دوشنبه، دی ۱۰، ۱۳۹۷

مرکل از اردوغان خواست در سوریه خویشتندار و مسئولیت‌پذیر باشد

مرکل از اردوغان خواست در سوریه خویشتندار و مسئولیت‌پذیر باشد

در پی تصمیم ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از سوریه، خطر خلاء قدرت شمال این کشور را تهدید می‌کند. توجه ترکیه پیش از هر چیز متوجه شبه‌نظامیان کرد است. صدراعظم آلمان در تماس تلفنی با اردوغان خواستار خویشتنداری او شد.
پس از اعلام آمریکا مبنی بر خروج نظامیان این کشور از خاک سوریه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، از رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه خواست، در سوریه رویکردی خویشتندارانه در پیش گیرد.
یک سخنگوی دولت آلمان گفت، مرکل در گفت‌وگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان در روز یکشنبه ۹ دی (۳۰ دسامبر) این انتظار آلمان را بیان کرده است که "ترکیه با خویشتنداری و مسئولیت‌پذیری نسبت به عقب‌نشینی اعلام شده آمریکا واکنش نشان دهد".
رهبران دو کشور در این تماس تلفنی هم‌نظر بوده‌اند که پیروزی کامل بر شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" هنوز حاصل نشده است. در این گفت‌وگو تأکید شده که "اگرچه "دولت اسلامی" در اثر اقدام مشترک همگان به عقب‌نشینی وادار شده است، اما همچنان به عنوان یک خطر حضور دارد و باید آن را زیر نظر داشت".
به گزارش خبرگزاری آناتولی، در این گفت‌وگوی تلفنی، مرکل و اردوغان به این توافق رسیده‌اند که در موضوع سوریه در تماس تنگاتنگ با هم باقی بمانند. هر دو طرف بر اهمیت فرایند سیاسی حل بحران سوریه زیر نظر و با هدایت سازمان ملل متحد تأکید داشته‌اند.
هماهنگی در عملیات ترکیه و روسیه
این نگرانی وجود دارد که با خروج نیروهای آمریکایی از خاک سوریه، مناطق شمالی این کشور که تحت کنترل شبه‌نظامیان کرد است، با خلاء قدرت روبرو شود.
در این میان در پی درخواست شبه‌نظامیان کرد از رهبری دمشق، نیروهای ارتش بشار اسد کنترل شهر منبیج را در دست گرفته‌اند. کردهای سوریه نگران از حمله‌ی احتمالی شورشیان تحت حمایت ترکیه هستند.
ترکیه از حضور شبه‌نظامیان کرد در مناطق شمالی سوریه به شدت نگران است و می‌خواهد به هر قیمت که شده مانع از آن شود که مناطق مرزی شمال سوریه که مجاور مرزهای جنوب ترکیه است، سراسر در کنترل کردها قرار گیرد. به همین دلیل اردوغان اعلام کرده بود دست به یک حمله گسترده علیه کردهای شمال سوریه خواهد زد، اما با اعلام خروج آمریکا این حمله را به تعویق انداخته است.
روز شنبه ۸ دی (۲۹ دسامبر) وزیران خارجه ترکیه و روسیه در مسکو به توافق رسیدند که از این پس کلیه عملیات نظامی خود در سوریه را با یکدیگر هماهنگ سازند.

سناتور دمکرات الیزابت وارن وارد گود انتخابات ۲۰۲۰ ریاست‌جمهوری آمریکا شد

سناتور دمکرات الیزابت وارن وارد گود انتخابات ۲۰۲۰ ریاست‌جمهوری آمریکا شد


الیزابت وارن مهمترین چهره دمکرات است که تاکنون برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اعلام آمادگی کرده است.
الیزابت وارن، سناتور دمکرات آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه با تشکیل یک کمیته مقدماتی از تمایل خود برای ورود به رقابت‌های سال ۲۰۲۰ ریاست‌جمهوری این کشور خبر داد.
این سناتور ماساچوست که در حزب دمکرات به عنوان «اخگر لیبرال» معروف است با انتشار ویدئویی، دیدگاهش درباره ایجاد فرصت، و نه فقط ثروت، برای همه آمریکایی‌ها تشریح کرد.
وارن ۶۹ ساله در ویدئوی خود گفته است: «تفاوت‌های ما مهم نیست.همه ما یک چیز واحد می‌خواهیم. اینکه سخت کار کنیم، از قواعد مشابه پیروی کرده و از خود و کسانی که دوست داریم مراقبت کنیم. این چیزی که من برای آن مبارزه می‌کنم و به همین دلیل یک کمیته مقدماتی برای انتخابات ریاست‌جمهوری راه‌اندازی کرده‌ام. به کمک شما نیاز دارم».
خانم وارن در ماه سپتامبر گفته بود که به طور جدی به نامزدی حزب دمکرات برای رقابت با دونالد ترامپ جمهوریخواه در انتخابات ۲۰۲۰ فکر می‌کند. این سناتور آمریکایی در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۱۶ بارها با آقای ترامپ بارها وارد چالش شد که وارن را به خاطر نیاکان بومی‌اش، «پوکاهانتوس» لقب داده بود.
سناتور وارن به عنوان معمار تشکیل دفتر حمایت مالی از مصرف کنندگان پس از بحران سال ۲۰۰۸، از صداهای قدرتمند در سنای آمریکا پیرامون مسائل مالی است.
این استاد پیشین دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد، در سال ۲۰۱۶ در کنار تیم انتخاباتی هیلاری کلینتون برای پیروزی نامزد حزب دمکرات مبارزه کرد و ترامپ را «کِرم پول‌پرست متزلزل» خطاب کرد که به گفته او، سرشار از حرص و نفرت است.
وی در ای‌میلی به هوادارانش گفته که در اوایل سال ۲۰۱۹ به طور رسمی راه‌اندازی کمپین انتخاباتی خود را اعلام می‌کند.
الیزابت وارن مهمترین چهره دمکرات است که تاکنون برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اعلام آمادگی کرده است.
پیشتر در اواسط ماه دسامبر، جولیان کاسترو وزیر پیشین مسکن و توسعه شهری در دولت باراک اوباما نیز از راه‌اندازی کمیته مقدماتی برای رقابت‌های ۲۰۲۰ خبر داده بود. تشکیل این کمیته به نامزدها امکان می‌دهد تا به صورت قانونی پول برای کارزار انتخاباتی خود جمع‌آوری کنند.
با این حال، جان دلانی تنها چهره دمکرات است که به طور رسمی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شده است. ولی به نظر می‌رسد با آغاز سال جدید میلادی و ورود چهره‌های جدی به صحنه انتخابات این روند تغییر کند.

رئیس قوه دزد و جنایتکار و فاسد قضائیه ایران: حوادث سال ۸۸ باز هم قابل تکرار است

رئیس قوه دزد و جنایتکار و فاسد قضائیه ایران: حوادث سال ۸۸ باز هم قابل تکرار است


صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی می‌گوید به دلیل «همکاری» عمدی یا غیرعمدی برخی با «دشمن»، حوادث سال ۸۸ در ایران «قابل تکرار» است.
صادق لاریجانی یک روز پس از سالروز تظاهرات حکومتی ۹ دی در واکنش به اعتراض‌ها نسبت به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، در جلسه مسئولان عالی قضایی این موضوع را بیان کرده است.
وی گفته است حوادث سال ۸۸ که در ادبیات حکومتی جمهوری اسلامی از آن به عنوان «فتنه» نام برده می‌شود، «صرفا جنبه تاریخی ندارد، بلکه باید آن را در یک بستر مستمر و دائمی تحلیل کرد. جریان فتنه ۸۸ قابل تکرار است».
استدلال لاریجانی درباره «قابل تکرار بودن» این حوادث هم بدین صورت مطرح شده که «امروز هم دشمن به میدان آمده، ابزار درونی کشور را به کار می‌گیرد، عده‌ای فریب می‌خورند یا تعمدا با دشمن همراهی می‌کنند و به این ترتیب ظرفیت تکرار چنین حوادثی همچنان وجود دارد».
سخنان وی را می‌توان در ادامه هشدارهای رهبر جمهوری اسلامی و برخی دیگر از مقام‌های عالی‌رتبه نظامی و غیرنظامی جمهوری اسلامی نسبت به احتمال وقوع حوادثی در سال ۹۸ از سوی به گفته آنها، «دشمن» ارزیابی کرد.
روز یکشنبه نیز علی‌محمد نائینی، از مشاوران فرمانده کل سپاه پاسداران، نسبت به «التهابات» سال آینده خورشیدی به دلیل برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و اعتراضات صنفی و کارگری در ایران هشدار داده بود.
وی گفته بود که «دشمنان» بر «فشارهای اقتصادی در حوزه‌های صنفی و کارگری تمرکز کرده‌اند».
گزارش خبرگزاری‌های ایران حاکی است رئیس قوه قضائیه ایران نیز در همین زمینه گفته که «امروز نسبت به گذشته، دشمن ابزارهای متنوع‌تر و بیشتری دارد و هزینه‌های کلان‌تری می‌کند».
لاریجانی از اینکه به گفته وی «امروز هم برخی در داخل همان اشتباهات گذشته را تکرار می‌کنند و دشمن را به تحقق رویاهایش امیدوار می‌سازند»، از کارگران و دانشجویان خواست که به گفته او، مراقب باشند «نردبان دشمن نشوند».
مقام‌های جمهوری اسلامی به طور کلی نگاه امنیتی به حرکت‌های صنفی دارند و با هرگونه حرکت خودجوش صنفی به ویژه در صورتی که جنبه اعتراضی نیز داشته باشند، به شدت برخورد می‌کنند.
آنها از جمله به تحرکات صنفی کارگران، معلمان و دانشجویان بسیار حساس هستند و سال‌هاست که فعالان صنفی این سه قشر را بازداشت کرده و محاکمه و زندانی می‌کنند.
هشدارهای صادق لاریجانی نیز پس از اعتراضات دامنه‌دار کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، فولاد اهواز و اعتراضات دانشجویی اخیر در دانشگاه علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد به دلیل واژگونی یک اتوبوس متعلق به این دانشگاه و کشته شدن ۱۰ دانشجو بیان می‌شود.
امروز نیز بدنبال یک فراخوان در فضای مجازی، باوجود جو امنیتی شدید، تجمعی اعتراضی در خیابان انقلاب حوالی دانشگاه تهران برگزار شد که مقام‌های وزارت کشور ایران آن را «غیرقانونی» خواندند.
اولین‌بار پس از اعتراض‌های صنفی کارگران در زمستان سال ۹۶ این رهبر جمهوری اسلامی بود که «دشمنان» را متهم کرد تلاش می‌کنند «رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».
خامنه‌ای بدون اشاره به حرکت‌های صنفی کارگران در مناطق مختلف ایران در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدها و حق بیمه برای مدت طولانی، اخراج‌ها و یا دستمزدهای زیر خط فقر و برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکل‌های کارگری در سالیان اخیر، افزوده بود که «کارگران در طول این سال‌ها همیشه مقاومت کرده‌اند، همیشه ایستاده‌اند، همیشه با بصیرت، دست دشمن را رد کرده‌اند».

یک فرمانده نظامی: قایق‌های سپاه رادارگریز و مجهز به موشک‌های جدید می‌شود

یک فرمانده نظامی: قایق‌های سپاه رادارگریز و مجهز به موشک‌های جدید می‌شود


رویارویی‌ قایق‌های سپاه با ناوهای آمریکایی در دو سال اخیر رو به کاهش گذاشته تا جایی که دونالد ترامپ شمار این برخوردها در سال ۲۰۱۸ را صفر اعلام کرد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که قایق‌های تندروی این نیرو «رادار گریز و مجهز به موشک‌های جدید» می‌شود.
اظهارات وی به دنبال افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا بعد از خروج واشنگتن از برجام، تلاش این کشور برای به صفر رساندن فروش نفت ایران، تهدید تهران به بستن تنگه استراتژیک هرمز در صورت افزایش فشارها بر صدور نفت ایران و و ورود یک ناو جنگی آمریکا در ۳۰ آذرماه به آب‌های خلیج فارس صورت می‌گیرد.
علیرضا تنگسیری روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه گفته است: این تصمیم از آن رو اتخاذ شده که در نیروی دریایی سپاه، «سرعت و تحرک بالا در انجام ماموریت‌ها همواره مورد توجه است».
به گفته وی، این نیرو به دنبال «رادارگریزی و چابکی بیشتر قایق‌های تندرو» خود به منظور انجام ماموریت‌های محوله است.
این فرمانده ارشد سپاه بدون اشاره به این «ماموریت‌ها» افزود: «موشک‌های جدید بسیار چابکی در حال تعبیه شدن بر روی شناورهای نیروی دریایی سپاه هستند».
تنگسیری مدعی شد که سپاه «سریع‌ترین قایق‌های تندرو جهان را در اختیار دارد» و افزود: «در حال کار کردن بر روی قایق‌های تندرو با سرعت ۸۰ نات و بیشتر از آن هستیم و در آینده‌ای نزدیک برای ساخت قایق‌هایی با سرعت بیش از ۸۰ نات نیز اقدام خواهیم کرد».
پیش از این رهبر جمهوری اسلامی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش ایران خواسته بود با افزایش «توانایی و آمادگی» خود، کاری کنند که «دشمنان جرأت تهدید ملت ایران را نداشته باشند».
وی روز ۱۸ شهریور امسال نیز در مراسمی در دانشگاه علوم دریایی ارتش در نوشهر، خواستار تقویت حداکثری نظامی جمهوری اسلامی شده بود.
بر اساس گزارش ایرنا، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به حضور ناو هواپیمابر «یواس‌اس‌ جان سی‌استنیس» به عنوان نخستین کشتی جنگی آمریکا پس از خروج این کشور از برجام، گفت که «بیگانگان در منطقه حضور دارند اما در آب‌های ما نیستند».
به گفته تنگسیری، آنها «حتی در آب‌های تحت نظارت ما نیز حضور پیدا نمی‌کنند؛ آنان در آب‌های سرزمینی کشورهای دیگر و در آب‌های بین‌المللی حضور دارند».
اول دی‌ماه و همزمان با ورود ناو هواپیمابر «یواس‌اس‌ جان سی‌استنیس» آمریکا به آب‌های خلیج‌فارس، نیروی زمینی سپاه پاسداران یک مانور نظامی در جزیره قشم و آبهای اطراف آن برگزار کرد.
این نیرو نزدیک به شش ماه پیش هم در خلیج‌فارس مانوری برگزار کرده بود.
پیش از این گزارش‌های متعددی از رویارویی قایق‌های تندروی سپاه با کشتی‌های جنگی آمریکا منتشر شده بود. این رویارویی‌ها اما در دو سال اخیر رو به کاهش گذاشت تا جایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تابستان امسال شمار این برخوردها در سال ۲۰۱۸ را صفر اعلام کرد.
اما تلویزیون ایران در مهرماه امسال ویدئوی منتشر نشده‌ای را پخش کرد که نشان می‌داد قایق‌های سپاه به ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» در خلیح فارس نزدیک می‌شوند.
پرس‌تی‌وی می‌گوید که این ویدئو اول فروردین‌ امسال ضبط شده است.

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تهران


در شبکه‌های اجتماعی از بامداد دوشنبه ویدئوهایی در حال انتشار بوده است که حکایت از برگزاری تجمعی اعتراضی در خیابان انقلاب در حوالی دانشگاه تهران دارد.
در تجمع خیابان انقلاب شعار «مسئول بی‌کفایت استعفا استعفا» شنیده می‌شود. در این ویدئوها همچنین شعار «نترسید نترسید ما همه باهم هستیم» به گوش می‌رسد.
در توضیح برخی ویدئوها نیز آمده است که جو بسیار امنیتی است و معترضان در طول خیابان انقلاب در حال جابه‌جایی هستند.

معاون فرمانداری تهران: هیچ دستگیری گزارش نشده است​
عبدالعظیم رضایی، معاون سیاسی امنیتی فرمانداری تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، روزد دوشنبه معترضان خیابان انقلاب را «فرصت‌طلب» لقب داد و گفت: «این تجمع غیرقانونی بوده و البته شرایط تحت کنترل است.»
او با اشاره به این‌که «در چند روز گذشته تجمعاتی در داخل دانشگاه آزاد به دلیل اتفاق تاثربرانگیز برای دانشجویان این دانشگاه، برگزار شده‌است»، اظهار کرد: «این تجمعات نیازی به مجوز فرمانداری یا استانداری نداشت زیرا داخل دانشگاه برگزار شده‌است. اما امروز برخی افراد فرصت‌طلب در مقابل دانشگاه تهران تجمعات پراکنده‌ای داشتند.»
وی ادامه داد: «این تجمعات پراکنده بدون مجوز برگزار شد و بنابراین غیرقانونی بود. مشخص بود دست‌هایی در کار است تا فضا ناآرام شود ولی تعداد تجمع‌کنندگان بسیار اندک بود و در حال حاضر نیز به پایان رسیده‌است.»
رضایی در پاسخ به این پرسش که آیا امروز تجمع‌کنندگان دستگیر شده‌اند؟ گفت: هیچ دستگیری گزارش نشده است. او شمار تجمع‌کنندگان روز دوشنبه در خیابان انقلاب را «۳۰-۲۰ نفر» دانست که با تصاویر و ویدئوهای قابل مشاهده در شبکه‌های اجتماعی در تضاد است.
هشدار فرمانده نیروی انتظامی
در همین حال خبرگزاری مهر روز دوشنبه نوشت که فرمانده نیروی انتظامی در مورد برخی فراخوان‌ها در فضای مجازی برای تجمع دانشجویان مقابل دانشگاه تهران گفت: «هرگونه تجمع نیازمند مجوز است.»
در این خبر به هویت فراخوان‌دهندگان اشاره‌ای نشده اما در برخی کانال‌های شبکه‌های اجتماعی فراخوان‌هایی در این باره دیده می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، در حاشیه همایش عمومی فرماندهان و مدیران فرماندهی انتظامی تهران بزرگ درباره تجمع در برابر دانشگاه تهران گفت: «دانشجویان باید این را بدانند که برگزاری هرگونه تجمعی نیازمند اخذ مجوز از وزارت کشور است.»
این اظهارات حسین اشتری همچنین در حالی بیان می‌شود که با گذشت نزدیک به چهار دهه از عمر جمهوری اسلامی، تاکنون به هیچ حزب یا تشکل منتقد سیاسی یا مدنی که قصد برگزاری تجمعات یا راهپیمایی مسالمت‌آمیز داشته‌اند، مجوزی داده نشده‌است.
این تجمع پس از آن شکل می‌گیرد که اعتراضات دو روز اخیر در واحد علوم دانشگاه آزاد تهران خبرساز شده‌است.
تجمع اعتراضی دانشجویان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، روز یکشنبه نیز برای دومین روز متوالی ادامه داشت.
این تجمع اعتراضی در اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولان این دانشگاه در برابر حادثه واژگونی اتوبوس صورت گرفته و تصاویر و گزارش‌هایی از آن در شبکه‌های اجتماعی نیز منتشر شده است.
در حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در محوطه دانشگاه علوم و تحقیقات در روز سه‌شنبه چهارم دی ماه، ۱۰ تن کشته و ۲۸ نفر زخمی شدند.
در ابتدا مسئولان دانشگاه آزاد دلیل واژگونی اتوبوس را سکته راننده اعلام کردند که بلافاصله از سوی مسئولان اورژانس تهران رد شد و تایید چنین ادعایی به نظر تخصصی پزشکی قانونی موکول شد.
پس از آن در خبرها آمد که این اتوبوس که ۲۰ روز پیش از حادثه به سرویس‌های این دانشگاه اضافه شده بود، معاینه فنی نداشته است.
در روزهای اخیر علی‌محمد نائینی، از مشاوران فرمانده کل سپاه پاسداران، که به مناسبت سال‌روز تظاهرات حکومتی نهم دی‌ماه علیه معترضان به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ در ایلام سخن می‌گفت، پیش‌بینی کرد که در سال ۹۸ «دو التهاب اساسی» در ایران به وقوع بپیوندد.
وی گفت: در سال آینده «انتخابات مجلس را داریم که باید گفت انتخابات نقش کاتالیزور برای فراهم کردن زمینه نافرمانی مدنی را دارد. از طرف دیگری (دشمنان) بر فشارهای اقتصادی در حوزه‌های صنفی و کارگری تمرکز کرده‌اند».
اشاره وی به اعتراضات گروه‌های مختلف صنفی از جمله فرهنگیان و کارگران در ایران است که در سال جاری در شهرهای مختلف کشور، بارها بدلیل وضعیت نامناسب معیشتی خود دست به تجمع و تحصن زده‌اند.​
فراخوان برای تجمع اعتراضی روز دوشنبه در خیابان انقلاب در برخی کانال‌های تلگرامی دیده می‌شود و پیام‌رسان تلگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی همواره از راه‌های ارتباطی مهم بین شهروندان ایرانی بوده‌اند.
حمیدرضا ضیایی‌پرور، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اخیراً با اشاره به شمار ۴۰ تا ۴۵ میلیون نفری کاربران ایرانی شبکه پیام‌رسان «تلگرام»، گفت: «در واقع رسانه ملی ایران تلگرام است.»

کانال مانش؛ مسیر پرخطر پناهجویان برای رسیدن به بریتانیا

کانال مانش؛ مسیر پرخطر پناهجویان برای رسیدن به بریتانیا

وزیر کشور بریتانیا مرخصی خود را نیمه‌تمام گذاشت و به لندن بازگشت. او از "رویدادی جدی" سخن راند. به گفته مقامات بریتانیایی هر روز بر شمار پناهجویان، از جمله ایرانی، که با قایق‌ روانه این کشورهستند، افزوده می‌شود.
وزارت کشور بریتانیا اعلام کرد مرزبانان دریایی بریتانیا روز یکشنبه ۹ دی (۳۰ دسامبر) شش ایرانی را یافتند که با قایق بادی کانال مانش را طی کرده و خود را به سواحل بریتانیا رسانده بودند.
اخیرا بر شمار این گونه رویدادها افزوده می‌شود. به گزارش بی‌بی‌سی، از اوایل ماه نوامبر تا اواخر دسامبر بیش از ۲۲۰ نفر با قایق‌های بادی کوچک، این تنگه‌ی میان فرانسه و بریتانیا را طی کرده‌اند.
ساجد جاوید، وزیر کشور بریتانیا، روز جمعه ۷ دی (۲۸ دسامبر) این وضعیت را "بسیار جدی" ارزیابی کرد و سپس مرخصی خانوادگی خود را نیمه‌تمام گذارد و به لندن بازگشت. همتای فرانسوی او، کریستف کاستانر، روز یکشنبه از طریق توئیتر اعلام کرد که با جاوید گفت‌وگوی تلفنی داشته و آنها توافق کرده‌اند که نظارت شدیدتری بر مسیر کانال مانش برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی به سوی بریتانیا صورت گیرد.

