چهارشنبه، آذر ۰۹، ۱۴۰۱

درخواست مولوی عبدالحمید برای توقف صدور احکام اعدام؛ گزارش عفو بین‌الملل از «شکنجه» دو نوجوان بلوچ

 

درخواست مولوی عبدالحمید برای توقف صدور احکام اعدام؛ گزارش عفو بین‌الملل از «شکنجه» دو نوجوان بلوچ


مولوی عبدالحمید، امام جمعه زاهدان

امام جمعه اهل سنت زاهدان با انتشار توییتی خواستار پایان‌دادن به اعدام‌ها و اعترافات اجباری شد.

مولوی عبدالحمید روز سه‌شنبه هشتم آذرماه با اشاره به روند صدور احکام اعدام به ویژه برای معترضان اخیر، اعلام کرد که شهروندان سیستان و بلوچستان همواره بیشترین سهم را در اعدام‌ها داشته‌اند.

مولوی عبدالحمید تاکید کرد که این اعدام‌ها به «گسترش نفرت و نارضایتی» دامن خواهد زد.

 

پایان‌دادن به #اعدام و اخذ #اعتراف_اجباری از خواسته‌های خیزش اخیر است.پس از وقفه‌ای کوتاه،متأسفانه مجدداً صدور احکام اعدام به‌ویژه در مورد معترضان قیام اخیر آغاز شده است. مردم بلوچ همواره بیشترین سهم را در اعدام داشته‌اند. گسترش نفرت و نارضایتی نتیجه طبیعی این اعدام‌ها خواهد بود.

شاهزاده رضا پهلوی: کیان پیرفلک می‌توانست انیشتین یا خوارزمی بشود و ایران را بسازد

 

شاهزاده رضا پهلوی: کیان پیرفلک می‌توانست انیشتین یا خوارزمی بشود و ایران را بسازد


کیان پیرفلک و شاهزاده رضا پهلوی

شاهزاده رضا پهلوی با بازنشر تصاویری از آزمایش‌ها و ابتکارات علمی کیان پیرفلک، کودک ۱۰ ساله کشته شده در اعتراضات ایذه، او را استعدادی دانست که اگر توسط «ضحاک کودک‌کش» کشته نمی‌شد، می‌توانست «خوارزمی» یا «انیشتین» بشود.

شاهزاده رضا پهلوی روز چهارشنبه ۹ آذر با انتشار این ویدئو که روی آن نوای لالایی گذاشته شده، در توییتی نوشت: «برای کیان پیرفلک که پر از شور و هوش و استعداد بود و می‌توانست به یک خوارزمی، ایفل، تسلا یا انیشتین دیگر تبدیل شود، اما پاسداران ضحاک کودک‌کش نگذاشتند تا کیان ایران، کیان مهربان، به آرزوهای بزرگش برسد و ایران آزاد و آباد فردا را ببیند و بسازد.»

 

برای #کیان_پیرفلک که که پر از شور و هوش و استعداد بود و می‌توانست به یک خوارزمی، ایفل، تسلا یا اینشتین دیگر تبدیل شود. اما پاسداران ضحاک کودک‌کش نگذاشتند تا کیان ایران، کیان مهربان به آرزوهای بزرگش برسد و ایران آزاد و آباد فردا را ببیند و بسازد.
 

بنا بر گزارش‌های منابع حقوق بشری، در جریان اعتراضات سراسری ایران از ۲۶ شهریور تاکنون دست‌کم ۶۴ کودک کشته شده‌اند.

واکنش‌ها به جان باختن این کودکان همچنان ادامه دارد، از جمله کودکان خردسال در یک دبستان در ایران به همراه آموزگارشان به یاد کیان پیرفلک و هستی نارویی ۱۰ ساله و هفت ساله، مراسم یادبودی برگزار کردند و تصنیف «گریه کن» را هم‌خوانی کردند.

 
صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف که از سوی برخی از ایرانیان در هفته‌های اخیر مورد انتقاد قرار گرفته بود، یکشنبه در یک بیانیه اختصاصی درباره وقایع و اعتراضات ایران، به کشته شدن از کودکان در ایران واکنش نشان داد و با محکوم کردن خشونت علیه کودکان، خواستار پایان «خشونت و تجاوز» منجر به «مرگ بیش از ۵۰ کودک و مجروح شدن خیلی بیشتر در اعتراضات اخیر ایران» شد.

مراسم خاکسپاری شورش نیکنام در مهاباد؛ همسرش: انتقام تو را می‌گیرم

 

مراسم خاکسپاری شورش نیکنام در مهاباد؛ همسرش: انتقام تو را می‌گیرم


شورش نیکنام، یکی از کشته‌شدگان اعتراض‌های اخیر در مهاباد

مراسم خاکسپاری شورش نیکنام، یکی از کشته‌شدگان اعتراضات اخیر، روز چهارشنبه ۹ آذرماه در روستای «قلعه جوغه» در مهاباد برگزار شد.

شماری از شهروندان مهاباد در این مراسم حضور یافتند و شعارهایی از جمله «شورش قهرمانه، شهید کردستانه» سر دادند.

همسر شورش نیکنام در این مراسم بر سر مزار او گفت: «زن نیستم اگر انتقامت را نگیرم.»


 

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، شورش نیکنام شهروند ۳۳ ساله، روز ۲۶ آبان‌ماه با شلیک گلوله ماموران حکومتی زخمی و به بیمارستان منتقل شد. او پس از ۱۰ روز بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست داد.

استان کردستان یکی از استان‌هایی است که بیشترین تعداد کشته‌ها در آن ثبت شده است.

از ابتدای دور جدید اعتراضات سراسری در ایران دست‌کم ۴۵۰ نفر توسط ماموران حکومتی کشته شده‌اند که ۶۰ تن از آنان کودک بوده‌اند.

علاوه بر این، بیش از ۱۸ هزار نفر نیز در جریان اعتراضات اخیر بازداشت شده‌اند که از سرنوشت بیشتر آنان اطلاعاتی در دست نیست و برخی از این افراد با خطر اعدام مواجه‌اند.

استقبال دولت اتریش از «آزادی استعلاجی» مسعود مصاحب و خروج او از اوین

 

استقبال دولت اتریش از «آزادی استعلاجی» مسعود مصاحب و خروج او از اوین


مسعود مصاحب

دولت اتریش روز چهارشنبه از آزادی یک شهروند دو تابعیتی ایرانی‌اتریشی زندانی در ایران برای برخورداری از مداوای پزشکی استقبال کرد.

مسعود مصاحب، شهروند ۷۶ ساله اتریشی ایرانی‌تبار که نزدیک به چهار سال به اتهام جاسوسی در ایران زندانی بود، هفته گذشته برای درمان آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی وزارت امور خارجه اتریش گفت: «ما موضوع را در بالاترین سطوح مطرح کرده‌ایم و از این بابت که تلاش‌های دیپلماتیک اکنون نخستین نتیجه را داده است، استقبال می‌کنیم.»

سخنگوی وزارت امور خارجه اتریش همچنین گفت: «ما به همه تلاش‌ها برای یافتن راه حلی بشردوستانه در مورد همه اتریشی‌های زندانی ادامه می‌دهیم.»

دست‌کم دو اتریشی دیگر نیز هم اکنون در ایران بازداشت هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه دختر آقای مصاحب گفت که پدرش به سرطان پروستات مبتلا شده و «برای طول مدت درمان» از زندان مرخص شده است.

او از تلاش‌های مقامات اتریشی تشکر کرد و گفت پدرش اجازه خروج از ایران را ندارد و باید ماهی دو بار به مقامات ایرانی گزارش دهد.

مسعود مصاحب رئیس انجمن اتریش-ایرانی بود، سازمانی که برای تشویق مبادلات بین دو کشور تأسیس شد. او در ژانویه ۲۰۱۹ در حالی که به همراه گروهی از دانشمندان اتریشی به ایران رفته بود در تهران بازداشت شد. جمهوری اسلامی مصاحب را به جاسوسی برای اسرائیل و آلمان متهم کرد و او به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم شد.

جمهوری اسلامی در حال حاضر بیش از ۲۰ شهروند غربی را، که بسیاری از آنها تابعیت دوگانه دارند، زندانی کرده است که از آن جمله می‌توان به عماد شرقی و سیامک نمازی (شهروندان ایرانی‌-‌آمریکایی)، مراد طاهباز (شهروند آمریکایی، بریتانیایی، ایرانی) مهران رئوف (شهروند ایرانی‌-‌بریتانیایی)، شهاب دلیلی (شهروند ایرانی دارای اقامت دائم آمریکا)، کامران قادری (شهروند ایرانی‌-‌اتریشی)، احمدرضا جلالی (پژوهشگر ایرانی-‌سوئدی)، فریبا عادلخواه (شهروند ایرانی-فرانسوی)، جمشید شارمهد و ناهید تقوی (شهروندان ایرانی-آلمانی)، بنجامین بریر (گردشگر فرانسوی)، سسیل کوهلر و ژاک پاری (زوج فرانسوی) اشاره کرد.

اعتراضات سراسری و گسترش دامنه بازداشت‌ها به هنرمندان تئاتر، تلویزیون، و سینما

 

اعتراضات سراسری و گسترش دامنه بازداشت‌ها به هنرمندان تئاتر، تلویزیون، و سینما


از راست: سهیلا گلستانی، حمید پورآذری، عهدیه کیانی، محمد علی شادمان، و سجاد افشاریان

با ادامه موج بازداشت معترضان و چهره‌های ورزشی و فرهنگی حامی اعتراضات سراسری، منابع خبری از بازداشت و «ربوده شدن» چند چهره تئاتر و سینما در ایران خبر دادند.

بنا بر گزارش‌ها در روز چهارشنبه ۹ آذر، عهدیه کیانی بازیگر تلویزیون «ربوده شده» و فاطمه حبیبی بازیگر تئاتر نیز بازداشت شده است. همچنین علی شادمان و سجاد افشاریان هنرمندان سینما و تئاتر نیز به دادسرای زندان اوین احضار شده‌اند.

شامگاه سه‌شنبه نیز سهیلا گلستانی بازیگر سینما و تئاتر و حمید پورآذری کارگردان تئاتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

علت دستگیری این هنرمندان روشن نیست، اما این بازداشت‌ها در پی انتشار ویدئوی اعتراضی شماری از هنرمندان از جمله سهیلا گلستانی و حمید پورآذری صورت گرفته است. در این ویدیوی بدون کلام، هنرمندان زن بدون حجاب حضور یافتند.

 سهیلا_گلستانی و #حمید_پورآذری دیشب بازداشت شدند. احتمالاً به خاطر خلق این تصویر. داشتم فکر می‌کردم که دیکتاتورهای ما هم جزو بدبخت‌ترین‌های این صنف هستند! همینقدر ساده و راحت لرزه بر اندام حکومت‌شان می‌افتد..


 

سهیلا گلستانی در توضیح این ویدیو در اینستاگرام نوشته بود: «نمایش تمام می‌شود و حقیقت عریان می‌گردد. قهرمانان حقیقی ما، مردم بی‌نامند.»

تعدادی از هنرمندان به بازداشت این دو هنرمند واکنش نشان داده‌اند:

نغمه ثمینی، نمایش‌نامه‌نویس، در اینستاگرام خود نوشت: «این عجیب‌ترین تئاتر پورآذری خواهد بود که در آن مخاطبش را حقیقتا به کنش واداشته: کنش بازداشت!...آن‌ها می‌توانند تئاتری‌ها را بازداشت کنند، ممنوع‌الکار کنند، پس برانند، اما تئاتر را که نمی‌توانند بازداشت کنند.»

 

 

محمودرضا رحیمی، نویسنده و کارگردان تئاتر، نیز در اینستاگرام نوشت: «عزا در کفن کردن گفت‌و‌گو است. عزا در حبس است. هنر یعنی گفت‌وگو. پاسخ هیچ هنری حذف پرسش نیست. هر اثر هنری دعوت به اندیشیدن است. هیچ هنری اگر هنر بودنش ثابت شد، سزاوار داغ و درفش نیست.»

به گفته او، «نمایش تمام می‌شود و حقیقت عریان می‌گردد.»

استوری اینستاگرام محمودرضا رحیمی
استوری اینستاگرام محمودرضا رحیمی

عهدیه کیانی بازیگر سریال جیران، فاطمه حبیبی بازیگر تئاتر، محمد علی شادمان نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد، سجاد افشاریان سرپرست نویسندگان برنامه خندوانه، سهیلا گلستانی بازیگر و دوبلور، هستند. حمید پورآذری نیز از کارگردانان نوآوری است که درباره او گفته شده است تئاتر را محدود به صحنه نمایش نمی‌بیند و از معماری و فضاهای شهری برای بیان هنری‌اش استفاده می‌کند.

بنا به گفته این منابع خبری علی شادمان و سجاد افشاریان اکنون به قید وثیقه آزاد شده‌اند.

پیش از این نیز کتایون ریاحی و هنگامه قاضیانی در پی انتشار تصاویر بدون حجاب از خود در شبکه‌های اجتماعی بازداشت شدند.

چگونگی برخورد با کشف حجاب بازیگران در همراهی با اعتراضات مردمی، یکی از دغدغه‌های مقامات جمهوری اسلامی است که در فایل صوتی فاش شده از جلسه مقامات بسیج و سپاه با شماری از خبرنگاران حکومتی به بحث گذاشته شد و درباره راهکارهای ممکن برای جلوگیری از «کشف حجاب دنباله‌دار» زنان بازیگر در «شبکه‌های اجتماعی و جاهای مختلف» چاره‌جویی شد.

یکی از مقامات حاضر در آن جلسه با بیان این که «وزارت ارشاد و ساترا» باید هنرمندان را «تهدید بکنند»، گفت: در این صورت کارگردان یا تهیه‌کننده «یواشکی به هنرپیشه می‌گویند خفه شوید»، اما «مشکل این جا است» که «حاضر نیستند. دولت نمی‌خواهد از خودش هزینه بدهد ... تهیه‌کننده هم نگاه می‌کند می‌بیند ارشاد چه می‌گوید. وقتی ارشاد چیزی نگفته، برای چه باید برود شکایت کند؟»

او با اشاره به توقیف فیلم و سریال‌های ساخته شده که بازیگران آن کشف حجاب کرده‌اند، بر اهمیت نقش «بسیج هنرمندان» تأکید کرد و با بیان این که دولت و ساترا باید اقدام رسمی بکنند، از خبرنگاران حاضر در جلسه خواست در صورتی که یک تهیه‌کننده شروع کند به شکایت از یک بازیگر، «آن را بولدش کنند» و بگویند «تهیه‌کننده ذی‌نفع بوده و الآن که ساخته و داده اکران بشود، این کشف حجاب کرده» و موجب ضرر او شده است و «مطمئن باشید تهیه‌کننده‌ها خیلی پول» خرج کرده‌اند.

خبرگزاری فارس هک «بولتن‌های ویژه» خود توسط گروه هکری «بلک ریوارد» را تایید کرد

 

خبرگزاری فارس هک «بولتن‌های ویژه» خود توسط گروه هکری «بلک ریوارد» را تایید کرد

نوشته‌ای که گروه هکری «بلک ریوارد» پس از هک خبرگزاری فارس روی سایت آن منتشر کرد

خبرگزاری فارس روز چهارشنبه ۹ آذر تایید کرد که بولتن‌های این رسانه توسط گروه «بلک ریوارد» هک شده است ولی محتوای آن را «رصد شنیده‌های محافل رسانه‌ای، شایعات فضای مجازی و ادعاهای رسانه‌های بیگانه» خواند.

گروه هکری «بلک‌ریوارد» روز چهارم آذر خبر داده بود که وب‌سایت و سامانه داخلی خبرگزاری فارس را هک کرده و به ده‌ها بولتن‌ که در این خبرگزاری نزدیک به سپاه تهیه می‌شد، دست یافته است.

این گروه در روزهای اخیر شماری از این بولتن‌ها را که فقط در «یک نسخه» تهیه و برای حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، ارسال می‌شد را منتشر کرده است.

خبرگزاری فارس در اطلاعیه روز چهارشنبه خود گفته که پس از هک این خبرگزاری، فعالیت سایت آن به مدت یک‌ونیم روز برای «کشف منشاء آلودگی» متوقف شد ولی «بعضی سرویس‌ها مثل سیستم کامنت‌گذاری تا ارتقای امنیت شبکه موقتا غیرفعال شده است».

فارس در ادامه مدعی شده که گروه بلک ریوارد فقط توانسته است اطلاعات روز جمعه را حذف کند. این در حالی است که گروه هکری یاد شده در پیامی که در صفحه نخست وب‌سایت «فارس‌نیوز» منتشر کرد، از حذف نزدیک‌ به ۲۵۰ ترابایت دیتا از تمام سرورها و کامپیوترهای این رسانه حکومتی خبر داده بود.

بر اساس اطلاعیه بلک ریوارد، دیتاهای هک شده شامل بولتن‌های محرمانه ارسالی به بیت رهبر جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران و همچنین کلیه تماس‌های رکورد شده، اطلاعات پورتال‌های داخلی مربوط به مکالمات اداری و کارتابل‌‌های خبری، آرشیو تصاویر و اسناد مالی این خبرگزاری است.

آن‌طور که این گروه اعلام کرده، این بولتن‌ها با نظارت عباس درویش توانگر، قائم‌مقام خبرگزاری فارس، به‌صورت دوره‌ای تهیه و تحت عنوان «بولتن ویژه بیان» به دفتر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، ارسال می‌شد.

خبرگزاری فارس در بخش دیگری از اطلاعیه خود مدعی شده که بولتن‌های یاد شده «رصد شنیده‌های محافل رسانه‌ای، شایعات فضای مجازی و ادعاهای رسانه‌های بیگانه» بوده که «به هر دلیل امکان صحت‌سنجی آن برای خبرنگاران فارس میسر نمی‌شد و جهت بهره‌برداری رسانه‌ای و خنثی‌سازی شایعات، آرشیو شده و یا برای آگاهی برخی مسئولان و موثرین ارسال می‌شد».

رادیو فردا روز چهارشنبه در گزارش‌ مفصلی بخشی از این بولتن‌های هک شده خبرگزاری فارس را منتشر کرد.

دیوان عالی کشور حکم «اعدام» چهار شهروند را به اتهام «همکاری با موساد» تأیید کرد

 

دیوان عالی کشور حکم «اعدام» چهار شهروند را به اتهام «همکاری با موساد» تأیید کرد


اعدام در ایران

دیوان عالی کشور، بالاترین نهاد قضایی جمهوری اسلامی در ایران، حکم اعدام چهار تن را که با اتهام «همکاری با سرویس اطلاعاتی اسرائیل» به اعدام محکوم شده بودند، تأیید کرد.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران در روز چهارشنبه ۹ آذر، شعبه نهم دیوان عالی کشور رأی نهایی این پرونده با هفت متهم را تأیید کرد که بر اساس آن چهار تن به اعدام و سه تن به زندان محکوم شدند.

بنا بر این رأی، حسین اردوخان‌زاده، شاهین ایمانی محمودآباد، میلاد اشرفی آتباتان، و منوچهر شهبندی بجَندی با اتهام‌های «آدم‌ربایی و همکاری با سرویس اطلاعاتی اسرائیل»، به اعدام محکوم شده‌اند.

انتساب اتهام «همکاری با سرویس اطلاعاتی اسرائیل» به این افراد در حالی است که در گزارش‌های رسمی از آنان به عنوان «اراذل و اوباش» نام برده شده است.

بر اساس کیفرخواست تنظیم شده برای این افراد، آنها متهم شده‌اند که با تشکیل یک شبکه، اقداماتی مانند «تخریب اموال عمومی و شخصی» و «اخذ اعترافات ساختگی» انجام داده‌اند و سپاه پاسداران در خرداد ۱۴۰۱ آنها را بازداشت کرده است.

بنا بر ادعای روابط عمومی سپاه پاسداران، آنها به همراه سه متهم دیگر که به تحمل پنج تا ۱۰ سال حبس محکوم شده‌اند، «با هدایت افسران اطلاعاتی» اسرائیل و با تهیه «سلاح جنگی، اقدام به آدم‌ربایی کرده و دستمزد خود را به صورت ارز دیجیتال دریافت کرده بودند.»

نهادهای بین‌المللی حقوق بشری بارها نسبت به اتهامات واهی امنیتی به شهروندان در ایران و همچنین روند غیرشفاف قضایی برای رسیدگی به پرونده‌های آنان هشدار داده‌اند.

در بهار و تابستان گذشته در پی اقدامات مکرر نیروهای امنیتی اسرائیل در ایران، نهادهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کردند که چند گروه مرتبط با موساد را بازداشت کرده‌اند.

در تیر ماه حسین طائب که بیش از یک دهه ریاست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را به عهده داشت، به طور ناگهانی برکنار شد و منابع خبری از بازداشت یک فرمانده ارشد سپاه به نام علی نصیری به اتهام «جاسوسی» برای اسرائیل خبر دادند.

روزنامه نیویورک تایمز هشتم تیر در گزارشی تحقیقی دلیل تغییرات بنیادین در سطوح بالای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تشدید کارزار بی‌امان اسرائیل برای تضعیف امنیت جمهوری اسلامی توصیف کرد.

زنده بولتن محرمانه برای فرمانده کل سپاه؛ روایت هراس حاکمیت و حمایت ۸۴ درصد مردم از اعتراضات

 

زنده بولتن محرمانه برای فرمانده کل سپاه؛ روایت هراس حاکمیت و حمایت ۸۴ درصد مردم از اعتراضات

اعتراضات ایران (آرشیو)

زنده بولتن محرمانه برای فرمانده کل سپاه؛ روایت هراس حاکمیت و حمایت ۸۴ درصد مردم از اعتراضات

 

برگزاری سمپوزیومی برای همبستگی با زنان ایرانی در سنای فرانسه با حضور شهبانو فرح پهلوی

 

سمپوزیوم «زندگی، آزادی، ایران، شورش یا انقلاب؟» در همبستگی با زنان ایرانی در #فرانسه برگزار شد. #شهبانو_فرح_پهلوی و #نور_پهلوی دو مهمان ویژه این مراسم بودند تا در مجلس سنای فرانسه شاهد شهادت تکان‌دهنده قربانيان #جمهوری_اسلامی باشند.
 

 

گسترش اعتصابات در ایران؛ کارکنان واحدهای صنعتی و خدماتی نیز به کامیون‌داران پیوستند

 

گسترش اعتصابات در ایران؛ کارکنان واحدهای صنعتی و خدماتی نیز به کامیون‌داران پیوستند 


آرشیو

هم‌زمان با ادامه اعتراضات سراسری در ایران گزارش‌های مختلفی از اعتصاب کارگران و کارکنان واحدهای صنعتی، خدماتی، نفت و گاز، و حتی درمانی منتشر شده است.

در شرایطی که اعتراضات در شهرهای ایران وارد سومین ماه خود می‌شود، گسترش اعتصابات در چنین ابعادی بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشته است.

بر اساس گزارش‌ها، در روزهای اخیر کامیون‌داران در شهرهایی مانند قزوین، مرند، اصفهان، کاشان، کرمانشاه، و بندرعباس دست از کار کشیده‌اند.

در این کلیپ، رانندگان و کامیون‌داران در سنندج در حال اعتصاب دیده می‌شوند.


 در این ویدیو، کارکنان بیمارستان «امام خمینی» تهران در حال سر دادن شعار «یه عمره وعده میدن» هستند.


 در این کلیپ، کارکنان شرکت فولاد مادکوش در بندرعباس درحال اعتصاب دیده می‌شوند.

 


 این ویدئو از اعتصاب کارکنان ذوب آهن اصفهان حکایت دارد


 
هرچند که به گفته کامیون‌داران، کارگران، و کارکنان، مهمترین دلیل اعتصاب، «خواست‌های صنفی» و «عدم تحقق وعده‌های مسئولان» است، ولی در اکثر گردهمایی‌های آنها به موارد دیگری مانند سرکوب خشونت‌آمیز حکومت نیز اعتراض شده است.

با گسترش اعتصابات، گوهر عشقی، مادر ستار عشقی، از جانباختگان اعتراضات علیه جمهوری اسلامی، با انتشار ویدئویی از اعتصابیون حمایت کرد.

 

 او در این ویدئو به کارگرانی که اعتصاب کردند می‌گوید «تا پای جون باهاشون هستم، همشون ستارهای من هستند.»

اعتراضات سراسری در ایران با گردهمایی‌های شبانه در برخی شهرهای ایران ادامه دارد، و گزارش‌هایی نیز از اعتصاب دانشجویان چند دانشگاه منتشر شده است.

فراگیر شدن این اعتصابات و اعتراضات می‌تواند حکومت جمهوری اسلامی را با چالش‌های سیاسی و اقتصادی جدی مواجه کند.

تبریک بلینکن به تیم ملی آمریکا: فوتبال یک «نیروی قدرتمند متحدکننده» است

 

تبریک بلینکن به تیم ملی آمریکا: فوتبال یک «نیروی قدرتمند متحدکننده» است


پیروزی تیم ملی فوتبال ایالات متحده در برابر تیم جمهوری اسلامی در جام جهانی قطر - ۲۹ نوامبر ۲۰۲۲

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، چهارشنبه در کنفرانس خبری با تبریک پیروزی تیم ملی فوتبال ایالات متحده در برابر تیم جمهوری اسلامی، فوتبال را «زبان مشترک جهان» و «نیروی قدرتمند متحدکننده» نامید.

او این سخنان را در ابتدای صحبت‌هایش در نشست خبری در پایان اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو در بخارست رومانی بیان کرد.

بلینکن گفت: «می‌خواهم پیروزی فوق‌العاده دیشب در جام جهانی در یک مسابقه بسیار رقابتی را به تیم ایالات متحده تبریک بگویم. همچنین می‌خواهم به عملکرد تیم ایران که در این مسابقات با جان و دل بازی کرد، تبریک بگویم. من به بازیکنان آمریکا به دلیل همه مهارت‌هایی که در زمین نشان دادند و همچنین نشان دادن وقار در خارج از زمین افتخار می‌کنم.»

او افزود که پس از تماشای بازی‌های تیم آمریکا از جمله تماشای بازی سه‌شنبه شب این تیم به همراه دیمیتری کولبا و جیمز کِلِوِرلی، وزیران امور خارجه اوکراین و بریتانیا، «این مسئله دوباره به ذهنم آمد که فوتبال چه نیروی متحدکننده قدرتمندی است. فوتبال یک زبان مشترک است که تقریباً تمام دنیا با آن صحبت می‌کنند.»


 تیم‌های فوتبال آمریکا و جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه در دیداری که «سیاسی‌ترین مسابقه جام جهانی فوتبال قطر» لقب گرفته بود، مقابل یکدیگر قرار گرفتند. این مسابقه در نهایت با نتیجه یک بر صفر و با تک گل دقیقه ۳۸ پولیسیچ به نفع آمریکا به اتمام رسید.

محاکمه ۱۵ تن از معترضان به اتهام «افساد فی‌الارض»؛ سه کودک در میان متهمان

 

محاکمه ۱۵ تن از معترضان به اتهام «افساد فی‌الارض»؛ سه کودک در میان متهمان


جلسه محاکمه شماری از معترضان بازداشت‌شده در استان البرز

همزمان با انتقادهای جهانی از صدور احکام اعدام برای معترضان بازداشت‌شده در ایران، قوه قضائیه به محاکمه شماری از این افراد به اتهام‌هایی همچون «قتل ماموران»، «محاربه» و «افساد فی‌الارض» ادامه می‌دهد.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، روز چهارشنبه نهم آذر از برگزاری دادگاه ۱۵ نفر به اتهام «قتل یک مامور بسیج» در استان البرز خبر داد.

سه تن از متهمان ۱۷ سال دارند و بر اساس استانداردهای جهانی روند دادرسی آنان نباید مانند افراد بزرگسال برگزار شود.

بنا بر آیین دادرسی کیفری ایران و نیز قوانین بین‌المللی، افراد زیر ۱۸ سال باید در دادگاه ویژه‌ای محاکمه شوند، اما به گزارش خبرگزاری قوه قضائیه، سه متهم کودکِ این پرونده نیز همراه با سایر متهمان در دادگاهِ روز چهارشنبه حضور یافتند.

قوه قضائیه این ۱۵ شهروند معترض از جمله سه کودک را متهم کرده که ۱۲ آبان‌ یک مامور بسیج را در «بهشت سکینه» کرج با ضربات سنگ و چاقو به قتل رسانده‌اند.

این افراد به «افساد فی‌الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و حمله به مامور بسیج»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور» و «اخلال در نظم عمومی» متهم شده‌اند.

در نخستین جلسه دادگاه نماینده دادستان با انتساب این اتهام‌ها به ۱۵ متهم پرونده، برای آنان درخواست اشد مجازات کرد.

بنا بر قوانین ایران، اشد مجازات برای این اتهام‌ها حکم اعدام است، در حالی که بر اساس کنوانسیون جهانی حقوق کودک، افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب می‌شوند و نباید مشمول مجازات اعدام شوند.

ایران از سال ۱۳۷۲ به عضویت کنوانسیون جهانی حقوق کودک درآمده، با این حال یکی از معدود کشورهای جهان است که بر خلاف تعهدات بین‌المللی خود «کودک-مجرمان» را اعدام می‌کند.

  • ابراز نگرانی جاوید رحمان از به‌راه‌افتادن «کارزار اعدام» معترضان

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران، روز سه‌شنبه هشتم آذر در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز گفت که مقام‌های جمهوری اسلامی «کارزار صدور حکم اعدام» برای معترضان به راه انداخته‌اند.

وی اعلام کرد که هم‌اکنون دست‌کم ۲۱ تن از معترضان از جمله یک زن با «جرایم مبهم و گسترده‌ای» روبه‌رو هستند که آنان را با خطر اعدام مواجه می‌کند.

جاوید رحمان ابراز نگرانی کرده که حکومت ایران در واکنش به قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل دست به خشونت و سرکوب بیشتری بزند.

اشاره جاوید رحمان به قطعنامه‌ای است که روز پنجشنبه سوم آذر در شورای حقوق بشر در ژنو به تصویب رسید که بر اساس آن قرار است یک کمیته حقیقت‌یاب برای تحقیق درباره اعتراض‌های اخیر ایران تشکیل شود.

علاوه بر این، مدافعان حقوق بشر طی هفته‌های گذشته بارها هشدار داده‌اند که بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در ایران برای اعترافات اجباری علیه خود تحت فشار و شکنجه قرار دارند و از حق دسترسی به وکیل انتخابی محروم‌اند.

حقوقدانان می‌گویند با توجه به این شرایط روند دادرسی‌ این افراد «ناعادلانه» و احکام صادره برای آنان «غیر قانونی» است.

بنا بر اعلام قوه قضائیه، تاکنون دست‌کم پنج تن از معترضان اخیر به اعدام محکوم شده‌اند.

توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی، و مجیدرضا رهنورد، یکی از معترضان زندانی، نیز به «افساد فی‌الارض» و «محاربه» متهم شده‌اند و با خطر اعدام مواجه‌اند.

همزمان با آغاز محاکمه شماری از بازداشت‌شدگان اخیر در ایران، ابراز نگرانی جامعه جهانی نسبت به صدور احکام اعدام برای معترضان شدت یافته است.

اروپا به‌دنبال استفاده از ۳۲۰ میلیارد دلار دارایی مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین است

 

اروپا به‌دنبال استفاده از ۳۲۰ میلیارد دلار دارایی مسدود شده روسیه برای کمک به اوکراین است

اورسلا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که خسارات ناشی از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین حدود ۶۰۰ میلیارد یورو برآورد می‌شود

کمیسیون اروپا طرح جبران خسارت تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از طریق استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه را ارائه کرد.

اورسلا فون درلاین رئیس کمیسیون اروپا روز چهارشنبه ۹ آذر اعلام کرد خسارات ناشی از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین حدود ۶۰۰ میلیارد یورو برآورد می‌شود: دولت روسیه و اولیگارش‌های روسی باید این خسارات را جبران کرده و کشور را بازسازی کنند.

اتحادیه اروپا، آمریکا و متحدین غربی بارها موضوع بهره‌مندی اوکراین از دارایی‌های مسدود شده روسیه را بررسی کرده‌اند. این دارایی‌ها شامل ۳۰۰ میلیارد دلار منابع بانک مرکزی روسیه به همراه ۲۰ میلیارد دلار دارایی اولیگارش‌های تحریم شده روسی است که همگی مسدود شده‌اند.

الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه، در واکنش به طرح کمیسیون اروپا اعلام کرد که «بروکسل به‌شدت در تلاش است تا دارایی‌های روسیه را به هر طریق ممکن غارت کند».

مقامات کمیسیون اروپا می‌گویند گام کوتاه‌مدت می‌تواند ایجاد و مدیریت صندوق دارایی‌های مسدود شده روسیه برای حمایت از اوکراین باشد؛ با این حال، این کار نیازمند حمایت گسترده جامعه جهانی است که قابل دستیابی است.

دارایی‌های مسدود شده می‌تواند ضامنی برای جبران خسارت تهاجم نظامی روسیه به اوکراین بعد از زمان صلح باشد.

کمیسیون اروپا همچنین موضوع راه‌اندازی یک دادگاه بین‌المللی با حمایت سازمان ملل برای بررسی زیان وارده بر اوکراین و آماده شدن زمینه برای اختصاص دارایی‌های مسدود شده روسیه به‌منظور جبران خسارت را مطرح کرده است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز و اسپوتنیک/د.خ/ک.ر

بولتن محرمانه برای فرمانده کل سپاه؛ هراس حاکمیت و حمایت ۸۴ درصد مردم از اعتراضات

 

بولتن محرمانه برای فرمانده کل سپاه؛ هراس حاکمیت و حمایت ۸۴ درصد مردم از اعتراضات


اعتراضات سراسری ایران، ۱۲ آبان ۱۴۰۱

هک خبرگزاری فارس توسط گروه بلک ریوارد اسناد و مدارک متعددی را فاش کرده که ده‌ها بولتن محرمانه تهیه‌شده برای حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، یکی از آنها است و با مباحث مطرح شده در فایل صوتی جلسه با جانشین سازمان بسیج شباهت قابل توجهی دارد.

این بولتن‌ها که روز چهارشنبه ۹ آذر انتشار یافته، با نظارت عباس درویش توانگر، قائم‌مقام خبرگزاری فارس، با عنوان «بولتن ویژه بیان» تهیه شده است، و بخش قابل توجهی از مطالب آن در جلسه روزنامه‌نگاران نزدیک به سپاه با جانشین بسیج ارائه شده بود.

یکی از این بولتن‌ها که روز سوم آذر تهیه شده، بر به وجود آمدن «شبهه و ابهام» در «بسیاری از نیروهای انقلابی کف میدان» تأکید کرده و توصیه شده است که «جریان انقلابی به این شبهات و ابهامات پاسخ دهد.»

  • انتشار تصاویر برهنه نیروهای حکومتی و ایجاد ترس و شبهه

در بخش دیگری از این بولتن به نقل قول غلام‌علی حداد عادل از علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی اختصاص دارد که گله کرده «نیروهای شما در این شلوغی‌های اخیر کجا بودند» و «باید مدیریت و سازماندهی به گونه‌ای باشد که نیروهای جریان انقلاب و شورای ائتلاف به میدان بیایند» و حداد عادل پاسخ داده که «یک جمعیت بزرگ می‌تواند این اغتشاشات را مهار کند. الان بسیج ما ضعیف شده و قدرت بسیج‌کنندگی ندارد. فرمانده بسیج از نگاه من باید یک چهره ملی باشد. فرماندهی می‌خواهد که حزب‌اللهی‌ها او را دوست داشته باشند و در دل آنها جا داشته باشد.»

الان بسیج ما ضعیف شده و قدرت بسیج‌کنندگی ندارد
حداد عادل در واکنش به نارضایتی خامنه‌ای از ضعف نیروهای حکومت

در فایل صوتی افشا شده از جلسه روزنامه‌نگاران با جانشین سازمان بسیج نیز، فردی که احتمالا همان درویش توانگر است، بدون ذکر نام به نقل از «یکی از شخصیت‌های مجمع» می‌گوید که علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در دیداری به او «گلایه کرده که چرا اعضای مجمع سکوت کرده‌اند؟» و «حتی اسم بعضی اعضای مجمع را هم آورده» است.

همچنین در آن جلسه عنوان شد که «از ناحیه» دفتر رهبر جمهوری اسلامی مسئله «اصلاحات اساسی و تغییرات ساختاری در نظام حکمرانی کشور» شروع شده و دارد پی‌گیری می‌شود ولی «هنوز مشخص نیست» خامنه‌ای «دقیقا روی چه موضوع‌هایی» و «قسمت‌هایی مدنظرشان است که این اتفاق بیفتد، فعلا در مرحله جمع‌آوری نظرات و بررسی‌ها است.»

در بولتن فاش شده همچنین اشاره شده است که «جریان‌های معاند» در میان «نیروهای انقلابی و بسیج» حس ترس ایجاد کرده‌اند و با «شناسایی عناصر امنیتی» به آنها «حمله» کرده‌اند و با «برهنه کردن» این نیروها، «تصاویر مجروح یا برهنه» آنها را منتشر کرده‌اند که موجب «تضعیف روحیه و ایجاد رعب در نیروهای ارزشی» شده است.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی از گردهمایی‌های نیروهای مدافع جمهوری اسلامی نشان می‌دهد، این بار آنها شعار می‌دهند: «نترسید نترسید، ما همه با هم هستیم.»


 

  • نظرسنجی وزارت کشور: ۵۱ درصد مردم حجاب اختیاری می‌خواهند

بر اساس نتایج نظرسنجی وزارت کشور از نزدیک به چهار هزار نفر در سراسر ایران، «۵۱ درصد» از مردم می‌گویند «حجاب باید اختیاری باشد» و «۸۴ درصد» نیز معتقدند اعتراضات خیابانی جاری، کاهش مشکلات را در پی خواهد داشت.

بنا بر نتایج این نظرسنجی، همچنین «۷۰ درصد» ایرانیان برای حضور در راهپیمایی حمایتی از نظام و انقلاب تمایلی ندارند.

یک موضوع دیگر مورد اشاره در این بولتن که در جلسه با جانشین بسیج هم به آن اشاره شده بود، احتمال «عصبانیت» جوانان فعال در اعتراضات و گسترش «ناآرامی» در صورت محدودسازی بیشتر شبکه‌های اجتماعی و از کار انداختن فیلترشکن‌ها است.

  • مولوی عبدالحمید را «بی‌آبرو کنید»

یکی از مباحث مورد تأکید در این بولتن اعتراضات زاهدان و چاره‌اندیشی برای مهار آن است که بر اساس اطلاعات موجود در بولتن، شورای عالی امنیت ملی و فرماندهی انتظامی به این نتیجه رسیده بودند که مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل تسنن زاهدان، باید بازداشت شود. اما بنا بر راهکار رهبر جمهوری اسلامی، او «نباید بازداشت شود، بلکه باید بی‌آبرو شود» و خامنه‌ای به حسین اشتری فرمانده انتظامی هشدار داده که اکنون «سیاست کلی نظام» این است که «فعلا با مولوی عبدالحمید مدارا شود» و «نباید اقدامی شود که او دوباره خشمگین شود و اهل سنت را به خیابان‌ها فرابخواند.»

بنا بر سیاست عنوان شده در این بولتن، «تدبیر بر این است که به تدریج توانایی مولوی عبدالحمید سلب شود»؛ روشی که در جلسه روزنامه‌نگاران حکومتی با جانشین سازمان بسیج نیز بر آن تأکید شد. به گفته یکی از حاضران در آن جلسه «در قضیه سیستان و بلوچستان قاطعیت‌مان باید همراه با حکمت باشد همراه با تدبیر باشد. متأسفانه یک خبطی از اول انقلاب در سیستان و بلوچستان کردیم همان اول هم عرض کردم. ما فکر کردیم آن جا هم مثل مناطق شیعه‌نشین است. مولوی را بردیم بالا. این را اصلا آدم حساب نمی‌کردند.»

یکی دیگر از موارد مشترک بولتن ویژه با جلسه جانشین بسیج، موضوع «برکناری فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان» است که موجب ایجاد ترس و دودلی در نیروی انتظامی شده، اما حسین اشتری فرمانده فراجا گفته «والله قسم عزل فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان دست ما نبود و نتوانستیم کاری کنیم. بلکه سیستم این تصمیم را برای ابراز رضایت مولوی عبدالحمید گرفت، اما عبدالحمید هم همچنان ناراضی است.»

  • خامنه‌ای با گستردگی اتهام «محاربه» مخالفت کرده

بنا بر متن بولتن ویژه که سوم آذر برای فرمانده کل سپاه پاسداران تهیه شده، با وجود این که قوه قضاییه «برای ۸۰ نفر» از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ایران کیفرخواست «محاربه» تهیه کرده، اما روند این اتهامات با سخنرانی علی خامنه‌ای در اصفهان متوقف شده است.

همچنین برخی از «نزدیکان دفتر» رهبر جمهوری اسلامی گفته‌اند که او «با این حجم گسترده از کیفرخواست‌های محاربه مخالفت» کرده است.

ادعای مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با متهم کردن معترضان به «محاربه» در حالی است که شماری از بازداشت‌شدگان از جمله افراد زیر ۱۸ سال، با اتهاماتی از جمله «محاربه و افساد فی‌الارض» در خطر اعدام قرار گرفته‌اند.

همچنین بنا بر متن این بولتن، محمدباقر قالیباف به علی خامنه‌ای گفته است که «دولت برنامه و هدفی در کارها ندارد و نمی‌تواند تصمیم بگیرد» و خامنه‌ای نیز آن را تأیید کرده است.

اختلافات بین روسای قوه مجریه و مقننه در جلسه فاش شده جانشین سازمان بسیج با خبرنگاران نیز مورد تأکید قرار گرفته بود.

همچنین در این بولتن آمده است که رهبر جمهوری اسلامی از سازمان تبلیغات اسلامی خواسته در مساجد محله‌ها «عناصر انقلابی» را شناسایی کنند و برای مقابله با «تحرکات ضدانقلاب»، شبکه منسجم تشکیل دهند.

  • مردم در وضعیت انقلاب قرار گرفته‌اند

در بخش دیگری از بولتن محرمانه که برای فرمانده کل سپاه پاسداران تهیه شده، آمده است: «روس ها حاصل شنودهای منطقه‌ای خود از دستگاه‌های اطلاعاتی خارجی درباره ایران را در اختیار مقام‌های ایرانی قرار داده‌اند که نشان می‌دهد مردم در وضعیت انقلاب قرار گرفته‌اند.»

