جمعه، مرداد ۱۰، ۱۳۹۹

گیاه‌خواری "اجباری" در لبنان

گیاه‌خواری "اجباری" در لبنان

اوضاع نابسامان اقتصادی لبنان در سایه بحران کرونا بدتر شده است. بسیاری از شهروندان این کشور قادر به خرید گوشت نیستند و به همین دلیل به گیاه‌خواری اجباری رو آورده‌اند.
وبسایت روزنامه آلمانی‌ تاگس ‌تسایتونگ (دی تاتس) گزارشی در باره گسترش فقر در لبنان با عنوان "بیروت گیاه‌خوار می‌شود" منتشر کرد.
یولیا نویمن در آغاز گزارش خود می‌نویسد، لبنان در حال حاضر بزرگ‌ترین بحران اقتصادی و مالی خود را پس از استقلال از فرانسه (در سال ۱۹۴۳) تجربه می‌کند.
به گفته نویمن، "کمبود بودجه دولتی و ویروس کرونا باعث شده‌اند که پوند لبنان طی هشت ماه بیش از ۸۰ درصد ارزش خود را از دست بدهد.
او می‌نویسد، هرروز به مدت چند ساعت برق و اینترنت قطع می‌شود، حدود ۶۰ درصد از شش میلیون شهروند لبنان بیکارند و سازمان دیده بان حقوق بشر هشدار می‌دهد که میلیون‌ها نفر به دلیل کمبود مواد غذایی در معرض گرسنگی هستند.
به گفته کارشناسان، اقتصاد لبنان بدون کمک‌های خارجی بهبود نخواهد یافت. از نیمه ماه مه سال جاری مذاکرات بین صندوق بین‌المللی پول و دولت لبنان برای دریافت یک وام ۱۰ میلیارد دلاری ادامه دارد. صندوق بین‌المللی پول برای پرداخت این وام خواستار اصلاحات اساسی در این کشور شده است.
حذف گوشت از سفره غذایی
در ادامه گزارش نویمن آمده است: «هزاران کافه، رستوران، بار و خرده‌فروشی به اجبار تعطیل شده‌اند. به گفته اتحادیه قصابان و دامداران بیش از ۶۰ درصد قصاب‌ها در چند هفته گذشته مغازه‌های خود را بسته‌اند».
نویمن به نقل از یک قصاب بیروتی می‌نویسد، او پیش از بحران کرونا روزانه بین ۷۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم گوشت می‌فروخته، اما در حال حاضر فروش او به‌شدت کاهش یافته و به حدود ۱۰ کیلو در روز رسیده است.
مدت‌هاست که شهروندان لبنان علیه اوضاع نابسامان اقتصادی کشورشان دست به حرکات اعتراض می‌زنند
مهم‌ترین دلایل این روند، سقوط ارزش پول لبنان و افزایش سرگیجه‌آور تورم است. بر اساس گزارش روزنامه تاتس، یک سال پیش قیمت یک کیلو گوشت گاو ۱۶ هزار پوند (حدود ۱۰ یورو) بوده ولی امروز به ۴۵ هزار پوند رسیده است.
قیمت گوشت قرمز در ماه ژوئن به ۷۰ هزار پوند رسیده بود اما دولت برای چند قلم مواد خوراکی روزمره از جمله گوشت قرمز سوبسید در نظر گرفته است.
با وجود این، گوشت حتی از برنامه غذایی ارتش لبنان حذف شده است.
امکانی برای مصرف کمتر گوشت
ریچل باهن، استاد رشته ایمنی مواد غذایی در دانشگاه آمریکایی بیروت معتقد است که لبنانی‌ها تاکنون بیش از حد گوشت قرمز مصرف می‌کرده‌اند و بد نیست که در آینده مصرف خود را پایین بیاورند.
او می‌گوید: «به‌ویژه در میان کسانی که وضع مالی خوبی دارند مصرف گوشت قرمز به مراتب بیشتر از حدی بود که متخصصان تغذیه برای تامین پروتئین توصیه می‌کنند. این افراد اکنون این فرصت را دارند که به گزینه‌های پروتئین گیاهی رو بیاورند.»
بسیاری از کارشناسان هشدار  می‌دهند که نباید با محدود کردن مصرف گوشت در کسانی که علاقه زیادی به این ماده غذایی دارند، حس رضایت آنها را کاهش داد. به اعتقاد آنها این کار آسیب‌‌های بیشتری را در درازمدت به سلامت این افراد وارد می‌‌کند.
نویمن گزارش خود را با نقل قول‌هایی از یک زن لبنانی به‌پایان می‌برد که خیلی وقت است گوشت نخورده. او ضمن بیان این که امیدوار است، به زودی به دیدن دخترش در لندن برود می‌گوید: «به محض این که آنجا برسم، دو پرس شاوارما سفارش می‌دهم و آن را با هیچ کس تقسیم نمی‌کنم».

انبار فرش و لاستیک در جنوب تهران طعمه آتش شد

انبار فرش و لاستیک در جنوب تهران طعمه آتش شد

گزارش‌ها حاکی است در این انبار مقدار زیادی فرش، موکت، حلقه‌های لاستیکی و محصولات کولر طعمه آتش شده است.
انبار فرش و لاستیک در خیابان فدائیان اسلام در جنوب تهران دچار آتش‌سوزی گسترده شده است.
سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران روز جمعه به ایرنا گفته است حدود ۱۱ صبح حادثه آتش سوزی گسترده یک انبار کالا در خیابان فداییان اسلام نرسیده به بلوار ابریشم به سامانه ۱۲۵ اعلام شد.
وی گفته است محل حادثه یک بارانداز به وسعت ۳ هزار متر مربع بود: «در بخش انتهایی این بارانداز ۸۰۰ متر سوله با سقف‌های شیروانی نا ایمن قرار داشت که آتش در این محل کاملا شعله ور بود».
گزارش‌ها حاکی است در این انبار مقدار زیادی فرش، موکت، حلقه‌های لاستیکی و محصولات کولر طعمه آتش شده است.
در این حادثه تلفات انسانی گزارش نشده است و علت حادثه در حال بررسی است.
همچنین گزارشی از اطفای حریق و تلفات مالی این حادثه گزارش نشده است.

دادگستری اصفهان «اجرای حکم اعدام» پنج معترض دی ماه ۹۶ را تکذیب کرد

دادگستری اصفهان «اجرای حکم اعدام» پنج معترض دی ماه ۹۶ را تکذیب کرد


برگرفته از تصاویر ویدئویی از تجمع در مقابل دادگستری اصفهان
محمدرضا حبیبی، رئیس‌ کل دادگستری استان اصفهان جمعه ۱۰ مرداد «اجرای حکم اعدام پنج نفر» از معترضان دی ماه ۱۳۹۶ را تکذیب کرده است.
طی روزهای اخیر گزارش‌هایی در خصوص قطع تماس با پنج معترض د‌ی‌ماه سال ۱۳۹۶ که محکوم به اعدام شده‌اند، با خانواده هایشان منتشر شده و به همین دلیل گروه‌های مدافع حقوق بشر نسبت به احتمال «اعدام مخفیانه» این پنج معترض زندانی ابراز نگرانی کرده‌اند.
به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان اصفهان، محمدرضا حبیبی « انتشار مجدد اخبار کذب» درباره «اجرای حکم اعدام ۵ اغتشاشگر» را رد کرده است.
محمدرضا حبیبی گفته است: «هیچ گونه تعیین وقتی برای اجرای حکم این ۵ نفر که تشریفات قانونی اجرای آن طی شده باشد وجود نداشته و اخبار منتشره در خصوص اجرای این احکام از پایه و اساس کذب است.»
در همین زمینه، محمدرضا حبیبی روز گذشته هم به «میزان» خبرگزاری قوه قضائیه گفته بود: «در این زمینه اصلا رای قطعی آماده اجرا وجود ندارد.»
با این حال دادگستری اصفهان توضیحاتی در خصوص حکم صادره برای این پنج معترض زندانی ارائه نکرده است.
گزارش‌ها حاکی است که مهدی صالحی، قلعه شاهرخی، محمد بسطامی، مجید نظری کندری، هادی کیانی و عباس محمدی بازداشت شدگان اعتراضات دی ماه سال ۱۳۹۶ در بهمن ۹۸ توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب اصفهان هرکدام به ۲ بار اعدام و ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
در همین زمینه، شماری از اعضای خانواده این پنج زندانی به همراه نزدیکان آنها روز چهارشنبه مقابل زندان مرکزی اصفهان و مقابل دادگستری نیکبخت اصفهان تجمع کردند.
به دنبال انتشار گزارش‌ها در خصوص قطع تماس زندانیان، گفته می‌شود دست‌کم یکی از این پنج زندانی توانسته است با خانواده خود ملاقات کند.
این نخستین بار نیست که دادگستری اصفهان خبر اجرای حکم اعدام این پنج نفر را تکذیب می‌کند.
ششم مرداد ماه نیز روابط عمومی دادگستری کل استان اصفهان، اعلام کرد: خبر انتشار یافته منتسب به رئیس کل دادگستری استان «مبنی بر قطعی شدن حکم اعدام هشت نفر» از متهمان اعتراضات سال‌های ۹۶ و ۹۸ از سوی برخی «رسانه‌های معاند و فضاسازی آن در شبکه‌های اجتماعی کذب محض است.»
سازمان حقوق بشر در ایران می گوید، مجید نظری کندری، هادی کیانی، عباس محمدی، مهدی صالحی قلعه شاهرخی و محمد بسطامی، پنج از تن بازداشت شدگان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ در خمینی شهر اصفهان، به «بغی از طریق تلاش و فعالیت موثر در جهت پیشبرد اهداف اغتشاش‌گران»، »محاربه از طریق به‌کار بردن سلاح گرم و قصد سلب امنیت اجتماع و تیراندازی به مأمورین»،‌ « افساد فی الارض از طریق بر هم زدن امنیت عمومی و هدایت اغتشاش‌گران منتهی به اخلال در نظم و امنیت عمومی و تشویش اذهان عمومی» متهم شده‌اند.
به گزارش هرانا، مهدی صالحی قلعه شاهرخی متولد ۱۳۶۲ و شغل او بنگاه‌دار بوده است. مهدی صالحی یک فرزند هفت ساله دارد.
طبق این گزارش، عباس محمدی متولد ۱۳۷۰ و دارای دو فرزند است. هادی کیانی نیز متولد ۱۳۶۹ و متاهل است. محمد بسطامی متولد ۱۳۷۱ و متاهل است. مجید نظری کندری نیز متولد ۱۳۷۳ است.

تجارت ۴ ماهه ایران و اتحادیه اروپا به ۱.۵ میلیارد یورو رسید

تجارت ۴ ماهه ایران و اتحادیه اروپا به ۱.۵ میلیارد یورو رسید


تازه‌ترین گزارش مرکز آمار اتحادیه اروپا، یورواستات، که روز جمعه ۱۰ مرداد به روز شده، نشان می‌دهد، در چهار ماه ابتدایی سال جاری میلادی کل صادرات ۲۷ عضو اتحادیه اروپا به ایران به یک میلیارد و ۲۲۳ میلیون یورو رسیده که نسبت به دور مشابه پارسال تقریبا ثابت مانده، اما نسبت به دور مشابه سال ۲۰۱۸ کمتر از نصف شده است.
صادرات ۲۷ عضو اتحادیه اروپا به ایران در چهار ماه ابتدایی ۲۰۱۸ بالای ۳ میلیارد یورو بود.
این گزارش همچنین می‌گوید٬ واردات اتحادیه اروپا از ایران در چهار ماه ابتدایی سال جاری میلادی ۲۴۵ میلیون یورو بوده که نسبت به دور مشابه پارسال تقریبا ثابت مانده، اما نسبت به چهار ماه ابتدایی سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۵ برابر افت نشان می‌دهد.
طبق این گزارش، در فاصله ژانویه یا آوریل سال ۲۰۱۸ اتحادیه اروپا ۳.۸ میلیارد یورو واردات از ایران داشت.
اعضای اتحادیه اروپا از اوایل سال ۲۰۱۹ واردات نفت از ایران را متوقف کردند. قبل از تحریمهای آمریکا، این کشورها مجموعا روزانه حدود ۵۲۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کردند.
بر اساس آمارهای یورواستات، ۸۵ درصد از واردات اتحادیه اروپا از ایران همواره مواد خام، خصوصا نفت بوده است.
به رغم تلاش ایران و اروپا برای راه‌اندازی ساز و کارهای مالی، از جمله اینتس‌تکس، آمارهای یورواستات نشان می‌دهد که در چهار ماه ابتدایی سال، تغییری در سطح روابط تجاری دو طرفه اتفاق نیفتاده است.
برخی کشورهای اروپایی، صادراتشان به ایران در چهار ماه ابتدایی سال مقداری افزایش نشان می‌دهد. برای نمونه، آلمان، بزرگترین صادرکننده کالا به ایران در اتحادیه اروپا در این مدت ۵۵۰ میلیون یورو صادرات به جمهوری اسلامی داشته که نسبت به دور مشابه پارسال حدود ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. البته، صادرات آلمان به ایران در چهار ماه ابتدایی سال ۲۰۱۸ نزدیک ۹۰۰ میلیون یورو بود.
اما در مورد دیگر شرکای اصلی ایران مانند اسپانیا، ایتالیا و هلند، صادراتشان به ایران افت داشته است.
نکته مهم در تجارت خارجی ایران و اتحادیه اروپا در این نکته است که قبل از تحریم‌های آمریکا صادرات ایران به این اتحادیه با وارداتش تقریبا برابری می‌کرد، اما اکنون صادرات اتحادیه اروپا به ایران ۵ برابر وارداتش از جمهوری اسلامی است.
تراز تجاری ایران با دیگر شرکای اصلی مانند چین، هند، روسیه، کره جنوبی، ژاپن و امارات نیز برای اولین بار منفی و به زیان ایران شده است و بنابر پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، انتظار می‌رود کل صادرات ایران در سال جاری به ۴۶ میلیارد دلار و وارداتش به ۶۴.۶ میلیارد دلار برسد.
برای اولین بار قرار است تراز تجارت خارجی ایران ۱۸.۶ میلیارد دلار به زیان ایران باشد و تقریبا به همین میزان نیز ذخایر ارزی ایران کاهش یافته و به ۸۵ میلیارد دلار خواهد رسید.
انتظار می‌رود سال آینده ذخایر ارزی ایران به ۶۹ میلیارد دلار سقوط کند.

رونا در تهران؛ ۲۰ تا ۲۹ ساله‌ها بیشتر از همه در این دو هفته بستری شده‌اند

رونا در تهران؛ ۲۰ تا ۲۹ ساله‌ها بیشتر از همه در این دو هفته بستری شده‌اند

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران بیشترین آمار بستری شدن بیماران مبتلا به ویروس کرونا در دو هفته اخیر را متعلق به گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال دانست و نانوایی‌ها و سوپر مارکت‌ها را نیز آسیب‌پذیرترین صنوف اعلام کرد.
به گزارش ایلنا، علیرضا زالی درباره توزیع نسبی گروه‌های سنی افرادی که در تهران از ابتدای اسفند ماه بستری شده‌اند، گفت: بیشترین گروه سنی بستری، افراد بین ۵۰ تا ۵۹ سال و گروه دوم افراد بین۳۰ تا ۳۹ سال بود، اما در دو هفته اخیر شاهد افزایش بستری شدن افراد گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال هستیم.
او درباره آمار بهبودیافتگان و قربانیان کرونا توضیح داد: «از مجموع بیمارانی که تا ۵ مرداد ماه در تهران بستری شدند،۶۱ درصد ترخیص و ۷.۷ درصد ازآنها جان باخته‌اند.»
علیرضا زالی درباره تعداد فوتی‌ها در گروه‌های سنی مختلف گفت: «۲۱ درصد آمار فوتی‌ها در گروه سنی ۹۰ سال به بالا و ۱۸ درصد در گروه سنی۸۰ تا ۸۹ سال رخ داده است. بالاترین میزان فوتی بین گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال و بعد ۶۰ تا ۶۹ سال بوده است و در گروه‌های سنی پایین‌تر میزان کمتری از مرگ و میر را شاهد بودیم.»
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران همچنین بر اساس اطلاعات ۵۰ هزار بیمار ترخیصی در تهران گفت: «بالاترین میزان ابتلا در مناطق شرقی و جنوب شرقی گزارش شده است و نانوایی‌ها در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، آسیب پذیرترین صنف هستند و بعد از آن‌ها، سوپرمارکت‌ها این وضعیت را دارند.»

گشت امنیت اخلاقی؛ نیروی انتظامی: تنهاییم، استاندار اصفهان: آپارتمان جایزه می‌دهیم

گشت امنیت اخلاقی؛ نیروی انتظامی: تنهاییم، استاندار اصفهان: آپارتمان جایزه می‌دهیم

نیروی انتظامی هر تابستان طرحی با عنوان «امنیت دریا» برای مقابله با «بدحجابی» اجرا می‌کند
جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران می‌گوید در موضوع امنیت اخلاقی جامعه «این نیرو واقعاً تنهاست»، استانداری اصفهان نیز اعلام کرده قصد دارد به ۲۴ آمر به معروف و ناهی از منکر برگزیده در این استان، یک واحد مسکونی بدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، قاسم رضایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی روز پنج‌شنبه، ۹ مرداد، در دیدار با نماینده علی خامنه‌ای در استان اصفهان با انتقاد از مراکزی که «در موضوع امنیت اخلاقی» با نیروی انتظامی همکاری نمی‌کنند، گفت: «به‌غیر از بسیج و نیروهای داوطلب کسی با نیروی انتظامی همراهی نمی‌کند.»
«امنیت اخلاقی» اصطلاحی است که نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اغلب برای مقابله با آن‌چه «بدحجابی» می‌خواند استفاده می‌کند.
انتقاد جانشین فرمانده نیروی انتظامی از «واقعاً تنها بودن» این نیرو در این زمینه در حالی بیان می‌شود که ستاد ویژه «امر به معروف و نهی از منکر» به‌طور رسمی در این مورد فعال است که بودجه سال جاری آن بنا بر اطلاعات رسمی ۳۱ میلیارد تومان بوده است.
همزمان، عباس رضایی، استاندار اصفهان، نیز اعلام کرد قصد دارد به ۲۴ آمر به معروف و ناهی از منکر برگزیده در این استان، به شرط آن‌که خانه‌ای به نام‌شان نباشد تا سال آینده یک واحد مسکونی بدهد.
«گشت امنیت اخلاقی» و موضوع «امر به معروف و نهی از منکر» در سال‌های اخیر، به‌خصوص در تابستان که به‌دلیل گرمای هوا منجر به استفاده نسبتاً راحت‌تر لباس میان بانوان می‌شود، همواره خبرساز بوده است.

شش بهایی محبوس در صنعا از زندان آزاد شدند

شش بهایی محبوس در صنعا از زندان آزاد شدند

حوثی‌ها کنترل شهر صنعا در یمن را در دست دارند
خبرگزاری فرانسه روز پنج‌شنبه از آزادی شش بهایی از زندانی در شهر صنعا خبر داد.
کنترل شهر صنعا در یمن در دست شورشی‌های حوثی است که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از جامعه بهاییان خبر داد که حامد بن حیدره که از سال ۲۰۱۳ در زندان بود و به مرگ محکوم شده بود به همراه پنج بهایی دیگر از زندان آزاد شده است.
این جامعه از نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن و کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان به دلیل تلاش برای آزادی این افراد تشکر کرده است.
شاخه سیاسی حوثی‌ها از اواخر ماه مارس، چهار ماه پیش، وعده آزادی این افراد را داده بود، اما این امر تاکنون به تاخیر افتاده بود.
شورشی‌های شیعه حوثی از سال ۲۰۱۴ کنترل شهر صنعا و بخش بزرگی از یمن را در دست دارند.

زندانی دوتابعیتی «روز یک‌شنبه با سفیر استرالیا دیدار می‌کند»

زندانی دوتابعیتی «روز یک‌شنبه با سفیر استرالیا دیدار می‌کند»

کایلی مور گیلبرت،‌ استاد دانشگاه، به ده سال زندان محکوم شده است
در پی انتشار گزارش‌هایی از وخامت وضع جسمانی کایلی مور گیلبرت در زندانی در ایران، مدیرعامل خبرگزاری قوه قضاییه ایران در توییتی ادعا کرد که وضع جسمانی خانم مور گیلبرت «خوب است».
او همچنین خبر داد که سفیر استرالیا در ایران روز یک‌شنبه از این زندانی محبوس در زندان قرچک دیدار خواهد کرد.
دولت استرالیا روز سه‌شنبه اعلام کرد که کایلی مور‌ گیلبرت، پژوهشگر استرالیایی‌-بریتانیایی که در ایران زندانی است، به یک زندان «بدنام» منتقل شده و بیم آن می‌رود که وضعیت جسمانی‌اش وخیم‌تر شود.
خانم مور‌ گیلبرت حدود دو سال پیش به اتهام «جاسوسی» در ایران بازداشت شد.

وضعیت جسمانی مور گیلبرت خوب است و هیچگونه مشکلی ندارد فرد محکوم به جاسوسی با دستور قضایی، روز یکشنبه با سفیر استرالیا ملاقات می‌کند

او پژوهشگر و استاد پژوهش‌های اسلامی در دانشگاه ملبورن استرالیاست و در راه بازگشت به این کشور بود که در فرودگاه امام خمینی دستگیر و به اتهام جاسوسی به ده سال زندان محکوم شد.
در واکنش به این گزارش‌ها، مهدی کشت‌دار،‌ مدیرعامل خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در یک توییت نوشت: «وضعیت جسمانی مور گیلبرت خوب است و هیچ گونه مشکلی ندارد. فرد محکوم به جاسوسی با دستور قضایی، روز یک‌شنبه با سفیر استرالیا ملاقات می‌کند.»

فتوای علی سیستانی درباره برگزاری عزاداری محرم با شیوه‌های جایگزین

فتوای علی سیستانی درباره برگزاری عزاداری محرم با شیوه‌های جایگزین

علی سیستانی
علی سیستانی، مرجع تقلید شیعه ساکن عراق، در پاسخ به استفتا درباره برگزاری مراسم عزاداری محرم با توجه به شیوع ویروس کرونا، از مقلدان خود خواست تا از شیوه‌های جایگزین ازجمله برنامه‌های تلویزیونی و اینترنتی استفاده کنند.
در متن پاسخ آیت‌الله سیستانی که دفتر او روز پنج‌شنبه، ۹ مرداد، منتشر کرد، او از مراکز دینی و فرهنگی خواسته «مؤمنان را تشویق کنند تا در خانه‌های خود و جاهایی مانند آن، به برنامه‌های سخنرانی و مداحی» گوش بدهند.
برگزاری مجالس خانگی و محدود به آشنایان از دیگر شیوه‌هایی است که این مرجع تقلید شیعیان در پاسخ خود به آن اشاره کرده است.
همه‌گیری کرونا در عراق مقام‌های دولت این کشور را به تعطیلی یا محدود کردن مراسم همراه با ازدحام سوق داده است.
شمار مبتلایان به کرونا در عراق به ۱۲۱ هزار تن رسیده و بیش از چهار هزار و پانصد نفر از آنان تاکنون جان باخته‌اند.
آقای سیستانی با برگزاری مجالس عمومی به‌ طور صریح مخالفت نکرده، اما تأکید کرده است که در این مجالس «باید فاصله اجتماعی بین حاضران منظور شود» و علاوه ‌بر استفاده از «لوازم بازدارنده از گسترش ویروس کرونا»، تعداد حاضران در مجالس را نیز «مقامات ذی‌ربط» اعلام کنند.
پیشتر، استاندار کربلا نیز از شامگاه چهارشنبه ۸ مرداد تمامی این استان را قرنطینه اعلام کرده بود.

افت چشمگیر در خرید گاز ترکیه از ایران و روسیه

افت چشمگیر در خرید گاز ترکیه از ایران و روسیه

رجب طیب اردوغان (راست) در کنار ولادیمیر پوتین در مراسم افتتاحیه ترک‌استریم
اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه، وابسته به وزارت انرژی و منابع طبیعی، از افت چشمگیر واردات گاز از ایران و روسیه در پنج ماه ابتدایی سال جاری،‌۲۰۲۰، خبر داد.
صادرات گاز ایران به ترکیه بعد از انفجار خط لوله در آخر ماه مارس توسط گروه «پ‌کاکا» در خاک ترکیه قطع بوده است.
اداره تنظیم بازار انرژی ترکیه نیز جمعه اعلام کرد در ماه‌های آوریل و مه گازی از ایران دریافت نشده و کل گاز تحویلی ایران در پنج ماه ابتدایی سال به ترکیه حدود دو میلیارد متر مکعب بوده است که نسبت به دوره مشابه در پارسال ۴۳ درصد افت را نشان می‌دهد.
ترکیه از ابتدای ماه جاری خرید گاز از ایران را دوباره آغاز کرد و ماه ژوئن نیز گازی از ایران نخریده است.
خرید گاز ترکیه از روسیه نیز طی ماه‌های آوریل و مه نسبت به ماه‌های مشابه پارسال سه برابر افت کرده است.
کلا ترکیه در پنج ماه ابتدایی سال ۴.۵ میلیارد متر مکعب گاز از روسیه خریداری کرده که نسبت به دوره مشابه پارسال ۳۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد.
اما ترکیه خرید گاز از جمهوری آذربایجان، آمریکا و قطر را به شدت افزایش داده است.
ترکیه در پنج ماه ابتدایی سال جاری دو میلیارد متر مکعب گاز مایع (ال‌ان‌جی) از آمریکا و ۲.۶ میلیارد متر مکعب گاز مایع از قطر خریداری کرده که نسبت به دوره مشابه پارسال به ترتیب ۱۵۰ درصد و ۱۳۶ درصد رشد داشته است.
ترکیه همچنین خرید گاز آذربایجان را در این مدت ۲۰ درصد افزایش داده و به ۴.۵ میلیارد متر مکعب رسانده است.
ترکیه کلا در پنج ماه ابتدایی سال بیش از ۲۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی و مایع وارد کرده است.

داشتن گواهی سلامت برای سفر به ایران الزامی اعلام شد

داشتن گواهی سلامت برای سفر به ایران الزامی اعلام شد

فرودگاه امام خمینی
بر اساس دستورالعمل جدید، ایران تا اطلاع ثانوی ویزای توریستی صادر نمی‌کند و داشتن گواهی سلامت برای همه مسافران الزامی است. این مقررات از ۱۱ مرداد اجرا می‌شود.
مقررات جدید در همه مرزهای زمینی، هوایی و دریایی ایران اجرا می‌شود و مسافران هنگام ورود به خاک کشور ملزم به ارائه گواهی سلامت به زبان انگلیسی و تأییدشده توسط مقامات دارای صلاحیت بهداشتی در کشور مبدا هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از وب‌سایت ویزای الکترونیکی ایران، از جمله موارد مهم در دستورالعمل جدید تعلیق صدور ویزا برای گردشگران خارجی است.
در دستورالعمل تازه وزارت بهداشت همچنین تاکید شده است که مسافران پیش از ورود باید فرم خوداظهاری و گواهی سلامت خود را تکمیل شده به مسئولان مرزی ارائه دهند و تمام مسافران بالای دو سال، باید دست‌کم ۹۶ ساعت قبل از سفر، تست پی‌سی‌آر انجام داده باشند که نتیجه آن منفی باشد. گواهی باید به زبان انگلیسی باشد و مسافر باید آن را به نمایندگان وزارت بهداشت و پایگاه‌های بهداشت مرزی تحویل دهد.
در این دستورالعمل درباره مسافران ایرانی که هنگام ورود به کشور این گواهی را ندارند آمده است که این افراد به مکان‌های مشخص‌شده از سوی وزارت بهداشت برای قرنطینه به مدت ۱۴ روز هدایت می‌شوند و هزینه تست کرونا و اقامت در این مدت نیز با مسافر خواهد بود.
پس از گذشت شش ماه از آغاز همه‌گیری کرونا، تعداد کل بیماران در ایران به ۳۰۴ هزار و ۲۰۴ نفر رسیده و تاکنون نزدیک به ۱۷ هزار نفر هم جان خود را از دست داده‌اند.

پومپئو: ایالات متحده دامنه تحریم‌ ایران در حوزه فلزات را گسترده‌تر می‌کند

پومپئو: ایالات متحده دامنه تحریم‌ ایران در حوزه فلزات را گسترده‌تر می‌کند


مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز پنج‌شنبه ۹ مرداد گفت که دامنه تحریم فلزات برای ایران را گسترده‌تر می‌کند و ۲۲ ماده مخصوص را که به گفته او در برنامه‌های هسته‌ای یا موشکی جمهوری اسلامی کاربرد دارد، مشمول تحریم‌ها قرار می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای پومپئو از این اقدام به عنوان «گسترش چشم‌گیر» تحریم فلزات برای ایران نام برده است که وزارت خارجه آمریکا آن را اجرایی می‌کند و به واشینگتن این اجازه را می‌دهد تا کسانی را که آگاهانه این فلزات را به ایران منتقل می‌کنند، در فهرست سیاه خود بگذارد.
وی با انتشار اطلاعیه‌ای گفت: «برنامه‌های هسته‌ای، موشک‌های بالستیک و نظامی ایران تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین الملل است.»

آقای پومپئو همچنین گفت که کاملا یقین دارد سپاه پاسداران کنترل بخش ساخت و ساز را در ایران در اختیار گرفته است.
در نتیجه این تصمیم، کسانی که آگاهانه برخی مواد از جمله گرافیت، فلزات خام یا نیمه ساخته را به ایران منتقل می‌کنند تا بخش ساخت و ساز جمهوری اسلامی آن را در اختیار بگیرد، مشمول تحریم می‌شوند.
به گفته این مقام آمریکایی، مشخص شده که این مواد در برنامه‌های هسته‌ای، نظامی یا موشک‌های بالستیک ایران از جمله تولید پودر آلومینیوم با خلوص بالغ بر ۹۸ درصد به کار رفته است.
خبرگزاری رویترز اوایل خرداد ماه امسال گزارش داده بود که کارخانه شرکت آلومینای ایران در نزدیکی شهر جاجرم با هماهنگی سپاه پاسداران به طور مخفیانه اقدام به تولید پودر آلومینیوم برای استفاده در برنامه موشکی کرده است.
پودر آلومینیوم از جمله مواد کلیدی سوخت جامد موتورهایی است که برای پرتاب موشک از آن استفاده می‌شود.
ایالات متحده پیش از این نیز بخش فلزات ایران را هدف تحریم‌های خود قرار داده بود تا درآمدهای جمهوری اسلامی را کاهش دهد.
در همین راستا وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته نام هشت شرکت صنایع فلزی و فولاد ایران را که بیشتر آنها با شرکت فولاد مبارکه در ارتباط هستند به فهرست تحریم‌های خود افزود.

آمار رسمی کرونا در ایران: مرگ ۱۹۷ بیمار دیگر، افزایش تعداد بیماران بدحال

آمار رسمی کرونا در ایران: مرگ ۱۹۷ بیمار دیگر، افزایش تعداد بیماران بدحال


سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز جمعه با اعلام این که در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند، گفت ۴۲۰۱ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند و تحت مراقبت ویژه هستند.
در آمارهای رسمی که در روزهای اخیر اعلام می‌شود، تعداد بیماران بدحالی که تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند، افزایش معناداری یافته و به بیش از چهار هزار نفر رسیده است.
بر اساس آمارهای رسمی که وزارت بهداشت اعلام می‌کند، تعداد کل قربانیان به ۱۶ هزار و ۷۶۶ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری همچنین از شناسایی دو هزار و ۶۷۴ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت تعداد کل بیماران به ۳۰۴ هزار و ۲۰۴ نفر رسیده است.
در ماه‌های اخیر همواره در مورد صحت آماری که وزارت بهداشت ایران اعلام می‌کند تردیدهای زیادی وجود داشته است که عمده دلیل آن به عدم شفافیت در اطلاع‌رسانی، نحوه آزمایش‌ها و پایین بودن میزان تست‌ یا اعلام درست و دقیق دلیل مرگ‌ومیر برمی‌گردد.
مرکز پژوهش‌های مجلس پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که کرونا دست‌کم دو برابر آمار رسمی در ایران قربانی گرفته است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران در گزارش امروز خود مجددا تاکید کرد که استان‌های تهران، مازندران، گلستان، فارس، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، لرستان و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند.
به گفته او، همچنین استان‌های آذربایجان غربی، خوزستان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، زنجان، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، یزد، گیلان و قم هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
با وجود اعلام وضعیت هشدار و قرمز در ۲۶ استان، مقام‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا کماکان هیچ محدودیت خاصی در زمینه سفرهای بین شهری اعلام نکرده‌اند.

یزیدعلی خامنه‌ای دزد و فاسد و قاتل و جنایتکار و دروغگوی خبیث : با مذاکره با آمریکا مخالفم، ترامپ دنبال استفاده شخصی از مذاکره است

یزیدعلی خامنه‌ای دزد و فاسد و قاتل و جنایتکار و دروغگوی خبیث : با مذاکره با آمریکا مخالفم، ترامپ دنبال استفاده شخصی از مذاکره است


رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه ضمن مخالفت مجدد با مذاکره با آمریکا، دونالد ترامپ را متهم کرد که قصد «استفاده شخصی» از پیشنهاد مذاکره با ایران را دارد.
آیت‌الله علی خامنه‌ای روز جمعه، ۱۰ مرداد، در یک سخنرانی تلویزیونی با اشاره به مذاکره آمریکا با کره ‌شمالی گفت که دولت آمریکا از مذاکره با آن کشور «استفاده تبلیغاتی» کرد.
او در عین حال تلویحا به تاثیر تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران اشاره کرد و گفت که «تحریم بی‌شک مشکلات جدی ایجاد کرده» و نفت ایران را «خیلی کم» می‌خرند، ولی این موضوع به ادعای او باعث کمتر شدن وابستگی اقتصاد ایران به نفت شده است.
وزیر خارجه آمریکا روز گذشته در نشستی در کمیته روابط خارجی سنا گفت که از زمان بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در ماه مه سال ۲۰۱۸ تاکنون درآمدهای نفتی که برای «حکومت حیاتی است» را تا ۹۰ درصد کاهش داده است.
مایک پومپئو همچنین تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران درآمدهای نفتی خود را صرف توسعه «تروریسم» و «برنامه‌های غیرقانونی هسته‌ای» می‌کند و فشار آمریکا برای تاثیر گذاشتن بر «شبکه ترور» مرتبط با حکومت جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت.
علی خامنه‌ای در سخنرانی امروز خود اما «قدرت هسته‌ای» را «نیاز قطعی» کشور توصیف کرد و گفت خواسته‌های دولت آمریکا از مذاکره این است که جمهوری اسلامی «امکانات دفاعی و قدرت منطقه‌ای» را کنار بگذارد، اما این امر را غیرقابل پذیرش دانست.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین با انتقاد از رفتار اتحادیه اروپا پس از خروج آمریکا از برجام، گفت این کشورها «هیچ کاری» نکردند.
او راه‌اندازی کانال مالی اینس‌تکس را «بازیچه چرندی» خواند و گفت این کار هم «غلط و مضر» بود، ولی اروپایی‌ها این کار را هم انجام ندادند.
اینس‌تکس سازوکار حمایت از مبادلات تجاری است که فرانسه، آلمان و بریتانیا برای تسهیل تجارت با ایران فارغ از تحریم‌های آمریکا راه‌اندازی کرده‌اند.
این سازوکار روز ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ توسط بریتانیا، آلمان و فرانسه به ثبت رسید و در ادامه برخی از کشورهای اروپایی هم به آن پیوستند.
وزارت خارجه آلمان روز سه‌شنبه، ۱۲ فروردین‌ماه، امسال اعلام کرد که ایران برای اولین بار با استفاده از سازوکار اینس‌تکس، اقدام به خرید و انتقال تجهیزات پزشکی از اروپا کرده است، ولی مقام‌های دولت ایران می‌گویند این کانال مالی کارآیی لازم را نداشته است.
علی خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنرانی امروز خود گفت هدف آمریکا از تحریم این است که «مردم خسته شوند و آشفته شوند و در مقابل دستگاه حکومت بایستند».
او از این وضعیت به عنوان «تابستان داغ» نام برد و گفت «امسال هم می‌گویند تابستان داغ» داریم.
رهبر جمهوری اسلامی توضیح نداد که کدام مقام آمریکایی یا غربی چنین موضوعی را برای امسال مطرح کرده است.
آقای خامنه‌ای همچنین با تاکید بر اینکه قطع کردن کمک‌های حکومت به ایران به گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه خاورمیانه، یکی دیگر از اهداف تحریم است، مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم را «آدرس غلط» خواند و گفت تحریم «موجب شکوفایی علمی» شده است.
او در توضیح شکوفایی علمی به ساخت جت آموزشی کوثر اشاره کرد. این جت آموزشی در فروردین ۹۸ نمایش هوایی اجرا کرد و مقام‌های دولت ایران می‌گویند این جت آموزشی کاملا ایرانی است.
با این حال برخی کارشناسان می‌گویند این هواپیما در واقع نسخه ارتقایافته جنگنده آمریکایی اف ۵ ساخت سال‌های ۱۹۷۰ است.
کرونا دشمن حقیر و خطیر است
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی امروز خود از کرونا به عنوان «دشمن حقیر و خطیر» نام برد که مانع از دیدارهای عمومی او شده است.
علی خامنه‌ای پیش از این از کرونا به عنوان ویروسی که احتمالا توسط «دشمن» و «آمریکا» ساخته شده، نام برده بود ولی در سخنرانی امروز خود نه تنها اشاره‌ای به این موضوع نکرد، بلکه گفت مدیریت دولت آمریکا در بحران کرونا ضعیف بوده است.
بخش پایانی سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی به موضوع عزاداری محرم در دوران شیوع کرونا اختصاص داشت.
او تاکید کرد که در این زمینه معیار چیزی است که «ستاد مقابله با کرونا و کارشناسان بهداشت» بگویند و از هیات‌های عزاداری خواست که به «مصوبات و ضوابط» این ستاد توجه کنند.
در دو روز گذشته ویدئوهای متعددی در شبکه‌های اجتماعی از عزاداری هیات‌های مذهبی در شهرهای مختلف منتشر شده است که نشان دهنده عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

وزیر خارجه اوکراین: جزئیات دریافت غرامت از ایران هنوز مشخص نیست

وزیر خارجه اوکراین: جزئیات دریافت غرامت از ایران هنوز مشخص نیست


دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین
در پی سفر هیئتی از وزارت خارجه جمهوری اسلامی به اوکراین برای مذاکره درباره هواپیمای اوکراینی، دمیترو کولِبا، وزیر خارجه این کشور، روز جمعه، ۱۰ مرداد، از ۱۱ ساعت مذاکره «سازنده» دو طرف در این باره خبر داد، اما جزئیات دریافت غرامت از ایران هنوز مشخص نیست.
او گفت: «هنوز خیلی زود است که بگوییم تهران چه مقدار جبران خسارت می‌کند.»
همزمان سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز اعلام کرد که ایران «پذیرفته که غرامت هواپیما را پرداخت کند، اما انجام این امر زمان‌بر و از نظر فنی و حقوقی دارای ابعاد مختلف است».
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر خارجه اوکراین با اعلام این‌که مذاکره با هیئت ایرانی در کی‌یف اواخر شب گذشته به پایان رسید، بدون اشاره به جزئیات فنی مذاکرات گفت: «این توافق و درک وجود دارد که ایران در تحقیقات باید کاملاً شفاف و بی‌طرف باشد.‎«
بیش از یک هفته پیش، وزیر خارجه اوکراین با اعلام این که روایت جمهوری اسلامی مبنی بر «وقوع خطای انسانی» در سرنگون کردن پرواز ۷۵۲ را نمی‌پذیرد، گفته بود که ایران قول داده است برای بحث درباره «پرداخت غرامت» هیئتی را به کی‌یف اعزام ‌کند.
در همین زمینه عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز روز پنج‌شنبه تأکید کرد که جمهوری اسلامی «پذیرفته غرامت هواپیما را پرداخت کند و مسئولیت این اقدام سهوی را پذیرفته است.»

از سوی دیگر، انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پرواز ۷۵۲، روز گذشته در واکنش به سفر هیئت ایرانی به کی‌یف و مذاکره برای پرداخت غرامت به اوکراین در بیانیه‌ای خواهان انتشار «سریع و شفاف» داده‌های استخراج‌شده از جعبه سیاه این هواپیما شد و تأکید کرد که بدون تحقیقات کامل و شفاف درباره سرنگونی این هواپیما، نمی‌توان درباره پرداخت غرامت با دولت ایران به توافق رسید.
حکومت ایران شش ماه بعد از ساقط کردن پرواز ۷۵۲ که با شلیک دو موشک پدافندی سپاه پاسداران صورت گرفت و منجر به کشته شدن ۱۷۶ نفر از شهروندان ایران، افغانستان، بریتانیا، کانادا و اوکراین شد، نهایتا در روز ۲۷ تیرماه جعبه‌ سیاه را برای بازخوانی تحویل فرانسه داد.
تهران پیش از آن اصرار داشت تکنولوژی بازخوانی جعبه سیاه‌ در اختیار جمهوری اسلامی قرار گیرد و فرآیند بازخوانی در داخل کشور انجام شود.
پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین ساعاتی پس از آن سرنگون شد که ایران به تلافی کشته شدن قاسم سلیمانی در حمله پهپادی آمریکا، پایگاه نظامی ایالات متحده در عراق را هدف موشک‌های خود قرار داد.

طرح مجلس ایران برای افزایش «۱۲ برابری» مالیات بر خانه‌های خالی

طرح مجلس ایران برای افزایش «۱۲ برابری» مالیات بر خانه‌های خالی


احسان خاندوزی، نایب رئيس کمیسیون اقتصادی مجلس، از افزایش ۱۲ برابری مالیات بر خانه‌های خالی در ایران خبر داد.
همزمان محمود محمودزاده، معاون وزیر راه، هم گفته است به زودی پیامکی برای مالکان خانه‌های خالی ارسال می‌شود و «سه ماه به آنها مهلت می‌دهیم که مدارک لازم درباره وضعیت خانه خود را ارائه دهند».
به گفته این مقام اجرایی، اگر در طول این مدت افراد وضعیت خانه خود را گزارش ندهند، ملک آنها به عنوان واحد خالی شناسایی می‌شود و مالیات آن در هنگام معامله یا اجاره اخذ می‌شود.
صحبت‌های این دو مقام مسئول را که شامگاه پنج‌شنبه ۹ مرداد در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد می‌توان دور تازه تلاش دولت و مجلس برای تعیین وضعیت واحدهای مسکونی و کاهش قیمت مسکن در ایران دانست.
طی ماه‌های گذشته با اوج‌گیری قیمت ارزهای خارجی در ایران، قیمت مسکن نیز به شدت افزایش یافته است.
طبق گزارش رسمی وزارت راه و شهرسازی، متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در تیرماه نسبت به خردادماه بیش از ۱۰ درصد و نسبت به تیرماه پارسال بیش از ۵۴ درصد افزایش یافته است.
گزارش‌ها حاکی است که قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران به ۲۰ میلیون و ۹۸۶ هزار تومان رسیده است.

نمایندگان مجلس ایران ۲۲ تیرماه امسال دو فوریت طرحی را برای شناسایی و افزایش مالیات خانه‌های خالی تصویب کردند. این طرح در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس در حال بررسی است.
تلاش برای نهایی کردن طرح تازه در حالی انجام می‌شود که قوانین مربوط به افزایش مالیات خانه خالی که سال ۹۴ تصویب شد،‌ اجرایی نشده است و پس از پنج سال آمار دقیقی از وضعیت خانه‌های خالی در ایران وجود ندارد.
آقای محمودزاده در این برنامه تلویزیونی از شناسایی ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خبر داده و گفته است در این طرح سه ماهه قرار است مشخص شود که چه میزان از این خانه‌ها مستاجر دارند و چه تعداد خالی هستند.
به گفته نایب رئيس کمیسیون اقتصادی مجلس، آمار تعداد خانه‌های خالی را کسی نمی‌داند و در بازار مسکن «آشوب و بی‌نظمی اطلاعات» وجود دارد.
او هدف از افزایش مالیات را جلوگیری از احتکار مسکن دانسته و گفته است با این روش افزایش عرضه و کاهش قیمت در حوزه مسکن رخ خواهد داد.
این نماینده مجلس همچنین با تاکید بر نقش خانه‌های خالی در افزایش قیمت مسکن،‌ گفت ۸ بانک کشور بیش از ۵۰۰ واحد خالی دارند.
این آمار در حالی اظهار شده است که ۶ مرداد امسال معاون وزیر راه گفته بود فقط در تهران یک بانک خصوصی-دولتی هزار واحد خالی در اختیار دارد.
ارائه آمارهای متفاوت و متناقض در حوزه‌های مختلف اقتصاد ایران امری سابقه‌دار است.

رویترز: «مشکلات ایران» برای خرید غذا و دارو در سایه تحریم‌های آمریکا

رویترز: «مشکلات ایران» برای خرید غذا و دارو در سایه تحریم‌های آمریکا

 

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشته است با وجودی که مواد غذایی و دارو مشمول تحریم‌های آمریکا نیستند بانک‌ها و کشورهای خارجی به دلیل نگرانی از پیچیدگی قوانین تحریم‌ها تمایلی به معامله با ایران ندارند.
توافق تجاری بشردوستانه سوئیس با تایید آمریکا از ماه فوریه به اجرا گذشته شد تا شرایط را برای خرید مواد غذایی و دارو از شرکت‌های سوئیسی فراهم کند، ولی منابع مطلع از معاملات خارجی ایران می‌گویند بانک مرکزی این کشور هنوز نتوانسته راهی برای انتقال درآمدهای نفتی خود به شرکت‌های سوئیسی پیدا کند.

بخش اعظم درآمدهای نفتی ایران در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ در بانک‌های کشورهای آسیایی که مشتریان اصلی نفت ایران بوده‌اند مسدود شده است. این درآمدها مربوط به دوره بعد از امضای برجام و قبل از اجرای مجدد تحریم‌های آمریکاست.
منابع مطلع می‌گویند به دلیل تحریم‌های آمریکا که یکی از اهداف اصلی آن شبکه مالی و بانکی ایران است این کشور نمی‌تواند از پول خود در بانک‌های آسیایی برداشت کند.
علاوه بر این، شرکت‌های بیمه و کشتیرانی بین المللی نیز حاضر نیستند حتی حمل و نقل و بیمه اقلامی را که مشمول تحریم نیستند، انجام دهند.
به گفته منابع مطلع که حاضر نشدند نامشان در گزارش قید شود، نهادهای مسئول در ژاپن و کره جنوبی بدون تایید آمریکا حاضر نیستند پول ایران را به سوئیس منتقل کنند.
یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی به خبرگزاری رویترز گفت: «طبق تحریم‌های آمریکا انتقال پول نقد ناممکن است. هر مورد از انتقال ارز باید به تایید آمریکا برسد.»

