چهارشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۰

نامه آیت‌الله دستغیب به فقهای شورای نگهبان: تمام گرفتاری‌های جمهوری اسلامی ناشی از تخلفات شماست

نامه آیت‌الله دستغیب به فقهای شورای نگهبان: تمام گرفتاری‌های جمهوری اسلامی ناشی از تخلفات شماست

1390/9/9
آیت‌الله‌العظمی دستغیب در نامه‌ای به فقهای شورای نگهبان، با تاکید بر اینکه فقهای شورای نگهبان مأمور به اجرای دقیق قانون هستند نه اینکه ناقض آن باشند، تمام اعتراض مردم پس از انتخابات ریاست جمهوری گذشته را ناشی از این پرسش دانست که چرا حق انتخاب آزاد نداشته باشند.
ایشان با تصریح به اینکه تمام گرفتاری‌های جمهوری اسلامی ناشی از تخلفات شورای نگهبان است، تصریح کرد: “اگر شورای نگهبان به وظیفه اصلی خود عمل می کرد و افراد صالح را تأیید می نمود و تشخیص انتخاب را به مردم واگذار می کرد، مردم نگرانی نداشتند.”
این مرجع تقلید شیعیان همچنین تصریح کرد: “برای نجات جمهوری اسلامی ایران هیچ راهی نمانده جز تن دادن به قانون اساسی و آزاد کردن دو بزرگوار جناب حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی و جناب آقای مهندس میرحسین موسوی و آزادی باقی زندانیانی که بدون محاکمه و اثبات جرم در زندان هستند.”
ایشان نمونه‌هایی از سؤالات بی‌جواب‌مانده از انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸ را اینگونه بازگو کرد: “چرا باید جواب مردم را با خشونت و سرکوب داد؟ چرا جواب مردم با زندان کردن و تبعید و خارج کردن دانشجویان و روحانیون و اتهامات بی مدرک و خلاف شرع داده می شود؟ این کارها با کدامیک از اصول قانون اساسی و یا کدام حکم از احکام شرع مبین اسلام سازگار است؟ آیا گفتار خلاف نظر شخص، خلاف شرع و خلاف قانون است؟”
متن کامل این نامه که در وب‌سایت حدیث سرو منتشر شده، بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
فقهاء محترم شورای نگهبان
تمام گرفتاری جمهوری اسلامی ایران از ناحیه تخلف شورای نگهبان از وظیفه اصلی خود می باشد. اگر فقهاء شورای نگهبان فقیه می باشند، تقلید بر آنها حرام است و باید بر حسب قرآن و سنّت سخن بگویند و حکم کنند و ابتداء در برابر خداوند و بعد در برابر مردم مسئول هستند.
اعتراض مردم در تمام انتخابات بعد از رحلت امام امت(ره) در این ناحیه است که چرا انتخابی آزاد نداشته باشند؛ چون مسلمان و مومن و پایبند به قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند خود بیشتر آگاهند که چه کسی از قرآن و سنّت و سیاست و اقتصاد و دیانت بهره دارد. اما در این میان شورای نگهبان مردم را مجبور به انتخاب فردی می کند که از اسلام و تقوی بهره کافی نبرده و مردم را از رأی دادن به کسی که خودش تأیید کرده نهی می کند که اگر به فلانی رأی دهید مواخذه می شوید. چنانچه این معنا بطور کامل و صادق در ۲۲ / ۳ / ۸۸ و بعد از آن صورت گرفت؛ آنگاه که مردم معترض به نتیجه انتخابات سئوال کردند که رأی ما کجاست؟ این سئوال چه اشکال شرعی و عرفی و قانونی دارد که در عوض رسیدگی صحیح آن همه عقبات داشته باشد.
شورای نگهبان مانع از حضور نمایندگان نامزدها بر سر صندوقها و تا حین شمارش آراء گردیده؛ ولی اعتنایی به تخلفات صورت گرفته از جمله نرساندن تعرفه کافی به جایگاهها، در حالی که مردم در صفهای طولانی انتظار می کشیدند و بعضا مشغول رأی دادن بوده اند؛ و بسیاری از صندوقها به محل اصلی خود انتقال داده نشده، اعلام می شود که شخص مورد نظر رأی آورده …. آری مسئولین عجول و غافل از قانون با تکیه بر نیروی سپاه به خود این جرأت را دادند و این بی عدالتی و بی تقوایی را مرتکب شدند که نتیجه انتخابات را بدون گذراندن مراحل قانونی اعلام نمایند.
عجیب است که بعضی از افراد شورای نگهبان آشکارا از نامزد مورد علاقه خود طرفداری می کند و در حال حاضر از تأیید آن شخص پشیمان شده و به نیروی سپاه سفارش می نماید که مانع از حضور حامیان شخص مورد نظر در انتخابات آینده شوند. آیا اینها تخلف از قانون اساسی نیست؟ مردم باید چه کنند و چگونه اطمینان پیدا کنند که از رأی آنها حفاظت گردیده و شمارش می شود!
فقهای شورای نگهبان مأمور به اجراء دقیق قانون هستند نه اینکه ناقض آن باشند؛ اگر شورای نگهبان به وظیفه اصلی خود عمل می کرد و افراد صالح را تأیید می نمود و تشخیص انتخاب را به مردم واگذار می کرد، مردم نگرانی نداشتند؛ اما متأسفانه پس از بی اعتنایی به تذکرات نمایندگان نامزدها حین رأی گیری و تخلفاتی که اشاره شد و حمله به ستاد انتخاباتی کسی که مورد نظر شورای نگهبان نبود و اهانت و دستگیری و بازجویی و بازداشت بعضی از افراد ستاد انتخاباتی مخالف نظر شورای نگهبان – که هنوز هم ادامه دارد – اینگونه مردم را نسبت به آینده در بی تفاوتی قرار داده است. آری اگر اطمینان پیدا می کردند که شورای نگهبان واقعا بی طرف است؛ واقعا امانت دار است؛ این همه مشکلات پیش آمد نمی کرد. و این نیست جز اینکه مردم می گویند اینها مجتهد نیستند؛ اینها مقلد هستند؛ و الا چرا این همه خلاف قانون در جمهوری اسلامی صورت گیرد و فقهای شورای نگهبان در غفلت باشند.
سئوال: آیا نباید بر کارهای دولت نظارت شود؟ آیا مسئولیت وزارت اطلاعات نباید به یک مجتهد آگاه و عادل سپرده شود؟ چرا بعد از برکناری وزیر وقت، نسبت به این حرکت بی مدرک و بی احترامی نسبت به روحانیت، گذاشتند بیش از پانزده روز در دست شخصی قرار گیرد که فاقد تمام مطالب گفته شده در قانون اساسی راجع به ریاست جمهوری است.
برای روشن شدن اتفاقات صورت گرفته از تاریخ ۲۲ / ۳ / ۸۸ تا به حال سئوالات بی جواب مانده ای است بدین شرح:
چرا باید جواب مردم را با خشونت و سرکوب داد؟ چرا جواب مردم با زندان کردن و تبعید و خارج کردن دانشجویان و روحانیون و اتهامات بی مدرک و خلاف شرع داده می شود؟ این کارها با کدامیک از اصول قانون اساسی و یا کدام حکم از احکام شرع مبین اسلام سازگار است؟ آیا گفتار خلاف نظر شخص، خلاف شرع و خلاف قانون است؟
اگر می گویند اینها خرابکار و بی دین هستند پس بگذارید قوه قضاییه در یک دادگاه صالح به جرمشان رسیدگی کند؛ بگذارید مردم اطمینان پیدا کنند که حداقل قوه قضاییه مستقل شرعی و قانونی داریم. چرا در مورد حمله کنندگان به کوی دانشگاه و واقعه کهریزک و بیت مراجع رسیدگی نمی شود؟ اگر می گویید که اینها اعتراف کرده اند، چه خوب است به مولایمان حضرت امیر المومنین علی بن ابیطالب(ع) اقتداء کنیم و راجع به قضیه اعتراف آن زن و حکم سنگسار وی از ناحیه عمر بن الخطاب ملاحظه شود که علی بن ابیطالب(ع) فرمود اعتراف این زن از ناحیه رعب و ترس می باشد و این اعتراف بی فایده است؛ که عمر گفت: عجزت النساء ان تلد مثل علی بن ابیطالب لولا علی لهلک عمر.
این متهمین می گویند ما برای محاکمه علنی و در دادگاه صالحه بدون تهدید و ارعاب آماده ایم؛ اما کجاست گوش شنوا و کیست که جوابگو باشد و کجاست دادگاهی که از قبل حکم متهم توسط نیروهای امنیتی داده نشده باشد.
از چه می ترسیم؟ کمی فکر شود؛ همیشه این گونه نیست مردم مسلمان و مومن و دارای اعتقادات صحیح می باشند؛ نمی شود با مردم به خلاف شرع و عرف و قانون رفتار کرد. از همه مهمتر این اعمال باعث شده مردم از تمام زحمات سی ساله جمهوری اسلامی ناامید شوند؛ از اقتصاد مملکت که ابدا مطلع نیستند که چگونه و بر چه معیاری می چرخد؛ از پول نفت و منابع دیگر هیچ اطلاعی ندارند؛ از رأی خود و نتیجه آن هیچ اطمینانی ندارند که چه خواهد شد.
دیگر، مسئله زندان هاست که هیچ کس جوابگو نیست که چرا این بزرگواران که هر کدام در پیش از این مشغول به کار بودند که اگر گذاشته بودند این همه خفت و این همه تخلف و این همه بی آبرویی در جامعه نبود؛ چون مردم آنها را دوست می دارند. در کجای دنیا چنین است که فرد یا افرادی به جرم گفتن حق زندان بروند و حصر شوند و از تمام امکانات محروم شوند؛ جز در کشورهایی که در آن از دین و خدا و پیامبر و ائمه اطهار(ع) خبری نیست.
در هر صورت ما در مقابل خدا مسئول هستیم و باید جوابگو باشیم؛ برای مردم محترم ایران اسلامی جواب دهید که راه صحیح شما چیست؟ آیا با قرآن و سنت مطابقت دارد؟ بیدار شوید که بسیار برای جامعه نافع است. ان شاء الله.
سید علی محمد دستغیب
سه اذر ۱۳۹۰

آمریکا: ایران از تهدید نظامی سودی نمی‌برد

آمریکا: ایران از تهدید نظامی سودی نمی‌برد

 

یک مقام بلندپایه امریکا تهدیدهای نظامی ایران علیه مواضع ناتو در ترکیه را رد کرد و گفت که چنین اظهاراتی به سود ایران نیست. این مقام رسمی آمریکا تأکید کرد که ترکیه در مقابله با برنامه هسته‌ای ایران در کنار جامعه جهانی است.

 
آنتونی بلینکن، مشاور امنیت ملی معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، گفته است که اظهارات تهدیدآمیز مقامات ایرانی مبنی بر حمله به پایگاه موشکی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خاک ترکیه به سود هیچکس نیست، و کمتر از همه به سود خود ایران.

آقای بلینکن شامگاه سه‌شنبه (۲۹ نوامبر) در تماسی تلفنی گفته است: «دیدگاه دولت ترکیه با ما در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی همسان است»

اظهارات مقام امریکایی در سایت سفارت ایالات متحده در ترکیه منتشر شده و خبرگزاری "آسوشیتد پرس" آن را نقل کرده است.

آقای بلینکن تائید کرده است که جوزف بایدن، معاون رئیس جمهور امریکا، در روزهای آینده از ترکیه دیدن می‌کند. به گفته آسوشیتدپرس مقام امریکایی تلویحا گفته است که این دیدار برای هماهنگی جهت "مقابله با برنامه هسته‌ای ایران" است.

ترکیه در سپتامبر گذشته با گسترش سیستم پدافند موشکی در خاک خود موافقت کرده بود. در آن زمان گفته شد که این سپر موشکی برای جلوگیری از تهدیدات ایران مستقر شده است. جمهوری اسلامی بر آن است که هدف اصلی استقرار این پایگاه موشکی دفاع از اسرائیل در برابر حمله احتمالی ایران است.

ایالات متحده اعتقاد دارد که هدف ایران در ادامه غنی‌سازی اورانیوم، دسترسی به سلاح اتمی است. جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرده و سرشت برنامه هسته‌ای خود را صلح‌آمیز می‌داند.

بخشی از استراتژی تازه

به دنبال شایعاتی مبنی بر احتمال حمله‌ی نظامی آمریکا یا اسرائیل به ایران، شنبه گذشته (۵ آذر برابر ۲۶ نوامبر) برخی از مقامات جمهوری اسلامی تهدید به حمله متقابل کردند.

سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، در گردهمایی بسیج در خرم‌آباد گفت: «امروز آمریکا به خاطر رژیم صهیونیستی (اسرائیل) به دنبال استقرار سپر موشکی در ترکیه است و آنها برای فریب دنیا و ملت ترکیه می‌گویند که ناتو به دنبال ایجاد این سپر موشکی است.»

سردار حاجی‌زاده تصریح کرد: «ما آماده‌ هستیم در صورتی ‌که مورد تهدید قرار بگیریم اول سپرهای موشکی ناتو در ترکیه را بزنیم و بعد به دنبال اهداف بعدی خواهیم بود.»

اظهارات این مقام سپاه پاسداران نخست توسط خبرگزاری مهر منتشر شد و سپس در رسانه‌های جمعی داخل و خارج از کشور بازتاب یافت.

آلمان سفیر خود را برای مشورت ازجمهوری ننگین اسلامی ایران فراخواند

آلمان سفیر خود را برای مشورت ازجمهوری ننگین اسلامی  ایران فراخواند

 

در واکنش به حمله روز سه‌شنبه به سفارت بریتانیا در تهران، آلمان سفیر خود را از ایران فراخواند. پیش از این دولت نروژ اعلام کرد که به علت نگرانی‌های امنیتی سفارت خود در تهران را تعطیل کرده است.

 

وزارت خارجه آلمان چهارشنبه بعدازظهر (۹ آذر/ ۳۰ نوامبر) با انتشار بیانیه‌ای از تصمیم گیدو وستروله، وزیر خارجه این کشور مبنی بر خروج سفیر آلمان از تهران خبر داد. سفیر آلمان به منظور مشورت به برلین فراخوانده شده است.
در این بیانیه آمده است: «با توجه به حوادث روز گذشته در تهران، وزیر خارجه، گیدو وستروله تصمیم گرفت سفیر آلمان را از تهران به برلین فراخواند.»  ساعاتی پیش از انتشار این بیانیه وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد تمامی دیپلمات‌های این کشور ایران را ترک می‌کنند و سفارت ایران در لندن هم تعطیل خواهد شد.
گالری عکس: واکنش‌ها در برابر حمله به سفارت بریتانیا در تهران
اتحادیه اروپا از حمله به سفارت بریتانیا در تهران به شدت انتقاد کرد. کاترین اشتون، مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا، با انتشار بیانیه‌ای در این مورد خاطر نشان ساخته است: «من این ورود غیر قابل پذیرش (به ساختمان سفارت بریتانیا) را با تأکید محکوم می‌کنم.» مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا از مقامات ایرانی خواست «هر چه سریعتر در راستای تعهد خود به وظایف بین‌المللی و کنوانسیون وین امنیت دیپلمات‌های خارجی و سفارت‌خانه‌ها را در این کشور تأمین کنند.»
[خبر تکمیل می‌شود]

آغاز دیداراحمد شهید گزارشگر سازمان ملل با شاهدان ایرانی نقض حقوق بشر

آغاز دیداراحمد شهید گزارشگر سازمان ملل با شاهدان ایرانی نقض حقوق بشر

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر ایران

احمد شهید، وزیر پیشین امور خارجه مالدیو و گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به حقوق بشر در ایران، که جمهوری اسلامی تاکنون به او روادید سفر به تهران نداده است، با شماری از قربانیان و شاهدان نقض حقوق بشر در ایران، در اروپا دیدار و گفت‌و‌گو خواهد کرد.

این دیدار و گفت‌و‌گو‌ها از روز چهارشنبه، نهم آذرماه، در پاریس آغاز می‌شود، و تا هفدهم آذرماه ادامه خواهد یافت.

رادیوفردا گفت‌وگویی داشته است با عبدالکریم لاهیجی، حقوقدان، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جوامع مدافع حقوق بشر، و یکی از هماهنگ‌کنندگان این دیدار‌ها، که خود او نیز با احمد شهید گفت‌و‌گوهایی خواهد داشت و از برنامه کار این گزارشگر سازمان ملل برای ما بیشتر می‌گوید.

عبدالکریم لاهیجی: با توجه به این که چهار ماه از آغاز ماموریت آقای احمد شهید می‌گذرد و جمهوری اسلامی به ایشان اجازه ورود [نداده] و ویزای ایران را صادر نکرد، با گفت‌و‌گوهایی که با او انجام شد، قرار شد که برنامه‌ای برای دیدار با قربانیان نقض حقوق بشر بگذارد که طی سال‌های گذشته و به ویژه، پس از وقایع خون‌بار پس از انتخابات، ناگزیز به ترک ایران شدند و الان در کشورهای اروپایی به سر می‌برند.

در همین چهارچوب آقای احمد شهید یک هفته را برای گفت‌و‌گو با قربانیان نقض حقوق بشر در اروپا خواهد گذراند، به ویژه گفت‌و‌گو با کسانی که خودشان شاهد چگونگی وقوع خشونت‌های پس از انتخابات بودند و در معرض دستگیری‌ها و زندان رفتن‌ها بوده‌اند.

آقای احمد شهید در همین راستا با روزنامه‌نگارانی که در ایران تحت تعقیب قرار گرفته‌اند و ناگزیر شده‌اند از ایران خارج شوند نیز دیدار و گفت‌و‌گو خواهد کرد.

  • آقای دکتر لاهیجی، در برنامه دیدارهای آقای احمد شهید، به ترتیب ایشان از کدام شهر‌ها و کشور‌ها دیدن می‌نمایند؟

نخست ایشان به فرانسه می‌روند و چند روز در پاریس خواهد بود و بعد از آن به آلمان سفر خواهد کرد و تا آنجایی که من اطلاع دارم، در دو شهر آلمان به مدت کوتاهی حضور خواهد داشت و بعد از آن هم به بلژیک سفر می‌کند و دو روز هم در بروکسل خواهد ماند.

اما برنامه اصلی او در پاریس خواهد بود با توجه به این که پناهندگانی که به ویژه پس از اتفاقات اخیر به اروپا مهاجرت کرده‌اند، بیشترشان در شهر پاریس ساکن شده‌اند و از این رو در فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در همین زمینه برنامه‌ای ترتیب داده شده و ایشان در آنجا با بخشی از این افراد گفت‌و‌گو خواهد کرد.

  • آقای دکتر لاهیجی، از خود شما که بگذریم، قرار است چه چهره‌های شاخصی در این سفر با آقای احمد شهید دیدار و گفت‌و‌گو کنند؟

اجازه بدهید که خدمت‌تان عرض کنم که از سوی آقای احمد شهید این اجازه به من داده نشده که هویت دیدارکنندگان را برای رسانه‌ها فاش کنم.

اما به طور کلی خدمت‌تان عرض می‌کنم که این افراد در گروه‌های مختلف اجتماعی هستند و نقش من به عنوان مدافع حقوق بشر و نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر این است که این دیدار‌ها را سازمان‌دهی کنم.

  • و حالا این عده با آقای احمد شهید دیدار و گفت‌و‌گو کردند. پس از آن گام بعدی چه خواهد بود؟

ماموریت آقای احمد شهید این است که در مرحله نخست بایستی یک گزارش موقت به مجمع عمومی سازمان ملل می‌داد که در ماه گذشته این گزارش را ارائه کرد.

گزارش نهایی خودش را بایستی در اسفندماه آینده یعنی در طول دو یا سه ماه آینده به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کند، برای این که شورای حقوق بشر سازمان ملل است که هم می‌تواند ماموریت آقای احمد شهید را تمدید کند و هم باید به گزارش ایشان رسیدگی کند.

تمام این تلاش‌ها و کوشش‌ها برای این است که تا جایی که امکان دارد، گزارش آقای احمد شهید مستند باشد، هر چند که او اجازه ورود به ایران را دریافت نکرده است.

تا شورای حقوق بشر سازمان ملل بر اساس گزارشی که آقای احمد شهید به آنان ارائه خواهد داد، بتوانند درباره وضعیت حقوق بشر در ایران در ماه مارس آینده، یعنی در اواخر اسفند و در اوایل فروردین‌ماه، بتوانند یک تصمیمی در این مورد اتخاذ کنند.

پیش از آن که پرونده جمهوری اسلامی به مجمع عمومی سازمان ملل برود، هم‌چنان که امسال هم این موضوع آنجا مطرح است. و یا ماموریت آقای احمد شهید را از نو تمدید کنند، با این امیدواری که جمهوری اسلامی حاضر به همکاری شود و آقای احمد شهید بتواند به ایران سفر کند.

هم آوائی پایتخت های بزرگ جهان در محکوم کردن حمله به سفارت بریتانیا در تهران

هم آوائی پایتخت های بزرگ جهان در محکوم کردن حمله به سفارت بریتانیا در تهران

REUTERS/Raheb Homavandi

نوشتۀ فواد روستائی
حملۀ عناصر تندرو طرفدار رژیم تهران به بنای سفارت بریتانیا و باغ قلهک، اقامتگاه پرسنل دیپلماتیک این کشور، در تهران در روز گذشته، حمله ای که با غارت سفارت همراه بود، موجی از اعتراض و محکومیت جمهوری اسلامی ایران را در پایتخت های مهم جهان و سازمان های بین المللی بر انگیخت.

شورای امنیت سازمان ملل متحد دیشب (سه شنبه شب) تنها چند ساعت پس از این حملات تشکیل جلسه داد و در بیانیه ای اعلام کرد اعضای شورای امنیت حمله به سفارت بریتانیا در تهران و غارت این بنا از سوی مهاجمان را به شدیدترین وجه محکوم می کنند و مقامات جمهوری اسلامی ایران را به دست زدن به کلیۀ اقدامات ضروری برای حفاظت از نمایندگی دیپلماتیک و حفظ جان و مال این نمایندگی ها و پرسنل آن فرا می خوانند.
در پاریس، "آلن ژوپه"- وزیر امورخارجۀ فرانسه- با صدور بیانیه ای اعلام کرد دولت فرانسه حملۀ تظاهرکنندگان به سفارت بریتانیا در تهران و ورود آنان به داخل این بنا را به شدت محکوم می کند و مقامات جمهوری اسلامی ایران را مسئول حفظ امنیت نمایندگی های دیپلماتیک در تهران می داند.
وزیر امورخارجۀ فرانسه در این بیانیه حملۀ دیروز به سفارت بریتانیا را دلیل دیگری بر بی اعتنائی جمهوری اسلامی ایران به موازین و قوانین بین المللی دانسته است.
در واشنگتن، "باراک اوباما"، رئیس جمهوری آمریکا- این حملات را «غیر قابل قبول» خواند و به تهران هشدار داد که حفاظت از نمایندگی های دیپلماتیک یکی از تعهدات و مسئولیت های دولت ایران است.
رئیس جمهوری آمریکا در عین حال از دولت ایران خواست مسئولان این حملات را تحت پیگرد قرار دهد.
پیش از باراک اوباما، "جی کرنی"، سخنگوی او نیز ضمن محکوم کردن این حملات، تهران را به رعایت تعهدات خویش در این زمینه فراخوانده بود.
در مسکو، وزارت امورخارجۀ روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که اقدامات خشونت بار گروهی از معترضان که بر خلاف موازین پذیرفته شدۀ در سراسر جهان صورت گرفت محکوم و غیر قابل قبول است.
"بان کی-مون"، دبیر کل سازمان ملل متحد و خانم "هیلاری کلینتون"، وزیر امورخارجۀ آمریکا نیز به نوبۀ خود این حملات را محکوم کردند.
دبیر کل سازمان ملل، از این حملات ابراز انزجار کرد و وزیر امور خارجۀ امریکا تأکید کرد که این حملات اهانتی است که نه تنها به بریتانیا بلکه به جامعۀ جهانی شده است.
در برلن، وزارت امورخارجۀ آلمان سفیر جمهوری اسلامی ایران در این شهر را احضار کرد و به او یادآور شد که حفاظت از نمایندگی های دیپلماتیک بر اساس قوانین بین المللی از وظایف و تعهدات هر کشوری است.
"گیدو وستر وله"، وزیر امورخارجۀآلمان، ضمن اعلام خبر احضار سفیر جمهوری اسلامی ایران افزود حمله به بنای سفارت بریتانیا اقدامی مغایر با قوانین بین المللی است و آلمان آن را محکوم می کند.
در مادرید، وزارت امورخارجۀ اسپانیا با صدور اعلامیه ای این حملات را «مطلقاً غیر قابل قبول» دانست و قویاًٌ محکوم کرد.
همبستگی با دولت بریتانیا یکی دیگر از نکات مطرح در بیانیۀ وزارت امورخارجۀ اسپانیاست که دیشب (سه شنبه شب) انتشار یافت.
 

حمايت علی لاريجانی اجنبی رجاله و دزدوفاسداز حمله به سفارت بريتانيا در تهران

حمايت علی لاريجانی اجنبی رجاله و دزدوفاسداز حمله به سفارت بريتانيا در تهران


علی لاریجانی، رييس مجلس شورای اسلامی.

شماری از مسوولان جمهوری اسلامی ايران از جمله علی لاريجانی، رييس مجلس، از حمله «دانشجويان بسيجی» به سفارت بريتانيا در تهران حمايت کرده و آن را نمادی از فضای افکار عمومی مردم ايران توصيف کردند.

گروهی از شبه نظاميان بسيجی که رسانه های جمهوری اسلامی آنها را «دانشجو» معرفی کرده اند عصر روز سه شنبه به سفارت بريتانيا در تهران هجوم برده و اين محل را همراه با باغ قلهک برای ساعت ها به اشغال خود در آوردند.

در حالی که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران از اقدام اين افراد «ابراز تاسف» کرده است، ولی روز چهارشنبه، علی لاريجانی با حمايت تلويحی از حمله به سفارت بريتانيا، آن را «نمادی از فضای افکار عمومی مردم ايران» دانست.

رييس مجلس ايران که با خبرنگاران سخن می گفت، بريتانيا را متهم کرد که در پنج دهه گذشته «رفتار ستمکارانه ای» نسبت به ملت ايران داشته و گفت: «دولت انگلستان می توانست پس از انقلاب رويه خود را تغيير دهد و به انتخاب مردم ايران که همان دمکراسی است احترام بگذارد، ولی رفتار خصمانه ای را در قالب لعابی از دمکراسی در پيش گرفتند.»

آقای لاريجانی که در زمان مصوبه مجلس برای کاهش روابط با بريتانيا گفته بود که اين «ابتدای راه است» با اشاره به حمله نيروهای بسيجی به سفارت بريتانيا اظهار داشت: «با رفتار ديپلماتيک نمی توان رفتار و روش های خصمانه را تحت الشعاع قرار داد و حرکت دانشجويان در انتقاد به اين وضعيت بود.»

وی از مقام های بريتانيايی انتقاد کرد که چرا برای حرکت «دانشجويان» از تعبير «بی شرمانه» استفاده کرده اند، «در حالی که می توانستند بگويند کار غير قانونی انجام شده است.»

رييس مجلس ايران توصيه کرد که «کشورها مودبانه و در خور شان ملت ها صحبت کنند» و افزود: «ملت ايران انتظار دارد که دولت انگليس با کارنامه ستمکاری که دارد حرف های سنجيده تری بزند.»

حمله به سفارت بريتانيا و باغ قلهک که در اختيار اين کشور است با تخريب های گسترده همراه شده است و مهاجمان شيشه های تمام ساختمان های واقع در اين محل را شکستند، خودروها را به آتش کشيدند و اسناد و مدارک درون سفارت را به بيرون ريختند.

اين اقدام موجی از واکنش های شديد بين المللی را به دنبال داشت و شورای امنيت سازمان ملل، کشورهای بريتانيا، آمريکا، روسيه و فرانسه حمله ياد شده را به شدت محکوم کردند. چين که روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ايران دارد، نيز به انتقاد از اين حرکت پرداخته است.

در داخل ايران، علاه بر آقای لاريجانی، رييس نهاد نمايندگی آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دانشگاه ها نيز از اقدام «دانشجويان بسيجی» حمايت کرده و گفته است: «دانشجويان با اين اقدام نشان دادند که کانون فتنه را پيدا کرده اند.»

محمد محمديان اظهار داشت: «تجمع دانشجويان مقابل سفارت انگليس نشان از اوج انزجار و اعتراض مردم نسبت به سياست های انگليس در قبال جمهوری اسلامی ايران دارد.»

در حالی که رسانه ها و مقام های ايران از اقدام دانشجويان به عنوان «حرکتی خودجوش» نام می برند، موسی قربانی، عضو کميسيون حقوق- قضايی مجلس گفته است: «دانشجويانی که ديروز وارد سفارت انگليس شدند بخشی از تشکل‌های رسمی و موثر درون نظام هستند که به تشخيص تکليف خود اقدام کرده ‌اند.»

همچنين محمد کرمی راد، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس اظهار داشت: «اين حرکت مردمی و نشان از نارضايتی ملت ايران از سياست های انگليس بود.»

روز سه شنبه، نيز علاء الدين بروجردی، رييس کميسيون امنيت ملی مجلس، گفته بود که «تجمع دانشجويان مقابل سفارت انگليس تجلی احساسات پاک درونی آنان است.»

حسين ابراهيمی، نايب رييس کميسيون امنيت ملی مجلس نيز در اين زمينه اظهار داشت:« جلوی خشم مردم را نمی توان گرفت مطمئنا جوانان ناراحت هستند و به دنبال اقدامی در مقابل تحريم ها و اقدامات نادرست انگليس می گردند.»

در همین حال، عبدالجبار کرمی، نماينده سنندج در مجلس شورای اسلامی، در مصاحبه‌ای با روزنامه شرق، حمله روز سه‌شنبه به سفارت بريتانيا را «غيرقابل دفاع» توصيف کرده و گفته است: «اقدامی که برخلاف همه قواعد و قوانين انجام دادند به هيچ‌ وجه قابل دفاع نيست.»

بریتانیا سفارت جمهوری ننگین اسلامی ایران در لندن را تعطیل کرد

بریتانیا سفارت جمهوری ننگین اسلامی ایران در لندن را تعطیل کرد

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، اعلام کرد که سفارت ایران در لندن تعطیل شده است و دیپلمات های ایرانی باید خاک بریتانیا را ترک کنند.

آقای هیگ که برای ارائه گزارشی درباره حمله به سفارت بریتانیا در تهران در مجلس عوام این کشور سخن می گفت، اظهار داشت که «برخی همراهی ها در رژیم» برای حمله علیه سفارت وجود داشته است.

وی اظهار داشت: «این نظر که مقام های ایرانی از سفارت ما محافظت نکرده اند یا اینکه حمله یاد شده بدون موافقت و رضایت رژیم رخ داده است، یک خیال خام است.»

در همین حال، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، روز چهارشنبه به ایران هشدار داد که این کشور به دنبال حمله به سفارت اش در تهران، «اقدام های بسیار شدیدی» را علیه ایران اتخاذ خواهد کرد و همزمان رییس جمهور فرانسه، حمله «دانشجویان بسیجی» را یک «رسوایی» خواند.

وزارت امور خارجه بریتانیا می گوید که برخی از کارکنان سفارت خود را از ایران خارج کرده است ولی اشاره نکرد که آیا سفارت این کشور تعطیل خواهد شد یا خیر.

نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه در نشست هفتگی مجلس عوام این کشور گفت که «سلامت و امنیت این کارکنان، نخستین نگرانی ما به شمار می رود. پس از آن، ما اتخاذ برخی اقدام های بسیار شدید را برای پاسخ به این رفتار کاملا شرم آور و موهش از سوی ایرانی ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.»

آقای کامرون افزود: «من اطمینان دارم که کل مجلس عوام در ستایش از فداکاری فوق العاده کارکنان ما در وزارت امور خارجه و کادر دیپلماتیک ما که روز گذشته با خطرات بزرگی روبرو شدند با من همراه هستند.»

نخست وزیر بریتانیا سه شنبه گفته بود که این حمله یک «اقدام شرم آور» است و به حکومت جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که باید منتظر «عواقب جدی ناکامی در حفاظت از کارکنان اش» باشد.

در حمله روز سه شنبه به سفارت بریتانیا در تهران و باغ قلهک که در اختیار این کشور است، اموال این دو محل به شدت تخریب شد و «دانشجویان بسیجی» در حالی که نیروی انتظامی نظاره گر اقدام آنها بود برای ساعت ها این دو مکان را به اشغال خود در آوردند.

در حالی که شورای امنیت و کشورهای غربی همراه با روسیه به شدت این حمله را محکوم کرده اند، مسوولان جمهوری اسلامی از حرکت نیروهای بسیجی حمایت کرده اند.

در همین حال، نیکلا سرکوزی، رییس جمهور فرانسه، با «مفتضح» خواندن حمله به سفارت بریتانیا در تهران، این اقدام را محکوم کرد. وی که در نشست هیات وزیران سخن می گفت، خواستار اعمال تحریم های شدید بر ضد ایران شد.

همزمان، وزارت امور خارجه فرانسه، کاردار ایران در پاریس را احضار و نسبت به حمله «دانشجویان بسیجی» به سفارت بریتانیا اعتراض کرد.

فرانسه در هفته های اخیر خواستار آن شده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریم های سختگیرانه ای را از جمله علیه صنعت نفت و بانک مرکزی ایران وضع کند.

 اين اتحاديه قرار است روز پنجشنبه، دهم آذرماه/ اول دسامبر، در زمينه وضع تحريم های جديد و گسترش آن به ۲۰۰ شخصيت و شرکت ديگر ايرانی نشستی را برگزار کند.

سه‌شنبه، آذر ۰۸، ۱۳۹۰

شورای امنیت حمله به سفارت بریتانیا در تهران را محکوم کرد

شورای امنیت حمله به سفارت بریتانیا در تهران را محکوم کرد 


 

حمله به سفارت بریتانیا در تهران با واکنش منفی و تند جامعه بین‌المللی مواجه شد. شورای امنیت این حمله را به‌شدت محکوم کرد. آمریکا، آلمان، فرانسه، ایتالیا نیز حمله هواداران حاکمیت ایران به سفارت بریتانیا را محکوم کردند.


شورای امنیت سازمان ملل در واکنش تندی به حمله‌ی گروهی از دانشجویان بسیجی هوادار حاکمیت جمهوری اسلامی به سفارت بریتانیا و نیز مرکز فرهنگی این کشور در شمال تهران (باغ قلهک)، از مقام‌های ایران خواست به وظایف خود در حراست از سفارت‌ها و دیپلمات‌های خارجی عمل کند.

ژوزه فیلیپه مورائس، نماینده پرتغال، که ریاست دوره‌‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد، روز سه‌شنبه در نیویورک گفت، اعضای شورای امنیت حمله به سفارت بریتانیا در تهران را به‌شدت محکوم می‌کنند، حمله‌ای که به دو مرکز دیپلماتیک  بریتانیا در تهران خسارات جدی وارد کرد.

رئیس شورای امینت با اعلام نگرانی عمیق تمامی اعضای این نهاد عالی سازمان ملل متحد، مقام‌های ایرانی را به انجام وظایف و تعهدات بین‌المللی‌شان فراخواند.

به گفته‌ی رئیس دوره‌ای شورای امنیت، بیانیه‌ی این نهاد در محکومیت جمهوری اسلامی به امضای همه‌ی پانزده عضو این نهاد از جمله روسیه و چین رسیده است.


واکنش وزارت خارجه بریتانیا

در همین حال وزارت امورخارجه بریتانیا نیز نسبت به حمله به سفارتخانه و کنسولگری‌اش در تهران به شدت ابراز خشم کرده و آن را غیرقابل قبول خوانده است.

این وزارتخانه تأکید کرده که بر اساس قوانین بین‌المللی و کنوانسیون وین، دولت ایران مسئول حفاظت از دیپلمات‌ها و سفارتخانه‌ها در این کشور است.

این بیانه می‌افزاید که بریتانیا از دولت ایران انتظار دارد به‌سرعت وضعیت را مهار و سلامت کارکنان سفارت و امنیت ساختمان‌ها را تضمین کند.
گالری عکس: حمله به سفارت بریتانیا در تهران

در واکنشی دیگر ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه بریتانیا نیز در سخنانی از اتباع بریتانیا خواست تا سفر خود به ایران را به تعویق بیاندازند؛ و اگر در داخل ایران هستند در محل‌های سکونت خود مانده و از تماس‌های غیرضروری با خارج پرهیز کنند و منتظر توصیه‌های بعدی بمانند.

وی افزود، در تماس با وزیرامورخارجه ایران اعتراض شدید بریتانیا را اعلام کرده است و در جلسه آتی پارلمان بریتانیا این موضوع به دقت بررسی خواهد شد.


واکنش فرانسه و آمریکا

آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه نیز، این اقدام را قویا محکوم کرده و از ایران خواسته است نسبت به حفظ جان دیپلمات‌های خارجی رفتاری مسئولانه داشته باشد.

سخنگوی کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از حمله به سفارت و کنسولگری بریتانیا در تهران به شدت ابراز نگرانی کرده و آن را حمله‌ای کاملا غیرقابل قبول خوانده است.

کاخ سفید واشنگتن حمله به سفارت بریتانیا در تهران در روز سه‌شنبه (۸ آذر) را به شدت محکوم کرد و از جمهوری اسلامی خواست، از اهانت‌های بیشتر به مراکز دیپلماتیک جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری رویتزر، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای از ایران خواست، به الزامات بین‌المللی احترام گذاشته، این اقدام را محکوم کرده و مهاجمان را تحت پیگرد قرار دهد، به نحوی که چنین رویدادهایی دیگر تکرار نشود، چه برای سفارت بریتانیا و چه برای مراکز دیپلماتیک دیگر کشورهای خارجی در ایران.

کاخ سفید در این بیانیه تأکید کرده که با بریتانیا روابط تنگاتنگ دارد و آماده است تا «در زمان‌های دشوار به کمک» متحد خود بشتابد.


واکنش آلمان و ایتالیا

دولت آلمان نیز حمله گروه‌های هوادار حاکمیت ایران به ساختمان سفارت بریتانیا در تهران را ضمن محکوم کرد. یک سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفت، «دولت ایران باید بدون اما و اگر به وظایف خود در حراست از سفارت بریتانیا عمل نماید.»

بنا به گفته دولت آلمان، در حمله به باغ قلهک در شمال تهران مدرسه آلمانی نیز از حمله‌ی مهاجمان در امان نمانده و به آن آسیب رسیده است. دولت آلمان گفته است، این موضوع را به فوریت با دولت ایران درمیان خواهد گذاشت.

جیولیو ترتسی، وزیر خارجه ایتالیا حمله به سفارت بریتانیا در تهران را "وخامت‌بار و غیرقابل‌قبول" توصیف کرده و گفته است، انتظار دارد مقام‌های ایرانی هرچه زودتر کنترل اوضاع را بر عهده بگیرند.

پس از نفت، گاز هم پیش‌فروش می‌شود

پس از نفت، گاز هم پیش‌فروش می‌شود

 

پس از تصمیم وزارت نفت برای پیش فروش نفت خام به شهروندان، طرح پیش‌فروش گاز نیز به جریان افتاده است. معاون وزیر نفت روز سه‌شنبه، ۸ آذر گفت «با اجرای این طرح، مردم از تخفیف خرید گاز پس از چهار سال برخوردار خواهند شد.»

 

صنایع نفت و گاز ایران با کمبود شدید سرمایه روبروست. با گسترش تحریم‌ها و بی‌رغبتی شرکت‌‌های بزرگ بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری در ایران، این کشور برای حفظ سطح تولید کنونی نیز با مشکلات فراوانی روبروست. مسئولان وزارت نفت می‌کوشند در غیاب سرمایه‌گذاران خارجی بخشی از نیاز خود را از طریق پیش‌فروش نفت و گاز به شهروندان تامین کنند.
در جستجوی راه‌های تامین سرمایه
احمد قلعه‌بانی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت در گفت‌وگویی که صبح امروز، سه‌شنبه هشتم آذرماه منتشر شد بخشی از جزییات طرح پیش‌فروش گاز طبیعی به مردم را تشریح کرد. او می‌گوید برای تامین منابع مالی مورد نیاز در برنامه پنجم توسعه راهکارهای متنوعی در دستور کار قرار گرفته است.
خبرگزاری مهر از قول قلعه‌بانی نوشت «انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی، پیش فروش نفت به مردم در قالب اوراق سلف نفتی و استفاده از منابع فاینانس داخلی و خارجی از مهمترین راهکارهای تامین این حجم از سرمایه در صنعت نفت خواهد بود.» او می‌افزاید عرضه‌ی مستقیم گاز به مردم نیز یکی دیگر از تدبیرهای تازه برای جذب سرمایه‌های لازم در این بخش است.
خطر کاهش درآمدهای ارزی
معاون وزیر نفت می‌گوید مردم با خرید برگه سهام گاز می‌توانند بعد از چهار تا پنج سال تخفیف خرید گاز را دریافت کنند. او همچنین از امکان پیش فروش گاز به واحدهای مسکونی، صنایع و نیروگاه‌ها خبرداده است. جزییات عملی بیشتری از این طرح و میزان تخفیفی که به سرمایه‌گذاران تعلق می‌گیرد هنوز ناروشن است. خبرگزاری مهر از قول قلعه‌بانی نوشت «پیش فروش به نوعی مشارکت مردم در تولید و مصرف گاز در سطح کشور است.»
بنابر این گزارش مدیرعامل شرکت ملی نفت گفته است «در برنامه پنجم توسعه باید در بخش بالادستی صنایع نفت و گاز ایران در مجموع حدود ۱۵۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شود.» ظاهرا این میزان سرمایه‌گذاری تنها برای جلوگیری از کاهش تولید لازم است. با توجه به افزایش مصرف داخلی، در صورتی که تولید افزایش نیابد صادرات نفت و گاز و منبع اصلی درآمدهای ارزی کشور به مخاطره می‌افتد.
تاسیسات گاز ایرانتاسیسات گاز ایران سالی ۵۰ میلیارد دلار کمبود سرمایه
وزیر نفت، رستم قاسمی ماه گذشته (۱۷ آبان) در دیدار با اعضای اتاق تهران اظهار داشت «ما برای رسیدن به اهداف برنامه پنجم در تولید به ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم.» خبرگزاری فارس دوم آذرماه نوشت مطابق طرحی که قاسمی برای افزایش تولید نفت در برنامه پنجم به دولت و مجلس ارائه کرد سالانه به ۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بالادست صنعت نفت نیاز خواهد بود.
صنایع نفت و گاز ایران در نیمه‌ی نخست سال جاری تنها موفق به جذب کمتر از ده میلیارد دلار سرمایه شده است. وزیر نفت می‌گوید «امروز به دلیل حرکت‌های خصمانه علیه کشورمان سرمایه‌گذاران خارجی در ایران سرمایه‌گذاری نمی‌کنند اما با توجه به وجود منابع مناسب در داخل کشور تلاش می‌کنیم این منابع را به سمت نفت جذب کنیم.»
بی‌اعتمادی مردم به سیاست‌های بانکی و اقتصادی
طرح پیش فروش نفت و گاز از جمله تدبیرهای قاسمی برای تامین بخشی از سرمایه‌ی مورد نیاز است که کارشناسان نسبت به توفیق آن خوش بین نیستند. یکی از علت‌های بدبینی به طرح‌های اخیر بی‌اعتمادی مردم به سیاست‌های اقتصادی و مالی دولت عنوان می‌شود. برملا شدن اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی و فساد در سیستم بانکی نیز این بی‌اعتمادی را گسترش داده است. از سوی دیگر پیشنهاد وزارت نفت می‌تواند با توجه به دیگر سیاست‌های مالی و ارزی دولت برای بسیاری چندان چشم‌گیر نباشد.
در طرح پیش فروش نفت هر "برگ اوراق سلف نفتی" شامل حداقل ۱۰ بشکه نفت به قیمت روز خواهد بود که مانند سپرده ثابت در بانک‌ها تا چهار سال قابل برداشت نیست. خریدار می‌تواند این نفت را چهار سال دیگر حتا اگر قیمت زیر ۱۴۰ دلار برای هر بشکه بود به این قیمت به وزارت نفت بفروشد. در مقابل وزارت نفت نیز مجاز است اگر قیمت بالای بشکه‌ای ۱۶۰ دلار بود آن را به همین بها محاسبه کند.
در انتظار نتیجه‌ی پیش‌فروش نفت
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا صبح سه سنبه، ۸ آذر در گزارشی نوشت بهای متوسط هر بشکه نفت خام ایران در ماه‌های اخیر حدود ۱۱۰ دلار بوده است. به این ترتیب و با فرض ۱۴۰ دلار بودن هر بشکه نفت در چهار سال دیگر سود این سرمایه‌گذاری در مجموع این مدت حدود ۲۵ درصد خواهد بود. این در حالی است که هم اکنون میزان سود سپرده‌های چهارساله سالی ۱۴ و نیم درصد است.
رستم قاسمی ۲۸ آبان ماه ابراز امیدواری کرد انتشار اوراق مشارکت نفتی طی آذر ماه به اجرا گذاشته شود. او می‌گوید «این روش، امروزه بهترین شیوه سرمایه گذاری بدون ریسک است که با حداقل خرید ۱۰ بشکه نفت خام می‌توان سرمایه گذاری کرد و از ارزش افزوده و بازگشت سرمایه خوبی برخوردار بود.» او همچنین گفته "این اوراق چهار ساله با نرخ سود علی‌الحساب ۱۷ درصد است" اما مبنای محاسبه این میزان سود را مشخص نکرده است.
توفیق یا عدم توفیق این طرح در ماه‌های آینده روشن خواهد شد. منابع نزدیک به وزارت نفت می‌گویند مسئولان این وزارت‌خانه اجرایی شدن پیش فروش گاز را وابسته به چگونگی استقبال از این طرح کرده‌اند.

خبر انفجار در اصفهان و واکنش‌های ضد و نقیض به آن

خبر انفجار در اصفهان و واکنش‌های ضد و نقیض به آن

 

روایت‌های ضد و نقیضی از وقوع یک «انفجار مهیب» در اصفهان٬ در خبرگزاری‌های رسمی و نیمه‌رسمی جمهوری اسلامی منتشر شده است. درباره منشا این حادثه و خسارات احتمالی آن گزارشی از سوی مقامات رسمی منتشر نشده است.

 

از عصر روز گذشته٬ دوشنبه (۲۸ نوامبر٬ ۷ آذر) گزارش‌های ضد و نقیضی پیرامون وقوع یک «انفجار مهیب» در اصفهان منتشر شده است. رسانه‌های وابسته به دولت ایران در ابتدا به‌طور مختصر این انفجار را پوشش دادند٬ اما خبر انفجار در استان اصفهان٬ که بسیاری از تاسیسات کلیدی هسته‌ای در آن‌جا قرار دارد٬ با گذشت مدت کوتاهی از روی خروجی خبرگزاری‌های فارس و مهر که به سپاه پاسداران و دولت نزدیک هستند حذف شد.
خبرگزاری فارس٬ اولین رسانه فارسی بود که از شنیده شدن صدای انفجار در ساعت ۲:۴۰ بعد از ظهر در اصفهان خبر داد. در خبر این خبرگزاری آمده بود که «صدای انفجار از خیابان بزرگمهر تا دروازه شیراز به گوش رسیده است.»
رئیس کل دادگستری استان اصفهان نیز در ساعات پایانی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا تایید کرد که «حوالی بعد از ظهر صدایی شبیه انفجار شنیده شد» اما درباره منشا این حادثه و دیگر حوادث احتمالی در این زمینه٬ گزارشی از عوامل امنیتی و انتظامی دریافت نشده است. غلام‌رضا انصاری معتقد است «اتفاق مهمی رخ نداده است.»
حذف زودهنگام خبر از روی خروجی خبرگزاری‌هایی نظیر فارس و مهر، شبهاتی درباره‌ی این حادثه و امنیتی بودن موضوع برانگیخته است. ایرنا٬ خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی نیز به نقل از مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی اصفهان٬ وقوع این انفجار را تکذیب کرده است.
شبهاتی پیرامون سانحه در تاسیسات هسته‌ای ایران
روزنامه گاردین٬ ساعاتی پیش از انتشار این گزارش، اعلام کرده که انفجاری در شمال شرقی اصفهان و در جایی در نزدیکی تاسیسات حساس و بحث‌برانگیز هسته‌ای ایران رخ داده است. این روزنامه به نقل از چندین شهروند ساکن اصفهان نوشته که صدا و برد انفجار در برخی از مناطق به حدی بوده که شیشه‌های ساختمان‌ها را لرزانده است.
بخش بزرگی از تاسیسات حساس هسته‌ای غنی‌سازی اورانیوم ایران در اصفهان واقع است. مرکز اصلی غنی‌سازی کشور در نظنز٬ در شمال شرقی شهر اصفهان قرار دارد و قرار گرفتن بخش عمده سانتریفیوژهای ایران در این نقطه٬ شبهات پیرامون سانحه در تاسیسات هسته‌ای را تقویت می‌کند.
مارک تونر٬ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که دولت ایالات متحده دسترسی محدودی به گزارشگران در محل وقوع حادثه دارد و نمی‌تواند درباره صحت و سقم آن گزارش‌ دقیقی مخابره کند٬ اما به دقت پیگیر ماجراست.
موارد مشابه در ایران و لبنان
نزدیک به دو هفته پیش٬ وقوع انفجاری در یکی از زاردخانه‌های سپاه پاسداران که گفته می‌شود در ارتباط با برنامه توسعه موشک‌های ایران بود٬ منجر به کشته شدن سرلشگر حسن تهرانی مقدم و ۲۰ نفر دیگر از اعضای سپاه شد. این پایگاه نظامی در روستای بیدگنه در ۴۰ کیلومتری جنوب‌غربی تهران قرار داشت و صدای انفجار آن در بسیاری از نقاط تهران بزرگ شنیده شد. در این حادثه نیز برخی از خبرگزاری‌های داخلی در ابتدا صدای این «انفجار مهیب» را به وقوع حادثه‌ای در یکی از پمپ‌های گاز نسبت داده بودند.
چند روز پیش هم انفجاری در یکی از انبارهای مهمات حزب‌الله لبنان رخ داد. گفته می‌شود شباهت‌هایی میان این انفجار با انفجار پایگاه بیدگنه در ایران وجود دارد و ممکن است سیستم اطلاعاتی اسرائیل در طرح‌ریزی و اجرای آنها نقش داشته باشد. برخی از مقامات اسرائیلی٬ در گفت‌وگو با رسانه‌های این کشور٬ نقش مقامات اطلاعاتی و امنیتی تل‌آویو در این انفجارها را تایید کرده‌اند.

آمریکا و اتحادیه اروپا، فشار برجمهوری ننگین اسلامی ایران را افزایش می‌دهند

آمریکا و اتحادیه اروپا، فشار برجمهوری ننگین اسلامی  ایران را افزایش می‌دهند

از راست به چپ: خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپایی. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا و هرمان وان رومپای، رئیس اتحادیه اروپا.

در راستای شدت گرفتن تحریم‌های غرب علیه ایران، ایالات متحده و اتحادیه اروپا روز دوشنبه جمهوری اسلامی را به «اقداماتی مضاعف» تهدید کردند.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، پس از دیدار با طرف‌های اروپایی در کاخ سفید، به خبرنگاران گفت در حالی که درهای دیپلماسی با ایران هم‌چنان باز خواهد بود، قدرت‌های غربی توافق کردند تا فشار بر ایران را هم‌چنان افزایش دهند.

وی در این باره به خبرنگاران گفت: «توافق کردیم که فشارها را بر حکومت ایران ادامه بدهیم تا این حکومت از مسیر توسعه سلاح هسته‌ای دست بکشد، و تأکید کردیم که هم‌چنان امید به راه حل دیپلماتیک داریم، راه حلی که به ایران اجازه استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را مطابق با تعهدات بین‌المللی‌اش بدهد.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا پس از برگزاری این نشست در واشینگتن، بیانیه‌ای مشترک در این رابطه منتشر کردند.

هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها درخصوص حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران، در بیانیه مذکور بار دیگر بر عزم واشینگتن و بروکسل برای «حرکت به سوی راه حل دیپلماتیک» برای مناقشه هسته‌ای ایران تأکید شده‌است.

اما در ادامه این بیانیه مشترک آمده‌است «به این خاطر که ایران هم‌چنان از عمل کردن به تعهدات بین‌المللی خود سر باز می‌زند، ایالات متحده و اتحادیه اروپا اقدامات بیشتری را در این رابطه در نظر دارند.»

بریتانیا، کانادا و ایالات متحده هفته گذشته تحریم‌های تازه‌ای را بر بخش‌های مالی، پتروشیمی و انرژی ایران اعمال کردند و انتظار می‌رود که اتحادیه اروپا نیز پس از دیدار وزرای خارجه ایران اتحادیه در روز سه‌شنبه، تصمیم مشابهی را اتخاذ کند.

طبق اعلام قبلی، قرار است وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز پنجشنبه دهم آذرماه درباره تحریم نفت ایران به گفت‌وگو بنشینند؛ تحریمی که از نظر رستم قاسمی، وزیر نفت ایران «بعید به نظر می‌رسد

موج جدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی در پی انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شده و شدت گرفته‌است. در این گزارش از احتمال قوی انجام تحقیقات بر روی ساخت سلاح هسته‌ای در ایران صحبت شده‌است؛ اتهامی که ایران آن را بی‌اساس و «مضحک» می‌داند.

کشورهای غربی نگران این هستند که برنامه هسته‌ای ایران ابعادی نظامی را با خود به همراه داشته‌باشد اما ایران این نگرانی‌ها را رد می‌کند.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران، روز شنبه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی جام جم گفت که «استفاده از انرژی هسته‌ای به دلیل پاک‌تر و سالم‌تر بودن برای بشر مفیدتر است و ایرادهایی که از سوی قدرت‌طلبان مطرح می‌شود بیشتر موضوع سیاسی است.»

وی در این گفت‌وگو افزود: «آنها از تمامی اهرم‌ها علیه ملت ایران استفاده کرده و در واقع خودشان راه گفت‌وگو با ملت ایران را سخت می‌کنند.»

به گفته محمود احمدی‌نژاد «کسانی که در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند دچار فقدان تحلیل درست بوده و مدام برای خود محدودیت ایجاد می‌کنند.»

ایران هم‌اینک با چهار دور از تحریم‌های سازمان ملل و هم‌چنین تحریم‌های یک‌جانبه از سوی شماری از کشورهای غربی روبه‌رو است که هدف از این تحریم‌ها واداشتن جمهوری اسلامی به توقف غنی‌سازی اورانیوم است.

بیانیه مشترک ایالات متحده و اتحادیه اروپا هم‌چنین به مسئله طرح توطئه ترور سفیر عربستان در واشینگتن اشاره کرده و بر «عزم آمریکا و اروپا برای محاکمه مرتکبان این توطئه و هم‌دستان آنان» تأکید کرده‌است.

ایالات متحده چندی پیش اعلام کرد که دو شهروند ایرانی به نام‌های منصور ارباب‌سیر و  غلام شکوری قصد داشته‌اند از طریق به خدمت گرفتن قاچاقچیان مکزیکی، عادل الجبیر سفیر عربستان در واشینگتن را ترور کنند. ادعایی که به شدت از سوی  تهران رد شده‌است.

مقام‌های قضایی آمریکا، برخی از «عناصر» حکومت جمهوری اسلامی را به دست داشتن در توطئه دو ایرانی برای کشتن سفیر عربستان در واشینگتن و انفجار در سفارتخانه‌های عربستان و اسرائیل متهم کرده‌اند.

حمله به ساختمان سفارت بریتانیا در تهران توسط اوباش رژیم؛ مدارک به آتش کشیده شد

حمله به ساختمان سفارت بریتانیا در تهران توسط اوباش رژیم؛ مدارک به آتش کشیده شد


خبرگزاری‌های داخلی ایران گزارش می‌دهند که عده‌ای تظاهرکننده که روز سه‌شنبه بعدازظهر در برابر ساختمان سفارت بریتانیا در تهران تجمع کرده بودند وارد ساختمان شده و پرچم این کشور را پایین کشیده‌اند. این منابع خبری مهاجمان به سفارت بریتانیا را «دانشجو» خوانده‌اند.

به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس، تجمع «دانشجویان دانشگاه تهران» که از ساعت دو بعدازظهر سه‌شنبه در برابر سفارت بریتانیا آغاز شده بود به هجوم این افراد به داخل ساختمان منتهی شده است.

در حالی که این خبرگزاری می‌گوید که نیروهای پلیس حاضر در محل «نتوانسته»اند در مقابل دانشجویان مقاومت کنند، خبری دیگر حاکی از آن است که کارمندان سفارت بریتانیا این محل را ترک کرده‌اند.

خبرگزاری مهر نیز می‌گوید که این دانشجویان پس از ورود به ساختمان سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی تهران پرچم این کشور را پایین کشیده و آن را آتش زده‌اند.

این خبرگزاری همچنین می‌گوید که هم‌اکنون پرچم ایران بر سردر سفارت بریتانیا در تهران قرار گرفته است.

خبرگزاری‌های داخلی همچنین از حضور «اقشار مختلف مردم» در کنار این «دانشجویان» در تجمع روز سه‌شنبه و سر دادن شعار «مرگ بر انگلیس» و «مرگ بر اسرائیل» خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، افراد مهاجم به سفارت بریتانیا پس از ورود شیشه‌های این سفارتخانه را شکسته و «برخی از مدارکی را که در طبقه اول ساختمان بوده» بیرون آورده و به آتش کشیده‌اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، نیز گزارش می‌دهد که افراد مهاجم همچنین به تاسیسات ماهواره‌ای سفارتخانه بریتانیا آسیب رسانده و فعالیت «برخی از تاسیسات را متوقف کرده‌اند».

حمله به سفارت بریتانیا یک روز پس از آن رخ می‌دهد که سخنگوی ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، روز دوشنبه از تصميم ايران برای کاهش روابط بين دو کشور ابراز تاسف کرده و گفت که لندن در حال بررسی اقداماتی در پاسخ به اين رويکرد جمهوری اسلامی است.

مجلس شورای اسلامی روز يک‌شنبه مصوبه کاهش روابط بين ايران و بريتانيا به سطح کاردار را تصويب کرد و روز دوشنبه هم شورای نگهبان مصوبه مجلس را تاييد کرد.

دوشنبه، آذر ۰۷، ۱۳۹۰

«استفاده از خون اهدایی اهالی عسلویه ممنوع است»

«استفاده از خون اهدایی اهالی عسلویه ممنوع است»

 

مردم عسلویه می‌گویند اجازه اهدای خون ندارند. مسئولان انتقال خون علت را بیماری بومی مالاریا در منطقه اعلام کرده‌اند هرچند این بیماری سالهاست که ریشه‌کن شده. کارشناسان اما می‌گویند آلودگی هوای منطقه وارد خون اهالی شده است.

 

«هفته گذشته در شهر مشهد قصد اهدای خون داشتم ولی بعد از آنکه متوجه شدند از اهالی منطقه عسلویه هستم با این استدلال که خون شما قابلیت استفاده ندارد از من خونگیری نکردند».
این نقل قولی از یکی از ساکنان منطقه عسلویه است که در گفت و گو با سایت قانون بیان شده است. مسئول مرکزانتقال خون بوشهر در گفت و گو با "تهران امروز" عدم دریافت خون از ساکنین این منطقه را به علت وجود بیماری مالاریا دانست. البته این بیماری سالهاست که ریشه‌کن شده است.
شهردار عسلویه فروردین ماه امسال اعلام کرد که وضعیت آلودگی هوا در این شهر، بسیار نگران‌کننده است و از مسئولان وزارت نفت خواست تا تدبیری برای رفع آلاینده‌های زیست محیطی این منطقه بیندیشند.
امام جمعه عسلویه نیز همان زمان در گفت و گو با مسئولان این منطقه گفت که مردم عسلویه برای نفس کشیدن هم دچار مشکل هستند و خواستار رفع مشکلات زیست محیطی این منطقه شد.
ذرات معلق گوگرد، اوره، آمونیاک و مواد هیدروکربنی از جمله آلاینده‌های خطرناکی هستند که در هوای عسلویه وجود دارند.
مدیرکل اداره محیط زیست منطقه عسلویه به خبرگزاری فارس گفته: «تنها چند دقیقه تردد در سطح شهر برای هر تازه‌واردی کافی است تا گوگرد را به خوبی استشمام کند؛ ضمن اینکه دی اکسید گوگرد و دی اکسید نیتروژن نیز در منطقه بسیار شدید است».
خبرگزاری فارس در گزارشی که سال گذشته از آلودگی‌های زیست محیطی این منطقه منتشر کرد نوشت: «بوی ناشی از انتشار نفت و گاز لرزه بر انداممان می‌اندازد. در این میان فعالیت مجتمع‌های پتروشیمی که دستگاه‌های تصفیه فاضلاب ندارند یا اینکه سیستم‌هایشان فعالیت نمی‌کند و نقص فنی دارند نیز مزید بر علت شده است. این مجتمع‌ها به گفته مسئولان محیط زیست، آلودگی‌های خود را بی‌هیچ دغدغه‌ای در آب‌های نیلگون دریای خلیج فارس تخلیه‌می‌کنند».
البته تابستان امسال، مدیرکل محیط زیست استان بوشهر از نصب ایستگا‌ه‌های پایش دریایی در عسلویه خبر داد.
به گزارش‌سایت قانون، اکنون آلودگی‌ها در عسلویه به حدی رسیده‌که کارمندان و کارکنان عسلویه وقریه نخل‌تقی و توابع آنها، حق آلودگی دریافت‌می‌کنند. البته بعد از انتشار این گزارش، جوابیه‌ای از سوی شهرداری عسلویه در این سایت منتشر شده که هرگونه پرداخت حق آلودگی را تکذیب کرده است.
شهرداری عسلویه در این جوابیه با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در آذر ماه سال ۱۳۸۹ پرداخت حق آلودگی به ساکنان این منطقه را تصویب کرد نوشته است: «متاسفانه علیرغم آلودگی شدید اعلام‎شده توسط آن رسانه محترم، مردم محروم منطقه از دریافت یک درصد عوارض آلایندگی که حق مسلم ساکنین این منطقه می‌باشد و مقام رهبری نیز در سفر اخیر به عسلویه به آن تاکید کردند، محروم هستند».
کارشناسان محیط زیست همچنین نگران بارش باران‌های اسیدی در منطقه عسلویه هستند.

طرح آلمان برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی

طرح آلمان برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی

 

روزنامه "زود دویچه تسایتونگ" از تدوین طرحی خبر می‌دهد که آلمان برای تحریم نفت ایران به کشورهای اروپایی ارائه می‌کند. همچنین قرار است با گسترش تحریم‌های بانکی فشار بر ایران افزایش یابد.

 

قرار است کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز پنجشنبه (۱۰ آذر / ۱ دسامبر) در مورد تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی تصمیم بگیرند. روزنامه آلمانی "زود دویچه تسایتونگ" در گزارشی در شماره امروز خود (۷ آذر / ۲۸ نوامبر)  نوشت وزیر امور خارجه آلمان، گیدو وستروله، پیشنهادهایی را برای ارائه به کشورهای اروپایی آماده کرده که توقف واردات نفت از ایران و تحریم بانک تجارت از رئوس اصلی آن محسوب می‌شود.
در این گزارش هدف از طرح وستروله محدود کردن منابع مالی است که می‌توانند در خدمت گسترش برنامه‌های هسته‌ای ایران قرار گیرند.
"تشدید سریع و قاطع تحریم‌ها"
روزنامه‌ی "زود دویچه" در گزارش خود به فهرستی از "پیشنهادهای مشخص" استناد می‌کند که دولت آلمان برای ارائه به شرکای خود در اروپا تنظیم کرده است. بر این اساس وستروله خواهان تشدید "سریع و قاطع" تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شده است. این روزنامه به نقل از یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آلمان نوشت، گیدو وستروله اعتقاد دارد که این اقدام متاسفانه نتیجه‌ی منطقی عدم انعطاف تهران در برابر درخواست‌های جامعه‌ی جهانی است.
پس از انتشار تازه‌ترین گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی فشار آمریکا و اروپا بر این کشور افزایش یافته است. در این گزارش نسبت به ادامه‌ی احتمالی تلاش‌های پنهانی ایران برای دست‌یابی به سلاح اتمی ابراز نگرانی شده است. تهران این اتهام‌ها را بی‌اساس می‌داند و هدف برنامه‌های هسته‌ای خود را صلح‌آمیز عنوان می‌کند.
قطع ارتباط‌‌های مالی و بانکی
مطابق طرحی که دولت آلمان تنظیم کرده است، در کنار توقف واردات نفت ایران، ارتباط‌های مستقیم بانکی میان جمهوری اسلامی و کشورهای اروپایی نیز قطع خواهد شد. آلمان پیشنهاد می‌کند فعالیت‌های بانک تجارت که شعبه‌ای در پاریس دارد نیز زیر نظر گرفته شود و مقدمات تحریم شرکت‌های فعال در صنایع خودروسازی و حمل و نقل که با ایران ارتباط دارند مورد بررسی قرار گیرد.
دولت بریتانیا اخیرا و در هماهنگی با واشنگتن، فعالیت تمام موسسه‌های مالی این کشور با بانک‌های ایرانی، از جمله ارتباط با بانک مرکزی را ممنوع اعلام کرد. دولت هلند نیز خواهان اقدام مشابهی از سوی سایر کشورهای اروپایی شده است. از سوی دیگر فرانسه پیشنهاد کرده است تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا به پیروی از پاریس واردات نفت خام از ایران را متوقف کنند.
رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران می‌گوید ایران مشکلی برای فروش نفت نداردرستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران می‌گوید ایران مشکلی برای فروش نفت ندارد
وزیر نفت ایران: مشکلی نداریم!
همزمان با این تحولات دیپلمات‌های ارشد اروپایی برای دیدار با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ایالات متحده وارد واشنگتن شده‌اند. قرار است باراک اوباما و هیلاری کلینتون روز دوشنبه (۷ آذر / ۲۸ نوامبر) در مورد مسائل منطقه و اقدام‌های مشترک علیه فعالیت‌های مناقشه‌برانگیز هسته‌ای ایران با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و رئیس کمیسیون اتحادیه، خوزه مانوئل باروسو، به رایزنی بپردازند.
درحالی که تشدید تحریم‌ها منبع اصلی درآمدهای ارزی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده وزیر نفت، رستم قاسمی، ادعا می‌کند که «در حال حاضر هیچ گونه مشکلی برای فروش نفت خام ایران وجود ندارد». خبرگزاری مهر، ۷ آذر، با نقل این سخنان از قاسمی از قول احمد قلعه‌بانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، و در واکنش به تحریم خرید نفت ایران توسط فرانسه نوشت: «شرکت ملی نفت ایران هیچگونه نفت خامی به فرانسه صادر نمی‌کند که مشمول تحریم قرار بگیرد.»
اروپا، مشتری ۱۸ درصد نفت ایران
برابر آمار مبادلات بازرگانی جمهوری اسلامی، در شش ماهه‌ی نخست سال جاری میلادی ۱۸ درصد نفت خام صادراتی ایران به مقصد کشورهای اروپایی بارگیری شده است. خبرگزاری مهر نیز در گزارش امروز خود نوشت: «آمارهای غیر رسمی حاکی از آن است که اتحادیه اروپا در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۱ میلادی روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است که سهم فرانسه در این مدت ۴۹ هزار بشکه در روز برآورد می‌شود.»

صادرات نفت ایران در ماه‌های اخیر با کاهش روبرو بوده و میان دو میلیون و دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز نوسان داشته است. این میزان در سال ۱۳۵۷ بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز بوده است. تهران مدعی است بازارهای از دست رفته‌ی خود را با افزایش فروش نفت به برخی از کشورهای آسیایی به ویژه چین جبران کرده است.
محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت، ۱۵ شهریور ۱۳۹۰ به خبرگزاری مهر گفت: «در حال حاضر بالغ بر ۶۰ درصد نفت خام ایران به کشورهای آسیایی، مابقی نفت ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و درصد ناچیزی به کشورهای آفریقایی فروخته می‌شود.»
منع فروش تجهیزات شنود
ایتالیا با خرید روزانه ۱۸۰ هزار بشکه نفت بزرگترین مشتری اروپایی ایران محسوب می‌شود. گونتر اویتینگر، مسئول امور انرژی اتحادیه اروپا، اطمینان می‌دهد قطع ورود نفت ایران امنیت انرژی اتحادیه اروپا را با مشکلی روبرو نخواهد کرد. او اعتقاد دارد کشورهای عضو اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت آماده‌ی تامین نیازهای اروپا هستند.
پیشنهاد آلمان تنها به توقف خرید نفت محدود نمی‌شود. مطابق اطلاعاتی که "زود دویچه تسایتونگ" منتشر کرده است، وزیر امور خارجه آلمان در نظر دارد صدور هر گونه تجهیزاتی را که در شنود مکالمه‌های تلفنی و کنترل ارتباط‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد به ایران ممنوع کند. همچنین قرار است تحریم‌های اتحادیه اروپا شامل بیمه‌ی اعتبارهای صادراتی نیز بشود. ظاهرا در این طرح تنها صادرات کالاهایی مانند مواد غذایی و دارو که از سوی شهروندان مورد استفاده قرار می‌گیرند از دایره‌ی تحریم بیرون می‌ماند.

برنامه‌ هسته‌ای ایران در نشست آمریکا و اروپا

برنامه‌ هسته‌ای ایران در نشست آمریکا و اروپا

 

در نشست سالانه‌ی ایالات متحده آمریکا و اروپا برای نخستین بار نماینده‌ی اتحادیه‌ی اروپا شرکت می‌کند و نه یکی از سران کشورهای عضو. علاوه بر بحران اقتصادی، برنامه‌ی هسته‌ای ایران نیز یکی از موضوعات مورد بحث خواهد بود.

 

نشست سالانه‌ی اتحادیه‌ی اروپا و آمریکا روز دوشنبه (۲۸ نوامبر / ۷ آذر) در واشنگتن آغاز شد. در این نشست خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و هرمان فان رومپوی، رئیس شورای اتحادیه با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مذاکره می‌کنند. این نخستین بار است که از طرف اتحادیه‌ی اروپا نمایندگان اتحادیه در این نشست شرکت می‌کنند. در گذشته‌، رهبر سیاسی یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به عنوان نماینده این اتحادیه در نشست شرکت‌ می‌کرد.
روابط اقتصادی ترانس‌آتلانتیک
مهم‌ترین موضوع نشست "ترانس آتلانتیک" بحران اقتصادی و مالی خواهد بود که برای هر دو طرف به چالشی جدی تبدیل شده است. قرار است یک کارگروه برای بهبود روابط اقتصادی تشکیل شود.  مهم‌ترین وظیفه این کارگروه، یافتن راه‌کارهای گوناگون برای کاهش بیکاری و رشد اقتصادی اتحادیه‌ی اروپا و آمریکاست.
روابط بی‌نظیر اقتصادی اتحادیه‌ اروپا و آمریکا، به‌ویژه در زمینه‌ی تجارت و سرمایه‌گذاری، ۴۹ درصد از درآمد ناخالص ملی در جهان را تشکیل می‌دهد. تبادل کالا و خدمات میان دو طرف، روزانه به  بیش از ۸/ ۱ میلیارد یورو می‌رسد که معادل یک سوم تجارت جهانی است.
شرکت کنندگان در نشست ترانس آتلانتیک علاوه بر اقتصاد به موضوعات داغ روز، از جمله برنامه‌ی هسته‌ای ایران، "بهار عربی"، صلح خاورمیانه، تروریسم جهانی، تامین انرژی و تعییرات آب وهوایی نیز می‌پردازند.
اروپا بیمناک روابط آمریکا با آسیا
رئیس جمهور آمریکا در سفر اخیر خود به آسیا گفته بود که فصل تازه‌ای از روابط کشورش با آسیا آغاز شده است. به همین دلیل کشورهای اروپایی نگران آن‌ هستند ‌که ایالات متحده بیش از پیش به گسترش روابط اقتصادی خود با کشورهای آسیایی روی ‌آورد.

برخی از ناظران سیاسی با توجه به نیازهای متقابل آمریکا و اروپا به یکدیگر این نگرانی را بی‌اساس می‌دانند. دانیل هامیلتون، کارشناس اقتصادی آمریکایی می‌گوید: «در دهه‌های گذشته پیوند آمریکا و اروپا هسته‌ی اصلی اتئلافاتی بوده که برای حل مشکلات بین‌المللی شکل گرفته است». به اعقتاد او اگر این همکاری وجود نداشته باشد، هیچ ائتلاف بزرگ دیگری برای حل معضلات جهانی تشکیل نخواهد شد.
برخی دیگر از کارشناسان بر این نظرند که آمریکا از یک طرف اتحادیه‌ی اروپا را نماینده‌ی کل اروپا نمی‌داند و ازطرف دیگر معتقد است که اتحادیه اروپا قادر نیست مشکلات خود راحل کند. به گفته‌ی استفان سابو، رئیس موسسه‌ی ترانس‌آتلانتیک در واشنگتن، دولت آمریکا به این نتیجه رسیده است که مرکز اصلی قدرت اتحادیه اروپا نه در مقر اتحادیه در بروکسل بلکه در برلین است. او می‌گوید، آمریکا به اتحادیه‌ی اروپا به عنوان یک مشکل می‌نگرد نه یک شریک.

بريتانيا از رايزنی‌های تازه برای پاسخ به اقدام جمهوری اسلامی ايران خبر داد



بريتانيا از رايزنی‌های تازه برای پاسخ به اقدام جمهوری اسلامی ايران خبر داد

ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا

سخنگوی ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، روز دوشنبه از تصميم ايران برای کاهش روابط بين دو کشور ابراز تاسف کرده و گفته است، لندن در حال بررسی اقداماتی درپاسخ به اين رويکرد جمهوری اسلامی است.

مجلس شورای اسلامی روز يکشنبه مصوبه کاهش روابط بين ايران و بريتانيا به سطح کاردار را تصويب کرد و روز دوشنبه شورای نگهبان مصوبه مجلس را تاييد کرد. عباسعلی کدخدايی، سخنگوی شورای نگهبان گفته است: اين شورای مصوبه مجلس درباره کاهش روابط با بريتانيا را را مغاير با شرع و قانون اساسی ندانست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی ديويد کامرون گفته است: «واضح است که تصميم اخراج سفير ما مايه تاسف است. من فکر می‌کنم که اين تصميم کمکی به حکومت ايران نخواهد کرد تا به نوعی انزوای فزاينده ايران در عرصه بين‌المللی را جبران کند.»

سخنگوی ديويد کامرون که با خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: «ما درخصوص اين که چگونه بهتراست دقيقا به اين اقدام پاسخ بدهيم فکر خواهيم کرد، اما در همين زمينه مسئولان نمايندگی‌های اتحاديه اروپا در تهران امروز نشست خواهند داشت و همچنين بحث‌های بيشتری در نشست شورای امور خارجه (اتحاديه اروپا) در روز پنجشنبه انجام خواهد شد.»

وزارت امورخارجه بريتانيا روز يکشنبه اعلام کرده بود که به اقدام ايران برای کاهش روابط پاسخ «قاطعی» خواهد داد.

به دنبال تحريم بانک مرکزی ايران از سوی وزارت دارایی بریتانیا در روز ۱۴ نوامبر، مجلس ايران طرح کاهش روابط دو کشور را تصويب کرد. اين تحريم‌ها که همزمان با تشديد تحريم‌های يکجانبه آمريکا و کانادا عليه برنامه هسته‌ای ايران صورت گرفت، خشم مقام‌های ايرانی و نمايندگان مجلس شورای اسلامی را برانگيخته است.

مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه هفته گذشته دو فوريت طرح کاهش روابط را تصويب کرد و سپس در روز يکشنبه دوم آذرماه جزئيات آن را تصويب کرد.

بريتانيا از ابتدای پيروزی انقلاب بهمن ۱۳۵۷ تا کنون، دستکم سه بار کادر ديپلماتيک خود را از ايران فرا خوانده است: خروج کادر ديپلماتيک بريتانيا از تهران در سال ۱۳۶۶، فراخواندن رييس هيات نمايندگی اين کشور از ايران پس از صدور فتوای آيت الله خمينی برای قتل سلمان رشدی، نويسنده هندی الاصل بريتانيايی، و خروج دوباره رييس هيات نمايندگی بريتانيا از تهران پس از قتل چهار فعال کرد در رستوران ميکونوس در سال ۱۳۷۱، که در هماهنگی با ساير کشورهای اروپايی صورت گرفت.

دو کشور از سال ۱۳۷۸ و دو سال پس از روی کار آمدن دولت محمد خاتمی، سطح روابط خود را از کاردار به سفير ارتقا داده‌اند.

شورای نگهبان بیضه های خامنه ایی مصوبه مجلس برای کاهش روابط ايران با بريتانيا را تایید کرد

شورای نگهبان بیضه های خامنه ایی مصوبه مجلس برای کاهش روابط ايران با بريتانيا را تایید کرد

شورای نگهبان بیضه های خامنه ایی مصوبه مجلس برای کاهش روابط ايران با بريتانيا را تایید کرد


عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان خبر از تایید طرح مجلس برای کاهش رابطه ایران با بریتانیا داد.
عباسعلی کدخدايی، سخنگوی شورای نگهبان، روز دوشنبه از تاييد مصوبه مجلس برای کاهش روابط ايران با بريتانيا در اين شورا خبر داد.

عباسعلی کدخدايی گفت: پس از ارسال طرح کاهش روابط با انگليس از سوی مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان، مصوبه مذکور در شورا مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مغاير شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

مجلس شورای اسلامی روز يکشنبه طرحی را تصويب کرد که بر اساس آن از وزارت امور خارجه ايران خواسته است تا سطح روابط ايران با بريتانيا را به کاردار کاهش داده و در برابر ساير کشورهایی که «رفتاری مشابه انگليس» دارند نيز اقدام مشابهی انجام دهد.

يک سخنگوی وزارت امور خارجه بريتانيا ساعاتی پس از تصويب اين طرح دو فوريتی، از اقدام مجلس شورای اسلامی ابراز تاسف کرد.

این سخنگو در عين حال تهديد کرد، «اگر حکومت ايران اين طرح را اجرا کند، ما در مشورت با ساير شرکای بين المللی خود پاسخی قاطعانه به آن خواهيم داد.»

اين سخنگوی وزارت امور خارجه بريتانيا تصريح کرد: «اين اقدام غير قابل توجيه، به رژيمی که در انزوای شديد به سر برده و به نگرانی های بين المللی درباره برنامه هسته ای و سوابق حقوق بشری آن پاسخی نمی دهد، کمک نخواهد کرد.»

بريتانيا که پايتخت آن، لندن، از بزرگترين مراکز مالی بين المللی محسوب می شود، روز ۱۴ نوامبر اعلام کرد که تمام مراودات مالی خود را با ايران قطع کرده و بانک مرکزی جمهوری اسلامی را مورد تحريم قرار می دهد.

اين اقدام بريتانيا که همزمان با تشديد تحريم های يکجانبه آمريکا و کانادا عليه برنامه هسته ای ايران صورت گرفت، خشم مقام های ايرانی و نمايندگان مجلس شورای اسلامی را برانگيخته است.

مقام های جمهوری اسلامی ايران در سال های اخير، بريتانيا را به حمايت از مخالفان جمهوری اسلامی، دست داشتن در بمبگذاری ها در برخی شهرهای ايران بويژه در مناطق مرزی، قطع درختان باغ قلهک، داشتن موضع سرسختانه در قبال برنامه هسته ای تهران و اعمال تحريم های شديد بر ضد ايران متهم کرده اند.

قاسمی رجاله دزد: برای نفت ایران جایگزینی وجود ندارد

قاسمی رجاله دزد: برای نفت ایران جایگزینی وجود ندارد



 در حالی که فشار آمریکا در حال افزایش است و در اروپا نیز زمرمه‌هایی برای تحریم نفت ایران به گوش می‌رسد، وزیر نفت می‌گوید در صورت اعمال تحریم، جایگزینی برای نفت ایران در بازار جهانی وجود ندارد.

رستم قاسمی، وزیر نفت، روز یکشنبه، درباره خبرهای منتشر شده درباره تحریم احتمالی نفت ایران گفت: «گرچه کشور ما متکی به درآمدهای نفتی است اما بعید است که بازارهای جهانی نفت ایران را نادیده بگیرند و اگر اینگونه شود برای خود آنها مشکل ایجاد می‌شود.»

طبق اعلام قبلی، قرار است وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز پنجشنبه دهم آذرماه درباره تحریم نفت ایران به گفت‌وگو بنشینند؛ پیش از این فرانسه  از تحریم نفت ایران به صورت یکجانبه سخن گفته بود که اندکی بعد با عقب‌نشینی از این موضع اعلام کرد که تحریم نفت ایران در هماهنگی با دیگر کشورهای اتحادیه اروپا صورت خواهد گرفت.

 روز یکشنبه رستم قاسمی پس از  نشست هیات دولت و در پرسش به خبرنگاران، با کم‌اهمیت دانستن این اخبار و اقدامات گفت: «با توجه به این جایگاه به نظر می‌رسد اینگونه نیست که آنها بتوانند جایگزینی برای ایران پیدا کنند.»

وی با بیان اینکه نفت ایران در شرق آسیا به فروش می‌رسد، اظهار داشت: «نفت ایران مشتری زیاد دارد و مشکلی از این بابت نیست.»

وزیر نفت ایران افزود: «تا چهار ماه آینده نفت تولیدی کشور پیش فروش شده است و در صورت تحریم نیز با مشکلی روبرو نخواهیم شد.»

طبق آمار دولت آمریکا، مشتریان عمده نفت ایران کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی،  هستند.

چین در شش ماه نخست سال جاری میلادی روزانه ۵۴۳ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرد که برابر با ۱۰ درصد از نیاز این کشور است.

در رده بعدی ژاپن با روزی ۳۴۱ هزار بشکه است و هند و کره جنوبی نیز به ترتیب با ۳۴۱ هزار و ۳۲۸ هزار بشکه از دیگر مشتریان عمده  آسیایی نفت ایران هستند.

گرچه کمیسر انرژی اتحادیه اروپا گفته است که تحریم نفت ایران برای اتحادیه اروپا مشکل‌زا نخواهد بود، اما ایران هم‌اکنون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه به اتحادیه اروپا صادر می‌کند.

در میان کشورهای اتحادیه اروپا، ایتالیا روزانه ۱۸۳ هزار بشکه، برابر با ۱۳ درصد از نیاز نفت خام خود، را از ایران وارد می‌کند.

اسپانیا  با روزی ۱۳۷ هزار بشکه در ردیف بعدی قرار داد که برابر با ۱۳ درصد از نیاز این کشور است.

یونان نیز روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کند که برابر با ۱۴ از نیاز این کشور است.

فرانسه که به تحریم نفت ایران ابراز تمایل کرده، طبق داده‌های دولت آمریکا ۴ درصد از نفت خام خود را از ایران می‌خرد.

در میان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، ترکیه در شش ماه نخست سال جاری میلادی نیمی از نفت خام خود را از ایران وارد کرده است.

در همین حال آفریقای جنوبی یک‌چهارم و سریلانکا همه نیاز خود را از ایران تامین می‌کند.

ترکیه  روزانه ۱۸۲ هزار بشکه، آفریقای جنوبی ۹۸ هزار بشکه و سریلانکا ۳۹ هزار بشکه از ایران نفت خام وارد می‌کند.

با اینکه خرید نفت هنوز تحریم نشده،  اما آمریکا و اتحادیه اروپا سرمایه‌گذاری در بخش انرژی ایران را تحریم کرده‌اند و از این رو  ایران نتوانسته این بخش را توسعه دهد.

از سوی دیگر، با فشار روزافزون آمریکا، نقل و انتقال مالی به ایران با دشواری روبرو است و کشورها در پرداخت خریدهای خود با مشکل مواجه‌اند؛ هند یکی از کشورهایی بود که پرداخت‌های آن چند ماه به تاخیر افتاد.

تحریم احتمالی نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، شرکت‌های نفتی ایتالیایی را نگران کرده بطوریکه قرار است روز دوشنبه اتحادیه نفت ایتالیا با وزیران این کشور درباره تحریم احتمالی ایران گفت‌وگو داشته باشد.

بنا بر گزارش اتحادیه نفت ایتالیا، شرکت‌های نفتی ایتالیا، با تحریم نفت خام ایران مخالفند چراکه به گفته آنها چنین اقدامی به مثابه مجازات کشورهای اروپایی است و  در مقابل برای شرکت‌های شرقی امتیاز غیرمنصفانه‌ای فراهم می‌کند و آنها به بهای ارزانتری نفت ایران را خریداری خواهند کرد.

اژه‌ای رجاله: فساد مالی اخیر متوجه کسانی است که در قدرت هستند



اژه‌ای رجاله: فساد مالی اخیر متوجه کسانی است که در قدرت هستند


غلام‌حسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور

دادستان کل کشور در خصوص پرونده فساد مالی اخیر ، موسوم به «اختلاس سه هزار میلیارد تومانی»، گفت مسائلی در این پرونده متوجه کسانی است که در «قدرت» هستند و به همین دلیل «صاحبان قدرت» مسئولان رسیدگی به این پرونده را تحت فشار قرار می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای روز یکشنبه گفت: «مسائلی در پرونده فساد مالی بزرگ کشور، متوجه کسانی است که در قدرت هستند و طبیعی است که وقتی صاحبان قدرت متوجه شوند اتهامات این فساد مالی بزرگ به سمت افراد اصلی می‌رود، فشارهایی به مسئولان رسیدگی به این پرونده وارد کنند.»

وی که با شبکه دو سیمای جمهور اسلامی گفت‌و‌گو می‌کرد، در ادامه افزود: «اما من هم با این فشار‌ها ناآشنا نیستم و تحت تأثیر آن قرار نخواهم گرفت.»

به گزارش رسانه‌ها در پرونده «اختلاس» اخیر که آقای اژه‌ای روز یکشنبه مبلغ آن را «سه هزار و ۸۰ میلیارد تومان» اعلام کرد، مسئولان مختلفی بازداشت شده‌ یا مورد بازجویی قرارگرفته‌اند. بر اساس گزارش رسانه‌ها نام تعدادی از نمایندگان مجلس و برخی از نزدیکان احمدی‌نژاد در این پرونده مطرح است.

سخنگوی قوه قضائیه روز یکشنبه در پاسخ به این سوال که آیا مدیران و مسئولان رده بالای مملکتی نیز در این بازداشت حضور داشتند، با تأکید بر این‌که تحقیق کردن از فردی به عنوان متهم به منزله اثبات جرم آن فرد نیست، گفت: «افرادی هم از دستگاه‌های مختلف، از مدیران، از بانک‌ها، بانک مرکزی و نهادهای مختلف تا الان به عنوان متهم و غیرمتهم آمده و مورد بازجویی قرار گرفتند و باز هم تحقیقات ادامه دارد.»

دادستان کل کشور در ادامه در خصوص بازجویی‌ها هشدار داد: «عملا باید چنانچه کسی در مظان اتهام قرار گرفت، او نباید پافشاری و تمرد و جوسازی کند.»

محمود احمدی‌نژاد پیشتر با اشاره به بازداشت حمید پورمحمدی، قائم مقام بانک مرکزی، گفته بود که مأموران امنیتی از آقای پورمحمدی‌خواسته‌اند اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر محمد احمدی‌نژاد را به عنوان عامل اصلی این فساد مالی معرفی کند.

رئیس جمهور ایران همچنین به تازگی تهدید کرد که «اگر این دولت نیم ساعت فرصت حرف زدن داشته باشد قیمت سوراخ موش بالا می‌رود.»

در مقابل صادق آملی لاریجانی هم با انتقاد از «قبیله‌ای کار کردن عده‌ای» اخطار داد: «این افراد زبان در کام بکشند و بیش از این رطب و یابس نبافند، در غیر این صورت طراحی‌های خاص را افشا می‌کند.»

«از ۱۲۶ مطع و متهم پرونده، ۲۷ متهم بازداشت شده‌اند»

دادستان کل کشور روز یکشنبه همچنین اعلام کرد که از «۱۲۶ تن» مطلع و متهم پرونده فساد مالی بازجویی شده و در این میان «۲۷ متهم» بازداشت شده‌اند.

آقای اژه‌ای در این خصوص گفت: «از ۲۰ نفر به عنوان مطلع و ۱۰۶ نفر متهم تحقیق شده است. در حال حاضر هم ۲۷ نفر در بازداشت هستند.»

وی همچنین تأکید کرد که برای «۵۵ نفر» نیز در ارتباط با پرونده فساد مالی قرار مجرمیت صادر شده است.

آقای اژه‌ای که پیش از این در سخنانی تعداد افراد بازداشت شده را «۳۱ تن» اعلام کرده بود، روز یکشنبه توضیح داد: «یعنی از تعداد ۱۰۶ نفر متهم عده‌ای آمده‌اند و با قرار وثیقه یا قرار مناسب آزاد شده‌اند.»

پرونده «اختلاس سه هزار ميليارد تومانی» که به گفته آقای لاریجانی  از تاریخ «۱۵ مرداد» مطرح شده است، مربوط به اتهامات فردی به نام «مه‌آفريد امير خسروی» صاحب مجموعه «گروه امير منصور آريا» است.

بر اساس گزارش های منتشر شده، این فرد توانسته است از طريق روابط خاص خود با بانک صادرات و بانک ملی ايران به گشايش اسناد اعتباری به مبلغ صدها ميليارد تومان اقدام کند، بدون آن که تمام يا دست کم بخش عمده‌ای از وجه اين اعتبار نامه‌ها را پرداخته باشد.

«از ۴۰ شرکت مجموعه آریا حسابرسی شده است»

غلامحسین محسنی اژه‌ای روز یکشنبه در توضیح این پرونده گفت که بیشتر اموال شرکت‌ها و اموال شخصی آقای امیر خسروی شناسایی شده و افزود که در یک ماه گذشته تیم‌های کارشناسی از ۴۰ شرکت زیرمجموعه این گروه حسابرسی شده است.

وی افزود: «شرکت‌هایی هم هستند که به این گروه متعلق نیس ولی با این جریان متبط هستند... که حسابرسی به ۱۴ شرکت در این زمینه هم شروع شده است.»

آقای اژه‌ای توضیح داد که در حال حاضر «دقیقا» مشخص شده است که «بدهی، فعالیت و تخلفات این شرکت‌های چگونه بوده است.»

سخنگوی قوه قضاییه در عین حال به اشاره به این‌که متهم اصلی پرونده بخشی از اموال شکتر را به نام خودش کرده و بخشی از وجود را نیز به حساب شخصی خود واریز کرده، گفت: «بخشی از اموال شرکت‌ها و اموال شخصی متهم اصلی شناسایی شد. بعضی از شرکت‌هایی هم که این مجموعه در خارج از کشور دارد در حال شناسایی است که در آن زمینه هنوز پیشرفت زیادی حاصل نشده است.»

به گفته آقای اژه‌ای از میان «حدود ۱۷۵» مورد از ملاک تجاری، اداری و مسکونی که متعلق به شرکت است اما به نام متهم اصلی ثبت شده، «بیش از ۱۳۰ مورد فقط در تهران» و در «نقاط بسیار مرغوب تهران» شناسایی شده و تعدادی هم در شهرستان‌های مختلف و «عمدتا در استان مازندران گیلان شناسایی شده است».

پرونده «اختلاس» سه هزار میلیارد تومانی تا کنون فرار مدیر سابق بانک ملی به کانادا و استعفا و برکناری چهار مقام بانکی را به همراه داشته است.

یکشنبه، آذر ۰۶، ۱۳۹۰

بازنگری در بیش از ۵۵۰ درس علوم انسانی توسط یک مشت سخیف نظام ننگین اسلامی

بازنگری در بیش از ۵۵۰ درس علوم انسانی توسط یک مشت سخیف نظام ننگین اسلامی

 

یک مقام وزارت علوم در ایران از بازنگری در دروس ۳۸ رشته علوم انسانی دانشگاه‌ها خبر داده است. بیشترین تغییرات در علوم اجتماعی به عمل آمده و علت آن مناسب نبودن آنها با "فرهنگ اسلامی" اعلام شده است.

 

حمیدرضا آیت‌اللهی، رئیس "پژوهشگاه علوم ‌انسانی و مطالعات فرهنگی" وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در یک نشست خبری با رسانه‌ها در تهران نتایج بازنگری در دروس علوم انسانی را تشریح کرد.

او گفت،  ۳ هزار و ۲۱ نفر از استادان در ارتباط با ۵۵۵ درس منتخب از میان ۳۸ رشته که برای بازنگری انتخاب شده بودند، همکاری داشتند. به گفته‌ی این مقام وزارت علوم، بیشترین بازنگری‌ها در دروس رشته‌ علوم انسانی داده شده است.

