دوشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۳

شکایتی دیگر از ناظم متهم به «کودک‌آزاری»

شکایتی دیگر از ناظم متهم به «کودک‌آزاری»

با گذشت یک ماه از انتشار خبر آزار جنسی چند دانش‌آموز از سوی ناظم مدرسه‌ای در تهران، روز دوشنبه ۹ تیر خبرگزاری‌ها گزارش دادند که این پرونده با طرح شکایت سومین دانش‌آموز وارد مرحله تازه‌ای شده است.
متهم، ناظم جوان مدرسه‌ای در شهرک دانشگاه در غرب تهران است که برخی رفتارهای او سبب شد تا والدین دانش‌آموزان اوایل خرداد ماه با تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش خواستار برخورد با او شوند.
اوایل خرداد برخی خبرگزاری‌ها و وب سایت‌های خبری ایران گزارش کردند که مردی با مراجعه به پلیس آگاهی با طرح شکایت گفته که مدتی است رفتارهای پسر ۱۱ ساله‌اش تغییر کرده و او برای اطلاع از تغییر رفتار فرزندش چند بار با پسرش صحبت کرده تا اینکه او گفته از سوی ناظم مدرسه‌اش با «آزار و اذیت جنسی» مواجه شده است.
آنگونگه که خبرگزاری‌های ایران گزارش می‌دهند، پس از این شکایت تحقیق در این زمینه آغاز شده و در جریان این بررسی‌ها مشخص شده که ناظم ۳۲ ساله علاوه بر این کودک چند دانش‌آموز دیگر را نیز «آزار و اذیت جنسی» کرده است.
این در حالیست که خبرگزاری مهر گزارش داده متهم پس از انتقال به شعبه ۷۹ دادگاه کیفری استان تهران در بازجویی‌ها منکر هر گونه اتهامی شد اما با توجه به اینکه دلایلی علیه او وجود داشت، قاضی محمدی کشکولی رئیس دادگاه او را با قرار بازداشت روانه زندان کرد.
با توجه به حساسیت موضوع و جو ایجاد شده در جامعه، وزیر آموزش و پرورش نیز در نامه‌ای به دادگاه خواستار رسیدگی به این پرونده و برخورد با تخلفات احتمالی شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر در حالیکه نخستین جلسه دادگاه با حضور یک شاکی برگزار شده بود دو کودک دیگر نیز با مراجعه به شعبه ۷۹ دادگاه کیفری استان تهران علیه این ناظم به اتهام آزار و اذیت شکایت کردند. بررسی شکایات نشان داد دانش آموزان بین ۸ تا ۱۱سال سن داشتند.
در حال حاضر نیز رئیس دادگاه خواستار بررسی برخی استعلامات در پرونده شده تا دومین جلسه رسیدگی به اتهامات ناظم جوان برگزار شود.
قاضی کشکولی، رئیس دادگاه اعلام کرده که پرونده در مرحله رسیدگی است و در حال حاضر نمی‌توان درباره جزئیات آن اظهار نظر کرد.

طرح تشکیل وزارت‌خانه ازدواج و خانواده در طویله ولایت وقیح کلید خورد

طرح تشکیل وزارت‌خانه ازدواج و خانواده درطویله ولایت وقیح کلید خورد

طرح تشکیل وزارت‌خانه ازدواج و خانواده در مجلس شورای اسلامی ایران در حال تدوین نهایی است. ارائه راهکار برای تشویق جوانان به ازدواج و پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه به جوانان، از جمله وظایف این وزرات‌خانه عنوان شده است.
دستور افزایش جمعیت و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری که در سال ۹۲ از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی صادر شد، این روزها مهم‌ترین دغدغه نمایندگان مجلس شده است.
پس از بررسی طرح ممنوعیت وازکتومی و توبکتومی در مجلس شورای اسلامی و در نظر گرفتن مجازات حبس برای این دو عمل جراحی پزشکی برای جلوگیری از حاملگی، قرار است نمایندگان مجلس سراغ طرح تشکیل وزارت‌خانه ازدواج و خانواده بروند.
به گزارش خبرگزاری فارس، ابراهیم نکو، نماینده رباط کریم در مجلس شورای اسلامی، به این خبرگزاری گفته که طرح تشکیل وزارتخانه ازدواج و خانواده در حال تدوین نهایی است و هفته آینده به هیات ‌رئیسه مجلس تحویل داده می‌شود.
این نماینده مجلس توضیح داده که در این طرح، موضوع اشتغال و مسکن جوانان و زوج‌های جوان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. او همچنین "عملکرد نامطلوب وزارت ورزش و جوانان در امر ازدواج و جوانان" را دلیل تهیه طرح تشکیل وزارت ازدواج و خانواده عنوان کرده است.
تلاش نمایندگان مجلس برای تشکیل وزارت ازدواج و خانواده از بهمن ماه گذشته آغاز شده بود. آن زمان نیز ضرورت تشکیل چنین وزرات‌خانه‌ای، "کم‌کاری" وزارت ورزش و جوانان عنوان شد.
ابراهیم نکو در همان زمان دلیل تقاضای تشکیل چنین وزارتخانه‌ای را از سوی نمایندگان، تمرکز عمده وزارت ورزش و جوانان بر مسائل ورزشی دانسته و از این وزارتخانه به دلیل کم‌کاری در حوزه‌های مربوط به جوانان انتقاد کرده بود.
این نماینده مجلس گفته بود: «این وزارتخانه می‌بایست در این سال‌ها طرح‌هایی را برای اشتغال و ازدواج آسان جوانان ارائه می‌داد اما نه تنها اقدام خاصی انجام نداده، بلکه در یک سال اخیر پرداخت وام ازدواج نیز متوقف شده است.»
"ارائه راهکارهای لازم برای تشویق جوانان به ازدواج، پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه به جوانان، بررسی علل افزایش طلاق و راهکارهای پیشگیری از طلاق" از جمله وظایف وزارت ازدواج و خانواده عنوان شده است.

یزیدعلی خامنه‌ای: اگر موسوی و کروبی محاکمه شوند حکم‌شان سنگین خواهد بود

یزیدعلی خامنه‌ای: اگر موسوی و کروبی محاکمه شوند حکم‌شان سنگین خواهد بود

  خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به درخواست مستقیم علی مطهری نماینده مجلس از او برای خاتمه دادن به حصر خانگی موسوی و کروبی گفته "اگر امام (خمینی) زنده بود با اینها شدیدتر برخورد می‌کرد".
علی مطهری، نماینده اصول‌گرای مجلس شورای اسلامی سخنانی را از قول آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی درباره حصر موسوی، کروبی و رهنورد نقل کرده است.
به گزارش سایت خبرآنلاین، علی مطهری که سه هفته پیش همراه با اعضای فراکسیون شاهد مجلس به دیدار خامنه‌ای رفته، مستقیما نظر او را در مورد حصر خانگی رهبران جنبش سبز جویا شده است.
مطهری به خامنه‌ای گفته که به نظر او و بسیاری دیگر ادامه حصر به نفع نظام نیست و اگر یکی از این دو نفر از دنیا بروند، "غده چرکینی" برای جمهوری اسلامی باقی می‌ماند. وی از خامنه‌ای خواسته تا به قوه قضائیه دستور دهد که اگر لازم است موسوی و کروبی را محاکمه کنند و به قضیه خاتمه داده شود.
به گفته مطهری، خامنه‌ای در پاسخ گفته است: «من قبلا درباره بصیرت صحبت کرده‌ام و این‌که نباید راه شهدا و راه انقلاب را گم کنیم. جرم اینها بزرگ است و اگر امام بودند شدیدتر برخورد می‌کردند. اگر اینها محاکمه شوند حکم‌شان خیلی سنگین خواهد بود و قطعا شما راضی نخواهید بود. ما اکنون به اینها ملاطفت کرده‌ایم.»
مطهری در ادامه تصریح کرده که جلسه برای ادامه بحث و گفت و گو مناسب نبود و این موضوع با همین جمله خاتمه پیدا کرد.
این اولین بار است که علی خامنه‌ای مستقیما درباره حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد اظهار نظر می‌کند. در سال ۱۳۹۱، اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی در گفت‌وگو با روزنامه کیهان به طور غیرمستقیم گفت که دستور حصر از سوی خامنه‌ای صادر شده است.
وی در این گفت‌وگو اظهار داشت: «در یک جلسه‌ای بعد از فتنه روز عاشورا ما به ایشان عرض کردیم که یک تعداد از کسانی که در این فتنه دخیل هستند باید دستگیر شوند. فرمودند بروید ابتدا احراز کنید بعد بیاورید پیش من از من مجوز بگیرید. بعد از احراز یک لیست ۴۰ نفره بردیم فرمودند؛ این چند نفر با من. قطعا در هر جای دنیا چنین اتفاقی می‌افتاد با عوامل آن برخورد خیلی شدیدتری می‌کردند».
احمدی‌مقدم همچنین گفت که نیروی انتظامی قصد بازداشت این افراد را داشته، اما این مساله اتفاق نیفتاد و آن‌ها تنها به حصر رفتند. وی ادامه داد: «اگر مخالفت مقام معظم رهبری نبود برخوردی شدیدتر از حصر خانگی با آنان می‌شد. قرار بود واقعا با این‌ها برخوردهای جدی کنیم ولی آقا اجازه ندادند.»
تا پیش از این سخنان، مقامات جمهوری اسلامی حتی از "حصر خانگی" هم حرفی نمی‌زدند و معتقد بودند که موسوی، کروبی و رهنورد در خانه‌های خودشان هستند و آزادند.
میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی به سر می‌برند.

صدمین زادروز بختیار؛ "مرغ توفان غرقه در دریا"

صدمین زادروز بختیار؛ "مرغ توفان غرقه در دریا"

نهضت مقاومت ملی ایران صدمین سالروز تولد شاپور بختیار، آخرین نخست‌وزیر رژیم پهلوی را ۲۸ ماه ژوئن در شهر کلن آلمان جشن گرفت. مردی که او را "مرغ توفان" می‌نامیدند و نخستین صدای اعتراض به جمهوری اسلامی بود.
شاپور بختیار، در کنفرانس مطبوعاتی ۳۱ ژوئیه ۱۹۷۹، شش ماه پس از انقلاب بهمن ۵۷ شاپور بختیار، در کنفرانس مطبوعاتی ۳۱ ژوئیه ۱۹۷۹، شش ماه پس از انقلاب بهمن ۵۷
دکتر شاپور بختیار تنها سی و هفت روز بر مسند کار بود. در بحبوحه انقلاب پرچم اعتراض را به دست گرفت و در حالی که همه یاران جبهه ملی به خاطر پذیرفتن این مسئولیت از جبهه طردش کرده بودند، سمت نخست وزیری را پذیرفت.
کسی انتظار معجزه نداشت و قریب به اتفاق مردم می‌دانستند که کشتی او به گِل خواهد نشست. عده‌ای صدارت او را با حکومت صد روزه "کرنسکی" در روسیه مقایسه می‌کردند. حکومت او اما صد روز هم دوام نیاورد.
هواداران جدایی دین از دولت اما راه بختیار را ادامه دادند. رئیس هیات اجرایی نهضت مقاومت ملی ایران، حسن نقیبی و یارانش آقایان بوکایی و فرخ شاد، بانیان برگزاری مراسم صدمین زادروز بختیار بودند.
برنامه به خاطر بارندگی با یک ساعت تاخیر آغاز شد و حسن نقیبی با بازخوانی چند جمله از گفته‌های بختیار جلسه را افتتاح کرد: «موضوع اندیشه بنیادی من در یک کلمه انسان است و هدف من نیک بختی اوست. من هر برنامه اقتصادی و اجتماعی را که ابزاری برای تحقق این هدف باشد می‌پذیرم.»
سه سخنران، با موهای سپید در کنار هم پشت میزی نشستند. ایرج پزشکزاد نویسنده مشهور، که حالا عصایی در دست دارد و چشمانش نیز از بیماری رنج می‌برد، از یاران همراه دکتر بختیار در سال‌های تبعید، علی شاکری زند، از اعضای جبهه ملی و از طرفداران راه بختیار، ناصر کاخساز نویسنده و پژوهشگر.
ا
ایرج پزشکزاد، علی شاکری زند و ناصر کاخساز، سخنرانان مراسم صدمین سالروز تولد شاپور بختیار در کلن ایرج پزشکزاد، علی شاکری زند و ناصر کاخساز، سخنرانان مراسم صدمین سالروز تولد شاپور بختیار در کلن
یرج پزشکزاد، بدون آن که هیچ‌گونه آشنایی قبلی با بختیار داشته باشد تصادفی در پاریس او را سال ۱۳۵۸ در منزل یکی از دوستانش می‌بیند. او که حرف زدنش هم مانند نوشته‌هایش با طنز درآمیخته است، از نخستین دیدارش با بختیار و سپس پیوستن به نهضت و روحیه آزادیخواهی او می‌گوید: «من طوری با شوق دویدم طرف بختیار که پسرش نگران شد. بختیار که از نوشته‌هایم مرا می‌شناخت از من خواست که برای روز بعد با او قراری بگذارم. اما من باید فردای آن روز به ایران می‌رفتم.»
اعدام باید گردد!
پزشکزاد در بازگشت به ایران با واقعه اشغال سفارت آمریکا و ماجرای گروگانگیری و سپس استعفای بازرگان از سمت نخست وزیری روبرو می‌شود. دیگر امیدی برای ماندن ندارد. عزمش را جزم می‌کند که به اروپا برود. تازه در فرودگاه متوجه می‌شود که ممنوع‌الخروج است. او را به نخست‌وزیری می‌فرستند که پیگیر ماجرا شود.
پزشکزاد در راه با صف تظاهرکنندگانی روبرو می‌شود که همه یک پارچه سیاه‌پوش بودند: «تظاهراتی بود که دویست نفر زن همه چادری، مدام یک شعاری راتکرار می‌کردند و بعد می‌گفتند اعدام باید گردد. اول فکر کردم که بازرگان را می‌گویند ولی ریتم شعار به بازرگان نمی‌آمد. از یکی از آن زنان پرسیدم این چیست که باید اعدام گردد. او گفت که کورت والدهایم بی‌وطن اعدام باید گردد! دبیر کل سازمان ملل برای دیدار با آقای خمینی به ایران آمده بود که ایشان هم او را نپذیرفته بودند. بنابراین اعدام باید گردد!»
پزشکزاد نکته قابل توجه در بختیار را علاقه او به شعر و ادب فارسی می داند:«همین علاقه او به شعر باعث نزدیکی من با بختیار شد. مثلا اگر من می‌خواندم، ما بدین در نه پی حشمت و جاه آمده‌ایم/ بلافاصله او مصراع بعد را می خواند: از بد حادثه این جا به پناه آمده‌ایم»
ایرج پزشکزاد نویسنده و سردبیر پیشین هفته نامه قیام ایران ایرج پزشکزاد نویسنده و سردبیر پیشین هفته نامه قیام ایران
ایرج پزشکزاد یازده سالی سردبیری هفته نامه قیام ایران را برعهده داشت که بختیار بنیاد نهاده بود. او در بیان نمونه‌ای از اعتماد بی‌دریغ بختیار به همکارانش و روحیه آزادی‌خواهی او می‌گوید:«حتی یکبار هم نشد که چیزی را به من تحمیل کند و مثلا بگوید که فلان مطلب را بنویس یا ننویس. اما چرا. یکبار این کار را کرد. شعری بود از رعدی آذرخشی که او در اولین سخنرانی‌اش خوانده بود: من مرغ توفانم نیاندیشم ز توفان/ موجم، نه آن موجی که از دریا گریزد. این شعر در واقع حمله به نیما یوشیج بود و من می‌گفتم ما جوانانی را که طرفدار شعر نو هستند باید حفظ کنیم. سرانجام روزی بختیار به فرانسه به من گفت: آقای سردبیر! روزنامه لوموند هم ممکن است با چاپ مقاله‌ای مخالف باشد. ولی نویسنده این حق را دارد که پول بدهد تا مطلبش به‌عنوان آگهی چاپ شود. حالا چاپ این مطلب به صورت آگهی پولش چقدر می‌شود تا تقدیم کنم؟»
انسانم آرزوست
ایرج پزشکزاد در پایان سخنانش بار دیگر از علاقه دکتر بختیار به فرهنگ و شعر و ادب ایران می‌گوید: «من کنجکاو بودم که بدانم کدام کلام یا اندیشه حافظ چنین رشته محبتی بر گردن بختیار، این مرد بسیار سیاسی، افکنده است. گذشته از کلام سحرآمیز، به حافظ به چشم یک شاعر آزادیخواه و مبارز نگاه می‌کرد که به خاطر تامین سعادت بشر، در راه آزادی او از اسارت تعبد، تعصب، خرافات و دیگر محصولات جهل، مبارزه کرده است.»
ناصر کاخساز نویسنده، پژوهشگر و فعال سیاسی ناصر کاخساز نویسنده، پژوهشگر و فعال سیاسی
او اضافه کرد: «بختیار از دیرباز به دنبال "آدمی" حافظ بوده است. حافظ خداوند تساهل مذهبی است. با آنچنان ملایمت و ملاطفتی از ادیان و پیغمبران مختلف یاد می‌کند که می‌توان در انتسابش به یکی از مذاهب تردید کرد. کام دل را در نشاندن درخت دوستی و برکندن نهال دشمنی می‌جوید، از اهل سالوس گریزان و از زهد ریایی بیزار است، خطر می‌کند و از راز واعظانی که جلوه در محراب و منبر می‌کنند و در خلوت کار دیگر، پرده برمی‌دارد.»
پزشکزاد افزود: «به گمان من بختیار تا سرحد امکان و اقتدار خود کوشیده بود به منزلت صعب الوصول این "آدمی" حافظ، نایاب در عالم خاکی، نزدیک شود. اهل تعصب نبود، تساهل مذهبی کاملی داشت، در دوستی ثابت قدم و وفادار بود، زیر بار منت دونان نمی‌رفت، اهل ریا و تزویر نبود و زندگی و زیبایی‌های آن را از دل و جان می‌خواست: روز نخست چون دم رندی زدیم و عشق/ شرط آن بود که جز ره این شیوه نسپریم»
بختیار و وجدان بیدار
ناصر کاخساز راه بختیار را پی‌گیر می‌داند و جنبش‌های مردمی در ایران پس از انقلاب را امیدی برای رهیافت به آزادی. کاخساز موقعیت بختیار در آن زمان و روی کار آمدن آیت‌الله خمینی را با داستانی به نام وجدان بیدار از اشتفان تسوایک مقایسه می کند: «کالوین قهرمان داستان درست بدل خمینی بود و جنایاتش با جنایت خمینی هم ارزی می‌کند. کالوین دوستش را به سوزانده شدن در آتش محکوم می‌کند. او تقاضا می‌کند که اول او را بکشند و بعد بسوزانند. کالوین قبول نمی‌کند چون آن جلز و ولز را دوست دارد. دوست کالوین شباهت به بختیار دارد. زیرا هیچ‌کدام از حرف‌هایش را تا پایان مرگ انکار نمی‌کند.»
او در بخش دیگری از سخنانش می‌گوید: «بختیار سه چیز را به کاخ نخست‌وزیری برد. سوسیال دموکراسی، تصویر مصدق و انحلال ساواک.
سوسیال دموکراسی که از جنبش ملی و تجربه خود او از بیمه‌های اجتماعی و کارگری نشات می‌گرفت. به نظر من این تجربه را باید گسترش داد. اگر امکان حرکت سیاسی به وجود بیاید، نقش عمده‌ای ایفا خواهد کرد.»
کاخساز ضمن همه تعریف‌ها از دکتر بختیار با وجود آن که خود هنوز هم از اعضای جبهه ملی است انتقادی نیز به جبهه داشت: جای دو انتقاد در گذشته جبهه ملی همچنان وجود دارد: رفتار نادرست با خلیل ملکی و شاپور بختیار.»
دکتر مسعود عطایی نیز شعری را که به این مناسبت سروده بود برای جمع خواند:
شانس پیروزی ملیون در انقلاب
علی شاکری زند نگاهی دوباره دارد به آن چه که میان یاران جبهه ملی در روزهای بحرانی اتفاق افتاد. اسناد و مدارک او تک تک روزها را در برمی گرفت. تنها سه روز بلا تکلیف مانده است. سه روزی که معلوم نیست میان یاران جبهه ملی چه گذشته است.
علی شاکری‌زند عضو قدیمی جبهه ملی ایران و پژوهشگر مقیم پاریس علی شاکری‌زند عضو قدیمی جبهه ملی ایران و پژوهشگر مقیم پاریس
«می‌‌گویند که ملیون در آن زمان شانسی برای پیروزی نداشتند. این حرف در مورد بختیار شاید صدق کند، در مورد ملیون اما جلوگیری از فتنه خمینی غیرممکن نبود، اگر به فتنه پی می‌بردند. ملیون ماهیت قضیه را نشناخته بودند و آن چه که باید خیلی زود شروع می‌کردند، نکردند.»
علی شاکری زند در طی سخنان بلندش کوشید که بگوید بختیار هیچگاه تکرو نبوده است. نخستین بار که با او در مورد نخست وزیر آینده مشورت کردند او اللهیار صالح را پیشنهاد کرده بود. بختیار هیچ تصمیمی را بدون مشورت با جبهه اتخاد نمی‌کرد.»
شاکری مثالی از محسن یلفانی می‌آورد که دفاع جانانه‌ای از جبهه می‌کند. او ضمن آن‌که نویسنده را بی‌غرض می‌داند ولی قضاوت او را عادلانه نمی‌بیند. یلفانی می‌نویسد: «در زمان انقلاب دو نفر را با یک چوب می‌زنند. یکی سنجابی و یکی بختیار. سازش سنجابی با خمینی، شرط ها و تردیدهای صدیقی در پذیرش نخست‌وزیری شاه و مهم‌تر از همه اشتباه مرگبار بختیار در پذیرفتن همین مسئولیت. نتیجه از پیش آشکار آن نه حتی یک دولت مستعجل، بلکه یک دولت محلل بود. نشانه‌های تراژیک تنگنا و انزوایی بود که نیروهای گریزنده از مرکز در طول دهه‌ها بر جبهه ملی تحمیل کرده بودند.»
حسن نقیبی در فرصت های کوتاه پیام چند تن از طرفداران دکتر بختیار را نیز خواند. کسانی که به دلایل گوناگون نتوانسته بودند در جلسه حاضر شوند. در میان این پیام ها، متن مفصل مسعود نقره کار از جمله پیام‌های دلنشین این برنامه بود.
نقره کار نوشته بود که وقتی گفتم برای سالروز تولد دکتر بختیار به آلمان دعوت شده‌ام به من گفتند نرو که خودت را خراب می‌کنی. ولی نمی‌دانستند که من از روز اول خراب بودم. خراب بودم چون با وجود تحصیلات عالی و کار نویسندگی حرف‌های مردی چون بختیار را نمی‌فهمیدم و همچون عوام او را نوکری بی‌اختیار می‌دانستم!
پیام تبریک حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز در جمع خوانده شد.
برخلاف بسیاری از جلسات این گونه‌ای، سخنان سخنرانان تنها با تمجید و تعریف همراه نبود.هم مدح بود و هم قدح. عضو جبهه ملی از عملکرد یارانش در آن زمان انتقاد می‌کرد و از بختیار هم خدای بی عیب و نقص نمی‌ساخت. عقاید آزادیخواهانه‌اش را می‌ستود ولی او را بدون اشتباه و خطا نیز نمی‌دانست.
در پایان، جلسه پرسش و پاسخی نیز در دیر وقت شب برقرار شد. پرسش‌ها بیشتر حرف‌های دل گویندگان بود تا سوال از سخنرانان. برای بسیاری اما گمان می‌کنم یک علامت سوال بزرگ بدون پاسخ باقی مانده بود. چرا آنگونه که باید و شاید از این جلسه استقبال نشد؟ شاید علت، باران نه چندان شدید بود، یا تبلیغات کم، یا همچنان که مسعود نقره کار در پیام خود نوشته بود، ترس از خراب شدن!

یکشنبه، تیر ۰۸، ۱۳۹۳

انتقال مهدی خزعلی پس از سکته قلبی به بیمارستان

انتقال مهدی خزعلی پس از سکته قلبی به بیمارستان

مهدی خزعلی پس از اعتصاب غذا دچار سکته قلبی شد و به بیمارستان انتقال یافت. ماشاء‌الله شمس‌الواعظین به "تبلیغ علیه نظام" متهم شد و قرار بازداشت صبا آذرپیک که متهم به "فعالیت تبلیغی علیه نظام" است برای یک ماه دیگر تمدید شد.
به گزارش سایت خبری "ندای سبز آزادی"، مهدی خزعلی که در زندان رجایی شهر در اعتصاب غذا به سر می‌برد، به دلیل سکته قلبی به بیمارستان انتقال یافت.
این پزشک و فعال سیاسی منتقد روز جمعه گذشته (۳۰ خرداد / ۲۰ ژوئن) در جریان سفری خانوادگی به محمودآباد در شمال ایران توسط یک تیم ویژه عملیاتی وزارت اطلاعات بازداشت شد و به بند زندانیان محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر کرج انتقال یافت. او از هنگام ورود به زندان اعلام کرد که اعتصاب غذا خواهد کرد.
یکی از نزدیکان مهدی خزعلی گفت که او بر اثر عوارض ناشی از اعتصاب غذا ابتدا به بهداری زندان رجایی شهر و سپس به بیمارستان امام خمینی منتقل شده است.
به نوشته "ندای سبز آزادی"، مهدی خزعلی اعتصاب غذا را "آخرین سلاح مظلوم در دنیایی خوانده که صدایی به جایی نمی‌رسد". او طی پنج سال گذشته تا کنون هفت بار و به مدت ۲۸۵ روز اعتصاب غذا کرده است.
ظاهرا علت دستگیری او افشاگری درباره محمدرضا مهدوی کنی بود. او در تازه‌ترین یادداشتی که دو روز پیش از بازداشت‌اش منتشر شد مهدوی کنی را به فساد مالی و سوء استفاده از موقعیت‌اش به عنوان رئیس دانشگاه امام صادق متهم کرده بود.
"ندای سبز آزادی" به نقل از فیس‌بوک محمد صالح خزعلی، فرزند این زندانی سیاسی، می‌نویسد که وی در مدت ۸ روز ۱۸ کیلو وزن از دست داده، اصرار دکترها را برای وصل کردن سرم نپذیرفته و گفته است: «من وظيفه‌ام را انجام می‌دهم؛ خدا كند آنهايی كه بيرون هستند وظيفه‌شان را خوب انجام دهند.»
محمد صالح خزعلی همچنین درباره سکته قلبی پدرش نوشته است: «همين ساعت پيش بود كه جواب نوار قلبی ايشان آمد و گفتند كه شما ديروز كه نفس‌تان ايستاده سكته قلبی كرده‌ايد و سريعا بايد در سی سی يو بستری شويد زيرا به علت نخوردن آب خون‌تان غليظ شده و اين اتفاق افتاده است.»
فرزند مهدی خزعلی می‌افزاید: «اين وظيفه بهداری رجايی شهر بوده است كه به ايشان رسيدگی كنند. اما متاسفانه آنجا كارشان اعدام و غسال‌خانه است و با بهبود و معالجه غريبه‌اند.»
این هفتمین بار پس از حوادث سال ۸۸ است که مهدی خزعلی بازداشت می‌شود. به گزارش رسانه‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان ایران، تا کنون هیچ نهاد قضایی نسبت به بازداشت مهدی خزعلی واکنش نشان نداده است.
اتهام "تبلیغ علیه نظام" به ماشاءالله شمس‌الواعظین
به گزارش "ایسنا"، ماشاء‌الله شمس‌الواعظین، روزنامه‌نگار و رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران، در گفت‌وگویی با این خبرگزاری گفته است که متهم به "تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه‌ها، شرکت در کنفرانس‌ها و صفحه فیس‌بوک" شده و برایش قرار وثیقه ۲۰۰ میلیونی صادر کرده‌اند.
ماشاء‌الله شمس‌الواعظین پس از دریافت احضاریه‌ای مبنی بر حضور در دادسرای اوین در روز یکشنبه (۸ تیر / ۲۹ ژوئن) در این دادسرا حضور یافته و به وی تفهیم اتهام شده است.
ماشاءالله شمس‌الواعظین: روزنامه‌نگارم و وظیفه‌ام انتقاد است ماشاءالله شمس‌الواعظین: روزنامه‌نگارم و وظیفه‌ام انتقاد است
شمس‌الواعظین که اخیرا بارها به پلمب دفتر "انجمن صنفی روزنامه‌نگاران" انتقاد کرده بود، در مصاحبه با "ایسنا" گفته است که شاکی پرونده‌اش "یکی از نهادهای نظامی" است.
این روزنامه‌نگار می‌گوید که هیچ یک از اتهامات علیه خود را نپذیرفته و گفته است: «روزنامه نگارم و وظیفه‌ام انتقاد است. انتقاد در پرونده من وجود دارد، اما اگر این انتقاد تفسیر به تبلیغ علیه نظام بشود پذیرفته نیست.»
شمس‌الواعظین اخیرا از سوی بنیاد بین‌المللی مطبوعات برنده جایزه "قهرمان آزادی مطبوعات" سال ۲۰۱۴ شد. او برای دریافت این جایزه و شرکت در کنفرانس بین‌المللی مطبوعات در اواخر فروردین امسال (۱۳۹۳) به کیپ تاون، پایتخت آفریقای جنوبی، سفر کرد. اما پس از انجام این سفر ممنوع‌الخروج شد.
تمدید بازداشت موقت صبا آذرپیک
همچنین وکیل مدافع صبا آذرپیک، روزنامه‌نگار و از همکاران روزنامه‌"اعتماد" و هفته‌نامه "تجارت فردا" که در بازداشت به سر می‌برد، به خبرگزاری "ایرنا" گفت که قرار بازداشت موکل او تمدید شده است.
به گفته محمود علیزاده طباطبایی، موکل وی متهم به "فعالیت تبلیغی علیه نظام" شده است. صبا آذرپیک روز هفتم خرداد ماه (۲۸ مه) در محل نشریه "تجارت فردا" بازداشت شد.
صبا آذرپیک صبا آذرپیک
محمود علیزاده طباطبایی گفت که یک ماه بازداشت صبا آذرپیک در روز شنبه (۷ تیر / ۲۸ ژوئن) به پایان رسید، اما شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه قرار بازداشت او را تمدید کرده است.
وکیل صبا آذرپیک گفت که روز یکشنبه به دادگاه مراجعه کرده تا در صورت امکان بازپرس پرونده قرار بازداشت را به قرار وثیقه تبدیل کند. او افزود که به منظور اطلاع از تمدید بازداشت موکلش روز دوشنبه مجددا به دادسرا مراجعه خواهد کرد.
صبا آذرپیک یک بار نیز در بهمن ماه ۱۳۹۱ در موج دستگیری‌های روزنامه‌نگاران بازداشت و پس از چند هفته آزاد شده بود.
نام صبا آذرپیک در آخرین گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز به عنوان یکی از روزنامه‌نگارانی که اخیرا در ایران بازداشت شده‌‌اند آمده است.
این سازمان مدافع آزادی رسانه‌ها در گزارش خود راجع به روند آزادی اطلاع‌رسانی و نیز وضعیت روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران در ایران نوشته است که وضعیت اطلاع‌رسانی و آزادی‌های رسانه‌ای در ایران ظرف یک سال گذشته که دولت حسن روحانی بر سر کار بوده، هیچ گونه پیشرفتی نکرده است.

شکستگی در پایه‌ پل‌های تاریخی زاینده‌ رود

شکستگی در پایه‌ پل‌های تاریخی زاینده‌ رود

خبرگزاری ایرنا، از شکست زیر پل‌های تاریخی اصفهان که بر روی زاینده رود قرار دارد، خبر داد.
در این باره محسن مصلحی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفته که بروز شکستگی درزیر پل‌های تاریخی اصفهان به سبب تداوم خشکی زاینده رود و نشست زمین مشهود است.
آقای مصلحی  روز شنبه ۷ تیردر جمع اعضای شورای شهر اصفهان، خبرداد که مجموعه‌ای از بناهای دیگر نیز با تهدید نشست و شکستگی مواجه است.
به گفته او در استان اصفهان پنج نقطه با ارزش تاریخی معادل ارگ بم وجود دارد که بیش از ۸۰ درصد تخریب شده است.
این در حالی است که در حال حاضر ۵۰۰ اثر تاریخی ثبت شده ملی در شهر اصفهان وجود دارد و یکی از تهدیدهای جدی بناهای تاریخی اصفهان بنا بر آنچه در خبرها منتشر شده است، آلودگی هوا و بارش باران های اسیدی است.
در همین حال مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان درباره بارگذاری بیش از حد جمعیت در بناهای تاریخی اصفهان نیز هشدار داده و گفته که برگزاری مراسم در میدان نقش جهان اشکالی ندارد، اما باید میزان تحمل بناهای تاریخی نیز سنجیده شود.
مصلحی با اشاره به خطر ریزش کاشی‌های سقف گنبد مسجد تاریخی امام میدان نقش جهان، ادامه داده که تنها یک دقیقه پرواز هلی کوپتر بر فراز این مسجد، موجب ریزش کاشی‌های گنبد می‌شود.
مصلحی در ادامه با بیان اینکه هماهنگی و همکاری میراث فرهنگی استان اصفهان با شهرداری بیش از اختلافات است، رسانه‌ها را متهم به بداخلاقی رسانه‌ای و بزرگنمایی مشکلات بین این دو نهاد کرد.
او همچنین ازانجام رایزنی هایی برای دریافت بودجه ای برای حفظ و نگهداری آثار ثبت شده جهانی از سازمان یونسکو خبر داد.
افزایش جمعیت در ۳۰ سال گذشته و برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی، سبب تداوم خشکی رودخانه تاریخی و زیبای زاینده‌ رود شده است.
مجموعه میدان امام، مسجد جامع عتیق و باغ موزه چهلستون آثار ثبت شده اصفهان در فهرست جهانی یونسکو است.

انتقاد از علنی شدن نامه جامعه مدرسین به روحانی

انتقاد از علنی شدن نامه جامعه مدرسین به روحانی

دیدار حسم روحانی با اعضای جامعه مدرسین قم پس از پیروزی در انتخابات. عکس: IRIB
دیدار حسم روحانی با اعضای جامعه مدرسین قم پس از پیروزی در انتخابات. عکس: IRIB
آیت‌الله محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از علنی شدن خبر ارسال نامه محرمانه این تشکل به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، انتقاد کرد و خبر داد که این نامه  «حدود یک ماه و نیم پیش نوشته شده است.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، آقای غروی ۷ تیر ۱۳۹۳ گفت: «اگر بنا بود نامه سرگشاده باشد، سرگشاده فرستاده می‌شد، اما نامه به صورت غیرعلنی و محرمانه برای رئیس جمهور فرستاده شد و از این رو این کار اصلا اخلاقی نیست که نامه‌های محرمانه را علنی کنند.»
آیت‌الله محمد یزدی، دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ۴ تیر ۱۳۹۳ خبر داد که این تشکل تاکنون چندین بار به صورت محرمانه به حسن روحانی٬ رییس جمهوری ایران٬ تذکر داده است.
آقای یزدی تهدید کرده بود که اگر رئیس جمهور به این تذکرها توجه نکند «جامعه مدرسین، مواردی را که محرمانه و فوق محرمانه تذکر داده شده ممکن است رسماً تذکر بدهد. روزی هم ممکن است رودرروی همدیگر قرار بگیرند.»
آیت‌الله محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، درباره این نامه افزود:  «بنای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر این است که در آغاز کار هر دولتی، اگر در کار کشور مشکلات و اشکالاتی ببنند، نامه سربسته، محرمانه و غیرعلنی رد و بدل می‌کنند و وقتی که اگر احیانا ببینند آن نامه‌ها اثر گذار نبوده، جور دیگری برخورد می‌کنند. »
احمد خاتمی، دیگر عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ۷ تیر ماه نامه‌ این تشکل روحانی به رئیس جمهور را «دلسوزانه و ناصحانه» خوانده بود.
احمد خاتمی در تعریف حمایت «ناصحانه »اظهار کرد: «یعنی این‌که کارهای خوبی که توسط دولت ها انجام می‌شود مورد تجلیل قرار بگیرد و نارسایی‌ها نیز تذکر داده شود.»
روزنامه اصلاح طلب اعتماد نیز با اشاره به نامه‌نگاری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به حسن روحانی نوشته است: «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تنها ۹ ماه پای حسن روحانی صبر کرد؛ صبری که برای محمود احمدی‌نژاد نزدیک به پنج سال ادامه داشت.»
اکثریت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از محمود احمدی‌نژاد و در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از علی اکبر ولایتی حمایت کردند.
محمد یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،۲۶  اردیبهشت سال ۱۳۸۸ خبر داد که اکثریت اعضای این تشکل از کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد حمایت کرده اند. وی همچنین ،۱۹ خرداد ۱۳۹۲ در اطلاعیه‌ای  اعلام کرد که اکثریت اعضای این تشکل از علی‌اکبر ولایتی حمایت می‌کنند.

فرزند مهدی خزعلی: پدرم از زندان به بیمارستان منتقل شده است

فرزند مهدی خزعلی: پدرم از زندان به بیمارستان منتقل شده است

مهدی خزعلی در وسط
مهدی خزعلی در وسط
محمد صالح خزعلی، پسر مهدی خزعلی، فعال سیاسی زندانی، از «بدتر شدن» وضعیت پدر خود در زندان رجایی‌شهر و انتقال او «به بیمارستان» خبر داده است.
محمد صالح خزعلی در صفحه فیس‌بوک خود نوشته است پدرش به اورژانس بیمارستان «امام خمینی» تهران انتقال داده شده است.
مهدی خزعلی طی روزهای گذشته و پس از آنکه مجددا از زمان اعتراضات سال ۱۳۸۸ به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری، بازداشت شد، اعلام کرد در زندان دست به اعتصاب غذا می‌زند.
محمد صالح خزعلی پنج روز پیش در صفحه فیس‌بوک خود، پس از دیدار همسر و دختران این فعال سیاسی با او در زندان، گفته بود چهار روز از اعتصاب غذای خشک او می‌گذرد و «گویا پدر در وضعیت جسمانی خوبی نبودند و تپش قلب داشتند».
بنا بر تازه‌ترین نوشته محمد صالح خزعلی، پدر او به خاطر اعتصاب غذا با کاهش شديد وزن روبه‌رو شده و حتی پزشکان در آزمايش‌هایی متوجه سکته قلبی او شده‌اند.
در آغاز خرداد ماه، وب‌سایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان در ایران، از بازداشت مجدد مهدی خزعلی در محمودآباد مازندران و انتقال او به زندان رجایی‌شهر خبر داده بودند.
فرزند او در این مورد در صفحه فیس‌بوک خود نوشته بود بازداشت پدرش با فرستادن تیمی «در حالی‌که او در مسافرت و همراه خانواده بوده است» با موارد پیشین فرق داشته است.
مهدی خزعلی از زمان اعتراضات به نتيجه انتخابات رياست جمهوری ايران از سال ۱۳۸۸ تاکنون چند بار بازداشت شده است.

۱۲ شهر ایران در مرز "تنش آبی" قرار گرفتند

۱۲ شهر ایران در مرز "تنش آبی" قرار گرفتند

به گفته یک مقام ارشد وزارت نیرو ۱۲ شهر از جمله تهران با بحران جدی کم‌آبی روبه‌رو هستند و در مرز "تنش آبی" قرار دارند. استاندار آذربایجان شرقی نیز از کمبود جدی آب و برق در این استان و تشکیل یک ستاد بحران خبر داده است.
با آغاز فصل تابستان بحران کم‌آبی در ایران بار دیگر به یکی از موضوعات اصلی کشور تبدیل شده است. ستار محمودی، قائم مقام وزیر نیرو، از آماده‌باش مجموعه بخش آب کشور خبر داده و خواستار همکاری مردم در مدیریت مصرف آب شده است. او شامگاه شنبه با حضور در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که در حال حاضر ۱۲ شهر در مرز تنش آبی قرار دارند که یکی از این شهر‌ها تهران است.

به گفته وی، میزان سرانه کنونی مصرف آب در کشور ۲۳۶ لیتر است که از میانگین جهانی بیشتر است.

هشدار قائم مقام وزیر نیرو در مورد وضعیت بحرانی آب در کشور در حالی صورت می‌گیرد که شرکت آب و فاضلاب نیز اوایل خرداد از حاد شدن وضعیت تأمین آب آشامیدنی در ۱۲ کلان‌شهر ایران خبر داده و اعلام کرده بود که به دستور حسن روحانی، دولت اعتباری جداگانه برای تأمین آب شهرهایی که با این معضل دست و پنجه نرم می‌کنند، اختصاص داده است.

رئیس‌جمهور ایران پیش‌تر از مسئولان خواسته بود تا مانع جیره‌بندی آب شوند، اما با این همه شرکت مهندسی آب و فاضلاب اعلام کرده بود که به دنبال بروز خشکسالی و کاهش بارندگی، راهی جز جیره‌بندی آب در ۱۲ کلان‌شهر کشور باقی نمی‌ماند و عملیات جیره‌بندی حتی در تعدادی از این شهرها از جمله کرج آغاز شده است.

به گفته ستار محمودی، در ایران آب در مرحله انتقال تلفات کمی دارد و تلفات بیشتر در مرحله توزیع رخ می‌دهد. او در همین راستا تغییر الگوی کشت و نظام آبیاری مزارع کشاورزی را یکی از راه‌های جلوگیری از هدررفت آب دانست. به گفته کارشناسان، بخش کشاورزی بیشترین مصرف آب در ایران را به خود اختصاص داده و تاکنون اقدامات مؤثری برای رفع این معضل صورت نگرفته است.

در این میان رفتارهای مصرفی غلط و استاندارد نبودن تجهیزات استفاده آب، به گفته قائم مقام وزیر نیرو، از دیگر عوامل بالا بودن میزان سرانه مصرفی آب در کشور هستند.
بخوانید: پانصد شهر ایران تنش آبی و چهار شهر کم‌آبی شدید دارند

وضعیت بحرانی آب و برق در آذربایجان شرقی

کمبود آب و برق در استان آذربایجان شرقی وارد مرحله بحرانی شده است. اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی، ضمن اعلام این موضوع در جریان نشستی با مدیران صنعت آب و برق استان گفت: «وضعیت آب و برق استان در طول سه ماه تابستان باید به صورت روزانه رصد شود تا بتوانیم موضوع را مدیریت کنیم.»


دی‌ماه سال گذشته سازمان آب و فاضلاب اعلام کرد که ذخیره اکثر سدهای ایران به زیر ۳۰ درصد کاهش یافته است دی‌ماه سال گذشته سازمان آب و فاضلاب اعلام کرد که ذخیره اکثر سدهای ایران به زیر ۳۰ درصد کاهش یافته است
او همچنین از تشکیل یک ستاد بحران برای مدیریت شرایط و بازگرداندن آن به شرایط عادی خبر داده و اظهار امیدواری کرد که وضعیت منجر به قطع آب و برق مشترکان خانگی و صنعتی این استان نشود. آقای جبارزاده قطع برق را "تنبیه همه مردم" خوانده و تأکید کرد: «انصاف نیست در اثر سوء‌مصرف تعدادی از مردم برای کل مردم آب و برق را قطع کنیم.»

مشکل آب و خشکسالی در ایران سابقه چندین دهه‌ای دارد و ظرف چند سال گذشته به صورت هشداردهنده درآمده است. این در حالی است که تا کنون تغییر چندان قابل توجهی نه در رفتارهای مصرفی مشترکان و نه در سیاست‌های دولتی و استانی برای حل این مشکل رخ نداده و هر سال در آستانه فصل تابستان، بحران کم‌آبی به تیتر نخست اخبار کشور تبدیل می‌شود.

دی‌ماه سال گذشته سازمان آب و فاضلاب اعلام کرد که ذخیره اکثر سدهای ایران به زیر ۳۰ درصد کاهش یافته و پیش‌بینی کرد که کشور در نیمه دوم سال ۹۳ با مشکلات جدی در زمینه کم‌آبی روبه‌رو خواهد شد.

ایران متهم به نقض تحریم تسلیحاتی و ارسال سلاح به سودان شد

ایران متهم به نقض تحریم تسلیحاتی و ارسال سلاح به سودان شد

خبرگزاری رویترز روز جمعه ۲۷ ژوئن از گزارش محرمانه‌ای در مورد نقص تحریم‌های تسلیحاتی ایران پرده برداشت. سازمان ملل در این گزارش تایید می‌کند که محموله سلاح‌های کشف و ضبط شده توسط اسرائیل به ایران تعلق داشته است
سازمان ملل تایید کرده که تسلیحات کشف شده توسط نیروی دریایی اسرائیل در ماه مارس ۲۰۱۴ در دریای احمر، به ایران تعلق داشته‌اند. این سلاح‌ها چند روز پیش از شروع مذاکرات اتمی ایران و گروه ۱+۵ در وین کشف شده بودند.
به خلاف آن که اسرائیل رسما مقصد این سلاح‌ها را غزه و حماس اعلام کرده بود، کارشناسان سازمان ملل تاکید کرده‌اند که محموله درمسیر رسیدن به سودان بوده است.
در گزارش ۱۴ صفحه‌ای کارشناسان سازمان ملل روشن نشده که دلیل ارسال محموله سلاح به سودان چه بوده است. برخی محافل به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که سودان در گذشته یکی از مناطق نقل و انتقال سلاح‌های ایرانی به سایر نقاط آفریقا و همچنین نوار غزه بوده است.
جاسازی در بار سیمان
نماینده اسرائیل در سازمان ملل در ۱۳ مارس ۲۰۱۴، یادداشتی به کمیته تحریم ایران در سازمان ملل تسلیم کرد و از کشف و ضبط موشک، خمپاره و افزارهای مربوطه از سوی ایران در دریای احمر خبر داد. مقامات اسرائیلی گفته‌اند که محموله کشف شده در دریای احمر، توسط کشتی «کلوس سی» با پرچم پاناما حمل می‌شد. به ادعای اسرائیل، افزارهای مربوطه در ۲۰ کانتینر و در بار سیمان جاسازی شده بودند.
کشتی باری«کلوس- سی»
کارشناسان سازمان ملل در بررسی‌های خود نتیجه گرفته‌اند که محموله یاد شده از بندرعباس به مقصد بندر ام قصر درعراق و سپس در مسیر سودان حرکت کرده است. در گزارش آنها تاکید شده که صدور این محموله نظامی طبق بند ۵ قطعنامه ۱۷۴۷ سازمان ملل، تحریم‌های تسلیحاتی ایران را نقض کرده است.
ایران در حالی موضوع را تکذیب می‌کند که کارشناسان سازمان ملل، مهر گمرگات ایران بر روی برخی از محموله سلاح‌های ضبط شده، بارنامه، رسید محموله و جدول بارگیری کشتی را تایید کرده‌اند.
نماینده ایران در سازمان ملل تاکنون موضعی در قبال این گزارش نگرفته است.
عدم اثبات ساخت سلاح‌ها در سوریه
در گزارش سازمان ملل تعداد و نوع سلاح‌های کشف شده نیز قید شده است: ۴۰ موشک از نوع ام ۳۰۲ همراه با چاشنی‌های انفجاری، ۴ نوع موشک مختلف دیگر، ۱۸۱ گلوله ۱۲۰ میلیمتری خمپاره و ۴۰۰ هزار فشنگ کالیبر ۷،۶۲. در عین حال، ادعای اسرائیل در باره ساخت برخی از این سلاح‌ها در سوریه از سوی کارشناسان سازمان ملل تایید نشده است.
مقامات اسرائیلی گفته بودند که موشک‌ها در سوریه و در مرکز تحقیقات علمی این کشور ساخته شده‌اند.
گزارش روشن نمی‌کند که عراق چه نقشی در قاچاق این محموله داشته و تنها اشاره به این دارد که ۲۰ کانتینر از میان یکصد کانتینر بارگیری شده دربندرعباس، حامل سلاح‌های جاسازی شده بودند. این نیز در گزارش آمده که ۵۰ کانتینر سیمان که از بندر ام قصر عراق بارگیری شدند واجد سلاح نبوده‌اند.
هشدار نتانیاهو
کارشناسان سازمان ملل گفته‌اند که تکنیک جاسازی سلاح‌های مکشوفه، مشابه وقتی است که ایران برای نیجریه سلاح فرستاد. در آن محموله نیز، تسلیحات در جعبه‌های سنگ مرمر جاسازی شده بودند.
اسرائیلی‌ها گفته‌اند که در موارد دیگر، سلاح‌هایی پیدا کرده‌اند که در کانتینرهای حامل پلی‌اتیلین، عدس یا کتان کارسازی شده بودند. کارشناسان سازمان ملل به اعلام مقامات ایتالیایی نیز استناد کرده‌اند که گفته‌اند ایران در بسته‌های شیرخشک، مواد منفجره جاسازی کرده است.
نخست وزیر اسرائیل، در واکنش به موضوع ارسال سلاح ایرانی گفته که این نشان میدهد که ایران به موازات "سخنان شیرین و تبسم" به غرب، در حال حمایت مخفیانه از تشکیلات تروریستی است.
گزارش کارشناسی سازمان ملل در آستانه پایان مهلت توافق شش ماهه ژنو منتشر شده و اعتراض روسیه را برانگیخته است.
ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل با گلایه از این موضوع گفته است: «اطلاعاتی که فاقد فاکت‌های روشن باشند، می‌توانند سایه‌ای منفی بر ادامه مذاکرات اتمی بیندازند.»
روسیه تنها شاکی این گزارش بوده و سایر کشورهای عضو شورای امنیت و هم‌چنین استرالیا که رئیس کمیته تحریم ایران در سازمان ملل است، از آن استقبال کرده‌اند.

شنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۳

هاشمی رفسنجانی: جدید الاسلام ها به جان انقلاب و مردم افتاده اند

هاشمی رفسنجانی: جدید الاسلام ها به جان انقلاب و مردم افتاده اند

hashemi-rafsanjani-sahamnews1
هاشمی رفسنجانی در سخنانی در جمع دانشجویان تاکید کرده است : کسانی که قدرت را برای خودشان ابدی و مادر زادی و ارث حساب می کنند ، تصورات دیگری هم می توانند بکنند. چقدر تلاش شد که نگذارند در کشور اینترنت باشد؟ چقدر ماهواره را از بالای پشت بام ها جمع کردند؟ و من نمی دانم چه تاثیری کرد؟ نه تنها از آگاهی مردم چیزی کم نکرد ، بلکه بر آگاهی مردم افزود.

به گزارش سحام  متن سخنان آیت الله هاشمی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ایشان، به شرح زیر است :

کسانی که حسرت قدرت دارند ، کسانی که دل از قدرت نمی کنند ، کسانی که قدرت را برای خودشان ابدی و مادر زادی و ارث حساب می کنند ، اینها تصورات دیگری هم می توانند بکنند. چقدر تلاش شد که نگذارند در کشور اینترنت باشد؟ چقدر ماهواره را از بالای پشت بام ها جمع کردند؟ و من نمی دانم چه تاثیری کرد؟ نه تنها از آگاهی مردم چیزی کم نکرد ، بلکه بر آگاهی مردم افزود ، یعنی مردم فکر کردند چرا اینجوری می شود؟ چی در می آید از این؟ چه نتیجه ای دارد؟ یعنی یک جایی را ما ببندیم ، چندین جای دیگر را بشر باز می کند ، یک راه دیگری پیدا می شود ، واقعا باید موکول کنیم به عقل و تصور مردم .

ما به عنوان مبلغان دینی باید دین واقعی را – البته ممکن است ما هم اشتباه بکنیم ، من نمی گویم همیشه ما درست می فهمیم – به مردم بگوییم. مردم احتیاج به ارشاد الهی دارند ، حتی خود پیغمبر(ص) که معصوم است و خداوند او را از همه چیز حفظ می کند ، روزی چند بار می گوید «اهدنا صراط المستقیم»، «رب زدنی علما». ما همیشه نیازمندیم.

من فکر می کنم ما با همین رویه توانستیم راه را باز کنیم ، انصافاً راه باز شد. خیلی از گره ها الان باز شده و یک فضای جدیدی به وجود آمده ، دو سه تا مانع هم (وجود) دارد؛ یکی از موانع بزرگ ، خارجی است که هنوز رضایت نمی دهد ما آنچه که داریم ، بتوانیم برای خودمان نقد کنیم و استفاده بکنیم. یکی از موانع ، داخلی است که فرصت طلب ها و آنهایی که جدیدالاسلام هستند نسبت به انقلاب زیاده خواهی می کنند و خب آن انقلابیون اصلی که در موقعی که هیچ کس امید نداشت که بشود رژیم شاه و آمریکا را بیرون کرد ، فقط به خاطر این که وظیفه انجام بدهند می آمدند ، میدان و زندان ها را پر کرده بودند ، الان اکثر آنها را از میدان بیرون کرده اند.

من فکر می کنم در مجموع خداوند هم به ما وعده داده که «الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا» آنهایی که در راه خدا جهاد می کنند ، خداوند راه را به آنها نشان می دهد و هدایتشان می کند. خدا که احتیاجی به جهاد ما ندارد ، خداوند اگر چیزی را مایل باشد و بخواهد فوری انجام بشود ، احتیاجی هم به گفتن ندارد «اذا اراد» همین که اراده بکند ، می شود. بلکه خودمان نیاز داریم و این سنت الهی است که کسانی که جهاد می کنند هدایت می شوند ، راه درست را پیدا می کنند ، مسیرشان را می روند و آخر هم به نتیجه می رسند.

من شما را به خدا می سپارم و دعا می کنم همان گونه نجیبانه و انسان وار و عاقلانه راه خودتان را ادامه بدهید. بحث های مفید و افشاگر انجام بدهید. ولی وارد معارضات دعوایی و این چیزها نشوید که دعواگرها همیشه ضرر می کنند.

ابهام در سرنوشت "سهام عدالت" بازنشستگان در دولت یازدهم

ابهام در سرنوشت "سهام عدالت" بازنشستگان در دولت یازدهم

هفتصد هزار بازنشسته‌ی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هنوز "سهام عدالت" دریافت نکرده‌اند. مشمولین طرح برخلاف وعده‌ها تنها یک بار اندک سودی برای سهام دریافت کردند. نهادهای متولی جواب قانع‌کننده‌ای ندارند.
شنبه (۷ تیر) خبرگزاری مهر گزارش داد که سرنوشت "سهام عدالت" دست‌کم ۷۰۰ هزار بازنشسته با ابهام مواجه است. ۷ سال بعد از آغاز طرح "سهام عدالت" هنوز بسیاری از بازنشستگان این سهام را دریافت نکرده‌اند.

"سهام عدالت" مهم‌ترین برنامه‌ی دولت نهم و دهم برای "کاهش شکاف طبقاتی" و "حمایت از قشر کم‌درآمد" بود. هرچند ایده اصلی آن در اواخر دوران ریاست‌جمهوری محمد خاتمی مطرح شد.

خبرگزاری مهر گزارش داد که تاکنون کمتر از ۵۰۰ هزار نفر سهام عدالت دریافت کرده‌اند و افرادی که بعد از سال ۱۳۸۶ بازنشسته شده‌اند، مشمول دریافت این سهام نشده‌اند. تعداد افرادی که سهام به آن‌ها تعلق نگرفته بیش از ۷۰۰ هزارنفر است.

بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی تا به‌حال چندین بار به وزرای وقت نامه نوشته و تقاضای دریافت سهام برای دیگر بازنشستگان کرده‌اند. اما نه دولت‌های نهم و دهم و نه دولت حسن روحانی پاسخی به خواسته‌ی آن‌ها نداده و پیگیر وضعیت سهام عدالت بازنشستگان نشده است.

علی‌اکبر خبازها، عضو هیئت‌ مدیره‌ی "کانون عالی بازنشستگی تامین اجتماعی" می‌گوید با این‌که به بازنشستگان وعده داده شد که به سهام آن‌ها نیز سود تعلق خواهد گرفت، تاکنون تنها یک بار مبلغ ۴۵ هزار تومان سود به بازنشستگان مشمول طرح پرداخت شده است.

نهادی پاسخگوی وضعیت نامشخص نیست

عباس اورنگ، مدیرعامل انجمن رفاه و تامین اجتماعی به خبرگزاری "مهر" گفت که دولت یازدهم فعلا "برنامه مشخصی" برای پرداخت سهام عدالت به بازنشستگان و به‌ویژه کارگران بازنشسته ندارد.

دو وزارت‌خانه‌ی اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی‌سازی باید برای ادامه‌ی این طرح برنامه‌ریزی داشته باشند. کانون عالی بازنشستگان می‌گوید هر سه نهاد متولی تاکنون از ارائه جواب قانع‌کننده و مشخص سرباز زده‌اند.
سازمان تامین اجتماعی نیز خود می‌گوید که بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان سهام عدالت دریافت نکرده و مشمول طرح نشده‌اند.

ابهام در وضعیت "سهام عدالت" در حالی همچنان ادامه دارد که ناهماهنگی در افزایش حقوق بازنشستگان نیز صدای اعتراض این قشر را بلند کرده است. در حالی که خط فقر در ایران برای هر نفر ۸۵۰ هزار تومان تعیین شده، حقوق برخی از بازنشستگان ۷۰۰ هزار تومان است.

سازمان تامین اجتماعی در آغاز سال جاری طرح افزایش ۲۵ درصدی حقوق بازنشستگان را تصویب کرد، بااین‌حال در عمل با اشتباه محاسباتی حقوق بازنشستگی عده‌ای تنها ۲۰ درصد افزایش یافت.

بازگشت ملی پوشان و عذرخواهی کی‌روش از برخی اهالی فوتبال

بازگشت ملی پوشان و عذرخواهی کی‌روش از برخی اهالی فوتبال

وزیز ورزش ایران در مراسم استقبال از تیم ملی فوتبال
وزیز ورزش ایران در مراسم استقبال از تیم ملی فوتبال
اعضای تیم ملی فوتبال ایران بامداد روز شنبه ۷ تیر به ایران بازگشتند و با استقبال برخی مقام های دولتی  و جمعی از هوادارن فوتبال روبرو شدند.
ملی پوشان فوتبال به همراه کادر فنی با پروازی مستقیم از برزیل به تهران آمدند و ساعت چهار بامداد روز شنبه وارد تهران شدند.
تیم ملی فوتبال ایران، چهارشنبه گذشته با شکست سه بر یک مقابل تیم بوسنی، در عمل شانس صعود به مرحله یک هشتم نهایی رقابت های جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ برزیل را از دست داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جواد نکونام کاپیتان تیم ملی فوتبال نخستین  کسی بوده که وارد سالن فرودگاه تهران شده و پس از او آندرانیک تیموریان و سپس کارلوس کی‌روش سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی وارد سالن شد.
 این در حالیست که ملی‌پوشان خسته که از سفری طولانی بازگشته‌اند انتظار چنین استقبالی را نداشتند.
از میان بازیکنان تیم ملی ایران اشکان دژاگه، مهرداد بیت‌آشور و دانیل داوری به ایران نیامده‌اند.
اما کارلوس کی‌روش مربی خبر ساز این روزهای فوتبال ایران در این مراسم گفت که فکرمی‌کرده می‌شد نتیجه بهتری در جام جهانی بگیرد و باید هم این اتفاق می‌افتاده.
آقای کی‌روش با تجلیل از عملکرد ملی پوشان ایرانی، گفت: در کل بازیکنان ایران فوق‌العاده خوب بودند و به همین دلیل باید به آن‌ها احترام بگذاریم و از آن‌ها قدردانی کنیم.
او گفت که پیش از جام جهانی کسی در دنیا درباره جایگاه فوتبال ایران حرفی نمی زد.
آقای کی‌روش در پاسخ به اینکه آیا باید از صحبت‌هایش بوی خداحافظی را شنید گفت: وقتی در فوتبال همیشه در صلح و صفا هستید، خداحافظی مطرح نیست.
او ادامه داد که حضورش در ایران یک سفر فوق‌العاده خوب و بسیار زیبا بوده است. کارلوس کی‌روش در پایان از اینکه برخی تصمیم‌هایش سبب ناراحتی برخی فوتبالی‌ها شده عذرخواهی کرد.
او گفت: «برخی از تصمیم‌هایش ممکن است کسانی را آزرده باشد اما در فوتبال گرفتن این تصمیم‌ها لازم است.»
در روزهای گذشته برخی خبرها حاکی از آن بود که کارلوس کی‌روش تمایلی به ماندن در ایران ندارد و از طرفی علی کفاشیان رییس فدراسیون فوتبال نیز مایل نیست که آقای کی‌روش با همان شرایط قبلی به کارش ادامه دهد.
این درحالیست که محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان گفته که با تمدید قرار داد کارلوس کی‌روش به صورت مشروط مخالفتی ندارد.

نماینده مشهد: شعار اعتدال پوشش براندازی نظام است

نماینده مشهد: شعار اعتدال پوشش براندازی نظام است

یک عضو جبهه پایداری دولت حسن روحانی را متهم کرد که در پوشش اعتدال قصد براندازی نظام جمهوری اسلامی را دارد. کریمی قدوسی می‌گوید استفاده از مدیران اصلاح‌طلب در بدنه دولت این قصد را آشکار می‌کند.

فرمانده پیشین بسیج استان خراسان رضوی و نماینده کنونی مشهد در مجلس شورای اسلامی پیش از انتخابات سال ۹۲ خواستار رد صلاحیت حسن روحانی شد و پس از انتخابات نیز در صف مخالفان و منتقدان سرسخت دولت یازدهم قرار گرفت.
محمدجواد کریمی قدوسی شامگاه پنج‌شنبه، پنجم تیرماه، در همایش "مرزبانی فرهنگی" که در مهدیه مشهد برگزار شد گفت: «جریان اعتدال در پی ایجاد گرد وغبار در کشور است تا حق و راه آن شناخته نشود.» عضو جبهه پایداری یکی از منتقدان سیاست خارجی دولت روحانی در مجلس و از سخنرانان اصلی همایش‌های "دلواپسان" است که مذاکرات هسته‌ای و توافق ژنو را سازشکارانه و ننگین می‌خوانند.
«نرمش، سخت‌تر از جهاد قهرمانانه»
کریمی قدوسی با اشاره به سخنرانی اول تیرماه حسن روحانی درباره امام دوم شیعیان از او انتقاد می‌کند که چرا "صلح امام حسن" را به عنوان ضرورت شرایط حاضر مطرح کرده است. مطابق روایت‌های اسلامی در جریان این واقعه فرزند نخستین امام شیعیان بر اثر فشار معاویه از خلافت چشم پوشید و با او صلح کرد.
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای پیش از انقلاب ۵۷ کتاب "صلح‌الحسن" شیخ آل یاسین را به فارسی ترجمه کرد و عنوان آن را شکوهمندانه‌ترین نرمش قهرمانانه تاریخ گذاشت. او عقب‌نشینی در مناقشه اتمی و پذیرش مذاکره مستقیم با آمریکا را نیز "نرمش قهرمانانه" خوانده است.
نماینده مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روحانی را متهم می‌کند که با تشبیه شرایط امروز با آن دوران برخلاف نظر خامنه‌ای عمل می‌کند. به گزارش خبرگزاری ایسنا رئیس‌جمهور در سخنرانی یادشده با اشاره به عبارت مورد استفاده رهبر جمهوری اسلامی گفت: «به اعتقاد من نرمش قهرمانانه، سخت‌تر از جهاد قهرمانانه است.»
انتقاد از منتقدان کم‌سواد
حسن روحانی در بخش دیگری از سخنرانی اول تیرماه خود با یادآوری پیمان "صلح حدیبیه" میان پیامبر اسلام و بت‌پرستان قبیله قریش افزود، در دوران زندگی نخستین رهبر جمهوری‌اسلامی هم دیدیم که خمینی "هم فرمانده میدان جنگ بود و هم راهبر مسیر صلح".
عضو جبهه پایداری در واکنش به این اظهارات گفت: «این سخن دکتر روحانی به معنای آن است که دست از انرژی هسته‌ای بردارید، چرا که وی بر این باور است، شعار "انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست"، هزینه زیادی برای ملت ایران به بار آورده است.»
جنگ روانی اصول‌گرایان مجلس شورای اسلامی علیه دولت روحانی هر روز شدیدتر می‌شود جنگ روانی اصول‌گرایان مجلس شورای اسلامی علیه دولت روحانی هر روز شدیدتر می‌شود
آبان ماه سال ۹۲ طرحی با خط کریمی قدوسی و امضای ۱۱۰ نفر از نمایندگان مجلس برای "الزام دولت به حفظ حقوق مسلم هسته‌ای" تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد که در عنوان و متن آن نام مخفف پیمان منع گسترش هسته‌ای (NPT) به اشتباه "ام‌پی‌تی" نوشته شده بود.
ظاهرا با توجه به همین اشتباه‌ها و برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسانه است که حسن روحانی بهمن ماه گذشته منتقدان توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ را "عده‌ای معدود و کم‌سواد" خواند.
«اسرار پشت صحنه جریان اعتدال»
عضو کمیسیون امنیت ملی در ادامه حمله‌های خود به دولت به استفاده از مدیران اصلاح‌طلب در دولت پرداخت که از چند هفته پیش، بیش از گذشته با اعتراض و مخالفت اصولگرایان روبروست. کریمی قدوسی رئیس جمهور پیشین، محمد خاتمی را "عنصر کلیدی ضد انقلاب" خوانده و علت این اتهام را حمایت او از کسانی که "خود را در فتنه ۸۸ صاحب حق می‌دانستند" عنوان می‌کند.
فتنه عنوانی است که حامیان رهبر جمهوری اسلامی به معترضان به نتایج اعلام شده‌ی انتخابات سال ۸۸ می‌دهند. خامنه‌ای ۱۴ خرداد حکومت خود را مشروع خواند و با اشاره به معترضان سال ۸۸ گفت: «در مقابل قدرت مشروع نباید کسی سینه سپر کرده و قهر کند، اگر چنین کاری کرد اسم او فتنه است.»
عضو جبهه پایداری گفت: «اسرار پشت صحنه جریان اعتدال چیزی است که هم اکنون ما به چشم می‌بینیم و اگر جریان اسفناک فتنه اتفاق افتاده است، هم اکنون شعار اعتدال با هدف براندازی نظام، عناصر فتنه‌گر را به مناصب حکومتی گمارده‌اند.»
کریمی قدوسی چندی پیش حسن روحانی را متهم کرد که اطلاعات فقهی مهمی را به انگلستان داده است. محمد تقی مصباح‌یزدی، رهبر فکری جبهه پایداری نیز پیش‌تر گفته بود باید از روحانی پرسید دینش را در مدرسه فیضیه یاد گرفته یا در انگلیس.
مصباح یزدی هفته گذشته گفت مسئولان دولت و رئیس‌جمهور "در عمق دل، اصلا ولایت‌ فقیه را قبول ندارند" و برخی اظهارات آن‌ها "نشخوار سخنان اصلا‌ح‌طلبان" است.

ژنرال دمپسی: همکاری با ایران در عراق غیر ممکن نیست

ژنرال دمپسی: همکاری با ایران در عراق غیر ممکن نیست

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا همکاری با ایران علیه گروه افراطی داعش در عراق را غیر ممکن ندانست. ژنرال مارتین دمپسی افزود، با این حال تا این همکاری احتمالی "راه درازی" در پیش است.
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در گفت‌وگو با رادیوی آمریکایی "ان پی آر" همکاری با ایران و نیروهای مورد حمایت این کشور در عراق را ناممکن ندانست. دمپسی گفت، یکی از مسائلی که آمریکا باید بداند این است که آیا ایران در حال حاضر درگیر "حمایت از نیروهای امنیتی عراق و ارائه مشاوره به آنان" هست یا نه.
او تأکید کرد که آمریکا "به ایران به دور از احساسات نگاه می‌کند و می‌بیند در کجا و چه زمانی ممکن است نیاز داشته باشد که با آنها در فضایی مشترک و برای دست‌یابی به هدف بالقوه مشترک" علیه گروه افراطی داعش (دولت اسلامی عراق و شام) همکاری کند.
دمپسی افزود: «اما من می‌توانم با اطمینانی نسبی بگویم که اهداف آنها [ایران] در عراق کاملا با اهداف ما همخوانی ندارد و این موضوع برای ما بسیار روشن است.»
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا همکاری با ایران را کاملا ناممکن و بعید ندانست، اما در عین حال تأکید کرد که "راه درازی" تا آن زمان در پیش است.
دمپسی در ادامه عنوان کرد، یکی از گزینه‌های آمریکا در عراق می‌تواند حمله هوایی به شخصیت‌های مهم و اصلی شبه‌‌نظامیان سنی‌مذهب باشد.
پیش از این کاخ سفید همکاری با ایران در عراق را منتفی دانسته بود. جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید ۱۶ ژوئن در گفت‌وگو با گزارشگران گفته بود، هیچ کدام از مذاکرات با ایران "شامل مذاکرات نظامی" نخواهد شد.
آمریکا شماری از مشاوران نظامی خود را برای پشتیبانی از نیروهای دولتی عراق علیه داعش به این کشور اعزام کرده است. آمریکا همچنین عراق را به تشکیل دولت وحدت ملی تشویق کرده و از سیاست‌های نوری مالکی‌، نخست‌وزیر این کشور و به حاشیه‌راندن سنی‌مذهبان انتقاد کرده است.
پیشروی‌های برق‌آسای گروه اسلام‌گرا و سنی‌مذهب داعش در عراق در هفته‌های اخیر به بحث پیرامون همکاری آمریکا و ایران در عراق علیه این گروه دامن زده است.

وزیر بهداشت: بیشتر کودکان کار سوء‌تغذیه دارند و معتادند

وزیر بهداشت: بیشتر کودکان کار سوء‌تغذیه دارند و معتادند

وزیر بهداشت می‌گوید بسیاری ازکودکان کار ازصبح تا نیمه‌های شب باید در خیابان به دنبال کار باشند.او با تایید این‌که بسیاری از بیمارستان‌ها از پذیرش کودکان کار سرباز می‌زدند،وعده داد خدمات درمانی برای آن‌ها رایگان خواهد شد.

حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان در دولت یازدهم می‌گوید اکثر کودکان کار به سوء تغذیه مبتلایند و بسیاری از آن‌ها معتاد به مواد مخدر به دنیا می‌آیند.

وزیر بهداشت و درمان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس تاکید کرد که بعضی از این کودکان از ابتدای صبح تا نیمه‌های شب مجبورند در خیابان به دنبال کار بگردند و اضافه کرد که همه‌ی این کودکان نیازمند کمک‌های فوری‌اند.

قاضی‌زاده‌ی هاشمی رشد تعداد کودکان کار را ناشی از "سیاست‌های غلط دولت‌ها و مجلس‌های قبلی" دانست و گفت:«زندگی برخی از این کودکان وقتی پای صحبت‌شان می‌نشینی، واقعا دردناک است.»

وزیر بهداشت افزود: «دولت وظیفه دارد به این کودکان کمک کند اما همه انتظار دارند، همه کار را دولت انجام دهد، البته دولت فعلی واقعاً گرفتار مشکلات زیادی است و اگر خیلی هنر کند نگذارد تعداد این کودکان بیشتر شود».

به گفته قاضی‌زاده هاشمی از این ‌پس هزینه‌ی بستری و درمان کودکان کار و خانواده‌های آن‌ها در بیمارستان‌های دولتی رایگان خواهد شد.و تایید کرد که تاکنون برخی از بیمارستان‌ها از پذیرش کودکان کار معتاد سرباز می‌زدند. قاضی‌زاده هاشمی گفت:«در هر استان یک بیمارستان نیز ویژه‌ی بستری کودکان کار معرفی خواهد شد و این بیمارستان‌ها موظفند همه‌ی کودکان کار و خانواده‌های آن‌ها را پذیرش کنند.»

این مقام مسئول تایید کرد که بسیاری از این کودکان شناسنامه ندارند و هرگز واکسینه نشده‌اند و وعده داد که این مشکل از سوی وزارت بهداشت حل خواهد شد.

قاضی‌زاده هاشمی می‌گوید وزارت بهداشت آمار دقیقی از تعداد کودکان کار ندارد. با این‌حال آمارهای غیررسمی از وجود دست‌کم ۷ میلیون کودک کار حکایت دارد. محیا واحدی، دبیر سمینار تخصصی "کودکان کار" در بهمن ماه سال گذشته با اعلام این رقم به خبرگزاری "ایلنا" گفت که میانگین سنی بیشتر کودکان کار بین ۱۰ تا ۱۵ سال است.

دکتر مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران نیز پیش از این وضعیت ابتلای کودکان کار به انواع بیماری‌های عفونی از جمله ایدز و هپاتیت ب را "بسیار تکان‌دهنده" توصیف کرد. او گفت که بررسی‌ها نشان می‌دهد که دست‌کم ۵ درصد کودکان کار به بیماری ایدز مبتلایند و وضعیت آنان را "وحشتناک" دانسته بود.

رئیس مجمع واردات: قاچاق پوشاک کاملا سازمان‌یافته است

رئیس مجمع واردات: قاچاق پوشاک کاملا سازمان‌یافته است

محمدحسین برخوردار می‌گوید قاچاق پوشاک آن‌قدر آسان شده که قاچاقچیان با خیال راحت چک ضمانت می‌دهند.پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس نیز درگزارشی تایید کرده بود که بخش عمده‌ی قاچاق به دست"عوامل ذی‌نفوذ در کشور"صورت می‌گیرد.

محمدحسین برخوردار، رئیس مجمع واردات کشور اعلام کرد که شواهد نشان می‌دهد قاچاق پوشاک در کشور "کاملا سازمان‌یافته" است.

او به خبرگزاری "تسنیم" گفت:«رنج‌آور است که به نظر می‌رسد قاچاق پوشاک در ایران کاملا سازمان‌‌یافته است. از حمل و جابجایی محموله‌های عظیم پوشاک گرفته تا جابجایی پول‌های ردوبدل‌شده در سیستم بانکی کشور و قفسه‌های فروشگاه‌های لباس در تهران و شهرهای دیگر که همه مهر تاییدی بر این ادعاست.»

برخوردار می‌گوید بیشتر پوشاک از سه کشور آلمان، چین و ترکیه به ایران قاچاق می‌شوند. او معتقد است "سیاست‌گذاری غلط" باعث شده تا هزینه‌ی قاچاق پوشاک و منسوجات در سال‌های گذشته به مراتب کمتر از هزینه‌ی واردات رسمی و تولید داخلی شود.

رئیس مجمع واردات کشور نبود سیستم توزیع شناسنامه‌دار پوشاک در کشور را "مشکل ملی" دانسته است. به گفته او واردات قاچاق پوشاک به قدری آسان شده که قاچاقیان پوشاک، در تضمین برنامه‌ی زمان‌بندی خود چک ضمانت می‌دهند و خیالشان راحت است که مشکلی پیش نخواهد آمد.

پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرده بود که بیشتر قاچاق پوشاک کشور "در پوشش اقدامات قانونی" صورت می‌گیرد. این گزارش تاکید کرده بود که قاچاق پوشاک، تولیدکنندگان داخلی را با مشکلات جدی و بحران ورشکستگی روبرو کرده است.

در این گزارش به صراحت ذکر شده بود که بخش عمده‌ی قاچاق پوشاک به دست "عناصر ذی‌نفوذ در نظام تصمیم‌گیری کشور" و به واسطه‌ی صدور "مجوزهای خاص، رانت و انحصارطلبی" صورت می‌گیرد.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین کشور نهادهای امنیتی و نظامی و به‌ویژه سپاه پاسداران را متهم کرده بود که کالای قاچاق و از جمله پوشاک وارد می‌کنند. محمدعلی جعفری، فرمانده‌ی سپاه پاسداران این اظهارات احمدی‌نژاد را تکذیب و "بحث انحرافی" خواند.

احمدی‌نژاد اعتراض کرده بود که چرا نزدیک به ۶۰ اسکله و گذرگاه مرزی در کشور به دست نیروهای سپاه اداره می‌شود و این گذرگاه‌ها را محل قاچاق دانست. سازمان گمرک بر این اسکله‌ها و گذرگاه‌های مرزی نظارتی ندارد.

جمعه، تیر ۰۶، ۱۳۹۳

قاچاق داروهای مرگ‌آور از پاکستان و چین و هند

قاچاق داروهای مرگ‌آور از پاکستان و چین و هند

قاچاق دارو در ایران سالانه جیب گروهی را پر می‌کند و سلامتی گروه بزرگ‌تری را به خطر می‌اندازد. داروهای قاچاقی که در پاکستان، چین، هند و حتی اروپا تولید می‌شوند، در مواردی حتی کشنده‌اند، از جمله داروهای لاغری.
گروهی از دست‌اندرکاران جامعه پزشکی و مسئولان نظام پزشکی ایران نسبت به خطرات داروهای قاچاق برای مصرف‌کنندگان هشدار داده‌اند. داروهایی که مصرف آن‌ها به گفته این مسئولان هم به سلامت مصرف‌کننده ضرر می‌زند، هم به وارد کنندگان دارو. خبرگزاری مهر با اشاره به این موضوع نوشته است که به همین خاطر به واردات داروی قاچاق حساسیت به مراتب بیشتری نشان داده می‌شود تا به داروهایی که از ایران به خارج از مرزها قاچاق می شوند.
محمدمهدی قيامت معاون آموزشی و پژوهشی نظام پزشکی تهران به خبرگزاری مهر گفته است که اين داروها در كارگاه‌های زیرزمینی هند، چین، پاکستان و حتی در برخی کشورهای اروپایی تولید می‌شوند و سودهای کلانی هم به جیب واردکنندگان می‌ریزند.
بکش و خوشگلم کن
این طعنه شاید در بیشتر موارد به ظنز به کار گرفته می‌شود. اما در مورد برخی از مصرف‌کنندگان داروهای لاغری مصداق واقعی پیدا کرده است. خبرگزاری مهر نوشته است که به‌تازگی یک نوع داروی لاغری که از ماهواره مورد تبلیغ قرار گرفته، باعث مرگ ۳ نفر شده است.
این خبرگزاری به نقل از محمدمهدی قيامت، معاون آموزشی و پژوهشی نظامی پزشکی تهران نوشته است: «حداقل بین ۲۰ تا ۳۰ درصد داروهای لاغری، زیبایی و آرایشی مصرفی در ایران قاچاق، تقلبی و پرعارضه هستند، که سلامت جامعه را تهدید می‌کنند.»

ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران نیز به این خبرگزاری گفته است:«یکی از مهمترین شکایت‌های مردم در محاکم قضایی و نظام پزشکی، مربوط به عوارض مصرف داروهای تقلبی، ماهواره ای و اینترنتی هستند که البته دست شاکی در این موارد به هیچ جا نمی رسد.»

مشکل فقط چاقی و لاغری نیست

اگرچه در گزارش یاد شده، بیشترین تاکید بر خطرات داروهای لاغری و یا پوستی و آرایشی است، اما واقعیت این است که در دو سه سال اخیر و با تشدید تحریم‌ها کمبود دارو در ایران به یکی از مهم‌ترین عواملی تبدیل شده که مصرف‌کننده را وارد می‌کند به هردری بزند. در سال ۹۱ و در پی نوسانات ارزی، اتاق‌های عمل چندین بیمارستان به دلیل کمبود داروهای بیهوشی در آستانه تعطیلی قرار و داروهای تولید داخل به طور متوسط ۴۰ درصد و داروهای خارجی ۹۰ درصد گران‌تر شدند. بیشتر بخوانید

کمبود دارو تنها به اتاق عمل منحصر نشد. بیماران دیابتی، سرطانی و آن‌هایی که داروی بتافرون برای کنترل بیماری "ام‌اس" لازم داشتند، با مشکلات عدیده‌ای برای تهیه دارو روبرو شدند. در اردیبهشت ۱۳۹۲، دکتر مینو محرز، دبیر انجمن بیماری‌های عفونی ایران هشدار داده بود که کمبود آنتی بیوتیک در ایران جدی است و نباید با اغماض از آن گذشت. بیشتر بخوانید

این مشکل حتی با کاهش فشار تحریم‌ها بر واردات دارو به ایران، بازهم به اشکال مختلف برجای خود باقی ماند. مخارج هنگفت تهیه برخی داروها و کم شدن توان خرید مردم بر اثر گرانی و تورم، از جمله عواملی است که باعث می‌شود مردم برای تهیه دارو دست به دامن آسمان شوند و از طریق ماهواره سفارش دهند.

مهدی پیرصالحی مدیرکل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو در این باره به خبرگزاری مهر می‌گوید: «قاچاق داروهای خاص و ضد سرطان که گران قیمت هستند، منافع زیادی برای قاچاقچیان دارد، چون قیمت کالای قاچاق پایین تر از قیمت داروهایی است که به صورت رسمی وارد بازار دارویی کشور می شود و قطعا سود بیشتری برای قاچاقچیان دارد.»

با این حال گروهی دیگر از دست‌اندکاران بر این عقیده‌اند که مشکل اتفاقا نه گرانی، که ارزانی ‌آن است، زیرا هم دارو ارزان نگه‌داشته شده و هم یارانه به آن تعلق می‌گیرد. علیرضا مرندی وزیر پیشین بهداشت معتقد است که «واقعی کردن قیمت دارو» می‌تواند موثر باشد و سبب شود که هر دارویی به راحتی دور انداخته نشود. او می‌گوید:«ارزان بودن قیمت دارو باعث می‌شود این داروها به کشورهای مجاور قاچاق شود که اصلا به سود کشور نیست.»

ارزان و در دسترس یا گران و دست‌نیافتنی؟

علی کائیدی، نماینده مردم پلدختر و نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تیرماه گذشته گفته بود که معضل نبود دارو در ایران روز به روز بیشتر می‌شود و مردم برای تهیه آن در زحمت هستند. وی تاکید کرده که مشکل نبود دارو در جامعه ناشی از تحریم و عدم برنامه‌ریزی و آینده‌نگری است و مردم قدرت خرید داروی گران را ندارند.

اما برخی دیگر از مسئولان اخباری که در این زمینه مطرح می‌شوند را درست نمی‌دانند. رسول دیناروند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو دور روز پیش (چهارشنبه ۴ تیر) در این باره به مهر گفته بود:«گاهی اوقات به درستی از اصطلاحات افزایش قیمت و یا گران شدن دارو استفاده نمی شود.» به گفته او هیچ دارویی از آخر اسفند ۹۲، تا اوائل تیر ماه سال جاری گران نشده است.

هند اولين قسط از بدهی‌های نفتی خود به ايران را پرداخت کرد

هند اولين قسط از بدهی‌های نفتی خود به ايران را پرداخت کرد

پالایشگاه هندی «اسار» یکی از مشتریان اصلی نفت ایران است.پالایشگاه هندی «اسار» یکی از مشتریان اصلی نفت ایران است.
خبرگزاری رويترز از قول منابع دولتی و صنعتی هند گزارش داده است که دهلی نو اولين قسط از بدهی‌های نفتی خود را به ايران پرداخت کرده است.
این خبرگزاری روز پنج‌شنبه، پنجم تيرماه، گزارش داد که پرداخت ششمين قسط از پروسه آزادسازی چهار ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار دارايی‌های ايران بر اساس توافق هسته‌ای ژنو، به مبلغ ۵۵۰ ميليون دلار توسط هند انجام شد.
قسط‌های قبلی نفتی ايران توسط ژاپن و کره جنوبی به مبلغ دو ميليارد و ۵۵۰ ميليون دلار به بانک‌های بی‌سی‌پی سوئيس و مسقط عمان واريز شده بود.
بر اساس توافق ژنو سر رسید قسط‌‌های ششم، هفتم و هشتم به ترتيب در روزهای ۲۴ ارديبهشت، ۲۷ خرداد و ۲۰ تير ۹۳ هر يک به مبلغ ۵۵۰ ميليون دلار است، اما به خاطر مشکلات بانکی، پرداخت قسط‌های ششم و هفتم با تاخير مواجه شده است.
دولت ايران از هند درخواست کرده بود که يک ميليارد و ۶۵۰ ميليون دلار از بدهی‌های نفتی خود به تهران را از طريق بانک مرکزی مسقط و با ريال عمان تسويه کند، اما به خاطر مشکلات بانکی، پرداخت‌ها از طريق بانک مرکزی امارات و با ارز درهم امارات تسويه می‌شود.
منابع آگاه به رويترز گفته‌اند که هم اکنون ساز و کار دستيابی ايران به بدهی‌های نفتی هند از طريق سيستم بانکی فراهم شده است، اگرچه با مساعدت آمريکا انجام می‌شود و اين دارايی‌ها رديابی می‌شوند.
يک منبع در پالايشگاه مانگلور هند به اين خبرگزاری گفته است که پالايشگاه مذکور با دستور وزارت نفت اين کشور، عمليات پرداخت بدهی را انجام داده است. منابعی از سه پالايشگاه ديگر نيز تاييد کرده‌اند که بخشی از بدهی ايران را پرداخت کرده‌اند.
رويترز می‌نويسد که تا پايان ماه گذشته ميلادی، در مجموع پنج پالايشگاه مانگلور، اسار، ايندين اويل، هندوستان پتروليوم و «اچ پی سی ال ميتال انرژی» چهار ميليارد و ششصد ميليون دلار بدهی به ايران داشته‌اند.
يک منبع دولتی به اين خبرگزاری گفته است که هند اولين قسط بدهی خود را پرداخت کرد و دو قسط باقی مانده را هر زمان ايران درخواست کند، تسويه خواهد نمود.
اين گزارش می‌گويد که بدهی‌های پالايشگاه‌ها از طريق روپيه، واحد پول هند، به بانک دولتی «يو سی او» هند واريز شده و سپس با نقل و انتقالات بانکی، اين مبالغ با ارز درهم امارات و از بانک مرکزی امارات متحده عربی به ايران تحويل داده خواهد شد.
قبلا هند از طريق هالک بانک ترکيه ۵۵ درصد از پول نفت وارداتی ايران را پرداخت می‌کرد، اما از فوريه سال گذشته ميلادی اين عمليات متوقف شد.
هند که روزانه چهار ميليون بشکه نفت وارد می‌کند، طی چند سال گذشته خريد نفت از ايران را کاهش داده است. ايران هم اکنون تنها پنج و هفت دهم درصد سهم در سبد نفت وارداتی هند دارد که نسبت به پنج سال گذشته تا دو سوم کاهش يافته است.

پورمحمدی: اصولگرایان پشتیبان رأی‌آوری روحانی نبودند

پورمحمدی: اصولگرایان پشتیبان رأی‌آوری روحانی نبودند

وزیر اصولگرای دادگستری می‌گوید این جناح در انتخابات سال ۹۲ از حسن روحانی پشتیبانی نکرد و باید پذیرفت که دولت او از اصولگرایان تشکیل نشده باشد. پورمحمدی از همفکرانش خواست این واقعیت را قبول کنند.
یک‌سال پس از پیروزی حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و حدود ده ماه پس از تشکیل دولت، اصولگرایان همچنان به برخی انتصاب‌ها، به ویژه استفاده از شخصیت‌های اصلاح‌طلب معترض‌اند.
وزیر دادگستری دولت یازدهم که از چهره‌های باسابقه جناح اصولگرای حکومت محسوب می‌شود در جمع دبیران حزب موتلفه اسلامی به انتقادهایی که از انتخاب وزیران و انتصاب مدیران ارشد دولت روحانی می‌شود واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی پورمحمدی در این اجلاس سهم ناچیز اصولگرایان در دولت روحانی را طبیعی خواند و گفت: «دولتی که سر کار آمده است از بدنه اصولگرایی بالا نیامده یعنی ما پشتیبان این دولت برای رأی‌آوری نبودیم.»
نگرانی از پست گرفتن "اهل فتنه"
در انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ گروه‌های اصلی اصولگرا از رقیبان حسن روحانی حمایت می‌کردند و او با پشتیبانی اصلاح‌طلبان و محافظه‌کاران نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی در دور اول پیروز شد.
پورمحمدی خطاب به دبیران حزب موتلفه تاکید کرد، با توجه به صف‌آرایی نیروهای سیاسی در انتخابات سال گذشته اگر انتظار داشته باشیم دولت از اصولگرایان شکل بگیرد "انتظار مناسبی" نیست.
در این اجلاس که روز پنج‌شنبه، پنجم تیرماه (۲۶ ژوئن) برگزار شد پورمحمدی در واکنش به یکی از دبیران استانی حزب موتلفه که گفت "شما حیف است در این جایگاه و پست باشید" اظهار داشت: «انسان باید تابع تقدیر باشد و انسان اگر مرده شور باشد، باید سعی کند مرده شور خوبی باشد و انسان هر جا تکلیف داشته باشد باید انجام دهد.»
حسن روحانی می‌گوید به هیچ گرو‌ه‌ اصلاح‌طلبی وابسته نیست حسن روحانی می‌گوید به هیچ گرو‌ه‌ اصلاح‌طلبی وابسته نیست
در هفته‌های گذشته و با نزدیک شدن پنجمین سالروز آغاز جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده‌ی دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که حامیان حکومت آن را "فتنه" می‌خوانند نگرانی اصولگرایان از "بازگشت فتنه‌گران" افزایش یافته است.
محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی ماه گذشته در دیدار با برخی مراجع تقلید در قم نسبت به "بازسازی فتنه ۸۸" هشدار داد.
او در این دیدار گفت: «معتقدیم که آتش زیر خاکستر هنوز باقی است و اگر اهل فتنه منصبی را بگیرند معلوم است که چه اتفاقی خواهد افتاد.»
پورمحمدی: جا به جایی مدیران طبیعی است
استفاده از مدیران اصلاح‌طلب در برخی وزارت‌خانه‌ها بارها با اعتراض اصولگرایان و نمایندگان وابسته به این جناح در مجلس شده و دی ماه سال پیش به دادن اخطار به وزیر علوم منجر شد.
چند روز پیش نیز حدود پنجاه نماینده مجلس طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رضا فرجی‌دانا را تقدیم هیئت رئیسه کردند که هنوز اعلام وصول نشده است.
سعدالله نصیری قیداری، معاون پارلمانی وزارت علوم ششم تیرماه به خبرگزاری ایسنا گفت، از آنجا که هنوز نامه‌ی رسمی مجلس به این وزارت‌خانه فرستاده نشده دلایل نمایندگان برای استیضاح را نمی‌توان اعلام کرد اما رایزنی با آنها برای برطرف کردن سوءتفاهم‌های احتمالی آغاز شده است.
این خبرگزاری با اشاره به اخطار سال گذشته به فرجی‌دانا به خاطر انتصاب برخی معاونانش نوشت: «آنچه که این روزها داغ برخی از نمایندگان را تازه کرده ممکن است انتصابات وزیر علوم در دانشگاه‌های بزرگی هم چون تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس و شریف باشد.»
وزیر دادگستری در دیدار با دبیران حزب موتلفه ضمن ابراز تعجب از انتقادهایی که به جا به جایی مدیران در دولت یازدهم می‌شود گفت: «این یک رقابت سیاسی است. این دولت پیروز شده و جابجایی‌ها طبیعتا رخ می‌دهد.»
اصولگرایان و نگرانی از انتخابات آینده
دبیرکل حزب موتلفه در ادامه سخنان پورمحمدی خاطرنشان کرد: «ما این را قبول داریم که دولت از بدنه اصولگرایی بالا نیامده است، ما فقط می‌خواهیم دولت مراقبت کند که فتنه‌گران در این دولت جایی نداشته باشند.»
وزیر دادگستری با اشاره به حمایت تشکل‌های اصلاح‌طلب و کارگزاران از روحانی در انتخابات افزود، "روحانی تاکید دارد منسوب به هیچ گروه اصلاح‌طلبی نبوده است و تلاش زیادی برای اعتدال می‌کند."
محمدنبی حبینی می‌گوید ما انتظار داریم روحانی بر اساس همان تعادلی که گفته عمل کند اما به کار گیری کسانی که "سابقه مشخصی با فتنه دارند" ایجاد حساسیت می‌کند.
اصولگرایان نگران حضور اهل فتنه در دولت هستند اصولگرایان نگران حضور "اهل فتنه" در دولت هستند
ظاهرا حساسیت مهمتر اصولگرایان به انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان و احتمال از دست دادن اکثریت در این دو نهاد مربوط می‌شود.
دبیر شورای نگهبان چندی پیش با اشاره به پیروزی حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲ گفته بود کسانی که "سنگر اول را فتح کرده‌اند" قصد دارند با تصرف مجلس خبرگان "قدرت رهبر را محدود کنند".
احمد جنتی بیستم خرداد نیز در همایش زنان اصولگرا گفته بود: «در ۲ سال آینده مسائل مختلفی پیش می‌آید و ما باید بصیرت‌دهی کنیم که در آن زمان دچار مشکل نشویم.»

تردید در توزیع عادلادنه "بسته‌های امنیت غذایی"

تردید در توزیع عادلادنه "بسته‌های امنیت غذایی"

توزیع بسته‌های غذا که نام «امنیت غذایی» بر آن‌ها گذاشته شده به زودی آغاز می‌شود. این "امنیت" اما در مرحله اول شامل گروه کثیری از خانواده‌های کم‌درآمد و کارگران نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر دولت در روزهای آینده توزیع "بسته های جدید امنیت غذایی" را شروع می‌کند. اقدامی که سال گذشته با کمبودهای زیادی همراه بود و انتقادها و تنش‌های زیادی را برانگیخت. این بسته‌ها شامل ۱۰ قلم کالای ضروری است که به گزارش مهر میان لیست جدید دولت شامل حال بیش از دو میلیون و ۸۴۰ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی است. به عبارت دیگر برای جمعیتی حدود هفت میلیون و پانصد و چهل‌هزار نفر در نظر گرفته شده است.

در این سبد گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، برنج، ماکارونی، حبوبات، لبنیات، روغن مایع، رب و خرما قرار گرفته است و ارزش آن حداکثر ۱۲۰ هزارتومان است. این بسته را دریافت‌کنندگان می‌توانند با کاهش ۲۰ درصد تبدیل به پول نقد کنند.
هم‌زمان قرار است که وزارت کار با مبنا قرار دادن اطلاعات درآمدی ارائه شده برای فازدوم هدفمندی یارانه ها، لیست جدیدی از دریافت کنندگان بسته‌های غذایی به دولت ارائه کند. این لیست دربرگیرنده خانوارهایی است که درآمدشان حداکثر یک میلیون تومان است. به گزارش مهر این بخش شامل کارگران، زنان سرپرست خانوار، ساکنان مناطق محروم و مرزی و روستائیان خواهد شد.

جنجال سال گذشته و "تدبیرهای" امسال
با این حال به دولت انتقاد می‌شود که نامی از کارگران در گروه مشمولان دریافت بسته های غذایی نبرده است. اما خبرگزاری "مهر" نوشته است که پس از آغاز توزیع بسته های امنیت غذایی، اگروه هایی از مشمولان قانون کار و کارگران کشور نیز دوباره مشمول دریافت سبدهای کالایی رایگان دولت خواهند شد. وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی موظف شده که ظرف یکماه برنامه شناسایی افراد مشمول در مراحل بعدی توزیع بسته حمایت غذایی را به ستاد هدفمندی یارانه ها ارائه کند.

این شناسایی از طریق بانک اطلاعاتی هدفمندی یارانه هاست. بانکی که دولت نسبت به درستی اطلاعات آن تردید دارد. با این عمه و در نبود اطلاعات و آمار جدید فعلا دولت چاره‌ای جز مراجعه به این بانک اطلاعاتی ندارد.

اولین دور توزیع سبد کالاها در زمستان سال گذشته به جنجالی بزرگ برای دولت جدید تبدیل شد. در شهرهای بزرگ از جمله تهران صف‌های عریض و طویلی در مقابل فروشگاه‌های توزیع کننده درست شد. و از آن بدتر این که بسیاری بعد از ساعت‌ها انتظار دست خالی به خانه برگشتند.

گذاشتن شرط حقوق ۵۰۰ هزار تومانی برای بازنشستگان تامین اجتماعی باعث شده تا فقط ۱۳درصد این افراد یعنی در حدود ۲۶۰هزار مستمری‌بگیر از جامعه دو میلیون نفری آنان مشمول دریافت سبد کالا شوند. به این ترتیب ۸۷ درصد بازنشستگان از گرفتن این سبد کالا محروم شدند.

بهمن‌ماه سال گذشته خبرگزاری ایسنا در این باره نوشت که دولت درست دو روز قبل از آغاز توزیع سبد کالایی که قرار بود با هدف برقراری عدالت در بین ۱۵میلیون سرپرست خانوار توزیع شود، اعلام کرد که این سبد تنها در بین ۱۰میلیون سرپرست خانوار توزیع می‌شود.

سال گذشته نیز دولت اعلام کرده بود که سبد کالا تنها به مستمری‌بگیرانی که حقوق دریافتی آنان کمتر از ۵۰۰هزار تومان است تعلق می گیرد و این شرط فقط برای بازنشستگان تامین اجتماعی است. با این برنامه‌ریزی عملا مستمری‌بگیران کشوری و لشکری از این شرط مستثنی شدند.

آن‌زمان خبرگزاری مهر نوشت که در ۶۵ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل حقوق را دریافت می کنند اما مبلغ این حداقل حقوق به همراه حق اولاد، عائله‌مندی، مسکن و غیره مدتی است که به حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در ماه می‌رسد و همین امر باعث می‌شود که بازنشستگان این سازمان و خانواده‌های آنان که در شرایط وخیم اقتصادی و معیشتی جامعه، روزگار سختی را می گذرانند از دریافت سبد کالا محروم شوند.

خبرگزاری مهر این احتمال را داده است که امسال دولت به نحوی برای تامین حداقل نیاز‌های دهک‌های پایین جامعه اقدام کند و احتمال داده است که پس از آغاز توزیع "بسته های امنیت غذایی"، گروه هایی از مشمولان قانون کار و کارگران کشور نیز دوباره مشمول دریافت سبدهای کالایی رایگان دولت شوند.

علی مطهری: حذف منتقدان در زمان خمینی هم اشتباه بود

علی مطهری: حذف منتقدان در زمان خمینی هم اشتباه بود

علی مطهری نماینده اصول‌گرای مجلس حذف مخالفان را رویه‌ای نادرست خواند و گفت این کار حتا در دوره خمینی هم غلط بوده است. مطهری بازداشت خانگی منتقدان بدون حکم قضایی را نیز اشتباه دانست.
علی مطهری در مراسمی که به مناسبت ۷ تیر، سالروز انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی، در حسینیه اعظم نجف‌آباد برگزار شد، تاکید کرد که همه نهضت‌ها و انقلاب‌ها بعد از مدتی ممکن است به انحراف کشیده شوند و از مسیر اصلی خود فاصله بگیرند.
نماینده اصول‌گرای تهران در مجلس شورای اسلامی گفت، پس از هر انقلابی ممکن است عده‌ای فرصت‌طلب بیایند و انقلابیون را از صحنه خارج کنند. به گزارش خبرگزاری ایسنا مطهری انقلاب مشروطه را نمونه‌ای از جنبش‌های به انحراف‌کشیده شده خواند و نسبت به تکرار این تجربه هشدار داد.
زمینه‌سازان حکومت مستبد خشن

بنابر این گزارش، نماینده تهران در مجلس گفت، در جریان انقلاب مشروطه "پس از مدتی عین‌الدوله‌ها انقلابیون اولیه را به حاشیه راندند و کم کم انقلابی که برای حکومت مشروطه برپا شده بود، به یک حکومت مستبد خشن تبدیل شد".
مطهری از اصول‌گرایانی است که از دولت حسن روحانی حمایت می‌کند و بارها از تلاش‌هایی که برای حذف اصلاح‌طلبان از صحنه سیاسی می‌شود انتقاد کرده است.
او در سخنرانی خود در نجف‌آباد گفت: «در هشت سال دولت گذشته عده‌ای راضی نبودند همه با هم انقلاب را پیش ببریم و مدام به دنبال این بودند که بگویند ما انقلابیون راستین هستیم و بقیه را از قطار انقلاب پیاده کنند.»
پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲، که اصلاح‌طلبان در آن نقش مهمی داشتند، شماری از شخصیت‌های این جناح جذب بدنه دولت شدند. این کار با واکنش تند اصول‌گرایان روبرو شده جناح رقیب را "فتنه‌گر" می‌خوانند.
محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی ماه گذشته در دیدار با برخی مراجع تقلید در قم نسبت به "بازسازی فتنه ۸۸" هشدار داد و گفت: «معتقدیم که آتش زیر خاکستر هنوز باقی است و اگر اهل فتنه منصبی را بگیرند معلوم است که چه اتفاقی خواهد افتاد.»
نقش خامنه‌ای در بازداشت خانگی مخالفان
به گزارش ایسنا، علی مطهری ضمن مخالفت با رویه‌ای که منتقدین را از سیستم حکومت حذف می‌کند، گفته است: «این رویه چه در زمان حضرت امام و چه پس از آن اشتباه بوده و کار غلطی است.»
ظاهرا یکی از نمونه‌های مورد نظر مطهری سرنوشت حسینعلی منتظری، "قائم مقام ولی فقیه" است که پس از بروز اختلاف میان او و روح‌الله خمینی، از جمله بر سر کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷، از دایره قدرت حذف شد.
منتظری پس از انتقاد از عملکرد علی خامنه‌ای جانشین خمینی، چند سالی را در بازداشت خانگی به سر برد. مطهری معتقد است که "این رفتار تند با او ضرورتی نداشت".
حصر خانگی موسوی و کروبی به خواست شخص خامنه‌ای از سه سال پیش همچنان ادامه دارد. حصر خانگی موسوی و کروبی به خواست شخص خامنه‌ای از سه سال پیش همچنان ادامه دارد.
دو نامزد معترض انتخابات سال ۸۸، مهدی کروبی و میرحسین موسوی نیز از بهمن ۸۹ همراه با زهرا رهنورد، همسر موسوی در بازداشت خانگی به سر می‌برند. به گفته‌ی اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی این کار با مسئولیت مستقیم علی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی انجام شده است.
خامنه‌ای ۱۴ خرداد حکومت خود را مشروع خواند و با اشاره تلویحی به موسوی و کروبی گفت: «در مقابل قدرت مشروع نباید کسی سینه سپر کرده و قهر کند، اگر چنین کاری کرد اسم او فتنه است.»
«حصر به برکت عنایت رهبر»
احمدی‌مقدم خرداد ماه سال گذشته با اشاره به بازداشت خانگی موسوی و کروبی گفت، برخورد با آن‌ها باید خیلی شدیدتر می‌بود "ولی به بركت لطف و عنایت رهبری آن‌ها در سایه این نظام زندگی می‌كنند".
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان آذر ماه گذشته گفته بود اگر "رأفت فوق‌العاده اسلامی" نبود موسوی و کروبی باید اعدام می‌شدند. جلال احمدپناهی، امام جمعه موقت سمنان نیز هفته گذشته گفت که "حصر خانگی یک لطف و رحمت در مورد سران فتنه است".
علی مطهری در سخنرانی خود در نجف‌آباد تاکید کرد: «این غلط است که ما بدون حکم قضایی و تشکیل دادگاه عده‌ای را در حصر بگذاریم و بعد بگویید به شما لطف کردیم»!
مطهری میانه‌ی اردیبهشت ماه نیز در قزوین بازداشت خانگی موسوی، کروبی و رهنورد را غیرقانونی و غیر شرعی خواند و ادامه‌ی آن را "نقطه چرکینی در انقلاب" توصیف کرد.
نماینده تهران در مجلس نهم در پایان سخنانش در نجف‌آباد گفت: «مردم علی رغم همه تبلیغات در سال گذشته راه را از چاه تشخیص داده و انتخاب درستی کردند.»
مصطفی پورمحمدی، وزیر اصولگرای دادگستری، پنجم تیرماه اعتراف کرد که در انتخابات سال ۹۲ اصولگرایان پشتیبان روحانی نبوده‌اند و استفاده از مدیران اصلاح‌طلب در بدنه دولت امری طبیعی است.

پنجشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۳

هشدار استادان دانشگاه نسبت به بازنگری در دروس علوم سیاسی

هشدار استادان دانشگاه نسبت به بازنگری در دروس علوم سیاسی

۱۶۰ استاد دانشگاه در نامه‌ای به حسن‌ روحانی، رئیس‌جمهور ایران، خواسته‌اند تا روند تدوین و تصویب سرفصل‌های دروس رشته علوم سیاسی را مورد بازنگری قرار دهد. به گفته آنها این رشته در معرض خطر "آسیب‌های جبران ناپذیر است".
گروهی از اعضای هیئت علمی و اساتید رشته علوم سیاسی دانشگاه‌های ایران نسبت به فرایند تدوین و تصویب عناوین و سرفصل‌های این رشته ابراز نگرانی کرده‌اند.

در نامه‌‌ی آن‌ها خطاب به حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، که به امضای ۱۶۰ استاد دانشگاه رسیده، آمده است: «آنچه به نام اصلاح عناوین و سرفصل‌های رشته علوم سیاسی تاکنون انجام شده با کمترین مشارکت و تأیید اعضای هیأت علمی گروه‌های علوم سیاسی و نهادهای مرجع و معتبر علمی حوزه علم سیاست بوده و از آسیب‌ها، تنگناها، نواقص و خلاءهای جدی برخوردار است.»

به گفته نویسندگان میزان نارسایی‌های این روند تا آن اندازه جدی است که "چشم‌انداز اجرای آن وارد نمودن آسیب‌های جبران‌ناپذیر بر رشته علوم سیاسی خواهد بود".

این اساتید از حسن روحانی که ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی را بر عهده دارد‌، خواسته‌اند تا هر چه سریع‌تر با توقف موقت یکساله اجرای این روند، "زمینه مشارکت گروه‌‌های علوم سیاسی دانشگاه‌ها و مراجع معتبر علمی این حوزه در امر بازنگری عناوین و سرفصل‌های دروس رشته علوم سیاسی" را فراهم آورد.

دغدغه و گلایه رهبر از وضعیت تدریس علوم انسانی

رئیس‌جمهور ایران اردیبهشت ماه امسال در یک سخنرانی بر ضرورت "اسلامی کردن رشته‌های علوم انسانی" تأکید کرده اما هم‌زمان خاطرنشان ساخت: «اما باید توجه داشته باشیم که کجا را باید اسلامی کنیم و راه را اشتباه نپیماییم، چون پایه‌ها و مبانی علم و دانش، اسلامی، مسیحی و یهودی ندارد و پایه‌های علم جهانی است و جغرافیا نمی‌شناسد.»

بحث بازنگری در علوم انسانی که علوم سیاسی نیز از زیر مجموعه‌های آن به شمار می‌رود، چند سالی است که به یکی از دغدغه‌های اصلی میان مقامات جمهوری اسلامی تبدیل شد. این بحث پس از آن به جریان افتاد که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به وضعیت تدریس علوم انسانی در دانشگاه‌های ابراز نگرانی کرد.

وی شهریور سال ۸۸ در جریان یک سخنرانی، آموزش علوم انسانی را "منجر به بی‌اعتقادی به تعالیم اسلامی، ترویج شکاکیت و تردید در مبانی دینی و اعتقادی" خواند. آیت‌الله خامنه‌‌ای همچنین از تحصیل نزدیک به دو میلیون دانشجو در رشته‌های علوم انسانی با نارضایتی یاد کرد.

او یک سال بعد نیز بار دیگر با طرح دغدغه‌ خود نسبت به تدریس علوم انسانی گفت: «این علوم انسانى‌اى كه امروز رایج است، محتواهایى دارد كه ماهیتاً معارض و مخالف با حركت اسلامى و نظام اسلامى است. متكى بر جهان‌بینى دیگرى است، حرف دیگرى دارد، هدف دیگرى دارد. وقتى اینها رایج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت می‌شوند و همین مدیران مى‌آیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد كشور، در رأس مسائل سیاسى داخلى، خارجى، امنیت، غیره و غیره قرار می‌گیرند.»

پس از طرح این گلایه‌ها موضوع "اسلامی کردن علوم انسانی" در دستور کار مقامات دولت دهم قرار گرفت تا جایی که در نهایت "نقشه جامع علمی کشور و تدوین علوم انسانی متناسب با رویکرد انقلاب اسلامی" تصویب و توسط محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ابلاغ شد.

در همین حال پژوهشگاه "علوم انسانی و مطالعات فرهنگی" موظف به بازنگری سرفصل‌های رشته‌های علوم انسانی در دانشگاه‌ها شد. حمیدرضا آیت‌اللهی، رئیس این پژوهشگاه، آذرماه سال ۹۰ در یک نشست خبری اعلام کرد که در فرایند بازنگری "ارزش‌های اسلامی، اهداف بلندمدت و راهبردهای کلان کشور" مورد توجه قرار گرفته‌اند.