مذاکرات آمریکا و فرانسه درباره توافق هسته ای با ایران
به گزارش آسوشیتدپرس، ژان ایو لودریان پیش از دیدار با رکس تیلرسون بر لزوم پایبندی همه طرفها به اجرای توافق هسته ای با ایران تاکید کرد.
وزیرخارجه فرانسه گفته است: یک اصل اساسی وجود دارد که ما در مورد آن بسیار قاطع هستیم، حفظ (توافق هستهای با ایران) تا جایی که رعایت شود.
وی در ادامه اضافه کرده است: اگر ایران این (توافق) را رعایت کرده باشد با توجه به این که گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی این را می گوید، ما دلیلی نداریم که آن را باور نکنیم، طرفهای امضا کننده (این توافق) نیز می بایست به حرف خود پایبند باشند.
ژان ایو لودریان تصریح کرده است: چرا که وقتی توافقی امضا شد، هریک از امضاء کنندگان نیز می بایست به آن احترام بگذارد. او (رکس تیلرسون) این را می داند.
این در حالی است که رکس تیلرسون روز دوشنبه دوم بهمن نسبت به جلب حمایت اروپاییها از موضع امریکا در قبال توافق هسته ای با ایران ابراز خوش بینی کرد.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا روز ۲۲ دیماه گفت که برای آخرین بار تعلیق تحریمهای هستهای ایران را تمدید میکند و به کنگره و طرفهای اروپایی چهار ماه فرصت داد تا «معایب فاجعهبار» برجام را اصلاح کنند، و گر نه آمریکا از آن خارج خواهد شد.
رکس تیلرسون روز دوشنبه پس از دیدار با ترزا می، نخستوزیر، مارک سِدویل، مشاور امنیت ملی، و بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا، اعلام کرد که آنها با تشکیل یک گروه کاری از کارشناسان برای اصلاح «ایرادهای» توافق اتمی ایران و شش قدرت جهانی موافقت کردهاند.
وزیر خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای بریتانیاییاش گفته بود: «به نظرم، تروئیکای اروپایی یک نقطه نظر مشترک دارد و آن هم اینکه برخی حوزهها (در توافق اتمی) یا برخی از رفتارهای ایران وجود دارد که باید برای آنها چارهاندیشی شود».
تروئیکای اروپایی شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان است که همراه با آمریکا، چین و روسیه طرف مذاکره با جمهوری اسلامی ایران بر سر برنامه هستهایش بودند.
آقای تیلرسون به طور مشخص روی برنامه موشکی بالستیک ایران انگشت گذاشت که در برجام به آن اشاره نشده، و همچنین بندهایی در این توافق که به ایران اجازه میدهد به تدریج فعالیت پیشرفته هستهای خود را از سر بگیرد.
این در حالی است که وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه نسبت به اقدامات بی ثبات کننده ایران در یمن، سوریه و لبنان ابراز نگرانی کرد.
وی خواستار اجرای جدی قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل در خصوص برنامه موشکی ایران شد.
پیش از این نیز وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده بود: پاریس نگران سرعت برنامه موشکی ایران است، برنامهای که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیست و منبع بیثباتی و ناامنی در منطقه است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در تائید توافق هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی، از ایران میخواهد از توسعه موشکهای بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هستهای دارند، خودداری کند. ایران میگوید موشکهایش برای حمل کلاهک هستهای تولید نمیشوند، چراکه اساسا قصد تولید چنین جنگافزاری را ندارد. تهران میگوید برنامه موشکیاش «دفاعی» است و توقف آن در دستور کار قرار نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر