پنجشنبه، مرداد ۲۴، ۱۳۹۲

سه وزیر پیشنهادی روحانی رای اعتماد نگرفتند

ایران


پس از چهار روز بررسی سابقه و برنامه وزیران پیشنهادی دولت یازدهم در مجلس، شامگاه پنج‌شنبه، ۲۴ خرداد ترکیب دولت حسن روحانی به رای گذاشته شد. وزیران پیشنهادی علوم، آموزش و پرورش و ورزش رای اعتماد نگرفتند.
حسن روحانی در آخرین دفاع خود از وزیران پیشنهادی، به وعده‌ خود برای تشکیل یک کابینه فراجناحی اشاره کرد و گفت: «همه ما بايد پیام انتخابات ۲۴ خرداد را كه پیام ملت ایران بود، مد نظر قرار دهیم و یادمان باشد كه هیچ كس، چه رئیس جمهور و چه هر فرد دیگری نمی‌تواند نظر شخصی خود را به جای سلام یا انقلاب بنشاند.»
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از خواندن نتایج رای‌گیری، از اینکه رئیس جمهور و وزیران پیشنهادی به پرسش‌ها و انتقادهایی که گاهی به گفته‌ی او "گزنده" بود پاسخ دادند، تشکر کرد.
رای استثنایی وزیر اقتصاد
مطابق نتایج اعلام شده، محمدعلی نجفی، جعفر میلی‌منفرد و مسعود سلطانی‌فر که افراد پیشنهاد شده برای وزارت‌خانه‌های علوم، آموزش و پرورس و ورزش و جوانان بودند از مجلس رای اعتماد نگرفتند.
نجفی و میلی‌فرد به دلیل سوابق فعالیت‌های سیاسی خود و نزدیکی و همکاری با نامزدان معترض به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸، میرحسین موسوی و مهدی کروبی با انتقادهای شدیدی از سوی اصولگرایان تندرو روبرو شده‌اند.
در مجموع ۱۴۲ نفر به نجفی رای موافق و ۱۳۲ نفر رای مخالف داده‌اند. در حالی که رای او با حد نصاب لازم فاصله‌ زیادی نداشت کمترین رای موافق نمایندگان (۱۰۵) نصیب وزیر پیشنهادی علوم شد.
علی طیب‌نیا با ۲۷۴ رای موافق و ده مخالف و ممتنع وزیر اقتصاد و دارایی شد. این بیشترین رای موافقی بود که به یکی از وزیران پیشنهادی داده شد و لاریجانی آن را موردی "استثنایی" خواند
اعتماد به نیمی از کابینه با بیش از دو سوم آرا
حمید چیت‌چیان نیز با ۲۷۲ رای موافق وزیر نیرو شد. افراد پیشنهادی برای وزارت‌خانه‌های دفاع (حسین دهقان)، بهداشت (حسن هاشمی) و عبدالرضا رحمانی فضلی (وزارت کشور) نیز به ترتیب ۲۶۹، ۲۶۰ و ۲۵۶ رای موافق کسب کردند.
عباس آخوندی با کمترین رای (۱۵۶ رای) وزیر راه و شهرسازی شد و پس از او علی ربیعی، با ۱۶۳ وزیر تعاون و رفاه اجتماعی و بیژن زنگنه، با ۱۶۶ رای موافق وزیر نفت شدند.
جز دو سه مورد که یک یا دو نماینده در رای گیری برای یکی از وزیران شرکت نکرده بودند در مورد اغلب آنها تمام ۲۸۴ نماینده حاضر در مجلس رای خود را به صندوق‌ها ریخته‌اند.
مطابق نتایج اعلام شده محمد جواد ظریف با ۲۳۲ رای موافق وزیر خارجه دولت یازدهم شده است. وزیران پیشنهادی اطلاعات با ۲۲۷، ارتباطات با ۲۱۸ و دادگستری با ۲۰۱ رای از جمله افرادی هستند که بیشترین رای موافق نمایندگان را به دست آورده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر