پنجشنبه، شهریور ۰۹، ۱۳۹۶

پیام یزیدعلی خامنه‌ای دزدبه حجاج: دنیای اسلام دچار ناامنی است

پیام یزیدعلی خامنه‌ای دزدبه حجاج: دنیای اسلام دچار ناامنی است

رهبر جمهوری اسلامی در پیامی به زائران حج خواستار توقف فوری "وقایع فاجعه‌بار" در کشورهای اسلامی، مانند یمن شد. او می‌گوید مراسم حج می‌تواند چشم‌ها را بر روی "واقعیت‌های تلخ دنیای اسلام" باز کند.
زائران ایرانی اعزام شده به عربستان سعودی روز پنج‌شنبه، نهم شهریور ماه مراسم مناقشه‌برانگیز "برائت از مشرکین" را در صحرای عرفات برگزار کردند. پیش از این زمزمه‌هایی به گوش می‌رسید مبنی بر این که ریاض یکی از شرط‌های موافقت با حضور ایرانیان در مراسم حج امسال را خودداری از برگزاری این مراسم و هرگونه گردهمایی عنوان کرده که از نظر این کشور در جهت سیاسی کردن حج ارزیابی می‌شود.
حجت‌الاسلام قاضی عسکر، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و سرپرست حجاج ایرانی ‌پیش از اعزام زائران به عربستان اعلام کرده بود که مطابق توافقی که میان نمایندگان دو کشور صورت گرفته برگزاری مراسم "برائت از مشرکین" و سایر گردهمایی‌های دیگر در محدوده اقامت‌گاه‌های ایرانیان بلاماتع است.
قاضی عسگر به خبرگزاری ایسنا گفت: «طبق آنچه در توافق ایران و عربستان آمده، هر گونه اجتماع و برگزاری مراسم‌ها در هتل‌ها و محل استقرار زائران ایرانی بلامانع است و چون مراسم برائت از مشرکان در صحرای عرفات در چادرهای محل استقرار زائران ایرانی برگزار می‌شود، مانعی در این زمینه وجود ندارد.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
خودداری خامنه‌ای از حمله به "حاکمان سعودی"
نماینده ولی فقیه در امور حج، در محل استقرار زائران ایرانی در صحرای عرفات، پیام رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای خطاب به حج‌گزاران امسال را خواند. خامنه‌ای در این پیام برخلاف سال گذشته از حمله مستقیم به حاکمان عربستان خودداری کرده و بدون نام بردن از این کشور خواستار توقف فوری "وقایع فاجعه‌بار" در کشورهای اسلامی از جمله یمن شده است.
مراسم سال گذشته حج در دوره اوج تنش‌ها میان تهران و ریاض برگزار شد. مسائلی مانند فاجعه منا که در جریان آن یک سال پیشتر صدها و به روایتی هزاران زائر از جمله چند صد ایرانی جان خود را از دست دادند و حمله به سفارت‌خانه و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد، روابط میان دو کشور را به شدت متشنج کرده بود.
بیشتر بخوانید: ابراز امیدواری ایران به برگزاری حج "آرام"
خامنه‌ای در پیام سال پیش خود به حجاج، که به رغم عدم حضور زائران ایرانی صادر شد،  ضمن حمله مستقیم به رهبران عربستان از کشورهای اسلامی خواسته بود برای "مدیریت حرمین شریفین و مسئله‌ی حج" فکری اساسی کنند. او گفته بود: «جهان اسلام، اعم از دولت‌ها و ملت‌های مسلمان باید حاکمان سعودی را بشناسند و واقعیت هتاک و بی‌ایمان و وابسته و مادی آنان را به‌درستی درک کنند؛ باید به‌خاطر جنایاتی که در گستره‌ی جهان اسلام به بار آورده‌اند، گریبان آنها را رها نکنند.»
توصیه به "روسای کشورهای اسلامی"
رهبر جمهوری اسلامی در پیام حج سال ۹۶ به "حاکمان سعودی" هیچ اشاره‌ای نکرده و در مقابل تاکید می‌کند: «روسای کشورهای اسلامی و نخبگان سیاسی و دینی و فرهنگی در دنیای اسلام، وظایف سنگین بر دوش دارند: وظیفه‌ی ایجاد وحدت و برحذر داشتن همگان از ستیزه‌گری‌های قومی و مذهبی؛ وظیفه‌ی آگاه‌سازی ملت‌ها از شیوه‌های دشمنی و خیانت استکبار و صهیونیسم.»
در این پیام برخی دیگر از وظایف "روسای کشورهای اسلامی و نخبگان" این گونه توصیف شده است: «متوقف‌سازی فوری وقایع فاجعه‌بار در میان کشورهای اسلامی که امروز نمونه‌های تلخ آن همچون حوادث یمن، در سراسر جهان مایه‌ی اندوه و اعتراض است؛ وظیفه‌ی دفاع قاطع از اقلّیت‌های تحت ستم مسلمان، همچون مظلومان میانمار و غیره؛ و از همه مهم‌تر وظیفه‌ی دفاع از فلسطین و همکاری و همراهی بی‌چندوچون با ملتی که نزدیک به هفتاد سال است برای کشور غصب‌شده‌ی خود مبارزه می‌کند.»
بیشتر بخوانید: ظریف از تبادل دیپلمات میان ایران و عربستان خبر داد
خامنه‌ای با بیان این که امروز دنیای اسلام دچار "ناامنی اخلاقی و معنوی، و ناامنی سیاسی" است، علت اصلی این وضعیت را "غفلت مسلمانان" و "هجوم بی‌رحمانه‌ی دشمنان" عنوان کرد. او افزود: «نتیجه آن است که دشمن صهیونیست در قلب جغرافیای جهان اسلام در حال فتنه‌گری است و ما غافل از وظیفه‌ی قطعی نجات فلسطین، به جنگ داخلی در سوریه و عراق و یمن و لیبی و بحرین، و مواجهه با تروریسم در افغانستان و پاکستان و غیره سرگرمیم.»
بهبود نسبی روابط تهران و ریاض که اعزام زائران ایرانی به حج ۹۶ را ممکن کرده در حالی رخ داده که هنوز تکلیف مطالبات ایران، از جمله برای روشن کردن مسئولیت دو حادثه مرگ‌بار در منا و مسجد الحرام و پرداخت غرامت به بازماندگان صدها قربانی ایرانی این حوادث مشخص نشده است.
رهبر جمهوری اسلامی در انتهای پیام خود به زائران حج ۹۶ که در آن از اشاره به این مطالبات خبری نیست نوشته است: «حج مقبول برای همه‌ی شما مسئلت می‌کنم و یاد شهیدان منا و مسجدالحرام را گرامی می‌دارم و علو درجات آنان را از خداوند رحیم و کریم طلب می‌نمایم.»
گام‌هایی برای تنش‌زدایی؟
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که به تازگی با همتای عربستانی خود در استانبول دیداری گذری داشته چند روز پیش از انجام سفرهای دیپلماتیک میان دو کشور در آینده نزدیک خبر داد و هدف از این کار را بازدید از سفارت‌خانه‌های تعطیل شده عنوان کرد.
بیشتر بخوانید: تبادل پیام‌های ایران و عربستان توسط وزیر خارجه عراق
به رغم نشانه‌هایی که می‌تواند حاکی از حرکت ایران و عربستان برای کاهش تنش‌ها باشد، دو کشور در بسیاری از بحران منطقه‌ای از جمله در سوریه، یمن، بحرین، لبنان و قطر رو در روی یک‌دیگر قرار دارند و هر یک دیگری را به بی‌ثبات کردن منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی متهم می‌کند.
محمد جواد ظریف اخیرا حمله به سفارت‌خانه و کنسولگری عربستان در ایران را اقدامی "اشتباه و تاسف‌برانگیز" خوانده است. این اظهارات و پیام امسال خامنه‌ای به زائران حج که قابل مقایسه با پیام بسیار تند سال گذشته نیست، می‌تواند چراغ سبزی برای فراهم شدن زمینه برقراری مجدد روابط دیپلماتیک میان تهران و ریاض ارزیابی شود؛ گرچه این مسیر همچنان دشوار و پر دست‌انداز به نظر می‌رسد.

آژانس‌: ایران کماکان به تعهدات اتمی خود پایبند است

آژانس‌: ایران کماکان به تعهدات اتمی خود پایبند است

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود از پایبندی ایران به الزامات و تهعدات برجام خبر داده است. بر اساس این گزارش، ذخایر اورانیوم تغلیظ شده ایران کمتر از میزان تعیین شده در توافق هسته‌ای است.
خبرگزاری آلمان روز پنجشنبه ۳۱ اوت (۹ شهریور) از دریافت نسخه‌ای از آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران خبر داد. بر اساس خبر منتشر شده از سوی این خبرگزاری، جمهوری اسلامی ایران به همه الزامات و تعهدات پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای پایبند بوده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
آژانس در گزارش خود همچنین میزان ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران را کمتر از ۳۰۰ کیلوگرم، یعنی میزان پیش بینی شده در برجام اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید: ایران ادعای آمریکا پیرامون برجام را نشانه "بی‌تجربگی" خواند
خبرگزاری آلمان ضمن اشاره به توافق هسته‌ای پنج به اضافه یک با ایران، بر قرار بازرسی از نیروگاه‌های اتمی ایران تاکید کرده است. بر اساس توافق هسته‌ای یاد شده، غنی‌سازی اورانیوم در ایران برای مدت ۲۵ سال با محدودیت‌هایی روبه‌رو خواهد بود.
ترامپ و برجام
خبرگزاری آلمان همچنین به رویکرد دولت آمریکا نسبت به توافق هسته‌ای اشاره کرده است. در گزارش این خبرگزاری آمده است که کشورهای غربی در ازای رعایت تعهدات برجام از سوی ایران، ملزم به رفع تحریم‌ها شده‌اند. این در حالی است که ایالات متحده آمریکا هنوز همه تحریم‌ها را لغو نکرده است.
خبرگزاری آلمان، دونالد ترامپ را از جمله منتقدین برجام می‌داند. ترامپ نگران آن است که ایران به‌رغم کنترل‌ها و بازرسی‌ها، اقدام به تولید بمب اتمی بکند.
بیشتر بخوانید: دیدار نیکی هیلی با مقام‌های آژانس اتمی و واکنش ایران
در همین رابطه، نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل هفته گذشته به وین سفر کرده بود و در گفت‌وگوهای خود با آمانو، دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به کاستی‌های بازرسی از تاسیسات اتمی ایران اشاره کرده بود. این در حالی است که در گزارش جدید آژانس آمده است که کارشناسان این آژانس به همه نیروگاه‌ها و اطلاعات لازمه دسترسی داشته‌اند.
سازمان انرژی اتمی ایران برای اثبات پایبندی این کشور به الزامات و تعهدات توافق هسته‌ای، در آخر هفته جاری، امکان بازدید از دو تاسیسات اتمی کشور را برای خبرنگاران خارجی فراهم آورده است.

۳۰۰ کارگر کارخانه سیرجان: کلیه‌هایمان را می‌فروشیم

۳۰۰ کارگر کارخانه سیرجان: کلیه‌هایمان را می‌فروشیم

بار دیگر پناه بردن به فروش کلیه از سر فقر و درماندگی به خبری رسانه‌ای بدل شده است. این بار صحبت از اقدام جمعی کارگرانی است که به دلیل عدم دریافت حقوق در دو ماه گذشته قصد فروش کلیه خود دارند.
کارگران مجتمع مس چهارگنبد در شمال شرقی شهرستان سیرجان بنر بزرگی بر سردر مجتمع نصب کرده‌اند: «به دلیل فقر مالی، تعدادی از کارکنان مجتمع مس چهارگنبد کلیه خود را به‌فروش می‌رسانند».
به گزارش شرق، این آگهی متعلق به گروهی از کارگرانی است که اعلام کرده‌اند به منظور تأمین معاش حاضرند دسته‌جمعی کلیه‌های خود را به فروش برسانند.
کارخانه مس چهارگنبد که در زمینه فراوری مس فعال است در زمستان ۱۳۸۲ تأسیس شد  در حال حاضر به بخش خصوصی متعلق است و حدود ۳۰۰ کارگر دارد.
رمضان شهسواری، رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه به خبرگزاری ايلنا گفته است: «در دو سال گذشته، از مزایای شغلی ما کم کردند؛ یعنی نرم‌نرمک، کم کردند تا ما به اینجا رسیدیم. اول اضافه‌کاری‌ها را کم کردند؛ مثلا ١٠ ساعت را کردند پنج ساعت، بعد گروه‌های شغلی را کاهش دادند تا حقوق‌ها کم شود تا دست آخر به اینجا رسیدیم که نان شب هم نداریم.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
او در مورد تصمیم به فروش کلیه می‌گوید: «تعدادی از بچه‌ها مستأجرند، بدهکاری دارند. وقتی حقوق می‌گرفتند، نمی‌توانستند زندگیشان را بچرخانند، حالا که دو ماه است بی‌پول هستند. در این شرایط، تصمیم گرفتند شماره موبایل بدهند تا کلیه‌هایشان را بفروشند.»
شهسواری توضیح می‌دهد: «حقوق تیر و مرداد را نگرفته‌ایم؛ از قبل هم مزایا طلبکاریم...عایدی‌مان کم است، دستمزدهايمان خیلی پایین است و همان حداقل دستمزد اداره کار را می‌گیریم. حالا حساب کنید همین حداقل مزد بخور و‌ نمیر را هم بخواهند دو، سه ماه یک بار بدهند؛ دیگر برای کارگر چه می‌ماند؟»
حامد هادیان، رئيس اداره کار شهرستان سیرجان این اقدام کارگران را "شوخی" دانسته است. او می‌گوید: «این آگهی جدی نیست. کجای دنیا کارگری که یک ماه حقوق نگرفته کلیه‌اش را برای فروش می‌گذارد؟»
Iran Tag der Arbeiter (Ilna) عکس از آرشیو
اما علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار در گفت‌وگو با شرق "شوخی" بودن این آٰگهی را به طور جدی رد کرده و می‌گوید: «اوضاع كارگران به حدی وخيم است كه مجبور به انجام اين اقدامات می‌‌شوند تا راه‌حلی‌ برای رفع مشكل خود بيابند.»
تعویق در پرداخت حقوق‌ در شرکت‌ها و کارخانه‌های ایران آنقدر همه‌گیر شده که در روز جهانی کارگر در سال جاری (۱۳۹۶) اقدام علیه آن از مطالبات اصلی مطرح‌ در بیانیه شش تشکل‌ کارگری مستقل بود.
در این بیانیه همچنین بر ضرورت افزایش دستمزد و بیمه بیکاری تأکید شده بود. در حالی که بسیاری از کارگران ایران از بیمه بیکاری محرومند سازمان تأمین اجتماعی وعده بیمه کردن ۴ میلیون ایرانی خارج از کشور را داده است.
حسین جودکی، مدیرکل اتباع سازمان تأمین اجتماعی حدود یک ماه پیش گفت، تقاضای ایرانیان خارج از کشور برای بهره‌مند شدن از خدمات این سازمان "هم در حوزه بازنشستگی و هم در حوزه از کارافتادگی، فوت و درمان داخل کشور" در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
اعتراض‌های پرهزینه
شش تشکل کارگری مستقل در روز جهانی کارگر در سال جاری همچنین بر ضرورت منع تعقیب قضایی فعالان کارگری و پایان امنیتی کردن اعتراضات تأکید کرده و خواستار لغو مجازات اعدام و دیگر احکام علیه فعالان کارگری و آزادی کارگران دربند  شده بودند.
علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار کارخانه مس چهارگنبد سیرجان‌ می‌گوید، هیچ کارگری "به‌راحتی نمی‌تواند اعتراض کند." او به حقوق معوقه چندی پیش کارگران کارخانه ایران‌سوئیچ در محدوده استان تهران اشاره می‌کند و می‌گوید:«كارگران جر‌أت اعتراض نداشتند، زيرا از اخراج و تعديل ‌نيرو يا عدم تمديد قرارداد واهمه داشتند.»
به گفته او، اوضاع به گونه‌ای است که اگر کارفرما ماه‌ها حقوق کارگر را پرداخت نکند هیچ‌گونه هزینه‌ای نمی‌پردازد. در حالی که اگر همین کارفرما حق بیمه‌ای که آن هم مربوط به حوزه روابط کار است را با تأخیر پرداخت کند جریمه خواهد شد.
نقصان در قانون کار
پرداخت‌های معوقه تنها دامنگیر کارگران کارخانه مس چهارگنبد نشده و به گفته علی خدایی، بیش از نیمی از شرکت‌ها و کارخانه‌های ایران را فرا گرفته است.
به عقیده او، اشکال را باید در قانون کار پیدا کرد که در آن جریمه‌ خاصی که به طور مشخص مربوط به تأخیر در پرداخت حقوق کارگران بشود وجود ندارد. او می‌گوید، نیاز نیست کل قانون کار اصلاح شود تنها کافی است یک ماده واحد در این زمینه افزوده شود.
آن‌چه که از دید خدایی کار را دشوار کرده این است که "مدام از سوی دولت و رسانه‌ها از موانع تولید و رکود گفته می‌شود" و درخواست رفع اشکال قانون کار در این زمینه "اقدام علیه تولید خوانده خواهد شد."
بیشتر بخوانید: کارگران از دولت دوازدهم چه می‌خواهند؟ 
ناگفته نماند که حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در مراسم روز جهانی کارگر در سال ۱۳۹۶ بدترین ناامنی‌ را ناامنی شغلی خوانده و وعده داده بود که دولت به فکر آینده بهتر کارگران خواهد بود.
اما درست هشت روز بعد از انتخاب او برای دوره دوم ریاست جمهوری، خبرگزاری ایلنا از سه ماه حقوق معوقه حدود ۱۹۰ کارگر شاغل در کارخانه بلبرینگ‌سازی تبریز و اعتراض ‌‌آن‌ها گزارش داد؛ اعتراض‌هایی که در اغلب موارد با هزینه‌های سنگین برای کارگران همراه است.
بیشتر بخوانید: حکم شلاق برای کارگران معدن زغال سنگ بافق به‌رغم اعتراضات گسترده
تنها سه هفته پس از انتخاب دوباره روحانی به ریاست جمهوری، کارگران نیشکر هفت تپه که در اعتراض به تعویق دو ماه دستمزد و عدم پرداخت پاداش‌های سال ۹۴ و ۹۵ اعتصاب کرده بودند، از سوی کارفرما تهدید به اخراج شدند. و این از نظر منتقدان تازه کم‌ترین تهدیدی است که اعتراض‌های کارگری می‌تواند در پی داشته باشد.
Iran Arbeitslosigkeit (ISNA)

کارگران فصلی و بیکاری پنهان در ایران به روایت تصویر

مراسم تشییع پیکر ابراهیم یزدی خیانتکارو جاسوس سیاه برگزار شد

مراسم تشییع پیکر ابراهیم یزدی خیانتکارو جاسوس سیاه  برگزار شد

پیکر ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران، با حضور شمار زیادی از فعالان سیاسی در حسینیه ارشاد تشییع شد. ابراهیم یزدی یکشنبه گذشته در سن ۸۶ سالگی درگذشت.
مراسم تشییع پیکر ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران، صبج روز پنج‌شنبه (۹ شهریور/ ۳۱ اوت) از حسینیه ارشاد تهران با حضور جمع کثیری از فعالان سیاسی و مدنی آغاز شد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
عبدالله نوری، مرتضی الویری، محمدرضا خاتمی، مصطفی تاج‌زاده، سیدمحمود دعایی، محمد توسلی، محسن میردامادی، ابوالفضل قدیانی، نسرین ستوده، بهاره هدایت، حمیدرضا جلائی‌پور، عبدالله مومنی، آذر منصوری، احمد زیدآبادی، محسن آرمین، محمد سلامتیان، محسن امین‌زاده، حبیب‌الله پیمان، فریده غیرت، هاشم صباغیان، عماد بهاور، غلامعباس توسلی و شماری دیگر از چهره‌های سرشناس سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در این مراسم حضور داشتند.
بنابر گزارش‌ها چندین هزار نفر در این مراسم شرکت کردند. پیکر ابراهیم یزدی پس از مراسم تشییع به بهشت زهرا منتقل می‌شود.
بیشتر بخوانید: سرگذشت پرفرازونشیب ابراهیم یزدی، زیر چرخ‌دنده‌ انقلاب
Iran Beisetzung Politiker Ibrahim Yazdi (Ilna)
دبیرکل نهضت آزادی ایران یکشنبه‌ شب (۵ شهریور/ ۲۷ اوت) در شهر ازمیر ترکیه زندگی را به پایان برد. او برای ادامه درمان و دیدار با اعضای خانواده در شهر ازمیر ترکیه به سر می‌برد.

فرانسه: امکان مذاکره در مورد مکمل‌های توافق هسته‌ای با ایران وجود دارد

فرانسه: امکان مذاکره در مورد مکمل‌های توافق هسته‌ای با ایران وجود دارد


نمایی از ساختمان وزارت امور خارجه فرانسه.
فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که می‌توان مکمل‌هایی برای توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی در نظر گرفت.
ایران بر اساس توافق وین پذیرفت که در ازای لغو تحریم‌های اتمی این کشور حداقل برای یک دهه بیشتر سانتریفوژهایی را که برای غنی‌سازی اورانیوم از آن استفاده می‌کرد انبار کند و ذخیره اورانیوم غنی شده خود را به شدت کاهش دهد.
جمهوری اسلامی همچنین با اعمال محدودیت‌هایی در رابطه با برنامه موشک‌های بالستیک خود موافقت کرد که هشت سال به طول خواهد انجامید.
در این حال سخنگوی وزارت خارجه فرانسه از طرح این کشور برای سال‌های پس از توافق هسته‌ای، یعنی ۲۰۲۵ به بعد خبر داده است.
انیِس روماته – اِسپَن در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «رئیس‌جمهور [امانوئل مکرون] روز سه‌شنبه خاطرنشان ساخت که توافق وین در سال‌های ۲۰۲۵ به بعد می‌تواند با یکسری اقدامات لازم در رابطه با موشک‌های بالستیک [ایران] همراه باشد و تکمیل شود».
وی افزود: «این اقدامات می‌تواند موضوع مشاوره‌های آتی با متحدان‌مان باشد».
این مقام فرانسوی جزئیاتی درباره پیشنهادهای مطرح پیرامون مکمل‌های احتمالی ارائه نکرد.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در عین حال تأکید کرد که توافق وین در مورد برنامه هسته‌ای ایران برای امنیت جهانی و منطقه‌ای، و نیز منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ضروری است و هیچ جایگزین معتبر و قابل قبولی ندارد.
ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان بارها به سازمان ملل متحد شکایت برده‌اند که آزمایش‌های موشکی ایران در حکم سرپیچی از قطعنامه سال ۲۰۱۵ این سازمان است که در رابطه با توافق هسته‌ای صادر شده است.
فرانسه برخلاف دولت جدید آمریکا از توافق هسته‌ای وین دفاع می‌کند به طوری که امانوئل مکرون در اظهارات روز سه‌شنبه خود آن را توافقی خوب توصیف کرد و تاکید داشت که هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز در این باره اظهار داشت: «توافق وین درباره برنامه هسته‌ای ایران برای امنیت جهانی و منطقه‌ای، و نیز منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای ضروری است... هیچ جایگزین معتبر و قابل قبولی برای آن وجود ندارد».
این در حالی است که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، این توافق را یک توافق بد می‌داند و از این رو دولت وی مشغول بازبینی توافق وین است.
مقام‌های جمهوری اسلامی ایران همواره با تجدیدنظر در توافق وین مخالفت کرده‌اند.

تشکیل کارگروه ویژه برای پرداخت سریع «مابقی حقوق» کارکنان نیروهای مسلح ایران

تشکیل کارگروه ویژه برای پرداخت سریع «مابقی حقوق» کارکنان نیروهای مسلح ایران


امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اعلام کرد که قرار شده است «سریعا مابقی حقوق کارکنان نیروهای مسلح پرداخت شود».
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام کرد که قرار شده است «سریعا مابقی حقوق کارکنان نیروهای مسلح پرداخت شود» و از تشکیل کارگروه ویژه ای برای این موضوع خبر داد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، ‌متعلق به مجلس، ‌سرتیپ امیر حاتمی روز چهارشنبه هشتم شهریور، با اشاره به نشست مشترک با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: «پس از اختلاف محاسباتی‌ که در موضوع پرداخت حقوق کارکنان نیروهای مسلح در مرداد ماه پیش آمده بود»، نشست مشترکی با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر مسئولان ذی‌ربط ‌برگزار شد و موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در این نشست، اختلاف محاسباتی مورد بررسی قرار گرفت، افزود: «مقرر شد ‌سریعا نسبت به پرداخت کسری حقوق ‌مرداد ماه کارکنان نیروهای مسلح اقدام شود که این پرداخت در حال انجام است».
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در عین حال اشاره کرد که «به منظور ساماندهی‌ هر چه بهتر موضوع پرداخت به موقع حقوق و مزایای» کارکنان نیروهای مسلح، توافق شد «کارگروه مشترکی با حضور نمایندگان ستاد کل نیروهای مسلح، ‌سازمان برنامه و بودجه و وزارت دفاع ‌تشکیل و کلیه فرآیندهای برآورد محاسبات و تخصیص اعتبارات رسیدگی شود».
پیش از این گزارش هایی در مورد تاخیر در پرداخت و نیز کسری پرداخت حقوق مرداد ماه کارکنان نیروهای مسلح،‌از جمله ارتش و سپاه پاسداران، ‌انتشار یافته بود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نادر قاضی پور، نماینده مجلس از ارومیه، روزدوشنبه ششم شهریور، گفته بود: «حقوق نیروهای مسلح شامل ارتشی ها و سپاهیان به طور کامل پرداخت نشده است» ‌و از محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، خواسته بود که حقوق ارتشیان و سپاهیان را به موقع پرداخت کند.
پس از آن هم مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس،‌ روز دوشنبه با اعلام اینکه «دولت نباید به نیروهای مسلح و عزیزانی که در سپاه و ارتش خدمت می‌کنند حقوق ۲۳ روزشان را پرداخت کند»‌ گفته بود: «باید حقوق نیروهای مسلح تمام و کمال پرداخت شود و از دولت و امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع درخواست دارم موضوع مذکور را پیگیری کنند».
آقای پزشکیان افزوده بود:‌ «اینکه دولت در خصوص پرداخت حقوق به نیروهای مسلح تأخیر داشته، قابل قبول نیست».
پیش از آن هم احمد امیرآبادی، عضو هیئت رئیسه مجلس، در گفت و گو با خبرگزاری فارس، با اشاره به تأخیر در پرداخت حقوق مرداد نیروهای مسلح اعم از سپاه، ارتش و ستادکل نیروهای مسلح، گفته بود: نباید «برای ماه‌های آینده دیگر با این مشکل مواجه باشیم، وگرنه مجلس به این موضوع ورود کرده و قطعاً آن را پیگیری می‌کند».
به دنبال این انتقادها،‌ سرتیپ حاتمی روز دوشنبه دلیل تاخیر و کسری پرداخت حقوق نیروهای مسلح را «اختلاف محاسبه در بودجه»‌ دانسته و گفته بود: «آن چیزی که نیروهای مسلح برداشت‌شان بود که مربوط به بخش حقوق است، پرداخت شده و استنباط سازمان برنامه این است که، مابقی در همین پولی که این ماه تخصیص پیدا کرده وجود دارد، ولی نیروهای مسلح معتقدند که این وجود ندارد، این موضوع یک اختلاف محاسبه است که رسیدگی می‌شود».

گفت وگوی تلفنی ترامپ و ملک سلمان درباره ایران و قطر

گفت وگوی تلفنی ترامپ و ملک سلمان درباره ایران و قطر


دونالد ترامپ و ملک سلیمان
کاخ سفید روز چهارشنبه هشتم شهریور در بیانیه ای اعلام کرد که دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا با ملک سلمان پادشاه عربستان در خصوص «تهدید» ایران و همچنین اختلافات چهار کشور عربی با قطر تلفنی گفت وگو کرده است.
کاخ سفید می گوید، ملک سلمان بن عبدالعزیز در این گفت وگوی تلفنی با قربانیان طوفان «هاوری» ابراز همدردی کرده است.
طوفان هاروی شامگاه جمعه گذشته ایالت تگزاس را درنوردید.به گزارش رویترز، دستکم ۲۵ نفر در این طوفان کشته و ۱۷ نفر مفقود شده اند و بین ۳۰ تا ۴۰ هزار خانه بر اثر سیلاب ناشی از طوفان آسیب دیده‌اند.
کاخ سفید همچنین می گوید، رهبران آمریکا و عربستان درباره تهدید ایران برای منطقه گفت وگو کرده اند.
کاخ سفید جزییات بیشتری از این محور گفت وگوی دونالد ترامپ و ملک سلمان ارائه نکرده است.
مقام های نظامی آمریکا معتقدند ایران بزرگترین تهدید بلندمدت برای ثبات در منطقه است و کشورهای عرب منطقه نیز تهران را به «پشتیبانی از تروریسم و تهدید ثبات منطقه» متهم می کنند. این در حالی است که ایران این اتهامات را رد می کند.
حل دیپلماتیک بحران قطر
کاخ سفید همچنین در خصوص گفت وگوی تلفنی دونالد ترامپ و ملک سلمان می گوید: رییس‌ جمهور آمریکا از تمامی طرف‌های درگیر در اختلاف با قطر خواست تا براساس تعهدات خود در نشست ریاض به راه حلی دیپلماتیک برای این مناقشه دست یابند تا وحدت این کشورها در مبارزه با تروریسم حفظ شود.
سه کشور مصر و بحرین و امارات متحده عربی دو ماه پیش با رهبری عربستان سعودی، همسایه عرب خود یعنی قطر را به تامین مالی گروه‌های افراطی و همچنین روابط دوستانه با جمهوری اسلامی ایران متهم کردند.
در پی این اتهام‌زنی، چهار کشور مذکور تحریم‌هایی را بر قطر تحمیل کرده و عملا این کشور را در محاصره اقتصادی قرار دادند.
قطر در مقابل اتهام‌های این چهار کشور را رد کرده است.
این کشورها با تعیین شروطی ۱۳ گانه‌ اعلام کردند که شکستن محاصره تنها با اجرای این شرایط ممکن است. قطر اما این شروط را رد کرده و آن را ناقض حاکمیت ملی خود می‌داند.

بازگشت مهدی کروبی به محل حصر؛ «زندانبان‌ها بیرون از منزل مستقرند»

بازگشت مهدی کروبی به محل حصر؛ «زندانبان‌ها بیرون از منزل مستقرند»


فاطمه کروبی:‌اگرچه مهدی کروبی از نظر جسمی٬ «صدمات غیرقابل جبرانی» دید٬ اما «ثابت‌قدم» ماند.
فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی، از بازگشت او به محل حصر پس از تائید شرایط قلبی اش از سوی پزشک معالج بیمارستان «شهید رجایی» خبر داد و خروج زندانبان‌ها از منزل آقای کروبی را تائید کرد.
وب‌سایت سحام نیوز، نزدیک به مهدی کروبی٬ روز چهارشنبه هشتم شهریور در گفت‌و‌گو با فاطمه کروبی٬ به نقل از وی نوشت که همسرش پس از کشیده شدن بخیه‌های عمل و تائید شرایط و ضربان قلبی اش از سوی پزشک معالج از بیمارستان مرخص شده است.
خانم کروبی همچنین درباره خروج زندانبان‌ها از محل حصر که از شرایط مهدی کروبی برای شکستن اعتصاب غذا بود گفت که «نیروهای امنیتی در هفتمین سال حصر با استقرار امکاناتی در کوی چوبینه از منزل‌مان خارج شدند».
وی از آنچه اقدام «همدلانه مسئولان نظام» برای خروج زندانبان‌ها از منزل کروبی نامید٬ تشکر کرد و افزود که «دولت خوشبختانه به تعهد و وعده‌ای که داده بود عمل کرد».
فاطمه کروبی در واکنش به تکذیب خروج ماموران امنیتی از منزل شان از سوی غلامحسین محسنی اژه‌ای٬ سخنگوی قوه قضائیه، نیز گفت: «اینکه چرا آقای اژه‌ای اصرار دارند آن را تکذیب کنند بهتر از خود ایشان که مقامی قضایی هستند پرسیده شود».
مهدی کروبی در مرداد ماه اعلام کرده بود که در صورت خارج نشدن ماموران امنیتی از منزلش که در طول این سال‌ها عملا با وی زندگی کرده‌اند٬ دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
وی که همچنین خواستار برپایی دادگاه علنی برای محاکمه خود شده بود٬ پس از ترخیص از بیمارستان و ادامه حضور ماموران در منزل٬ در روز ۲۵ مرداد دست به اعتصاب غذا زد که منجر به وخامت حالش و اعزام وی به بیمارستان شد.
اندکی بعد خانواده کروبی از خروج ماموران امنیتی از منزل‌شان خبر دادند و محمدباقر نوبخت٬ سخنگوی دولت نیز این موضوع را تائید کرد.
با این حال٬ سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی درباره تحقق خواسته دوم آقای کروبی مبنی بر برگزاری دادگاه علنی گفت که «نیروهای وزارت اطلاعات از منزل مهدی کروبی خارج نشده‌اند و این دروغ محض است.»
سحام‌نیوز در ادامه این گفت‌و‌گو درباره «وضعیت روحی» مهدی کروبی از فاطمه کروبی سئوال کرد و او هم پاسخ داد که این رهبر «جنبش سبز» در طول این هفت سال در دوره‌های مختلف از دسترسی به آفتاب و هوای آزاد محروم بوده٬ محدودیت‌های ارتباطی داشته٬ حقوق اولیه‌اش رعایت نشده٬ خانه مسکونی‌اش از سوی زندانبانان اشغال شده٬ دوربین و شنود در منزل وجود داشته و آرامش وی به واسطه اعمال دستورالعمل‌های سلیقه‌ای زندانبانان سلب شده است.
خانم کروبی با این حال اضافه کرد که اگرچه مهدی کروبی در طول این سال‌ها از نظر جسمی٬ «صدمات غیرقابل جبرانی» دید٬ اما «ثابت‌قدم» ماند و «هزینه فکر و اندیشه و عقیده خود را هرچند که سنگین هم باشد» می‌پردازد.
وی در ادامه درباره انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ و ۸۸ گفت که در این دو انتخابات٬ «حوادث و دخالت‌هایی رخ داد که آقای کروبی و بسیاری دیگر از افراد معتقد بودند میزان دیگر رأی ملت نیست و این انحراف هم بزرگ و هم خطرناک است».
فاطمه کروبی نتیجه اعتراض همسرش به این روند در کنار دیگر اقشار جامعه را «سرکوب خشن و پر شدن زندان‌ها از نخبگان و فعالان و نهایتا حصر و حبس بی ضابطه‌ای که همچنان ادامه دارد»٬ معرفی کرد.
وی افزود که مهدی کروبی «همواره اصرار» داشته و «دارد» که «این موضوع مهم در دادگاهی علنی طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی با هر ترکیبی که حاکمیت در هیات منصفه و قضات آن در نظر می‌گیرد مطرح شود تا ایشان به اتفاق وکلای‌شان به اتهام‌های مطرح شده پاسخ دهند و این غائله پایان پذیرد».
پیشتر به نوشته خبرگزاری ایسنا،‌ عباس جعفری دولت‌آبادی،‌دادستان تهران، روز دوشنبه ششم شهریور با اعلام آمادگی قوه قضائیه برای محاکمه میر سحین موسوی،‌زهرا رهنورد و مهدی کروبی،‌ این موضوع را منوط به «فراهم شدن شرایط» دانسته بود. با این همه، وی توضیح بیشتری در این مورد نداده بود.
پس از آن نیز محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، روز سه‌شنبه هفتم شهریور، از طرح مباحثی درباره حصر رهبران معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در شورای عالی امنیت ملی خبر داده و ابراز امیدواری کرده بود که با خروج نیروهای امنیتی «گام‌های بعدی» هم برداشته خواهد شد.
به نوشته سحام نیوز، فاطمه کروبی اظهار امیدواری کردکه روزی «عقلانیت و خرد به همه ارکان نظام سایه بیفکند و کشور با مسائل لاینحل مواجه نباشد».
مهدی کروبی٬ میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از بهمن سال ۸۹ و در پی اعتراض ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ٬ در حصر خانگی به سر می‌برند و به گفته علی مطهری٬ نایب رئیس مجلس،‌ نظر آیت‌الله علی خامنه‌ای٬ رهبر جمهوری اسلامی، بر ادامه این وضعیت است.
حسن روحانی با آنکه در هر دو انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و دوازدهم وعده رفع حصر را مطرح کرده٬ هنوز نتوانسته به این وعده خود تحقق ببخشد. این در حالیست که جمعیت شرکت کننده در سخنرانی‌های او، پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۹ اردیبهشت سال جاری، بارها خواستار پایان حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد شده اند. در عین حال،‌ شماری از چهره های سیاسی و مذهبی نیز خواستار پایان حصر شده اند.

چهارشنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۹۶

خسروشاهی در مدیریت اوبر و مطرح شدن بیش از پیش نام ایرانیان در آمریکا

خسروشاهی در مدیریت اوبر و مطرح شدن بیش از پیش نام ایرانیان در آمریکا

از دارا خسروشاهی، مدیر جدید اوبر انتظار می‌رود اعتبار این کمپانی را مجددا احیا کند. اما انتخاب او یک تاثیر دیگر هم داشت؛ مطرح شدن مجدد نام ایرانیان موفق در تکنولوژی‌های جدید در آمریکا. 
دارا خسروشاهی در جلسه هیات مدیره اوبر بدون حتی یک رای مخالف به مدیریت یکی از موفق‌ترین شرکت‌های نوپای تکنولوژی جهان انتخاب شد. شرکتی که با ارزشی معادل ۷۰ میلیارد دلار، با ارزش‌ترین استارتاپ جهان به شمار می‌رود.
او که قبل از اوبر ریاست آژانس مسافرتی اکسپدیا را برعهده داشته است، جای مدیر مناقشه برانگیز سابق اوبر یعنی تراویس کالانیک را می‌گیرد و با یک چالش مهم روبرو است؛ بازگرداندن اعتبار این کمپانی به آن.
عرصه بر مدیرعامل پیشین اوبر زمانی تنگ شد که گزارشی در مورد آزار جنسی در این شرکت منتشر شد. در این گزارش پیشنهاد شده بود که قدرت فراگیر تراویس کالانیک، مدیر عامل اوبر، کاهش یابد و کنترل بیشتری روی چگونگی رفتار مدیرها انجام گیرد.
از مسائلی که بر  اعتبار اوبر سایه افکند، ماجرای سرپوش گذاشتن بر تجاوز یکی از رانندگان اوبر به یک زن از مشتری‌های آن بود. از این گذشته اوبر متهم است به ندادن حقوق واقعی رانندگان‌ خودش. مخالفت سرسختانه رانندگان تاکسی که معقتدند اوبر کار و کاسبی‌آن‌ها را به خطر انداخته نیز یکی از مسائل مناقشه‌برانگیز با این سرویس است. همه این‌ها باعث شد که سهام‌دارانی که روی اوبر سرمایه‌گذاری کرده بودند، نگران آینده پول‌های خود شوند.
دارا خسروشاهی ۴۸ ساله است. او پیش از انقلاب و در سن ۹ سالگی همراه با خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرده و دانش‌آموخته دانشگاه براون از ایالت رودآیلند است. خسروشاهی برخلاف مدیر قبلی اوبر، کم‌تر اهل جنجال‌های رسانه‌ای است. او ۱۲ سال مدیریت آژانس مسافرتی آنلاین اکسپدیا را بر عهده داشته و از آن موفق‌ترین شرکت آمریکایی در این زمینه را ساخته است.
اوبر می‌خواهد از این نیز بهره‌ ببرد که دارا خسروشاهی توانایی درافتادن با گوگل را دارد. او در دوره مدیریت اکسپدیا از گوگل به اتحادیه اروپا شکایت کرد. با هفت سال پیگیری این شکایت، گوگل به پرداخت ۲،۴ میلیارد یورو خسارت محکوم شد. خسروشاهی باید در عین حال با کنسرن آلفابت (خودروهای بدون راننده) متعلق به گوگل رقابت کند و بتواند در مقابل دادگاه پاسخگوی این باشد که یکی از کارکنان پیشین بخش فناوری گوگل در زمینه خودروهای بدون راننده را به شکل غیرقانونی به اوبر برده است.
"موفقیت ایرانیان در سیلیکون ولی نباید کسی را متعجب کند"
انتخاب دارا خسروشاهی به مدیریت اوبر این بحث را هم در آمریکا دامن زده است که او ارتباطات تنگاتنگی با دیگر ایرانیان به ویژه با خانواده خود در دنیای تکنولوژی آمریکا دارد و آن‌ها می‌توانند در این زمینه اعمال قدرت کنند.
واشنگتن پست در این زمینه در گزارشی به برادر او کاوه خسروشاهی، مدیرعامل آلن و شرکا (Allen & Co) و پسر عموی او امیر خسروشاهی مدیر ارشد فناوری شرکت Nervana اشاره کرده است. Nervana یک شرکت هوشمند مصنوعی است که اینتل سال گذشته آن را به بهایی  بیش از ۴۰۰ میلیون دلار خریداری کرد. از دیگر اقوام او برادران دو قلوی هادی و علی پرتوی هستند که از جمله کارشناسان و سرمایه‌داران مطرح تکنولوژی اینترنتی هستند.
واشنگتن پست از افراد دیگری از خانواده خسروشاهی نیز نام برده است. پژمان نوزاد، از سهام‌داران بزرگ در آمریکا که خودش سال ۱۹۹۲ با جیب خالی و بدون تسلط به زبان انگلیسی به آمریکا مهاجرت کرده است، به واشنگتن پست گفته است که موفقیت خسروشاهی‌ها و هیچ یک از افراد مرتبط با شبکه بزرگ آن‌ها نباید برای کسی تعجب انگیز باشد.
او گفته است که هرکس که ایرانیان را بشناسد، از تمایل آن‌ها به کار و به تحصیل در رشته‌های ریاضی و علوم و البته شریک کردن افراد خانواده و آشنایان در موفقیت خود با خبر است. پژمان نوزاد در زمینه علاقه و استعداد ایرانی‌ها به رشته‌های علوم و ریاضی مریم میرزاخانی را مثال زده است.
این سرمایه‌دار ایرانی به دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرده است که شمار بسیاری از کسانی که در دانشگاه استنفورد آمریکا دکترای‌شان را گرفته‌اند، فارغ‌التحصیل آن بوده‌اند. این دانشگاه بنا بر گزارشی که نیوزویک قبلا نوشته است، موفق‌ترین فارغ‌التحصیلان رشته‌های الکترونیک و مهندسی در جهان را دارد.
هم‌چنین فهرستی نیز از سوی علی طهماسب، یکی از کارآفرینان در سیلیکون ولی منتشر شده است که در آن اسامی بسیاری از ایرانیان مقیم آمریکا را می‌توان دید که موفقیت‌های چشمگیری در زمنیه تکنولوژی‌های جدید به دست آورده‌اند: امید کردستانی، مدیر عامل پیشین گوگل (و در حال حاضر رئیس اجرایی توییتر)؛ پی‌یر امیدیار، بنیانگذار eBay و  در میان بسیاری دیگر از ایرانیان پرآوازه یا موفق در آمریکا از جمله انوشه انصاری که اولین زن ایرانی بود که به فضا رفت.
بیشتر بخوانید:یک ایرانی ـ آمریکایی پردرآمدترین مدیرعامل در آمریکا

خروج ماموران امنیتی از منزل مهدی کروبی

خروج ماموران امنیتی از منزل مهدی کروبی

مهدی کروبی از بیمارستان مرخص شده و به خانه خودش بارگشته است. فاطمه کروبی، همسر او می‌گوید دولت حسن روحانی به وعده‌اش عمل کرده و نیروهای امنیتی از منزل آقای کروبی خارج شده‌اند.
فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی به وبسایت "سحام‌نیوز"، گفته است که مهدی کروبی روز چهارشنبه (۸ شهریور/ ۳۰ اوت) با پایان معالجات از بیمارستان به خانه بازگشته است.
او در پاسخ به این پرسش که "شرط اول آقای کروبی مبنی بر خروج زندانبانان از منزل‌تان عملی شده یا آن‌ها هنوز درون خانه‌تان مستقراند؟" گفته است: «بله، دولت خوشبختانه به تعهد و وعده‌ای که داده بود عمل کرد و نیروهای امنیتی در هفتمین سال حصر با استقرار امکاناتی در کوی چوبینه از منزل‌مان خارج شدند.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
خروج ماموران امنیتی از خانه، یکی از شرط‌های مهدی کروبی در اعتصاب غذای اخیر او بود. یک روز پس از این شرط و زمانی که مهدی کروبی به دلیل وخامت جسمی ناشی از اعتصاب غذا در  بخش مراقبت‌های ویژه بود، دولت حسن روحانی تضمین کرد که نیروهای امنیتی از خانه او خارج شوند.
چند روز پس از اعلام وعده دولت، غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه، در نشست خبری هفتگی، خروج نیروهای امنیتی از منزل مهدی کروبی را "دروغ محض" خواند اما اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد که دولت به وعده خودش عمل کرده است.
بیشتر خوانید: تقاضای محمد خاتمی از آیت‌الله خامنه‌ای برای رفع حصر
فاطمه کروبی درباره وضعیت روحی همسرش پس از بازگشت به خانه به سحام‌نیوز گفت: «قریب ٧ سال از حبس و حصر خانگی آقای کروبی می‌گذرد. ایشان بیش از سه سال از این مدت را با محرومیت از دسترسی به نور آفتاب و هوای آزاد گذراندند.»
او اضافه کرد: «در این دوران شرایط مختلفی را تجربه کردیم از قطع تعامل با افراد و محدودیت‌های ارتباطی تا عدم رعایت حقوق اولیه و مهم‌تر از همه اشغال خانه مسکونی‌مان توسط زندانبانان، از وجود دوربین و شنود و سلب آرامش به واسطه اعمال دستورالعمل‌های سلیقه‌ای زندانبانان تا بلاتکلیفی و ندانستن زمان پایان این رفتارهای غیرقانونی.»
به گفته همسر کروبی، او گرچه از نظر جسمی صدمات غیرقابل جبرانی در این مدت دیده‌ اما توانسته‌ است "در این مسیر سخت و پرمشقت گذاشته ثابت قدم بماند و هزینه فکر و اندیشه و عقیده خود را هرچند که سنگین هم باشد بپردازد".
درباره محاکمه علنی مهدی کروبی
علاوه بر خروج ماموران امنیتی از خانه، برگزاری دادگاه علنی در صورت تداوم حصر طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی، خواسته دیگر مهدی کروبی هنگام اعلام اعتصاب غذا بود.
فاطمه کروبی در این باره به سحام‌نیوز گفت: «آقای کروبی همواره اصرار داشتند و هنوز هم دارند که این موضوع مهم در دادگاهی علنی طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی با هر ترکیبی که حاکمیت در هیات منصفه و قضات ان در نظر می گیرد مطرح شود تا ایشان به اتفاق وکلای‌شان به اتهام‌های مطرح شده پاسخ دهند و این غائله پایان پذیرد.»
علیرضا آوایی، وزیر دادگستری هفته گذشته به رسانه‌ها گفت، "اگر دولت بخواهد او پیگیر محاکمه علنی کروبی می‌شود." جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران نیز اعلام کرد «اگر شرایط فراهم شود، قوه قضاییه آمادگی محاکمه دارد.»
سه‌شنبه ۷ شهریور محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اعلام کرد با خروج نیروهای امنیتی از خانه مهدی کروبی، قدم‌های بعدی برای رفع حصر برداشته خواهد شد.
بیشتر بخوایند: سخنگوی دولت: درباره حصر در شورای امنیت ملی بحث شده است
نوبخت از بحث در شورایعالی امنیت ملی پیرامون موضوع حصر خبر داد و در مورد امکان برگزاری دادگاه علنی برای کروبی گفت: «اینکه دادگاهی تشکیل شود در حوزه اختیارات قوه قضاییه است اما من در جلسه شورایعالی امنیت ملی حضور داشتم که مباحث خوب و دقیقی آنجا مطرح شد که البته جمع‌بندی آن را دبیر شورا گزارش خواهد کرد.»

برای قاتل آتنا حکم اعدام در ملأ عام و قصاص صادر شد

برای قاتل آتنا حکم اعدام در ملأ عام و قصاص صادر شد

مردی که متهم به تجاوز و قتل آتنا اصلانی دختر ۶ ساله اهل پارس‌آباد است به جرم تجاوز از سوی دادگاه اردبیل به اعدام در ملأ عام محکوم شد. اسماعیل همچنین به جرم قتل عمد به قصاص نفس هم محکوم شده است.
رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل از صدور حکم اعدام برای متهم به قتل آتنا خبر داد. به گزارش فرارو رئيس‌کل دادگستری اردبیل گفته است: «متهم از بابت تجاوز به عنف محکوم به اعدام، از بابت یک فقره قتل عمد محکوم به قصاص نفس، از بابت سرقت محکوم به حبس و شلاق و رد مال شد.»
این حکم باید در دیوان عالی کشور تایید و سپس برای اجرای احکام فرستاده شود.
اسماعیل، صاحب یک مغازه رنگرزی در پارس‌آباد متهم است که آتنا اصلانی شش ساله را دزدیده، به او تجاوز کرده و سپس او را کشته است.
متهم اما پس از حدود دوماه از دستگیری‌اش تمامی اعترافات قبلی خود را رد کرده و گفته تحت فشار اعتراف کرده بوده است.
بیشتر بخوانید: آتنا اصلانی قربانی "باورهای خودساخته و ناآگاهی اجتماعی"
او در مصاحبه‌ای که اول شهریور خبرگزاری تسنیم با او منتشر کرد، گفته است: «توی مغازه در حال رنگرزی بودم؛ عرق کرده بودم؛ جلوی مغازه نشستم تا عرقم خشک شه؛ وقتی بلند شدم و رفتم داخل مغازه دیدم دختر بهنام از داخل سرویس، داره بطری آب معدنی پر می‌کنه؛ بهش گفتم "دختر، داری چه‌کار می‌کنی؟" یهو دیدم افتاده جلو دستشویی؛ از پله افتاده و داره از بینی و دهانش خون میاد؛ نمی‌دونم سکته کرده بود یا هر چی؛ منم از ترس پدر و فامیلشون که قره‌داغلی‌ان و از ترس اینکه اگه می‌فهمیدن منو می‌کشتن، پا و دهانش رو گرفتم که خون زمین نریزه. چون مغازه باز بود و ما کار می‌کردیم، توی مغازه مشتری میومد و برای اینکه مشتری نفهمه بردمش اتاق پشتی قایمش کردم اونوقت دیدم مرده؛ نمی‌دونم از افتادن مرده یا سکته کرده یا تو دست من مرده به هر حال داخل مغازه من اتفاق افتاده بود.»
بیشتر بخوانید: قتل آتنا اصلانی؛ روایت مجازی آنها که بی‌اختیار لمس می‌شوند
این در حالی است که خود متهم پس از دستگیری به خانواده‌اش پیغام داده بود که در گاراژ منزل چیزی را پنهان کرده است و وقتی برادر و همسرش به آنجا رفته بودند جسد آتنا را پیدا کرده‌اند.
پدر آتنا خواهان سنگسار متهم شده است.

امارات: قطر باید بین ما و ایران یکی را انتخاب کند

امارات: قطر باید بین ما و ایران یکی را انتخاب کند

سفیر امارات متحده عربی در آمریکا از نزدیکی قطر به ایران انتقاد کرده است. از طرفی یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه هم تائید کرد، ایران بزرگ‌ترین حامی مالی و تسلیحاتی گردان‌های عزالدین قسام است.
یوسف العتیبه، سفیر امارات عربی متحده در واشنگتن روز سه شنبه (۷ شهریور/ ۲۹ اوت) در مصاحبه با نشریه "آتلانتیک" صریحا گفت قطر نمی‌تواند هم با ایرانی‌ها رابطه نزدیک داشته باشد، هم دوست ما هم باشد.
در این مصاحبه موضوع برقراری مناسبات قطر با ایران هم مورد پرسش قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: نگرانی‌های آمریکا و امارات از گسترش همکاری قطر با ایران
پیش از این نیز تصمیم قطردر برگرداندن سفیر خود به ایران سبب واکنش منفی امارات و آمریکا شده بود. خانم هیتر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه (۲۵ اوت/ سوم شهریور) در یک کنفرانس خبری گفت: «تنش‌ها ابعاد گسترده‌ای یافته‌اند. ما به شدت نگران وضع موجود هستیم.»
عادی شدن مناسبات قطر و ایران سبب نگرانی امارات شده و سفیر این کشور در واشنگتن مواضع تندی اتخاذ کرده‌ است. العتیبه، سفیر امارات در واشنگتن درباره برقراری روابط دیپلماتیک قطر با ایران تاکید می‌کند که قطری‌ها به ایرانی‌ها و به افراط گریان بسیار نزدیک شده‌اند.


Yousef Al Otaiba (Getty Images//D. Angerer) یوسف العتیبه، سفیر امارات عربی متحده در واشنگتن
از طرفی سفیر امارات در واشنگتن با بیان این که "از بازگشت قطر به جمع خود استقبال خواهیم کرد" هشدار داده است: «اگر قطر به رابطه با ایران، حماس و شبه‌نظامیان اسلام‌گرا در لیبی و سوریه اولویت بدهد، اگر این روابط برای آنها مهم‌تر از رابطه با ما باشد، ما برای آنها آرزوی موفقیت می‌کنیم. اما قطری‌ها نمی‌توانند در یک زمان هم با آنها رابطه داشته باشند و هم دوست ما باشند.»
قطر با برقراری رابطه دیپلماتیک با تهران عملا به درخواست عربستان و دیگر کشورهای منطقه عربی "مبنی بر قطع ارتباط با ایران" پاسخ منفی داده است.
حماس: روابط ما با ایران عالی است
یک روز پیش از مصاحبه سفیر امارات با نشریه آتلانتیک، یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هم در نخستین نشست مطبوعاتی خود رسما گفت مناسبات ایران و حماس به دوران گذشته خود بازگشته است. او تاکید کرد: «امروز روابط ما با تهران عالی است و ایران بزرگ‌ترین حامی مالی و تسلیحاتی گردان‌های عزالدین قسام است.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
السنوار رهبر جدید حماس است و از بهمن سال ۱۳۹۵ جانشین اسماعیل هنیه شده است.
نزدیکی دوباره حماس به ایران شاید به ظاهر "موفقیتی برای ایران" تلقی شود. اما سخنان رهبر حماس می‌تواند نگرانی اسرائیل را هم بیشتر کند و سبب تنش‌های بیشتری با ایران و در منطقه شود.

پیکرخبیث ابراهیم یزدی وارد تهران شد

پیکرخبیث ابراهیم یزدی وارد تهران شد

پیکر ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی ایران صبح روز چهارشنبه ۸ شهریور از ازمیر ترکیه وارد تهران شد. او که به سرطان مبتلا بود قصد درمان در آمریکا را داشت اما به علت مشکل ویزا در ترکیه ماند.
فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تهران صبح روز چهارشنبه ۸ شهریور (۳۰ اوت) مکان استقبال گروهی از مردم، مسئولان و نزدیکان ابراهیم یزدی از پیکر او بود.
دبیرکل نهضت آزادی ایران شامگاه یکشنبه ۵ شهریور در ازمیر ترکیه درگذشت. او که به بیماری سرطان مبتلا بود قصد رفتن به آمریکا برای ادامه درمانش را داشت اما با مشکل ویزا روبرو شد و در ترکیه ماند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، پیکر ابراهیم یزدی روز پنج‌شنبه ۹ شهریور از مقابل حسینیه ارشاد تشییع و در بهشت زهرا دفن خواهد شد. مراسم ختم او نیز روز یکشنبه ۱۲ شهریور در مسجد جامع شهرک غرب تهران برگزار می‌شود.

رئیس‌جمهوری فرانسه: هیچ جایگزینی برای توافق هسته‌ای ایران وجود ندارد

رئیس‌جمهوری فرانسه: هیچ جایگزینی برای توافق هسته‌ای ایران وجود ندارد


امانوئل مکرون برجام را «یک توافق خوب» توصیف کرده است.
رئیس‌جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه هفتم شهریور با دفاع از توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی تاکید کرد که هیچ جایگزینی برای این توافق وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، امانوئل مکرون که در جمع سفیران فرانسه سخنرانی می‌کرد برجام را «یک توافق خوب» توصیف کرد و اظهار داشت: «با توجه به شرایطی که در آن به‌سرمی‌بریم توافق [هسته‌ای] ۲۰۱۵ این امکان را برای ما فراهم آورد که بتوانیم گفت‌وگوی سازنده و سفت و سختی با ایران داشته باشیم».
دفاع رئیس‌جمهوری فرانسه از توافق هسته‌ای وین در شرایطی انجام می‌شود که ایالات متحده عنوان کرده که در حال بازبینی این توافق است. دولت دونالد ترامپ اگرچه پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تایید کرده اما در عین حال می‌گوید که آزمایش‌های موشکی جمهوری اسلامی و اقدامات آن که به «بی‌ثباتی» منطقه می‌انجامد، با روح برجام در تعارض است.
جدال کلامی میان مقامات ایران و ایالات متحده در روزهای اخیر همچنان رو به افزایش است. نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد تاکید داشته بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای باید بتوانند به مراکز نظامی ایران دسترسی داشته باشند، اما دولت و مقامات نظامی ایران به شدت این مسئله را رد کرده‌اند. ایران در عین حال آمریکا را به «نقض عهد» و «پیمان شکنی» متهم کرده است.
اما سخنان روز سه‌شنبه رئیس‌جمهوری فرانسه تنها به برجام محدود نماند بلکه دیپلماسی فرانسه در خاورمیانه را روشن ساخت. امانوئل مکرون عنوان کرد که با قدرت‌های اصلی در خاورمیانه از جمله دو کشور رقیب، ایران و عربستان سعودی در تلاش برای ریشه‌کن ساختن تهدید جهادگرایان گفت‌وگو و کار می‌کند.
وی به اختلافات جمهوری اسلامی و کشورهای عربی نیز اشاراتی داشت، جایی که امانوئل مکرون هشدار داد جانب‌داری از هر کدام از این طرف‌ها می‌تواند عواقب ویرانگری برای منطقه داشته باشد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای مکرون با اشاره به تنش میان کشورهای خاورمیانه اظهار داشت: «برخی جانب متحدان خود را گرفته‌اند. این کار خطایی است. قدرت دیپلماسی ما در این است که با همه طرف‌ها گفت‌وگو کنیم».
وی سپس گفت که فرانسه در اوایل سال آینده میلادی میزبان کنفرانسی با موضوع قطع منابع مالی و نظامی گروه‌های تروریستی نظیر داعش خواهد بود.
امانوئل مکرون در نهایت تاکید داشته که از مهم‌ترین اهداف سیاست خارجی خود ریشه‌کنی «تروریسم اسلام‌گرا» است. فرانسه در دو سال اخیر هدف حملات سنگین گروه‌های تروریستی و د راس آنها داعش بوده است. یک نمونه این حملات به آبان ماه دو سال پیش در پاریس باز می‌گردد که در جریان آن ۱۳۰ نفر کشته شدند.

