دوشنبه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۹۷

«مأمور زن گشت ارشاد لوح تقدیر گرفته است»

«مأمور زن گشت ارشاد لوح تقدیر گرفته است»

فرمانده ناجا دو روز پس از انتشار ویدئوی ضرب‌وشتم یک دختر جوان توسط یک مأمور زن گشت ارشاد، از این مأمور تقدیر کرده است. یک نماینده مجلس پیش‌تر گفته بود که "مأمور خاطی در وضعیت انتظار خدمت قرار گرفته است".    
علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، دوشنبه (۱۰ اردیبهشت / ۳۰ آوریل) با انتشار پیامی در شبکه توئیتر نوشت: «در جلسه کمیسیون امنیت ملی با فرماندهان ناجا، در پاسخ به علت تاخیر ناجا در اطلاع‌رسانی در خصوص حوادث مختلف، سردار اشتری اعلام کردند دو روز بعد از حادثه درگیری خانمی در پارک، مامور ناجا در محل فرماندهی کل مورد تشویق قرار گرفته و لوح تقدیر از ایشان دریافت کرد.»
حادثه درگیری در پارک، ماجرای ضرب‌وشتم یک دختر جوان توسط یک مأمور زن گشت ارشاد در یکی از پارک‌های تهران بود که بازتاب وسیعی در شبکه‌های اجتماعی داشت.
انتشار ویدئوی این ضرب‌وشتم که توسط یکی از همراهان این دختر جوان ضبط شده بود با واکنش بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی همراه شد. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت روحانی، خواستار پیگیری این موضوع در اسرع وقت شد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در محکوم کردن برخورد مأمور ارشاد در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «دایره عمل یک مامور حتی در صورت اهانت به وی تا کجاست؟ به شدت این برخورد را محکوم و پیگیری می‌کنم. این رفتارهای خشن و غیردینی در شأن هیچ انسانی نیست.»
وظیفه مأموران ارشاد مجبور کردن زنان به پذیرش پوششی است که جمهوری اسلامی از انقلاب ۱۳۵۷ تا کنون برای آن تبلیغ می‌کنند وظیفه مأموران ارشاد مجبور کردن زنان به پذیرش پوششی است که جمهوری اسلامی از انقلاب ۱۳۵۷ تا کنون برای آن تبلیغ می‌کنند
طیبه سیاوشی، عضو فراکسیون امید مجلس، هم اعلام کرد نیروی انتظامی در پاسخ پرسش او درباره موضوع ضرب ‌و شتم دختر جوان در پارک گفته‌است: «مأمور خاطی در وضعیت انتظار خدمت قرار گرفته است.»
بیشتر بخوانید: عضو شورای شهر: خواسته‌های زنان را به رسمیت بشناسیم
در مقابل صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، در جلسه مسئولان عالی قضایی نسبت به برخورد ‌مسئولان سیاسی و انتظامی به این موضوع واکنش نشان داد و از "برخی عقب‌نشینی‌ها" در این زمینه ابراز تعجب کرد. او گفت: «نیروی انتظامی موظف است اقتدار خود را در هر حال حفظ کند و من از برخی عقب‌نشینی‌ها تعجب می‌کنم.»
حسن رحیمی، رئیس پلیس تهران، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با تکذیب خبر تعلیق مامور زن گشت ارشاد، اعلام کرد: «بررسی‌های تکمیلی نشان داده این مامور هیچ قصوری نداشته است و با اقتدار از ماموران گشت ارشاد دفاع می‌کنند.»
او توضیح نداد که این"بررسی‌های تکمیلی" قبل از تشویق مأمور زن گشت ارشاد و اهدای لوح تقدیر به او صورت گرفته یا بعد از آن.  

عفو بین‌الملل: ایران شواهد اعدام‌های دهه شصت را نابود می‌کند

عفو بین‌الملل: ایران شواهد اعدام‌های دهه شصت را نابود می‌کند

سازمان عفو بین‌الملل جمهوری اسلامی را به نابود کردن عمدی گورهای دست‌جمعی هزاران زندانی اعدام شده در دهه شصت متهم کرد. این سازمان می‌گوید ایران با این اقدام تحقیق مستقل درباره حوادث تابستان ۶۷ را ناممکن می‌کند.
گورستان خاوران در تهران، یکی از مکان‌های خاکسپاری قربانیان اعدام‌های دهه شصت گورستان خاوران در تهران، یکی از مکان‌های خاکسپاری قربانیان اعدام‌های دهه شصت
سی سال از کشتار دست‌جمعی زندانیان سیاسی در زندان‌های جمهوری اسلامی می‌گذرد. سازمان عفو بین‌الملل بامداد دوشنبه (۳۰ آوریل/ ۱۰ اردیبهشت) در بیانیه‌ای به این مناسبت از تخریب گورهای دست‌جمعی قربانیان "کشتار تابستان ۶۷" به شدت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، عفو بین‌الملل می‌گوید حکومت ایران در فاصله سال‌های ۱۳۸۲ تا ۹۶ محل دفن هزاران زندانی اعدام شده در دهه شصت را از طریق جاده‌سازی، احداث گورستان‌های جدید و راه‌اندازی مکان‌های جمع‌آوری زباله تخریب کرده است.

این نهاد حقوق بشری تعداد قربانیان اعدام‌های تابستان ۶۷ را حدود پنج هزار نفر برآورد کرده و خاطر نشان می‌کند که با تخریب عمدی گورهای دست‌جمعی زندانیان اعدام شده امکان تحقیق درباره این جنایت و پاسخگو کردن مسئولان آن در برابر محاکم قضائی از میان می‌رود.
کشتار زندانیان به فرمان خمینی
کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ به دستور مستقیم رهبر وقت جمهوری اسلامی، آیت‌الله روح‌الله خمینی انجام شد. دیتر کارگ، کارشناس مسائل ایران دفتر عفو بین‌الملل در آلمان می‌گوید حکومت ایران در سه دهه گذشته اجازه هیچ تحقیق مستقلی درباره کشتار زندانیان سیاسی را نداده است.
دیتر کارگ به خبرگزاری فرانسه گفت: «از میان بردن گورهای دست‌جمعی که عفو بین‌الملل تخریب آنها را مستند کرده، امکان انجام یک تحقیق همه‌جانبه و افشاگری درباره این جنایت را برای همیشه از میان برداشته است.»
سازمان عفو بین‌الملل از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته جلوی ادامه تخریب محل دفن زندانیان سیاسی را بگیرد و اجازه تحقیقات مستقل درباره اعدام‌های غیرقانونی را بدهد تا عاملان این جنایت سرانجام مقابل دادگاه قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید: "کشتار ۶۷ و اصلاح دستگاه قضایی ایران" در گزارش عاصمه جهانگیر
در سه دهه گذشته تقریبا هیچ یک از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به طور رسمی اعدام دست‌جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷ را تائید نکرده‌اند.
اعتراض منتظری، عزل و حبس خانگی
آیت‌الله حسینعلی منتظری تنها مقام ارشد حکومتی است که درباره این ماجرا به صراحت صحبت کرده است. او در کتاب خاطراتش که سال ۱۳۷۹ منتشر شد از این کشتار انتقاد کرد و از نقش مستقیم خمینی در آن پرده برداشت.
اعتراض به اعدام زندانیانی که دوران محکومیت خود را می‌گذراندند از دلایل اصلی عزل منتظری از سمت قائم مقامی رهبر جمهوری اسلامی محسوب می‌شود. او سال‌های طولانی در بازداشت خانگی قرار داشت.
بیشتر بخوانید: صدیقه وسمقی: بررسی اعدام‌های ۶۷ یک مسئله ملی است
منتظری در گفت‌گویی با تیم چهار نفره‌ای که مسئولیت صدور احکام اعدام زندانیان را برعهده داشت این اقدام را "بزرگترین جنایت" در جمهوری اسلامی خوانده است. فایل صوتی این گفت‌وگو چندی پیش به شکل گسترده‌ای در فضای مجازی منتشر شد.
درباره شمار قربانیان اعدام‌های دهه شصت آمار متفاوتی وجود دارد. آیت‌الله منتظری تعداد قربانیان را بین ۲۸۰۰ تا ۳۸۰۰ نفر اعلام کرده، عفو بین‌الملل حدود پنج هزار نفر و فعالان حقوق بشری ایران این رقم را تا ۳۰ هزار قربانی نیز گزارش کرده‌اند.
یکی از اعضای "جوخه مرگ" اعدام‌های سال ۶۷ ابراهیم رئیسی است که دو سال پیش از سوی رهبر کنونی جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد. او یکی از نامزدان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم بود که در برابر حسن روحانی متحمل شکست سنگینی شد.
بیشتر بخوانید: اعدام‌های ۶۷؛ یک فایل صوتی، چندین صدا و یک نام ماندگار
جمهوری اسلامی در سه دهه گذشته تقاضای همه نهادهای حقوق بشری داخلی و بین‌المللی برای فراهم کردن امکان تحقیق مستقل درباره اعدام‌های دهه شصت را بی‌پاسخ گذاشته است. در این مدت کسانی مانند رئیسی که مجریان فرمان خمینی بوده‌اند، با حمایت رهبری حکومت بیش از پیش در قدرت سهیم شده‌اند.

«حکم ۷۰ ضربه شلاق» سعید مرتضوی در پرونده سازمان تامین اجتماعی تایید شد

«حکم ۷۰ ضربه شلاق» سعید مرتضوی در پرونده سازمان تامین اجتماعی تایید شد 

سعید مرتضوی همچنین به اتهام «ورود غیرمجاز» به خانه یکی از نمایندگان مجلس به شش ماه حبس محکوم شده است.
وکیل مدافع جمعی از شاکیان سعید مرتضوی خبر داد که حکم ۷۰ ضربه شلاق برای آقای مرتضوی در پرونده سازمان تامین اجتماعی و حکم شش ماه زندان به دلیل صدور دستور «ورود غیرمجاز» به خانه یک نماینده مجلس، در دادگاه تجدید نظر تایید شده است.
مصطفی ترک‌همدانی روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اعلام کرد که حکم سعید مرتضوی مدیرعامل پیشین سازمان تامین اجتماعی به اتهام «تصرف غیرقانونی» از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید و قطعی شده است.
به گفته آقای ترک همدانی، سعید مرتضوی از سوی دادگاه اولیه به ۷۰ ضربه شلاق محکوم شده بود.
این وکیل دادگستری سال ۹۵ خبر داده بود که سعید مرتضوی به جرم «تصرف غیرقانونی» به ۷۰ ضربه شلاق و به دلیل «اهمال در انجام وظیفه» به ۶۵ ضربه شلاق محکوم شده است.
دادگاه سعید مرتضوی در پرونده سازمان تامین اجتماعی اتهام «اختلاس» را درباره رئیس سازمان تامین اجتماعی نپذیرفته بود.
در همین حال آقای ترک همدانی در توئیتر خود نوشت: «درباره اتهام اختلاس با توجه به مستنداتی که تاکنون در مرحله دادسرا و دادگاه دیده نشد و مقامات قضایی اظهارنظر نکرده‌اند ناچار به اقدام دوباره از طریق دادسرا هستم».
وی پیش از این نیز گفته بود پول‌هایی که آقای مرتضوی به نمایندگان مجلس یا مقامات دولت داده «به نفع خود یا افراد دیگر برداشت کرده» و این اقدام مصداق «اختلاس» است اما رئیس دادگاه معتقد بوده که «وی قصد تملک برای خودش را نداشته و این وصف اختلاس را ندارد».
پس از انتشار گزارش تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی در ۱۳ آذر ۹۲ که سعید مرتضوی را به تخلفات گسترده مالی بالغ بر میلیاردها تومان متهم کرد، مصطفی ترک همدانی، علیرضا دقیقی و پیمان حاج محمود عطار به وکالت از تعدادی از کارگران از آقای مرتضوی شکایت کرده بودند.
بر اساس گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی، سعید مرتضوی بن‌ها و کارت هدیه‌ در اختیار برخی از مدیران دولت آقای احمدی‌نژاد و نمایندگان مجلس قرار داده که از جمله آنها اختصاص ۵۰ میلیون تومان کارت هدیه به محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، است.
در این گزارش همچنین سعید مرتضوی متهم شده بود که بخشی از کارخانجات شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی، شستا، به ارزش بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان را به یک‌سوم قیمت و تنها با پرداخت مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان، آن هم به صورت چک تضمینی به بابک زنجانی فروخته است.
همچنین به گفته تعدادی از نمایندگان مجلس و براساس گزارش خبرگزاری ایلنا، آقای مرتضوی دستور واگذاری ۱۳۸ شرکت این سازمان به بابک زنجانی را صادر و پنج فقره چک «تضمینی» به مبلغ ۴۴۲ میلیارد ین ژاپن معادل چهار میلیون یورو را به او داده است.
آقای ترک همدانی پیش از این گفته بود که مرتضوی این چک‌ها را دو میلیارد ین بیشتر از مبلغ تفاهم‌نامه با بابک زنجانی و «به ضرر» سازمان تامین اجتماعی نوشته شده است و در پاسخ به سئوال دادگاه گفته که «اشتباه چشمی است».
سعید مرتضوی اتهام فروش شرکت‌های سازمان تامین اجتماعی به بابک زنجانی را رد کرده بود.
مصطفی ترک همدانی همچنین در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم گفت که دادگاه حکم شش ماه حبس دادستان پیشین تهران به اتهام «ورود غیرمجاز» به خانه یکی از نمایندگان مجلس را تایید کرده است.
پس از تهیه گزارش تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضائیه، در سال ۸۷ منزل فاطمه آجرلو، نماینده کرج در مجلس و از اعضای هیات تحقیق و تفحص با حکم سعید مرتضوی، دادستان تهران، تفتیش شد.
پس از آن برخی رسانه‌ها خبر دادند همسر خانم آجرلو که قاضی است، از سعید مرتضوی شکایت کرده است.
سعید مرتضوی به اتهام معاونت در قتل محسن روح‌الامینی در بازداشتگاه کهریزک، به دو سال زندان محکوم شده است.
روز یکشنبه دوم اردیبهشت رسانه‌های ایران خبر دادند که وی در یکی از شهرهای استان مازندران و در حالی که مخفی شده بود، بازداشت و به زندان منتقل شده است.

برجام، محور گفت‌وگوی پمپئو با رهبران اسرائیل و عربستان سعودی

برجام، محور گفت‌وگوی پمپئو با رهبران اسرائیل و عربستان سعودی

وزیر جدید امور خارجه آمریکا در نخستین سفر خارجی خود با رهبران اسرائیل و عربستان سعودی دیدار و گفت‌وگو کرد. محور این گفت‌وگوها توافق هسته‌ای با ایران بود. نتانیاهو پمپئو را "دوست واقعی" اسرائیل خواند.
دیدار مارک پمپئو، وزیر جدید امور خارجه آمریکا (راست) با نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو (۲۹ آوریل ۲۰۱۸) دیدار مارک پمپئو، وزیر جدید امور خارجه آمریکا (راست) با نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو (۲۹ آوریل ۲۰۱۸)
روز یکشنبه (۲۹ آوریل / ۹ اردیبهشت) مایک پمپئو چند ساعت پس از آغاز کار خود به عنوان وزیر امور خارجه ایالات متحده به عربستان سعودی و سپس به اسرائیل سفر کرد.
محور گفت‌وگوهای پمپئو و سران دو کشور توافق هسته‌ای با ایران بود.
وزیر خارجه آمریکا پس از ملاقات با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ضمن تاکید بر اینکه برجام "یک معامله ناقص است" اظهار داشت، در صورت عدم اصلاح آن، کشورش از این توافق چندملیتی خارج خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا هم‌چنین از "بلندپروازی‌های ایران برای تسلط بر منطقه" ابراز نگرانی کرد و گفت، دولت ترامپ طرحی همه‌جانبه برای مقابله با تهدید‌های ایران دارد.
پمپئو تاکید کرد که در مقابله با تهدیدهای ایران در منطقه، ایالات متحده در کنار اسرائیل است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا همواره برجام را "توافق بدی" خوانده و مایل است که علاوه بر تغییر بخش‌هایی از این سند، محدودیت‌هایی در رابطه با برنامه موشکی جمهوری اسلامی را نیز در آن بگنجاند.
بیشتر بخوانید: آلمان، بریتانیا و فرانسه به برجام پایبند هستند 
خطری برای جهان
نخست‌وزیر اسرائیل نیز پس از دیدار با مایک پمپئو اظهار داشت که بمب هسته‌ای "در دست اسلام‌گرایان تندرو، به‌ویژه جمهوری اسلامی" تهدیدی برای تمامی جهان به‌شمار می‌رود.
دیدار عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی با همتای آمریکایی خود مارک پمپئو در ریاض (۲۹ آوریل ۲۰۱۸) دیدار عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی با همتای آمریکایی خود مارک پمپئو در ریاض (۲۹ آوریل ۲۰۱۸)
نتانیاهو پمپئو را "دوست واقعی اسرائیل و دوست واقعی یهودیان" خواند.
او بار دیگر از ترامپ به خاطر انتقال سفارت ایالات متحده از تل‌آویو به اورشلیم (بیت‌المقدس) سپاسگزاری کرد. جابجایی سفارت آمریکا قرار است در روز ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) صورت گیرد.

وزیر امور خارجه آمریکا ضمن تاکید بر اینکه، حدود مرزهای اورشلیم را باید اسرائیل و فلسطینی‌ها در مذاکرات آتی خود مشخص کنند، اظهار داشت که ایالات متحده خود را در قبال برقراری صلح میان فلسطینیان و اسرائیل موظف می‌داند.
اتهام بی‌ثباتی منطقه
مایک پمپئو پیش از سفر به اسرائیل به عربستان سعودی رفته و با پادشاه و وزیر خارجه این کشور ملاقات کرده بود.
رئیس پیشین سازمان سیا در ریاض جمهوری اسلامی را به بی‌ثبات‌‌کردن منطقه متهم کرد. او در این راستا به "حمله‌های سایبری" و دخالت ایران در جنگ‌های سوریه و یمن اشاره کرد و گفت، نباید "محدوده وسیع تروریسم ایرانی" را نادیده گرفت.
جمهوری اسلامی همواره اتهام حمایت از تروریسم را رد کرده و علاوه بر آن تاکید نموده است که به هیچ وجه با بازبینی برجام موافقت نخواهد کرد.
بیشتر بخوانید: روحانی: به چه حقی می‌خواهید برای توافقی هفت‌جانبه تصمیم‌گیری کنید؟

روحانی سنی: سلاح‌های توزیع شده میان بلوچ‌ها جمع‌آوری شود

روحانی سنی: سلاح‌های توزیع شده میان بلوچ‌ها جمع‌آوری شود

امام جمعه اهل سنت آزادشهر در استان گلستان از دولت خواست "سلاح‌های توزیع‌شده در بین اقوام بلوچ جمع‌آوری شود." این روحانی سنی گفت که مسلح کردن بلوچ‌ها در گلستان "خیانت به کشور و مردم" است.

مولانا محمدحسین گرگیج، امام جمعه اهل سنت آزاد شهر و مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش از کشته شدن تعدادی از جوانان بلوچ توسط نیروهای انتظامی و همچنین توزیع سلاح میان اقوام بلوچ در بلوچستان و استان گلستان به‌شدت انتقاد کرد.
 
این روحانی سنی گفت: «برخی افراد قصد دارند اقوام بلوچ گلستان را مسلح کنند. ما هرگز چنین امری را نمی‌پسندیم و قبول نخواهیم کرد. هرکسی چنین طرحی را عملی کند به کشور و مردم خیانت کرده است. ما از وزارت كشور و نیروهای امنیتی می‌خواهیم که جلوی افرادی را که در بین مردم سلاح توزیع می‌کنند، بگیرند. ما پشتیبان چنین افرادی نیستیم و اجازه نمی‌دهیم که چنین مسائلی در سطح استان ما حاکم شود.»
کشته شدن به خاطر بیست لیتر گازوئیل و چند کیسه برنج
مدیر دارالعلوم فاروقیه گالیکش با اشاره به تیراندازی مستقیم برخی ماموران انتظامی و کشته شدن شهروندان بلوچ در بلوچستان هم گفت: «حقوق اقوام رعایت شود، زیرا تا زمانی که حقوق شهروندی رعایت نشود، هرگز صلح و توسعه امکان‌پذیر نخواهد شد. جای تاسف است که هر روز در بلوچستان یک جوان به‌خاطر حمل بیست لیتر گازوئیل و چند کیسه برنج که برای امرارمعاش مجبور به این کار هستند، مورد حمله نیروهای انتظامی قرار می‌گیرند و کشته می‌شوند.»
امام ‌جمعه اهل‌سنت آزادشهر در ادامه خاطرنشان کرد که باید به "خواسته‌های مردم معترض گوش فرا داد" و نباید آنان را "منحرف" دانست و "وابسته به گروه‌های انحرافی" معرفی کرد.
"بومی‌سازی امنیت"
گفتنی است که سپاه پاسدارن از سال ۱۳۸۸ امنیت استان سیستان و بلوچستان را به دست گرفته و از آن زمان تا به حال تحت عنوان "بومی‌سازی امنیت در بین مردم و طوائف مختلف" سلاح توزیع کرده است. به این موضوع برخی فرماندهان سپاه و از جمله سردار قدرت‌الله منصوری، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه اشاره کرده‌اند. 
طرح مسلح کردن بلوچ‌ها بارها از طرف روحانیان سنی مورد انتقاد قرار گرفته است. این طرح سبب بیشتر شدن جنگ طایفه‌ای و خانوادگی میان بلوچ‌ها شده است. توزیع سلاح در میان بلوچ‌های استان سیستان و بلوچستان در نقاط مرزی با دفاع این عشایر از مرزهای کشور و "مبارزه علیه اشرار" توجیه می‌شود. اما چرا حالا قرار است در بین اقوام بلوچ در استان گلستان سلاح توزیع شود؟
حبیب‌الله سربازی مدیر "کمپین فعالین بلوچ" در پاسخ به این پرسش دویچه وله می‌گوید: «بخشی از بلوچ‌ها به استان گلستان مهاجرت کردند. طوریکه اخیرا یک بلوچ سنی را به عنوان معاون فرماندار شهرستان آزادشهر برگزیدند. نقش آقای گرگیج در این استان بسیار مثبت است. او اختلافات طایفه‌های بلوچ را حل و فصل می‌کند. این روحانی موفق شده است ۳۴ نفر محکوم به اعدام را از سراسر کشور اعم از شیعه و سنی با وساطت خود نجات دهد و رضایت خانواده‌های مقتول را بگیرد. این شخصیت روحانی اتحاد عجیبی میان بلوچ‌ها ایجاد کرده و با پادرمیانی میان طوایف بلوچ سبب آشتی و صلح میان آنها شده است.»
به گفته آقای سربازی یکی از اهداف طرح توزیع سلاح میان بلوچ‌های استان گلستان "بدنام کردن بلوچ‌ها و شخصیت‌های آنان" است و به همین خاطر آقای گرگیج به بلوچ‌ها و دولت هشدار می‌دهد که در این خصوص هشیار باشند.

روحانی درگفت‌وگو با مکرون: برجام به هیچ‌وجه قابل مذاکره نیست

روحانی درگفت‌وگو با مکرون: برجام به هیچ‌وجه قابل مذاکره نیست

رئیس جمهوری ایران با همتای فرانسوی خود تماس تلفنی برقرار کرده است. روحانی هر گونه تغییر در برجام را رد کرده و گفته که ایران برای هر نوع واکنشی در قبال تصمیمات واشنگتن آماده است.
حسن روحانی (عکس از آرشیو) حسن روحانی (عکس از آرشیو)
روز یکشنبه (۹ اردیبهشت / ۲۹ آوریل) حسن روحانی در تماسی تلفنی با همتای فرانسوی خود امانوئل مکرون تاکید کرد که برای جمهوری اسلامی «برجام و هر موضوع دیگری به بهانه آن به هیچ وجه قابل مذاکره نیست.»
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رئیس جمهوری ایران، روحانی در این گفت‌وگوی یک‌ساعته تلفنی تاکید کرده است که ایران "تصمیمات بسیار مهمی" در زمینه اقتصادی اتخاذ کرده و برای هر تصمیمی که رئیس جمهوری ایالات متحده در روز ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) بگیرد، "اقدامات متنوعی" طراحی کرده است.
در این روز قرار است دونالد ترامپ در باره تمدید تعلیق تحریم‌های ایران تصمیم بگیرد.

به دنبال توافقی جامع‌تر
امانوئل مکرون بارها گفته است، تا زمانی که جایگزین بهتری برای برجام در نظر گرفته نشود، فرانسه به این سند پایبند می‌ماند.
رئیس جمهور فرانسه روز ۲۵ آوریل در سخنرانی خود در صحن علنی کنگره آمریکا  ضمن دفاع از برجام اظهار داشت که به دنبال توافق جامع‌تری است که ۴ رکن اساسی را دربرگیرد: اجرای مفاد توافق فعلی، گسترش مفاد توافق‌نامه فعلی به پس از سال ۲۰۲۵، نظارت بر برنامه‌های موشکی ایران و مهار نفوذ نظامی ایران در منطقه.
بیشتر بخوانید: آلمان، بریتانیا و فرانسه به برجام پایبند هستند 
روز یکشنبه (۲۹ آوریل) سخنگوی صدراعظم آلمان اعلام کرد که سران آلمان، بریتانیا و فرانسه در تماس‌های تلفنی جداگانه‌ای بر پایبندی خود به برجام تاکید ورزیده‌اند و در عین حال خواستار مذاکره بر سر برنامه موشکی ایران و نقش این کشور در منطقه شده‌اند.

تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو درباره "فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران"

تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو درباره "فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران"

رئیس جمهوری آمریکا و نخست‌وزیر اسرائیل در گفت‌وگویی تلفنی دوباره بر موضوع ایران متمرکز شده‌اند. به گفته کاخ سفید، گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو به‌خصوص بر سر "معضل فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده رژیم ایران" در خاورمیانه بوده است.
گفت‌وگوی تلفنی ترامپ و نتانیاهو به‌خصوص بر سر معضل فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده رژیم ایران در خاورمیانه بوده است بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا (عکس از آرشیو)
به گزارش کاخ سفید در روز یکشنبه (۲۹ آوریل/ ۹ اردیبهشت به وقت محلی) دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، شنبه گذشته با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره "چالش‌های منطقه خاورمیانه و به‌خصوص بر سر معضل فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده رژیم ایران" گفت‌وگویی تلفنی داشته است.
این تماس تلفنی پس از دیدار آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، با جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا و جان بولتون، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، انجام شده است. دیدار وزیر دفاع اسرائیل با این دو مقام امنیتی دولت ترامپ نیز بر موضوع ایران متمرکز بود.
کاخ سفید توضیح بیشتری درباره مضمون تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو نداده، اما این گفت‌وگو حدود دو هفته پیش از موعد مقرر برای تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در مورد ماندن در برجام یا خروج از آن انجام می‌گیرد.

وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه در جریان کنفرانس سالانه جروزالم پست در نیویورک گفت که دولت آمریکا نظر او درباره نحوه رفتار در قبال توافق اتمی با ایران را نپرسیده است.
مقام‌های اسرائیلی بارها نسبت به حضور نیروهای جمهوری اسلامی در نزدیکی مرزهای این کشور در سوریه هشدار داده‌اند. آنها حدود دو ماه پیش نیز از سرنگونی پهپادی در خاک اسرائیل خبر دادند که به گفته آنها متعلق به ایران بوده است.
روز ۲۰ فروردین‌ماه گذشته نیز پایگاهی نظامی در حمص سوریه مورد حمله قرار گرفت که در جریان آن ۷ تن از اعضای سپاه پاسداران کشته شدند. روسیه حمله را به اسرائیل نسبت داد، اسرائیل اما مسئولیت آن را برعهده نگرفت.
بیشتر بخوانید: سردار سلامی: موجودیت و بقای اسرائیل را به خطر انداخته‌ایم
حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران ایران، پیش‌تر گفته بود که اسرائیل از "شمال و غرب در تقاطع آتش" قرار دارد و با اشاره به این کشور تهدید کرده بود: «دست‌ها روی ماشه و موشک‌ها آماده‌اند». او پنجشنبه گذشته نیز با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی "موجودیت و بقای اسرائیل را به خطر انداخته" است، گفت: «دقیقا در کنار مرز‌های رژیم اشغالگر فرزندان متنوعی از امت اسلام با آرمان‌های ضد صهیونیستی قرار دارند و همه به دنبال محو این رژیم هستند».
وزیر دفاع اسرائیل نیز هم‌زمان تهدید کرده بود که در صورت حمله ایران به تل‌آویو اسرائیل هم تلافی خواهد کرد و «اگر اسرائیل آرامش نداشته باشد، تهران هم آرامشی نخواهد داشت» لیبرمن هشدار داده بود که «بهتر این است که کسی ما را محک نزند؛ ما برای هر اتفاقی آماده‌ایم». او افزوده بود که در صورت عملی‌شدن تهدید حمله به تل‌آویو، «ما به تهران حمله کرده و پایگاه‌های ایران در سوریه که تهدیدی برای اسرائیل هستند را نابود خواهیم کرد».
بیشتر بخوانید: لیبرمن: حمله به تل‌آویو را با حمله به تهران تلافی می‌کنیم
هم‌زمان با انتشار بیانیه کاخ سفید درباره تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، به عربستان سعودی و سپس اسرائیل سفر کرد و با سران دو کشور درباره توافق هسته‌ای با ایران به گفت‌وگو پرداخت.
وزیر خارجه آمریکا در اسرائیل برجام را "معامله‌ای ناقص" خواند و گفت، در صورت عدم اصلاح آن، کشورش از این توافق خارج خواهد شد. پومپئو همچنین از "بلندپروازی‌های ایران برای تسلط بر منطقه" ابراز نگرانی کرد و گفت، دولت آمریکا طرحی همه‌جانبه برای مقابله با "تهدید‌های ایران" دارد. پمپئو تاکید کرد که آمریکا در مقابله با این "تهدیدها" در کنار اسرائیل خواهد بود.
ترامپ بارها تهدید کرده است که ایالات متحده در صورت عدم اصلاح برجام، از این توافق خارج خواهد شد. شروط رئیس جمهوری آمریکا برای ماندن در برجام گنجاندن چهار نکته اصلاحی در این توافق است. این اصلاحات شامل اجازه بازرسی از تمام سایت‌های مورد درخواست آژانس، تضمین تعهد ایران به چشم‌پوشی از تملک سلاح هسته‌ای، دائمی شدن محدودیت شدید غنی‌سازی اورانیوم در ایران و گنجاندن برنامه موشک‌های دوربرد ایران در متن برجام هستند.
طرف‌های اروپایی از تلاش برای توافقی مکمل در کنار برجام سخن می‌گویند. ایران اما تاکنون هرگونه اصلاحیه‌ای بر توافق هسته‌ای را رد کرده است. آمریکا تهدید کرده است که چنانچه شروط مورد نظرش تأمین نشوند، از برجام خارج می‌شود و تحریم‌ها علیه ایران مجددا از روز ۱۲ ماه مه (۲۲ اردیبهشت) اعمال خواهند شد.

یکشنبه، اردیبهشت ۰۹، ۱۳۹۷

کشورهای اروپایی که هم شریک دزدند و رفیق قافله /آلمان، بریتانیا و فرانسه به برجام پایبند هستند


کشورهای اروپایی که هم شریک دزدند و رفیق قافله /آلمان، بریتانیا و فرانسه به برجام پایبند هستند
رهبران سه کشور اروپایی ضمن تاکید مجدد بر پایبندی خود به برجام، اعلام کردند که مصمم‌اند با ایران بر سر برنامه موشکی این کشور و نقش آن در بحران‌های منطقه مذاکره کنند .
از چپ: آنگلا مرکل، ترزا می و امانوئل مکرون (عکس از آرشیو) از چپ: آنگلا مرکل، ترزا می و امانوئل مکرون (عکس از آرشیو)
روز یکشنبه (۲۹ آوریل / ۹ اردیبهشت) اشتفان زایبرت، سخنگوی صدراعظم آلمان اعلام کرد که آنگلا مرکل با رهبران بریتانیا و فرانسه تماس تلفنی داشته است. به گفته زایبرت، ترزا می در تماس تلفنی روز یکشنبه با مرکل تاکید کرده است که خواهان ادامه برجام است اما به موضوعاتی که رئیس جمهوری ایالات متحده اشاره کرده نیز اهمیت می‌دهد. نخست‌وزیر بریتانیا خواهان مذاکره با ایران بر سر برنامه موشکی این کشور و همچنین نقش جمهوری اسلامی در سوریه، عراق و یمن است.
روز شنبه (۲۸ آوریل) مرکل با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز تماس تلفنی داشته است. به گفته زایبرت، دو سیاستمدار بر موضع پیشین خود، یعنی پایبندی به برجام تاکید ورزیده‌اند اما خواهان رسیدگی به نقش ایران در منطقه و برنامه موشکی تهران نیز هستند.

توافق با ترامپ؟
پیش‌تر روزنامه آلمانی "زوددویچه" به نقل از محافل دیپلماتیک خبر داده بود که این سه کشور  در تلاش‌اند، ترامپ را برای تمدید لغو تحریم‌ها علیه ایران در روز ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) متقاعد کنند.
به گزارش "زوددویچه" سه کشور اروپایی می‌خواهند اصل برجام که مانع از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود دست ‌نخورده باقی بماند، اما برخی از تبصره‌های آن دوباره تعریف شود. از قرار معلوم آلمان، فرانسه و بریتانیا به توافقی کلی با آمریکا دست‌ یافته‌‌اند که جزئیات آن هنوز قطعی نیست.
بیشتر بخوانید: ترامپ: به ایران اجازه نمی‌دهیم به جنگ‌افزار هسته‌ای دست یابد
ترامپ روز ۲۴ آوریل پس از دیدار با مکرون گفته بود: «با رئیس جمهوری فرانسه بر سر ممانعت از دسترسی  ایران به سلاح اتمی توافق کرده‌ایم و از همه ابزارها در این راه استفاده می‌کنیم».

جهانگیری: دانشجویان ایرانی خارج از کشور ارز دریافت می‌کنند

جهانگیری: دانشجویان ایرانی خارج از کشور ارز دریافت می‌کنند

اسحاق جهانگیری می‌گوید بانک مرکزی به همه دانشجویانی ارز می‌دهد که برای تحصیلات تکمیلی با هزینه شخصی به کشورهای دیگر رفته‌اند. این دانشجویان موظفند اعتبار علمی دانشگاه خود را ظرف شش ماه به تائید وزارت علوم برسانند.
اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری ایران، روز یکشنبه (۹ اردیبهشت /۲۹ آوریل) در جلسه ستاد اقتصادی ساماندهی امور ارزی گفت: «بانک مرکزی با همکاری وزارت امور خارجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همه دانشجویانی که برای تحصیلات تکمیلی با هزینه شخصی به کشورهای دیگر رفته‌اند طبق ضوابط تدوین شده ارز پرداخت خواهد کرد تا زندگی این دسته از شهروندان ایرانی مختل نشود.»

اخیرا نرخ دلار در ایران افزایش چشم‌گیری پیدا کرد. جهش ناگهانی نرخ ارز در ایران زندگی بسیاری از جمله دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های کشورهای خارج را مختل کرد.
بهای هر دلار در ایران از مرز ۶ هزار تومان گذشت. در تهران مردم مقابل صرافی‌ها صف کشیدند. یکی از علت‌های اساسی این جهش، نزدیک‌شدن زمان تصمیم‌گیری آمریکا در مورد ماندن یا خروج از برجام اعلام شد. قرار است رئیس‌جمهوری آمریکا تا روز ۲۲ اردیبهشت در این باره تصمیم‌گیری کند. این موضوع سبب نوسان نرخ دلار در بازار ایران شده است.
بیشتر بخوانید: آیا عرضه دلار ۵۵۰۰ تومانی پایان سیاست تک‌نرخی کردن ارز است؟
بعد از شروع بحران ارزی در کشور دولت عرضه دلار را به قیمت ۴۲۰۰ تومان تک‌ نرخی اعلام کرد. حال آقای جهانگیری از بانک مرکزی درخواست کرده است که به دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور ارز بپردازد.
معاون اول روحانی همچنین گفت که مراجعان به سفارتخانه‌های خارجی در کشور برای دریافت ویزا نباید با مشکل تامین ارز مواجه باشند. به گفته جهانگیری دولت  "متعهد است معادل ریالی پرداخت شده توسط مردم به سفارتخانه‌ها، ارز به قیمت مصوب در اختیار آنها قرار دهد".

وکیل مشایی: حکم ارتداد برای موکلم شایعه‌ای دروغ است

وکیل مشایی: حکم ارتداد برای موکلم شایعه‌ای دروغ است

عبدالله‌پور از مقام‌های امنیتی خواست با پخش‌کنندگان شایعه صدور حکم ارتداد در مورد موکل او، رحیم مشایی برخورد کنند. به تازگی از قول یکی از معاونان سابق احمدی‌نژاد خبر احتمال صدور حکم ارتداد علیه مشایی پخش شده بود.
Präsidentschaftswahl im Iran 2013 (tasnimnews.com) محمود احمدی‌نژاد و اسفندیار رحیم‌مشایی، نامزد رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲
وکیل رئیس دفتر سابق محمود احمدی‌نژاد در واکنش به شایعاتی که درباره احتمال صدور حکم ارتداد برای او در رسانه‌ها منتشر شده، تاکید کرد که "چنین بحثی مطرح نبوده" و هر حکمی علیه متهمان باید در دادسرا مطرح شود نه در مطبوعات.
مهران عبدالله‌پور روز یک‌شنبه (۹ اردیبهشت/ ۲۹ آوریل) به خبرگزاری ایلنا گفت: «این کار نشر اکاذیب است، افرادی که چنین مباحثی را مطرح می‌کنند می‌خواهند بگویند اطلاعات محرمانه از قوه قضائیه دارند که بقیه ندارند و یا به جایی وصل هستند، این اطلاعات و رفتارها خلاف قانون است. چنین ادعایی علیه مشایی مطرح نشده و چنین اتهاماتی به ایشان نمی‌چسبد.»

