شنبه، فروردین ۱۲، ۱۳۹۱

صدور قطعنامۀ سنای آمریکا برای تحریم نقض‌کنندگان حقوق بهائیان در ایران



صدور قطعنامۀ سنای آمریکا برای تحریم نقض‌کنندگان حقوق بهائیان در ایران

رهبران جامعه بهایی ایران که به اتهام جاسوسی برای اسرائیل هر یک به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند
رهبران جامعه بهایی ایران که به اتهام جاسوسی برای اسرائیل هر یک به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند

مجلس سنای آمریکا روز پنج شنبه با تصویب قطعنامه‌ای خواستار آزادی رهبران بهایی از زندان‌های جمهوری اسلامی ایران شد. در این قطعنامه از رییس جمهوری آمریکا خواسته شده تا برخی از مقام‌های ایران که در نقض حقوق اقلیت‌های دینی نقش دارند مورد تحریم قرار گیرند.

نوشته: رضا ولی‌زاده
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در میان توجه و تمرکز جهانی نسبت به برنامۀ هسته‌ای ایران قطعنامه‌ای تصویب کرد که در آن ضمن محکوم کردن حکومت ایران به سرکوب، آزار و اذیت اقلیت مذهبی بهایی خواستار آزادی هفت تن از رهبران بهایی ایران شده است.
این هفت تن فریبا کمال‌آبادی، جمال‌الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، مهوش ثابت، بهروز توکلی و وحید تیزفهم، هستند که گفته می‌شود جزو رهبران جامعه بهایی ایران به شمار می‌آیند. این هفت بهایی به اتهام جاسوسی برای اسرائیل هر یک به ۲۰ سال زندان محکوم شده‌اند.
سنای آمریکا در قطعنامۀ خود از رییس جمهوری آمریکا خواسته تا برخی از مقام‌های جمهوری اسلامی که درنقض حقوق اقلیت‌های مذهبی نقش دارند، مورد تحریم قرار گیرند.
مارک کرک- سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان اصلی قطعنامۀ حمایت از بهاییان است گفته: آمریکا با این قطعنامه ب طور جدی اعلام می‌کند دولت ایران را به دلیل نقض حقوق اولیه شهروندانش مسئول می‌داند.
پیش از صدور قطعنامۀ مجلس سنا، دولت آمریکا، اتحادیه اروپا و عفو بین الملل نیز از صدور حکم زندان برای رهبران بهایی انتقاد کرده بودند.
دین بهائیت از دو قرن پیش در ایران ظهور کرده است. اما حکومت ایران بهاییت را به عنوان یک دین به رسمیت نمی‌شناسد. پس از به قدرت رسیدن روحانیون در انقلاب سال ۱۳۵۷، حق تحصیل و داشتن مشاغل دولتی برای بهاییان ممنوع شده و تا کنون علاوه بر ضبط اموال و دارایی‌های پیروان این دین، بیش از ۲۰۰ بهایی بوسیلۀ حکومت ایران کشته شده‌اند.

موافقت اوباما با اجرای تحریم های کنگره علیه ایران


موافقت اوباما با اجرای تحریم های کنگره علیه ایران

REUTERS/Larry Downing

باراک اوباما گام دیگری برای تأثیرگذاری بیشتر تحریم های آمریکا علیه ایران برداشته است؛ از سویی دیگر کشورهایی نظیر ترکیه واردات نفت از ایران را کاهش داده اند.
جمشید اسدی، اقتصاددان، معتقد است که تحریم های نفتی علیه ایران روز به روز بیشتر می شود و اوباما در این زمینه اشتباه نمی کند.

گفتگو با جمشید اسدی، تحلیلگر و استاد استراتژی اقتصادی در پاریس
نوشته مصطفی خلجی
رییس جمهوری آمریکا در یادداشتی خطاب به وزیران خارجه، دارایی و انرژی این کشور، حاصل بررسی های خود را درباره عرضه جهانی نفت اعلام و با اجرای تحریم های کنگره آمریکا علیه نظام مالی و صنعت نفت ایران موافقت کرده است.
اوباما به این نتیجه رسیده است که در بازارهای جهانی به اندازه کافی نفت و محصولات نفتی عرضه می شود و می توان از قطع قابل توجه صادرات نفتی ایران نگران نبود.
***
جمشید اسدی، تحلیلگر و استاد استراتژی اقتصادی در پاریس، در گفت وگو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه معتقد است که اوباما در این زمینه اشتباه نمی کند.
وی درباره افزایش قیمت نفت گفت که این افزایش به دلیل کاهش صادرات نفت ایران نیست، بلکه به این دلیل است که چین و هند دو غول صنعتی، تقاضای زیادی برای نفت دارند و این امر مثل افزایش تقاضا برای هر کالای دیگری است.
بگفته اسدی، بخشی از گرانی نفت هم به علت پیش خرید نفت از سوی برخی از معامله گران است.
با این حال وی به ذخیره نفتی اضطراری کشورهای بزرگ اشاره کرد که می توانند در مواقع بحران از آن استفاده کنند.
این تحلیلگر اقتصادی علی رغم این که تأکید کرد تحریم نفت برای ایران جدی است گفت که اگر به کارنامه جمهوری اسلامی تا کنون نگاهی بیندازیم با کمال تأسف هیچ نشانی نیست که بر مبنای آن بگوییم ایران از خود انعطافی نشان خواهد داد.

کلینتون : ایران درگفت‌‌وگوهای هسته ای از فرصت نامحدود برخوردارنیست گفتگوهادر ۲۵ فروردین در استانبول برگزار می‌شود


کلینتون : ایران درگفت‌‌وگوهای هسته ای از فرصت نامحدود برخوردارنیست  گفتگوهادر ۲۵ فروردین در استانبول برگزار می‌شود

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده، که در ریاض به سر می‌برد روز شنبه اعلام کرد که مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران، روز ۲۵ فروردین ( ۱۳ آوریل) در استانبول برگزار می‌شود.

هیلاری کلینتون با بیان اینکه واشینگتن خواستار «نتایج ملموس» از این مذاکرات است، اظهار داشت که سیاست ایالات متحده «پیشگیری است و نه مهار.»

کلینتون که با همتای سعودی خود، سعود الفیصل، روز شنبه،‌ ۱۲ فروردین، در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بود، گفت: «من می‌خواهم تاکید کنم که ... ایران از فرصت نامحدود برخوردار نیست.»

دور پیشین گفت‌وگوهای ایران و پنج قدرت صاحب وتو بعلاوه آلمان، سال گذشته در استانبول برگزار شد و بدون نتیجه پایان یافت.

از آن هنگام تاکنون، کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده، دایره‌های تحریم‌های ایران را هر چه بیشتر تنگ‌تر کرده‌اند.

تحریم بانک‌های ایرانی از سوی آمریکا، و تحریم نفت و بانک‌ مرکزی ایران از سوی اتحادیه اروپا از جمله این تحریم‌هاست که باهدف ایجاد تغییر در مواضع هسته‌ای ایران صورت گرفته است.

این تحریم‌ها که شاهرگ‌های اقتصادی ایران را هدف گرفته، پول ملی ایران را تضعیف کرده است.

پیش از این ایران و ترکیه گفته بودند که مایلند گفت‌وگوها در استانبول برگزار شود.

رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه که روز چهارشنبه هفته گذشته در راس یک هیات بلندپایه از کنفرانس اتمی کره جنوبی به ایران سفر کرده بود، در کنفراس خبری خود در تهران گفت: «ترکیه آمادگی دارد مذاکرات در خصوص موضوع هسته‌ای ایران در استانبول انجام شود و این موضوع را در نشست کره جنوبی نیز مطرح کردیم و در این زمینه منتظر تصمیم نهایی طرف مقابل خواهیم بود.»

غنی‌سازی اورانیوم و پروتکل‌های الحاقی پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی، از جمله اختلافات ایران و غرب است.

اختلافاتی که در چهار قطعنامه تحریمی شورای امنیت و نیز گزارش‌های یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژ ی اتمی بازتاب یافته است. 

کاهش شدید قدرت خرید مردم در ایران


اقتصاد ایران

کاهش شدید قدرت خرید مردم در ایران

برابر بخشنامه وزارت کار حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۱ حداکثر ۱۸ درصد افزایش می‌یابد. این در حالی است که میزان تورم توسط بانک مرکزی ۲۱ درصد اعلام شده و پیش بینی می‌شود در تابستان به ۵۰ درصد نیز برسد.
شورای عالی کار که از نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران تشکیل می‌شود در روزهای پایانی سال گذشته خورشیدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۱ را مشخص کرد. بر اساس بخشنامه‌ای که در این ارتباط توسط روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شده «نرخ‌های کارمزدی در سال ۹۱ (به نسبت آخرین کارمزد در سال ۹۰) در مورد کلیه کارگران کارمزدی (اعم از موقت یا دائم ) به میزان ۷ درصد افزایش می‌یابند.»
کاهش سی درصدی دستمزد واقعی
مطابق مصوبه شورای عالی کار «علاوه بر افزایش ۷ درصد بر روی قسمت ثابت مزد، قسمت مذکور در سال ۹۱ روزانه ۱۲۰۹۳ ریال دیگر افزایش خواهد یافت.» آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد ماهیانه از ۳۳۰ هزار تومان در سال ۹۰ به ۳۹۰ هزار تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده که حدود ۱۸ درصد می‌شود.
به رغم این افزایش ظاهری قدرت خرید واقعی مردم، به ویژه قشرهای کم‌درآمد سال به سال در حال کاهش است و بر شمار کسانی که زیر خط فقر شدید قرار دارند افزوده می‌شود. بالا رفتن میزان تورم و کاهش شدید ارزش پول ملی در چند ماه گذشته به روند تشدید فقر در ایران سرعت بخشیده است. حداقل دستمزد در ابتدای سال گذشته با دلار ۱۱۰۰ تومانی حدود ۳۰۰ دلار بوده است. حداقلی که برای دستمزدهای سال ۹۱ تعین شده با توجه به بهای کنونی دلار که در مرز ۲ هزار تومان قرار گرفته کمتر از ۲۰۰ دلار در ماه می‌شود.
کارگران زیر خط فقر شدید

به این ترتیب کارگران ایرانی به نسبت فروردین سال گذشته دست‌کم یک سوم از قدرت خرید خود را از دست داده‌اند. خبرگزاری ایلنا ۱۴ اسفند ۹۰ از قول علی‌اکبر عیوضی، مسئول کمیته مزد استان تهران نوشت «طبق معیارهای بهداشت جهانی، نرخ خط فقر شدید در کشور ۵۷۵ هزار و ۴۰۰ تومان برآورد شده است.»
عیوضی می‌افزاید "نرخ سبد هزینه خانوار کارگری با در نظر گرفتن ۲۰۰۰ کالری برای افراد بزرگسال و ۱۸۰۰ کالری برای کودکان" در سال ۹۱ نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. خبرگزاری ایلنا در آستانه‌ی سال نو به نقل از رئیس اتحادیه کارگران قرار دادی و پیمانی کشور نوشت طبق برآوردهای این اتحادیه، سبد معیشتی کارگران ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی اخیرا پیش‌بینی کرد «احتمال شتاب گرفتن نرخ تورم و محدودیت‌های موجود برای افزایش نرخ رشد اقتصادی» مهمترین چالش‌های سال آینده خواهند بود.
پیامدهای کاهش قدرت خرید
سایت خبرآنلاین در گزارشی زیر عنوان «وقتی دستمزد سرازیری می‌رود» که دهم فرودین ماه ۹۱ منتشر شد نوشت «مقایسه حداقل دستمزد ۱۰۶ هزار تومانی در سال ۱۳۸۳ با حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار تومان سال ۹۰ نشان می‌دهد، در این دوره شاهد سه برابر شدن حداقل دستمزد و افزایش ۲۲۴ هزار تومانی آن بوده‌ایم، ولی اگر بر مبنای سال پایه ۱۳۸۳ نرخ دستمزد واقعی را بعد از کسر تورم سالانه محاسبه کنیم، واقعیت شکل دیگری به خود می‌گیرد.»
این گزارش با در نظر گرفتن میزان تورم و از دست رفتن ارزش پول ملی نتیجه می‌گیرد «به رغم رشد شدید حداقل دستمزد ارزش واقعی دستمزد مزد بگیران ایرانی در بازار جهانی معادل ۳۶ درصد کاهش پیدا کرده است.» در این محاسبات حداقل دستمزد واقعی در سال ۹۰ حدود ۱۲۰ هزار تومان و معادل ۸۸ دلار برآورد شده است.
یکی از تبعات کاهش قدرت خرید واقعی شهروندان چند شغله شدن، افزایش بیکاری و رکود اقتصادی است. تعطیلی واحدهای تولید از مدت‌ها پیش به دغدغه‌ی مسئولان ارشد حکومت تبدیل شده است. رئیس مجلس علی لاریجانی روز جمعه، ۱۱ فروردین در سفر نوروزی به استان مازندران از تعطیلی واحدهای تولید گلایه کرد و گفت «برای واحدهای تولیدی پشتوانه‌ای بانکی در نظر گرفته شود تا تولید داخلی رشد کرده و مانع تعطیلی این صنایع شود.»

ایران باید دو میلیارد دلار به بازماندگان قربانیان انفجار بیروت بپردازد


ایران

ایران باید دو میلیارد دلار به بازماندگان قربانیان انفجار بیروت بپردازد

طبق حکم دادگاهی در آمریکا، ایران باید بیش از ۲ میلیارد دلار به بازماندگان قربانیان انفجار سال ۱۹۸۳ در بیروت بپردازد. شاکیان امیدوارند این غرامت را از محل دارایی‌های مسدود شده ایران دریافت ‌کنند.
بر اساس حکم قاضی فدرال رویس لامبرت در ایالات متحده آمریکا در روز جمعه ۳۰ مارس ۲۰۱۲، ایران باید ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار به عنوان غرامت به بازماندگان انفجار سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت بپردازد.
بستگان قربانیان و بازماندگان امیدوارند غرامت تعیین شده را از دارایی‌های مسدود شده جمهوری اسلامی در آمریکا دریافت کنند.
یکی از وکلای قربانیان این حادثه گفته است در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در یک حساب ‌سیتی‌بانک شهر نیویورک وجود دارد و ایران برای بازپس‌گیری آن در حال تلاش است.
جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایت از گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که عامل این انفجار انتحاری بوده، از سوی این دادگاه مقصر شناخته شده است.
این سومین حکم این دادگاه در دو هفته اخیر درباره شکایت شاکیان از ایران بوده است. دو روز پیش از این حکم قاضی فدرال رویس لامبرت برای دو نفر از مجروجان این حادثه و خانواده آن‌ها مبلغ ۴۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار به عنوان غرامت تعیین کرده بود.
هفته گذشته نیز همین دادگاه برای دو نفر دیگر از مجروحان این حادثه مبلغ ۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار به عنوان غرامت تعیین کرده بود.
پیشینه‌ی امر
در جریان بمب‌گذاری ۲۳ اکتبر ۱۹۸۳ (۱ آبان ۱۳۶۲)، در مجموع ۲۹۹ نظامی کشته شدند.
در جریان عملیاتی انتحاری، راننده‌ا‌ی کامیون حامل مواد منفجره خود را به ساختمان تفنگداران دریایی آمریکا در شهر بیروت کوباند و ۲۴۱ نظامی آمریکایی را کشت. دقایقی پس از این انفجار، سوء‌قصد مشابهی در قسمت دیگری از شهر بیروت رخ داد که باعث کشته شدن ۵۸ نظامی فرانسوی شد.

چین استعمارگردیکتاتورو فاسدبا قلدری می خواهدجلوی تحریم نفت ایران را بگیرد:‌ واشینگتن حق تحریم یک‌جانبه دیگر کشورها را ندارد


چین استعمارگردیکتاتورو فاسدبا قلدری می خواهدجلوی تحریم نفت ایران را بگیرد:‌ واشینگتن حق تحریم یک‌جانبه دیگر کشورها را ندارد


سخنگوی وزارت امور خارجه چین
وزارت امور خارجه چین روز شنبه، ۱۲ فروردین‌ماه، در بیانیه‌ای رسمی در واکنش به تصمیم رئیس جمهور ایالات متحده به تحریم نفت ایران، با تاکیدی دوباره بر موضع پیشین خویش اعلام کرد که واشینگتن حق مجازات یک‌جانبه دیگر کشورها را ندارد.

پکن هفته گذشته نیز به شکلی غیرمستقیم و در سرمقاله روزنامه‌ای دولتی تلاش آمریکا برای محدودیت و قطع صادرات نفت ایران را «اشتباه و خودخواهانه» توصیف کرده و تصریح کرده بود که حق خرید نفت از ایران را برای خود محفوظ می‌داند.

بیانیه رسمی پکن در این باره یک روز پس از آن منتشر شده است که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، تصمیم قطعی خود برای اجرای تحریم نفت ایران بر اساس قانون مصوب کنگره آمریکا را اعلام کرد.

با تصمیم روز جمعه باراک اوباما برای اجرای تحریم نفت ایران، راه برای دولت ایالات متحده هموار می‌شود تا هر کمپانی و نهاد مالی خارجی را که با ایران معامله می‌کند مجازات کرده و از بهره‌مندی از بازار بزرگ آمریکا محروم کند.

تحریم نفت ایران ادامه مجموعه تحریم‌هایی است که به دلیل پافشاری جمهوری اسلامی بر غنی‌سازی اورانیوم گریبان‌گیر ایران شده است. این تحریم‌ها چهار دوره تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های یک‌جانبه گسترده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا را شامل می‌شود.

در این میان چین که یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان نفت خام ایران است همواره در کنار روسیه مخالفت خود را با تحریم‌ یک‌جانبه ایران اعلام کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه این کشور که روز شنبه منتشر شده آمده است: «چین همواره با این که یک کشور تحریم‌هایی را به صورت یک‌جانبه بر کشوری دیگر تحمیل کند مخالف است.»

اما چین که در کنار روسیه بزرگ‌ترین حامی جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی است در عین اصرار بر حق خود برای وارد کردن نفت ایران، به‌ویژه در یک سال اخیر واردات نفت از ایران را کاهش داده است.

با این حال آن طور که خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول کارشناسان و تحلیل‌گران می‌گوید، کاهش خرید نفت از ایران ممکن است معلول دعوای ایران و چین بر سر بهای نفت خریداری‌شده باشد تا تن دادن به فشارهای ایالات متحده برای منزوی ساختن ایران.

ایالات متحده آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که ژاپن و ۱۰ کشور اروپایی را به دلیل تلاش آنها برای کاهش خرید نفت از ایران، از تحریم‌های نفتی واشینگتن علیه ایران معاف کرده است. اما این تصمیم تاکنون شامل حال کره جنوبی و چین و هند نشده است.

مخالفت چین با تصمیم روز جمعه باراک اوباما در حالی است که به نظر می‌رسد دیگر کشورها از جمله کره جنوبی و ترکیه به فکر کاهش خرید نفت از ایران و جایگزین کردن آن با نفت کشوری دیگر هستند.

مقامات کره جنوبی روز شنبه اعلام کردند که تلاش خواهند کرد واردات نفت از ایران را کاهش دهند، و ترکیه ساعاتی پیش از بیانیه آقای اوباما از کاهش ۱۰ درصدی خرید نفت از ایران گفت.

چین، هند و ژاپن از خریداران عمده نفت ایران هستند و برآوردها نشان می‌دهد که این سه ‌کشور در مجموع روزانه دو میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کنند. 

پانه‌تا: ایران هم‌چنان تهدیدی برای منافع آمریکاست


پانه‌تا: ایران هم‌چنان تهدیدی برای منافع آمریکاست

لئون پانه‌تا، وزير دفاع ايالات متحده

لئون پانه‌تا، وزير دفاع ايالات متحده، روز جمعه، ۱۱ فروردین، در ديدار با تفنگداران دريايی آمريکا در جنوب کاليفرنيا گفت که افغانستان در مقابل طالبان «به پيشرفت‌هايی دست يافته»، ولی ايران هم‌چنان تهديدی بالقوه برای منافع ايالات متحده محسوب می‌شود.

لئون پانه‌تا درباره وضعیت افغانستان گفت: «خشونت در افغانستان در سال گذشته برای نخستين بار در پنج سال گذشته کاهش يافته و طالبان تضعيف شده است.»

به گزارش فاکس نيوز، وزير دفاع آمريکا در گفت‌وگو با تفنگداران آمريکايی افزود: «ايران، همسايه افغانستان، هم‌چنان خطری برای منافع آمريکا محسوب می‌شود.»

وزير دفاع آمريکا گفت: «اگر اسرائيل تصميم بگيرد به ايران حمله کند، ما بايد از خودمان دفاع کنيم. امکان دارد زودتر از آن چه هر یک از ما می‌خواهيم درگير شويم.»

به گزارش فاکس نيوز، آقای پانه‌تا به صراحت بیان نکرد که آیا آمريکا هم در صورت حمله اسرائيل به ايران با ايران درگير خواهد شد یا خیر. اين امر نيز که دولت اوباما نقشه‌ای برای درگير شدن با ايران دارد روشن نيست.

کارل وونگ، سخنگوی آقای پانه‌تا، پس از سخنان وزير دفاع آمريکا افزود: «ما در مورد ايران بر روی فشار های بين‌المللی و ديپلماسی متمرکز هستیم. من در مورد سنايورهای مختلف و این که چه اتفاقاتی خواهد افتاد گمانه‌زنی نمی‌کنم و فقط می‌گويم که ما آماده خواهيم بود.»

لئون پانه‌تا پيشتر در اواسط ماه مارس به شبکه «الحره» درباره چشم‌انداز تهاجم نظامی اسرائيل عليه ايران گفته بود: «همان طور که می‌دانيد، تاکنون چندين ديدار با نخست وزير [بنیامين] نتانياهو داشته‌ايم و برای ايشان به روشنی موضع خود را تبيين کرده و گفته‌ايم که ما هم مانند اسرائيل نگران دستيابی ايران به تسليحات هسته‌ای هستيم، اما در عين حال يادآوری کرده‌ايم که جامعه جهانی امروز درباره اين مسئله به توافق رسيده و اسرائيل بايد با همکاری جامعه جهانی برای افزايش فشار بر ايران تلاش کند، اين رويکرد در حال حاضر گزينه مناسب‌تری است و به باور ما هنوز هم فضا برای استفاده از ديپلماسی وجود دارد، اقدام نظامی هميشه بايد راه حل آخر باشد، نه اول.»

غرب و اسرائيل ايران را متهم می‌کنند که قصد ساخت بمب اتمی را دارد، ولی تهران همواره اين اتهامات را رد کرده و هدف برنامه هسته‌ای خود را صلح‌آميز می‌خواند.

وزير دفاع آمريکا همچنين ابراز اميدواری کرد که کنگره آمريکا از کاهش شديد بودجه پنتاگون جلوگيری کند.

وزير دفاع آمريکا افزود: «اين بی‌مسئوليتی کنگره خواهد بود، اگر قانون‌گذاران از کاهش شديد بودجه نظامی آمريکا جلوگيری نکنند.»

شماری از مقام‌های وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، پيشتر از کاهش ۴۸۷ ميليارد دلاری بودجه اين وزارتخانه در ده سال آينده خبر داده‌اند.

جمعه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۱

ترکیه واردات نفت از ایران را کاهش می‌دهد



ترکیه واردات نفت از ایران را کاهش می‌دهد

ترکیه درست یک روز بعد از پایان سفر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این کشور به تهران اعلام کرد که نفت لیبی را با بخشی از نفت ایران جایگزین خواهد کرد.

به گزارش شبکه خبر ترکیه، تانیر ییلدیز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه روز جمعه ۱۱ فروردین به خبرنگاران گفت که این کشور ۱۰ درصد از واردات نفت خود از ایران را کاهش خواهد داد و نفت دیگر کشورها و از جمله لیبی را جایگزین آن خواهد کرد.

تانیر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اظهار داشت که ترکیه در اولین مرحله یک میلیون تن نفت از لیبی وارد خواهد کرد.

این کاهش یک هفته پس از هشدار واشینگتن به خریداران نفت ایران صورت گرفته است؛ واشینگتن اعلام کرد اگر خریداران نفت ایران واردات نفت خود را کاهش ندهند، ممکن است مشمول مجازات‌های این کشور قرار بگیرند.

وزیر انرژی ترکیه درباره اینکه ترکیه میان کشورهایی که نفت از آنها می‌خرد، چرا فقط نفت ایران را برای کاهش واردات انتخاب کرده، توضیحی نداده است.

اما شبکه تلویزیونی «خبر ۷» ترکیه طی گزارشی روز جعه اعلام کرد که این تصمیم بعد از فشار آمریکا بر آنکارا در راستای کاهش خرید نفت ترکیه از ایران اتخاذ شده است.

از سوی دیگر، توپراس، شرکت ملی نفت ترکیه، نیز روز جمعه اعلام کرد خرید نفت از ایران را به میزان ۲۰ درصد کاهش داده است. شرکت‌های غیر دولتیترکیه نیز از ایران نفت وارد می‌کنند.

فرانسیس ریکاردونه سفیر آمریکا در ترکیه اخیرا گفته بود که برخی از کشور‌ها خرید نفت ایران را کاهش داده‌اند و آمریکا از ترکیه می‌خواهد همین کار را انجام دهد.

ترکیه انتظار دارد که از تحریم‌های آمریکا معاف باشد. آمریکا به تازگی ۱۱ کشور را بخاطر کاهش واردات نفت ایران از تحریم‌ها معاف کرد.

