چهارشنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۶

چادرهای نامناسب، "سرپناه" ۶۰ درصد زلزله‌زدگان کرمانشاه

چادرهای نامناسب، "سرپناه" ۶۰ درصد زلزله‌زدگان کرمانشاه

با گذشت ۸۰ روز از زلزله کرمانشاه و سرمای شدید در منطقه هنوز بخش بزرگی از زلزله‌زدگان در چادرهای نامناسب به سر می‌برند. تا کنون ده‌ها چادر زلزله‌زدگان دچار آب‌گرفتگی شده و تعدادی از آنها را باد برده است.
Iran Provinz Kermanshah nach dem Erdbeben (Irna) ۸۰ روز پس از زلزله کرمانشاه هنوز بسیاری از زلزله‌زدگان در چادر زندگی می‌کنند
درباره تعداد کسانی که در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه، همچنان از کمترین امکانات رفاهی بی‌بهره مانده‌اند و در سرمای شدید و برف و بوران، شب و روز خود را در چادر می‌گذرانند آمار دقیقی وجود ندارد.
روزنامه شرق روز چهارشنبه (۱۱ بهمن/ ۳۱ ژانویه) از قول فرهاد تجری، نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی، نوشت که دست‌کم ۳۵ تا ۴۰ درصد زلزله‌زدگان این منطقه هنوز کانکس ندارند.
در همین روز حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو در مجلس، درباره وضعیت کنونی زلزله‌زدگان غرب ایران به خبرگزاری ایلنا گفت: «با توجه به وضعیت برف و بوران، نیاز فوری زلزله‌زدگان، کانکس است که متاسفانه ۶۰ درصد مردم هنوز در چادر زندگی می‌کنند.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
پس از وقوع زمین لرزه‌ای که شامگاه ۲۱ آبان ۹۶ بخش‌های بزرگی از استان کرمانشاه را لرزاند مسئولان جمهوری اسلامی وعده دادند که در کمترین زمان ممکن کار اسکان موقت زلزله‌زدگان را به انجام برسانند و تا پیش از شروع فصل زمستان دست‌کم کانکس‌هایی با حداقل امکانات رفاهی در اختیار آنها قرار دهند.
زندگی در چادر در فصل سرما و یخ‌بندان
در حالی که بیش از چهل روز از آغاز زمستان می‌گذرد، چنان که دو عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه گفته‌اند در برخی مناطق تا ۴۰ درصد و در برخی دیگر تا ۶۰ درصد مردم هنوز در چادرهایی زندگی می‌کنند که به گفته‌ی فرهاد تجری "اصلا مناسب نیستند".
نامناسب بودن این چادرها حدود ده روز پیش و پس از بارش باران و وزش باد شدید بیش از پیش آشکار شد. فرهاد تجری اول بهمن ماه به خبرگزاری مجلس گفت: «متاسفانه روز گذشته بر اثر بارندگی پیش آمده به دلیل کوتاهی و کم لطفی دستگاه‌هایی مانند بنیاد مسکن و هلال احمر مردم دچار مشکلاتی شده و علاوه بر اینکه بخشی از چادرها را باد برد، حدود ۶۰ چادر داخل شهر در سرپل ذهاب نیز دچار آب گرفتگی شد.»
بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: چادر برخی زلزله‌زدگان را آب گرفته است
اکبر سنجابی، فرماندار سرپل ذهاب، می‌گوید که در بخش‌هایی از این شهرستان تعداد چادرها از کانکس‌ها بیشتر است و در جریان طوفان اخیر دست‌کم ۳۵ چادر زلزله‌زدگان از بین رفته است.
یکی از انتقادهای نمایندگان کرمانشاه در مجلس به مسئولان، به خصوص در بنیاد مسکن متوجه نحوه واگذاری کانکس به زلزله‌زدگان است.
وضعیت نابسامان زلزله‌زدگان کرمانشاه

وضعیت نابسامان زلزله‌زدگان کرمانشاه

واحدهای مسکونی در مناطق زلزله‌زده به شش گروه "سالم"، "تعمیری نوع ۱، ۲، ۳" و "تخریبی نوع ۱ و ۲" تقسیم شده‌اند. فرهاد تجری به روزنامه "شرق" گفت: «کانکس‌ها فقط به "تخریبی نوع ١" داده شده و بقیه گروه‌ها از داشتن کانکس محروم هستند و باعث شده عده زیادی الان در زیر چادرها مستقر باشند.»
سه هزار خانوار محروم از کانکس
نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو در مجلس به خبرگزاری ایلنا گفته است که مستاجران نیز از افرادی هستند که مطابق این تقسیم‌بندی کانکس به آنها تعلق نمی‌گیرد. او افزود که حدود ۳ هزار خانوار مستاجر در میان زلزله‌زدگان وجود دارند که اغلب به اجبار در چادر زندگی می‌کنند.
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس "بنیاد مسکن" را متهم کرده که در اختصاص کانکس به زلزله‌زدگان، به خانواده‌هایی که افراد سالمند و بیمار دارند بی‌توجهی کرده و این کار را "سلیقه‌ای" انجام داده است.
بیشتر بخوانید: بی سرپناهی زلزله‌زدگان؛ مرگ در سرما
فلاحت‌پیشه نیز با انتقاد از آنچه عملکرد سلیقه‌ای مسئولان در مناطق زلزله‌زده خوانده به ایلنا گفته است: «این نوع اقدامات باعث بالا گرفتن اعتراضات در نقاط مختلف زلزله‌زده و آشفتگی شده است؛ این نارضایتی‌ها با توجه به سرمای روزافزون مردم را دچار مشکلات کرده است.»
در پی تظاهرات و حرکت‌های اعتراضی اخیر که هفتم دی ماه از مشهد و برخی شهرهای استان خراسان رضوی آغاز شد، ساکنان برخی شهرهای کرمانشاه بلافاصله به جمع معترضان پیوستند و علیه دولت و کل حکومت شعار دادند.
«سوریه را رها کن، ...»
ظاهرا کم‌توجهی به وضعیت زلزله‌زدگان در شعله‌ور شدن آتش تظاهرات و اعتراض‌ها در استان کرمانشاه بی‌تاثیر نبوده است. در این استان، مانند اغلب شهرهای دیگر، مردم از جمله شعار می‌دادند: «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن.»
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران، پیش از ظهر چهارشنبه (۱۱ بهمن) در یک نشست خبری در وزارت کشور به انتقادهای روزافزون از وضعیت نابسامان زلزله‌زدگان در غرب ایران واکنش نشان داد و از جمله مدعی شد که به ازای هر زلزله‌زده ۳ چادر در میان آنها توزیع شده است.
بیشتر بخوانید: جان باختن چند تن دیگر از زلزله‌زدگان کرمانشاه در اثر سرمازدگی
به گزارش خبرگزاری ایسنا، نجار با طرح این ادعا که تا کنون ۱۴۸۰۰ کانکس در مناطق زلزله‌زده مستقر شده گفت: «از این تعداد بین ۸۳۰۰ تا ۸۴۰۰ کانکس توسط قرارگاه خاتم، ۲۰۰۰ کانکس توسط ارتش و ۱۰۰۰ کانکس توسط بنیاد مسکن تامین شده که هزینه‌های این کانکس‌ها را دولت تامین کرده و این دستگاه‌ها آن را اجرایی کرده‌اند، این در حالی است که ۳۵۰۰ کانکس نیز توسط مردم ساخته شده است.»
رئیس سازمان مدیریت بحران می‌گوید که در مجموع ۲۶۳۴ مستاجر و ۱۳۴۸ مالک که اقامت‌گاهشان در زلزله کرمانشاه آسیب دیده بود نیز به جای کانکس اجاره بها دریافت کرده‌اند.
کانکس بیش از خانه‌های تخریب شده؟
اگر این آمار درست باشد تعداد خانواده‌هایی که کانکس یا اجاره بها دریافت کرده‌اند به بیش از ۱۸ هزار و ۷۰۰ مورد می‌رسد. مسئولان بنیاد مسکن استان کرمانشاه در برآوردهای اولیه خود تعداد واحدهای مسکونی تخریب شده را ۱۲ هزار واحد اعلام کرده‌اند.
برخی منابع تعداد واحدهای "تخریبی نوع ۱" که مشمول دریافت کانکس می‌شوند را تا ۱۵ هزار واحد گزارش کرده‌اند. اگر این ارقام نیز درست باشند، باز هم با آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان مدیریت بحران و اظهارات نمایندگان مجلس نمی‌خواند.
بیشتر بخوانید: فرماندار سرپل ذهاب: معلوم نیست کمک‌های مردم کجا رفته است
رئیس سازمان مدیریت بحران به رغم ارائه آماری که با سخنان و مشاهدات شاهدان عینی و نمایندگان شهرهای منطقه در مجلس در تناقض قرار دارد، اعتراف می‌کند که شرایط زلزله‌زدگان کرمانشاه "بسیار سخت" است و ۸۰ روز پس از وقوع زلزله هنوز بسیاری از مردم با مشکلاتی نظیر کمبود سرویس بهداشتی، آب گرم و وسائل گرمایشی دست و پنجه نرم می‌کنند.
در روزهای گذشته خبرهایی درباره مرگ چند نفر در مناطق زلزله‌زده بر اثر سرمازدگی، از جمله دو نوزاد منتشر شد که اسماعیل نجار می‌گوید یکی از این نوزادان "مشکل ژنتیکی" داشته و دیگری دیر به بیمارستان رسانده شده است.
به گزارش ایسنا رئیس سازمان مدیریت بحران در عین حال گفته است: «حقیقتا باید از  صبر مردم زلزله‌زده کرمانشاه تشکر کرد.»
تظاهرات و حرکت‌های اعتراضی دی ماه در کرمانشاه نشان داد که کاسه صبر مردم مدت‌هاست لبریز شده است. قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه در مجلس، اوضاع این منطقه را "حاد" توصیف کرده و با اشاره به سرمای شدید و برف و باران روزهای اخیر به ایسنا می‌گوید: «وضعیت زلزله‌زدگان از نگران‌کننده به شکننده رسیده است.»
default

بارش برف و باران در مناطق زلزله‌زده غرب ایران

اعتراض علنی به حجاب اجباری به شهرهای بزرگ دیگر ایران کشیده شد

اعتراض علنی به حجاب اجباری به شهرهای بزرگ دیگر ایران کشیده شد


تصویر دختری چادری که در اعتراض به حجاب اجباری، روی یک چوب روسری آویزان کرده. گفته می‌شود این اقدام در مشهد صورت گرفته است.
پس از انتشار گزارش‌هایی از اعتراض علنی چند زن به حجاب اجباری در تهران، تصاویر تازه انتشار یافته حاکی است که این حرکت اعتراض به تعداد دیگری از شهرهای بزرگ ایران از جمله اصفهان، شیراز و مشهد کشیده شده است.
روز چهارشنبه ۱۱ بهمن، تصویری از یک زن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که او را در حالی نشان می‌دهد که چادر به سر دارد، یک روسری را به چوب آویزان کرده و آن را تکان می‌دهد. در گزارش‌ها اعلام شده که این زن در مشهد اقدام به این کار کرده است.
همچنین عکسی از یک زن دیگر منتشر شده که کودکی خردسال را در آغوش گرفته و با تکان دادن روسری سفید به حجاب اجباری اعتراض می‌کند.
تصاویری نیز از اعتراض دو زن به حجاب اجباری در شیراز و اصفهان منتشر شده است.
همچنین تصاویری از تعدادی از مردان منتشر شده است که با تکان دادن روسری و یا حمل پلاکاردهایی، به حجاب اجباری اعتراض و با زنانی که این اقدام را انجام می‌دهند، اعلام همبستگی می‌کنند.
بر اساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، بر روی یک پست برق در خیابان انقلاب، چهار راه وصال، نوشته شده که «در این مکان پوشش آزاد است». گزارش‌ها حاکی است که یک خودروی نیروی انتظامی در محل حضور دارد.
این پست برق، محلی است که نخستین بار یکی از زنان به حجاب اجباری اعتراض کرده بود.
اعتراض علنی به حجاب اجباری از دی‌ماه و با انتشار فیلمی از اعتراض علنی یک زن به حجاب اجباری در خیابان انقلاب آغاز شد.
این زن که به «دختر خیابان انقلاب» مشهور شده است، روسری خود را به یک چوب وصل کرده بود و با ایستادن روی یک پست برق، آن را مانند پرچم تکان می‌داد.
این اقدام در شبکه‌های اجتماعی به معنای مخالفت با حجاب اجباری تعبیر شد و فیلم و عکس آن، بازتاب گسترده‌ای یافت.
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، که وضعیت این زن را پیگیری کرده بود، روز هشتم بهمن اعلام کرد که او آزاد شده است.
خانم ستوده پیش از آن با اعلام اینکه هنوز نام این دختر را نمی‌داند، افزوده بود که «او کودک ۱۹ ماهه‌ای دارد و ۳۱ ساله است».
برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نام این زن را «ویدا موحد» اعلام کرده‌اند اما هیچ گزارش دیگری منتشر نشده که این ادعا را تایید کند.
روز دوشنبه ۹ بهمن‌ماه تصاویر دیگری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد دستکم شش نفر در تهران و یک نفر در اصفهان با بالا رفتن از پست‌های انتقال برق این حرکت را تکرار کرده‌اند.
در همین حال نسرین ستوده در مصاحبه با رادیو فردا اعلام کرد که برای یکی از این زنان به نام «نرگس حسینی»، پس از بازداشت «قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی» صادر شده و او وکالت این زن جوان را بر عهده گرفته‌ است.
در همین حال دادستان تهران روز چهارشنبه گزارش‌ها درباره بازداشت یکی از معترضان به حجاب اجباری را تایید کرد.
سازمان عفو بین‌الملل روز چهارم بهمن، با «تبعیض‌آمیز و تحقیرآمیز» خواندن حجاب اجباری در ایران خواستار آزادی فوری زن جوانی شده بود که به «دختر خیابان انقلاب» معروف شده است.
پس از انقلاب بهمن ۵۷، استفاده از حجاب برای زنان اجباری شد و پس از مدتی نیز قانونی در این باره به تصویب رسید.
بر اساس قانون مجازات اسلامی، «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد».
در این ارتباط، مقام‌های جمهوری اسلامی ایران از سال‌ها پیش برای مقابله با آنچه گسترش «بدحجابی و پوشش‌های مختلف غربی» در ایران می‌نامند، طرحی با عنوان «گشت ارشاد» راه‌اندازی کرده‌اند که یکی از وظایف آن، مقابله با پوشش‌هایی است که آن را «نامتعارف» می‌دانند.
با این حال، بر اساس گفته‌های برخی مقام‌های قضایی و انتظامی، این طرح جنجالی که مخالفان بسیاری دارد، کارایی چندانی نداشته‌ است.

روحانی شیادوکلاش ودروغگوی دکتاتورخونخواردر مورد حکومت پهلوی: هرگز اجازه نخواهیم داد «استبداد» بازگردد

روحانی شیادوکلاش ودروغگوی دکتاتورخونخواردر مورد حکومت پهلوی: هرگز اجازه نخواهیم داد «استبداد» بازگردد


حسن روحانی بر مزار آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز چهارشنبه، ۱۱ بهمن‌ماه، در یک سخنرانی به مناسبت سالگرد انقلاب سال ۵۷ با اشاره به دوران پهلوی گفت که «بازگشت به عقب از محالات است و مردم آن روزهای سیاه و تاریک را پشت سر گذشته‌اند.»
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، حسن روحانی با تاکید بر این‌که «هرگز اجازه نخواهیم داد استبداد به این سرزمین بازگردد»، افزود: «هیچ‌کس از نور به ظلمت گذشته بازنمی‌گردد.»
این سخنان آقای روحانی در حالی بیان می‌شود که در اعتراضات اخیر که بیش از صد شهر ایران را دربر گرفته بوده شمار زیادی از معترضان شعارهایی در حمایت از دودمان پهلوی سر دادند و از وقوع انقلاب ۵۷ ابراز پشیمانی کردند.
«رضاشاه روحت شاد»، «چه اشتباهی کردم که انقلاب کردم»، «ای شاه ایران، برگرد به ایران» و «ایران که شاه نداره، حساب کتاب نداره» ازجمله شعارهایی بود که در این تجمعات اعتراضی شنیده می‌شد.

رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران نیز از این اعتراضات حمایت کرده و می‌گوید مردم ایران «قصد دارند سرنوشت خود را بر اساس آن‌چه خود خواستار آن هستند، بنا کنند».
روحانی: حکومت پهلوی همه چیز را از دست داد زیرا صدای نقد مردم را نشنید
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز چهارشنبه، ۱۱ بهمن‌ماه، در ادامه سخنرانی خود گفت که «هیچ کس نمی‌تواند» مردم را از «اظهار نظر و نقد و حتی اعتراض بازدارد».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای روحانی همچنین با اشاره به حکومت پهلوی گفت که این حکومت «به این دلیل همه چیز را از دست داد که صدای نقد مردم را نشنید، صدای مردم نصیحت مردم را هم نشنید».
به گفته رئیس جمهور، در زمان محمدرضاشاه پهلوی، «یک نفر بود فکر می‌کرد به جای همه ملت باید فکر کند و به جای همه ملت باید فرمان دهد».
این انتقاد در حالی از سوی حسن روحانی بیان می‌شود که معترضان و مخالفان حکومت جمهوری اسلامی نیز انتقاد مشابهی نسبت به نظام ولایت فقیه حاکم بر جمهوری اسلامی دارند.
این سخنرانی یک روز پیش از آغاز دهه‌ای ایراد شد که «دهه فجر» خوانده شده و از روز ۱۲ بهمن تا ۲۲ بهمن هر سال به عنوان جشن سالگرد «پیروزی انقلاب اسلامی» در ایران برگزار می‌شود.
به گفته رئیس جمهور ایران، «هیچ کس نمی‌تواند ملت بزرگ ایران را از بیان اظهار نظر و نقد و انتقاد و حتی اعتراض بازدارد. گوش همه مسئولین کشور باید در برابر مطالبات مردم و خواست مردم شنوا باشد.»
او ادامه داد: «حکومت‌ها باید صدای نصیحت مردم، خواست مردم، مطالبه و انتقاد و اعتراض مردم را به خوبی بشنوند.»
حسن روحانی در حالی می‌گوید «هیچ کس نمی‌تواند» مردم را از اعتراض بازدارد که حکومت جمهوری اسلامی همواره اعتراضات را با خشونت سرکوب کرده و در اعتراضات اخیر نیز این سرکوب‌ها با بیش از ۲۰ کشته و هزاران بازداشتی همراه بود.
اوایل دی‌ماه گذشته تظاهراتی اعتراضی در شهر مشهد با محور اعتراض به وضع اقتصادی موجود و وضع بد معیشتی غالب مردم برگزار شد که بعدا به چندین شهر سرایت کرد.
شعارهای معترضان در ابتدا فقط بر اوضاع مالی و اقتصادی مردم متمرکز بود، اما خیلی زود فراتر رفت و به مسائل سیاسی کشید و به شعارهایی بسیار تند علیه علی خامنه‌ای و رئیس جمهور تبدیل شد.
آیت‌الله خامنه‌ای،‌ رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به این اعتراضات در روز ۱۹ دی‌ماه تجمع‌های اعتراضی مردم را «آتش‌بازی»، «شیطنت‌کاری» و «پاتک دشمن» خواند و ضمن متهم کردن کشورهای آمریکا، بریتانیا و اسرائیل به سازماندهی این تجمع‌ها گفت که پول این تجمعات را یک دولت «خرپول» منطقه داده ‌است.
آیت‌الله خامنه‌ای همچنین خطاب به کسانی که از آنها با عنوان «دشمن» یاد کرد تهدید کرد که «در این چند روز به ایران خسارت زدید، این کار بی‌تقاص نخواهد ماند».
غالب مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی چنین واکنشی به اعتراضات داشتند و آنها را به خارج از کشور و «دشمنان» خارجی ربط دادند.

اعتراض عفو بین‌الملل به اعدام «بی‌رحمانه» یک متهم در نوجوانی

اعتراض عفو بین‌الملل به اعدام «بی‌رحمانه» یک متهم در نوجوانی


تصویری منتشرشده از علی کاظمی
سازمان عفو بین‌المللی شدیدا به اعدام علی کاظمی، متهمی که در ۱۵ سالگی مرتکب قتل شده بود، اعتراض کرده و آن را اقدامی «فوق‌العاده بی‌رحمانه» توصیف کرده‌است.
به گفته این سازمان علی کاظمی، دهم بهمن ماه، در بوشهر اعدام شده‌است.
«عفو بین‌الملل» بیانیه‌ای در مورد اعدام آقای کاظمی در دهم بهمن ماه منتشر کرده و می‌گوید حکم اعدام نیز در همان روز اجرا شده‌است.
علی کاظمی در ۱۵ سالگی متهم شده بود که در جریان درگیری با چاقو، مرد دیگری را کشته‌است. او سپس به اعدام محکوم شد و این حکم روز سه‌شنبه در حالی‌که او ۲۲ سال داشت، اجرا شد.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید «این حکم، برخلاف قوانین ایران؛ بدون آنکه وکیل علی کاظمی در جریان قرار گیرد، اجرا شده‌است».
ماگدالنا مغربی، از بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در «عفو بین‌الملل» گفته است «با این اعدام غیرقانونی، ایران نشان می‌دهد که می‌خواهد موقعیت شرم‌آور خود به‌عنوان یکی از کشورهای اصلی مجری حکم اعدام متهمین در نوجوانی، را حفظ کند».
خانم مغربی تاکید کرده‌است که اعدام آقای کاظمی «نقض کامل حقوق کودکان است که در قوانین بین‌المللی نیز بر آن تاکید شده؛ قوانینی که با قطعیت خواستار خودداری از اجرای اعدام برای متهمینی شده که جرمی را زیر سن ۱۸ سالگی مرتکب شده‌اند».
به گفته عفو بین‌الملل قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی ایران باید دست به اقداماتی بزنند که به‌طور مشخص جلوی اجرای این احکام را می‌گیرد. ماگدالنا مغربی می‌گوید این وظیفه رئیس قوه قضائیه‌است که دست به دخالت زده و به‌شکل رسمی، اجرای چنین احکامی را ممنوع کند. همچنین مجلس شورای اسلامی نیز باید به‌طور قانونی جلوی اعدام متهمینی که زیر سن ۱۸ سالگی مرتکب جرم شده‌اند، را بگیرد.
سازمان عفو بین‌الملل در عین حال می‌گوید باخبر شده‌است اعضای خانواده علی کاظمی «با اعلام ضد و نقیض زمان و اجرای خود حکم اعدام، تحت رنج و عذاب بوده‌اند».
مقام‌های قضائی ایران هنوز واکنشی به بیانیه سازمان عفو بین‌الملل نشان نداده‌اند.
ایران در میان اندک کشورهایی قرار دارد که در آن حکم اعدام برای نوجوانان بزهکار، همچنان صادر و پس از ۱۸ سالگی اجرا می‌شود. قوانین بین‌المللی، به‌تاکید و مشخصا از کشورهای جهان می‌خواهد از صدور حکم اعدام برای افراد زیر ۱۸ سال خودداری کنند.
سازمان عفو بین‌الملل اساساً مخالف مجازات اعدام در هر سنی و برای هر جرمی است. این سازمان از همه کشورها خواسته که مجازات اعدام را در کل منسوخ کنند.
با وجود همه این درخواست‌ها و نیز اعتراض‌های بین‌المللی، همچنان گزارش‌هایی از اجرای احکام اعدام بزهکاران نوجوان در ایران، منتشر می‌شود.
برپایه بیانیه عفو بین‌الملل/ت.ت

دادستان تهران بازداشت یکی از معترضان به حجاب اجباری را تأیید کرد

دادستان تهران بازداشت یکی از معترضان به حجاب اجباری را تأیید کرد


عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران
دادستان تهران روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، در پاسخ به این پرسش که «آیا دربارهٔ آنچه که به عنوان «دختران خیابان انقلاب» معروف شده پرونده‌ای تاکنون تشکیل شده‌است؟» گفت: «حسب گزارش پلیس یک نفر دستگیر و به دادسرای ارشاد ارجاع شده‌است.»
عباس جعفری دولت‌آبادی در پاسخ به این پرسش که «آیا صدور قرار ۵۰۰ میلیون تومانی برای این فرد که مطرح شده صحت دارد؟» اظهار کرد: «از وثیقه آن اطلاعی ندارم. قرارها متناسب خواهد بود. این اقدام خلاف شرع و خلاف قوانین است و جرم تلقی می‌شود. تجاهر به گناه جرم است.»
اشاره وی به زنانی است که به «دختران خیابان انقلاب» معروف شده‌اند و در روزهای گذشته در چند نقطه تهران و اصفهان روسری‌های خود را از سر برداشته، به یک چوب وصل کرده و با ایستادن بر روی یک بلندی، آن را مانند پرچم تکان دادند.
وی در پاسخ به این سوال که «در صورت ادامه یافتن این مسئله، دادگستری چه برخوردی خواهد کرد؟» گفت: «دادستان به وظایف خود عمل خواهد کرد.»
دادستان کل کشور: از روی تحریک احساسات این کار را کرده‌اند
دادستان کل کشور نیز اقدام زنانی را که به‌تازگی در اعتراض به حجاب اجباری در ایران، روسری‌های خود را برمی‌دارند «امری جزئی و غیرقابل توجه» نامیده و گفت که «به نظرم کسانی که این کار را انجام داده‌اند بیشتر از روی نادانی و تحریک احساسات بوده‌است که ممکن است القائاتی از خارج کشور نیز داشته باشند.»
محمدجعفر منتظری افزود: «این حرکات تأثیر چندانی ندارد و ضمن اینکه اگر کسی با بی‌حجابی در خیابان حرکت کند به موجب قانون مرتکب جرم شده و می‌تواند تحت تعقیب قرار گیرد.»
وی همچنین این اقدام را «بچه‌گانه» و از روی «نادانی» خواند.
به گزارش روز چهارشنبه (۱۱ بهمن) خبرگزاری ایرنا، محمدجعفر منتظری در حاشیه گردهمایی مسئولان حقوقی و امور مجلس نیروی انتظامی و در جمع خبرنگاران این موضوع را بیان کرد.
اشاره وی به زنانی است که به «دختران خیابان انقلاب» معروف شده‌اند و در روزهای گذشته در چند نقطه تهران و اصفهان روسری‌های خود را از سر برداشته، به یک چوب وصل کرده و با ایستادن بر روی یک بلندی، آن را مانند پرچم تکان دادند.
آقای منتظری افزود که این نوع اقدام‌ها «جزئی» است و «بانوان [ایرانی]، محجبه، با چادر یا حجاب تعریف شده و دارای پاکدامنی و عفاف لازم هستند و به خودشان اجازه این حرکات را نمی‌دهند.»
وی این حرکت اعتراضی را «بچه‌گانه» خوانده و اضافه کرد که زنی «ناگهان روسری را از سر خودش برمی‌دارد و برخی افراد هم انگار مأموریت دارند که از او فیلم بگیرند و در فضای مجازی منتشر کنند.»
دادستان کل ایران اضافه کرد که به نظر وی این اقدام‌ها، «از روی نادانی و تحریک احساسات و القائاتی است که از خارج کشور، انجام می‌شود.»
وی با بیان اینکه «این حرکات تأثیری بر جامعه ما ندارد» ، به زنان ایرانی هشدار داد که در ایران، «حجاب لازم است و کسانی که اعتقاد به اسلام دارند آن را رعایت می‌کنند و به آن ملتزم هستند و افراد دیگر هم باید بدانند که حفظ حجاب، رعایت قانون کشور ما است.»
منتظری اضافه کرد که «اگر کسی بی‌حجاب باشد، جرم است و از نظر قانونی باید تحت تعقیب قرار گیرد. اما اعتقاد داریم که با تذکر باید فرد متنبه شود.»
دی‌ماه گذشته و در جریان اعتراض‌های سراسری اخیر در ایران، فیلمی از یک دختر جوان در خیابان انقلاب تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که با رفتن روی یک پست انتقال برق، روسری خود را به یک چوب وصل کرده بود و آن را مثل پرچم تکان می‌داد.
این اقدام در شبکه‌های اجتماعی به معنای مخالفت با حجاب اجباری تعبیر شد و فیلم و عکس آن، بازتاب گسترده‌ای یافت.
نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، اول بهمن‌ماه، در صفحه فیس بوک خود نوشت که وضعیت این دختر که به «دختر خیابان انقلاب» شهرت یافته را پیگیری کرده و به محلی این این اقدام را انجام داده بود، رفته‌است.
خانم ستوده با اشاره به تحقیق محلی خود نوشته بود که این دختر در همان روز «بعد از بازداشت مدت کوتاهی آزاد شده و دوباره بازداشت شده‌است».
وی افزوده بود که هنوز نام این دختر را نمی‌داند، اما در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده که «او کودک ۱۹ ماهه‌ای دارد و ۳۱ ساله است».
اندکی بعد برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نام این زن را ویدا موحد اعلام کرده و تصاویری از وی و فرزندش منتشر کردند. با این حال هیچ گزارش رسمی این ادعا را تأیید نکرده‌است.
چندی پس از اطلاع‌رسانی دوباره نسرین ستوده مبنی بر آزادی این دختر، روز دوشنبه ۹ بهمن‌ماه تصاویر دیگری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد دست‌کم شش نفر در تهران و یک نفر در اصفهان با بالا رفتن از پست‌های انتقال برق این حرکت را تکرار کرده‌اند.
بازتاب اقدامات این دختران به اندازه‌ای وسیع بوده‌است که هشتگ «دختر_خیابان_انقلاب» به «دختران_خیابان_انقلاب» تغییر کرد و به یکی از ترندهای اصلی در سایت توئیتر تبدیل شد.
اظهارات دادستان کل ایران، نخستین واکنش یک مقام قضایی به این حرکت اعتراضی نمادین به حجاب اجباری در ایران است.
پیش از این نیز خبرگزاری آلمان به نقل از افرادی که آنها را «شاهدان عینی» معرفی کرده، از بازداشت شش نفر از «دختران خیابان انقلاب» خبر داده بود.
با آنکه هنوز هیچ منبع مستقلی این خبر را تأیید یا تکذیب نکرده، این خبرگزاری نوشته که این افراد از سوی نیروی انتظامی بازداشت شده‌اند.
نسرین ستوده که از بازداشت و زندانی شدن «دختر دوم خیابان انقلاب» خبر داده بود نیز، در گفت‌وگویی با رادیو فردا اعلام کرد که برای نرگس حسینی، پس از بازداشت «قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی» صادر شده و او وکالت این زن جوان را بر عهده گرفته‌است.
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، زنان و دختران بالای ۹ سال مجبورند حجاب بر سر کنند و گرنه با مجازات حبس و جریمه نقدی روبرو می‌شوند.
براساس تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دوماه یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد».
مقام‌های جمهوری اسلامی با وجود راه‌اندازی گشت‌های ارشاد و برخوردهای قهری، موفق به تحمیل حجاب کامل به زنان ایرانی نشده‌اند.
بی‌نتیجه بودن این نوع اقدام‌ها به جایی رسیده است که رئیس پلیس تهران بزرگ مردادماه سال جاری اعلام کرد رویکرد پلیس در اجرای طرح «گشت ارشاد»، «سلبی و قهرآمیز» نخواهد بود و اساس کار این نیرو در برخورد با «ناهنجاری»، «ایجابی» است.
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، از جمله مقام‌های قضایی است که شهریور ماه سال ۱۳۹۵ با ذکر این‌که نمی‌توان برای همه خانواده‌ها و افراد در کشور «مأمور» گذاشت، گفته بود که اقدامات «سلبی» در زمینه حجاب در ایران بی‌نتیجه بوده‌است.

نمایشی مضحک فیلم «خودکشی» سینا قنبری برای نمایندگان بازدیدکننده از اوین پخش شد

نمایشی مضحک فیلم «خودکشی» سینا قنبری برای نمایندگان بازدیدکننده از اوین پخش شد


نمایندگان مجلس از بند ۲۰۹ زندان اوین که زیر نظر وزارت اطلاعات اداره می‌شود نیز بازدید کرده‌اند.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اعلام اینکه در اعتراض‌های دی‌ماه امسال چهار هزار و ۵۳۴ نفر بازداشت شدند، خبر داد که فیلم «خودکشی» سینا قنبری برای نمایندگان بازدیدکننده از زندان اوین پخش شده است.
اللهیار ملکشاهی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که ۱۱ نماینده مجلس روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن از زندان اوین بازدید کردند.
وی افزود: «در خصوص آن فردی که در اغتشاشات دستگیر شده بود و صحبت آن بود که خودکشی کرده هم فیلم مربوط به آن دیده شد و هم از محلی که جسد وی پیدا شده و احیانا در آن جا خودکشی کرده بازدید شد».
اشاره آقای ملکشاهی می‌تواند به فیلمی باشد که پیش از این دادستان کل کشور اعلام کرده بود دوربین‌های مداربسته زندان از «خودکشی» سینا قنبری ضبط کرده‌اند.
کمیته پیگیری بازداشت‌های دی ۹۶ پیش از این به نقل از دو «شاهد عینی» اعلام کرده بود که سینا قنبری دو روز قبل از مرگ بازجویی شده و «بعد از بازداشت به هم اتاقی‌هایش می‌گوید که خانه تکانی داشته‌اند (کتک خورده) به نحوی که برخی از بخش‌های بدنش به شدت کبود بوده است».
به گفته این کمیته، پیکر سینا قنبری صبح روز ۱۵ دی، در حالی که «کیسه زباله به دور گردنش بسته شده بود، در کف سرویس بهداشتی قرنطینه زندان اوین توسط زندانیانی که وظیفه نظافت کردن را بر عهده داشته‌اند، پیدا شده است».
این کمیته روز ۱۷ دی، از درگذشت سینا قنبری در زندان اوین خبر داد.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس همچنین با اشاره به آمار اعلام شده از سوی مقامات قوه قضائیه اعلام کرد که در اعتراض‌های دی‌ماه چهار هزار و ۵۳۳ نفر در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند که ۴۳۸ نفر همچنان زندانی هستند.
در همین حال به گزارش خبرگزاری ایلنا، فاطمه سعیدی، نماینده تهران در مجلس، اعلام کرد که از بازداشت‌شدگان تجمع‌های اعتراضی دی‌ماه تنها چهار نفر در زندان اوین بودند که نمایندگان با آنان گفت‌وگو کردند.
آقای ملکشاهی بدون اشاره به جزئیات خبر داد که نمایندگان مجلس از بند ۲۰۹ زندان اوین که زیر نظر وزارت اطلاعات اداره می‌شود نیز بازدید کرده‌اند.
بر اساس این گزارش، قرار شده که نمایندگان بازدیدکننده از زندان اوین فردا در جلسه‌ای «بازدید امروز را جمع‌بندی و درباره آن تصمیمات لازم را اتخاذ کنند».
در همین حال محمدعلی وکیلی، یکی دیگر از اعضای این هیات، اعلام کرد که نمایندگان توافق کرده‌اند تازمان تهیه گزارش بازدید از زندان، درباره جزئیات آن اظهار‌نظر نکنند.
الهیار ملکشاهی به عنوان رئیس، محمدعلی وکیلی به عنوان نماینده هیات رئیسه، محمد دهقان، محمد کاظمی و محمدجواد فتحی از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی و عبدالکریم حسین‌زاده، محمدمهدی برومندی، ولی‌الله نانواکناری، فاطمه سعیدی و عزت‌الله یوسفیان ملا، نمایندگانی هستند که روز سه‌شنبه از زندان اوین بازدید کردند.
در پی اعتراض‌های سراسری اخیر در ایران و پس از انتشار گزارش‌هایی در مورد کشته شدن چند تن از بازداشت‌شدگان اعتراض‌ها در بازداشتگا‌ه‌ها، که با هشدار نمایندگان در مورد احتمال تکرار «کهریزک دوم» همراه بود، گروهی از نمایندگان مجلس درخواست بازدید از زندان اوین را مطرح کردند.
با این حال قوه قضائیه حدود سه هفته بعد با این بازدید موافقت کرد و نمایندگان تنها موفق شدند با چهار معترض بازداشت شده در این اعتراض‌ها گفت‌وگو کنند.
در حالی که گزارش‌هایی درباره مرگ مشکوک تعدادی از معترضان در شهرهای دیگر ایران نیز منتشر شده است، نمایندگان مجلس تنها از زندان اوین بازدید کرده‌اند.
به جز مرگ مبهم سینا قنبری، گزارش‌هایی درباره مرگ وحید حیدری و شهاب ابطحی‌زاده در اراک، محسن عادلی در دزفول، سارو قهرمانی و کیانوش زندی در سنندج منتشر شده‌ است.
این در حالی است که مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی می‌گویند آنها «خودکشی» کرده‌اند یا مرگ آن‌ها با تجمع‌های اعتراضی ارتباطی نداشته‌ است.
کمیته پیگیری بازداشت‌های دی ۹۶ اعلام کرده بود که شماری از بازداشتی‌ها «شدیدا مورد ضرب‌وشتم» قرار گرفته‌اند و در میان آن‌ها «متادون» توزیع شده‌ است.
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، نیز پیش از این از «توزیع متادون» در بین بازداشت‌شدگان اعتراض‌های دی‌ماه خبر داده بود.
سازمان زندان‌ها ضمن رد این اتهام تهدید کرده بود که از محمود صادقی شکایت خواهد کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایسنا، ایلنا

