سه‌شنبه، آذر ۲۸، ۱۳۹۱

درخواست ترکیه از ایران برای فشار بر سوریه


درخواست ترکیه از ایران برای فشار بر سوریه

احمد داوود اوغلو- وزیر خارجه ترکیه
احمد داوود اوغلو- وزیر خارجه ترکیه

دولت ترکیه امروز از ایران خواست با ارسال پیام‌های واضح‌تری به سوریه، بر این کشور فشار وارد و دولت دمشق را به پایان دادن به خشونت‌ها ترغیب کند.

احمد داوود اوغلو- وزیر خارجه ترکیه، در یک کنفرانس خبری در آنکارا گفت، دولت ایران بجای انتقاد از سیستم دفاع ضدموشکی پاتریوت که در مرزهای ترکیه با سوریه نصب خواهد شد، باید از دولت سوریه که بگونه مداوم مردم خود را تحت سرکوب قرار داده و با تخطی‌های مرزی خود دست به تحریک ترکیه زده است بخواهد این اقدامات را متوقف کند.
وزیر خارجه ترکیه در ادامه گفت: «آنچه ما از ایران انتظار داریم این است که تهران از اهرم‌های فشار بر سوریه استفاده کند تا مطمئن گردد که دولت سوریه به سرکوب‌ها در این کشور خاتمه بدهد».
احمد داوود اوغلو، با اشاره به انتقادهای مطرح شده از سوی ایران درباره نصب سیستم دفاع ضدموشکی پاتریوت در مرزهای کشورش گفت، آنانی که این پرونده را تعقیب می‌کنند می‌دانند که پاتریوت یک سیستم دفاعی است و در هیچ صورتی از آن استفاده صورت نخواهد گرفت، مگر اینکه ترکیه مورد حمله قرار بگیرد.
وزیر خارجه ترکیه افزود آنچه که امروز صلح در منطقه خاورمیانه را در معرض خطر قرار میدهد درست همین سیاست‌های تهاجمی رژیم دمشق است.
اظهارت امروز وزیر خارجه ترکیه در واقع واکنشی است به اظهارت اخیر مقام‌های ایرانی که نصب سیستم دفاعی پاتریوت از سوی کشورهای آمریکا، آلمان و هلند در مرزهای ترکیه با سوریه را مورد انتقاد قرار داده‌اند.
در یکی از این موارد، علی اکبر صالحی- وزیر خارجه ایران، نصب این سیستم در ترکیه از سوی سازمان ناتو را «تحریک آمیز» توصیف کرد و نسبت به عواقب «غیر قابل محاسبه آن» هشدار داد

پزشکی قانونی آمار کشته های انفجار معدن طبس را ۸ نفر اعلام کرد


پزشکی قانونی آمار کشته های انفجار معدن طبس را ۸ نفر اعلام کرد

تصویری از خارج نمودن جسد یکی از معدنچی ها
سحام نیوز: معدن زغال سنگ طبس بامداد سه شنبه فروریخت و بنا به گزارش پزشکی قانونی کشور ۸ کشته داشته است. هلال احمر می گوید احتمال انفجار وجود دارد و برای نجات کارگران کارگروه تخصصی ایجاد شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، ساعت ۹ بامداد امروز (سه شنبه) یکی از معادن زغال سنگ طبس موسوم به «یال شمالی» دچار ریزش شد. محمود مظفر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پس از اعلام این حادثه هشت نفر امدادگر متخصص در امور امداد و نجات حوادث معادن به همراه یک دستگاه آمبولانس و تجهیزات امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند.
همچنین وحید عابدین زاده رئیس اداره نظارت بر معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت از کشته شدن چهار نفر بر اثر ریزش معدن زغال سنگ طبس خبر داده ولی سایر مسئولان محلی از ارائه هرگونه آمار و اطلاعات خودداری می کنند.
این در حالی است که این معدن ۴۰ نیرو داشته و گفته شده تنها ۳۲ نفر از آنها زنده و حاضرند.
البته در این میان جواد سهیلی رئیس شبکه بهداشت و درمان طبس هم گفته بود: با ریزش معدن زغال سنگ طبس، کشته شدن چهار نفری که در ابتدای دهانه تونل حضور داشته اند قطعی است و احتمال کشته شدن تمام معدنچیان هم وجود دارد.
حسین درخشان سخنگوی سازمان امداد و نجات کشور به مهر گفت: به دلیل احتمال انفجار در معدن هنوز گروهی جرات ورود ندارد. کارگروه ویژه ای تشکیل شده تا به سرعت اقدام شود. آمار کشته ها و زخمی ها هم مشخص نیست.
با این حال سازمان پزشکی قانونی کشور به عنوان تنها مرجع اعلام مرگ و میر در کشور به خبرنگار مهر اعلام کرد: ۸ نفر در این حادثه جان باختند.
البته ازسوی دیگر برخی از احتمال غیبت برخی کارگران معدن از محل کار خود خبر می دهند و می گویند: این معدن در مجموع ۴۰ معدنچی داشته و اینکه اکنون ۳۲ نفر بیرون از معدن هستند، نمی تواند قطعیتی برای حضور هشت نفر دیگر در داخل معدن باشد زیرا ممکن است برخی کارگران اصلا در محل کار خود حاضر نشده باشند.
البته این گمانه زنی ها رسمیت ندارد و گفته هایی است که معمولا بین امدادگران و مسئولان و سهامداران معدن و البته معدنچیان رد و بدل می شود و شاید حداقل امیدوارند که اینگونه باشد.
به هر حال آنچه قطعی شده، مرگ چهار معدنچی زحمتکش است و مرگ این افراد چهار خانواده را عزادار کرده اما چهار خانواده دیگر هنوز در بیم و امید به سر می برند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران:ازحق غنی‌سازی20درصدی اورانیوم هرگزعقب نشینی نخواهیم کرد


رئیس سازمان انرژی اتمی ایران:ازحق غنی‌سازی20درصدی اورانیوم هرگزعقب نشینی نخواهیم کرد

فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران
فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران
Reuters

نوشتۀ بیژن برهمندی
جمهوری اسلامی ایران، غنی سازی ٢٠ در صدی را «به اندازه نیازش و تا هر زمانی که به آن احتیاج داشته باشد تولید خواهد کرد».

فریدون عباسی- رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دولت، درخواست تعلیق غنی‌سازی ٢٠ درصدی را «زیاده خواهی غربی ها» نامید و تصریح کرد که غنی سازی ٢٠ در صدی حق ملت ایران برای استفاده در راکتور تهران است و از «این حق با اقتدار دفاع خواهد کرد».
او اضافه کرد که جمهوری اسلامی ایران، غنی سازی ٢٠ در صدی را «به اندازه نیازش و تا هر زمانی که به آن احتیاج داشته باشد تولید خواهد کرد.»
فریدون عباسی توضیح داد که غنی سازی ٢٠ در صدی موضوعی نیست که غربی‌ها موافق آن باشند یا مخالف و یا در قبال آن قصد موضع گیری داشته باشند. او گفت که این حق ملت ایران است و هرگز به خاطر خواست دیگران از این حق عقب‌نشینی نخواهیم کرد و تا زمانی که نیاز داشته باشیم تولید خواهیم کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی، در عین حال نسبت به مواضع کشورهای موسوم به ١+٥ اظهار ناامیدی کرد و گفت با توجه به بیانیه‌ای که نمایندگان ١+٥ در شورای حکام قرائت کردند ، ظاهراً تغییری در مواضع قبلی انان نسبت به جمهوری اسلامی ایران دیده نمی‌شود.
محمود احمدی نژاد نیز در آستانه برگزاری دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و گروه ١+٥، در سخنانی در مازندران اظهار داشت که تاریخ نشان داده است هر گاه کسی با احترام با ملت ایران صحبت نکند چیزی عایدش نخواهد شد.
رئیس جمهوری خطاب به کسانی که گویا «در مسیر پیشرفت ملت ایران سنگ اندازی می کنند»، آنان را تهدید کرد که «باید تبعات آن را تحمل کنیدو چند سال دیگر نگوئید پشیمان شده‌ایم».
 

صالحی: مذاکره با آمریکا در شرایط فشار بی‌معنا است



پرونده‌ی هسته‌ای ایران


وزیر خارجه ایران درباره احتمال برگزاری مذاکره مستقیم با آمریکا گفت که در شرایطی که آمریکا رویکردی خصمانه در قبال ایران دارد، گفت‌وگوهای مستقیم بی‌معنا است. به گفته وی ایران خواهان شرایط برابر در مذاکرات است.
علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران در واکنش به تمایل دولت آمریکا برای ادامه مذاکرات سازنده با جمهوری اسلامی گفت: «تا کنون تغییری در سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ملت ایران مشاهده نشده است.»
به گفته وی جمهوری اسلامی به سخنان مقام‌های آمریکایی "اعتمادی" نداشته و ملاک برای جمهوری اسلامی تغییر "رفتار عملی دولت آمریکا" است.
هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا پیشتر گفته بود که در مذاکره بر روی ایران باز است و دولت اوباما همچنان امید دارد که از راه‌های دیپلماتیک به مناقشه اتمی با ایران پایان دهد.
هیلاری کلینتون امکان مذاکره مستقیم با ایران وجود دارد هیلاری کلینتون "امکان" مذاکره مستقیم با ایران وجود دارد
وزیر خارجه ایران در واکنش به این سخنان تصریح کرد که «پس از همه این اقدامات علیه ملت ایران، اکنون بحث مذاکره مستقیم را مطرح می‌کنند. طبعاَ حتی یک انسان ساده‌اندیش هم با مشاهده این رفتار نمی‌تواند برداشت رویکردی صادقانه از دولت آمریکا را داشته باشد.»
تکذیب مذاکره پنهانی
یک رسانه‌‌ای اسرائيلی به تازگی مدعی شده بود که ایران و آمریکا سرگرم گفت‌گوهای دوجانبه پنهانی هستند.
منابع اسرائیلی حتی کشور سوئیس را محل ملاقات دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی ذکر کرداند. به گفته این منابع نخستین دیدارها ایران و آمریکا در "شهر لوزان و حدود ۱۵ روز پیش" صورت گرفته است.
پیش از نیز گمانه‌زنی‌های درباره گفت‌وگوهای پنهانی میان تهران و واشنگتن مطرح شده بود، اما مقامات ایرانی و آمریکایی وجود چنین مذاکراتی را تکذیب کردند.
شرایط برابر در روند مذاکرات
علی اکبر صالحی با اشاره به تحریم‌های گسترده بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی گفت: «در شرایط فعلی آنها تلاش دارند از طریق رویکرد فشار علیه ملت ایران، تحقق اهداف ناحق خود را پیگیری نمایند. لذا تحریک‌های بی‌سابقه‌ای را اعمال می‌نمایند که آثار آن متوجه اقشار مختلف جامعه از جمله بیماران می‌شود.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی بار دیگر تاکید کرد که تحریم‌‌ها و اقدامات تنبیهی آمریکا سبب تغییر در برنامه هسته‌ای ایران نخواهد شد.
وی ادر این راستا افزود: «معتقدیم که مذاکره راه‌حل اصولی و کم‌هزینه حل مشکلات است. اما گزینه گفت‌وگو زمانی قابل پیگیری است که در شرایط برابر باشد و صداقت طرف مقابل احراز شود والا در شرایط ادامه فشار و رفتار خصمانه از سوی طرف مقابل طرح ادعاهایی ماننده مذاکره مستقیم چه معنایی دارد؟»
این موضع‌گیری در حالی صورت می‌گیرد که صالحی روز دوشنبه (۲۷ آذر / ۱۷ دسامبر) گفته بود: «ایران و گروه ۱+۵ به این نتیجه رسیده‌اند که از بن‌بست فعلی خارج شوند.»
گفته می‌شود که تماسی‌های تلفنی میان علی‌باقری (معاون سعید جلیلی) و هلگا اشمیت (معاون کاترین اشتون)، درباره زمان و مکان برگزاری دور جدید مذاکرات اتمی صورت گرفته است. صالحی اما تاکید کرد که از زمان و مکان مذاکرات آتی اطلاعی ندارد. وی گفت: «ایران از حق مشروع خود در موضوع هسته‌ای نمی‌گذرد.»
روزنامه واشنگتن پست پیشتر از قول یک دیپلمات غربی نوشته بود که گروه ۱+۵ یک بسته پیشنهادی جدیدی را تهیه کرده که قرار است در دور آتی مذاکرات به ایران ارائه کند.
آمریکا و برخی کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که در پوشش برنامه هسته‌ای خود در صدد دستیابی به جنگ‌افزارهای اتمی است. ایران متقابلاَ اهداف برنامه اتمی خود را صلح‌آمیز می‌خواند.

دوشنبه، آذر ۲۷، ۱۳۹۱

صالحی: ایران و قدرت‌های جهانی از بن‌بست فعلی خارج شوند


صالحی: ایران و قدرت‌های جهانی از بن‌بست فعلی خارج شوند

وزیر امورخارجه ایران، گفته است که ایران و قدرت‌های جهانی باید از بن بست فعلی در زمینه پرونده هسته‌ای ایران خارج شوند. همزمان رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، از برگزاری دوباره مذاکرات میان ایران و گروه ١+٥ خبر داده است.

علی‌اکبر صالحی- وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، امروز دوشنبه، در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، درباره ادامه مذاکرات این کشور با کشورهای عضو گروه ١+٥ درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: «طرفین به این نتیجه رسیده‌اند که باید از بن‌بست فعلی خارج شوند.»
وی همچنین اضافه کرد که نسبت به انجام مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی در آینده امیدوار است.
وزیر امورخارجه ایران با این حال تأکید کرد که «ایران از حق مشروع خود در موضوع هسته‌ای نمی‌گذرد.»
این اظهارات رییس دستگاه دیپلماسی ایران، در حالی است که خبرگزاری فرانسه امروز از تهران گزارش داده که پس از شکست سه دوره مذاکره در بهار گذشته، اکنون تماس‌هایی میان ایران و گروه ١+٥ شامل کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و روسیه که نمایندگی آن را کاترین اشتون- مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بر عهده دارد برای از سرگیری مذاکرات برقرار شده است.
همچنین یک منبع خارجی، چهارشنبه هفته گذشته به نقل از یک دیپلمات اروپایی خبر داده بود که هلگا اشمیت- معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه در تماس تلفنی با علی باقری- همتای ایرانی خود، درباره زمان و مکان دور جدیدی از مذاکرات هسته‌یی با ایران صحبت کرده است.
این در حالی است که علی‌اکبر صالحی، در گفت‌وگوی امروز خود با ایسنا از زمان انجام مذاکرات بعدی اظهار بی‌اطلاعی کرده است.
همزمان، یک مقام عالی رتبه ایرانی گفته بود که مذاکرات ایران با گروه ١+٥ پس از سفر هیأت هفت نفره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تهران صورت خواهد گرفت.
علاء الدین بروجردی- رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، که در یک برنامۀ تلویزیونی در شبکه العالم سخن می گفت، به نقل از معاون دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته که دوطرف در ژانویه آینده بار دیگر مذاکره خواهند داشت و امید آن می رود که برنامه کاری جدیدی بین ایران و آژانس در پیش باشد.
بروجردی اضافه کرده که قرار است مذاکرات ایران و گروه ١+٥ بر اساس دور بعدی مذاکرات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت بگیرد.
وی همچنین گفت که در این زمینه ایران پیشنهادی از آمریکا دریافت نکرده است.

حداد عادل و نظراتش در باره شعر، روحانیت، سکولاریزم و ائتلاف


حداد عادل و نظراتش در باره شعر، روحانیت، سکولاریزم و ائتلاف


حداد عادل

نوشتۀ شاهرخ بهزادی
غلامعلی حداد عادل در مراسم گرامیداشت هفته وحدت حوزه و دانشگاه به پرسش‌های دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان پاسخ داده است. خبرگزاری فارس که این خبر را در بامداد امروز منتشر کرد اعلام کرد که حداد عادل به ١٣ سؤال کلیدی دانشجویان پاسخ داده است.
نگاهی عمیق به پاسخ های حداد عادل نشانگر عمق تناقضاتی است که در گفتار پایوران نظام اسلامی مشهود است.
 

فرازهایی از پرسش‌های دانشجویان و پاسخ آقای حداد عادل در زیر می آید.
دانشجویی پرسش می کند با توجه به اینکه شما اهل شعر گفتن هستید، چرا به کارشناسی ادبیات و زبان‌فارسی در جامعه توجه نمی‌شود؟
حداد عادل پاسخ می دهد: «شعر برای کسی نان و آب نمی‌شود، اما هر قشری با ابزار زبان ارتباط دارد و متخصصان زبان فارسی سلامت این ادبیات را تضمین می‌کنند پس باید حداقل‌ها را از این زبان بیاموزیم».
دانشجوی دیگری پرسش میکند بنظر شما برای پیشرفت واقعا نیاز به سکولار نداریم؟
حدادعادل اظهار میدارد: «در این ٣٠ سال تحصیل علم، هیچگاه رابطه‌ای بین تحقیق علمی و پزشکی و یا علوم دیگر با سکولار ندیدم؛ لذا در آموزه‌های دینی هیچ مانعی برای پیشرفت نیست و قرآن محرک پیشرفت در علم است.
دانشجویی از وی میپرسد، آیا روحانیت نگران موقعیت خود در صورت سکولار شدن کشور است؟
حدادعادل ابراز میدارد: «در صورت سکولار شدن جامعه، روحانیان از خیلی انتقادها راحت می‌شوند و حداقل جایگاه آن‌ها از احترام برخوردار می‌شود».
در باره نگرانی‌های جناح اصولگرا و طرح‌های ائتلافی آنها در مدت کمتراز ٧ ماه به انتخابات ریاست جمهوری، غلامعلی حداد عادل به پرسش دانشجویان پاسخ میدهد. در همین مورد دانشجویی از وی میپرسد:
آیا دیدار اخیر شما با قالیباف و آیت‌الله مهدوی‌کنی برای ائتلاف بوده است؟
حداد عادل پاسخ میدهد: «بله، من اعتقاد دارم که اصولگرایان نباید با بیش از یک کاندیدا در انتخابات شرکت کنند، زیرا رقابت بین اصولگرایان منجر به شکست می‌شود».
 

علی شیره ایی ادمخوارو دزد و فاسد به عضویت فیس بوک در آمد



علی شیره ایی ادمخوارو دزد و فاسد  به عضویت فیس بوک در آمد


 علی شیره ایی  رهبر جمهوری منفوراسلامی ایران به شبکه اجتماعی فیس بوک پیوست.

دفتر علی شیره ایی  از چند سال پیش، فعالیت در دنیای مجازی را آغاز کرده است.  دفتر رهبر جمهوری اسلامی،به جز راه انداختن وبسایت، حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی توئیتر و اینستاگرام نیز ایجاد کرده است.

صبح دوشنبه ۲۷ آذر، حساب کاربری «خامنه‌ای دات آی آر» در توئیتر،  خبر ایجاد صفحه فیس بوک آیت‌ شیطان خامنه‌ای را اعلام کرد.  توئیتر «خامنه‌ای دات آی آر» را، بیش از ۷۲ هزار نفر دنبال می‌کنند. این حساب کاربری تاکنون بیش از ۳۲ هزار توئیت داشته است.

با مراجعه به صفحه فیس بوک رهبر جمهوری اسلامی، می‌توان دریافت که این صفحه در روز ۲۳ آذر (۱۳ دسامبر) ایجاد شده است.

این در حالی است که شبکه‌های اجتماعی «فیس بوک» و «توئیتر» در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در ایران فیلتر شدند.

در ایران دستیابی بدون فیلتر شکن به این دو سایت امکان‌پذیر نیست. در دادگاه‌های موسوم «کودتای مخملی»، دادستان به ویژه از فیس‌ بوک  به عنوان ابزار دشمنان یاد کرده بود.

مسئولان حکومتی در ایران هم بار‌ها در سخنرانی‌های خود، شبکه‌های اجتماعی به ویژه فیس‌بوک و توئیتر را از ابزارهای جنگ نرم با نظام جمهوری اسلامی معرفی کرده‌اند.

بنا به گزارش سایت علی شیره ایی ، پیش از این از او درباره عضویت در فیس بوک با توجه به فیلتر بودن این شبکه اجتماعی در ایران استفتاء شده بود که وی پاسخ داده بود: «به‌طور کلی اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود، جایز نیست والا مانعى ندارد.» 

فدوی: ایران نمونه‌هایی از پهپاد آمریکایی را عملیاتی کرده


ایران


فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران مدعی شد که ایران تا کنون موفق به شکار ۳ پهپاد آمریکایی از مدل اسکن ایگل شده و نمونه‌هایی از آن را تولید وعملیاتی کرده است. به گفته این مقام سپاه، آمریکا در خلیج ‌فارس موضعی تدافعی دارد.
سردار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در دومین همایش"جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت" در تالار وزارت کشور اعلام کرد که شلیک هر تیر در خلیج‌فارس برای جهان مصیبت‌بار" خواهد بود.

فدوی تاکید کرد که جمهوری اسلامی تهدیدی برای منطقه به شمار نمی‌آید و تنها آمریکا چنین ادعایی دارد. وی آمریکا را کشوری با توانمندی "دریاپایه" خواند و تاکید کرد برتری اقتصادی و نظامی آمریکا رو به افول بوده و در آینده این عوامل قادر به تامین "سلطه آمریکا" در جهان نخواهد بود.

اهمیت تنگه هرمز

به گفته فدوی ایران تا کنون خود را کشوری "بری" قلمداد می‌کرده و استراتژی دفاعی و امنیتی خود را بر این مبنا تنظیم کرده بود، اما با تغییر رویکرد ایران، دریا برای جمهوری اسلامی اهمیتی حیاتی یافته است.

به گفته فرمانده نیروی دریایی سپاه، ایران به دلیل وجود ۳۵۰۰ کیلومتر ساحل در جنوب و حدود ۸۰۰ کیلومتر در شمال باید به یک کشور دریایی بدل شود. وی افزود: «ایران باید در حوزه دریا پا پیش بگذارد و به سمت تبدیل شده به یک قدرت منسجم در این حوزه برود.»

فدوی مدعی شد که آمریکا با تسلط بر خلیج‌ فارس خواهان سلطه بر جهان است، اما با ظهور انقلاب اسلامی و "مجموعه‌ای مثل سپاه" این استراتژی آمریکا با شکست مواجه شده است.


علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت که آمریکا قادر به تامین امنیت خلیج فارس نیست. به گفته وی آمار جنگ هشت ساله میان ایران و عراق نشان می‌دهد که در مجموع ۵۵۰ کشتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفتند که ۵۲ درصد آنان در یک و نیم سال آخر جنگ یعنی در زمانی که آمریکا مدعی حفظ امنیت خلیج‌فارس بود به وقوع پیوستند. به گفته فدوی آمریکا حتی قادر به حفاظت از ناوهای جنگی خود نیز نیست.

وی همچنین اظهار داشت: «در طول ۲۴ سال عبور تعداد بشکه‌های نفت از ۹ میلیون بشکه به ۱۹ میلیون رسیده است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۰ به ۳۵ تا ۴۰ میلیون بشکه برسد. یعنی میزان تامین انرژی دنیا از خلیج‌فارس رو به افزایش است.»

ساخت پهپادهای مدل "اسکن ایگل" توسط ایران

فدوی در باره ساخت هواپیماهای بی‌سرنشین گفت: «در سال‌های قبل ما ۲ پهپاد از نوع اسکن ایگل را شکار و تمامی اطلاعات آن را رمزگشایی کرده‌ایم، اما پس از شکار سومین پهپاد تصمیم گرفتیم آن را خبری کنیم.» وی افزود که ایران با ساخت نمونه‌هایی از پهپاد اسکن‌ایگل، از آنها در عملیات مختلف بهره برده است.

به گفته فدوی پس از شکار نخستین "پهپاد آمریکایی اسکن ایگل" ایران دست به ساخت این مدل در داخل زده است. وی تاکید کرد که «ما همواره بخش کمی از دستاوردهای خود را رونمایی می‌کنیم. به طور کلی دشمنان نسبت به توانمندی‌های نیروهای ما اطلاعی ندارند.»

فدوی در باره این پهپاد افزود: «این هواپیما رکوردهای بالایی در ساعت پرواز دارد به طوری که می‌تواند ۳۰ ساعت به صورت مدام پرواز کند و پهپادی که ما شکار کردیم، یک و نیم میلیون ساعت پرواز را تجربه کرده است.»

البته رقم یک و نیم میلیون ساعت که در گزار‌ش‌های خبرگزاری مهر و ایسنا به آن اشاره شده، نادرست به نظر می‌رسد، زیرا در صورت پرواز بدون توقف نیز این رقم ذکر شده معادل ۱۷۱ سال خواهد شد.

به گفته فدوی آمریکا تا کنون درخواستی برای بازپس‌گیری پهپاد خود ارائه نداده است.

انتقال ستاد نیروی دریایی سپاه و برگزاری رزمایش

وی در باره انتقال ستاد نیروی دریایی سپاه به بندرعباس گفت: «منشاء جابجایی ستاد نیروی دریایی به استان هرمزگان بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب بود.» فدوی تصریح کرد: «هرمزگان یک استان فراملی است و نقش تهران دوم را ایفا می‌کند، لذا سازمان‌های زیادی مثل صنایع دریایی و وزارت دفاع می‌توانند به این منطقه منتقل شودند.»

فرمانده نیروی دریایی سپاه تاکید کرد که ناوگان دریایی آمریکا در حال حاضر موضعی تدافعی در خلیج فارس دارد و افزود که بزودی رزمایش جدیدی در خلیج‌فارس برگزار خواهد شد.

به گفته فدوی ایران هم اکنون فرصتی تاریخی در اختیار دارد که سابقه چند هزار ساله "خشکی‌محور" خود را به "دریامحور" تغییر دهد. وی تاکید کرد که با توجه به وابستگی اقتصادی ایران به دریا باید هرچه بیشتر در این مسیر گام برداشت.

در حالی‌که تامین امنیت و دفاع از خلیج فارس بر عهده نیروی دریایی سپاه پاسداران است، حفظ امنیت دریای عمان و اقیانوس هند به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران واگذار شده است.

بسته شدن حساب برخی از ایرانیان در بانک‌های آلمان


جامعه / حقوق


به گزارش روزنامه "تاتس" برخی از بانک‌های آلمان از افتتاح حساب برای شماری از ایرانیان خودداری می‌کنند و حساب عده‌ای را بسته‌اند. یک نماینده ایرانی‌تبار پارلمان آلمان این اقدام را غیرقانونی خوانده است.
روزنامه "تاتس" چاپ برلین روز دوشنبه (۱۷ دسامبر/ ۲۷ آذر) در گزارشی از بسته شدن حساب شخصی برخی از شهروندان ایرانی تبار در تعدادی از بانک‌های آلمان خبر داده است.

بنابر این گزارش "در هفته‌های گذشته حساب جاری شماری از ایرانیان مقیم آلمان بسته، و کارت‌های اعتباری شماری دیگر مسدود شده است."

۵۰۰ ایرانی معترض به رفتار بانک‌ها

"تاتس" در گزارش خود از یک دانشجوی ایرانی نام می‌برد که "دویچه‌بانک" پنج سال پیش از افتتاح حساب برای او بدون ذکر دلیل مشخصی خودداری کرده و اکنون نگران است حسابی که نزد بانک دیگری باز کرده بسته شود.

لوتس بوکلیچ مدیر انجمن کمک به پناهندگان ایرانی می‌گوید این مشکل فقط شامل دانشجویان نمی‌شود. او می‌افزاید در هفته‌های گذشته بیش از ۵۰۰ ایرانی، و اغلب از شهرهای مونیخ، هامبورگ و برلین، که مشکل مشابهی داشته‌اند با این انجمن تماس گرفته‌اند.

روزنامه "تاتس" به نقل از بوکلیچ متن نامه‌ای را که بانک "اشپارکاسه برلین" برای یکی از مشتریانش فرستاده منتشر کرده و می‌نویسد اغلب مراجعه‌کنندگان به انجمن کمک به پناهندگان نامه‌های مشابهی دریافت کرده‌اند.

بانک آلمانی نوشته است که پس از مشورت با بخش کارشناسی به این نتیجه رسیده که قادر به دادن "کارت اعتباری ویزا" به شهروندان ایران نیست. این بانک از مشتری خود می‌خواهد از کارت ویزای خود استفاده نکند "زیرا مسدود شده است."

سکوت بانک‌های آلمان

ظاهرا تاکنون هیچ یک از موسسه‌های مالی معتبر آلمان حاضر به اظهار نظر در مورد این مسئله نشده‌اند. سخنگوی "کومرتز بانک" در پاسخ به پرسش‌های خبرنگار "تاتس" از او خواسته با این تصمیم بانک که "اصولا در مورد رابطه با مشتریان" اطلاعاتی ارائه نمی‌کند تفاهم داشته باشد.

هیچ یک از تحریم‌های بانکی و مالی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی شامل شهروندان معمولی ایران نمی‌شود. به رغم این، لوتس بوکلیچ احتمال می‌دهد اقدام بانک‌های آلمانی ناشی از نگرانی آنها در ارتباط تجاری و مالی با آمریکا باشد.

تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی در واکنش به عدم تمکین این کشور به درخواست جامعه جهانی برای توقف غنی‌سازی اورانیوم و شفاف سازی برنامه‌های هسته‌ای اعمال شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی را متهم می‌کند از همکاری لازم با بازرسان این نهاد سرباز می‌زند و آژانس قادر نیست صلح‌آمیز بودن تمام برنامه‌های هسته‌ای ایران را تایید کند. ایران این اتهام را رد می‌کند و هدف فعالیت‌های هسته‌ای خود را غیرنظامی می‌خواند.

نظارت بر گردش مالی ایرانیان

مطابق تحریم‌های اتحادیه اروپا که از ابتدای ماه ژوئیه ۲۰۱۲ تشدید شده، بانک‌های اروپا وظیفه دارند گردش مالی حساب شهروندان ایرانی‌تبار را زیر نظر داشته باشند. در این تحریم‌ها حساب بانکی شماری از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی مسدود شده اما اشاره‌ای به ممنوعیت افتتاح حساب برای شهروندان ایرانی نشده است.

شمار ایرانی‌تباران ساکن آلمان حدود ۱۲۰ هزار نفر است که نزدیک به ۵۰ هزار نفرشان تابعیت آلمانی دارند. روزنامه "تاتس" می‌نویسد ظاهرا کنترل حساب‌های تمام ایرانیان چنان پر زحمت است که برخی از بانک‌ها ترجیح می‌دهند به همکاری خود با آنها خاتمه دهند.

کریستینه لودرز، از اعضای دفتر مبارزه با تبعیض دولت آلمان اقدام احتمالی بانک‌های آلمانی علیه شهروندان ایرانی‌تبار را به شدت محکوم کرده و قول داده این مسئله را پیگیری کند.

رای دادگاه در محکومیت بانک‌ها

امید نوری‌پور، نماینده ایرانی‌تبار حزب سبزها در پارلمان، در گفتگو با روزنامه‌ی "تاتس" با اشاره به این که تعدادی از کسانی که با این مشکل روبرو شده‌اند به او رجوع کرده‌اند این اقدام بانک‌های آلمانی را خلاف قانون خوانده است.

نوری‌پور می‌گوید خودداری بانک‌های آلمان از افتتاح حساب برای ایرانیان یا بستن حساب و کارت اعتباری آنها "به هیچ وجه" با استناد به تحریم‌ها قابل توجیه نیست. او می‌افزاید دانشجویان ایرانی در خود آمریکا نیز محدودیتی برای افتتاح حساب بانکی ندارند.

نماینده‌ی حزب سبزها از دولت آلمان می‌خواهد بانک‌های این کشور را برای تجدید نظر در مورد رفتار خود تحت فشار قرار دهند. راه دیگر مقابله با رفتار تبعیض‌آمیز بانک‌ها با شهروندان شکایت به دادگاه است.

در ماه مه سال جاری دادگاه عالی شهر هامبورگ در ارتباط با یک دعوای حقوقی رای داد که بانک‌ها اجازه ندارند حساب شرکت‌های آلمانی را که با ایران روابط تجاری دارند مسدود کنند. مطابق این رای حتا اگر طرف معامله شرکت‌های آلمانی در فهرست ضمیمه تحریم‌های اتحادیه اروپا نیز قرار داشته باشند بستن حساب این شرکت‌ها مجاز نیست.

جنجال فضای مجازی بر سر آزادی مهدی هاشمی


ایران


آزادی مهدی هاشمی رفسنجانی به میزان بازداشت‌اش خبر ساز است. همچون خبر بازداشت‌اش در بدو ورود به تهران و انتشار مکالمات تلفنی وی، آزادی هاشمی نیز واکنش‌های متفاوتی را در فضای مجازی فارسی در پی داشت.
وب سایت قوه قضائیه شامگاه یکشنبه ۲۶ آذر ماه (۱۶ دسامبر) خبر داد که مهدی هاشمی فرزند آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران با «تودیع وثیقه‌ی مناسب» تا تشکیل دادگاه آزاد شده است. این در حالی است که انتشار فایل صوتی گفت‌وگوی مهدی هاشمی با نیک‌آهنگ کوثر کاریکاتوریست ساکن ایالات متحده آمریکا این گمان را تقویت کرده بود که او برای پرونده‌سازی‌های تازه در بازداشت موقت بماند.

در این مکالمات نسبت به عملکرد آیت‌الله علی خامنه‌ای انتقادات تند و جدی مطرح شده است. پیش‌بینی می‌شد که انتشار این فایل‌های صوتی شرایط مهدی هاشمی را سخت‌تر کند. خانواده هاشمی با رد اصالت این مکالمات مدعی شدند که فایل‌ها ساختگی و دستکاری شده است. حال آن‌که نیک آهنگ کوثر این ادعا را رد کرد و مدعی شد که فایل صوتی دیگری نیز از گفت‌وگوهایش با مهدی هاشمی در اختیار دارد.

اولین تصویر پس از آزادی و اعتراض‌ها

با انتشار خبر آزادی مهدی هاشمی در وب‌سایت قوه قضائیه، وکیل و اعضای خانواده وی نیز این خبر را تایید کردند. وکیل مهدی هاشمی گفت که سند خانه آقای هاشمی به عنوان وثیقه‌ی آزادی وی در اختیار قوه قضائیه قرار گرفته است.

فواد هاشمی، برادرزاده مهدی هاشمی در فیسبوک خود عکسی از اکبر هاشمی رفسنجانی، عفت مرعشی و مهدی هاشمی منتشر کرد که به سرعت به اشتراک گذاشته شد. بسیاری از کاربران فضای مجازی و خصوصا در شبکه اجتماعی فیسبوک واکنشی مثبت به آزادی هاشمی نشان دادند.

اما در مقابل کم نبودند افرادی که ناراحتی خود را از آزادی مهدی هاشمی آشکارا ابراز کردند. در میان معترضان تنها هواداران رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدی نژاد دیده نمی شوند. بسیاری از مخالفان دو آتشه جمهوری اسلامی نیز از این تصمیم نارضی‌اند.

به باور برخی از این افراد مهدی هاشمی یک مفسد اقتصادی است که میلیاردها تومان از ثروت مردم ایران را چپاول کرده است و باید مجازات شود. برخی دیگر این اتفاقات را نمایش حکومت جمهوری اسلامی برای سرگرم کردن مردم می دانند.

کسانی نیز معتقدند که به علت عملکرد اکبر هاشمی رفسنجانی در بیش از سه دهه از حکومت اسلامی، فرزندان وی نیز اکنون باید هزینه آن اقدامات را پرداخت کنند. برخی مدعی‌اند که این کشمکش‌ها جنگ قدرت میان هاشمی و خامنه‌ای است و ارتباطی به شهروندان ندارد. منتقدان آزادی مهدی هاشمی می‍افزایند که اگر وی «آقازاده نبود» همچنان باید در زندان جمهوری اسلامی می‌ماند.

موافقان و مخالفان در فضای مجازی

بحث در فضای مجازی بر سر این‌که باید از آزادی مهدی هاشمی خوشنود بود و یا رویکردی انتقادی داشت همچنان داغ است. برخی از کاربران در تویت‌ها و یا استاتوس‌های فیسبوک نظر خود را در این باره به اشتراک گذاشته‌اند. کاربران موافق آزادی مهدی هاشمی به مخالفان این تصمیم گوشزد می‌کنند که زندانیان سیاسی را نباید به درجه یک و درجه دو تقسیم کرد و از آزادی هرکدامشان باید خرسند بود.

سعید یک کاربر فیسبوک می‌نویسد: «بهتر است ما زندانیان سیاسی را تفکیک نکنیم. به هر حال مهدی هاشمی یک زندانی سیاسی در جمهوری اسلامی بوده فارغ از این‌که او پسر هاشمی رفسنجانی است.» اما کاربری دیگر به نام پوتکین در پاسخ به این نظر نوشته: «پس بازجوهای ستار بهشتی هم زندانی سیاسی هستند. (یا اگر) فردا سعید مرتضوی هم زندانی شود او هم زندانی سیاسی است؟»

فاران کاربر فیسبوک هم می‌نویسد: «مهدی هاشمی زندانی سیاسی نیست. ایشان در تمام عمرش غیر از رانت‌خواری و باج‌گیری فعالیت دیگه‌ای داشته؟» اما علیرضا در پاسخ به این کاربر می‌نویسد: «ظاهرا برخی دوستان معتقدند زمانی می‌توان مهدی هاشمی را زندانی سیاسی دانست که بلایی که سر ستار بهشتی آمد سر ایشان هم بیاید.»

احمد پورنجاتی نماینده سابق مجلس ایران در فیسبوک‌اش نوشت: «هر کس از زندان آزاد بشود ما خوشحال می‌شویم. ‪"چرا مهدی هاشمی آزاد شد"‬ یعنی چه؟ خوب شد که آزاد شد. (این‌که) چرا بقیه آزاد نمی‌شوند، توی قرنطینه تنها هستند، مرخصی ندارند و خانواده‌ی بعضی‌هاشان اذیت می‌شوند … اینها مساله‌ است.»

امیر حسین حاجی رحیمیان خبرنگار صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پس از اعلام میزان وثیقه‌ی مهدی هاشمی در فیسبوک‌اش پرسیده است: «۱۰ میلیارد تومان از چه راهی به دست می‌آید: کمک‌های عام المنفعه خارجی، از درآمد معاملات نفتی، هوشنگ بوذری، از میراث پدری، نیک‌آهنگ کوثر، ماموریت آکسفورد، اصلا ده میلیارد پوله برای ما؟» برخی دیگر از کاربران نیز با اشاره به میزان وثیقه انتقادات مشابهی را مطرح کرده‌‌اند.


باز هم کیش!

همایون خیری خبرنگار ساکن استرالیا از جنبه دیگری به موضوع آزادی مهدی هاشمی پرداخته است: «آدم معترض که بفرستین اوین قهرمان سیاسی میاد بیرون. حالا متهم سیاسی با فایل صوتی اعتراضی که بفرستین اوین رهبر سیاسی از اونجا میاد بیرون. به همت دوستان بالاخره چاقو دسته‌ی خودش رو برید.»

حسین نورانی نژاد، عضو حزب مشارکت و زندانی سیاسی پیشین، آزادی مهدی هاشمی را همچون شمشیر دو دم برای وی می‌داند. وی می‌نویسد: «پیش از انتخابات ۱۳۸۸ مهدی هاشمی گارد بست. بعد از خرداد ۱۳۸۸ هاشمی کیش شد. سه ماه پیش در دوم بهمن مهدی هاشمی از کیش درآمد، قلعه جابه‌جا کرد و چند مهره حریف را در بازی به انفعال کشید.» اشاره نورانی‌نژاد به بازگشت هاشمی به تهران پس از چند سال اقامت در لندن است.

وی می‌افزاید: «دیروز با تودیع وثیقه‌ی معنادار ۱۰ میلیارد تومانی آن هم در بهترین زمان ممکن پس از انتشار فایل سخنانش سربازهای پیرامون شاهش کنار رفتند تا دوباره بشود کیش و حتی ماتش کرد.»

نورانی‌نژاد با اشاره به این‌که مشخص نیست آزادی هاشمی با اجماع نیروهای مقابل‌اش بوده و یا باعث اختلافشان شده، استراتژی محتمل و اجماعی حریف را چنین ارزیابی می‌کند: «دادگاه احمدی‌نژاد در اتهام‌زنی به هاشمی را علم کند و همزمان اتهامات سنگین مهدی هاشمی را برپا دارد. هم ظاهر عدالت دارد و هم با یک تیر دو نشان زده‌اند.» اتفاقی که به باور این عضو جبهه مشارکت پیشتر در ماجرای زندان رفتن همزمان فائزه هاشمی و سعید تاجیک رخ داده است.

این فعال سیاسی حرکت بعدی مهدی هاشمی را نیز حدس زده است: «او فقط می‍تواند با مهره شاه پدر بازی کند. یا با شاه و توان بالای او با ناگفته‌هایی که دارد با حریف پات می‌کند و یا با هم مات می‌شوند.»

روزنامه وارش به‌خاطر معرفی عماد رام توقیف شد


ایران


روزنامه محلی "وارش" مازندران تا اطلاع ثانوی توقیف شد. وارش با ۱۵ هزار تیراژ در استان‌های مازندران، گلستان و گیلان توزیع می‌شد. معرفی عماد رام خواننده فقید به‌عنوان یکی از مشاهیر مازندران سبب توقیف این روزنامه شد.
خبرگزاری‌ فارس از توقیف موقت روزنامه وارش گزارش داده ‌است. گزارش‌های دیگر حاکی است، یک‌روز پیش از توقیف وارش، دادستان مرکز استان مازندران لیلا وریجی مدیرمسئول و جمعی از اعضای تحریریه این روزنامه را احضار کرده بود.

بنابر گزارش "خبرگزاری فعالان حقوق بشر" (هرانا)، صبح روز دوشنبه (۱۷ دسامبر، ۲۷ آذر) در حالی که مدیرمسئول روزنامه وارش برای مراجعه به پزشک به تهران رفته بود، کلیه شماره‌های این روزنامه جمع‌آوری و از توزیع آن جلوگیری شد.

توهین عماد رام به آیت‌الله خمینی

روزنامه وارش از مدتی پیش سلسله مطالبی را با عنوان "مشاهیر مازندران" منتشر می‌کرد. در چارچوب این مجموعه، روز ۱۹ آذر امسال شرح‌حال کوتاهی از عماد رام خواننده فقید مازندرانی منتشر شده بود. عماد رام در سال ۱۳۸۲ خورشیدی در پی ابتلا به سرطان در آلمان درگذشت. در معرفی این‌خواننده، وارش از جمله نوشته بود: «در سال ۱۳۵۷ هنگامی که جمهوری اسلامی می‌رفت مستقر شود، امام خمینی (هنگام بازگشت به میهن) در جواب خبرنگاری که از او پرسیده بود چه احساسی دارد، جواب داد "هیچ". عماد گفته بود: با هیچ نمی‌توان ایران را ساخت و به ایران و ایرانی خدمت کرد.»

چاپ همین اظهارنظر خواننده‌ای که ۹ سال پیش درگذشته است، دلیل اصلی توقیف روزنامه وارش اعلام شده است. خبرگزاری‌ها می‌نویسند که بنا‌به‌نظر دادستانی، عماد رام به آیت‌الله خمینی توهین‌ کرده است. وارش ضمنا در صفحه اول شماره‌ای که منتهی به توقیف آن شد، آگهی مربوط به گم‌شدن یک سگ را نیز منتشر کرده و دادستانی این کار را هم دلیلی دیگر بر توقیف آن دانسته است.

شکایت اداره‌کل ارشاد مازندران

گزارش خبرگزاری فارس نشان‌می‌دهد که تلاش برای توقیف روزنامه وارش از مدتی قبل ادامه داشته است. این خبرگزاری یک‌هفته پیش (۲۰ آذر، ۱۰ دسامبر) خبر داده بود که مدیرکل فرهنگ‌ و ارشاد مازندران درخواست توقیف روزنامه وارش را تسلیم دادستان استان کرده است.

حجت‌الاسلام عباسعلی ابراهیمی مدیرکل ارشاد مازندران به‌خبرگزاری فارس گفته بود:«نظر اداره کل بر این است که این روزنامه به قداست‌ها اجحاف کرده است. تذکرات لازم به مدیر مسئول ابلاغ شده و درخواست توقیف این روزنامه را داده‌ایم.»

وارش تا مدتی پیش به‌صورت هفته‌نامه منتشر می‌شد، اما بعدا با مجوز هیئت نظارت مطبوعات پس از "بشیر مازندران" به دومین روزنامه محلی مازندران تبدیل شد و تیراژ روزانه آن به ۱۵ هزار نسخه رسید.

یکشنبه، آذر ۲۶، ۱۳۹۱

"نمایش داده نشده"، خواست‌های هنرمندان زن جوان ایرانی را نشان می‌دهد


"نمایش داده نشده"، خواست‌های هنرمندان زن جوان ایرانی را نشان می‌دهد

نوشتۀ شهلا رستمی
از روز ۹ نوامبر در محل "تور وتاکسی" شهر بروکسل در بلژیک، نمایشگاهی از آثار ۴۰ هنرمند جوان ایرانی برگزار شده که از بسیاری جهات شگفت انگیز است

این نمایشگاه که به ابتکار "فری ملک مدنی" و انجمنی که او به نام "آر کانتارا" برپانهاده، توانسته اعلام موجودیت کند و در پایان یعنی در روز ۲۵ دسامبر، راهی آتن و ورشو خواهد شد، در مجموع ۷۵ اثر را در بر می‌گیرد.
آثاری که از خلاقیت، دلاوری و آزادی اندیشه هنرمندانی حکایت می‌کند که بنا به یکی از معیارهای تعیین شده توسط برگزار کننده،‌ زاده دوران پس از انقلاب هستند.
در این آثار بر خلاف شماری از آثار دیگر هنرمندان ایرانی که در نمایشگاه‌ها می‌بینیم و بیشتر برپایه هنر سنتی، اعم از خطاطی ویا مینیاتور آفریده شده‌اند، این نمایشگاه کاملأ هنرمندان جوان ایرانی را در دنیای هنر مدرن قرار می‌دهد و زبان جهانی آنان بخوبی با همه گونه مخاطب رابطه برقرار می‌کند.
در این آثار که پایه نخستین همه آن‌ها را به شکلی آزادی خواهی تشکیل می‌دهد، ما با موضوعات مهم دوران کنونی چون جهانی شدن، خشونت جنگ، هجوم تکنولوژی، هویت زن و رابطه با جسم روبرو هستیم.
از سوی دیگر و همزمان با این رخداد، برنامه نمایشنامه‌خوانی به کمک یک گروه تآتربلژیکی، زیر عنوان "بدون تیتر" برپانهاده شده که در آن ۸ نمایشنامه، با برگردان آن به فرانسه، خوانده می‌شود.
در میان این آثار، یک ویدئوی ۱۳ دقیقه‌ای هم اثر "فیروزه خسروانی"، بنام "ایران بدون حجاب وایران دوباره چادر برسر کرده" نشان داده می‌شود که فاصله بین رپرتاژهای رسانه‌های مختلف خبری را با واقعیت جامعه به خوبی پدیدار می‌کند. بدین معنا که این رسانه‌ها، در تلاش برای سخن گفتن از موضوعی خاص، به روی آن فوکوس می‌کنند و هیچ تصویری از زن ایرانی در زندگی روزه مره‌اش نشان نمی‌دهند.
کنفرانسی نیز زیر عنوان "فرصت‌ها و چالش‌های زنان و بویژه زنان هنرمند در ایران پس از انقلاب"، برگزار شد که در آن دوپژوهشگر، "لیلا فولاد وند"- نویسنده رساله‌ای به نام "زن ایرانی در فضای اجتماعی پس از انقلاب" و "لیلیان آنژو" که فارسی را بسیار خوب صحبت می‌کند، با رساله‌ای به نام "سیاست‌های هنری و چالش‌هائی که گویش هنری با آن روبرو هستند"، بر این تأکید کردند که علیرغم ممنوعیت‌های برقرار شده چه از نظر پوشش و چه از نظر حضور پررنگ مذهب درهمه ارکان اجتماع وآموزش مذهبی فراگیر، نسل تازه کنشگری خود را از دست نداده به بیان آرمان‌ها و یا آروزهای خود از راه هنر ادامه می‌دهد.
میز گرد دیگری هم به تآ‌تر ایران اختصاص داده شد که آنهم به خوبی از هنری صحبت کرد که بسیار زنده است اما برخلاف سینمای ایران، چون صدور آن به دلایل اقتصادی و در معیاری کوچک‌تر زبانی آسان نیست، کسی چندان در موردش چیزی نمی‌داند.

"متهم پرونده درگذشت ستار بهشتی مشخص شده است"


ایران


گیتی پورفاضل، وکیل خانواده ستار بهشتی، یکشنبه (۲۶ آذر) اعلام کرد که متهم پرونده فوت این وبلاگ‌نویس مشخص شده اما علیرغم این موضوع پرونده همچنان به دادگاه نرفته است. به گفته وی مادر ستار بهشتی خواهان قصاص است.
خانم گیتی پورفاضل می‌گوید علیرغم اصرارها وی، تا کنون موفق به مشاهده رضایت‌نامه‌ای که پس از فوت این وبلاگ‌نویس مخالف حکومت از خانواده وی گرفته شده، نشده است. وی می‌افزاید، بازپرس پرونده در این رابطه به او گفته است که برای پیگیری پرونده "باید رضایت‌نامه پس گرفته شود."

وکیل مدافع خانواده ستار بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری‌‌های داخلی این رضایت‌نامه را به دلیل "مشخص نبودن مجرم در آن زمان" فاقد ارزش قانونی دانسته است.

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی پیش‌تر در مورد رضایت‌نامه مذکور و نحوه اخذ آن به دویچه‌وله گفته بود: «سه روز بعد از هفتم ستار، من را بردند که قاتل‌ها را ببینم. بعدا آن‌جا حکم بازداشت دختر من را نشانم دادند و تهدیدم کردند. مجبور شدم امضا کنم. به‌خاطر این‌که نمی‌خواستم داغ دیگری روی سینه من بماند.»

به گفته خانم پورفاضل متهم اصلی پرونده فوت ستار بهشتی مشخص شده و وی نیز با او ملاقاتی داشته است: «با حضور ما در بازپرسی بین ۴ متهم از ۳ نفر خواستند که اتاق را ترک کنند، تنها یک نفر در اتاق باقی ماند و به ما گفته شد که وی متهم اصلی است. وقتی از متهم خواستم تا علت اصلی برخوردهای تند و غیرقانونی خود را بگوید تنها با التماس از خانواده بهشتی درخواست می‌کرد که وی را ببخشند در حالیکه مادر ستار بهشتی خواهان قصاص مجرم اصلی پرونده است.»

واکنش‌های گسترده به درگذشت ستار بهشتی در بازداشتگاه پلیس فتا مجلس شورای اسلامی را بر آن داشت تا نماینده‌ای را مسئول پیگیری این پرونده کند. وکیل این خانواده ا‌‌ظهار امیدواری کرده است که با حساسیت‌هایی که در مجلس و قوه قضائیه نسبت به این پرونده ایجاد شده، تکلیف آن نیز مشخص و به دادگاه ارجاع شود.

ستار بهشتی وبلاگ‌نویس ساکن رباط کریم نهم آبان ماه در خانه‌اش بازداشت شد و پنج روز بعد در بازداشتگاه پلیس فتا درگذشت.

در همین حال در مراسم چهلم ستار بهشتی اعضای خانواده و شرکت‌کنندگان از سوی مأموران امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. بر اساس گزارش‌ها مادر ستار بهشتی نیز از سوی چند تن از مأموران به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود و برادر وی نیز به مدت دو ساعت تحت بازداشت بود.

با وجود گذشت بیش از ۴۰ روز از درگذشت ستار بهشتی، هنوز هیچ یک از مسئولان در مورد کسانی که مسبب وجود آثار ضرب و شتم بر جسد او هستند خبری منتشر نکرده‌اند.

بانک مرکزی ایران: مشکل تأمین دارو کمبود ارز نیست


ایران

بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام کرد که مشکلات جاری در حوزه سلامت در ایران به تأمین ارز ارتباطی ندارد. انتقاد از بانک مرکزی در روزهای اخیر سبب انتشار اخباری مبنی بر برکناری وزیر بهداشت دولت دهم شده بود.
خبرگزاری مهر روز یکشنبه (۱۶ دسامبر‌/ ۲۶ آذر) به نقل از بانک مرکزی جمهوری اسلامی نوشت که مشکلات جاری در بخش دارو ناشی از کمبود ارز نیست، «بلکه به سایر حوزه‌ها، به ویژه امور کنترل و نظارت بر واردات و توزیع دارو در کشور مربوط است».
بر این اساس، ارز پرداختی برای واردات دارو در ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حتی ۲۸ درصد هم افزایش داشته است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یک روز پیش از این بانک مرکزی را "بزرگ‌ترین مانع اختصاص ارز به حوزه سلامت" دانسته بود؛ موضوعی که به ادعای حسینعلی شهریاری، کمبود شدید ذخایر دارویی در ایران را در پی داشته است.
بانک مرکزی در حالی انتقادها در زمینه تأمین ارز را رد می‌کند که مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت دولت دهم، نیز پیش‌تر این بانک را به تعلل در اختصاص ارز مورد نیاز در حوزه‌ی سلامت متهم کرده بود. وحید دستجردی تأکید کرده بود که تحریم‌ها در حوزه نقل و انتقال ارز را می‌توان "از طریق غیررسمی" دور زد اما "مشکل تخصیص ارز توسط بانک مرکزی را نمی‌توانیم دور بزنیم".
روز یکشنبه همچنین معاون اول رئیس جمهوری اسلامی بر تأمین ارز مورد نیاز برای حوزه سلامت تأکید کرد. به گفته‌ی محمدرضا رحیمی تأمین ارز برای این حوزه "اگرچه به کندی" صورت می‌پذیرد اما این ارز "به هر شکل ممکن" تأمین خواهد شد.
وزیر بهداشت دولت دهم پیش از این گفته بود که در ۶ ماه اول سال جاری (۱۳۹۱) هیچ ارزی به وزارت بهداشت برای واردات دارو اختصاص داده نشده است. به گفته وحید دستجردی، پس از شهریورماه نیز تنها یک‌سوم میزان ارز مورد نیاز وزارت بهداشت از سوی بانک مرکزی تأمین شده است.
تکذیب شایعه برکناری وزیر بهداشت
معاون اول رئیس جمهوری اسلامی همچنین شایعه برکناری وزیر بهداشت دولت دهم را رد کرد. در روزهای اخیر اخباری در مورد برکناری مرضیه وحید دستجردی به دلیل انتقاد وی از عدم تأمین ارز حوزه‌ی سلامت منتشر شده بود.
نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی، نیز ساعتی پیش از سخنان محمدرضا رحیمی، در مجلس گفته بود: «شنیده‌ایم می‌خواهند خانم دستجردی را به این دلیل که گفته است ارز دارو را به وسایل آرایشی اختصاص می‌دهند، عوض کنند، اما مجلس قطعا با این مسئله مخالفت می‌کند و نمی‌گذاریم این کار را انجام دهند».
به گفته‌ی محمدرضا رحیمی، وحید دستجردی تا زمان حضور وی و محمود احمدی‌نژاد، به عنوان وزیر بهداشت در کابینه حضور خواهد داشت.
تأمین دارو؛ اولویت هجدهم دولت ایران
پایگاه اینترنتی "فرارو" روز شنبه (۲۵ آذر) به نقل از یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نوشته بود که مسئله سلامت و بهداشت در سال ۱۳۹۱ در اولویت هجدهم دولت ایران در اختصاص بودجه قرار داشته است. به گفته‌ی حسین علی حاجی، «متاسفانه در کشور ما بودجه وزارت بهداشت پس از بررسی بودجه تمام وزارتخانه‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد. قطعا در بودجه سال ۹۲ هم این اولویت اگر بدتر نشود، بهتر نخواهد شد.»
این نماینده مجلس همچنین به نقل از رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفته بود که "دوستان" با ارز اختصاص داده شده برای واردات دارو، «لوازم آرایشی وارد کشور کرده‌اند.»
به نوشته‌ی "فرارو" احمد شیبانی، رئیس سازمان غذا و دارو ایران، نیز پیش از این از اختصاص ارز از سوی بانک مرکزی به واردات لوازم آرایشی، غذای سگ، زین اسب، دسته بیل و ... به جای دارو گله کرده بود.
پایگاه اینترنتی فرارو همچنین به نقل از رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، از جلسه‌ای نوشت که حدود سه ماه پیش برگزار شده و در آن رئیس سازمان غذا و دارو در مورد "چالش‌های پیش روی تخصیص ارز" به حوزه سلامت توضیحاتی ارائه کرده است: «دکتر شیبانی در آن جلسه گفتند که بانک مرکزی می‌گوید در حال حاضر از کل بودجه دارو فقط یک‌پنجم آن قابل تخصیص است و این میزان هم می‌بایست به وسایل آرایش و خودرو اختصاص داده شود!»
کارشناسان در ماه‌های اخیر بارها در مورد کاهش شدید ذخایر دارویی در ایران هشدار داده‌اند. در این مدت همچنین اخباری در مورد کمیاب و نایاب‌شدن داروی بیماری‌هایی نظیر سرطان، هموفیلی و تالاسمی و بیماری‌های قلبی منتشر شده است. ایران، به ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی، بیش از ۹۵ درصد از داروهای مورد نیاز خود را در داخل تولید می‌کند. دست‌کم نیمی از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این داروها اما وارداتی هستند. با این حساب مشکل تأمین ارز، تولید دارو در داخل را نیز با مشکل روبرو می‌کند.

افزایش ۳۶ درصدی نرخ تورم در آبان ماه


اقتصاد ایران


به گزارش خبرگزاری مهر آمارها نشان می‌دهند که تورم نقطه به نقطه در آبان ماه سال ۹۱ حدود ۳۶ درصد افزایش داشته است. در حالی‌که شاخص بهای کالاها در آبان ۹۰ در حدود ۲۸۰ بوده در آبان ۹۱ این رقم به ۳۸۱ رسیده است.
خبرگزاری مهر در گزارشی در روز یکشنبه (۲۶ آذر/۱۶ دسامبر) با بررسی آمارهای بانک مرکزی از افزایش نرخ تورم آبان ماه امسال نسبت به آبان ماه سال گذشته خبر داد و نوشت: «محاسبات بسیار ساده نشان می‌دهد نرخ تورم نقطه به نقطه در آبان ماه به حدود ۳۶ درصد رسیده است.»
به نوشته این خبرگزاری این بررسی در حالی انجام شده که بانک مرکزی چند ماهی است که در اعلام نرخ تورم، رسما ارائه نرخ تورم نقطه به نقطه را که میزان رشد قیمت‌ها را در فاصله یک ساله (مثلا از مهر ۹۰ تا مهر ۹۱) نشان می‌دهد، متوقف کرده است.