بنا به گزارش مرکز آمار ترکیه، این کشور در سال ۲۰۱۰ به میزان ۷ میلیون و ۴۱۰ هزار تن نفت از ایران وارد کرده است، رقمی که برابر ۳۸ درصد از کل نفت وارداتی این کشور بوده است. ترکیه از سال ۲۰۱۰ تا کنون واردات نفت از ایران را تا حدودی افزایش داده و به ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسانده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی «خبر ۷» در دیدار اردوغان از ایران، موضوع کاهش قیمت گاز صادارتی ایران به ترکیه نیز مذاکره شده است. ترکیه بهمن ماه سال گذشته بخاطر اختلاف با ایران بر سر قیمت گاز وارداتی به دیوان داوری بین‌المللی شکایت کرده بود.

این گزارش در ادامه می‌گوید که طرف ایرانی در گفت‌وگو با اردوغان اصرار داشته است که قیمت گاز صادراتی به ترکیه عادلانه است و کاهش نخواهد یافت.

طبق قراردداد ۱۹۹۶، ایران باید روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز (سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب) به ترکیه صادر کند، ایران هم اکنون روزانه ۲۴ تا ۲۸ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر می‌کند.

در سفر دو روزه اردوغان به تهران طرفین بر گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور تاکید کردند و حتی اعلام کردند که در نظر دارند حجم مبادلات تجاری را به ۳۰ میلیارد دلار برسانند.

تأکید آیت شیطان خامنه ای دامخوار برادامۀ پشتیبانی ازرژیم بشاراسدجانی درسوریه


تأکید آیت شیطان خامنه ای دامخوار برادامۀ پشتیبانی ازرژیم بشاراسدجانی درسوریه


دیدار  خامنه ای با رجب طیب اردوغان در مشهد
IRNA

نوشتۀ فواد روستائی
 خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ترکیه گفت ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هرگونه دخالت نیروهای خارجی در امور سوریه بشدت مخالف است.رجب طیب اردوغان- نخست وزیر ترکیه پس از این دیدار گفت رژیم سوریه باید در مقابل ارادۀ ملت پاسخگو باشد و خواستۀ مردم نیز انتخابات آزاد و دموکراسی است.

 علی خامنه ای- رهبر جمهوری اسلامی ایران، در دیدار با رجب طیب اردوغان- نخست وزیر ترکیه، تأکید کرد که ایران با هر طرحی در ارتباط با سوریه که آمریکائی ها مبدع آن باشند مخالف است.
رهبر جمهوری اسلامی ایران در این دیدار که دیروز (پنجشنبه) در مشهد صورت گرفت افزود جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر اسرائیل یا به گفتۀ او رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هرگونه دخالت نیروهای خارجی در امور سوریه به شدت مخالف است.
 خامنه ای گفت جمهوری اسلامی ایران از اصلاحات در سوریه همواره حمایت می کند و اصلاحاتی که در سوریه شروع شده باید ادامه یابد.
آیت شیطان علی خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود تحولات اخیر در منطقه را به نفع اسلام و مسلمانان دانست و در هشداری سرپوشیده به ترکیه گفت مهم ترین مسأله در شرایط حساس منطقه این است که کشورهای مستقل تصمیم های صحیح بگیرند.
رهبر جمهوری اسلامی ایران آنگاه به انتقاد از آمریکا پرداخت و گفت آمریکائی ها هیچ ملتی را به عنوان ملت مستقل قبول ندارند و با همۀ کشورها این گونه رفتار می کنند و از این رو همواره باید در تصمیم گیری ها مصالح کشورهای اسلامی در نظر گرفته شود.
 خامنه ای در سخنانش خطاب به نخست وزیر ترکیه مدعی شد که آمریکا از حضور حزب اسلام گرای عدالت و توسعه در رأس قدرت در ترکیه ناخرسند است و این شرایط ترکیه بهیچ وجه مطلوب آمریکا و غرب نیست.
و اما رجب طیب اردوغان، دیشب (پنجشنبه شب) در گفتگوئی با تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی ایران گفت رژیم سوریه باید در مقابل ارادۀ ملت پاسخگو باشد و خواستۀ مردم نیز انتخابات آزاد و دموکراسی است.
نخست وزیر ترکیه یادآور شد که تا کنون ١٧٠٠٠ نفر از مردم سوریه به ترکیه و ٩٠٠٠٠ نفر دیگر به اردن پناهنده شده اند.
اردوغان گفت اگر بشار اسد نمی ترسد و به استحکام رژیم خود اعتماد و اطمینان دارد باید به احزاب دیگر اجازۀ تشکیل شدن و فعالیت دهد.
نخست وزیر ترکیه خواستار همکاری ایران و کشورش برای تحقق برگزاری «انتخابات آزاد» در سوریه شد.
باید یادآوری کنیم که از آغاز جنبش اعتراضی مردم در سوریه، ترکیه سیاستی کاملاً متفاوت با جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط داشته است. 

«شرکت فرانسوی پژو همکاری با ايران را متوقف کرده است»


«شرکت فرانسوی پژو همکاری با ايران را متوقف کرده است»        

يک سخنگوی شرکت خودرو سازی آمريکايی جنرال موتورز گفته است، شرکت فرانسوی پژو – سيتروئن همکاری خود را با ايران متوقف کرده است.

جنرال موتورز اخيرا هفت درصد سهام شرکت خودروسازی فرانسوی پژو- سيتروئن را خريده است. اين اقدام در راستای توسعه و تشکيل يک گروه مشترک از سوی دو شرکت خودروساز اتخاذ شده است.

گریک مارتين،سخنگوی جنرال موتورز، به خبرگزاری فرانسه گفته است، پژو پيشتر همکاری خود با ايران را متوقف کرده است.

گريک مارتين اضافه کرده است: شرکت خودروسازی فرانسوی مدتی پيش تصميم گرفت تا توليد و ارسال قطعات به ايران را متوقف کند، درحقيقت چنين تصميمی پيش از شروع همکاری مشترک ما اتخاذ شده است.

اظهارات اين سخنگوی جنرال موتورز در واقع در پاسخ به موج تبليغاتی يک گروه با نفوذ آمريکايی به نام گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای» مطرح شد.

گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای» روز چهارشنبه خواستار آن شد که به دليل اصرار ايران بر ادامه فعاليت های هسته ای، دو کارخانه خودرو سازی جنرال موتورز و پژو معاملات خود با ايران را متوقف کنند.

گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای» می گويد، سرمايه گذاری های جديد کارخانه جنرال موتورز در کارخانه پژو سيتروئن بايد برای موارد احتمالی نقض تحريم های ايران تحت بررسی قرار گيرد چرا که پژو دارای بازار مهمی در ايران است.

مارک والاس، سفيرسابق آمريکا در سازمان ملل و رييس گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای»در اين زمينه گفته است: شرکت خودرو سازی پژو با همکاری کردن با حکومت ايران ، به نوعی از توان اين حکومت برای توسعه غيرقانونی برنامه توليد سلاح هسته ای، کمک به تروريسم، و همچنين سرکوب مردم ايران حمايت کرده است.

مارک والاس همچنين گوشزد کرده است که که جنرال موتورز در جريان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ با کمکهای دولت امريکا توانست به وضعيت خود سر وسامان بدهد و اکنون وزارت خزانه داری ايالات متحده مالک ۳۲ درصد اين شرکت بزرگ خودرو سازی است.

مارک والاس خواستار تحقيق کنگره در اين خصوص شده است.

اين در حالی است که گريک مارتين گفته است : توافق ما با آنها (پژو سيتروئن) کاملا مطابق با قوانين آمريکا در خصوص نحوه تجارت با ايران است و از اين توافق هیچ سودی به ايران نخواهد رسيد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، علاوه مارک والاس شخصیت هايی چون دنيس راس، ديپلمات سابق، جيمز ولزی،رييس سابق سازمان سيا، و فرانسيس تاوسند، مشاورسابق امنيت ملی کاخ سفيد در گروه « اتحاد عليه ايران هسته ای» عضويت دارند. 

هیگ: قدرت‌های بزرگ قطعا نمی‌گذارند ایران به بمب دست یابد


هیگ: قدرت‌های بزرگ قطعا نمی‌گذارند ایران به بمب دست یابد

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز پنج‌شنبه در نطقی رسمی در عین استقبال از مذاکرات آینده با جمهوری اسلامی، به تهران هشدار داد که در تصمیم غرب برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب تردید نکند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر خارجه بریتانیا در عین حال تلویحا گفته است که اگر ایران به حل بحران اتمی درازمدت خود کمک کند این احتمال هست که از فشار تحریم‌های سیاسی و اقتصادی کاسته شود.

جمهوری اسلامی در پی سر باز زدن از توقف غنی‌سازی اورانیوم که می‌تواند در تولید تسلیحات اتمی کاربرد داشته باشد مشمول چهار دور تحریم شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌هایی فزاینده از سوی قدرت‌های غربی شده است که روزبه‌روز عرصه را بر تهران تنگ‌تر می‌کنند.

ویلیام هیگ با اشاره به مذاکرات پیش روی ایران با گروه ۵+۱ که قرار است ماه آینده میلادی برگزار شود گفت: «ما با صداقت و علاقه‌ای وافر وارد این مذاکرات خواهیم شد. اما این تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که ایران هم با رویکردی جدید پای میز مذاکره بیاید.»

پس از وقفه‌ای که بیش از یک سال طول کشیده است، جمهوری اسلامی اکنون می‌گوید که حاضر است بار دیگر با گروه ۵+۱ متشکل از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان به پای میز مذاکره بازگردد.

این مذاکرات تازه در روز ۱۳ آوریل، حدودا دو هفته دیگر، احتمالا در ترکیه برگزار خواهد شد.

آقای هیگ همچنین در نطق خود که در مهمانی سالانه شهردار لندن ایراد کرد به مقامات حکومتی ایران اطمینان داد که غرب به دنبال تغییر رژیم در کشور ایران نیست.

او افزود: «ما از دولت ایران انتظار داریم به جهانیان ثابت کند که برنامه اتمی‌اش اهدافی صلح‌آمیز دارد و به دنبال تسلیحات اتمی نیست.»

مقامات جمهوری اسلامی و از جمله آیت‌الله خامنه‌ای همواره تاکید کرده‌اند که ایران به سلاح‌های هسته‌ای چشم ندارد و اصلا آنها را مخالف مبانی اعتقادی خود می‌داند.

با این حال ایالات متحده و متحدانش و به‌ویژه اسرائیل ظن آن را دارند که تهران به دنبال ساخت تسلیحات هسته‌ای است و به همین جهت بر غنی‌سازی اورانیوم در خاک خود اصرار می‌ورزد. 

رویترز: کمک ۸۴ میلیون دلاری ایران به سوریه برای دور زدن تحریم‌ها



رویترز: کمک ۸۴ میلیون دلاری ایران به سوریه برای دور زدن تحریم‌ها

عکس تزیینی است
خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارشی اختصاصی از کمک جمهوری اسلامی به متحد عرب خود، سوریه، برای دور زدن تحریم‌های غرب و فروش باواسطه نفت به یک کمپانی چینی خبر داد. ارزش محموله مورد نظر حدود ۸۴ میلیون دلار ذکر شده است.

رویترز در این گزارش می‌گوید که ایران حاضر شده است محموله‌ای از نفت خام سوریه به ارزش حدودی ۸۴ میلیون دلار را با یکی از تانکرهای خود به کمپانی چینی «ژوهایی ژن‌رونگ» برساند که شرکتی دولتی است.

این در حالی است که جمهوری اسلامی خود مشمول تحریم‌های گسترده غرب و به‌ویژه ایالات متحده است و برای فروش نفت خام هم‌اکنون با مشکلات عدیده روبه‌روست.

از سوی دیگر، آن طور که خبرگزاری رویترز به نقل از «منبعی در صنعت نفت» می‌گوید، کمپانی چینی طرف معامله نیز خود در ماه ژانویه گذشته مشمول تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی شده است.

وزارت امور خارجه ایالات متحده در ماه ژانویه گذشته اعلام کرد که کمپانی ژوهایی ژن‌رونگ بزرگ‌ترین تامین‌کننده فراورده‌های پالایشی برای ایران است و به همین دلیل از تجارت در بازار آمریکا منع شده است.

به این ترتیب حکومتی که خود مشمول تحریم‌های آمریکاست به حکومت تحریم‌شده‌ای دیگر کمک می‌کند تا نفتش را به شرکتی برساند که آن هم توسط آمریکا مشمول تحریم تشخیص داده شده است.

جمهوری اسلامی ایران از نزدیک‌ترین حامیان حکومت بشار اسد است که یک سالی است با اعتراضات گسترده مردمی دست و پنجه نرم می‌کند، دست و پنجه‌ای که گفته‌ می‌شود تاکنون دست‌کم ۹ هزار نفر را به کشتن داده است.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، اخیرا حتی تا آنجا پیش رفت که روش حکومت آقای اسد در مقابله با ناآرامی‌های کشورش را ستود.

از سوی دیگر چین نیز که هم حامی سرسخت ایران است و هم از بزرگ‌ترین حامیان سوریه تاکنون به همراه روسیه دو قطعنامه سازمان ملل علیه بشار اسد را وتو کرده و خشم غرب و مردم سوریه را باعث شده است.

به گفته منبع رویترز، سوری‌ها قصد داشته‌اند نفت خود را مستقیما به کمپانی چینی بفروشند، اما به دلیل وجود تحریم‌ها نتوانسته‌اند تانکری برای این کار پیدا کنند و اینجاست که جمهوری اسلامی وارد کار شده و تانکر ام. تی. تور را در اختیار سوریه گذاشته است.

به گزارش رویترز، تانکر تور که با پرچم مالت در دریا سفر می‌کند و هم‌اکنون حامل ۱۲۰ هزار تن نفت خام سبک است متعلق به شرکتی است با عنوان «آی‌اس‌آی‌ام تور با مسئولیت محدود» که به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا یک شرکت صوری ایرانی است.

با افزایش فشار تحریم‌ها ایران، به گفته مقامات آمریکایی، با هدف دور زدن تحریم‌ها شرکت‌های صوری بسیاری را در نقاط مختلف جهان از جمله دوبی و سنگاپور به ثبت رسانده است.

ایران و سوریه تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده‌اند، اما سخنگوی کمپانی چینی از وجود این تانکر و حمل نفت سوریه اظهار بی‌اطلاعی کرده است. 

درآمد دولت ایران در سال ۹۰ از افزایش قیمت سوخت: ۷۴۰۰۰ میلیارد تومان


درآمد دولت ایران در سال ۹۰ از افزایش قیمت سوخت: ۷۴۰۰۰ میلیارد تومان

بر اساس محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دولت محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۹۰ از محل افزایش قیمت سوخت‌هایی چون بنزین در ایران که با قانون هدفمندسازی صورت گرفت حدود ۷۴ هزار میلیارد تومان درآمد داشته است.

وب‌سایت خبرآن‌لاین به نقل از آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده می‌گوید که درآمد دولت جمهوری اسلامی در سال گذشته شمسی از بالا رفتن قیمت سوخت معادل ۷۳.۶ هزار میلیارد تومان بوده است.

این در حالی است که، به گفته این وب‌سایت نزدیک به رئیس مجلس، کل اعتباری که در بودجه سال ۱۳۹۰ برای هدفمندسازی یارانه‌ها پیش‌بینی شده بود تنها معادل ۵۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

با این حساب، درآمد دولت ایران در سال ۹۰ از محل افزایش قیمت سوخت‌هایی چون بنزین، نفت گاز و نفت سفید حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بیش از رقمی بوده است که در بودجه همان سال پیش‌بینی شده بود.

این درآمد بالا تنها از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در ایران در حالی است که یک نماینده مجلس در اواخر بهمن‌ماه سال ۹۰ اعلام کرد که محمود احمدی‌نژاد برای آن که بتواند یارانه مردم را بپردازد به سراغ بانک مرکزی ایران رفته و هشت هزار میلیارد تومان قرض کرده است.

روزنامه جهان صنعت ۲۷ بهمن‌ماه سال گذشته به نقل از غلامرضا مصباحی ‌مقدم، رئيس کميسيون طرح تحول اقتصادی مجلس، خبر داد که دولت آقای احمدی‌نژاد «بر اساس گزارش رسمی ديوان محاسبات» هشت هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کرده است.

با این حال به گفته این نماینده مجلس «اين پرداختی [به دولت] نه از محل منابع هدفمندی يارانه‌ها، بلکه از منابع ديگر پرداخت شده است».

این در حالی است که آن طور که قانون هدفمندسازی يارانه‌ها می‌گوید، برای پرداخت يارانه نقدی تنها از محل هدفمندی يارانه‌ها باید هزينه شود، «اما دولت از محل‌های ديگر برای پرداخت يارانه استفاده کرده است».

قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از ابتدای اجرا به دست دولت محمود احمدی‌نژاد یعنی حدود یک سال پیش با فراز و نشیب‌ها و اعتراضاتی همراه بوده، به‌ویژه فاز دوم این قانون که هنوز مشخص نیست دقیقا چه زمانی اجرا خواهد شد.

در همین حال دولت محمود احمدی‌نژاد با واریز ۲۸ هزار تومان به حساب‌های مردم در هفته گذشته به عنوان «مابه‌التفاوت فاز اول و دوم» قانون هدفمندسازی بار دیگر صدای نمایندگان مجلس را درآورد.

نمایندگان مجلس در اعتراض به این اقدام دولت خاظرنشان کردند که دولت با این کار عملا فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را کلید زده، بدون این که مجلس آن را تصویب کرده باشد.

نمایندگان مجلس همچنین به دولت انتقاد دارند که از محل گران شدن حامل‌های سوخت آن طور که در قانون هدفمندی آمده به بخش تولید توجه نشده و «پول‌ها اغلب به صورت مستقیم به مصرف‌کنندگان داده شده است».

افزایش درآمد دولت در سال ۱۳۹۰ از فروش بنزین ۱۶.۴ هزار میلیارد تومان، از گازوییل ۳۱.۱ هزار میلیارد تومان، از نفت سفید چهار هزار میلیارد تومان، و از گاز مایع ۲.۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

به گفته تحلیل‌گران و کارشناسان، اقدام دولت در افزایش یارانه‌های نقدی در یک سال و چند ماهی که از ریاست جمهوری احمدی‌نژاد باقی مانده، افزون بر این که می‌تواند به تورم دامن بزند، تعهدات و دیون دولت بعدی را نیز سنگین‌تر می‌کند. 

کارشناسان نظامی: اسرائیل از حملات موشکی ایران در امان نیست


ایران

کارشناسان نظامی: اسرائیل از حملات موشکی ایران در امان نیست

کارشناسان نظامی و تحلیل‌گران سیاسی اسرائیل می‌گویند که مردم این کشور بدرستی از خطرات جنگ احتمالی با ایران آگاهی ندارند. به گفته آنان حملات تلافی‌جویانه موشکی ایران می‌تواند به اسرائیل آسیب‌های جدی وارد کند.
در حالی‌که خطر رویارویی نظامی میان اسرائیل و ایران افزایش یافته است، دولت بنیامین نتانیاهو به مردم اسرائیل اطمینان می‌دهد که در صورت اقدامات تلافی‌جویانه ایران، تعداد قربانیان غیرنظامی در اسرائیل محدود خواهد بود. این پیام‌ها در پاسخ به نگرانی فزاینده مردم اسرائیل درباره بروز جنگ با ایران و دیگر دشمنان این کشور است.

سامانه پدافند موشکی اسرائیل موسوم به "گنبد آهنین"سامانه پدافند موشکی اسرائیل موسوم به "گنبد آهنین"
اوزی روبین، کارشناس بلندپایه اسرائیلی ادعای برخی مقامات این کشور مبنی بر ناتوانی نظامی ایران را رد کرد. این کارشناس که مسئولیت پدافند موشکی اسرائیل را حدود ۱۰ سال برعهده داشته، گفت که موشک‌های ایرانی قادرند آسیب‌های مهمی به اهدافی در اسراییل وارد کنند.
کمبود اطلاعات مردم اسرائیل از یک جنگ احتمالی
به گفته کارشناسان بسیاری از شهروندان اسرائیلی بدرستی نمی‌دانند که جنگ با ایران چه خطری برای آنان به همراه خواهد داشت. دلیل این امر نیز بی‌اطلاعی آنان از توان موشک‌های ایران برای تخریب اهداف اقتصادی و مراکز تصمیم‌گیری در این کشور است.
به گفته یوسی آلفر، مشاور مسايل استراتژیک و سرپرست پیشین مرکز تحقیقات استراتژیک در دانشگاه تل‌آویو «خواب مردم اسرائیل از بابت جنگ با ایران آشفته نشده، زیرا بر خلاف حملات انتحاری در ده‌های گذشته این امر بدل به موضوعی نگران‌کننده برای افکار عمومی اسرائیل نشده است.»
وی درباره کمبود اطلاعات پیرامون جنگ احتمالی میان اسرائیل و ایران می‌گوید: «برای افکار عمومی اسرائیل سناریوی چنین جنگی بسیار مبهم است و بدین دلیل افکار عمومی قادر به تمرکز درباره این رویارویی نظامی نیست.»
آلوف بن، سردبیر روزنامه هاآرتص در یک مصاحبه با خبرگزاری "آی‌پی‌اس" گفت: «مردم اسرائیل در حال حاضر آمادگی روحی برای رویارویی نظامی با ایران را ندارند، اما این وضعیت می‌تواند در طی یک شب دگرگون شود.» وی نیز تاکید کرد که دلیل آرامش در فضای افکار عمومی اسرائیل به خاطر اظهارات مقامات رسمی است که «خطر اقدامات تلافی‌جویانه ایران را بسیار محدود عنوان می‌کنند.»
بهبود دقت موشک‌های ایران
اوزی روبین، کارشناس موشکی تاکید می‌کند که "خبر بد" برای اسرائیل این است که ایران به سرعت دقت‌هدف‌گیری موشک‌های بالیستیکی خود را افزایش داده است. این کارشناس پدافند موشکی می‌افزاید: «موشک‌های ایران تنها با خطایی چند متری قادر به تخریب اهداف خود هستند.» به گفته وی ایران می‌تواند به زیرساخت‌ها و مراکز اداری اسرائیل آسیب جدی برساند. وی می‌افزاید: «اگر دولت و نهادهای تصمیم‌گیری فلج شوند، پیشبرد جنگ برای نظامیان بسیار مشکل خواهد شد.»

Pictures of the Iranian television network Al-Alam shows the launch of the upgraded version of the Iranian Shahab-3 missile in southern Iran, 09 July 2008. The missile reportedly has a range of up to 2,000 kilometres and is capable of reaching any part of Israel. The air force commander of IranÒs paramilitary Revolutionary Guards, General Hossein Salami, said Iran has fired nine missiles for showing just a part of national defence capacity to those who have recently threatened Iran. EPA/IRANIAN TV AL-ALAM / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY +++(c) dpa - Bildfunk+++کارشناسان اسرائیلی موشک ایرانی شهاب ۳ را تهدیدی برای امنیت
برخی تحلیل‌گران اسرائیلی پیشتر توصیه کرده بودند که نیروی هوایی اسرائیل در یک عملیات پیشگیرانه تاسیسات موشکی ایران را منهدم کند، اما به گفته روبین این امر به سادگی میسر نیست، زیرا موشک‌های دوربرد ایران از طریق واحدهای سیار پرتاب می‌شوند و شناسایی دقیق محل استقرار آن‌ها دشوار است.
روبین می‌افزاید که سامانه پدافند موشکی اسرائیل در آزمایش‌های مختلف نشان داده که قادر به خنثی‌کردن حدود ۸۰ درصد حملات موشکی است، اما با اطمینان نمی‌توان برای شرایط واقعی چنین توانی را پیش‌بینی کرد.
افزایش توان موشکی ایران


ژنرال گابی اشکنازی، فرمانده ستاد مشترک ارتش اسرائیل در دیداری با نمایندگان کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۹ گفته بود که ایران در حال حاضر حدود ۳۰۰ موشک در اختیار دارد که می‌توانند اسراییل را هدف قرار دهند.
سازمان‌های اطلاعاتی غرب نیز در دسامبر ۲۰۰۸ گزارش داده بودند که ایران قادر به تولید دست‌کم ۷۵ موشک شهاب ۳ است که میزان دقت آن‌ها بهبود یافته‌اند. بر اساس گزارش‌های جدید ایران احتمالاَ دارای ۴۵۰ موشک با بردی متناسب برای حمله به اهدافی در اسرائیل است. بر اساس ارزیابی کارشناسان موشکی حتا اگر یک پنجم این موشک‌ها از چتر سامانه پدافند موشکی اسرائیل عبور کنند، قادر به اصابت به شهرهای اسرائیل خواهند بود.
روزنامه هاآرتص اخیراَ در مقاله‌ای مدعی شده بود که حمله اسرائیل به نوار غزه و کشتن زهیر القیسی، "فرمانده کمیته‌های مقاومت مردمی" تنها به منظور تحریک فلسطینیان تندرو صورت گرفته تا ارتش اسرائیل بتواند توان دفاعی خود را برای مقابله با حملات موشکی به افکار عمومی این کشور نشان دهد. این قدرت‌نمایی در اصل باید به عنوان نمونه‌ای برای رویارویی با حملات موشکی ایران تلقی شود.

پنجشنبه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۱

دورغگوهای شاخدار "۲۱ میلیون مسافر نوروزی قم" تا خانه‌نشینی در سیزده به در


جامعه / حقوق

استاندار قم اعلام کرده این استان تا هشتمین روز تعطیلات نوروزی، ۲۱ میلیون مسافر داشته است. همزمان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران به مردم توصیه کرده اگر تجهیزات کافی ندارند روز سیزده به در در خانه بمانند.
استان قم دومین استان کوچک ایران بعد از استان تازه‌تاسیس البرز است. جمعیت این استان نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است. استاندار این استان اعلام کرده که در هشت روز اول تعطیلات نوروزی سال ۱۳۹۱، ۲۱ میلیون نفر به قم سفر کرده‌اند، یعنی حدود یک چهارم جمعیت کل ایران.

جاذبه‌‌های توریستی استان قم تنها در زیارتگاه‌های مذهبی این شهر خلاصه می‌شود؛ مقبره دختر هفتمین امام شیعیان و مسجدی که معتقدان به امام دوازدهم شیعیان آنجا را متعلق به او می‌دانند و البته چاهی در این مسجد که عریضه‌نویسان به این امام، نامه‌های خود را در آن می‌اندازند و معتقدند این نامه‌ها به دست امام دوازدهم شیعیان می‌رسد.

شیرینی سوهان قم نیز از مشهورترین شیرینی‌های ایرانی است. اما آیا این‌ها برای کشانیدن ۲۱ میلیون نفر در عرض هشت روز به استانی با مساحت ۱۱۵۰ کیلومتر مربع کافی است؟ و آیا این استان برای نگاه داشتن و پذیرایی کردن از ۲۱ میلیون نفر در عرض هشت روز امکانات دارد؟

اینها پرسش‌هایی هستند که آمار ارائه شده توسط استاندار روحانی قم را مورد شک قرار می‌دهند. سایت تابناک وابسته به محسن رضایی نیز این شک خود را علنی کرده و نوشته: «شاید ما وسواسی شده‌ایم که این آمار‌ها در کتمان نمی‌رود، شاید هم مسئولین اینقدر رقابت تنگاتنگی با همدیگر دارند که گاهی یادشان می‌رود دو دو تا را چهار تا دربیاورند».

نویسنده این گزارش سپس با ارائه آمار و ارقام نتیجه می‌گیرد که منظور استاندار قم احتمالا تعداد مسافران عبوری از این استان بوده و می‌نویسد: «به راستی چه کسی باور می‌کند که روزانه بیش از دو و نیم میلیون نفر (حاصل تقسیم کردن ۲۱ میلیون نفر بر هشت روز) از محورهای مواصلاتی یک استان عبور کنند، بماند که نمی‌دانیم بالاخره این جمعیت در کجا ساکن شده‌اند تا زیرساخت‌های موجود با مشکل روبه‌رو نشوند؟».

االبته این اولین بار نیست که استاندار قم چنین آماری ارائه می‌دهد. سال گذشته در همین روزها نیز وی اعلام کرد آمار مسافران نوروزی استان قم تا روز ۱۲ فروردین، ۱۴ میلیون نفر بوده است.

محمد حسین موسی‌پور البته درگزارش پارسالش بلافاصله تاکید کرد که قم مسیر عبور ۱۸ استان کشور است و به همین دلیل عبور از آن بسیار زیاد است. وی همچنین گفت متوسط ميزان اقامت مسافران در این استان سه تا هفت ساعت است و مسئولان در تلاش هستند تا با افزايش امكانات موجود، اين ميزان را افزايش دهند.
آرامگاه دختر امام هفتم شیعیان در قمآرامگاه دختر امام هفتم شیعیان در قم

مجهز نیستید در خانه بمانید!

احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران تنها زمانی که درباره سرکوب "فتنه‌گران" یا مبارزه با "اراذل و اوباش" و یا برخورد با "هنجارشکنان و بدحجابان" سخن می‌گوید بر سر زبانها نمی‌افتد.

وی این بار درباره سفرهای روز سیزده‌به‌در نیز اظهار نظر کرده و البته بدون استفاده از واژه "سیزده به در" گفته: «در روز ۱۳ فروردین در برخی مناطق کشور بارش داریم و از مردم خواهش می‌کنیم که لوازم کافی و تجهیزات به همراه داشته باشند و اگر این تجهیزات را ندارند روز سیزده فروردین را در خانه بمانند».

روز سیزده به در آخرین روز تعطیلات نوروزی است و از آنجا که در باور ایرانیان این روز را باید بیرون از خانه گذراند، ترافیک جاده‌ها در این روز در بالاترین حد تعطیلات نوروزی است.

سردار رادان اما بدون توجه به باور ایرانیان از آنها خواسته تا بازگشت سفر خود را "مدیریت" کرده و آن را به آخرین روز تعطیلات که همان سیزده به در است موکول نکنند.

وی گفته: «جاده‌های مسافرخیز به گونه‌ای است که اگرهمه بخواهند بازگشت از سفر را به روزهای پایانی واگذار کنند با ترافیک چند ۱۰ کیلومتری مواجه می‌شویم که این ترافیک خستگی را به همراه داشته و ممکن است به افزایش تصادفات و تلفات منجر شود. به همین دلیل از مردم می‌خواهیم بازگشت از سفر را توزیع کرده و به روز آخر نگذارند».

بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی تا پایان روز ۱۳ فروردین سال ۱۳۹۰، تعداد کشته شدگان تصدفات جاده‌ای ۱۲۰۴ نفر بوده است.

بر اساس آمار رسمی، سالانه ۲۰ هزار نفر در جاده‌های ایران جان خود را از دست می‌دهند.

سیزده به در در سال‌های پیش ازانقلاب مناسبتی برای شادمانی و تفریح و دست‌افشانی بود. حکومت پس از انقلاب اما پیوسته خواهان آن بوده که چنین اقدامات به زعم آنها "غیرشرعی" به کنج خانه‌ها محدود بماند و به مکان‌های عمومی کشیده نشود .

سردار رادان در اظهارات تازه خود بر این نکته هم تآکید می‌کند که "پليس با تمام امکانات انتظامی و امنيتی در تمامی تفرجگاه‌ها و پارک‌های جنگلی کشور، آماده خدمات‌رسانی به گردشگران در سيزده فروردين ۹۱ است". با نگاه به نوع نگرش مقامات مسئول به رسومی چون سیزده به در و چهارشنبه سوری، میتوان از این سخنان اینگونه نتیجه گرفت که تفریح و تفرج مردم نباید از معیارها و چارچوب‌های رسمی و "شرعی" مورد قبول حکومت خارج شود.

نخست وزیر قطر: قطر مخالف حمله نظامی به ایران است


نخست وزیر قطر: قطر مخالف حمله نظامی به ایران است

نخست وزیر قطر، شيخ حامد بن جاسم آل ثانی
نخست وزیر قطر، شيخ حامد بن جاسم آل ثانی
REUTERS/Stringer

شيخ حامد بن جاسم آل ثانی- نخست وزير قطر، در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره گفته است که با هرگونه حمله نظامی علیه ایران مخالف است.

نخست وزیر قطر در گفتگو با شبکه الجزیره که بخشی از آن پخش شد، تأکید می کند که ایرانی ها و آمریکائی ها می دانند که قطر مخالف هرگونه حمله نظامی به ایران است.
شيخ حامد بن جاسم آل ثانی، در عین حال متذکر شده است که کشورش اجازه استفاده از خاک این کشور را برای حمله به ایران نمی دهد.
نخست وزیر قطر که همزمان در مقام وزیر امور خارجه این کشور نیز فعالیت دارد در توضیح بیشتر گفت: این بسیار واضح و روشن است، ما هیچ گونه اقدام تجاوزکارانه علیه ایران را که از خاک قطر نمی پذیریم.
به رغم تنش های شدید میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس، قطر روابط نزدیکی با ایران دارد و در مراحل مختلف، بویژه در خصوص تنش های میان تهران و ریاض سعی کرده تا نقش میانجی را ایفا نماید.
طی ماههای اخیر گمانه زنی ها بر سر حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات هسته ای ایران مطرح شده است.
به رغم تأکید ایران بر صلح آمیز بوده فعالیت های هسته ای این کشور، ایالات متحده آمریکا و برخی از کشورهای غربی، ایران را متهم می کنند که بدنبال ساخت بمب اتمی است.
قطر از جمله مهمترین هم پیمانان آمریکا در منطقه است. این کشور بعد از کویت، بیشترین پایگاه ها را در اختیار نیروهای ارتش آمریکا قرار داده است.

آذربایجان تحویل پایگاه هوایی در مرز ایران به اسرائیل را تکذیب کرد



آذربایجان تحویل پایگاه هوایی در مرز ایران به اسرائیل را تکذیب کرد

شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل، در کنار همتای آذربایجانی خود در سال ۲۰۰۹
دولت آذربایجان با تکذیب گزارش مجله «فارن پالسی» درباره تحویل یک پایگاه هوایی این کشور در مرز ایران به دولت اسرائیل اعلام کرد که خاک آذربایجان به هیچ وجه سکوی حمله به ایران نخواهد بود.

مجله «فارن پالسی» روز چهارشنبه در گزارشی به قلم مارک پری با استناد به گفته چند مقام آمریکایی که نامی از آنها برده نشده از تصمیم آذربایجان برای قرار دادن یک پایگاه هوایی در اختیار اسرائیل خبر داده بود.

مارک پری در مقاله خود با استناد به گفته‌های چند مقام بلندپایه آمریکایی نوشته است که دولت باراک اوباما بر این باور است که جنبه «پنهانی» روابط استراتژیک و امنیتی آذربایجان و اسرائیل در حال بالا بردن ریسک حمله نظامی اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای ایران است.

چهار دیپلمات بلندپایه و یک مقام امنیتی آمریکا در گفت‌وگو با این نشریه ادعا کرده‌اند که آذربایجان به اسرائیل اطمینان داده است امکان دسترسی اسرائیل به یک پایگاه هوایی این کشور در مرز شمالی ایران را فراهم کند.

این نشریه هدف از این اقدام را ذکر نکرده است.

در همین زمینه یک مقام دولتی آمریکا ماه گذشته میلادی، فوریه، به این نشریه گفته بود که اسرائیلی‌ها یک پایگاه هوایی آذربایجان را خریده‌اند.

منابع رسمی در ادامه گفته‌اند که روابط رو به گسترش اسرائیل و آذربایجان نگرانی‌های آمریکا از تهدید دولت اسرائیل به اقدام نظامی علیه ایران را افزایش داده است.

این همکاری‌ها، به گفته مقامات آمریکایی، باعث نگرانی دولت ترکیه برای منافع اقتصادی خود در صورت حمله به ایران نیز شده است و مقامات ترکیه در دیدار با مقامات دو دولت آمریکا و آذربایجان این موضوع را گوشزد کرده‌اند.

با این همه اواخر سال گذشته، صفر ابی‌یف، وزیر دفاع آذربایجان، در سفر دوروزه خود به تهران، در دیدار با احمد وحیدی، همتای ایرانی خود، اعلام کرد که هیچ کشوری نمی‌تواند از خاک جمهوری آذربایجان علیه ایران استفاده کند و هیچ کشوری نیز قادر نیست که آذربایجان را در برابر «کشور دوست و همسایه» خود قرار دهد.

در واکنش به مقاله «فارن پالسی» علی حسن‌اف، رئیس بخش اجتماعی- سیاسی نهاد ریاست جمهوری آذربایجان، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که «خاک جمهوری آذربایجان هیچ زمان علیه ایران و کشورهای همسایه مورد استفاده قرار نگرفته، نمی‌گیرد و نخواهد گرفت».

به گفته وی، این گونه گزارش‌ها با هدف بر هم زدن روابط ایران و آذربایجان منتشر می‌شود و با توجه به بحران موجود بر سر برنامه هسته‌ای ایران، «برخی محافل» سعی در سوء‌استفاده از این موضوع را دارند.

وزارت دفاع آذربایجان نیز با انتشار اعلامیه‌ای، با رد تحویل پایگاه هوایی به اسرائیل، اعلام داشته است که گزارش منتشر شده «بی‌اساس و مسخره» است.

جمهوری آذربایجان اخیرا قراردادی برای خرید هواپیماهای بدون سرنشین و سامانه‌های دفاع ضد هوایی با اسرائیل امضا کرد که ارزش آن یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار گزارش شد، موضوعی که باعث احضار سفیر آذربایجان در تهران به وزارت خارجه ایران شد.

آذربایجان می‌گوید که برای بازپس گرفتن قره‌باغ کوهستانی و هفت منطقه اطراف آن که «توسط نیروهای ارمنستان اشغال شده است» باید ارتش خود را تقویت کند و برای این کار مجبور است سلاح و تجهیزات بخرد و تمام سلاح‌ و تجهیزاتی که خریداری می‌شود، در اختیار ارتش آذربایجان است و در هیچ صورت علیه ایران استفاده نخواهد شد.

در همین حال اخیرا روابط ایران و آذربایجان دچار تنش‌های روزافزون شده است.

بهمن‌ماه سال گذشته، وزارت خارجه ایران بیانیه‌ای منتشر کرد با این محتوی که برخی از «تروریست‌های مرتبط با ترور دانشمندان هسته‌ای ایران» در جمهوری‌ آذربایجان «تردد» داشته و این افراد از «برخی تسهیلات» برای «همکاری» با «شبکه‌های جاسوسی اسرائیل» و «سفر به اسرائیل» برخوردار هستند.

آذربایجان این ادعا را «افترا» نامید.

از سوی دیگر آذربایجان نیز طی دو ماه گذشته ۲۴ نفر را به اتهام همکاری و جاسوسی برای سپاه پاسداران ایران بازداشت کرده است. 

تاکید پنج قدرت‌ اقتصادی استعمارگر بر گفت‌وگو به عنوان «تنها راه حل» بحران ایران


تاکید پنج قدرت‌ اقتصادی استعمارگر بر گفت‌وگو به عنوان «تنها راه حل» بحران ایران


سران پنج کشور عضو گروه بریکس در اجلاس دهلی نو
پنج قدرت اقتصادی نوظهور موسوم به گروه بریکس روز پنج‌شنبه در پایان اجلاس یک‌روزه خود در بیانیه‌ای مشترک با تاکید بر «گفت‌وگو» به عنوان تنها راه حل بحران در ایران و سوریه نسبت به هر گونه اقدام نظامی علیه این دو کشور هشدار دادند.

گروه موسوم به بریکس متشکل از پنج کشور روسیه، چین، برزیل، هند و آفریقای جنوبی ساعاتی پیشتر در پیش‌نویس قطعنامه پایانی خود نیز بر راه حل دیپلماتیک برای رفع بحران اتمی جمهوری اسلامی تاکید کرده بود.

گروه بریکس همچنین از طرح صلح سوریه که کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب، پیشنهاد کرده است اعلام حمایت کرد.

این پنج قدرت اقتصادی نوظهور در چهارمین اجلاس سران خود که روز پنج‌شنبه به کارش پایان داد همچنین حق جمهوری اسلامی ایران را برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی به رسمیت شناخته و بر آن تاکید کردند.

مانموهان سینگ، نخست وزیر هند و میزبان این اجلاس که در دهلی نو برگزار شد، در بیانیه پایانی این اجلاس گفت: «توافق کردیم که راه حل پایدار برای بحران ایران و سوریه تنها از راه دیالوگ و گفت‌وگو دست‌یافتنی است.»

کشورهای عضو گروه بریکس، جز روسیه، همگی از بزرگ‌ترین مشتریان نفت خام ایران هستند و به همین دلیل با تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده علیه ایران همواره مخالفت کرده یا در برابر عملی کردن آنها مقاومت کرده‌اند.

این پنج قدرت اقتصادی همچنین علیه هر گونه اقدام نظامی غرب یا اسرائیل برای پایان دادن به بحران در سوریه و ایران و «عواقب فاجعه‌بار» این حمله هشدار دادند.

از نزدیک به سه ماه پیش شایعه احتمال حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران با هدف درهم کوبیدن آنها و به تعویق انداختن دستیابی تهران به بمب اتمی مطرح شده است، شایعه‌ای که مقامات اسرائیل خود به آن دامن زده‌اند.

ایالات متحده و متحدانش، به‌ویژه اسرائیل، سوء‌ظن دارند که جمهوری اسلامی به دنبال ساخت تسلیحات اتمی است، اتهامی که همواره از سوی مقامات در تهران رد و تکذیب شده است.

اما بخش اعظم بیانیه پایانی اجلاس بریکس در پایتخت هند به مسائل مالی و اقتصادی جهانی اختصاص داشت و کشورهای عضو گروه از طرح خود برای تاسیس اولین نهاد مشترک خود یعنی یک بانک توسعه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این «بانک بریکس» که هنوز در مراحل اولیه طراحی و برنامه‌ریزی است قرار است این پنج قدرت نوظهور اقتصادی را به یکدیگر نزدیک‌تر کرده و در آینده رقیب بانک جهانی یا بانک توسعه آسیا باشد. 

افزایش ۳۰ درصدی پرونده‌های قاچاق هسته‌ای،‌ بیشتر با واسطه‌های ایرانی



افزایش ۳۰ درصدی پرونده‌های قاچاق هسته‌ای،‌ بیشتر با واسطه‌های ایرانی

دادگاه فدرال منطقه جنوب نیویورک در منتهن
به گفته مقامات دولت ایالات متحده، پرونده‌های مربوط به قاچاق هسته‌ای در سال جاری نسبت به سه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته و بر اساس تحقیقات مربوطه جمهوری اسلامی هم‌چنان به دنبال اقلام دارای کاربرد دوگانه است.

آن دسته از مواد خام، قطعات و تجهیزاتی که علاوه بر کاربرد معمول و صلح‌آمیز خود می‌توانند در فعالیت‌های اتمی نیز استفاده شوند «دارای کاربرد دوگانه» به حساب می‌آیند و بر اساس تحریم‌های آمریکا علیه تهران صادرات آنها به ایران جرم تلقی می‌شود.

برخی از این اقلام و مواد دارای کاربرد دوگانه همچون پمپ‌‌های خلاء و مواد فیبر کربن به‌ویژه در صنایع اتمی و غنی‌سازی اورانیوم کاربرد دارند، اقدامی که جمهوری اسلامی به‌رغم تحریم‌های فراوان هم‌چنان بر آن اصرار می‌ورزد.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از «مقامات آمریکایی»، تعداد پرونده‌های مربوط به قاچاق هسته‌ای و اقلام دارای کاربرد دوگانه نسبت به سه سال پیش افزایش ۳۰ درصدی داشته و پیش از هر کس واسطه‌های ایرانی و چینی در این پرونده‌ها دخیل‌اند.

رویترز به نقل از منابع خود در دولت آمریکا می‌گوید که تهران «هم‌چنان به دنبال به دست‌آوردن اقلام دارای کاربرد دوگانه است».

این خبرگزاری همچنین بر اساس بازبینی «پرونده‌های عمده صادرات» در هشت سال گذشته که وزارت دادگستری آمریکا بر آنها تمرکز کرده و کیفرخواست صادر کرده است می‌گوید که «در تقریبا یک سوم» این پرونده‌ها مسئله قاچاق به ایران مطرح بوده است.

از ۲۶۰ پرونده عمده‌ای که از سال ۲۰۰۳ در وزارت دادگستری آمریکا مطرح شده، ۸۳ پرونده به ایران و پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی مربوط بوده است.

این در حالی است که تهران همواره با رد اتهام غرب تاکید کرده است که برای فعالیت صلح‌آمیز تولید برق به فعالیت اتمی خود ادامه می‌دهد و ساخت تسلیحات اتمی مورد نظرش نیست.

خبرگزاری رویترز همچنین به نقل از یک «مقام امنیتی» می‌گوید که دولت‌های اروپایی در حال حاضر «صدها» پرونده را در دست بررسی دارند که حاکی از فعالیت واسطه‌ها برای خرید تکنولوژی‌هایی برای ایران است که می‌توانند کاربرد اتمی نیز داشته باشند.

برای دستگیری واسطه‌ها، ماموران آمریکایی معمولا در شرکت‌هایی صوری خود را به جای خریدار یا فروشنده تسلیحات و اقلام دارای کاربرد دوگانه جا می‌زنند.

در دو سال گذشته، تعداد ایرانی‌ها یا ایرانی - آمریکایی‌هایی که به دلیل صادرات اقلام مشکوک به ایران، در ایالات متحده به دادگاه رفته و بعضا به زندان افتاده‌اند افزایش چشمگیری داشته است. 

ایران به پرداخت خسارت به قربانیان حملات ۱۹۸۳ بیروت محکوم شد



ایران به پرداخت خسارت به قربانیان حملات ۱۹۸۳ بیروت محکوم شد

دادگاهی در آمریکا روز چهارشنبه جمهوری اسلامی ایران را به پرداخت نزدیک به ۴۵ میلیون دلار غرامت به بازماندگان آمریکایی حملات انتحاری بیروت در سال ۱۹۸۳، و خانواده قربانیان این حادثه محکوم کرد.

قاضی فدرال، رویس لمبرت، این حکم را پس از بررسی دادخواست جفری پل اوبراین و دانیل نیل گافنی، دو تفنگدار دریایی آمریکایی، صادر کرد که در حادثه بیروت زخمی شده بودند، دادخواستی که در آن ایران به مشارکت در این حمله انتحاری متهم شده است.

در این حملات انتحاری که ۲۳ اکتبر ۱۹۸۳، اول آبان‌ماه ۱۳۶۲، در خلال جنگ‌های داخلی لبنان رخ داد، برخورد جداگانه دو خودروی بمب‌گذاری شده به محل اقامت تفنگداران دریایی آمریکا و سربازان فراسوی عضو نیروهای چندملیتی در بیروت ۲۹۹ کشته بر جای گذاشت که در میان آنها ۲۴۱ آمریکایی و ۵۸ نظامی فرانسوی بودند.

گرچه در آن زمان سازمان جهاد اسلامی مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت، برخی از گمانه‌زنی‌ها بر نقش ایران در این حمله تأکید می‌کرد.

اکنون نزدیک به ۳۰ سال پس از این حادثه شکایت و پیگیری دو تن از مصدومان آمریکایی این حملات منجر به صدور این حکم شده، و بر اساس رأی این قاضی آمریکایی هر یک از این دو نفر ۶.۷ میلیون دلار دریافت خواهند کرد.

این دادگاه همچنین مبالغی را هم به عنوان خسارت قابل پرداخت به خانواده‌های قربانیان آمریکایی این حملات تعیین کرده است.

صدور این حکم در حالی است که به نوشته روزنامه واشینگتن پست، احتمالا تلاش برای دریافت چنین مبلغی با دشواری‌هایی همراه خواهد بود.

این در حالی است که خبرگزاری آسوشتیدپرس به نقل از وکیل این دو شاکی آمریکایی نوشته است که به اعتقاد او چنین مبلغی از محل دارایی‌های بلوکه شده ایران در آمریکا قابل تخصیص است.

ایران از جمله به دلیل حمایت از گروه‌های اسلام‌گرا و شبه‌نظامی فلسطینی و لبنانی، از سوی غرب متهم به پشتیبانی از تروریسم است، اما خود همواره با رد اتهام پشتیبانی از تروریسم، حمایت خود از این گروه‌های اسلام‌گرا را حمایتی معنوی توصیف کرده است.

تحریم‌های تازه آمریکا علیه افراد و شرکت‌های ایرانی


تحریم‌های تازه آمریکا علیه افراد و شرکت‌های ایرانی

یک روز پس از تحریم سه عضو نیروی قدس سپاه و دو شرکت ایرانی، وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه دامنه تحریم‌های خود را گسترش داده و دو نهاد مرتبط با سپاه پاسداران، دو شرکت متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی و همچنین دو مقام این شرکت را مورد تحریم قرار داد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای گفته است: تحریم‌های روز چهارشنبه عمق دخالت سپاه پاسداران و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی را در اقدامات غیر قانونی و فریبکارانه هر چه بیشتر افشا کرد.

در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا آمده است که شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)، «متعلق» به قرار‌گاه خاتم الانبیا، شرکت فناوری آبهای عمیق «پی جی اس» وابسته به صدرا، دو شرکت متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی: آژانس کشتیرانی مالشیپ و شرکت مدالیتی در مالت، به همراه سید علاءالدین سادات رسول و علی عزتی از مقام‌های شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

آدام سزوبین، مدیر دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، در این زمینه گفته است: «با قرار دادن این افراد و شرکت‌ها در فهرست تحریم‌ها، خزانه داری (آمریکا) این پیام روشن را ارسال می‌کند که تلاش‌های ایران برای دور زدن تحریم‌های بین المللی از نظر دور نمانده‌ است.»

وی اضافه کرده است: ما به هدف قرار دادن حکومت جمهوری اسلامی و به ویژه سپاه پاسداران که در حال گسترش نفوذ خود در اقتصاد ایران است، ادامه خواهیم داد.

طبق این تحریم‌ها کلیه دارایی‌های این افراد و شرکت‌ها در قلمرو آمریکا مسدود می‌شود و هرگونه همکاری شرکت‌های خارجی با این افراد و شرکت‌ها باعث خواهد شد تا این شرکت‌های خارجی از ارتباط با بازار تجاری و مالی آمریکا محروم بشوند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد طی سال‌های اخیر چهار قطعنامه تحریمی علیه جمهوری اسلامی تصویب کرده است که در آن خواستار توقف فعالیت‌های غنی سازی اورانیوم توسط ایران شده است. ایران تاکنون از اجرای این قطعنامه‌ها سر پیچی کرده و می‌گوید غنی سازی اورانیوم را حق خود می‌داند.

آمریکا و اتحادیه اروپا نیز علاوه بر تحریم‌های شورای امنیت خود تحریم‌های یکجانبه‌ای را علیه ایران اعمال کرده‌اند.

در همین زمینه، وزرات خزانه داری آمریکا روز گذشته شرکت هوایی باربری «هواپیمایی یاس ایر» در تهران، شرکت کشتیرانی بهینه، اسماعیل غنی، سید علی اکبر طباطبایی و حسین (عظیم) آقاجانی، از اعضای نیروی قدس سپاه، به همراه علی جگا، شهروند نیجریه را به اتهام نقش داشتن در ارسال سلاح از ایران به خاورمیانه و افریقا مورد تحریم قرار داد. 