ترامپ: آمریکا در مبارزه شجاعانه مردم ایران برای آزادی، در کنار آنها است‎‎

ترامپ: آمریکا در مبارزه شجاعانه مردم ایران برای آزادی، در کنار آنها است‎‎


دونالد ترامپ ، رییس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، سه شنبه ،۱۰ بهمن، در سخنرانی خود در کنگره دربارهٔ وضعیت عمومی کشور بار دیگر از توافق هسته ای با ایران انتقاد کرد و گفت، آمریکا در مبارزه مردم ایران برای آزادی، در کنار آنها ایستاده‌است.
بخش اصلی سخنرانی دونالد ترامپ به تشریح دستاوردهای سیاسی و اقتصادی یک ساله دولت وی اختصاص داشت.
رئیس جمهوری آمریکا در بخشی از سخنرانی خود اظهار داشت: همان‌طور که ما در حال تقویت روابط دوستانه با جهان هستیم به صراحت دربارهٔ دشمنانمان نیز روشنگری می‌کنیم.
وی در ادامه در خصوص اعتراضات اخیر در ایران گفت: وقتی مردم ایران علیه جنایات حکومت دیکتاتور فاسد قیام کردند، من ساکت نماندم. آمریکا در مبارزه شجاعانه مردم ایران برای آزادی، در کنار آنها ایستاده‌است.
تهران و بیش از ۱۰۰ شهر ایران به مدت یک هفته در اوایل دی ماه سال جاری شاهد تجمع‌های اعتراضی علیه وضعیت اقتصادی و سیاست‌های حکومت بودند. در این اعتراضات گسترده‌ شعارهای تندی علیه رهبران و سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی سر داده شد. دراین اعتراضات دست کم ۲۵ نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.
دونالد ترامپ در ۹ دی ماه تاکید کرده بود که شهروندان معترض در ایران از فساد حکومت به ستوه آمده‌اند.
توافق هسته ای با ایران
رییس جمهوری آمریکا همچنین گفت، من از کنگره خواسته ام که ایراد های اساسی توافق هسته‌ای وحشتناک (با ایران) را برطرف کند.
دونالد ترامپ از منتقدان توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران، برجام است و بارها این توافق را «بدترین» توافق در تاریخ آمریکا توصیف کرده است.
آقای ترامپ روز ۲۲ دی‌ماه «برای آخرین بار» تعلیق تحریم‌های اتمی ایران را تمدید کرد و از شرکای اروپایی واشنگتن خواست که «ایرادهای» برجام را برطرف کنند.
در سال ۱۳۹۴ ایران و شش قدرت جهانی یعنی؛ آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه به همراه آلمان به توافقی درباره محدود کردن برنامه هسته ای ایران دست یافتند.
سیاست خارجی
دونالد ترامپ در ادامه سخنرانی خود به دستاوردهای نبرد با گروه حکومت اسلامی، داعش اشاره کرد و گفت: من با افتخار می‌گویم ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا توانسته است که تقریبا صد درصد قلمرو تحت کنترل این گروه در عراق و سوریه را آزاد کند.
وی تاکید کرد که نبرد با تروریسم ادامه خواهد داشت.
دونالد ترامپ همچنین به چالش های پیش روی آمریکا در عرصه بین المللی اشاره کرد و اظهار داشت: در گوشه و کنار جهان ما با حکومت های سرکش، گروه‌های تروریستی و رقبایی مانند چین و روسیه روبه رو هستیم که منافع، اقتصاد و ارزش های ما را به چالش می‌کشند.
رئیس جمهوری آمریکا خواستار افزایش بودجه دفاعی کشور برای مواجه با این چالش ها شد.
دستاوردهای اقتصادی یکساله دولت
دونالد ترامپ در آغاز سخنرانی اش به کارنامه یکساله دولت خود پرداخت و گفت: بیکاری در (کل کشور) به پایین ترین سطح در ۴۵ سال اخیر رسیده است. و مایه افتخارم است که بگویم میزان بیکاری آفریقایی آمریکایی ها به رکورد پایین ترین سطح رسیده است و بیکاری در بین آمریکایی- اسپانیایی زبان ها نیز به پایین ترین در سطح در طول تاریخ رسیده است.
رییس جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرد: همانگونه که ۱۱ ماه پیش در اینجا به مردم وعده دادم، ما بزرگترین اصلاح مالیاتی تاریخ آمریکا را انجام دادیم.
دونالد ترامپ تاکید کرد که قانون مالیات جدید به نفع همه از جمله خانواده ها خواهد بود.
دونالد ترامپ در ادامه خواستار حمایت دمکرات و جمهوریخواهان در کنگره از طرح اصلاح قوانین مهاجرت شد.
طرح مورد نظر رئیس جمهوری آمریکا دارای چهار محور اصلی است که یکی از محورهای آن به مهاجران در چارچوب برنامه موسوم به «داکا» اختصاص دارد.
دونالد ترامپ دراین زمینه تصریح کرد، اصلاح قوانین مهاجرت زمینه ساز اعطای شهروندی به یک میلیون و ۸۰۰ هزار از کسانی خواهد شد که هنگام ورود به آمریکا به همراه والدین خود، سن کمی داشتند.
«داکا» به صدها هزار نفر از کسانی مربوط می‌شود که در کودکی به طور غیرقانونی به آمریکا آورده شده‌اند و اکنون در آستانه اخراج از ایالات متحده قرار دارند.
با استفاده از توییتر و گزارش های رویترز

سه‌شنبه، بهمن ۱۰، ۱۳۹۶

«وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی» توسط حکومت جانی و دزدبرای دختر دوم خیابان انقلاب

«وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی» توسط حکومت جانی و دزدبرای دختر دوم خیابان انقلاب


برخی تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که دست‌کم، دو دختر و یک پسر با در دست گرفتن روسری، روز سه‌شنبه نیز به  حجاب اجباری اعتراض کرده‌اند
نسرین ستوده، وکیل و مدافع ایرانی حقوق بشر، از بازداشت و زندانی شدن زن جوانی خبر داد که به «دختر دوم خیابان انقلاب» معروف شده است.
خانم ستوده روز سه‌شنبه، دهم بهمن‌، در گفت‌وگویی با رادیو فردا اعلام کرد که برای نرگس حسینی، پس از بازداشت «قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی» صادر شده است.
به گفته خانم ستوده، او وکالت این زن جوان را بر عهده گرفته است.
براساس تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دوماه یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد».
اوایل دی‌ماه گذشته، ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد از زن جوان بی‌حجابی که در خیابان انقلاب تهران بر یک بلندی روسری سفید خود را تکان می‌دهد.
این عمل زن جوان بلافاصله به اعتراض به حجاب اجباری تعبیر شده و خود او که هنوز از نام و نشانش اطلاع دقیق و موثقی در دست نیست «دختر خیابان انقلاب» نام گرفت.
خانم ستوده روز یک‌شنبه، اول بهمن، در صفحه فیس‌بوک خود اعلام کرد که وضعیت این دختر را پیگیری کرده و به محلی رفته است که از این زن جوان فیلم گرفته شده است.
این وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر با اشاره به تحقیق محلی خود نوشت که این دختر در آن روز «بعد از بازداشت مدت کوتاهی آزاد شده و دوباره بازداشت شده است».
نسرین ستوده روز یک‌شنبه هشتم بهمن، اعلام کرد که او آزاد شده است.
اما چند روز پس از انتشار گزارش‌ها از بازداشت و آزادی «دختر خیابان انقلاب»، تصاویر و گزارش‌هایی در شبکه‌های اجتماعی از اعتراض علنی دختران دیگری به حجاب اجباری منتشر شد.
روز دوشنبه، نهم بهمن، تصویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که براساس آن، دختری در نزدیکی خیابان انقلاب تهران روسری خود را به یک چوب وصل کرده و بر روی یکی از پست‌های انتقال برق ایستاده است.
بر اساس عکس‌های منتشر شده، همچنین یک پارچه سبز به چوبی وصل شده بود که این دختر روسری خود را بر سر آن قرار داده بود.
پیشتر خبرگزاری آلمان به نقل از افرادی که آنها را «شاهدان عینی» معرفی می‌کرد از بازداشت شش تن از «دختران خیابان انقلاب» خبر داده بود.
پس از انقلاب بهمن ۵۷، استفاده از حجاب برای زنان اجباری شد و پس از مدتی نیز قانونی دراین باره به تصویب رسید.
در این میان، برخی تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که دست‌کم، دو دختر و یک پسر با در دست گرفتن روسری، روز سه‌شنبه نیز به حجاب اجباری اعتراض کرده‌اند.

رئیس سی‌آی‌ای: مردم ایران حامی ماجراجویی‌های رژیم نیستند

رئیس سی‌آی‌ای: مردم ایران حامی ماجراجویی‌های رژیم نیستند


آقای پومپئو «تهدید غیراتمی ایران» را برای ثبات در خاورمیانه «چالشی بسیار جدی» توصیف کرد
مایک پومپئو، رئیس سی‌آی‌ای، سازمان مرکزی اطلاعات ایالات متحده، در مصاحبه‌ای با اشاره به اعتراضات سراسری اخیر در ایران ابراز امیدواری کرد که مردم ایران «به پا خیزند و بفهمند که ماجراجویی‌های رژیم به نفع‌شان نیست».
آقای پومپئو، رئیس سازمان سیا، در مصاحبه خود با شبکه جهانی بی‌بی‌سی که روز سه‌شنبه، دهم بهمن‌ماه، انجام شد،‌ درباره موضوعات مختلف صحبت کرد، از جمله درباره جمهوری اسلامی و «تهدید غیراتمی» تهران برای منطقه خاورمیانه و اعتراضات سراسری اخیر در ایران.
او در بخشی از این مصاحبه «تهدید غیراتمی ایران» را برای ثبات در خاورمیانه «چالشی بسیار جدی» توصیف کرد و خواستار همراهی جهان در این زمینه با آمریکا شد.
به نظر می‌رسد اشاره رئیس سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا از «تهدید غیراتمی» به فعالیت موشکی ایران باشد که همواره مورد انتقاد دولت دونالد ترامپ بوده است.
آقای ترامپ می‌گوید که جمهوری اسلامی با ادامه دادن به فعالیت موشکی خود در واقع به «روح برجام»، توافق اتمی با گروه ۵+۱، وفادار نبوده است.
در همین زمینه، ایالات متحده در یکی دو ماه اخیر به اقدامات گسترده‌ای دست زده ‌است تا جامعه جهانی را به مقابله با آن چیزی ترغیب کند که واشینگتن «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» جمهوری اسلامی در خاورمیانه، برنامه موشک‌های بالیستیک یا حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی می‌نامد.
در مقابل، مقام‌های ایران تاکنون از هیچ ‌گونه تلاشی برای آنچه «اصلاح» برجام عنوان می‌شود استقبال نکرده‌اند.
جمهوری اسلامی می‌گوید که فعالیت‌های موشکی‌اش جنبه دفاعی دارد و این موشک‌ها برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نمی‌شوند.
مایک پومپئو در مصاحبه خود با تاکید بر این که آمریکا در برابر «ماجراجویی‌های» ایران خواهد ایستاد گفت: «باید مطمئن شویم که نه تنها قاسم سلیمانی، بلکه رهبران سیاسی ایران هم مثل [حسن] روحانی و دیگران، مسئولیت جنگ‌افروزی‌‌هایی را که کرده‌اند بپذیرند، این گونه رفتارها قابل قبول نیست و ما وظیفه داریم که در برابر آن بایستیم.»
آقای پومپئو همچنین با ابراز نگرانی از جنگ نیابتی میان ایران و عربستان سعودی اشاره کرد که راه جلوگیری از اینکه این اقدامات به جنگی جدید بینجامد، این است که «مردم ایران بفهمند این برای‌شان اصلا خوب نخواهد بود، ما شاهد اعتراضات این چند هفته اخیر بودیم، ‌مردم ایران درک می‌کنند که این ماجراجویی‌ها که ده‌ها میلیون دلار برای مردم ایران خرج برمی‌دارد و زندگی‌شان را به خطر می‌اندازد...، جنگ در یمن هیچ معنایی ندارد.»
ایران و عربستان سعودی چند سالی است که در دو کشور سوریه و یمن از طرفین متخاصم حمایت می‌کنند: تهران در سوریه حامی حکومت مرکزی،‌ بشار اسد، است و ریاض در یمن.
این دو کشور، در عین حال، یکدیگر را متهم به دخالت در امور کشورهای منطقه می‌کنند.
در اعتراضاتی که در نیمه اول دی‌ماه گذشته در ایران به راه افتاد و به بیش از ۱۰۰ شهر گسترش یافت، معترضان در ابتدا شعارهایی در نقد وضع بد اقتصادی دادند و در مدتی کوتاه، شعارهایی علیه رهبر جمهوری اسلامی و رئیس جمهوری ایران دادند.
یکی از مهم‌ترین جنبه‌های این اعتراضات این بود که مردم در شعارها دید منفی خود نسبت به حضور نظامی و تبلیغی ایران در دیگر کشورهای منطقه از جمله یمن و سوریه و لبنان را بازتاب می‌دادند.
به نظر می‌رسد مقصود رئیس سازمان سیا از «ماجراجویی» همین حضور نظامی جمهوری اسلامی به‌ویژه در سوریه باشد که تاکنون میلیاردها دلار برای کشور خرج برداشته است.
او در این باره گفت: «ما خیلی وقت است می‌دانیم که مردم ایران حامی ماجراجویی‌ها و فعالیت‌های نظامی در جاهایی مثل عراق نیستند، در جاهایی که اصلا به منفعت ایران نیست، امیدواریم که درک رهبران ایران از این وضع عوض شود.»
شبکه جهانی بی بی سی و منابع خبری/اف.دو/ب.ک.