بنا بر اطلاعات ذکر شده در این بولتن، جمهوری اسلامی معتقد است که اعتراضات سراسری موجب «ریزش ترس مردم از نیروی نظامی و انتظامی» شده است.

بولتن محرمانه فارس به نقل از خامنه‌ای: مولوی عبدالحمید را بازداشت نکنید، بی‌آبرو کنید

 

بولتن محرمانه فارس به نقل از خامنه‌ای: مولوی عبدالحمید را بازداشت نکنید، بی‌آبرو کنید


در ۱۱ هفته گذشته که دور جدیدی از اعتراضات سراسری شکل گرفته، معترضان بنرهای تبلیغاتی حکومت را در فضاهای شهری به‌ویژه در بزرگراه‌های تهران به آتش کشیده‌اند

بخشی از بولتن محرمانه فارس، خبرگزاری وابسته به سپاه، که توسط گروه هکری بلک‌ریوارد منتشر شده حاکی است علی خامنه‌ای در واکنش به «جمع‌بندی» نهادهای امنیتی و نظامی مبنی‌بر بازداشت امام جمعه اهل سنت زاهدان، «دستور» داده‌ مولوی عبدالحمید «نباید بازداشت شود. بلکه باید بی‌آبرو شود».

گروه هکری بلک‌ریوارد، پس از هک وب‌سایت و سامانه داخلی خبرگزاری فارس، به ده‌ها بولتن‌ که در این خبرگزاری وابسته به سپاه تهیه شده، دست یافته و آن‌ها را منتشر کرده است.

آن‌طور که این گروه اعلام کرده، این بولتن‌ها با نظارت عباس درویش توانگر، قائم‌مقام خبرگزاری فارس، به‌صورت دوره‌ای تهیه و تحت عنوان «بولتن ویژه بیان» به دفتر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، ارسال می‌شده‌ است.

این بولتن‌ها حاوی اطلاعات محرمانه درباره موضوعات مختلف از جمله اعتراضات سراسری پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی است.

اعتراضات زاهدان و نحوه برخورد با مولوی عبدالحمید

در یکی از این بولتن‌ها به تاریخ سوم آذر ۱۴۰۱ آمده است که بر اساس «شنیده‌ها»، رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به «جمع‌بندی» شورای عالی امنیت ملی و نیروی انتظامی مبنی بر بازداشت مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، «دستور» داده‌ مولوی عبدالحمید «نباید بازداشت شود. بلکه باید بی‌آبرو شود».

در این بولتن آمده که علی خامنه‌ای به حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، دستور داده به مولوی عبدالحمید «هشدار دهید... سیاست کلی نظام بر این است که فعلاً با مولوی عبدالحمید مدارا شود. نباید اقدامی شود که او دوباره خشمگین شود و اهل سنت را به خیابان‌ها فرابخواند».

با این حال در این بولتن تاکید شده که «تدبیر بر این است که به تدریج توانایی مولوی عبدالحمید سلب شود».

در این بولتن ویژه همچنین اضافه شده که «برخی از مشاوران» رهبر جمهوری اسلامی خواستار «عدم ورود» وی به موضوع اعتراضات زاهدان شده و «پیشنهاد داده بودند که در اعزام نماینده رهبری به استان سیستان و بلوچستان فعلاً زود است و نوعی باج دادن به مولوی عبدالحمید است».

آن‌طور که از این فایل مربوط به «شنیده‌ها» روایت کرده، «برکناری فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان تصمیم نظام بود...حسین اشتری فرمانده کل ناجا گفته که والله قسم عزل فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان دست ما نبود و نتوانستیم کاری کنیم. بلکه سیستم این تصمیم را برای ابراز رضایت مولوی عبدالحمید گرفت، اما عبدالحمید هم همچنان ناراضی است».

اعتراضات زاهدان پس از انتشار خبر تجاوز یک فرمانده بلندپایه انتظامی به یک دختر بلوچ آغاز شد و پس از کشتار معترضان در روزی که «جمعه خونین» نام گرفت، کماکان ادامه دارد.

با آنکه هیئتی از سوی رهبر جمهوری اسلامی به زاهدان اعزام شده، اما کماکان برخورد خشونت‌آمیز با معترضان در سیستان‌و‌بلوچستان ادامه یافته است.

«شبهات» نیروهای انقلابی و «تضعیف» بسیج

در بخش دیگری از این بولتن که به نیروی شبه‌نظامی بسیج می‌پردازد، به ایجاد «شبهات و ابهامات» میان «نیروهای انقلابی» پس از آغاز دور تازه اعتراضات اشاره شده و آمده «بسیاری از نیروهای انقلابی کف میدان نیز دچار شبهه و ابهام شده‌اند».

تهیه‌کنندگان این بولتن توصیه کرده‌اند که «باید جریان انقلابی به این شبهات و ابهامات پاسخ دهد».

پیش از این نیز در شبکه‌های اجتماعی به ویژه توئیتر و اتاق‌های کلاب‌هاوس، شمار قابل توجهی از نیروهای نزدیک به حکومت، پرسش‌هایی را درباره خشونت نسبت به مردم معترض به ویژه زنان و کودکان، گزارش‌ها درباره آزار و توهین‌های جنسی ماموران در برخورد با زنان در خیابان‌ها و بازداشتگاه‌ها و نیز ادعای حکومت درباره بیماری زمینه‌ای قربانیان مطرح کرده بودند.

در همین حال، در بخشی از این بولتن که به نشست جمعی از «صاحب‌نظران» برای بررسی عملکرد کابینه ابراهیم رئیسی اختصاص دارد، غلامعلی حدادعادل، گزارش دیدار خود با علی خامنه‌ای را مطرح می‌کند.

به گفته حدادعادل، رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار به وی گفته «نیروهای شما در این شلوغی‌های اخیر کجا بودند؟...باید مدیریت و سازماندهی به گونه‌ای باشد که نیروهای جریان انقلاب و شورای ائتلاف به میدان بیایند».

حداد عادل در پاسخ به رهبر جمهوری اسلامی گفته است: «یک جمعیت بزرگ می‌تواند این اغتشاشات را مهار کند. الان بسیج ما ضعیف شده و قدرت بسیج کنندگی ندارد. فرمانده بسیج از نگاه من باید یک چهره ملی باشد. فرماندهی می‌خواهد که حزب‌اللهی‌ها او را دوست داشته باشند و در دل آنها جا داشته باشد».


در این بولتن همچنین به تلاش جریان‌هایی که «معاند» توصیف شده، برای «ایجاد حس ترس میان نیروهای انقلابی و بسیج» اشاره شده است.

تهیه‌کنندگان این بولتن، «شناسایی عناصر امنیتی، حمله به آنها» و نیز «انتشار تصاویر مجروح یا برهنه کردن نیروهای کف خیابانی» را در «راستای تضعیف روحیه و ایجاد رعب در نیروهای ارزشی» ارزیابی کرده‌اند.

نتایج نظرسنجی‌های رسمی درباره حجاب اجباری و اعتراضات

در بخش دیگری از این بولتن با استناد به نتایج برخی نظرسنجی‌ها هشدار داده شده که در صورت استمرار برخورد با فیلترشکن‌ها احتمال شکل‌گیری «عصبانیت و ناآرامی در گروه‌های سِنی فعال» در اعتراضات تشدید می‌شود.

این هشدار از آن رو مطرح شده که پس از مرگ مهسا امینی و گسترش اعتراضات خیابانی به سراسر کشور، حکومت نه تنها دست به مسدودسازی گسترده شبکه‌های اجتماعی زد، بلکه فیلترشکن‌ها را نیز از کار انداخت و ارتباطات مجازی و کسب‌و‌کارهای آنلاین شهروندان را به صورت جدی دچار اختلال کرد.

نتایج نظرسنجی وزارت کشور با جامعه آماری سه هزار و ۹۷۷ نفر در سراسر ایران نیز در این بولتن برجسته شده است که بر اساس آن، «۵۱ درصد مردم معتقدند که حجاب باید اختیاری باشد».

از دیگر نتایج این نظرسنجی به این موارد اشاره شده که «۸۴ درصد مردم معتقدند که این اعتراضات خیابانی سبب کاهش مشکلات می‌شود و ۷۰ درصد مردم تمایلی به حضور در راهپیمایی در حمایت از نظام و انقلاب ندارند».

این مورد در تلاش چندباره حکومت برای راه‌اندازی یک راهپیمایی بزرگ با هدف قدرت‌نمایی در برابر معترضان به نحو بارزی نمایان بود که هربار نیز با شکست روبه‌رو شد.

«مخالفت» علی خامنه‌ای با صدور گسترده کیفرخواست محاربه

در بخش دیگری از این بولتن محرمانه به تاریخ سوم آذر، آمده با آنکه قوه قضائیه برای «۸۰ نفر» از بازداشت‌شدگان، کیفرخواست محاربه «تنظیم» کرده، این روند پس از سخنرانی علی خامنه‌ای با شماری از شهروندان اصفهان «متوقف» شده است.


این بولتن به گفته برخی از «نزدیکان دفتر» رهبر جمهوری اسلامی نوشته که وی «با این حجم گسترده از کیفرخواست‌های محاربه مخالفت» کرده است.

باوجود ادعای این بولتن مبنی بر توقف صدور احکام محاربه برای معترضان، تاکنون دست‌کم برای ۲۱ معترض بازداشت‌شده، حکم محاربه یا «افساد فی الارض» صادر شده که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی مجازات اعدام را برای متهم در پی دارد.

این بولتن‌ها حاوی اطلاعات بسیار گسترده دیگری هستند که برخی جنبه‌های پشت‌پرده حکومت و دولت جمهوری اسلامی در اداره کشور و نیز مقابله با اعتراضات مردمی را نشان می‌دهند.

کشته شدن شهروندی که پس از باخت ایران مقابل آمریکا، در خودرو «بوق می‌زد»

 

کشته شدن شهروندی که پس از باخت ایران مقابل آمریکا، در خودرو «بوق می‌زد»

تصویری که از مهران سماک در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

بر اساس گزارش‌ها، یک شهروند در شمال ایران که پس از باخت تیم ملی فوتبال ایران مقابل تیم آمریکا در جام جهانی به خیابان‌ آمده بود، با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد.

سازمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه نهم آذر تایید کرد که مهران سماک، شهروند ۲۷ ساله شامگاه سه‌شنبه هشتم آذرماه در جریان تجمع مردم انزلی بعد از باخت تیم فوتبال ایران مقابل تیم آمریکا از ناحیه سر هدف شلیک مستقیم گلوله مأموران امنیتی قرار گرفت و کشته شد.

#مهران_سماک، شهروند ۲۷ ساله، شامگاه سه شنبه، هشتم آذرماه در جریان تجمع مردم انزلی بعد از باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی مقابل تیم آمریکا، از ناحیه سر هدف شلیک مستقیم گلوله مأموران امنیتی قرار گرفت و کشته شد. 

 

بر اساس گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی، او پس از آن هدف نیروهای امنیتی قرار گرفت که در خودروی خود در اقدامی اعتراضی بوق می‌زد.

همزمان محمد نادری، بازیگر و مجری سرشناس، نیز با انتشار تصاویری از خودرو خود، از شلیک نیروهای سرکوب به آن بعد از بازی ایران آمریکا خبر داده و نوشته است: «همون‌هایی که می‌رقصیدند و گل می‌دادند، امشب گلوله می‌دهند».

آقای نادری شرح بحث خود با مأموران را هم به‌صورت دیالوگ نوشته که نشان می‌دهد مأموران تیراندازی را گردن نگرفته‌اند و تهدید کرده‌اند پلاک خودرو او را هم می‌کَنند.

شهرهای ایران شامگاه سه‌شنبه شاهد حضور خیابانی و ابراز شادمانی مردم پس از باخت تیم فوتبال ایران در مقابل آمریکا بود که با سرکوب مأموران مواجه شد.

 

 

دیوان عالی ایران حکم اعدام «اراذل و اوباش» متهم به ارتباط با اسرائیل را تأیید کرد

 

دیوان عالی ایران حکم اعدام «اراذل و اوباش» متهم به ارتباط با اسرائیل را تأیید کرد


نمایی از ویدئوی اعتراف‌گیری توسط مأموران موساد در خاک ایران

خبرگزاری مهر از تأیید حکم اعدام چهار نفر از افرادی خبر داد که خرداد امسال به‌عنوان «اراذل و اوباش» و متهم به همکاری اطلاعاتی اسرائیل برای اخذ اعتراف اجباری، بازداشت شده بودند.

بر اساس رأی نهایی که شعبه نهم دیوان عالی کشور صادر کرده، متهمان ردیف اول تا چهارم این پرونده به نام‌های حسین اردوخانزاده، شاهین ایمانی محمودآباد، میلاد اشرفی آتباتان و منوچهر شهبندی بجندی، به اتهام «همکاری اطلاعاتی با اسرائیل و آدم‌ربایی» به اعدام محکوم شدند.

سه متهم دیگر نیز به اتهاماتی چون «ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، معاونت در آدم‌ربایی و نگهداری سلاح» به پنج تا ۱۰ سال حبس محکوم شدند.

خبرگزاری مهر در گزارش خود از این پرونده ادعا کرده که متهمان «با هدایت سرویس اطلاعاتی» اسرائیل اقدام به «آدم‌ربایی و اخذ اعترافات ساختگی از طریق شبکه اراذل و اوباش می‌کرد» که «با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت اطلاعات دستگیر شدند».

در این گزارش اشاره صریحی به انتشار ویدئوی اعتراف فردی به نام منصور رسولی که خرداد امسال خبرساز شد نشده است، اما در آن ماه، اندکی پیش از کشته شدن حسن صیاد خدایی، از افسران نیروی قدس سپاه، رسانه‌های اسرائیل صدا و تصویر مردی به نام «منصور رسولی» منتشر کرده بودند.

در این فایل، فرد یاد شده به صدای «بازجویان» خود پاسخ می‌داد و «اعتراف» می‌کرد که حکومت ایران از او خواسته است تا یک اسرائیلی در ترکیه و یک خبرنگار در فرانسه و یک ژنرال آمریکایی در آلمان را به قتل برساند.

«منصور رسولی» در آن کلیپ صوتی تقطیع‌شده به «جان مادر و دختر و خانواده‌اش» قسم می‌خورد که کاری در راستای مأموریت محوله ضربه‌زدن به یهودیان و اسرائیلی‌ها انجام نداده و دیگر نیز هرگز کاری نخواهد کرد.

«منصور رسولی» کمی بعد در یک مزرعه از خود فیلم گرفت و با لبخند گفت که او یک «دامدار و باغدار» است، ولی افرادی با ربودن و تهدید او که خانواده‌اش را خواهند کشت، او را وادار کردند آن سخنان را بیان کند.

پس از آن رسانه‌های اسرائیل با استناد به «برخی منابع» نوشتند که عوامل موساد به ایران رفته و در آنجا از رسولی بازجویی کردند، اما تلویزیون حکومت جمهوری اسلامی بعداً مدعی شد که این کار تعدادی «اراذل و اوباش» بوده است و «زورگویان مرتبط با موساد و بیگانگان» در استان آذربایجان غربی شناسایی و بازداشت شده‌اند.

با این حال نزدیک به دو ماه بعد ویدئوی دیگری از یک اعتراف اجباری دیگر پخش شد که در آن فردی به نام یدالله خدمتی می‌گفت که از نیروهای آماد و پشتیبانی سپاه پاسداران است که فرماندهی آن را علی‌اصغر نوروزی برعهده دارد.

در پی انتشار این ویدئو، صداوسیما و خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی بازجویی سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، از یدالله خدمتی در خاک ایران را تأیید کردند، اما او را «یکی از نیروهای جهادی وابسته به سپاه» پاسداران معرفی کردند.

با این حال همان زمان نیز خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، با وجود تأیید ارتباط این بازجویی با موساد، نوشت افرادی که یدالله خدمتی را ربوده بودند «اراذل و اوباش» بودند.

تیرماه گذشته، ایال خولاطا، مشاور امنیت ملی اسرائیل، به‌عنوان نخستین مقام این کشور عملیات اسرائیل در خاک ایران در یک سال گذشته را تأیید کرد.

پرسروصداترین عملیات منتسب به اسرائیل در ایران در سال‌های اخیر کشته‌شدن محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد هسته‌ای و معاون وزیر دفاع ایران، در روز هفتم آذر ۱۳۹۹ در حومه تهران است.

اما از روز اول خرداد ۱۴۰۱ که حسن صیاد خدایی، افسر نیروی قدس سپاه پاسداران، در تهران کشته شد، تا آخرین روز خرداد، مرگ‌های مشکوک دیگری در نقاط گوناگون ایران رخ داد و چندین عملیات نیز علیه صنایع دفاعی ایران صورت گرفت.

بولتن محرمانه فارس؛ تضعیف بسیج، ابهامات نیروهای انقلابی و نظر مثبت ۸۴ درصد مردم به اعتراضات

 

بولتن محرمانه فارس؛ تضعیف بسیج، ابهامات نیروهای انقلابی و نظر مثبت ۸۴ درصد مردم به اعتراضات


گروه هکری بلک‌ریوارد، پس از هک وب‌سایت و سامانه داخلی خبرگزاری فارس، به ده‌ها بولتن‌ که در این خبرگزاری وابسته به سپاه تهیه شده، دست یافته و آن‌ها را منتشر کرده است.

آن‌طور که این گروه اعلام کرده، این بولتن‌ها با نظارت عباس درویش توانگر، قائم‌مقام خبرگزاری فارس، به‌صورت دوره‌ای تهیه و تحت عنوان «بولتن ویژه بیان» به دفتر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، ارسال می‌شده‌ است.

این بولتن‌ها حاوی اطلاعات محرمانه درباره موضوعات مختلف از جمله اعتراضات سراسری پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی است.

«شبهات» نیروهای انقلابی و «تضعیف» بسیج

در یکی از این بولتن‌ها به تاریخ سوم آذر ۱۴۰۱، به ایجاد «شبهات و ابهامات» میان «نیروهای انقلابی» پس از آغاز دور تازه اعتراضات اشاره شده و آمده «بسیاری از نیروهای انقلابی کف میدان نیز دچار شبهه و ابهام شده‌اند».

تهیه‌کنندگان این بولتن توصیه کرده‌اند که «باید جریان انقلابی به این شبهات و ابهامات پاسخ دهد».

پیش از این نیز در شبکه‌های اجتماعی به ویژه توئیتر و اتاق‌های کلاب‌هاوس، شمار قابل توجهی از نیروهای نزدیک به حاکمیت، پرسش‌هایی را درباره خشونت نسبت به مردم معترض به ویژه زنان و کودکان، گزارش‌ها درباره آزار و توهین‌های جنسی ماموران نسبت به زنان در خیابان‌ها و بازداشتگاه‌ها و نیز ادعای حکومت درباره بیماری زمینه‌ای قربانیان مطرح کرده بودند.

در بخشی از این بولتن که به نشست جمعی از «صاحب‌نظران» برای بررسی عملکرد کابینه ابراهیم رئیسی اختصاص دارد، غلامعلی حدادعادل، گزارش دیدار خود با علی خامنه‌ای را مطرح می‌کند.

به گفته حدادعادل، رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار به وی گفته «نیروهای شما در این شلوغی‌های اخیر کجا بودند؟...باید مدیریت و سازماندهی به گونه‌ای باشد که نیروهای جریان انقلاب و شورای ائتلاف به میدان بیایند».

حداد عادل در پاسخ به رهبر جمهوری اسلامی گفته که «یک جمعیت بزرگ می‌تواند این اغتشاشات را مهار کند. الان بسیج ما ضعیف شده و قدرت بسیج کنندگی ندارد. فرمانده بسیج از نگاه من باید یک چهره ملی باشد. فرماندهی می‌خواهد که حزب‌اللهی‌ها او را دوست داشته باشند و در دل آنها جا داشته باشد».


در این بولتن همچنین به تلاش جریان‌هایی که «معاند» توصیف شده، برای «ایجاد حس ترس میان نیروهای انقلابی و بسیج» اشاره شده است.

تهیه‌کنندگان این بولتن، «شناسایی عناصر امنیتی، حمله به آنها» و نیز «انتشار تصاویر مجروح یا برهنه کردن نیروهای کف خیابانی» را در «راستای تضعیف روحیه و ایجاد رعب در نیروهای ارزشی» ارزیابی کرده‌اند.

نتایج نظرسنجی‌های رسمی درباره حجاب اجباری و اعتراضات

در بخش دیگری از این بولتن بر اساس نتایج برخی نظرسنجی‌ها هشدار داده شده که در صورت استمرار برخورد با فیلترشکن‌ها احتمال شکل‌گیری «عصبانیت و ناآرامی در گروه‌های سِنی فعال» در اعتراضات تشدید می‌شود.

این هشدار از آن رو مطرح شده که پس از مرگ مهسا امینی و گسترش اعتراضات خیابانی به سراسر کشور، حاکمیت نه تنها دست به مسدودسازی گسترده شبکه‌های اجتماعی زد، بلکه فیلترشکن‌ها را نیز از کار انداخت و ارتباطات مجازی و کسب‌و‌کارهای آنلاین شهروندان را به صورت جدی دچار اختلال کرد.

نتایج نظرسنجی وزارت کشور با جامعه آماری سه هزار و ۹۷۷ نفر در سراسر کشور نیز در این بولتن مورد اشاره قرار گرفته که بر اساس آن، «۵۱ درصد مردم معتقدند که حجاب باید اختیاری باشد».

از دیگر نتایج این نظرسنجی به این موارد اشاره شده که «۸۴ درصد مردم معتقدند که این اعتراضات خیابانی سبب کاهش مشکلات می‌شود و ۷۰ درصد مردم تمایلی به حضور در راهپیمایی در حمایت از نظام و انقلاب ندارند».

این مورد در تلاش چندباره حکومت برای راه‌اندازی یک راهپیمایی بزرگ با هدف نشان دادن قدرت خود مقابل معترضان به خوبی نمایان بود که هربار شکست خورد.

«مولوی عبدالحمید را بازداشت نکنید، بی‌آبرو کنید»

بخشی از این بولتن‌ نیز به اعتراضات زاهدان اختصاص یافته که بر اساس «شنیده‌ها»، آورده رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به «جمع‌بندی» شورای عالی امنیت ملی و نیروی انتظامی مبنی بر بازداشت مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، «دستور» داده‌ مولوی عبدالحمید «نباید بازداشت شود. بلکه باید بی‌آبرو شود».

در این بولتن آمده که علی خامنه‌ای به حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، دستور داده به مولوی عبدالحمید «هشدار دهید... سیاست کلی نظام بر این است که فعلاً با مولوی عبدالحمید مدارا شود. نباید اقدامی شود که او دوباره خشمگین شود و اهل سنت را به خیابان‌ها فرابخواند».

با این حال در این بولتن تاکید شده که «تدبیر بر این است که به تدریج توانایی مولوی عبدالحمید سلب شود».

در این بولتن ویژه همچنین اضافه شده که «برخی از مشاوران» رهبر جمهوری اسلامی خواستار «عدم ورود» وی به موضوع اعتراضات زاهدان شده و «پیشنهاد داده بودند که در اعزام نماینده رهبری به استان سیستان و بلوچستان فعلاً زود است و نوعی باج دادن به مولوی عبدالحمید است».

آن‌طور که از این فایل مربوط به «شنیده‌ها» روایت کرده، «برکناری فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان تصمیم نظام بود...حسین اشتری فرمانده کل ناجا گفته که والله قسم عزل فرمانده ناجای سیستان و بلوچستان دست ما نبود و نتوانستیم کاری کنیم. بلکه سیستم این تصمیم را برای ابراز رضایت مولوی عبدالحمید گرفت، اما عبدالحمید هم همچنان ناراضی است».

اعتراضات زاهدان پس از انتشار خبر تجاوز یک فرمانده بلندپایه انتظامی به یک دختر بلوچ آغاز شد و پس از کشتار معترضان در روزی به جمعه خونین نام گرفت، کماکان ادامه دارد.

با آنکه هیئتی از سوی رهبر جمهوری اسلامی به زاهدان اعزام شده، اما کماکان برخورد خشونت‌آمیز با معترضان در سیستان‌و‌بلوچستان ادامه یافته است.

«مخالفت» علی خامنه‌ای با صدور گسترده کیفرخواست محاربه

در بخش دیگری از این بولتن محرمانه به تاریخ سوم آذر، آمده با آنکه قوه قضائیه برای «۸۰ نفر» از بازداشت‌شدگان، کیفرخواست محابره «تنظیم» کرده، این روند پس از سخنرانی علی خامنه‌ای با شماری از شهروندان اصفهان «متوقف» شده است.


این بولتن به گفته برخی از «نزدیکان دفتر» رهبر جمهوری اسلامی نوشته که وی «با این حجم گسترده از کیفرخواست‌های محاربه مخالفت» کرده است.

باوجود ادعای این بولتن مبنی بر توقف صدور احکام محاربه برای معترضان، تاکنون دست‌کم برای ۲۱ معترض بازداشت‌شده، حکم محاربه یا «افساد فی الارض» صادر شده که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی مجازات اعدام را برای متهم در پی دارد.

این بولتن‌ها حاوی اطلاعات بسیار گسترده دیگری هستند که برخی جنبه‌های پشت‌پرده حکومت و دولت جمهوری اسلامی در اداره کشور و نیز مقابله با اعتراضات مردمی را نشان می‌دهند.