چهارشنبه، فروردین ۰۹، ۱۳۹۱

تاثیر منفی تحریم‌ها علیه ایران بر بازار ترکیه


اقتصاد جهان

تاثیر منفی تحریم‌ها علیه ایران بر بازار ترکیه

وال استریت ژورنال در گزارشی به تاثیر تحریم‌ها در مناسبات تجاری میان ایران و ترکیه پرداخته و از زبان تجار و آژانس‌های مسافرتی ترکیه نوشته که چگونه تحریم‌‌ها به آن‌ها خسارت‌های چشمگیر زده است.
یاسر کاپیولداش از جمله تاجرهایی است که به طور مرتب با ایران معامله می‌کند. او امیدوار بود سفارشاتش از ایران به میزان ده‌ها هزار دلار، خسارات وارد شده از کاهش رونق بازار اروپا و خاورمیانه را جبران کند. با آخرین موج تحریم‌ها بازار لباس‌های ‌‌آقای کاپیولداش هم کساد شد. اکنون لباس‌های او در انبار خاک می‌خورد. خریدارانی که سفارش داده‌اند، قادر به پرداخت نیستند و سفارش خود را پس گرفته‌اند.

او می‌گوید: «ما فکر می‌کردیم بعد از این که انقلاب در مصر و لیبی و تونس تجارت با این کشورها را به کلی تعطیل کرد، ایران راه نجات خواهد بود. ما هزاران مانتو بلند برای خانم‌های ایرانی دوخته‌ایم که جای دیگری نمی‌توانیم بفروشیم.»

دفتر یاسر کاپیولداش در محله‌ای در استانبول است که در آن بیش از ۴۰۰۰ نفر درمساحتی به بزرگی یک مایل مربع در تولید و تجارت پوشاک فعالیت می‌کنند. همه این افراد به علاوه نسل جوان ایران که مشتاقانه پوشاک و مد را از ترکیه می‌خرند، از تحریم‌ها ضرر کرده‌اند.

۲۵ درصد کاهش صادرات ترکیه به ایران

تحریم‌ها و افزایش تورم در ایران دو عاملی هستند که نه فقط برای ایرانیان، که برای ترک‌ها هم زیان‌های فراوان به همراه داشته است. تحریم‌ها به اقتصاد ایران لطمه‌ای سنگین زده و همزمان تاثیر آن بر اقتصاد ترکیه، کشوری که عضو پیمان آتلانتیک شمالی است، قابل لمس است.

در سال‌های گذشته تجارت از مهم‌ترین عوامل گرمی مناسبات دو کشور بود. صادرات ترکیه در سال گذشته میلادی به ۵ /۳ میلیارد دلار رسید. این حجم صادرات ظرف یک ماه یعنی از دسامبر ۲۰۱۱ تا ژانویه گذشته ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد. علت آن شروع دور جدید تحریم‌ها و سقوط ۵۵ درصدی نرخ ریال در برابر دلار بود.

اکنون همه بانک‌های ترکیه به استثنای یکی مبادلات پولی خود را با مشتریان ایرانی قطع کرده‌اند. هم‌چنین افزایش بهای مسافرت، بسیاری از گردشگران ایرانی را که مرتب به ترکیه سفر می‌کردند، از گذراندن تعطیلات در ترکیه منصرف کرده است. عاملی که در کاهش رونق توریسم در ترکیه اهمیت دارد.

ترکیه از تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اروپا علیه ایران حمایت نمی‌کند و تنها تابع تحریم‌های تصویب شده از سوی سازمان ملل متحد است.

صادرات ترکیه در یک دهه گذشته به ایران ۱۲ برابر شد. آرزو سلالیفر، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه آنکارا می‌گوید: «مناسبات تجاری ترکیه و ایران در سال‌های گذشته بسرعت اوج گرفت و حالا ناگهان تحت تاثیر عوامل سیاسی کاهش یافته است. کاهش تجارت یکی از عوامل جدایی دو کشور در رودرویی با مسایل خاورمیانه است. ترکیه و ایران تلاش می‌کنند تنها حداقلی از مناسبات را میان خود حفظ کنند.»

کاهش ارزش ریال، عامل افزایش بهای اجناس ترکی

کاهش ارزش ریال ایران باعث شده اجناس ساخت ترکیه برای ایرانی‌ها بسیار گران‌تر شوند و این خود مانع بزرگی بر سر صادرات ترکیه به ایران است. از این گذشته سرباز زدن بیشتر بانک‌های ترکیه از مبادلات پولی با ایران باعث شده که مشتریان ایرانی مجبور شوند با پول نقد بپردازند. هم‌چنین امیدواری تجار ترک به این که رسیدن سال نو تقاضا در بازار ایران را دوباره افزایش دهد، به نومیدی گرایید.

آژانس‌های مسافرتی از کاهش ۸۰ درصدی گردشگران ایرانی نسبت به سال قبل خبر داده‌اند. گردشگرانی هم که هنوز قادرند به ترکیه سفر ‌کنند بسیار کم‌تر از گذشته خرید می‌کنند.

اسدالله رنجبر، مدیر تهران توردر لاللی، یکی از مناطق توریستی مورد علاقه ایرانی‌ها می‌گوید: «امسال انتظار دو میلیون گردشگر ایرانی را برای سال نو داشتیم». او می‌افزاید: «من ۳۰ سال است در این جا کار می‌کنم و هرگز چنین وضعی ندیده بودم. این فقط کار سیاست است.»

صالحی رجاله وزیردولت کودتا: گفت‌وگوهای اتمی ۲۵ فروردین آغاز می‌شود



ایران


وزیر خارجه ایران ۲۵ فرودین‌ماه را زمان آغاز دور آتی گفت‌‌و‌گوها با گروه ۵+۱ اعلام کرد. مکان این گفت‌‌وگوها هنوز روشن نشده است. نخست‌وزیر ترکیه که برای میزبانی این مذاکرات ابراز تمایل کرده است، وارد تهران شد.
وزیرخارجه ایران بامداد چهارشنبه (۲۸ مارس/ ۹ فروردین) در حاشیه مراسم استقبال از نخست وزیر ترکیه، زمان آغاز گفت‌وگوهای آتی ایران و گروه ۵+۱ بر سر برنامه اتمی ایران را از ۲۵ فروردین (۱۳ آوریل) اعلام کرد.

علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگو با "ایرنا"، خبرگزاری جمهوری اسلامی، در فرودگاه مهرآباد افزود که محل برگزاری این گفت‌وگوها در چند روز آینده مشخص می‌شود. وی همزمان تصریح کرد: «استانبول از قبل آمادگی خود را برای میزبانی این گفت‌و‌گوها اعلام کرده است و همچنان یکی از گزینه‌های احتمالی میزبانی این گفت‌و‌گوهاست.»

وزیر خارجه ایران ضمن آنکه استانبول را گزینه مطلوب شخصی خود خواند افزود: «خانم کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص تصمیم‌گیری برای تعیین محل گفت‌و‌گوهای آتی ایران و گروه ۱+۵ ، تماس‌هایی با دوستان ترک ما داشته است و آقای جلیلی و همکاران ایشان نیز مشغول انجام بررسی‌هایی هستند و امیدواریم محل گفت‌وگوها در چند روز آینده مشخص شود.»

نخست‌وزیر ترکیه بامداد چهارشنبه وارد تهران شدنخست‌وزیر ترکیه بامداد چهارشنبه وارد تهران شد
یک دیپلمات مستقر در بروکسل در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تأیید کرد که تاریخ احتمالی آغاز گفت‌وگوهای آتی نمایندگان گروه ۵+۱ با ایران بر سر برنامه اتمی این کشور ۱۳ آوریل است. این دیپلمات غربی در مورد مکان برگزاری این گفت‌‌وگوها اظهارنظری نکرد.

تلاش ترکیه بر بازگرداندن نمایندگان دو طرف بر سر میز مذاکره

یکی از محورهای اصلی سفر رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، که بامداد چهارشنبه در صدر یک هيات بلندپايه‌ وارد تهران شد، برنامه هسته‌ای ايران است.
نخست‌وزیر ترکیه پیش ازسفر به تهران در حاشیه نشست امنيت هسته‌ای در سئول، پايتخت کره جنوبی، با رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرد.

باراک اوباما در این دیدار تأکید کرد که اگرچه هنوز برای حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران از طریق دیپلماسی فرصت باقی است، اما چنین فرصتی رو به پایان است. به گفته‌ی آقای اوباما «پنجره‌ای از زمان برای حل دیپلماتیک این موضوع وجود دارد، اما این پنجره در حال بسته شدن است.»

ترکیه که برای میزبانی دور آتی گفت‌گوهای گروه ۵+۱ و ایران ابراز تمایل کرده، در تلاش است چهارده ماه پس از شکست آخرین دور گفت‌وگوها ، نمایندگان دو طرف را بر سر میز مذاکره گردآورد.

درخواست گروه ۵+۱ از ایران برای شرکت در گفت‌وگوی جدی

آخرین دور گفت‌‌وگوهای نمایندگان ۵ کشور دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد بعلاوه آلمان با نماینده ایران، ژانویه ۲۰۱۱ میلادی در استانبول بی‌نتیجه ماند.
از این تاریخ به بعد تنش بر سر برنامه اتمی ایران شدت گرفت و ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا برای متقاعد کردن ایران به شفا‌ف‌سازی برنامه اتمی خود تحریم‌های سخت‌ترین علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب کردند.

گروه ۵+۱ در آغاز ماه مارس از ایران خواست بدون پیش‌‌شرط وارد روند ‌‌پایدار گفت‌وگویی ‌‌جدی شود که هدف آن رسیدن به نتیجه‌ای روشن باشد.

مکارشیرازی ازمراجع مفت خوارتقلید : هدف احمدی‌نژاد از بزرگداشت فردوسی مبارزه با روحانیت است





ناصر مکارم شیرازی، از مراجع مفت خوردتقلید قم، هدف محمود احمدی‌نژاد از معرفی فردوسی به عنوان «نجات دهنده مکتب پیامبر» را «مبارزه با روحانیت» دانست.
احمدی‌نژاد (پنجم فروردین/ ۲۵ مارس) در جمع ایرانیان مقیم تاجیکستان، شاهنامه فردوسی را «توحید نامه» خوانده و گفته بود فردوسی «مکتب پیامبر اسلام را نجات داده است.»
وی همچنین کوروش، پادشاه هخامنشی را «جوان ایرانی عدالت‌طلب و آزادی‌خواه» معرفی کرده بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله مکارم شیرازی در ابتدای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم در واکنش به اظهارات احمدی‌نژاد گفت: «یعنی شیخ طوسی، سید مرتضی، سید رضی، شهید اول و شهید ثانی و...، که سال‌ها زندان را تحمل کرده و خونشان نیز در این راه ریخته شده است،‌ اسلام را نجات نداده‌اند و فردوسی آن را نجات داده است.»
این مرجع تقلید، هدف از طرح چنین اظهاراتی را «مبارزه» با روحانیت و «کم رنگ کردن نقش آن» اعلام کرده است.
به گفته وی هدف دیگر این نوع اظهارات «قرار دادن مکتب ایرانی در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران است تا ما را از سایر کشورهای اسلامی جدا سازند.»
مکارم شیرازی در عین حال از اینکه برخی از اساتید حوزه علمیه قم هم کلاس‌های درس را تا پایان ۱۳ فروردین ۱۳۹۱ تعطیل کرده‌اند،، ‌اظهار تاسف کرده و گفته بر اساس یک بخشنامه، حوزه‌های علمیه تنها تا چهارم فروردین ماه تعطیل هستند.
اظهارات ملی‌گرایانه احمدی‌نژاد و نزدیکانش از جمله اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر وی در سال‌های اخیر با خشم گروهی از روحانیون مواجه شده است.
آنها معتقدند هدف رئیس دولت دهم و نزدیکانش کنار زدن روحانیون از قدرت و زیر سئوال بردن اقدامات آنهاست.
رحیم‌مشایی که از وی به عنوان حامی ایران در مقابل مکتب اسلام نام برده می‌شود، یکی از موارد مورد اختلاف میان احمدی‌نژاد و اصولگرایان است.
موضوعی سابقه‌دار
مشایی پیش از این گفته بود: «از مكتب اسلام دریافت‌های متنوعی وجود دارد، اما دریافت ما از حقیقت ایران و حقیقت اسلام، مكتب ایران است و ما باید از این به بعد مكتب ایران را به دنیا معرفی كنیم.»
گفته می‌شود که رحیم‌مشایی یکی از موارد مورد اختلاف میان احمدی‌نژاد و اصولگرایان استگفته می‌شود که رحیم‌مشایی یکی از موارد مورد اختلاف میان احمدی‌نژاد و اصولگرایان است

احمدی‌نژاد نیز در حمایت از اظهارات وی گفته بود: «امروز ایران یک جغرافیا، ملیت و قوم و قبیله نیست بلكه یک راه و مكتب است.»
رابطه احمدی‌نژاد و روحانیت مدت‌هاست به خاطر بی‌اعتنایی رئیس دولت به توصیه‌های آنها و طرح اظهارات ملی‌گرایانه تیره شده است.
این در حالی است که مخالفان دولت معتقدند طرح این نوع اظهارات از سوی رئیس دولت تنها کاربرد تاکتیکی دارد.
روابط مجلس و دولت نیز به خاطر بی‌توجهی احمدی‌نژاد به مصوبات مجلس و مقاومت در برابر دستور علی خامنه‌ای مبنی بر ادامه کار حیدر مصلحی به عنوان وزیر اطلاعات متشنج است.
با این حال نمایندگان تا کنون نتوانسته‌اند وی را استیضاح کنند.
۲۴ اسفند ماه سال ۱۳۹۰ احمدی‌نژاد برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی به عنوان رئیس جمهوری برای پاسخ به سئوالات نمایندگان در مجلس حضور یافت و نه تنها به سئوالات پاسخ نداد، بلکه به تحقیر نمایندگان سوال‌کننده پرداخت.
یکی از موارد مورد سئوال از وی، موضوع مکتب ایرانی و اظهارات احمدی‌نژاد در حمایت از آن بود. از نظر طراحان سوال، «ترویج مکتب ایران به جای مکتب اسلام» توسط رئیس دفتر احمدی‌نژاد در "ضدیت با مبانی انقلاب اسلامی و مخالفت قاطبه مراجع عظام تقلید و علمای بزرگ و دلسوزان نظام" است.
مجموعه مسائل یادشده سبب شده که به تازگی از سوی برخی شخصیت‌های سیاسی اظهاراتی مبنی بر امکان برکناری رئیس دولت دهم پیش از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش مطرح شود.
علی مطهری، نماینده مجلس و از مخالفان سرسخت احمدی‌نژاد روز گذشته (هشتم فروردین ماه) به رئیس دولت هشدار داد «مراقب باشد خودش، خودش را استیضاح نکند.»
وی افزوده بود: « شرایط جهانی ایجاب می‌کند فعلا با ایشان بسازیم والا استیضاح می‌کردیم.»