وکیل برخی از نزدیکان احمدی‌نژاد، از جمله حمید بقایی و مشایی از مسئولان امنیتی خواست با کسانی که احتمال صدور حکم ارتداد برای موکلش را مطرح کرده‌اند برخورد کنند.
عبدالله‌پور ۲۶ اسفند سال گذشته درباره علت بازداشت مشایی به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «موکلم پرونده مفتوح دیگری نداشت و احتمالا به دلیل اقدام اخیرش مبنی برآتش زدن حکم حمید بقایی مقابل سفارت انگلیس بازداشت شده است.»
روح‌الله احمدزاده کرمانی، معاون سابق احمدی‌نژاد و استاندار فارس در دولت دهم در یادداشتی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، با استناد به شنیده‌های خود از مطرح شدن اتهامات سنگین امنیتی در پرونده "یكی از اعضای اصلی جریان انحرافی" خبر داد.
احمدزاده کرمانی بدون نام بردن از شخص خاصی خاطرنشان کرده که "وجود برخی از اسناد و مدارک و اقاریر" در پرونده این فرد احتمال صدور حكم ارتداد علیه او را افزایش داده است.
روزنامه اعتماد روز گذشته و روزنامه قانون امروز (یکشنبه ۹ اردیبهشت) فرد مورد نظر استاندار سابق فارس را اسفندیار رحیم مشایی معرفی کرده‌اند.
تکذیب نام بردن از مشایی
احمدزاده کرمانی در یادداشت تازه‌ای با تاکید بر این که نامی از مشایی نبرده از رسانه‌هایی که رئیس دفتر سابق احمدی‌نژاد را مصداق سخنانش معرفی کرده‌اند انتقاد کرده که برای جذب مخاطب بیشتر "ولو به قیمت بی‌آبرو کردن یک انسا‌ن که سیستم محترم قضایی در حال بررسی پرونده وی است" اظهارات او را تحریف کرده‌اند.
محمود احمدی‌نژاد روز ۷ اردیبهشت در یادداشتی که در سایت "دولت بهار" رسانه حامیان او منتشر شد از این که "نهادهای امنیتی از طریق دستگاه قضایی" از ۴۲ روز پیش مشایی را در بازداشت نگه داشته و "امکان دفاع در افکار عمومی را از او سلب کرده‌اند" به شدت انتقاد کرد.
بیشتر بخوانید: اسفندیار رحیم مشایی بازداشت شد
رئیس دولت‌های نهم و دهم در ادامه نوشت: «اینک رسانه‌های وابسته به همان نهادهای امنیتی، با دروغ پردازی و داستان‌سرایی ناجوانمردانه، تلاش مذبوحانه دارند تا چهره مظلوم، بی‌گناه و پاک این مرد بزرگ [مشایی] را تخریب و طبق معمول پرونده‌سازی نمایند.»
احمدی‌نژاد و نزدیکانش در جریان بازداشت حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس دولت دهم نیز نهادهای امنیتی را به پرونده‌سازی و شکنجه و گرفتن اعتراف تحت فشار از متهمان محکوم کرده‌اند.
پرونده‌سازی و اعتراف‌گیری اجباری
بر همین اساس برخی تحلیلگران احتمال می‌دهند که اشاره احمدی‌نژاد به پرونده‌سازی علیه مشایی با گرفتن اعتراف اجباری از او بی‌ارتباط نباشد. اشاره احمدزاده کرمانی به "اقاریر" متهمی که احتمالا موجب صدور حکم ارتداد علیه او شده این گمانه‌زنی را تقویت می‌کند.
مرتد خواندن مشایی پیش از این هم سابقه داشته است. شماری از حامیان رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای معتقدند مشایی و پیروانش که معتقد به ظهور قریب‌الوقع امام دوازدهم شیعیان هستند اعتقادی به ولایت فقیه به عنوان جانشین او ندارند و از این منظر مرتد محسوب می‌شوند.
ادعای ارتباط با امام غایب شیعیان و ارتباط با عده‌ای جن‌گیر و رمال از دیگر اتهام‌هایی است که بارها علیه مشایی و نزدیکان احمدی‌نژاد مطرح شده است.
بیشتر بخوانید: احمدی‌نژاد: ادامه این وضع سرنوشتی جز تباهی در پی ندارد
احمدی‌نژاد در یادداشت اخیر خود با طرح این پرسش که "آیا مقامات قضایی قادر به صیانت از حقوق مردم در برابر اصحاب قدرت نیستند؟" خطاب به مشایی نوشته است: «برادرم! یاری خداوند و صبح نزدیک است...»
در حالی که احمدی‌نژاد بدون اشاره به جزئیات از "پرونده‌سازی" علیه مشایی خبر داده تا کنون مقامات قضائی از اطلاع‌رسانی شفاف درباره اتهام‌های او و زمان تشکیل دادگاه خودداری کرده‌اند.

کارت مشترک بانکی ایران و ترکیه برای تاجران و توریست‌ها

کارت مشترک بانکی ایران و ترکیه برای تاجران و توریست‌ها

ایران و ترکیه به زودی کارت مشترک بانکی توزیع می‌کنند. به تازگی اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پیشنهاد کرده بود که ایران و ترکیه در تجارت از تومان و لیر استفاده کنند.
محمدرضا حسین‌زاده مدیرعامل بانک ملی ایران روز شنبه (۸ اردیبهشت/۲۸ آوریل) در دیدار با مدیرعامل بانک "زراعت" ترکیه گفت: «سالیانه گردشگران زیادی از ایران و ترکیه به کشورهای یکدیگر سفر می‌کنند و استفاده از این کارت‌ها می‌تواند موجب رونق صنعت گردشگری شود.»
به گفته حسین‌زاده برای نخستین بار در پی قرارداد پیمان پولی سوآپ ارزی با ترکیه، گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) انجام گرفته که با استقبال خوب بازرگانان ایرانی و ترکیه‌ای همراه بوده است.

مدیرعامل و رئیس کانون بانک‌های ترکیه هم در این ارتباط گفته است که استفاده از کارت‌های بانکی مشترک به تبادل ارز دو کشور با یکدیگر و رونق تجارت کمک خواهد کرد.
اکثر بانک‌های ترکیه در کشورهای آسیای‌میانه و قفقاز شعبه دارند و بسیار فعال عمل می‌کنند. استفاده از کارت مشترک بانکی می‌تواند به تجار ایرانی در مراودات تجاری با این کشورها هم کمک کند. در این ارتباط مدیرعامل و رئیس کانون بانک‌های ترکیه هم گفته است که به زودی وزیر اقتصاد ترکیه به ایران سفر خواهد کرد.
اردوغان: ایران و ترکیه در تجارت از لیر و تومان استفاده کنند
رئیس جمهور ترکیه اخیرا در مصاحبه با شبکه خبری ان تی وی (NTV) پیشنهاد کرده بود که ایران و ترکیه در مناسبات تجاری از پول‌های ملی خود استفاده کنند. در این رابطه سندی هم میان دو کشور امضا شده است.
بیشتر بخوانید: اردوغان: ایران و ترکیه در تجارت از لیر و تومان استفاده کنند
اردوغان در این‌باره تاکیده بود: «مثلا در تجارت با ایران می‌توان از لیر و تومان استفاده کرد».
اردوغان همچنین گفت: «هنگامی که گردشگر ایرانی به ترکیه می‌آید می‌تواند با تومان تمام خریدهای خود را انجام دهد. هنگامی که شهروندان ترکیه نیز به ایران می‌روند به همان شکل قادر خواهند بود خریدهای خود را با لیر انجام دهند.»
افزایش گردشگران ایران در استانبول
تعداد گردشگران ایرانی به ترکیه در سال گذشته افزایش داشته است.
خبرگزاری آناتولی ترکیه از قول ارجان چچن، عضو هیئت مدیره "انجمن آژانس‌های مسافرتی و گردشگری منطقه خاورمیانه" و مسئول بازار ایران نوشته است که شمار گردشگران بازدید‌کننده ایرانی از استانبول پس از آلمان در رده دوم قرار دارد.

"هرکس بتواند از خوزستان مهاجرت می‌کند"

"هرکس بتواند از خوزستان مهاجرت می‌کند"

نماینده مردم اهواز می‌گوید نخبگان خوزستان به دلیل وضعیت بد آب‌وهوای این استان به دیگر نقاط کشور مهاجرت می‌کنند. او از افزایش آمار بیماری‌های تنفسی و سرطان و همچنین افت وضعیت اقتصادی این استان خبر داده است.
 خوزستان سال‌هاست که گرفتار بحران ریزگردهاست خوزستان سال‌هاست که گرفتار بحران ریزگردهاست
جواد کاظم‌نسب الباجی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در استان خوزستان می‌گوید ۳۴۵ هزار هکتار از مساحت استان خوزستان گرفتار پدیده ریزگردهاست. او در گفتگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفت که بسیاری از ساکنان خوزستان به دلیل گرد و غبار شدید در این منطقه به مهاجرت به سایر نقاط کشور از جمله به کرج و مشهد مجبور شده‌اند.
جواد کاظم‌نسب الباجی "سیاست‌های غلط در گذشته در حوزه نیرو و کشاورزی" را دلیل بحران کنونی استان خوزستان خواند و گفت: «حقابه این اراضی کشاورزی حاصلخیز (استان خوزستان) تامین نشده و این اراضی امروزه به شوره‌زار تبدیل شده است.»
او گفت: «از تبعات منفی ریزگردها به مهاجرت نخبگان و مردم، وضعیت بد اقتصادی و عدم سرمایه‌گذاری در استان خوزستان و مشکلات بهداشتی و درمانی می‌توان اشاره کرد. عده‌ای که توان مهاجرت دارند از این مناطق می‌روند و عده‌ای هم که توانایی مهاجرت ندارند، در معرض این پدیده شوم بوده و دچار مشکلات بهداشتی و درمانی می‌شوند.»
بیشتر بخوانید: آب آشامیدنی در دهها روستای شوش به طور کامل قطع شد
جواد کاظم‌نسب الباجی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در استان خوزستان از افزایش آمار ابتلا به بیماری‌های تنفسی و سرطان در این استان خبر داد و گفت :«سرمایه‌گذاران به دلیل آلایندگی موجود و وضعیت خاک حاضر به سرمایه‌گذاری در این منطقه نیستند، عصبانی شدن مردم و عدم آرامش فکری و درگیری‌هایی که در این منطقه وجود دارد نیز ناشی از تبعات ریزگردها است.»
سدسازی "ویرانگر" بر سرشاخه‌های کارون
جواد کاظم‌نسب الباجی همچنین از تخریب زیرساخت‌های برق و آب استان خوزستان به علت ریزگردها خبر داد. او با اشاره به کانون ریزگردها که گفته می‌شود در کشور همسایه عراق هستند، تأکید کرد که این کشور"هنوز امکانات لازم برای برخورد با ریزگردها را ندارد و نمی‌تواند در این زمینه اقدامات مناسبی را انجام دهد."
کارون طولانی‌ترین رود ایران است. کارون در گذشته پرآب‌ترین و عریض‌ترین رودخانه ایران بود کارون طولانی‌ترین رود ایران است. کارون در گذشته پرآب‌ترین و عریض‌ترین رودخانه ایران بود
او افزود: «متاسفانه هنوز هم حقابه هورالعظیم پرداخت نمی‌شود و با خشکاندن آن منطقه تبدیل به یکی از بزرگترین کانون‌های ریزگرد شده است و نیاز به حقابه دارد تا شاهد کم شدن ریزگردها باشیم.»

این نماینده خوزستان پیشنهاد کرد از کاشت گیاه کهور در کانون‌های داخلی ریزگردها حمایت شود و گفت: «این گیاه به آب زیاد نیاز ندارد، اما معتقدم بهترین راه‌حل این است که حقابه آب را به کشاورزان منطقه بدهند و مردم کشت کرده و خاک را بخوابانند. این بهترین و با صرفه‌ترین کار است چراکه نهال‌کاری بعد از ۵ سال جواب می‌دهد در حالی ‌که ما الان مشکل داریم و انتظار داریم کارشناسان وزارت جهاد و نیرو برای راه‌حل این مشکل اقدامات مناسبی داشته باشند.»
ریزگردهای خوزستان ۷ کانون داخلی دارند. تالاب خشک‌شده‌ی‌ هورالعظیم یکی از آنهاست. فعالان محیط‌زیست پروژه‌های انتقال آب از استان خوزستان را دلیل شکل‌گیری این کانون‌‌ها می‌دانند و خواستار اصلاح مدیریت منابع آب کشور هستند.
نمایندگان تشکل‌های زیست‌محیطی استان خوزستان ۲۸ فروردین در نامه‌ای به رئیس جمهوری اسلامی از "نگاه بهره‌کشی" از استان خوزستان انتقاد کرده بودند. آنها با اعتراض به پروژه‌های انتقال آب از این استان آنها را "محصول تفکر سازه‌ای شرکت‌های انحصاری مشاور، کارفرما و پیمانکاران و مجریان این توسعه یکجانبه‌نگرانه" خوانده بودند.
شورای هماهنگی تشکل‌های زیست‌محیطی خوزستان در این نامه ابراز تاسف کرده بود که در شرایط زوال روزافزون تالاب‌های این استان و تشدید پدیده ریزگردها، آب رودخانه‌ها به کمترین میزان خود در سال‌های اخیر رسیده، اما اجرای "طرح‌های متعدد و ویرانگر سدسازی و انتقال آب بر سرشاخه‌های کارون" همچنان ادامه دارد. 

متهم ردیف اول پرونده حملات تهران: ماهی ۵۰ دلار از داعش حقوق می‌گرفتم

متهم ردیف اول پرونده حملات تهران: ماهی ۵۰ دلار از داعش حقوق می‌گرفتم

متهم ردیف اول پرونده حمله به مجلس ایران و آرامگاه آیت‌الله خمینی در خرداد ۹۶ که به وارد کردن سه نفر از مهاجمان این حملات به خاک ایران متهم شده، در دادگاه علنی گفت که پس از آموزش تئوریک و نظامی در عراق٬ ماهی «۵۰ دلار» از داعش حقوق می‌گرفته است.
خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، میزان٬ هویت این متهم را «س.م.» معرفی کرده و نوشته است که علاوه بر او، هفت متهم دیگری که روز گذشته٬ کیفرخواست آنها قرائت شده بود٬ همراه با وکلای مدافع خود در دادگاه حضور داشتند.
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات هشت متهم حمله به مجلس ایران و آرامگاه آیت‌الله خمینی در ۱۷ خرداد ماه ۹۶، در حالی امروز علنی برگزار شد که روز شنبه هشتم اردیبهشت، پس از نخستین جلسه٬ اعلام شده بود جلسات بعدی٬ غیرعلنی خواهد بود.
خبرگزاری فارس پس از برگزاری جلسه اول٬ نوشته بود که با نظر ابوالقاسم صلواتی٬ رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و قاضی این دادگاه٬ از روز یکشنبه٬ جلسات رسیدگی به پرونده این افراد به صورت غیرعلنی برگزار می‌شود.
این پرونده به گفته قاضی دادگاه ۲۶ متهم دارد و در نخستین جلسه دادگاه اعلام شد که هشت متهم اصلی این پرونده بین روزهای ۱۷ خرداد تا سوم تیر ۹۶ بازداشت شده‌اند.
ساختمان مجلس و آرامگاه آیت‌الله خمینی در تهران روز ۱۷ خرداد ۹۶ هدف دو حمله همزمان قرار گرفتند که ساعاتی بعد گروه حکومت اسلامی، داعش، مسئولیت آنها را بر عهده گرفت. در این حمله ۱۷ تن کشته و بیش از ۵۰ تن نیز زخمی شدند.
به دنبال این حمله٬ مقام‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی از بازداشت ده‌ها تن از افراد مظنون به ارتباط با گروه داعش در مناطق مختلف ایران خبر دادند.
نماینده دادستان نیز در نخستین جلسه دادگاه اعلام کرد که چهار نفر از اعضای این گروه در عراق بوده و در بهمن ۹۵ به ایران وارد شده بودند. بر اساس اظهارات نماینده دادستان، سه نفر از این افراد به همراه دو نفر دیگر به مجلس و آرامگاه آیت‌الله خمینی حمله کرده‌اند.
«حضور در گروه داعش»، «قاچاق مهمات و اسلحه جنگی»، «جعل سند و شناسنامه» و«حمل و نگهداری سلاح جنگی» از جمله اتهام‌های مطرح شده درباره این هشت نفر است و آنان به «افساد فی الارض» نیز متهم شده‌اند که می‌تواند برایشان حکم اعدام را به دنبال داشته باشد.
در جلسه روز یکشنبه دادگاه، «س.م.» متهم ردیف اول این پرونده، گفته است که «سابقه کیفری» نداشته و «داماد خواهرش» او را با گروه داعش مرتبط کرده بود.
او اضافه کرده که پس از سه روز پیوستن به این گروه، قصد داشته به ایران بازگردد و از سوریه «فرار» کند که او را «کنار یک جنازه دار زده بردند و گفتند هر کس از ما جدا شود خود و خانواده‌اش را نابود می‌کنیم».
این متهم گفته که «یک‌بار به صورت غیر‌قانونی٬ به مدت ۲۵ روز به افغانستان» رفته که به گفته قاضی صلواتی٬ در آنجا «آموزش نظامی» دیده بود.
«س‌.‌م» همچنین افزوده است که پس از آن، به منظور بازگرداندن داماد خواهرش به سوریه رفته و در حویجه عراق٬ «۲۰ روز» آموزش تئوریک و بعد از آن آموزش نظامی و «یک هفته» آموزش کار با کلاشنیکف دیده است.
آن‌طور که در گزارش میزان به نقل از این متهم آمده، او بعد از اتمام آموزش و «مسلح» شدن٬ «ماهی ۵۰ دلار» از گروه داعش حقوق می‌گرفته است. این متهم با این حال «بیعت» کردن خود با گروه دولت اسلامی را رد کرده است.
در جلسه روز یکشنبه، قاضی دادگاه ابوالقاسم صلواتی٬ مدعی شد که این متهم با نام «ابو انصار» در «جبهه‌های کرکوک» حضور داشته٬ «سه تروریست تا بن دندان مسلح» را «از داعش تحویل گرفته» و به ایران آورده است.
همچنین در حالی که متهم علت تماس برقرار نکردن با خانواده خود هنگام ورود به ایران را «نداشتن موبایل» عنوان کرده، قاضی دادگاه این ادعا را رد کرده و می‌گوید «تشکیلات» به او اجازه برقراری تماس نداده بود.
در اظهارات «س‌.‌م» همچنین آمده که به وی گفته بودند تنها باید «نظامی‌ها را بکشی» و تنها به دلیل «قانون» گروه داعش٬ کمربند انفجاری به خود بسته بود.
متهم ردیف اول این پرونده همچنین در پاسخ به سؤال قاضی که پس از جدا شدن تیم «ترور» از او به منظور انجام عملیات٬ چرا آنها را لو نداده٬ نیز گفته است که فکر می‌کرده آنها به «عراق» بازمی‌گردند.
پس از حمله به ساختمان مجلس شورای اسلامی و آرامگاه آیت‌الله خمینی٬ وزارت اطلاعات ایران بدون اشاره به نام خانوادگی، نام مهاجمان کشته شده در این حملات را رامین، قیوم، فریدون، ابوجهاد و سریاس اعلام کرده بود.
منابع امنیتی ایران همچنین از دستگیری یک زن ایرانی خبر داده بودند که به گفته آنها نقش «هدایت» عاملان حمله به آرامگاه آیت الله خمینی را به عهده داشته است. با این حال٬ پس از دیگر به نام و وضعیت وی٬ اشاره‌ای نشد.
در گزارش منتشر شده در خبرگزاری میزان نام اختصاری برخی از متهمان این پرونده «س. م.» متهم ردیف اول، «ر. ب.» متهم ردیف دوم، «م. م» متهم ردیف چهارم، «س. ع.» متهم ردیف پنجم و «ع. ب.» متهم ردیف هشتم اعلام شده است.
در واکنش به حمله تهران، سپاه پاسداران روز ۲۸ خرداد ۹۶ اعلام کرد که به تلافی حملات تهران یکی از مراکز گروه حکومت اسلامی در دیرالزور سوریه را هدف موشک‌های خود قرار داده است.
شمار موشک‌های شلیک‌شده شش فروند اعلام شد و سپاه پاسداران این عملیات را «موفقیت‌آمیز» دانست، گرچه روزنامه هاآرتص به نقل از مقام‌های نظامی اسرائیل نوشت که از مجموع موشک‌های شلیک شده تنها دو موشک به اهداف مورد نظر اصابت کرده‌اند.

تشدید فعالیت‌های دیپلماتیک آمریکا برای تحریم گسترده برنامه موشکی ایران

تشدید فعالیت‌های دیپلماتیک آمریکا برای تحریم گسترده برنامه موشکی ایران

آمریکا فشار بر متحدان اروپایی برای اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی را افزایش می‌دهد. مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا از کشورهای اروپایی خواست برای متوقف کردن برنامه‌های موشکی ایران اقدام کنند.
برایان هوک، از نزدیک‌ترین مشاوران وزیر خارجه جدید آمریکا می‌گوید جامعه بین‌المللی باید برای متوقف کردن برنامه موشکی ایران، تحریم‌های شدیدی علیه تمام افراد و نهادهای مرتبط با این برنامه اعمال کنند.
هوک که مایک پومپئو را در نخستین سفر منطقه‌ای به عنوان وزیر خارجه آمریکا همراهی می‌کند تاکید کرده که او در دیدار با مقامات اروپایی این درخواست را به صراحت مطرح کرده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
به گزارش "اشپیگل آنلاین"، برایان هوک روز گذشته (شنبه ۸ اردیبهشت/ ۲۸ آوریل) در ریاض گفت برنامه‌های موشکی ایران تهدیدی برای ثبات و امنیت جهانی است.
مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا می‌گوید ضرورت بازنگری در توافق هسته‌ای با ایران و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از محورهای اصلی رایزنی‌های واشینگتن با کشورهای اروپایی بوده است.
مایک پمپئو روز جمعه در نشست کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل حضور یافت و پس از آن به عربستان سعودی سفر کرد.
بیشتر بخوانید: وزیر پیشنهادی ترامپ اصلاح برجام را از اولویت‌های خود خواند
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتشار عکسی از مایک پومپئو و همتای سعودی او  در صفحه توئیتر خود از دیدار و گفت‌وگوی آنها در ریاض خبر داده است. وزیر خارجه ایالات متحده در این سفر با ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان نیز ملاقات می‌کند.
سخنگوی وزیر خارجه آمریکا می‌گوید عربستان برای دست یافتن به آینده صلح‌آمیز منطقه نقشی مهم و پیشتاز دارد.

رایزنی با عربستان و اسرائیل
مقصد بعدی وزیر خارجه آمریکا در نخستین سفرش به خاورمیانه در این سمت اورشلیم (بیت‌المقدس) خواهد بود. برایان هوک به خبرنگاران گفته برنامه‌های موشکی ایران یکی از مسائل اصلی مذاکرات پومپئو با مقامات ارشد عربستان و اسرائیل در روز یک‌شنبه است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده بارها از توافق هسته‌ای با ایران به شدت انتقاد کرده و خواستار بازنگری در آن شده است. او می‌گوید این توافق باید به گونه‌ای اصلاح شود که از جمله برنامه موشک‌های بالستیک ایران را متوقف کند.
جمهوری اسلامی تا کنون هر گونه مذاکره مجدد بر سر توافق هسته‌ای را رد کرده است. سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای (بریتانیا، فرانسه و آلمان)، گرچه در مورد برنامه‌های موشکی و آنچه نقش بی‌ثبات کننده ایران در منطقه خوانده می‌شوند با آمریکا هم‌صدا هستند، بر ضرورت پایبندی همه به توافق هسته‌ای تاکید می‌کنند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در فرودگاه ریاض مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در فرودگاه ریاض
بیشتر بخوانید: ادامه اختلاف نظر ترامپ و مکرون بر سر برجام
رئیس جمهور آمریکا باید تا روز ۱۲ ماه مه (۲۲ اردیبهشت) درباره پایبندی به توافق و ادامه تعلیق تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران تصمیم بگیرد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در روزهای گذشته و در دیدار با دونالد ترامپ تلاش کردند او را به پایبندی به توافق هسته‌ای ترغیب کنند که ظاهرا موفق نبوده‌اند.

سه تاجر ایرانی- آمریکایی به نقض تحریم‌های ایران متهم شدند

سه تاجر ایرانی- آمریکایی به نقض تحریم‌های ایران متهم شدند
وزارت دادگستری آمریکا سه تاجر ایرانی- آمریکایی را به نقض تحریم‌های ایالات‌متحده آمریکا علیه ایران متهم کرده است. این سه تاجر ساکن کالیفرنیا متهم هستند که از سراسر دنیا قطعات خودرو می‌خریدند و به ایران می‌فرستادند.
ساختمان دادگاه فدرال سانفرانسیسکو ساختمان دادگاه فدرال سان‌فرانسیسکو
سه بازرگان آمریکایی ساکن کالیفرنیا که دارای تابعیت ایرانی نیز هستند به نقض تحریم‌های ایران متهم شدند. بر اساس بیانیه دادستانی شمال کالیفرنیا، این سه بازرگان از "راهکارهایی برای انتقال پول از طریق خدمات بین‌المللی مالی" استفاده می‌کردند تا قطعات خودرو به ایران صادر کنند.
سه بازرگان ایرانی - امریکایی متهم هستنند که با کمک "موسسات مالی ممنوع" درآمد خود را از تهران به آمریکا منتقل می‌کردند. آنها از قرار از سراسر دنیا قطعات خودرو می‌خریدند و به تهران صادر می‌کردند. هنوز روشن نیست که آنها چه قطعاتی به ایران صادر کرده و حجم معاملات آنها چقدر بوده است.
 دادگستری شمال کالیفرنیا نام این سه تاجر را صدر عماد واعظ، پوران آزاد و حسن‌علی مشیر فاطمی ذکر کرده است. به گفته مقامات قضایی آمریکا نام این سه نفر به عنوان مدیران اجرایی یک شرکت تولیدی مستقر در تهران ثبت شده‌است. این سه نفر پس از تحققیات وزارت بازرگانی، وزارت امنیت میهن و پلیس جنایی آمریکا بازداشت شدند.

عماد واعظ و پوران آزاد در محل اقامت این سه تاجر در شهر لوس‌آلتوزهیلز واقع در کالیفرنیا و مشرف فاطمی در فرودگاه بین‌المللی سن‌فرانسیسکو اوایل ماه آوریل بازداشت و ۱۹ آوریل (۳۰ فروردین) پس از پرداخت وثیقه به طور موقت آزاد شدند.
نقض مقررات منع معامله و تجارت با ایران
تحریم‌های ایالات متحده آمریکا علیه ایران، شهروندان آمریکایی را از انجام هرگونه معامله و تجارت با اشخاص و موسسات ایرانی منع می‌کند. این محدودیت‌ها، بانک‌های آمریکایی را نیر شامل می‌شود و موسسات مالی این کشور از ارائه خدمات مالی به اشخاص و نهادهای ایرانی، بدون مجوز دولت آمریکا، منع شده‌اند. 
بیشتر بخوانید: مجلس نمایندگان آمریکا طرح تحریم‌های جدید علیه ایران را تصویب کرد 
اگر اتهام نقض تحریم‌های ایران و قاچاق کالا توسط این سه تاجر ایرانی- آمریکایی ثابت شود، آنها به حداکثر ۳۰ سال زندان و پرداخت مجازات نقدی به مبلغی تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار یورو محکوم خواهند شد. زمان دادگاه این سه تاجر ایرانی- آمریکایی یازدهم ژوئیه (۲۱ خرداد) برگزار می‌شود. 

شنبه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۹۷

پیامدهای حقوقی مصوبه کنگره آمریکا برای گروگان‌گیران ایرانی

پیامدهای حقوقی مصوبه کنگره آمریکا برای گروگان‌گیران ایرانی

مصوبه اخیر کنگره آمریکا می‌تواند برای افرادی که در گروگان‌گیری سفارت آمریکا پس از انقلاب دست داشتند نیز پیامدهای ناخوشایندی داشته باشد. شماری از گروگان‌گیرها به آمریکا رفت‌وآمد می‌کنند و برخی حتی در آنجا خانه خریده‌اند. 
عملیات گروگان‌گیری در سفارت آمریکا در تهران (۱۳۵۸) عملیات گروگان‌گیری در سفارت آمریکا در تهران (۱۳۵۸)
جیسون رضائیان در مقاله‌ای که روز شنبه (۲۹ آوریل / ۹ اردیبهشت) در واشنگتن پست منتشر شد بر پیامدهای حقوقی آخرین مصوبه کنگره آمریکا برای تنبیه مقامات جمهوری اسلامی تاکید ورزیده که به نقض حقوق بشر و "گروگان‌گیری" متهم هستند.
روز پنجشنبه  (۲۶ آوریل) نمایندگان کنگره لایحه موسوم به "مسئولیت ایران در زمینه حقوق بشر و گروگان‌گیری" را با ۴۱۰ رای موافق و ۲ رای مخالف تصویب کردند.
گزارشگر واشنگتن‌پست در مقاله خود به سخنرانی‌های نمایندگان کنگره و گفت‌وگوهای خصوصی خود با آنها استناد می‌کند و آن را با این جمله تد پو، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آغاز کرده است: «روز تسویه‌حساب با رژیم ایران فرارسیده است».
رضائیان سپس می‌نویسد: «طرحی که روز پنجنشبه (۲۷ آوریل) در مجلس نمایندگان به تصویب رسید، تازه‌ترین تلاش برای پایان دادن به سنت گروگان‌گیری شهروندان آمریکایی توسط حکومت ایران است».
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
گزارشگر ایرانی-آمریکایی تاکید می‌کند که برای آزادی شهروندان آمریکایی از زندان‌های ایران اقدامات مشابهی در گذشته نیز صورت گرفته، اما مصوبه یادشده به دو دلیل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است: نخست اینکه تنها به آزادی زندانیان اکتفا نمی‌کند بلکه دقیق‌تر به روند گروگا‌ن‌گیری به عنوان وسیله‌ای برای‌تاثیرگذاری بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی می‌پردازد. دوم اینکه از تصویب تحریم‌های فله‌ای که می‌توانند به ملت ایران آسیب برسانند می‌پرهیزد و تنها مقاماتی را در تیررس تحریم‌ها قرار می‌دهد که در روند گروگان‌گیری‌ها تاثیرگذار بوده یا به طور مستقیم در آنها شرکت داشته‌اند.
سفرهای مقامات ایرانی به آمریکا
رضائیان در مقاله خود به سفرهای مسئولان جمهوری اسلامی به ایالات متحده اشاره می‌کند. به عنوان نمونه، شمار زیادی از مقامات ایرانی برای شرکت در نشست‌های سازمان ملل به نیویورک می‌روند. رضائیان در این راستا از معصومه ابتکار نیز نام می‌برد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری که گروگان‌های سفارت آمریکا در سال‌های اول انقلاب به او لقب "خواهر ماری" داده بودند، یکی از سخنگویان "دانشجویان خط امام" بود که در آبان ۱۳۵۸ سفارت آمریکا را اشغال کردند و شماری از کارمندان آن را ۴۴۴ روز گروگان گرفتند.
جیسون رضائیان: این گونه اقدام (گروگان‌گیری) را تروریست‌ها و دزدان دریایی به‌کار می‌برند نه کشورهای به‌رسمیت شناخته ‌شده جیسون رضائیان: این گونه اقدام (گروگان‌گیری) را تروریست‌ها و دزدان دریایی به‌کار می‌برند نه کشورهای به‌رسمیت شناخته ‌شده
گزارشگر ایرانی‌تبار واشنگتن پست می‌نویسد: «رژیم ایران نمی‌داند یا نمی‌خواهد بپذیرد که این گروگان‌گیری‌ها جنایت علیه بشریت به‌شمار می‌روند و قوانین بین‌المللی عرفی را نقض می‌کنند».
او در ادامه تاکید می‌ورزد که مقامات ایرانی تاکنون نسبت به مسئولیت شخصی خود در این گونه اعمال بی‌اعتنا بوده‌اند زیرا کسی از آنها بازخواست نکرده است. به اعتقاد او اقداماتی مانند مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا به آنها می‌فهماند که باید به عنوان فرد پاسخگو باشند.
پیامد گروگان‌گیری برای اسیران
جیسون رضائیان به این نکته نیز اشاره می‌کند که عمل گروگان‌گیری برای جمهوری اسلامی تنها یک کنش سیاسی به‌شمار می‌رود اما پیامدهای روحی و جسمی فراوانی برای گروگان‌ها دارد.
او می‌نویسد: «گروگان‌گیری زندگی برخی را از بین می‌برد، اعضای خانواده را از یکدیگر جدا می‌کند و ضربه روحی ماندگاری به فرد می‌زند. آیا نمونه‌های نقض حقوق بشر بدتر از این هم وجود دارد؟  بی‌شک نه. این اقدام هر گونه پیمان بین‌المللی را لگدمال می‌کند و باید خاتمه یابد. این گونه اقدام را تروریست‌ها و دزدان دریایی به‌کار می‌برند نه کشورهای به‌رسمیت شناخته ‌شده».
جیسون رضائیان خود در تیر ماه ۱۳۹۳ به همراه همسرش در تهران دستگیر شد و حدود ۱۸ ماه را در زندان‌های جمهوری اسلامی سپری کرد. او پس از آزادی علیه جمهوری اسلامی به دادگاه فدرال ایالات متحده شکایت کرد.

انتقاد دو نماینده مجلس از بسته ماندن مرزها به روی کولبران

انتقاد دو نماینده مجلس از بسته ماندن مرزها به روی کولبران

تجمع اهالی بانه با درخواست بازگشایی مرزها برای کولبران
در حالی که اعتراض‌ها به محدود شدن ورود کالا از مرزهای غرب و شمال غرب ایران و افزایش تعرفه‌ها در این منطقه همچنان ادامه دارد، دو نماینده مجلس از اینکه برخلاف وعده‌های قبلی، مرزها همچنان به روی کولبران بسته است انتقاد کردند.
قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، شنبه هشتم اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرگزاری «خانه ملت»، با اشاره به اینکه «ممر درآمد مردم این استان‌ها از طریق مرز، کوله‌بری و تجارت است»، از تصمیم وزارت کشور در این زمینه انتقاد کرد.
اجرای طرح «مبادلات مرزی با کارت پیله‌وری» که بستن مرزها به روی کولبران و همچنین افزایش تعرفه‌های گمرکی را به همراه داشت، از نهم اسفند ۹۶ و از بازارچه سیرانبند در بانه، در استان کردستان، آغاز شد.
اجرای این طرح با اعتراض گسترده کولبران و مغازه‌داران شهرهای مختلف در استان‌های کردستان و آذربایجان غربی روبه‌رو شد و همچنین انتقاد شدید نمایندگان این شهرها در مجلس را در پی داشت.
اعتراض‌ها از روزهای ابتدایی فروردین آغاز شد و معترضان در برخی شهرها دست به اقدام نمادین «پهن کردن سفره خالی در کوچه‌ها و خیابان‌ها» زدند.
قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه در مجلس، بدون اشاره به جزئیات، بر «شرایط کشور در سال ۹۷» تأکید کرده و از وزارت کشور و مسئولان امور مرزی خواسته است که «جدیت بیشتری در کار خود داشته باشند».
با این حال یک نماینده دیگر مجلس گفته است مسئولان وزارت کشور با اینکه وعده داده بودند مرزها را به روی کولبران باز می‌کنند، همچنان خبری نیست.
محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان در مجلس، به وبسایت خبری «اعتمادآنلاین» گفته است پس از نوشتن چندین نامه به وزیر کشور و رئیس مجلس درباره بسته شدن معابر مرزی، و پس از چندین تذکر در صحن علنی مجلس، «در نهایت اعلام کردند که حداقل معابر کولبری را باز می‌کنند ولی هنوز از تحقق این وعده خبری نیست».
آقای عثمانی همچنین گفته است: «هنوز سر درنیاوردیم که چه کسی این تصمیم را گرفته است چون مسئولان به یکدیگر پاس می‌دهند ولی ما وزیر کشور را مسئول می‌دانیم. مسئولین باید بیایند وضع زندگی مردم را ببینند و بعد تصمیم بگیرند».
پیش از این چند نماینده دیگر مجلس نیز از بسته شدن مرزها به روی کولبران و افزایش تعرفه‌ها بشدت انتقاد کرده بودند.
محسن بیگلری، نماینده سقز و بانه، حدود ۱۰ روز پیش در نطق خود در مجلس گفت: «جای تعجب است که فقط کالای کولبران به عنوان قاچاق دیده می‌شود و دستور بسته شدن بازارچه‌های مرزی داده می‌شود، اما با قاچاق سازمان‌یافته و واردات غیرقانونی خودروهای لوکس برخوردی نمی‌شود».
رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر، نیز دولت را به «بی‌تدبیری» متهم کرده و هشدار داده است که انسداد مرز «امرار معاش ۷ میلیون بازرگان و ده‌ها هزار تن از کسبه و کولبران» را با اخلال مواجه کرده است.
با این حال استاندار کردستان گفته است دولت قصد دارد تغییراتی در طرح مبادلات مرزی انجام دهد و تلاش می‌کند تعرفه‌های گمرکی کاهش یابد.
بهمن مرادنیا، استاندار کردستان، هفته گذشته در دیدار با معترضان گفته بود: «تا این لحظه، تخفیف ۲۰ درصدی در تعرفه‌های گمرکی قطعی است و تلاش می‌کند این تخفیف افزایش پیدا کند». مغازه‌داران و کسبه شهرهای غربی ایران خواستار تخفیف ۵۰ درصدی در تعرفه‌های گمرکی هستند.
از سوی دیگر برخی رسانه‌های محلی از بازداشت چند تن از مغازه‌داران و معترضان خبر داده‌اند. با این حال، این بازداشت‌ها هنوز از سوی مقام‌های قضایی ایران تایید نشده است.
بنابر گزارش‌ها، یکی از بازداشت‌شدگان جوانی به نام «یادگار صادقی» بود که ۲۹ فروردین پس از سوال از سعید جلیلی، نماینده رهبر در شورای عالی امنیت ملی،‌ بازداشت شد.