"حال جسمی و روحی محمدرضا حدادی بسیار وخیم است"

"حال جسمی و روحی محمدرضا حدادی بسیار وخیم است"

محمدرضا حدادی که در سن ۱۵ سالگی متهم به قتل عمد شده، هم اکنون در آستانه ۳۰ سالگی در شرایط بسیار بد جسمی و روحی در بیمارستان به سر می‌برد. خانواده مقتول گفته‌اند تنها خواهان اعدام او هستند.
محمدرضا حدادی، ۳۰ ساله که از ۱۵ سالگی در زندان و زیر حکم اعدام به سر می‌برد، به دلیل جراحی روده در بیمارستان نمازی شیراز بستری شده است.
حسین احمدی نیاز، وکیل حدادی در گفت‌وگو با دویچه‌وله ضمن تایید این خبر گفت که حال جسمی و روحی موکلش بسیار وخیم است. او چندین بار تا کنون به دلایل مختلف از جمله بیماری کلیوی و گوارشی در بیمارستان بستری شده و حالا نیز تحت عمل جراحی قرار گرفته است.
پدر محمدرضا به دویچه‌وله گفت که هم اکنون (حوالی ظهر روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن) مقابل در بیمارستان نمازی ایستاده اما ماموران زندان مستقر در بیمارستان به او اجازه ملاقات با فرزندش را نمی‌دهند.
بیشتر بخوانید: اجرای حکم اعدام محمدرضا حدادی متوقف شد
وکیل محمدرضا شخصا به دیدار خانواده مقتول رفته و از آنها خواسته تا در قبال گرفتن دیه رضایت داده و محمدرضا را از اعدام نجات دهند. طبق گفته‌ی وگیل، آنها اما به او گفته‌اند که میلیاردها تومان پول در حسابشان هست و حاضر نیستند به خاطر پول از خون پدرشان بگذرند. خانواده شاکی گفته‌اند تنها خواهان اعدام محمدرضا هستند.
حسین احمدی‌نیاز، وکیل محمدرضا حدادی حسین احمدی‌نیاز، وکیل محمدرضا حدادی
محمدرضا حدادی متولد ۲۷ اسفند ۱۳۶۶ در زمان دستگیری ۱۵ سال داشته و متهم به سرقت منجر به قتل در مرداد ۱۳۸۲ است.
او در تحقیقات اولیه و در دادگاهی که در ۸ آبان ۱۳۸۲ برگزار شد اعتراف به سرقت و قتل کرده بود، اما سپس در ۱۶ آبان همان سال طی نامه‌ای به دادگاه نوشت که یکی از متهمین با وعده پرداخت پول از او خواسته با توجه به صغر سن، ارتکاب قتل را به عهده بگیرد. او همچنین نوشت که فریب متهم دیگر را خورده و در ارتکاب جرم نقشی نداشته است.
تقاضای اعاده دادرسی بر اساس ماده ۴۷۷
حسین احمدی‌نیاز، وکیل محمدرضا به دویچه‌وله می‌گوید که بنا به درخواست او در سال گذشته، اجرای حکم اعدام موکلش از سوی رئیس قوه قضائیه متوقف شده است. احمدی نیاز بنا بر ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی از رئیس قوه قضائیه خواسته تا با درخواست اعاده دادرسی موافقت کند. به گفته این وکیل، سعید طوسی، قاری قرآن متهم به آزار جنسی کودکان و نوجوانان بر اساس همین ماده قانونی تبرئه شد.
احمدی نیاز می‌گوید در اعمال ماده ۴۷۷ در حقیقت رئیس قوه قضائیه اجازه تجدیدنظر را به دلیل "خلاف بیّن شرع بودن حکم" صادر می‌کند و سپس پرونده یا به شعبه هم عرض یا به دادگاه تجدیدنظر ارسال می‌شود.
پاسخ تقاضای وکیل حدادی برای اعاده دادرسی هنوز از سوی ریاست قوه قضائيه داده نشده است.

وزیر کشور ایران: کمتر از ۳۰۰ نفر در بازداشت هستند

وزیر کشور ایران: کمتر از ۳۰۰ نفر در بازداشت هستند

عبدالرضا رحمانی فضلی مجموع بازداشتی‌های اعتراض‌های اخیر ایران را کمتر از ۳۰۰ نفر اعلام کرده و گفته است شمار آنان روزانه کمتر می‌شود. به گفته او، هیچ دانشجویی در بازداشت نیست. قرار است هیأتی ۶ نفره از اوین بازدید کند.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، روز سه‌شنبه (۱۰ بهمن/ ۳۰ ژانویه) درباره آخرین وضعیت بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در ایران گفت: «بر اساس آخرین گزارش ارسال شده از استانها و شهرستانها کمتر از ۳۰۰ نفر از افرادی که در حوادث و ناآرامی‌های اخیر مرتکب جرم شده‌اند در بازداشت به سر می‌برند که پرونده آنها توسط مراجع قضایی در حال رسیدگی است».
به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر کشور ایران "رفتار و برخورد نیروهای انتظامی و قضایی" با بازداشت‌شدگان حوادث اخیر را "خوب" توصیف کرد.
"دانشجوی بازداشتی نداریم"
رحمانی فضلی همچنین با استناد به گزارش‌های رسیده از استان‌ها و شهرستان‌ها گفت که «در حال حاضر دانشجوی بازداشتی مربوط به حوادث اخیر نداریم، اما اگر وزارت علوم و بهداشت و متولیان امور دانشجویی موردی در این زمینه دارند به ما برای پیگیری معرفی کنند».
وزیر کشور شمار بازداشت‌شدگان اعتراض‌های سراسری اخیر در تهران را نیز که هنوز در بازداشت به‌سر می‌برند، ۹ نفر اعلام کرد و گفت که در میان این افراد هیچ دانشجویی وجود ندارد.
default

نگرانی از وضعیت زندانیان تظاهرات سراسری در زندان‌های ایران

وزیر کشور ایران در حالی از وجود کماکان حدود ۳۰۰ بازداشتی خبر می‌دهد که علیرضا آوایی، وزیر دادگستری دولت روحانی، ۲۷ دی‌ماه به نقل از "مسئولان امنیتی" شمار کسانی که هنوز در بازداشت به سر می‌برند را "زیر صد نفر" اعلام کرده بود.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور نیز یکشنبه گذشته در مورد شمار کسانی که هنوز در رابطه با اعتراضات اخیر در بازداشت به سر می‌برند، گفته بود: «اکثر قریب به اتفاق آن‌ها با تعهد، التزام یا قرار مناسب آزاد شده‌اند».
منتظری در مورد پرونده بازداشت‌شدگان نیز افزوده بود: «پرونده برخی از کسانی که تعداد آن‌ها هم زیاد نيست و دارای جرائم سنگین بودند، منتهی به صدور کیفرخواست گردیده و آماده ارسال به دادگاه است».
جمهوری اسلامی در جریان اعتراض‌های خیابانی از نزدیک شدن کارکنان رسانه‌های بین‌المللی و خبرنگاران مستقل به محل تظاهرات و تجمع‌ها به‌شدت جلوگیری می‌کرد. به همین دلیل نمی‌توان از شمار واقعی کشته‌شدگان اعتراض‌های خیابانی در ایران آمار دقیقی به دست داد. طبق آمار صدا و سیمای جمهوری اسلامی و دیگر مسئولان حکومتی و نمایندگان مجلس، دست‌کم ۲۵ نفر جان خود را در این اعتراض‌ها از دست داده‌اند.
بازدید هیأت ۶ نفره از اوین
پس از موج بازداشت‌ها در جریان اعتراض‌های گسترده سراسری ایران که روز ۷ دی‌ماه آغاز شد، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ مشکوک شماری از بازداشت‌شدگان، ضرب و شتم زندانیان و نیز خوراندن داروهایی مانند "متادون" به آنان منتشر شد.
دلیل مرگ قربانیانی چون سینا قنبری در زندان اوین تهران، وحید حیدری و شهاب ابطحی‌زاده در اراک، محسن عادلی در دزفول و سارو قهرمانی و کیانوش زندی در سنندج، هنوز هم توسط بازرسان مستقل روشن نشده است. اعضای خانواده این افراد، فعالان حقوق بشر، برخی شاهدان و نیز مسئولان حکومتی در ایران در مورد علت مرگ این قربانیان سخنان متفاوت و ضد و نقیضی گفته‌اند. به ادعای مسئولان قضایی و مقام‌های انتظامی و امنیتی ایران، این قربانیان یا در بازداشتگاه‌ها "خودکشی" کرده‌اند  یا مرگ آنها بی‌ارتباط با اعتراض‌های اخیر بوده است.
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، شمار بازداشتی‌های سراسر ایران را حدود ۳۷۰۰ نفر اعلام کرده بود. او نیز به نقل از خانواده بازداشت‌شدگان از خوراندن قرص به آنها خبر داده بود.
سازمان زندان‌های ایران اما در بیانیه‌ای ضمن تکذیب خبر مجبور کردن بازداشت‌شدگان به خوردن دارو، آن را "دروغ و تهمت بزرگ" خوانده بود. نهادهای حقوق بشری، فعالان مدنی و برخی از نمایندگان مجلس و چهره‌های سیاسی نسبت به "تکرار کهریزک دوم" هشدار داده و خواستار تحقیق مستقل در مورد وضعیت بازداشتگاه‌ها شده‌اند.
دوشنبه گذشته اعلام شد که قرار است شش عضو کمیسیون قضایی مجلس امروز سه‌شنبه از زندان اوین بازدید کنند. حسن نوروزی، سخنگوی این کمیسیون، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود که این اقدام "در راستای بازدید از وضعیت بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های اخیر" صورت می‌گیرد.
پیش از انتشار این خبر اعلام شده بود که دستگاه قضایی ایران با بازدید هیأتی ۱۰ نفره، متشکل از ۹ نماینده مرد و یک نماینده زن، از اوین برای روز یکشنبه گذشته موافقت کرده است. بازدید این هیأت از اوین اما به تعویق افتاد و دلیل آن نیز "بارش برف" و "سختی عبور و مرور" اعلام شد.

