جمعه، فروردین ۰۴، ۱۳۹۱

ادامۀ خرید نفت ایران از سوی هند و پیوستن افریقای جنوبی و کرواسی به تحریم آن


ادامۀ خرید نفت ایران از سوی هند و پیوستن افریقای جنوبی و کرواسی به تحریم آن

DR

نوشتۀ فواد روستائی
تحریم نفتی ایران کماکان مسأله ای است که خریداران نفت از این کشور را با دودستگی رو به رو می کند. در حالی که کرواسی و افریقای جنوبی به ترتیب از تحریم نفت ایران یا تعلیق خرید نفت از تهران خبر داده اند، هند اعلام کرده است به خرید نفت از تهران ادامه خواهد داد و چین از تصمیم آمریکا مبنی بر مجازات کشورهائی که از ایران نفت می خرند به شدت انتقاد کرده است.

کشور کرواسی که نامزد پیوستن به اتحادیۀ اروپاست اعلام کرد به تحریم نفتی جمهوری اسلامی ایران می پیوندد.
معاون وزارت امورخارجۀ کرواسی ضمن اعلام این خبر افزود تحریم نفت جمهوری اسلامی ایران مکمل ساز و کار موجود برای اعمال فشار بر جمهوری اسلامی ایران است.
معاون وزارت امورخارجۀ کرواسی گفت در چهارچوب این تحریم، کشورش به خرید نفت خام، فرآورده های نفتی پالایش شده و مواد پتروشیمی از جمهوری اسلامی ایران و صدور تجهیزات و فناوری مورد استفاده در صنعت پتروشیمی به ایران پایان خواهد داد.
کرواسی نامزد پیوستن به اتحادیۀ اروپاست که پیشتر جمهوری اسلامی ایران را مشمول تحریم نفتی کرده است.
همزمان با این سخنان معاون وزیر امورخارجۀ کرواسی، ابراهیم ابراهیم، معاون وزارت امورخارجۀ افریقای جنوبی، نیز دیروز (پنجشنبه) در "پره توریا"، پایتخت این کشور، گفت افریقای جنوبی خرید نفت خام از ایران را به حال تعلیق در آورده است و تا آن جا که او اطلاع دارد هیچ نفتی از ایران وارد افریقای جنوبی نمی شود.
به گزارش رویترز، کابینۀ افریقای جنوبی در حال حاضر پایان دادن به خرید نفت از جمهوری اسلامی ایران را تحت بررسی دارد.
آمریکا قانونی را اخیراً به تصویب رسانده است که قرار است به زودی به اجرا گذاشته شود. بر اساس این قانون مؤسسات مالی کشورهائی که از ایران نفت بخرند مشمول مجازات هائی از طرف آمریکا قرار می گیرد.
برغم تصویب این قانون، وزیر نفت هند امروز گفت این کشور به خرید نفت از جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد داد.
وزیر نفت هند افزود هند از آمریکا و اتحادیۀ اروپا خواسته است نیازهای انرژی هند را در نظر داشته باشند.
چین نیز ضمن اعتراض به این قانون آمریکا، از این کشور به خاطر تلاش برای تحمیل خواست های خود به دیگر کشورها و یکجانبه گرائی واشنگتن به شدت انتقاد کرده است.
سرانجام این که خانم "ماریا وان در هوون"*، مدیر اجرائی "آژانس بین المللی انرژی" امروز در دهلی نو گفت تنش های مربوط به پروندۀ هسته ای ایران احتمالاً مشکلی بر روند تأمین نفت مورد بازار این ماده در جهان نخواهد گذاشت.
*Maria van der Hoeven

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر