دوشنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۸۹

وب‌سایت کلمه: موسوی و کروبی و همسرانشان در زندان حشمتیه هستند

وب‌سایت کلمه: موسوی و کروبی و همسرانشان در زندان حشمتیه هستند

وب‌سایت کلمه اعلام کرد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، به همراه زهرا رهنورد و فاطمه کروبی دستگیر شده و در زندان حشمتیه زندانی‌اند.

وب‌سایت کلمه می‌افزاید طبق اخبار موثق انتقال آنها به زندان قطعی است، اما زمان دقیق انتقال آنها همچنان مبهم است.

وب‌سایت کلمه، که نزدیک به میرحسین موسوی است، همچنین تصریح کرده است که حصر رهبران معترضان به دستور بیت رهبری صورت گرفته است.

روز یکشنبه فرزند مهدی کروبی، به سحام نیوز گفته بود، انتقال پدر و مادرش به مکانی نامعلوم قطعی شده است؛ سحام‌نیوز همچنین گزارش داد که پنجشنبه شب و در حالی که خیابان‌های تهران مملو از نیروهای امنیتی بود، مهدی کروبی به همراه همسرش به نقطه‌ای نامعلوم منتقل شده‌اند.

پیشتر شبکه سی‌ان‌ان و کمپین بین‌المللی حقوق بشر، گزارش داده بودند که میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، مهدی و فاطمه کروبی به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند.

شبکه سی‌ان‌ان در گزارش خود به نقل از یک مقام ایرانی که نام وی ذکر نشده است، اعلام کرده بود که میرحسین موسوی و مهدی کروبی به همراه همسرشان به «خانه امن» منتقل شده‌اند.

روز دوشنبه، غلامحسین محسنی اژه‌ای، نخستین مقام رسمی جمهوری اسلامی بود که به طور رسمی اعلام کرد، این دو رهبر معترضان در ایران در حصر قرار دارند؛ دادستان کل کشور با این حال درباره گزارش‌های منتشر شده درباره انتقال آنها به جایی دیگر نداد.

پیش از این بسیاری از مقام‌های جمهوری اسلامی و از جمله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، تصریح کرده بودند که هرگونه برخورد با میرحسین موسوی و مهدی کروبی منوط به تصمیم شخص آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است.

وب‌سایت کلمه تصریح می‌کند: «حال امروز و پس از اظهارات متناقض و مبهم دادستان کل کشور در مورد حصر و اعمال محدودیت بر آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان، مشخص شده است؛ نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس و رییس دو دوره مجلس شورای اسلامی به همراه همسرانشان و به دستور مقامات عالی کشور بازداشت و به زندان حشمتیه تهران منتقل شده‌اند.»

پس از فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای راهپیمایی در روز ۲۵ بهمن که دهها هزار نفر را در شهرهای مختلف ایران به خیابان‌ها کشاند، این دو رهبر معترضان با خشم مقام‌های جمهوری اسلامی و تشکل‌های نزدیک به آن مواجه‌ شده‌ و ارتباط آنها به طور کامل با دیگران قطع شد.

شورای هماهنگی راه سبز امید، از هواداران «جنبش سبز» دعوت کرده است در اعتراض به حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی روز سه شنبه دهم اسفند از میدان امام حسین تا میدان آزادی در تهران و میدان‌های اصلی شهرستان‌ها حضور یابند.

سخنگوی قوه قضاییه حصر موسوی و کروبی را تایید کرد



سخنگوی قوه قضاییه حصر موسوی و کروبی را تایید کرد

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه
۱۳۸۹/۱۲/۰۹
سخنگوی قوه قضائیه ایران روز دوشنبه قطع ارتباط تلفنی، غیر تلفنی و ایجاد محدودیت برای میرحسین موسوی و مهدی کروبی از سوی جمهوری اسلامی را تأیید کرد، و همزمان معترضان خود را برای اعتراض به حصر خانگی رهبران مخالفان، در روزهای ۱۰ و ۲۴ اسفند آماده می کنند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای پیرامون حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی به خبرنگاران گفته است: «پس از اتمام حجت‌ها، در قدم اول ارتباطات آن‌ها اعم از رفت و آمد و ارتباطات تلفنی و غیر تلفنی آنان مسدود شده و اگر چنانچه اقتضائات فراهم شود قدم‌های بعدی نیز برداشته خواهد شد و اکنون آن‌ها در محدودیت به سر می‌برند.»

آقای اژه‌ای همچنین با «واضح» و «روشن» معرفی کردن ماهیت «جریان فتنه»، در توضیح نحوه رسیدگی به اتهامات رهبران مخالفان گفت: «امروزه قضایا روشن شده است، تحریکات بیگانگان اجانب واضح و روشن است و اکنون ضد انقلاب به صورت عریان به میدان آمده و طبیعی است که از این به بعد سیاست برخورد با آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود.»

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه تأکید کرد که اعمال محدودیت‌ها پس از صورت گرفتن «اقدام قضائی» و «اتمام حجت‌ها و هشدارها» صورت گرفته است.

وی همچنین تأکید کرد که «جریان فتنه» رسوا شده است و افزود: «آنان (موسوی و کروبی) نه تنها جایگاهی در میان مردم ندارند بلکه ضد انقلاب‌ها نیز آن‌ها را مسخره می‌کنند.»

اظهارات سخنگوی قوه قضائیه در حالی بیان شده است که پیشتر شورای هماهنگی راه سبز امید، متشکل از افراد نزدیک به موسوی و کروبی، طی فراخوانی از «همگان» دعوت کرده‌ است که در اعتراض به «حصر غیرقانونی رهبران جنبش سبز»، روز سه شنبه، دهم اسفند از ساعت پنج بعد از ظهر از میدان امام حسین به سوی میدان آزادی دست به راهپیمایی زده و در حمایت از کروبی و موسوی شعار دهند.

این شورا تأکید کرده است که در صورت پایان نیافتن حصر رهبران مخالفان، علاوه بر راهکارهای دیگر، در ۲۴ اسفند نیز تجمعات اعتراضی غیر متمرکزی را در سراسر کشور ترتیب خواهند داد.

پس از راهپیمایی ۲۵ بهمن، وبسایت‌های خبری اصلاح‌طلب از حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، مهدی کروبی و فاطمه کروبی خبر داده و فرزندانشان نسبت به وضعیت نامعلوم آن‌ها اعلام نگرانی کرده اند.

به گزارش سایت سحام‌نیوز، پایگاه خبری مهدی کروبی، این رهبر مخالفان و همسرش از روز پنجم اسفند، تحت تدابیر امنیتی به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند.

شبکه خبری سی ان ان نیز روز یکشنبه در گزارشی به نقل از یک مقام ایرانی گزارش داد، که میرحسین موسوی و مهدی کروبی به همراه همسرانشان به «خانه امن» منتقل شده‌اند.

مجتبی واحدی، سخنگوی مهدی کروبی می‌گوید، احتمالا خبر انتقال موسوی و کروبی و همسرانشان به مکان نامعلوم صحت دارد.

پیشتر احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، آشکارا از قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواست کاری کند که ارتباط رهبران مخالفان با مردم به کلی قطع شود و آنان در حصر خانگی قرار گیرند.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر: ایران باید به «آدم‌ربایی» پایان دهد

کمپین بین‌المللی حقوق بشر: ایران باید به «آدم‌ربایی» پایان دهد

 

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران می‌گوید "نگهداری مخفیانه" میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همسران آنها مطابق قوانین بین‌المللی، «آدم‌ربایی توسط حکومت» محسوب می‌شود و دولت جمهوری اسلامی باید به این کار پایان دهد.

 
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در اطلاعیه‌ای درباره سرنوشت زهرا رهنورد، فاطمه کروبی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی نوشته است: «این چهار ناراضی ناپدید شده‌اند؛ آنان بدون ارتباط با دنیای خارج، در مکان نامعلومی نگاهداری می‌شوند، و این نقض شدید قوانین ایران و بین‌المللی است و آدم‌ربایی توسط حکومت است.»
بنابر گزارش وبسایت‌های خبری نزدیک به میرحسین موسوی و مهدی کروبی، این دو نفر به همراه همسران‌شان به «مکانی نامعلوم» انتقال داده شده‌اند.
یکی از فرزندان آقای کروبی به "سحام‌نیوز"، سایت رسمی "حزب اعتماد ملی" گفته است، «یکی از همسایگان شاهد انتقال پدر و مادرمان به خارج از منزل بوده است». آن‌گونه که این همسایه می‌گوید، «نیمه‌شب پنج‌شنبه (۵ اسفند ۱۳۸۹) شاهد حضور هشت ماشین ون نیروهای امنیتی در مقابل ساختمان و ورودی پارکینگ منزل آقای کروبی بوده که پس از دقایقی همگی به همراه یک ماشین که از داخل پارکینگ درآمده محل را ترک کرده‌اند».
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع مطلع نوشته است که این چهار معترض سیاسی در حصر خانگی در منازلشان نیستند و به یک "خانۀ امن" در محلی نزدیک به تهران منتقل شده‌اند.
همچنین یک شاهد عینی از منطقه پاستور، محله‌ای که میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد در آنجا زندگی می‌کنند، به کمپین بین‌المللی حقوق بشر گفته است که هیچ رفت‌وآمدی، حتی برای انتقال مواد غذایی به داخل کوچه اختر، مشاهده نشده است. از چند روز پیش ورودی کوچه اختر با دو در آهنی سیاه‌رنگ مسدود شده است.
"خانه امن"، بازداشتگاه مخفی
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در اطلاعیه خود می‌گوید اصطلاح "خانه امن" بازداشتگاه مخفی زندانیانی است که از لحاظ امنیتی دارای اهمیت بالا بوده و تحت نظارت و کنترل قوه‌ قضاییه و یا هرگونه مکانیسم نظارتی دیگری نیست.
به گفته‌ی این سازمان حقوق بشری، «سپاه پاسداران و سازمانهای امنیتی ایران به استفاده از خانه‌های امن برای اخذ اعترافات از زندانیان از طریق همه‌گونه روش و تکنیک [...] مشهورند. چون از چنین به اصطلاح "خانه‌های امنی" در گذشته برای بدرفتاری با مخالفان حکومت استفاده شده است».
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران می‌گوید نگران آن است که موسوی و کروبی به چنین مکانی منتقل شده‌ باشند.
در ادامه‌ی اطلاعیه‌ی این سازمان مدافع حقوق بشر آمده است: «برخی از گزارش‌های رسیده به کمپین نشان می‌دهد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که رهبری سرکوب وحشیانه‌ی شهروندان معترض به انتخابات مورد مناقشه ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ را به عهده داشت، مسئول نگهداری آنها در یک مکانِ مخفی ا‌ست.»
آرون رودز، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، می‌گوید: «ناپدید شدن اجباری این چهار چهره منتقد شناخته شده و انتقال آنان به مکانی مخفی نشان ‌دهنده‌ی ناتوانی قوه‌ قضاییه ایران در حمایت از حقوق شهروندان نسبت به سوء استفاده از این قوه توسط سازمان‌های امنیتی‌ است.»

مساله رهبری جنبش سبز؛ «حصر رهبران، فاز سوم اعتراضات را کليد زد»

مساله رهبری جنبش سبز؛ «حصر رهبران، فاز سوم اعتراضات را کليد زد»

شعارنویسی روی دیوار خانه مهدی کروبی
شعارنویسی روی دیوار خانه مهدی کروبی
 جان کلام خبرها اين است: موسوی و کروبی ديگر نيستند. دست کم نه آنگونه که پيش از اين بودند؛ با بيانيه های سبز و موضع گيری های اعتراضی و فراخوان هايی با صدای بلند. منابع مختلف خبری از سحام نيوز و کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران، تا سی ان ان در چند روز گذشته از انتقال اين دو رهبر اصلاح طلب، به مکانی نامعلوم می گويند، و از چراغی که در خانه هاشان خاموش است. اگرچه شايد به تعبير سخنگوی کروبی، اين حبس از دو هفته پيش آغاز شده بود و از حصر خانگی، اما اکنون به اعتقاد برخی، با نبود موسوی و کروبی، فاز جديدی کليد خورده است.

پرسش اصلی اينجاست: تکليف رهبری اعتراض ها در نبود موسوی و کروبی چيست؟
اين پرسش محور گفت و گوی راديوفرداست با حميد دباشی مدرس ايرانشناسی در دانشگاه کلمبيای آمريکا، و مولف ۲۰ جلد کتاب در حيطه تخصصی اش.


آقای دباشی پيش از هرچيز توضيحی درباره نقش و جايگاه آقايان موسوی و کروبی در رهبری جنبش اعتراضی ايران بدهيد. 
به نظر من کارکرد اين نقش را که شايد بشود عبارت « نقش نمادين رهبری و يا رهبری نمادين جنبش سبز» به آن اطلاق کرد، به مناظرات انتخاباتی آخرين انتخابات رياست جمهوری در ايران برمی گردد.
اين مناظرات انتخاباتی در واقع مبدا اين جنبشی است که در ايران نامش را جنبش سبز گذاشته اند.

بخصوص در جريان مناظرات تلويزيونی ۱۳۸۸ ، مردم ما متوجه يک نوع تفاوت ماهوی و اساسی بين مواضع آقايان کروبی و موسوی از يک طرف و آقای احمدی نژاد از طرف ديگر بودند.

يعنی مسايلی مطرح می کردند و با زبان و ذهنيتی صحبت می کردند که نزديکتر به آمال و آرزوها و واقعيات جامعه ايران برای رو به آينده داشتن بود.

بعد ازآن تظاهراتی که از خرداد ماه آن سال شروع شد و تا بهمن سال بعد از آن در ايران ادامه يافت و همچنين نقش اساسی که هم صحبت و سخنرانی های آقای کروبی و بخصوص بيانيه های آقای موسوی که منجر به جنبش سبز شد، ايفاء کردند، به نظر من از مهمترين اسناد تاريخی درجنبش آزادی خواهی مردم ما در عرض۲۰۰ سال گذشته بود.

اين روند همينطور ادامه پيدا کرد ، حتی اگر به شعارهای داده شده در اين تظاهرات توجه کنيم به شعار، « يا حسين ، مير حسين» و شعارهايی از اين قبيل، يک نوع توافق ضمنی ،اگرچه نه توافق علنی به دليل اينکه ما در يک جامعه دموکراتيک نيستيم که بتوانيم رهبرهای جنبش را انتخاب کنيم، می بينيم.

ما در يک جامعه استبدادی زندگی می کنيم . طبيعی است همه اين مسايل تحت تاثير اين واقعيت است. بين مردم و آقايان موسوی و کروبی توافقی هست که براساس آن حرف های آقايان کروبی و موسوی در واقع برد بيشتری در هدايت مردم ما در اين سير بخصوصی که در جنبش آزادی خواهی داريم، دارد.

آقای دباشی، شما به هدايت مردم از سوی آقايان موسوی و کروبی اشاره کرديد، و اينکه صحبت هايشان برد و کارکرد بيشتری دارد، می خواستم بپرسم در نبود اين دو چهره ، چه اتفاقی ممکن است برای جنبش اعتراضی در ايران بيافتد ؟
اولا من معتقد نيستم که آقايان کروبی و موسوی الان وجود ندارند. هدايت جنبش ها از زندان و يا از حصر خانگی اين چيز تازه ای نيست.

در فضای سياسی ايران نمونه ايی که می توانيم مثال بزنيم، آيت الله منتظری بود که سال های سال از معتبرترين و مهم ترين و محترم ترين در عالم شيعيان بود در حالی که در حصر خانگی بسر می برد.

در عرصه بين المللی هم رهبران ديگری مثل ماندلا و يا در يک مرحله خاصی گاندی و يا در يک مرحله ای ديگر مارتين لوترکينگ را می توانيم نام ببريم که که يکی از مهمترين اسناد رهبری اش نامه ايی است که از بيرمنگام نوشته است.

اگر رهبران جنبش سبز در حصر و يا در زندان باشند، تاثير گذاريشان در جنبش اعتراضی کمتر نمی شود؟
ما نبايد آقای کروبی و موسوی را به طور کلی از صحنه خارج فرض کنيم.مروان برقوشی سالهای سال است که در زندان های اسرائيل به سر می برد اما حرف هايش برای بسياری از فلسطينی ها مهم است و او را رهبر جنبش آزادی بخش فلسطين می دانند .

اما تاثير گذاری. بايد ببينيم شتاب تاثير گذاری چگونه است؟ الان ما در منطقه ، از شمال آفريقا تا بحرين و يمن ما شاهد حرکت های خيلی شديد و تند انقلابی هستيم و می بينيم که فرض کنيم که چند روزه بن علی و مبارک می روند و ظرف ده روز معمرقذافی جايی پنهان شده است.

بچه های ما که اين داستان را يک سال و نيم پيش شروع کرده اند، به اين شتاب نگاه می کنند. به حوادث ليبی و مصر و تونس . و بازهم خيلی طبيعی است که اينها متوقع باشند که ما که مثلا يک سال و نيم پيش شروع کرده ايم، چرا هنوز به نتيجه نرسيده ايم؟ در حالی که اينها قياس مع الفارق است.
يک وجوه مشترک خيلی اساسی بين ايران و اين مناطق وجود دارد و يک وجوه افتراق .

به اين معنی که انقلابی را که مثلا در مصر صورت گرفته است اين انقلاب را سی سال پيش ما کرديم، يا چيزی شبيه به آن را در سی سال پيش کرديم، در نتيجه منظورم اين است که تاثير گذاری که شما می گوييد ، اين تاثير گذاری با نوع شتابی را که در جنبش سبز شاهدش بوديم به نظر من نه تنها کمتر نشده بلکه بيشتر هم خواهد شد.

به اين دليل که حصر خانگی رهبران جنبش سبز بعد از حوداث ۲۵ بهمن و اول اسفند ، بازهم جنبش سبز را وارد مرحله جديدی کرده و يک شتاب جديدی به جنبش داده است. منظور من اين است که ما با توجه استنباطی که از جنبش اجتماعی در ايران داريم ، بايد متوجه شتاب ماهوی و مخصوص به خودش هم بشويم ودر مقام مقايسه با جنبش های ديگر منطقه برنياييم.

آقای دباشی، يکی از محورهای اصلی صحبت و بحث وزير اطلاعات جمهوری اسلامی در برنامه تلويزيونی که اخيرا پخش شد، برمبنای حمله لفظی و اتهام زدن به دو نفراز مشاوران آقای کروبی و آقای موسوی قرار داشت. اين همه پرداختن به تشکل «راه سبز اميد» و مشاوران آقايان کروبی و موسوی می تواند منجر به اين نتيجه گيری شود که «راه سبز اميد» حساسيت و يا برد دارد؟ و يا اينکه نه، برداشت کنيم که اينها اتهاماتی است که به طور معمول وارد می شود؟
يک گفته از مرحوم بازرگان نقل می شود که می گويند يک نفری از ايشان پرسيده بود که رهبر انقلاب ۵۷ را چه کسی تعيين کرده است؟ ايشان گفته بود که شاه تعيين کرد. يعنی دشمنان يک جنبش اجتماعی هستند که رهبرانشان را تعيين می کنند.

ولی من معتقد هستم که ما و کسانی که خارج از ايران زندگی می کنند بايد بيش از هر چيز متوجه اين باشيم که ذهن و زبانمان تأسی نجويد به ذهن و زبان توهم توطئه زده ای که از زبان جمهوری اسلامی و بخصوص از زبان وزير اطلاعاتش به بيرون تراوش می کند.

يعنی اينکه اين زبان از بيخ و بن با توهم توطئه، فتنه و با دشمن عجين شده است. که اگر يک کسی به آمريکا سفر کرده و يا به فرانسه رفته است، اين فرد ذاتا آدم مشکوکی است و يا از جايی برنامه ريزی می شود.تمام اين نوع فکرها و ذهنيت ها بر نحوه تفکر ما تاثير می گذارد و ما بايد از آن فاصله بگيريم.

برآورد شما از شورای هماهنگی راه سبز اميد چيست؟ به نظر شما اين شورا می تواند رهبری جنبش سبز را از خارج از ايران بر عهده داشته باشد؟
من اعتقاد زيادی به تفاوت داخل و خارج از کشور ندارم يعنی در داخل ايران يکسری محدوديت ها و شانس هايی وجود دارد و در خارج از ايران هم يکسری محدويت ها و شانس هايی وجود دارد.

من بين اين دو يک ارتباط ارگانيک قائل هستم بين ما ايرانی هايی که خارج از ايران هستيم و هموطنانی که در داخل ايران هستند و ما هيچکدام مان نه در داخل و نه در خارج فعال مايشاء نيستيم.

ما بيرون از ايران می توانيم حرف بزنيم، حرف هايی که شايد کمی راه گشا باشد ولی دستی دور بر آتش داريم و خواهرها و برادرهای ما که در دام اين جمهوری استبدادی گرفتار هستند، آنها دستشان از نزديک بر آتش است، آنها شايد درجه استباط صحيح تری از جنبش آزادی خواهی ما دارند ولی زبانشان بسته است و محدوديت های بيشتری دارند.

اگر بخواهيد اين ارتباط ارگانيک را در نظر بگيريد بايد به ماهيت جنبش برگردديد. هيچ نوع رهبری، رهبری کلاسيک نيست. هر جنبشی نه فقط رهبران خودش را انتخاب می کند بلکه نوع رهبری خودش را هم انتخاب می کند.

الان بوجود آمدن اين شورای هماهنگی که به نام آقايان اميرارجمند و واحدی و شايد کسان ديگر گره خورده است، پديده تازه ای است که حتما شکل گيری اش مبتنی بر اين ترس است که يک روزی آقايان کروبی و موسوی در حصر خانگی و يا هر نوع حصر ديگری قرار بگيرند و در نتيجه جنبش بدون يک زبان نهادينه باشد. اين يک پديده مهمی است و ما سابقه اش را در بسياری انقلابها و جنبش ها ديده ايم.

منتهی من اين را می خواهم بگويم که حتی قبل از اينکه آقای اميرارجمند و يا آقای واحدی به خارج از ايران بيايند، اين طور نبوده است که در خارج از ايران اين جنبش يا جنبش آزادی خواهی به طور کلی سخنگويی نداشته است.
اگر شما توجه کنيد به کارهای خانم شيرين عبادی و خانم مهرانگيز کار و خانم شادی صدر، به اين مهم پی می بريد.

شما متوجه باشيد که همه سخنگوهای اين جنبش مرد نيستند، اگر خانم زهرا رهنورد نمی تواند در داخل ايران حرف بزند، خانم شيرين عبادی و خانم مهرانگيز کار حرف می زنند ، اين ماهيت اين جنبش و ماهيت جامعه ما است. جامعه ايی که مثل ليبی نيست که کل جمعيتش ۶ ميليون است، تمام جمعيت ليبی نصف تهران است.ما جمعيتی ۷۲ ميليونی هستيم.

ميليون ها ايرانی در خارج از کشور زندگی می کنند . بنابراين نوع رهبری محدود و مسدود به يک نفر نيست و حتی بايد حواسمان را هم متوجه زندانيان سياسی عديده ای بکنيم که عليرغم زندانی بودنشان هنوز نقش اساسی در جنبش آزادی خواهی ما دارند.

شما نگاه کنيد به آقای جعفر پناهی. آقای پناهی را محکوم به ۶ سال زندان و ۲۰ سال محروميت از ساخت فيلم کرده اند، الان بعد از صدور اين حکم حضور جهانی آقای پناهی همانطور که شما در فستيوال فيلم برلين ديديد، بيشتر از آن است که اگر آقای جعفر پناهی آزاد می بود و شخصا خودش به برلين می آمد اين حضور ديده می شد.

اين اولين بار نيست که آقای جعفر پناهی را در يک فستيوال جهانی دعوت کرده اند، ايشان در بسياری از فستيوال ها بوده و داوری اش را می کرد و شال سبزش را هم گردنش می انداخت و برمی گشت ولی بخصوص بعد از صدور اين حکم ناجوانمردانه اخير، سنگينی حضور جهانی ايشان بيشتر شده است، تمام حرف من اين است که هر کاری که جمهوری اسلامی با جنبش سبز می کند آنرا قوی تر می کند.

آقای دباشی من می خواهم بين اعتراضات روزهای ۲۵ بهمن ماه با يکم اسفندماه قياسی مطرح کنم و نظرتان را بپرسم، در روز ۲۵ بهمن ماه مردم بعد از درخواست مجوز از سوی آقايان موسوی و کروبی به خيابان آمدند.

در اول اسفند ماه با هماهنگی شورای هماهنگی راه سبز اميد؛ ۲۵ بهمن ماه می بينيم که تعداد مردم معترض لااقل در ويدئوهايی که ديديم بيشتربوده است، آيا اين را بايد به پای شخص آقای کروبی و موسوی يا نقش شان بگذاريم؟ يا به پای تمهيدات امنيتی؟
هر دوی اين نکته ها درست است ولی از اين دو نکته مهمتر، اتفاقات منطقه است، من اتفاقاتی را که از روز ۲۵ بهمن به اين طرف در ايران افتاده است را مستقل از اتفاقات منطقه نمی دانم. يعنی بخصوص اين۱۸ روزی که مردم مصر در ميدان تحرير قاهره جمع شدند و به نتيجه ای که می خواستند رسيدند ، بسيار موثر ميدانم در اتفاقاتی که در ايران از روز ۲۵ بهمن به اين طرف افتاده است.
منتها به نظر من زود است که روز ۲۵ بهمن و اول اسفند را بغل هم بگذاريم و ببينيم که جنبش وارد چه مرحله ای شده است؟

تا پيش از اين اتفاقات من دو مرحله مشخص برای جنبش سبز قائلم. نخستين مرحله از تظاهرات ۲۵ خرداد تا ۲۲ بهمن بود که جنبه نمود خيابانی جنبش سبز بوده است.
ومرحله دوم ، مرحله گسترش گفتمان جنبش بود که در بيانيه ها و در منشور جنبش سبز مشهود است. اما اينکه قائل به مرحله سوم باشيم هنوز زود است چرا که زمان زيادی از اين اتفاقات اخير نگذشته است چيزی که من معتقدم اين است که جنبش ايران الان خودش را بخشی از جنبش آزادی خواهی منطقه می داند.

همانطور که قبلا هم گفتم در روز ۲۵ بهمن ما شاهد شعارهای راديکال تری بوديم و مقايسه ای که آقای خامنه ای با بن علی و مبارک شد، در واقع کل مشروعيت نظام را به صورت عملی زير سوال برد.

البته اين پتانسيل در جنبش سبز از اول هم وجود داشته است ولی الان جنبش اجتماعی به اين مرحله رسيده است که شعارهای راديکال تری می دهد. منتهی سردادن شعارهای راديکال ضرورتا به معنای اعمال خشونت نيست.

من معتقدم که خوشبختانه جنبش سبز اولين تجربه تاريخی ما با جنبش عاری از خشونت و سعی بر گذار مسالمت آميز به دموکراسی است و اين در واقع تبديل به راديکال شدن به جنبش های خرد اجتماعی ديگراست.

من سه جنبش خرد در ايران قائل هستم، جنبش کارگری، جنبش زنان و جنبش دانشجويی، ما بايد جنبش سبز را يک پديده خلق الساعه که يک دفعه آمده است، ندانيم من معتقدم که جامعه ما به مرحله رشد و تغيير رسيده است ، متاسفانه اين زعمای قم ، اين دو سه هزارنفری که در راس امور هستند و جمهوری اسلامی را می چرخانند، خودشان برای خودشان يک حبابی درست کرده اند و در آن حباب زندگی می کنند و ارتباط ارگانيگ با بقيه جامعه ندارند.

اعتراض آمریکا به سرکوب مخالفان در ایران

اعتراض آمریکا به سرکوب مخالفان در ایران

 

دولت آمریکا با صدور بیانیه‌ای، حکومت ایران را به «تشدید فشار سیستماتیک علیه مخالفان سیاسی و رسانه‌های مستقل» متهم کرد. این بیانیه، دفاع دولت ایران از حق اعتراض مردم در کشورهای دیگر را «ریاکارانه» خواند.

