یکشنبه، دی ۱۰، ۱۳۹۶

اعتراضات در ایران وارد چهارمین روز شد

اعتراضات در ایران وارد چهارمین روز شد

اعتراضات در ایران که روز پنجشنبه از مشهد آغاز شد در چهارمین روز هم ادامه داشت. بنا به گزارش‌های رسیده موج اعتراضات فروکش نکرده و به مناطق مختلف کشور گسترش یافته است.
تجمع‌های اعتراضی بعد از تاریک شدن هوا در شامگاه شنبه ۹ دی و صبح روز یکشنبه ۱۰ دی در تعدادی از شهرهای ایران از جمله رشت، اصفهان، اهواز، قم، ساری، زاهدان، گرگان و قزوین ادامه داشته است.
بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دست‌کم دو تن در اعتراضات شبانه در دورود در استان لرستان کشته شده‌اند. خبرگزاری مهر این خبر را بدون توضیحات بیشتر منتشر کرد. اما حبیب‌الله خجسته‌پور، معاون سیاسی استاندار لرستان، در گفت‌وگو با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ضمن تأیید این خبر، گفت که تیراندازی به سمت مردم از سوی گروه‌های "تکفیری" و "سرویس‌های بیگانه" صورت گرفته است. او گفت: «در این درگیری رد پای گروه‌های تکفیری، معاند با نظام و سرویس‌های بیگانه کاملا قابل مشاهده است. [...] در این درگیری که دو نفر در آن کشته شده، هیچ تیری از ناحیه نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی ما به سمت مردم شلیک نشده و هدف این بود که تجمع به صورت مسالمت‌آمیزی پایان بپذیرد. اما با توجه به حضور افراد و گروه‌هاییی که عرض کردم متاسفانه این اتافاق افتاد.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
ویدیوهایی که معترضان در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که در برخی نقاط تهران اعتراض‌ها تا نیمه شب ادامه داشته است. با اوج اعتراضات و نقش بسیار فعال شبکه‌های مجازی در اطلاع‌رسانی و برگزاری تظاهرات  اپراتور تلفن "همراه اول"  در برخی از نقاط کشور قطع شد.
"همراه اول" یکی از بزرگترین اپراتور تلفن همراه در ایران است و قطع خدمات‌دهی همراه اول به ویژه در مناطقی که اعتراض‌ها اوج گرفته بود اینترنت را دچار اختلال کرده است.
کانال تلگرامی "آمدنیوز" مسدود شد
ادامه تظاهرات در تهران ادامه تظاهرات در تهران
کانال تلگرام آمدنیوز که در انتشار فراخوان اعتراضات اخیر و پوشش خبری و تصویری آنها فعال بود، شامگاه شنبه ۹ دی (۳۰ دسامبر) از دسترس خارج شد.
پاول دوروف موسس و صاحب ۳۳ ساله روسی سایت تلگرام در توجیه عمل این شبکه خبر داد که آمد نیوز "تشویق" به ساختن کوکتل مولوتوف کرده است.
به نوشته خبرگزاری فارس پاول دوروف، مدیر عامل تلگرام  این کار را به درخواست محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران انجام داده است. به گفته جهرمی آمد نیوز خشونت را میان ایرانیان معترض "ترویج می‌کند".
تعطیلی مدارس در اصفهان
محمد رضا عارف رئیس فراکسیون امید در توییتر خود نوشت "پیگیری مطالبات با سازوکارهای قانونی حق طبیعی مردم است و کاری نکنیم که فضای کشور متشنج شود".
منصور شیشه‌فروش رئیس ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان اعلام کرد یکشنبه دهم دی مدارس در اصفهان تعطیل است. این مقام محلی تعطیلی مدارس اصفهان را به دلیل آلودگی هوا اعلام کرده است.
ورود به دادگستری کرج و تخریب آن تکذیب شد
در شبکه های اجتماعی (در شامگاه شنبه) فلیلم‌هایی از گرفتن برخی از مراکز دولتی فرمانداری، شهرداری پخش شده بود که خبرگزاری فارس با استناد به مسئولان و مقامات بلافاصله آن را تکذیب کرد.
فارس نوشت، یک مقام مطلع در استانداری البرز با تکذیب خبر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر تصرف و آتش‌زدن دادگستری کرج اعلام کرد، هیچ آسیبی به دادگستری کرج نرسیده است. وی گفته است تصاویر منتشر شده مربوط به دادگستری کرج نیست.
شعار علیه اصلاح‌طلبان و اصول گرایان
اعتراضات در مقابل دانشگاه تهران اعتراضات در مقابل دانشگاه تهران
اعتراضات مردم در ایران روز پنجشنبه ۷ دی از مشهد آغاز شده بود و به شهرهای مختلف از جمله تهران، کرمانشاه، بندرعباس، زنجان، ابهر، گرگان، دورود، خرم‌آباد، اهواز، کرج  گسترش پیدا کرده است. شعارهای معترضان هم با ادامه اعتراضات و با ورود آن به چهارمین روز کمی تندتر شده است.
در تهران که یک روز بعد از گسترش تظاهرات در مشهد و شهرستان‌ها به اعتراضات پیوسته بود برای نخستین بار شعار : "اصلاح طلب، اصولگرا، دیگر تمام است ماجرا" را سردادند.
خبرگزاری فارس تظاهرات دانشجویان در تهران را سیاسی دانست. این خبرگزاری می‌نویسد: «در این تجمع به هیچ عنوان شعاری در اعتراض به گرانی سر داده نشد و شعارها بیشتر با مضامین سیاسی و ساختارشکنانه از جمله "نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران"، "مرگ بر روسیه"، "دانشجو می‌میرد ذلت نمی پذیرد" و شعارهایی تند علیه مسئولان نظام است.»
از مطالبات اقتصادی به سیاسی
در اکثر شهرهای معترض از جمله، قم، کرمانشاه، گرگان، یزد، ایذه، اراک، ساری، شهسوار شهرهای نیشابور، شاهرود، قزوین، زاهدان، اهواز و اهالی دیگر شهرهایی معترض ایران اعتراضات ماهیت سیاسی به خود گرفت و نوک حملات متوجه رهبر دینی ایران آیت الله خامنه‌ای بود.  "سید علی حیا کن، مملکنت را رهاکن!"  یکی از شعارهایی بوده است که در اکثر شهرهای ایران از طرف تظاهرکندگان داده شده است.
در ویدیویی که تظاهرکنندگان منتشر شد عکس رهبر ایران در پاتیخت تهران و زنجان پاره شد.
در برخی از شهرهای ایران شعارهایی در مخالفت با سیاست خارجی ایران در روز سوم و شامگاه شنبه تکرار شد. مردم شعارهایی مانند "سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن"، "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران" ، "مرگ بر حزب الله" و "مرگ بر روسیه" غیره را نیز سرداده‌اند.
اعتراض نماینده پارلمان آلمان به ایران
اعتراضات در ایران وارد چهارمین روز شد اعتراضات در ایران وارد چهارمین روز شد
امید نوری‌پور نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلمان از اتحادیه اروپا خواست درباره تظاهرات اعتراضی در ایران موضع صریحی اتخاذ کند. او تاکید کرد که توافق هسته‌ای نباید منجر شود که اتحادیه اروپا دربرابر پایمال شدن حقوق بشر در ایران سکوت اختیار کند. اتحادیه اروپا باید به تهران این پیام را بدهد که سرکوب خونین ۸۸ نباید تکرار شود. در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ شماری از اعتراض کنندگان کشته شدند.
تظاهرات ایرانیان خارج از کشور
همزمان با اعتراضات داخل در خارج از کشور نیز ایرانیان در پاریس و برلین تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند. به گفته پلیس آلمان ایرانیان در برلین در مقابل سفارتخانه ایران جمع شدند. در تجمع‌های ایرانیان مهم‌ترین درخواست "آزادی دستگیرشدگان تظاهرات اعتراضی در شهرهای ایران" بوده است. تظاهرات اعتراضی ایرانیان در پاریس ، پایتخت فرانسه هم انجام گرفته است.
default

تصاویری از تظاهرات روزهای اخیر در شهرهای مختلف ایران

هشدار مقامات آمریکا درباره سرکوب معترضان در ایران

هشدار مقامات آمریکا درباره سرکوب معترضان در ایران

در حالی‌که برخی تجمع‌های اعتراضی در ایران به خشونت کشیده شده‌، شماری از شخصیت‌های داخلی و خارجی نسبت به حوادث ایران واکنش نشان داده‌اند. مقامات ارشد آمریکا به مسئولان ایران هشدار داده‌اند که از سرکوب معترضان بپرهیزند.
تظاهرات اعتراضی در تهران تظاهرات اعتراضی در تهران
پال رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در توییتر شخصی خود خواستار حمایت از تظاهرکنندگان در ایران شد. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که "این نتیجه رفتار رژیم است که به جای حل مشکلات شهروندان بر حمایت از سازمان‌های تروریستی متمرکز شده است".
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
سناتور تد کروز از حزب جمهوری‌خواه ضمن همبستگی با تظاهرکنندگان ایرانی از دولت دونالد ترامپ خواست که در پشتیبانی از معترضان اقدامات لازم و ضروری را انجام دهد. این سناتور جمهوری‌خواه با  صدور بیانیه‌ای از اعتراض‌ها در ایران حمایت کرد. او در بیانیه خود آورده است که اعتراض‌ها به دنیا نشان داد که حکومت ایران به جای تأمین نیازهای اولیه مردم، از تروریسم در خارج از مرزهای خود در سوریه، غزه، عراق، لبنان و یمن حمایت مالی می‌کند. او همچنین خاطرنشان کرد که مردم ایران خواهان پایان "حکومت آیت‌الله‌ها" شده‌اند.
واکنش معاون رئیس جمهور آمریکا
مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا هم با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود به اعتراضات در ایران واکنش نشان داد و نوشت که به همراه پرزیدنت ترامپ در کنار مردم ایران ایستاده است. معاون ترامپ از ایران خواست "به فعالیت‌های تروریستی و بی اعتنایی‌اش به حقوق بشر" خاتمه دهد.
پیش‌تر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز هشدار داد که "جهان رفتار حکومت ایران در قبال شهروندانش را زیر نظر دارد".
واکنش هیلاری کلینتون
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا از حزب دمکرات در توییتی درباره تظاهرات در ایران نوشت: «مردم ایران به ویژه جوانان برای آزادی و آینده‌ای که لایق آن هستند، اعتراض می‌کنند. امیدوارم حکومتشان به طور مسالمت آمیز به این خواسته‌ها پاسخ گوید و امیدشان را از بین نبرد.»
اعتراض نماینده پارلمان آلمان به ایران
امید نوری‌پور نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلمان از اتحادیه اروپا خواست درباره تظاهرات اعتراضی در ایران موضع صریحی اتخاذ کند. او تاکید کرد که توافق هسته‌ای نباید منجر شود که اتحادیه اروپا دربرابر پایمال شدن حقوق بشر در ایران سکوت اختیار کند. اتحادیه اروپا باید به تهران این پیام را بدهد که سرکوب خونین ۸۸ نباید تکرار شود. در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ شماری از اعتراض کنندگان کشته شدند.
اعتراضات مردم در ایران روز پنجشنبه ۷ دی از مشهد آغاز شده بود و به شهرهای مختلف از جمله تهران، کرمانشاه، بندرعباس، زنجان، ابهر، گرگان، دورود، خرم‌آباد، اهواز، کرج  گسترش پیدا کرده و وارد چهارمین روز شده است.
پیام فرح پهلوی
فرح پهلوی، شهبانوی پیشین ایران هم با انتشار پیامی از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی حمایت کرد. پیام فرح پهلوی سه روز بعد از تظاهرات یعنی روز شنبه نهم دی به صورت مکتوب و صوتی در شبکه های اجتماعی منتشر شد. فرح پهلوی سران جمهوری اسلامی را به "بیداد و فساد" متهم می‌کند.
در بخشی از این پیام آمده است: «فشار تباه‌کاری، اختناق و سوءرفتار گردانندگان از یک طرف و ناامیدی از تغییر وضعیت اقتصادی به آنجا رسیده که اکنون ملت ایران بار دیگر جایگاه خود را در دنیای مترقی امروز طلب می‌کند.»
فرح پهلوی تاکید می کند مردم "این بار نیز بر سختی‌ها فائق خواهد آمد و نور بر تاریکی پیروز خواهد شد".
تظاهرات ایرانیان خارج از کشور
همزمان با اعتراضات داخل در خارج از کشور نیز ایرانیان در پاریس و برلین تجمع‌های اعتراضی برگزار کردند. به گفته پلیس آلمان ایرانیان در برلین در مقابل سفارتخانه ایران جمع شدند. در تجمع‌های ایرانیان مهم‌ترین درخواست "آزادی دستگیرشدگان تظاهرات اعتراضی در شهرهای ایران" بوده است. تظاهرات اعتراضی ایرانیان در پاریس ، پایتخت فرانسه هم انجام گرفته است.
اعتراضات و مطالبات کارگران
Iran Proteste gegen Regierung in Teheran | Handy (picture-alliance/AP Photo) مسئولین تشکل‌های کارگری می‌گویند، در تظاهرات کارگران نقش مهمی دارند
جعفر عظیم‌زاده، دبیر "هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران"، روز شنبه ۹ دی در مصاحبه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد اعلام کرد که مردم حق دارند به خیابان بیایند و کارگران می‌توانند این وضعیت را به چالش بکشند.
دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران اضافه کرد، اعتراضات در ایران تا وقتی که سرکوب نکنند، ادامه پیدا خواهد کرد. او اما تاکید کرد که "سرکوب‌ها هم جواب نخواهد داد".
جعفر عظیم‌زاده، دبیر هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، همچنین گفته است "اساس اعتراضات به گرانی، فقر و بیکاری بوده" و "صدر صدر اعتراضات مال اتحادیه کارگران است".
مطهری:  اعتراض مدنی را به رسمیت بشناسید
Iran Proteste gegen Regierung in Teheran (Getty Images/AFP) اعتراض در تهران روز یکشنبه دهم دی هم ادامه دارد
علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم در یادداشتی که منتشر کرده آورده است که وزارت کشور باید اعتراض مدنی را به رسمیت بشناسد و در صدور مجوز سخت‌گیری نکند و مردم نیز باید پایبند به لوازم اعتراض مدنی باشند.
مطهری در بخشی از یادداشت خود تاکید می‌کند: «در کشور ما فرهنگ اعتراض وجود ندارد. هر تجمع اعتراض‌آمیزی به سرعت از شعارهای اولیه خود دور می‌شود و به خشونت می‌گراید. شاید علت آن این باشد که مجوز هیچ تجمعی صادر نمی‌شود و وزارت کشور همه تجمعات و اعتراضات مدنی را غیرقانونی می‌نامد. این در حالی است که قانون اساسی ما در اصل بیست و هفتم راه‌پیمایی را مشروط به این که مسلحانه و مخل احکام اسلام نباشد مجاز اعلام کرده است.»
محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید هم در توییتر خود نوشت "پیگیری مطالبات با سازوکارهای قانونی حق طبیعی مردم است و کاری نکنیم که فضای کشور متشنج شود".

سایه تهدید بر سر تجمعات خیابانی

سایه تهدید بر سر تجمعات خیابانی

اسماعیل کوثری، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه تهدید کرده که تخریب‌کنندگان اماکن دولتی شناسایی شده و پاسخگوی اقداماتشان خواهند بود. وزیر کشور نیز می‌گوید سوءاستفاده از فضای مجازی و خشونت‌ورزی تحمل نمی‌شود.
لحن و ادبیات خویشتندارانه مقامات جمهوری اسلامی در برابر تجمعات مردم از شامگاه شنبه ۹ دی تغییر کرده و به هشدار و تهدید گراییده است. اعتراضات مردم را اغتشاش می‌خوانند و معترضان به "خط گرفتن" از خارج متهم می‌شوند.
رحمانی‌فضلی، وزیر کشور که پیش‌تر از مردم "تقاضا" کرده بود به تجمعات  بدون مجوز نروند، هشدار داد و گفت: «قطعا کسانی که از خویشتنداری و متانت و مدارای پلیس و نیروهای امنیتی سوءاستفاده کردند باید پاسخ این بی‌‌نظمی و بی‌قانونی را به مردم بدهند.»
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس می‌‌گوید: «دشمنان انقلاب با نهایت سوءاستفاده از این حوادث، مردم را تحریک و اغتشاشات را خط‌دهی می‌کنند.»
اسماعیل کوثری، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران، شامگاه شنبه، از شناسایی افرادی خبر داد که اماکن دولتی را تخریب کرده‌اند و گفت: «آنها باید حتما پاسخگوی اقدامات‌شان باشند.» کوثری به خبرگزاری ایلنا گفته که در تهران "امنیت پایدار و خوبی" برقرار است.
وزیر کشور در عین حال گفته است: «قطعاً مردم حق خود را مطالبه می‌کنند اما آنهایی که می‌خواهند حق مردم را به‌گونه‌ای مصادره کنند که نتیجه آن بی‌نظمی، بی‌قانونی، رعب، خشونت‌ورزی، آسیب رساندن به اموال عمومی مردم باشد، کسانی که با سوءاستفاده از فضای مجازی خشونت‌ورزی را ترویج کرده‌اند و آموزش درگیری، ساخت سلاح، مواد منفجره، مقابله با پلیس و ماموران و آتش زدن منازل و محل کسب را ترویج می‌کنند جزو مردم نیستند.»

علی اصغر ناصربخت، معاون امنیتی فرماندار تهران می‌گوید تمامی تدابیر لازم برای برخورد با "اغتشاشگران" اندیشیده شده و در صورتی که افرادی بخواهند مخل آسایش و ایمنی شهروندان شوند با آنها برخورد خواهد شد.
خبرگزاری تسنیم به نقل از ناصربخت نوشت:  شکسته شدن شیشه‌های دو دستگاه اتوبوس، آتش زدن ۳۸ سطل زباله، وارد آوردن خسارت به خودروهای شهروندان، سنگ‌پراکنی به مردم و عوامل نیروی انتظامی، زدن خسارت به خودروهای ناجا، آسیب زدن به ایستگاههای اتوبوس، آتش زدن و تخریب دو اصله درخت، شکسته شدن شیشه‌های دو بانک و ... برخی از خسارت‌های محدود عوامل جاهل و نا آگاه بود.»
خبرگزاری ایسنا به نقل از سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نوشت کمیسیون امنیت ملی مجلس با وجود تعطیلی مجلس، جلسه فوق‌العاده‌ای برای بررسی مسائل اخیر برگزار می‌کند.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز خبر داده که حسن روحانی روز دوشنبه ۱۱ دی با روسای کمیسیون‌های مجلس نشستی برای بررسی موضوعات کلان اقتصادی و اجتماعی کشور برگزار می‌کند.
محمد بیرانوندی، نماینده مردم خرم‌آباد از کشته شدن ۲ نفر و جراحت ۶ تن دیگر در تجمعات اعتراضی لرستان ابراز تاسف کرده و گفته است: «آن‌چه مسلم است نباید با بی‌اعتنایی از کنار این تجمعات عبور کنیم و حتماً لازم است به این دردها و فریادهای تجمع‌کنندگان پاسخی درخور بدهیم.»

خبرگزاری ایلنا به نقل از یک مقام مسئول در اراک، از بازداشت حدود ۸۰ نفر در تظاهرات شامگاه شنبه در این شهر خبر داد و نوشت: «حدود سه الی چهار نفر دچار مصدومیت شدند که مساله آنها جدی نبود.»
این مقام گفته که اوضاع در شهر اراک تحت کنترل است.
محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران، حق اعتراض را بدیهی دانسته اما افزوده است: «شیوه و ابزارهای کف خیابانی غیرقانونی راهکار مناسبی نیست.»

بازتاب اعتراضات ایران در رسانه‌های خارجی و بین‌المللی

بازتاب اعتراضات ایران در رسانه‌های خارجی و بین‌المللی


زنجان
تجمعات اعتراضی روزهای اخیر در شهرهای مختلف ایران، واکنش‌های متفاوتی را در رسانه‌های بین‌المللی در پی داشت.
در آمریکا، شبکه خبری ای.بی.سی. در گزارشی از علت اولیه وقوع این تجمعات نوشت: «نظرات متفاوتی در خصوص چگونگی شروع این اعتراضات وجود دارد. منابع نزدیک به جریان محافظه‌کار مانند خبرگزاری فارس می‌گویند که معترضان عمدتا مردمی هستند که پو‌ل‌هایشان را در اثر فساد سیستم بانکی کشور از دست داده‌اند. محافظه‌کاران این فساد را به گردن دولت نسبتا میانه‌روی رئیس‌جمهور حسن روحانی می‌اندازند. اما متخصصان و مسئولین بخصوص آنها که نزدیک‌تر به دولت آقای روحانی هستند، مانند اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، باور دارند که تظاهرات در ابتدا توسط نیروهای محافظه‌کار سازماندهی شده بود تا دولت آقای روحانی را تضیف کند. اما سپس گروه‌های دیگر هم به آن پیوستند».
​شماری از شهرهای ایران طی دو روز اخیر صحنه اعتراضات علیه شرایط اقتصادی و نحوه کشورداری بودند. ابتدا در روز پنجشنبه تجمعاتی در اعتراض به گرانی در شهرهایی مانند مشهد، نیشابور، شاهرود و کاشمر برگزار شد. اما اعتراضات روز جمعه و شنبه در دیگر شهرهای ایران ادامه یافت و به تهران، اهواز، قم، کاشمر، قوچان، دورود، کرمانشاه و دیگر مناطق نیز سرایت پیدا کرد.
شبکه خبری سی‌ان‌ان به اعتراضات مستقیم مردم به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی از تظاهرکنندگان به طور مستقیم رهبر ایران را مورد خطاب قرار داده‌اند که این اتفاق نادری است و در تظاهرات اعتراضی «جنبش سبز»، چندان به چشم نمی‌خورد.
نکته دیگری که مورد توجه این شبکه قرار گرفته، تفاوت طبقاتی مردم شرکت کننده در اعتراضات اخیر، در مقایسه با حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ است. در گزارش این شبکه به نقل از یک شاهد عینی در تهران نقل شده است که «ایرانیانی که از تنگ‌دستی به فریاد آمده‌اند در این اعتراضات شرکت دارند و این متفاوت با اعتراضات سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) است».
شبکه خبری الجزیره به نقل از عدنان طباطبایی، یکی از بنیانگذاران مرکز تحقیقات کاربردی در آلمان، نوشته‌است اعتراضات اخیر «جنبه سیاسی ندارد، بلکه مردم از نظر اقتصادی به تنگ آمده‌اند».
شبکه فاکس نیوز با حمایت از پیام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، نوشته‌است که معترضان ایرانی «سزاوار» حمایت آقای ترامپ هستند. در مقاله‌ای که در وب سایت این شبکه به قلم کریستن ویتون، یکی از مشاوران کاخ سفید، منتشر شده، آمده است: رژیم ایران همیشه آمریکا را باعث و بانی اعتراضات مردمی می‌داند. اما در واقعیت معترضانِ طرفدار آزادی در خفا، خواستار حمایت دنیای آزاد و رئیس‌جمهور آمریکا هستند... در حقیقت حمایت اخلاقی رئیس جمهور آمریکا می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه هشتم دی از حکومت ایران خواست به حقوق مردم از جمله حق آزادی بیان احترام بگذارد. او در متنی که در حساب کاربری خود در توییتر منتشر کرده، نوشته‌است: گزارش های بسیاری از تظاهرات مسالمت آمیز شهروندان ایران که از فساد رژیم و به هدر دادن ثروت کشور برای حمایت مالی از تروریسم در خارج از کشور به ستوه آمده اند، منتشر شده است. حکومت ایران باید به حقوق مردم از جمله حق بیان و ابراز عقایدشان احترام بگذارد. جهان نظاره‌گر است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران به گفته‌های ترامپ واکنش نشان داده و آن‌ها را «فرصت‌طلبانه و ریاکارانه» توصیف کرده‌است. آقای قاسمی گفته‌است مردم ایران به این سخنان «وقعی نمی‌گذارند».
نویسنده فاکس نیوز معتقد است که این فرصتی طلایی برای آمریکاست که «کم کاری» باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده، در خصوص حمایت از «تغییر رژیم» در ایران را جبران کند.
خبرگزاری رویترز و اسوشیتدپرس نیز، در روز دهم دی‌ماه گزارش‌های صفحه اول وب‌سایت خود را به جریان اعتراضات در ایران اختصاص داده و خبرها در مورد وقوع خشونت‌ها در آن را بازتاب داده‌اند.
اسوشیتدپرس با اشاره به بهبود شرایط اقتصادی، پس از دست‌یابی به توافق میان تهران و شش قدرت جهانی بر سر برنامه اتمی، می‌گوید اما این بهبود اقتصادی چندان نتیجه‌ای برای عامه مردم در ایران نداشته؛ نرخ بی‌کاری همچنان بالا است، تورم رشد کرده و قیمت شماری از مایحتاج افزایش فراوانی پیدا کرده‌است.
خبرگزاری رویترز نیز به شرایط اقتصادی و نارضایتی‌های پیرامون آن اشاره کرده و می‌گوید با این وجود شماری از این اعتراضات، جنبه سیاسی به‌خود گرفته‌ و مسائلی مانند حضور پرهزینه ایران در سوریه یا عراق را به میان کشیده‌است.
خبرگزاری فرانسه هم اقدام به پوشش گزارش‌ها و خبرهای مربوط به اعتراضات اخیر در ایران کرده‌است. خبرگزاری آلمان به گفته‌های آقای ترامپ و واکنش وزارت خارجه ایران اشاره کرده و یادآوری کرده‌است که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران هنوز واکنشی به اعتراضات و تظاهرات نشان نداده‌است. خبرگزاری آلمان هم مانند دیگر خبرگزاری‌های بین‌المللی به افزایش شعارهای سیاسی، از جمله «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» و یا شعارهایی در مورد دخالت ایران در سوریه به جای رسیدگی به وضع شهروندان، اشاره کرده‌است.
وب‌سایت روزنامه ترکیه‌ای صباح در گزارشی به کشته‌شدن دست‌کم دو تن از معترضان اشاره کرده‌است. شبکه تلویزیونی «العربیه» گزارشی در مورد «از کارافتادن اپراتور تلفن همراه اول» در برخی شهرهای ایران، به‌دلیل نقش اینترنت در اعتراضات منتشر کرده‌است. روزنامه اسرائیلی جروزالم‌پست می‌گوید شبکه‌های اجتماعی مملو از حمایت‌ها از اعتراضات در ایران شده‌اند.

وزیر جانی ودزدکشور:‌ اغتشاش را تحمل نمی‌کنیم

وزیر جانی ودزدکشور:‌ اغتشاش را تحمل نمی‌کنیم


وزیر کشور اعتراض‌ها را مرتبط با موضوع موسسات مالی و اعتباری دانست و گفت مشکلات بیش از ۹۵ درصد این موسسات از سوی دولت حل شده است.
درادامه واکنش مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی به تجمع های اعتراضی در شهرهای ایران، نایب رئیس و تعدادی از نمایندگان مجلس خواستار صدور مجوز برای این تجمع ها شدند و وزیر کشور اعلام کرد که «اغتشاش و آسیب رساندن به اموال مردم را نمی‌توانیم تحمل کنیم».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، ‌وزیر کشور، روز یکشنبه ۱۰ دی، گفت:« در حوادث چند روز اخیر فرصتی پیش آمد تا بار دیگر، افرادی که علیه مردم توطئه می‌کنند، دست‌شان رو شود».
او اعتراض‌ها در روزهای گذشته را مرتبط با موضوع موسسات مالی و اعتباری دانست و عنوان کرد که مشکلات بیش از ۹۵ درصد این موسسات از سوی دولت حل شده است.
وزیر کشور در شرایطی از حل ۹۵ درصد مشکلات موسسات مالی و اعتباری سخن گفت که در روزها و هفته‌های اخیر، تجمع‌های فراوانی از سوی سپرده‌گذاران این موسسات در تهران و چند شهر دیگر ایران برگزار شده بود.
تجمع کنندگان در این تجمع‌ها، دستگاه‌های دولتی، از جمله بانک مرکزی را مسئول مشکلات خود دانسته‌اند.
وی اضافه کرد: «اما برخی که می‌خواهند این موضوعات را به گونه‌ای حل کنند که در آن، رعب و وحشت، اغتشاش و آسیب رساندن به اموال مردم وجود داشته باشد و چهره نظام‌مند و متعالی مردم ایران اسلامی را به عنوان قانون شکن معرفی کنند، قطعا نمی‌توانیم تحمل کنیم».
ارتباط دادن موضوع تجمع‌های اخیر به موضوع موسسات مالی و اعتباری درحالی است که در بسیاری از این تجمع ها، شعارهای سیاسی، از جمله آیت‌الله علی خامنه‌ای و حسن روحانی نیز سرداده شده است.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، نیز به طور تلویحی تجمع روز پنجشنبه هفته گذشته در مشهد را به مخالفان دولت نسبت داده و گفته‌ بود که «آغازکنندگان حرکت‌های خیابانی، پایان‌دهنده آن نخواهند بود».
در مقابل این سخنان، برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله محمود صادقی، نماینده مجلس، تأکید کرده‌اند که این تجمع‌ها، «اعتراض به نابسامانی‌ها و کاستی‌ها در نظام کلان تدبیر و مدیریت کشور در ادوار مختلف است» و «به جای تلاش برای خاموش کردن و سیاسی و جناحی جلوه دادن آن، صدای مردم را بشنویم و برایش چاره‌اندیشی کنیم».
آقای رحمانی فضلی روز یکشنبه همچنین گفت:« کسانی که این روزها با سوء استفاده از فضای مجازی خشونت‌ورزی و ساخت مواد منفجره و نحوه به آتش کشیدن محل زندگی و کسب مردم را آموزش می‌دهند، بی تردید از مردم نیستند».
سخنان وزیر کشور درباره به گفته او، آموزش«ساخت مواد منفجره» در فضای مجازی پس از آن بیان می شود که مکالمه توئیتری وزیر ارتباطات ایران و مدیرعامل شبکه پیام‌رسان تلگرام به مسدود شدن کانال تلگرام «آمدنیوز» منجر شد.
محمد جواد آذری جهرمی،‌ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عنوان کرده بود که در این کانال تلگرامی، شیوه‌هایی برای «آموزش ساخت و استفاده از کوکتل‌مولوتف» پیشنهاد شده است و برخی کابران توئیتر هم اسکرین‌شات‌هایی در این زمینه منتشر کردند.
در پاسخ به این موضوع، پاول دوروف، مدیر شبکه پیام‌رسان تلگرام، نوشت که اگر این موضوع تأیید شود تلگرام ناچار به حذف این کانال خواهد بود و در نهایت، شامگاه شنبه این کانال مسدود شد.
کانال تلگرامی آمد نیوز پس از مسدود شدن کانال جدیدی راه‌اندازی کرد.
وزیر کشور ایران روز شنبه نیز از مردم خواسته بود که «در تجمعات غیرقانونی شرکت نکنند» و اگر قصد تجمع دارند، درخواست دهند تا «بررسی شود».
سخنان آقای رحمانی فضلی درحالی بیان شده‌است که در قوانین ایران شرایط پیچیده‌ای برای صدور مجوز تجمع یا راهپیمایی پیش‌بینی شده و وزارت کشور در سال‌های گذشته تنها با تقاضاهای معدودی در این‌باره موافقت کرده‌است.
با این همه،‌ اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می گوید: « تشکیل اجتماعات و راه پیمایی‌ها، بدون حمل سلاح ، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است» .
در این میان، حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز یکشنبه از وزارت کشور خواست که «مکان و محل مشخصی را برای تجمعات اعتراضی تعیین و اعلام کند و برای برگزاری این تجمعات نیز مجوز دهد».
علی مطهری، نایب رئیس مجلس، نیز در یادداشتی درباره دلیل به «خشونت» گراییدن تجمع‌ها نوشت که «مجوز هیچ تجمعی صادر نمی‌شود و وزارت کشور همه تجمعات و اعتراضات مدنی را غیرقانونی می‌نامد».
به گزارش سایت‌های متعلق به تشکل‌های صنفی و نیز برخی از خبرگزاری‌ها، در برخی مواقع با تجمع‌های صنفی در ایران به شدت برخورد می‌شود. از جمله می‌توان به برخورد با کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در تابستان سال جاری و نیز کارگران کارخانه‌های هپکو و آذرآب در اراک در شهریور ماه اشاره کرد که انتقادهایی را به همراه داشت.
وی تاکید کرد که وزارت کشور «باید اعتراض مدنی را به رسمیت بشناسد و در صدور مجوز سخت‌گیری نکند و مردم نیز باید پایبند به لوازم اعتراض مدنی باشند».
نایب رئیس مجلس همچنین گفت که مسئولان باید برای« اظهارنظر مدنی و آرام مردم شرایط را مهیا» و با «تخریب اموال عمومی و ایجاد آشوب به شدت برخورد» کنند.
در روزهای گذشته، نیروهای انتظامی و بسیج با تجمع کنندگان برخورد و تعدادی از آنان را بازداشت کرده‌اند.
درهمین حال، براساس گزارش‌های منتشر شده، دو تن از معترضان در دورود، در استان لرستان، با شلیک نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.
با این وجود، حبیب‌الله خجسته‌پور، معاون سیاسی - امنیتی استانداری لرستان، ضمن تایید اخبار مربوط به کشته شدن دو تن در این درگیری‌ها عنوان کرد که آنان توسط «گروه‌های تکفیری و معاند» کشته شده اند. اما وی مدرکی در این مورد ارائه نکرد.

زمین‌لرزه ۴.۷ ریشتری در استان فارس

زمین‌لرزه ۴.۷ ریشتری در استان فارس


زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر، ساعت ۲۳ دقیقه بامداد یکشنبه، حوالی بالاده کازرون در استان فارس را لزراند.
مرکز لرزه‌نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، محل وقوع این زمین‌لرزه را حوالی بالاده واقع در استان فارس اعلام کرده است.
این زمین لرزه در عمق ۱۸ کیلومتری و در ۲۴ کیلومتری بالاده رخ داده است، و مرکز آن با شیراز ۵۲ کیلومتر و با بوشهر ۱۲۸ کیلومتر فاصله دارد.
در همین ارتباط حسن فیاض‌پور مدیرکل بحران استانداری فارس به خبرگزاری مهر گفت: «بر اساس برآوردهای اولیه تاکنون خسارتی گزارش نشده، اما بررسی‌های تکمیلی ادامه دارد».
قدرت‌الله جمالی، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان فارس، نیز اظهار داشتپ تیم‌های ارزیاب به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند اما هنوز از خسارت احتمالی خبری نیست.
این مقام هلال احمر گفت تیم‌های واکنش‌ سریع این سازمان به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.
مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور، نیز اعلام کرد همه بیمارستان‌های استان فارس و بیمارستان نمازی شیراز به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.
روز شنبه نیز زمین‌لرزه‌ دیگری با قدرت ۳.۹ ریشتر در مرز استان‌های فارس و هرمزگان رخ داد. این زمین‌‌لرزه در ۲۳ کیلومتری بندر مقام در هرمزگان و ۲۸ کیلومتری شهر اهل در استان فارس در ساعت ۱۷ به‌وقوع پیوست.
در هفته‌های اخیر زمین‌لرزه‌های متعددی که بالای چهار ریشتر بوده‌اند در استان‌های ایران به‌وقوع پیوسته است.
زمین‌لرزه‌‌ ۴.۲ ریشتری تهران و البرز در ششم دی، زمین‌لرزه ۵.۲ ریشتری تهران و البرز در ۲۹ آذر، زمین‌لرزه‌ ۶.۲ ریشتری کرمان در ۲۱ آذر، زمین‌لرزه ۵.۳ ریشتری ایلام در ۲۹ آبان و زمین‌لرزه ۷.۳ ریشتری کرمانشاه در ۲۱ آبان، از جمله این زمین‌لرزه‌ها هستند.
روز شنبه دوم دی عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی تأکید کرده بود که ۱۹ میلیون نفر از جمعیت کشور «بدمسکن» هستند که تعبیر دیگری از اسکان در بافت‌های فرسوده است که در مقابل زمین‌لرزه آسیب‌پذیر است.

پنس: من و رئیس‌جمهوری آمریکا، حامی معترضان مسالمت‌جو در ایران هستیم

پنس: من و رئیس‌جمهوری آمریکا، حامی معترضان مسالمت‌جو در ایران هستیم


مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا
مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است: «من و رئیس‌جمهوری، حامی معترضان مسالمت‌جو در ایران، که خواستار آزادی‌اند، هستیم و بازداشت بی‌گناهان را محکوم می‌کنیم.»
آقای پنس افزود: «زمان آن رسیده که حکومت ایران به فعالیت‌های تروریستی، فساد و بی‌توجهی به حقوق بشر خاتمه دهد.»
به دنبال برگزاری تجمع‌های اعتراضی علیه حکومت و شرایط اقتصادی در شهرهای مختلف ایران، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز هشتم دی، از حکومت جمهوری اسلامی ایران خواست به حقوق مردم، از جمله حق بیان احترام بگذارد.
آقای ترامپ هشدار داده است که جهان رفتار حکومت ایران در قبال شهروندان را زیر نظر دارد.
در مقابل، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز شنبه ۹ دی، با انتقاد شدید از اظهارات اخیر رئیس جمهوری آمریکا درباره تجمع‌های اخیر، گفته‌های او را «فرصت‌طلبانه و ریاکارانه» دانست.
برخی از نمایندگان کنگره، از جمله سناتور مک کین، سناتور تام کاتن، سناتور ند کروز و پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان، از اعتراض‌ها در ایران حمایت کرده‌اند.
تجمعات و تظاهرات اعتراضی که از سه روز پیش در چندین شهر ایران آغاز شده است، شامگاه شنبه گسترش یافت.
اعتراض‌ها در چند شهر با دخالت مأموران امنیتی به خشونت کشیده شد و به تایید معاون سیاسی - امنیتی استاندار لرستان دو تن، شنبه شب، در این استان جان باختند. همچنین شاهدان عینی از ضرب و شتم دانشجویان داشنگاه تهران خبر دادند. معترضان در تهران شعارهایی مانند: «مرگ بر خامنه‌ای» و «رفراندوم، رفراندوم، اینه شعار مردم»، «اصلاح گرا اصول گرا دیگه تمومه ماجرا» سر داده‌اند.

شنبه، دی ۰۹، ۱۳۹۶

«حق با مردم است و تقصیر احمدی‌نژاد»

«حق با مردم است و تقصیر احمدی‌نژاد»

مشاور روحانی حق را به مردم داده که با صدای بلند اعتراض کنند اما عملکرد سیاسی و اداری احمدی‌نژاد را عامل موثر وضع کنونی می‌داند. صادق زیباکلام، تحلیل‌گر سیاسی اما پیشنهاد آشتی و آتش‌بس بین جناح‌ها را طرح می‌کند.
حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی یادداشتی در تحلیل اعتراضات مردمی در برخی شهرهای ایران نوشته و میراث بازمانده از دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌‌نژاد را بستر مشکلات کنونی دانسته است.
آشنا اذعان کرده که کشور از بیکاری، گرانی، فساد، مشکلات زیست‌محیطی، کم‌آبی، فاصله طبقاتی و توزیع نامتوازن بودجه رنج می‌برد و حق را به مردم داده که می‌خواهند صدایشان با وضوح بالا شنیده شود.
او مجموعه عملکرد سیاسی و اداری رئیس جمهوری پیشین را "پروژه احمدی‌نژاد" می‌نامد و مواضع فعلی و نقش موثر جریان پشت پرده و حامی او را در رویدادهای اعتراضی دخیل می‌داند: «آتش فتنه‌های احمدی‌نژاد تا مدت‌ها دامنگیر نظام خواهد بود چرا که تصمیمات و اقدامات او نه از سر نادانی بلکه به عنوان برنامه‌ای برای ایجاد بحران‌های ساختاری، راهبردی و کارکردی در کلیت نظام جمهوری اسلامی قابل ارزیابی است.»
بیشتر بخوانید: وزیر کشور: مردم در تجمعات غیرقانونی شرکت نکنند
مشاور روحانی می‌نویسد: «احمدی‌نژاد ۸۰۰ میلیارد دلار درآمدهای اقتصادی ایرانیان را به فنا داد؛ کشور را با رشد اقتصادی ۸ درصدی تحویل گرفت ولی با رشد منفی ۶.۸ درصد تحویل داد؛ صندوق‌های بازنشستگی و تأمین اجتماعی را خالی کرد ولی ده‌ها بنگاه سودآور را به حامیان خود بخشید؛ کشور را بدون بحران در پرونده هسته‌ای تحویل گرفت ولی با شش قطعنامه شورای امنیت و تحریم‌هایی کمرشکن و بنیان‌برانداز به مردم پس داد؛ با طرح هولوکاست ایران‌هراسی را در جهان دامن زد ولی اسرائیل را از انزوا خارج کرد؛ با تهمت و تندروی، کشور را قطبی کرد ولی بارها حرمت رهبری را شکست؛ از عدالت و مهرورزی و فقرا سخن گفت ولی با تحمیل تورم ۳۵ درصدی، طبقه متوسط را تارومار کرد و آن‌ها را در فقر فزاینده فرو برد؛ در حالی که ادعای مدیریت جهان داشت و از قرابت با امام زمان سخن می‌گفت، کشور را مین‌گذاری کرد و به پرتگاه کشاند.»
"مردم را دریابید"
حسام‌الدین آشنا از مسئولان امنیتی و انتظامی خواسته که با سعه صدر با اعتراضات مواجه شوند و یادآوری کرده که در هیچ کشوری بحران‌ها در خیابان و بر بستر خشونت حل نشده‌اند: «هوشیار باشیم باندهای دسیسه و نیرنگ حداقل دوبار ثابت کرده‌اند که می‌توانند توده‌ها را بفریبند، آن‌ها که ننگی بزرگی چون هدایت و حمایت از متهم اصلی فاجعه کهریزک در سابقه‌شان جلوه‌گری می‌کند، از زمینه‌سازی برای ریخته شدن خون بی‌گناهان و کور شدن گره مشکلات ابایی ندارند و حتی حاضرند از داخل به ترامپ و نتانیاهو و بن سلمان چراغ سبز نشان بدهند.»
بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: قایق نظام را سوراخ کنیم همه غرق می‌شویم
اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی اما در واکنش به تظاهرات مردمی، موضعی کلی و محتاطانه گرفته است: «امروز عده‌ای امید مردم را به شدت هدف قرار داده‌اند تا آنها مایوس شوند.»
او جمعه (۸ دی) در مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی گفت که برای معضل بیکاری، کاهش قدرت خرید و بالا بردن رفاه مردم، باید از همه ظرفیت‌های مادی و معنوی کشور استفاده کرد و جوانان، زنان و اقوام مختلف را به بازی گرفت.
ندای آشتی ملی
صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب اما در یادداشتی می‌نویسد که خط و نشان کشیدن و انداختن سیاست‌های فاجعه‌آمیز به دوش دیگری یا ابراز نفرت به "فتنه یا ۹ دی" کاری را پیش نمی‌برد. به عقیده او بحران‌ها بحث دولت‌های قبل یا دولت کنونی نیستند بلکه سیاست‌های کلان به طرز هولناکی خطا و اشتباه هستند: «وقتی قرار است به این امور رسیدگی شود، روزنامه‌های تندرو به دولت حمله می‌کنند و می‌گویند تورم دو رقمی شد و دولت شکست خورد. این یعنی، مهم‌ترین موضوعی که در کشور وجود ندارد فکر بلندمدت و ۱۰ سال آینده ایران است.»
زیباکلام پیشنهاد برقراری آتش‌بس بین جناح‌های سیاسی را داده و از جمله توصیه کرده که اصولگرایان و اصلاح‌طلبان میانه‌رو در گفت‌وگوهای جناحی با یکدیگر پیشقدم شوند.
کاربری در توئیتر نوشته است:

زیباکلام در لزوم گفت‌وگوی دو جریان اصلاح‌طلب و اصول‌گرا نوشته و می‌گوید هیچ یک از جریانات سیاسی نمی‌توانند به تنهایی مشکلات کشور را حل کنند و دور کردن کشور از لبه پرتگاه اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی مستلزم همگرایی است.
او می‌نویسد که قوه مجریه تنها بخش قدرت است که دست اصلاح‌طلبان قرار دارد و باقی از جمله اقتصاد و قوای مسلح دست اصول‌گرایان است. زیباکلام می‌گوید نمی‌توان با ادبیاتی چون "فتنه" و "عبور از خطوط قرمز" مسائل بنیادی ایران را حل کرد: «حالا زمان آن رسیده که این ادبیات را کنار بگذاریم و با هدف دور کردن کشور از لبه پرتگاه اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی بنشینیم گفت‌و‌گو کنیم.»

رئیس سازمان زندان‌ها: با این بودجه امکان دادن سه وعده غذای مناسب به زندانیان را نداریم

رئیس سازمان زندان‌ها: با این بودجه امکان دادن سه وعده غذای مناسب به زندانیان را نداریم


اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌های ایران
رئیس سازمان زندان‌ها از بدهی ۸۰ میلیارد تومانی و کسری بودجه ۱۵۰۰ میلیارد تومانی این نهاد خبر داد و اعلام کرد که این سازمان با بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده نمی‌تواند برای زندانیان سه وعده «غذای مناسب» تأمین کند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، اصغر جهانگیر، روز شنبه، ۹ دی، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که در بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۹۷، بودجه سازمان زندان‌ها ۱۳ درصد کاهش یافته‌است.
به گفته آقای جهانگیر، در بودجه پیشنهادی دولت برای سه وعده غذای زندانیان پنج و هزار و ۴۰۰ تومان پیش‌بینی شده‌است که به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی، سازمان زندان‌ها با این مبلغ نمی‌تواند «سه وعده غذای مناسب» برای زندانیان تهیه کند.
وی خواستار افزایش این مبلغ به «حداقل ۹ هزار تومان» شد.
رئیس سازمان زندان‌ها همچنین خبر داد که این نهاد ۸۰ میلیارد تومان پول آب، برق و گاز بدهکار است و «بیش از ۱۵۰۰میلیارد تومان کسری بودجه» دارد.
سخنان آقای جهانگیر دربارهٔ کسری بودجه ۱۵۰۰میلیارد تومانی سازمان زندان‌ها درحالی بیان شده‌است که کل بودجه این سازمان در سال گذشته حدود هزار میلیارد تومان بوده و این سخنان به این معنا است که این سازمان بیش از یک و نیم برابر بودجه یک سال خود، کسری بودجه دارد.
پیش از این نیز مقامات قوه قضائیه خواستار افزایش بودجه سازمان‌های زیر نظر این نهاد از جمله سازمان زندان‌ها شده‌اند.
بودجه سازمان زندان‌ها از ۵۸۴ میلیارد تومان در سال ۹۵، به ۹۴۴ میلیارد تومان در سال ۹۶ یعنی حدود یک و نیم برابر افزایش یافته بود.
تقاضای سازمان زندان‌ها برای افزایش بودجه این سازمان برای سال جدید در حالی است که تعدادی از کارشناسان و مقامات قوه قضائیه از تعداد زیاد زندانیان در ایران انتقاد کرده‌اند.
از جمله رئیس سازمان زندان‌ها سال گذشته تعداد زندانیان را ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته بود که «این تعداد نزدیک سه برابر ظرفیت استاندارد است و وضعیت قابل قبولی نیست».
در حالی‌که منتقدان قوانین و عملکرد قوه قضائیه را از جمله دلایل افزایش زندانیان در ایران می‌دانند، رئیس قوه قضائیه وجود ۱۵ میلیون پرونده قضایی در ایران را «نشانه اعتماد مردم به قوه قضائیه» دانسته‌است.
صادق لاریجانی در عین حال سال ۹۵ دستورالعمل «ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها» را ابلاغ کرده و با تأکید بر اینکه تعداد کنونی زندانیان در ایران «زیبنده جمهوری اسلامی ایران نیست» خواستار اجرای این دستورالعمل شده بود.
با وجود ابلاغ این دستورالعمل‌ها، سازمان زندان‌ها احداث زندان‌های جدید در تعدادی از شهرهای ایران را آغاز کرده‌است.
در همین حال رئیس سازمان زندان‌ها اعلام کرد که به دلیل کمبود فضا در زندان‌ها «بین ۱۰ تا ۱۵ درصد زندانیان کف‌خواب هستند».
زندانیان «کف‌خواب» به زندانیانی گفته می‌شود که به دلیل نبود تخت در زندان‌ها، در سلول‌ها بر روی زمین یا در فضاهای عمومی زندان مانند راهروها و نمازخانه می‌خوابند.
رئیس سازمان زندان‌ها همچنین اعلام کرد که سرانه فضای لازم برای هر زندانی براساس مصوبه دولت ۱۳ متر است اما اکنون به‌طور متوسط تنها ۸ و نیم متر فضا برای یک زندانی اختصاص یافته‌است.
سخنان آقای جهانگیر در حالی بیان شده‌است که پیش از این برخی از نمایندگان مجلس فضای در اختیار هر زندانی را به‌طور متوسط کمتر از چهار متر اعلام کرده‌اند.
در سال‌های گذشته همچنین گزارش‌های متعددی دربارهٔ دسترسی نداشتن زندانیان به خدمات درمانی و بهداشتی منتشر شده‌است اما مقامات قوه قضائیه این گزارش‌ها را رد کرده‌اند.
پیش از این همچنین گزارش‌هایی دربارهٔ فساد مالی مقامات زندان و اختلاس از بودجه زندان‌ها در شهرهای مختلف ایران منتشر شده‌است.

کروبی اعضای شورای اجرایی حزب اعتماد ملی را معرفی کرد

کروبی اعضای شورای اجرایی حزب اعتماد ملی را معرفی کرد

مهدی کروبی در نامه‌ای به الیاس حضرتی ضمن انتخاب او به ریاست شورای اجرایی حزب اعتماد ملی، اعضای اين شورا را تعيين کرد. حزب باید در تصمیم‌گیری‌های کلان با شخص کروبی مشاوره کند.
Iran Mehdi Karroubi Archivbild 2009 (AFP/Getty Images) کروبی از هفت سال پیش در حصر به سر می‌برد
مهدی کروبی، از رهبران اعتراضات سال ۱۳۸۸، در نامه‌ای از حصر، خواهان تشکیل رهبری تازه‌ای برای "حزب اعتماد ملی" شد، که خود دبیرکل آن است.
آقای کروبی در این نامه بر کناره‌گیری رسول  منتجب‌نیا، قائم مقام این حزب، صحه گذاشته است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
دبیرکل حزب اعتماد ملی، از رسول حضرتی خواسته است که ضمن قبول ریاست شورای اجرایی حزب اعتماد ملی، این شورا را با "حضور افراد تازه فعال و مديريت" كند.
آقای کروبی نام ۸ نفر را به عنوان اعضای اصلی شورای اجرایی حزب اعتماد ملی ذکر کرده است، که عبارتند از: مهندس نوروزی، دكتر حق‌شناس، حجت‌الاسلام شكوری، دكتر گرامی‌مقدم، حجت‌الاسلام بيگدلی، آقای دوستی، خانم اعظم ثقفی و آقای رئوف قادری.
آقای کروبی در پایان درخواست کرده است که "اتخاذ تصميم نهايی در موارد كلان پس از مشورت" با او انجام گیرد.
بیشتر بخوانید: حمایت مهدی کروبی از حسن روحانی در انتخابات
از آنجا که او همچنان در حصر خانگی به سر می‌برد، تأکید می‌کند: «گزارش و صورتجلسات را نيز از طريق اعضای خانواده ارسال فرمایید».
کروبی در نامه تصریح کرده است: «در شرايطی كه حزب‌گريزان و حزب‌ستيزان فضای كار را برای احزاب مستقل بس سخت كرده‌اند، لازم است اشخاص حقيقی و حقوقی كه بارها بر نقش و جايگاه احزاب تاكيد كرده‌اند در عمل امكان فعاليت موثر احزاب را در كشور رقم زنند».
بیشتر بخوانید: توافق احتمالی درباره "رفع حصر" تا پایان سال ۹۶
بیشتر رسانه های جمعی ایران نامه مهدی کروبی را به نقل از "اعتماد آنلاین" بازنشر کرده‌اند.

یک نماینده طویله ولایت وقیح مجلس:‌ شاکی سپنتا نیکنام مناسباتی با برخی نهادها دارد

یک نماینده طویله ولایت وقیح مجلس:‌ شاکی سپنتا نیکنام مناسباتی با برخی نهادها دارد


سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد، در دوره چهارم نیز عضو این شورا بود.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی می‌گوید نمایندگان قصد دارند مصوبه اصلاح قانون شوراها درباره اقلیت‌های دینی را که از سوی شورای نگهبان رد شده، به مجمع تشخیص مصلحت نظام بفرستند و شاکی سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد٬ «مناسباتی با برخی نهادها دارد».
قاسم میرزایی نکو روز جمعه، هشتم دی، این مطالب را در گفت‌و‌گو با وب‌سایت تابناک بیان کرده است.
آقای میرزایی نکو افزوده مصوبه ردشده از سوی شورای نگهبان٬ «بار دیگر در کمیسیون شوراها و با اصرار نمایندگان مواجه شد و بدون هیچ گونه تغییری مصوب و قرار شد به مجمع فرستاده شود».
او با بیان اینکه شورای نگهبان درباره این موضوع از قاعده «نفی سبیل» استفاده می‌کند، گفته است که «در خصوص این موضوع با نماینده شورای نگهبان ریز وارد بحث شدیم، که اتفاقاً ایشان جوابی نداشت که به نمایندگان بدهد و نتوانست آنان را قانع کند».
اشاره این نماینده مجلس به مصوبه ۲۱ آذرماه است که بر اساس آن٬ اقلیت‌های دینی «شناخته شده در قانون اساسی» می‌توانند در محل سکونت خود٬ نامزد انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شوند.
با این حال شورای نگهبان ۲۷ آذرماه پس از بررسی این مصوبه که برای اقلیت‌های دینی حق عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا قائل شده بود، آن را خلاف شرع و قانون اساسی اعلام کرد.
جنجال بر سر چگونگی شرکت اقلیت‌های دینی در انتخابات، با لغو عضویت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد از سوی دیوان عدالت اداری و بر اساس نظریه فقهی شورای نگهبان آغاز شد.
سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد که در دوره چهارم نیز عضو این شورا بود، در دوره پنجم شوراهای شهر و روستای این شهر، با ۲۱ هزار و ۷۱۷ رأی به عنوان نفر هفتم به عضویت شورای شهر یزد درآمد.
با این حال به دنبال شکایت علی‌اصغر باقری، یکی از نامزدهای شکست‌خورده در انتخابات شورای شهر یزد، دیوان عدالت اداری در شهریور ماه حکم تعلیق عضویت او را صادر کرد.
دیوان عدالت اداری اعلام کرده که این حکم با استناد به نظر احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، که عضویت اقلیت‌های مذهبی در شوراهای شهر و روستا را ممنوع دانسته صادر شده‌ است.
فقهای شورای نگهبان با استناد به آیه‌ای از قرآن با عنوان «نفی سبیل»، عضویت اقلیت‌های مذهبی در شورای شهر را «غیرشرعی» می‌خوانند.
این قاعده به این معنا است که اقلیت‌های مذهبی نباید بر مسلمانان مسلط باشند و فقهای شورای نگهبان تصمیم‌گیری یک اقلیت مذهبی در شورای شهر را «سلطه» بر مسلمانان و «غیرشرعی» می‌خوانند.
قاسم میرزایی نکو در ادامه این گفت‌و‌گو گفته است:‌ «فکر می کنم دلیل اینکه این کار به اینجا کشیده شده است، مناسباتی است که فرد رأی نیاورده [علی‌اصغر باقری] با برخی نهادها دارد».
او بدون اینکه توضیح بیشتری بدهد٬ اضافه کرده که «باید بررسی و مشخص شود، کسی که رأی نیاورده و شکایت کرده، دنبال چه هدفی است که این مقدار هزینه برای کشور درست کرده است».
مراد ویسی٬ خبرنگار رادیو فردا پیشتر نوشته بود که علی‌اصغر باقری٬ شاکی اصلی سپنتا نیکنام٬ «همشهری و همرزم سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در سال ۵۹ در جبهه سوسنگرد» است.
آقای ویسی اضافه کرده که باقری «طی سال‌های گذشته به نوشتن برگه‌هایی به نام جمعه‌نامه و توزیع آن در نماز جمعه یزد معروف» بوده است.
غلامعلی سفید، رئیس شورای شهر یزد نیز درباره باقری گفته است که «ایشان یکی از اعضای جناح افراطی یزد هستند که همیشه در نماز جمعه طومار تهیه می‌کنند...این آقا چنین سابقه‌ای در یزد دارد و همیشه دنبال اختلاف است. ایشان از طرف جناح افراطی برای شکایت از آقای نیکنام مأمور شده بود وگرنه خودش در این زمینه نفعی نمی‌برد».
آقای باقری در انتخاباتی که بهار امسال سپنتا در آن با کسب ۲۲ هزار رأی پیروز و عضو شورای شهر شد، شکست خورد و با کسب ۷۷۰۷ رای٬ در رتبه چهل و پنجم قرار گرفت.

آمریکا خواستار حمایت کشورهای جهان از مطالبات مردم ایران شد

آمریکا خواستار حمایت کشورهای جهان از مطالبات مردم ایران شد


هدر نوئرت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه هشتم دی در بیانیه ای ضمن محکوم کردن بازداشت معترضان خواستار حمایت همه کشورهای جهان از مطالبات مردم ایران برای حقوق اساسی خود و پایان دادن به فساد، شد.
هدر نوئرت در بیانیه ای گفته است: «ما گزارش ها درباره اعتراضات متعدد و مسالمت آمیز شهروندان ایرانی را در شهرهای سراسر این کشور دنبال می کنیم. رهبران ایران یک کشور ثروتمند با تاریخ و فرهنگی غنی را به کشوری سرکش و ضعیف تبدیل کرده اند که عمده صادراتش خشونت، خونریزی و هرج و مرج است. همانطور که پرزیدنت ترامپ گفته است، بزرگترین قربانیان رهبران ایران، خود مردم ایران هستند.»
وی اضافه کرده است: «ایالات متحده دستگیری تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز توسط حکومت ایران را محکوم می کند. ما از همه کشورها می خواهیم که بطور علنی از مردم ایران و مطالباتشان برای حقوق اساسی و پایان فساد حمایت کنند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرده است: «در ۱۵ ژوئن ٢۰۱۷، وزیر خارجه تیلرسون در کنگره گفت که ” از عناصر داخل ایران که منجر به تغییر مسالمت آمیز حکومت شوند” حمایت می کند. آن عناصر قطعا آنطور که ما می دانیم آنجا هستند. وزیر خارجه امروز حمایت عمیق خود را از مردم ایران تکرار می کند.»
طی دو روز گذشته تجمع‌های اعتراضی علیه حکومت و شرایط اقتصادی در شهرهای مختلف ایران از جمله تهران، مشهد، اهواز، قم کاشمر، قوچان، نیشابور و کرمانشاه برگزار شد.
ابتدا تعدادی از شهرهای استان خراسان از جمله مشهد و نیشابور شاهد تجمع عده ای از مردم در اعتراض به گرانی و تورم بودند. به دنبال دخالت نیروهای امنیتی تجمع اعتراضی در مشهد به خشونت کشید شد و پلیس برای متفرق کردن معترضان از آب پاش و گاز اشک آور استفاده کرد.
در همین زمینه سرپرست دادسرای انقلاب مشهد از بازداشت ۵۲ نفر از معترضان در مشهد خبر داد.
حسن حیدری، دادستان مشهد، گفت که اعتراض را حق مردم و شهروندان می‌داند اما با این وجود شرکت‌کنندگان در تجمع را «عده‌ای ساختارشکن» نامید که «شعارهای تند» سر داده بودند.
این در حالی است که تظاهرات اعتراضی نیز در روز جمعه در شماری از شهرها از جمله تهران، کرمانشاه، قوچان، اصفهان، رشت، اهواز و قم نیز برگزار شد.
روز جمعه معاون امنیتی انتظامی استانداری تهران نیز در از بازداشت چندین نفر از معترضان در یکی از میادین تهران خبر داده است.
بر اساس فیلم‌هایی که در برخی کانال‌های تلگرامی منتشر شدند،‌ تظاهر کنندگان ضمن اعتراض به گرانی، ‌شعارهایی از قبیل: «مرگ بر دیکتاتور» «یا مرگ یا آزادی»،«زندانی سیاسی آزاد باید گردد»،«ملت گدایی می‌کند، آخوند خدایی می‌کند»، «سید علی ببخشید، دیگه باید بلند شید»‎ و «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم» سر دادند.
از دیگر شعارهای تجمع کنندگان «اسلام رو پله کردید، ‌مردم رو ذله کردید»، «رضا شاه روحت شاد»، «چه اشتباهی کردم که انقلاب کردم»،«پلیس برو دزدو بگیر»،‌ «نه غزه، نه لبنان،‌ جانم فدای ایران» و «نترسید نترسید، ‌ما همه با هم هستیم»، بود.

ترامپ: شهروندان معترض در ایران از فساد حکومت به ستوه آمده‌اند

ترامپ: شهروندان معترض در ایران از فساد حکومت به ستوه آمده‌اند


دونالد ترامپ،رییس جمهوری آمریکا
به دنبال برگزاری تجمع‌های اعتراضی علیه حکومت و شرایط اقتصادی در شهرهای مختلف ایران، دونالد ترامپ،رییس جمهوری آمریکا روز جمعه هشتم دی از حکومت ایران خواست به حقوق مردم از جمله حق بیان احترام بگذارد.
دونالد ترامپ در متنی که در حساب کاربری خود در توییتر منتشر کرده، نوشت: گزارش های بسیاری از تظاهرات مسالمت آمیز شهروندان ایران که از فساد رژیم و به هدر دادن ثروت کشور برای حمایت مالی از تروریسم در خارج از کشور به ستوه آمده اند، منتشر شده است.
رییس جمهوری آمریکا تاکید کرده است: حکومت ایران می بایست به حقوق مردم از جمله حق بیان و ابراز عقایدشان احترام بگذارد. جهان نظاره گر است.
​شماری از شهرهای ایران طی دو روز اخیر شاهد اعتراضات مردم علیه حکومت و شرایط اقتصادی بودند. ابتدا روز پنجشنبه تجمع هایی در اعتراض به گرانی در شهرهایی مانند مشهد، نیشابور، شاهرود و کاشمر برگزار شد.
اما اعتراضات روز جمعه در دیگر شهرهای ایران ادامه یافت و در شهرهایی مانند تهران، اهواز، قم کاشمر، قوچان، و کرمانشاه تظاهرات برگزار شد.
گزارش ها حاکی است که در برخی از شهرها ماموران امنیتی برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور و آب پاش استفاده کردند.
مقام های دولتی و قضایی نیز می گویند شماری از معترضان بازداشت شدند.
بر اساس برخی فیلم‌های انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی، تظاهر کنندگان ضمن اعتراض به گرانی، ‌شعارهایی از قبیل:«سوریه را رها کن / فکری به حال ما کن»، «نه غزه، نه لبنان،‌ جانم فدای ایران»، «رضا شاه روحت شاد»، «چه اشتباهی کردم که انقلاب کردم»«یا مرگ یا آزادی»،«زندانی سیاسی آزاد باید گردد»،«ملت گدایی می‌کند، آخوند خدایی می‌کند» و «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم» سر دادند.
در همین زمینه، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای ضمن محکوم کردن بازداشت معترضان خواستار حمایت همه کشورهای جهان از مطالبات مردم ایران برای حقوق اساسی خود و پایان دادن به فساد، شد.
تعدادی از اعضای کنگره آمریکا نیز خواستار حمایت از اعتراضات مردم ایران شده اند.
پل رایان، رییس مجلس نمایندگان آمریکا گفته است، این مهم است که ما از اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران حمایت کنیم.
همچنین اورین هتچ، سناتور جمهوریخواه از ایالت یوتا در حساب کاربری خود در توییتر نوشت، من در کنار مردم ایران وخواسته هایشان برای شفافیت و آزادی ایستاده ام و از همکارانم در کنگره آمریکا می خواهم با من همراه شوند.
تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه، نیز روز پنجشنبه خواستار «حمایت» از اعتراضات مردم ایران شد.

اعتراضات در شهرهای ایران شبانه ادامه یافت

اعتراضات در شهرهای ایران شبانه ادامه یافت


ادامه شبانه اعتراضات در رشت. هشتم دی
براساس گزارش‌ها، تجمع‌های اعتراضی روز جمعه در تعدادی از شهرهای ایران از جمله رشت، اصفهان، اهواز، قم، ساری، زاهدان، و قزوین پس از تاریک شدن هوا نیز ادامه یافته است.
در یکی از ویدئوهای منتشرشده از اهواز، مربوط به شامگاه جمعه، صدای شلیک گلوله به گوش می‌رسد و در ویدئویی از همین شب در رشت نیز صحنه‌هایی از درگیری نیروهای انتظامی با مردم دیده می‌شود.
برخی گزارش‌ها و تصاویر در شبکه‌های اجتماعی نیز از آغاز تجمعاتی در میدان انقلاب تهران و میدان آزادی کرمانشاه در بامداد شنبه و هم‌چنین حضور سنگین نیروهای انتظامی در میدان‌های اصلی شهر تبریز در بامداد شنبه حکایت دارند.
پس از تجمع‌های اعتراضی در تعدادی از شهرهای استان خراسان رضوی و مناطق اطراف در روز پنج‌شنبه، صبح روز جمعه هشتم دی نیز تجمعی اعتراضی در شهر کرمانشاه برگزار شد.
همچنین تجمعاتی در تعدادی از شهرهای ایران از جمله رشت، اصفهان، قم، ساری، قوچان، قزوین و اهواز برگزار شد و برخی از این تجمع‌ها پس از تاریکی هوا نیز ادامه یافت.
«مرگ برخامنه‌ای»، «رضاشاه روحت شاد»، «چه اشتباهی کردم که انقلاب کردم»، «مرگ بر دیکتاتور»، «استقلال آزادی، جمهوری ایرانی»، «ملت گدایی می‌کند، آقا خدایی می‌کند»، «اسلام رو پله کردید، مردم رو ذله کردید»، «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، حقوق ملت ما زیر عباست امروز»، «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران»، «سوریه را رها کنید، فکری به حال ما کنید» و «مرگ بر حزب‌الله» از جمله شعارهایی است که در این تجمع‌ها سرداده شده‌است.
«ای شاه ایران، برگرد به ایران» و «ایران که شاه نداره، حساب کتاب نداره»، و «جمهوری اسلامی، نمی‌خواهیم، نمی‌خواهیم» از شعارهایی است که معترضان شامگاه جمعه، ازجمله در قم سر دادند.
براساس فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های مجازی، مأموران نیروی انتظامی از معترضان می‌خواهند که تجمع نکنند و برخی از مردم به مأموران نیروی انتظامی اعتراض می‌کنند و به تجمع خود ادامه می‌دهند.
در برخی از فیلم‌های منتشر شده نیروی انتظامی با معترضان برخورد می‌کند. همچنین براساس فیلم‌های منتشر شده از برخی از تجمع‌ها از جمله تجمع در رشت تعدادی از نیروهای بسیج به معترضان حمله و برخی از افراد را دستگیر می‌کنند.
تجمع در شهرهای ایران از روز پنج‌شنبه با به خیابان آمدن شماری از مردم شهرهای استان خراسان رضوی از جمله مشهد، نیشابور و کاشمر و هم‌چنین شاهرود در استان سمنان با عنوان «تجمع نه به گرانی» آغاز شد و بر اساس آمار رسمی تنها در شهر مشهد ۵۲ نفر از معترضان بازداشت شده‌اند.
به دنبال برگزاری تجمع‌های اعتراضی علیه حکومت و شرایط اقتصادی در شهرهای مختلف ایران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز جمعه هشتم دی از حکومت ایران خواست به حقوق مردم از جمله حق بیان احترام بگذارد و خطاب به حکومت جمهوری اسلامی گفت که دنیا اعتراضات ایران را «زیر نظر دارد.»
هیچ گروه سیاسی در ایران برای شرکت در تجمع روز پنج‌شنبه در شهرهای استان خراسان رضوی فراخوان رسمی صادر نکرده بود.
برخی چهره‌های مخالف جمهوری اسلامی ازجمله شاهزاده رضا پهلوی، ولیعد پیشین ایران، و مریم رجوی، از رهبران ارشد سازمان مجاهدین خلق از این تجمع‌ها استقبال کرده‌اند.
تعدادی از امامان جمعه ایران اعتراض‌ها به گرانی را «به حق» دانسته و درعین حال تجمع‌کنندگان روز پنج‌شنبه در تعدادی از شهرهای استان خراسان رضوی را «آمریکایی، اسرائیلی و ضداسلام» و برگزاری تجمع «به بهانه گرانی» را «نقشه جدید دشمنان برای براندازی نظام» خواندند.
با این حال اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران، تلویحاً تجمع روز پنج‌شنبه در مشهد را به مخالفان دولت نسبت داده و گفته‌است که «آغازکنندگان حرکت‌های خیابانی پایان‌دهنده آن نخواهند بود».
به گزارش خبرگزاری مهر، رسول سنایی راد، معاون سیاسی سپاه پاسداران، شامگاه جمعه در شاهرود با اشاره به تجمعات اعتراضی اخیر گفت: «بعد از شکست داعش، استکبار که نقشه‌های خود را بربادرفته می‌داند این بار با علم کردن سلطنت‌طلب‌ها می‌کوشد تا فتنه‌گری جدیدی را در ایران شکل دهد.» در ادبیات جمهوری اسلامی «استکبار» به ایالات متحده و هم‌پیمانان آنها اشاره دارد.
روز شنبه همچنین قرار بود نشست سران سه قوه برگزار شود اما روز جمعه اعلام شد که این جلسه به تعویق افتاده‌است. دربارهٔ دلیل تعویق این جلسه توضیحی ارائه نشده‌است.

جمعه، دی ۰۸، ۱۳۹۶

انتقاد روحانی شیادودذوغگواز «بزرگ‌نمایی ضعف‌ها و معضلات کوتاه‌مدت»

انتقاد روحانی شیادودذوغگواز «بزرگ‌نمایی ضعف‌ها و معضلات کوتاه‌مدت»


حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران
رئیس‌جمهور ایران ضمن استقبال از هشدار تلویحی اخیر رهبر جمهوری اسلامی به محمود احمدی‌نژاد، رئیس پیشین جمهوری اسلامی، معضلات موجود را «کوتاه‌مدت» دانست و گفت که به باور او «متهمان فساد و تضییع امکانات، تخلفات خود را در پس دعواهای سیاسی» پنهان می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، حسن روحانی، روز پنج‌شنبه، ۷ دی، گفت که «هر گونه اختلاف‌افکنی میان قوا و دستگاه‌ها، بزرگ‌نمایی ضعف‌ها و معضلات کوتاه‌مدت و همچنین یأس‌آفرینی در افکار عمومی نسبت به آینده کشور؛ حرکت در خط تقابل و مسیر طراحی شده بدخواهان ایران اسلامی است».
وی ضمن «تقدیر» از سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی افزود: «با شفافیت حداکثری در بودجه و امور اقتصادی کشور، بلندترین گام را در مقابله با فساد و ناکارآمدی برمی‌داریم و دیگر زمینه ای نخواهد ماند که متهمان فساد و تضییع امکانات، تخلفات خود را در پس دعواهای سیاسی پنهان کنند».
سخنان رئیس‌جمهور ایران دربارهٔ «پنهان کردن» تخلفات اقتصادی در «پس دعواهای سیاسی» در حالی بیان شده‌است که او نزدیکانش پیش از این تلویحاً بازداشت برخی از نزدیکان مقامات دولت از جمله حسین فریدون، برادر حسن روحانی و مهدی جهانگیری، برادر معاون اول رئیس‌جمهور را «سیاسی» خوانده‌اند.
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ششم دی، ضمن انتقاد از حملات به قوای سه‌گانه در جمهوری اسلامی به‌طور تلویحی محمود احمدی‌نژاد را متهم کرده بود که «کار دشمن را در داخل انجام می‌دهند».
وی با ذکر این‌که «تهمت و لجن‌پراکنی حرام است»، تأکید کرده بود که «نمی‌شود که انسان یک دهه همه‌کاره کشور باشد، بعد در دهه بعدی تبدیل شود به مخالف‌خوان کشو».
سخنان رهبر جمهوری اسلامی پس از حملات شدید محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش به قوه قضائیه بیان شده‌است.
رئیس‌جمهوری سابق ایران روز سه‌شنبه ۲۸ آذر، اعلام کرده بود که صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، به دلیل «نقض مکرر قانون اساسی»، «از عدالت ساقط شده‌است» و «فاقد صلاحیت»، «فاقد مشروعیت» و «غاصب» است و باید استعفا دهد.
آقای احمدی‌نژاد روز یکشنبه چهارم دی نیز در مطلبی در وب‌سایت «دولت بهار»، خواستار تغییر ساختار قوه قضائیه و ایجاد «شورای عالی قضایی» و همچنین «تعطیل کردن بازداشتگاه‌های اختصاصی»، «انحلال حفاظت اطلاعات قوه قضائیه» و «منع کامل مقامات قضایی از دخالت در امور سیاسی و اتخاذ مواضع سیاسی» شده‌است.
وی یک روز پس از انتقادهای آیت‌الله علی خامنه‌ای نیز در واکنش به انتقاد تعدادی از بسیجیان معترض گفت که «اگر رهبر نظری داشت و یک نفر نظر دیگری داشت، باید بمیرد؟»
انتقادهای محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش به قوه قضائیه پس از تشکیل دادگاه حمید بقایی و احضار اسفندیار رحیم مشایی شدت گرفته‌است.
در حالی که اتهامات مطرح شده در پرونده آقای بقایی مربوط به مسائل مالی است، آقای احمدی‌نژاد و نزدیکانش ضمن رد این اتهامات، برگزاری دادگاه حمید بقایی را «سیاسی» خوانده و هدف از آن را «انتقام» از دولت سابق ذکر کرده‌اند.
محمود احمدی‌نژاد و حمید بقایی همچنین تلویحاً از رسیدگی نشدن به پرونده‌های «زمین‌خواری» و فساد مالی محمد جواد لاریجانی و فاضل لاریجانی، دو برادر روسای قوه قضائیه و قوه مقننه، انتقاد کرده‌اند.
در همین حال محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، پس از بازداشت حسین فریدون برادر حسن روحانی، انتقاد مشابهی مانند انتقادات آقای احمدی‌نژاد و نزدیکانش را بیان کرده بود.
وی گفته بود: «این مسئله باید برای رئیس قوه قضائیه یا قوه مقننه نیز این‌گونه باشد و قوه قضائیه مستقل همان‌طور که با برادر رئیس‌جمهوری برخورد کرد با دیگران نیز برخورد خواهد کرد».
مقام‌های قوه قضائیه گزارش‌ها دربارهٔ «جاسوسی» دختر رئیس قوه قضائیه را تکذیب کرده و اعلام کرده‌اند که دربارهٔ پرونده‌های «زمین‌خواری» محمد جواد لاریجانی و تلاش فاضل لاریجانی برای اخذ رشوه از سازمان تأمین اجتماعی «جرمی احراز نشده‌است».
محمود احمدی‌نژاد سال ۹۱ و در جریان استیضاح وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فیلمی از گفت‌وگوی فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی، رئیس وقت سازمان تأمین اجتماعی، را پخش کرد که در آن، برادر رئیس قوه قضائیه از آقای مرتضوی تقاضای رشوه می‌کند.
پیش از این همچنین برخی از وب‌سایت‌ها از گزارش وزیر جهاد کشاورزی در دولت محمود احمدی‌نژاد را منتشر کردند که براساس آن محمد جواد لاریجانی، معاون قوه قضائیه، «۳۴۲ هکتار زمین در ورامین را غصب کرده‌است».

سناتور کاتن با اشاره به اعتراض‌های مشهد، خواستار حمایت از مردم ایران شد

سناتور کاتن با اشاره به اعتراض‌های مشهد، خواستار حمایت از مردم ایران شد


تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه
تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه، روز پنجشنبه، بیانیه کوتاهی در مورد اعتراض‌های مشهد منتشر کرد و خواستار «حمایت از مردم ایران شد».
سناتور کاتن در این بیانیه از سیاست جمهوری اسلامی در منطقه انتقاد کرده و گفته است: «آیت‌الله‌های [حاکم بر ایران] حتی بعد از آنکه میلیاردها دلار از محل لغو تحریم‌ها به دست‌ آوردند هم نتوانسته‌اند نیازهای اولیه مردم‌شان را تأمین کنند، شاید به این خاطر که بسیاری از این پول را برای کارزار ستیزه‌جویانه‌شان در سوریه، لبنان، عراق و یمن خرج کرده‌اند».
آقای کاتن افزود: «اعتراض‌ها در مشهد نشان داد یک رژیم با چنان ایدئولوژی سرشار از نفرتی نمی‌تواند حمایت مردمی را برای همیشه حفظ کند، و ما باید از مردم ایران حمایت کنیم که حاضرند جان خود را به خطر بیندازند تا علیه این [ایدئولوژی] سخن بگویند.»
اعتراض‌های مشهد با عنوان «تجمع نه به گرانی» صبح روز پنج‌شنبه در مقابل شهرداری این شهر شروع شد که با استفاده نیروی انتظامی از گاز اشک آور و ماشین آبپاش علیه معترضان به خشونت کشیده شد.
حسن حیدری، سرپرست دادسرای انقلاب مشهد، روز پنجشنبه هفتم دی گفته است، ۵۲ نفر در جریان تجمع اعتراضی در این شهر بازداشت شدند.
بر اساس فیلم‌هایی که در برخی کانال‌های تلگرامی منتشر شدند،‌ صدها شرکت کننده با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری مشهد در میدان شهدای این شهر،‌ ضمن اعتراض به گرانی، ‌شعارهایی از قبیل: «مرگ بر دیکتاتور» و‌ «مرگ بر روحانی» سر دادند.
از دیگر شعارهای تجمع کنندگان «اسلام رو پله کردید، ‌مردم رو ذله کردید»، «رضا شاه روحت شاد»، «چه اشتباهی کردم که انقلاب کردم»، «پلیس برو دزدو بگیر»،‌ «نه غزه، نه لبنان،‌ جانم فدای ایران» و «نترسید نترسید، ‌ما همه با هم هستیم»، بود.
مشهد، نیشابور، یزد، کاشمر و کرمانشاه، از جمله شهرهایی هستند که در طی دو روز گذشته شاهد تجمعات اعتراضی بودند.
آقای کاتن، سناتور جمهوری‌خواه ایالات آرکانزاس و از حامیان رئیس‌جمهور آمریکا در کنگره است، و آن طور که سایت پولتیکو در ماه اکتبر گزارش داد، دونالد ترامپ در مورد راهبرد جدید واشینگتن در قبال ایران، با او مشورت کرده است.

خطر تخریب برخی بیمارستان‌های پایتخت در زلزله

خطر تخریب برخی بیمارستان‌های پایتخت در زلزله

قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری می‌گوید در صورت بروز زمین‌لرزه در تهران مشکلی در ارائه خدمات درمانی وجود ندارد اما امنیت و استحکام برخی بیمارستان‌ها تضمین‌شده نیست.
محمد شریفی‌مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری ایران می‌گوید که زلزله اخیر در البرز و تهران آزمونی برای مردم و مسئولان بود تا به ضرورت آموزش کمک‌های اولیه امدادی و روش‌های پیشگیری از بحران واقف شوند.
خبرگزاری میزان به نقل از شریفی‌مقدم می‌نویسد که این زلزله هشداری برای مسئولان بود تا بدانند ازدحام مردم و انسداد مسیرها، خدمات‌رسانی و انتقال نیروهای امدادی به محل را ناممکن می‌کند: «به دلیل مسدودیت راه‌ها، تجمع مردم در خیابان‌ها و تخریب خانه‌ها در مواقع بروز حوادثی چون زلزله، امکان خدمات‌رسانی نیروهای فوریتی و امدادی به مصدومین با تاخیر همراه است. بنابراین افرادی که در صحنه حضور دارند در صورت بهره‌مندی از آموزش‌های اولیه امدادی می‌توانند تا حد بالایی میزان صدمات جسمی و فوتی افراد مصدوم را کاهش دهند.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
شریفی‌مقدم اذعان کرده که در زلزله بم، درصد بالایی از فوتی‌ها و قطع نخاع مصدومان ناشی از عدم آموزش و ناآگاهی مردم در خارج کردن افراد گرفتار از زیر آوار بود. او از آمادگی سازمان نظام پرستاری برای آموزش‌های اولیه به مردم در چند مرحله خبر داده و افزوده است: «در همه کشورهای دنیا آموزش امدادی به افراد خانواده به طور مداوم انجام می‌شود. بنابراین در وهله اول رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی، در وهله دوم نیروهای انتظامی و راهنمایی و رانندگی و در وهله سوم خانواده‌ها باید از آموزش اولیه امدادی بهره‌مند شوند تا در موقع بروز حوادثی مثل زلزله، تا رسیدن نیروهای امدادی اقدام‌های اولیه را برای کمک به مصدومان انجام دهند.»
قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری ایران می‌گوید از بابت تامین پرستار در هنگام بروز زلزله جای نگرانی نیست اما بسیاری بیمارستان‌های پایتخت فرسوده‌اند و توان مقابله با زلزله در وسعت بالا را ندارند: «چرا که در این شرایط سیستم بیمارستان‌ها به سرعت از کار افتاده و همانند بیمارستان سرپل ذهاب، امکان خدمات‌رسانی ‌را از نیروهای امدادی سلب می‌کنند.»
بیمارستان سرپل ذهاب که نوساز بود و تازه افتتاح شده بود، در زلزله ۷/۳ ریشتری کرمانشاه به طور کامل تخریب شد.
هشدار درباره فرسودگی بیمارستان‌های تهران تازه نیست. اکبر رنجبرزاده، عضو هیات رئیسه مجلس دهم، از جمله در ماه شهریور گفته است که بسیاری از بیمارستان‌های دولتی تهران قدمت ۴۰ساله دارند و نوسازی آنها باید هر چه سریع‌تر در دستور کار قرار گیرد تا فرسودگی آنها موجب تشدید خسارت‌ها در زمان وقوع بحران نشود.
حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، بارها تاکید کرده که اکثر بیمارستان‌های کشور فرسوده‌اند و بیش از ۵۰ سال قدمت دارند. او با اذعان به بی‌پولی دولت، اظهار امیدواری کرده که سرمایه‌گذاران خارجی به حوزه سلامت و ساخت مراکز درمانی و بیمارستان‌ها ورود کنند.
شریفی‌مقدم در حالی از حضور کافی پرستاران و تامین نیروی انسانی در هنگام وقوع بحران‌هایی چون زلزله ابراز اطمینان کرده که نظام درمانی ایران با کمبود دستکم ۸۰هزار پرستار روبروست. شورایعالی نظام پرستاری در ایران قبلا هشدار داده که بیماران در بیمارستان‌ها به دلیل افت کیفیت خدمات پرستاری با مرگ پنهان مواجه هستند.

معاون اول کلاش روحانی شیاددر مورد اعتراضات مشهد: مسائل اقتصادی بهانه است

معاون اول کلاش روحانی شیاددر مورد اعتراضات مشهد: مسائل اقتصادی بهانه است


اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران
همزمان با حمایت امام جمعه مشهد از برخورد نیروی انتظامی با تجمع‌کنندگان در تعدادی از شهرهای استان خراسان رضوی، معاون اول رئیس‌جمهور ایران تلویحاً سازماندهی این تجمع را به مخالفان دولت نسبت داد و گفت که «آغازکنندگان حرکت‌های خیابانی پایان‌دهنده آن نخواهند بود».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران، روز جمعه، ۸ دی، در یک سخنرانی گفت که «مسائل اقتصادی بهانه برخی مسائل شده است. در پشت پرده مسائل دیگری مطرح است».
وی اضافه کرد: «کسانی که بانی برخی اقدامات علیه دولت شده‌اند، بدانند دود اقدامات آنها به چشم خودشان می‌رود. وقتی حرکت سیاسی در خیابان شروع می‌شود، دیگران بر آن سوار می‌شوند و کسانی که آن حرکت را شروع کردند، پایان‌دهنده آن نیستند».
هیچ گروه سیاسی در ایران برای شرکت در تجمع روز پنج‌شنبه در شهرهای استان خراسان رضوی فراخوان رسمی صادر نکرده بود.
با این حال برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی و فعالان سیاسی اعلام کرده بودند که فراخوان اولیه تجمع دیروز در شهرهای استان خراسان رضوی از سوی برخی از گروه‌های اصول‌گرای مخالف دولت حسن روحانی صادر شده‌است.
در مقابل برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله محمود صادقی، نماینده مجلس، تأکید کرده‌اند که این تجمع‌ها «اعتراض به نابسامانی‌ها و کاستی‌ها در نظام کلان تدبیر و مدیریت کشور در ادوار مختلف است» و «به جای تلاش برای خاموش کردن و سیاسی و جناحی جلوه دادن آن، صدای مردم را بشنویم و برایش چاره‌اندیشی کنیم».
به گزارش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، شهرهای مشهد، نیشابور، کاشمر در استان خراسان رضوی و شاهرود در استان سمنان روز پنج‌شنبه شاهد تجمع‌های اعتراضی با عنوان «نه به گرانی» بود.
بر اساس برخی فیلم‌های انتشاریافته در شبکه‌های اجتماعی، تجمع اعتراضی در مشهد به دنبال واکنش نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و مأموران برای متفرق کردن تجمع‌کنندگان از ماشین آب‌پاش و گاز اشک‌آور استفاده کردند.
«نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران»، «فکری به حال ما کن، سوریه را رها کن»، «ای جوان ایرانی بلند شو بلند شو»، «رضا شاه روحت شاد»، «چه اشتباهی کردم که انقلاب کردم»، «دزد غارت می‌کند، دولت حمایت می‌کند»، «اسلام رو پله کردید، مردم رو ذله کردید» از جمله شعارهایی است که حاضران در این تجمع‌ها سر داده‌اند.
در همین حال احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، با اشاره به شعارهای «فلسطین را رها کن و نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران»، از شرکت‌کنندگان در این تجمع که «دعوت مرجعی ناشناس را پذیرفته و به خیابان آمدند»،انتقاد کرد. او توضیحی در مورد این «مرجع ناشناس» نداد.
وی اضافه کرد: «اگر دستگاه‌های امنیتی و انتظامی آشوبگران را به حال خود رها کنند دشمنان با انتشار فیلم و عکس در رسانه‌های خود بیان خواهند کرد که نظام جمهوری اسلامی در مشهد پایگاه انقلابی خود را از دست داده‌است».
به گفته حسن حیدری، سرپرست دادسرای انقلاب مشهد، ۵۲ نفر در جریان تجمع اعتراضی روز پنج‌شنبه در این شهر بازداشت شدند.
در همین حال برخی وب‌سایت‌ها از تیراندازی نیروی انتظامی به معترضان خبر داده‌اند.
با این حال فرماندار مشهد اعلام کرد که «خبر تیراندازی پلیس در این تجمع به شدت تکذیب می‌شود و ارتباطی به این تجمع نداشته‌است، اما استفاده از گاز اشک‌آور را جهت خروج جمعیت از آن محل داشتیم».
محمدرحیم نوروزیان برخی از تجمع‌کنندگان را متهم کرد که «اموال عمومی شهری شهرداری و اتوبوس‌های واحد» را «تخریب» کرده‌اند.
در هفته‌های گذشته و پیش از تجمع روز پنج‌شنبه در استان خراسان رضوی نیز تعدادی از سپرده‌گذاران موسسات مالی و اعتباری بارها در شهرهای مختلف ایران تجمع کرده بودند.

