یکشنبه، دی ۱۰، ۱۴۰۲

مرکز پژوهش‌های مجلس: صنعت ایران دچار «رشد منفی» شده است

 

مرکز پژوهش‌های مجلس: صنعت ایران دچار «رشد منفی» شده است


مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار گزارشی می‌گوید هم رشد اقتصادی بخش صنعت و معدن بدون محاسبه نفت منفی شده و هم روند تشکیل سرمایه خالص این بخش زیر صفر بوده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش خود که روز یکشنبه ۱۰ دی منتشر شده است، خبر داده که بدون در نظر گرفتن نفت، رشد اقتصادی بخش صنعت و معدن در تابستان امسال «منفی ۴ دهم درصد» بوده است.

این گزارش می‌افزاید لایحه بودجه سال آینده در بخش صنعت نیز انقباضی است.

مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین اعلام کرده در سال‌های اخیر به رغم رشد سرمایه‌گذاری، به دلیل بالا بودن نرخ استهلاک، خالص سرمایه گذاری ثابت در بخش صنعت منفی شده و علاوه بر آن سهم سرمایه‌گذاری از تولید ناخالص داخلی کاهش یافته است.

مقامات و نهادهای دولتی طی ماه‌های گذشته مدام از «رشد اقتصادی» و «جهش سرمایه‌گذاری» در کشور خبر می‌دهند، اما حتی آمارهای ارائه شده در این زمینه نیز در تضاد چشمگیر با هم هستند.

برای نمونه مرکز آمار ایران طی گزارشی که هفته گذشته منتشر کرد، مدعی شد رشد اقتصادی کشور در تابستان امسال نسبت به تابستان ۱۴۰۱ حدود ۷.۱ درصد رشد کرده است. این در حالی است که چند روز قبل از آن بانک مرکزی همین رقم را ۳.۶ درصد گزارش کرده بود؛ یعنی اختلافی ۱۰۰ درصدی در آمار دو نهاد رسمی جمهوری اسلامی.

این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی ایران در سال جاری تنها ۳ درصد باشد که بخش عمده آن به خاطر افزایش تولید و صادرات نفت ایران است.

هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره منفی شدن تشکیل سرمایه خالص بخش صنعت در حالی است که بخش‌های دیگر، خصوصا عمران و کشاورزی نیز با چالش مشابهی مواجه هستند.

بانک جهانی نیز از روند منفی تشکیل سرمایه به تولید ناخالص داخلی ایران طی سه سال گذشته خبر داده است.

ایران در سال جاری خورشیدی تولید نفت خود را به مدد رشد صادرات نفت افزایش داده و رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در تابستان امسال به نزدیک ۱۸ درصد رسیده است.

این موضوع باعث شده تا رشد اقتصادی کشور در مجموع افزایش یابد، اما بخش‌های صنعت و خصوصا کشاورزی کماکان رشد منفی را ادامه می‌دهند.

از طرفی، آمارهای شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها نشان می‌دهد ایران از ابتدای پاییز نتوانسته صادرات نفت خود را افزایش دهد و حتی نسبت به تابستان روند نزولی هم داشته است.

آمارهای اوپک نیز نشان می‌دهد روند رشد تولید نفت ایران طی ماه‌های گذشته تقریبا متوقف شده است.

بدین ترتیب، انتظار نمی‌رود رشد بخش نفت ایران نیز بصورت پایدار ادامه یابد.

انتظار جذب سرمایه در بخش صنعت کشور در حالی است که آمارهای بانک مرکزی ایران حاکی از فرار ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از ایران در سال گذشته است. فرار سرمایه از ایران در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۱ درصد و نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۱۳۸ درصد جهش داشته است.

اسرائیل می‌گوید آماده باز‌شدن کریدور قبرس است؛ کمک‌ها به‌طور مستقیم وارد غزه می‌شود

 

اسرائیل می‌گوید آماده باز‌شدن کریدور قبرس است؛ کمک‌ها به‌طور مستقیم وارد غزه می‌شود


نیروهای امنیتی اسرائیل در حال بازرسی کامیون حامل کمک‌ها در گذرگاه مرزی کرم شالوم. یکم دی.
نیروهای امنیتی اسرائیل در حال بازرسی کامیون حامل کمک‌ها در گذرگاه مرزی کرم شالوم. یکم دی.

وزیر امور خارجه اسرائیل روز یکشنبه، دهم دی، با نام بردن از چهار کشور اروپایی گفت اسرائیل آماده است تا به کشتی‌های این چهار کشور اجازه دهد «فوراً» کمک‌های بین‌المللی را از کریدور دریایی پیشنهادی از قبرس به نوار غزه وارد کنند.

بر اساس توافقی که برای اولین بار توسط نیکوزیا پیشنهاد شد، کشتی‌های این چهار کشور در بندر لارناکا قبرس قبل از انتقال به سواحل غزه، در فاصله ۳۷۰ کیلومتری تحت بازرسی امنیتی قرار می گیرند و نه از طریق مصر یا اسرائیل بلکه مستقیماً به غزه حمل می‌شوند.

به گزارش رویترز، اگر این طرح اجرا شود نخستین بار بعد از سال ۲۰۰۷ خواهد بود که اسرائیل محاصره دریایی غزه را کاهش می‌دهد. اسرائیل از سال ۲۰۰۷ و همزمان با تسلط شبه‌نظامیان حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی بر غزه، این باریکه را محاصره دریایی کرده است.

اسرائیل باز کردن این کریدور را راهی برای پایان دادن به هرگونه ارتباط غیرنظامی خود با غزه توصیف کرده است؛ باریکه‌ای که آن را در ۱۲هفته‌ گذشته به تلافی کشتار و آدم ربایی ۱۵ مهر در اسرائیل توسط حماس هدف حملات هوایی، دریایی و زمینی قرار داده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، هفته گذشته، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه «در مقیاسی وسیع» شد.

سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل گفته بود که اسرائیل اصولاً با طرحی موافقت کرده است که اجازه می‌دهد کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی «تحت نظارت اسرائیل» در قبرس قبل از تحویل مستقیم به نوار غزه کنترل شود.

الی کوهن، وزیر امور خارجه، در پاسخ به سوالی درباره کریدور قبرس به یک کانال رادیویی در تل آویو گفت: «این طرح می تواند بلافاصله شروع شود».

وی گفت که بریتانیا، فرانسه، یونان و هلند از جمله کشورهایی هستند که کشتی‌هایی دارند که می‌توانند مستقیماً در سواحل غزه که فاقد بندر عمیق است، پهلو بگیرند. او تاکید کرد که کمک‌ها باید مستقیماً وارد غزه شود. او گفت: «آنها از ما درخواست کردند که کمک‌ها از طریق اشدود (بندر اسرائیل) وارد شود. پاسخ منفی است. از طریق اشدود نخواهد آمد. از طریق اسرائیل نخواهد آمد. ما خواهان درگیر شدن در کنترل‌های امنیتی نیستیم. هدف از این طرح همین است.»

سخنگوی وزارت دفاع هلند گفت: «یکی از کشتی‌های ما در منطقه است و ما آماده هستیم که در کوتاه‌مدت شروع به کار کنیم». اما فعلاً قراری نداریم.»

رویترز تا زمان تنظیم این خبر هیچ واکنش فوری از لندن، پاریس یا آتن دریافت نکرده است.

کمک‌های چندین کشور اروپایی و عربی از طریق مصر به غزه وارد شده است. اسرائیل در نظارت بر این محموله‌ها مشارکت داشته است که برخی از سازمان‌های امدادرسانی آن را باعث تاخیر در ارسال کمک‌ها خوانده‌اند.

قاهره تردد در مرز غزه را دنبال می کند و هرگونه هجوم آوارگان فلسطینی را رد کرده است. اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که کنترل منطقه مرزی غزه-مصر را در تلاش برای غیرنظامی کردن این منطقه در دست خواهد گرفت.

سفارت جمهوری اسلامی در مادرید: شهروند بازداشت‌شده اسپانیایی در ایران آزاد شد

 

سفارت جمهوری اسلامی در مادرید: شهروند بازداشت‌شده اسپانیایی در ایران آزاد شد


سانتیاگو سانچز، در حال پیاده‌روی در سلیمانیه، کردستان عراق. سپتامبر ٢٠٢٢
سانتیاگو سانچز، در حال پیاده‌روی در سلیمانیه، کردستان عراق. سپتامبر ٢٠٢٢

سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا روز یکشنبه اعلام کرد یک شهروند اسپانیایی بازداشت شده در ایران را آزاد کرده است.

این شهروند اسپانیایی که سانتیاگو سانچز کوگدور نام دارد گردشگری بود که اندکی پس از ورودش به ایران در اکتبر ۲۰۲۲، زمان اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی، بازداشت شد.

سانتیاگو سانچز کوگدور در شرایطی بازداشت شد که مهسا امینی به اتهام نداشتن حجاب مورد نظر جمهوری اسلامی از سوی گشت ارشاد در تهران بازداشت شد و در پی کشته شدن او، اعتراضات سراسری در ایران آغاز شده بود.

خانواده مهسا امینی می‌گویند او بر اثر ضرب و جرح ماموران گشت ارشاد به کما رفت و جان باخت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفارت جمهوری اسلامی ایران، از آزادی شهروند اسپانیایی ابراز «خوشحالی» کرد وافزود آزادی او «در بحبوحه روابط دوستانه و تاریخی بین دو کشور و مطابق با قانون صورت می گیرد.»

به گفته سفارت جمهوری اسلامی، سانتیاگو سانچز کوگدور، تنها شهروند اسپانیایی بازداشت شده در ایران است.

سانچز کوگدور که هوادار فوتبال است در ژانویه ۲۰۲۲ سفری طولانی با پای پیاده برای رفتن به قطر و حضور در جام جهانی آغاز کرده بود.

خانواده او چند هفته پیش از شروع مسابقات گفتند دیگر نتوانسته‌اند با او تماس بگیرند.

این گردشگر در آخرین پیام او که ماجراجویی‌هایش را در اینستاگرام مستند می‌کرد نوشته بود که در روستایی در شمال عراق است و به سمت مرز ایران می‌رود.

یک پیام صوتی برای خانواده‌اش که بعدها از یک شبکه تلویزیونی پخش شد، حاکی از آن بود که او در تهران است و می‌خواهد به بندرعباس برود و از آنجا قصد دارد با قایق به قطر برود.

مادر این گردشگر در اواخر اکتبر به خبرگزاری فرانسه گفت خانواده چند روز بعد از طریق وزارت خارجه اسپانیا از بازداشت او در ایران آگاه شدند.

به گفته خبرگزاری فرانسه، جمهوری اسلامی بیش از ۱۰ شهروند غربی را نگه داشته است.

دولت ها و سازمان‌ های غیردولتی جمهوری اسلامی را متهم می کنند که از این افراد به عنوان ابزار چانه زنی در روابط خارجی استفاده می کند.

وزیر خارجه بریتانیا: جمهوری اسلامی در زمینه جلوگیری از حملات حوثی‌ها مسئول است

 

وزیر خارجه بریتانیا: جمهوری اسلامی در زمینه جلوگیری از حملات حوثی‌ها مسئول است


دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا
دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز یکشنبه دهم دی در گفت‌وگویی با همتای ایرانی خود، حسین امیرعبداللهیان گفت جمهوری اسلامی در زمینه جلوگیری از حملات حوثی‌ها مسئول است.

آقای کامرون با انتشار پستی در رسانه اجتماعی «ایکس» عنوان کرد با همتای ایرانی‌اش درباره حملات حوثی‌ها که به گفته او «جان‌های بی‌گناه و اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند»، سخن گفته است.

وزیر امور خارجه بریتانیا افزود: «من به صراحت اعلام کردم که ایران با توجه به حمایت طولانی‌مدت از حوثی‌ها، مسئولیت جلوگیری از این حملات را بر عهده دارد.»

دیوید کامرون هفته گذشته نیز در مصاحبه‌ای متعهد شده بود که بازدارندگی بیشتری در قبال تهران داشته باشد و حکومت ایران را «نفوذی کاملا بدخواهانه در منطقه و جهان» نامیده بود.

در مقابل، آقای امیرعبداللهیان نیز با انتشار پستی در رسانه ایکس در ارتباط با گفت‌وگویش با آقای کامرون، ضمن انتقاد از حمایت ایالات متحده و بریتانیا از اسرائیل مدعی شد: «جمهوری اسلامی ایران و‌متحدین آن، همواره بخش مثبت تحولات و‌ امنیت منطقه‌اند.»

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در حالی این ادعا را مطرح می‌کند که دخالت‌های جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه موجب افزایش بی‌ثباتی‌ها و مرگ ده‌ها هزار نفر شده است.

برای مثال در سوریه، دولت بشار اسد که از حمایت گسترده نظامی جمهوری اسلامی برخوردار است، مسئول اصلی قتل‌عام نیم میلیون شهروند و آوارگی میلیون‌ها نفر است.

در یمن، تسلیح حوثی‌ها علیه دولت قانونی یمن و عربستان سعودی از سوی جمهوری اسلامی، این کشور را با یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان مواجه کرده است.

در عراق، بسیاری از ناظران و تحلیلگران، گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی را مهم‌ترین عامل بی‌ثباتی و گسترش شکاف‌های مذهبی و قومی می‌دانند.

در لبنان، گروه حزب‌الله مورد حمایت جمهوری اسلامی با اقدامات فرقه‌گرایانه و غیرقانونی خود، موجب تضعیف این کشور شده و به‌ویژه با تشدید حملات تحریک‌آمیز خود علیه شهروندان اسرائیل طی هفته‌های اخیر، این کشور درگیر با بحران بی‌سابقه اقتصادی را در آستانه جنگ مستقیم با اسرائیل قرار داده است.

و در غزه، دو گروه حماس و جهاد اسلامی که از حمایت مستقیم جمهوری اسلامی برخوردار هستند، با اقدامات تحریک‌آمیز خود طی سال‌های اخیر و به‌ویژه حمله تروریستی و مرگبار ۱۵ مهر خود به جنوب اسرائیل که طی آن ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام و حدود ۲۴۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند، مسبب ویرانی‌های گسترده‌ای برای غیرنظامیان فلسطینی بوده‌اند.

در نتیجه سیاست‌های مداخله‌جویانه، پرهزینه، و مرگبار جمهوری اسلامی در منطقه و همچنین جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و رویه‌های سرکوبگرانه این حکومت علیه ایرانیان، کشورهای غربی تحت رهبری ایالات متحده آمریکا ضمن تاکید بر عزم خود برای مقابله با جمهوری اسلامی و تداوم حمایت از ایرانیان، تحریم‌های گسترده‌ای علیه نهادها و مقام‌های آن وضع کرده‌اند.

روسیه در شب سال نو میلادی با موشک و پهپاد به خارکیف حمله کرد

 

روسیه در شب سال نو میلادی با موشک و پهپاد به خارکیف حمله کرد


مقامات اوکراینی یکشنبه ۱۰ دی گفتند که در ساعات منتهی به شب سال نو میلادی، روسیه شهر خارکیف اوکراین را با موشک و پهپاد هدف قرار داد.

به گزارش رویترز، این حمله ساعاتی پس از آن که مسکو کی‌یف را به یک حمله هوایی مرگبار در آن سوی مرز متهم کرد، رخ داد.

اوله سینیهوبوف فرماندار منطقه درباره موج اول حملات روسیه گفت که حداقل ۶ موشک به خارکیف اصابت کرده و حداقل ۲۸ نفر را مجروح کرده و به ساختمان‌های مسکونی، هتل‌ها و مراکز درمانی اصابت کرده است.

پیشتر مقامات اوکراینی گفته بودند که دو پسر ۱۴ و ۱۶ ساله و مشاور امنیتی تیمی از خبرنگاران آلمانی در میان مجروحان خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین بودند.

شهردار این شهر گفت که نزدیک به نیمه شب چندین موج پهپاد روسی به ساختمان‌های مسکونی در مرکز خارکف اصابت کرد و باعث آتش‌سوزی شد.

وی اضافه کرد: «در آستانه سال نو، روس‌ها می‌خواهند شهر ما را بترسانند، اما ما نمی‌ترسیم، ما شکست ناپذیر هستیم!»

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که ۲۱پهپاد از ۴۹پهپاد پرتاب شده توسط روسیه در شبانه روز را سرنگون کرده است. در بیانیه ارتش آمده است که بیشتر آنها خط مقدم و بخش‌هایی از مناطق خارکیف، خرسون، میکولایف و زاپوریژژیا را هدف قرار داده‌اند.

سینیهوبوف فرماندار منطقه گفت که در یک حمله جداگانه، سه نفر در اثر گلوله باران روستایی در منطقه خارکف در نزدیکی خط مقدم توسط نیروهای روسی کشته شدند.

این حملات در عرض چند ساعت پس از آنچه مسکو آن را حمله هوایی «بی رویه» اوکراین به شهر بلگورود، در نزدیکی خارکف و درست در شمال مرز اوکراین خواند، انجام شد که حداقل ۲۲ نفر را کشت.

روزنامه روسی کومرسانت به نقل از یک منبع نزدیک به کمیته تحقیقات روسیه گزارش داد که اوکراین حمله خود را به بلگورود از یک موشک انداز چندگانه در منطقه خارکف آغاز کرد.

هر دو طرف حملات خود را در آخرین هفته سال ۲۰۲۳ افزایش داده‌اند و روسیه در روز جمعه در بزرگترین حمله هوایی خود در جنگ ۲۲ ماهه به اوکراین دست‌کم ۳۱ غیرنظامی را کشت.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا پس از حملات اخیر روسیه در اوکراین با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین صحبت خواهد کرد، گفت: «من به طور مرتب با او صحبت می‌کنم».

حملات پهپادی روسیه به شهرهای اوکراین روز شنبه ۹ دی ماه آغاز شد و رئیس کل ستاد نیروهای مسلح اوکراین از سرنگون کردن ۱۰ پهپاد «شاهد» ساخت ایران در مناطق خرسون، خملنیتسکی و میکولایف خبر داد.

از سوی دیگر شهرهای غرب روسیه طی ماه‌های گذشته با حملات پهپادی مداوم مواجه شده‌اند و مقامات این کشور، اوکراین را عامل این حملات می‌دانند.

مقامات اوکراینی هرگز مسئولیت حملات به داخل خاک روسیه و شبه‌جزیره کریمه را نپذیرفته‌اند. با این وجود، حملات هوایی به روسیه پس از حملات سنگین به شهرهای اوکراین انجام شده است.

تداوم خشونت‌ها در سیزدهمین سال جنگ سوریه؛ دستکم ۴۳۶۰ تن کشته شدند

 

تداوم خشونت‌ها در سیزدهمین سال جنگ سوریه؛ دستکم ۴۳۶۰ تن کشته شدند


دو مرد ایستاده در کنار جنازه‌های دو نفر که بر اثر حمله نیروهای دولت بشار اسد کشته شده‌اند. بیمارستانی در ادلب، شمال غرب سوریه. شنبه ٩ دی ۱۴۰۲
دو مرد ایستاده در کنار جنازه‌های دو نفر که بر اثر حمله نیروهای دولت بشار اسد کشته شده‌اند. بیمارستانی در ادلب، شمال غرب سوریه. شنبه ٩ دی ۱۴۰۲

دیدبان حقوق بشر سوریه روز یکشنبه دهم دی اعلام کرد طی سال میلادی ۲۰۲۳ بیش از ۴۳۶۰ نفر در جنگ داخلی سوریه کشته شدند که حاکی از افزایش ۵۲۵ نفری نسبت به سال پیش از آن است.

به گزارش این سازمان مستقر در بریتانیا که بر تحولات جنگ در سوریه نظارت می‌کند، ١٨٨٩ غیرنظامی از جمله ۲۴۱ زن و ۳۰۷ کودک در میان کشته‌شدگان هستند.

طبق آمارهای ارائه‌شده از سوی دیدبان حقوق بشر سوریه، ۹۰۰ تن از نیروهای دولتی طی سال جاری میلادی کشته شدند و بخش عمده دیگر کشته‌شدگان نظامی از نیروهای عمدتا کُرد دموکراتیک سوریه، گروه‌های طرفدار جمهوری اسلامی ایران، گروه‌های اسلامگرا، جهادی‌های عضو داعش، و دیگر جنگجویان خارجی بودند.

با گذشت ١٣ سال از آغاز درگیری‌ها در سوریه که آتش آن همچنان با حضور ارتش‌های دیگر کشورها، شبه‌نظامیان، و گروه‌های جهادی شعله‌ور است، بیش از نیم میلیون نفر کشته و میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند و زیرساخت‌ها و صنعت این کشور ویران شده است.

دولت بشار اسد طی سال‌های اخیر با حمایت گسترده روسیه و جمهوری اسلامی ایران موفق به بازپس‌گیری بسیاری از مناطق از مخالفان خود شده است، اما همچنان بخش‌های زیادی در شمال و شرق این کشور تحت تسلط طیف گسترده‌ای از مخالفان است.

اگرچه خطوط مقدم نبرد طی سال‌های اخیر آرام‌تر شده‌اند و تعداد کشته‌های سالانه به سطوح بسیار پایین‌تری کاهش یافته است اما خشونت‌ها همچنان ادامه دارد.

به گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه، بمباران «مناطق مسکونی و یک بازار» شهر ادلب توسط دولت بشار اسد در روز شنبه منجر به کشته‌شدن چند نفر از جمله یک جنگجو و یک کودک شد.

«هیئت تحریر الشام» که پیشتر از سوی شاخه القاعده سوریه هدایت می‌شد، بخش‌هایی از استان‌های ادلب، حلب، حماه، و لاذقیه را در اختیار دارد.

پس از تهاجم دولت سوریه در ماه مارس سال ۲۰۲۰، آتش‌بسی با میانجی‌گری روسیه و ترکیه در ادلب برقرار شد که البته مکررا نقض شده است.

همچنین گروه نیروهای دموکراتیک سوریه که تحت رهبری کُردها و هم‌پیمان نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده آمریکا است، بخش‌های گسترده‌ای از شمال و شمال شرق سوریه را تحت کنترل دارد.

دیدبان حقوق بشر سوریه همچنین از کشته‌شدن ۲۵ شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران در یک حمله «احتمالا» انجام‌شده از سوی اسرائیل در روز شنبه خبر داد.

به گزارش این سازمان ناظر بر جنگ سوریه، پنج نفر از کشته‌شدگان سوریه‌ای، شش نفر عراقی، چهار نفر از اعضای حزب‌الله لبنان، و ۱۰ نفر دیگر از جنگجویان غیرسوریه‌ای بودند.

اسرائیل که از زمان شروع جنگ صدها حمله به خاک سوریه انجام داده، به‌ندرت درباره این حملات اظهار نظر می‌کند اما بارها گفته به جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد حضور خود در سوریه را گسترش دهد.

حملات اسرائیل به مواضع سپاه پاسداران و گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران از جمله حزب‌الله به‌ویژه پس از حمله تروریستی ۱۵ حماس به جنوب اسرائیل تشدید شده و طی یکی از این حملات در روز دوشنبه چهارم دی «سید رضی موسوی، معروف به سیدرضی از مستشاران باسابقه سپاه در سوریه» کشته شد.

همچنین رسانه‌های سعودی روز جمعه هشتم دی گزارش دادند ١١ فرمانده و عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اثر حمله پنجشنبه شب اسرائیل به فرودگاه دمشق کشته شدند که البته رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران، آن را رد کرد.

حزب عمران خان می‌گوید نخست وزیر سابق پاکستان از نامزدی در انتخابات منع شده است

 

حزب عمران خان می‌گوید نخست وزیر سابق پاکستان از نامزدی در انتخابات منع شده است


طرفداران عمران خان در پاکستان
طرفداران عمران خان در پاکستان

مقامات حزب عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان، گفتند درخواست نامزدی او و اکثر حامیانش برای انتخابات ۱۹ بهمن رد شده است.

خان از ماه اوت زندانی است. قرار است او بر سر پرونده‌های اتهامی متعدد محاکمه شود. عمران خان اصرار دارد این پرونده‌ها علیه او برای جلوگیری از شرکت در انتخابات به عنوان رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان ساخته شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این بازیکن مشهور سابق کریکت پاکستان اوایل سال جاری به اتهام فساد مالی مجرم شناخته شد، اما دادگاه حکم سه ساله او را به حالت تعلیق درآورد و محکومیتش در حال تجدید نظر است.

کمیسیون انتخابات پاکستان به دلیل محکومیت در دادگاه درخواست نامزدی او را رد کرده است، اما حزب تحریک انصاف هفته گذشته بدون در نظر گرفتن این حکم، مدارک نامزدی خان را تحویل داد.

یک سخنگوی حزب تحریک انصاف گفت مدارک نامزدی تقریبا همه رهبران سراسری و استانی حزب تحریک انصاف، از جمله عمران خان، رد شده است.

به گفت او ۹۰ تا ۹۵ درصد مدارک نامزدهای حزب تحریک انصاف رد شده است.

یک مقام کمیسیون انتخابات پاکستان در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تایید کرد که درخواست نامزدی افراد مختلف حزب تحریک انصاف از جمله عمران خان بر اساس محکومیت او رد شده‌ است.

یک تحلیلگر سیاسی پاکستانی به خبرگزاری فرانسه گفت که چنین اقدام گسترده‌ای علیه یک حزب در پاکستان «بی سابقه» است.

خان، ۷۲ ساله، سال گذشته پس از درگیری با رهبران نظامی قدرتمند پاکستان که پیشتر برای قدرت رسیدنش در سال ۲۰۱۸ از او حمایت کردند، برکنار شد.

عمران خان مبارزه بی‌سابقه‌ای را علیه سیستم نظامی پاکستان که به طور مستقیم دهه‌ها بر این کشور حکومت کرده است، به راه انداخت.

خان نظامیان را متهم کرد که با حمایت آمریکا توطئه کردند و برای برکناری او یک رای عدم اعتماد در پارلمان طراحی کرده‌اند و همچنین در سوء قصدی باعث زخمی شدنش شدند.

آمریکا پیشتر ادعای خان را که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، خواستار برکناری خان از قدرت شد، رد کرده است.

ادامه حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها؛ «مرسک» عبور از دریای سرخ را برای ۴۸ ساعت متوقف کرد

 

ادامه حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها؛ «مرسک» عبور از دریای سرخ را برای ۴۸ ساعت متوقف کرد


آرشیو.
آرشیو.

خطوط کشتیرانی «مرسک هانگژو»، مستقر در دانمارک، روز یکشنبه دهم دی گفت که شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی با موشک و قایق‌های کوچک به یک کشتی کانتینری این شرکت حمله کردند که باعث شد این شرکت به مدت ۴۸ ساعت حرکت در دریای سرخ را متوقف کند.

به گزارش رویترز، مرسک گفت که خدمه این کشتی آسیب ندیدند و از آنجایی که هیچ نشانه‌ای از آتش سوزی در کشتی وجود نداشت به حرکت به سمت بندر سوئز ادامه داد.

این حمله جدیدترین حمله شبه‌نظامیان حوثی یمن بود که اعلام کرده‌اند در حمایت از گروه اسلام‌گرای فلسطینی حماس، مورد حمایت جمهوری اسلامی، کشتی‌های تجاری را در دریای سرخ هدف قرار می‌دهند.

این حملات تجارت جهانی را مختل کرده است و شرکت‌های بزرگ کشتیرانی مجبور شده‌اند مسیر طولانی‌تر و پرهزینه‌تری را در اطراف دماغه امید نیک آفریقا به جای کانال سوئز طی کنند.

دریای سرخ نقطه ورود کشتی‌هایی است که از کانال سوئز حدود ۱۲ درصد تجارت جهانی را حمل می‌کنند و برای جابجایی کالا بین آسیا و اروپا حیاتی است.

ایالات متحده در ۲۸ آذر به یک ائتلاف دریایی موسوم به عملیات «نگهبان رفاه» را برای حفاظت از کشتی‌ها در آب‌های دریای سرخ در نزدیکی یمن تشکیل داد که گفته می‌شود بیست کشور جهان به آن پیوسته‌اند. پس از آن بود که مرسک در سوم دی گفت که کشتیرانی از طریق دریای سرخ را از سر خواهد گرفت.

اما روز یکشنبه اعلام کرد که به علت حمله اخیر تمام ترانزیت‌ها از طریق این منطقه را به مدت ۴۸ ساعت به تعویق می‌اندازد.

به گفته فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام)، یک کشتی جنگی آمریکایی دو موشک بالستیک ضد کشتی دیگر را که از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن شلیک شده بود، سرنگون کرد.

سنتکام و مرسک در بیانیه‌ای گفتندِ بعداً در ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر به وقت گرینویچ روز یکشنبه، همان کشتی با چهار قایق کوچک مورد حمله شبه نظامیان حوثی قرار گرفت که برای ورود به عرشه کشتی تلاش کردند اما پس از اینکه تیم امنیتی و هلیکوپترهای ناو «یواس‌اس آیزنهاور» و «یواس‌اس گراولی»که به تماس‌های هشدار دهنده کشتی مرسک واکنش نشان دادند، از ورود مهاجمان به کشتی جلوگیری شد.

سنتکام در بیانیه‌ای اعلام کرد که هلیکوپترها سه قایق شبه‌نظامیان را غرق کردند که همه مهاجمان در آنها کشته شدند و قایق چهارم از منطقه گریخت.

کشتی مرسک هانگژو با پرچم سنگاپور با ظرفیت حمل ۱۴ هزار کانتینر از سنگاپور در حرکت بود.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز یکشنبه گفت که در تماسی به حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است که ایران باید برای توقف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ اقدام کند.

کامرون در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «من به صراحت اعلام کردم که ایران با توجه به حمایت طولانی مدت از حوثی‌ها، مسئولیت جلوگیری از این حملات را بر عهده دارد و این حملات «جان بی‌گناهان و اقتصاد جهانی را به خطر می‌اندازد».

به گزارش رسانه‌ها در ایران، مسعود دانشمند، عضو هیات مدیره کانون موسسات حمل‌ونقل ایران با اشاره به مشکلاتی که حوثی‌ها در دریای سرخ به وجود آورده‌اند گفت که هزینه و کرایه حمل دریایی تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

قوه قضاییه فاسد و بی شرف و بی وجدان و حرامزاده جمهوری ننگین و پلید و شیاد و کلاش وخبیث اسلامی چهار زن بهائی را به حدود ۱۵ سال زندان محکوم کرد

 

قوه قضاییه فاسد و بی شرف و بی وجدان و حرامزاده جمهوری ننگین و پلید و شیاد و کلاش وخبیث اسلامی چهار زن بهائی را به حدود ۱۵ سال زندان محکوم کرد


مقامات قضایی جمهوری اسلامی چهار شهروند بهائی را در مشهد به حبس محکوم کردند. بر اساس رأی دادگاه تجدیدنظر، این افراد در مجموع به حدود ۱۵ سال زندان محکوم شده‌اند.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در روز یک‌شنبه ۱۰ دی، شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی حکم «سه سال و هشت ماه حبس» را برای چهار زن بهائی، به نام‌های «نسیم ثابتی، آزیتا فروغی، رویا قانع عزآبادی، و سهیلا احمدی» تأیید کرد.

بنا بر حکم ابلاغ شده به وکیل این شهروندان، آنها با اتهام «عضویت در جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به زندان محکوم شده‌اند.

هرانا بر اساس گزارش‌های دریافتی اعلام کرده که دادگاه تجدیدنظر برای این چهار شهروند بهائی، «بدون اطلاع آنها و وکیل مدافع این افراد» برگزار شده است.

پرونده قضایی برای این چهار شهروند بهائی در مرداد سال جاری به جریان افتاد و آنها به شعبه ۹۰۳ دادسرای ناحیه ۹ مشهد احضار شدند.

شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی مشهد به عنوان دادگاه بدوی نسیم ثابتی، آزیتا فروغی، رویا قانع عزآبادی، و سهیلا احمدی را هر یک به سه سال و هشت ماه زندان محکوم کرده بود که دادگاه تجدیدنظر این مجازات را عینا تأیید کرده است.

شهروندان بهائی در ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به طور نظام‌مند در معرض اعدام، تبعیض‌های گسترده اجتماعی و سیاسی، و برخوردهای غیرقانونی از جمله بازداشت‌ و هتک حرمت به آرامستان‌هایشان قرار گرفته‌اند.

فرهاد ثابتان، سخنگوی جامعه جهانی بهائیان، پیش از این به صدای آمریکا گفته که شهروندان بهائی جز خیرخواهی و خدمت به ایران کار دیگری نکرده‌اند که زندانی شوند.


 پیش از این، کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌های مذهبی بین‌المللی از تشدید فشار بر اقلیت‌های مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.

بر پایه گزارش این کمیسیون، دست‌کم حدود ۲۰۰ نفر به دلایل مذهبی یا اعتقادی در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.

هشدار درباره «اعدام قریب‌الوقوع» یک معترض؛ پرونده رضا رسایی به «اجرای احکام» فرستاده شد

 

هشدار درباره «اعدام قریب‌الوقوع» یک معترض؛ پرونده رضا رسایی به «اجرای احکام» فرستاده شد


رضا رسایی، معترض محکوم به اعدام.
رضا رسایی، معترض محکوم به اعدام.

یک گروه حقوق بشری با هشدار درباره خطر «اعدام قریب‌الوقوع» رضا رسایی اعلام کرد که پرونده این معترض محکوم به اعدام، به اجرای احکام فرستاده شده است.

بنا بر اعلام گروه مشاوران حقوقی «دادبان» در روز یک‌شنبه ۱۰ دی، پرونده رضا رسایی، زندانی سیاسی که در جریان اعتراضات سال گذشته به «قتل» یک مأمور انتظامی متهم شده بود، با تأیید حکم «قصاص» برای او در دیوان عالی جمهوری اسلامی، «به دایره اجرای احکام» در دادگستری استان کرمانشاه ارسال شده است.

رضا (غلام‌رضا) رسایی، معترض پیرو آیین «اهل حق» (یارسان) در شهر «صحنه» استان کرمانشاه، پس از حضور در اعتراضات آبان ۱۴۰۱ در این شهر، در پرونده‌ای با اتهام قتل یک مأمور نیروی انتظامی مواجه شده و «قصاص» محکوم شد.

در گزارش دادبان به نقل از منبع تأکید شده که «محمدرسول حق‌نجاتی، رئیس شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان کرمانشاه» که همان «قاضی بدوی صادرکننده حکم اعدام علیه رضا رسایی» است، پرونده را برای اجرای حکم فرستاده است.

این گروه مشاوران حقوقی تأکید کرده دیوان عالی جمهوری اسلامی در حالی این حکم را تأیید کرده که دادنامه «دچار ایرادات شکلی و ماهوی فراوان» است.

از جمله «استناد به اعترافات اجباری متهمان پرونده علیه یکدیگر، نادیده‌انگاری عامدانه شهادت شماری از متهمان به نفع رضا رسایی، تصریح دادنامه به وجود نقص در تحقیقات مقدماتی، عدم توجه به نظر کارشناسی پزشکی قانونی و به ویژه استناد دادگاه به "علم قاضی" برای اثبات مجرمیت از جمله ایرادات اساسی موجود در دادنامه است.»


 

یک منبع نزدیک به رضا رسایی در روزهای گذشته در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا با اعلام این که شعبه ۱۷ دیوان عالی جمهوری اسلامی به ریاست «قاضی بارانی»، حکم «قصاص» را برای این معترض زندانی تأیید کرده، از مردم خواست که نگذارند «یک بی‌گناه دیگر» اعدام بشود.

پیشتر، سازمان عفو بین‌الملل نسبت به خطر جدی اجرای حکم اعدام چند تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ از جمله منوچهرمهمان نواز، منصور دهمرده، محمد قبادلو، مجاهد (عباس) کورکور، و رضا (غلامرضا) رسایی هشدار داده است.

احمد صادقی، کولبر ٣٢ ساله، با «شلیک مستقیم» ماموران جمهوری اسلامی کشته شد

 

احمد صادقی، کولبر ٣٢ ساله، با «شلیک مستقیم» ماموران جمهوری اسلامی کشته شد


احمد صادقی، کولبر ٣٢ ساله اهل سقز، که با «شلیک مستقیم» ماموران مسلح جمهوری اسلامی کشته شد. تصویر از کولبر نیوز.
احمد صادقی، کولبر ٣٢ ساله اهل سقز، که با «شلیک مستقیم» ماموران مسلح جمهوری اسلامی کشته شد. تصویر از کولبر نیوز.

احمد صادقی، کولبر ٣٢ ساله اهل سقز، روز شنبه نهم دی با «شلیک مستقیم» ماموران مسلح جمهوری اسلامی در مرز «هه‌نگه‌ژال» بانه کشته شد.

به گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، آقای صادقی اهل روستای «قباغلو» از توابع شهرستان سقز در استان کردستان و پدر یک پسر ٩ ساله بود.

به این ترتیب، و به گزارش هه‌نگاو، ١٨ کولبر طی کمتر از ۱۰ ماه گذشته در مرز بانه کشته شده‌اند.

این سازمان حقوق بشری هفته گذشته نیز از زخمی‌شدن چهار کولبر کُرد به نام‌های عطا صادقی ۳۵ ساله، ستار شیخی ٢٧ ساله، و ایوب محمدزاده ۳۰ ساله، از شهرستان سقز، و برهان رحمانی از شهرستان دیواندره، خبر داده بود.

صدای آمریکا به تازگی در سلسله گزارش‌هایی به مشکلات و گرفتاری های کولبران و سوختبران و خانواده‌های آنها پرداخته است.

بر اساس گزارش‌ها، شلیک مستقیم به کولبران در یک سال اخیر شدت گرفته است و آمار کشته و زخمی‌شدگان نیز این موضوع را ثابت می‌کند.

فعالان حقوق بشری بر این باورند که اکثر کولبران برخلاف ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی، اقلام ممنوعه مورد نظر آنها را حمل نمی‌کنند.

در همین ارتباط، دختر یکی از کولبرانی که به دست نیروهای نظامی جمهوری اسلامی کشته شد، به صدای آمریکا گفت: «این که شلیک می‌کنند، دلیل خاصی ندارد. مثلا پدر من هیچ وقت مشروب و اینها نمی‌برد که مثلا بگویند چون مشروب و بار قاچاق می‌برند، به آنها شلیک کردیم.»

لیلا مروتی، تحلیلگر سیاسی و همکار آژانس خبری موکریان، نیز پیشتر در گفتگو با صدای آمریکا با اعلام این که معتقد است «اراده‌ای برای حل مساله کولبران وجود ندارد»، گفته بود که «کولبری معلول نابرابری‌های سیاسی، اجتماعی، و اقتصادی موجود در مناطق کردنشین و کل کشور است.»

به گفته خانم مروتی، کولبری کودکان، نوجوانان و جوانان و همچنین زنان و دختران کرد به دلیل «تقسیم نابرابر ثروت و امکانات» به ویژه «بعد از انقلاب» است.


 

شش ستیزه‌جوی نیابتی جمهوری اسلامی در حملات هوایی در مرز سوریه و عراق کشته شدند

 

شش ستیزه‌جوی نیابتی جمهوری اسلامی در حملات هوایی در مرز سوریه و عراق کشته شدند


Iraq
Iraq

دو عضو گروه‌های شبه‌نظامی عراقی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که طی سه حمله هوایی شنبه شب، نهم دی، به شرق سوریه در نزدیکی یک گذرگاه مرزی استراتژیک با عراق، شش شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی کشته‌ شدند.

حملات به منطقه مرزی بوکمال ساعاتی پس از آن انجام شد که گروهی از شبه نظامیان عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی موسوم به «مقاومت اسلامی» مسئولیت حمله به پایگاه نظامی آمریکا در شهر اربیل در شمال عراق را بر عهده گرفت.

این گروه از زمان حمله ۱۵مهر حماس به اسرائیل بیش از صد حمله به مواضع ایالات متحده در عراق و شرق سوریه انجام داده است.

آسوشیتدپرس به نقل از اعضای این گروه شبه‌نظامی بدون ذکر نام گفت چهار تن از شبه‌نظامیان کشته شده از گروه حزب‌الله لبنان، مورد حمایت جمهوری اسلامی و دو تن دیگر سوری بودند. آنها افزودند که دو نفر نیز مجروح شدند.

در همین حال، «دیرالزور۲۴»، یک گروه از فعالان که اخبار این منطقه را پوشش می دهند، به این خبرگزاری گفت حملات هوایی به دو پست شبه نظامیان و یک انبار تسلیحات که به گفته آنها اخیراً با پرتابگرهای راکت و مهمات پُر شده بود، هدف قرار گرفت.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه، مستقر در بریتانیا نیز گفت این حملات علاوه بر انبار تسلیحات، کاروان شبه‌نظامیان را که از عراق وارد سوریه شده بود و محلی که شبه‌نظامیان وابسته به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در آن در حال آموزش بودند، هدف قرار دادند.

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه ، در این حملات ۹ نفر کشته شدند؛ سه سوری و شش نفر از ملیت‌های دیگر.

این خبرگزاری به نقل از یک مقام آمریکایی که نخواست نامش اعلام شود گفت ایالات متحده این حملات را انجام نداده است.

واشنگتن حملات قبلی به مواضع شبه‌نظامیان نیابتی جمهوری اسلامی را پس از افزایش حملات آنها در دو ماه گذشته تایید کرده است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، هفته گذشته پس از حمله موشکی که منجر به زخمی شدن سه سرباز آمریکایی شد به ارتش آمریکا دستور داد تا به گروه‌های عراقی مورد حمایت تهران حمله کنند.

به گفته این خبرگزری، افزایش تنش، بغداد را در موقعیت حساسی قرار داده است. محمد سودانی، نخست وزیر عراق، تلاش کرده است تا تنش بین گروه‌های شبه‌نظامی که در به قدرت رسیدن او نقش داشتند و ایالات متحده که ذخایر ارز عراق در آن قرار دارد، کاهش دهد.

منطقه بوکمال در استان دیرالزور سوریه، در امتداد مرز عراق، از زمانی که در سال ۲۰۱۹ از گروه تروریستی داعش پس گرفته شد، حتی قبل از تنش‌های اخیر یک منطقه استراتژیک برای شبه‌نظامیان مورد حمایت حمهوری اسلامی بوده است.

آسوشیتدپرس به نقل از رسانه های دولتی سوریه گزارش داد که حملات هوایی شنبه اسرائیل به مناطقی در جنوب شهر حلب خساراتی به همراه داشته است، اما تلفات جانی گزارش نشده است. کانال رادیویی حامی بشار اسد گفت که این حملات در نزدیکی فرودگاه حلب بوده است اما آسیبی به آن وارد نشده است.

این خبرگزاری همچنین به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفت تنها یکی از شش موشک اسرائیلی در نزدیکی فرودگاه فرود آمد و بقیه مواضع شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی و انبارهای تسلیحات آنها را هدف قرار داد. این سازمان بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت که در این حملات هفت نفر کشته یا زخمی شدند.

دیدبان حقوق بشر سوریه نیز این حمله را هفتاد و سومین حمله اسرائیل به سوریه طی سال میلادی جاری دانسته اما اشاره‌ای به تعداد و هویت احتمالی کشته‌شدگان ناشی از آن نکرده است.

رسانه‌های سعودی، روز جمعه هشتم دی، نیز گزارش دادند ١١ فرمانده و عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اثر حمله پنجشنبه شب اسرائیل به فرودگاه دمشق کشته شده‌اند.

دو رسانه سعودی الحدث و العربیه به نقل از منابع خود افزوده‌اند فرماندهان سپاه و گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در هنگام حمله، در انتظار استقبال از «یک هیئت بلندپایه» بودند.

طی سال‌های اخیر، حملات زیادی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی در سوریه انجام شده که به اسرائیل نسبت داده شده‌اند اما این کشور به‌ندرت مسئولیت آنها را به عهده گرفته است.

تشدید حملات اسرائيل به مرکز غزه؛ نتانیاهو می‌گوید جنگ چند ماه دیگر ادامه دارد

 

تشدید حملات اسرائيل به مرکز غزه؛ نتانیاهو می‌گوید جنگ چند ماه دیگر ادامه دارد


تانک‌های اسرائيل - آرشیو
تانک‌های اسرائيل - آرشیو

جنگنده‌های اسرائیل حملات خود را به مرکز غزه در روز یکشنبه تشدید کردند.

رویترز این خبر را به نقل از ساکنان و پزشکان در غزه گزارش کرد.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفته است که جنگ «ماه‌های بیشتری» طول خواهد کشید.

حملات هوایی اسرائيل به مرکز غزه ۱۰ نفر را در یک خانه کشت و تعداد بیشتری را به رفح در مرز با مصر فراری داد. تانک‌های اسرائيلی با شبه‌نظامیان حماس در آن منطقه درگیر هستند.

ویدئویی از صلیب سرخ که روز یکشنبه منتشر شد، هرج‌ومرج پس از حملات هوایی در مرکز غزه را نشان می‌دهد. این هرج و مرج در حالی بود که امدادگران در تاریکی شب کار می‌کردند تا یک کودک مجروح را از زیر آوارها بیرون بیاورند.

هدف ارتش اسرائیل از حمله به غزه از بین بردن حماس است. از سوی دیگر، وعده نتانیاهو برای بازگرداندن کنترل اسرائیل بر مرزهای غزه با مصر، سوالات جدیدی را در مورد راه حل نهایی دو کشور ایجاد می کند.

حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است در ۱۵ مهر یک حمله غافلگیرکننده برون مرزی به شهرهای اسرائیل ۱۲۰۰ نفر را که بیشتر غیرنظامی بودند، کشت و حدود ۲۴۰ نفر گروگان را گرفت.

به گفته مقامات بهداشتی در غزه که تحت کنترل حماس است، بمباران هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل بیش از ۲۱,۸۰۰ کشته برجای گذاشته است و بسیاری از افراد دیگر در زیر آوار کشته شده‌اند و تقریباً تمام ۲.۳ میلیون نفر از ساکنان غزه خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

وزارت بهداشت غزه بین جنگجویان و غیرنظامیان کشته شده تفاوتی قائل نمی شود و آمار آنها را یکجا می‌دهد. اما این وزارتخانه گفته است که ۷۰ درصد کشته شدگان غزه را زنان و افراد زیر ۱۸ سال تشکیل می‌دهند. اسرائیل آمار تلفات فلسطینی‌ها را که از غزه بیرون می‌آید به چالش می کشد و می گوید ۸ هزار جنگجو را کشته است.

مدیر نهاد آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد در غزه روز شنبه در شبکه‌های اجتماعی گفت ۴۰ درصد از ساکنان غزه در معرض خطر قحطی قرار دارند.

اسرائیل ارسال بیشتر مواد غذایی، سوخت و دارو به غزه را پس از حمله ۱۵ مهر مسدود کرد. اسرائيل اما روز یکشنبه اعلام کرد که آماده است پس از بررسی‌های امنیتی در قبرس به کشتی‌های برخی از کشورهای غربی اجازه دهد کمک‌ها را به طور مستقیم به سواحل غزه برسانند.

اسنپ‌فود می‌گوید با هکرها در مورد اطلاعات ۲۰ میلیون کاربر ایرانی «مذاکره» می‌کند

 

اسنپ‌فود می‌گوید با هکرها در مورد اطلاعات ۲۰ میلیون کاربر ایرانی «مذاکره» می‌کند


هک اطلاعات ۲۰ میلیون کاربر اسنپ فود. آرشیو
هک اطلاعات ۲۰ میلیون کاربر اسنپ فود. آرشیو

اسنپ فود، که یک سامانه اینترنتی سفارش غذا در ایران است، گزارش‌ها در مورد هک شدن اطلاعات کاربران خود را تأیید کرد و با اعلام این که «مسئولیت این اتفاق را می‌پذیرد» گفت «در همکاری با پلیس فتا» به دنبال بررسی و شناسایی عوامل آن است.

در پی گزارش‌ها مبنی بر هک گسترده اسنپ فود و ادعای هکرها مبنی بر دست یافتن به «اطلاعات بیش از ۲۰ میلیون کاربر و ۸۸۰ میلیون سفارش»، این شرکت خدماتی با تأیید هک، درباره آن بیانیه‌ای صادر کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری ایسنا در روز یک‌شنبه ۱۰ دی، شرکت خدمات اینترنتی اسنپ فود ادعا کرد که اطلاعات بانکی مشتریان، از جمله «کد امنیتی کارت، رمز عبور، و تاریخ انقضا، در امنیت کامل قرار دارد» چرا که این اطلاعات بر اساس مقررات بانک مرکزی «در هیچ یک از پلتفرم‌ها ذخیره نمی‌شود.»

به گفته برخی منتقدان، اسنپ‌فود در حالی که نتوانسته اطلاعاتی را که در اختیار دارد حفظ کند، حال دارد «اطمینان می‌دهد دیتایی که در اختیار نداشته جایش امن است.»

 اسنپ فود دیتایی که در اختیار داشته رو نتونسته حفظ کنه حالا داره اطمینان میده دیتایی که در اختیار نداشته جاش امنه :)))

 

لازم به ذکر است که کلیه‌ی اطلاعات پرداخت بانکی کاربران، اعم از اطلاعات مربوط به کد امنیتی کارت (CCV)، رمز عبور و تاریخ انقضا، در امنیت کامل قرار دارد و این اطلاعات مطابق مقررات بانک مرکزی در هیچ یک از پلتفرم‌ها ذخیره نمی‌شود.

در بیانیه این شرکت با اعلام این که گروه هکری «اقدام به فروش اطلاعات کرده»، تأکید شده که «حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری از انتشار داده‌های کاربران، از طریق مذاکره با این گروه هکری خواهد کرد.»

همچنین، خبرگزاری ایرنا به نقل از رامین پاشایی، معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا اعلام کرد که یک «تیم فنی» در شرکت اسنپ فود مستقر شده که «در حال انجام بررسی‌های فنی و تخصصی هستند» و «در صورت مشاهده هرگونه اهمال و سهل‌انگاری مراتب برای پیگیری به مراجع قانونی منعکس خواهد شد.»

شرکت اینترنتی اسنپ، که اسنپ فود یکی از زیرمجموعه‌های آن است، خدماتی از جمله حمل و نقل مسافر و غذا انجام می‌دهد.

هک اسنپ فود و اقدامات پیرامون آن در رسانه‌های اجتماعی واکنش‌هایی در پی داشته است.

شهریار شمس، فعال مدنی در ایران، با تأکید بر این که «مشکل از جای دیگر است»، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «چطور وسط اعتراضات و شلوغی‌ها می‌توانستید زیر ۲۴ ساعت اکانت‌های ناشناس را شناسایی کنید و شبانه بازداشت و منتقلشان کنید [بند] ۲۴۱ [اوین] برای بازجویی، اما الآن سر هک اسنپ‌فود که اطلاعات ما دزدیده شده هیچی؟»

 چطور وسط اعتراضات و شلوغی‌ها می‌تونستید زیر ۲۴ ساعت اکانت‌های ناشناس رو شناسایی کنید و شبانه بازداشت و منتقلشون کنید ۲۴۱ برای بازجویی اما الان سر هک اسنپ‌فود که اطلاعات ما دزدیده شده هیچی؟ مشکل از جای دیگه‌اس...

 برخی کارشناسان امنیت شبکه نیز بر اهمیت اطلاعات لو رفته در این هک تأکید کرده‌اند.

 

برام جالبه که کسی در مورد اهمیت دیتای #اسنپ_فود چیزی نگفته و خیلی‌ها میگن حالا آدرس و لیست چهار تا سفارش غذا که مهم نیست. می‌دونید از این لیست سفارش‌ها و آدرس‌ها چه چیزهایی میشه درآورد؟
 

رسانه «دیجیاتو» نیز با یادآوری این که «این چندمین هک بزرگ طی چند ماه اخیر» در ایران است، تأکید کرده است: «مشخص نیست که چرا هیچ‌کس واکنش مناسبی به این موضوع نشان نمی‌دهد. به نظر می‌رسد انتشار ریزترین اطلاعات شخصی مردم برای شرکت‌ها و مسئولین، یک امر عادی تلقی شده.»

سعید برابادی، روزنامه‌نگار نیز بر «از بین رفتن نهاد روابط عمومی» و تأثیر آن در ناکارآمدی مدیریت بحران، گفته است: «پس از ساعت‌ها تکذیب، حالا اسنپ‌فود بیانیه داده، بدون یک کلمه عذرخواهی و اندکی درک از حداقل‌های روابط عمومی.»

 

از بین رفتن نهاد روابط عمومی و بدل شدن مدیرانش به مجیزگویان داخلی باعث شده که شخصیت‌های حقیقی و حقوقی نتوانند در مدیریت بحران درست عمل نکنند. پس از ساعت‌ها تکذیب، حالا #اسنپ‌فود بیانیه داده بدون یک کلمه عذرخواهی و اندکی درک از حداقل‌های روابط عمومی.

پیش از این نیز حمله گروه‌های هکری به نهادهای مختلف جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته بارها خبرساز شده است.

در شماری از حمله‌های هکری، از جمله هک اسنپ فود، اطلاعات خصوصی شهروندان به خطر افتاده است. برخی مخاطبان صدای آمریکا گفته‌اند که قوانین در مقابله با این حمله‌ها کارآمد نیستند.

 
 

«نابودی» نقش‌برجسته‌های تمدن باستانی جیرفت در «کُنارصندل»

 

«نابودی» نقش‌برجسته‌های تمدن باستانی جیرفت در «کُنارصندل»

محوطه باستانی کنارصندل جیرفت
محوطه باستانی کنارصندل جیرفت

سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی منطقه باستانی «کُنارصندل» جیرفت، وضعیت این کاوشگاه باستانی مهم را به دلیل رها شدن به حال خود در سال‌های گذشته، «بسیار وخیم» اعلام کرد.

منصور سیدسجادی روز یک‌شنبه دهم دی به خبرگزاری ایلنا گفت که اکنون «پیکره نقش برجسته بسیار زیبایی که در این محوطه کشف شده بود هم کامل از بین رفته است و دیگر نمی‌توان کاری برای آن انجام داد.»

سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی کُنارصندل افزود که بیش از ۱۶ سال به وضعیت این منطقه باستانی رسیدگی نشده و به دلیل رها شدن این محوطه به حال خود، «صدمات جبران‌ناپذیری» به آن وارد شده است.

منطقه کنارصندل، از آثار باستان‌شناسی عصر «برنز» در جنوب جیرفت واقع در استان کرمان است که باستان‌شناسان امکان می‌دهند همان تمدن گمشده مهمی باید که در متون سومری با نام «آراتا» از آن یاد شده است.

 

غارتهای 9 ماهه اشیای سنگ صابونی جیرفت ازدل گورستان #مطوطآباد کنارصندل ،اسم این منطقه را روی زبانها انداخت.
 

 
تخته نرد 5هزارساله...جیرفت حوزه هلیل رود(کنارصندل)
 

باستان‌شناسان، تاریخ تمدن این منطقه را مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد می‌دانند.

به گفته آقای سیدسجادی گرچه در سال‌های گذشته آثار مهم کنارصندل به‌طور مستقیم در معرض باد و باران نبوده است و روی آن کشیده شده بود اما چون این کار به‌صورت فنی و تخصصی صورت نگرفته بود، نتوانسته است این نقش برجسته این مجموعه را در مقابل عوامل طبیعی حفظ کند.

این باستان‌شناس در ادامه گفته است که بر اساس این شرایط نقش برجسته کنار صندل، به طور کامل از بین رفته و وضعیت محوطه آن «بسیار وخیم است.»

آثار محوطه کنارصندل از خشت و گل است و به گفته آقای سیدسجادی به دلیل عدم مراقبت لازم در سال‌های گذشته دچار «فرسایش» و «ریختگی» شده و به همین دلیل در دور تازه «نجات‌بخشی» آن ۷۵ درصد کار به «حفاظت» از آن و نه کاوش اختصاص یافته است.

بنا بر گفته سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی کُنارصندل، بخش گورستان این مجموعه سال‌ها پیش غارت شده و تنها چند گودال از فعالیت‌های قاچاقچیان و دلالان عتیقه در آن باقی مانده است.

 

سومین مراسم تشییع پیکر ملیکا محمدی در ورزشگاه آزادی برگزار شد

 

سومین مراسم تشییع پیکر ملیکا محمدی در ورزشگاه آزادی برگزار شد

مراسم تشییع پیکر ملیکا محمدی در استادیوم آزادی تهران
مراسم تشییع پیکر ملیکا محمدی در استادیوم آزادی تهران

سومین مراسم تشییع پیکر ملیکا محمدی، بازیکن تیم ملی فوتبال زنان ایران، روز یک‌شنبه دهم دی و این بار در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد.

این مراسم صبح امروز در استادیوم آزادی با حضور خانواده او، هم‌چنین مقامات و چهره‌های ورزشی برگزار شد.

بر اساس گزارش‌ها پیکر این بازیکن قرار است برای خاک‌سپاری به آمریکا که شهروند آن نیز هست، منتقل شود.

ملیکا محمدی، بازیکن تیم ملی فوتبال زنان ایران، بامداد سوم دی در سانحه رانندگی در بم جان باخت. پیکر او تاکنون در بم، شهر محل حادثه، در شیراز، زادگاهش و در تهران تشییع شده است.

بنا بر اعلام رئیس اورژانس بم، واژگونی خودروی تیبا باعث فوت آنی ملیکا محمدی و مصدومیت سه نفر دیگر از سرنشینان خودرو شد.

بهناز طاهرخانی و زهرا خواجویی، دو ملی‌پوش مصدوم دیگر در این حادثه به بیمارستان منتقل شدند.

نعیم مفلحی، رئیس پلیس راه بم - زاهدان درباره علت این حادثه مرگبار گفت: «عدم توجه به جلو، خستگی و خواب‌آلودگی راننده و همچنین تخطی از سرعت مطمئن، علت واژگونی خودرو بوده است.»

ملیکا محمدی، زاده ۱۳۷۹، فوتبالیست ایرانی بود که در پست هافبک برای باشگاه فوتبال زنان خاتون بم و تیم ملی ایران بازی می‌کرد.

انتصاب یسرائیل کاتز به عنوان وزیر خارجه جدید اسرائیل؛ پارلمان باید تایید کند

 

انتصاب یسرائیل کاتز به عنوان وزیر خارجه جدید اسرائیل؛ پارلمان باید تایید کند


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، (راست) در کنار یسرائیل کاتز، وزیر پیشنهادی امور خارجه از سوی کابینه جنگی به کنست. (آرشیو)
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، (راست) در کنار یسرائیل کاتز، وزیر پیشنهادی امور خارجه از سوی کابینه جنگی به کنست. (آرشیو)

کابینه جنگی اسرائیل روز یکشنبه دهم دی انتصاب یسرائیل کاتز، وزیر انرژی فعلی، به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور را تصویب کرد.

طبق این چرخش از پیش تعیین شده در سطح وزیران، الی کوهن، وزیر امور خارجه کنونی، به عنوان وزیر انرژی در کابینه جنگی تحت رهبری نتانیاهو به فعالیت‌های خود ادامه خواهد داد.

انتصابات جدید در دولت اسرائیل به منظور نهایی شدن، مستلزم تایید پارلمان این کشور، کنست، است.

دولت اسرائیل همچنین با برگزاری انتخابات به تعویق افتاده شهرداری در ماه فوریه موافقت کرد. تایید نهایی این تصمیم نیز بر عهده کنست اسرائیل است.

دفتر بنیامین نتانیاهو در این ارتباط اعلام کرد معمولا اسرائیل در ایام جنگ انتخابات برگزار نمی‌کند اما این انتخابات از قبل تعیین شده و برگزاری آن یک بار به تعویق افتاده است.

تغییرات در کابینه جنگی اسرائیل همزمان با هشتاد و ششمین روز از جنگ این کشور علیه گروه حماس با هدف نابوی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران در نوار غزه اعلام می‌شود.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام و حدود ۲۴۰ تن دیگر نیز از سوی ستیزه‌جویان فلسطینی به عنوان گروگان به نوار غزه ربوده شدند. بر اساس تخمین‌ها هنوز ١٢٩ گروگان ربوده‌شده در اسارت ستیزه‌جویان اسلامگرای فلسطینی هستند.

آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

در واکنش به پیام کمک یک کشتی، ارتش آمریکا سه قایق حوثی‌ها را غرق کرد

 

در واکنش به پیام کمک یک کشتی، ارتش آمریکا سه قایق حوثی‌ها را غرق کرد


ناوشکن آمریکایی گرِیولی، دارای موشک‌های هدایت‌شونده. این ناو در عملیات روز یک‌شنبه در دریای سرخ شرکت داشت
ناوشکن آمریکایی گرِیولی، دارای موشک‌های هدایت‌شونده. این ناو در عملیات روز یک‌شنبه در دریای سرخ شرکت داشت

سنتکام، فرماندهی مرکزی ایالات متحده، اعلام کرد بامداد یکشنبه دهم دی به درخواست کمک دوباره کشتی دانمارکی «مرسک-هانگژو» در دریای سرخ پاسخ داده و با شلیک به سمت سه قایقِ متعلق به حوثی‌های یمن، این قایق‌ها و خدمه آنها را غرق کرده است.

در بیانیه سنتکام گفته شده که ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح یکشنبه به وقت یمن، کشتی تجاری «مرسک-هانگژو» در پیام کمکی گفته که چهار قایق با سرنشینان مسلح، قصد تصرف آن را دارند.

سنتکام گفته در پاسخ به این پیام، بالگردهای تهاجمی از ناوهای آیزونهاور و گرِیولی به پرواز درآمده و در پاسخ به شلیک از سمت قایق‌های متعلق به حوثی‌های یمن، سه قایق را غرق کرده و یک قایق نیز صحنه درگیری را ترک کرد.

پیشتر سنتکام گفته بود که شنبه بعدازظهر دو موشک شلیک شده به سمت کشتی «مرسک-هانگژو» را رهگیری و منهم کرده و یک موشک به این کشتی اصابت کرده که مشکلی در ادامه مسیر آن ایجاد نکرده است.

سنتکام گفته در درگیری‌های یکشنبه آسیبی به نفرات و تجیهزاتش نرسیده است.

به دنبال تحولات ساعت‌های اخیر، شرکت مرسک از غول‌های ترابری دریایی اعلام کرد به مدت ۴۸ ساعت عبور کشتی‌هایش را از دریای سرخ متوقف می‌کند.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که کشتی کانتینری تجاری مرسک هانگژو، با پرچم سنگاپور که متعلق به دانمارک است، شنبه نهم دی ماه هنگام عبور از دریای سرخ با موشک هدف قرار گرفته بود.

طبق این گزارش، دو ناو «یواس‌اس گریولی» و «یواس‌اس لابون» به درخواست کمک این کشتی تجاری پاسخ دادند.

سنتکام می‌افزاید، این کشتی دانمارکی مشکلی در ادامه دریانوردی خود ندارد و گزارشی از مجروح و مصدوم شدن خدمه دریافت نکرده است.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا می‌گوید٬ ناو «یواس‌اس گراویلی» دو موشک ضد کشتی بالستیک را که از بخش‌های تحت کنترل شبه نظامیان حوثی از یمن شلیک شده بود، رهگیری و منهدم کرده است.

به گزارش سنتکام این بیست و سومین حمله حوثی‌های مورد حمایت ایران به کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ از ۲۷ مهرماه تاکنون است.

 

USS GRAVELY shoots down two anti-ship ballistic missiles while responding to Houthi attack on merchant vessel. Today at approximately 8:30 p.m. (Sanaa time), the container ship MAERSK HANGZHOU reported that they were struck by a missile while transiting the Southern Red Sea. The Singapore-flagged, Denmark-owned/operated container ship requested assistance, and the USS GRAVELY (DDG 107) and USS LABOON (DDG 58) have responded to the ship. The vessel is reportedly seaworthy and there are no reported injuries. While responding, the USS GRAVELY shot down two anti-ship ballistic missiles fired from Houthi-controlled areas in Yemen toward the ships. This is the 23rd illegal attack by the Houthis on international shipping since Nov. 19.
 

در همین زمینه، اداره عملیات تجارت دریایی بریتانیا ساعاتی پیشتر در همین روز در گزارشی از بروز حادثه برای یک کشتی در ۵۵ مایل دریایی جنوب غربی بندر حدیده خبر داد.

اداره عملیات بازرگانی دریایی بریتانیا گفت، صدای یک انفجار و آتش‌سوزی در یک کشتی گزارش شده است.

برپایه این گزارش، این کشتی در حال حرکت به سمت بندر بعدی است.

اداره عملیات بازرگانی دریایی بریتانیا اضافه کرده است که مقامات در حال بررسی این حادثه هستند و به کشتی‌ها توصیه شده که با احتیاط عبور کنند.

شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن در هفته‌های اخیر اعلام کرده‌اند که در حمایت از فلسطینی‌ها در جنگ با اسرائیل، حملات خود به کشتی‌ها در دریای سرخ را تشدید کرده‌اند.

این گروه گفته است کشتی‌های مرتبط با اسرائیل یا به مقصد این کشور را هدف می‌گیرد و به شرکت‌های کشتیرانی هشدار داده است با بندرهای اسرائیل کار نکنند.

آمریکا می‌گوید ایران در برنامه‌ریزی برای حملات حوثی‌ها و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ «کاملاً نقش دارد» و اطلاعاتی که برای حمله به این کشتی‌ها در اختیار حوثی‌های یمن می‌گذارد، کلیدی است.

ایران اتهام هر گونه مداخله در حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را رد می‌کند.

 

تداوم حملات هوایی به شهرهایی در روسیه و اوکراین

 

تداوم حملات هوایی به شهرهایی در روسیه و اوکراین

حملات روسیه به شهر خارکیف اوکراین
حملات روسیه به شهر خارکیف اوکراین

در حالی که گزارش‌هایی از حملات هوایی به شهر بولگرود روسیه منتشر شده، مقام‌های اوکراین و روسیه از حملات پهپادی و موشکی روسیه به شهر خارکیف اوکراین خبر دادند.

مقام‌های محلی در شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین اعلام کردند که ارتش روسیه بامداد یکشنبه با پهپادهای تهاجمی و موشک‌هایی به مناطقی در این شهر حمله کرده است.

بر اساس این اظهارات، در پی این حمله پهپادی، آسیب‌هایی به مناطق مسکونی وارد شده و دست‌کم ۲۸ نفر زخمی شدند.

همچنین هتل‌ها و مراکز درمانی در این حمله آسیب دیدند.

ارتش اوکراین نیز گفت ۲۱ پهپاد از مجموع ۴۹ پهپاد ارسالی را سرنگون کرده است.

وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که به تلافی حمله به شهر بولگرود توسط اوکراین، به «مراکز تصمیم‌گیری» و تأسیسات نظامی در شهر خارکیف حمله کرده است.

همزمان، آژیر حمله هوایی صبح یکشنبه در شهر بولگرود در شرق روسیه به صدا درآمد.

این شهر در روز شنبه هدف حمله هوایی تلافی‌جویانه اوکراین قرار گرفته بود که مقام‌های روسیه می‌گویند بر اثر آن ۲۴ غیرنظامی کشته شدند.

به گفته مقام‌های محلی، این حمله ده‌ها زخمی نیز برجای گذاشت و ساختمان‌هایی نیز آسیب دیدند.

در واکنش به این حمله، روسیه شامگاه شنبه نشستی فوق‌العاده در شورای امنیت سازمان ملل تشکیل داد.

پیشتر مقام‌های اوکراین گفته بودند که شهرهای مختلف این کشور هدف شدیدترین حملات هوایی روسیه طی ماه‌های اخیر قرار گرفته بودند.