سه‌شنبه، فروردین ۱۲، ۱۳۹۹

ابتلای قطعی ۲۳ نماینده مجلس شورای اسلامی به کرونا تایید شد

ابتلای قطعی ۲۳ نماینده مجلس شورای اسلامی به کرونا تایید شد


نشست هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در ۱۰ فروردین
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین خبر داد که از ۱۰۰ نماینده مجلس تست ابتلا به کرونا گرفته شده که نتیجه تست ۲۳ نفر از آنها مثبت بوده است.
اسدالله عباسی گفت که ۴۰ نماینده دیگر نیز مشکوک به داشتن کرونا بودند.
احمد امیر آبادی و مجتبی ذالنوری دو نماینده قم اولین نمایندگانی بودند که خبر ابتلای آنها به کرونا منتشر شد. فاطمه رهبر، منتخب تهران، و محمدعلی رمضانی، نماینده منتخب آستانه اشرفیه در مجلس یازدهم، نیز بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
جلسات علنی مجلس شورای اسلامی از هفته دوم اسفند پارسال تعطیل است. به همین دلیل و در پی رد شدن کلیات بودجه ۹۹ در مجلس، با حکم حکومتی رهبر جمهوری اسلامی مصوبه کمیسیون تلفیق به عنوان مصوبه کل مجلس به شورای نگهبان ارسال شد.
۴۲ نماینده روز دوشنبه به تعطیلی مجلس اعتراض کرده‌ و خواستار برگزاری جلسات آن شدند. مجلس پس از شیوع کرونا چند جلسه را به صورت ویدئو کنفرانس برگزار کرده و برخی نمایندگان این اقدام را «غیر قانونی» دانسته‌اند.
به جز نمایندگان مجلس، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، تعدادی از اعضای کابینه، دو مقام دفتر رهبر جمهوری اسلامی و برخی دیگر از چهره‌های سیاسی به کرونا مبتلا شده‌اند.
در هفته‌های گذشته همچنین گزارش‌های رسمی درباره جان باختن چند مقام و چهره سیاسی جمهوری اسلامی بر اثر ابتلا به کرونا منتشر شد.
از جمله این افراد می‌توان به فوت محمد میرمحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حسین شیخ‌الاسلام، معاون سابق وزیر خارجه، احمد تویسرکانی، مشاور رئیس قوه قضائیه، و هادی خسروشاهی، سفیر سابق ایران در واتیکان اشاره کرد.

تجمع خانواده‌ها مقابل زندان سپیدار اهواز به‌دنبال گزارش‌ها درباره کشته‌شدن زندانیان

تجمع خانواده‌ها مقابل زندان سپیدار اهواز به‌دنبال گزارش‌ها درباره کشته‌شدن زندانیان


شامگاه دوشنبه ۱۱ فروردین گزارش‌هایی درباره شورش در زندان سپیدار اهواز و کشته شدن چند زندانی منتشر شد
در پی انتشار گزارش‌هایی درباره شورش در زندان سپیدار اهواز و کشته شدن چند زندانی گروهی از خانواده‌های این زندانیان مقابل زندان تجمع کردند.
شامگاه دوشنبه ۱۱ فروردین گزارش‌هایی درباره شورش در زندان سپیدار اهواز و کشته شدن چند زندانی منتشر شد.
حیدر عباس‌زاده، فرمانده انتظامی استان خوزستان، در این زمینه گفت: «تعدادی از زندانیان بند ۲ زندان سپیدار اهواز ۱۱ فروردین قصد آشوب و ایجاد ناآرامی داشتند که با حضور به موقع نیروهای انتظامی و امنیتی آرامش به زندان برگردانده شد و در حال حاضر هیچ گونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد».
او اعلام کرد که هیچ یک از زندانیان موفق به فرار نشدند.
در گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی اعلام شده بود که تعدادی از زندانیان فرار کرده‌اند. همچنین فیلمی از به آتش کشیده شدن بخشی از زندان منتشر شده بود.
با این حال فرمانده انتظامی خوزستان گفت: «تعدادی از زندانیان اقدام به سوزاندن چند سطل زباله در درون این زندان کردند که عوامل امنیتی و انتظامی حاضر در زندان، این آتش‌سوزی‌های محدود را هم مهار کردند».
در جریان بحران کرونا، مسئولان قضایی اقدام به دادن مرخصی به برخی از زندانیان کردند. قوه قضائیه ایران می‌گوید این اقدام را برای جلوگیری از شیوع کرونا در زندان‌ها انجام داده و تاکنون ۱۰۰هزار زندانی به مرخصی رفته‌اند.
برخی از زندا‌ن‌های ایران در روزهای گذشته شاهد اعتراض زندانیان به ندادن مرخصی و شرایط زندان بودند که در پاره‌ای موارد به شورش منجر شد.
تاکنون زندان‌های تبریز، الیگودرز، فشافویه تهران، سقز و همدان شاهد این ناآرامی‌ها بوده‌اند.
به‌دنبال این اتفاقات، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، روز ۹ فروردین دستور داد که «مراقبت‌های امنیتی» از زندان‌ها افزایش یابد.
نهادهای مدنی و حقوق‌بشری تاکنون در گزارش‌های جداگانه از مرگ ۱۰ زندانی در زندان‌های فشافویه تهران،‌ قرچک ورامین و ارومیه خبر داده‌اند. قوه قضائیه چنین اخباری را تایید نکرده است.
سازمان عفو بین الملل روز هفتم فروردین به دلیل نگرانی از شیوع ویروس کرونا در زندان‌های ایران خواستار آزادی بلادرنگ و بدون قید و شرط زندانیان سیاسی شده بود.

آزادی ۱۶ زن متهم به «همکاری با داعش» از زندان اوین توسط رژیم داعشی

آزادی ۱۶ زن متهم به «همکاری با داعش» از زندان اوین توسط رژیم داعشی


شبکه حقوق بشر کردستان از آزادی ۱۶ زن کُرد اهل سنت که به همراه «سه کودک خردسال» خود در زندان اوین محبوس بودند، خبر داده است.
بر اساس این گزارش، این زنان که «بیشترشان اهل استان کرمانشاه و شهرهای سنندج و بوکان» هستند، روز دهم فروردین‌ماه پس از پایان دوره محکومیت خود آزاد شده‌اند.
به نوشته شبکه حقوق بشر کردستان، دلیل زندانی‌ شدن این زنان، اتهام همکاری همسران آنها با گروه دولت اسلامی، داعش است و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی برای «تحت فشار گذاشتن» همسران آنها، این زنان و کودکان خردسال‌شان را بازداشت کرده‌ بودند.
با این حال این گزارش افزوده که خانواده‌ها و بستگان این زنان، پاسخی به تلاش‌های این شبکه برای دستیابی به جزئیات پرونده‌های آنان و روند بازداشت‌شان نداده‌اند.
یک منبع آگاه از وضعیت این زنان نیز به شبکه حقوق بشر کردستان گفت: «بیشتر این زنان متهم به عضویت در داعش بوده‌اند. آنها پس از کشته شدن همسران‌شان در عراق خود را به ایران تسلیم کردند و توسط نهادهای امنیتی بازداشت و سپس در دادگاه محکوم شدند.»
به گفته این منبع، هر یک از این ۱۶ زن کُرد اهل سنت به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود و پاییز امسال دوره محکومیت‌شان به پایان می‌رسید.
به دنبال شیوع کرونا در ایران و موافقت رهبر جمهوری اسلامی با عفو شمار زیادی از زندانیان، شورش‌هایی در شماری از زندان‌های ایران رخ داد و برخی از زندانیان نیز موفق به فرار شدند.
احتمال می‌رود آزادی این زندانیان زن و کودکان خردسال آنها نیز در ارتباط با جلوگیری از ابتلای آنها به کرونا صورت گرفته باشد.
منبع آگاه شبکه حقوق بشر کردستان که به هویت وی اشاره‌ای نشده، برخورد ماموران زندان با این زنان و حتی کودکان‌شان را بسیار «توهین‌آمیز» توصیف کرده و گفت: «کودکان خردسال این زنان که در ابتدا تعدادشان هم بیشتر بود و بعدا به خارج از زندان انتقال یافتند، بارها از سوی ماموران حرام‌زاده خطاب می‌شدند.»
بر اساس این گزارش، این زنان و کودکان آنها «در بندی جدا از دیگر زندانیان زن سیاسی در بند ۲ زندان اوین در شرایطی ایزوله و سخت‌تر از دیگر زندانیان نگهداری می‌شدند و حتی از بسیاری از امکانات معمول مثل هواخوری در ساعات روشن روز یا تماس تلفنی هفتگی با خانواده نیز محروم بودند.»
شیما بابایی، فعال مدنی و زندانی سابق سیاسی اسفند ماه سال گذشته درباره شرایط نگهداری این زنان نوشته بود: «رفتار پرسنل زندان با آنها به شدت توهین‌آمیز است و با الفاظ زننده و رکیک آن‌ها را خطاب قرار می‌دهند.»
سایت «بیدارزنی» هم اسفندماه سال گذشته در گزارشی از بند زنان اوین به قلم لیلا حسن‌زاده، فعال دانشجویی و زندانی سابق سیاسی نوشته بود: کودکان این زنان «به دلیل ضعف سیستم ایمنی در فواصل کوتاه بیمار می‌شوند، بنابراین رفت و آمد آنان به بهداری لاجرم بیشتر است و با توجه به شیوع کرونا در بهداری اوین خطر بیشتری آنان را تهدید می‌کند.»
پیشتر نیز سپیده قلیان، فعال کارگری در توئیت‌هایی از وجود چندین زندانی زن به حالت گروگان یا به دلیل فعالیت همسران‌شان در زندان اهواز خبر داده بود.
او همچنین درباره «شکنجه» این زنان برای تن دادن به اعترافات اجباری توئیت کرده بود.
جمهوری اسلامی برخی از زنان زندانی اهل سنت در ایران را «زنان داعشی» می‌خواند.
اما فعالان حقوق بشر می‌گویند که آنان به دلیل فعالیت اعتقادی خود و عضویت در گروه‌های فضای مجازی اهل سنت بازداشت

بحران اقتصادی و ده‌ها تریلیون دلار بدهی مردم جهان

بحران اقتصادی و ده‌ها تریلیون دلار بدهی مردم جهان

جهان در سال جاری وارد رکودی شده که طی دهه‌های گذشته بی‌سابقه بوده است. ویروس کرونا به سرعت در حال گسترش و قربانی گرفتن در نقاط مختلف جهان است. تأثیر این وضعیت بر اقتصاد نابسامان ایران به مراتب بیشتر است.
صندوق بین‌المللی پول هفته گذشته اعلام کرد که جهان وارد رکودی شده است که احتمالا بدتر از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۹ است. در بحران قبلی، اقتصاد جهانی حدود یک‌دهم درصد کوچکتر شد.
اما اکنون موسسه مالی بین‌المللی می‌گوید، انتظار می‌رود که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ در خوشبینانه‌ترین حالت حدود ۵/ ۱ درصد کوچکتر شود.
چین در دو ماهه ابتدایی سال جاری که درگیر بحران کرونا بود، با رشد اقتصادی منفی ۷/ ۶ درصدی مواجه شد که برای دهه‌ها بی‌سابقه بود، اما به نظر می‌رسد که شتاب گسترش کرونا در این کشور به خاطر تدابیر بسیار سخت‌گیرانه فروکش کرده و در ماه‌های پیش رو رشد اقتصادی چین دوباره مثبت خواهد شد و در کل انتظار می‌رود که تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۰ حدود ۸/ ۲ درصد باشد.
چین طی سه دهه گذشته، به استثنای سال ۱۹۹۰ که رشد اقتصادی ۴ درصدی داشت، در همه سال‌ها رشدی بالای ۵ درصد را تجربه کرده و در این مدت حتی چندین سال متوالی رشد بالای ۱۰ درصدی را نیز رقم زد.
بحران برای شرکت‌ها و دولت‌ها
از نیمه فوریه تا نیمه ماه مارس سال جاری ویروس کرونا زیانی ۱۶ تریلیون دلاری بر بازارهای جهانی سهام وارد کرد.
دولت‌های  آمریکا و اروپا بیش از سه تریلیون دلار برای مهار آسیب‌های کرونا بر اقتصاد و شهروندان تخصیص داده و بنا بر ارزیابی سازمان ملل، کشورهای در حال توسعه نیز نیاز به تخصیص ۵/ ۲ تریلیون دلار دارند. در این میان کشورهای فقیرتر مانند ایران با کمبودهای مالی مواجه هستند.
اخیرا صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که ۸۱ کشور از این نهاد مالی درخواست کمک کرده‌اند. صندوق قبلا اعلام کرده بود که آماده اعطای ۴۰ میلیارد دلار وام کم‌بهره و ۱۰ میلیارد دلار وام بدون بهره به کشورهای محتاج است. ایران نیز خواستار دریافت ۵ میلیارد دلار وام از این نهاد شده است.
در این میان بر اساس گفته‌های فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌‌المللی انرژی، تقاضای جهانی نفت احتمالا در سال جاری میلادی روزانه ۲۰ میلیون بشکه، معادل ۲۰ درصد از کل مصرف جهانی نفت، کاهش یابد؛ موضوعی که در بازارهای نفت نیز خود را نشان داده و قیمت نفت برنت روز دوشنبه به زیر ۲۳ دلار سقوط کرد. بیرول می‌گوید احتمالا قیمت نفت به ۲۰ دلار برسد.
این موضوع برای کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی، مانند ایران، اعضای اوپک، روسیه و بسیاری دیگر از تولیدکننده‌ها، یک فاجعه تمام‌عیار خواهد بود.
بسیاری از شرکت‌های نفتی، حمل‌ونقل و غیره با خطر ورشکستگی روبه‌رو هستند؛ دولت‌ها هم با کسری هنگفت بودجه.
بحران بدهی‌های مردمی
موسسه مالی بین‌المللی می‌گوید بدهی‌های شهروندان به بانک‌ها در جهان به ۴۷ تریلیون دلار رسیده که نسبت به ۱۲ سال پیش حدود ۱۲ تریلیون دلار افزایش نشان می‌دهد. این رقم معادل ۶۰ درصد از کل تولید ناخالص داخلی جهان در سال گذشته است.
نکته جالب اینکه، نسبت بدهی‌های مالی شهروندان به کل اقتصاد کشور در جوامع در حال توسعه طی ۲۰ سال گذشته از ۵۵ درصد به نزدیک ۸۰ درصد رسیده است. شهروندان این کشورها ۲۰ تریلیون دلار به بانکها و موسسات مالی بدهکارند.
این در حالی است که یک سوم جمعیت جهان هم‌اکنون به‌خاطر شیوع کرونا خانه‌نشین شده و بخش قابل توجه آنها شغل و درآمد خود را از دست داده‌اند.
برای نمونه، در سه ماهه ابتدایی سال، حدود پنج تا هفت میلیون چینی کار خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که بدهی شهروندان چینی به سیستم بانکی از زیر ۱ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۰ به بیش از ۷.۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۹ اوج گرفته است.
موسسه مالی بین‌المللی می‌گوید که وضعیت بدهی‌های مردمی به بانک‌ها تحت تاثیر ویروس کرونا بدتر خواهد شد.
همچنین کل وام‌هایی که دولت‌ها، شرکت‌ها و مردم از بانک‌ها گرفته‌اند به ۲۵۳ تریلیون دلار رسیده که سه برابر کل تولید ناخالص داخلی جهان است.
وضعیت بغرنج ایران
بر اساس آمارهای بانک مرکزی ایران، میزان بدهی‌های دولتی در این کشور به بانک‌ها در آذرماه ۱۳۹۸ به حدود ۳۸۸ تریلیون تومان رسیده که نسبت به آذر سال ۹۷ افزایشی ۲۸ درصدی نشان می‌دهد.
بدهی دولت ایران به بانک‌ها نسبت به آذرماه ۱۳۹۳- سالی که دولت حسن روحانی سر کار آمد - تا آذرماه پارسال تقریبا سه برابر شده است.
همچنین میزان بدهی‌های غیردولتی به بانک‌ها در آذرماه پارسال نسبت به ماه مشابه سال ۹۷ با افزایشی ۱۹ درصدی به ۱۱۴۱ تریلیون تومان رسیده است.
بدین ترتیب بدهی‌های دولتی و غیردولتی به سیستم بانکی در آذرماه پارسال به حدود ۱۵۲۹ تریلیون تومان رسیده است. این رقم معادل بیش از دو برابر تولید ناخالص داخلی ایران است.
بانک مرکزی دقیقا اعلام نکرده که میزان بدهی‌های معوقه به بانک‌ها در آذرماه به چه رقمی رسیده، اما مقامات ایران این رقم را برای شهریور پارسال ۱۷۰ تریلیون تومان اعلام کرده بودند که نسبت به شهریور سال ۹۷ حدود ۱۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ۹ فروردین ماه اعلام کرد که برای کمک به واحدهای تولیدی و خدماتی، همچنین کسب و کارها قرار است ۷۵ تریلیون تومان تسهیلات بانکی با نرخ ۱۲ درصد ارائه شود.
به گفته او، بازپرداخت اقساط این تسهیلات دو ساله است و برای شروع بازپرداخت اقساط، تنفس چند ماهه در نظر گرفته خواهد شد.
بحران کرونا برای ایران موضوع بغرنج‌تری است. هم نسبت بدهی‌های معوق به کل تسهیلات ارائه شده به بخش غیردولتی بسیار بالاست، هم ارزش پول ایران در حال سقوط است و هم کشور با تحریم‌ها و فساد گسترده مالی مواجه است.
انتظار می‌رود که دولت ایران نیز با کسری هنگفت بودجه مواجه شود.
دولت ایران صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت با قیمت هر بشکه ۵۰ دلار را در بودجه سال آینده گنجانده است که ارزش آن ۱۸ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار است. اما صادرات روزانه نفت ایران بر اساس آمارهای شرکت اطلاعات انرژی "کپلر" در ماه مارس به ۱۶۰ هزار بشکه سقوط کرده و قیمت نفت ایران نیز هم اکنون حدود ۲۰ دلار است. اگر وضعیت کنونی ادامه یابد، درآمدهای نفتی ایران در سال ۹۹ حتی به ۲ میلیارد دلار نیز نخواهد رسید.
چنین بی‌مبالاتی در تنظیم بودجه، دولت ایران را با کسری شدید درگیر خواهد کرد و دولت مجبور خواهد بود دوباره دست با دامن صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی و بانک‌های کشور شود و میزان بدهی‌های خود را افزایش دهد.

هشدار سازمان جهانی بهداشت: ویروس کرونا می‌تواند بازگردد

هشدار سازمان جهانی بهداشت: ویروس کرونا می‌تواند بازگردد

سازمان جهانی بهداشت نسبت به احتمال شیوع مجدد ویروس کرونا به کشورهای آسیایی و حوزه اقیانوس آرام هشدار داده است. به باور مسئولان این سازمان کاهش میزان شیوع بیماری کرونا نباید راه را برای خوش‌بینی هموار کند.
احتمال شیوع مجدد بیماری کرونا، حتی در کشورهایی که قادر به مهار این بیماری شده‌اند، منتفی نیست. این نتیجه گزارشی است که سازمان جهانی بهداشت در اختیار رسانه‌ها قرار داده است.
خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین (۳۱ مارس) با انتشار گزارشی از پکن و واشنگتن به هشدار مسئولان سازمان جهانی بهداشت پرداخته است.
کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که موفق به مهار شیوع بیماری کرونا شد‌ه‌اند. سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود به ویژه به کشورهای آسیایی و کشورهای واقع در حوزه اقیانوس آرام هشدار داده است که کاهش شمار مبتلایان به این بیماری نباید باعث خوش‌بینی آن‌ها گردد.
تاکاشی کازایی، نماینده سازمان بهداشت جهانی خطاب به این کشورها گفته است که پرونده شیوع بیماری کرونا همچنان باز است.
بنا بر اظهارات این نماینده سازمان جهانی بهداشت موفقیت این کشورها در کاهش میزان ابتلا به بیماری کرونا صرفا می‌تواند زمان مورد نیاز برای مقابله با شیوع مجدد این بیماری را برای آن‌ها فراهم کند.
تاکاشی کازایی از مسئولان کشورهای آسیایی و کشورهای حوزه اقیانوس آرام خواسته است تا از فرصت ایجادشده برای افزایش آمادگی خود برای مقابله با موج بعدی ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ بهره گیرند.
كاهش نرخ رشد اقتصادی
از سوی دیگر بانک جهانی با انتشار گزارشی از کاهش شدید نرخ رشد اقتصادی برای کشورهای آسیایی و کشورهای حوزه اقیانوس آرام خبر داده است.
در این گزارش آمده است که بروز پیامدهای منفی و مخرب اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در این کشورها اجتناب‌ناپذیر است.
بانک جهانی در گزارش خود تاکید کرده که ارائه یک ارزیابی دقیق از میزان آسیب اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در حال حاضر به علت متغیر بودن اوضاع ممکن نیست.
این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی کرده است که نرخ رشد اقتصادی در منطقه یاد‌شده در سال جاری به کمی بیش از دو درصد برسد. این در حالی است که میانگین نرخ رشد اقتصادی کشورهای این منطقه در سال گذشته میلادی پنج و هشت دهم درصد ارزیابی شده است.
بانک جهانی سقوط نرخ رشد اقتصادی این کشورها را به نیم درصد نیز منتفی نمی‌داند. اوضاع در کشور چین نیز متفاوت از سایر کشورهای این منطقه نیست.
بر اساس ارزیابی بانک جهانی نرخ رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی می‌تواند حداکثر بر ۲،۳ بالغ شود. در صورت شیوع مجدد ویروس کرونا حتی احتمال آن می‌رود که نرخ رشد اقتصادی این کشور به یک دهم درصد کاهش یابد. این در حالی است که چین در سال ۲۰۱۹ از نرخ رشدی بالغ بر ۶،۱ درصد برخوردار بوده است.

پیش‌بینی روند کرونا در ایران: تا اوایل تابستان درگیر آن هستیم

پیش‌بینی روند کرونا در ایران: تا اوایل تابستان درگیر آن هستیم

مسئولان در ایران اطلاعات یکدستی در باره میزان گسترش کرونا به مردم نمی‌دهند. آنها یک روز از کاهش مبتلایان می‌گویند، روز بعد از ادامه گسترش آن تا ماه‌های آینده. ولی آنچه همه روزه اضافه می‌شود، آمار مرگ و میر است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه ۱۱ فروردین (۳۰ مارس) درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به ویروس کرونا در ایران و موارد مرگ ناشی از آن آمار زیر را اعلام کرد:
از ظهر روز یکشنبه ۱۰ فروردین (۲۹ مارس) تا امروز ۱۱ فروردین (۳۰ مارس)  و «بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۱۸۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند». بنابر همین آمار مجموع بیماران شناسایی شده به ۴۱۴۹۵ مورد رسیده و آمار قربانیان آن نیز ظرف ۲۴ ساعت گذشته  ۱۱۷ نفر بوده و مجموع کسانی که درگذشته‌اند به ۲۷۵۷ نفر رسیده است.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ۳۵۱۱ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند و تا ظهر روز دوشنبه نیز بیش از ۶۳ میلیون نفر در غربالگری کرونا مشارکت داشته‌اند.
پیش بینی‌ها چه می‌گویند
واقعیت این است که پیش بینی روند گسترش یا کاهش این بیماری ساده نیست. هم اکنون در بسیاری کشورها از جمله آلمان تنها با برآورد و تحلیل نتایج اعمال مقررات پس از حدود دو هفته می‌توان نتایج یک اقدام را اعلام کرد که آن نیز می‌تواند در بازه زمانی طولانی تر تغییر کند.
در ایران و با توجه به این که دولت مدت‌ها از اعمال هرگونه مقرراتی که به کنترل این بیماری منجر شود ناتوان بوده، امکان داشتن یک ارزیابی درست و پیش بینی روند این بیماری بسیار دشوارتر است.
در همین رابطه پرویز کرمی، سخنگو و رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پست اینستاگرام خود پنج سناریو را از چگونگی شیوع ویروس کرونا تا خرداد مطرح کرده است. این پنج سناریو براساس میزان دخالت دولت و کنترل آن بنا شده‌اند.
سناریوی اول می‌گوید اگر دولت هیچ مداخله‌ای نکند تعداد مرگ و میر به ده‌ها هزار نفر خواهد رسید. در سناریو‌های دیگر به تفاوت در میزان مرگ و میر در ارتباط با میزان مداخله حداقلی دولت از طریق آموزش و اطلاع‌رسانی یا مداخله متوسط دولت «شامل فاصله‌گذاری اجتماعی، تعطیلی و رویدادهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعات مذهبی و مدارس، دانشگاه‌ها و محدودیت جابه‌جایی و تردد» پرداخته شده است.
سناریوی آخر به «مداخله سطح بالا و شدید دولت که شامل اقدامات سناریو چهارم و مداخلاتی سخت‌تر مانند ممانعت از جابه‌جایی‌های درون شهری و برون شهری، قرنطینه شهرها و ایزوله کردن افراد مشکوک» پرداخته است که می‌تواند رشد مرگ و میر را به شدت کاهش داده و به حدود ۷۷۰۰ نفر برساند.
خبرگزاری فارس در همین ادامه همین خبر نوشته است پیش بینی این تحلیل این است که ایران تا اوایل تابستان درگیر این ویروس خواهد بود و "میزان مداخله دولت و محدودیت‌ها را در کاهش نرخ مرگ و میر به شدت تاثیرگذار" است.
دولت ناتوان از اتخاذ سیاستی موثر
در بسیاری از کشورها دولت در تمام زمینه‌ها مداخله فعال کرده است؛ از کمک‌های اقتصادی تا اعمال مقررات شدید برای کنترل این بیماری. در ایران کرونا نیز در ابتدا به موضوعی جناحی تبدیل شد و بخشی از روحانیون با قرنطینه اماکن مذهبی و تعطیل شدن نمازجمعه مخالفت گسترده‌ای کردند.
اما به دولت هم انتقاد می‌شود که ناتوان، ناکارآمد و سست عمل کرده است. در عین حال که منابع مالی نیز عمدتا در دست دم و دستگاه بیت رهبری و سپاه است و دولت با کسری بودجه‌ای هنگفت وارد سال ۹۹ شد. به همین دلیل نیز به آنچه حسن روحانی، رئیس جمهوری به رسانه‌ها می‌گوید اعتماد عمومی وجود ندارد. او روز یک‌شنبه دهم فروردین در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا گفته بود «در برخی از استان‌ها ما از پیک عبور کردیم و در شیب پایین قرار گرفتیم، اما در برخی استان‌ها هنوز نمی‌توانیم با اطمینان صحبت کنیم»  او به گفته‌های برخی از کارشناسان نیز اشاره کرد که معتقدند برای قضاوت قطعی باید منتظر پایان تعطیلات نوروز بود تا مشخص شود وضعیت شیوع کرونا در ایران چگونه است.
به عبارت دیگر همه کارشناسان اعتقادی به گذشتن از اوج شیوع کرونا در برخی از استان‌ها ندارند و قضاوت در این باره را زودهنگام می‌دانند. این تردید با توجه به اینکه تدابیر محدود کننده رفت و آمد و فاصله‌گذاری اجتماعی که می‌تواند به کند شدن شیوع بیماری کووید ۱۹ منجر شود تازه در ایران آغاز شده، موجه است.
ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت نیز تقریبا همزمان با روحانی در یک نشست خبری از طریق ویدئو کنفرانس گفت: «شیوع کرونا در ۱۳ استان روند کاهشی یافته است و در بسیاری از روستا‌ها و شهر‌های کوچک که در مجموع ۳۲ میلیون نفر هستند، موارد ابتلا کمتر از ۵ نفر بوده است.»
ورود نیروی نظامی در کارزار مبارزه با کرونا و تولید انبوه کیت
در دوران پاندمی کرونا در بسیاری از کشورها از ارتش به عنوان نیروی کمکی برای سیستم درمانی و بهداشتی استفاده می‌شود. خط تولید بسیاری از کارخانه‌ها تغییر کرده و مثلا به جای نوشیدنی‌های الکی، الکل صنعتی تولید می‌کنند. 
خبرگزاری ایرنا روز دوشنبه ۱۱ فروردین به نقل از محمد عزیزی دلشاد، مسئول اداره تحقیقات صنعتی ستادکل نیروهای مسلح  از آمادگی برای تولید انبوه کیت‌های تشخیص کرونا خبر داده است. او درباره مشخصات این کیت گفته است که می‌تواند ظرف سه ساعت «بیماری را با دقت بالا و خیلی خوب تشخیص دهد و می‌تواند تمام ژنوم‌های رایج دنیا را شناسایی کند.»
به گفته او «این کیت از نمونه‌های مشابه خود در دنیا چیزی کم ندارد و در مواردی هم امتیازاتی در صحت و دقت این کیت رویت شده است.»

حمله جنگنده‌های عربستان سعودی به مواضع حوثی‌ها در پایتخت یمن

حمله جنگنده‌های عربستان سعودی به مواضع حوثی‌ها در پایتخت یمن

جنگنده‌های عربستان سعودی روز دوشنبه ۱۱ فروردین مواضع شبه‌نظامیان حوثی‌های مورد حمایت ایران را در صنعا، پایتخت یمن، بمباران کردند.
برخی از شاهدان محلی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند برخی از اماکن‌ حساس از جمله کاخ ریاست‌جمهوری، یک مرکز آموزش نظامی و پایگاه هوایی در نزدیکی صنعا هدف حمله قرار گرفتند.
انفجارهایی نیز در داخل شهر بوقوع پیوسته است.
ائتلاف نظامی به رهبری عربستان می‌گوید این حملات اهدافی «مشروع» از جمله سایت‌های موشک‌های بالستیک حوثی‌ها را بمباران کرده است.
عربستان روز شنبه از ردگیری دو موشک بالستیک در نزدیکی ریاض خبر داد و اعلام کرد که این موشک‌ها توسط حوثی‌ها پرتاب شده است.
حوثی‌های یمن از سال ۲۰۱۵ کنترل بخش عظیمی از کشور را در دست دارند و ائتلاف به رهبری عربستان برای حمایت از دولت مرکزی یمن، وارد جنگ با آنها شده است.
نماینده سازمان ملل در امور یمن روز شنبه از طرفین مناقشه خواست که فورا درگیری‌ها را متوقف کنند و تمرکز خود را معطوف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این کشور بحران‌زده کنند.
هنوز موردی از ابتلا به ویروس کرونا توسط حوثی‌ها یا دولت مرکزی این کشور گزارش نشده است، اما با توجه به نبود زیرساخت‌های پزشکی و فقر شدید مردم، انتشار ویروس در این کشور می‌تواند به یک بحران انسانی بزرگ تبدیل شود.

رفتن به پارک‌ و بیرون شهرها در روز سیزده‌به‌در ممنوع شد

رفتن به پارک‌ و بیرون شهرها در روز سیزده‌به‌در ممنوع شد

کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در ایران اعلام کرد که روز چهارشنبه، ۱۳ فروردین، «هرگونه حضور»‌در «پارک‌ها، مراکز تفریحی و حاشیه‌ شهرها» ممنوع است.
بر اساس اطلاعیه این کمیته،‌ این اقدام برای «تحقق اهداف کاهش زنجیره انتقال بیماری» کرونا انجام می‌شود و نیروی انتظامی موظف است با متخلفان برخورد کند.
در همین زمینه حسین رحیمی، فرمانده پلیس تهران اعلام کرد که از ساعت ۵ صبح روز ۱۳ فروردین اجازه توقف در پارک‌ها و بوستان‌های اطراف تهران به کسی داده نمی‌شود.
او تاکید کرده که محدودیت در این زمینه از روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین شروع شده، ولی در روز ۱۳ فروردین جدی‌تر خواهد بود.
استاندار تهران روز جمعه هفته گذشته خبر ممنوعیت تردد از درِ منازل در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین در استان تهران را که یکی از معاونانش اعلام کرده بود، تکذیب کرده بود.

انتقاد برخی از مطبوعاتی‌ها از ممنوعیت موقت چاپ کاغذی نشریات در ایران

انتقاد برخی از مطبوعاتی‌ها از ممنوعیت موقت چاپ کاغذی نشریات در ایران

پایان دوره ممنوعیت انتشار کاغذی روزنامه‌ها اعلام نشده است
اعلام ممنوعیت موقت چاپ کاغذی مطبوعات در ایران به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا که روز دوشنبه، ۱۱ فروردین، اعلام شد، واکنش انتقادی برخی از مطبوعاتی‌ها را در پی داشته است.
عباس عبدی، رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران در مورد «تشدید [انتشار] خبرهای جعلی با تعطیلی روزنامه‌ها و بی‌اعتباری صداوسیما» هشدار داده و امروز نیز مدیر مسئول روزنامه شرق گفت این اقدام موجب بیکاری «شمار قابل‌توجهی از روزنامه‌نگاران» می‌شود.
«کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی» ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته اعلام کرد که «در راستای اجرای حداکثری طرح ملی فاصله‌گذاری اجتماعی، نسخه کاغذی نشریات تا پایان این طرح چاپ نخواهد شد».
رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در واکنش به این تصمیم همچنین گفت این توقف «اگر چند روز باشد که در ادامه تعطیلات نوروزی تلقی شود، قابل تحمل است، ولی اگر بخواهد طولانی‌تر شود، قطعاً باید تجدیدنظر کرد».
مهدی رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق، نیز با بیان این‌ که مواجهه صداوسیما با دولت در موضوع کرونا «همدلانه نیست و تقابلی است» تأکید کرد: «روزنامه‌های مکتوب می‌توانند به دولت در عرصه رسانه کمک و یاری‌گر باشند.»
بنا به سنت، روزنامه‌های دولتی در ایران از پنجم فروردین و پایان دور اول تعطیلات نوروزی منتشر می‌شدند. روزنامه‌های غیردولتی هم معمولاً از ۱۴ فروردین منتشر می‌شدند.

«افزایش سه‌ برابری» اختلافات زناشویی در ایران در قرنطینه

«افزایش سه‌ برابری» اختلافات زناشویی در ایران در قرنطینه

یک مقام سازمان بهزیستی ایران می‌گوید اختلاف زوج‌های ایرانی در دوران قرنطینه «سه‌ برابر» شده و تماس‌ آنها با شماره تلفن مشاوره این سازمان افزایش قابل توجهی یافته است.
به گزارش روز سه‌شنبه، ۱۲ فروردین، در خبرگزاری ایرنا، مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی گفت شاهد این افزایش «سه برابری» میزان «تماس‌های زوجین» در دوران قرنطینه و کرونا با صدای مشاور بهزیستی با شماره ۱۴۸۰ است.
بهزاد وحیدنیا معتقد است به‌ دلیل افزایش «ساعات تماس زوج ها و مدت زمان تعامل آنها با یکدیگر»، اختلافات زناشویی افزایش یافته است.
وی با بیان این که به خاطر شرایط ویژه قرنطینه، روزانه تا «چهار هزار» تماس با صدای مشاور بهزیستی ایران برقرار می‌شود، به برخی از موارد اختلاف میان همسران در این دوران نیز اشاره کرده است.
به گفته آقای وحیدنیا، «رعایت اصول بهداشتی و بیرون رفتن یکی از اعضای خانواده» در شرایط فعلی از موارد اختلاف است.
رفتارهای کودکان که به خاطر تعطیلی مدارس در خانه مانده‌اند نیز از دیگر موارد درگیری در خانه‌ها عنوان شده است.
شیوع گسترده ویروس کرونا در بیشتر نقاط جهان و ضرورت قرنطینه خانگی برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن، باعث شده افراد تحت قرنطینه تحت فشارهای روحی قرار بگیرند.
شماری از روانشناسان توصیه‌هایی همچون فعالیت‌های دسته‌جمعی خانوادگی و رعایت نظم و انضباط فردی را برای حفظ آرامش و شادی خانواده‌ها توصیه می‌کنند.

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی زنازاده خبیث : وضعیت کرونا در ۲۳ استان «نسبتا خوب است»

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی زنازاده خبیث : وضعیت کرونا در ۲۳ استان «نسبتا خوب است»

حسن روحانی، رئيس‌ جمهور ایران، می‌گوید که وضعیت مهار شیوع کرونا در ۲۳ استان «نسبتا خوب» است و «شرایط قابل قبولی» دارند.
او که روز سه‌شنبه، ۱۲ فروردین، در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا سخن می‌گفت، به این استان‌ها اشاره نکرده، ولی گفت که شاید در استان‌هایی که وضعیت بهتری دارند، «فعالیت‌های اقتصادی و آموزشی‌» زودتر شروع شود.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که در روزهای گذشته تعداد بیماران شناسایی شده در هر روز افزایش یافته و به بالای ۳ هزار نفر در روز رسیده است.
آقای روحانی همچنین با استناد به گزارش‌های وزارت بهداشت گفت در برخی استان‌ها «ورودی بیماران به بیمارستان کمتر و خروجی بیمار بیشتر» شده است و این وضعیت را «امیدوارکننده» توصیف کرد.
او در همین زمینه به طور مشخص به بیمارستان «امام خمینی» تهران اشاره کرد و گفت در این بیمارستان «مراجعه‌کننده در روزهای اخیر به یک پنجم رسیده است».
رئيس‌ جمهور ایران با اشاره به این که «محدودیت‌های سخت‌گیرانه» تا ۲۰ فروردین تمدید شده است، گفت درباره «این که بعد از ۲۰ فروردین چگونه باشد»، به زودی تصمیم گرفته می‌شود.

هشدار در مورد گرفتار شدن صیادان در «فقر شدید» در پی شیوع کرونا

هشدار در مورد گرفتار شدن صیادان در «فقر شدید» در پی شیوع کرونا

رئیس اتحادیه صیادی استان خوزستان در مورد گرفتاری صیادان در «فقر شدید» به‌ دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کسب‌و‌کار‌ها هشدار داد.
خبرگزاری ایلنا روز ۱۲ فروردین به نقل از غلامرضا دهقانی نوشت که پس از شیوع بیماری کووید ۱۹ در ایران، فعالیت‌های صیادی در ایران به شدت کاهش یافته و به‌دنبال آن، درآمد صیادان هم «کاهش چشمگیری» یافته است.
وی صیادان را جزء «اقشار آسیب‌پذیر» ایران معرفی کرده و افزود با توجه به این که آنها مشمول بیمه بیکاری نمی‌شوند، کاهش فعالیت‌شان می‌تواند منجر به فقر شدید این افراد شود.
رئیس اتحادیه صیادی استان خوزستان با اشاره به رکود چشمگیر فعالیت‌های صیادی در سواحل شمالی ایران، نسبت به تکرار این اتفاق در سواحل جنوبی در صورت بی‌توجهی به وضعیت بیمه و معیشت صیادان هشدار داد.
با توجه به کم‌ شدن ارتباطات انسانی غیرضروری برای کنترل شیوع کرونا، فعالیت‌های اقتصادی کاهش قابل توجهی پیدا کرده است و علاوه بر صیادان، اصناف و اقشار دیگر را هم به شدت تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.
خبرگزاری ایرنا به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نوشته که «شوک کرونا» در ایران که از طرفی «شوک به عرضه نیروی کار» است، «شوک تقاضا» را به همراه خواهد داشت و تعطیلی کسب وکارها، منجر به تعدیل نیروی کار و کاهش درآمد افراد می‌شود.
با آن که بسیاری از کشورهای جهان برای حمایت از افرادی که بر اساس قرنطینه و برقراری شرایط ویژه دچار آسیب اقتصادی می‌شوند، بسته‌های حمایتی ویژه در نظر گرفته‌اند، در ایران تنها به صورت کلی اعلام شده که صد هزار میلیارد تومان تسهیلات برای این موضوع در نظر گرفته شده، اما جزئیات آن اعلام نشده است.
محمود بهمنی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز درباره این موضوع به خانه ملت گفت: «تاکنون برنامه‌های حمایتی دولت برای کمک به واحدهای تولیدی و اقتصادی عملیاتی نبوده و تنها جنبه تبلیغاتی و رسانه‌ای داشته است.»

اوج‌گیری استفاده از نرم‌افزارهای ارتباط ویدئویی در پی شیوع کرونا

اوج‌گیری استفاده از نرم‌افزارهای ارتباط ویدئویی در پی شیوع کرونا

شرکت مایکروسافت می‌گوید در سایه خانه‌مانی بسیاری از مردم جهان به خاطر شیوع کرونا، استفاده از نرم‌افزار کاربردی اسکایپ برای ارتباطات مردمی ۷۰ درصد افزایش یافته است.
اسکایپ از زیرمجموعه‌های مایکروسافت است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شمار کاربران اسکایپ طی یک ماه گذشته به ۴۰ میلیون نفر افزایش یافته است.
همچنین مدت زمان ارتباطات مستقیم اسکایپ به اسکایپ طی یک ماه ۲۲۰ درصد افزایش یافته است.
بر اساس گزارش‌ها، برخی نرم‌افزارهای کاربری ارتباط ویدئویی مانند «زوم» نیز به خاطر ترجیح مردم به ماندن در خانه و استفاده از فضای مجازی برای ارتباطات به شدت افزایش یافته است.
در این میان استفاده از نرم‌افزار کاربردی واتس‌آپ در کشورهایی که به شدت با ویروس کرونا درگیر هستند نیز بیش از ۵۱ درصد افزایش یافته است.
فیس‌بوک، شرکت مادر واتس‌آپ نیز از افزایش شمار کاربران خبر داده و گفته است شمار تماس‌های ویدئویی از طریق پیام‌رسان این نرم‌افزار ۷۰ درصد افزایش یافته است.
به رغم افزایش کاربران برنامه‌های ارتباط مجازی، ارزش سهام این شرکت‌ها نیز به خاطر شیوع کرونا به شدت کاهش یافته است.
ارزش سهام مایکروسافت طی یک ماه گذشته ۷.۵ درصد و ارزش سهام فیس‌بوک حدود ۱۸ درصد افت کرده است. البته افت ارزش سهام این شرکت‌ها تا هفته گذشته بسیار بیشتر از این رقم بود، اما دوباره مقداری احیا شد.
برخلاف این شرکت‌ها، ارزش سهام شرکت ارتباطات ویدئویی «زوم» حدود ۳۵ درصد طی یک ماه افزایش یافته است

وقوع انفجار در خط لوله گاز ایران به ترکیه صادرات ایران را متوقف کرد

وقوع انفجار در خط لوله گاز ایران به ترکیه صادرات ایران را متوقف کرد

تصویری از خط لوله انتقال گاز ایران به ترکیه در مرز دو کشور
محمد عسگری، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، گفته است به دلیل وقوع یک انفجار در خط لوله گاز در خاک ترکیه، صادرات گاز ایران به این کشور متوقف شده است.
به گزارش خبرگزاری شانا، این انفجار ساعت ۶ صبح روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین در خاک ترکیه و در نزدیکی مرز بازرگان رخ داده است.
مهدی جمشیدی دانا، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران هم به خبرگزاری ایرنا گفته است این انفجار در یک و نیم کیلومتری مرز ایران رخ داده و احتمالا توسط گروه «پ‌‌‌کاکا» انجام شده باشد.
تاکنون مقام‌های دولت ترکیه یا گروه «پ‌کاکا» اظهارنظری درباره این حادثه نداشته‌اند.
ترکیه یکی از مهم‌ترین مشتریان گازی ایران است. صادرات گاز ایران به ترکیه در ماه‌های گذشته تحت تاثیر ‌تحریم‌ها به شدت کاهش یافته است.
کل صادرات گاز ایران به ترکیه در حدفاصل فروردین تا آذر سال ۹۸ با ۱۰.۵ درصد کاهش به ۴.۵ میلیارد متر مکعب رسید. ایران در مهرماه سال گذشته، تنها ۱۶۰ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر کرد که کمترین میزان طی یک دهه گذشته بود.
بر اساس آمارهای رسمی ترکیه، در سال ۲۰۱۹ این کشور هفت میلیارد و ۷۳۵ میلیون متر مکعب گاز از ایران وارد کرده است.‎

محققان امنیت مجازی از درز اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام خبر دادند

محققان امنیت مجازی از درز اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام خبر دادند


فیلترینگ تلگرام و دیگر پیام‌رسان‌ها سبب شده تا شماری از کاربران ایرانی، از انشعاب‌ها و نسخه‌های غیررسمی استفاده کنند، آن‌چه آن‌ها را در موارد مختلف در برابر حملات هکری و درز اطلاعات قرار می‌دهد.
یک شرکت اطلاعات و امنیت فضای مجازی و یک محقق می‌‌گویند شناسه کاربری و شماره تلفن ۴۲ میلیون کاربر ایرانی از یک نسخه غیررسمی پیام‌رسان تلگرام درز کرده و در اینترنت منتشر شده است.
استفاده از نسخه‌های غیررسمی پیام‌رسان‌ها به‌دلیل فیلترینگ گسترده در ایران صورت می‌گیرد.
شرکت «کـُمپـَری‌تک»*، که خدماتی مانند وی‌پی‌ان‌ها، محافظت از هویت کاربری، آنتی‌ویروس‌ها و مشابه این‌ها را بررسی می‌کند، و باب دیاچنکو، محقق امنیت مجازی، این گزارش را منتشر کرده‌اند. [* رادیو فردا مسئول محتوای وب‌سایت‌های دیگر نیست]
به گفته «کـُمپـَری‌تک» اطلاعات مربوط به کاربران ایرانی توسط گروهی به نام «شکار» روی کلاستر مجازی «الستیک‌سرچ» قرار گرفته بود و دیدن این اطلاعات نیز، نیازی به رمز کاربری یا احراز هویت نداشته‌است.
آن‌طور که محققان می‌گویند باب دیاچنکو در روز ۲۵ مارس/۶ فروردین این موضوع را به میزبان گزارش داده، و پس از آن اطلاعات حذف شده است.
الستیک‌سرچ یک موتور جست‌وجو بر پایه کتابخانه بازیابی اطلاعات «لوسین» است. با استفاده از «لوسین» می‌توان اسناد را نمایه‌سازی (ایندکس) و جست‌وجو کرد.
«کلاستر» چند سرور یا مجموعه‌ای از سرورهای فیزیکی هستند که به‌مانند یک سیستم واحد، به‌شکل هماهنگ، به اجرای نرم‌افزار می‌پردازند.
باب دیاچنکو می‌گوید اطلاعات درز کرده کاربران ایرانی تلگرام طی چند روزی که آن‌لاین بوده، در یکی از فروم‌های مورد استفاده هکرها به فروش گذاشته شده‌است.

[NEW REPORT] 42 million Iranian “Telegram” user IDs and associated phone numbers leaked online. Data is on sale now on one of the hackers forums. This is how I found it: https://www.comparitech.com/blog/information-security/iranian-telegram-accounts-leaked/ 

Report: 42M Iranian "Telegram" User IDs & Phone Numbers Leaked Online

42 million user IDs and phone numbers for a third-party version of Telegram were exposed online without a password. The accounts belong to users in Iran, where the official Telegram app is blocked.
comparitech.com
رادیو فردا به تنهایی قادر به تائید یا رد گزارش منتشر شده توسط کـُمپـَری‌تک و باب دیاچنکو نیست.
کـُمپـَری‌تک به‌نقل از شرکت تلگرام می‌گوید ظاهرا هویت کاربری و شماره‌های تلفن از یک انشعاب غیر رسمی تلگرام نشست کرده‌است.
تلگرام در ایران فیلتر است و این فیلترینگ، به‌مانند فیلترینگ دیگر پیام‌رسان‌های محبوب، حتی در شرایط فعلی که ویروس کرونا به طور گسترده در کشور شیوع پیدا کرده، ادامه دارد.
فیلترینگ پیام‌رسان‌ها سبب شده تا شماری از کاربران ایرانی، از انشعاب‌ها و نسخه‌های غیررسمی استفاده کنند، آن‌چه در موارد مختلف آن‌ها را در برابر حملات هکری و درز اطلاعات قرار دهد.
این البته نخستین بار نیست که گزارشی در مورد درز اطلاعات کاربران ایرانی از تلگرام منتشر می‌شود.
در مرداد ۱۳۹۵ خبرگزاری رویترز به نقل از شماری از کارشناسان امنیت فضای مجازی گزارش داده بود که هکرهای ایرانی به شماره تلفن و هویت کاربری ۱۵ میلیون ایرانی در پیام‌رسان تلگرام دسترسی پیدا کرده‌اند.
گفته شده بود دزدی اطلاعات توسط «راکت کیتن» (بچه‌گربه‌ی موشکی) صورت گرفته، که احتمال داده می‌شود با نهادهای نظامی و امنیتی داخل ایران مرتبط است.

شمار جان‌باختگان کرونا در آمریکا از سه هزار نفر گذشت

شمار جان‌باختگان کرونا در آمریکا از سه هزار نفر گذشت


شهروندان در صف انجام تست کرونا در بیمارستان المارست، نیویورک، ۲۵ مارس
بنا بر برآورد دانشگاه جان هاپکینز آمریکا شمار مبتلایان به کووید-۱۹، بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، در ایالات متحده از ۱۶۴ هزار نفر فراتر رفته و شمار جان‌باختگان به ۳۱۷۰ نفر رسیده است.
برآورد خبرگزاری رویترز نیز حاکی از درگذشت دست‌کم ۳۰۱۷ نفر تا پایان روز دوشنبه ۱۱ فروردین است.
رویترز همچنین یادآوری کرده است که در روز دوشنبه، شمار جان‌باختگان دست‌کم ۵۴۰ نفر بود که روز مرگبار و سختی در آمریکا، از زمان شیوع ویروس، توصیف می‌شود.
همزمان شهروندان نیویورک و نیوجرسی، مناطق شدیدا بحران‌زده، کشتی امدادی «کامفورت» را، در حالی‌که از رود هادسون می‌گذشت تا در نیویورک پهلو گیرد، تشویق کرده‌اند؛ کشتی که پیشتر یک نفتکش بود و حال به یک بیمارستان شناور تبدیل شده است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده نیز، اظهار کرده اوج منحنی شیوع ویروس کرونا در ۳۰ روز آینده فرا می‌‌رسد و تاکید کرده کشورش برای مقابله با پیامدهای بحران «آمادگی خوبی» دارد.
با این حال فرماندار نیویورک در همان روز از داوطلبان متخصص در زمینه بهداشتی و پزشکی درخواست کرده به شهروندان کمک کنند.
اسوشیتدپرس می‌گوید او و دیگر مقام‌های بهداشتی هشدار داده‌اند بحرانی که دامن‌گیر نیویورک شده، پیش‌نمایش آن چیزی‌ست که مناطق دیگر ایالات متحده ممکن است به‌زودی با آن روبه‌رو شوند.
علاوه بر ایالات متحده در روز دوشنبه شمار جان‌باختگان در فرانسه نیز از سه هزار نفر گذشت.
همزمان گزارش‌ها حاکی‌ست به‌دلیل پر شدن بیمارستان‌های در منطقه «گرانت است» در شرق این کشور، هلیکوپترهای ارتش در حال انتقال بیماران در شرایط وخیم، به خارج از فرانسه، و کشورهایی مانند آلمان و سوئیس هستند.
ایتالیا روز دوشنبه را با بیش از ۱۰۱ هزار مورد ابتلا و ۱۱۵۹۱ درگذشت به پایان رساند.
در چین دولت مرکزی آن کشور می‌گوید بیش از ۷۶ هزار تن از بیماران مداوا و مرخص شده‌اند. شمار کل موارد ثبت‌شده تا کنون (با در نظر گرفتن ترخیص‌شدگان) ۸۲ هزار نفر است، ۳۳۰۹ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. این آمار رسمی خود دولت چین است.
اسپانیا ۷۷۱۶ درگذشت و آلمان نیز ۶۴۵ درگذشت را ثبت کردند.
منابع: دانشگاه جان هاپکینز، سازمان جهانی بهداشت، رویترز، اسوشیتدپرس

ایالات متحده چهار معافیت هسته‌ای ایران را برای ۶۰ روز تمدید کرد

ایالات متحده چهار معافیت هسته‌ای ایران را برای ۶۰ روز تمدید کرد


نمایی از راکتور تحقیقاتی تهران
وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که چهار معافیت‌ برنامه هسته‌ای ایران را برای مدت ۶۰ روز تمدید می‌کند.
این بیانیه در حالی منتشرشده که گزارش‌هایی در مورد احتمال تمدید معافیت همکاری اتمی شرکت‌های روسی، چینی و اروپایی با ایران از تحریم‌ها، منتشر شده‌ بودند.
در بیانیه وزارت خارجه ایالات متحده گفته شده «ادامه گسترش فعالیت‌های هسته‌ای ایران غیر قابل قبول است» و «باج‌گیری هسته‌ای» جمهوری اسلامی «از بزرگ‌ترین تهدیدهایی‌ست که صلح و امنیت بین‌الملل را هدف گرفته است».
«ما از تمامی ابزارهای دیپلماتیک و اقتصادی خود برای جلوگیری از اقدامات بی‌ثبات‌کننده [ناشی از] اشاعه [برنامه هسته‌ای] ایران استفاده خواهیم کرد».
معافیت‌ها برای ۶۰ روز دیگر تمدید شده‌ و آن‌طور که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید «در هر زمانی قابل تنظیم هستند».
خبرگزاری اسوشیتدپرس یادآوری کرده که مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا معافیت‌ها را امضاء کرده، اما این تصمیم را به‌عنوان تصمیمی برای «ادامه دادن به محدودیت‌های» مربوط به فعالیت‌های اتمی ایران توصیف کرده‌است.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا به زبان انگلیسی نیز گفته شده «چهار محدودیت» برای ۶۰ روز دیگر تمدید می‌شوند یا به عبارتی معافیت می‌گیرند.
جمهوری اسلامی هرگونه تلاش برای تولید و اشاعه سلاح هسته‌ای را رد می‌کند.

The U.S. is renewing four nuclear restrictions on for an additional 60 days. We’ll closely monitor developments in Iran’s nuclear program and can adjust these restrictions at any time. As President @realDonaldTrump said, Iran will never be allowed to have a nuclear weapon.
.
منابع: وزارت خارجه آمریکا، توئیتر، رویترز، اسوشیتدپرس
مشاهده عکس در توییتر
ایالات متحده در راستای آن‌چه «کارزار فشار حداکثری» بر تهران توصیف کرده، پس از خروج از برجام تحریم‌های گسترده‌ای را علیه ایران وضع کرد تا ایران تن به مذاکرات تازه بر سر گستره‌ای از مسائل از برنامه اتمی و موشکی تا حضور و نفوذ خود در غرب آسیا بدهد.
رهبر جمهوری اسلامی با انجام مذاکرات تازه مخالفت کرده‌است.
در بهار گذشته آمریکا چند محدودیت‌ جدید بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران وضع کرد و از بین پنج معافیت قبلی برای همکاری هسته‌ای با ایران، به دو معافیت خاتمه داد.
از جمله معافیت‌های لغوشده مبادله اورانیوم غنی‌شده با اورانیوم طبیعی (کیک زرد) بین ایران و دیگر کشورها و نیز انتقال آب سنگین مازاد به خارج است.
معافیت‌هایی که تمدید شده بودند شامل همکاری‌های‌ هسته‌ای اتحادیه اروپا، چین و روسیه با ایران بود.
رویترز روز دوشنبه در گزارشی گفته بود انتظار می‌رود آمریکا معافیت همکاری اتمی شرکت‌های روسی، چینی و اروپایی با ایران را از تحریم‌ها، تمدید کند.
این منابع که نام‌شان فاش نشده، ولی یک مقام آمریکایی هم در میان آنها است، اظهار کرده‌ بودند که تمدید این معافیت‌ها به زودی اعلام خواهد شد.
منابع: وزارت خارجه آمریکا، توئیتر، رویترز، اسوشیتدپرس

اورتگاس: دروغ نگویید، دزدی نکنید، از صندوق‌ خامنه‌ای برای مقابله با کرونا برداشت کنید

اورتگاس: دروغ نگویید، دزدی نکنید، از صندوق‌ خامنه‌ای برای مقابله با کرونا برداشت کنید


مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، با اشاره به درخواست ظریف برای رفع تحریم در دوران بحران کرونا گفت حکومت ایران می‌تواند برای مقابله با کرونا از «میلیاردها دلار» موجود در صندوق‌های وابسته به رهبر جمهوری اسلامی استفاده کند.
او در توییتی که روز دوشنبه، ۱۱ فروردین، منتشر کرد، نوشت دولت ایران باید از دروغگویی و دزدی کردن دست بردارد.

Stop lying.

Stop stealing.

If the Iranian regime needs funds to deal with the , it can access billions in @khamenei_ir's tax-free hedge fund.

