جمعه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۸

فرمانده سنتکام: افزایش تهدیدهای ایران در افغانستان نگران‌کننده است

فرمانده سنتکام: افزایش تهدیدهای ایران در افغانستان نگران‌کننده است


فرانک مک‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام)
فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه می‌گوید ایران فعالیت‌های «شریرانه» خود در افغانستان را شدت بخشیده که این موضوع تهدیدی برای نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی در این کشور است.
فرانک مک‌کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) که هفته جاری سفر اعلام‌نشده‌ای به افغانستان داشت، جمعه ۱۱ بهمن‌ماه اعلام کرد وی «در مداخلات بدخواهانه ایران در این کشور روند نگران‌کننده‌ای» می‌بیند.
به‌گفته وی ایران همواره در افغانستان «تا حدی آزار و تهدید داشته، اما به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی با توسل به نیروهای نیابتی خود به دنبال فرصتی برای ضربه به نیروهای آمریکایی و ائتلاف در این کشور است و این موضوع ما را بسیار نگران کرده است.»
اظهار نگرانی این فرمانده ارشد آمریکایی از تهدیدهای ایران در افغانستان در حالی است که اخیراً قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران با حملات پهپادهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد و در پی آن ایران دو پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق را مورد حمله موشکی قرار داد. در این حمله کسی کشته نشد، اما گزارش‌ها حاکی است برخی نیروهای آمریکایی دچار ضربه مغزی محدودی شده و برای معالجه به خارج عراق فرستاده شدند.
آسوشیتدپرس با پوشش اظهارات دریادار مک‌کنزی گزارش داده که ایران به شبه‌نظامیان افغانستان کمک مالی و تجهیزاتی می‌کند. هم‌اکنون هزاران افغانی در قالب لشکر «فاطمیون» و تحت کنترل سپاه قدس پاسداران جمهوری اسلامی در سوریه مشغول جنگ هستند و در حالی که بشار اسد آخرین پایگاه‌های شورشیان را نیز تحت کنترل درمی‌آورد، انتظار می‌رود هزاران شبه‌نظامی افغانی تحت کنترل ایران به کشور خود بازگردند.
این گزارش همچنین می‌گوید مقامات افغانستان از سازماندهی و حمایت شبه‌نظامیان شیعه افغانی توسط سپاه پاسداران نگران هستند و آن را تهدیدی به دولت، ارتش و مردم کشور قلمداد می‌کنند.
آقای مک‌کنزی روز جمعه بعد از سفری سه‌روزه به افغانستان این کشور را ترک کرد، اما پیش از ترک کشور به خبرنگاران گفت ائتلاف بین‌المللی در حال کار با دولت کابل برای نظارت بر وضعیت کشور و جلوگیری از وقوع مشکلات است.
فشار بیشتر بر طالبان برای مذاکره
نیروهای آمریکایی همچنین نبرد با طالبان را شدت بخشیده و دولت واشینگتن ماه‌هاست که برای رسیدن به توافق صلحی با طالبان در حال مذاکره است.
در حالی که زلمای خلیلزاد، نماینده آمریکا در مذاکرات با طالبان در قطر در حال مذاکره برای صلح است، تقریباً روزی نیست که این گروه شورشی حمله‌ای در افغانستان ترتیب ندهند.
آقای مک‌کنزی گفته است ائتلاف بین‌المللی (ناتو) در حال فشار به طالبان است تا به میز مذاکره برگشته و برای صلح توافق کنند: اگر آنها بازنگردند، از طرف ائتلاف مورد حملات بیشتر و قوی‌تری قرار خواهند گرفت.
وی که در فاصله سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ در خود افغانستان در قالب نیروهای ائتلاف حضور داشت، می‌گوید آن سال‌ها امکان رسیدن به توافق صلح با طالبان وجود نداشت، اما اکنون این امکان وجود دارد. وی گفت که جنگ با طالبان برای همیشه نمی‌تواند دوام داشته باشد و باید به توافق صلح رسید.
وی همچنین دربارهٔ سخنان دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد کاهش نظامیان این کشور در افغانستان به ۸۶۰۰ نیرو گفته است که هنوز دستوری به وی ابلاغ نشده‌است.
یکی از شرایط طالبان برای صلح، خروج کامل نیروهای نظامی خارجی از افغانستان است.
این فرمانده ارشد آمریکایی گفته‌است که هم‌اکنون ارتش و نیروهای امنیتی افغانستان پیشرفت کرده و قادر به تأمین امنیت کشورشان هستند.
شهریورماه امسال خبرگزاری‌های ایران از سفر هیئت طالبان به تهران خبر دادند. گروه طالبان سال گذشته نیز هیئتی را به تهران اعزام کرد که با گروهی از دیپلمات‌های ایرانی به ریاست عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، گفت‌وگو کند.

ولی‌الله شیراندامی، بازیگر پیشکسوت، درگذشت

ولی‌الله شیراندامی، بازیگر پیشکسوت، درگذشت

ولی‌الله شیراندامی هنگام ورود به جشن شب کارگردان که برای تجلیل از او و محمد‌علی کشاورز در سال ۱۳۹۵برگزار شد
ولی‌الله شیراندامی (۱۳۱۰-۱۳۹۸)
ولی‌الله شیراندامی، بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر که در چند سال اخیر با عوارض ناشی از بیماری دیابت درگیر بود، روز جمعه، ۱۱ بهمن، در ۸۸ سالگی درگذشت.
آخرین فعالیت هنری ولی‌الله شیراندامی اجرای نمایش «هنر کمدی» نوشته ادواردو فیلیپو بود که در سال ۹۱ آن را روی صحنه برد.
فیلم‌های «شازده احتجاب» و «غریبه و مه» از مهم‌ترین فیلم‌های آقای شیراندامی در سینمای پیش از انقلاب است.
«دادا»، «سمندر»، «شیر سنگی»، «شب دهم»، «بلوغ»، «بوی کافور، عطر یاس» و «خانه‌ای روی آب» معروف‌ترین فیلم‌هایی است که او پس از انقلاب در آن‌ها نقش داشت.
سریال‌های «مختارنامه»، «آژانس دوستی»، «عیاران» و «دلیران تنگستان» نیز شماری از برجسته‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی است که در کارنامه بازیگری ولی‌الله شیراندامی ثبت شده است.
ولی‌الله شیراندامی هنگام ورود به جشن شب کارگردان که برای تجلیل از او و محمد‌علی کشاورز در سال ۱۳۹۵برگزار شد
ولی‌الله شیراندامی برادر یدالله شیراندامی، بازیگر سینما و تئاتر، بود که پس از انقلاب به آمریکا مهاجرت کرد و همچون برادرش بر اثر بیماری دیابت، در سال ۱۳۸۳ و در ۶۹ سالگی درگذشت،

بحران ویروس کرونا؛ ایران پروازهای رفت و برگشت به چین را متوقف کرد

بحران ویروس کرونا؛ ایران پروازهای رفت و برگشت به چین را متوقف کرد



مقامات ایران می‌گویند که تاکنون موردی از ویروس کرونا در کشور گزارش نشده است
وزیر بهداشت ایران می‌گوید دولت تصمیم گرفته است پروازهای رفت و برگشت به چین را به‌خاطر شیوع ویروس کرونا در این کشور متوقف کند.
سعید نمکی جمعه ۱۱ بهمن‌ماه اعلام کرد در جلسه اضطراری که با حضور وزرای راه و شهرسازی، امور خارجه، گردشگری و میراث فرهنگی، کشور و سخنگوی دولت برگزار شد، مقرر گشت پروازهای رفت و برگشت ایران به چین به طور موقت متوقف شود.
وزیر بهداشت گفت این تصمیم‌ها به طور موقت خواهد بود و تصمیم دائمی نیست و به محض تغییر در شرایط، اعلام خواهیم کرد. وی اما اعلام نکرد آیا این تصمیم از روز جمعه عملیاتی می‌شود یا نه.