دلیل عدم تایید انتقال منابع ارزی ایران از سوی دولت آمریکا روشن نیست. یک مقام وزارت خزانه‌داری آمریکا در پاسخ به این سئول بدون ورود به جزییات گفت دولت آن کشور به انتقال مواد غذایی و دارو مورد نیاز مردم ایران متعهد است.
او افزود که طبق تحریم‌ها شرکت‌ها و افراد غیرآمریکایی برای معامله با ایران در زمینه مواد غذایی، محصولات کشاورزی و دارو هیچ مانعی ندارند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت این کشور به اجرای توافق تجاری بشردوستانه سوئیس متعهد است. او افزود: «تجارت اقلام بشردوستانه با ایران هیچ‌گاه هدف تحریم‌های آمریکا نبوده است.»
دولت سوئیس روز دوشنبه اعلام کرد اولین معامله یک شرکت داروسازی سوئیسی در چارچوب این کانال بشردوستانه تکمیل شده و در آینده معاملات بیشتری انجام خواهد شد.
وزارت تجارت خارجی سوئیس به خبرگزاری رویترز گفت: «کارکرد این روش مستلزم انتقال ارز ایران از بانک‌های خارجی است و دولت آمریکا تضمین داده که این نقل و انتقال ارزی را تایید می‌کند.»
یک مقام ایرانی که حاضر نشد نامش در گزارش قید شود گفت ایران در مورد انتقال پول خود در چارچوب طرح سوئیس با کشورهای مختلف در تماس بوده است. او افزود: «این کشورها نیز برای انتقال پول ایران به سوئیس با آمریکا تماس گرفته‌اند ولی تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده‌اند.»
شرکت‌های بزرگ تولیدکننده محصولات کشاورزی نیز هنور در مورد معامله با ایران تردید دارند.
سخنگوی یک شرکت غله بزرگ اروپایی گفت: «شرکت‌های بزرگ فقط در چارچوب سیستم ارزی و پرداخت مورد تایید آمریکا فعالیت می‌کنند.»
یکی دیگر از مشکلات ایران خرید ذرت از برزیل است. آمارهای دولت برزیل نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۹ ایران دومین خریدار ذرت برزیل بود ولی در سال جاری حجم خرید ایران حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است.
به گفته شرکت‌های برزیلی یکی از مشکلات اصلی این است که به دلیل تحریم‌های آمریکا اکثر بانک‌های بین المللی حاضر نیستند نقل و انتقال ارز با ایران را انجام دهند. به همین دلیل صادرکنندگان برزیلی سعی کرده‌اند از بانک‌های کوچک محلی و یا انتقال ارز در شکل یورو استفاده کنند.
یکی دیگر از روش‌های شرکت‌های برزیلی برای پرهیز از محدوديت تحریم‌ها معاملات پایاپای با ایران از جمله فروش ذرت در مقابل خرید کود شیمیایی است. این نوع معاملات چون در آن پول رد و بدل نمی‌شود ناقض تحریم‌ها نیست ولی به گفته شرکت‌های برزیلی، قیمت ذرت خریداری شده از سوی ایران را افزایش می‌دهد.

شورای جهانی طلا: سقوط تقاضای جواهرات، شمش و سکه در ایران

شورای جهانی طلا: سقوط تقاضای جواهرات، شمش و سکه در ایران


بازار تهران (عکس از آرشیو)
شورای جهانی طلا در تازه‌ترین گزارش فصلی خود می‌گوید تقاضای جواهرات و سکه در ایران طی نیم‌سال ۲۰۲۰ به شدت سقوط کرده است.
افت تقاضا، خصوصا در سه ماهه دوم سال - تقریبا معادل بهار سال جاری- چشمگیرتر بوده است که می‌تواند به عواملی مانند بدتر شدن وضعیت معیشتی و افزایش فقر در کشور، همچنین اوج‌گیری قیمت طلا و سکه به خاطر افت ارزش ریال مربوط باشد. همچنین قیمت طلا در بازارهای جهانی و با ارزهای خارجی نیز به شدت اوج گرفته است.
شورای جهانی طلا می‌گوید، خرید جواهرات در ایران در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ کمی بیش از ۲۰ درصد افت داشت، اما در سه ماهه دوم سال که نرخ دلار در ایران به شدت بالا رفت، ۶۶ درصد کاهش نشان می‌دهد.
در بهار امسال ایرانی‌ها تنها ۲.۵ تن جواهرات خریداری کرده‌اند که کمترین میزان خرید فصلی جواهرات ایرانیان طی بیش از یک دهه گذشته است.
در مجموع در نیمسال ابتدایی سال جاری میلادی ایرانی‌ها ۱۰.۲ تن جواهرات خریده‌اند که نسبت به دور مشابه پارسال ۴۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

ایرانی‌ها همچنین در نیمه ابتدایی سال جاری میلادی ۱۶ تن سکه و شمش خریداری کرده‌اند که نسبت به دور مشابه پارسال حدود ۲۴ درصد افت نشان می‌دهد.
نرخ دلار از ابتدای سال جاری خورشیدی از ۱۶ هزار تومان به نزدیک ۲۶ هزار تومان در پایان تیرماه رسید، اما در هفته ابتدایی مرداد در پی تزریق حدود یک میلیارد دلار ارز در بازارهای داخلی توسط بانک مرکزی ایران، قیمت دلار به حدود ۲۱ هزار تومان رسید. با اینحال، در هفته جاری دوباره نرخ دلار افزایش یافته و روز پنج‌شنبه به ۲۳ هزار و ۵۵۰ تومان افزایش یافت.
قیمت سکه نیز همراه با نوسانات قیمت ارز افت و خیز داشته است. طی دو روز گذشته قیمت سکه بهار آزادی، هر روز حدود ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافت و اکنون به ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.
قیمت سکه بهار آزادی در ابتدای سال ۶ میلیون تومان بود. به عبارتی قیمت سکه از ابتدای سال جاری حدود ۸۰ درصد و قیمت دلار نیز در این مدت حدود ۴۷ درصد رشد داشته است.
علت رشد بالاتر قیمت سکه بهار آزادی نسبت به دلار در بازارهای ایران در این نکته است که قیمت طلا در بازارهای جهانی طی یک سال گذشته تا ۲۵ درصد افزایش یافته و طی روزهای گذشته به یک رکورد تاریخی دست یافت.
روز پنج‌شنبه دوباره رکورد قیمت طلا در جهان تازه شد و هر انس آن به ۱۹۵۴ دلار معامله می‌شود.

نگرانی شدید سازمان ملل متحد نسبت به تهدیدها علیه «جمعیت امام علی»

نگرانی شدید سازمان ملل متحد نسبت به تهدیدها علیه «جمعیت امام علی»


میشله باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
میشله باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از تهدیدات علیه «جمعیت امام علی» در ایران اظهار «نگرانی شدید» کرده و خواستار آزادی فوری شارمین میمندی‌نژاد، مدیر و بنیان‌گذار این سازمان خیریه شد.
شارمین میمندی‌نژاد اول تیر ماه همراه با مرتضی کی‌منش، مسئول روابط عمومی، و کتایون افرازه، بازرس این سازمان بازداشت شد، اما در حالی که این دو با قید وثیقه آزاد شدند، اما میمندی‌نژاد همچنان در زندان به‌سرمی‌برد.
اطلاعیه‌ای که جمعیت امام علی منتشر کرده است از «قرارگاه ثارلله سپاه پاسداران» به عنوان شاکی پرونده اسم می‌برد و می‌گوید که اتهام‌های مدیر این سازمان «توهین» به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی و «اقدام علیه امنیت ملی» است.
خانم باچله پنج‌شنبه ۹ مرداد ماه طی بیانیه‌ای اعلام کرد٬ مقامات ایران بر جمعیت امام علی فشار وارد می‌کنند تا ساختار آن را تغییر دهند و به نظر می‌رسد این اقدام تلاشی برای تعطیل کردن این سازمان باشد.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۴۰ مرکز این سازمان در محلات حاشیه ۲۰ استان ایران و ارائه خدمات حمایتی به شش هزار کودک و زن در زمینه آموزش، سلامت، اشتغال و معیشت گفته است اگر مقامات ایران به دخالت در نحوه مدیریت این سازمان و بازداشت کارکنان ادامه دهند، زندگی این کودکان در معرض خطر خواهد بود.
خانم باچله تعطیل کردن اجباری این سازمان را «نوع شدیدی» از محدود کردن حق آزادی تشکلات و نمونه بارز دخالت «غیرقانونی» در فعالیت‌های جامعه مدنی عنوان کرده است.
وی همچنین گفته است٬ این جمعیت اخیرا آشکارا درباره سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی حکومت اظهار نظر کرده بود و از اغتشاشگر نامیدن مردم آسیب‌دیدده از فقر توسط مقامات در پی اعتراضات آبان ۹۸ انتقاد کرده بود.
در پی بازداشت موسس و کارکنان این نهاد خیریه، خبرگزاریهای فارس و تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران بدون ارائه توضیحات و دلایل، مدعی همکاری این موسسه با «نهادهای ضد ایرانی و رسانه‌های معاند» شده بودند.
خانم باچله می‌گوید فضای بسته جامعه مدنی در ایران در حال محدودتر شدن است: «به آقای میمندی‌نژاد اتهاماتی زده شده، اما هنوز اتهامات رسمی علیه وی وارد نشده است. به او اجازه دسترسی به وکیل به انتخاب خود و ملاقات با خانواده داده نشده است».
قبلا بیش از ۵۰۰ فعال فرهنگی و هنری و حقوق‌دان در نامه‌ای سرگشاده ضمن ابراز نگرانی از ایجاد محدودیت برای جمعیت امام علی، خواستار آزادی فوری آقای میمندی‌نژاد شدند.
نامه این فعالان که روز دوشنبه ۶ مرداد منتشر شده به امضای چهره‌هایی چون بابک احمدی، نوشین احمدی خراسانی، مهرداد اسکویی، حمید امجد، رخشان بنی اعتماد، جعفر پناهی، کیومرث پوراحمد، رضا درمیشیان، عبدالفتاح سلطانی، رسول صدرعاملی، فرزانه طاهری، بهمن فرمان‌آرا، اصغر فرهادی، کیهان کلهر و فاطمه معتمدآریا رسیده است.
جمعیت امام علی که از سال ۱۳۷۸ آغاز به کار کرده یکی از معروف‌ترین سازمان‌های خیریه در ایران است که هزاران نفر به طور داوطلبانه با آن همکاری می‌کنند. کنشگرانی که در نامه خود خواستار آزادی شارمین میمندی‌نژاد شده‌اند، فهرستی از فعالیت‌های این سازمان ارائه کرده و آن را تاثیرگذار دانسته‌اند.
جمعیت امام علی، آن‌طور که خود می‌گوید «یک سازمان مردم نهاد مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی است».
این بنیاد پیشتر نیز از تماس‌های تلفنی «تهدیدآمیز» با شماری از اعضای خود در جریان کمک به شهروندان از جمله در پی سیل گسترده سال ۱۳۹۸ خبر داده بود.

دولت ایران درخواست‌های سازمان زندان‌ها برای مهار کرونا را نادیده گرفته است

دولت ایران درخواست‌های سازمان زندان‌ها برای مهار کرونا را نادیده گرفته است


عفو بین الملل بامداد جمعه ۱۰ مرداد با انتشار برخی مکاتبات سازمان زندان‌های ایران با مقامات وزارت بهداشت فاش ساخت که دولت جمهوری اسلامی در ارسال تجهیزات و لوازم پزشکی به زندان‌های کشور جهت مهار ویروس کرونا ناکام مانده است.
این نهاد مدافع حقوق بشر تصویر چهار نامه را منتشر کرده است که سازمان زندان‌ها از دولت درخواست کمک تجهیزاتی یا نقدی برای مقابله با ویروس کرونا در میان زندانیان می‌کند. از این میان دو نامه حاوی شکایت از وزارت بهداشت است و این وزارتخانه را متهم می‌کند که هیچ کمکی به سازمان زندان‌ها نکرده است.
یکی از این نامه‌ها تاریخ ۲۵ خرداد را بر خود دارد که خطاب به معاون درمان وزارت بهداشت نوشته شده است و می‌گوید که «علی‌رغم مکاتبات مکرر... و پی‌گیری‌های حضوری تا به حال هیچ گونه کمک نقدی یا غیرنقدی برای کنترل بیماری کرونا» به سازمان زندان‌ها نشده است.
نامه دوم به تاریخ ۶ فروردین با فهرستی از اقلام ضروری مانند ماسک، دستکش، مایع ضدعفونی کننده دست و لباس مخصوص همراه است و با ارجاع به نامه‌های پیشین سازمان زندان‌ها با وزارت بهداشت عنوان می‌کند که اما «تاکنون هیچ‌گونه کمک تجهیزاتی و یا تامین وسایل محافظت فردی و مواد ضدعفونی‌کننده صورت نگرفته است».
آخرین نامه نیز که تاریخ ۱۵ تیر را دارد خطاب به معاون توسعه مدیریت و منابع و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت نوشته شده و با توجه به «عدم حصول نتیجه از پی‌گیری‌های به عمل آمده» درخواست می‌کند که جلسه‌ای اضطراری در آن معاونت با حضور نمایندگان سازمان زندان‌ها و سازمان برنامه و بودجه برگزار شود.

عفو بین الملل می‌گوید که این نامه‌ها زنگ خطر را «دربارۀ کمبود شدید تجهیزات حفاظتی شخصی، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات و لوازم پزشکی کلیدی [در زندان‌های ایران] به صدا درآورده است».
این سازمان در بیانیه‌ای که همراه نامه‌ها منتشر کرده آماری از مرگ و میر بر اثر کرونا در زندان‌های ایران ارائه داده و به نقل از گروه‌های حقوق بشری مستقل نوشته است که تاکنون «بیش از ۲۰ زندانی مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند» که دو نفر آنها در زندان قزل حصار بودند، ۶ نفر در ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ، دو نفر در زندان شهر ری، ۸ نفر در زندان ارومیه و یک نفر نیز در هر کدام از زندان‌های کامیاران، سقز و سپیدار.
عفو بین الملل می‌گوید، «جزییات این نامه‌ها در تضادی آشکار با اظهارات رسمی اصغر جهانگیر، رئیس سابق سازمان زندان‌ها و مشاور فعلی رییس قوه قضائیه قرار دارد که پیشتر از اقدامات مقامات در پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در زندان‌ها به عنوان کاری "بزرگ" و "بی‌نظیر" یاد کرده بود».
به گفته این نهاد، آقای جهانگیر «گزارش‌های مبنی بر بالا رفتن میزان مبتلایان و مرگ‌های مرتبط با ویروس کرونا در داخل زندان‌ها بر اثر ازدحام جمعیت، شرایط غیربهداشتی و کمبود دسترسی به امکانات درمانی را انکار کرده است».

پیش از این نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در زندان زنجان به‌سرمی‌برد از ابتلای خود و ۱۱ نفر دیگر از هم‌بندی‌های وی به ویروس کرونا خبر داده بود.
نامه‌های خانم محمدی نیز عنوان می‌کرد که زندان زنجان فاقد امکانات و تجهیزات پزشکی برای مقابله با این بیماری است به طوری که بیماران به حال خود رها شده‌اند.
عفو بین الملل شرایط زندان‌های ایران را از نظر امکانات «بی‌رحمانه و غیرانسانی» توصیف کرده و به مواردی چون «کمبود امکانات تهویه هوای مناسب، سرویس‌های بهداشتی کثیف و ناکافی، کمبود مواد شوینده لازم برای شستن ظروف و لباس‌های زندانیان، کمبود آب شرب، غذای کم کیفیت و کمبود شدید تختخواب» اشاره کرده است.
این سازمان پیش‌تر مقامات ایران را متهم کرده بود که «به طور عمدی از ارائه مراقبت‌های پزشکی به زندانیان عقیدتی و دیگر زندانیانی سیاسی سر باز می‌زنند و جان و سلامتی آنها را در معرض خطر جدی قرار می‌دهند که در بعضی موارد، محرومیت از مراقبت‌های پزشکی برای مجازات، ارعاب یا تحقیر زندانیان یا با هدف اخذ اعترافات اجباری صورت گرفته است».

پنجشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۹

پمپئو: باید کارهای بیشتری علیه جمهوری اسلامی انجام شود


پمپئو: باید کارهای بیشتری علیه جمهوری اسلامی انجام شود

وزیر خارجه ایالات متحده در جمع نمایندگان سنا گفت، کارزار فشار حداکثری به حکومت ایران هنوز یکی از اولویت‌های اصلی دولت ترامپ است. او از شورای امنیت سازمان ملل خواست، به ایران امکانات بیشتری برای "خرابکاری" ندهد.
مایک پمپئو روز پنجشنبه، نهم مرداد (۳۰ ژوئیه) در نشست بررسی بودجه درخواستی وزارتخانه متبوعش در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ضمن تشریح اقدامات "خرابکارانه" جمهوری اسلامی ایران در منطقه، هشدار داد که نباید به این کشور امکانات بیشتری داده شود.
او اظهار داشت، دولت ترامپ حکومت ایران را " آن طور که هست" می‌بیند، "یعنی یک متخاصم و نه یک قربانی".
وزیر امور خارجه ایالات متحده تاکید کرد که کارزار فشار حداکثری به حکومت ایران هنوز یکی از اولویت‌های اصلی واشنگتن به‌شمار می‌رود و در این زمینه «باید کارهای بیشتری انجام شود».
کاهش ۹۰درصدی درآمد نفتی ایران
پمپئو در ادامه سخناش ضمن اشاره به این که آمریکا درآمدهای نفتی ایران را نسبت به سال ۲۰۱۸ تا ۹۰ درصد کاهش داده است اظهار داشت، این منبع درآمد برای حکومت ایران حیاتی است و "از آن برای تروریسم و برنامه‌های غیرقانونی هسته‌ای هزینه می‌کند".
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا یادآور شد که دولت ترامپ بسیاری از کشورهای جهان را "از راه دیپلماسی" علیه ایران متحد کرده، باعث تحریم حزب‌الله در کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی شده و برای مقابله نظامی با ایران آمادگی دارد.
او به شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد که در صورت "غفلت"، امکان "خرایکاری" از جانب جمهوری اسلامی را بیشتر می‌کند.
اشاره او به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است. این تحریم در ماه اکتبر سال جاری به پایان می‌رسد و واشنگتن برای تمدید آن تلاش می‌کند.
موضع‌گیری در قبال چین و روسیه
وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه سنا در رابطه با سیاست‌های کشورش در قبال چین و روسیه نیز سخن گفت. او روسیه را عامل بی‌ثباتی در اوکراین، لیبی و سوریه خواند و گفت، واشنگتن به همین دلیل تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال کرده است.
پمپئو چین را به اطلاع‌رسانی نادرست درباره کرونا و تبلیغات فریبنده متهم کرد و از قانون امنیتی این کشور برای هنگ کنگ یاد کرد. کارشناسان، این قانون را اقدامی برای محدودکردن آزادی‌های سیاسی در هنگ کنگ ارزیابی می‌کنند.

مجوز استخدام ۱۰ هزار نیروی جدید در پی ابتلای ۶ هزار کادر پزشکی ایران به کرونا

مجوز استخدام ۱۰ هزار نیروی جدید در پی ابتلای ۶ هزار کادر پزشکی ایران به کرونا

سازمان نظام پزشکی روز چهارشنبه گفته بود تاکنون حدود ۶ هزار نفر از کادر درمان به کرونا مبتلا شدند و ۱۴۰ نفر آنها فوت کرده است
در پی ابتلای شش هزار کادر پزشکی به ویروس کرونا، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از صدور مجوز استخدام ۱۰ هزار نیروی جدید در کنار نیروهای قراردادی و شرکتی وزارت بهداشت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر نوبخت عصر پنجشنبه اعلام کرد با توافق‌های انجام شده با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۰ هزار نیرو در این وزارتخانه استخدام می‌شوند.
وی با بیان اینکه پیش از این مجوز استخدام ۳ هزار نیرو صادر شده بود، گفت با توجه به شرایط بهداشتی و درمانی کشور و شیوع کرونا، مجوز استخدام در این وزارتخانه به ۱۰ هزار نفر افزایش یافته است.
اظهارات وی یک روز بعد از اعلام ابتلای ۶ هزار کادر پزشکی کشور به کرونا و فوت ۱۴۰ نفر از آنها عنوان شده است.
علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی روز چهارشنبه گفته بود تاکنون حدود ۶ هزار نفر از کادر درمان به کرونا مبتلا شدند و ۱۴۰ نفر آنها فوت کرده است؛ گروه‌های پرستاری با ۲۲ درصد ابتلا به کرونا، پزشکان عمومی با ۲۰ درصد و پزشکان زنان با ۵ درصد در صدر بیشترین تعداد مبتلایان بوده‌اند.
ایران در میان کشورهای آسیایی، بعد از هند بیشترین شمار فوتی‌ها از کرونا را دارد.
بر اساس آمارهای رسمی جمهوری اسلامی تاکنون ۱۶ هزار و ۵۶۹ نفر از کرونا در ایران فوت کرده‌اند و ۳۰۰ هزار نفر نیز به کرونا مبتلا شده‌اند.
در مورد صحت آماری که وزارت بهداشت ایران اعلام می‌کند تردیدهای زیادی وجود دارد که عمده دلیل آن به عدم شفافیت در اطلاع‌رسانی، نحوه آزمایش‌ها و پایین بودن میزان تست‌ یا اعلام درست و دقیق دلیل مرگ‌ومیر برمی‌گردد.
مرکز پژوهش‌های مجلس پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که کرونا دست‌کم دو برابر آمار رسمی در ایران قربانی گرفته است.

پومپئو: تحریم‌ها ۹۰ درصد درآمدهای نفتی ایران را کاهش داده است

پومپئو: تحریم‌ها ۹۰ درصد درآمدهای نفتی ایران را کاهش داده است


مایک پومپئو باری دیگر بر لزوم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید کرد.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۹ مرداد با حضور در کمیته روابط خارجی سنا به پرسش‌های نمایندگان عضو این کمیته در خصوص ایران، روسیه، چین و شیوع ویروس کرونا پاسخ داد.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکیدکرده است که تحریم های علیه تهران باعث کاهش ۹۰ درصد درآمدهای ایران شده است.
مایک پومپئو در این نشست از «کارزار فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت دونالد ترامپ یاد کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرده است: ما جمهوری اسلامی ایران را آن طور که هست، می بینیم: یک متجاوز، نه یک قربانی.
مایک پومپئو در پاسخ به پرسش لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه در خصوص سیاست ایالات متحده در قبال جمهوری اسلامی و همچنین تحریم‌ها علیه تهران گفت، خیلی واضح است که تحریم‌ها تاثیر گذاشته‌اند، تحریم‌ها توان حکومت ایران را برای پول دادن به حزب الله و شیعه‌های عراق کاهش داده است، اما روشن است که هنوز به هدف اصلی خود یعنی تغییر رفتار حکومت ایران دست نیافته‌اند.
وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد که واشینگتن از تغییر رفتار حکومت ایران استقبال خواهد کرد اما تا آن زمان و برای تاثیر گذاشتن بر «شبکه ترور» مرتبط با حکومت جمهوری اسلامی این تحریم ادامه خواهد یافت.
مایک پومپئو تصریح کرده است که از زمان بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در ماه مه سال ۲۰۱۸ تاکنون درآمدهای نفتی که برای «حکومت حیاتی است» را تا ۹۰ درصد کاهش داده است.
وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید، جمهوری اسلامی ایران درآمدهای نفتی خود را صرف توسعه «تروریسم» و «برنامه‌های غیرقانونی هسته‌ای» می‌کند.
دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۹۷ با اشاره به اینکه توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام هیچ بهبودی به صلح جهانی نکرد و جمهوری اسلامی با اقدامات مخربش روح این توافق را نقض کرد، رسما خروج آمریکا از برجام را اعلام داشت. با خروج آمریکا از برجام، دوباره تحریم‌ها علیه بانک‌ها و صنایع نفت ایران بازگردانده شدند.
تمدید تحریم‌های هسته‌ای ایران
مایک پومپئو در بخشی دیگری از اظهارات خود بر لزوم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید کرد.
او تصریح کرد: «ایران قبلا در کشتی‌ها در تنگه هرمز مین‌گذاری کرد، به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حمله موشکی می‌‌کند، برای حوثی‌ها سلاح می‌فرستد.»
مایک پومپئو همچنین گفت، آمریکا آمادگی نظامی خود را در مقابل تهران تقویت کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داد چنانچه شورای امنیت سازمان ملل تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید نکند، جمهوری اسلامی دست بازتری برای اقدامات مخرب خود در خاورمیانه و جهان خواهد داشت.
شورای امنیت سازمان ملل از ۱۳ سال پیش در چندین قطعنامه تحریم‌هایی تسلیحاتی علیه ایران وضع کرد؛ با این حال پس از تصویب برجام، شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کرد که این تحریم‌ها در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰، [۲۷ مهر امسال] پایان ‌یابد.
آمریکا بشدت با برداشته شدن این تحریم مخالفت کرده و پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در اختیار اعضای شورای امنیت قرار داده است که خواستار تمدید تحریم می‌شود.

نماینده سابق طویله ولایت قاتل وقیح مجلس قدیم از اتهام تجاوز «تبرئه» و «به دلیل رابطه نامشروع محکوم شد»

نماینده سابق طویله ولایت قاتل وقیح مجلس قدیم از اتهام تجاوز «تبرئه» و «به دلیل رابطه نامشروع محکوم شد»


سلمان خدادادی (چپ) و زهرا نویدپور
گزارش‌ها حاکی است که دیوان عالی ایران، سلمان خدادادی، نماینده سابق مجلس، را از اتهام تجاوز جنسی تبرئه کرده ولی به اتهام برقراری آنچه که «ارتباط نامشروع» خوانده به دو سال انفصال از خدمت و تحمل ۹۹ ضربه شلاق محکوم کرده است.
روزنامه اعتماد در شماره روز پنج‌شنبه ۹ مرداد خود نوشت که این حکم اگرچه هنوز رسماً تأیید یا تکذیب نشده اما در بسیاری از رسانه‌ها و حتی کانال منتسب به سپاه پاسداران بازنشر شد «که از تأیید این حکم در دیوان عالی حکایت دارد».
آقای خدادادی که سوابقی چون فرماندهی سپاه ملکان و معاونت اداره‌کل اطلاعات آذربایجان شرقی و ریاست اداره اطلاعات اردبیل دارد، از دوره پنجم مجلس شورای اسلامی، جز یک دوره، نماینده ملکان در مجلس بود.
پرونده قضایی خدادادی مربوط می‌شود به زهرا نویدپور، از مراجعان به دفتر او، که علیه وی به اتهام «تجاوز و آزار جنسی» شکایت کرد و با انتشار فایل‌های صوتی در فضای مجازی تلاش کرد ثابت کند این نماینده مجلس از او سوءاستفاده کرده است.
شکایت زهرا نویدپور به شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد و زمانی که دادگاه او را برای بیان توضیحات بیشتر احضار کرد، خبر مرگ او در ۱۶ دی‌ماه ۱۳۹۷ در تبریز اعلام شد.
بررسی‌های اولیه نشان داد او «به‌ظاهر» خودکشی کرده‌ است.
زهرا نویدپور پیش از مرگ گفته بود که بارها توسط مسعود هاشم‌پور، خواهرزاده سلمان خدادادی و مدیر کل امور حقوقی شهرداری تبریز و نیز کمال خوش‌پیمان، نیروی وزارت اطلاعات، تهدید شده بود.
سلمان خدادادی، پیشتر، در مجلس هفتم نیز به اتهام «آزار و تجاوز جنسی» به دو زن چند روز بازداشت شده ب