افزایش شدید قیمت‌ها در سال جاری یکی از دلایلی است که به باور کارشناسان موجب شده تا بانک مرکزی ایران از اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه در گزارش‌های خود صرف نظر کند.

افزایش ۳۶ درصدی نرخ تورم از آبان ماه سال گذشته تا آبان ماه امسال در حالی است که گزارش پیشین بانک مرکزی در زمینه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری نیز نشان می‌داد که نرخ تورم از مهر ۹۰ تا مهر ۹۱ به ۳۲ درصد رسیده است.

سایت خبری تحلیلی نیمروز در آن زمان نرخ تورم نقطه به نقطه مهرماه را "بالاترین نرخ تورم در ۱۶ سال گذشته" برآورد کرده و نوشت: «با تداوم گرانی‌های كنونی قابل پیش‌بینی است كه دولت احمدی‌نژاد ركوردهای تورمی دولت رفسنجانی را بیش از این بشكند و رسیدن به ركورد جاودانه ۵۸ درصدی تورم نقطه به نقطه اردیبهشت سال ۱۳۷۴ نیز با روند كنونی، دور از دسترس نیست.»

نیمروز همچنین با اشاره به آمار بانک مرکزی اضافه کرده بود: «از لحاظ رشد ماهانه تورم نیز در مهرماه سال جاری دولت احمدی‌نژاد توانسته كه ركورد ۱۳ سال اخیر را بشكند. بالاترین نرخ تورم ماهانه نیز به دولت رفسنجانی و در بهمن ۱۳۷۳ با ۷.۷ درصد اختصاص دارد.»

به گفته مسئولان از فروردین ماه سال ۱۳۹۲ مرکز آمار ایران مسئولیت اعلام نرخ تورم را بر عهده خواهد داشت.

وزیر اقتصاد ایران: درآمد نفتی به نیم کاهش یافته است


اقتصاد ایران


وزیر اقتصاد دولت جمهوری اسلامی می‌گوید ۵۰ درصد از درآمدهای نفتی به دلیل تحریم‌ها قابل وصول نیست. وی همچنین میزان کسری بودجه در سال جاری را اعلام و تصریح کرد که کاهش درآمد سبب تغییراتی در اختصاص بودجه عمرانی شده است.
شمس‌الدین حسینی میزان کسری بودجه سال ۱۳۹۱ ایران را به‌طور رسمی اعلام کرد. بنا بر اعلام وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت دهم، در بودجه سال جاری ۱۴۴ هزار میلیارد تومان درآمد پیش‌بینی شده بود؛ اما به دلیل محدودیت‌هایی که برای صادرات نفت پیش آمده، برآورد می‌شود که ۹۵ هزار میلیارد تومان از درآمدها محقق شود.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روز یکشنبه (۱۶ دسامبر/ ۲۶ آذر) به نقل از شمس‌الدین حسینی نوشت که در مجموع ۴۰ درصد از درآمدهای دولت ایران در سال جاری از محل فروش نفت، دریافت مالیات و درآمدهای گمرکی محقق نشده است.

این میزان کسری بودجه بیشتر از پیش‌بینی‌های تاکنونی است. غلامرضا مصباحی ‌مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، روز پانزدهم آبان‌ماه رقم دقیق کسری بودجه دولت در سال جاری را ۵۴ هزار میلیارد تومان – نزدیک به یک‌سوم از بودجه‌ی کل کشور – اعلام کرده بود.

تخصیص بودجه به طرح‌های رو به اتمام

شمس‌الدین حسینی با توجه به کاهش درآمدهای سال ۱۳۹۱ اعلام کرده که دولت جمهوری اسلامی "پرداخت حقوق و دستمزد" و "تخصیص یارانه به کالاهای اساسی و دارو" را در اولویت اختصاص بودجه قرار داده است. بر این اساس دولت محمود احمدی‌نژاد تصمیم گرفته تا در طرح‌های عمرانی‌ای هزینه کند که "در شرف پایان" هستند.

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی پیش از این گفته بود که دولت ایران از تأمین بودجه‌ی مورد نیاز برای سه‌چهارم طرح‌های عمرانی ناتوان است. غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس این کمیسیون، نیز گفته بود که ۸۶ درصد از بودجه‌ی عمرانی در سال جاری محقق نمی‌شود.

به گفته‌ی وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران، "انتشار اوراق مشارکت"، "تهاتر" و "پرداخت مطالبات پیمانکاران از طریق سهام" از جمله راه‌حل‌هایی هستند که دولت جمهوری اسلامی برای این مشکل اندیشیده است.

رکود در اجرای طرح‌های عمرانی در حالی است که دولت جمهوری اسلامی برای تأمین هزینه‌های جاری نیز با مشکل روبروست. پس از جهش بی‌سابقه‌ی بهای ارز در تابستان، دولت دهم متهم شد که برای تأمین پول مورد نیاز برای پرداخت یارانه‌های نقدی، ارز به بازار عرضه نمی‌کند تا قیمت ارز افزایش یابد.

صالحی سخیف :جمهوری اسلامی ایران اجازه سرنگونی اسد را نمی‌دهد


صالحی سخیف :جمهوری اسلامی ایران اجازه سرنگونی اسد را نمی‌دهد


وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته است ایران، چین و روسیه به دولت‌های غربی اجازه نمی‌دهند برای سرنگونی قهری بشار اسد، در سوریه مداخله کنند.

وبسایت شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی از علی اکبر صالحی نقل‌قول کرده است که در گفت‌وگو با پایگاه خبری «عربی‌پرس» گفته است: «ایران اجازه موفقیت طرح‌ها و سناریوهای غربی برای سرنگونی حکومت سوریه را نمی‌دهد.»

طبق این گزارش، آقای صالحی هرگونه مداخله نظامی و کمک تسلیحاتی برخی کشورهای غربی و عربی به مخالفان حکومت سوریه را محکوم کرده است. 

به گفته وزیر خارجه ایران، «اقدامات و برنامه ریزی کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه ضد سوریه چیزی جز نقض آشکار توافقنامه‌ها و ارزش‌های آسمانی و زمینی نیست».

او این اقدامان را «خصمانه و یک‌جانبه ضد دولت و مردم سوریه» بر شمرده است. 

طبق این گزارش وزیر امور خارجه ایران همچنین توافقنامه‌های بین‌المللی علیه حکومت سوریه را محکوم کرده است و آن را «ضد استقلال کشورهای عضو سازمان ملل متحد» دانسته است. به گفته او، هدف از این قطع‌نامه‌ها افزایش فشار بر سوریه برای تغییر مواضع این کشور در قبال اسرائیل و آمریکاست. 

گروه‌های مخالف سوری و کشورهای غربی، تهران را متهم می‌کنند با پشتبانی از دولت بشار اسد، بر خونریزی‌ها در سوریه دامن می‌زند.

چین و روسیه نیز در این مدت از حکومت سوریه حمایت کرده‌اند. کشورهای غربی این دو کشور را به خاطر وتو کردن سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل با هدف اعمال فشار بر رئیس‌جمهور سوریه بشار اسد برای پایان‌دادن به بحران در این کشور سرزنش می‌کنند.

گزارش‌ها می‌گوید از زمان آغاز اعتراض‌ها در سوریه در مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۸۹) تاکنون ۳۸ هزار نفر کشته شده‌اند.

علی اکبر صالحی در این مصاحبه همچنین گفته است مردم سوریه حق دارند رئیس جمهور و نوع نظام خود را با برگزاری انتخابات تعیین کنند و هیچ کشور خارجی نمی‌تواند این حق را از مردم سوریه بگیرد. 

به گزارش شبکه خبر تلویزیون جمهوری اسلامی، او در مصاحبه با «عربی‌پرس» بر حمایت تهران از «گفت‌وگوی ملی بین حکومت و مخالفان سوریه» تاکید کرده و گفته است که راه حل برای پایان بحران سوریه، «گفت‌وگوی فراگیر بدون مداخله خارجی‌ها» است.

علی اکبر صالحی ابراز امیدواری کرده است انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آینده در سوریه به «آشتی ملی» در این کشور منجر شود.

هفتم خرداد (۲۷ ماه مه) سال ۱۳۸۶ همه‌پرسی‌ای در سوریه برای انتخاب رئیس‌جمهور این کشور برگزار شد که تنها نامزد آن، بشار اسد بود. دولت سوریه گفته بود که آقای اسد با کسب ۹۷.۶ درصد رای موافق، برای دومين بار رهبری این کشور را به دست گرفته است. 

قانون اساسی جدید سوریه، ریاست جمهوری این کشور را به هفت سال و دو دوره پیاپی محدود کرده است. بیش از پنج سال از دور دوم ریاست جمهوری بشار اسد گذشته است و به این ترتیب بر اساس آخرین همه‌پرسی، بشار اسد تا سال ۲۰۱۴ خود را رئیس جمهوری سوریه می‌داند.

مخالفان سوری با تحریم این همه‌پرسی، آشکارا از آن به عنوان «همه‌پرسی نمايشی» ياد کردند. ايالات متحده آمريکا با محکوم‌کردن اين رای‌گيری، آن را به رسميت نشناخت.

وزیر خارجه ایران پیش‌تر در جریان نشست «گفت‌و‌گوی ملی سوريه» که روز ۲۸ آبان در هتلی در تهران و به گفته مقامات جمهوری اسلامی با حضور «نمايندگانی از طيف‌های مختلف مخالفان در سوريه که پايگاه واقعی مردمی دارند و همچنین نمايندگانی از دولت اين کشور» برگزار شد، بر ضرورت اصلاحات در سوريه و برگزاری انتخابات در اين کشور تاکيد کرده بود.

در آن نشست وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین محورهای طرح ايران برای حل و فصل بحران اين کشور را اين‌گونه برشمرده بود: «محورهای اصلی اين طرح توقف خشونت، برقراری آتش‌بس، گفت‌وگوی فراگير ملی، فراهم ساختن زمينه برگزاری انتخابات آزاد بوده که اين طرح پيشنهادی اين فرصت را فراهم می‌کند که با روش‌های پذيرفته شده دموکراتيک و به دور از دخالت خارجی، اراده واقعی مردم سوريه فرصت بروز پيدا کند.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، سه هفته پیش در جریان سفر به سوریه، بار دیگر بر حمایت جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد تاکید کرده بود و گفته بود که ایران به دنبال «اصلاحات واقعی و اصلاحات بدون ماجراجویی» در سوریه است.

آقای لاریجانی در دمشق گفته بود: «برخی با شعار اصلاحات به دنبال ماجراجویی در سوریه هستند اما ایران به دنبال اصلاحات واقعی و اصلاحات بدون ماجراجویی در سوریه است.»

جمهوری اسلامی برای حل بحران در سوریه پیشنهاد داده است که گروه‌های مخالف خلع سلاح شوند و صرفا حکومت سوریه در این کشور مسلح باشد.

از جمله رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای در هفته گذشته گفت که راه‌حل بحران سوريه «جلوگيری از تزريق سلاح به داخل اين كشور» است و گفت: «اگر مخالفان در سوريه دست از سلاح بردارند امكان مطالبه از دولت برای شنيدن نظرات مخالفان و اجازه دادن به آنها برای بيان مواضع خود وجود خواهد داشت.»

پیش از این در روز ۲۲ آذر، بیش از ۱۳۰ کشور و سازمان بین‌المللی در کنفرانس «دوستان مردم سوریه» در مراکش، ائتلاف نیروهای انقلاب و مخالفان سوریه را به عنوان «تنها نماینده» مردم این کشور و «چتری تشکیلاتی برای متحد شدن طیف‌های اپوزیسیون سوریه» به رسمیت شناختند.
 
در بیانیه پایانی این کنفرانس، ضمن تاکید بر به رسمیت شناختن ائتلاف مخالفان سوریه، اعلام شد: «بشار اسد مشروعیت خود را از دست داده است و باید برای دادن فرصت به انتقال سیاسی، از قدرت کناره‌گیری کند.»

۱۱۷روزنامه‌نگار به رییس قوه قضائیه: از حقوق علیرضا رجایی دفاع کنید


۱۱۷روزنامه‌نگار به رییس قوه قضائیه: از حقوق علیرضا رجایی دفاع کنید

عليرضا رجايی ارديبهشت ۹۰ به اتهام «ارتکاب جرايم امنيتی» بازداشت شد و از آن زمان در زندان به سر می‌برد.
به دنبال نامه ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی، به رییس قوه قضائیه ایران و انتقاد وی از اعمال «فشارهای روحی و روانی» بازجویان بر خانواه علیرضا رجایی، روزنامه نگار زندانی، ۱۱۷ روزنامه‌نگار و فعال مطبوعاتی در نامه‌ای به رییس این قوه، خواستار برخورد با متخلفان شدند.

به گزارش روز ۲۶ آذرماه وب‌سایت خبری «کلمه»، نزدیک به میرحسین موسوی، امضا‌کنندگان این نامه با اشاره به نامه ابوالفضل قدیانی در مورد «آزار و اذیت‌های» رفته بر خانواده علیرضا رجایی از سوی یکی از بازجویان زندان، خطاب به صادق لاریجانی، رییس قوه قضائیه، آمده است: «این خواست زیادی نیست که حریم خانوادگی و حقوق انسانی و شهروندی خانواده یک روزنامه‌نگار، که به هر دلیل در زندان است، از هر تهدید و تجاوز و خشونتی مصون بماند.»

در این نامه که به امضای افرادی چون آسیه امینی، علی بزرگیان، آرش بهمنی، مسعود بهنود، ساجده عرب‌سرخی، حنیف مزروعی و شهرام رفیع‌زاده رسیده، خواسته شده است تا «متخلفان و سوء استفاده‌گران از قدرت مورد پیگرد قضایی قرار گیرند».

ابوالفضل قدیانی، عضو سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی، اخیرا در نامه ای به صادق لاریجانی با اظهار این‌که «مفاسد بازجویان شما روی شکنجه‌گران ساواک را سفید کرده است»، گفته بود: «بارها و بارها برخوردهای کثیف برخی از بازجویان فاسد‌الاخلاق سپاه و وزارت اطلاعات که متأسفانه امروز حاکم بر قضات بی‌اراده دادگاه‌های سیاسی نیز هستند، با خانواده‌های مظلوم زندانیان سیاسی بیان شده و حتما شما هم شنیده و مطلع شده‌اید ولی هیچ ترتیب اثری به آن‌ها نداده‌اید.»

وی در این نامه افزوده بود: «از ابتدای بازداشت غیرقانونی علیرضا رجایی، بارها و بارها به طرق مختلف مزاحم خانواده ایشان بوده و آن‌ها تحت انواع فشارهای روحی و روانی قرار داده و بدترین شرایط را برای خانواده محترم و مظلوم وی به وجود آورده است.»

۱۱۷ روزنامه‌نگار و فعال مطبوعاتی در نامه خود، با اشاره به اظهارات آقای قدیانی آورده‌اند: «خواست ما، پیگیری موضوع پیش گفته، تا حصول به نتیجه است.»

عليرضا رجايی چهارم ارديبهشت ۱۳۹۰ به اتهام «ارتکاب جرايم امنيتی» از سوی ماموران قضايی بازداشت شد و از آن زمان در زندان به سر می‌برد.

آقای رجايی که دارای دکترای علوم سياسی است و مديريت سرويس سياسی روزنامه‌های اصلاح‌طلبی نظير جامعه، توس، خرداد، نشاط و عصر آزادگان را در کارنامه خود دارد، در جريان ناآرامی‌های پس از انتخابات رياست جمهوری ۱۳۸۸ نيز بازداشت شده بود.  

شنبه، آذر ۲۵، ۱۳۹۱

جلوگیری از حضور نمایشی با موضوع صادق هدایت در جشنواره فجر


جلوگیری از حضور نمایشی با موضوع صادق هدایت در جشنواره فجر

صادق هدایت
صادق هدایت

بار دیگر مسئولان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به سانسور آثار مربوط به صادق هدایت اقدام کرده‌اند. نمایش "مسافراتاق شماره٣٧" به نویسندگی و کارگردانی هومن بنایی تنها به دلیل اینکه به موضوع صادق هدایت پرداخته از سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاترفجر کنار گذاشته شد. ناصر زراعتی- نویسنده و ناشر آثار هدایت، می‌گوید مخالفت با صادق هدایت منجر به بیشتر خوانده شدن آثار این نویسنده می‌شود.

هومن بنایی، کارگردان نمایش "مسافراتاق شماره٣٧" در جلوگیری از این نمایش در جشنواره تئاتر فجر به خبرگزاری ایلنا گفته است: «پس از اعلام فراخوان شرکت در جشنواره ما هم تصمیم به حضور گرفتیم و چون کار سال گذاشته یک مرتبه اجرا شده بود؛ دبیرخانه حساسیت داشت و به همین خاطر می‌گفت امکان حضور شما وجود ندارد اما من به آنها اطمینان دادم این اثر جدید و بسیار متفاوت از اثر قبلی است.»
وی اضافه کرده است: «این مرتبه چون با شخصیت صادق هدایت و متن مشکل داشتند، ناچار شدیم مدارکی جهت اینکه متن قبلا از مرکز مجوز گرفته و سال ٩٠ اجرا شده است ارائه کنیم که با التماس و خواهش کار پذیرفته شد و زمان بازبینی مشخص شد. بعد اعلام کردند تنها پانزده دقیقه از کار را می‌بینند و پس از دیدن شیوه کارگردانی اثر به بازبینی مرحله دوم فرستاده خواهد شد.»
این کارگردان جوان گفته است: «بعد از این همه مشقت گروه بازبینی حتی ده دقیقه از کار را ندید و به محض مواجه شدن با شخصیت صادق هدایت کار را قطع کردند و گفتند سیاست‌های جشنواره با حضور صادق هدایت در کار همخوانی ندارد.»
این در حالی است که به تازگی علی موسوی گرمارودی، از شاعران نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی، صادق هدایت را نفرین کرد و گفت: «شرم می‌کردم از خودم اگر بر صادق هدایت لعنت نمی‌فرستادم. خداوندا صادق هدایت را لعنت کن.»
***
گفتگو با ناصر زراعتی
 
15/12/2012
by مصطفی خلجی
 
 
ناصر زراعتی- نویسنده و ناشر مقیم سوئد، در گفت وگو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه، درباره هدایت ستیزی در جمهوری اسلامی، می گوید اگر حکومت با هدایت خوب باشد باید تعجب کرد، زیرا هدایت همیشه از جهل و خرافه و سوءاستفاده از مذهب انتقاد کرده و علیه ظلم و ستم بوده است.
وی همچنین یکی از دلایل افزایش هدایت‌ستیزی را انتشار آثار هدایت و استقبال از آنها به خصوص کتابهایی مثل "توپ مروارید" عنوان می کند.
زراعتی می گوید وقتی که حکومت می بیند که بعد از این همه ممنوعیت و محدودیت باز از آثار هدایت استقبال می شود طبیعی است که حساس می شود.
این نویسنده در پایان می‌گوید راه مخالفان هدایت تحریم و نفرین این نویسنده نیست، زیرا نتیجه عکس می‌گیرند، بلکه آنها باید سکوت کنند و با سکوت بیشتر به هدفشان می‌رسند.