۵۲ نفر در تجمع اعتراضی در مشهد بازداشت شدند

۵۲ نفر در تجمع اعتراضی در مشهد بازداشت شدند


ماموران امنیتی برای متفرق کردن معترضان ازگاز اشک‌آور استفاده کردند
حسن حیدری، سرپرست دادسرای انقلاب مشهد، روز پنجشنبه هفتم دی گفته است، ۵۲ نفر در جریان تجمع اعتراضی در این شهر بازداشت شدند.
به گزارش رسانه ها و شبکه های اجتماعی، شهرهای مشهد، نیشابور، کاشمر و شاهرود روز پنجشنبه شاهد تجمع های اعتراضی با عنوان «نه به گرانی»‌ بود. بر اساس برخی فیلم‌های انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی، تجمع اعتراضی در مشهد به دنبال واکنش نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و ماموران برای متفرق کردن تجمع کنندگان از ماشین آب‌پاش و گاز اشک‌آور استفاده کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، حسن حیدری در خصوص تجمع اعتراضی در مشهد گفته است: «صبح امروز تجمعی در میدان شهدای مشهد انجام شد و عده‌ای ساختارشکن شعارهای تندی سر دادند که با آنها برخورد شد.»
سرپرست دادسرای انقلاب مشهد با اشاره به اینکه ۵۲ نفر در تجمع اعتراضی روز پنجشنبه دستگیر شدند، اظهار داشت:« قانون به هیچ‌وجه با افرادی که بخواهند با سوءاستفاده از شرایط اجتماعی مزاحمتی برای سایر شهروندان و اختلال در امنیت ایجاد کنند، مماشات نمی‌کند».
برخی گزارش های منتشر شده در شبکه های اجتماعی حاکی است که تعدادی در تجمع اعتراضی روز پنجشنبه مشهد زخمی شدند، ولی تاکنون گزارش تائید شده ای از مجروحان احتمالی این تجمع منتشر نشده است.
به گزارش ایسنا، محمدرحیم نوروزیان، فرماندار مشهد، نیز در خصوص تجمع اعتراضی روز پنجشنبه در این شهر گفته است: «این تجمع غیرقانونی بود با این وجود نیروی انتظامی با تجمع‌کنندگان بسیار با مدارا برخورد کرد.»
بر اساس فیلم‌هایی که در برخی کانال‌های تلگرامی منتشر شدند،‌ صدها شرکت کننده با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری مشهد در میدان شهدای این شهر،‌ ضمن اعتراض به گرانی، ‌شعارهایی از قبیل: «مرگ بر دیکتاتور» و‌ «مرگ بر روحانی» سر دادند.
از دیگر شعارهای تجمع کنندگان «اسلام رو پله کردید، ‌مردم رو ذله کردید»، «رضا شاه روحت شاد»، «چه اشتباهی کردم که انقلاب کردم»،«پلیس برو دزدو بگیر»،‌ «نه غزه، نه لبنان،‌ جانم فدای ایران» و «نترسید نترسید، ‌ما همه با هم هستیم»، بود.
تجمع اعتراضی در نیشابور
گزارش ها حاکی است که روز پنجشنبه در نیشابور نیز تجمع اعتراض به گرانی برگزار شده است.
سعيد شيباني، معاون استاندار و فرماندار نيشابور،‌ به ایسنا گفته است، این تجمع به رغم هشدار مقام های دولتی برگزار شد.
فرماندار نيشابور اظهار داشت: «اين تجمع همان‌طور كه روز قبل نيز اعلام شد، مجوز نداشت و اعلام كرديم تا همشهريان نيز توجه كنند تجمعي كه فراخوان آن در شبكه‌هاي مجازي داده شده بود، غير قانوني است و مجوزي نگرفته ولي اين تجمع شكل گرفت.»
فرماندار نیشابور می گوید در تجمع اعتراضی در این شهر کسی بازداشت نشده است.
ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، حاکی از آن است که تجمع کنندگان در نیشابور ضمن اعتراض به گرانی و بیکاری به سر دادن شعار پرداختند و گفتند: « فکری به حال ما کن، سوریه را رها کن،»، «ای جوان ایرانی بلند شو بلند شو»،‌ «دزد غارت می کند، ‌دولت حمایت می کند».
این تجمع ها در شرایطی برگزار شد که در هفته های اخیر، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، از سوی مخالفان و منتقدان خود به دلیل گرانی کالاها و مواد مصرفی مورد انتقاد قرار گرفته است.
در همین حال، محمود صادقی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه درواکنش به تجمع اعتراضی مردم مشهد ، خواستار شنیده شدن صدای مردم شد.
آقای صادقی در حساب کاربری توییتر خود نوشت، «تجمع اعتراض آمیز مردم در مشهد و بعضی از شهرها درواقع اعتراض به نابسامانی ها و کاستی ها در نظام کلان تدبیر و مدیریت کشور در ادوار مختلف است؛ به جای تلاش برای خاموش کردن و سیاسی و جناحی جلوه دادن آن، صدای مردم را بشنویم و برایش چاره اندیشی کنیم.»
به گزارش ایرنا، احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد نیز در این باره گفته است: «در تجمع روز پنجشنبه مشهد که از سوی مرجعی ناشناس به صورت غیرقانونی برنامه ریزی شده بود، عده ای از مطالبات مردم سوء استفاده کردند.»

نماینده طویله ولایت وقیح مجلس: مدیران گمرک در ورود کالای قاچاق دست دارند

نماینده طویله ولایت وقیح مجلس: مدیران گمرک در ورود کالای قاچاق دست دارند


امیر خجسته نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی گفته که برخی اسناد مربوط به بررسی موضوع قاچاق در مجلس گم شده است
نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی می‌گوید، «مافیای قاچاق سیستمی» در ایران «نفوذ» کرده و حجم قاچاق از مبادی رسمی، «بالای ۸۰ درصد» است که با «هماهنگی خود آقایان» وارد می‌شود.
امیر خجسته روز پنج‌شنبه هفتم دی این اظهارات را در گفت‌و‌گو با وب‌سایت تابناک بیان کرده و خواستار «اصلاح» مدیران گمرگ کشور شده است.
آقای خجسته از «گم شدن» برخی اسناد مربوط به بررسی موضوع قاچاق در مجلس خبر داده و گفته که «نمی‌دانم این مافیای قاچاق چقدر قدرتمند است...احساس من این است که این مافیا با پول‌های میلیاردی در همه جا راه یافته است.»
آن‌طور که این نماینده اعلام کرده، «اینها [مافیای قاچاق] در همه جا نفوذ کرده‌اند و می‌خواهند به مجلس هم نفوذ کنند.»
وی با بیان اینکه در زمینه فساد «مستنداتی» دارد و آنها را به هیأت رئیسه مجلس ارائه داده، از اینکه کسی نسبت به گم‌‌شدن اسناد مجلس درباره فساد «پاسخگو» نیست، انتقاد کرده است.
به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی، «اموال مردم را غارت می‌کنند و نمی‌شود قبول کرد که از مبادی رسمی، هزاران کانتینر کالای قاچاق وارد کشور شود.»
خجسته در ادامه گفته که «گمرک و مافیای گمرک هماهنگ کردند، هر کس از مردم و مسئولان و نمایندگان مجلس بخواهد حرفی بزند، وی را بزنند.»
به گفته وی، «می‌خواهند در داخل و بیرون مجلس آنقدر نفرت پراکنی کنند که کسی جرأت مبارزه با قاچاق سیستمی را نداشته باشد.»
وی اضافه کرده که «بسیاری از کارکنان دولت» و «گمرک» به مجلس اطلاعاتی مبنی بر «قاچاق سیستمی» و ورود «حساب‌شده و سیستماتیک» و «با هماهنگی خود آقایان» ارائه کرده‌اند.
این نماینده، «حجم قاچاق از مبادی رسمی» به ایران را «بالای ۸۰ درصد» اعلام کرده و «مدیران گمرک» را نیز به دست داشتن در پدیده قاچاق کالا متهم کرده است.
خجسته بدون این که به نام فرد خاصی اشاره کند، گفته «مدیر گمرک یکی از شهرها ۳۰۰ میلیون تومان رشوه گرفته که اقرار کرده است و البته خدا می‌داند که چقدر دیگر هم گرفته شده است.»
این نماینده با بیان این که «باید مسئولان گمرک اصلاح شوند و دست مافیا را قطع کنند»، افزوده که آنها «نماینده‌ها را تخریب می‌کنند و علیه آنها فیلم می‌سازند و حتی تهدید هم کرده‌اند.»
آن‌طور که خجسته گفته، به وی گفته‌اند «اگر کنار نکشی، چنان و چنان خواهیم کرد. اینها می‌خواهند سیستم را به جایی ببرند که مسئولان وحشت کنند و نزدیک این موضوعات نشوند.»
دهم تیرماه سال جاری نیز سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس گفته بود که «برخی ارکان دولتی» مستقیم یا غیرمستقیم در قاچاق کالا دست دارند.
حسن نوروزی از «رانت» و «وجود ارتباطات خاص» به عنوان دو عامل قاچاق کالا و ارز در ایران یاد کرد و گفته که «برخی از افراد با بهره از تجارب قبلی کاری خود در بحث قاچاق کالا و ارز به کشور» سود می‌برند.
این نماینده مجلس نامی از فرد یا جریان خاصی نبرده، اما افزوده کسانی «در حوزه بانکی یا وزارتخانه‌ها پیش از این مشغول بوده و یا بازخرید شده‌اند بعضاً مشاهده می‌شود که تجارب خود را در این راستا به کار می‌گیرند.»
وی همچنین افزوده که «متأسفانه افراد با انگیزه‌ای برای امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب نمی‌شوند و از سوی دیگر برخی از ارکان دولتی نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم در بحث قاچاق کالا به کشور دست دارند.»
موضوع دست داشتن ارکان دولتی و صاحبان قدرت در گسترش پدیده قاچاق کالا و ارز در ایران، سال‌هاست که در رسانه‌ها و سخنرانی‌های مختلف مقام‌های جمهوری اسلامی مطرح می‌شود.
محمود احمدی‌نژاد در دومین دوره ریاست جمهوری خود به طور تلویحی از سپاه پاسداران به عنوان «برادران قاچاقچی» نام برد و حسن روحانی هم در روزهای اخیر از دخالت‌های سپاه در عرصه اقتصاد به طور تلویحی انتقاد کرده است.
روحانی در بهمن سال ۹۴ هم بدون ذکر نامی از دستگاه یا نهاد خاصی گفته بود که «یک دستگاه فاسدی که… می‌تواند کالای قاچاق وارد کند، نمی‌گذارد کشور رشد کند.»
در ایران سالانه گزارش‌های متعددی از کشف و ضبط انواع کالا و ارز قاچاق در مبادی ورودی کشور منتشر می‌شود که رقم دقیق و رسمی این حجم قاچاق در دست نیست.
بر اساس اعلام مقام‌های مسئول، ایران در حال حاضر ۱۵۰ گمرک دارد که حجم قابل توجهی از قاچاق کالا به کشور از همین مبادی رسمی صورت می‌گیرد.
قاچاق کالا در ایران به یکی از مهم‌ترین معضلات اقتصادی و نمادهای «فساد» در کشور تبدیل شده و آیت‌ شیطان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به ادامه این وضعیت خواستار به «آتش» کشیده شدن کالاهای قاچاق شده است.