احمد زیدآبادی و مهدی محمودیان به مرخصی آمدند


احمد زیدآبادی و مهدی محمودیان به مرخصی آمدند





سحام نیوز: احمد زیدآبادی و مهدی محمودیان روزنامه نگاران دربند زندان رجایی شهر ساعتی پیش به مرخصی آمدند. مهدی محمودیان برای اولین بار پس از دو سال و نیم به مرخصی می آید و احمد زید آبادی نیز پیش از این در تابستان سال گذشته به مرخصی چند روزه اعزام شده بود.
به گزارش کلمه، احمد زید آبادی رییس سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم وحدت) به مرخصی آمد.
زید آبادی روزنامه نگار و فعال دانشجویی که از ۲۳ خرداد ۸۸ در زندان به سر میبرد، از زمستان سال ۸۸ به همراه تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شود.
احمد زیدآبادی در دو سال و نیم اخیر تنها یک بار به مرخصی چند روزه اعزام شده بود.
وی توسط دادگاه انقلاب به شش سال زندان، پنج سال تبعید و محرومیت مادام العمر از هرگونه فعالیت سیاسی و شرکت در احزاب و هواداری و مصاحبه و سخنرانی و تحلیل حوادث، به صورت کتبی یا شفاهی محکوم کرد، که دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی را مورد تایید قرار داد.
احمد زیدآبادی، در سال ۱۳۹۰ توسط هیاتی متشکل از ۱۲ کار‌شناس بین المللی مستقل رسانه‌ای برنده جایزه آزادی مطبوعات جهانی سازمان یونسکو ۲۰۱۱ موسوم به «گیلرمو کانو» شد.
بر اساس این گزارش مهدی محمودیان روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز پس از دو سال و نیم برای اولین به مرخصی آمد.
مهدی محمودیان که در خصوص وقایع بازداشتگاه کهریزک اطلاع رسانی کرد، ۲۵ شهریور ماه در منزل شخصی اش بازداشت و به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. او در داخل زندان نیز نامه ای درباره وضعیت اسفناک زندان رجایی شهر کرج و تجاوزهای مکرر در این زندان خطاب به آقای خامنه ای نوشت.
مهدی محمودیان به علت شرایط نامساعد زندان بخشی از ریه خود را از دست داد. سرانجام چندی پیش با انتقال وی به بیمارستان موافقت شد.
طی دو سال گذشته بارها مادر محمودیان از طریق دادستانی پیگیر مرخصی استعلاجی برای فرزندش بود. پس از عمل نیز، خانواده این زندانی سیاسی در خواست داشتند که به محمودیان مرخصی استعلاجی داده شود تا او بتواند سلامت خود را باز یابد. اما مسئولان زندان به این درخواست پاسخی ندادند.

سناتور جمهوریخواه از تصویب طرح تشدید تحریم ها علیه ایران جلوگیری کرد



سناتور جمهوریخواه از تصویب طرح تشدید تحریم ها علیه ایران جلوگیری کرد

راند پال
راند پال، سناتور جمهوريخواه،سه شنبه، از تصويب طرح افزايش تحريم ها عليه ايران در سنای آمريکا جلوگيری کرد.

به گزارش رویترز، راند پال گفت بايد در مفاد این طرح اعلام شود که تصويب آن زمینه قانونی برای «جنگ با ايران يا سوريه» را به وجود نخواهد آورد.

پیشتر، هری رید، نماینده دموکرات و رییس مجلس سنای آمریکا روز سه شنبه گفت:« طرحی جدید برای افزایش تحریم ها علیه ایران آماده شده که به زودی در مجلس سنا مطرح خواهد شد. وی گفته هدف این طرح جدید، بانک های خارجی طرف قرارداد نفتی با ایران و شرکت های حمل و نقل نفت خواهند بود.»

هری رید، سناتور دموکرات از ایالت نوادا و رهبر اکثریت مجلس سنا همچنین گفته بود: «من به نماینده جمهوریخواهان در مجلس سنا هم این پیام را داده ام که به زودی به آن ها نیاز خواهیم داشت تا با اجماع، به سمت بررسی این طرح حرکت کنیم.»

برخی از سناتورهای جمهوریخواه نیز خواستار در نظر گرفتن تحریم علیه شرکت هایی شدند که تجارت با ایران را بیمه می کنند.

هری رید در مخالفت با اضافه کردن تبصره و متمم جدید به این طرح گفت این امر موجب تاخیر در تصویب آن می شود.

شورای امنیت سازمان ملل تاکنون طی چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را به حال تعلیق درآورده و صحت صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کند. ایران این قطعنامه ها را رد کرده و فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را گسترش داده است.

آمریکا به طور یکجانبه در چند ماه گذشته تحریم هایی را علیه ایران اعمال کرده که شرکت ها و یا شخصیت های حقیقی و حقوقی که با ایران در حوزه های نفت و انرژی همکاری داشته باشند را از بازار آمریکا قطع خواهد کرد. آمریکا همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده و معاملات نفتی ایران را با مشکل روبرو کرده است.

اتحادیه اروپا هم تحریم های یکجانبه ای را علیه ایران به اجرا گذاشته است. خدمات الکترونیکی میان بانک ها موسوم به سوییفت هم ارتباط ایران با این شبکه را قطع کرده است.

آقای رید گفته بود: «طرح های تحریمی که ما در دست بررسی داریم، برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی، حفظ امنیت اسرائیل و دفاع از منافع آمریکا، نقشی کلیدی دارد.»

غرب و اسرائیل ایران را متهم می کنند که قصد ساخت بمب اتمی را دارد ولی تهران همواره این اتهامات را رد کرده و برنامه اتمی خود را برای اهداف صلح آمیز می خواند.

سوریه و پرونده اتمی ایران موضوع مذاکرات اردوغان با جمهوری اسلامی است


سوریه و پرونده اتمی ایران موضوع مذاکرات اردوغان با جمهوری اسلامی است

IRNA

نوشتۀ بیژن برهمندی
این احتمال وجود دارد که نخست وزیر ترکیه از جانب واشینگتن حامل پیامی برای مقامات جمهوری اسلامی باشد. گرچه یک مقام مسئول ترک این احتمال را منتفی دانست

رجب طیب اردوغان- نخست وزیر ترکیه، که با یک هیأت بلند پایه صبح امروز وارد تهران شد و مورد استقبال علی اکبر صالحی- وزیر خارجه، قرار گرفت؛ در این سفر دو روزه (به روایت رویترز) با آیت الله خامنه ای- رهبر جمهوری اسلامی و نیز با محمود احمدی نژاد- رئیس جمهوری و علی لاریجانی- رئیس مجلس اسلامی، دیدار و گفتگو خواهد کرد.
روز یکشنبه اردوغان در سئول پایتخت کره جنوبی، با باراک اوباما ملاقات و مذاکره کرد و در نتیجه این احتمال وجود دارد که وی از جانب واشینگتن حامل پیامی برای مقامات جمهوری اسلامی باشد. گرچه یک مقام مسئول ترک این احتمال را منتفی دانست.
گرچه ترکیه درباره حق ایران نسبت به داشتن یک برنامه صلح آمیز اتمی نظر مساعدی دارد، اما این دو کشور درباره سوریه بشدت با یکدیگر مخالفند.
رویترز از قول یک مقام ترک می نویسد که این اختلاف تأثیری بر روابط دو کشور ندارد. با این حال همین خبرگزاری از قول یک مقام ایرانی نوشته است که موضع ترکیه علیه بشار اسد به روابط دو کشور آسیب رسانده است.
از آنجا که جلسه قبلی مذاکرات میان ایران و کشور های (١+٥) در استانبول برگزار شده است، گفته میشود که ترکیه با پیشنهاد برگزاری مجدد این نشست در آن کشور به تهران رفته است. علی اکبر صالحی روز١٣آوریل را بعنوان تاریخ برگزاری این اجلاس اعلام کرد. یک دیپلمات در بروکسل نیز این «تاریخ احتمالی» را مورد تأیید قرار داد.
باید یادآوری کرد که ترکیه در سال های اخیر روابط اقتصادی خود با ایران را گسترش داده و بطور رسمی مخالف تحریم های غرب علیه ایران است؛ این کشور تأکید دارد که پرونده هسته ای ایران باید از طریق مذاکره حل شود و نه از راه تحریم.
به همین دلیل ترکیه تنها تحریم های تعیین شده از سوی شورای امنیت را برسمیت می شناسد و تحریم های جانبی را تا بحال اجرا نکرده است؛ این کشور حدود سی در صد از نفت مورد نیازش را از ایران تأمین می کند. 

سه‌شنبه، فروردین ۰۸، ۱۳۹۱

دو سوم اسراییلی‌ها موافق حمله به ایران هستند


دو سوم اسراییلی‌ها موافق حمله به ایران هستند

طبق آخرین نظرسنجی‌های صورت گرفته در اسراییل بیش از شصت درصد مردم اسراییل ترجیح می‌دهند تل‌آویو به ایران حمله کند تا اینکه تهران به سلاح هسته ای دست پیدا کند.

نوشته:ارشاد علیجانی
این روزها بازار کمیپین‌ها و صفحات فیسبوک صلح‌طلبانه بین مردم ایران و اسراییل بسیار داغ شده است.
صفحاتی که در آن از سویی اسراییلی‌ها می‌گویند: «ایرانی‌ها ما شما را دوست داریم، نمی‌خواهیم شما را بمباران کنیم» و ازدیگر سوی ایرانیانی که در صفحات فیسبوک و کمپین خود:« می‌گویند اسراییلی‌ها ما عاشق شما هستیم.»
اما به نظر می‌رسد واقعیت حداقل در داخل اسراییل با آنچه در فضای مجازی دیده می‌شود همسان نیست.
طبق آخرین نظرسنجی‌ها حدود دو سوم مردم اسراییل ترجیح می‌دهند اسراییل به ایران حمله کند تا اینکه دولت ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.
نظرسنجی موسسه «پال» که به تازگی صورت گرفته، نشان داده است ۶۵ درصد از یهودیان ساکن اسراییل اعتقاد دارند هزینه‌ای که بمب اتمی ایران می‌تواند به اسرائیل تحمیل کند از هزینه یک جنگ بیشتر است و تنها ۲۶ درصد از یهودیان با این نظر مخالف هستند.
روزنامه «هاآرتص» چاپ اسراییل در مورد جزییات این نظرسنجی نوشته است:« در این نظرسنجی از ۵۰۵ یهودی اسرائیلی نظرسنجی شده که این افراد از ۵ گرایش مختلف: سکولار، سنتی، مذهبی، اولترا ارتدوکس و مهاجران روسی انتخاب شده بودند.
۶۰ درصد از افرادی که در نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقد هستند حمله نظامی اسرائیل می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند. در این نظرسنجی ۷۳ درصد از مردها و ۵۶ درصد از زن‌ها با حمله نظامی موافقت کرده‌اند.
نکته جالب و قابل توجه آنکه این نظرسنجی در حالی منتشر شده که طبق یک نظرسنجی دیگر که چند هفته پیش منتشر شده بود ۵۸ درصد از مردم اسرائیل با حمله اسراییل به ایران مخالفت کرده بودند.