به گفته حمیدرضا آیت‌اللهی برخی از سرفصل‌ها و منابع دروس کارشناسی رشته‌های علوم‌انسانی بیش از ۲۰ سال تغییر نکرده بود بنابراین براساس مأموریتی که وزارت علوم به پژوهشگاه علوم‌انسانی و مطالعات فرهنگی محول کرد، قرار شد در مرحله اول، طرح بازنگری سرفصل‌ها و منابع دروس کارشناسی ۳۸ رشته با همیاری استادان، پژوهشگران و متخصصان صورت بپذیرد.

این مقام وزارت علوم "هدف کلی" این طرح را «روزآمدسازی سرفصل‌ها و منابع برخی دروس کارشناسی در طرح و تناسب آنها با فرهنگ اسلامی» اعلام کرد.

دانشجویان دانشگاه‌ها همواره نیروی اصلی اعتراض‌ها بودند دانشجویان دانشگاه‌ها همواره نیروی اصلی اعتراض‌ها بودند او گفت: «با توجه به کاستی‌های متعدد رشته‌های علوم ‌انسانی در کشور که روز آمد نبود و مناسب فرهنگ ایرانی اسلامی نبود، بر همین اساس با توجه به یکی از دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری تعدادی از منابع مورد بازنگری قرار گرفت».

حمیدرضا آیت‌اللهی افزود: «در بازنگری دروس سعی شده است بر تهیه سرفصل‌ها در چارچوب‌ ارزش‌های اسلامی، اهداف بلندمدت و راهبردهای کلان کشور مورد توجه قرار گیرد. همچنین سرفصل‌ها به عنوان مجموعه‌ای به هم پیوسته و متعادل تدوین شد به گونه‌ای که اجزاء آن از انسجام پیوستگی، هم‌خوانی و چیدمان مناسب برخوردار باشند و در مجموعه اهداف برنامه درسی را تحقق بخشند.»

«جستجوی پایه و اساس علوم انسانی در قرآن»

ضرورت بازنگری در دروس رشته‌های علوم انسانی دانشگاه‌ها در بحبوحه حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ مطرح شد. نتایج اعلام‌شده‌ی این انتخابات که در ۲۲ خرداد ۸۸ برگزار شد، مورد پذیرش بخش بزرگی از رای‌دهندگان قرار نگرفت و اعتراضات گسترده‌‌ای را دامن زد که به "جنبش سبز" موسوم شد. بخش عمده معترضان، قشرهای تحصیل‌کرده و دانشگاهی در تهران و شهرهای بزرگ ایران بودند.

این برآمدهای اعتراضی که بزرگترین چالش داخلی حاکمیت جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس آن بود و همراهی فعال قشرهای تحصیل‌کرده با این اعتراض‌ها، رهبران ایران را به واکاوی در دروس دانشگاهی واداشت.

در شهریور همان سال آیت‌الله خامنه‌ای بار نخست در دیداری با دانشجویان از وجود ۲ میلیون دانشجوی علوم انسانی ابراز نگرای کرد و گفت، «بسیارى از مباحث علوم انسانى، مبتنى بر فلسفه‏هایى هستند كه مبنایش مادیگرى است».

آقای خامنه‌ای پس از آن در مناسبتی دیگر تاكید كرد: «مبنای علوم انسانی غرب که در دانشگاه‌های کشور به صورت ترجمه‌ای تدریس می‌شود، جهان بینی مادی و متعارض با مبانی قرآنی و دینی است، در حالی که پایه و اساس علوم انسانی را باید در قرآن جستجو کرد».

اما رهبر جمهوری اسلامی سخن صریح خود را یک سال بعد – در ۲۹ مهرماه ۱۳۸۹ - در دیدار با طلاب و اساتید حوزه علمیه قم به زبان آورد. او گفت: «این علوم انسانى‌اى كه امروز رائج است، محتواهایى دارد كه ماهیتاً معارض و مخالف با حركت اسلامى و نظام اسلامى است. متكى بر جهان‌بینى دیگرى است، حرف دیگرى دارد، هدف دیگرى دارد. وقتى اینها رایج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت می‌شوند و همین مدیران مى‌آیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد كشور، در رأس مسائل سیاسى داخلى، خارجى، امنیت، غیره و غیره قرار می‌گیرند».

در پی این اظهارات آقای خامنه‌ای بود که "شورایعالی انقلاب فرهنگی" بازنگری سرفصل‌های رشته‌های علوم انسانی دانشگاه‌های كشور را به "پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی" محول کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، حمیدرضا آیت‌اللهی رئیس "پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی" در نشست خبری روز شنبه ۵ آذر ۱۳۹۰ تاکید کرد: «در بازنگری دروس سعی شده است بر تهیه سرفصل‌ها در چارچوب‌ ارزش‌های اسلامی، اهداف بلندمدت و راهبردهای کلان کشور مورد توجه قرار گیرد.»

باغ وحش جمهوری ننگین اسلامی ایران مجلس قدیم رأی به کاهش روابط با بریتانیا داد

باغ وحش جمهوری ننگین اسلامی  ایران مجلس قدیم رأی به کاهش روابط با بریتانیا داد

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اکثریت آرا موافقت کردند که روابط جمهوری اسلامی ایران با بریتانیا محدود شود. طبق این طرح سفیر بریتانیا باید در عرض دو هفته ایران را ترک کند و روابط اقتصادی و بازرگانی دو کشور به حداقل برسد.

 

به گزارش خبرگزاری ایرنا، روز یکشنبه (۶ آذر / ۲۷ نوامبر) نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران با اکثریت آرا طرح کاهش روابط جمهوری اسلامی ایران و بریتانیا را تصویب کردند. از مجموع نمایندگان حاضر در صحن علنی مجلس ۱۷۹ نفر رأی موافق، ۴ نفر رأی مخالف و ۱۱ نفر رأی ممتنع به این طرح دادند. جریان رأی‌گیری مجلس از رادیو به طور زنده پخش شد.

بر اساس این طرح، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی موظف است «در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت بزرگ ایران ظرف دو هفته روابط سیاسی با دولت انگلیس را به سطح کاردار تنزل دهد و روابط اقتصادی و تجاری را به حداقل برساند». در نتیجه سفیر بریتانیا در تهران ملزم به بازگشت به کشورش خواهد بود و همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن به ایران بازخواهد گشت. سفیر بریتانیا در ایران، دومینیک چیلکات، تازه دو ماه پیش به سمت خود منصوب شده بود.

به گزارش فرستنده خبری بی بی سی، وزارت امور خارجه بریتانیا از تصمیم‌گیری جمهوری اسلامی بریا کاهش روابط با بریتانیا ابراز تاسف کرده است.

در این طرح همچنین آمده که امکان ارتقاء روابط در صورتی ممکن خواهد بود که بریتانیا در سیاست خود نسبت به ایران تجدید نظر کند. در طرح مزبور همچنین به امکان تصمیم‌گیری مجلس در مورد کشورهایی که «رفتارهای مشابه انگلیس داشته باشند» اشاره شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی لاریجانی‌سخنگوی مجلس، هشدار داد که این طرح تازه آغاز کار است.



کاهش روابط، واکنشی به تحریم‌های بریتانیا

عرضه طرح کاهش روابط با بریتانیا در مجلس و تصویب آن با اکثریت آرای نمایندگان پس از اقدامات تحریمی اخیر بریتانیا در مورد ایران صورت گرفته است. اگرچه به گفته اسماعیل کوثری، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، طرح تجدید نظر در روابط با بریتانیا از دو سال پیش در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی قرار داشته و حتی در مقطعی در قالب قطع رابطه با بریتانیا به هیئت رئیسه مجلس ارائه شده است.

طرح کاهش رابطه جمهوری اسلامی ایران با بریتانیا در جریان اعتراضات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ هم در مجلس مطرح شده بود که برای اعمال برخی اصلاحات به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع شد و در همانجا ماند.

اسماعیل کوثری روز شنبه (۵ آذر / ۲۶ نوامبر) در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر، سفارت انگلیس را به انجام اقدامات «خلاف عرف بین‌الملل» در ایران و دخالت مستقیم در «فتنه ۸۸» متهم کرد و افزود که انگلیس اکنون نیز در موضوع تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی پیش قدم شده است.

طرفداران دولت و آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعتراضات به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ را "فتنه ۸۸" می‌نامند.

دولت بریتانیا در روز دوشنبه (۲۱ نوامبر / ۳۰ آبان) در واکنش به آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران و قطعنامه شورای حکام این آژانس اعلام کرد که داد و ستدهای تمام بانک‌های بریتانیا با سیستم بانکی جمهوری اسلامی ایران قطع می‌شود.

در آخرین گزارش آژانس آمده بود که نشانه‌های قابل اعتمادی به دست آمده که ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران را روشن می‌کند. در پی آن شورای حکام آژانس نسبت به اهداف برنامه اتمی ایران ابراز نگرانی کرد.

وزیر خزانه‌داری بریتانیا، جرج اوزبورن در این مورد گفته بود که تحریم بانکی ایران کار این کشور را در تامین مالی برنامه هسته‌ای‌اش دشوارتر می‌کند.

در همان روز (۲۱ نوامبر / ۳۰ آبان) کانادا به پیروی از بریتانیا هر گونه مبادلات مالی با ایران و بانک مرکزی آن را تحریم کرد. سپس فرانسه خواستار توقف خرید نفت ایران شد و آمریکا هم اعلام کرد که تحریم‌های تازه علیه صنایع نفت و پتروشیمی ایران اعمال خواهد کرد.

دو روز پس از اعلام این تحریم‌های جدید علیه بانک مرکزی و صنایع نفت و پتروشیمی ایران، ۱۶۲ نماینده دو فوریت طرح کاهش روابط با بریتانیا را تصویب کرده بودند.

طرح کاهش روابط سیاسی و اقتصادی با بریتانیا باید هنوز در شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی بررسی شود.

شنبه، آذر ۰۵، ۱۳۹۰

پیشنهاد گروه های سیاسی برای 16 آذر؛ از "تظاهرات سراسری" تا "تبریک"




پیشنهاد گروه های سیاسی برای 16 آذر؛ از "تظاهرات سراسری" تا "تبریک"

در حالی که تنها 11 روز به 16 آذر و سالگرد روز دانشجو باقی مانده است برخی سایت‌ها برای برگزاری تظاهرات سراسری در ایران و جهان فراخوان، منتشر کرده اند. اگرچه این سایت ها از تمامی گروه ها و دانشجویان دعوت کرده‌اند تا برای برگزاری تظاهرات اعتراضی مشارکت کنند؛ اما خود توضیح کاملی در مورد هویت شان نداده اند. شورای هماهنگی راه سبز امید هم تنها به تبریک این روز بسنده کرده است.
نوشته: رضا ولی‌زاده
 

گفتگوی رضا ولی زاده با سلمان سیما
در این فراخوان ها بر شعار «مخالفت با جنگ» نیز به عنوان یک شعار محوری تأکید شده. فراخوان این سایت ها به صورت یک موضوع داغ در سایت بالاترین مطرح شد.
هنوز احزاب و گروه های سیاسی شناخته شده، به غیر از شورای هماهنگی راه سبز امید، برای روز دانشجو هیچ برنامه یا فراخوانی منتشر نکرده اند. شورای هماهنگی راه سبز امید هم تنها به تبریک این روز بسنده کرده و اعتراض ها را هم به ابتکار خود دانشجویان منوط دانسته است.
سلمان سیما، فعال دانشجویی ساکن آمریکا در گفت و گو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه دربارۀ ماهیت گروه هایی که به تظاهرات سراسری دعوت کرده اند گفت: «تا کنون تنها دو گروه شناخته شده سیاسی برای روز دانشجو بیانیه صادر کرده اند. یکی بیانیۀ شورای هماهنگی راه سبز امید است که ابتکار عمل را در اختیار خود دانشجویان دانسته و این نشان می دهد از اشتباه 25 اردیبهشت درس گرفته اند که بیرون از محیط دانشگاه برای دانشجویان تصمیم گرفته بودند تا دانشجویان در یک ساعت مشخص تجمع کنند و استقبالی از آن صورت نگرفت. تجربه های بعدی این شورا در مورد دعوت های مشابه که با چندان استقبالی مواجه نشد باعث شده تا اکنون بهترین راه را واگذار کردن ابتکار عمل به خود دانشجویان بدانند.»
این فعال دانشجویی در مورد باقی فراخوان های مربوط به روز دانشجو توضیح داد: «فراخوان دوم هم طیفی از هموطنان خارج از کشور هستند که گفته اند با شعار نه به جنگ و نه به جمهوری اسلامی مقابل سفارت خانه های جمهوری اسلامی، در کشورهای مختلف خواهند رفت که معمولا این گونه تجمع ها را طیف های چپ برگزار می کنند.»
سلمان سیما امکان بروز تجمع های بزرگ اعتراضی در 16 آذر امسال را با توجه به همزمانی آن با تعطیلات تاسوعا و عاشورا و عزاداری ماه محرم چندان میسر ندانستند و از «گسست نسلی» در جنبش دانشجویی به عنوان عامل مهمی در پانگرفتن اعتراض های دانشجویی سازمان یافته نام برد.
او زندانی شدن تعداد زیادی از فعالان دانشجویی اثرگذار و مطرح و همچنین مهاجرت طیفی از فعالان دانشجویی به خارج از ایران را به ترتیب جزو عوامل مهمی دانست که هر یک به نوعی باعث شده اند تا تجربه های فعالان جنبش دانشجویی به نسل های جدید دانشجویان منتقل نشود و اگرچه دانشجویان جدید انگیزه های بسیاری برای اعتراض دارند اما تجربۀ لازم برای سازماندهی و برنامه ریزی اعتراض های دانشجویی ندارند.