مذاکره ترامپ با نمایندگان شورای امنیت درباره «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» ایران

مذاکره ترامپ با نمایندگان شورای امنیت درباره «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» ایران


دونالد ترامپ (عکس از آرشیو)
دونالد ترامپ،‌ رییس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۹ بهمن در دیدار با سفرای کشورهای عضو شورای امنیت در خصوص مقابله با «اقدامات بی ثبات کننده» ایران در منطقه خاورمیانه گفت و گو کرده است.
به گزارش کاخ سفید در این دیدار علاوه رییس جمهوری آمریکا، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه، نیکی هیلی، سفیرآمریکا در سازمان ملل، ژنرال جان کلی و ژنرال مک مستر نیز حضور داشتند.
دونالد ترامپ در این دیدار گفته است: ما امروز در خصوص طیفی از چالش های امنیتی از جمله خلع سلاح هسته ای کره شمالی؛ (موضوع) بسیار مهم مقابله با اقدامات بی ثبات کننده ایران در خاورمیانه؛ پایان دادن به جنگ در سوریه و مقابله با تروریسم بحث و گفت وگو خواهیم کرد.
رییس جمهوری آمریکا همچنین اضافه کرده است: کارهای زیادی وجود دارد که ما می بایست انجام بدهیم. امروز سفرا (نمايندگان کشورهای عضو شوراي امنيت) از موشک ها و سلاح هایی که ایران برای شبه نظامیان متحدان خود در یمن فرستاده است، بازدید کردند.
دونالد ترامپ اضافه کرده است: آنها موشک های ایران را دیدند و ( از نمایشگاه) بخشی از جنایاتی که در سوریه رخ داده دیدار خواهند کرد.
نیکی هیلی نیز در حساب کاربری توییتر خود نوشته است که سفرا و نمايندگان کشورهای عضو شوراي امنيت را به واشینگتن دعوت کرده است تا از اسناد دست اول برنامه غیرقانونی وزارت دفاع ایران بازدید کنند.
سفیر آمریکا در سازمان ملل تصریح کرده است: این نقض (قطعنامه های سازمان ملل) نمی تواند ادامه داشته باشد.

نیکی هیلی و سایر سفرا و نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت از باقیمانده یک موشک که در یک انبار نظامی در واشینگتن نگهداری می شود، بازدید کردند.
سفیر آمریکا در سازمان ملل پس از این دیدار گفته است، همچنان بر شواهد در زمینه رویکرد ایران در نادیده گرفتن تعهدات بین المللی اش همچنان افزوده می شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه،‌ وی اضافه کرده است: رویکرد تهاجمی ایران تهدیدی برای همسایگان و همه جهان است.
نیکی هیلی پیشتر در آذر ماه سال جاری باقیمانده این موشک را به عنوان «شواهد غیرقابل انکار» از حمایت موشکی و تسلیحاتی ایران از شبه نظامیان حوثی توصیف کرده بود.
گزارش اخیر شورای امنیت که می‌گوید ایران با عدم جلوگیری از انتقال موشک برای شورشیان حوثی عملاً تحریم تسلیحاتی یمن را لغو کرده، ادعاهای آمریکا در این مورد را تقویت کرده است.
خانم هیلی ماه گذشته در یک کنفرانس خبری گفته بود: «شواهد غیرقابل انکارند. این اسلحه می‌توانست خیلی راحت برچسب ‘ساخت ایران’ را داشته باشد».
شواهدی که در واشینگتن نگهداری می‌شوند، علاوه بر بدنه یک موشک اجزای باقی مانده از یک موشک ضد تانک و پهپادها را نیز شامل می‌شود.
خبرگزاری فرانسه یادآوری می‌کند که ایران تسلیح شورشیان حوثی یمن را به شدت تکذیب کرده و ماه گذشته نیکی هیلی را به ارائه «شواهد ساختگی» متهم کرد تا نشان دهد موشک شلیک شده به سوی فرودگاه ریاض در تاریخ چهارم نوامبر ساخت ایران بوده است.
با استفاده از بیانیه کاخ سفید و گزارش رادیو فردا؛ خ.ک

نتانیاهو در دیدار با پوتین: اسرائیل همواره آماده مقابله با خطرات ناشی از ایران است

نتانیاهو در دیدار با پوتین: اسرائیل همواره آماده مقابله با خطرات ناشی از ایران است


آقای نتانیاهو در مسکو مهمان ولادیمیر پوتین در آیینی به مناسبت روز جهانی هالوکاست بود.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه نهم بهمن در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه گفت که اسرائیل پیوسته آماده رویارویی با «خطرات ناشی از ایران و گروه‌های تروریستی» و در صدر آنها «ایدئولوژی‌های صادراتی» از ایران است که «آشکارا خواهان نابودی اسرائیل است».
به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، آقای نتانیاهو گفت که «نه رژیم‌های تروریستی و نه مزدوران اعزامی آنها، نمی‌توانند اسرائیل را نابود کنند».
او تصریح کرد که کشورش «با همه توان» برای با این خطرات در کنار جهان می‌ایستد تا «آینده بشریت را تضمین کند».
آقای نتانیاهو در آیینی با میزبانی رئیس‌جمهور روسیه، به مناسبت روز جهانی هالوکاست، کشته شدن شش میلیون یهودی در حکومت نازی‌ها، سخن می‌گفت.
شنبه این هفته با هفتاد و سومین سالروز آزادسازی اردوگاه مرگ آشویتس، روز جهانی هالوکاست مصادف بود. آشویتس از جمله با تلاش‌های شوروی در پایان جنگ جهانی دوم آزاد شد.
رئیس‌جمهور روسیه و نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه در کنار یکدیگر از نمایشگاه هفتاد و پنجمین سالروز قیام یهودیان و سایر اسیران در اردوگاه مرگ سوبیبور در موزه یهودیت و شکیبایی مسکو بازدید کردند. آقای نتانیاهو در سخنانش اطمینان «صد در صدی» داد که «هالوکاست دیگری رخ نمی‌دهد».
در این زمینه و به گزارش رسانه‌های اسرائیل، آقای نتانیاهو گفت که درس عبرت اصلی از روی کار آمدن نازی‌ها، و سپس از شکست آنها، توجه به «نقش زمان و قدرت در ایستادگی در برابر ایدئولوژی‌های مرگبار» است.
آقای پوتین به سخنان آقای نتانیاهو در ارتباط با «خطرات ایران» واکنش مستقیمی در برابر دوربین‌ها نشان نداد.
نخست‌وزیر اسرائیل از پیش گفته بود از فرصت دیدار جدید با رئیس‌جمهور روسیه برای هشدار نسبت به خطرات «تثبیت حضور ایران در منطقه» استفاده می‌کند. او همچنین پیش از پرواز به سوی مسکو نیز گفت که «ایران لبنان را به سایت موشکی بدل کرده اسـت».
دیدار نخست‌وزیر اسرائیل با رئیس‌جمهور روسیه، چهار روز بعد از دیدار آقای نتانیاهو با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، انجام شد. دیداری که در حاشیه مجمع جهانی اقتصادی در داووس سوئیس و با محوریت امور ایران و فلسطینیان صورت گرفته بود.
آقای نتانیاهو هفته گذشته در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد، با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز دیدار داشت و در این دیدارها خواستار اصلاح توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران، طبق شروط رئیس‌جمهور آمریکا شده بود.
دونالد ترامپ ماه گذشته چهار شرط برای ادامه همراهی آمریکا با برجام تعیین کرده بود که عبارتند از: بازرسی از همه سایت‌های ایرانی مورد نظر بازرسان بین‌المللی، تضمین به عدم نزدیک شدن به سلاح هسته‌ای، همیشگی بودن برجام، و محدودیت برنامه موشک‌های دوربرد ایران؛ زیرا به گفته آقای ترامپ، موشک‌های دوربرد و برنامه تسلیحات اتمی ایران «جدانشدنی هستند».
در همین حال به گزارش رسانه‌های اسرائیل، همزمان با دیدار دوشنبه سران اسرائیل و روسیه در مسکو، آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل نیز در یک نشست خبری در‌تل آویو، نسبت به «تقویت حضور ایران در سوریه و لبنان» هشدار داد اما افزود «همه عواملی را که در سایت‌های موشکی ایرانی در سوریه و لبنان هستند، می‌شناسیم».
پیشتر سرهنگ رونن منلیس، سخنگوی ارتش اسرائیل، در یادداشتی به زبان عربی که روز یکشنبه در رسانه‌های منطقه از جمله لبنان، منتشر شد، هشدار داده بود که پیامد تقویت حضور ایران در لبنان، جنگ خواهد بود.
دولت‌های ایران و لبنان به سخنان دو روز اخیر دولتمردان و فرماندهان ارتش اسرائیل واکنش نشان نداده‌اند؛ اما ایران همواره حمایت از حزب‌الله در لبنان را موجب افتخار دانسته و دولت لبنان نیز با تأکید بر اینکه «کارخانه موشک‌سازی ایرانی در لبنان وجود ندارد» گفته است که «حزب‌الله بخشی از مجلس، دولت و جامعه لبنان است».
با استفاده از گزارش‌های رسانه‌های روسی و اسرائیلی؛ ف.ر./م.ا.

اظهارات هیلی درمورد تلاش آمریکا برای تمرکز شورای امنیت بر برنامه موشکی ایران

اظهارات هیلی درمورد تلاش آمریکا برای تمرکز شورای امنیت بر برنامه موشکی ایران


خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید از اظهارات نیکی هیلی این‌طور برمی‌آید که واشینگتن کشورهای حامی توافق اتمی با ایران را تشویق می‌کند برای حفظ «برجام» بر اقدامات موشکی و دیگر فعالیت‌های ایران متمرکز شوند
سفیر آمریکا در سازمان ملل، اظهاراتی را مطرح کرده که حاکی از تلاش واشینگتن در ترغیب اعضای شورای امنیت برای تمرکز بر برنامه موشکی و دیگر اقدامات ایران است.
این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز روز دوشنبه گفته است، شواهد آمریکا در مورد موشک ساخت ایران «جعلی» است.
توافق اتمی تیر ماه ۱۳۹۴ میان دولت باراک اوباما، ایران و پنج قدرت جهانی دیگر، با انتقادهای شدید دونالد ترامپ روبه‌رو است. ترامپ می‌گوید ایران «روح» این توافق را نقض کرده و دولت او نیز نگران مسائلی مانند محدودیت‌های زمانی در پیوند با فعالیت‌های اتمی ایران، در این توافق است.
ایالات متحده از سوی دیگر دست به اقدامات گسترده‌ای زده‌است تا جامعه جهانی را، به مقابله با آن‌چه واشینگتن «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» جمهوری اسلامی در خاورمیانه، برنامه موشک‌های بالیستیک و یا حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی می‌نامد، ترغیب کند. ایران در صدر فهرست کشورهای «حامی تروریسم» دولت آمریکا قرار دارد.
در پیوند با همین اقدامات، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و شماری از اعضای ارشد دولت او، نهم بهمن ماه میزبان سفرای کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل بودند. نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل و سایر سفیران از باقیمانده یک موشک که در یک انبار نظامی در واشینگتن نگه‌داری می‌شود، بازدید کردند.
خانم هیلی پیشتر در آذر ماه سال جاری باقی‌مانده این موشک را با عنوان «شواهد غیرقابل انکار» از حمایت موشکی و تسلیحاتی ایران از شبه‌نظامیان حوثی توصیف کرده بود.
گزارشی از شورای امنیت که می‌گوید ایران با عدم جلوگیری از انتقال موشک برای شورشیان حوثی در یمن، عملا تحریم تسلیحاتی یمن را لغو کرده، اظهارات آمریکا در این مورد را تقویت کرده‌است.
اما مقام‌های ایران این شواهد را رد کرده‌اند. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، همزمان با میزبانی آمریکا از سفرای کشورهای عضو شورای امنیت، در توئیتر خود تصاویری از باقیمانده موشک را منتشر کرده و نوشته‌است: «الان آمریکا به اعضای شورای امنیت تکه‌هایی از موشک را با نشان سازمان ملی استاندارد ایران روی آن‌ها نشان می‌دهد، عین همان نشانی که ما روی فراورده‌های غذایی می‌گذاریم. سعی کنید دوباره "شواهدتان" را جعل کنید». علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد امور بین‌الملی رهبر جمهوری اسلامی، نیز میزبانی آمریکا از نمایندگان شورای امنیت را «خیمه‌شب‌بازی» توصیف کرده‌است.
نیکی هیلی خود پس از دیدار همتایانش از باقیمانده موشک در واشینگتن، در جمع خبرنگاران اظهاراتی را مطرح کرده‌است. خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید از اظهارات خانم هیلی این‌طور برمی‌آید که واشینگتن کشورهای حامی توافق اتمی با ایران را تشویق می‌کند برای حفظ «برجام» بر اقدامات موشکی و دیگر فعالیت‌های ایران متمرکز شوند.
نیکی هیلی به خبرنگاران گفته‌است رویکرد ایالات متحده «در حال نتیجه‌دادن است». خانم هیلی می‌گوید سفرای کشورهای دیگر «در حال درک این موضوع هستند که "اگر ما در مورد اقدامات ناقض (قطعنامه‌های شورای امنیت توسط ایران) صحبت نکنیم، اگر ما فورا با این مسئله طرف نشویم، آن‌وقت آمریکا هم می‌گوید کلیت این جریان شرم‌آور است"».
اسوشیتدپرس می‌گوید گفته‌ها و فعالیت‌های خانم هیلی برای تمرکز اعضای شورای امنیت بر اقدامات موشکی و دیگر فعالیت‌های «مخرب» جمهوری اسلامی در منطقه، در حالی‌ست که دونالد ترامپ هشدار داده در صورت اصلاح‌نشدن توافق اتمی، آمریکا آن را کنار خواهد گذاشت. به جز آمریکا، اعضای اصلی شورای امنیت که صاحب حق وتو هستند، جملگی از توافق اتمی حمایت کرده و از واشینگتن خواسته‌اند به آن پایبند بماند.
از طرف دیگر وزیر خارجه آمریکا اخیرا در سفری به اروپا تلاش‌هایی را برای انجام «اصلاحات» مورد نظر دولتش در پی گرفته‌است. رکس تیلرسون گفته در این زمینه کارگروهی نیز با طرف‌های اروپایی تشکیل شده‌است.
آقای ترامپ ماه گذشته چهار شرط برای ادامه همراهی آمریکا با «برجام» تعیین کرده بود که عبارتند از: بازرسی از همه سایت‌های ایرانی مورد نظر بازرسان بین‌المللی، تضمین به عدم نزدیک شدن به سلاح هسته‌ای، همیشگی بودن برجام، و محدودیت برنامه موشک‌های دوربرد ایران؛ زیرا به گفته آقای ترامپ، موشک‌های دوربرد و برنامه تسلیحات اتمی ایران «جدانشدنی هستند».
مقام‌های ایران تا کنون هیچ‌گونه تلاشی برای آن‌چه «اصلاح» برجام عنوان می‌شود را نپذیرفته‌اند. جمهوری اسلامی می‌گوید فعالیت‌های موشکی‌اش جنبه دفاعی دارد و این موشک‌ها برای حمل کلاهک هسته‌ای ساخته نمی‌شوند.
روسیه و چین، دو عضو صاحب حق وتو در شورای امنیت و از طرف‌های مذاکرات اتمی با تهران، نیز تا کنون نشانی از این‌که مایل به مذاکره مجدد بر سر برجام باشند بروز نداده‌اند.
نیکی هیلی در مورد سفیران این دو کشور در جریان بازدید از باقیمانده موشکی نیز اظهاراتی را مطرح کرده‌است. بنا به گفته‌های خانم هیلی، سفیر چین سخنی نگفته و در حال یادداشت‌برداری بود. سفیر روسیه «در مورد موشک تردید مطرح کرد و [پرسید] چگونه به یمن فرستاده شده‌است؟». سفیر آمریکا در پاسخ گفته است «چگونه در مورد چنین چیزی مشاجره می‌کنید؟ روی آن حک شده «ساخت ایران»».
سفیران کشورهای عضو شورای امنیت روز دوشنبه با شماری دیگر از مقام‌های ارشد دولت آمریکا، از جمله ژنرال مک‌مستر، مشاور امنیت ملی ترامپ، و نیز آقای ترامپ دیدار کردند.
بر پایه گزارش‌های اسوشیتدپرس

کروبی، وضعیت امروز ایران را نتیجه مستقیم سیاست‌های خامنه‌ای دانست

کروبی، وضعیت امروز ایران را نتیجه مستقیم سیاست‌های خامنه‌ای دانست


کروبی از خامنه‌ای برای ورود سپاه و بسیج به فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی انتقاد کرد و نوشت که نتیجه فاجعه آمیز آن بر همه روشن است
مهدی کروبی، از رهبران معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، در نامه‌ای سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی، او را مسئول وضعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی امروز ایران دانست.
به گزارش صفحه توئینری «سحام نیوز»، نزدیک به آقای کروبی،‌ او در نامه‌اش خطاب به آیت‌الله علی خامنه‌ای که روز سه شنبه دهم بهمن،‌منتشر شد، نوشت:‌ «باتوجه به میزان حضور و نفوذ‌تان در بالاترین لایه قدرت نظام باید بپذیرید که وضعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی امروز کشور نتیجه مستقیم سیاست‌های راهبردی و اجرایی شماست».
مهدی کروبی در بخش دیگری از نامه‌اش که در حصر خانگی نوشته شده است، از رهبر جمهوری اسلامی انتقاد کرد که «مجلس خبرگان را در عمل به زیر مجموعه دفتر رهبری تبدیل کرد که تنها وظیفه سالانه‌اش، ثناگویی است».
آقای کروبی همراه با میر حسین موسوی و زهرا رهنورد،‌دیگر رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸، از بهمن سال ۸۹ در حصر خانگی به سر می‌برد.
او با اشاره به اینکه «مجلس خبرگان در دور باطلی قرار گرفت»‌ افزود: «شورای نگهبان که پیش از بازنگری قانون اساسی، حتی حق نظارت بر انتخابات خبرگان رهبری را هم نداشت، حیات و ممات این رکن مهم قانون اساسی را به دست گرفت و خروجی آن شد مجلسی فرمایشی که تنها وظیفه سالانه‌اش ثناگویی است».
آقای کروبی همچنین آیت الله‌خامنه ای را متهم کرد که حضورش در «جایگاه رهبری همراه شد با حذف بخش مهمی از نیروهای انقلاب» و افزود: «به‌راستی، برخی چه رویاهایی برای خبرگان در سر دارند که برای تحقق آن رویاها همه باید در این مسیر ذبح شوند؟».
وی در بخش دیگری از این نامه، رهبر جمهوری اسلامی به دلیل آنکه «سپاه و بسیج را وارد فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی»‌ کرد، مورد انتقاد قرار داد و افزود که «نتیجه فاجعه‌آمیز آن این روزها بر همه روشن است».
مهدی کروبی درباره نتیجه ورود سپاه و بسیج به فعالیت‌های سیاسی اضافه کرد: «رفتار سیاسی تعدادی از فرماندهان سپاه، نتیجه‌ای جز بی‌ثباتی سیاسی، ایجاد فضای استبدادی، حذف حاکمیت مردم و در نهایت، نفی جمهوریت نظام در برنداشته است».
به اعتقاد این رهبر معترضان سال ۸۸، «سپاه بدون هیچ‌گونه نظارت و پاسخگویی، کارهای موازی وزارت اطلاعات انجام می‌دهد و متعرض حقوق بنیادین مردم می‌گردد».
او در مورد تاثیر فعالیت‌های اقتصادی این نیروهای نظامی نیز نوشت: «انحصارطلبی آنان ناشی از حذف مناقصه‌های عمومی، واگذاری‌های غیر قانونی صنایع بزرگ و کلیدی کشور، فساد‌ های تاریخی آفریده است».
آقای کروبی با طرح این پرسش که «اصرار بر دخالت سپاه در امور سیاسی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی چه بوده است؟»‌ خواستار «پاسخگو» بودن آیت الله خامنه ای «در قبال خروجی تأسف‌انگیز دخالت های سپاه» شد.
بخش دیگری از نامه مهدی کروبی به رهبر جمهوری اسلامی نیز به انتخابات سال‌های ۸۴ و ۸۸ اختصاص دارد.
وی با اشاره به آنچه دخالت‌های مجتبی خامنه ای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات سال ۸۴ نامید، نوشت:‌ «در سایه انحصارطلبی افراد پرنفوذ جریان اصلاحات، ضعف وزارت کشور و انفعال دولت اصلاحات در صیانت از آرا مردم، سپاه و بسیج در دوره اول به محوریت فرزند شما در انتخابات به نفع یکی از نامزدها عمل کردند».
آقای کروبی با اشاره به نامه ای که در آن هنگام در مورد «دخالت‌های» مجتبی خامنه ای به رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود، اضافه کرد: «خواستم جلوی آقازاده را بگیرید که نگرفتید و سال ۸۸ دیدید که او در جریان کودتای انتخاباتی چه بلایی سر نظام و انقلاب آورد».
او اضافه کرد که اگر در آن روزها به امام دوم شیعیان اشکال کرده بود «رای بیش از پنج ميليون اینجانب در سال ۸۴ در انتخابات ۸۸ به آمار مضحک ۳۰۰ هزار تنزل پیدا نمی کرد در حالی که در سال ۸۴ در یازده استان نفر اول بودم و تنها در استان لرستان ۴۵۰ هزار رای آورده بودم».
مهدی کروبی در این ارتباط اشاره کرد: «اینجانب بارها در مصاحبه‌ها، صحبت‌ها و نامه‌هایم بر عدم دخالت نهادهای نظامی در سیاست تأکید کردم اما آنها در خرداد ۸۸ کار خود را کردند و من هم هزینه‌های مخالفت‌ علنی‌ام با اسکله‌های غیر قانونی و دخالتهای سپاه و بسیج در سیاست و اقتصاد را پرداختم».
وی در بخشی دیگر از نامه سرگشاده اش به رهبر جمهوری اسلامی نوشت:‌ «آیا بهتر نبود در خرداد ۸۸ که بخش زیادی از مردم به نتایج اعلام شده آراء و مهندسی ناشیانه انتخابات معترض بودند، به جای توسل به خشونت و ایستادن در مقابل آنان، به خواست‌شان توجه می کردید؟»
آقای کروبی با اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی در پی انتخابات سال ۹۲ افزود: «وقتی آقای روحانی با ۲۴ میلیون رأی مردم انتخاب شد، فرمودید: "تخلف در انتخابات مناسب نظام جمهوري اسلامي نيست و مسئولان بايد اين موارد را با جديت دنبال كنند." این تناقض آشکار را چگونه پاسخ می‌دهید؟»
او اضافه کرد: «در ۸۸ در مقابل مردم قرار می‌گیرید و با تحکم با آنان سخن می‌گویید و امکان تقلب را از اساس منتفی می‌دانید. اما وقتی نامزد مورد نظرتان با نظارت و دخالت کامل حامیانش در شورای نگهبان با اختلافی فاحش شکست می‌خورد از برخورد جدی مسئولان با تخلف سخن می‌گویید؟»
این رهبر معترضان سال ۸۸ با اعلام اینکه «اصولگرایان، سهمی از آرای خاموش ندارند»‌ نوشت:‌«آیا انتظار داشتید مردم، به صحنه آمدن ۲۵ درصد از آرای خاموش را از سر ذوق حضور آقای احمدی نژاد و یا در جهت اعلام حمایت از برنامه‌های جنجالی و ویران‌کننده او بدانند؟»
مهدی کروبی با اشاره به رد صلاحیت اشخاصی مانند اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی و محمدجواد حجتی کرمانی افزود: «جایگاه رهبری این نیست که روزی مرحوم هاشمی رفسنجانی را و روز دیگر سیدحسن خمینی، نوه امام، که چند مرجع تقلید اجتهادش را تایید کرده و یا چهره فاضلی نظیر آقا جواد حجتی‌کرمانی عضو سابق مجلس خبرگان رهبری با آن سابقه انقلابی و زجر‌های دوران مبارزه که تنها در یک فقره ۱۰سال محکومیت زندان کشید را از شرکت در انتخابات حذف کند».
او در عین حال از «بی مهری»‌ آیت الله خامنه ای با احمد خمینی، فرزند بنیانگذار جمهوری اسلامی، یاد کرد ولی تنها نوشت که در این مورد «در فرصتی دیگر سخن خواهم گفت».
آقای کروبی در بخشی از نامه خود در مورد آنچه «مخدوش شدن استقلال حوزه های علمیه و مخدوش شدن جایگاه آنان در نزد مردم به دلیل دخالت های مادی و معنوی حکومت»‌نامید، از رهبر جمهوری اسلامی خواست «برای حفظ دین و آبروی روحانیت شیعه، به دخالت نهادهای امنیتی و حکومتی در حوزه‌ها پایان دهید».
وی ضمن اشاره به تنگ شدن عرصه برای مراجع تقلید و دلسوزان به دلیل فعال شدن تعدادی از طلاب حکومتی از سوی نهادهای قدرت» افزود که حوزه‌ها «به پول حاکمیت آلوده شده‌اند و در کنار آنان مراکزی با نام‌های مقدس از بودجه عمومی کشور رقم‌های نجومی دریافت می‌کنند».

دوشنبه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۶

«فراخوان» بانک چینی برای افتتاح دوباره حساب‌های مسدودشده ایرانیان

«فراخوان» بانک چینی برای افتتاح دوباره حساب‌های مسدودشده ایرانیان


سرکنسولگری ایران در شانگهای: به گفته تعدادی از دانشجویان ایرانی، بانک ای بی سی به تدریج در حال تماس با آنها جهت انجام تشریفات و فعال نمودن مجدد حساب آنها است.
مجیدرضا حریری، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، از آنچه «فراخوان» چینی‌ها برای افتتاح مجدد حساب‌های مسدودشده ایرانیان نامید٬ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای حریری روز دوشنبه نهم بهمن،‌ با اعلام این موضوع گفت که سرکنسولگری ایران در شانگهای نیز «رسما این موضوع را اعلام کرده است».
پیشتر وبسایت سرکنسولگری ایران در شانگهای در روز ۲۷ دی در اطلاعیه کوتاهی نوشته بود: «بر اساس اظهار تعدادی از دانشجویان ایرانی در شانگهای، بانک ای بی سی به تدریج در حال تماس با آنها جهت انجام تشریفات و فعال نمودن مجدد حساب آنها است».
به گفته مجیدرضا حریری٬ بانک «ای بی سی» چین، «فراخوان جدیدی برای آن دسته از ایرانی‌هایی داشته که حساب آنها طی ماه‌های گذشته مسدود شده بود؛ به نحوی که درخواست شده تا آنها با مراجعه به شعب بانکی، مجدد افتتاح حساب داشته باشند».
وی اضافه کرد که چینی‌ها برای «بهبود» روابط بانکی با ایران٬ «گام جدیدی» برداشته‌اند و این اقدام چین «نشان از رفع سوتفاهم‌ها دارد».
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در عین حال ابراز امیدواری کرد که این روند از سوی چین ادامه داشته باشد.
اظهارات این مقام مسئول ایرانی پس از گزارش‌های ماه‌های گذشته رسانه‌های ایران درباره بسته شدن حساب‌های بانکی بعضی از ایرانی‌ان ساکن چین مطرح ‌شده است.
خبرگزاری مهر روز ۱۶ مرداد سال جاری گزارش کرده بود که چین در اقدامی «بی‌سابقه٬ یک‌به‌یک در حال مسدود کردن حساب‌های ایرانی‌ها است».
بر اساس این گزارش٬ دلیل سه بانک‌ چینی برای بستن حساب‌های ایرانیان در این کشور٬ «تحریم‌های بین‌المللی» علیه تهران است.
اسامی این بانک‌ها نیز «ای بی سی»، «آی سی بی سی» و مرچنت» اعلام شده بود.
این در شرایطی بود که اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، گفته بود که چین «در حال بستن حساب‌های شخصی ایرانیان است و با شرکت‌های ایرانی که درآنجا به ثبت رسیدن کاری ندارد. بنابراین {این اقدام} ربطی به تحریم‌های آمریکا ندارد».
به گفته وی٬ «یک عده از ایرانی‌ها ویزای توریستی گرفته و با باز کردن حساب در بانک‌های چین اقدام به خرید و فروش کالا می‌کنند که در حال حاضر چین حساب این افراد را به تدریج مسدود می‌کند».
اسدالله عسگراولادی٬ علت مسدود کردن این حساب‌ها را موضوع «پولشویی» عنوان کرده و افزوده بود که «چرا که این افراد نه مالیات می‌دهند٬ نه صورت حساب و مدرک می‌توانند ارائه دهند که این پول‌ها را از کجا آورده‌اند».
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین همچنین گفته بود که بیشتر کالاهای «قاچاقی» که از چین به ایران وارد می‌شوند نیز «از طریق همین حساب‌های شخصی» است٬ به این صورت که «کالاها از طریق یک خریدار از چین وارد می‌شود و چون از مبادی گمرکی نمی‌توانند وارد کنند از مبادی غیرگمرکی وارد کشور می‌شود».
وب‌سایت اقتصادنیوز نیز سه ماه بعد از اعلام این خبر٬ در مطلبی با عنوان «بازی مجدد بانک‌های چین با حساب ایرانی‌ها»٬ از مسدود شدن حساب دانشجویان ایرانی ساکن چین خبر داده بود.
خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از «یک مقام مسئول در اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین» که به نام وی اشاره نکرده٬ نوشته بود: «حساب‌های ایرانیانی که در چین بسته شده حساب‌های شخصی است».
به گفته وی٬ ایرانیانی که در چین٬ «توریست یا دانشجو هستند بدون مجوز کار حساب شخصی باز می‌کنند و با آن حساب کار تجاری و بیزینس انجام می‌دهند و ارقام درشت در حساب‌هایشان گردش دارد، حساب‌هایشان از طرف چینی‌ها بسته می‌شود».
این «مقام مسئول» همچنین اضافه کرده بود که «این طبیعی است، در ایران هم اگر در حساب شخصی که به دارایی اعلام نشده است تراکنش‌های مالی بالا وجود داشته باشد حتما صاحب آن حساب احضار می‌شود. این موارد مربوط به قوانین FATF و قوانین مبارزه با پولشویی است که باید رعایت شود».
خبر فراخوان یک بانک چینی برای افتتاح حساب‌های مسدودشده ایرانی‌ها در این کشور پس از آن منتشر می‌شود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی موافقت کردند.
با آنکه این نمایندگان مجلس می‌گویند لایحه، مقابله با جرائمی همچون قاچاق انسان و قاچاق مواد مخدر را شامل می‌شود٬ اما یکی از شرایط پیوستن کامل ایران به سیستم بانکی و مالی جهان، پذیرش و اجرای مقررات «گروه اقدام ویژه مالی» است.
گروه ویژه اقدام مالی (FATF) که با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم در جهان در مبارزه می‌کند، پیش از این از ایران خواسته بود اصلاحات لازم در این زمینه و به‌خصوص کاستی‌ها در زمینه مبارزه با پول‌شویی و منابع مالی تروریسم را اجرا کند.
پیش از این٬ علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد، اعلام کرده بود که بدون همکاری با گروه ویژه اقدام مالی، با وجود رفع تحریم‌های اتمی، باز هم امکان تبادلات بانکی بین‌المللی برای ایران وجود نخواهد داشت.

زنگنه: از شرکت «ترکمن‌گاز» ترکمنستان شکایت می‌کنیم

زنگنه: از شرکت «ترکمن‌گاز» ترکمنستان شکایت می‌کنیم


وزیر نفت ایران: تهران و عشق‌آباد، شکایت‌هایی را به طور متقابل علیه یکدیگر دنبال می‌کنند
وزیر نفت ایران می‌گوید تهران قصد دارد از شرکت «ترکمن گاز» ترکمنستان به‌دلیل بابت «کیفیت گاز تحویلی» و نیز «قیمت بالای» آن به دیوان داوری بین‌المللی شکایت کند.
بیژن نامدار زنگنه روز دوشنبه نهم بهمن، با اعلام این موضوع به خبرگزاری دولتی ایرنا در مورد اختلاف گازی ایران و ترکمنستان گفت: تهران و عشق‌آباد، «شکایت‌هایی را به طور متقابل علیه یکدیگر دنبال می‌کنند».
ایران قبلا شرکت ترکمن گاز را تهدید کرده بود که بخاطر قطع ناگهانی صادرات گاز به ایران در روز ۱۱ دی، از این شرکت طلب خسارت و غرامت خواهد کرد.
وزیر نفت درباره شکایت ترکمنستان علیه ایران گفت که «آنها ادعا می‌کنند مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار از ایران بابت صادرات گاز طلب دارند، اما ما معتقدیم این رقم درست نیست».
پیش از این، قربانقلی بردی محمد‌اف، رئیس جمهوری این کشور، روز ۱۴ آذر دستورارجاع پرونده اختلاف گازی با ایران به دیوان دادرسی بین المللی را، صادر کرده بود.
آقای زنگنه درباره شکایت‌های ایران علیه ترکمنستان نیز اعلام کرد که جمهوری اسلامی معتقد است «قیمت آنها خیلی بالاست و باید کاهش یابد».
وزیر نفت٬ شکایت دیگر تهران از عشق‌آباد را «کیفیت گاز تحویلی» ترکمنستان عنوان کرد و افزود که ایران این شکایت را «مقابل شکایت دریافت طلب ترکمنستان» مطرح کرده است.
وی اضافه کرد که این شکایت‌ها باید به دیوان داوری بین‌المللی ارجاع شود و ایران تا زمان طرح شکایت خود به صورت رسمی٬ قصد ندارد میزان خسارت موردنظر از عشق‌آباد را اعلام کند.
حمیدرضا عراقی٬ معاون وزیر نفت، نیز پیش از این٬ کاهش قیمت را به عنوان «شرط» ایران برای از سرگیری واردات گاز از ترکمنستان عنوان کرده بود.
او اضافه کرده بود که «اگر ترکمنستان قیمت گاز را در آینده پایین بیاورد، از این کشور گاز می‌خریم و در صورت عدم موافقت عشق‌آباد با درخواست‌های ما، از اقدام این کشور در قطع گاز به دیوان داوری بین‌المللی شکایت خواهیم کرد».
ایران و ترکمنستان از اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی وارد مناقشه گازی شدند و در نهایت، در اول ژانویه ۲۰۱۷، ۱۱ دی، به دلیل آنچه مقام‌های ترکمنستان٬ «طلب از ایران» نامیدند٬ عشق‌آباد به طور کامل صادرات گاز خود به جمهوری اسلامی را قطع کرد.
ایرنا با اعلام اینکه اختلاف بین دو کشور سابقه داشته است، افزود: پیش از این، با توجه به نیاز مناطق شمالی و شمال شرقی ایران به گاز، تهران تلاش می کرد «رضایت» عشق‌آباد را برای «تضمین» تامین گاز این مناطق جلب کند.
با این حال، جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال تازه‌ترین اختلاف٬ حاضر به خرید گاز با قیمت بالاتر نشد و اختلاف تهران و عشق‌آباد در این زمینه در ابتدای سال ۲۰۱۷ به اوج خود رسید.
ترکمنستان در حالی ارسال گاز به ایران را به صورت یک‌جانبه قطع کرد که دو روز قبل از آن٬ تفاهم‌نامه ای را برای تمدید پنج‌ساله صادرات گاز به ایران امضا کرده بود.
شرکت ملی گاز ایران این اقدام ترکمنستان را «مغایر با چارچوب قرارداد» توصیف کرده و از مردم خواسته بود اندکی در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.
در اطلاعیه‌ شرکت ملی گاز ایران آمده بود که «در سه سال اخیر میزان تولید گاز به حدی افزایش یافته که دیگر نیازی به واردات نداشته و صرفا با صرفه‌جویی در نیروگاه‌ها، صنایع و بخش خانگی در فصل زمستان می‌توان آن را جبران نمود.»
خبرگزاری ایرنا پیش‌بینی کرده است که با توجه به «نتیجه بخش نبودن مذاکرات»، به نظر می‌رسد در آینده نزدیک پرونده اختلاف گازی ایران و ترکمنستان به دیوان داوری بین‌المللی ارجاع داده شود.
طی سال‌های گذشته، ترکیه نیز علیه ایران به خاطر «گران‌فروشی گاز» شکایت کرد که بنا به حکم دیوان داوری بین المللی، ایران باید ۱.۹ میلیارد دلار پول اضافی آن کشور از بابت خرید گاز به قیمت گران را باز گرداند. دو کشور توافق کردند که به‌جای پول نقد، ایران گاز تحویل ترکیه دهد. همسایه غربی ایران از ژانویه سال جاری پولی برای دریافت گاز ایران پرداخت نمی‌کند تا حساب بدهی تسویه شود.