
او گفت: «تنها راه تحقق صلح پایدار، و در پی آن، رفاه و ادغام جهانی برای جمهوری اسلامی و مردمش، همین مسیر دوم است. این مسیر، ترجیح ایالات متحده است. ما از جمهوری اسلامی میخواهیم آن را انتخاب کند.»
نماینده آمریکا هشدار داد که در صورت نبود توافق، ایالات متحده به اعمال «حداکثر فشار دیپلماتیک و اقتصادی» ادامه خواهد داد تا مانع فعالیتهایی مانند تلاش جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح هستهای شود؛ فعالیتهایی که به گفته او، «امنیت شهروندان، پرسنل و شرکای آمریکا در منطقه را تهدید میکند.»
در بخش دیگری از سخنان خود، شیا به جنگ غزه پرداخت و از گروه تروریستی حماس خواست تا پیشنهاد آتشبسی را که اسرائیل پذیرفته، بپذیرد.
او گفت: «هرگونه امتناع از پذیرش این طرح، تنها رنج گروگانها در اسارت، خانوادههای چشمانتظار بازگشت عزیزان، و ساکنان غزه که شایسته زندگی بدون سلطه حماس هستند را تداوم خواهد بخشید.»
وی خطاب به حماس گفت که باید «خلع سلاح شده و برای همیشه از غزه خارج شود.»
نماینده آمریکا از شورای امنیت خواست که «متناسب با شرایط عمل کند» و حماس را برای پذیرش آتشبس پیشنهادی تحت فشار قرار دهد و آزادی ۵۰ گروگان باقیماندهای را که بیش از ۶۵۰ روز است در اسارت این گروهاند، مطالبه کند.
او تأکید کرد: «پناهدادن به حماس و جلوگیری از پاسخگویی آن، امنیت اسرائیل را تضعیف میکند، تروریسم را پاداش میدهد، و هیچ کمکی به بهبود زندگی فلسطینیها نمیکند.»
شیا گفت که این گروه تروریستی همچنان دو شهروند آمریکایی را در اسارت دارد و افزود: «زمان آن فرا رسیده که حماس همه گروگانها را آزاد کند.»
در این نشست، خالد خیاری، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور خاورمیانه، آسیا و اقیانوس آرام، نیز در گزارشی گفت که وضعیت انسانی در غزه همچنان رو به وخامت است و درگیریها در سراسر نوار غزه در حال گسترش.
او گفت: «در حالی این گزارش را ارائه میدهم که مذاکرات فشردهای برای توافق آتشبس در غزه و آزادی گروگانها در جریان است. ضروری است که این مذاکرات به پایان دائمی جنگ، آزادی گروگانها، ورود کافی کمکهای انسانی به غزه و آغاز بازسازی و احیای منطقه منجر شود.»
شیا در ادامه با اشاره به وضعیت انسانی گفت که ایالات متحده از ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه حمایت میکند.
او تأکید کرد: «این کمکها باید به شیوهای ارائه شوند که حماس از آن منتفع نشود.»
نماینده آمریکا همچنین با اشاره به جان باختن غیرنظامیان فلسطینی هنگام تلاش برای دریافت کمک گفت: «ایالات متحده برای از دسترفتن جانهای بیگناه سوگوار است و ما نیز معتقدیم که باید کمکهای بیشتری بهصورت ایمن به دست نیازمندان برسد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر