جمعه، تیر ۰۹، ۱۴۰۲

مما شا ت گروسی با اخوندها: اجرای توافقات نظارتی با ایران «بسیار کند» پیش می‌رود

 

مما  شا ت گروسی با اخوندها: اجرای توافقات نظارتی با ایران «بسیار کند» پیش می‌رود


رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید توافق او با مقام‌های جمهوری اسلامی در اسفندماه گذشته برای افزایش امکانات نظارتی آژانس بر برنامه هسته‌ای ایران «بسیار کند» پیش می‌رود.

رافائل گروسی در گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه فرانس ۲۴ که شامگاه هشتم تیر روی آنتن رفت تصریح کرد اجرای توافق افزایش نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران با سرعت مورد نظر پیش نمی‌رود و به شکل «محدود و پراکنده» در جریان است.

به گفته مدیرکل آژانس، اجرای آهستۀ این توافق در شرایطی است که ایران همچنان «به افزایش متمادی ذخایر اورانیوم با غلظت بالا ادامه می‌دهد».

آقای گروسی اسفند پارسال طی سفری به تهران، از توافق با مقام‌های جمهوری اسلامی برای افزایش همکاری‌ها برای شفاف‎‌‌سازی برنامه هسته‌ای ایران خبر داده بود. طبق توافق صورت گرفته قرار بود برخی فعالیت‌های هسته‌ای ایران محدود شود و امکانات نظارتی بیشتری در اختیار آژانس قرار داده شود.

ایران بیش از دو سال است که اجازه نمی‌دهد آژانس به اطلاعات دوربین‌های نصب شده در سایت‌های هسته‌ای دسترسی داشته باشد و تهدید کرده است که تا زمان احیای برجام و برچیده شدن تحریم‌ها، این اطلاعات را تحویل نخواهد داد.

ایران همچنین تابستان پارسال اعلام کرد که ۲۹ دوربین آژانس در تأسیسات تهران و اصفهان خاموش شده است.

با این حال، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران ۲۵ خرداد امسال اعلام کرد ده دوربین برچیده‌شده در تأسیسات صنعتی اصفهان دوباره فعال شده‌اند، اما آژانس اجازه دسترسی به اطلاعات دوربین‌ها را ندارد.

ادامه خودداری حکومت ایران از تحویل داده‌های دوربین‌های نظارتی به آژانس و منوط دانستن آن به احیای برجام در شرایطی است که آقای گروسی در گفت‌وگو با فرانس۲۴ تأکید کرد مذاکرات هسته‌ای وین «متوقف» مانده است.

مدیرکل آژانس در عین حال افزود از هرگونه توافق میان ایران و آمریکا استقبال می‌کند، اما نتیجه آن باید به «شفاف‌سازی» برنامه هسته‌ای ایران و «راستی‌آزمایی‌های فنی» آژانس کمک کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز اخیراً اعلام کرد مذاکرات هسته‌ای با ایران متوقف مانده، اما مذاکرات پیرامون آزادی شهروندان آمریکایی از زندان‌های ایران در جریان است.

در این میان، برخی گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی از نزدیک شدن تهران و واشینگتن به «توافق محدود و شفاهی» در برنامه هسته‌ای خبر داده‌اند؛ دولت جو بایدن این گزارش‌ها را «غیردقیق» خوانده است.

آخرین گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان از افزایش چشمگیر ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در بهار امسال داشت.

بر اساس این گزارش، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران «۲۳ برابر حد مجاز» است.

طبق توافق برجام، ایران تنها مجاز بود ۲۰۲.۸ کیلوگرم ذخیره اورانیوم ۳.۵ درصدی داشته باشد، اما اکنون نه تنها اورانیوم ۲۰ درصدی تولید می‌کند، بلکه ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی کشور نیز به بیش از ۱۱۴ کیلوگرم رسیده که ۲۷ کیلوگرم بیشتر از ماه فوریه است.

در پی ارائه گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به شورای حکام این نهاد بین‌المللی، سه کشور اروپایی عضو برجام اعلام کردند که اقدامات ایران در توسعه برنامه اتمی خود هیچ توجیه غیرنظامی ندارد.

بر اساس بیانیه مشترک آلمان، بریتانیا و فرانسه که روز ۱۶ خرداد منتشر شد وضعیت ذخایر اورانیوم ایران در کنار توسعه چشمگیر فعالیت‌های هسته‌ای، از جمله نصب سانتریفوژهای پیشرفته جدید در سایت‌های اتمی و تولید اورانیوم فلزی که در ساخت بمب هسته‌ای کاربرد دارد، «سوال جدی» درباره ماهیت و مقاصد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایجاد می‌کند.

لاوروف: ایران عضو «شانگهای» می‌شود؛ یک کارشناس: جمهوری اسلامی به‌دنبال «چتر حمایتی» است

 

لاوروف: ایران عضو «شانگهای» می‌شود؛ یک کارشناس: جمهوری اسلامی به‌دنبال «چتر حمایتی» است


دیدار علی خامنه‌ای و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در تهران. ١٩ ژوئیه ٢۰٢٢

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز جمعه ۳۰ ژوئن گفت عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای در نشست آتی این سازمان در روز سه‌شنبه ۴ ژوئیه به طور رسمی تایید خواهد شد.

هفته گذشته نیز بختیار حکیم‌اف، نماینده ریاست جمهوری روسیه در امور این سازمان، گفته بود جمهوری اسلامی ایران مراحل لازم برای عضویت کامل را انجام داده و ایران در اجلاس ۴ ژوئیه که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار می‌شود، به عنوان عضو کامل پذیرفته خواهد شد.

  • مزایای عضویت در شانگهای برای ایران

جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری در سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای، روز جمعه به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به نفع نظام جمهوری اسلامی است زیرا به آن یک پلاتفورم دیپلماتیک دیگر به منظور ارتقای جایگاه خود در صحنه بین‌المللی می‌دهد.» به گفته آقای برادسکی، پیوستن ایران به این سازمان همچنین با سیاست نگاه به شرق علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، و تعمیق روابط با روسیه و چین منطبق است.

برخی منتقدان با اشاره به خودداری جمهوری اسلامی از انتشار اسناد قراردادهای همکاری بلندمدت با چین و روسیه آن را نشانه‌ای از دادن امتیازهای بیش از حد به این دو کشور می‌دانند.

محمد قائدی، مدرس روابط بین‌الملل در دانشگاه جورج واشنگتن، با اشاره به ظهور قدرت‌های جدید همچون چین و به تبع آن سازمان‌هایی که منافع این قدرت‌های نوظهور را نمایندگی می‌کنند، نیز به صدای آمریکا گفت: «ایران تلاش دارد با بهره گیری از ظرفیت این سازمان‌ها، منافع امنیتی و اقتصادی خود را پیش ببرد.» به گفته او، جمهوری اسلامی امیدوار است با عضویت در این سازمان تاثیر تحریم‌ها را کم و شرکای منطقه‌ای را جایگزین غرب کند، بتواند از چتر حمایتی روسیه و چین برخوردار شود، و قدرت چانه‌زنی‌اش در برابر عربستان و ترکیه را که آنها نیز خواهان پیوستن به سازمان مزبور هستند افزایش دهد.

  • مزایا برای چین و روسیه

آقای قائدی در ارتباط با تمایل روسیه و چین به پیوستن ایران و عربستان به سازمان همکاری شانگهای گفت این سازمان «از نظر جمعیتی و جغرافیایی و به خصوص در حوزه انرژی» تقویت می‌شود. این مدرس روابط بین‌الملل افزود این مساله موجب افزایش قدرت چین و روسیه در برابر ایالات متحده و اروپا خواهد شد و علاوه بر آن، با توجه به وابستگی چین به نفت ایران و عربستان «بستری برای حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات» میان آنها فراهم می‌کند.

به باور جیسون برادسکی، تمایل روسیه و چین به پیوستن کشورهایی همچون ایران و عربستان به سازمان همکاری شانگهای در راستای تلاش آنها برای ایجاد شکاف در شبکه متحدان و شرکای ایالات متحده در سراسر جهان است. او افزود جمهوری اسلامی با پیوستن به این سازمان یک بلوک ضدغربی را تقویت خواهد کرد و گنجاندن عربستان سعودی در آن تلاشی برای «کاهش جایگاه و اهرم فشار واشنگتن» بر ریاض خواهد بود.

واشنگتن پیشتر گفته است تلاش چین برای اعمال نفوذ در سراسر جهان، سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه را تغییر نخواهد داد.

سازمان همکاری شانگهای که در سال ۲۰۰۱ تاسیس شد، یک اتحاد بین قاره‌ای است که بر همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی متمرکز است. این سازمان ضمن دربرگیری تقریبا ۴۰ درصد از جمعیت جهان، ۲۸ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد.

اعضای فعلی سازمان همکاری شانگهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، هند، پاکستان و ازبکستان هستند و ایران، افغانستان، بلاروس و مغولستان به عنوان «عضو ناظر» در این سازمان حضور دارند.