 
شورای امنیت ملی کاخ سفید، عصر یکشنبه (۲۷ فوریه / ۸ اسفند) با صدور بیانیه‌ای «سیاست سازمان‌یافته ارعاب و بازداشت شخصیت‌ها، فعالان سیاسی و حقوق بشر، دانشجویان، روزنامه‌نگاران و بلاگرها» از سوی دولت ایران را محکوم کرد.
این بیانیه تصریح کرد که «دولت ایران از طریق ایجاد اخلال در پخش برنامه‌های ماهواره‌ای و بستن سایت‌های اینترنتی، از دسترسی شهروندان به اطلاعات جلوگیری می‌کند».
کاخ سفید، دفاع دولت ایران از حق اعتراض مردم در کشورهای دیگر را ریاکارانه خواند و گفت: «جهانیان و دولت آمریکا همواره شاهد زیرپا گذاشتن آشکار حقوق بین‌المللی ایرانیان توسط دولت ایران و ریاکاری مستمر این دولت‌اند.»
این بیانیه ایرانی‌ها را نیز سزاوار همان حقوق و عدالتی دانسته است که دولت ایران در ستایش آن در باب کشورهای دیگر، سخن می‌گوید.
دولت آمریکا همچنین با دفاع از «حق آزادی بیان و آزادی تجمع بدون وحشت برای شهروندان ایرانی» دولت ایران را در احترام به این حقوق و آزادی‌ها «مسئول و موظّف» دانست.
«آدم‌ربایی توسط حکومت»
بیانیه کاخ سفید در همان ساعاتی منتشر شد که دو تارنمای "کلمه" و "سحام‌نیوز" که اخبار رسمی مربوط به میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالفان در ایران را منتشر می‌کنند از بازداشت و انتقال این دو به مکانی نامعلوم خبر دادند. سحام‌نیوز در گزارش ویژه خود این بازداشت‌ها را «گروگان‌گیری حکومت ایران» توصیف کرد.
همزمان با صدور بیانیه کاخ سفید، وب‌سایت شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی به نقل از یک مقام حکومت ایران اعلام کرد که «انتقال موسوی و کروبی برای تامین امنیت آنها بوده است زیرا مخالفان حکومت به دنبال شهید می‌گردند»؛ اما «کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران»، اقدام حکومت ایران را «آدم‌ربایی» توصیف کرده است.
آرون رودز، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، گفته است: «آنها ناپدید شده‌اند؛ آنان بدون ارتباط با دنیای خارج، در مکان نامعلومی نگهداری می‌شوند و این نقض شدید قوانین ایران و بین‌المللی است و آدم ربایی توسط حکومت محسوب می‌شود.»
وی تأکید کرده است که باتوجه به رفتار بسیاری از سیاستمداران و روحانیون ایرانی در درخواست اعدام این دو، دلایلی برای نگرانی عمیق نسبت به سلامتی آنان وجود دارد.
رفتار «ریاکارنه» دولت ایران
رسانه‌های آمریکا نیز در روزهای گذشته رفتار دولت ایران را ریاکارانه و مضحک خوانده‌اند. به نوشته "وال استريت ژورنال"، «مضحک است که دولت محمود احمدی نژاد از یکسو با توسل به خشونت، مخالفانی را که درحمايت از مردم مصر و تونس در ماه جاری به خيابان‌ها آمدند سرکوب کرده و کشته است اما خود، توسل معمر قذافی به زور در سرکوب تظاهرات مردم لیبی را محکوم کرده است».
"وال استريت ژورنال" توضیح داده است که در ۱۴ فوریه، مخالفان حکومت ايران در پشتيبانی جنبش های آزادی‌خواهانه مردم مصر و تونس به خيابان‌ها آمدند اما ماموران امنيتی با مردم برخورد کردند که در جريان آن دو تن از مردم کشته و ده‌ها تن زخمی شدند.
"واشنگتن تايمز" نيز انتقاد احمدی‌نژاد به قذافی و ساير رهبران خاورميانه که «نمی‌گذارند مردم‌شان حرف خود را بزنند» را پذیرفتنی ندانست زیرا «حکومت ايران هنوز هم به سرکوب همراه با خشونتِ جنبش اعتراضی داخل کشور که به تقلب درانتخابات رياست جمهوری سال ۱۳۸۸ اعتراض دارد، ادامه می‌دهد».
سه‌شنبه‌های اعتراض
در حالی که مخالفان در ایران اعلام کرده‌اند که از روز سه‌شنبه (۱ مارس / ۱۰ اسفند) "سه‌شنبه‌های اعتراض" را آغاز خواهند کرد، روزنامه "النهار" چاپ بیروت نیز از تظاهرات "سه‌شنبه خشم" در صنعا، پایتخت یمن، خبر داده است.
 در جریان تظاهرات اعتراضی مردم یمن نیز بیش از ۷۰ استاد دانشگاه و فعال سیاسی بازداشت و تعدادی از معترضان مجروح شدند.
رسانه‌های حامی "جنبش سبز" اعلام کرده‌اند که در پی بازداشت میرحسین موسوی و مهدی کروبی و بی‌خبری مطلق از آنان، دور تازه اعتراض خیابانی را  با عنوان «سه‌شنبه‌های اعتراض» آغاز می‌کنند.
این فراخوان، تداوم ۲۵ بهمن است که تا ۲۵ اسفند ادامه می‌یابد که در یک پیام ویدئویی توسط سید مجتبی واحدی مشاور مهدی کروبی در صفحه فیس بوک ۲۵ بهمن اعلام شده است.
به نوشته این صفحه، سه‌شنبه‌ نخست، (۱ مارس / ۱۰ اسفند) مصادف با شب تولد میرحسین موسوی است و سه‌شنبه‌ دوم (۸ مارس / ۱۷ اسفند) روز جهانی زن است و سه‌شنبه‌ آخر (۱۵ مارس / ۲۴ اسفند) شب چهارشنبه سوری و برگزاری آئین سنتی پریدن از آتش در ایران است و جوانان ایرانی این فرصت‌ها را برای اعتراض به بازداشت رهبران و فعالان سیاسی و نیز اعتراض به دیکتاتوری حاکم بر ایران مغتنم شمرده‌اند.

یکشنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۸۹

برخی منابع از انتقال موسوی و کروبی به مکانی نامعلوم خبر می‌دهند

برخی منابع از انتقال موسوی و کروبی به مکانی نامعلوم خبر می‌دهند

درحالی که شبکه خبری سی ان ان، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران و سحام نیوز به نقل از منابع خود از انتقال میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، مهدی کروبی و فاطمه کروبی به مکان نامعلومی خبرداده‌اند، مجتبی واحدی سخنگوی کروبی می‌گوید، احتمالاً این خبر صحت دارد.
وب‌سایت شبکه خبری سی ان ان روز یکشنبه در گزارشی به نقل از یک مقام ایرانی گزارش داد، که میرحسین موسوی و مهدی کروبی به همراه همسرانشان به «خانه امن» منتقل شده‌اند.

این مقام ایرانی که نامی از وی برده نشده، به سی ان ان گفته است، مخالفان حکومت «به دنبال شهید می‌گردند» و از این رو  انتقال آنها برای تامین امنیت آنها صورت گرفته است.

روز شنبه، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، نیز به نقل از منابع خود از انتقال میرحسین موسوی و مهدی کروبی به «خانه امن» خبر داده و به شدت از آن ابراز نگرانی کرده بود.

آرون رودز، سخنگوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت: «این چهار ناراضی ناپدید شده‌اند؛ آنان بدون ارتباط با دنیای خارج، در مکان نامعلومی نگهداری می‌شوند و این نقض شدید قوانین ایران و بین‌المللی است و آدم ربایی توسط حکومت است.»

آرون رودز، سخنگوی این سازمان حقوق بشری، تصریح کرد: «باتوجه به رفتار اوباش‌مآبانۀ عده زیادی از سیاستمداران و روحانیون ایرانی در درخواست اعدامِ این دو، دلایلی برای نگرانی عمیق نسبت به سلامتی و تندرستی آنان وجود دارد.»





کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران به نقل از یکی از «همسایگان» مهدی کروبی اعلام کرده است ماموران امنیتی دیگر در اطراف محل زندگی کروبی حضور ندارند و شیشه‌های منزل آنها شکسته و «کسی در خانه» نیست.

این سازمان همچنین به نقل از یک «شاهد عینی» در منطقه پاستور گفته است که هیچ رفت‌وآمدی به کوچه اختری، «حتی برای انتقال مواد غذایی» به منزل میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، مشاهد نشده است.

از سوی دیگر  وب‌سایت سحام نیوز به نقل از یک «همسایه» خانواده کروبی گزارش داده است که ماموران امنیتی دیگر در مقابل منزل آنها حضور ندارند و چراغ‌های خانه نیز خاموش هستند.

در واکنش به انتشار این گزارش‌ها مجتبی واحدی، سخنگوی مهدی کروبی که در خارج از کشور به سر می‌برد، در گفت‌وگو با رادیو فردا اظهار داشت احتمال دارد خبر انتقال مهدی و فاطمه کروبی به محلی نامعلوم صحت داشته باشد.

مجتبی واحدی به رادیو فردا گفت که روز شنبه با نزدیکان مهدی کروبی و کسانی که با منطقه آشنا هستند، صحبت کرده و آنها به وی گفته‌اند که در منزل مهدی کروبی هیچ چراغی روشن نیست و این بدان معناست که احتمالا کسی در این خانه نیست.

مجتبی واحدی گفت: «آقای موسوی و کروبی به همراه همسرانشان، به مدت دو هفته است که زندانی‌اند؛ چه آنها در منزل اشغال‌شده خودشان زندانی باشند و چه در خانه امن که یک نوع شکنجه‌گاه و از ابتکارات جمهوری اسلامی است.»

مجتبی واحدی در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت صحت این خبر، ارتباطی میان فراخوان تظاهرات در اعتراض به حصر موسوی و کروبی و انتقال آنها به مکانی نامعلوم وجود دارد، گفت: «اگر این اقدام صورت گرفته باشد، حاکمیت می‌خواهد جریان خبری را به جای تمرکز بر موضوع راهپیمایی‌های سه‌شنبه بر این خبرهای ضدونقیض و بعضا غیرموثق متمرکز بکنند.»

مجتبی واحدی همچنین گفت مهدی کروبی از  سلامت کامل برخوردار بوده و تنها مشکلی که داشت ناراحتی دیسک کمر بوده است.

سخنگوی مهدی کروبی با اشاره به رفتار دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی در برخورد با کسانی که در اختیارشان بوده‌اند، گفت: «از دست ماموران اطلاعاتی هرگونه خشونتی برمی‌آید؛ ‌آنها وقتی همسر همکار خود سعید اسلامی را دستگیر کردند، دیدید که چه کار کردند ... کسی که زندانی این افراد باشد، قطعا درباره سلامتش نگرانی وجود دارد.»

پس از فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای راهپیمایی در روز ۲۵ بهمن که دهها هزار نفر را در شهرهای مختلف ایران به خیابان‌ها کشاند، این دو رهبر معترضان با خشم مقام‌های جمهوری اسلامی و تشکل‌های نزدیک به آن مواجه‌ شده‌ و ارتباط آنها به طور کامل با دیگران قطع شد.

شورای هماهنگی راه سبز امید،  از هواداران «جنبش سبز» دعوت کرده است در اعتراض به حصر  میرحسین موسوی و مهدی کروبی روز سه شنبه دهم اسفند از میدان امام حسین تا میدان آزادی در تهران و میدان‌های اصلی شهرستان‌ها حضور یابند.

در انتظار سومین گریه علی خامنه‌ای

در انتظار سومین گریه علی خامنه‌ای

آیت‌الله خامنه‌ای به هنگام ایراد خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ خرداد ۸۸
خامنه‌ای به هنگام ایراد خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ خرداد ۸۸
 
دو حرکت اعتراضی تاکنون علی خامنه‌ای را به گریه در «محراب و منبر» واداشته است. اولی حرکت اعتراضی دانشجویان در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ بود و دومی ۱۰ سال بعد، در حرکت اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۸۸ اتفاق افتاد.

او در سخنرانی ۲۱ تیر ۷۸ به پاره کردن عکس خود اشاره کرد، و در حالی که می گریست، این گونه به سخنانش پایان داد:

«آخرین جمله را هم به امام و مقتداى خودمان ولىّ‌عصر ارواحنافداه عرض کنیم: اى سید و مولاى ما! پیش خداى متعال گواهى بده که ما در راه خدا تا آخرین نفس ایستاده‌ایم. بزرگترین آرزو و افتخار بنده این است که در این راهِ پُرافتخار و پُرفیض و پُربهجت، جان خودم را تقدیم کنم»[۱].

خطبه‌های نماز جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ را نیز با چشمان گریان، با این سخنان پایان داد:

«یک خطاب آخرى هم عرض کنم به مولامان و صاحبمان، حضرت بقیةاللَّه (ارواحنا فداه): اى سید ما! اى مولاى ما! ما آنچه باید بکنیم، انجام می‌دهیم؛ آنچه باید هم گفت، هم گفتیم و خواهیم گفت. من جان ناقابلى دارم، جسم ناقصى دارم، اندک آبرویى هم دارم که این را هم خود شما به ما دادید؛ همه اینها را من کف دست گرفتم، در راه این انقلاب و در راه اسلام فدا خواهم کرد؛ اینها هم نثار شما باشد. سید ما، مولاى ما، دعا کن براى ما؛ صاحب ما تویى؛ صاحب این کشور تویى؛ صاحب این انقلاب تویى؛ پشتیبان ما شما هستید؛ ما این راه را ادامه خواهیم داد؛ با قدرت هم ادامه خواهیم داد؛ در این راه ما را با دعاى خود، با حمایت خود، با توجه خود، پشتیبانى بفرما»[۲].

به چند ملاحظه زیر توجه کنید:

یکم: این سخنان به دنبال دو حرکت اعتراضی بیان شد که عده‌ای را به این گمان انداخته بود که رژیم در حال سقوط است. رهبر خودکامه‌ای که می‌بایست قاطعانه بایستد تا پیروانش از او ایستادگی بیاموزند، گویی با گریستن، خود را متزلزل نشان داد. انگار که مخالفان آنقدر پیش آمده‌اند که وقت جان سپردن او فرا رسیده بود. به همین خاطر در اولی گفت: «من جان خودم را تقدیم می‌کنم»، و در دومی گفت: «من جان ناقابل و جسم ناقص خود را فدا خواهم کرد».

دوم: در هر دو مورد، در عین حال، «اراده ماندن» و «سرکوب» را نشان داد. در اولی با گفتن اینکه «ما تا آخرین نفس ایستاده‌ایم»، و در دومی با گفتن اینکه: «ما این راه را ادامه خواهیم داد؛ با قدرت هم ادامه خواهیم داد». اراده ماندنی که مدعی است تا جان باختن خواهد ایستاد. یعنی یا مخالفان را می‌کشد، یا خود و مریدانش کشته خواهند شد. «توانایی» سرکوب کارآمد و «اراده ماندن» از طریق سرکوب، دو عامل اساسی دوام زمامداری خودکامه‌اند. اگر یکی از این دو عامل فرو ریزد، مهم‌ترین پیش‌شرط فروپاشی استبداد مهیا شده است.

سوم: در هر دو مورد، امام زمان مخاطب سخن اوست. امام زمان را مالک حقیقی کشور و انقلاب و نظام سیاسی می‌کند تا بتواند خود را جانشین آن موجود مقدس به شمار آورد. آسمانی جلوه دادن زمامداری جبارانه خود را از طریق اتصال به امام زمان صورت می‌دهد. یعنی امام زمان که مالک همه چیز است، فقیه جامع‌الشرایط را جانشین خود قرار داده که مصداق برحقش در این دوران من هستم. بدین ترتیب، امام زمان که قرار بود موجودی مقدس و پاک باشد، مسئول همه جنایات و فسادها و اخلاق‌کشی می‌شود.

چهارم: تا حدی که به خاطر دارم، وقتی در سال‌های ۶۸ و ۶۹ در گپ‌های دوستانه اعتراض می‌کردیم که این چه کسی است که رهبر شده و اوضاع کشور بهتر که نمی‌شود، بدتر خواهد شد؛ دوستان می‌گفتند که بیماری سرطان و چندین بیماری دیگر دارد و چندان زنده نخواهد بود.

همیشه در طی این سال‌ها، همان مدعا را شنیده‌ایم. اما ۲۲ سال از آن زمان گذشت و این فرد ۷۰ ساله همچنان رهبری نظام سلطانی فقیه‌سالار را در دست دارد. همیشه با خود درباره یک احتمال اندیشیده‌ام: نکند شایعه مرگ سریع سلطان علی خامنه‌ای را خودش از طرقی مطمئن پخش می‌کند؟

انتشار این خبر در جامعه ایران، با مشخصات مردم ما، نوعی مظلومیت به او می‌بخشد. معمولاً ما به فرد در حال مرگ، جور دیگری می‌نگریم و همه چیز را فراموش می‌سازیم. می‌گوییم: این که دارد می‌میرد، حالا دیگر کاری به کارش نداشته باشیم تا وقتی مرد خود خدا تکلیفش را روشن سازد.

تا حدی که من می‌فهمم، سخنانی که خامنه‌ای در این دو سخنرانی درباره آمادگی مرگ بیان کرده، نوعی ژست تبلیغاتی  برای جلب احساسات عاطفی مخاطبینی است که این سخنان را می‌شنوند.

پنجم: مشکل رهبران جبار- که به طور خوسرانه(مطابق میل) در زندگی شهروندان دخالت می‌کنند- این است که «صدای» مردم را نمی‌شنوند. دیکتاتورها ساختاری می‌آفرینند که مانع دیدن زشتی‌ها و شنیدن نامطلوب‌ها می‌گردد. منابع اطلاعاتی می‌دانند که «آقا» از چه چیزهایی خوشش نمی‌آید و به همین دلیل درباره آن امور نزد او حرف نمی‌زنند.

خودکامگان وقتی صدای مردم را می‌شنوند که کار از کار گذشته و دیگر توده‌های بی‌نام و نشان که به «فاعلان انقلابی» تبدیل شده‌اند، صدای آنان را نمی‌شنوند. اگر تا زمانی که جان مردم به لبشان نرسیده، اصلاح و تغییر آغاز شود، راهی گشوده می‌گردد که مشکلات و مسائل رفع و حل شوند. اما وقتی صدای اعتراض مردم شنیده نشود و مطالبات به طور مداوم انباشته شود، زمامدار سیاسی با انفجار انتظارات مواجه خواهد شد و مردمی که خیابان‌ها را فتح کرده‌اند، هر عقب‌نشینی جبار را با مطالبه بزرگتری پاسخ خواهند گفت که به عزل رهبر و فروپاشی رژیم منتهی خواهد شد.

آنان که در سال ۱۳۵۷ زنده بودند به خاطر دارند که شاه چه دیرهنگام صدای انقلاب مردم را شنید. او وقتی صدای مردم را شنید که مردم دیگر صدای او را نمی‌شنیدند. مهدی بازرگان در سال ۱۳۴۲ – حتی در دادگاه نظامی- می‌کوشید تا صدای خود را به گوش شاه برساند. می‌گفت:

«ما، از خدا می‌خواهیم شخص اول مملکت، بی‌واسطه، بدون تحریف، حرف‌های ما را بشنود. پادشاه مملکت نیز احتیاج دارد دو کلمه حرف، حرف حسابی از زبان اشخاصی که نه ترس دارند و نه طمع دارند، بشنود. شاه مملکت باید افتخار کند که در میان ملت ایران، اشخاصی هم پیدا می‌شوند که "غلام خانه‌زاد" و "نوکر جان‌نثار" نیستند. ایشان سال‌های سال حرف‌های مردم را از زبان نوکران و چاکران استماع فرمودند، یک بار هم از زبان آزاد مردان- ولی نه آزاد مردان کنگره‌ای سازمان امنیتی، که نه آزاد بودند و نه مرد، بشنوند»[۳].

ششم: در ۱۸ تیر ۷۸ و ۲۵ خرداد ۸۸ نغمه‌ای از صدای مردم به گوش خامنه‌ای رسید. اما صدای اصلی هنوز بلند نشده است، وقتی آن صدا درآید، سومین گریه سلطان علی خامنه‌ای دیده خواهد شد، آن روز، مردم‌اند که صدای خامنه‌ای را نخواهند شنید. «نارضایتی» عمیق و گسترده جامعه ما روزنه‌ای برای بروز و ظهور ندارد. این مخالفت‌ها روی هم انباشته می‌شوند تا زمانی که هیچ کس قادر به تعیین وقت آن نیست، به طور انفجاری آتشفشانی بیافرینند.

هفتم: مسئله فقط این نیست که سلطان خودکامه نمی‌خواهد صدای مردم ناراضی را بشنود، مسئله این هم هست که او به دنبال آن است که مردم صدای همدیگر را هم نشنوند. به عنوان نمونه، وی آیت‌الله منتظری را پنج سال در منزلش حبس کرد تا کسی صدای او را نشنود، اما پس از چندی صدای او شنیده شد و به صدایی فراگیر تبدیل شد.

اینک نیز زهرا رهنورد و فاطمه کروبی، و موسوی و مهدی کروبی را در منزل خودشان زندانی کرده تا کسی صدای آنان را نشنود. اما سلطان خودکامه نمی‌تواند تا ابد این چنین درها را به روی آنان ببندد، به محض آن که کوچکترین روزنه‌ای گشوده شود، آنان صدای خود را به گوش همه خواهند رساند. تاریخ بهترین آمورگار ماست. آیت‌الله منتظری در دوران حصر هم بیانیه‌های سیاسی صادر می‌کرد.

هشتم: گفت‌وگو و سازش، بخش مهمی از فرایند مسالمت‌آمیز گذار به دموکراسی است. اگر بین زمامداران خودکامه و مخالفان گفت‌وگو و سازش صورت نگیرد، مخالفان به سوی انقلاب رانده خواهند شد. شاه به هیچ وجه حاضر به شنیدن صدای خمینی نبود که وی را به اجرای قانون اساسی دعوت می‌کرد و می‌گفت، قانون اساسی ضامن سلطنت است. آیت‌الله خمینی در ۱۷ مهرماه ۱۳۴۱ طی نامه‌ای خطاب به شاه در اعتراض به «لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی» استدعا کرد که مطالب خلاف شرع را از آن حذف  کنند «تا موجب دعاگویی ملت مسلمان شود». در ۱۵ آبان ۱۳۴۱ تلگراف جدیدی به اعلیحضرت می‌‌زند و می‌گوید:

«اطمینان نفرمایید به عناصرى که با چاپلوسى و اظهار چاکرى و خانه‌‏‌زادى مى‌‏خواهند تمام کارهاى خلاف دین و قانون را کرده و به اعلیحضرت نسبت‌ دهند و قانون‌اساسى را که ضامن اساسى ملیت و سلطنت است، با تصویبنامه‏هاى خائنانه و غلط از اعتبار بیندازند تا نقشه‏هاى شوم دشمنان اسلام و ملت را عملى کنند. انتظار ملت مسلمان آن است که با امر اکید، آقاى عَلم را ملزم فرمایید از قانون اسلام و قانون اساسى تبعیت کند، و از جسارتى که به ساحت مقدس قرآن کریم نموده، استغفار نماید والا ناگزیرم در نامه سرگشاده به اعلیحضرت مطالب دیگرى را تذکر دهم. از خداوند تعالى استقلال ممالک اسلامى و حفظ آنها را از آشوب و انقلاب مسئلت‌ مى‌نمایم»[۴].

محل نزاع خواسته‌های آیت‌الله خمینی نیست، محل نزاع آن است که خمینی به شاه می‌گفت قانون اساسی موجود را اجرا کن تا  کار به «آشوب و انقلاب» نکشد. شاه در همان زمان، حتی حاضر به شنیدن صدای مهدی بازرگان نبود. مهدی بازرگان در هفتم تیرماه ۱۳۴۲، در آخرین دفاع خطاب به قضات دادگاه تجدید نظر نظامی(در واقع شاه) گفت:

«اگر ما، و نهضت آزادی ایران را که یگانه جمعیتی است که صریحاً گفته و می‌گوید طرفدار قانون اساسی و سلطنت مشروطه است، احیاناً، ظاهراً محکوم کنید و اسمش را از بین ببرید؛ اگر جمعیت‌های طبیعی واقعی که از ملت سرچشمه گرفته باشد، بعد از این درست شود، چه زیرزمینی و چه روی زمین، و دادگاه‌های دیگری نظیر این دادگاه تشکیل شود، آن جمعیت و آن دادگاه طرفدار رژیم سلطنت نخواهد بود. ما، آخرین سنگر دفاع از سلطنت مشروطه و قانون اساسی هستیم. بعد از این اگر دادگاهی تشکیل شود، با جمعیتی سروکار خواهد داشت، که واقعاً مخالف این رژیم است»[۵].

سلطان ستمگری که حاضر به شنیدن صدای موسوی و کروبی نیست- که از انقلاب و نظام و امام دفاع می‌کنند و خواستار اجرای بی‌تنازل قانون اساسی‌اند[۶]- صداهای ساختارشکنی را خواهد شنید که به هیچ یک از اینها پایبند نیستند و خواستار به زیر کشیدن سلطان و نظام سلطانی فقیه سالارند. شاید موسوی و کروبی آخرین سنگر دفاع از قانون اساسی و نظام جمهوری اسلامی باشند[۷].

نهم: سلطان علی خامنه‌ای در  رویارویی با مخالفان از همان سیاست‌های شاه استفاده می‌کند. در زمان محاکمه آیت‌الله طالقانی، دکتر سحابی و مهدی بازرگان؛ ریاضی رئیس مجلس با شاه دیدار می‌کند تا به شکلی آبرومندانه این مسئله را حل کند تا آنان از زندان آزاد شوند. شاه ضمن ابراز علاقه خود به مهدی بازرگان، از او می‌خواهد که با دیگر مخالفان مرزبندی داشته باشد. مهدی بازرگان در یادداشت‌های روزانه زندان، مورخ اول آذرماه ۱۳۴۲، نوشته است که خانم گوهریان به ملاقات او در زندان رفته تا گزارش دیدار ریاضی با شاه را به او بدهد. می‌گوید:

«شاه خیلی ارادت به فلانکس[بازرگان]دارد، ولی لازم است بازرگان خودش را از اطرافی‌ها جدا کند و اینقدر به آنها نچسبد، چون اعلی‌حضرت به او احترام دارد...در هر حال از طرف ریاضی اصرار و خواهش داشت که ما در دادگاه عصبانی نشویم و حرف‌های تند نزنیم و بعد هم قول بدهیم که اگر آزاد کردند، به دنبال کارهای خانوادگی و زندگی بروم و حالا که فایده هم ندارد مبارزه را کنار بگذارم، یا لااقل هر چه می‌کنم خودم به تنهایی بکنم و کاری به بازاری‌ها نداشته باشم. گفتم: تعهد سکوت و تعطیل، که برخلاف عقیده و وظیفه است. ولی شاه می‌تواند مأمور بگمارد و مانع شود»[۸].

سلطان علی خامنه‌ای نیز از فردای انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸، حرکت اعتراضی مخالفان را «فتنه» نامید و از همه ارکان حکومت خواست که صاحب «بصیرت» شوند و با معترضان مرزبندی روشن داشته باشند. یعنی اصل حرکت اعتراضی را «فتنه» بخوانند و «سران فتنه»- یعنی موسوی و کروبی- را به نام محکوم نمایند. این سنت جدیدی نیست که خامنه‌ای برساخته باشد، شاه هم چنین سیاستی را دنبال می‌کرد.

دهم: روشن است که علی خامنه‌ای آگاهانه می‌کوشد تا همه مخالفان را به ساختارشکنی و براندازی سوق دهد تا سرکوب سیستماتیک را موجه سازد، اما این پروژه لزوماً به سود او تمام نخواهد شد. ممکن است به جای نهرهای کوچک، با آتشفشان مواجه شود.

برای ثبت در تاریح باید نوشت که سلطان علی خامنه‌ای راه‌های گفت‌وگوی با مخالفان را بسته است و آنان را به سوی گفتمان و کنش انقلابی سوق می‌دهد. آری، میلیون‌ها ایرانی در انتظار سومین گریه علی خامنه‌ای هستند.

شنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۸۹

«راهپیمایی ۱۰ اسفند، در هرشرایطی برگزار خواهد شد»

«راهپیمایی ۱۰ اسفند، در هرشرایطی برگزار خواهد شد»

 

مجتبی واحدی مشاور کروبی می‌گوید، آقای کروبی در حصر نیست، زندانی است. به گفته‌ی او ماموران امنیتی داخل خانه کروبی جمع شده‌اند. واحدی هم‌چنین می‌گوید، راهپیمایی ۱۰ اسفند، حتی درصورت آزادی کروبی و موسوی نیز برگزار خواهد شد.

 
«کمپین بین‌المللی حقوق بشر درایران» به نقل از «یک منبع آگاه» از انتقال آقایان کروبی و موسوی به یک «خانه امن» در اطراف شهر تهران خبر داده است. این منبع آگاه در تشریح منزل مسکونی مهدی کروبی گفته است: «‌مطمئنم که آن‌ها دیگر درخانه‌شان نیستند. شیشه‌ها همه شکسته و کسی در خانه نیست.»

مجتبی واحدی مشاور عالی مهدی کروبی در گفت‌و‌گو با دویچه وله از تجمع نیروهای امنیتی در خانه و نه در خیابان جلوی منزل آقای کروبی خبر می‌دهد.

دویچه‏وله: آقای واحدی، سایت‏های خبری از انتقال آقایان کروبی و موسوی، به همراه همسران‏شان، به مکانی نامعلوم خبر داده‏اند. تا چه حد این خبر صحت دارد؟
مجتبی واحدی: من نمی‏دانم چه فرقی می‏کند بین این که یک زن و شوهر محترم را، حداقل دو شهروند کشور را، در خانه‏ی خودشان به صورت غیرقانونی زندانی کنند یا ببرند در یکی از شکنجه‏‏گاه‏های رژیم زندانی کنند. آن‏چه مسلم است، آقای کروبی و همسرشان، حدود دو هفته است که در خانه‏شان به صورت رسمی زندانی‏اند.

آن‏ها زندانی‏ هستند؛ تعجب می‏کنم که از کلمه‏ی "حصر" استفاده می‏شود. رییس دروغ‏گوی کمیسیون مجلس، از ریش خودش خجالت نمی‏کشد و می‏گوید: «این‏ها زندانی نیستند. خودشان در خانه‏شان را بسته‏اند». به‏هرحال آن‏ها زندانی هستند؛ چه در خانه‏ی خودشان، چه در یک محل امن. چه در زندانی که گفته‏اند، یک پارکینگ است. هرجا باشد، اگر آن‌ها در داخل خانه هم باشند، ماموران همان‏قدر دژخیم هستند که در زندان.
مجتبی واحدی، مشاور عالی مهدی کروبیBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  مجتبی واحدی، مشاور عالی مهدی کروبیبا فرزندان آقای کروبی صحبت کردم، از پدر و مادرشان کوچک‌ترین اطلاعی ندارند. فرزندان آقای کروبی هم نمی‏دانند که پدر و مادرشان در خانه هستند یا نه. ولی حرف آن‏ها هم همین است. می‏گویند، چه فرقی می‏کند که در زندان باشند یا در خانه. آن‏ها زندانی‏اند و از حقوق اولیه‏ای که معمولی‏ترین زندانی هم از آن برخوردار است، برخوردار نیستند. حتی اجازه نمی‏دهند، خانواده‏شان از آن‏ها خبر بگیرند. یکی از فرزندان آقای کروبی هم که بازداشت است، حداقل حقوق، در مورد او هم رعایت نشده و یک هفته است که هیچ خبری از او نیست.
اما در خبرها عنوان شده که، شیشه‏های خانه‏ی آقای کروبی شکسته شده است و نیروهای انتظامی در خانه‏ی ایشان حضور ندارند.
نیروهای انتظامی بیرون منزل نیستند، در داخل خانه متمرکز شده‏اند. رفته‏اند داخل خانه‏ی آقای کروبی. خانه‏ی فرزند ارشد ایشان، حسین کروبی را هم اشغال کرده‏اند. به آن‏جا می‏روند، حرکات زشت انجام می‏دهند.
فقط منزل آقای کروبی هم نیست. مامورانی که داخل منزل آقای کروبی هستند، طوری رفتار کرده‌اند که واحد‌های دیگری که در این مجتمع هستند، جرات ندارند به خانه‏‌هایشان بیایند. فقط شیشه‏های منزل آقای کروبی را نشکسته‏اند، شیشه‏های کل مجمتع را شکسته‏اند. مربوط به امروز و دیروز هم نیست، قبلاً این‏کار را کرده بودند. از دو هفته پیش هم اول وارد خانه شدند، داخل خانه نارنجک انداختند، بعد هم که خانه را کامل تصرف کردند. فقط دو واحد‏، مربوط به آقای کروبی که یکی از آن‏ها دفتر و دیگری منزل ایشان بوده را تصرف نکرده‏اند، کل مجتمع را تصرف کرده‏اند. نیروهای‏شان هم به‏وفور داخل منزل هستند، ولی بیرون و در خیابان نیستند.
شورای هماهنگی "راه سبز امید"، اعلام کرده‌ که علاوه بر ۱۰ اسفند، در صورتی حصر و زندان خانگی رهبران جنبش سبز، به تجمعات خود ادامه خواهد داد.
مهدی کروبی از رهبران جنبش اعتراضی ایرانBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  در مورد فراخوان راهپیمایی ۱۰ اسفند، این فراخوان مشروط به این نیست که آقایان کروبی و موسوی آزاد بشوند یا نشوند. راهپیمایی روز ۱۰ اسفند ۱۳۸۹، ساعت ۵ بعدازظهر، کل مسیر خیابان انقلاب تا آزادی اعلام شده است. در بیانیه "شورای هماهنگی راه سبز امید" گفته شده، اگر تا آن روز مسئله حل نشد، در روز ۲۴ اسفند که شب چهارشنبه‏سوری است، باز تجمع برگزار خواهد شد.

علاوه بر شورای راه سبز امید، تشکل‏های دیگری نیز آمده‏اند. جوانان اصلاح‏طلب، فعالان بخش شبکه‏های اجتماعی، سه‏شنبه‏ی آینده را روزهای برگزاری تجمع اعلام کرده‏اند. بازهم تاکید می‏کنم که مشروط به آزادی آقایان کروبی و موسوی نیست. اگر همین روز هم آن‌ها آزاد شوند، این راهپیمایی‏ها برگزار خواهد شد. چون موضوع مخالفت با حصر آقای کروبی و آقای موسوی، موضوعی است که به خواسته‏های قبلی اضافه شده است.

اصلاً آقایان کروبی و موسوی به این دلیل زندانی شده‌اند که درخواست تجمع داده بودند و مردم را برای پی‏گیری مطالباتی که از ۲۱ ماه پیش و برای بعضی از مردم، از سال‏ها پیش مطرح شده بود. تشویق به تجمع کرده بودند، برای پی‏گیری مطالباتی که از ۲۱ ماه پیش و برای بعضی از مردم، از سال‏ها پیش مطرح شده بود.

من بازهم از آن‏چه توسط شورای هماهنگی راه سبز امید اعلام شده، اعلام پشتیبانی می‏کنم. برنامه‏ای که دوستان اعلام کرده‏اند، برنامه‏ی بسیار خوبی است. چون برای پی‏گیری مطالباتی است که از ماه‏ها قبل و بعضی از آن‏ها، از سال‏ها قبل، مورد درخواست مردم بوده است.

حسین کرمانی
تحریریه: مصطفی ملکان

برای شنیدن فایل صوتی گفت‌وگو با مجتبی واحدی، مشاور مهدی کروبی به فایل صوتی پایین صفحه مراجعه کنید!

احمد منتظری به خامنه‌ای: تا دیر نشده با گفت‌وگو مسائل را حل کنید

احمد منتظری به خامنه‌ای: تا دیر نشده با گفت‌وگو مسائل را حل کنید.

جناب اقای منتظری برای حل مسائل بسیاردیرشده است 

در حالی که به دنبال تظاهرات ۲۵ بهمن فشار بر رهبران مخالفان در ایران افزایش یافته و میرحسین موسوی و مهدی کروبی در حصر خانگی به سر می‌برند، احمد منتظری، پسر آیت‌الله منتظری از رهبر جمهوری اسلامی خواسته است، از طریق گفت و گو با رهبران مخالفان به حل «مسائل کنونی» مبادرت ورزد.

احمد منتظری، پسر آیت‌الله منتظری، روز شنبه با انتشار نامه‌ای خطاب به  خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار «گفت و گوی مستقیم و دوستانه» وی با میرحسین موسوی، مهدی کروبی، محمد خاتمی و هاشمی‌‌رفسنجانی برای جلوگیری از «ریزش بیشتر نیروهای متعادل و بالا آمدن نیروهای رادیکال و تندرو» شده است.

در این نامه که در وبسایت آیت‌الله منتظری منتشر شده آمده است: «آقایان مهندس میر‌حسین موسوی و حجه‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی از همفکران و همکاران قدیمی و دوستان واقعی جنابعالی و نظام بوده و هستند. اینکه این آقایان حاضر نیستند برخلاف عقیده خود حرفی بزنند و یا عملی انجام دهند، بسیار قابل تقدیر است. این اخلاق و رفتار را با شیوه کسانی مقایسه فرمایید که در ظاهر خود را علاقه‌مند و مطیع جنابعالی جلوه می‌دهند ولی در واقع دوست و خیرخواه شما نیستند و فقط منافع خود را در نظر می‌گیرند.»

آقای منتظری همچنین افزوده است: «کسانی که حاضرند آسایش خود و خانواده خویش را در جهت عقیده و مرام خود فدا کنند، ارزشمند و قابل احترامند. حصر و سلب آزادی و متهم نمودن آنان به مواردی که تاکنون شرعاً و قانوناً ثابت نشده است، در کشوری که اسلامی بودن و پیروی از امام علی را افتخار خود می‌داند، علاوه بر این که موجب نارضایتی قشر وسیعی از مردم می‌شود، قابل توجیه نیست و هیچ کمکی هم به حل مسائل موجود نمی‌کند.»

به دنبال فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، برای برگزاری یک راهپیمایی در روز ۲۵ بهمن، که با استقبال ده‌ها هزار نفر در سراسر کشور روبرو شد، مقام‌های جمهوری اسلامی با افزایش محدودیت‌ها برای این دو رهبر مخالفان، آنها را به طور کامل در حصر خانگی قرار دادند.

محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، نیز از حصر خانگی رهبران مخالفان به شدت انتقاد کرده و جبهه مشارکت، به عنوان عمده‌ترین حزب اصلاح‌طلب در ایران نیز روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای،حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی را اقدامی در جهت «سرپوش» گذاشتن بر «بحرانی» دانسته است که به گفته این حزب، «کودتاگران را احاطه کرده و در خود فرو برده است.»

در این میان پسر آیت‌الله منتظری، در نامه خود به  خامنه‌ای با بیان این که رهبر جمهوری اسلامی می‌تواند، «با یک تصمیم تاریخی»، مساله حصر خانگی رهبران مخالفان را حل کند، از وی خواسته است، یک جلسه پنج نفره با میرحسین موسوی، مهدی کروبی، محمد خاتمی و هاشمی‌رفسنجانی تشکیل داده و از طریق یک «گفتگوی مستقیم و دوستانه بسیاری از مسائل را حل ‌کند.»

احمد منتظری همچنین افزوده است: «این اقدام قدرت و موقعیت شما را بالا برده و نظر دیگران را نیز نسبت به یک حاکم اسلامی بسیار مساعد تر می‌سازد. لابد استحضار دارید که بر اثر برخوردهای ناشایست عده‌ای که به نام اسلام و جمهوری اسلامی انجام می‌شود، اعتقادات بسیاری از مردم و بخصوص جوانان سست شده و دین‌گریزی و حتی دین‌ستیزی رو به افزایش است. جنابعالی با یک تصمیم انقلابی یأس و سرخوردگی از اسلام و حاکمیت دینی را تبدیل به امید خواهید نمود.»

فرزند قائم مقام پیشین  خمینی در عین حال نسبت به ادامه روند کنونی در ایران هشدار داده و خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: «اگر روند کنونی ادامه یابد، باعث ریزش بیشتر نیروهای متعادل و بالا آمدن نیروهای رادیکال و تندرو خواهد شد و چه بسا در آینده ابتکار عمل از دست جنابعالی نیز خارج شود.»

آقای احمد منتظری در بخش دیگری از نامه خود با استناد به اصولی از قانون اساسی جمهوری اسلامی که در آن آزادی بیان و آزادی قلم مورد تاکید قرار گرفته، به انتقاد از زندانی کردن مخالفان پرداخته و نوشته است: «زندانیان سیاسی هیچ گونه گناهی مرتکب نشده‌اند تا مستحق زندان و محکومیت‌ باشند. اجازه ندهید و نخواهید که بیش از این آزادی آنان که حقی خدادادی است سلب شود و قضاوت اسلامی زیر سؤال رود.»

وی همچنین افزوده است: «جنابعالی قبول دارید که مسئولین کشور معصوم نیستند و تخلفاتی دارند و اقدامات بسیاری از زندانیان سیاسی، انتقاد از آن تخلفات و پیشنهاد راه‌ برای اصلاح امور بوده و از مصادیق بارز امر به معروف و نهی از منکر است. بدیهی است انتقاداتی که وارد و مقبول هم نباشد از نظر عقل و شرع و قانون پیگرد ندارد.»

پسر آیت‌الله منتظری همچنین با بیان این که در دوران حکومت پیامبر اسلام و امام علی با وجود مخالفان بسیار، زندانی سیاسی وجود نداشت، در نامه خود به رهبر جمهوری اسلامی خواستار«آزادی همه زندانیان سیاسی و دلجویی از خانواده آنان و تمامی خانواده‌هایی که عزیزان خود را در جریانات اخیر از دست داده‌اند» شده و این اقدام را «موجب همدلی آحاد ملت» دانسته است.

محمد خاتمی خواستار پایان حصر خانگی موسوی و کروبی شد

محمد خاتمی خواستار پایان حصر خانگی موسوی و کروبی شد

محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، با انتقاد شدید از حصر خانگی مهدی کروبی و میرحسین موسوی، یک بار دیگر خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و پایان حصر رهبران مخالفان شده است.

سایت اینترنتی کلمه، روز شنبه نوشته است، محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران در دیدار با شماری از استادان دانشگاه و روحانیان به مناسبت سالگرد تولد پیامبر  اسلام سخن می‌گفت، درباره حصر رهبران مخالفان در ایران گفته است: «چرا باید کسانی چون جناب مهندس موسوی و جناب آقای کروبی و همسرانشان که سابقه درخشان در انقلاب و جمهوری اسلامی دارند و در دلبستگی‌شان به اصل انقلاب و نظام تردیدی نیست دچار حصر و محدودیت شوند و بی محابا به انواع تهمت‌ها متهم شوند.»
به دنبال فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، برای برگزاری یک راهپیمایی در روز ۲۵ بهمن، که با استقبال ده‌ها هزار نفر در سراسر کشور روبرو شد، مقام‌های جمهوری اسلامی با افزایش محدودیت‌ها برای این دو رهبر مخالفان، آنها را به طور کامل در حصر خانگی قرار دادند.

و در این میان در حالی که نیروهای امنیتی خانه مهدی کروبی را به محاصره خود درآورده‌اند، کوچه منتهی به منزل میرحسین موسوی نیز با یک حصار آهنی مسدود شده و ارتباط وی و همسرش زهرا رهنورد با دیگران و از جمله فرزندانشان به کلی قطع شده است.

به دنبال تظاهرات ۲۵ بهمن که در جریان آن دست کم دو نفر کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند،‌ حملات رسانه‌های حکومتی و مقام‌های جمهوری اسلامی علیه رهبران مخالفان دولت شدت گرفته و در همین راستا احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و از حامیان دولت محمود احمدی‌نژاد، در خطبه‌های نماز جمعه تهران به عنوان نخستین مقام جمهوری اسلامی علناً خواستار آن شده بود که رهبران مخالفان دولت در خانه‌های خود زندانی شده و هرگونه ارتباط آنها با مردم قطع شود.

این در حالی است که جبهه مشارکت، به عنوان عمده‌ترین حزب اصلاح‌طلب در ایران روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای،حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی را اقدامی در جهت «سرپوش» گذاشتن بر «بحرانی» دانسته است که به گفته این حزب، «کودتاگران را احاطه کرده و در خود فرو برده است.»

همچنین شورای همانگی راه سبز امید نیز که پیشتر خواستار پایان حصر خانگی رهبران مخالفان شده بود، با انتشار فراخوانی از مردم ایران خواسته است،‌ روز سه‌شنبه ۱۰ اسفند که مصادف با شب تولد میرحسین موسوی است، از ساعت پنج بعد از ظهر در تهران «از میدان امام حسین تا میدان آزادی» و در شهرستان‌ها هم، در خیابان‌ها و میدان‌های اصلی دست به تجمع و راهپیمایی بزنند.

در این میان محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، که پیشتر نیز بارها خواستار آزادی زندانیان سیاسی در ایران شده بود، در واکنش به حبس خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفته است: «به جا بود که زندانیان که نوعاً انسان های امتحان داده و صادق و مؤمن‌اند آزاد شوند نه اینکه این روزها شاهد دستگیری‌های گسترده تازه و ایجاد محدودیت مجدد برای کسانی باشیم که اندکی از محدودیت آنها کاسته شده بود و یا امید به کاسته شدن آنها می‌رفت.»