ساجد جاوید، وزیر کشور بریتانیا
وزیر کشور بریتانیا گفته است: «وضعیت در کانال مانش به طور جدی نگران‌کننده است؛ با انسان‌هایی که جسورانه جان خود را به خطر می‌‌اندازند تا با قایق‌های نامطمئن در شرایط بسیار وخیم دریایی خود را به بریتانیا برسانند.»
اپوزیسیون پارلمانی بریتانیا واکنش دولت را بسیار کند می‌داند. دایان ابوت، نماینده حزب کارگر گفته است: «استراتژی ناقص وزارت کشور تا کنون چنین بوده که پناهجویان را مرعوب سازد؛ با این خیال که مشکلات دریای مدیترانه هرگز به سواحل ما نخواهد رسید.»
شمار پناهجویان دریایی فقط در دو روز
روز جمعه گذشته ۷ دی (۲۸ دسامبر) پلیس مرزی مبادرت به بازداشت ۱۲ نفر از کشورهای سوریه و ایران کرد که با دو قایق بادی خود را به سواحل بریتانیا رسانده بودند.
در همین آخر هفته شمار زیادی پناهجوی مهاجر نیز در قبرس، ترکیه، در دریای مدیترانه در نزدیکی مالت، در سواحل جزایر یونان در دریای اژه از دریا گرفته شدند.
تنها مرزبانان دریایی یونان و نهاد حفاظت مرزی اروپا (فرونتکس) ۶۹ نفر را در نزدیکی جزیره یونانی لسبوس و جزیره کوچک فارماکونیسی نجات دادند.
پلیس قبرس ۳۷ نفر مهاجر را از دریا جمع کرد؛ و خبرگزاری آنادولو، مقامات ترکیه در استان ازمیر از ۱۰۹ مهاجر گزارش می‌دهد که قصد داشته‌اند به طور غیرقانونی کشور را ترک کنند.
نظامیان جزیره مالت نیز ۶۹ نفر را از دریا نجات دادند و آنها را به مالت منتقل کردند. این افراد در فاصله ۲۰۰ کیلومتر جنوب غربی این جزیره در یک قایق چوبی در معرض غرق شدن بودند.
هم‌اکنون دو کشتی سازمان‌های امداد آلمانی که حامل ده‌ها پناهجوی نجات‌یافته هستند، در انتظار مجوز پهلوگرفتن در یکی از بنادر به سر می‌برند.
مرزبانان دریایی بریتانیا
ترغیب پناهجویان به ورود به بریتانیا تا پیش از برگزیت
چارلی الپیک، نماینده محافظه‌کار در مجلس نمایندگان خواسته است تا بر شمار قایق‌های گشت مرزی افزوده شود. او در مقاله‌ای در "میل آن ساندی" می‌نویسد، باید دو قایقی که در عملیات دریای مدیترانه به سر می‌برند را در کانال مانش به کار گرفت.
به گزارش بی‌بی‌سی، قاچاقچیان با اشاره به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در ۲۹ مارس ۲۰۱۹ به پناهجویان توصیه می‌کنند، این مسیر خطرناک را پیش از اجرای برگزیت و در همین ماه‌های زمستانی طی کنند.
در سال ۲۰۱۶ موضوع بحران پناهجویی نقشی زیادی در همه‌پرسی برگزیت و پیروزی شکننده طرفداران آن ایفا کرد. دولت بریتانیا کاهش چشمگیر مهاجرت به کشور را یکی از اهداف خود تعریف کرده است.

تحویل هواپیماهای سوخو به ایران منتفی شده است

تحویل هواپیماهای سوخو به ایران منتفی شده است

دریافت۲۰ فروند هواپیمای سوخو با وجود امضای تفاهم‌نامه خرید بین ایران و روسیه منتفی شده است. خزانه‌داری آمریکا مجوز خرید این هواپیماها را صادر نکرده و شرکت‌های هواپیمایی در پی خرید هواپیماهای دست دوم ولی جوان هستند.
دبیر انجمن صنفی شرکت‌های هواپیمایی ایران می‌گوید به دلیل عدم صدور مجوز اوفک، ورود هواپیماهای سوخو از روسیه منتفی شده و سرانجام قراردادهای خرید ناروشن است.
خبرگزاری ایلنا به نقل از مقصود اسعد سامانی می‌نویسد: «شرکت هواپیمایی ایران ایرتور اخیرا تفاهمنامه خرید ۲۰ فروند هواپیمای سوخو را به امضا رسانده بود و یک ایرلاین داخلی هم پیش‌نویس قرارداد اجاره سه فروند هواپیمای سوخو را منعقد کرده بود اما گویا فعلا به دلیل عدم صدور مجوز اوفک، ورود این هواپیماها مقدور نیست.
سوخو وعده کرده بود که برخی از قطعات آمریکایی این هواپیماها را تغییر می‌دهد تا برای فروش آنها به مجوز خزانه‌داری آمریکا نیاز نباشد. مقصود اسعدی سامانی می‌گوید سوخو نتوانست این اقدام را انجام دهد و احتمالا تغییر قطعات آمریکایی سوخو زمان‌بر باشد.
او با اشاره به این که تحریم‌های جدید از تحریم‌های قبلی سخت‌تر هستند، از برنامه شرکت‌های هواپیمایی برای خرید هواپیماهای دست دوم اما جوان خبر داده است.
تحویل هواپیماهای سوخو به ایران در حالی منتفی خوانده می‌شود که ۲۰ روز پیش‌، سازمان هواپیمایی ایران از موافقت اصولی خود با خرید این هواپیماها خبر داده بود.
وزارت خزانه‌داری آمریکا خرداد ۹۷ اعلام کرده بود که شرکت‌های هواپیمایی ماهان، معراج، کاسپین و پویا را تحریم می‌کند. علت این تحریم کمک این ایرلاین‌ها به حکومت جمهوری اسلامی در انتقال سلاح، نیرو و پول به متحدانش از جمله حزب‌الله لبنان عنوان شد.
دبیر انجمن صنفی شرکت‌های هواپیمایی اذعان کرده که شرکت‌های هواپیمایی توانسته‌اند تحریم‌های عدم سوخت‌رسانی برخی از فرودگاه‌ها را دور بزنند، اما حمل سوخت مازاد را تکذیب کرده و گفته که این امر اساسا شدنی نیست.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، اکثر کشورهای اروپایی از ارائه سوخت به هواپیماهای ایرانی امنتاع می‌کنند. در فرودگاه‌های لبنان و استانبول نیز در چارچوب تحریم‌های آمریکا به هواپیماهای ایرانی سوخت نمی‌دهند.
شرکت‌های لیکوئی‌گاز، کورال اویل، توتال و دبلیو اچ الفمد، از تامین سوخت هواپیماهای ایرانی در فرودگاه‌های مختلف منع شده‌اند.
پس از توافق اتمی، جمهوری اسلامی خرید ۲۰۰ فروند هواپیما شامل ۱۰۰ بوئینگ، ۸۰ ایرباس و ۲۰ ای تی آر را نهایی کرده بود اما تا زمان خروج آمریکا از برجام، تنها ۱۶ هواپیما از جمله ۳ ایرباس دریافت کرد.
دبیر انجمن صنفی شرکت‌های هواپیمایی ایران، خبر داده که شرکت‌های هواپیمایی از دولت بابت انجام پروازهای غیراقتصادی حدود هزار و ۳۰۰میلیارد تومان طلب داشتند که بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان آن هنوز پرداخت نشده است. به گفته او ایرلاین‌ها پیشنهاد کرده‌اند این مطالبات با بدهی آنها به شرکت فرودگاه‌ها و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی تهاتر شود.
تحریم‌های جدید آمریکا بیش از همه، ادامه حیات شرکت‌های هواپیمایی کوچک ایران را به خطر انداخته‌اند. هوشنگ صدیق، مدیرعامل سابق شرکت هواپیمایی زاگرس قبلا گفته است: «شرکت‌های هواپیمایی کوچک ایران تنه دو گزینه پیش رو دارند یا ادغام یا ورشکستگی.»

کناره‌گیری وزیر بهداشت؛ از بودجه تا طرح تحول سلامت


کناره‌گیری وزیر بهداشت؛ از بودجه تا طرح تحول سلامت

معاون وزارت بهداشت می‌گوید استعفای دکتر هاشمی به مبلغ بودجه سال آینده محدود نیست بلکه به خرید دارو، تجهیزات پزشکی و بدهی‌های تامین اجتماعی نیز مربوط می‌شود. استعفای دوهفته قبل وزیر بهداشت هنوز رسما اعلام نشده است.
کناره‌گیری حسن قاضی‌زاده هاشمی از وزارت بهداشت هنوز  اعلام رسمی نشده اما منابع مختلف آن را تایید می‌کنند. او ۱۵ روز قبل نامه استعفای خود را نوشته اما خبر از دو روز قبل رسانه‌ای شده است. خبرگزاری انتخاب از قول یک "منبع مطلع" می‌نویسد پیش از ظهر دوشنبه ۱۰ دی، او در پایان جلسه شورای معاونان وزارت بهداشت، از آنها خداحافظی کرد و به بازدید یک آسایشگاه معلولین رفت.
منابع دیگری نیز که نام‌شان قید نشده، به "انتخاب" گفته‌اند، دولت این استعفا را پذیرفته و در پی گزینه مورد نظر برای سرپرستی وزارت بهداشت است.
خبرگزاری "تسنیم"  نیز به نقل از بهروز بنیادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نوشت: «به نظر می‌رسد بحث استعفای وزیر بهداشت صحت دارد زیرا روابط عمومی وزارت بهداشت این مسئله را تکذیب نکرده است.»
این نماینده مجلس گفته که قاضی‌زاده صرفا به دلیل کاهش اعتبارات حوزه بهداشت و درمان استعفا نداده است و اگر تصمیم‌اش جدی باشد دلایل را خواهد گفت.
علی‌اکبر حق‌دوست، معاون وزیر بهداشت، فهرستی از مشکلات مالی وزارتخانه را ارائه داده و به ایرنا گفته است: «اختلاف نظراتی به وجود آمده که البته فقط مربوط به موضوع بودجه نیست و اصل موضوع به مسائل دیگر از جمله برنامه تحول سلامت مربوط می‌شود. زیرا منابعی که باید به برنامه تحول سلامت تخصیص پیدا کند، چه در حوزه بیمه سلامت و چه در حوزه وزارت بهداشت به اندازه کافی و به موقع نبوده است. هر چند باید گفت که بودجه برنامه تحول سلامت فقط چیزی حدود ۲۰درصد از بودجه وزارت بهداشت را شامل می شود.»
حق‌دوست به مشکلاتی چون عدم پرداخت پاداش بازنشستگی، خرید دارو و تجهیزات پزشکی و بدهی‌های تامین اجتماعی اشاره کرده است.
معاون برنامه‌ریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت افزوده که طبق محاسبات وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت و سازمان برنامه و بودجه، قرار بود ۱۶هزار میلیارد تومان به سازمان بیمه سلامت اختصاص داده شود که در لایحه بودجه ۹۸ به ۱۲هزار میلیارد تومان کاهش یافت. او تاکید کرده که برخی از شرکت های تولیدی دارو به علت تاخیر پرداخت بیمه‌ها در مرز ورشکستگی قرار گرفته‌اند و اگر تولید این شرکت ها متوقف شود، وزارت بهداشت مجبور خواهد بود با هزینه‌های بسیار زیاد دارو را وارد کند.
در تازه‌ترین گزارش‌ها، خبرگزاری تسنیم با تایید استعفای قاضی‌زاده، علت را ناشی از عدم تخصیص بودجه تامین دارو و تجهیزات پزشکی اعلام کرد. تسنیم خبر داد که محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی کوشیده قاضی‌زاده را به ماندن متقاعد سازد اما وزیر بهداشت اصرار داشته که بودجه تامین دارو و تجهیزات پزشکی باید تامین شود.
حسن قاضی‌زاده هاشمی از جمله وزرای جنجال‌آفرین کابینه روحانی بوده است. او که مالک یک کلینیک تخصصی چشم‌پزشکی است، در شبکه‌های اجتماعی حضوری فعال دارد و رفتار طعنه‌آمیزش با بیماران کم‌بضاعت چند وقت یک‌بار سر زبان‌ها می‌افتد. اوایل مهر ۹۷ او در جریان سفر به یک منطقه محروم، به مردمیانسالی که از درماندگی در پرداخت هزینه سنگین فیزیوتراپی همسرش گله داشت، توصیه کرد: «خودت بمال.»

محسن رضایی دزد و فاسد و جنایتکاراظهارات قبلی خود را تعدیل کرد

محسن رضایی دزد و فاسد و جنایتکاراظهارات قبلی خود را تعدیل کرد

حاشیه‌های اظهارات محسن رضایی درباره عملیات کربلای ۴ همچنان ادامه دارد. قاسم سلیمانی گفته این عملیات اصلی بود. خود رضایی اظهاراتش را تعدیل کرده و فلاحت‌پیشه می‌گوید اظهارات رضایی در کمیسیون امنیت ملی بررسی می‌شود.
حاشیه‌های اظهارات محسن رضایی، از فرماندهان جنگ ۸ ساله میان ایران و عراق در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی همچنان ادامه دارد. رضایی روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه (۳۱ دسامبر) با حضور در یک برنامه‌ی صداوسیما جمهوری اسلامی اظهارات قبلی خود درباره عملیات کربلای ۴ را تعدیل کرد.
به گزارش ایسنا، محسن رضایی در این برنامه گفت: «من یک توئیتی زدم که شما که این همه حرف می‌زنید بیایید این قضیه را از زاویه دیگر نیز نگاه کنید و آن این است که عملیاتی را که انجام دادیم به عملیات فریب تبدیل کردیم و ۱۵روز بعد درست در همان منطقه عملیاتی را انجام دادیم.»
رضایی اضافه کرد: «قصد من این بود حال که در مورد عملیات کربلای ۴ کار کارشناسی و انتقادی انجام می‌شود در مورد جنبه تبدیل این عملیات به عملیات فریب هم بحث شود. اما این حرف مرا طور دیگری برداشت کردند.»
محسن رضایی منکر این شد که گفته "عملیات کربلای چهار عملیات فریب" بوده. او گفت: «مگر ما به این عملیات، عملیات فریب می‌گوییم. می‌گوییم بعد از انجام عملیات کربلای ۴، آن را به عملیات فریب تبدیل کردیم. کل شهدای این عملیات هم ۹۸۵ نفر هستند.»
دفاع قاسم سلیمانی از رضایی
در برنامه صداوسیما ردرباره عملیات کربلای چهار، قاسم سلیمانی نیز به صورت تلفنی شرکت داشت و گفت که از سخنان محسن رضایی برداشت نادرست صورت گرفته است.
سلیمانی گفت، «نمی‌توان تصمیم‌گیری درباره عملیاتی که ۶ تا ۹ ماه روی آن کار شد را به دلیل لو رفتن آن لغو کرد. عملیات خرمشهر هم لو رفته رفته بود. در شب عملیات فتح‌المبین نیز تا پای عملیات رفتیم ولی دشمن زودتر از ما حمله کرد پس بنابراین اگر بخواهیم بر مبنای لو رفتن یک عملیات، انجام آن را لغو یا متوقف کنیم هیچ عملیاتی را نمی‌توانستیم انجام دهیم.»
اما فرمانده سپاه قدس اضافه کرد: «عملیات کربلای ۴ عملیات اصلی بود، اما وقتی عملیات کربلای ۵ که بسیار بزرگتر بود به فاصله کوتاهی از عملیات کربلای چهار اجرا شد دشمن تصور کرد کربلای ۴، عملیات فریب بود. دشمن وقتی انجام عملیات کربلای ۵ را دید و به شدت غافلگیر شد، بحث کردند که عملیات کربلای ۴، عملیات فریب بود.»
سلیمانی در مورد عدم موفقیت عملیات کربلای ۴ افزود: «ما عملیات‌هایی داشتیم که در طول سال برای آن برنامه‌ریزی کردیم و در طول ۶، ۵ ماه برای آن کار می‌کردیم، اما به موفقیت نرسیدیم. عملیات رمضان هم تا حدود اهداف اساسی رسیدیم، اما به نتیجه نرسید. در والفجر مقدماتی که کار‌های فراوانی پیرامونش صورت گرفت، اما به نتیجه نرسید. ما ۵، ۶ عملیات داشتیم که منجر به موفقیت نشد لذا ما در جنگ عملیات موفق و ناموفق داشتیم.»
واکنش فلاحت‌پیشه
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت نیز در ارتباط با حواشی ایجاد شده در مورد اظهارات محسن رضایی گفت «مطرح کردن برخی از مسائل کمکی به امنیت ملی نمی‌کند و بعضی از مسائل نباید در افکار عمومی مطرح شود.» این نماینده مجلس با این‌حال تاکید کرد این موضوع در در کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی خواهد شد.
فلاحت‌پیشه به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: «ساز و کار بررسی شرایط جنگ را باید شورای عالی امنیت ملی سامان دهد این‌ها مواردی نیست که در افکار مطرح شود. ادعاهای مختلف بیان می‌شود خب طبیعی است که افکار عمومی دچار ابهام شود.»
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "خانواده برخی از شهدا گفته‌اند که قصد شکایت از آقای رضایی دارند"،‌ گفت با توجه به ابعادی که پیدا کرده است کمیسیون امنیت ملی ورود خواهد کرد. فلاحت‌پیشه اضافه کرد: «موضوع را با وجود خود آقایان بررسی خواهیم کرد زیرا مطلبی نیست که در سطح افکار عمومی مطرح شود.»
اطلاعاتی درباره عملیات کربلای چهار
عملیات کربلای ۴ و ۵ در دی‌ماه ۱۳۶۵ و به فرماندهی سپاه پاسداران که در آن زمان محسن رضایی در راس آن قرار داشت انجام شد. گفته می‌شود نیروهای عراقی به‌طور کامل از زمان و مکان عملیات کربلای چهار اطلاع داشتند و به همین دلیل تلفات سنیگی به نیروهای ایرانی وارد کردند. عملیات کربلای پنج دو هفته پس از این عملیات انجام شد.
براساس مقالات و یادداشت‌های منتشر شده در رسانه‌های ایران، عملیات کربلای‌ چهار به سبب کمک اطلاعاتی آواکس‌هایی آمریکایی به عراق، تبلیغات علنی و ناشیانه ایران برای جذب نیرو و آشنایی عراقی‌ها از نحوه تاکتیک‌های جنگی ایران پیشاپیش لو رفته بود. اما فرماندهان جنگ ازجمله محسن رضایی اما بر ادامه عملیات تاکید داشتند.
قرار بود در این عملیات شمار زیادی از نیروهای ایران از جمله غواصان با عبور شبانه از اروندرود، نیروهای عراق را غافل‌گیر ‌کنند. اما به دلیل لو رفتن عملیات با آتش سنگین و گسترده عراقی‌ها مواجهه می‌شوند. عملیات پس‌از ۱۴ساعت متوقف می‌شود. عراقی‌ها از کربلای‌ ۴ به‌عنوان "حصادالاکبر " یعنی "دروی بزرگ" نام‌ می‌برند.
هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود تلفات این عملیات را هزار کشته، ۱۱ هزار زخمی و بیش از ۳۹۰۰ مفقود قید کرده است. رفسنجانی اما صریحاً یادآور می‌شود که مفقودشدگان را باید در شمار کشته‌شدگان محسوب کرد.
منابع دیگری شمار قربانیان را بیش‌از ۱۰هزار نفر دانسته‌اند. برخی منابع غیررسمی می‌گویند در دو علمیات کربلای چهار و پنج بیش از ۴۰ هزار نفر از نیروهای ایرانی کشته و زخمی شدند.
هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود در این باره هم‌چنین نوشته است: «قرار شد برای جلوگیری از تبلیغات عراقی‌ها مبنی بر شکست ایران، در تبلیغات‌ گفته شود که عملیات کربلای ۴ یک عملیات ‌فریب بوده و عملیات اصلی هنوز شروع نشده است.»

یزیدعلی خامنه‌ای دزدوفاسد که دچار شیزوفرنی و اسگیزوفرنی شده توهم زاده : تشکیل حکومت فلسطینی در تل‌آویو محقق خواهد شد

یزیدعلی خامنه‌ای دزدوفاسد که دچار شیزوفرنی و اسگیزوفرنی شده توهم زاده : تشکیل حکومت فلسطینی در تل‌آویو محقق خواهد شد


چند روز پس از سخنان محمد جواد ظریف مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی، هیچگاه «به دنبال نابودی اسرائیل نبوده است»، رهبرننگین جمهوری اسلامی گفت که تشکیل یک حکومت فلسطینی در تل آویو «محقق خواهد شد».
این سخن در حالی مطرح می‌شود که در مذاکرات صلح فلسطینی‌ها و همچنین منشورهای سیاسی گروه‌های فلسطینی همواره تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس/اورشلیم مطرح بوده است.
تل‌آویو دومین شهر بزرگ اسرائیل است که سفارتخانه‌های خارجی نیز در آن مستقر هستند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، آیت‌الله علی خامنه‌ای، روز دوشنبه، ۹ دی، در دیدار با زیاد النَخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، گفت که «فلسطین با قدرت خواهد ماند و به لطف الهی در آینده نه چندان دور، پیروزی نهایی ملت فلسطین محقق خواهد شد».
وی اضافه کرد: «پیروزی مردم فلسطین در سال‌های اخیر، به معنای توانایی تشکیل حکومت در تل‌آویو نبوده است که البته این موضوع نیز به فضل پروردگار محقق خواهد شد».
یزیدعلی  خامنه‌ای دزد و جنایتکار و فاسدتوهم زده «پیروزی اصلی مردم فسلطین» را این موضوع دانست که اسرائیل را «ارتش های عربی نتوانستند شکست دهند» اما «به‌وسیله مردم فلسطین و گروه‌های مقاومت به زانو درآمد».
رهبر جمهوری اسلامی توضیح بیشتری درباره به گفته او، توانایی فلسطینی‌ها برای «تشکیل حکومت در تل‌آویو » نداد.
تل‌آویو از نظر اسرائیل پایتخت سابق این کشور است و این کشور شهر اورشلیم/بیت‌المقدس را پایتخت ابدی خود می‌داند. از سویی فلسطینیان نیز می‌خواهند بخش شرقی بیت‌المقدس را که از سال ۱۹۶۷ در اشغال اسرائیل است، به عنوان پایتخت کشور مستقل فلسطین اعلام کنند.
دونالد ترامپ در آذر ۹۶ اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و اردیبهشت ۹۷ نیز همزمان با جشن ۷۰ سالگی استقلال اسرائیل، سفارت آمریکا را عملا به اورشلیم منتقل کرد. مجمع عمومی سازمان ملل چند روز بعد، با اکثریت ۱۲۸ در برابر ۹ رای این تصمیم را نکوهش کرد.
حدود ۱۰ روز پیش از سخنان آیت الله خامنه‌ای، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، تلاش جمهوری اسلامی برای نابودی اسرائیل را رد کرده و گفته بود که «ما هیچ وقت در پی نابودی هیچ کشوری نبوده‌ایم».
این سخن او در تضادی آشکار با سیاست‌های اعلام‌شده مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی است.
آقای خامنه‌ای روز دوشنبه همچنین گفت که «فشارهای سنگین جبهه استکبار به جمهوری اسلامی ایران هرگز موجب نخواهد شد تا ما از وظیفه الهی، دینی و عقلانی خود در حمایت از فلسطین منصرف شویم».
در این دیدار زیاد النخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، گفت که اگر جنگی رخ دهد، «تل آویو و همه شهرها و شهرک‌های رژیم صهیونیستی در تیررس هزاران موشک مقاومت قرار خواهند داشت».
حماس و جهاد اسلامی فلسطین در عملیات تابستان ۱۳۹۳، موشک‌های فجر پنج به سوی شهرهای اسرائیل از جمله اورشلیم/بیت‌المقدس و تل‌آویو شلیک می‌کردند.
البته شلیک این موشک‌ها به سوی اسرائیل حدود دو سال قبل از آن آغاز شده بود.
در همین حال علی سعیدی،‌ نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران، نیز در روز ۲۳ آذر ۹۶، گفته بود که «اگر موشک‌های فجر پنج در غزه نبود، این باریکه امروز وضع دیگری داشت و دشمنان مقاومت آن را نابود می‌کردند».

ابوالقاسم طالبی می‌گوید خامنه‌ای فیلم «قلاده‌های طلا» را ستوده است

ابوالقاسم طالبی می‌گوید خامنه‌ای فیلم «قلاده‌های طلا» را ستوده است


ابوالقاسم طالبی
همزمان با اظهارات یک مقام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در مورد پخش فیلم «قلاده‌های طلا» از تلویزیون دولتی، کارگردان فیلم گفته از دفتر رهبر جمهوری اسلامی با او تماس گرفته‌اند و به نقل از علی خامنه‌ای گفته‌اند «آفرین، دست شما درد نکند».
نهم دی ماه یک «مقام آگاه» در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به خبرگزاری ایسنا گفته بود ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم «قلاده‌های طلا» که پیشتر از پرسنل این وزارت‌خانه بوده، در فیلم خود «دروغ‌های زیادی» گفته‌است.
این مقام که نامش فاش نشده به ایسنا گفته «متأسفانه امسال هم رسانه ملی علی‌رغم تذکراتی که در سال‌های قبل داده شده بود، این فیلم را پخش کرد».
همزمان در همان روز، ابولقاسم طالبی، با اشاره به اظهارات مطرح‌شده در ایسنا، در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشته است که شب نهم دی ماه از دفتر آیت‌الله خامنه‌ای با او تماس گرفته‌اند تا پیام رهبر جمهوری اسلامی را به اطلاعش برسانند: «ديشب مجددا فيلم شما را از شبكه افق ديدم آفرين آفرين آفرین؛ دست شما درد نكند از قول من به بازيگران سلام برسانيد».
نهم دی ماه روزی‌ست که حکومت ایران آن را با عنوان روز «بصیرت و میثاق امت با ولایت» نام‌گذاری کرده‌است. حکومت ایران در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات سال ۸۸، نهم دی ماه همان سال یک راهپیمایی برگزار کرد که با پوشش گسترده رسانه‌های دولتی و حضور مقام‌های ارشد آن همراه شد. از آن زمان نیز در این روز در حمایت از دستگاه رهبری جمهوری اسلامی، راه‌پیمایی برگزار می‌شود.
اعتراضات به نتیجه انتخابات سال ۱۳۸۸، بنا به روایت‌های مختلف به کشته‌ شدن ده‌ها تا صدها تن از شهروندان ایران انجامید. رقبای اصلی محمود احمدی‌نژاد که از چهره‌های اصلی اعتراضات نیز بودند از آن زمان در حصر خانگی به‌سر می‌برند. مقام‌های ارشد دستگاه رهبری جمهوری اسلامی اما از اعتراضات با عنوان «فتنه» یاد می‌کنند و بارها معترضان را هدف حملات خود قرار داده‌اند.
فیلم «قلاده‌های طلا» نیز در مورد رخدادهای سال ۱۳۸۸ و «نفوذ عوامل خارجی» در جریان اعتراضات و وزارت اطلاعات است؛ فیلمی پرحاشیه که با واکنش‌هایی در مورد ساخت آن، حامیانش و نحوه پخش آن روبه‌رو شده‌است.
دستگاه رهبری جمهوری اسلامی تقریبا همیشه اعتراضات عمده داخلی را به کشورهای خارجی مانند، آمریکا و بریتانیا نسبت می‌دهد. اما منتقدان اتهام‌زنی به خارجی‌ها را «فرافکنی» و بهانه‌ای برای «سرکوب» معترضان توصیف می‌کنند.
جواد شمقدری، رئیس وقت سازمان سینمایی ایران، در سال ۱۳۹۱ گفته بود موسسه رسانه‌های تصویری، وابسته به وزارت ارشاد، یک سوم هزینه‌های «قلاده‌های طلا» را تامین کرده بود که این یک سوم «یک میلیارد تومان بود». آقای شمقدری از «اعتراضاتی از سوی مسئولان» به ساخته‌شدن فیلم نیز خبر داده بود.
اما آن‌طور که مشخص است نه این اعتراضات و نه مسئله تامین بوجه فیلم، در نهایت تاثیری بر ساخت آن نگذاشته‌است.
از اظهارات آقای شمقدری در همان زمان مشخص بود که رهبر جمهوری اسلامی حامی فیلم است: «در مرحله جشنواره هم مسئولانی معترض كار بودند… اما با جديت و رايزنی ما و انعكاس موضوع به دفتر مقام معظم رهبری… در نهايت فيلم در جشنواره به نمايش درآمد».
ابولقاسم طالبی، خود نهم دی ماه در توئیترش نوشته یک مقام وزارت اطلاعات «پیام داده كه ما بوديم كه نمى‌گذاشتيم #قلاده_هاى_طلا پخش بشه اين فيلم مشحون از تهمت‌هاى ناروا به سربازان گمنام امام زمان عج است».
او افزوده برخی از اعضای وزارت اطلاعات «جورى دائم شِكَرک می‌زنند براى فتنه‌گرها و سعى دارند براى من نقطه ضعفى درست كنند». آقای طالبی با این حال تاکید کرده‌ «بی‌خیال مبارزه با لکه‌های سیاه» نخواهد شد.
اظهارات آقای طالبی در توئیتر نیز خود با واکنش‌هایی روبه‌رو شده‌است. شماری از کاربران از او حمایت کرده‌اند، خواستار «مبارزه با نفاق» شده‌اند، او را «مایه افتخار» توصیف کرده و یا نوشته‌اند «منتظر آثار فاخر دیگری» از او هستند.
از سوی دیگر اما کاربرای دیگری نیز به او تاخته‌اند. یکی از کاربران نوشته «در کشورهای کمونیستی هم فیلم‌سازان حکومتی مانند شما ولی حرفه‌ای‌تر و باسوادتر زیاد بودند ولی نه از اون کشورها خبری هست و نه از اون فیلم سازان!». کاربری نوشته «دو روز جیره مواجبت قطع بشه دشمن درجه یک ارباب فعلیت می‌شی» و کاربر دیگری نوشته است «آفرین، قلاده‌ات چقدر بهت میاد».

سال ۲۰۱۸ «مرگبارترین سال برای روزنامه‌نگاران» طی شش سال گذشته

سال ۲۰۱۸ «مرگبارترین سال برای روزنامه‌نگاران» طی شش سال گذشته


هنرمندان افغان در حال کشیدن تصویر خبرنگار کشته‌شده خبرگزاری فرانسه و دیگر روزنامه‌نگارانی که در اردیبهشت ماه امسال کشته شدند||کابل، سپتامبر ۲۰۱۸
فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران در گزارشی که در واپسین روز سال ۲۰۱۸ منتشر کرده می‌گوید ۹۴ تن از روزنامه‌نگاران و کارکنان رسانه‌ها در سال رو به پایان کشته شده‌اند که بالاترین رقم جان‌باختگان از سال ۲۰۱۲ به این سو است.
افغانستان در صدر فهرست «مرگبار‌ترین» نقاط جهان قرار دارد.
بنا به گزارش فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران، قتل‌ها و سوءقصدهای برنامه‌ریزی‌شده، انفجار بمب و حملات مشابه، و درگیری‌های مسلحانه، دلیل اصلی کشته‌شدن ۹۴ خبرنگار، روزنامه‌نگار و کارکنان رسانه‌ای در سال ۲۰۱۸ بود.
شمار جان‌باختگان ۱۲ نفر بیشتر از آماری‌ست که همین نهاد در سال ۲۰۱۷ اعلام کرده بود. از سال ۲۰۱۲ به این سو که ۱۲۱ تن از روزنامه‌نگاران جان خود را از دست دادند، وضعیت به وخامت سال جاری نبوده‌است.
در صدر فهرست «مرگبارترین» نقاط جهان برای کار خبری، همسایه شرقی ایران قرار دارد؛ در افغانستان دست‌کم ۱۶ نفر کشته شده‌اند. مکزیک، از دیگر کشورهایی که معمولا در بالای فهرست قرار دارد نیز با ۱۱ کشته پس از افغانستان قرار گرفته‌است. ۹ روزنامه‌نگار در یمن و هشت تن نیز در سوریه جان خود را از دست داده‌اند که منطقه غرب آسیا را به خطرناک‌ترین منطقه برای کار خبری تبدیل می‌کند.
در اردیبهشت ماه امسال، در یکی از مرگبارترین حملات علیه روزنامه‌نگاران و کارکنان رسانه‌ها در افغانستان در سال‌های اخیر، سه تن از خبرنگاران رادیو آزادی، رادیو اروپای آزاد برای افغانستان، نیز کشته شدند. گروه موسوم به «حکومت اسلامی» مسئولیت حمله اردیبهشت ماه را برعهده گرفت.
ایالات متحده در فهرست فدارسیون جهانی روزنامه‌نگاران در رتبه ششم است با پنج کشته، و در همان جایی که سومالی و پاکستان قرار گرفته‌اند.
در تیر ماه گذشته در جریان تیراندازی در دفتر روزنامه «کاپیتال گزت» در شهر آناپولیس ایالت مریلند، دستکم پنج نفر کشته و عده‌ای زخمی شدند. روزنامه کاپیتال یکی از قدیمی‌ترین روزنامه‌های آمریکا است. فرد مهاجم پس از شکست در روند قضایی یک پرونده افترا، کارکنان روزنامه را تهدید کرده بود.
در کنار همه این‌ها سال ۲۰۱۸ سال کشته شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد ولیعهد عربستان سعودی، به‌دست گروهی که برای قتل او از ریاض به استانبول اعزام شده بود، نیز هست. ماجرای کشته‌شدن آقای خاشجقی با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد. عربستان سعودی، اتهام‌های واردشده به ولیعهد آن کشور در مورد آمریت قتل را رد کرده‌است؛ در حالی‌که بسیاری از قانون‌گذاران ایالات متحده انگشت اتهام را به سوی او گرفته‌اند.
فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران می‌گوید بیش از نیمی از روزنامه‌نگارانی که در سال ۲۰۱۸ کشته شده‌اند «عامدانه و به‌صورت حساب‌شده‌» هدف قرار گرفته‌اند.
فیلیپ لروث، رئیس فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران، به خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید روزنامه‌نگاران به این خاطر هدف قرار می‌گیرند، چون شاهد وقایع و رخدادها هستند.
به گفته آقای لروث پیامد قتل و کشتن روزنامه‌نگاران، افزایش روز افزون خودسانسوری‌ست.

محسن رضایی: کربلای ۴ عملیات فریب نبود، عملیات بزرگ هم نبود

محسن رضایی: کربلای ۴ عملیات فریب نبود، عملیات بزرگ هم نبود


محسن رضایی
فرمانده پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از واکنش‌های گسترده به توئیتش درباره عملیات «کربلای ۴» گفت که از توئیت او «برداشت اشتباه شد» و این عملیات، عملیات اصلی بوده است، نه «عملیات فریب».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محسن رضایی در یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد که «عملیات کربلای ۴ فریب نبوده، بلکه این عملیات را تبدیل به فریب دشمن کردیم».
این توضیحات وی پس از آن بیان می‌شود که توئیت او در این مورد جنجال‌برانگیز شده است.
آقای رضایی در توئیتر خود نوشته بود: «عملیات کربلای چهار برای فریب دشمن انجام شد...با عملیات کربلای چهار به دشمن وانمود کردیم که عملیات سالانه ما تنها همین بوده است. ده روز بعد در همان نقطه و در زمانی که نیروهای ارتش بعثی به مرخصی رفته بودند، عملیات کربلای پنج را انجام دادیم».
در واکنش به این توئیت، ازجمله حسام الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور ایران، خواستار پاسخگویی به پرسش‌های مطرح دربارهٔ «رازهای سربه‌مهر» جنگ ایران و عراق شده است.
وی خطاب به محسن رضایی نوشت: «شما تا به حال در قامت یک قهرمان ملی جلوه کرده‌اید. اما اکنون با این سخنان در باب آن عملیات تلخ دیگر نمی‌توانید پشت نام سرداران شهید پنهان شوید و باید خود را برای سوالات سخت آماده کنید».
آقای آشنا تأکید کرد که «بین عملیات فریب و عملیات لو رفته تفاوت از زمین تا آسمان است. تحلیلهای پسینی مشکلی را حل نمی‌کند. ما شایدخطاکاران را ببخشیم اما خودشیفتگان را هرگز».
آسیه باکری، فرزند حمید باکری، از فرماندهان جنگ ایران و عراق نیز خطاب به محسن رضایی نوشت: «برای آخر عاقبت خودتان و راحتی اعصاب بازماندگان جنگ تحمیلی دیگر ننویسید، مرهم نیستید عذرخواهی بلد نیستید، لااقل سکوت را تمرین کنید».
پیش از این نیز فرماندهان سپاه پاسداران همواره از لو رفتن عملیات «کربلای ۴» سخن گفته بودند.
با این حال محسن رضایی در توضیحات تازه خود گفت که «در هیچ عملیاتی غافلگیری صددرصد نداشتیم و بخشی از عملیات لو رفته است».
وی اضافه کرد: «بحث لو رفتن اتفاقا از افتخارات جنگ است از این بعد که ما حالت غافلگیری صددرصدی نمی‌توانستیم داشته باشیم. ما جنگ را در حالت لو رفتگی به پایان برده‌ایم».
آقای رضایی همچنین درباره توئیت خود گفت: «من توئیتی زدم که شما ... بیاید از یک زاویه دیگر هم نگاه کنید که ما در حقیقت این عملیات را تبدیل به یک فریب کردیم و ۱۰ تا ۱۵ روز بعد در همان منطقه عملیات را انجام دادیم».
وی همچنین گفت: «عملیات کربلای چهار تا اینجا عملیات اصلی بوده اما عملیات بزرگ ما نبوده است».
قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، نیز درباره عملیات کربلای ۵ گفت: «آن زمان هم ما با عملیات موافق نبودیم و بحث می‌کردیم اما مرحوم آقای هاشمی اصرار داشتند که عملیات انجام بگیرد. در عملیات کربلای ۵ تصور این بود که دشمن در آنجا هم هوشیار است و فرماندهان موافق نبودند اما فرماندهی جنگ موافق عملیات بود».
او در ادامه گفت که «نباید علیه محسن رضایی عقده‌گشایی کرد.»
سخنان آقای رضایی در حالی بیان شده که پیش از این تحلیل‌گران از پیروزی «نسبی» ایران در عملیات «کربلای ۵» سخن گفته‌اند و این عملیات پیروزی بزرگی برای ایران نبوده است. عملیاتی که چند روز پس از عملیات «کربلای ۴» انجام شد.
همچنین آقای رضایی در حالی گفته که عملیات کربلای چهار عملیات بزرگ نبوده که براساس گزارش‌ها اکبر هاشمی رفسنجانی، فرمانده عالی جنگ، و فرماندهان ایرانی در گفت‌وگوهای خود چنین عملیاتی را عملیات سرنوشت‌ساز می‌نامیدند.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران همچنین گفت که تعداد نیروهای ایرانی کشته شده در این عملیات بین ۹۸۵ تا ۹۹۱ نفر بود.
اکبر هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود نوشته که در این عملیات «نزدیک به ‌هزار شهید و سه‌ هزار و ٩٠٠ مفقودالاثر داشتیم که اکثر آنها را باید شهید حساب کرد و حدود ١١‌ هزار مجروح که حدود نصف آنها سرپایی معالجه شده یا می‌شوند».
مقامات ایران هرگز آمار کامل و با جزئیات کشته‌شدگان دو عملیات کربلای چهار و پنج را اعلام نکردند.
اما حسین علایی، فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه پاسداران، از پنج هزار کشته و ۱۱ هزار مجروح در«کربلای ۴» و ۱۲ هزار کشته و مفقود و ۱۵ هزار مجروح در عملیات «کربلای ۵» سخن گفته است.
در حالی که ۳۰ سال از پایان جنگ ایران و عراق گذشته، سخن گفتن درباره بخش‌هایی از موضوعات این جنگ همچنان تابو محسوب می‌شود.
مقامات جمهوری اسلامی همچنین روایت‌های متفاوتی از جزئیات این جنگ و همچنین دلیل پذیرش قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل بیان می‌کنند.

مذاکرات هیئت طالبان با مقام‌های جمهوری اسلامی در تهران

مذاکرات هیئت طالبان با مقام‌های جمهوری اسلامی در تهران


بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران
چند روز پس از سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به افغانستان، سخنگوی وزارت خارجه ایران خبر داد که هیئتی از گروه طالبان به تهران سفر و با هیئتی به ریاست عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه، مذاکره کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، بهرام قاسمی روز دوشنبه،۹ دی، اعلام کرد که این هیئت «مذاکرات مفصلی» با هیئت ایرانی داشته است.
به گفته آقای قاسمی، این گفت‌وگوها با اطلاع دولت افغانستان و با هدف «پیشبرد گفت‌وگوهای صلح» بین دولت و گروه‌های افغان انجام شده است.
وی همچنین گفت که گروه طالبان «تمایل» به مذاکره با ایران داشته است.
این سفر چند روز پس از آن انجام شده که علی شمخانی، دبیر شورای امنیت ملی ایران، به کابل سفر کرد و در دیدار با همتای افغان خود خبر داد که ایران با طالبان مذاکراتی ادامه‌دار داشته و این مذاکرات با اطلاع دولت افغانستان انجام شده است.
پیش از این نیز رهبران گروه طالبان به ایران سفر کرده‌اند. از جمله خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در اردیبهشت ماه ۹۴ خبر داده بود که هیئت سیاسی طالبان افغانستان در قطر به رهبری «طیب آغا»، مسئول دفتر سیاسی این گروه، به تهران سفر کرده است.
در همین حال پیش از این برخی از مقام‌های دولت افغانستان و رهبران گروه طالبان گفته بودند که ایران و طالبان اکنون با همکاری در عملیات پنهانی سعی می‌کنند از گسترش نفوذ «حکومت اسلامی» (داعش) در افغانستان جلوگیری کنند.
پس از انتشار این گزارش‌ها روز ۳۱ اردیبهشت محمدرضا بهرامی، سفیر ایران در افغانستان «تماس» جمهوری اسلامی با گروه طالبان را تأیید کرده و در عین حال گفته بود که « این تماس را تبدیل به ارتباط نکردیم زیرا نخواستیم برای طالبان مشروعیت‌زایی شود.»
با این حال آمریکا جمهوری اسلامی را متهم به حمایت از طالبان می‌کند.
ازجمله وزارت خزانه‌داری آمریکا روز اول آبان با وضع تحریم‌هایی علیه طالبان افغانستان، این گروه و هشت فرد حامی آن را هدف قرار داد که عنوان شده‌ است دو نفر از آنها ایرانی و مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران هستند.
این وزارتخانه از «محمد ابراهیم اوحدی» و «اسماعیل رضوی» نام برده و آنها را متهم ساخته است که از طرف نیروی قدس سپاه پاسداران با فراهم آوردن امکانات مالی و فنی از طالبان افغانستان حمایت کرده‌اند.
ایران در زمان حکومت طالبان بر بخش‌هایی از افغانستان این گروه را به رسمیت نشناخت و در همین حال در ۱۷ مرداد سال ۷۷ شبه‌نظامیان مسلح طالبان به کنسولگری ایران در شهر مزار شریف افغانستان حمله کردند.
در این حمله تعدادی از دیپلمات‌ها و کارکنان کنسولگری و محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، کشته شدند.

هشدار فرمانده جنایتکار وفاسد ناجا در مورد تجمع در مقابل دانشگاه تهران: نیازمند مجوز هستید

هشدار فرمانده جنایتکار وفاسد ناجا در مورد تجمع در مقابل دانشگاه تهران: نیازمند مجوز هستید


تصویر آرشیوی است
خبرگزاری مهر روز دوشنبه نوشت که فرمانده نیروی انتظامی در مورد برخی فراخوان‌ها در فضای مجازی برای تجمع دانشجویان مقابل دانشگاه تهران گفت: «هرگونه تجمع نیازمند مجوز است.»
در این خبر به هویت فراخوان‌دهندگان اشاره‌ای نشده اما در برخی کانال‌های شبکه‌های اجتماعی فراخوان‌هایی در این باره دیده می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، در حاشیه همایش عمومی فرماندهان و مدیران فرماندهی انتظامی تهران بزرگ درباره تجمع در برابر دانشگاه تهران گفت: «دانشجویان باید این را بدانند که برگزاری هرگونه تجمعی نیازمند اخذ مجوز از وزارت کشور است.»
این سخنان وی در حالی منتشر می‌شود که در شبکه‌های اجتماعی از بامداد دوشنبه ویدئوهایی در حال انتشار است که حکایت از آغاز تجمعی اعتراضی در خیابان انقلاب تهران دارد.
این اظهارات حسین اشتری همچنین در حالی بیان می‌شود که با گذشت نزدیک به چهار دهه از عمر جمهوری اسلامی، تاکنون به هیچ حزب یا تشکل منتقد سیاسی یا مدنی که قصد برگزاری تجمعات یا راهپیمایی مسالمت‌آمیز داشته‌اند، مجوزی داده نشده‌است.

در تجمع خیابان انقلاب شعار «مسئول بی کفایت استعفا استعفا» شنیده می‌شود. در این ویدئوها همچنین شعار «نترسید نترسید ما همه باهم هستیم» به گوش می‌رسد.
در توضیح برخی ویدئو نیز آمده است که جو بسیار امنیتی است و معترضان در طول خیابان انقلاب در حال جابه‌جایی هستند.
این تجمع پس از آن شکل می‌گیرد که اعتراضات دو روز اخیر در واحد علوم دانشگاه آزاد تهران خبرساز شده‌است.
تجمع اعتراضی دانشجویان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، روز یکشنبه نیز برای دومین روز متوالی ادامه داشت.
این تجمع اعتراضی در اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولان این دانشگاه در برابر حادثه واژگونی اتوبوس صورت گرفته و تصاویر و گزارش‌هایی از آن در شبکه‌های اجتماعی نیز منتشر شده است.
در حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در محوطه دانشگاه علوم و تحقیقات در روز سه‌شنبه چهارم دی ماه، ۱۰ تن کشته و ۲۸ نفر زخمی شدند.
در ابتدا مسئولان دانشگاه آزاد دلیل واژگونی اتوبوس را سکته راننده اعلام کردند که بلافاصله از سوی مسئولان اورژانس تهران رد شد و تایید چنین ادعایی به نظر تخصصی پزشکی قانونی موکول شد.
پس از آن در خبرها آمد که این اتوبوس که ۲۰ روز پیش از حادثه به سرویس‌های این دانشگاه اضافه شده بود، معاینه فنی نداشته است.
در روزهای اخیر علی‌محمد نائینی، از مشاوران فرمانده کل سپاه پاسداران، که به مناسبت سالروز تظاهرات حکومتی نهم دی‌ماه علیه معترضان به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ در ایلام سخن می‌گفت، پیش‌بینی کرد که در سال ۹۸ «دو التهاب اساسی» در ایران به وقوع بپیوندد.
وی گفت: در سال آینده «انتخابات مجلس را داریم که باید گفت انتخابات نقش کاتالیزور برای فراهم کردن زمینه نافرمانی مدنی را دارد. از طرف دیگری (دشمنان) بر فشارهای اقتصادی در حوزه‌های صنفی و کارگری تمرکز کرده‌اند».
اشاره وی به اعتراضات گروه‌های مختلف صنفی از جمله فرهنگیان و کارگران در ایران است که در سال جاری در شهرهای مختلف کشور، بارها بدلیل وضعیت نامناسب معیشتی خود دست به تجمع و تحصن زده‌اند.

یکشنبه، دی ۰۹، ۱۳۹۷

انتقال ایدز از طریق روابط جنسی در بین زنان ایران ۱۰ برابر شده است

انتقال ایدز از طریق روابط جنسی در بین زنان ایران ۱۰ برابر شده است

به گفته رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، طی دو سال اخیر تعداد زنانی که از طریق روابط جنسی به این بیماری مبتلا شده‌اند ۱۰ برابر شده است. مینو محرز شمار مبتلایان به ایدز در ایران را بیش از ۶۶ هزار نفر برآورد کرده است.
مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، روز یکشنبه ۹ دی (۳۰ دسامبر) گفت: «اکثر مبتلایان به ویروس ایدز در کشور ۲۵ تا ۴۰ ساله هستند و به علت ضعف اطلاع‌رسانی و نبود آموزش در مورد انتقال ایدز از طریق رفتارهای پرخطر جنسی، جوانان در معرض ابتلا به این بیماری هستند.»
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران افزود: «از دو سال پیش اصلی‌ترین راه انتقال ایدز در کشور تماس جنسی است. زمانی انتقال این بیماری ۹۷ درصد در معتادان مرد و سه درصد در زنان معتاد بود، اما طی دو سال اخیر تعداد زنان مبتلا از طریق روابط جنسی ۱۰ برابر شده است.»
خانم محرز خاطرنشان کرد: «در حال حاضر بیشترین انتقال ایدز بر اثر روابط جنسی رخ می‌دهد. یک زمانی بیشترین شیوع این بیماری در بین معتادان بود که با برنامه کاهش آسیب بسیار خوب کنترل شد، به طوری که امروز ایران در دنیا حرف اول را در کاهش آسیب ویروس ایدز در بین معتادان می‌زند.»
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران در عین حال در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا هشدار داد: «به دلیل تماس جنسی، ایدز در جوانان به ویژه زنان رو به افزایش است.»
مینو محرز با اشاره به رایگان بودن "تست ایدز" در ایران و با تأکید بر اهمیت این آزمایش پیش از ازدواج، خاطرنشان کرد: «متاسفانه انگار کسی از این مسائل آگاهی ندارد که بخواهد مراجعه داشته باشد. اطلاع‌رسانی مدام توسط رسانه‌ها و آموزش و پرورش نشده است.»
نیمی از مبتلایان تحت درمان نیستند
خانم محرز ضمن اشاره به اینکه "جوانان امروز در خطر ابتلا به ایدز هستند"، یادآور شد: «آموزش و پرورش درباره مسائل جنسی صحبت نمی‌کند، زیرا معتقد است دانش‌آموزان بی بند و بار می‌شوند و این مشکلی است که ما با آن مواجه هستیم.»
Minou Mohraz (ion.ir) به گفته مینو محرز، تعداد مبتلایان به ویروس ایدز در ایران بیش از ۶۶ هزار نفر برآورد می‌شود
این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی "انکار و سکوت" را "دو استراتژی بسیار اشتباه در سیاست‌گذاری‌ها" خواند و تأکید کرد که «نمی‌توان وجود برخی رفتارهای پرخطر را انکار کرد، در نتیجه باید آموزش داد تا این مسائل کمتر از گذشته شوند.»
مینو محرز با تأکید بر ضرورت "آموزش و اطلاع‌رسانی درباره افزایش ایدز از طریق روابط جنسی" و لزوم برداشتن "گام‌های اساسی" گفت: «در کشور بیش از ۳۴ هزار نفر مبتلا به ایدز ثبت شده است که از این تعداد ۱۶ یا ۱۷ هزار نفر از مبتلایان تحت درمان مداوم قرار دارند، ولی سایر این افراد درمانی انجام نداده‌اند یا تحت مراقبت مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری قرار ندارند.»
شمار مبتلایان دست‌کم دو برابر آمار ثبت‌شده
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران "نبود سیستم غربالگری و مراجعه کردن افراد پرخطر" را عامل پیشرفت کُند شناسایی موارد جدید ابتلا به این بیماری دانست و گفت: «هر سه ماه یک‌بار حدود دو هزار مورد جدید شناسایی می‌شود. تخمین زده می‌شود بیش از ۶۶ هزار مورد ابتلا به ویروس ایدز در کشور داشته باشیم. حداقل نیمی از این تعداد از ابتلای خود اطلاعی ندارند یا اگر دارند آن را کتمان می کنند. این افراد می‌توانند با انجام مقاربت‌های جنسی با سایرین باعث انتقال عفونت HIV شوند.»
مینو محرز ۲۵ شهریورماه گذشته نیز از کمبود "خطرناک" تجهیزات پزشکی برای بیماری‌های عفونی در ایران خبر داده و هم‌زمان هشدار داده بود: «اگر وضعیت به این صورت ادامه پیدا کند، در همه زمینه‌ها با کمبود مواجه می‌شویم.»
بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، تا ابتدای دی‌ماه سال گذشته (۱۳۹۶) حدود ۳۶ هزار و ۵۷۱ مورد ابتلا به ایدز در ایران شناسایی شده که ۵۰ درصد آن مربوط به افراد ۲۱ تا ۲۵ ساله بوده است. افسر کازرونی، رئیس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت ایران، هشتم اردیبهشت‌ماه گذشته گفته بود، موارد شناسایی‌شده ۴۰ درصد شمار مبتلایان هستند و ۶۰ درصد آنان هنوز از وضعیت خود آگاهی ندارند. او افزوده بود که بیشترین آمار ابتلا به ایدز در سنین زیر ۱۵ سال در ایران، مربوط به انتقال این بیماری از مادر به کودک بوده است.
کارشناسان از چند سال پیش بدین‌سو از تغییر الگوی انتقال ویروس ایدز در ایران از سرنگ‌های آلوده در میان معتادان تزریقی به تماس‌های جنسی خبر داده‌اند.
مسئولان جمهوری اسلامی تا چند سال پیش از ارائه رسمی آمار و اطلاعات دقیق درباره شیوع ایدز در ایران و سهم روابط جنسی در انتقال ویروس "اچ‌آی‌وی" خودداری می‌کردند. این رویکرد اما از ابتدای دولت یازدهم تغییر کرد.

درخواست برخورد جدی با رویش "امامزاده‌های جعلی" در ایران

درخواست برخورد جدی با رویش "امامزاده‌های جعلی" در ایران

یک نماینده مجلس خواستار برخورد "با قدرت" با افزایش "امامزاده‌های جعلی" در ایران شد. یک نماینده دیگر نیز از سازمان اوقاف خواسته است تا "در این دکان‌ها" را ببندد. دست‌کم ۱۱ هزار امامزاده در ایران به ثبت رسیده‌اند.
محمدعلی پورمختار، نماینده مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه ۹ دی (۳۰ دسامبر) خواستار برخورد جدی با "امامزاده‌های جعلی" در ایران شد. پورمختار به خبرآنلاین گفت: «سازمان اوقاف برای جلوگیری از وهن امامزاده‌ها باید به این موضوع ورود کند. مضاف بر اینکه سازمان اوقاف متولی اصلی این امر است و تکلیف دارد اجازه این سوءاستفاده‌ها را ندهد.»
این نماینده اصولگرا که در مجلس نهم عضو کمیسیون اصل ۹۰ بوده و در آن مقطع پرونده‌هایی درباره امام‌زاده‌ها در این کمیسیون مطرح شده است، درباره شمار امامزاده‌های موجود در ایران گفت: «من اکنون آمار دقیقی در دست ندارم اما آخرین باری که این پرونده را در کمیسیون اصل ۹۰ پیگیری می‌کردیم تعداد امامزاده‌ها به ۱۱ هزار رسیده بود. آن زمان ما با طرح این موضوع تلاش کردیم به افرادی که امامزاده‌سازی می‌کنند هشدار بدهیم؛ تا حدودی هم جلوی این کار گرفته شد و در این راستا سازمان اوقاف هم مطلع شد و با این رویه برخورد کرد، اما انتظار می‌رفت سازمان اوقاف با حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع رفتار کند.»
اوقاف "در این دکان‌ها را ببندد"
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت در مجلس ایران نیز درباره "امامزاده‌های جعلی" گفته است: «سازمان اوقاف در این دکان‌ها را ببندد.»
چندین سال است که در ایران انتقاد به افزایش "بدون حساب و کتاب" امامزاده‌ها بالا گرفته است. جعفرزاده ایمن‌آبادی به خبرگزاری "خانه ملت" گفته بود: «در همین فاصله مجلس نهم تا مجلس دهم چندهزارتایی به آمار امامزاده‌ها اضافه شد؛ سوالی که مردم می‌پرسند این است که داستان امامزاده‌ها کی تمام می‌شود؟ یعنی چه که تعداد آنها رو به تزاید است و چرا مرتبا افزایش پیدا می‌کند؟ این افزایش امامزاده‌ها در نزد جوانان فاقد معنا است، یک جایی باید پرونده کشف امامزاده را ببندند و مرتبا نباید امامزاده تولید شود.»
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی همچنین گفته بود: «کشف امامزاده‌ها باید یک جا تمام شود؛ برخی از اینها اصلا هیچ شجره‌نامه‌ای ندارند و در برخی روستاها داستان‌سازی می‌شود؛ بنابراین سازمان اوقاف باید جلوی آن را بگیرد و با این خرافات و برخی اظهارات مسئولان که موجب وهن دین است، به شدت برخورد کند.»
اظهارات جعفرزاده ایمن‌آبادی با واکنش سازمان اوقاف ایران مواجه شد. این سازمان در جوابیه‌ای با اشاره به اینکه "بررسی شجره‌نامه" امامزاده‌ها کارشناسی‌شده است، خطاب به نماینده رشت نوشت: «از این نماینده محترم به‌عنوان شخصیت حقوقی صاحب تریبون نظام اسلامی انتظار می‌رفت قبل از تکرارچندین باره چنین موضوعات حساسیت‌زا که به‌راحتی دست‌مایه و خوراک تبلیغاتی رسانه‌های معاند نظام نیز قرارمی گیرد به دوراز حاشیه‌پردازی مراتب را از این سازمان پیگیری می‌نمود تا عنداللزوم طی برگزاری جلسه کارشناسی آمار و اطلاعات کامل بقاع متبرکه کشور و چگونگی ثبت و ضبط آن‌ها طی چندین ساله اخیر در بستر سامانه جامع اطلاعات و مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه برای ایشان تبیین می‌شد.»
مسئول "بی‌صلاحیت" شناسایی امامزاده‌ها
به نظر می‌رسد که پاسخ سازمان اوقاف ایران به نماینده رشت، برای محمدعلی پورمختار، نماینده اصولگرای مجلس قانع‌کننده نبوده است. او گفته است: «یک فردی در قم مسئولیت تطبیق شجره‌نامه‌ها را دارد که آیت‌الله نوری همدانی درباره ایشان فتوایی داده‌اند که این فرد فاقد صلاحیت برای تائید شجره‌نامه امامزاده‌ها است. در واقع این فردی که شجره‌نامه امامزاده‌ها به او سپرده می‌شود تا آن را نسل به نسل برساند به یک ائمه، از سوی آیت‌الله نوری همدانی زیر سوال رفته است. این درحالی است که بخشی از امامزاده‌ها از طرف این فرد شجره‌نامه گرفته‌اند. به نظر می‌رسد سازمان اوقاف برای جلوگیری از وهن امامزاده ها باید به این موضوع ورود کند. مضاف بر اینکه سازمان اوقاف متولی اصلی این امر است و تکلیف دارد به موضوع ورود کند و اجازه این سوءاستفاده‌ها را ندهد. نکته دیگر این است که به هر حال در این روند از مردم پول گرفته می‌شود و برای این امامزاده‌ها گنبد و بارگاه چند ده میلیونی هزینه می‌شود و اگر این رویه ادامه پیدا کند حتما خسارت‌بار خواهد بود.»
پورمختار همچنین در پاسخ به این پرسش که "آیا اقدامی برای تخریب امامزاده‌های جعلی صورت گرفته است"، گفت: «این وظیفه سازمان اوقاف است و هنوز حرکت موثری ندیدیم.». به گفته او، در مجلس نهم کمیسیون اصل ۹۰ به موضوع امامزاده‌های جعلی پرداخته و "تا حدودی" هم مانع از گسترش آن شده، اما موضوع پس از مدتی "رها" شده است. این نماینده مجلس در نهایت برخورد با "امامزاده‌های جعلی" را "اولین وظیفه سازمان اوقاف" دانست و گفت: «انتظار می‌رود این‌کار با قدرت تمام انجام شود.»
"امامزاده بیژن" یا "امامزاده بی‌جن"
گرچه "افزایش" امامزاده‌ها و "کشف" پی در پی آنها در ایران طی سال‌های گذشته با انتقادهای زیادی روبه‌رو بوده، اما مسئولان سازمان اوقاف دلیل این امر را "جعلی" بودن امام‌زاده‌ها نمی‌دانند. احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، شهریورماه سال گذشته (۱۳۹۶) در این مورد گفته بود: «بخش عمده‌ای از امامزادگان کاملا شجره‌نامه دارند. اگر برخی از آن‌ها هم شجره‌نامه نداشته باشند یک کتاب تاریخی معتبر، حضور امامزادگان را تأیید می‌کند و یا شهرت محلی و قدیمی که سینه به سینه به ما رسیده است ثابت می‌کند که در این مکان امامزاده بوده است. همچنین قدمت آثار تاریخی و باستانی که در برخی امامزادگان وجود دارد نشان‌دهنده آن است که این‌ها واقعا نوادگان ائمه بوده‌اند.»
به گفته این مقام سازمان اوقاف، علت "افزایش" شمار امامزاده‌ها "گردآوری آمار و اطلاعات دقیق این اماکن" توسط این سازمان است.
اسامی نامتعارف برخی از امامزاده‌ها در ایران، همچون "امامزاده بیژن"، "امامزاده عین و غین" و "امامزاده قل قلی"، اسباب شوخی عده‌ای به‌خصوص در شبکه‌های اجتماعی را فراهم کرد و به موضوع "امامزاده‌های جعلی" در ایران دامن زد. مسئولان سازمان اوقاف البته دلایلی را برای این اسم‌های نامتعارف برشمرده‌اند.
حمید عسگری سوادجانی، مدیرکل "اماکن مذهبی و بقاع متبرکه" سازمان اوقاف ایران، اواسط مرداد ماه گذشته در مصاحبه‌ای با "مردم‌سالاری آنلاین" از جمله گفته بود: «در شهرستان نور امامزاده‌ای به اسم امامزاده سید محمد (ع) وجود دارد. از آنجایی که محیط امامزاده بعنوان محلی آرام و بی‌جن شناخته می‌شد، کم‌کم آن محل به نام بی‌جن نامگذاری گردید. امامزاده را هم به این نام شناختند. نهایتا در گویش محلی حرف ج به ژ تبدیل شده و این امامزاده به امامزاده بیژن مشهور شده است. در حالی که نام اصلی آن امامزاده سید محمد (ع) است. نام اصلی امامزاده قل قلی نیز محمد بن حنفیه است که در استان گیلان مدفون هستند. بعضی از مردم باور دارند که برای گرفتن حاجت باید در این امامزاده غلت بزنند و اگر در اثر غلت زدن آسیب نبینند حاجت خود را می‌گیرند در حالی که هیچ سند مکتوب و مستندی که تاییدکننده رفتار مردم در این امامزاده برای گرفتن حاجت‌شان باشد، وجود ندارد.»
آمارهای منتشرشده نشان‌دهنده‌ی افزایش دست‌کم هفت برابری شمار امامزاده‌ها به نسبت پیش از انقلاب ۱۳۵۷ در ایران هستند.