اختصاصی | کاخ سفید: خروج رابرت مالی رویکرد دولت بایدن در قبال ایران را تغییر نمی‌دهد

 

اختصاصی | کاخ سفید: خروج رابرت مالی رویکرد دولت بایدن در قبال ایران را تغییر نمی‌دهد


رابرت مالی

جان کربی، مقام ارشد رسانه‌ای کاخ سفید، روز جمعه درباره خروج رابرت مالی از وزارت خارجه ایالات متحده به صدای آمریکا گفت که تغییری در رویکرد دولت ایالات متحده در قبال جمهوری اسلامی ایران ایجاد نشده است.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز جمعه ۹ تیر در پاسخ به پرسش بخش فارسی صدای آمریکا در مورد تغییر احتمالی در رویکرد دولت جو بایدن در قبال ایران پس از خروج رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از وزارت خارجه، گفت که دگرگونی ایجاد نشده است.

او ابتدا اشاره کرد که توضیحات درباره علل تغییرات پرسنلی، و در این مورد درباره رابرت مالی، باید توسط وزارت امور خارجه آمریکا ارائه شود. اما به طور کلی «هیچ تغییری در رویکرد ثابتی که ما نسبت به ایران داریم ایجاد نشده است، خواه این رویکرد درباره مقابله با جاه‌طلبی‌های هسته‌ای آنها باشد، یا حمایت آنها از شبکه‌های تروریستی، یا تهدید آنها برای کشتیرانی در آب‌های آزاد، و یا حمایت آنها از روسیه در تجاوزش به اوکراین.»

این مقام رسانه‌ای شورای امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد: «ما به مقابله با رفتارهای بی‌ثبات کننده ایران در هماهنگی با متحدان و شرکای خود ادامه خواهیم داد. ما به اعمال فشار بر ایران ادامه خواهیم داد. ما می‌خواهیم ببینیم ایران تصمیمات بهتری می‌گیرد و ما به تعامل مناسب برای بیرون آوردن آمریکایی‌هایی که به ناحق بازداشت شده‌اند ادامه می‌دهیم، و این رویکرد تغییر نخواهد کرد.»

جان کربی افزود: «رویکرد رئیس جمهوری [جو بایدن] در قبال ایران ثابت بوده است و من پیش‌بینی می‌کنم که شاهد ادامه آن باشیم.»

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نیز روز پنجشنبه در واکنش به خبرهای منتشر شده درباره رابرت مالی به خبرنگار صدای آمریکا گفت که او در مرخصی است و آبراهام پالی در حال حاضر به جای او انجام وظیفه می‌کند.

میلر توضیح بیشتری نداد.

رسانه‌های آمریکایی روز گذشته گزارش دادند که در ادامه تحقیقات درباره احتمال «سوءاستفاده از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده»، ابتدا مجوز امنیتی مالی تعلیق شد، اما از روز پنجشنبه او به مرخصی بدون حقوق فرستاده شد.

در این بین سایت آکسیوس به نقل از مالی نوشت: «رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه گفته که مجوزها و دسترسی‌های امنیتی او در دست بررسی است و او انتظار دارد که تحقیقات «به نحو مطلوب و به زودی» به پایان برسد.»

شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که از مدتی پیش مجوز دسترسی امنیتی رابرت مالی به خاطر تحقیقات امنیتی دیپلماتیک در وزارت خارجه آمریکا درباره سوء استفاده احتمالی از اطلاعات طبقه‌بندی شده به حالت تعلیق درآمد. جزئیاتی از این «سوءاستفاده احتمالی» در این گزارش گفته نشده است.

در همین رابطه، آسوشیتدپرس نوشت، یک ماه پیش در حاشیه یک نشست محرمانه درباره ایران در کنگره آمریکا، غیبت آقای مالی مورد توجه قرار گرفت اما در آن زمان گفته شد رابرت مالی به دلایل شخصی که احتمالا به سلامتی خانواده‌اش مربوط است، در مرخصی است.

نیویورک تایمز نیز گزارش داد از دو ماه پیش مجوز دسترسی امنیتی‌ (سکوریتی کلیرنس) رابرت مالی قطع شد و او به «مرخصی با حقوق» فرستاده شد اما روز پنجشنبه او رسما به «مرخصی بدون حقوق» فرستاده شد تا تحقیقات درباره او پایان یابد.

مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در وزارت خارجه ایالات متحده بود. او دو سال پیش در پی روی کار آمدن دولت جو بایدن به این مقام رسید. او در حالی به این سمت رسید که در زمان دولت اوباما، او در توافق هسته‌ای با ایران نقش داشت. پیش از مالی، برایان هوک در دولت ترامپ در این سمت بود.

ایران به قطعنامه سازمان ملل برای بررسی سرنوشت مفقودشدگان جنگ سوریه رای منفی داد

 

ایران به قطعنامه سازمان ملل برای بررسی سرنوشت مفقودشدگان جنگ سوریه رای منفی داد


آوارگان سوری در مرز لبنان. آرشیو

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه قطعنامه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن نهادی مستقل سرنوشت بیش از ۱۳۰ هزار فرد مفقود‌شده در جریان درگیری‌ها در سوریه را بررسی می‌کند.

این قطعنامه، واکنشی به درخواست‌های خانواده‌های این افراد است و با رأی مثبت ۸۳ عضو مجمع در مقابل ۱۱ رای منفی و ۶۲ رأی ممتنع توسط ۱۹۳ عضو این مجمع به تصویب رسید.

سوریه از مخالفان این قطعنامه بود و گفت با نهاد جدید همکاری نخواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، کره شمالی، ونزوئلا و کوبا نیز به این قطعنامه رأی منفی دادند.

نهاد مستقل تحت نظارت سازمان ملل متحد، در راستای «روشن کردن سرنوشت و محل نگهداری افراد مفقود‌شده و حمایت از قربانیان، بازماندگان و خانواده‌های آنها» فعالیت خواهد کرد.

قطعنامه تأکید می‌کند که طی ۱۲ سال جنگ در سوریه «پیشرفت اندکی» در کاهش رنج خانواده‌ها و تعیین سرنوشت و محل نگهداری افراد ناپدید شده حاصل شده است.

بر اساس این قطعنامه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد باید طی ۸۰ روز کاری شرایط را به نهاد جدید ارائه دهد و اقداماتی را برای تأسیس سریع آن انجام دهد.

همچنین دبیرکل سازمان ملل، ۱۰۰ روز کاری فرصت دارد تا گزارشی درباره اجرای قطعنامه ارائه کند.

اولیویه ماس، سفیر لوکزامبورگ در سازمان ملل متحد، پیش از رأی‌گیری در مجمع عمومی گفت خانواده‌های مفقودشدگان به ویژه زنان، در جریان گشتن دنبال عزیزان خود روزانه با مشکلات اداری و قانونی، بلاتکلیفی مالی و آسیب‌های عمیقی روبرو می‌شوند.

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز به عدم هماهنگی کافی میان نهادهای کنونی که به موضوع مفقود‌شده‌های سوریه رسیدگی می‌کنند اشاره کرد و گفت خانواده‌ها اغلب ناپدید شدن را به چندین مکان مختلف گزارش می‌کردند.

بسام صباغ، نماینده سوریه در سازمان ملل متحد، این قطعنامه را «سیاسی» دانست و گفت به وضوح «مداخله آشکار در امور داخلی» سوریه و «رویکرد خصمانه» آمریکا و کشورهای غربی علیه کشورش را نمایان می‌کند.

او ادعا کرد که به تمامی گزارش‌های مفقود‌شده‌ها رسیدگی شده است و گفت بر اساس قوانین سوریه و «اطلاعات و منابع موجود»، تحقیقات مستقلی در این رابطه انجام شده است.

جفری دی لاورنتیس، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، پیدا کردن این افراد و بازگرداندن اجساد جان‌باختگان به خانواده‌هایشان را «ضرورتی اخلاقی و انسانی» دانست و گفت بسیاری از مفقود‌شده‌ها توسط طرف‌های درگیر گرفته و یا بازداشت شده‌اند از جمله کسانی که به دست عوامل داعش و سایر گروه‌های تروریستی افتاده‌اند.

درگیری‌ها در سوریه که سیزدهمین سال خود را پشت سر می‌گذارد جان نزدیک به نیم میلیون نفر را گرفته و نیمی از جمعیت ۲۳ میلیونی این کشور را آواره کرده است.

کمیسیون بین‌المللی مفقودشده‌ها بر اساس برآوردهای سازمان ملل تخمین زده است که در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۳۰ هزار سوری در نتیجه درگیری‌ها مفقود شدند.

پیشتر، بیش از صد سازمان مدنی و ۲۳ کارشناس حقوق بشر سازمان ملل از مجمع عمومی خواسته بودند تا یک نهاد مستقل برای رسیدگی به وضعیت مفقودشده‌ها ایجاد کرده و «از حق خانواده‌ها برای دانستن حقیقت» حمایت کند.

تحقیقات در وزارت خارجه آمریکا درباره رابرت مالی و احتمال «سوء‌استفاده از اطلاعات محرمانه»

 

تحقیقات در وزارت خارجه آمریکا درباره رابرت مالی و احتمال «سوء‌استفاده از اطلاعات محرمانه»


رابرت مالی

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه هشتم تیرماه اعلام کرد رابرت مالی در مرخصی اجباری است و آبرام پِیلی موقتا عهده‌دار وظیفه او در امور ایران می‌شود.

متیو میلر این موضوع را در خصوص وضعیت رابرت مالی در کنفرانس خبری خود مطرح کرد بدون آن‌که اشاره‌ای به جزییات این رخداد بکند.

این در حالی است که رابرت مالی به باراک راوید، خبرنگار وب سایت اکسیوس، گفت: «به من اطلاع داده شده که مجوز دسترسی امنیتی‌ام (سکوریتی کلیرنس) در دست بررسی است. اطلاعات بیشتری در این زمینه به من ارائه نشده، اما انتظار دارم تحقیقات به نحو مطلوبی پیش برود و این موضوع به زودی حل شود. طی این مدت من در مرخصی اجباری هستم.»

در همین زمینه، یک مقام آمریکایی به «سی‌ان‌ان» گفت که مجوز دسترسی امنیتی رابرت مالی در بحبوحه تحقیقات امنیتی دیپلماتیک در وزارت امور خارجه (آمریکا) در مورد سوء استفاده احتمالی از اطلاعات طبقه‌بندی شده به حالت تعلیق درآمد.

یک منبع آگاه دیگر هم به «سی‌ان‌ان» گفت، آقای مالی بعد از ظهر پنجشنبه به مرخصی اجباری بدون حقوق فرستاده شده است.

یک مقام آمریکایی هم که خواست نامش فاش نشود، در گفت‌وگو با این شبکه خبری اظهار داشت: «برای مدتی پس از آغاز تحقیقات وزارت امور خارجه آمریکا، رابرت مالی در کار باقی ماند٬ اما اجازه دسترسی به اطلاعات طبقه‌بندی شده را نداشت.»

طبق این گزارش، این تحقیقات به تعلیق مجوز امنیتی رابرت مالی در دو ماه گذشته منجر شد.

دو منبع مطلع از این موضوع در مصاحبه با «سی‌ان‌ان» تأیید کردند که در تحقیقات وزارت خارجه آمریکا در خصوص مجوز دسترسی امنیتی رابرت مالی یک «مشکل» شناسایی شده است.

طبق این گزارش، در ماه‌های اخیر آقای مالی نقش مهم خود را در تلاش‌ها برای آزادی آمریکایی‌هایی که در ایران بازداشت شده‌اند، حفظ کرده بود.

دو منبع به «سی‌ان‌ان» گفتند که او به طور منظم با خانواده‌های آمریکایی‌های بازداشت شده در ایران در تماس بوده و در هفته گذشته با آنها صحبت کرده است.

در همین حال، اخیرا گزارش‌هایی در خصوص تعامل آقای مالی با سفیر ایران در سازمان ملل متحد در اوایل سال جاری میلادی منتشر شده بود، اما مشخص نیست که آیا این تعامل قبل از تعلیق مجوز دسترسی امنیتی او بوده است یا پس از آن.

رابرت مالی در ژانویه سال ۲۰۲۱ و به دنبال روی کار آمدن دولت جو بایدن به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران منصوب شد. دولت جو بایدن تلاش کرد پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای موسوم به برجام در سال ۲۰۱۸، این توافق را احیا کند و به این توافق برگردد.

آقای مالی در مذاکرات غیرمستقیم با ایران برای احیای برجام نقش مهمی برعهده داشت. این مذاکرات تابستان گذشته بدون نتیجه‌ای متوقف شد.

طی هفته‌های گذشته برخی رسانه‌های غربی از احتمال تفاهم «شفاهی و محدود» ایران و آمریکا در زمینه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی خبر دادند، اما مقامات دولت جو بایدن این موضوع را رد کرده‌اند.

با این حال شماری از نمایندگان جمهوری‌خواه در کنگره خواهان حضور رابرت مالی در این نهاد قانون‌گذاری در خصوص مذاکرات با ایران شده بودند.

وبسایت واشینگتن فری بیکن هفته گذشته گزارش داد، کمیته مطالعات جمهوری‌خواهان که بزرگ‌ترین فراکسیون محافظه‌کاران در کنگره آمریکا به شمار می‌رود، با اتکا به رهبران حزب جمهوری‌خواه سعی دارد در طرحی فوریتی، تحقیقات چندجانبه‌ای را در رابطه با مذاکرات محرمانه دولت بایدن با ایران آغاز کند.

این کمیته همچنین قصد دارد برای بخشی از تحقیقات خود رابرت مالی و برت مک‌گورک، هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا را نیز احضار کند، چرا که معتقد است این دو مقام دولت بایدن نقشی کلیدی را در دیپلماسی پشت درهای بسته با تهران ایفا می‌کنند.

نگاهی کوتاه به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

 

نگاهی کوتاه به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا


نامزدهای فعلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

با پیوستن ویل هرد، عضو پیشین مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوری‌خواه، به صف نامزدان رقابت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ تنور این انتخابات داغ‌تر شد.

برخی از کسانی که تا کنون نامزدی خود را اعلام کرده‌اند، به شرح زیر هستند:

  • حزب دموکرات

جو بایدن: رئیس جمهوری ۸۰ ساله ایالات متحده باید رای‌دهندگان آمریکایی را متقاعد کند که توانایی رهبری کاخ سفید برای یک دوره چهار ساله دیگر را دارد. متحدان بایدن می‌گویند او در انتخابات شرکت می‌کند زیرا تنها نامزد دموکرات است که توانایی شکست‌دادن ترامپ را دارد. او در سخنرانی اعلام نامزدی گفت وظیفه دارد از دموکراسی آمریکا دفاع کند. بایدن از هیچ رقیب دموکراتی تهدیدی جدی نمی‌بیند اما باید عملکرد خود در زمینه ایجاد شغل را بهبود بخشد.

جو بایدن
جو بایدن

رابرت اف کندی: این فعال ضد واکسن کارزار گسترده‌ای را برای شکست‌دادن بایدن را آغاز کرده است. کندی ۶۹ ساله فرزند رابرت اف کندی، سناتور پیشین آمریکایی، است که در سال ۱۹۶۸ در جریان کارزار انتخابات ریاست جمهوری ترور شد. او به دلیل انتشار اطلاعات نادرست درباره واکسن‌ها و همه‌گیری کووید-١٩، از فعالیت در یوتیوب و اینستاگرام محروم شده بود، اما پس از اعلام نامزدی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری، دوباره اجازه فعالیت در اینستاگرام یافت.

رابرت اف کندی
رابرت اف کندی

ماریان ویلیامسون: این نویسنده پرفروش و معلم مذهبی برای دومین بار است نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را اعلام می‌کند. او در انتخابات سال ۲۰۲۰ نیز نامزد بود اما پیش از آغاز رای‌گیری از رقابت‌ها انصراف داد. ویلیامسون در ماه مارس نامزدی خود در انتخابات را اعلام کرد.

ماریان ویلیامسون
ماریان ویلیامسون

  • حزب جمهوری‌خواه

دونالد ترامپ: رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده که ٧٧ سال سن دارد، در نوامبر سال گذشته و در میانه انتقادات برخی از جمهوری‌خواهان به دلیل حمایتش از نامزدهای راست افراطی در انتخابات میان‌دوره‌ای، نامزدی خود در انتخابات ۲۰۲۴ را اعلام کرد. او نیز همانند بایدن در میان طیف گسترده‌ای از رای‌دهندگان نامحبوب است. اما به‌رغم متهم شدن به چندین جرم فدرال به دلیل نحوه تعاملش با اسناد مربوط به امنیت ملی و نیز متهم شدن به پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های بزرگسالان، همچنان نفوذ زیادی در میان رای‌دهندگان جمهوری‌خواه دارد.

دونالد ترامپ
دونالد ترامپ

ران دسانتیس: او که در ماه مه از طریق توییتر نامزدی خود را اعلام کرد، در چندین مساله نسبت به ترامپ مواضعی راستگرایانه‌تر دارد. دسانتیس ۴۴ساله که در بیشتر نظرسنجی‌ها پس از ترامپ بیشترین محبوبیت را دارد، چند طرح مربوط به غیرقانونی‌کردن سقط جنین و کاهش محدودیت‌ها درباره مالکیت اسلحه را امضا کرده است. اگرچه این موضوعات ممکن است به او در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان کمک کند اما احتمالا موجب دور شدن رای‌دهندگان مستقل و میانه‌رو از او خواهد شد.

ران دسانتیس
ران دسانتیس

مایک پنس: معاون پیشین ریاست جمهوری آمریکا پس از حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به کنگره از ترامپ فاصله گرفته است. پنس ۶۴ ساله در سخنرانی اعلام نامزدی خود گفت ترامپ در زمان این حمله از او خواسته بود میان وی و قانون اساسی آمریکا یکی را انتخاب کند. مایک پنس افزود کسی که خود را بالاتر از قانون اساسی ببیند، نباید رئیس جمهوری شود. اما او نیز مانند دیگر نامزدهای جمهوری‌خواه پس از متهم شدن ترامپ به پرداخت حق‌السکوت، از ترس رنجاندن طرفداران پرشمار رئیس جمهوری پیشین به دفاع از وی پرداخت. پنس به عنوان یک محافظه‌کار سرسخت به حمایت مسیحیان تبشیری امید زیادی دارد.

مایک پنس
مایک پنس

نیکی هیلی: فرماندار پیشین کارولینای جنوبی و سفیر پیشین ایالات متحده در سازمان ملل متحد که ۵۱ سال سن دارد، در سخنرانی‌هایش پیشینه خود به عنوان دختر یک خانواده مهاجر هندی را با پیشینه ترامپ و بایدن مقایسه کرده است. او همچنین خود را به عنوان یک مدافع سرسخت منافع آمریکا در خارج معرفی کرده است. به گزارش رویترز، هیلی از حمایت حدود چهاردرصد از رای‌دهندگان جمهوری‌خواه برخوردار است.

نیکی هیلی
نیکی هیلی

تیم اسکات: او به عنوان تنها سناتور سیاه‌پوست جمهوری‌خواه خارج از ایالت خود، کارولینای جنوبی، اسم و رسم آنچنانی ندارد اما خوشبینی و تلاشش برای متحد کردن حزب جمهوری‌خواه موقعیت ویژه‌ای برایش در برابر دیگر نامزدها ایجاد کرده است. اسکات ۵۷ ساله که در ماه مه نامزدی خود را اعلام کرد، تنها از حمایت یک درصد از رای‌دهندگان جمهوری‌خواه برخوردار است.

تیم اسکات
تیم اسکات

ویوک راماسوامی: این سرمایه‌گذار و مدیراجرایی سابق در زمینه بیوتکنولوژی که ٣٧ سال سن دارد، در سال ۲۰۲۲ شرکتی را راه‌اندازی کرد تا دیگر شرکت‌ها را با هدف کنارگذاشتن طرح‌های زیست‌محیطی و اجتماعی تحت فشار قرار دهد. به نظر نمی‌رسد این نامزد جوان شانس زیادی برای موفقیت در انتخابات داشته باشد.

ویوک راماسوامی
ویوک راماسوامی

کریس کریستی: فرماندار پیشین نیوجرسی که ۶۰ سال سن دارد، از مشاوران کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ بود اما پس از ورود ترامپ به کاخ سفید، به یکی از منتقدان او تبدیل شد. کریستی که در ابتدای ماه مه نامزدی خود را اعلام کرد، طبق یک نظرسنجی رویترز/ایپسوس از حمایت تنها یک درصد از رای‌دهندگان جمهوری‌خواه برخوردار است.

کریس کریستی
کریس کریستی

آسا هاچینسون: فرماندار پیشین آرکانزاس که در ماه مه نامزدی خود را اعلام کرد، از ترامپ خواسته برای رسیدگی به اتهامات وارده در نیویورک از نامزدی خود انصراف دهد. او همچنین به تجربه خود در زمینه کاهش مالیات‌ها و ابتکارات ایجاد مشاغل اشاره کرده است. با این وجود، هاچینسون بیرون از آرکانزاس شهرت زیادی ندارد.

آسا هاچینسون
آسا هاچینسون

داگ بورگوم: او که در اوایل ماه جاری میلادی نامزدی‌اش را اعلام کرد، در حال حاضر دومین دوره چهارساله به عنوان فرماندار داکوتای شمالی را پشت سر می‌گذارد. بورگوم ۶۶ ساله کسب و کار موفقی در زمینه نرم‌افزار داشت و در سال ۲۰۰۱ آن را به مایکروسافت فروخت. او که طرفدار مالیات کم و مقررات سبک است، تلاش می‌کند خود را به عنوان یک محافظه‌کار سنتی معرفی کند که بر اقتصاد و امنیت ملی متمرکز خواهد بود.

داگ بورگوم
داگ بورگوم

فرانسیس سوارز: شهردار ۴۵ ساله میامی تنها نامزد لاتین‌تبار در حزب جمهوری‌خواه و سومین از فلوریدا در کنار ترامپ و دسانتیس است. سوارز که اصالتی کوبایی دارد، نامزدی خود را با انتشار ویدیویی اعلام کرد که در آن مشغول دویدن است. او بزرگ‌شده شهر میامی است و در دوران تصدی بر شهرداری میامی، بر رونق اقتصادی مبتنی بر فناوری نظارت داشته است.

فرانسیس سوارز
فرانسیس سوارز

ویل هرد: این مامور مخفی پیشین سازمان اطلاعات مرکزی، سیا، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا بود. هرد ۴۵ ساله و سیاه‌پوست که گهگاهی به انتقاد از ترامپ می‌پردازد، در سخنرانی اعلام نامزدی‌اش بر مسائل اقتصادی و فراگیری بیشتر در آمریکا متمرکز بود.

ویل هرد
ویل هرد

لَری اِلدِر: این مفسر سیاسی راست‌گرا و مجری محافظه‌کار برنامه‌های رادیویی ۲۰ آوریل سال جاری ورود خود به رقابت‌های مقدماتی درون‌حزبی جمهوری‌خواهان برای تعیین نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را اعلام کرد.

اِلدِر ٧١ ساله از طرفداران ترامپ است و پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ در دفاع از او و بدون ارائه هیچ مدرک قانونی، صحت انتخابات را زیر سوال برده بود. او همچنین نسبت‌دادن حادثه ۶ ژانویه و حمله به کنگره، به دونالد ترامپ را «غیرمنصفانه» خوانده است.

لَری اِلدِر در انتخابات ۲۰٢١ برای تصدی بر کرسی فرمانداری ایالت کالیفرنیا، از گوین نیوسام رقیب دموکرات خود شکست خورد.

لری الدر
لری الدر
  • مستقل

کرنل وست: این فیلسوف و فعال سیاسی ترقی‌خواه، روز دوشنبه ۲۶ ژوئن به عنوان نامزد مستقل کارزار خود برای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ را آغاز کرد.

وست ۷۰ ساله «مبارزه با فقر، حبس‌های فله‌ای، پایان دادن به جنگ‌ها و فروپاشی زیست محیطی، تضمین مسکن، مراقبت‌های بهداشتی، تحصیل، و دستمزد کافی برای همه» را از دلایل نامزدی خود برای انتخابات عنوان کرده است.

او در حال حاضر استاد الهیات در دانشگاه نیویورک است و سابقه تدریس در دانشگاه‌هایی همچون هاروارد و پرینستون را نیز دارد.

به نظر نمی‌رسد کورنل وست شانس چندانی برای پیروزی در انتخابات داشته باشد اما جذب احتمالی آرای بخشی از رای‌دهندگان دموکرات از سوی او می‌تواند برای نامزد نهایی این حزب مشکل‌ساز شود.

کرنل وست
کرنل وست

مماشات مدیرکل آژانس با اخوندها: ادامه غنی‌سازی توسط ایران سبب افزایش نگرانی‌ها شده است

 

مماشات مدیرکل آژانس با اخوندها: ادامه غنی‌سازی توسط ایران سبب افزایش نگرانی‌ها شده است


تاسیسات هسته‌ای ایران. آرشیو

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت جمهوری اسلامی ایران «همچنان به فعالیت‌های غنی‌سازی خود ادامه می‌دهد و البته این موجب افزایش نگرانی‌ها می‌شود.»

رافائل گروسی در گفت‌وگو با کانال تلویزیونی «فرانسه ۲۴» با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران طی سه ماه به رغم توافق میان جمهوری اسلامی و آژانس درباره نظارت‌های پادمانی و راستی‌آزمایی گفت توافق مزبور در سطح و سرعتی که آژانس انتظار داشت اجرایی نشده است.

گروسی گفت: «توافق کردیم ایران با آژانس همکاری کند، بعضی فعالیت‌ها را محدود کند، و به ما اجازه بدهد ظرفیت‌های نظارتی بیشتری اضافه کنیم.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: «توافق ما با آنها برای راستی‌آزمایی بیشتر در سطحی که انتظار داشتم عملی نشده است. باید با ما کار کنند.»

به گفته او برجام در حال حاضر «در وضعیت بسیار بدی» قرار دارد و عملا یک «پوسته خالی» است که اگرچه کسی پایان آن را اعلام نکرده اما هیچ فعالیت دیپلماتیکی حول آن انجام نمی‌شود.

گروسی تصریح کرد آژانس از هرگونه اقدام برای تنش‌زدایی استقبال می‌کند اما توافق باید «قابل راستی‌آزمایی» باشد.

او افزود: «اگر هرگونه توافق جایگزینی حاصل شود، امیدوارم برای راستی‌آزمایی واقعی بودن تعهدات از ما دعوت شود و [این توافق] فقط یک تکه کاغذ نباشد.»

گفتنی است آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه در تازه‌ترین اظهارنظر درباره توافق با ایران گفت: «با آن که ما همچنان مایل به پیدا کردن مسیرهای دیپلماتیک هستیم، هیچ توافقی در چشم‌انداز نیست.»

او درباره روابط آینده آمریکا با ایران گفت، واشنگتن جمهوری اسلامی ایران را بر اساس اقداماتش قضاوت می‌کند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، با امید به بازگشت به توافق برجام که دونالد ترامپ آن را لغو کرد، به قدرت رسید.

اما مذاکرات هسته‌ای که با میانجی‌گری اتحادیه اروپا جریان داشت شکست خورد و اعتراضات و سرکوب‌های گسترده در ایران که پس از مرگ مهسا امینی در «گشت ارشاد» رخ داد، واشنگتن را به طور فزاینده‌ای برای دستیابی به توافق با روحانیون حاکم بر ایران مردد کرد.

اختلال در اینترنت و برقراری جو امنیتی در زاهدان همزمان با برگزاری راهپیمایی سکوت

 

اختلال در اینترنت و برقراری جو امنیتی در زاهدان همزمان با برگزاری راهپیمایی سکوت


اعتراض مردم در زاهدان (آرشیو)

همزمان با اختلال اینترنت و برقراری جو امنیتی در زاهدان، نمازگزاران این شهر روز جمعه ۹ تیرماه راهپیمایی سکوت برگزار کردند.

بر پایه برخی گزارش‌ها، حفظ سکوت در این راهپیمایی به درخواست مولوی عبدالحمید، روحانی بانفوذ اهل سنت، و به نشانه احترام به ایام عید قربان انجام شده است.

در جریان ماه رمضان سال جاری نیز مولوی عبدالحمید از معترضان خواسته بود به نشانه احترام به این ماه مذهبی از سردادن شعار در طول راهپیمایی روز جمعه خودداری کنند.

مولوی عبدالحمید که روز پنجشنبه و به مناسبت عید قربان سخنرانی کرده بود در نماز جمعه این هفته در زاهدان حضور نداشت و این مراسم مذهبی توسط مولوی عبدالغنی بدری، معاون آموزشی دارالعلوم و امام جمعه موقت زاهدان، برگزار شده است.

در همین حال وبسایت «نت بلاکس» که وضعیت اینترنت در جهان را رصد می‌کند از بروز اختلال اینترنت در جریان راهپیمایی ضدحکومتی در نماز جمعه‌های زاهدان خبر داده است. به گزارش «نت‌بلاکس» اختلال مزبور با الگوی ثابت قطع اینترنت در جریان برگزاری تظاهرات مشابه مطابقت دارد.

  Confirmed: Metrics show a disruption to internet connectivity in Zahedan, #Iran, during weekly anti-government protests at Friday prayers; the incident is consistent with the established pattern of internet shutdowns targeting demonstration


 

همزمان وبسایت «حال وش» که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد، از بازداشت چند نفر در اطراف مسجد مکی و مصلای زاهدان به وسیله ماموران امنیتی خبر داده است.

از هویت بازداشت‌شدگان و دلیل بازداشت آنها خبری منتشر نشده است.

به گزارش «حال وش» نیروهای لباس شخصی روز پنجشنبه ۸ تیرماه نیز دو نفر به نام‌های عمران براهویی و علی احمد لجه‌ای را به دلیل «نصب بنر تبریک عید قربان به مولوی عبدالحمید» در زاهدان بازداشت کردند.


 

وبسایت «حال وش» همچنین از حضور نیروهای انتظامی در اطراف مسجد الخلیل در شهر خاش در روز جمعه ۹ تیرماه و برقراری جو شدید امنیتی به مدت چند ساعت در این شهر خبر داده است.

تظاهرات اعتراضی روزهای جمعه در شهرهای استان سیستان و بلوچستان از سال گذشته و در پی کشته شدن بیش از یکصد تن از نمازگزاران زاهدان در روز جمعه ۸ مهرماه آغاز شده و تاکنون نیز ادامه یافته است.

تلاش‌های حکومت ایران برای توقف این تظاهرات اعتراضی با توسل به افزایش فشارها و بازداشت گسترده معترضان در سیستان و بلوچستان تاکنون بی‌نتیجه باقی مانده است.

ضرب‌و‌شتم در حاشیه تمرین استقلال؛ وزارت ورزش قول بررسی داد، فدراسیون مهاجمان را ممنوع‌الورود کرد

 

ضرب‌و‌شتم در حاشیه تمرین استقلال؛ وزارت ورزش قول بررسی داد، فدراسیون مهاجمان را ممنوع‌الورود کرد

هانی کُرده، از «اشرار بنام تهران» که در حاشیه تمرین تیم استقلال به هواداران حمله کرد

حراست وزارت ورزش و جوانان در واکنش به حواشی تمرین تیم استقلال در روز پنج‌شنبه، هشتم تیر، اعلام کرد که مدیر باشگاه تذکر داده است، فدراسیون فوتبال نیز مهاجمان را از حضور در ورزشگاه‌ها منع کرد.

خبرگزاری تسنیم چند ساعت پس از برگزاری تمرین تیم استقلال اعلام کرد: «برخورد انجام‌شده از سوی برخی افراد با یکی از هواداران استقلال در جریان تمرین امروز تیم استقلال، پای حراست وزارت ورزش و جوانان را به این موضوع باز کرد و قرار است این موضوع به‌صورت ویژه دنبال شود.»

در این خبر به نام فرد مهاجم اشاره نشده، اما به نظر می‌رسد که منظور «هانی خمانه‌دار» مشهور به «هانی کرده» باشد.

بر اساس ویدئوهای منتشرشده در جریان تمرین روز پنج‌شنبه تیم استقلال، این فرد که روی صندلی‌های کنار زمین نشسته بود، با شدت گرفتن شعارهای انتقادی هواداران، از سکوها بالا رفت تا همراه با دوستانش به ضرب‌ و شتم منتقدان مدیر باشگاه بپردازد.

سایت تابناک از هانی خمانه‌دار با عنوان یکی از «اشرار به‌نام تهران» نام برده که «مناسباتی با برخی مسئولان دارد و در مهمانی‌هایشان شرکت کرده. تنها شروری است که پورشه سوار می‌شود. از گنده‌‌لات‌های صاحب بار نیز هست. به این معنا که از موادفروش‌های یک منطقه حساب می‌گیرد.»

به گزارش تسنیم، حراست وزارت ورزش به مدیریت باشگاه استقلال نیز «تذکر» داده و قرار شده است که اتفاقات رخ‌داده در تمرین روز پنج‌شنبه «به دقت مورد بررسی قرار گیرد».

در پی انعکاس گسترده حوادث نخستین تمرین استقلال و اعتراض هواداران به حضور اشرار تحت حمایت حجت کریمی، این باشگاه با صدور بیانیه‌ای، عذرخواهی کرده بود.

در همین حال کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال روز جمعه اعلام کرد که «هانی خلیفه‌دار»، «پیام نظری» و «علی تشتکی» از حاضران در جلسه تمرین تیم فوتبال استقلال که به هواداران این تیم حمله کردند «تا اطلاع ثانوی از حضور در کلیه ورزشگاه‌های ورزشی فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی محروم هستند.»

فدراسیون فوتبال هم‌چنین از حجت کریمی، سرپرست مدیرعاملی و رئیس کانون هواداران باشگاه نیز دعوت کرده است تا روز دوشنبه ۱۲ تیر در کمیته انضباطی حضور پیدا کنند.

بلژیک خواستار توضیح تهران درباره «جاسوسی» تیم زاکانی از مخالفان جمهوری اسلامی شد

 

بلژیک خواستار توضیح تهران درباره «جاسوسی» تیم زاکانی از مخالفان جمهوری اسلامی شد


عکس روزنامه هاال‌ان از عبدالمطهر محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، که گفته می‌شود در حال گرفتن فیلم از مخالفان ایرانی است

وزیر خارجه بلژیک که برای چهارمین بار مجبور شد درباره صدور ویزا به علیرضا زاکانی به نمایندگان این کشور توضیح دهد، اعلام کرد که از ایران خواسته درباره «جاسوسی» تیم همراه زاکانی از اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خاک بلژیک توضیح دهد.

حاجا لحبیب شامگاه پنج‌شنبه، هشتم تیر، در پارلمان بلژیک گفت که از سازمان امنیت داخلی این کشور خواسته که درباره عملکرد هیئت ایرانی همراه با علیرضا زاکانی شهردار تهران در بروکسل تحقیق کند.

او گفت: «دو نفری که علاقه خاصی به تظاهرات [مخالفان جمهوری اسلامی در بروکسل] نشان می‌دادند و مشغول عکس گرفتن بودند توسط پلیس رهگیری شدند و مشخص شد که آنها جزو هیئت ایرانی هستند.»

زاکانی به همراه ۱۳ نفر دیگر از حکومت ایران سه هفته پیش، برای شرکت در یک کنفرانس با حضور شهرداران شهرهای بزرگ جهان به بروکسل سفر کرد. این سفر با اعتراض ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی همراه شد.

رسانه‌های بلژیکی در روزهای اخیر از اقدامات «جاسوسی» اعضای تیم زاکانی از اپوزیسیون جمهوری اسلامی خبر دادند و برخی از این رسانه‌ها روز پنج‌شنبه شواهد تازه‌ای را در این زمینه منتشر کردند.

دو برادر بلژیکی ایرانی‌تبار که یکی از آنها در تظاهرات علیه حضور زاکانی در بروکسل شرکت کرده بود، به رسانه‌ها گفته‌اند که پس از این سفر، مادرشان در ایران «تحت بازداشت و بازجویی» نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی قرار گرفت.

بر اساس گزارش رسانه‌های بلژیک، اعضای هیئت ایرانی همراه با زاکانی با موبایل‌ یا دوربین از تظاهرات ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی در بروکسل فیلم گرفتند.

رسانه‌های بلژیک همچنین عکس عبدالمطهر محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، را منتشر کرده‌اند که گفته می‌شود در حال گرفتن فیلم از مخالفان ایرانی است.

وزیر خارجه بلژیک شامگاه پنج‌شنبه در واکنش به انتشار این گزارش‌ها گفت: «این غیرقابل قبول است که کسی از یک دیدار رسمی برای نظارت بر مخالفان ایرانی در بلژیک استفاده کند.»

خانم لحبیب با اشاره به تماس خود با سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل اضافه کرد: «من خواستار واکنش سریع ایران و همچنین شفاف‌سازی در خصوص رفتار شهردار تهران در خاک خود شدم.»

این اولین بار نیست که اقدامات نیروهای جمهوری اسلامی یا عوامل منتسب به حکومت ایران برای جاسوسی از ایرانیان، به‌ویژه ایرانیانی که در تظاهرات علیه جمهوری اسلامی در خارج از کشور حاضر می‌شوند، جنجالی می‌شود.

علاوه بر جمهوری اسلامی، کشورهای چین و ترکیه نیز نیروهای بسیاری را برای جاسوسی از مخالفان خود در خارج از مرزهای کشورشان استخدام کرده‌اند.

نجات وزیر خارجه بلژیک از بحران سیاسی اخیر

همچنین در پی بحران سیاسی به وجود آمده به دلیل صدور ویزا برای علیرضا زاکانی، پارلمان بلژیک سرانجام به یک طرح حمایتی از وزیر خارجه بلژیک رای مثبت داد.

این طرح که از سوی حزب لیبرال بلژیک (حزبی که حاجا لحبیب متعلق به آن است) تدوین شده بود در جلسه شامگاه پنج‌شنبه از مجموع ۱۳۳ رای‌دهنده، ۷۹ رای مثبت، ۵۰ رای منفی و چهار رای ممتنع کسب کرد.

روز پنج‌شنبه رهبر نمایندگان سوسیالیست پارلمان بلژیک خواستار کناره‌گیری لحبیب شده بود، اما رای مثبت اعضای همین حزب به این طرح، موجب شد که وزیر خارجه کنونی از خطر حذف از دولت نجات یابد.

پیشتر او از سوی بسیاری از نمایندگان متهم شده بود که «در مقابل ظالمان نمی‌ایستد» و با صدور ویزا برای ۱۴ مقام جمهوری اسلامی، امنیت اپوزیسیون جمهوری اسلامی در بلژیک را به خطر انداخته است.

حضور دو نهاد اطلاعاتی در روند تصمیم‌گیری برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها، در پی تصویب در شورای امنیت

 

حضور دو نهاد اطلاعاتی در روند تصمیم‌گیری برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها، در پی تصویب در شورای امنیت


زنان طرفدار تیم فوتبال استقلال در ورزشگاهی در ایران

رئیس فدراسیون فوتبال ایران روز جمعه، ۹ تیر، خبر داد که در پی تصویب ورود زنان به ورزشگاه‌ها در شورای عالی امنیت ملی، اکنون دو وزارتخانه و دو نهاد اطلاعاتی برای چگونگی حضور آنان تصمیم خواهند گرفت.

در حالی که فشارهای فیفا بر فدراسیون فوتبال ایران در مورد لزوم حضور زنان در ورزشگاه‌ها ادامه دارد، رئیس این فدراسیون اعلام کرد که این موضوع پس از چند سال، سرانجام در «شورای امنیت ملی» تصویب شده است.

به گزارش سایت فدراسیون فوتبال، مهدی تاج روز جمعه اعلام کرد که پس از تصویب حضور زنان در ورزشگاه‌ها از سوی شورای امنیت ملی، «کارگروهی» برای آن تعیین شده است که تصمیم‌گیری درباره نحوه اجرا را بر عهده دارد.

به گفته آقای تاج، قرار شده است که «وزارتخانه‌های کشور و ورزش، همچنین فدراسیون فوتبال و دو دستگاه اطلاعاتی برای چگونگی ورود زنان به ورزشگاه برنامه‌ریزی ‌کنند.»

رئیس فدراسیون فوتبال درباره زمان اجرایی شدن این طرح چیزی نگفت.

موضوع بررسی حضور زنان در شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته بارها مطرح شده بود.

طیبه سیاوشی، نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی، ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ درباره بررسی موضوع حضور زنان در شورای امنیت ملی گفته بود که حسن روحانی، رئیس جمهور وقت و وزرای کشور و ورزش او با این موضوع موافق هستند.

او در ادامه «نظر برخی علما و مراجع» و «نبود پلیس زن به تعداد کافی» را از جمله موانع تصویب نهایی طرح حضور زنان در ورزشگاه‌ها عنوان کرده بود.

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، از پنج سال پیش از ایران خواسته بود که اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کند، ولی فدراسیون فوتبال و سایر نهادهای امنیتی و انتظامی به بهانه تأمین نبودن «زیرساخت‌ها» از اجرای این دستور طفره رفته‌اند.

جمهوری اسلامی سال گذشته پس از چند بازی ملی و باشگاهی که به شکل محدود اجازه حضور زنان در چند استادیوم فوتبال را داد، با آغاز اعتراض‌های سال ۱۴۰۱ بار دیگر درهای ورزشگاه‌ها را از بیم حضور زنان بدون حجاب اجباری و سر دادن شعارهای ضد حکومتی بست.

در سال‌های گذشته اخبار و تصاویر متعددی از برخورد خشونت‌آمیز نهادهای نظامی و امنیتی با زنان مشتاق به حضور در ورزشگاه‌ها منتشر شده است که از آن جمله می‌توان به حمله با اسپری فلفل به زنان پشت درهای ورزشگاه مشهد در روز ۹ فروردین پارسال اشاره کرد.

در فروردین‌ماه سال جاری باشگاه ملوان بندرانزلی در نامه‌ای رسمی به مساعد بودن زیرساخت‌های ورزشگاه سیروس قایقران برای ورود خانواده‌ها و زنان تاکید کرد.

اما فدراسیون فوتبال با بیان این که «حضور بانوان از استادیوم آزادی آغاز و سپس با صدور دستورالعمل برای شهرستان‌ها در استادیوم‌های دیگر اجرا خواهد شد» مانع حضور زنان در استادیوم انزلی شد.

انتقال چند ساعته پدر دادخواه به درمانگاه؛ هشدار نسبت به در خطر بودن جان منوچهر بختیاری

 

انتقال چند ساعته پدر دادخواه به درمانگاه؛ هشدار نسبت به در خطر بودن جان منوچهر بختیاری


منوچهر بختیاری

خانواده منوچهر بختیاری با انتشار ویدیویی خبر دادند که نیروهای امنیتی روز چهارشنبه پدر دادخواه و زندانی پویا بختیاری را پس از چند ماه محرومیت از درمان، از زندان چوبیندر قزوین به یک درمانگاه منتقل کرده‌ و ساعتی بعد او را به زندان بازگرداندند.

این در حالی است که به گفته این خانواده، پزشکان به دلیل پیشرفت بیماری، بر ضرورت مرخصی درمانی منوچهر بختیاری و بستری فوری او در یک بیمارستان تاکید کرده‌اند.

در بخشی از این ویدیو، تصاویری از منوچهر بختیاری، پدر دادخواه پویا بختیاری معترض کشته شده با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در اعتراضات آبان۹۸، در حالی مشاهده می‌شود که با اسکورت چندین نیروهای امنیتی زندان در حال انتقال به یک درمانگاه است.

در این تصاویر یک دست این پدر دادخواه زندانی با «دستبند» به یکی از ماموران بسته شده است و چندین مامور و نیروی امنیتی، او را در هنگام انتقال به درمانگاه احاطه کرده‌اند.

بخش دیگری از این ویدیو، لحظات از دیدار منوچهر محمدی با مادر پیرش، بی‌بی زهرا بختیاری، را روی نیمکتی در داخل درمانگاه نشان می‌دهد. نیروهای امنیتی حتی در داخل درمانگاه و در لحظات دیدار منوچهر بختیاری با مادر پیرش نیز حاضر به باز کردن دستبند این پدر دادخواه نشده‌اند.

مهرداد بختیاری با انتشار ویدیویی از انتقال برادرش منوچهر بختیاری به درمانگاه، نوشت: «روز چهارشنبه برادرم را برای معاینه به درمانگاه آوردند که بعد از یک سال و شش ماه توانستیم ببینیمش.»

عموی پویا بختیاری در ادامه به اعتراض به تداوم زندانی بودن، منوچهر بختیاری، به خاطر دادخواهی، تاکید کرد که «حق یک پدر دادخواه این نیست.»

مهرداد بختیاری همچنین نسبت به سلامت جسمی برادر خود ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که «جان منوچهر بختیاری در خطر است.»

همزمان صبا بختیاری، خواهر منوچهر بختیاری نیز در صفحه توییتر خود با بازنشر ویدیوی انتقال منوچهر بختیاری به درمانگاه نوشت: «فدای موهای سفیدتان شوم که سفید نبودند، فدای قلب مهربان‌تاان شوم که تمام مردم در قلب بزرگ‌تان جا دارند، فدای استقامت‌تان که چون دماوند پایدار است.»

منوچهر بختیاری که زندان چوبیندر قزوین محبوس است در ماه‌های اخیر با وجود بیماری از دسترسی به درمان محروم بوده است و انتقال پدر دادخواه پویا بختیاری، بعد از مدت‌ها به یک درمانگاه، در حالی صورت گرفت که سارا عباسی، همسر منوچهر بختیاری به سایت هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گفته است: بیماری پروستات او ۶۳ درصد پیشرفت کرده و دچار انسداد ادرار شده است و ۷۵ میلیمتر روده وارد فتق شده که اگر فورا جراحی صورت نگیرد به گره روده دچار می‌شود.»

سارا عباسی سی‌ام خرداد ماه نیز اعلام کرد که «منوچهر بختیاری ساعت یک بامداد سه شنبه سی‌ام خرداد، با درد شدید شکم و انسداد در ادرار بیهوش شده که او را با ویلچر به بهداری زندان منتقل کردند اما بهداری زندان تنها به تزریق یک سرم و نصب سوند اکتفا کرده و او را مجددا با شرایط نامساعد جسمی به سلول انفرادی بازگردانند.»

به گفته سارا عباسی، با وجود تاکید پزشک معالج مبنی بر «ضرورت بستی منوچهر بختیاری در بیمارستان خارج از زندان، حسن مددی، دادستان کرج، از آزادی و اعزام این پدر دادخواه به بیمارستان تخصصی و اعطای مرخصی درمانی به او ممانعت می‌کند.»

پویا بختیاری، معترض ۲۷ ساله در ۲۵ آبان ۱۳۹۸ در جریان اعتراضات مهرشهر کرج بر اثر شلیک مستقیم نیروهای حکومتی و اصابت گلوله جنگی به جمجمه کشته شد.

منوچهر بختیاری پس از کشته شدن فرزندش همواره دادخواه خون او بوده و به دلیل تداوم دادخواهی بارها بازداشت شد اما پس از آخرین بازداشت در اردیبهشت ۱۴۰۰ به سه سال و نیم حبس، دو سال و نیم تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد و در حال حاضر در زندان چوبیندر قزوین محبوس است.

خانواده بختیاری روز پنج‌شنبه هفتم اردیبهشت با اعلام اینکه دستگاه‌های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی بار دیگر برای منوچهر بختیاری پرونده جدیدی باز کرده‌ است، گفتند که «این دادگاه و حکم عادلانه نیست و مشروعیت ندارد.»

در جریان سفر شماری از خانواده‌های دادخواه به قزوین برای شرکت در دادگاه روز شنبه نهم اردیبهشت ماه برای «پرونده جدید منوچهر بختیاری»، در یک سانحه رانندگی مشکوک صدیقه تورانی مادر دادخواه فرهاد مجدم، جان خود را از دست داد.

ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری، نیز پس از کشته شدن پسرش بارها به دلیل دادخواهی تهدید و بازداشت شده و پس از آخرین بازداشت در بیستم تیر ۱۴۰۱ نزدیک به یک سال است که هم‌چنان زندانی است. شعبه ۱ دادگاه انقلاب کرج، مادر دادخواه پویا بختیاری را به ۵ سال زندان محکوم کرده است.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی روز نهم آبان ۱۴۰۱، ناهید شیرپیشه را در آستانه سومین سالگرد کشته شدن فرزندش پویا بختیاری، به بهانه انتقال به بیمارستان از زندان کچویی کرج خارج و به زندان مرکزی زنجان منتقل کردند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده شیرپیشه روز چهاردهم خرداد به سایت حقوق بشری هرانا با بیان اینکه «ناهید شیرپیشه از تیر ماه سال گذشته تاکنون ممنوع التماس بوده و طی هفته‌های اخیر نیز از امکان ملاقات با خانواده خود محروم شده است»، گفت که بی‌خبری از وضعیت این مادر دادخواه در زندان زنجان، به نگرانی‌های خانواده و نزدیکان او دامن زده است.

جمهوری اسلامی از سال‌های دهه ۶۰ خورشیدی تاکنون سوابق متعدد و طولانی از آزار، بازداشت و زندانی کردن خانواده‌های زندانیان سیاسی اعدام شده و معترضان کشته شده دارد و در ماه‌های اخیر فشار بر خانواده‌های دادخواه کشته شدگان اعتراضات آبان ۹۸ و همچنین کشته‌شدگان اعتراضات زن، زندگی، آزادی را تشدید کرده‌ است.

احضار و اعمال محدودیت در مورد او و میثم پیرفلک، پدر و مادر کیان پیرفلک، بازداشت سجاد پیر فلک عموی این کودک کشته شده، اعمال فشار و احضار هنگامه چوبین و بازداشت فواد چوبین، مادر و دایی آرتین رحمانی پیانی، نوجوان کشته شده و در دیگر خانواده‌های دادخواه ایذه، بخشی از این فشارهاست.

همچنین بازداشت دسته‌جمعی ده‌ها تن از خانواده‌های معترضان کشته شده سنندج، دیواندره و دهگلان، و بازداشت چند روزه همه اعضای خانواده ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان معترض کشته شده در مشهد، تنها بخشی فشارهای دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی بر خانواده‌های دادخواه در چند هفته اخیر است.

اتحادیه اروپا: ایران و بلاروس به حمایت خود از روسیه در جنگ اوکراین پایان دهند

 

اتحادیه اروپا: ایران و بلاروس به حمایت خود از روسیه در جنگ اوکراین پایان دهند


یک فروند پهپاد در آسمان کی‌یف که گفته می‌شود ساخت ایران است

سران اتحادیه اروپا پشتیبانی نظامی ایران و بلاروس از روسیه در جنگ اوکراین را محکوم کردند. این موضوع به‌عنوان یکی از نتایج نشست سران این اتحادیه در بروکسل در روز پنجشنبه ۸ تیر، تصویب شده است.

در سندی که به عنوان نتایج این نشست منتشر شده، آمده است: «شورای اروپا پشتیبانی نظامی مداوم ایران و بلاروس از تهاجم روسیه [در جنگ اوکراین] را محکوم می‌کند. بلاروس دیگر نباید به نیروهای مسلح روسیه اجازه استفاده از قلمروی خود را بدهد که شامل استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در آن قلمرو نیز می‌شود. ایران نیز دیگر نباید پهپادهای روسیه را تامین کند.»

سران اتحادیه اروپا در عین حال گفته‌اند، روسیه «همچنان از غذا به‌عنوان اهرمی برای جنگ استفاده می‌کند و به این طریق، به ایمنی غذایی جهان لطمه می‌زند.»

این سند در ادامه آورده است: «شورای اروپا از بابت آهستگی روند اجرای توافق مربوط به صادرات غلات از دریای سیاه، عمیقا نگران و خواهان از سرگیری سریع کل این عملیات است. همبستگی اتحادیه اروپا همچنان برای تقویت ایمنی غذایی، کارساز و مفید خواهد بود.»

اتحادیه اروپا در عین حال، از تصمیمی که برای افزایش سقف بودجه تسهیلات مربوط به صلح اروپا تا سه و نیم میلیارد یورو اتخاذ شده، استقبال کرده است.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از چهار منبع مطلع گزارش داد، دیپلمات‌های اروپایی به ایران اعلام کرده‌اند که تصمیم دارند تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ساخت موشک بالستیک در ایران را که تاریخ‌شان در ماه اکتبر به سر می‌رسد، تمدید کنند.

یکی از دلایلی که این منابع مطلع برای تمدید تحریم‌ها علیه ساخت موشک بالستیک در ایران برشمرده‌اند، استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در تهاجم به اوکراین بوده است. دلیل دیگر، در نظر گرفتن این احتمال بوده که ایران موشک‌های بالستیک روسیه را در جنگ اوکراین تامین کند.


عفو بین‌الملل خواهان لغو فوری حکم اعدام مجاهد کورکور شد

 

عفو بین‌الملل خواهان لغو فوری حکم اعدام مجاهد کورکور شد


مجاهد کورکور

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای، محاکمه و اتهامات مجاهد کورکور را «ساختگی» و «به شدت ناعادلانه» خواند، نسبت به خطر جدی و قریب الوقوع اجرای حکم اعدام این معترض بازداشت شده در شهر ایذه هشدار داد و از رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواست فورا حکم اعدام مجاهد کورکور را «لغو» کند.

در این بیانیه، سازمان عفو بین‌الملل با تاکید بر اینکه مجاهد کورکور از زمان بازداشت در معرض ناپدیدسازی قهری، شکنجه و «اعترافات اجباری» قرار گرفته است، افزود که او از دسترسی به دادرسی عادلانه، وکیل مستقل و انتخابی محروم بوده است و در دادگاهی نمایشی به استناد «اعترافات اجباری ناشی از شکنجه» به «اعدام محکوم» شده است.

عفو بین‌الملل گفت که در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده است که کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله، در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در اثر شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده است، تاکید کرد که خانواده پیرفلک و دیگر خانواده‌های دادخواه کشته شدگان ایذه نیز نیروهای امنیتی را عامل کشته شدن فرزندان خود معرفی کرده‌اند.

در این بیانیه به عدم دسترسی مجاهد کورکور به درمان نیز اشاره شده و آمده است که این معترض بازداشت شده در جریان حمله نیروهای امنیتی به هنگام بازداشتش از ناحیه پا مصدوم شده و در طول بازداشت نیز به جای درمان تحت شکنجه قرار گرفته است.

عفو بین‌الملل در بخشی از بیانیه خود خطاب به محسنی‌ اژه‌ای افزود: «از شما می خواهیم که فورا حکم محکومیت و اعدام مجاهد (عباس) کورکوری را لغو کنید و امکان دسترسی او به وکیل مستقل، مراقبت‌های پزشکی و ملاقات با خانواده‌اش را فراهم کنید.»

مجاهد کورکور از معترضان بازداشت‌شده در ایذه است. پس از کشته شدن کیان پیرفلک، کودک ۹ ساله اهل ایذه و چندین نوجوان، زن و جوان دیگر در شامگاه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، ابتدا مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله محسن رضایی اعلام کردند که عاملان این کشتار در «کمتر بیست و چهار ساعت بعد، وقتی قصد خروج از مرزهای شمال غربی کشور را داشتند، بازداشت شده‌اند.»

با این حال نیروهای امنیتی، یک ماه بعد در سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱ با حملۀ مسلحانه به روستای «پرسوراخ» در اطراف ایذه دو تن از جوانان معترض به نام‌های محمود احمدی و حسین سعیدی را کشتند و مجاهد(عباس) کورکور را نیز بازداشت کرده و رسانه‌های حکومتی، این‌بار او را متهم کشته شدن کیان و دیگر کشته شدگان ۲۵ آبان ایذه معرفی کردند.

سه ماه پس از بازداشت مجاهد کورکور، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، روز ۲۸ اسفند ماه بدون ذکر جزئیات از برگزاری دادگاه مجاهد کورکور خبر داد و اعلام کرد که دادستان ایذه در کیفرخواست، مجاهد کورکور را به «تیراندازی با سلاح جنگی، اخلال در نظم عمومی و ایراد خسارت عمده به تمامیت جسمانی منتج به جان باختن هفت نفر از جمله کیان پیرفلک» متهم کرده است.

همین خبرگزاری وابسته به قوه قضائیه روز جمعه، ۱۸ فروردین ۱۴۰۲، اعلام کرد که برای «عباس کورکوری مشهور به مجاهد کورکور» به عنوان «متهم اصلی کشته شدن کیان پیرفلک» حکم اعدام صادر شده اما این حکم «غیر قطعی» و «قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور» است.

این در حالی است که میثم پیرفلک، پدر کیان پیرفلک، که خود نیز در اثر اصابت گلوله در شامگاه ۲۵ آبان به شدت مجروح شده بود، پس از بهبود نسبی، با انتشار ویدیویی هرگونه اتهامی به مجاهد کورکور در ارتباط با کشته شدن فرزند خود، کیان، را رد کرد.

پدر کیان پیرفلک در این پیام ویدیویی گفت: «دادخواه خون پسرم هستم، من هیچ شکایتی از مجاهد کورکور و بچه‌های ایذه نکرده و نخواهم کرد چون من و همسرم به چشم خود دیدیم که نیروهای امنیتی به فرماندهی سردار عیدی علیپور، ماشین ما را به رگبار بستند، مرا زخمی کردند و پسرم را به قتل رساندند.»

خانواده‌های دیگر کشته‌شدگان ایذه از جمله خانواده میلاد سعیدیان‌جو، نیز به طور رسمی اعلام کرده‌اند که شکایتی از مجاهد کورکور ندارند و نیروهای امنیتی حکومتی را عامل شلیک و کشتار کودکان و نوجوانان ایذه می‌دانند.

مجاهد کورکور، از زمان بازداشت تا پس از برگزاری دادگاه و صدور حکم اعدام از داشتن وکیل انتخابی و دسترسی به دادرسی عادلانه محروم بوده است.

علاوه بر این، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی طی شامگاه چهارشنبه سی و یکم خرداد و پنج‌شننبه اول تیر ماه، دوبار به منزل خانواده کورکور در شهر ایذه یورش بردند.

یسنا کورکور، خواهر مجاهد کورکور روز پنج‌شنبه اول تیر ماه در صفحه اینستاگرام خود حمله نیروهای امنیتی به منزل پدر و مادر خود را «یورش وحشیانه‌» خواند و با تاکید بر اینکه از زمان یورش این نیروها «هیچ اطلاعی از خواهرش، نگار کورکور» در دست نیست، تأکید کرد که «مسئولیت سلامت نگار کورکور، با حکومت و نیروهای امنیتی» است.

زنده درخواست عفو بین‌الملل برای لغو حکم اعدام مجاهد کورکور؛ انتقال چندساعته منوچهر بختیاری به درمانگاه

 

زنده درخواست عفو بین‌الملل برای لغو حکم اعدام مجاهد کورکور؛ انتقال چندساعته منوچهر بختیاری به درمانگاه

مقاومت مدنی زنان در ایران علیه حجاب اجباری ادامه دارد

زنده درخواست عفو بین‌الملل برای لغو حکم اعدام مجاهد کورکور؛ انتقال چندساعته منوچهر بختیاری به درمانگاه

 

بازداشت دو شهروند بلوچ برای نصب بنر تبریک به مولوی عبدالحمید

پایگاه خبری حال‌وش که اخبار مربوط به سیستان‌و‌بلوچستان را پوشش می‌دهد، از بازداشت دو شهروند بلوچ که اقدام به نصب بنر برای تبریک عید به مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی کرده بودند، خبر داد.

بر اساس این گزارش، «عمران براهویی» و «علی احمد لجه‌ای» اهر دو اهل و ساکن زاهدان، توسط نیروهای لباس شخصی سوار بر چند خودرو سواری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.

این گزارش افزوده که بازداشت این دو شهروند با خشونت صورت گرفته است.

مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز عید قربان، از وجود فساد در جمهوری اسلامی از جمله قوه قضائیه سخن گفته بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 روز گذشته دو شهروند بلوچ با هویت #عمران_براهویی و #علی_احمد_لجه‌ای اهر دو اهل و ساکن زاهدان توسط نیروهای لباس شخصی بخاطر نصب بنر تبریک عید سعید قربان به مولوی عبدالحمید در خیابان های سطح شهر زاهدان بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.

استقبال خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی از «کنار گذاشتن» رابرت مالی

 

استقبال خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی از «کنار گذاشتن» رابرت مالی

عکس ایرنا از رابرت مالی

خبرگزاری دولتی ایرنا «مرخصی اجباری» رابرت مالی را «کنار گذاشتن» او از مقام نمایندگی وزارت خارجه آمریکا در امور ایران توصیف و از آن استقبال کرد.

این خبرگزاری روز جمعه ۹ تیر در یادداشتی با عنوان «کنار گذاشتن رابرت مالی چه پیامی دارد؟» مدعی شد که این تحول آمریکا در راستای «دستیابی به توافقاتی با تهران» است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه هشتم تیرماه اعلام کرده بود که آقای مالی در مرخصی اجباری است و آبرام پِیلی موقتا عهده‌دار وظیفه او در امور ایران می‌شود.

خود رابرت مالی نیز گفت مجوز دسترسی امنیتی‌اش در دست بررسی است.

ایرنا این اتفاق را «در کنار حل برخی مسائل ایران و آژانس و عدم انتشار قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام در ماه‌های اخیر معنادار» خواند و نوشت: «تغییر رابرت مالی این احتمال را تقویت می‌کند که دولت آمریکا برای دستیابی به توافقاتی با تهران مجبور به محدود کردن برخی افراد شده است.»

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی با اشاره به تغییرات پیشین در تیم نمایندگی آمریکا در امور ایران ادامه داد: «سابقه نشان داده در دو سال اخیر تغییرات در تیم مذاکره‌کننده آمریکایی منجر به بهبود وضعیت مذاکرات شده است.»

رسانه اصلی دولت ریچارد نِفیو را که پیشتر از این تیم جدا شده، «معمار تحریم‌ها» علیه جمهوری اسلامی خواند.

کمتر از دو سال پیش، وقتی آقای نفیو از این تیم جدا شد، وال‌استریت جورنال گزارش داد که آقای نفیو خواستار موضع سفت و سخت‌تری در مذاکرات هسته‌ای بوده است.

ایرنا درباره دان شاپیرو، سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل نیز که پیشتر مشاور ارشد رابرت مالی بود نوشت که او «رویای برجام‌های ۲ و ۳ را» می‌دید.

بر اساس گزارش‌ها، یکی از مأموریت‌های اصلی دان شاپیرو در نقش مشاور رابرت مالی مشارکت در گفت‌وگو با دفتر نخست‌وزیری و وزارت‌های خارجه و دفاع اسرائیل برای تقویت هماهنگی و امکان گفت‌وگوی صمیمی‌تر دربارهٔ ایران بود.