وی همچنین اظهار داشته است:‌ «با کمال تأسف چنین اقدام‌هایی سبب می‌شود که زمینه‌ای فراهم آید تا کسانی که نه نظام را قبول دارند و نه خیر ایران و ایرانی را می‌‌خواهند، میدان‌داری و احیاناً از احساسات پاک مردم به خصوص جوانان سواستفاده کنند.»

رئیس دولت اصلاحات همچنین با اشاره به قطع ارتباط میرحسین موسوی و مهدی کروبی با دیگران گفته است: «آیا وجود ارتباط این عزیزان و نخبگان دیگر با مردم و جوانان، خود سبب مهار شدن غلیان‌ها و جلوگیری از سواستفاده کسانی نخواهد شد که می‌خواهند اعتراض‌ها را متوجه اصل نظام کنند؟ در حالی که واقعاً چنین نیست؟ بگذرم از ناسزاها و تهمت‌های یک طرفه که هر روز متوجه این برادران و دیگر شخصیت‌های مورد علاقه مردم می‌شود و فضا را آلوده می‌کند.»

محمد خاتمی همچنین با اشاره به حملات صورت گرفته علیه رهبران مخالفان در ایران، از جمله خود وی، اظهار داشته است: «وقتی بنا باشد همه مسؤلان تراز اول که مورد تأیید امام، مردم و رهبری بوده‌اند انسان‌های فاسد، منحرف و ضد انقلاب معرفی شوند، آیا مردم جهان حق ندارند این شبهه را پیدا کنند که پس حاصل انقلاب، فساد و انحراف بوده است؟»

وی همچنین ابراز امیدواری کرده است در آستانه سال جدید خورشیدی در ایران حصر خانگی رهبران مخالفان در ایران پایان یافته و بازداشت‌شدگان رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری نیز آزاد شوند.

«قیام مردم منطقه تا استقرار حکومت‌های مردمی ادامه دارد»

رئیس جمهور پیشین ایران در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات روی داده در برخی از کشورهای عربی منطقه از جمله مصر، تونس و لیبی اشاره کرده و وجه مشترک این کشورها را «وجود حکومت‌های خود کامه‌ای» دانسته است که «با زور و سرنیزه و سرکوب و ایجاد فضای رعب و مشت آهنین بر مردم حکومت کرده‌اند.»

وی در این باره گفته است: «به همین دلیل می‌بینیم که قیام‌ها علیه نظام‌های مختلف دیکتاتوری است که بعضاً هم پیمان اسرائیل و دارای وابستگی آشکار به قدرت‌های بزرگ هستند و بعض دیگر سیاست اصلی خود را مخالفت با غرب به خصوص آمریکا قرار داده‌اند و همواره شعارهای انقلابی و ضد صهیونیستی داشته‌اند.»

رئیس بنیاد باران همچنین درباره چشم‌انداز تحولات آینده در کشورهای منطقه گفته است: «به هر حال آنچه پیش آمده است، مطمئناً تا استقرار حکومت‌های مردمی و عقب‌نشینی کامل حکومت‌های مستبد و زورگو و حامیان آنها ادامه خواهد یافت و این پدیده‌ای است مبارک و واقعه مهمی که جهان اسلام و خاورمیانه با آن روبرو است.»

جمعه، اسفند ۰۶، ۱۳۸۹

هشدار شورای هماهنگی راه سبز به حاکمیت؛ «روز ۱۰ اسفند راهپیمایی می‌کنیم»

هشدار شورای هماهنگی راه سبز به حاکمیت؛ «روز ۱۰ اسفند راهپیمایی می‌کنیم»

عکس مربوط به روز ۲۵ بهمن در تهران است
عکس مربوط به روز ۲۵ بهمن در تهران است
۱شورای هماهنگی راه سبز امید، با انتشار چهارمین بیانیه خود از هواداران «جنبش سبز» دعوت کرد در اعتراض به حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی روز سه شنبه دهم اسفند از میدان آزادی تا میدان امام حسین در تهران و میدان‌های اصلی شهرستان‌ها حضور یابند.
شورای همانگی راه سبز امید در این بیانیه با اشاره به هشدارهای داده شده  نسبت به حصر موسوی و کروبی،  از معترضان خواسته است،‌ روز سه‌شنبه  ۱۰ اسفند که مصادف  با شب تولد میرحسین موسوی است،  از ساعت ۵ عصر،‌ در تهران «از میدان امام حسین تا میدان آزادی دست به تجمع و راهپیمایی» بزنند.

شورای هماهنگی راه سبز امید در این چهارمین بیانیه خود، همچنین از هواداران جنبش سبز ایران خواسته است در شهرستان‌ها نیز تجمعاتی مشابه در خیابان‌‌ها و میدان‌های اصلی ترتیب دهند.

در حالی که میرحسین موسوی و مهدی کروبی پس از فراخوان راهپیمایی ۲۵ بهمن به طور کامل در حصر قرار گرفته‌اند، شورای هماهنگی راه سبز امید هشدار داده است در صورتی که حاکمیت نسبت به رفع حصر این دو اقدام نکند، راهپیمایی‌های اعتراضی ادامه خواهد یافت.

شورای هماهنگی راه سبز امید تصریح می‌کند: «در صورتی که صدای اعتراض ما شنیده نشود و حصر و زندان خانگی غیرقانونی رهبران ادامه یابد، علاوه بر راهکارهای مناسب دیگر که شورا در اطلاعیه‌های بعدی خود پیشنهاد خواهد کرد، از هم‌اکنون همراهان سبز را دعوت به تجمعات اعتراضی غیر متمرکز در سراسر کشور در روز ۲۴ اسفند می‌کنیم.»

پس از فراخوان ۲۵ بهمن میرحسین موسوی و مهدی کروبی که با استقبال هوادران جنبش سبز مواجه شد، شورای هماهنگی راه سبز امید، به دلیل حصر این دو رهبر مخالف، برای بزرگداشت هفتمین روز  دو دانشجوی کشته شده برای برگزاری تجمعات غیرمتمرکز بیانیه‌‌ای داده بود که به رغم حضور نیروهای امنیتی معترضان بار دیگر  یکم اسفند در خیابان‌ها حضور پیدا کردند.

اعتراض‌های روز ۲۵ بهمن و یکم اسفند در حالی برگزار شد، که رهبر و دیگر مقام‌های کشوری و لشگری کشور از مردن «جنبش سبز» سخن گفته بودند.

 از سوی دیگر حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، پنجشنبه شب درحالی که تاکید کرد جریان «فتنه» در ایران همچنان ادامه خواهد داشت، اعلام داشت که مخالفان در روز ۲۵ بهمن شکست خوردند و آنهایی که در خیابان‌ها بودند بیشتر برای خرید نوروز آمده بودند.

حیدر مصلحی که باشبکه سه سیما به طور زنده گفت‌وگو می‌کرد، درباره حضور نیروهای گسترده امنیتی در روز پنجشنبه توضیحی نداد.

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی همچنین بدون اشاره به حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی بار دیگر تکرار کرد که این دو از سوی نیروهای خارجی حمایت می‌شوند.

حیدر مصلحی با  ضمن  اینکه جریان «فتنه» را شکست خورده خواند، تصریح کرد که تنها ۲۰ درصد از آن شناخته شده است.

وی همچنین مبدا  «فتنه» را به دوران پیش از انقلاب مربوط دانست و گفت کسانی که در خیابان‌ها می‌آیند تنها « ضدانقلاب‌‌ها»، «منافقین»، «بهایی‌ها» و «سلطنت‌طلب‌ها» هستند.

مشارکت: کودتاگران با حصر موسوی و کروبی می‌خواهند بر بحران سرپوش بگذارند

مشارکت: کودتاگران با حصر موسوی و کروبی می‌خواهند بر بحران سرپوش بگذارند

Iran -- Mir Hossein Musavi (L), candidate for the upcoming presidential elections and Mehdi Karubi, former parliament speaker and head of reformist Etemad Melli party, Tehran, undated
Iran -- Mir Hossein Musavi (L), candidate for the upcoming presidential elections and Mehdi Karubi, former parliament speaker and head of reformist Etemad Melli party, Tehran, undated
با ادامه حصر خانگی دو رهبر مخالفان حکومت در ایران، جبهه مشارکت عمده‌ترین حزب اصلاح‌طلب کشور، با صدور بیانیه‌ای هشدار داد که مسئولیت پیامدهای این اقدامات بر عهده «کودتاگران» است.

جبهه مشارکت در بیانیه خود حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی را اقدامی در جهت «سرپوش» گذاشتن بر «بحرانی» دانسته است که به گفته این حزب، «کودتاگران را  احاطه کرده و در خود فرو برده است.»

همزمان با درخواست میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای برگزاری راهپیمایی ۲۵ بهمن، جمهوری اسلامی هر چه بیشتر بر محدودیت‌های این دو رهبر مخالفان در ایران افزود و آنها را به طور کامل در حصر خانگی قرار داد.

در حالی که نیروهای امنیتی خانه مهدی کروبی را در محاصره خود قرار داده‌اند،   دستگا‌ه‌های امنیتی با نصب یک دیوار آهنی در کوچه منتهی به منزل موسوی، هرگونه ارتباط وی و زهرا رهنورد با دیگران را قطع کرده‌اند.

جبهه مشارکت در ادامه با اشاره به حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی تصریح می‌کند: «ملت سربلند ایران که در طول دو سال گذشته اراده مصمم خود را در تغییر مناسبات ظالمانه و استقرار حاکمیت مردم سالارانه واقعی نشان داده‌اند اینک به حق نگران سلامت رهبران عزیز خود هستند و در صورتی که پاسخ مناسبی به این نگرانی و در جهت رفع آن نبینند حق خود می‌دانند تا به هر نحو حمایت خود را از رهبران خود، آقایان موسوی و کروبی ابراز دارند و انزجار خود را از رفتار غیر قانونی قوه قضائیه و نهادهای امنیتی وانتظامی عامل اعلام دارند.»

با اینکه جمهوری اسلامی راه‌های ارتباطی میان دو رهبر مخالفان در ایران را قطع کرده است، با این حال در روز یکم اسفند نیز در پاسخ به فراخوان «شورای هماهنگی راه سبز امید» معترضان به خیابان‌ها ریخته و علیه سیاست‌های حاکمیت شعار دادند.

جبهه مشارکت با اشاره با سرکوب اعتراض‌های مسالمت‌آمیز به حاکمیت هشدار می‌دهد: «این بدان معناست که کودتاگران اقتدارگرا تداوم حاکمیت غیر قانونی خود را جز با رادیکال و تند کردن فضای کشور ممکن نمی‌دانند، و به همین دلیل مسئولیت رخداد هرگونه حادثه ناگواری خواسته یا ناخواسته بر گردن آنهاست و در کارنامه آنها ثبت می‌شود.»

این حزب اصلاح‌طلب که پس از انتخابات ریاست جمهوی ۱۳۳۸ فعالیت آن از سوی جمهوری اسلامی غیرقانونی اعلام شد، با محکوم کردن حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی مسئولیت این اقدام را «متوجه مسئولین اصلی کشور» دانسته، و «از حق مردم در ابراز نگرانی از این اقدام در همراهی با شورای هماهنگی راه سبز امید در پیگیری رفع حصر و زندان» این دو رهبر سیاسی حمایت کرده است.

تلاش آمریکا برای تشکیل گروه ویژه حقوق بشر ایران در سازمان ملل

نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سوئیس
نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سوئیس
دیپلمات‌های غربی می‌گویند ایالات متحده به آرامی مشغول اعمال نفوذ بر محافل سیاسی است تا زمینه‌های ایجاد یک گروه ویژه تحقیقات در سازمان ملل در خصوص نقض حقوق بشر در ایران را فراهم کند.

شماری از دیپلمات‌ها و فعالان سیاسی که روز پنج‌شنبه در این مورد به خبرگزاری رویترز اطلاع داده‌اند می‌گویند که این نخستین بار در دهه اخیر است که هیئت آمریکایی در سازمان ملل اقدام به این کار می‌کند.

بنا بر این گزارش، هیئت ایالات متحده در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به دنبال جلب حمایت کشورهایی از تمامی نواحی جهان برای تنظیم پیش‌نویش قطعنامه‌ای است که دولت ایران را به خاطر «پایمالی حقوق بشر» در مرکز توجه بین‌المللی قرار خواهد داد.

این در حالی است که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده، و همتای ایرانی او علی‌اکبر صالحی قرار است روز دوشنبه در آغاز نشست‌های سه‌هفته‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل، در جمع ۴۷ کشور عضو این شورا سخنرانی کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از اعضای یک هیئت‌ غربی در سازمان ملل می‌گوید: «آمریکایی‌ها بسیار مصمم هستند تا حکمی را برای انتصاب یک گزارشگر ویژه درخصوص وضعیت حقوق بشر در ایران به‌دست آورند. در صورت انجام، این کار نمادی قوی و پیامی سیاسی خطاب به ایران خواهد بود.»

وی افزود که اتحادیه اروپا نیز به خاطر «آزار مدافعان حقوق بشر در ایران و افزایش شدید تعداد اعدام‌ها از آغاز سال جاری» از این اقدام پشتیبانی می‌کند. اتحادیه اروپا در شورای حقوق بشر سازمان ملل هفت عضو دارد.

به گفته این دیپلمات، انتظار می‌رود که ایران و هم‌پیمانانی که در میان کشورهای در حال توسعه دارد این قطعنامه را رد کنند و خواستار به رأی گذاشته شدن آن شوند تا با اتفاق آرا به تصویب نرسد.

عضو این هیئت غربی در سازمان ملل افزود که «این قطعنامه باید تصویب شود. انتظار ما این است که حدود یک‌سوم کشورها به نفع آن و یک‌سوم هم علیه آن رأی دهند و یک‌سوم دیگر هم رأی ممتنع بدهند.»

هیئت دیپلماتیک ایالات متحده در ژنو از تأیید این اقدام آمریکا خودداری کرد، اما نگرانی آمریکا را نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز داشت.

یک سخنگوی هیئت آمریکایی در ژنو گفت: «ما در حال صحبت با دیگر اعضای شورا هستیم تا برای حمایت از حقوق بشر در ایران و ابراز همبستگی با مردمی که در ایران به دنبال برخورداری از حقوق بشری خود هستند گام‌های مناسب بعدی را برداریم.»

ایران پیش از این از همکاری با مأموریت‌های خاص گزارشگران ویژه سازمان ملل خودداری کرده ‌است که این امر باعث نگرانی شورای حقوق بشر شده ‌است.

پیش از این و به دنبال آغاز سرکوب معترضان در ایران فعالان ایرانی حقوق بشر از جمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، بارها از سازمان ملل متحد خواسته‌اند برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران و سرکوب خونین معترضان به نتایج انتخابات گزارشگران ویژه‌ای منصوب کرده و بازرسان خود را به ایران اعزام کند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه با ستایش از «شجاعت» معترضان ایرانی، سرکوب «وحشیانه» و «سازمان‌دهی شده» آنها از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران را
قویاً محکوم کرد.

پنجشنبه، اسفند ۰۵، ۱۳۸۹

وحشت و هراس رژیم و هشدار مشاور میرحسین موسوی: برنامه های احتمالی و مشکوک «اقتدارگرایان»

وحشت و هراس رژیم و هشدار مشاور میرحسین موسوی: برنامه های احتمالی و مشکوک «اقتدارگرایان»

در حالی که وبسایت های مخالفان در ایران و شاهدان عینی از استقرار نیروهای امنیتی در میادین و مراکز اصلی تهران خبر داده اند، اردشیر امیر ارجمند، مشاور میر حسین موسوی نسبت به برنامه های احتمالی و مشکوک «اقتدارگرایان» هشدار داده است.

اردشیر امیر ارجمند روز پنجشنبه به وب سایت کلمه گفته است:« جو فوق العاده امنیتی و تبدیل تهران به پادگان نظامی که از چند ساعت گذشته از طرف نیروهای امنیتی در شهر حاکم شده است و تکرار اتهامات وقیحانه از رسانه های اقتدارگرایان نسبت به رهبران جنبش سبز علاوه بر این که نشان از استیصال و ترس اقتدارگرایان است از برنامه های احتمالی و مشکوک آنها نیز خبر می دهد.»

آقای امیر ارجمند همچنین تصریح کرده است که «مردم» ایران نسبت به «سرنوشت رهبران خود کاملا حساس بوده و در مقابل هر گونه تعرض جدید نسبت به آنها خاموش نخواهد نشست.»

مشاور میرحسین موسوی همچنین از مردم خواسته است «تا هوشیاری خود را حفظ کنند.»

این در حالی است که سایت‌های نزدیک به مخالفان دولت روز پنجشنبه خبر دادند که نیروهای امنیتی در چهار راه ولیعصر، خیابان ولیعصر، میدان انقلاب، پارک وی، خیابان عباس‌آباد، میدان هفت‌تیر و میدان صادقیه تجمع کرده‌اند.

سایت کلمه نزدیک به میر حسین موسوی در گزارشی نوشته که نیروهای امنیتی، گارد ویژه و لباس‌شخصی‌ها در این اماکن رفت و آمد مردم را زیر نظر دارند و به هر فردی مشکوک شوند او را سوار ماشین ون می‌کنند.

بر اساس این گزارش، اطراف تئاتر شهر تهران نیز از مأموران امنیتی پر شده است.

یک شاهد عینی نیز در گفت‌وگو با رادیو فردا با تأیید حضور گسترده نیروهای امنیتی در خیابان‌ها و میادین اصلی تهران گفت که نوع حضور این افراد شبیه یک مانور بود و مردم دچار شوک شده بودند.

وی از علت تحرکات روز پنجشنبه نیروهای امنیتی در تهران ابراز بی‌اطلاعی کرد.

سایت کلمه از مرکز تهران خبر داده که از تمام مغازه‌داران منطقه ولیعصر خواسته شده هر چه سریع‌تر مغازه‌ها را تعطیل و محل کسب خود را ترک کنند.

پاره‌ای گزارش‌ها هم حاکی است که خیابان‌های منتهی به میدان آزادی از جمله خیابان بهبودی پر از نیروهای امنیتی است و به گفته برخی از شهروندان تهرانی این جو امنیتی سنگین بی‌سابقه است.

سایت جنبش راه سبز (جرس) که به اصلاح‌طلبان نزدیک است نیز گزارش مشابهی منتشر کرده و از «جو امنیتی- پادگانی» در تهران خبر داده است.

به گزارش این سایت، «آرایش نیروهای گارد در اطراف صدا و سیما، ونک و میدان ولی‌عصر نیز، در حال شدت گرفتن است و هنوز دلیل ناامن نشان دادن چهره پایتخت مشخص نشده است.»

از زمان برگزاری اعتراض‌های مخالفان دولت در روز ۲۵ بهمن در تهران و برخی شهرهای بزرگ ایران، لحن مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی و فرماندهان نظامی علیه معترضان شدت گرفته است و تهدید کرده‌اند که با هرگونه تحرک مخالفان برخورد خواهند کرد.

گفت وگوی تلویزیونی وزیر اطلاعات

 درهمین حال، خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گزارش داده است که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات،  امشب(شامگاه پنجشنبه) در ارتباط با حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته صحبت می کند.

تهیه‌کننده‌ برنامه تلویزیونی «دیروز، امروز، فردا»  به خبرگزاری ایسنا گفته است:«مخاطبان در برنامه‌ امشب اسنادی را می‌بینند و می‌شنوند که برای نخستین ‌بار پخش می‌شود.»

همزمان با این تحولات محدودیت‌ها علیه میرحسین موسوی و مهدی کروبی تشدید شده و آنها همراه با همسرانشان در حصر خانگی قرار گرفته‌اند.

برخی از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی که ایرانیان در آنها فعال هستند احتمال داده اند که میرحسین موسوی و مهدی کروبی به زودی بازداشت شوند.

فرزندان آقای کروبی روز چهارشنبه درباره «هرگونه برنامه برای حذف فیزیکی مهدی کروبی و فاطمه کروبی» به حکومت جمهوری اسلامی ایران هشدار دادند و مسئولیت چنین اقدامی را متوجه آن کردند.

تحرکات روز پنجشنبه در حالی است که فرمانده نیروی انتظامی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا از «حضور گشت‌های اطلاعاتی و انتظامی در مراکز خرید و ایجاد تسهیلات ترافیکی» در آستانه نوروز خبر داده است.

اسماعیل احمدی‌ گفته است: «پیش‌‌بینی‌های لازم انجام شده است که از جمله آن تسهیل ترافیک به منظور تردد مردم و ایجاد امنیت مراکز خرید با حضور گشت‌های انتظامی است که هر قدر به نوروز نزدیک شویم حضور مأموران بیشتر خواهد شد.»
 

گام بعدی سبزها برای مقاومت مدنی؛ برگزاری تجمعات اعتراضی در سه‌شنبه‌ها

گام بعدی سبزها برای مقاومت مدنی؛ برگزاری تجمعات اعتراضی در سه‌شنبه‌ها

یکی از تصاویر تجمعات ۲۵ بهمن در تهران
یکی از تصاویر تجمعات ۲۵ بهمن در تهران
همزمان با آنکه شورای هماهنگی راه سبز امید، متشکل از افراد نزدیک به رهبران مخالفان، از احتمال استفاده از راهکارهایی چون تحصن، اعتصاب و مقاومت مدنی در مواجهه با حاکمیت خبر داده است، مشاور مهدی کروبی از تصمیم به حضور خیابانی معترضان در سه‌شنبه‌های آخر سال می‌گوید.

آقای واحدی در یک پیام ویدئویی می‌گوید که تجمعات سه‌شنبه‌های آخر سال، بر اساس پیشنهادی که از داخل ایران به شورای هماهنگی راه سبز امید ارائه شده، طراحی شده است و در صورت استقبال مردم روند جدیدی در اعتراض‌ها آغاز خواهد شد.

سه‌شنبه‌های آخر سال مصادف است با دهم اسفند، شب تولد میرحسین موسوی، ۱۷ اسفند، روز جهانی زن، و ۲۴ اسفند، مصادف با شب چهارشنبه سوری که به گفته مشاور مهدی کروبی امکان شرکت مردم در آنها به صورت بالقوه وجود دارد.

آقای واحدی همچنین در مورد دلیل انتخاب سه‌شنبه‌های آخر سال برای تجمعات اعتراضی، گفته است که «قرار نیست کاری بکنیم که زندگی روزمره مردم مختل شود و هر روز دعوت به تظاهرات کنیم» و همچنین قرار نیست «فاصله‌ها زیاد شود که حاکمیت با سوءاستفاده امکان سرکوب راحت‌تری داشته باشد.»

بیانیه سوم شورای هماهنگی

اظهارات آقای واحدی در حالی است که شورای هماهنگی راه سبز امید که از نیروهای نزدیک به میرحسین موسوی و مهدی کروبی تشکیل شده، در سومین بیانیه خود تأکید کرده است که همراهان جنبش سبز «از هر مناسبت ملی، و دینی و آئینی برای نمایش حضور و طرح مطالبات خود، «شجاعانه و مدبرانه» استفاده خواهند کرد.

این شورا تأکید کرده است که جنبش سبز علاوه بر این «از راهکارهای دیگری مانند تحصن، اعتصاب، تحریم، و مقاومت مدنی برای تثبیت حاکمیت قانون به معنای واقعی، شناسایی و تضمین حقوق بنیادین شهروندان» استفاده خواهد کرد.

در این بیانیه «رفع حصر خانگی رهبران جنبش سبز»، «تضمین حق شهروندان برای تجمعات و راهپیمایی‌ها»، «آزادی زندانیان سیاسی»، «آزادی مطبوعات و رفع سانسور»، «خاتمه دادن به شرایط امنیتی حاکم بر کشور» و «برگزاری انتخابات آزاد، غیرگزینشی، و سالم از طریق لغو نظارت استصوابی» از اهم مطالبات جنبش سبز شمرده شده است.

شورای هماهنگی راه سبز امید در این بیانیه از «حاکمیت و دولت کودتا» خواسته است تا «به جای سخن گفتن با زبان زر و زور و تزویر، و سرکوب معترضان مسالمت‌جو» با تحقق این مطالبات «حق حاکمیت مردم را به رسمیت شناخته و با فراهم آوردن فضای نقد، رحمت و مدارا در جامعه، با مردم به گفت‌وگو بنشیند.»

در این بیانیه همچنین تأکید شده است که اقتدارگرایان با تکیه بر سازمان‌های امنیتی و نظامی نمی‌توانند مانع از شکست و سقوط جباران شود و از این رو جنبش سبز با اتکا به مبانی و راهکارهای مندرج در منشور جنش، راه خود را به سوی ایران آباد و آزاد می‌گشاید.

بی اطلاعی از وضعیت کروبی و موسوی

در سومین بیانیه شورای هماهنگی راه سبز امید با «ابراز نگرانی شدید از حصر خانگی رهبران جنبش سبز و رفتار غیرقانونی و کینه‌توزانه با آنها» تأکید شده است که از تاریخ ۲۵ بهمن «هیچ اطلاعی» از سلامتی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، و مهدی و فاطمه کروبی نیست.

این بیانیه حصر خانگی رهبران جنبش سبز را «خلاف قانون اساسی و موازین حقوق بشر پذیرفته توسط جمهوری اسلامی» خوانده و افزوده است که «موسوی و کروبی در هیچ دادگاهی محاکمه و محکوم نشده‌اند و سلب آزادی آنها نقض آشکار حقوق شهروندی ایشان است.»

شورای هماهنگی راه سبز امید در ادامه به «اقتدارگرایان» هشدار داده است که «نتیجه این گونه رفتار غیرقانونی و غیرشرعی، چیزی جز تشدید بحران در کشور نیست.»

در این بیانیه همچنین حصر خانگی رهبران جنبش سبز، در کنار دیگر اقدامات حاکمیت علیه این جنبش، نمونه‌ای از «سیاست‌های سراپا خطای اقتدارگرایان برای نشنیده گرفتن صدای مردم» ارزیابی شده است.


در بیانیه شورای هماهنگی راه سبز امید، همچنین از هواداران جنبش سبز خواسته شده است تا به تقویت شبکه‌های اجتماعی به ویژه «شبکه‌های محلی» برای «حضور فعال در اعتراض‌های مدنی» بپردازند و تأکید شده است که در شرایط دشوار فعلی، تشکیل و گسترش شبکه‌های سبز یک «فریضه ملی» است.

ترس و وحشت رژیم و حضور گسترده نيروهای انتظامی در خيابان ها؛ «جو شهر تهران امنيتی شد»

 

ترس و وحشت رژیم و حضور گسترده نيروهای انتظامی در خيابان ها؛ «جو شهر تهران امنيتی شد»

گزارش شاهدان عينی و سايت‌های خبری حاکی است که گارد ويژه ضد شورش و نيروهای امنيتی بعد از ظهر روز پنجشنبه در خيابان‌ها و ميدان‌های اصلی در مرکز شهر تهران مستقر شده و جو پايتخت هم اکنون امنيتی است.

سايت‌های نزديک به مخالفان دولت روز پنجشنبه خبر دادند که نيروهای امنيتی در چهار راه وليعصر، خيابان وليعصر، ميدان انقلاب، پارک وی، خيابان عباس‌آباد، ميدان هفت‌تير و ميدان صادقيه تجمع کرده‌اند.

سايت کلمه نزديک به مير حسين موسوی در گزارشی نوشته که نيروهای امنيتی، گارد ويژه و لباس‌شخصی‌ها در اين اماکن رفت و آمد مردم را زير نظر دارند و به هر فدری مشکوک شوند او را سوار ماشين ون می‌کنند.

بر اساس اين گزارش، اطراف تئاتر شهر تهران نيز از مأموران امنيتی پر شده است.

يک شاهد عينی نيز در گفت‌وگو با راديو فردا با تأييد حضور گسترده نيروهای امنيتی در خيابان‌ها و ميادين اصلی تهران گفت که نوع حضور اين افراد شبيه يک مانور بود و مردم دچار شوک شده بودند.

وی از علت تحرکات روز پنجشنبه نیروهای امنیتی در تهران ابراز بی‌اطلاعی کرد.

سايت کلمه از مرکز تهران خبر داده که از تمام مغازه‌داران منطقه وليعصر خواسته شده هر چه سريع‌تر مغازه‌ها را تعطيل و محل کسب خود را ترک کنند.

پاره‌ای گزارش‌ها هم حاکی است که خيابان‌های منتهی به ميدان آزادی از جمله خيابان بهبودی پر از نيروهای امنيتی است و به گفته برخی از شهروندان تهرانی اين جو امنيتی سنگين بی‌سابقه است.

سايت جنبش راه سبز (جرس) که به اصلاح‌طلبان نزديک است نيز گزارش مشابهی منتشر کرده و از «جو امنيتی- پادگانی» در تهران خبر داده است.

به گزارش اين سايت، «آرايش نيروهای گارد در اطراف صدا و سيما، ونک و ميدان ولی‌عصر نيز، در حال شدت گرفتن است و هنوز دليل ناامن نشان دادن چهره پايتخت مشخص نشده است.»

از زمان برگزاری اعتراض‌های مخالفان دولت در روز ۲۵ بهمن در تهران و برخی شهرهای بزرگ ايران، لحن مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی و فرماندهان نظامی عليه معترضان شدت گرفته است و تهديد کرده‌اند که با هرگونه تحرک مخالفان برخورد خواهند کرد.

همزمان محدوديت‌ها عليه ميرحسين موسوی و مهدی کروبی تشديد شده و آنها همراه با همسرانشان در حصر خانگی قرار گرفته‌اند.

برخی از سايت‌ها و شبکه‌های اجتماعی که ايرانيان در آنها فعال هستند احتمال داده اند که ميرحسين موسوی و مهدی کروبی به زودی بازداشت خواهند شد.

فرزندان آقای کروبی روز چهارشنبه درباره «هرگونه برنامه برای حذف فيزيکی مهدی کروبی و فاطمه کروبی» به حکومت جمهوری اسلامی ايران هشدار دادند و مسئوليت چنين اقدامی را متوجه آن کردند.

تحرکات روز پنجشنبه در حالی است که فرمانده نيروی انتظامی در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسنا از «حضور گشت‌های اطلاعاتی و انتظامی در مراکز خريد و ايجاد تسهيلات ترافيکی» در آستانه نوروز خبر داده است.

اسماعيل احمدی‌ گفته است: «پيش‌‌بينی‌های لازم انجام شده است که از جمله آن تسهيل ترافيک به منظور تردد مردم و ايجاد امنيت مراکز خريد با حضور گشت‌های انتظامی است که هر قدر به نوروز نزديک شويم حضور مأموران بيشتر خواهد شد.»

وزیر خارجه آمریکا سرکوب معترضان در ایران را قویاً محکوم کرد

وزیر خارجه آمریکا سرکوب معترضان در ایران را قویاً محکوم کرد

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه با ستایش از «شجاعت» معترضان ایرانی، سرکوب «وحشیانه» و «سازماندهی شده» آنها از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران را قویاً محکوم کرد.

خانم کلینتون در بیانیه‌ای که منتشر کرده است، می‌گوید که ایالات متحده آمریکا همچنان از آزار و اذیت شهروندان ایرانی از سوی حکومت خود عمیقاً نگران است.

وی اظهار داشت: در ۱۰ روز گذشته ما شاهد شجاعت هزاران ایرانی بوده‌ایم که بار دیگر برای اعلام حقوق اساسی خود در زمینه آزادی تجمع و بیان به خیابان‌ها ریختند.

وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد: «برای جهانیان روشن شده است که حکومت ایران آن حقوق اساسی را که برای سایرین در خاورمیانه توصیه می‌کند برای مردم خود منع می‌کند.»

معترضان در ایران روز ۲۵ بهمن پس از نزدیک به یکسال و در پاسخ به فراخوان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالفان، به خیابان‌ها ریختند و علیه مقام‌های جمهوری اسلامی به ویژه  علی خامنه‌ای، رهبر ایران، شعار سر دادند.

این تظاهرات با سرکوب نیروهای لباس شخصی و انتظامی روبه‌رو شد که در جریان آن حداقل دو نفر به نام‌های صانع ژاله و محمد مختاری کشته شدند.

به دنبال این اعتراض‌ها، مقام‌ها و رسانه‌های دولتی خواستار صدور حکم اعدام برای رهبران مخالفان در ایران شدند. به فاصله کمی، نیروهای امنیتی ورودی منزل میر حسین موسوی را با میله‌های آهنی مسدود کرده و تمام ارتباط‌های وی و زهرا رهنورد، همسر او را با جهان خارج قطع کردند.

همچنین منزل مسکونی مهدی کروبی از سوی این نیروها اشغال و علی کروبی، پسر وی، نیز بازداشت شد.

وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه خود تصریح کرده است که «نیروهای امنیتی اقدام به ضرب و شتم، دستگیری و حداقل در سه مورد دست به کشتن معترضان زده‌اند.»

خانم کلینتون افزود: «خارج از خیابان، رهبران رژیم (جمهوری اسلامی) مدافعان حقوق بشر و فعالان سیاسی را هدف حمله قرار داده‌اند، و مقام‌های این کشور اخیراً سراغ مسئولان سابق و خانواده‌های آنها رفته‌اند؛ نمایندگان سابق مجلس، روحانیون و فرزندان آنها، رهبران دانشجویان و استادان آنها، همراه با روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان.»

وی حکومت جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که با انداختن پارازیت بر روی ارتباطات ماهواره‌ای و مسدود کردن پایگاه‌های اینترنتی از دسترسی شهروندان خود به اطلاعات جلوگیری می‌کند.

اظهارات این مقام بلندپایه آمریکایی پس از آن بیان می‌شود که وزارت امور خزانه‌داری این کشور روز چهارشنبه عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، و محمدرضا نقدی، فرمانده نيروی مقاومت بسيج ، را به دليل آنچه که نقض حقوق بشر در ايران از زمان پس از انتخابات رياست جمهوری سال گذشته خوانده، در فهرست افراد مورد تحريم خود قرار داده است.

طبق اين تحريم‌ها، افراد حقيقی و حقوقی که در حوزه انتقال دارايی با اين افراد باشند هم مورد تحريم قرار خواهند گرفت و وزارت خارجه آمريکا هم بر اساس آن می‌تواند تحريم‌هايی در مورد صدور رواديد را عليه اين افراد صادر کند.

هیلاری کلینتون با بیان اینکه وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر شده است تأکید کرد که «جهان در حال نظاره ایران است و درباره کسانی که مسئولیت دارند دست به اقدام خواهد زد.»

«جوانان اصلاح‌طلب»: موسوی، رهنورد و کروبی را تنها نمی‌گذاریم

«جوانان اصلاح‌طلب»: موسوی، رهنورد و کروبی را تنها نمی‌گذاریم

 

«جوانان اصلاح‌‌طلب» طی بیانیه‌ای به حاکمیت ایران هشدار داده‌اند که تا ۱۱ اسفند باید به حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی پایان داده شود. در غیر این‌صورت خیابان‌ها به صحنه‌ی اعتراضات بدل خواهد شد.

 
در این بیانیه جوانان «اصلاح‌طلب» ابراز امیدواری کرده‌اند که «در مسیر دستیابی به اهداف جنبش سبز، که سعادتمندی همه ایرانیان را طالب است، قطره خونی از دماغ کسی ریخته نشود و جانی قربانی نشود، و حاکمیت دریابد که به‌جای سرکوب و زور و حصر و حبس معترضان و منتقدان باید صدای آنها را بشنود و گفتگو و مصالحه و اجرای بدون تنازل قانون اساسی را مبنای رفتار خود قرار دهد و راه را بر اصلاحات گشوده دارد.»

«جوانان اصلاح‌طلب» در بیانیه‌ای که در سایت "کلمه" انتشار یافته است، می‌افزایند که میرحسین موسوی امسال را «سال صبر و استقامت نامید و ما نیز نشان دادیم که به راستی در سختی‌ها و مشقات و گردنه های دشوار و صعبی که ناامیدی را سرسختانه القا می‌کنند، صبوریم و استقامت و بردباری‌مان را به رخ کشیدیم، استقامتی که پس از یک سال سکوت و بردباری آگاهانه، بدون هیچ تغییری در آرمان بزرگ ومرام مسالمت‌آمیز و به دور از خشونت‌مان بار دیگر ما را با همان استواری پیشین به خیابان‌ها آورد.»

با اشاره به تظاهرات اعتراضی ۲۵ بهمن و ۱ اسفند، در این بیانیه آمده است که «جنبش سبز ریشه‌هایی عمیق در اندیشه مردم ایران دارد و نیز ترس کودتاگران و دیکتاتورها را از جنبشی که بارها آن را مرده نامیدند نشان داد. جنبشی که اینک جریان‌های مدنی و مردمی کشورهای منطقه را به خروش آورده و همدلی را در این بین دامن زده است.

این طرفداران جنبش اعتراضی سبز می‌افزایند: «پیام دیگر حضور مردم در ۱ اسفند این بود که ما از یک قطره از خون‌های عزیزانمان که به ناحق ریخته‌اند نمی‌گذریم و حتی به قیمت نثار جانی دیگر برای دفاع از آن ایستاده‌ایم. ۱ اسفند به همه نشان داد که قاتلانی که عزم دزدیدن شهدا را دارند حتی اگر از همه رسانه‌های خود دروغ‌پراکنی کنند و نعل وارونه بزنند باز هم در برابر اراده مردم به هیچ شمرده می شوند.»


این بیانیه ضمن ابراز نگرانی نسبت به سرنوشت میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی اشاره دارد که این سه شخصیت منتقد حکومت «در حصار کوته‌اندیشی و بی‌خردی کودتاگران گرفتارند».

میرحسین موسوی و زهرا رهنورد مدت یک هفته است که در حصر خانگی به سر می‌برند و هر گونه ارتباط آنها با جهان خارج قطع شده است. مسئولان حکومتی اجازه دیدار با اعضای خانواده را به آنها نمی‌دهند.

مهدی کروبی و اعضای خانواده‌ی او نیز مورد حملات متعدد و پرخشونت نیروهای امنیتی قرار گرفته‌اند. فرزندان او تحت پیگرد هستند و منزل او نیز مورد یورش و تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته است. وی نیز در حصر خانگی به سر می‌برد.

«جوانان اصلاح‌طلب» در بیانیه‌ی خود ضمن ابراز همبستگی با این سه شخصیت به تأکید خواستار رفع حصر خانگی از آنها هستند و خطاب به حاکمیت جمهوری اسلامی می‌نویسند: «ما این یاورانمان را تنها نمی گذاریم و هم اینک از آنان که این عزیزان را در حصر کرده‌اند و گمان باطل می‌کنند که با این کار جنبشی که حالا نه تنها در ایران که در جهان رسمیت و اعتبار دارد را از ادامه حرکت باز خواهند داشت، می‌خواهیم که این حصر را پایان دهند و هشدار می‌دهیم که این رفتار جز بیشتر کردن فاصله مردم از شما و نیز بحرانی تر کردن کشور چیزی در پی نخواهد داشت.»

«خیابان‌ها را سبز می‌کنیم»

در این بیانیه که از سوی جوانان احزاب اصلاح‌طلب صادر شده، آمده است، در صورتی که تا ۱۱ اسفند، میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از حصر خانگی خاتمه داده نشود، از مردم ایران دعوت خواهد شد تا به خیابان‌ها بیایند.

جوانان احزاب اصلاح‌طلب روز تولد میرحسین موسوی، ۱۱ اسفند را مهلت برای آزادی این سه شخصیت معترض از حصر خانگی اعلام کرده‌اند.

در پایان این بیانیه آمده: «ما با همراهی و همفکری "شورای هماهنگی راه سبز امید" که اینک در شرایط حصر رهبرانمان و در همراهی با آنان عهده‌دار هماهنگی حرکت‌های مردمی جنبش سبز شده است، مسیر راهپیمایی را اعلام خواهیم کرد و از مردم می‌خواهیم که با حضور خود مسیر اعلام شده را سبز کنند و این روز را نیز به روزی ماندگار در تقویم پرافتخار سبز ایران بیافزایند.»

درخواست بریتانیا برای تشکیل «ائتلافی داوطلبانه» برای تحریم بیشتر ایران

درخواست بریتانیا برای تشکیل «ائتلافی داوطلبانه» برای تحریم بیشتر ایران

دیوید کامِرون، نخست‌وزیر بریتانیا.
دیوید کامِرون، نخست‌وزیر بریتانیا.
 
دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، خواستار تشکیل «ائتلافی از کشورهای داوطلب» در میان اعضای اتحادیه اروپا شد تا تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران که از نگاه وی «کشوری در حال مطرود شدن» است، اعمال کنند.

به نوشته روزنامه بریتانیایی «فایننشال تایمز»، دیوید کامرون که در حال سفر به کشورهای عرب منطقه خلیج فارس است این مطلب را روز چهارشنبه در قطر پس از توافق برای امضای یک قرارداد گازی دو میلیارد دلاری با قطر بیان کرد.

به نوشته «فایننشال تایمز»، این فراخوان از سوی نخست‌وزیر بریتانیا به این خاطر صورت می‌گیرد که احتمال رسیدن به اجماع در میان همه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا برای افزودن به تحریم‌ها علیه ایران به میزان زیادی کاهش یافته‌است.

بنا بر این گزارش، اعضای اتحادیه اروپا بر این باورند که مخالفت ایتالیا، اتریش و یونان با افزودن بیشتر به تحریم‌های علیه ایران ممکن است دستیابی به اجماع کامل در این مورد را با مشکل مواجه کند.

دیوید کامرون در قطر گفت: «ایران در مسیر کنونی خود به سمتی می‌رود که تبدیل به کشوری مطرود، بدون دوست و بدون پول بشود که جایی برای رفتن ندارد.»

نخست‌وزیر بریتانیا افزود: «بریتانیا و شرکای بین‌المللی‌اش آماده مذاکره هستند ولی ما اهل فریب خوردن هم نیستیم. ما هم‌چنان راه‌هایی را برای افزودن بر فشارها خواهیم یافت.»

دیوید کامرون در ادامه با اشاره به حکومت ایران گفت: «آنها تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارند و اقتصادشان ضعیف و آسیب‌پذیر است و رژیم تنها از طریق سرکوب مخالفان سیاسی خود است که برپا مانده‌است.»

وی با ابراز «نگرانی زیاد» در مورد برنامه هسته‌ای ایران، از شرکای بین‌المللی بریتانیا خواست تا «فریب نخورند» و خواستار تشکیل ائتلافی از کشورهای داوطلب شد تا تحریم‌های مضاعفی را بر جمهوری اسلامی اعمال کنند.

بریتانیا در گذشته در چارچوب اتحادیه اروپا تحریم‌هایی را علیه ایران به اجرا گذاشته و هم‌چنین به صورت جداگانه نیز محدودیت‌هایی را بر بانک‌های طرف معامله ایران اعمال کرده‌است اما تاکنون هیچگاه ایده‌ای مبنی بر تشکیل گروهی جداگانه برای تحریم بیشتر ایران خارج از چارچوب‌های اتحادیه اروپا مطرح نکرده‌بود.

قدرت‌های اروپایی و آمریکایی می‌کوشند تا با اعمال فشار بر ایران، مقامات ایرانی را به «شفاف‌سازی» بیشتر و رفع نگرانی‌های غرب درخصوص احتمال استفاده نظامی از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ترغیب کنند.

پاییز گذشته، پس از آنکه سازمان ملل در قطعنامه‌ای تحریم‌های گسترده‌ای را علیه ایران به اجرا گذاشت، اتحادیه اروپا نیز بسته‌ای سختگیرانه از تحریم‌ها را بر جمهوری اسلامی اعمال کرد.

پیشتر سالومه زورابیشویلی، مدیر کمیسیون سازمان ملل برای نظارت بر تحریم‌های ایران، در پاسخ به پرسش رادیو فردا در مورد میزان تأثیرگذاری این تحریم‌ها بر جمهوری اسلامی گفته بود: «هم اکنون ما به جرئت می‌توانیم بگوییم که ممکن است تحریم‌ها مقام‌های ایران را از اصرار بر این برنامه منصرف نکرده باشد، اما برنامه هسته‌ای را کند کرده است.»