مشاور فرمانده سپاه دزد وجنایتکارو فاسد: سال ۹۸ دو التهاب اساسی خواهیم داشت

مشاور فرمانده سپاه دزد وجنایتکارو فاسد: سال ۹۸ دو التهاب اساسی خواهیم داشت


علی‌محمد نائینی فضای مجازی را «فضای فراخوان و تخریب باورهای اساسی» معرفی کرده که «در ایجاد ناآرامی‌ها تأثیرات مخرب و ویران‌گری دارد».
یکی از مشاوران فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نسبت به «التهابات» سال آینده خورشیدی به دلیل برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و اعتراضات صنفی و کارگری در ایران هشدار داد.
پیش از این نیز آیت‌ شیطان یزیدعلی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی هشدار داده بود که همه باید حواس‌شان به «فریب‌کاری» آمریکا باشد و «ممکن است نقشه را برای سال ۹۸ کشیده باشند».
علی‌محمد نائینی که به مناسبت سالروز تظاهرات حکومتی نهم دی‌ماه علیه معترضان به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ در ایلام سخن می‌گفت، پیش‌بینی کرد که در سال ۹۸ «دو التهاب اساسی» در ایران به وقوع بپیوندد.
وی گفت: در سال آینده «انتخابات مجلس را داریم که باید گفت انتخابات نقش کاتالیزور برای فراهم کردن زمینه نافرمانی مدنی را دارد. از طرف دیگری (دشمنان) بر فشارهای اقتصادی در حوزه‌های صنفی و کارگری تمرکز کرده‌اند».
اشاره وی به اعتراضات گروه‌های مختلف صنفی از جمله فرهنگیان و کارگران در ایران است که در سال جاری در شهرهای مختلف کشور، بارها بدلیل وضعیت نامناسب معیشتی خود دست به تجمع و تحصن زده‌اند.
رهبر جمهوری اسلامی هم همزمان با ادامه اعتراض‌های کارگری در ایران در اسفندماه سال ۹۶، «دشمنان» را متهم کرده بود که تلاش می‌کنند «رکودی، لنگی‌ای از سوی کارگران به وجود بیاورند یا کارگرها را به این کار وادار کنند».
خامنه‌ای بدون اشاره به حرکت‌های صنفی کارگران در مناطق مختلف ایران در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدها و حق بیمه برای مدت طولانی، اخراج‌ها و یا دستمزدهای زیر خط فقر و برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان و تشکل‌های کارگری در سالیان اخیر، افزوده بود که «کارگران در طول این سال‌ها همیشه مقاومت کرده‌اند، همیشه ایستاده‌اند، همیشه با بصیرت، دست دشمن را رد کرده‌اند».
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، مشاور فرمانده سپاه گفته است: از آن رو که «دشمنان» بر این باورند که «شبکه نفوذ آنان در کشور دست‌ نخورده و ملت ایران از انقلاب برگشته‌اند»، بر فضای مجازی «سرمایه‌گذاری کرده‌اند».
آقای نائینی، فضای مجازی را «فضای فراخوان و تخریب باورهای اساسی» معرفی کرده که «در ایجاد ناآرامی‌ها تأثیرات مخرب و ویران‌گری دارد».
احمد خاتمی و «فتنه‌انگیزی» در انتخابات ۱۴۰۰
گزارش دیگری نیز حاکی است که احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران هم مدعی شده که «فتنه‌گران ۸۸ برای انتخابات ۱۴۰۰ هم خیالاتی در سر دارند و با شعارهای هنجارشکن به دنبال فتنه‌انگیری هستند».
وی که به مناسبت سالروز نهم دی‌ماه در کرج سخنرانی می‌کرد، بدون اشاره به جزئیات اضافه کرده که «فتنه گران ۸۸ با توجه به برخی شرایط می‌خواهند دوباره جان بگیرند و تخریب شورای نگهبان با عناوینی مانند نظارت استصوابی از امروز آغاز شده است».
این روحانی تندرو خطاب به افرادی که به گفته وی، «چشم‌شان را بر حقایق بسته‌اند» نیز گفته است: «با انگیزه نگه‌داشتن جریان فتنه نمی‌توانند فتنه‌گری فتنه‌گران را از یاد ببرند، فتنه‌گران آنقدر در ذهن مردم بد جا افتاده‌اند که در یاد نسل‌های بعد هم باقی می‌مانند».
او در عین حال درباره رفع حصر مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نیز گفته است: «کلید رفع حصر فقط توبه در پیشگاه مردم است و الا راه دیگری نیست، برخی نلسون ماندلا شدن نظام را به گور خواهند برد.»
خبرگزاری تسنیم هم گزارش کرده که علی فضلی، فرمانده دانشگاه افسری و تربیت پاسداری «امام حسین» هم در اصفهان گفته که «همه باید حواس‌شان را جمع کنند و ما باید بیدار باشیم، ممکن است جنجال کنند و نقشه اصلی آن‌ها در سال ۹۸ باشد».
این فرمانده سپاه به جوانان «توصیه» کرده که «به دشمن پهلو ندهند» و درباره اعتراضات دی‌ماه سال ۹۶ نیز گفته که در آن سال «به‌بهانه‌های گرانی و تورم فتنه کردند، این‌ها واقعیت است اما مردم با آن‌ها مقابله و مواجهه کردند».
مقام‌های جمهوری اسلامی اعتراض‌های دی‌ماه سال ۹۶ را به «دشمنان» نسبت می‌دهند و همچون حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، از آن با عنوان «فتنه» یاد می‌کنند.
در اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ که برپایه گزارش‌ها در بیش از ۱۰۰ شهر ایران به‌وقوع پیوست، و با خشونت نیروهای انتظامی همراه بود، معترضان علیه هر دو جناح اصلاح‌طلب و اصولگرا و شخص رهبری شعار سر می‌دادند. در این اعتراض‌ها بیش از ۲۰ نفر کشته و هزاران نفر نیز دستگیر شدند.
این اعتراض‌ها به گفته دولتی‌ها، از سوی اصولگرایان مشهد با عنوان «نه به گرانی» کلید خورد اما از کنترل برگزارکنندگان خارج و به شعارهای ضدحکومتی کشیده شد و شعارهایی در حمایت از حکومت پهلوی و پشیمانی از وقوع انقلاب ۵۷ نیز سر داده شد.

رئیس صداوسیمای مرکز کیش بدلیل پخش «صحنه سکسی» یک فیلم برکنار شد

رئیس صداوسیمای مرکز کیش بدلیل پخش «صحنه سکسی» یک فیلم برکنار شد


پخش یک فیلم سینمایی بدون سانسور از صداوسیمای مرکز کیش، منجر به برکناری رئیس این مرکز و توبیخ و برکناری چند کارمند این شبکه شد.
صحنه‌های سکسی این فیلم سینمایی که جکی چان، هنرپیشه مشهور هنگ‌کنگی در آن بازی می‌کرد، بدون هیچ دخل و تصرفی از شبکه تلویزیون مرکز کیش پخش شده است.
بدنبال این اتفاق، روابط عمومی سازمان صداوسیما روز یکشنبه ۹ دی اعلام کرد که عبدالعلی علی‌عسکری، رئیس این سازمان بدلیل «اهمال و بی‌توجهی در نظارت به پخش یک فیلم»، دستور برکناری علیرضا نجابت، رئیس صداوسیمای مرکز کیش را صادر کرد.
علی‌عسکری در نامه‌ای به علی دارابی، معاون امور استان‌های صداوسیما، در عین حال خواستار «بررسی دقیق این اتفاق در مرکز صیانت و حفاظت» سازمان صداوسیما شده است.
وی در عین حال از دارابی خواسته که «نسبت به کشف عوامل و دلایل آن و برخورد جدی با متخلفان و معرفی آنها به مراجع قانونی» اقدام کند.
برکناری نجابت در حالی صورت گرفته که پس از پخش این فیلم، مدیرکل صداوسیمای مرکز کیش اعلام کرده بود «کارکنان خاطی این مرکز به دلیل پخش تصاویر نامناسب از تلویزیون کیش توبیخ و برکنار شدند».
پس از انتشار تصاویر پخش‌شده بدون سانسور این فیلم از این شبکه، خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش ساعت ۱۱ صبح امروز متنی منتسب به علیرضا نجابت را همراه با عذرخواهی وی از بینندگان به دلیل آنچه پخش «تصاویر نامناسب» از سیمای مرکز کیش نامیده شد، منتشر کرد.
وی این اتفاق را ناشی از «بی‌دقتی برخی از عوامل پخش سیما» و «عملی ناخواسته» عنوان کرده و از برکناری و توبیخ آنها از پست‌های سازمانی خود خبر داده بود.
نجابت در عین حال گفته بود که «مدیران و کارکنان مرکز کیش همچون گذشته با رویکرد مردم‌مداری، با تولید و پخش برنامه‌های مخاطب محور، می‌کوشند رضایت مخاطبان را فراهم کنند».
علیرضا نجابت مهرماه سال ۹۶ به عنوان رئیس صداوسیمای مرکز کیش منصوب شده بود.
وی دانش آموخته روابط بین‌الملل در مقطع کارشناسی ارشد است و مدیریت روابط عمومی، آموزش، نظرسنجی و پژوهش و معاونت صدای مرکز فارس از سوابق پیشین وی عنوان شده است.
این فیلم بدون سانسور در شرایطی از تلویزیون مرکز کیش پخش شده که طی ۴۰ سال گذشته سانسور گسترده‌ای در فیلم‌ها و سریال‌های پخش شده از تلویزیون جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد و نه تنها بخش‌هایی از فیلم‌های سینمایی، سریال‌ها یا کارتون‌های ویژه کودکان حذف می‌شود، بلکه در مواردی به طور کلی خط داستانی فیلم‌ها و سریال‌ها را بدلیل این سانسورها تغییر می‌دهند.
خبرگزاری ایسنا نوشته که بدنبال پخش این فیلم، «تصاویر غیراخلاقی» آن که «کاملا با ضوابط» صداوسیمای ایران مغایرت داشت، «در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد».
انتشار تصاویر سانسور نشده این فیلم از شبکه مرکز کیش در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های بسیاری داشته و در توئیتر از پخش این تصاویر با عنوان «فیلم سوپر» نام برده شده و اقدام کارمندان این شبکه به صورت گسترده دست‌مایه طنز شده است.
شماری از کاربران نیز از اینکه علیرضا نجابت با وجود عذرخواهی از سمت خود برکنار شده، اما علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیات امنا و موسس دانشگاه آزاد با وجود کشته شدن ۱۰ دانشجو در ماجرای واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات کماکان بر سر پست خود است، انتقاد کرده‌اند.
از جمله، احسان بداغی، خبرنگار پارلمانی روزنامه ایران توئیت کرده که «مدیرکل صداوسیما کیش به خاطر اشتباه در پخش چند ثانیه فیلم، اول عذرخواهی کرد و بعد برکنار شد. اما توی دانشگاه علوم تحقیقات ده نفر کشته شدند، نه تنها برکناری در کار نبود که حتی یک عذرخواهی جدی هم ندیدیم. یعنی آن چند ثانیه فیلم از جان انسان‌ها حساسیت برانگیزتر است؟»
«بادی به غبغب» نیز نوشته است: «مدیرکل صداوسیمای مرکز کیش به خاطر انتشار فیلم مبتذل برکنار شد. یه تیکه از فیلم رو یادشون رفته سانسور کنند، در جا مدیر و کارمند و معاون و همه رو برکنار کردن. هزار بار هم عذر خواهی کردن. یه اتوبوس رفت ته دره و ده نفر مردن رئیس دانشگاه برکنار نشد هیچی، یه عذر خواهی هم نکردن!!»