It's not the sanctions. It's the regime.
مشاهده عکس در توییتر مشاهده عکس در توییترپیش از این محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در توییتی نوشته بود که در دوران شیوع کرونا، آمریکا «جنگ اقتصادی، تروریسم اقتصادی و بهداشتی» به راه انداخته و از کشورهای دیگر خواسته بود که از «معاونت در جنایات جنگی» پرهیز کنند.
همزمان با توییت‌های وزیر خارجه ایران درباره رفع تحریم‌ها، در فضای داخلی ایران هم موج تازه‌ای از نامه‌نگاری‌ها شروع شده است.
محسن هاشمی، رئيس شورای شهر تهران روز سه‌شنبه ۱۲ فروردین خبر داد که در نامه‌ای به روسای شوراهای کلان‌شهرهای تهران، «لزوم رفع تحریم علیه ایران در شرایط کرونایی» را مطرح خواهد کرد.
جمعی از فعالان دانشجویی هم در نامه‌ای به مدیرکل یونسکو خواستار رفع تحریم‌های ایران در زمینه محموله‌های دارویی و تجهیزات پزشکی و همچنین صادرات شده‌اند.
دولت آمریکا پیش از این بارها اعلام کرده است که حوزه‌های دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم‌ها نیستند و شرکت‌های ایرانی در هفته‌های اخیر بدون ممانعت، اقدام به واردات تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا کرده‌اند.
خبرگزاری ایرنا همچنین به نقل از محمدمهدی تندگویان، معاون وزارت ورزش نوشته است که «سه هزار تشکل مردم‌نهاد جوانان» در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، درخواست رفع تحریم‌های ایران «در این شرایط خاص» را پیگیری کند.
حسن روحانی، رئيس‌جمهور ایران روز ۶ فروردین گفته بود که وزارت خارجه ایران «اقدام بسیار خوبی» برای «حرکت افکار عمومی و نه گفتن به تحریم» را آغاز کرده است.
به نظر می‌رسد موج جدید نامه‌نگاری‌ درباره تحریم‌ها، بخشی از همین اقدام وزارت خارجه ایران باشد.
عباس عبدی، تحلیل‌گر سیاسی نزدیک به دولت روحانی، روز ده فروردین در یادداشتی نوشته بود که رئيس‌ جمهور ایران فکر می‌کند بحران کرونا «بهترین فرصت برای حل مسئله تحریم‌ها و سپس آغاز گفت‌وگوها است» و «اصرارهای پیاپی برای لغو تحریم‌ها و تهییج احساسات بین‌المللی در این رابطه شواهد این ادعا است».
او نوشته بود دولت به همین دلیل برای «اتخاذ تصمیمات سخت» علیه شیوع کرونا رغبت ندارد و «این وجه سیاست» یعنی زنده‌ کردن برجام برای «رئيس دولت در اولویت قرار دارد

آمار رادیوفردا: ۴۷۶۲ نفر بر اثر کرونا در ایران جان باخته‌اند، ۷۰ هزار نفر بستری شده‌اند

آمار رادیوفردا: ۴۷۶۲ نفر بر اثر کرونا در ایران جان باخته‌اند، ۷۰ هزار نفر بستری شده‌اند


آمار رادیو فردا درباره افراد بستری شده و یا تحت نظر مستند به سخنان مقام‌های بهداشتی محلی است
بر اساس آماری که رادیوفردا از اظهارات پراکنده مقام‌های رسمی محلی و منابع وزارت بهداشت جمع‌آوری کرده است، تاکنون ۷۰ هزار و ۱۰۸ نفر به دلیل داشتن علائم بالینی کرونا در ۳۱ استان ایران بستری شده یا تحت نظر قرار گرفته‌اند.
این آمار همچنین نشان می‌دهد که ۴۷۶۲ نفر در ۳۱ استان ایران جان خود را از دست داده‌اند.
آمار رادیوفردا درباره افراد بستری شده یا تحت نظر در استان‌های ایران مستند به سخنان مقام‌های بهداشتی محلی و گزارش‌هایی است که در خبرگزاری‌های ایران منتشر شده است.
در این آمار افرادی که مبتلا به علائم بالینی بوده‌اند مد نظر قرار گرفته‌اند.
مقام‌های رسمی ایران هنوز حاضر نیستند آمار جان‌باختگان در استان‌های تهران و قم را منتشر کنند که احتمال می‌رود دلیل آن میزان بالای مرگ‌ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این دو استان باشد.
وزارت بهداشت ایران همچنین آمار افرادی را که در استان‌های مختلف جان خود را بر اثر کرونا از دست داده‌اند، به تفکیک اعلام نمی‌کند.
مقام‌های این وزارتخانه اعلام می‌کنند که آمار آنان به استناد پاسخ تست نهایی از افراد است و افرادی را که در گذشته علائم بالینی داشته‌اند در آمار خود لحاظ نمی‌کنند. تعدادی از نمایندگان مجلس ایران نیز اعلام کرده‌اند که آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت بسیار کمتر از رقم واقعی است.
چندی پیش حسام‌الدین آشنا در صفحه توئیتر خود دستور حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران، برای تغییر این رویه را منتشر کرد که بر اساس آن افرادی را که علائم بالینی داشته‌اند نیز جزء آمار حساب کنند اما هنوز وزارت بهداشت مانند سابق گزارش خود را ارائه می‌کند.
آماری که توسط رادیوفردا جمع‌آوری شده نیز آماری حداقلی است و شمار تعداد قربانیان می‌تواند بیش از این میزان باشد.
بر اساس آمار جمع‌آوری شده توسط رادیوفردا، بیشترین قربانیان مربوط به استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، گیلان، مازندران، البرز و گلستان است.
تهران: ۱۰۶۷ نفر
مقامات جمهوری اسلامی آمار افراد مبتلا به کرونا در استان تهران را اعلام نکرده‌اند. بر اساس اسنادی که رادیوفردا در اختیار دارد علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران در جلسه‌ای با اسحاق جهانگیری گفته، ۲۳ هزار نفر به دلیل بیماری‌های تنفسی در تهران بستری شده‌اند که ۷۰ درصد از آنان مبتلا به کرونا هستند که به این ترتیب ۱۶۱۰۰ نفر در یک ماه گذشته در استان تهران بستری شده‌اند.
همچنین بر اساس گزارش رادیوفردا از منابع وزارت بهداشت تعداد جان‌باختگان در این استان به ۱۰۶۷ نفر رسیده است.
البرز: ۲۳۳ نفر
بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیش از دو هزار و ۸۳۸ نفر از مردم استان البرز به دلیل علائم اولیه و قطعی کرونا در بیمارستان‌ها بستری شده و ۲۳۳ نفر جان باخته‌اند.
خراسان رضوی: ۶۰۰ نفر
علی‌اصغر انجیدنی دبیر کمیته مراقبت و درمان بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز ۹ فروردین خبر داد که ۶۰۰ شهروند بیمار مشکوک به کرونا در استان خراسان رضوی جان باخته‌اند.
تاکنون شش هزار و ۳۴۷ بیمار مبتلا به عفونت حاد تنفسی در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شده‌اند که چهار هزار و ۶۸۵ نفر آنان تاکنون بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده‌اند.
اصفهان: ۳۹۶
آرش نجمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز سوم فروردین خبر داد که تاکنون ۱۰۰ نفر در این استان به جز کاشان جان باخته‌اند. بر اساس منابع رادیو فردا تعداد جان باختگان در این استان به جز کاشان به ۱۸۳ نفر افزایش یافته است.
روز چهارشنبه ۲۸ اسفند ویدئویی از سخنان رضا حاجی‌جعفری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، منتشر شد که می‌گوید تاکنون ۲۱۳ نفر بر اثر بیماری حاد تنفسی در این شهر جان باخته‌اند.
به گفته آرش نجمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، حدود دو هزار و ۷۰۰ نفر بهبود یافته و از بیمارستان‌ها مرخص شده‌اند.
همچنین بیش از هزار و ۵۰۰ نفر بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا از بیمارستان‌های مناطق کاشان و آران و بیدگل ترخیص شده‌اند.
گلستان: ۱۸۰ نفر
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان روز ۸ فروردین خبر داد که تعداد جان‌باختگان ناشی از این بیماری کرونا در استان به ۱۸۰ نفر رسید.
عبدالرضا فاضل اعلام کرد از زمان شیوع این بیماری تاکنون ۵ هزار و ۹۵ نفر در بیمارستان‌های گلستان با ظن ابتلا به این بیماری بستری شدند که ابتلای ۴۷۹ نفر از آنان به کرونا قطعی است.
مازندران: ۴۲۳ نفر
علی نجفی نماینده بابل در مجلس خبر داده که تنها در این شهرستان ۶۰ نفر جان باخته‌اند. در این میان ۱۱ نفر نیز که اواخر اسفند از تهران به این شهرستان سفر کرده بودند جان باخته‌اند.
در همین حال بر اساس گزارش منابع رادیو فردا، در استان مازندران حداقل ۴۲۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مازندران هزار و ۳۴ بیمار بستری هستند و ۱۷۰۰ بیمار مرخص شدند.
بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی بابل، از یکم اسفند تاکنون بیش از هزار و ۸۰۰ بیمار مشکوک به کرونا ترخیص شده و هنوز ۳۲۰ نفر بستری هستند.
گیلان: ۴۰۰ نفر
محمدحسین قربانی، نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در گیلان، روز ۲۴ اسفند در جلسه‌ای در رشت گفته که آمار درگذشتگان مبتلا به کرونا در گیلان «بالغ بر ۲۰۰ نفر» است. در همین حال بر اساس گزارش رادیوفردا از منابع مطلع، تعداد جان باختگان در این استان به بیش از ۴۰۰ نفر افزایش یافته است.
به گفته نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در گیلان، از ابتدای شیوع کرونا شش هزار و ۴۵۴ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده و تاکنون، سه هزار و ۸۷۳ نفر ترخیص شده‌اند.
سمنان: ۸۴
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا در شامگاه شنبه نهم فروردین، تعداد کل مبتلایان کرونا در استان سمنان به ۷۵۹ تن رسیده است و ۱۹۷ تن نیز در مراکز درمانی استان بستری هستند.
تا روز نهم فروردین ۸۴ تن بدلیل ابتلا به کرونا در استان سمنان فوت کرده‌اند که در این بین ۲۴ فوتی برای سال ۹۹ بوده است.
قم: ۲۰۰ نفر
یک فایل صوتی از جلسه روز ۱۵ اسفند ستاد مدیریت بحران استان قم به بیرون درز کرد که در آن فردی از دفن ۱۲۰ جنازه به دلیل ابتلا به ویروس کرونا سخن می‌گوید. این اظهارات تاکنون از سوی مقام‌های وزارت بهداشت تأیید یا تکذیب نشده است.
خبرگزاری ایرنا این فرد را رمضانعلی تقی‌نیا معرفی کرد و نوشت که او گفته است: «در تاریخ اسلام سابقه نداشته که ۱۳۰ جنازه را بدون غسل و کفن و در گور دسته‌جمعی دفن کنند.»
بر اساس گزارش منابع رادیو فردا از این شهرستان، تعداد افراد فوت شده به بیش از بیش از ۲۰۰ نفر افزایش یافته است.
به گفته علی ابرازه، قائم‌مقام دانشگاه علوم پزشکی قم، سه هزار و ۳۷۰ نفر در بخش‌ها و شش هزار و ۴۴۳ در این استان بستری‌ بوده‌اند.
مرکزی: ۹۰ نفر
تعداد افراد جان باخته در استان مرکزی تاکنون ۹۰ نفر و تعداد مبتلایان هزار و ۱۲۰ نفر اعلام شده است.
خوزستان: ۷۸
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد که تعداد افراد جان باخته در خوزستان به ۷۸ نفر رسیده است.
فرهاد ابول نژادیان گفته که آمار ابتلا به این ویروس در استان به ۶۹۳ نفر رسیده است.
یزد: ۱۰۴ نفر
محمد نوری شادکام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خبر داد که تاکنون دو هزار و ۵۴۹ نفر در بیمارستان‌های استان بستری شدند که نمونه هزار و ١٩٤ نفر برای تایید نهایی به آزمایشگاه ارسال شد.
تاکنون ۱۰۴ نفر در استان یزد بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.
آذربایجان شرقی: ۱۴۸ نفر
محمد حسین صومی رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز آخرین آمار مبتلایان قطعی به کرونا را در استان هزار و ۵۳۷ نفر اعلام کرد و از جان باختن ۱۴۸ نفر در استان آذربایجان شرقی خبر داد.
آذربایجان غربی: ۵۵ نفر
به گفته جواد آقازاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ۶۹۶ نفر در آذربایجان‌ غربی به بیماری کرونا مبتلا شده و تاکنون ۵۵ نفر جان باخته‌اند.
اردبیل؛ ۶۵ نفر
افشین فتحی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل خبر داد که تعداد بیماران جان‌باخته کرونا در این استان به ۶۵ نفر افزایش یافت. ۸۰۰ نفر در این استان ترخیض شده و ۳۹۸ همچنان بستری هستند.
زنجان: ۵۲ نفر
محمد رضا صائینی معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت که از آغاز شیوع بیماری کرونا هزار و ۵۱۵ نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۵۲ نفر از آنان جان باختند.
قزوین: ۱۳۱
حسن ارداقیان، سخنگوی ستاد پیشگیری از کرونای دانشگاه علوم پزشکی قزوین خبر داد که ۹۳۳ نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
ایلام: ۲۴ نفر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خبر داد که ۲۴ نفر در این استان جان باخته‌اند.
محمد کریمیان گفت که تعداد افراد مبتلا به این بیماری به ۲۸۰نفر افزایش یافته است.
چهار محال و بختیاری: ۱۵ نفر
مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد تعداد افراد جان‌باخته در استان چهار محال و بختیاری را ۱۵ نفر اعلام کرد.
وی گفت که تاکنون ۵۴۱ بیمار مشکوک به مراکز درمانی استان مراجعه کردند.
خراسان شمالی: ۳۶ نفر
احمد هاشمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد که تعداد افراد مبتلا به کرونا در این استان به ۳۳۷ نفر و تعداد افراد جان باخته نیز به ۳۶ نفر رسیده است.
خراسان جنوبی: ۲۷ نفر
پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در خراسان جنوبی به ۲۸۵ نفر و تعداد جان‌باختگان کرونا در این استان به ۲۷ نفر رسیده است.
سیستان و بلوچستان: ۸۴ نفر
محمد هاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان روز ۹ فروردین گفت که از ابتدای شیوع کرونا تاکنون هزار و ۱۵۵ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان بستری شده‌اند که ۸۴ نفر از آنان جان خود را از دست داده‌اند. ​
کردستان: ۵۱ نفر
تعداد مبتلایان قطعی به کرونا در استان کردستان تا ۱۰ فروردین ۴۰۴ نفر بوده که تا این تاریخ ۵۱ نفر هم جان خود را از دست دادند .
کرمانشاه: ۲۸ نفر
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد که از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون هزار و ۱۶۸ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که یک هزار و ۱۲ نفر از آنان ترخیص شده اند و اکنون ۱۲۸ نفر بیمار حاد تنفسی در بیمارستان های استان بستری هستند.
محمد ابراهیم شکیبا اعلام کرد که ۲۸ نفر در این استان جان باخته‌اند.
لرستان: ۵۱ نفر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خرم آباد خبر داد که ۵۱ نفر در استان لرستان جان باخته و ۶۹۵ به این بیماری مبتلا هستند.
همدان: ۶۰ نفر
بر اساس گزارش منابع رادیو فردا در استان همدان بیش از ۶۰ نفر جان باخته و بیش از هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری بستری شده‌اند.
فارس: ۲۷ نفر
عبدالرسول همتی معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت که آمار کنونی مبتلایان استان فارس به ۷۱۲ نفر رسیده و ۲۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
هرمزگان: ۱۴ نفر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان روز هشتم فروردین تعداد افراد جان‌باخته در این استان را ۱۴ نفر و شمار مبتلایان را ۱۹۰ نفر اعلام کرد.
بوشهر: شش نفر
دبیر ستاد مبارزه با کرونا دراستان بوشهر تعداد افراد جان باخته در این استان را شش نفر اعلام کرد. بر اساس گزارش او ۱۰۶ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند.
کرمان: ۲۵ نفر
حمیدرضا رشیدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، خبر داد که هزار و ۴۸۰ نفر در این استان بستری شده و ۲۵ نفر جان باخته‌اند.
کهگلیویه و بویراحمد: هشت نفر
محمد بانشی سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روز چهارم فروردین خبر داد که هشت نفر در استان کهگلیویه و بویراحمد جان باخته‌اند. تعداد افراد مبتلا به این بیماری در این استان ۱۴۰ نفر اعلام شده است.

اولین تراکنش مالی ایران و اروپا با اینس‌تکس پس از ماه‌ها انجام شد

اولین تراکنش مالی ایران و اروپا با اینس‌تکس پس از ماه‌ها انجام شد


وزارت خارجه آلمان روز سه‌شنبه، ۱۲ فروردین‌ماه، اعلام کرد که ایران برای اولین بار با استفاده از سازوکار اینس‌تکس، اقدام به خرید و انتقال تجهیزات پزشکی از اروپا کرده است.
در توییتی که وزارت خارجه آلمان منتشر کرده، اشاره‌ای به میزان این تجهیزات و این که از کدام کشور خریداری شده‌اند، نشده است.

🇫🇷, 🇩🇪 & 🇬🇧 bestätigen, dass INSTEX seine 1. Transaktion erfolgreich durchgeführt und die Ausfuhr medizinischer Güter aus Europa nach Iran ermöglicht hat. INSTEX wird mit der 🇮🇷 Spiegelorganisation STFI an weiteren Transaktionen arbeiten & den Mechanismus weiterentwickeln.
مشاهده عکس در توییتراینس‌تکس سازوکار حمایت از مبادلات تجاری است که فرانسه، آلمان و بریتانیا برای تسهیل تجارت با ایران فارغ از تحریم‌های آمریکا راه‌اندازی کرده‌اند.
این سازوکار روز ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ توسط بریتانیا، آلمان و فرانسه به ثبت رسید و در ادامه برخی از کشورهای اروپایی هم به آن پیوستند ولی تاکنون هیچ تراکنش مالی از طریق آن صورت نگرفته بود.
مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا، پیشتر گفته بود که ایالات متحده با معاملات کالاهای غیر تحریمی و انسان‌دوستانه با ایران از طریق اینس‌تکس هیچ مشکلی ندارد.

با این حال، برایان هوک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران، هشدار داده بود اگر از اینس‌تکس به منظور آسان کردن مبادلات غیر مجاز با ایران استفاده شود، این کانال مالی نیز از سوی آمریکا تحریم خواهد شد.
این هشدار از این نظر مطرح شد که مقام‌های دولت ایران از جمله عبدالناصر همتی، رئيس کل بانک مرکزی خواستار آن شده بودند که محدوده اینس‌تکس باید به کلیه کالاها گسترش یابد.
دولت اسرائیل از جمله منتقدان راه‌اندازی این سازوکار مالی بوده است.
وزارت خارجه اسرائيل آذرماه ۹۸ با اشاره به پیوستن کشورهایی چون بلژیک، دانمارک، فنلاند، هلند، نروژ و سوئد به این سازوکار مالی، اعلام کرد این سازوکار حمایتی از رژیمی است که مردم معترض و بی‌گناه خودش را «به خاک و خون» می‌کشد