ویروس کرونا در چین تاکنون منجر به مرگ ۲۱۳ نفر شده و بسیاری از غول‌های هواپیمایی، پرواز به چین یا از چین به خارج را متوقف کرده‌اند و کشورهای مختلف نیز از شهروندانشان خواسته‌اند به چین سفر نکنند.
آقای نمکی می‌گوید متخصصان وزارت بهداشت در تمام مبادی ورودی کشور اعم از دریایی، زمینی و هوایی مستقر شده و تمام موارد را کنترل کرده‌اند و تا این لحظه موردی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش نشده است.
به گفته وی قرار شده پروازهای ویژه‌ای برای ایرانی‌ها در چین در نظر گرفته شود که این افراد به کشور برگردند، اما همگی آنها در مبادی ورودی کشور به مدت دو هفته قرنطینه خواهند شد.
آقای نمکی شمار دانشجویان ایرانی در ووهان چین را حدود ۷۰ نفر عنوان کرده و با استناد به گزارش دولت چین گفته است که این افراد آلودگی ندارند.

قبلا مقامات ایران گفته بودند ۸۰ دانشجو و شهروند ایران در شهر ووهان، مرکز شیوع بیماری، هستند که تمهیداتی برای بارگرداندن آنها انجام شده است.
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران بامداد جمعه اعلام کرد تاکنون هیچ مورد تایید شده ابتلا به کرونا در ایران وجود نداشته و اگر چنین موردی کشف شود بلافاصله اعلام خواهد شد.
تاکنون ۱۰ هزار نفر بنابر آمارهای رسمی چین در این کشور مبتلا به ویروس کرونا شده و موارد ابتلا در برخی دیگر از کشورها بخاطر سفر شهروندانشان به چین، یا سفر چینی‌ها به این کشورها گزارش شده است.
سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه در مورد شیوع ویروس کرونا حالت فوق‌العاده بین‌المللی اعلام کرد.
با استفاده از گزارش‌های ایرنا، ایسنا و رویترز؛ ف.ق/س.ن

علم‌القودقودسخیف زنازاده بی وجدان بی شرف بی کس و کارنفهم بی شعوراشغال دزدوفاسداجنبی رزرزفرمودند: فشار کنونی آمریکا بر ایران نتیجه برجام است

علم‌القودقودسخیف زنازاده بی وجدان بی شرف بی کس و کارنفهم بی شعوراشغال دزدوفاسداجنبی رزرزفرمودند: فشار کنونی آمریکا بر ایران نتیجه برجام است

اصولگرایان در ایران بار دیگر طرفداران مذاکره با آمریکا را عده‌ای "فریب‌خورده" نامیده‌اند. حدادعادل می‌گوید تلاش‌ شده از جمله با استفاده از جریان‌های دانشجویی، نمایندگان "انقلابی" را وارد مجلس یازدهم کنند.
غلامعلی حدادعادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، خواستار آن شد که در مجلس یازدهم نمایندگانی انتخاب شوند که در مقابل آمریکا قدرت ایستادگی داشته باشند و بتوانند اوضاع اقتصادی کشور را سامان دهند.
حدادعادل که امروز جمعه ۱۱ بهمن (۳۱ ژانویه) در نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی‌ دانشجویان در دانشگاه آزاد سخن می‌گفت، مذاکره با آمریکا را "سازش با استکبار جهانی" دانست که عده‌ای در کشور دنبال آن هستند. اما به اعتقاد حدادعادل، مردم متوجه "بدعهدی" آمریکا هستند.
مذاکره با آمریکا، همواره از سوی اصولگرایان محکوم شده و از تریبون‌های مختلف از جمله در خطبه‌های نماز جمعه، موضوعی "ناممکن" اعلام شده است. چندی پیش، تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، تذکر دادند و پرسیدند که چرا بر خلاف مواضع علی خامنه‌ای موضع‌گیری می‌کند.
روحانی گفته بود که برای آبادانی کشور و رفع مشکلات مردم حاضر است با هر کس ملاقات کند. به گزارش فارس، خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران، حدادعادل با اشاره به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، حضور مردم در مراسم تشییع جنازه این فرمانده نظامی ‌را نوعی "تمرین حضور در انتخابات مجلس" نامید و نتیجه گرفت: «مردم شهرهای مختلف در این مراسم به آمریکا و دوستداران آمریکا در داخل کشور نه گفتند.»
"مسئولان فریب‌خورده"
احمد علم‌الهدی، نماینده علی خامنه‌ای در خراسان رضوی هم امروز در خطبه‌های نماز جمعه مشهد، مذاکره با طرف‌های غربی را محکوم کرده و مدعی شد که فشار امروز بر کشور، نتیجه مذاکراتی است که به توافقنامه برجام منتهی شده است.
به گزارش ایلنا، او بدون نام بردن از شخص خاصی، برخی مسئولان را "فریب خورده توطئه‌های آمریکا" دانست که «نمی‌دانند آمریکا می‌خواهد ثابت کند بین معیشت و مقاومت، قطب‌بندی وجود دارد و معیشت با مقاومت نمی‌خواند».
علم‌الهدی با اشاره به اینکه برخی مسئولان "ندانسته" فریب می‌خورند و در اظهارات خود "گاف" می‌دهند، بار دیگر توافقنامه برجام را زیر سئوال برد و گفت که نتیجه برجام بعد از سه سال مذاکره این شده که فشار بر مردم بیشتر شود.
او تلویحاً دولت را مقصر گرانی‌ها و شرایط سخت معیشت مردم دانست و اضافه کرد: «شما باز دم از مذاکره می‌زنید! آدم از برخی مسئولین تعجب می‌کند که با درایتشان چطور اینگونه گاف می‌دهند.»
پیش‌تر، نمایندگان اصولگرای مجلس به روحانی تذکر داده بودند که مذاکره با آمریکا "بازی دو سر باخت" است و "مردم" اجازه مذاکره با آمریکا را به روحانی نمی‌دهند.
علم‌الهدی یک گام از نمایندگان اصولگرا جلوتر رفته و امروز با اشاره به طرح رئیس جمهوری آمریکا برای رفع اختلاف‌ها میان اسرائیل و فلسطین موسوم به مذاکره "معامله قرن"، نتیجه سال‌ها مذاکره را بیهوده دانست و گفت که نتیجه مذاکره همین "شیطنت" اروپایی‌ها است.
اشاره او به راه نیفتادن اینستکس یا همان سازوکار مالی اتحادیه اروپا برای کمک به تبادلات تجاری ایران با کشورهاست.
ورود تندروها به مجلس
رد صلاحیت "گسترده" داوطلبان از طیف‌های مختلف به ویژه اصلاح‌طلب و اصولگرا توسط شورای نگهبان، واکنش‌هایی به دنبال داشته است.
حدادعادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز به موضوع انتخابات یازدهم مجلس اشاره کرد و خواستار ورود نمایندگانی شد که هم توان مقابله با آمریکا را داشته باشند و هم مشکلات اقتصادی را برطرف کنند. او گفت که "تلاش‌شده" از جریان‌های دانشجویی و ادوار اتحادیه‌ها در ائتلاف‌های انتخاباتی انقلابی استفاده کنند تا "انقلابیون" وارد مجلس آینده شوند.
او مشخص نکرده که منظورش از تلاش‌های صورت گرفته چیست و انقلابیون مورد نظر چه کسانی هستند.
علی‌محمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در گفتگو با ایسنا ادعا کرد که "اراده‌ای برای ورود چهره های گمنام و تندرو" به مجلس یازدهم وجود دارد که می‌خواهد افراد نزدیک به جبهه پایداری‌ و تندروهای اصولگرا را روانه مجلس کند.
احمد توکلی، رئیس سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت نیز در نامه‌ای به شورای نگهبان، از آن خواست سختگیری‌های بی‌مورد را کنار بگذارد تا نمایندگان "فاقد صلاحیت و صفرکیلومتر" وارد مجلس نشوند.

آیت‌الله سیستانی: انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق برگزار شود

آیت‌الله سیستانی: انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق برگزار شود

علی سیستانی، مرجع تقلید پرنفوذ عراقی
آیت‌الله علی سیستانی مرجع تقلید پرنفوذ عراقی روز جمعه ۱۰ بهمن ماه خواستار برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در عراق شد و گفت این کار باید هر چه زودتر انجام شود.
عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق، دو ماه پیش، تنها ساعاتی بعد از اعلام سیستانی دربارهٔ عدم حمایتش از دولت، استعفا داد و از آن زمان تاکنون پارلمان عراق بر سر جانشین وی به توافق نرسیده است.
از اکتبر پارسال اعتراضات مردمی در عراق به فساد دولتی، بیکاری و نفوذ ایران آغاز شد و کماکان ادامه دارد.
آیت‌الله سیستانی همچنین حمله اخیر افراد مسلح نقابدار به معترضان در بغداد را که منجر به کشته شدن ۲۰ نفر شد محکوم کرد و خواستار آن شد که سلاح تنها در دست نیروهای دولتی باشد.
نیروهای شبه‌نظامی تحت حمایت ایران، به‌ویژه حشد الشعبی به کشتار، آدم‌ربایی و ارعاب معترضان عراقی متهم هستند. از اول اکتبر که اعتراضات در عراق آغاز شد تاکنون ۴۴۰ معترض کشته شده‌اند.
آیت‌الله سیستانی خواستار تشکیل هرچه سریعتر دولتی «مورد رضایت مردم» شده و گفته است باید انتخابات پارلمانی زودهنگام و شفاف برگزار شود تا کشور از بحران خارج شود.

وزیر بهداشت ایران خواستار جلوگیری از ورود مسافران از مبدأ چین شد

وزیر بهداشت ایران خواستار جلوگیری از ورود مسافران از مبدأ چین شد

وزیر بهداشت ایران خواستار جلوگیری از ورود مسافران از مبدأ چین به ایران شد. سازمان هواپیمایی ایران می‌گوید هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است. وزیر بهداشت همچنین از برنامه بازگشت ۷۰ دانشجوی ایرانی از چین خبر داده است.
در پی شیوع ویروس جدید کرونا و انتشار آن در برخی نقاط جهان، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، با اشاره به "آماده‌باش کامل" تمامی پایگاه‌های بهداشتی در ورودی‌های کشور، خواستار جلوگیری از ورود تمامی مسافران از مبدأ چین به ایران شد.
این در حالی است که به گفته سازمان هواپیمایی ایران، هنوز تصمیمی در خصوص محدودیت یا قطع پروازهای خارجی به مقصد یا از مبدأ چین گرفته نشده است.
وزیر بهداشت ایران امروز جمعه ۱۱ بهمن (۳۱ ژانویه) در پیامی توییتری اعلام کرد که از اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری خواسته است تا «به وزارت خارجه و وزارت راه ابلاغ کند تا اطلاع ثانوی از ورود هرگونه مسافر از مبدا چین به هر طریقی (هوایی، زمینی و دریایی) جلوگیری شود.»
سعید نمکی افزود: «همچنین تمام پایگاه‌های بهداشتی در تمام و‌رودی‌های کشور از آغاز شیوع کرونا در حال آماده‌باش کامل هستند.»

در‌ نامه‌ای از آقای دکتر جهانگیری خواستم به وزارت خارجه و وزارت راه ابلاغ کند تا اطلاع ثانوی از ورود هرگونه مسافر از مبدا چین به هر طریقی(هوایی، زمینی و دریایی) جلوگیری شود،
همچنین تمام پایگاه‌های بهداشتی در تمام و‌رودی‌های کشور از آغاز شیوع کرونا در حال آماده باش کامل هستند
 تصمیمی برای محدودیت پروازهای چین گرفته نشده" این در حالی است که رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران، گفته که این سازمان "فعلا" گزارشی درباره محدودیت یا ممنوعیت پروازهای بین‌المللی از چین به مقصد ایران دریافت نکرده و «تصمیمی درباره قطع یا محدودیت پروزها در این مسیر گرفته نشده است.»
سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران با بیان اینکه "وزارت بهداشت خودش مستقیما موضوعی درباره پروازها اعلام نمی‌کند"، افزود: «این دستگاه متولی در شرایط خاص، اگر درخواستی مبنی بر محدودیت یا ممنوعیت پروازها در راستای پیشگیری یا کنترل بیماری داشته باشد آن را به سازمان هواپیمایی اعلام می‌کند.»
در پی شیوع ویروس کرونا در چین و انتشار آن در برخی نقاط جهان، بسیاری از کشورها برای مقابله با آن نظارت بر ورود مسافران از مبدأ چین را تشدید کرده و به قرنطینه موارد مشکوک پرداخته‌اند.
آقای جعفرزاده در رابطه با آخرین وضعیت "رصد و پایش ویروس کرونا در فرودگاه‌های بین‌المللی" از ادامه "غربالگری" این ویروس در مبادی ورودی، به‌ویژه "فرودگاه امام‌خمینی" خبر داد و گفت: «این مسئله تحت کنترل است.»
دیروز پنجشنبه گزارش‌هایی درباره رسیدن این ویروس تا اقلیم کردستان عراق در همسایگی ایران و در پی آن اعلام "آماده‌باش کامل در کرمانشاه" و "معاینه مسافران" در مرزهای غربی کشور منتشر شد. ابراهیم شکیبا، رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفته بود: «با وجود این اخبار عملا ویروس کرونا پشت مرزهای غرب کشور رسیده و هم‌اکنون آماده‌باش کامل در مرزها و مراکز بهداشتی و درمانی استان وجود دارد.»
"کرونا وارد ایران هم خواهد شد"
با وجود این، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، امروز جمعه رسیدن این ویروس به همسایگی ایران را "شایعه" خواند و گفت: «آنچه امروز شایعه شده که ویروس کرونای جدید به همسایگی ایران رسیده، بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت صحت ندارد. ویروس کرونای جدید در عراق، کردستان عراق و پاکستان و هیچ‌یک از کشورهای همسایه که عنوان شده وارد نشده و تنها در یک کشور در منطقه، ابتلا به این ویروس تایید شده که آن هم امارات متحده عربی است.»
این مقام وزارت بهداشت ایران گفت: «نباید اجازه دهیم که در مورد ویروس کرونا جدید بزرگ‌نمایی شود که مردم به وحشت بیفتند.». او در عین حال تأکید کرد: «ویروس کرونا وارد ایران خواهد شد و به تمام کشورها هم ممکن است وارد شود و هیچ مرزی نمی‌شناسد و اگر کشوری مدعی شود که اجازه نمی‌دهیم این ویروس وارد کشورش شود، غیرعلمی صحبت کرده است.»قای جعفرزاده در رابطه با آخرین وضعیت "رصد و پایش ویروس کرونا در فرودگاه‌های بین‌المللی" از ادامه "غربالگری" این ویروس در مبادی ورودی، به‌ویژه "فرودگاه امام‌خمینی" خبر داد و گفت: «این مسئله تحت کنترل است.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
دیروز پنجشنبه گزارش‌هایی درباره رسیدن این ویروس تا اقلیم کردستان عراق در همسایگی ایران و در پی آن اعلام "آماده‌باش کامل در کرمانشاه" و "معاینه مسافران" در مرزهای غربی کشور منتشر شد. ابراهیم شکیبا، رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفته بود: «با وجود این اخبار عملا ویروس کرونا پشت مرزهای غرب کشور رسیده و هم‌اکنون آماده‌باش کامل در مرزها و مراکز بهداشتی و درمانی استان وجود دارد.»
"کرونا وارد ایران هم خواهد شد"
با وجود این، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، امروز جمعه رسیدن این ویروس به همسایگی ایران را "شایعه" خواند و گفت: «آنچه امروز شایعه شده که ویروس کرونای جدید به همسایگی ایران رسیده، بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت صحت ندارد. ویروس کرونای جدید در عراق، کردستان عراق و پاکستان و هیچ‌یک از کشورهای همسایه که عنوان شده وارد نشده و تنها در یک کشور در منطقه، ابتلا به این ویروس تایید شده که آن هم امارات متحده عربی است.»
این مقام وزارت بهداشت ایران گفت: «نباید اجازه دهیم که در مورد ویروس کرونا جدید بزرگ‌نمایی شود که مردم به وحشت بیفتند.». او در عین حال تأکید کرد: «ویروس کرونا وارد ایران خواهد شد و به تمام کشورها هم ممکن است وارد شود و هیچ مرزی نمی‌شناسد و اگر کشوری مدعی شود که اجازه نمی‌دهیم این ویروس وارد کشورش شود، غیرعلمی صحبت کرده است.»
آقای گویا افزود: «ویروس کرونا جدید وارد کشور ما خواهد شد و ما چیز پنهان‌کردنی با مردم نداریم و هر روزی اولین مورد این بیماری را مشاهده کنیم پس از تایید بیماری، بلافاصله اعلام خواهیم کرد و چیز نگران‌کننده‌ای نیست.»
محمدمهدی گویا در ادامه از شش مورد مشکوک به ویروس کرونا جدید در استان‌های مختلف ایران از جمله دو مورد در یزد، دو مورد در تبریز، یک مورد در قم و یک مورد در تهران خبر داد و گفت که جواب آزمایش همه آنها "منفی بوده است."ئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران همچنین گفت که برای پذیرش و مراقبت از بیماران احتمالی مبتلا به ویروس کرونا جدید "بیمارستان‌های خاصی" در همه استان‌ها در نظر گرفته شده است.
چهارشنبه گذشته نیز کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در پیامی توییتری ورود کرونا به ایران را گریزناپذیر دانسته و نوشته بود: «مراقبت‌ها و غربالگری‌ها ادامه دارد اما هیچ کدام مانع قطعی و کاملی در مقابل ویروس نخواهند بود.»
ویروس به مرزهای ایران نزدیک شده، مشاهده موارد ابتلا در امارات، اقلیم کردستان و موارد مشکوک در عربستان، پاکستان و ... از احتمال قریب الوقوع ورود به حکایت دارد.
مراقبت ها و ادامه دارد لکن هیچکدام مانع قطعی و کاملی در مقابل نخواهد بود
View image on Twitterخارج کردن ایرانیان از ووهان "منوط به موافقت چین" عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز گذشته با اشاره به پیگیری وضعیت ایرانیان ساکن مناطق آلوده در چین، از "اولویت" خارج کردن ایرانیان از شهر ووهان خبر داد که از آن به عنوان کانون شیوع ویروس جدید کرونا نام برده می‌شود. آقای موسوی اما تأکید کرد که خارج کردن ایرانیان از این شهر "منوط به موافقت مقامات دولتی چین است."
سفارت جمهوری اسلامی در پکن نیز هم‌زمان از "تماس مستمر" خود با ۸۰ ایرانی خبر داد که اکنون در ووهان هستند. این شهر در حال حاضر کاملا قرنطینه شده و بسیاری از کشورها برای خارج کردن شهروندانشان از آنجا تلاش می‌کنند.
در آخرین تحول در این زمینه وزیر بهداشت در حساب توئیتر خود از بازگشت ۷۰ دانشجوی ایرانی مقیم ووهان در روزهای آینده خبر داده است. او در توئیتر خود نوشته است: «با پیگیری‌های مکرر و همراهی وزارت امور خارجه بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین که نگران وضعیت آنها بودیم، با تدابیر بهداشتی مناسب در روزهای آینده به کشور باز می‌گردند و برای اطمینان از ایمنی، دو هفته در محل مناسبی تحت نظر و مراقبت‌های کامل پذیرایی خواهند شد
با پیگیری‌های مکرر و همراهی وزارت امور خارجه بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین که نگران وضعیت آنها بودیم، با تدابیر بهداشتی مناسب در روزهای آینده به کشور باز می‌گردند و برای اطمینان از ایمنی، دو هفته در محل مناسبی تحت نظر و مراقبت‌های کامل پذیرایی خواهند شد.
 نوز واکسن یا درمان مشخصی برای مقابله با ویروس کرونای جدید کشف نشده است. سازمان بهداشت جهانی روز گذشته با توجه به ابعاد شیوع سریع این ویروس، وضعیت فوق‌العاده جهانی اعلام کرد.