نخستین جلسه محاکمه "مهاجمان داعشی" به مجلس ایران برگزار شد

نخستین جلسه محاکمه "مهاجمان داعشی" به مجلس ایران برگزار شد

دادگاه انقلاب تهران رسیدگی به پرونده متهمان حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه آیت‌الله خمینی را آغاز کرد. هشت نفر از این افراد که متهم به عضویت در گروه تروریستی "داعش" هستند در نخستین جلسه دادگاه حضور داشتند.
آغاز محاکمه متهمان حمله مسلحانه به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه آیت‌الله خمینی، هشتم اردیبهشت ۹۷ آغاز محاکمه متهمان حمله مسلحانه به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه  خمینی، هشتم اردیبهشت ۹۷
بر اساس کیفرخواستی که در نشست روز شنبه، ۸ اردیبهشت ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران خوانده شد در مجموع ۲۶ نفر به دست داشتن و مشارکت در دو حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه روح‌الله خمینی در خردادماه سال گذشته متهم شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس در نخستین جلسه رسیدگی به این پرونده ۸ نفر از متهمان، وکیلان آنها و شماری از اعضای خانواده قربانیان حضور داشته‌اند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
نماینده دادستان اتهام‌های متهمان این پرونده از جمله "خرید، حمل و نگهداری سلاح جنگی سبک، نیمه‌سنگین و سنگین" اعلام کرده است.
دو حمله تروریستی تقریبا همزمان
۱۷ خرداد سال گذشته بخش مراجعات مردمی ساختمان مجلس شورای اسلامی هدف یک حمله مسلحانه قرار گرفت. در این حمله ۱۷ نفر از مراجعان و ماموران انتظامی و ۵ مهاجم کشته شدند.
چند دقیقه پس از این حمله، گروه دیگری که مانند گروه اول متهم به ارتباط و همکاری با گروه تروریستی "دولت اسلامی" (داعش) هستند پیش از انجام عملیات در محوطه بیرونی آرامگاه خمینی هدف گلوله ماموران امنیتی و انتظامی قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید: شکوه و انتقاد از سپاه به خاطر "کوتاهی" در حفاظت از مجلس
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ابوالقاسم صلواتی، قاضی و رئیس دادگاه انقلاب تهران گفته است: «پرونده ۲۶ متهم دارد که کیفرخواست بقیه اعضای گروه نیز در جلسات دیگر و با حضور متهمان و وکلایشان قرائت خواهد شد و فردا جلسه رسیدگی به اتهامات اولین متهم پرونده است.»
نخستین حمله تروریستی "داعش" در ایران
نماینده دادستان می‌گوید تمامی متهمان حاضر در نخستین جلسه دادگاه در فاصله زمانی ۱۷ خرداد تا سوم تیرماه سال گذشته شناسایی و بازداشت شده‌اند. حمله‌های مسلحانه سال گذشته نخستین عملیات تروریستی اسلام‌گرایان افراطی در داخل ایران محسوب می‌شود.
Iran - Gericht Verhandlung Mutmaßliche IS Mitglieder in Tehran (mizan.ir) چهار نفر از هست متهمی که در نخستین جلسه دادگاه حضور یافتند
مطابق متن کیفرخواستی که در دادگاه خوانده شد "س.م." یکی از متهمان این پرونده است که سال ۹۴ از کشور خارج شد و پس از پیوستن به تروریست‌های "داعش"، در سال ۹۶ "با سلاح و مهمات جنگی در حالی که کمربند انتحاری به خود بسته بوده" وارد ایران شده است.
بیشتر بخوانید: روایت‌های متفاوت سپاه و دولت از حمله موشکی به "داعش"
این متهم در دو عملیات تروریستی سال گذشته به طور مستقیم دست نداشته و نماینده دادستان علت آن را "هماهنگی برای انجام عملیات‌های دیگر" عنوان کرده است.
سپاه پاسداران می‌گوید دو هفته پس از حمله مسلحانه به مجلس شورای اسلامی در یک عملیات تلافی‌جویانه مواضع "داعش" در استان دیرالزور در شرق سوریه را با موشک هدف قرار داده است.

آب آشامیدنی در دهها روستای شوش به طور کامل قطع شد

آب آشامیدنی در دهها روستای شوش به طور کامل قطع شد

آب رودخانه کرخه به قدری پایین آمده که تأمین آب آشامیدنی ۴۳ روستای شهرستان شوش غیرممکن شده است. در استان یزد هم ۳۵۰ روستا مشکل کمبود آب دارند و آب آشامیدنی مردم از طریق تانکر ثابت و سیار تأمین می‌شود.
محمد رازقی، رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان شوش در استان خوزستان، گفت کاهش دبی در رودخانه کرخه موجب قطع شبکه آب آشامیدنی در ۴۳ روستای بخش شاوور این شهرستان شده است. به گفته این مقام محلی سطح آب رودخانه به قدری پایین آمده که دیگر تامین آب این روستاها با جمعیتی حدود ۱۸ هزار نفر ممکن نبوده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شوش همچنین گفته است که حتی با جابجایی پمپ‌های اسکله تاسیسات آبرسانی هم دیگر نمی‌توان آب رودخانه را به مجتمع آبرسانی انتقال داد.
این مقام محلی در ارتباط با چاره‌جویی تامین آب روستائیان گفته است با اینکه آب از سد رودخانه کرخه رهاسازی شده، اما همچنان دبی رودخانه کرخه در محدوده ایستگاه پمپاژ آب تاسیسات آبرسانی این روستاها پایین است و امکان برداشت آب نیست.
دبی در منابع آب به حجم آب جا به جاشده از یک رودخانه یا دریچه سد در مدت زمان مشخص گفته می‌شود.
بیشتر بخوانید: تنها سه درصد از مساحت ایران مشکل کم‌آبی ندارد
وضعیت کم‌آبی یا بی‌آبی در استان خوزستان به سخت‌ترین مرحله خود وارد شده و مشکل تامین آب روستاها لاینحل مانده است. علاوه بر آن تعداد زیادی از روستاهای استان خوزستان با مشکل افت فشار آب هم روبرو هستند.
آب آشامیدنی ۶۰۰ روستای یزد جیره‌بندی شد
محمد فاتحی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) یزد هم اطلاع داده که آب آشامیدنی ۶۰۰ روستا در این استان جیره‌بندی شده است. او همچنین گفته است که برای رفع مشکل کمبود آب اقدام‌هایی از جمله حفر، تجهیز و بهسازی ۴۵ حلقه چاه، اصلاح و بازسازی ۱۱۶ کیلومتر خطوط شبکه توزیع و انتقال آب انجام شده است.
به گفته آقای فاتحی هم اکنون ۳۵۰ روستای یزد مشکل کمبود آب دارند، ۱۵۰ روستا در مناطق کوهستانی و سخت‌گذر استان قرار دارند که با بی‌‌آبی روبرو هستند‌.
برای رفع مشکلات آب مقامات محلی گفته‌اند که انتقال آب شرب با استفاده از ۵۲۵ دستگاه تانکر ثابت و ۱۶ تانکر سیار انجام می‌‌شود.
بیشتر بخوانید: معاون رئیس جمهور: ایران در بخش آب به ورشکستگی رسیده است
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی (آبفار) یزد تاکنون ۱۱۰ منبع آبی استان یزد خشک و از مدار تولید خارج شده و ۱۸۰ مورد هم با کاهش شدید آبدهی مواجه هستند.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه ۱۳۹۵، یک میلیون و ۱۳۸هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد اهالی در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.

ترامپ در نشست خبری مشترک با مرکل: ایران به سلاح اتمی دست نخواهد یافت

ترامپ در نشست خبری مشترک با مرکل: ایران به سلاح اتمی دست نخواهد یافت
 

آنگلا مرکل دومین رهبر خارجی محسوب می‌شود که با سفر به واشینگتن در روزهای اخیر دونالد ترامپ را تشویق کرده تا آمریکا همچنان در توافق هسته‌ای باقی بماند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در نشست خبری مشترکی با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که در کاخ سفید انجام شد وعده داد که ایران به سلاح اتمی دست نخواهد یافت.
وی اظهار داشت: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که این حکومت آدم‌کش حتی نزدیک سلاح هسته‌ای نیز نخواهد شد.»
بر اساس گزارش شبکه خبری سی‌بی‌اس، رئیس جمهور آمریکا سپس با این پرسش مواجه شد که آیا گزینه برخورد نظامی با ایران را در صورت لزوم در نظر دارد یا نه که وی در پاسخ گفت: «من دراین باره صحبت نمی‌کنم که آیا از نیروی نظامی استفاده می‌کنم یا نه...اما می‌توانم به شما اطمینان دهم که آنها سلاح هسته‌ای نخواهند ساخت. می‌توانید روی این حرف حساب کنید.»
دولت دونالد ترامپ وعده داده که اگر توافق هسته‌ای با ایران اصلاح نشود، آمریکا دیگر در برجام باقی نخواهد ماند. در این راستا قدرت‌های اروپایی با امریکا وارد مذاکره شده‌اند به طوری که گزارش شده یکی از موضوعات محوری دیدار صدراعظم آلمان با رئیس جمهور آمریکا، برجام بوده است.
بر اساس گزارش نشریه پولیتیکو، خبرنگاران در این نشست خبری از آنگلا مرکل نیز درباره احتمال خروج آمریکا و موضع آلمان پرسیده‌اند که وی پاسخ داده، دیپلمات‌های آلمانی همچنان به مذاکرات فشرده خود با ایالات متحده ادامه خواهند داد.
خانم مرکل سپس افزود: «این یک قطعه از موزائیک است، قطعه‌ای که اگر دوست داشته باشید می‌توانیم ساختار موردنظرمان را روی آن بنا کنیم. باید ببینیم که شرکای آمریکایی‌ ما چه تصمیمی گرفته‌اند.»
مرکل که با ترامپ در کاخ سفید یک نهار کاری داشت، دومین رهبر خارجی محسوب می‌شود که با سفر به واشینگتن در روزهای اخیر ترامپ را تشویق کرده تا آمریکا همچنان در توافق هسته‌ای باقی بماند.
پیش از او امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که به واشینگتن سفر کرده بود در این باره به رایزنی با همتای آمریکایی خود پرداخت اما در نهایت پیش از آن که به کشور خود بازگردد در جمع خبرنگاران اذعان داشت که تلاش‌هایش ناموفق بوده و آمریکا احتمالا از توافق خارج خواهد شد.
دونالد ترامپ چهار شرط را برای ادامه همراهی آمریکا با برجام تعیین کرده است که عبارتند از «دسترسی فوری» بازرسان بین‌المللی به تمامی مکان‌ها و تاسیسات ایران، دائمی شدن محدودیت‌ها برای برنامه هسته‌ای ایران، دریافت این تضمین که ایران به سلاح هسته‌ای نزدیک نخواهد شد، و محدودیت برنامه موشک‌های بالستیک ایران.
در این راستا مایک پمپئو وزیر خارجه جدید آمریکا روز جمعه پس از جلسه وزیران خارجه کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو تاکید کرد که اگر این اصلاحات اعمال نشود، دونالد ترامپ تمایلی به ادامه حضور در برجام نخواهد داشت.

تلاش «هکرهای ایرانی» برای رخنه به حساب‌های فعالان سیاسی-مدنی، از جمله دوتابعیتی‌ها

تلاش «هکرهای ایرانی» برای رخنه به حساب‌های فعالان سیاسی-مدنی، از جمله دوتابعیتی‌ها
 

این کمپین روز شنبه هشتم اردیبهشت، اعلام کرد که در دو هفته گذشته هکر‌های ایرانی برای در اختیار گرفتن حساب‌های ای‌میل و شبکه‌های اجتماعی گروهی از چهره‌های شناخته‌ شده ایرانی و دو ملیتی و افراد فعال در حوزه‌های امور خیریه‌ و آموزشی، تلاش کرده‌‌اند.
در این گزارش به نام این افراد اشاره نشده و تنها اعلام شده که دامنه این حملات از ایالت کالیفرنیا و واشینگتن دی‌.سی در آمریکا تا تهران را در برمی‌گیرد.
به گفته این کمپین، برخی از افرادی که مورد حملات هکرها قرار گرفته‌اند، با افراد دستگیرشده در ایران ارتباط داشته‌اند یا در حوزه‌های مرتبط با فعالیت آنها، مشغول به فعالیت بوده‌اند.
براساس این گزارش، نام برخی از افرادی که هدف این حملات قرار گرفته‌اند، طی هفته‌های گذشته بارها در رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران «با طرح اتهامات بی‌اساس»، ذکر شده است.
عباس عدالت، استاد دانشگاه امپریال کالج و از فعالان مخالف تحریم و جنگ علیه ایران، جدیدترین فرد دوتابعیتی است که روز ۲۶ فروردین بازداشت شده است.
در همین حال بازداشت فعالان محیط زیستی در بهمن ماه سال گذشته نیز در نهایت منجر به خروج کاوه مدنی، معاون سازمان محیط زیست ایران از کشور شد و او در متن استعفای خود خبر داده که هنگام ورود به ایران، بدون حکم قضایی «همه سخت افزارهای شخصی و حساب‌های کاربریش» در شبکه‌های اجتماعی توسط «دلواپسان» نظام جمهوری اسلامی «مورد دستبرد» قرار گرفته است.
کمپین حقوق بشر درایران همچنین با اشاره به هک شدن حساب‌های کاربری مختلف اعضای مؤسسه خیریه امام علی، اعلام کرد که ده‌ها تن از فعالان مدنی و سیاسی داخل کشور نیز هدف حملات هکرها قرار گرفته‌اند.
مؤسسه خیریه امام علی که برای حمایت از زنان و کودکان فعالیت می‌کند، در یک رشته توئیت خطاب به وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی خبر داده است که روز ششم اردیبهشت، ایمیل‌ها، تلگرام، فیس‌بوک و لیندکین اعضای جمعیت «به صورت گسترده» مورد حمله سایبری قرار گرفته است.
در این حمله، جی‌میل و تلفن بعضی از اعضای این جمعیت هک شده است.
پس از این گزارش محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در توئیتر خود نوشت که دستور داده برای پیگیری و بررسی این موضوع، عصر روز هفتم اردیبهشت کمیته‌ای با مسئولیت حراست وزارتخانه تشکیل و نتیجه بررسی‌ها را منتشر کند.
جزئیات بیشتری در مورد این اقدام وزارت ارتباطات منتشر نشده است.
جمعیت امام علی در گزارش خود در این باره نوشته است که «یکی از سیم کارت‌هایی که هک شده، روی گوشی خاموش بوده است، بنابراین تنها راه شنود پیامک در میانه راه بوده است».
به گفته این جمعیت، «در یک مورد سیم کارتی که به نام اعضا بوده اما در اختیار یکی از اقوام بوده، هک شده است. بنابراین این افراد به سامانه اطلاع از شماره موبایل‌ها از طریق کد ملی دسترسی داشته‌اند».
در این زمینه کمپین حقوق بشر در گزارش خود یادآور شده که با توجه به نوع هک کردن حساب‌های کاربری جمعیت امام علی «هیچ جای تردیدی باقی نمی‌ماند که هکرها به زیرساختارهای ارتباطاتی کشور دسترسی داشته‌اند».
امین ثابتی، کارشناس اینترنت و امنیت دیجیتال، نیز به کمپین حقوق بشر در ایران گفته است که هکرهای نزدیک به سپاه پاسداران حملات را علیه افراد ایرانی و غیرایرانی در سراسر جهان آغاز کرده‌اند و روش به کار گرفته شده شبیه همان روشی است که از فروردین ۹۶ به بعد استفاده می‌کنند.
پیش از این بنیاد کارنگی درآمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که نهادهای امنیتی در ایران، به طور فزاینده‌ای در زمینه جاسوسی سایبر و حملات تخریبی ورزیده شده‌اند و دامنه اقدامات آنها از مخالفان حکومت ایران در داخل و خارج از کشور، و نهادهای مدنی در ایران، تا سازمان‌های دولتی، دفاعی، تجاری و دیپلماتیک در آمریکا، اسرائیل، آلمان و عربستان سعودی را در بر می‌گیرد.
این گزارش با تمرکز بر اقدامات تخریبی حکومت ایران در فضای سایبر، از جمله اشاره کرده بود که این قبیل عملیات تهاجمی، در پوشش حساب‌های کاربری عمومی گمراه‌کننده‌ای دنبال می‌شود تا حکومت ایران ضمن نمایش توانایی خود در این زمینه، از مسئولیت چنین اقداماتی شانه خالی کند.
در فروردین امسال هم ۱۰ فرد حقیقی و حقوقی ایرانی به اتهام هک کردن صدها دانشگاه آمریکایی و بین‌المللی مورد تحریم ایالات متحده قرار گرفتند.
ایران همچنین در مهرماه سال گذشته به دست داشتن در حملات سایبری به حساب‌های کاربری برخی از نمایندگان پارلمان بریتانیا متهم شده بود.

جمعه، اردیبهشت ۰۷، ۱۳۹۷

به راستی این حیوانات از کجاامدند منتظری درباره ویدئوی «گشت ارشاد»: از فیلمبرداری مشخص بود برنامه‌ریزی شده است

به راستی این حیوانات از کجاامدند منتظری درباره ویدئوی «گشت ارشاد»: از فیلمبرداری مشخص بود برنامه‌ریزی شده است
 

محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، با اشاره به انتشار ویدئوی مربوط به کتک خوردن یک دختر در تهران از مأموران «گشت ارشاد» گفت: قرائن نشان می‌دهد که این رویداد «برنامه‌ریزی شده بود و این موضوع از نوع فیلمبرداری این ماجرا مشخص بود».
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، گفته‌های محمدجعفر منتظری در همایش رؤسای کل دادگستری و دادستان‌های سراسر کشور را روز جمعه هفتم فروردین منتشر کرده اما به زمان این سخنرانی اشاره‌ای نکرده است.
دادستان کل ایران با اشاره به اینکه «ممکن است در نحوه تذکر دادن مأمور نیروی انتظامی نیز اشتباه و تخلفی صورت گرفته باشد» گفت: «در این ماجرا عده‌ای با هدف تخریب نیروی انتظامی وارد شدند و فیلم گرفته‌شده از ماجرا را با چه سرعتی در پیام رسان‌ها نشر دادند».
هفته گذشته ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن، حمله مأمور «گشت ارشاد» به سوی دختری جوان دیده می‌شود.
انتشار این ویدئو با موجی از واکنش‌ها علیه رفتار خشونت‌آمیز «گشت ارشاد» روبه‌رو شد. شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله دو معاون رئیس جمهوری ایران و چند تن از نمایندگان مجلس، از رفتار مأمور انتظامی انتقاد کردند و برخی از آنها نیز عملکرد ۱۳‌ساله «گشت ارشاد» را «ناموفق» خواندند. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، نیز خواستار تحقیق در این باره شد.
با این حال شماری از رسانه‌های اصولگرا یا وابسته به نهادهای نظامی و امنیتی، از جمله خبرگزاری فارس، این ماجرا را «از پیش طراحی‌شده» و «تصنعی» خواندند و حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، انتقادها را «فضاسازی» و «هوچی‌گری» نامید و گفت: «نه تنها کوتاه نمی‌آییم٬ بلکه برای ادامه مسیر مصمم‌تر خواهیم بود».
«پرونده توهین به امام رضا را از بعد امنیتی دنبال می‌کنیم»
محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، در سخنان خود همچنین با انتقاد از «برخی از آقایان و خانم‌های نماینده و برخی جریانات سیاسی در نشریات» که در پی انتشار ویدئوی هفته گذشته «موضع گیری‌هایی کردند» گفت در برابر برخورد خلاف مقررات یک مأمور نیروی انتظامی «باید به سازمان قضایی نیرو‌های مسلح مراجعه کرد».
او با انتقاد شدید از کسانی که «آنجا فریادشان به آسمان بلند شد» گفت: همان‌ها در قبال «توهین یک فرد نانجیب» به امام هشتم شیعیان «سکوت می‌کنند».
اشاره دادستان کل ایران به امیرحسین میراسماعیلی، خبرنگار روزنامه «جهان صنعت» است که به دلیل نوشن یک توئیت به «توهین به امام هشتم شیعیان» متهم و بازداشت شد.
توئیت آقای میراسماعیلی در انتقاد از احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، و مخالفت‌های او با برگزاری کنسرت موسیقی در این شهر بود. او با اینکه توئیت خود را حذف کرد و با تاکید بر شیعه بودنش نوشت که قصد توهین نداشته و فقط می‌خواسته است که از علم‌الهدی انتقاد کند.
با این حال شماری از کسانی که علیه این روزنامه‌نگار در تهران تجمع کردند خواستار اعدام او شدند.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، در سخنان جدید خود گفت که از دادستان تهران خواسته است این پرونده را «از بعد امنیتی هم پیگیری کند».
او با اشاره به اینکه امیرحسین میراسماعیلی «قصد فرار به خارج از کشور» را داشته است گفت: «باید پشت پرده این ماجرا را دید».
آقای میراسماعیلی پیش از بازداشتش در روز سه‌شنبه، خبر داده که به خاطر توئیتش «تهدید به اسیدپاشی و قتل» شده است.

تأکید دبیرکل ناتو بر رسیدگی به «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» ایران در خارج از برجام

تأکید دبیرکل ناتو بر رسیدگی به «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» ایران در خارج از برجام
 

دبیرکل ناتو می‌گوید هیچ توافقی نمی‌تواند خوب باشد، مگر آنکه به طول کامل اجرا شود.
آقای استولنبرگ این سخنان را روز در کنفرانسی مطبوعاتی در حاشیه نشست وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو مطرح کرد.
دبیرکل ناتو یادآور شد که ناتو زمانی که توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ به دست آمد، از آن استقبال کرد و در همان زمان از ایران خواست که به طور کامل به تعهدات خود در این توافق عمل کند.
او افزود که در این توافق تمهیداتی پیش‌بینی شده تا ایران را از توسعه سلاح‌های هسته‌ای دور کند، اما همزمان ناتو بارها تأکید کرده که هیچ توافقی نمی‌تواند خوب باشد، مگر آنکه به طول کامل اجرا شود.
آقای استولنبرگ در عین حال گفت که ما نگرانی خود را در مورد دیگر اقدامات ایران از جمله «اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه» و «حمایت از گروه‌های افراط‌گرا»، و «تهدید آزادی رفت و آمد دریایی» ابراز کرده‌ایم و به طور مشخص متحدان ناتو نگرانی خود را در مورد برنامه موشک‌های بالیستیک ایران بیان کرده‌اند.
او تصریح کرد که این نگرانی‌ها در توافق هسته‌ای به آنها اشاره نشده و باید خارج از این توافق به آنها رسیدگی شود.
نگرانی‌هایی که دبیرکل ناتو به آن اشاره دارد، پیشتر در اظهار نظرهای مقام‌های آمریکایی نیز بازتاب داشته، و دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا به این دلیل توافق هسته‌ای ایران را توافقی فاجعه‌بار می‌داند.
آقای ترامپ پیشتر تصریح کرده که اگر متحدان آمریکا تا ۲۲ اردیبهشت نتواند معایب و ایرادهای برجام را بر طرف کنند، او حاضر نخواهد شد تعلیق تحریم‌های ایران را تمدید کند و حتی از این توافق خارج خواهد شد.
در آستانه فرارسیدن این ضرب‌الاجل و اعلام تصمیم آمریکا درباره ادامه اجرای برجام یا خروج از آن، رایزنی‌های دیپلماتیک در این زمینه شدت گرفته است.
از جمله دونالد ترامپ که در روزهای گذشته میزبان رئیس‌جمهور فرانسه بود، تا ساعتی دیگر در کاخ سفید با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان دیدار خواهد کرد و قرار است توافق هسته‌ای ایران از محورهای اصلی این دیدار باشد.
هر دو رهبر اروپایی که آقای ترامپ این روزها در کاخ سفید از آنها میزبانی کرده، بر حفظ توافق هسته‌ای ایران تأکید می‌کنند گرچه تصریح کرده‌اند که با نگرانی‌های آمریکا در مورد برنامه‌های موشکی و حضور منطقه‌ای ایران شریک هستند.
در این زمینه به تازگی فرانسه و آلمان به همراه بریتانیا، تحریم‌هایی را ناظر به برنامه موشکی و اقدامات ایران در سوریه به اتحادیه اروپا پیشنهاد کرده‌اند، گرچه این پیشنهاد هنوز نتوانسته رأی موافق همه اعضای اتحادیه اروپا را با خود همراه کند.
شروط اصلی آقای ترامپ برای باقی ماندن در برجام، اصلاح این توافق به گونه‌ای است که موقتی بودن محدودیت‌های زمانی پیش‌بینی شده در برجام رفع شود، تضمینی برای دوری همیشگی ایران از سلاح هسته‌ای به دست آید، آژانس اجازه بازدید از همه تأسیسات ایران را داشته باشد، و به برنامه موشکی ایران نیز پرداخته شود.
ایران هر گونه مذاکره مجدد در مورد توافق هسته‌ای را رد کرده و هشدار داده است که در صورت خروج آمریکا از برجام، گزینه‌هایی غافلگیرکننده در دستور کار خواهد داشت که از جمله آنها می‌تواند خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باشد.
در نشست روز جمعه وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو، مایک پمپئو وزیر خارجه جدید آمریکا نیز که نامزدی او برای این سمت روز پنجشنبه در سنای آمریکا به تأیید رسیده بود، شرکت داشت.
وزیر خارجه آمریکا، قرار است پس از این نشست، برای دیدار از سه کشور خاورمیانه و گفت‌وگو درباره موضوعاتی از جمله ایران، رهسپار کشورهای عربستان سعودی، اسرائیل و اردن شود.