روحانی: بعید می‌دانم که آژانس زیر بار آمریکا برود

روحانی: بعید می‌دانم که آژانس زیر بار آمریکا برود


حسن روحانی گفته است: ایران هیچ وقت آغاز گر نقض برجام نخواهد بود.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، شامگاه سه شنبه در یک گفت وگوی زنده تلویزیونی در خصوص در خواست آمریکا برای بازدید از مراکز نظامی ایران، گفته است، بعید می داند که آژانس بین المللی انرژی اتمی با این درخواست آمریکا موافقت کند.
حسن روحانی در گفت وگو با «شبکه یک» تلویزیون دولتی ایران و در پاسخ به پرسشی در خصوص در خواست واشینگتن برای بازدید از مراکز نظامی ایران اظهار داشت: «تعهد ما در برابر دنیا کاملاً مشخص است، تعهد ما ان‌پی‌تی، پادمان و همچنین پروتکل الحاقی که داوطلبانه پذیرفتیم است و همچنین تعهد ما برجام است و تعهد دیگری نداریم، روابط ما را با آژانس مقررات تعیین می‌کند نه آمریکا و فشار آمریکا، بنده بعید می‌دانم که آژانس زیر بار آمریکا برود.»
وی اضافه کرد:« به فرض هم که برود، ما زیر بار حرف زور نخواهیم رفت، ما در چارچوب مقررات با آژانس رفتار می‌کنیم.»
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، که هفته گذشته به وین رفت و با یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس، دیدار کرد. وی از آژانس خواسته است تا برای راستی‌آزمایی دقیق برنامه هسته‌ای تهران از مراکز نظامی ایران بازدید کند.
حسن روحانی همچنین در ادامه تاکید کرده است که ایران همواره رابطه خوبی با آژانس داشته است.
رییس جمهوری ایران گفته است:«رفتارمان با آژانس همواره رفتار خوبی بوده، نه از امروز بلکه از آغاز بحث هسته‌ای از سال ۸۱ شروع شده تا الان، هر وقت آژانس نسبت به ایران گزارش داده، همواره این بوده که ایران روابط خوبی با آژانس دارد و با آژانس همکاری کرده و برجام از روزی که اجرایی شده تا حالا، همه گزارش‌هایی که آژانس داده دال بر این بوده که ایران همکاری درست و خوبی در چارچوب تعاملات با آنها داشته است.»
دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا که از مخالفان توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی است، خواستار بازنگری در این توافق شده و هیاتی را مامور این کار کرده است.
نیکی هیلی نیز پیشتر گفته بود، واشینگتن می‌خواهد اطمینان یابد که آژانس بین المللی انرژی اتمی از منابع و امکانات کافی برای راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران برخوردار است.
وی روز سوم شهریور ابراز نگرانی کرد که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه دسترسی به پایگاه‌های نظامی ایران را ندارند.
این اظهارات خشم مقام‌های ایرانی را برانگیخته است و آنها می گویند که تهران اجازه «ورود به حوزه‌های منع شده در برجام» را نخواهد داد.
رییس جمهوری ایران با این حال سه شنبه گفته است: «ما هیچ وقت آغاز گر نقض برجام نخواهیم بود و در برابر تخلفات دیگران نیز در این موضوع دست روی دست نخواهیم گذاشت.»
ترکیب دولت دوازدهم
این نخستین گفت وگوی تلویزیونی حسن روحانی در آغاز کار دولت دوازدهم بود.
رییس دولت دوازدهم در پاسخ به برخی انتقادات درباره عدم حضور جوانان و زنان در کابینه جدید گفت: «بسیار خوشحالم که امروز جامعه ما نسبت به جوانان و بانوان حساسیت بیشتری دارد.»
معرفی نشدن وزیر زن که با وجود درخواست‌های متعدد از جمله درخواست ۱۷۵ نماینده مجلس صورت گرفته، انتقادهای برخی از فعالان سیاسی و مدنی را به دنبال داشته است.
وی اضافه کرد:«من هم نگران هستم که چرا امروز شاهد گردش نخبگان با آن سرعتی که باید باشد، نیستیم.»
رییس جمهوری ایران در ادامه گفت: «به همه وزرای دولت دوازدهم دستور دادم که هر وزیری حداقل باید دو نفر از جوان‌ها را در سمت معاون وزیر یا مشاور وزیر و یا دستیار وزیر به کار گیرند و حتماً از خانم‌ها در یکی از این سمت‌های مشابه بهره ببرند.»
حسن روحانی همچنین اظهار داشت که دو وزیر باقی‌ مانده کابینه دوازدهم برای وزرات خانه های نیرو و علوم در هفته های نخست مهرماه به مجلس معرفی خواهند شد.

کمیسیون طویله ولایت وقیح مجلس قدیم برای حادثه پلاسکو «هفت مقصر» معرفی کرد

کمیسیون طویله ولایت وقیح مجلس قدیم برای حادثه پلاسکو «هفت مقصر» معرفی کرد


در اثر فرو ریختن ساختمان تجاری پلاسکو ۱۶ آتش‌نشان جان خود را از دست دادند
گزارش کمیسیون عمران مجلس ایران روز چهارشنبه، هشتم شهریورماه، در صحن علنی ارائه شده و برای حادثه آتش‌سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو در تهران «هفت مقصر» معرفی کرد.
پس از حدود هشت ماه که در اثر فرو ریختن ساختمان تجاری پلاسکو ۱۶ آتش‌نشان جان خود را از دست دادند، محمدرضا رضایی، رئیس کمیسیون عمران مجلس، از جمله شهرداری و شورای شهر تهران را مقصر این حادثه معرفی کرد.
بر اساس گزارش کمیسیون عمران، «مالک و مدیر ساختمان، اتاق اصناف و افراد صنفی، استانداری و فرمانداری تهران، وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران کشور» دیگر مقصران حادثه هستند.
مالک ساختمان پلاسکو، بنیاد مستضعفان، از نهادهای اقتصادی زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی است.
کمیسیون عمران در عین حال «یکی از اساسی‌ترین ریشه‌های» عملکرد بد نهادهای مختلف را «عدم مسئولیت‌پذیری و عدم انگیزه در اجرای قوانین» به دلیل فقدان امنیت شغلی عنوان می‌کند.
مجتمع تجاری پلاسکو در خیابان جمهوری تهران صبح روز ۳۰ دی‌ماه سال ۹۵ در پی آتش‌سوزی گسترده به طور کامل فرو ریخت و ۱۶ آتش‌نشان و شش تن از پرسنل این ساختمان در حاثده جان خود را از دست دادند.
در پی وقوع این حادثه، نهادهای مختلف انگشت اتهام را به سوی یکدیگر گرفتند.
از جمله برخی از اعضای شورای شهر و اصلاح‌طلبان از پلمب نشدن این ساختمان، پیش از بروز حادثه، از سوی شهرداری تهران با وجود «درمعرض خطر بودن» آن انتقاد کردند.
در گزارش کمیسیون عمران همچنین آمده است که «میزان نقش هر یک از مقصرهای هفت‌گانه حادثه باید در مراجع ذی‌صلاح قانونی مشخص شود».
علت آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو نیز که در نهایت به فروریختن این بنای مرتفع انجامید استفاده «غیرمجاز» کارگران در طبقه دهم ساختمان از «ادوات گرمایشی و سیم‌کشی غیرمجاز و غیراستاندارد» عنوان شده است.
بر اساس گزارش کمیسیون مجلس، در ساختمان پلاسکو «حدود ۶۰۰» واحد تجاری و تولیدی فعالیت می‌کردند که از این میان «۱۷۷ واحد تولیدی» از نهادهای مربوطه مجوز نداشتند.
در بخش جمع‌بندی این گزارش نیز آمده است که «بیش از صد ساختمان بلندمرتبه مشابه پلاسکو در سطح تهران و دیگر شهرها وجود دارند که شرایط ایمنی آنها مناسب نیست».
پیشتر نیز «هیئت ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو» در فروردین‌ماه گزارشی از این حادثه به حسن روحانی، رئیس ‌جمهور، ارائه و هفت سازمان و وزارتخانه را به کوتاهی در این زمینه متهم کرده بود.
رئیس این هیئت ويژه با ارائه این گزارش به رئیس ‌جمهور گفت که بنیاد مستضعفان،‌ شهرداری تهران، وزارت تعاون، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، شورای ساختمان پلاسکو، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران و راهنمایی و رانندگی از جمله نهادها و سازمان‌هایی هستند که در انجام وظایف خود کوتاهی کردند.

سه‌شنبه، شهریور ۰۷، ۱۳۹۶

رئيس فراکسیون زنان: مرکز پژوهش‌ها طرح‌های ما را خنثی می‌کند

رئيس فراکسیون زنان: مرکز پژوهش‌ها طرح‌های ما را خنثی می‌کند

​​​​​​​رئيس فراکسیون زنان مجلس ایران مرکز پژوهش‌های مجلس را به خنثی کردن طرح‌های این فراکسیون برای افزایش قابلیتهای زنان متهم کرده است. مرکز پژوهش‌های مجلس طرح "تبعیض مثبت" فراکسیون زنان را مغایر قوانین ایران دانسته است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی از مرکز پژوهش‌های مجلس انتقاد کرد و گفت که این نهاد وظیفه دارد بدون دخالت دادن "رویکردهای غیرکارشناسی و فرهنگی" به کار پژوهشی بپردازد اما "دیدگاه‌های شخصی را در کارهای تحقیقاتی مربوط به زنان دخیل می‌کند و به نحوی این طرح‌ها[ی ارائه شده از سوی فراکسیون زنان] را خنثی می‌کند".
پروانه سلحشوری که روز دوشنبه (۶ شهریور / ۲۸ اوت) با خبرگزاری ایلنا گفتگو می‌کرد این انتقاد را در رابطه با گزارش مرکز پژوهش‌ها درباره "اعمال تبعیض مثبت" برای حضور زنان در مجلس بیان داشت. فراکسیون زنان مجلس از مرکز پژوهش‌های مجلس خواسته بود تا گزارشی بر مبنای اطلاعات علمی درباره "وضعیت تبعیض مثبت در پارلمان برای ارتقای جایگاه زنان در سطوح کلان مدیریتی کشور" ارائه دهد.
"تبعیض مثبت" به اقدامات سیاسی - اجتماعی‌ای گفته می‌شود که از طریق امتیازدهی هدفمندانه به برخی گروه‌های اجتماعی با تبعیض علیه آنها مقابله می‌کند. این اقدامات سیاسی - اجتماعی پشتیبانی خاص از چنین گروه‌هایی را در برمی‌گیرد و از این رو همواره این بحث را به دنبال دارد که آیا به وسیله آن یک تبعیض جایگزین تبعیض دیگر می‌شود یا نه.
پروانه سلحشوری که از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس است به ایلنا گفت که اعمال تبعیض مثبت در همه کشورهای دنیا و بخصوص در کشورهای در حال توسعه رایج است. او گفت که اگر زنان با اعمال تبعیض مثبت، در مناصب مدیریتی سطوح بالا قرار گیرند، توانایی‌های آنها در جامعه افزایش پیدا می‌کند.
بیشتر بخوانید: آلمان: توافق بر سر تعیین سهمیه‌ زنان در رده‌های مدیریتی
خانم سلحشوری در مخالفت با کسانی که از تبعیض مثبت انتقاد می‌کنند گفت: «با توجه به این‌که روند توسعه از پایین بسیار زمان‌بر بوده و تحقق این اهداف فرآیند زمانی طولانی را طی می‌کند، اعمال تبعیض مثبت برای زنان می‌تواند راهگشا باشد.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
گزارش مرکز پژوهش‌ها
در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره طرح اعمال تبعیض مثبت از مفهوم "سهمیه‌بندی جنسیتی" استفاده شده است. این در حالی است که "تبعیض مثبت" اقداماتی بیشتر از تنها "سهمیه‌بندی جنسیتی" را دربرمی‌گیرد مانند برنامه‌های آموزشی علیه تبعیض جنسیتی یا کاهش سطح انتظار در برخی امتحانات، برای نمونه هنگام انتخاب دانشجوی پلیس.
در گزارش مرکز پژوهش‌ها آمده است که "سهمیه‌بندی جنسیتی" برخلاف دیگر کشورها در قانون اساسی جمهوری اسلامی  نیامده و بنابراین "نمی‌توان از این راهکار استفاده کرد". این گزارش همچنین اشاره می‌کند به اینکه "سهمیه‌بندی جنسیتی" در قوانین عادی برخی کشورها مثل فرانسه آمده، و "به ظاهر راه استفاده از این راهکار برای کشور ما نیز باز است". اما به نوشته مرکز پژوهش‌ها، این راهکار با بند ۹ اصل سوم قانون اساسی نیز مغایر است.
طبق بند ۹ اصل سوم قانون اساسی، دولت موظف به "رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینه‌های مادی و معنوی" است.
این گزارش همچنین به اصل ۶۴ قانون اساسی اشاره کرده و اعمال سهمیه‌ برای زنان را مغایر این اصل قانون اساسی خوانده است. اصل ۶۴ قانون اساسی مربوط به شمار نمایندگان مجلس و نیز شمار نمایندگان اقلیت‌های دینی است. در این اصل شمار نمایندگان زرتشتیان، کلیمیان، مسیحیان آشوری و ارمنی دقیقا تعیین شده است.
گزارش مرکز پژوهش‌ها می‌گوید که هم اکنون زنان و مردان برای کاندیداتوری و حضور در مجلس به لحاظ قانونی در شرایط برابر قرار دارند و مردم هم می‌توانند به آنها رای بدهند، اما «قرار دادن سهمیه زنان نه تنها حق برابر برای کاندیداتوری را به نفع زنان بر هم می‌زند بلکه موجب محدود شدن حق رای مردم نیز شده و رای مردم را در جهت خاصی هدایت می‌کند.»
سال‌هاست که فعالان حوزه زنان در ایران بر ضرورت سهمیه‌بندی جنسیتی برای حضور زنان در مراکز تصمیم‌گیری، از جمله مجلس شورای اسلامی، تاکید می‌کنند. در نظر گرفتن سهمیه‌بندی جنسیتی در انتخابات مجلس پیش از این در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم مطرح شده اما رای نیاورده است.
بیشتر بخوانید: فائزه هاشمی: احزاب برای زنان سهمیه ۳۰ درصدی در نظر بگیرند
پیش از انقلاب ۲۰ زن در بین ۱۶۰ نماینده وجود داشت. در دوره دهم مجلس شورای اسلامی ۱۷ نماینده زن در میان ۲۹۰ نماینده وجود دارند. این بیشترین تعداد نماینده زن در مجلس از زمان انقلاب ایران است.
رئيس فراکسیون زنان مجلس اعلام کرده که این فراکسیون درصدد استفاده از نظرات کارشناسان خارج از مرکز پژوهش‌ها درباره اعمال تبعیض مثبت و افزایش شمار نمایندگان زن از این طریق در مجلس است.
انتقاد از پدیده‌های آقازادگی و چندشغلی
به نوشته "انتخاب"، رئیس فراکسیون زنان مجلس در سخنانی دیگر از دو  پدیده آقازادگی و چندشغلی بودن هم انتقاد کرده است. پروانه سلحشوری با اشاره به انتصاب دو فرزند دو نماینده مجلس به عنوان شهردار گفته است که که معتقد به شایسته‌سالاری است و "پدیده آقازادگی" را باعث رشد احساس تبعیض و محرومیت در میان مردم می‌داند.
او همچنین از پدیده چند شغله بودن برخی افراد نام برده و مثال آورده که یک نفر با افتخار گفته است که ۱۲۰ شغل دارد و این در حالی است که بسیاری از جوانان حتی از داشتن یک شغل نیز محروم‌اند.

نتانیاهو: جبهه‌های جدید موشکی ایران علیه اسرائیل

نتانیاهو: جبهه‌های جدید موشکی ایران علیه اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، ایران را متهم کرد که می‌خواهد چندین جبهه جدید در سوریه و لبنان علیه اسرائیل ایجاد کند. او گفت ایران در پی ساخت موشک‌هایی با کنترل دقیق در کشورهای منطقه علیه اسرائیل است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز دو‌شنبه (۶ شهریور/ ۲۸ اوت) در پایان دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در اورشلیم (بیت‌المقدس) گفت ایران در پی ساخت موشک‌هایی با کنترل دقیق در همسایگی اسرائیل، در کشورهای سوریه و لبنان است.
نتانیاهو در ادامه به آنتونیو گوترش، که برای نخستین بار پس از رسیدن به پست دبیرکلی سازمان ملل متحد از خاورمیانه دیدار می‌کرد، گفت کشورش نمی‌تواند در مقابل چنین اقدامی ساکت باشد و این اقدام را "سازمان ملل متحد نیز نباید بپذیرد."
بیشتر بخوانید: قصد نتانیاهو برای گفتگو با پوتین درباره حضور ایران در سوریه
نخست وزیر اسرائیل همچنین سازمان ملل متحد را متهم کرد که ارسال سلاح به شیعیان شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان را به اندازه کافی محکوم نمی‌کند و علیه این اقدام به حد کافی موضع‌گیری نمی‌کند. نتانیاهو همچنین سازمان ملل متحد را متهم کرد که به طور سنتی مواضعی مخالف اسرائیل دارد.
نخست وزیر اسرائیل در این گفت‌وگو چندین بار بر افزایش تاثیرات ایران در خاورمیانه تاکید ‌کرد. او گفت ایران نیز چون روسیه از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، حمایت می‌کند. او گفت اسرائیل همواره کوشیده است خود را از بحران سوریه کنار بکشد.
بیشتر بخوانید: نقش پرقدرت حزب‌الله لبنان در مناقشات خاورمیانه
رسانه‌ها تاکنون بارها گزارش داده‌اند که نیروی هوایی اسرائیل بارها به محموله ارسالی سلاح ایران برای حزب‌الله لبنان حمله کرده‌اند. شبه نظامیان حزب‌الله لبنان در کنار نیروهای دولتی سوریه علیه شورشیان این کشور می‌جنگند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در مقابل سخنان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، بر این نکته تاکید کرد که باید فصل جدیدی در روابط میان سازمان ملل متحد و اسرائیل آغاز شود.

عزم وزیر ارتباطات برای همکاری با قوه قضائیه

عزم وزیر ارتباطات برای همکاری با قوه قضائیه

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از عزم راسخ این وزارت‌خانه برای همکاری با قوه قضائیه در رسیدگی به وضعیت کانال‌های تلگرامی خبر داد. آذری جهرمی گفته به جای دعوا کردن باید هماهنگی‌های لازم را در عرصه اجرا داشته باشیم.
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ۳۶ ساله ارتباطات و فناوری اطلاعات در اولین اظهارنظرش پیرامون وضعیت کانال‌های تلگرامی در ایران گفته است: «ملاحظات فرهنگی در عرصه مجازی حائز اهميت هستند؛ به جای دعوا كردن بايد در عرصه اجرا هماهنگی‌های لازم را داشته باشيم.»
اشاره جهرمی احتمالا به جدال لفظی میان دولت اول حسن روحانی و قوه قضائیه بر سر آزادی در فضای مجازی و نیز دستگیری مدیران تلگرامی دولت یازدهم است.
وزیر ارتباطات دولت دوازدهم همچنین از محدود کردن تعدادی کانال از میان فهرست ۸ هزار کانال تلگرامی ارائه‌شده از سوی دادستانی خبر داد.
جهرمی همچنین تاکید کرده که درباره فیلترینگ اختلافی میان وزارت ارتباطات و قوه قضائیه وجود ندارد: «درخصوص كميته فيلترينگ قانون مشخص كرده و اختلافاتی در اين زمينه وجود ندارد. فيلتر يا حكم مستقيم قاضی را می‌خواهد يا مصوبه كارگروه مصاديق را و در اين مسئله اختلاف نظری وجود ندارد.»
بیشتر بخوانید: معاون دادستان کل وزیر ارتباطات را به شکایت تهدید کرد
اختلاف بین وزارت ارتباطات و قوه قضائیه، پیش از این در چندین  مورد آشکار شده بود. در آخرین مورد عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل ایران روز ۴ مرداد (۲۶ ژوئیه) با انتقاد از عدم اجرای دستورهای قضایی در زمینه فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی گفته بود در صورت ادامه این روند علیه وزیر ارتباطات اعلام جرم خواهد کرد.
وزیر ارتباطات وقت، محمود واعظی در پاسخ گفته بود: «ایشان (عبدالصمد خرم‌آبادی) بالاخره تکلیف خود را مشخص کند که یک روز می‌گوید سرور تلگرام بایستی به کشور بیاید و روز دیگر می گوید ورود سرورها مصداق نفوذ و جاسوسی است. معلوم است مشکل جای دیگری است و وقتی ما می گوییم تفکر ایشان بر انسداد فضای مجازی است؛ واکنش نشان می‌دهند.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
هم‌زمان با اعلام آمادگی وزارت ارتباطات با قوه قضائیه، روز دوشنبه ۶ شهریور عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، از محکومیت ۸ نفر از متهمان پرونده کانال‌های تلگرامی به ۶ ماه تا ۵ سال زندان خبر داد.
بیشتر بخوانید: آزادی ۷ متهم پرونده کانال‌های تلگرامی با قید وثیقه
دادستان تهران گفت که دادگاه، به عنوان "مجازات تکمیلی" محکومان را به "منع عضویت در احزاب، گروه‌های سیاسی و فعالیت‌های رسانه‌ای" نیز محکوم کرده است.
متهمان پرونده معروف به "کانال های تلگرامی" در ایران، تعدادی از مدیران کانال‌های حامی دولت روحانی هستند که در اسفندماه ۱۳۹۵، از سوی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شدند.

تاکید کمیسیون امنیت ملی مجلس بر لزوم اجرای قانون «اقدام متقابل در اجرای برجام»

تاکید کمیسیون امنیت ملی مجلس بر لزوم اجرای قانون «اقدام متقابل در اجرای برجام»


دولت روحانی موظف شده است که گزارش «اقدامات متناسب و متقابل» را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران روز سه‌شنبه، هفتم شهریورماه، دولت حسن روحانی را به اجرای «شفاف و به‌موقع» قانون «اقدام متقابل در اجرای برجام» ملزم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گزارش «شش ماهه دوم اجرای برجام» را که این کمیسیون تهیه کرده است قرائت کرد.
در این گزارش که متن کامل آن را چند خبرگزاری منتشر کرده‌اند بیشترین تاکید بر آن چیزی است که در این گزارش «نقض عهد» و «پیمان‌شکنی» از سوی ایالات متحده خوانده شده است.
دونالد ترامپ،‌ رئیس جمهوری آمریکا، که از منتقدان سرسخت توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی موسوم به برجام است و در زمان کارزار انتخاباتی خود نیز وعده داده بود این توافق را کنار خواهد گذاشت به‌ویژه در ماه‌های گذشته ایران را به عدم اجرای کامل این توافق متهم کرده است.
او از جمله در مردادماه گذشته در انتقادی مجدد از توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی چنین اظهار نظر کرد که «شخصاً» اعتقاد دارد ایرانی‌ها مطابق توافق عمل نمی‌کنند و «فکر نمی‌کنم به روح توافق پایبند هستند».
در واکنش به این سخنان، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، روز ۲۰ مرداد، در صفحه توئیتر خود رئیس‌ جمهوری آمریکا را متهم کرد که به دنبال لغو توافق هسته‌ای است، اما «از ترس منزوی شدن می‌خواهد تقصیر را به گردن ایران بیندازد».
او اضافه کرد که «سوءنیت در صدر موارد نقض روح و متن برجام از سوی آمریکاست».
در مقابل، دولت آمریکا پیش از این تأکید کرده است که برنامه موشکی ایران و همچنین فعالیت‌های نیروی قدس سپاه پاسداران در خارج از خاک ایران، نقض روح توافق هسته‌ای است، چرا که بر پایه این توافق، ایران قرار است در ایجاد صلح و ثبات در منطقه و در سطح جهانی مشارکت کند.
در پاسخ، کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران نیز در گزارش تازه خود با انتقاد از آمریکا دولت را ملزم می‌کند که در اجرای قانون مصوب مهرماه سال ۹۴ موسوم به قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» صریح،‌ شفاف و به موقع اقدام کند.
دولت حسن روحانی سپس موظف شده است که به همراه گزارش‌های سه ماهه روند اجرای برجام، گزارش «اقدامات متناسب و متقابل» را نیز به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
دولت روحانی همچنین، بر اساس این قانون، موظف است «هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو موثر تحریم‌ها یا بازگرداندن تحریم‌های لغو شده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حق ملت ایران انجام دهد».
ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه سال ۱۳۹۴ در وین بر سر «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) به توافق دست یافتند. بر اساس این توافق، ایران بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ایش را تعطیل کرد و در مقابل تحریم‌های بین‌المللی اتمی علیه ایران نیز معلق یا برداشته شد.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که پس از حصول توافق هسته‌ای وین و با هدف تأیید آن صادر شد، از ایران خواسته است که از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.
دولت دونالد ترامپ تأکید می‌کند که برنامه موشکی ایران و همچنین فعالیت‌های نیروی قدس پاسداران نقض روح توافق هسته‌ای است، چرا که بر پایه این توافق، ایران قرار است در ایجاد صلح و ثبات در منطقه و در سطح جهانی مشارکت کند. مقام‌های ایرانی این موضوع را رد کرده اند.

وزیر راه: در ایران ۱۹ میلیون «بدمسکن» داریم

وزیر راه: در ایران ۱۹ میلیون «بدمسکن» داریم


عباس آخوندی گفت: ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن نیز در حاشیه شهر‌ها زندگی می‌‌کنند و هشت میلیون نفر هم «در بافت قدیمی شهر‌ها رها شده‌اند».
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، از وجود ۱۹ میلیون «بد‌مسکن» در ایران خبر داد که ۳۵ درصد جمعیت شهری را تشکیل می‌دهند و گفت که ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن نیز در حاشیه شهر‌ها زندگی می‌‌کنند و هشت میلیون نفر هم «در بافت قدیمی شهر‌ها رها شده‌اند».

به گزارش خبرگزاری تسنیم، او روز دوشنبه ششم شهریور با اعلام این موضوع در جلسه «ستاد بازآفرینی شهری استان کرمان» گفت که این آمار ۱۹ میلیون «بد‌مسکن» از بین ۵۹ میلیون تن جمعیت شهری، براساس بررسی‌های وزارت راه و شهرسازی، به دست آمده است.

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود از اقدامات «بسیار مهمی» در بسیاری از زمینه‌ها سخن به میان آورد که به گفته او،‌ «محصول نهایی آن نتیجه خوبی برای بهبود زندگی ندارد.»
عباس آخوندی به جزئیات این اقدامات اشاره نکرد و نگفت که مجموعه این اقدامات از سوی دولت‌ها صورت می‌گیرد یا نهاد‌های حاکمیتی جدا از قوه مجریه.
این مقام مسئول در شرایطی از وجود میلیون‌ها «بد‌مسکن» در ایران سخن گفت که قائم‌مقام وی در مسکن مهر روز سه‌شنبه هفتم شهریور خبر داد که «دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر وجود دارد که ۱۱۰ هزار واحد از این تعداد بدون متقاضی هستند».
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، احمد اصغری مهرآبادی گفت که «برای واگذاری واحدهای بدون متقاضی، تمام شرایط از جمله تاهل، پنج سال سکونت و غیره حذف شده است».
مقام‌های ایران از سال‌ها پیش با هدف «خانه‌دار کردن مردم فاقد مسکن در ایران و بهبود شرایط زندگی آنها» طرح «مسکن مهر» را در دستور کار خود قرار داده‌اند که این طرح با انتقاد‌های بسیاری نیز مواجه بوده است.
محمد شریعتمداری، وزیر صنعت معدن و تجارت، روز سه‌شنبه هم موضوع مسکن را یکی از مسکلات بخش صنعت عنوان کرد که به گفته او با رکورد مواجه شده است.
شریعتمداری افزود که «اگر ساخت و ساز تحریک نشود، در ۱۲۰ صنعت وابسته به بخش مسکن با کسادی مفرط همچنان مواجه خواهیم بود».
کنترل رشد حاشیه‌نشینی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ساخت و ساز‌های جدید در آن مناطق از دیگر برنامه‌های مقام‌های جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر است که به گزارش شماری از رسانه‌ها، نتوانسته است معضل حاشیه‌نشین‌ها و ساکنان بافت‌های فرسوده را حل کند.
براساس گزارش‌ها٬ بسیاری از حاشیه‌نشین‌ها در ایران در بافت‌های ناکار‌آمد و فرسوده زندگی می‌کنند که وزیر راه و شهر‌سازی از آنها به عنوان «بد‌مسکن» نام برده است.
وزارت راه و شهرسازی در پاییز ۱۳۹۳ در گزارشی اعلام کرده بود که اکثر مردم ترجیح می‌دهند منازل قدیمی‌شان را در بافت‌های فرسوده، نوسازی و بازسازی نکنند.
این بی‌علاقگی در حالی است که اکثر خانه‌های واقع در بافت‌های فرسوده شهری، دارای ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و معماری ارزشمندی است.
کارشناسان شهری بر لزوم رعایت معیارهای منطبق با شهرسازی مدرن در شهرهای بزرگ و کلانشهرها تأکید دارند.
در گزارش وزارت راه و شهرسازی ایران نیز از وقوع خطرات جدی ناشی از نبود دسترسی به خدمات ضروری، بهویژه در زمان وقوع زمینلرزه، سیل، آتش‌سوزی و حوادث احتمالی از این قبیل، در مناطقی مانند تهران و یا شهرهای دیگر ایران، ابراز نگرانی شده بود.

وزیر راه: در ایران ۱۹ میلیون «بدمسکن» داریم

وزیر راه: در ایران ۱۹ میلیون «بدمسکن» داریم


عباس آخوندی گفت: ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن نیز در حاشیه شهر‌ها زندگی می‌‌کنند و هشت میلیون نفر هم «در بافت قدیمی شهر‌ها رها شده‌اند».
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، از وجود ۱۹ میلیون «بد‌مسکن» در ایران خبر داد که ۳۵ درصد جمعیت شهری را تشکیل می‌دهند و گفت که ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن نیز در حاشیه شهر‌ها زندگی می‌‌کنند و هشت میلیون نفر هم «در بافت قدیمی شهر‌ها رها شده‌اند».

به گزارش خبرگزاری تسنیم، او روز دوشنبه ششم شهریور با اعلام این موضوع در جلسه «ستاد بازآفرینی شهری استان کرمان» گفت که این آمار ۱۹ میلیون «بد‌مسکن» از بین ۵۹ میلیون تن جمعیت شهری، براساس بررسی‌های وزارت راه و شهرسازی، به دست آمده است.

وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود از اقدامات «بسیار مهمی» در بسیاری از زمینه‌ها سخن به میان آورد که به گفته او،‌ «محصول نهایی آن نتیجه خوبی برای بهبود زندگی ندارد.»
عباس آخوندی به جزئیات این اقدامات اشاره نکرد و نگفت که مجموعه این اقدامات از سوی دولت‌ها صورت می‌گیرد یا نهاد‌های حاکمیتی جدا از قوه مجریه.
این مقام مسئول در شرایطی از وجود میلیون‌ها «بد‌مسکن» در ایران سخن گفت که قائم‌مقام وی در مسکن مهر روز سه‌شنبه هفتم شهریور خبر داد که «دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر وجود دارد که ۱۱۰ هزار واحد از این تعداد بدون متقاضی هستند».
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، احمد اصغری مهرآبادی گفت که «برای واگذاری واحدهای بدون متقاضی، تمام شرایط از جمله تاهل، پنج سال سکونت و غیره حذف شده است».
مقام‌های ایران از سال‌ها پیش با هدف «خانه‌دار کردن مردم فاقد مسکن در ایران و بهبود شرایط زندگی آنها» طرح «مسکن مهر» را در دستور کار خود قرار داده‌اند که این طرح با انتقاد‌های بسیاری نیز مواجه بوده است.
محمد شریعتمداری، وزیر صنعت معدن و تجارت، روز سه‌شنبه هم موضوع مسکن را یکی از مسکلات بخش صنعت عنوان کرد که به گفته او با رکورد مواجه شده است.
شریعتمداری افزود که «اگر ساخت و ساز تحریک نشود، در ۱۲۰ صنعت وابسته به بخش مسکن با کسادی مفرط همچنان مواجه خواهیم بود».
کنترل رشد حاشیه‌نشینی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ساخت و ساز‌های جدید در آن مناطق از دیگر برنامه‌های مقام‌های جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر است که به گزارش شماری از رسانه‌ها، نتوانسته است معضل حاشیه‌نشین‌ها و ساکنان بافت‌های فرسوده را حل کند.
براساس گزارش‌ها٬ بسیاری از حاشیه‌نشین‌ها در ایران در بافت‌های ناکار‌آمد و فرسوده زندگی می‌کنند که وزیر راه و شهر‌سازی از آنها به عنوان «بد‌مسکن» نام برده است.
وزارت راه و شهرسازی در پاییز ۱۳۹۳ در گزارشی اعلام کرده بود که اکثر مردم ترجیح می‌دهند منازل قدیمی‌شان را در بافت‌های فرسوده، نوسازی و بازسازی نکنند.
این بی‌علاقگی در حالی است که اکثر خانه‌های واقع در بافت‌های فرسوده شهری، دارای ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و معماری ارزشمندی است.
کارشناسان شهری بر لزوم رعایت معیارهای منطبق با شهرسازی مدرن در شهرهای بزرگ و کلانشهرها تأکید دارند.
در گزارش وزارت راه و شهرسازی ایران نیز از وقوع خطرات جدی ناشی از نبود دسترسی به خدمات ضروری، بهویژه در زمان وقوع زمینلرزه، سیل، آتش‌سوزی و حوادث احتمالی از این قبیل، در مناطقی مانند تهران و یا شهرهای دیگر ایران، ابراز نگرانی شده بود.