علائم ابتلا به ویروس جدید کرونا شبیه به علائم سرماخوردگی مانند تب، گلودرد، آبریزس بینی، سرفه، سر درد و بدن‌درد است که می‌تواند در بدترین حالت به نارسایی‌های شدید تنفسی بینجامد و برای فرد مبتلا خطر مرگ ایجاد کند.
رسیدن آمار قربانیان به ۲۱۳ نفر
خبرگزاری رویترز امروز جمعه گزارش داده است که تا این لحظه ۲۱۳ نفر بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان خود را از دست داده‌اند. شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان نیز به بیش از ۹۸۰۰ نفر رسیده که وضعیت بیش از ۱۵۰۰ نفر آنها وخیم گزارش شده است. دو هفته پیش شمار مبتلایان به این ویروس ۴۰ نفر اعلام شده بود.
در خارج از چین در ۲۰ کشور حدود ۱۲۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا شمرده شده‌اند، از جمله در آلمان، فرانسه، تایلند، ژاپن، مالزی، آمریکا، فنلاند، استرالیا، کره جنوبی‌، هند و فیلیپین.
مبتلایان به ویروس در بیشتر موارد مسافرانی هستند که از چین آمده‌اند، اما در خارج  از چین به دلیل تماس با بیماران، افراد جدید هم مبتلا شده‌اند. در این میان شمار مبتلایان به کرونا از تعداد مبتلایان به بیماری سارس (نوعی بیماری سخت تنفسی) در ۱۷ سال پیش بیشتر شده است. در آن زمان تعداد مبتلایان به سارس به ۸۰۹۶ نفر رسید.
شستن دست با آب پاکیزه و صابون و یا مواد ضدعفونی‌کننده و الکل‌دار، خودداری بیماران دارای علائم سرماخوردگی از تماس با دیگران، پوشاندن دهان هنگام عطسه یا سرفه و استفاده از ماسک برای این افراد یا نزدیکان آنها، خودداری فرد از دست زدن به دهان و بینی خود، پرهیز از حضور در مکان‌های عمومی و پرازدحامی که احتمال وجود ویروس در آنها می‌رود و نیز پرهیز از تماس یا نزدیک شدن به بیمارانی با علائم پیشگفته، از جمله توصیه‌های کارشناسان برای مقابله با شیوع بیشتر ویروس جدید کرونا است

احتمال لغو تحریم آمریکا علیه شرکت کشتیرانی چینی مرتبط با ایران

احتمال لغو تحریم آمریکا علیه شرکت کشتیرانی چینی مرتبط با ایران

احتمال لغو تحریم آمریکا علیه شرکت کشتیرانی چینی مرتبط با ایران 

 

آمریکا و چین در جریان مذاکرات تجاری تازه، در مورد لغو تحریم‌های غول کشتیرانی «کاسکو» چین نیز گفت‌وگو کرده‌اند.
شرکت کاسکو به خاطر انتقال نفت ایران در مهرماه سال جاری توسط ایالات متحده تحریم شد.
خبرگزاری رویترز از قول منابعی گزارش داده است که احتمالاً در روزهای آتی، تحریم‌ها علیه این شرکت لغو شود.
این منابع روز پنج‌شنبه به رویترز گفته‌اند آمریکا شرکت کاسکو را از فهرست سیاه خارج کرده، اما این شرکت فعلاً منتظر اعلام رسمی آن توسط خزانه‌داری آمریکا است.
رویترز می‌نویسد هنوز معلوم نیست چین در قبال خروج شرکت کاسکو از تحریم‌ها، آیا قول توقف خرید نفت ایران را به آمریکا داده‌است یا نه، اما آمارهای سال گذشته نشان می‌دهد که این کشور به‌طور میانگین روزانه ۲۹۵ هزار بشکه نفت از ایران خریده است که نصف سال ۲۰۱۸ است.
اخیراً استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد شرکت‌های دولتی چین خرید نفت از ایران را کلاً متوقف کرده‌اند و افزود که «برای قطع کامل واردات نفت ایران در حال مذاکره با چین هستیم.»
چین از اردیبهشت امسال که معافیت‌های نفتی آمریکا به همه مشتریان ایران لغو شد، تنها خریدار نفت ایران در جهان بوده است. البته ایران محموله‌هایی را نیز تحویل سوریه داده است.

وزیر بهداشت: ۷۰ دانشجوی ایرانی از ووهان به کشور بازمی‌گردند

وزیر بهداشت: ۷۰ دانشجوی ایرانی از ووهان به کشور بازمی‌گردند

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران
سعید نمکی، وزیر بهداشت روز جمعه در حساب توئیتر خود با اشاره به شهر ووهان چین که کانون شیوع ویروس جدید کرونا است، نوشت: «با پیگیری‌های مکرر و همراهی وزارت امور خارجه بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین که نگران وضعیت آنها بودیم، با تدابیر بهداشتی مناسب در روزهای آینده به کشور بازمی‌گردند.»

با پیگیری‌های مکرر و همراهی وزارت امور خارجه بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین که نگران وضعیت آنها بودیم، با تدابیر بهداشتی مناسب در روزهای آینده به کشور باز می‌گردند و برای اطمینان از ایمنی، دو هفته در محل مناسبی تحت نظر و مراقبت‌های کامل پذیرایی خواهند شد.

دو روز پیش از این، سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین با صدور اطلاعیه‌ای نوشت که «هم‌اکنون ۸۰ هموطن ایرانی در شهر «ووهان»، کانون شیوع ویروس کرونا، حضور دارند که سفارت در تماس مستمر، پیگیر وضعیت و سلامت آنها است.»
در اطلاعیه سفارت ایران در چین آمده بود که «به علت دوره پنهان این ویروس ضروری است هموطنان ارجمندی که از چین به ایران مراجعت می‌کنند مراقبت‌های ویژه به مدت دو هفته انجام داده و در صورت مشاهده علائم ابتلا با مراکز درمانی تماس حاصل نمایند.»
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز امروز جمعه در پیامی توئیتری نوشت که وزارت امور خارجه پیگیر وضعیت این دانشجویان است.
او اضافه کرد که «وزیر امور خارجه در جلسه یکشنبه گذشته هیئت دولت پیشنهادهای متعدد برای رسیدگی به وضعیت ایرانیان مقیم چین و پیشگیری از انتقال ویروس کرونا به داخل کشور از جمله محدود کردن رفت و آمد به چین را مطرح کرد. وزارت امور خارجه تاکنون بر اساس تصمیم هیئت دولت عمل کرده است.»

۱-۲) وزارت امور خارجه از روز اول پیگیر وضعیت دانشجویان عزیز در ووهان بوده و ضمن هماهنگی تامین مایحتاج برای این عزیزان، همه راههای ممکن برای حفظ سلامت آنها از جمله بازگشت موقت به ایران را پیگیری کرده است. همکاران ما در تهران و چین بی وقفه بصورت شبانه روزی پیگیر موضوع بوده و هستند.

۲-۲) وزیر امور خارجه در جلسه یکشنبه گذشته هیات دولت پیشنهادهای متعدد برای رسیدگی به وضعیت ایرانیان مقیم چین و پیشگیری از انتقال ویروس کورونا به داخل کشور از جمله محدود کردن رفت و آمد به چین را مطرح کرد. وزارت امور خارجه تا کنون بر اساس تصمیم هیات دولت عمل کرده است.

برایان هوک: پومپئو می‌تواند به همه معافیت‌های هسته‌ای ایران پایان دهد

برایان هوک: پومپئو می‌تواند به همه معافیت‌های هسته‌ای ایران پایان دهد

براین هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه ۱۰ بهمن گفت که ایالات متحده تمام تحولات برنامه هسته‌ای ایران را زیرنظر دارد و مایک پومپئو می‌تواند به همه معافیت‌های هسته‌ای این کشور خاتمه دهد.
برایان هوک در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «ما تمام تحولات مربوط به برنامه هسته‌ای را زیرنظر داریم و در صورتی که تحولات ایجاب کند، وزیر خارجه (مایک) پومپئو می‌تواند به همه این پروژه‌ها خاتمه دهد».
او درباره تحریم علی اکبر صالحی گفت: «سازمان انرژی اتمی نقش مهمی در نقض تعهدات هسته‌ای ایران دارد. این سازمان محدودیت ذخایر اورانیوم و سطح غنی‌سازی را نادیده گرفته است. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران شخصا کار نصب سانتریفوژهای جدید پیشرفته برای گسترش ظرفیت غنی‌سازی را دنبال کرده است».
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس آن، علی اکبر صالحی، را تحریم کرد.

هفت معلم زندانی در خراسان مجموعا به ۴۱ سال زندان محکوم شدند

هفت معلم زندانی در خراسان مجموعا به ۴۱ سال زندان محکوم شدند

کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان خبر می‌دهد که هفت معلم در استان خراسان شمالی که مهر و آبان سال ۹۷ در جریان اعتراضات صنفی دستگیر شده بودند، مجموعا به ۴۱ سال زندان محکوم شدند.
محمدرضا رمضان‌زاده به ۱۵ ‌سال ‌زندان، ۷۴ ضربه شلاق، نزدیک به سه میلیون تومان جریمه نقدی و محرومیت از فعالیت‌های حزبی؛ حسین رمضانپور به هشت ‌سال ‌زندان، دو بار ۷۴ ضربه شلاق، محرومیت از فعالیت‌های حزبی؛و حمیدرضا رجایی به چهار سال ‌زندان و محرومیت از فعالیت‌های حزبی محکوم شده‌اند.
همچنین علی ‌فروتن، مصطفی ‌رباطی، سعید حق‌پرست و حسن ‌جوهری هر یک به ۴۴ ‌ماه‌ زندان محکوم شده‌اند.
احکام بدوی صادره در دادگاه انقلاب در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شده‌ است.

واکنش سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به تحریم صالحی

واکنش سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به تحریم صالحی

علی اکبر صالحی در این تصویر در نوامبر ۲۰۱۸ در بروکسل
سخنگوی سازمان انرژی اتمی، تحریم رئیس این سازمان از سوی ایالات متحده را «بی‌ارزش» توصیف کرد و گفت این اقدام «از روی استیصال آمریکاست».
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در روز بیستم بهمن ماه آقای صالحی و کل سازمان انرژی اتمی ایران را تحریم کرد.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفته «سازمان انرژی اتمی نقش مهمی در نقض تعهدات هسته‌ای ایران دارد» و رئیس این سازمان نیز «شخصا کار نصب سانتریفوژهای جدید پیشرفته برای گسترش ظرفیت غنی‌سازی را دنبال کرده است».
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران بار دیگر موضع تهران را تکرار کرده که برنامه‌های اتمی جمهوری اسلامی «صلح آمیز» است و افزوده این برنامه «با قوت هر چه بیشتر ادامه خواهد یافت».
آقای کمالوندی می‌گوید «آمریکا با خروج از برجام و نقض عهدی که صورت داد به هیچ وجه در جایگاهی نیست که بخواهد نسبت به نحوه اجرای تعهدات ایران اظهار نظر کند».
دولت دونالد ترامپ در بهار سال گذشته از توافق اتمی شکل‌گرفته در دولت باراک اوباما و پنج قدرت جهانی با ایران خارج شد و خواستار دستیابی به یک توافق جامع‌تر است. آقای ترامپ توافق قبلی را «فاجعه‌آمیز» توصیف کرده و دولت او می‌گوید این توافق در نهایت مانع دستیابی تهران به سلاح اتمی نخواهد شد و جلوی «فعالیت‌های مخرب» جمهوری اسلامی در منطقه را نگرفته است.
رهبر جمهوری اسلامی تا کنون هیچ تمایلی به مذاکره دوجانبه با آمریکا نشان نداده‌است.
علاوه بر افزایش تحریم‌ها، تنش‌های نظامی بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی نیز روندی فزاینده گرفته است.
روز گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا به شرکت‌های روسی، چینی و اروپایی اجازه داد تا به همکاری با سایت‌های هسته‌ای ایران ادامه دهند تا «روند دستیابی تهران به سلاح اتمی را سخت‌تر کند».
معافیت‌های همکاری اتمی این چند کشور عضو برجام برای ۶۰ روز دیگر تمدید شده است.

کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی ایران را تایید کرد

کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی ایران را تایید کرد

وب‌سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا تایید کرده که تیم‌های باشگاهی‌ ایران در دور برگشت بازی‌های لیگ قهرمانان میزبان بازی‌ها خواهند بود.
بر اساس جدول اعلام شده، استقلال و پرسپولیس در تهران، شهر خودرو در مشهد و سپاهان در اصفهان میزبان رقبای خود خواهند بود.
در همین حال بازی تیم‌های باشگاهی ایران و عربستان در زمین بی‌طرف برگزار خواهد شد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از این اعلام کرده بود برگزاری دور برگشت مرحله گروهی لیگ قهرمانان در ایران منوط به بررسی‌های امنیتی است.
سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی با شلیک دو موشک سپاه پاسداران، بر دنیای فوتبال نیز تاثیر گذاشت و حق میزبانی ایران در جریان رقابت‌های فوتبال لیگ قهرمانان آسیا دستخوش حاشیه و تغییراتی شد.
پیش از این تیم‌های استقلال و شهر خودرو در امارات به مصاف رقبای خود رفتند و غلبه بر حریفان خود در دور مقدماتی از لیگ قهرمانان آسیا به مرحله گروهی این رقابت‌ها راه یافتند.

دادستان کل کشور: مقدمات بازگشت تتلو به زودی فراهم خواهد شد

دادستان کل کشور: مقدمات بازگشت تتلو به زودی فراهم خواهد شد

محمدجواد منتظری، دادستان کل کشور با «مجرم» خواندن تتلو گفت: «مقدمات بازگشت این خواننده به زودی به کشور فراهم خواهد شد».
اظهارنظر این مقام قضایی ایران درباره مجرم بودن تتلو که نشان‌دهنده تصمیم قوه قضاییه ایران برای مجازات اوست، در حالی صورت گرفته که پلیس ترکیه پیش از این اعلام کرده بود برنامه‌ای برای تحویل دادن تتلو به ایران ندارد.
امیرحسین مقصودلو، مشهور به تتلو، خواننده ایرانی ساکن ترکیه روز سه‌شنبه ۸ بهمن در حالی که قصد سفر به لندن داشت، با انتشار پیام‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از «بازداشت» خود به‌دست پلیس ترکیه خبر داد.
همان روز احمد نوریان، سخنگوی ناجا اعلام کرد که بازداشت تتلو با درخواست مقام‌های قضایی ایران و از طریق سازمان اینترپل ممکن است ولی بررسی‌ها نشان داد که در صفحه اعلان قرمز پلیس بین‌الملل، نام امیرحسین مقصودلو دیده نمی‌شود.
در همین حال پلیس ترکیه نیز اعلام کرد برنامه‌ای برای تحویل او به ایران ندارد و این خواننده مشکلاتی در زمینه ویزا دارد.
این خواننده یکی از پرطرفدارترین کاربران فارسی‌زبان در شبکه‌های مجازی است و بیش از ۴ میلیون دنبال‌کننده در اینستاگرام دارد.

دستور قضایی برای توقف پروژه تهدیدکننده ژئوپارک قشم صادر شد

دستور قضایی برای توقف پروژه تهدیدکننده ژئوپارک قشم صادر شد

غار نمکی قشم
مرتضی شیخ‌زاده، معاون سازمان منطقه آزاد قشم گفته است دستور قضایی برای توقف ساخت پروژه پرورش میگو در نزدیکی ژئوپارک قشم صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا او از سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان متولی ژئوپارک قشم نام برده و گفته است علاوه بر این پروژه، زمین‌های مربوط به ۹ پرورش میگوی دیگر در نزدیکی از این منطقه بدون استعلام از این سازمان واگذار شده است.
آقای شیخ‌زاده گفته بخشی از اراضی واگذار شده، دقیقا روی گنبد نمکی قشم قرار دارد که به گفته او ۶۵۰۰ متر طول دارد و «بزرگ‌ترین غار نمکی دنیا محسوب می‌شود».
پیش از علیرضا امری‌کاظمی، مسئول میراث فرهنگی جزیره قشم، با اشاره به پروژه پرورش میگو و ادامه تخریب حریم «غار نمکی»، گفته بود این روند غیرقانونی «خطر خروج ژئوپارک قشم را از فهرست جهانی یونسکو جدی کرده است».
ژئو پارک قشم که از سال ۱۳۸۵ ثبت جهانی شده بود، یک بار در سال ۹۱ از فهرست ژئوپارک‌های یونسکو خارج شد.
روز سه‌شنبه ۸ بهمن نیز گروهی از حامیان محیطزیست با تجمع مقابل این غار نمکی، خواستار توقف این پروژه و حمایت از میراث طبیعی این جزیره شده بودند.

«افزایش چشم‌گیر» صادرات نفت عربستان به چین؛ صادرات ایران «نصف» سال ۲۰۱۸

«افزایش چشم‌گیر» صادرات نفت عربستان به چین؛ صادرات ایران «نصف» سال ۲۰۱۸


تانکری در حال تخلیه نفت در پایانه جوشان در استان جه‌جیانگ
خبرگزاری رویترز با استناد به داده‌ها و آمار گمرکی می‌گوید واردات نفت چین از عربستان در سال گذشته میلادی ۴۷ درصد رشد داشته‌است.
بنا بر این گزارش واردات نفت ایران در حدود ۱۵ میلیون بشکه بوده که در مقایسه با سال ۲۰۱۸ تقریبا نصف شده‌است.
رویترز ۱۱ بهمن ماه در گزارشی گفته صادرات نفت عربستان سعودی به چین در سال ۲۰۱۹ تا ۴۷ درصد افزایش یافته است.
صادرات نفت در واپسین ماه سال ۲۰۱۹ در مقایسه با ماه دسامبر ۲۰۱۸، یکسان بوده است.
خبرگزاری رویترز در توضیح افزایش چشم‌گیر صادرات نفت عربستان به راهبرد تازه شرکت نفت عربستان، آرامکو، اشاره کرده است که دست‌کم دو توافق تازه با پالایشگاه‌های خصوصی چین امضا کرده‌است.
این پیمان‌ها از اواخر سال ۲۰۱۸ اجرایی شده‌اند؛ در گذشته آرامکو تنها با پالایشگاه‌های دولتی چین توافق‌ها و پیمان‌نامه‌های درازمدت امضا می‌کرد.
با این حساب میزان صادرات نفت عربستان به چین در سال گذشته میلادی در مجموع به ۸۳.۳ میلیون تن، یا ۱.۶۷ میلیون بشکه در روز رسیده است.
داده‌های گمرکی مورد اشاره رویترز حاکی‌ست صادرات روسیه، دومین فروشنده نفت به چین نیز به ۷۷.۶ میلیون تن یا ۱.۵۵ میلیون بشکه در روز رسیده‌است. صادرات نفت روسیه نیز ۹ درصد رشد کرده است.
به گزارش رویترز چین همچنان در سال ۲۰۱۹ به خرید نفت از ایران ادامه داده است.
ایران با تحریم‌های گسترده ایالات متحده روبه‌رو است و واشینگتن بارها اعلام کرده هدفش «قطع صادرات نفت» ایران است.
به گزارش گروه تحقیقات نفتی «رفینیتیو» بیشترین نفت صادراتی از ایران احتمالا راهی ذخایر و انبارهای دولتی چین شده‌است.
داده‌های گمرکی نشان می‌دهند واردات نفت چین از ایران در ماه دسامبر در حدود ۴۰۵ هزار بشکه بود و در مجموع سال ۲۰۱۹ این رقم به ۱۴.۷۷ میلیون تن رسیده است.
به گفته رویترز این میزان صادرات تقریبا نصف میزانی‌ست که در سال ۲۰۱۸ صورت گرفت.
بر اساس دیگر آمارهای منتشر شده نیز ایران در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۹ در مجموع ۸۲۳ میلیون دلار صادرات نفتی و غیرنفتی به چین داشته است که این آمار نیز حاکی از نصف شدن صادرات در مقایسه با سپتامبر سال ۲۰۱۸ است.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، درست یک سال پیش در گزارشی گفته بود تولید نفت ایران نسبت به متوسط تولید سال ۲۰۱۷ حدود یک میلیون و ۵۰ هزار بشکه کاهش یافته است.
دولت دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ از «برجام» خارج شد.

رئيس بانک مرکزی ایران: سازوکار سوئیسی برای واردات دارو کافی نیست

رئيس بانک مرکزی ایران: سازوکار سوئیسی برای واردات دارو کافی نیست


رئيس کل بانک مرکزی ایران می‌گوید سازوکار واردات اقلام بشردوستانه که با همکاری دولت‌های سوئیس و آمریکا راه‌اندازی شده، «ناکافی» است.
عبدالناصر همتی گفته است پول دارویی که از طریق این سازوکار خریداری شده، «از محل منابع بانک مرکزی در بانک سوئیسی» بوده است و «باید مکانیزم بانکی برای انتقال و تأمین منابع خرید کالاهای اساسی» فراهم شود.
او گفته با پیگیری سفارت سوئیس معامله‌ای به ارزش ۲ و نیم میلیون دلار برای خرید دارو از طریق یک شرکت سوئیسی انجام شده است.

دولت سوئیس روز ۱۰ بهمن اعلام کرد که سازوکار بشردوستانه برای صادرات مواد غذایی و دارو به ایران از روز هفتم بهمن فعال شده است. این محموله شامل داروهای ضدسرطان و داروهای مورد نیاز برای پیوند اعضای بدن بوده است.
بر اساس بیانیه دولت سوئیس، وزارت خزانه‌داری آمریکا تضمین‌های لازم را به بانک سوئیسی برای انجام معاملات خاص داده است.
هدف سازوکار تجاری بشردوستانه سوئیس ایجاد یک کانال امن پرداخت برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان مواد غذایی و دارو در سوئیس از طریق یک بانک سوئیسی است تا دریافت پول صادرات آنها به ایران تضمین شود.
بر اساس این بیانیه، وزارت امور اقتصادی سوئيس این اطلاعات را در همکاری با وزارت خزانه‌داری آمریکا راستی‌آزمایی کرده و تضمین می‌کند که کنترل لازم در رابطه با معاملات و انتقال ارز رعایت شده باشد. به همین منظور، وزارت امور اقتصادی سوئيس اطلاعات دریافت شده از بانک‌ها و صادرکنندگان را در اختیار وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار می‌دهد.
برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا هم با تایید راه‌اندازی این سازوکار مالی، گفته است هدف از این کار تسهیل ارسال دارو، مواد غذایی و کشاورزی به ایران است.
او گفته این روند ادامه خواهد یافت و کالاهای بیشتری به ایران فرستاده خواهد شد.
پیش از این، سیگال مَندلکر، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا به رادیو فردا با اشاره به اینکه میزان صادرات دارو به ایران در سال‌جاری بیشتر شده، تأکید کرد: «از اینکه غذا، ‌دارو و اقلام بشردوستانه به ایران منتقل شود، بسیار استقبال می‌کنیم».

بر اساس قوانین تحریمی آمریکا، تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران که پس از خروج دولت دونالد ترامپ از برجام در اردیبهشت پارسال به اجرا در آمد مواد غذایی، دارو و سایر اقلام بشردوستانه را شامل نمی‌شود، اما مقام‌های دولت ایران می‌گویند تحریم‌های شدید که تمامی عرصه‌های مهم اقتصاد ایران از جمله صادرات نفت، شبکه بانکی و کشتیرانی را در بر می‌گیرد باعث شده اکثر بانک‌های مهم خارجی از معامله با ایران در زمینه اقلام مختلف پرهیز کنند.
مقام‌های دولت سوئیس می‌گویند راه‌اندازی سازوکار مالی جدید می‌تواند به صادرات کالاهای سوئیسی به ایران بدون نقض تحریم‌های آمریکا کمک کند.
همچنین در یک سال گذشته کشورهای اروپایی عضو برجام تلاش کردند با راه‌اندازی یک کانال مالی مستقل با عنوان اینس‌تکس و برقراری مبادلات بانکی ایران از طریق این کانال، به تداوم توافق‌نامه برجام کمک کنند اما این تلاش نهایتاً به نتیجه نرسید.
دولت ایران بدقولی‌ و ناتوانی کشورهای اروپاپی‌ها را دلیل ملغی شدن اینس‌تکس اعلام کرده است.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیر: ورود ویروس را از مردم پنهان نمی‌کنیم

رئیس مرکز بیماری‌های واگیر: ورود ویروس را از مردم پنهان نمی‌کنیم


محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران، بامداد امروز، جمعه ۱۱ بهمن، گفت: «ویروس جدید کرونا وارد کشور ما خواهد شد و ما چیز پنهان کردنی از مردم نداریم و هر روزی اولین مورد این بیماری را مشاهده کنیم پس از تأیید بیماری، بلافاصله اعلام خواهیم کرد و چیز نگران‌کننده‌ای نیست.»
او در حالی گفته است این امر «نگران‌کننده نیست» که ضمن ابراز اطمینان از ورود این ویروس جدید به کشور، در مورد نهفته ماندن آن نیز توضیحاتی داده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر افزوده است: «در مورد ویروس جدید کرونا چند روز پیش اثبات شد که اگر فردی مبتلا باشد و در دوره نهفتگی بیماری قرار داشته باشد، اگر وارد کشور شود و هیچ علائمی نداشته باشد، می‌تواند بیماری را به دیگران منتقل کند.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد مهدی گویا در ادامه با بیان این‌که «تاکنون شش مورد مشکوک به کرونا ویروس جدید در استان‌های مختلف از جمله دو مورد در یزد، دو مورد در تبریز، یک مورد در قم و یک مورد در تهران به ما گزارش شده و همه آن‌ها را در آزمایشگاه‌هایی که در نظر گرفته‌ایم، بررسی شده‌اند»، اعلام کرد که نتایج آزمایش‌های همه این موارد، منفی بوده است.
او گفته است که «همچنین دو مورد مشکوک به کرونا ویروس جدید روز گذشته در تبریز بستری شدند و جواب آزمایش هر دو نفر بعد از ظهر دیروز آماده شد و این دو نفر مبتلا به آنفلوآنزای نوع بی بودند.»
در این مورد محمد حسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، توضیح داده است که «دو خانم چینی، پنج روز قبل به عنوان گردشگر وارد کشور آذربایجان و روز گذشته هم از مرز آستارا وارد استان ما شده‌اند ... و در حین ورود علایمی نداشتند و علایم پس از ورود به ایران مشاهده شده است.»
اظهارات متفاوت در مورد رسیدن ویروس به همسایگی ایران
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران، بامداد امروز، جمعه، در ادامه سخنانش گفت: «آنچه امروز شایعه شده که ویروس کرونای جدید به همسایگی ایران رسیده، بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، صحت ندارد.»
او تأکید کرد که «ویروس کرونای جدید در عراق، کردستان عراق و پاکستان و هیچ‌یک از کشورهای همسایه که عنوان شده، وارد نشده است. تنها در یک کشور در منطقه، ابتلا به این ویروس تأیید شده که آن هم امارات متحده عربی است.»
این در حالی است که یک روز پیش از این، کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در توئیتی نوشته بود: «ویروس کرونا به مرزهای ایران نزدیک شده، مشاهده موارد ابتلا در امارات، اقلیم کردستان و موارد مشکوک در عربستان، پاکستان و … از احتمال قریب‌الوقوع ورود کروناویروس به ایران حکایت دارد.»
این اظهارات او و چند مقام دیگر ایرانی ازجمله مربوط به خبری است از یک «سرمایه‌دار» اهل اقلیم کردستان عراق که از چین بازگشته بود و خبر ابتلای او به این ویروس منتشر شده بود.
روز پنج‌شنبه اما سامان برزنجی، وزیر بهداشت اقلیم کردستان عراق با رد این خبر گفت که «هیچ موردی از ویروس کرونا در اقلیم کردستان ثبت نشده است.»
اقامت «۸۰ ایرانی» در کانون شیوع ویروس، مسئله مسافران چینی
در همین حال، در حالی‌که بامداد امروز، جمعه ۱۱ بهمن، رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران گفت تصمیمی برای محدودیت پروازهای چین گرفته نشده‌است، در همین روز وزیر بهداشت ایران از نامه‌نگاری‌اش برای جلوگیری «از ورود هرگونه مسافر از چین به ایران» خبر داد.
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران در حساب توئیتر خود نوشت که در نامه‌ای از اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران «خواستم به وزارت خارجه و وزارت راه ابلاغ کند تا اطلاع ثانوی از ورود هرگونه مسافر از مبدأ چین به هر طریقی (هوایی، زمینی و دریایی) جلوگیری شود.»

در‌ نامه‌ای از آقای دکتر جهانگیری خواستم به وزارت خارجه و وزارت راه ابلاغ کند تا اطلاع ثانوی از ورود هرگونه مسافر از مبدا چین به هر طریقی(هوایی، زمینی و دریایی) جلوگیری شود،
همچنین تمام پایگاه‌های بهداشتی در تمام و‌رودی‌های کشور از آغاز شیوع کرونا در حال آماده باش کامل هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، دو روز پیش از این، سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین با صدور اطلاعیه‌ای نوشت که «هم‌اکنون ۸۰ هموطن ایرانی در شهر «ووهان»، کانون شیوع ویروس کرونا، حضور دارند که سفارت در تماس مستمر، پیگیر وضعیت و سلامت آنها است.»
طی این دو روز خبری مبنی بر این‌که آیا از این ۸۰ نفر، که شماری از آنها دانشجو هستند، کسانی به ایران بازگشته‌اند یا نه منتشر نشده‌است.
در این اطلاعیه سفارت ایران در چین آمده‌است که «به علت دوره پنهان این ویروس ضروری است هموطنان ارجمندی که از چین به ایران مراجعت می‌کنند مراقبت‌های ویژه به مدت دو هفته انجام داده و در صورت مشاهده علائم ابتلا با مراکز درمانی تماس حاصل نمایند.»

اعتراض همایون غنی‌زاده به «کشتار ۹۸»، در مراسم منتقدان و نویسندگان سینما

اعتراض همایون غنی‌زاده به «کشتار ۹۸»، در مراسم منتقدان و نویسندگان سینما


همایون غنی‌زاده در سیزدهمین مراسم منتقدان سینما
در مراسم سیزدهمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران که شامگاه ۱۰ بهمن برگزار شد، همایون غنی‌زاده، فیلمساز، هنگام دریافت جایزه خود گفت هنرمندان نباید درباره «کشتار ۹۸» سکوت کنند.
در این مراسم که برگزاری آن به دلیل سرنگونی هواپیمای مسافربری توسط سپاه یک ماه به تأخیر افتاد، همایون غنی‌زاده با بیان این‌که «سکوت درباره فجایعی مثل آبان ۹۸» قباحت دارد، از هنرمندان خواست مردم را تنها نگذارند.
آقای غنی‌زاده، کارگردان فیلم «مسخره‌باز» که در این مراسم تندیس «خلاقیت و استعداد درخشان» دریافت کرد، جایزه‌اش را به پویا بختیاری، از قربانیان اعتراضات آبان‌ ۹۸، تقدیم کرد و او را «کشته راه وطن» خواند.
این کارگردان همچنین با تأکید بر این‌که «این دوران می‌گذرد و ما می‌مانیم و این جامعه»، در پایان سخنرانی کوتاه خود شعر مشهوری را از سیف فرغانی، شاعر قرون هفتم و هشتم، خواند با مطلع «هم مرگ بر جهان شما نیز بگذرد / هم رونق زمان شما نیز بگذرد».

همایون غنی زاده👏🏻
درد هموطن درد همه ماست.
همدیگر رو دوست داشته باشیم و کمک کنیم با صداقت و شرافت ایرانی شاد و سربلند برای هممون ساخته بشه.
آمین
ویدئوی جاسازی شدهدر این مراسم، برگزیدگان دیگری چون حامد بهداد و نوید محمدزاده نیز سخنانی در اعتراض به حوادث اخیر ایران بیان کردند.
حامد بهداد، بازیگر برگزیده مراسم، با اشاره تاریخ تولدش، ۲۶ آبان، متن پیامی را خواند که مادرش برای او فرستاده بود و از او خواسته بود عکسی یا پستی برای تولدش منتشر نکند «چرا که جوانان از گرانی و سختی روزگار جان خود را کف دست گرفتند و به خیابان‌ها ریختند
فیلم با کیفیت تر از حرفهای جنجالی حامد بهداد در شب انجمن منتقدان

اس ام اسی که مادر حامد بهداد همزمان با تولد او برایش فرستاد و حامد بهداد آن را برای حاضرین در مراسم خواند

عکسی از تولدت نگذار به خاطر جوانانی که به خیابان ریختند
ویدئوی جاسازی شده
در اعتراضات آبان ۹۸ که دامنه آن به بیش از صد شهر ایران کشیده شد، صدها تن از معترضان با گلوله نیروهای انتظامی و امنیتی کشته شدند و بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد که دست‌کم ۸۶۰۰ نفر نیز در ۲۲ استان ایران بازداشت شدند.
جمهوری اسلامی هنوز هیچ آماری از شمار کشته‌شدگان و مجروحان و بازداشتی‌های این اعتراضات منتشر نکرده است.
در سیزدهمین دوره مراسم منتقدان و نویسندگان سینما که با تغییر کلمه «جشن منتقدان» به «شب منتقدان» در هتل پارسیان انقلاب تهران برگزار شد، نوید محمدزاده نیز با اشاره به سرنگونی پرواز ۷۵۲ گفت: «هر بلایی که سرمان می‌آورند، نمی‌دانم چه عنوانی برایش انتخاب کنم.»
سه روز پس از سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراین در ۱۸ دی‌ماه، که به کشته شدن همه ۱۷۶ مسافر ایرانی و غیرایرانی آن انجامید، سپاه پاسداران اعتراف کرد که این حادثه بر اثر شلیک موشک‌ پدافندی سپاه به آن بوده است.
جشن منتقدان و نویسندگان سینما را انجمنی به همین نام که زیرمجموعه جامعه اصناف سینمایی ایران (خانه سینما) است، سالانه برگزار می‌کند و طی آن به سینماگران منتخب بر اساس رأی منتقدان و نویسندگان سینمایی جایزه می‌دهد.
از واکنش دیگر هنرمندان برگزیده این مراسم به حوادث اخیر ایران گزارشی منتشر نشده است

پنجشنبه، بهمن ۱۰، ۱۳۹۸

اسپر: آمریکا به‌دنبال موافقت عراق با استقرار سامانه دفاع هوایی پس از حملات ایران است

اسپر: آمریکا به‌دنبال موافقت عراق با استقرار سامانه دفاع هوایی پس از حملات ایران است


مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا
مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، روز پنج‌شنبه ۱۰ بهمن با اشاره به حملات اخیر موشکی ایران گفت که واشینگتن درصدد است برای دفاع از سربازان آمریکایی مجوز استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت را از دولت عراق بگیرد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دی‌ماه گذشته در اقدامی تلافی‌جویانه دو پایگاه نظامی ایالات متحده در عراق را هدف حملات موشکی خود قرار داد.
ایران با دستکم ۱۱ فروند موشک بالستیک پایگاه آمریکایی الاسد را هدف قرار داد، اقدامی که در پی حمله پهپادی آمریکا به قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در فرودگاه بغداد صورت گرفت و به ترس از وقوع جنگ میان دو کشور دامن زد.
پنتاگون به تازگی اعلام کرده که ۵۰ سرباز آمریکایی در حملات موشکی ایران دچار آسیب مغزی شده‌اند. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، اطمینان داده بود که به پرسنل آمریکایی در حملات موشکی آسیبی نرسیده است.
آقای ترامپ گفته بود: «همه چیز خوب است! موشک‌ها از سوی ایران به دو پایگاه نظامی در عراق شلیک شد. ارزیابی تلفات و خسارات در جریان است. تا الان همه چیز خوب است.»
وی چندی بعد نیز در پاسخ به پرسش‌ها در مورد جراحات ۱۱ سرباز آمریکایی تحت مداوا گفت که «در حد سردرد است و جدی نیست».
این سخنان انتقاد برخی از نمایندگان کنگره و کهنه سربازان را به دنبال داشت، اما مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا در سخنان روز پنج‌شنبه خود از اظهارات آقای ترامپ دفاع کرد و گفت که رئیس‌جمهوری آمریکا دلسوز پرسنل نظامی است.
او گفت: «من با رئیس‌جمهوری صحبت کرده‌ام، او به شدت به سلامت و وضعیت تمامی پرسنل نظامی به خصوص کسانی که در عملیات عراق بوده‌اند توجه دارد و طبیعت این جراحات را درک می‌کند».
روز پنج‌شنبه همچنین مارک میلی، فرمانده ستاد مشترک ارتش ایالات متحده، اطمینان داد که آسیب‌های وارده به هیچ یک از سربازان شدید نیست.
او در یک کنفرانس خبری گفت: «تشخیص پزشکان درباره همه این سربازان تاکنون این بوده که آنها دچار آسیب ملایم مغزی شده‌اند».
پیش از این وزارت دفاع آمریکا گفته بود که از بین این سربازان ۳۱ نفر آنها درمان شده و به خدمت بازگشته‌اند.
طبق آمار وزارت دفاع آمریکا از سال ۲۰۰۰ تاکنون جراحت ناشی از ضربه مغزی در ۴۰۸ هزار نفر از پرسنل نظامی آمریکا تشخیص داده شده است.