شنبه، فروردین ۲۵، ۱۳۹۷

پوشش همزمان واکنش به حمله موشکی آمریکا و بریتانیا و فرانسه علیه حکومت سوریه

پوشش همزمان واکنش به حمله موشکی آمریکا و بریتانیا و فرانسه علیه حکومت سوریه
 

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا در یک سخنرانی زنده اعلام کرد که در هماهنگی با فرانسه و بریتانیا دستور حمله به مراکز تحقیقات و زرادخانه شیمیایی ارتش سوريه را صادر كرده است. وی همچنین به روسیه و ایران هشدار داده است که به حمایت از حکومت بشار اسد پایان دهند.
دونالد ترامپ در آغاز صحبت های خود از کاخ سفید گفت: لحظاتی پیش، به نیروی هوایی ایالات متحده دستور دادم تا در عملیات نظامی دقیق تاسیسات مربوط به توانمندی‌های شیمیایی بشار اسد، دیکتاتور سوریه را هدف قرار دهد.
رییس جمهوری آمریکا تصریح کرد: هدف از اقدامات ما امشب این است که مانعی جدی برای تولید، گسترش و استفاده مجدد از سلاح های شیمیایی ایجاد کنیم.
دونالد ترامپ تاکید کرده است: از ایران و روسیه می‌پرسم: چه نوع کشوری مایل است که با عامل قتل عام مردان، زنان و کودکان بی‌گناه همکاری کند؟
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، می گوید، در عملیات مشترک با بریتانیا و فرانسه تاسیسات مرکز تحقیقات علمی در دمشق و دو تاسیسات نظامی و محل نگهداری تسلیحات شیمیایی حکومت سوریه در حمص مورد حمله قرار گرفته اند.
ژنرال جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا نیز گفته است، ایالات متحده حملات بیشتری را به سوریه برنامه ریزی نکرده است.
این در حالی است که روسیه و ایران حملات به سوریه را محکوم کرده اند.به‌روزرسانی
آیت‌ شیطان خامنه‌ای حمله شب شنبه به خاک سوریه را «جنایت» خواند.
آیت‌الله خامنه‌ای که در جمع برخی از مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی و سفرای کشورهای اسلامی سخن می‌گفت بار دیگر با حمله ایالات متحده گفت: «هدف آمریکایی‌ها، فقط سوریه و عراق و افغانستان نیست، بلکه آنها به دنبال ضربه زدن به امت اسلامی و اسلام هستند، بنابراین دولت‌های اسلامی نباید خود را در خدمت اهداف آمریکا و برخی کشورهای متجاوز غربی قرار دهند.»
آیت‌ شیطان خامنه‌ای در سخنرانی روز شنبه خود «توسعه‌طلبی» جمهوری اسلامی را تکذیب کرد.
او گفت: «این که گفته می‌شود جمهوری اسلامی ایران توسعه‌طلب است، سخنی دروغ و خلاف واقع است و ایرانِ بزرگ و آباد و یکپارچه، قصد توسعه‌طلبی در منطقه و هیچ نقطه‌ای از دنیا را ندارد.»
ایران در هفت سال گذشته در کنار روسیه حامی اصلی حکومت بشار اسد بوده است.
اسرائیل و برخی از کشورهای غربی جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند که در پی ایجاد معبری است که از عراق تا سوریه و لبنان و دریای مدیترانه امتداد خواهد داشت.
رسانه‌های اسرائیل روز شنبه گزارش دادند که دفتر نخست وزیری این کشور از تمام وزیران دولت خواسته است که از اظهار نظر در خصوص حملات غرب در سوریه خودداری کنند.
ساعتی پیشتر ژنرال ذخیره گالانت، وزیر مسکن اسرائیل، حملات شب گذشته را «پیامی نیز به محور شرارت، ایران و حزب‌الله» نامیده بود.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در نخستین واکنش به حمله مثلث آمریکا- بریتانیا- فرانسه به هدف‌های نظامی و مراکز تولید سلاح شیمیایی در سوریه گفت: «تجاوزهای آمریکا در منطقه، ثمری جز نابودی و ویرانی نخواهد داشت.»
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، حسن روحانی مدعی شد که «آنها [کشورهای غربی] از این که تروریست‌های تحت حمایت‌شان در غوطه شرقی شکست خوردند، عصبانی هستند».
ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، که کشورش همگام با آمریکا و فرانسه در حملات سحرگاه شنبه به سوریه مشارکت فعال داشت، ساعاتی بعد در یک نشست خبری در لندن تاکید کرد که رژیم بشار اسد تنها عاملی بوده که می‌توانسته در حملات یک‌شنبه گذشته در شهر دوما، در غوطه شرقی، در حومه دمشق، از سلاح شیمیایی استفاده کند.
قطر که در حاشیه خلیج فارس یک پایگاه بزرگ نظامی آمریکا را در خود جای داده و جنگنده‌های آمریکایی از جمله با پرواز از این پایگاه بخشی از حملات سحرگاه شنبه به سوریه را عملی کردند، از تصمیم دونالد ترامپ، ترزا می و امانوئل ماکرون حمایت کرد.
رسانه‌های اسرائیل مدعی هستند که دولت این کشور از محدود بودن حملات صورت گرفته به سوریه توسط کشورهای غربی «ناخشنود» است.
به نوشته وب‌سایت خبری وای‌نت، این حملات اصلا آن چیزی نبود که اسرائیل انتظارش را داشت.
رون بن ییشای، مفسر کارکشته امور نظامی اسرائیلی، روز شنبه در این وب‌سایت نوشت، بعد از حملات ضعیف و محدودی که غرب علیه سوریه داشت بشار اسد «می‌تواند نفسی به آسودگی بکشد».
به نوشته او، آمریکا برای خودداری از درگیر شدن با روسیه، حملات به سوریه را محدود کرد.
خبرگزاری رویترز روز شنبه به نقل از یک مقام ارشد نظامی روسیه گفت که کشورش بعد از حملات بامداد شنبه به سوریه، دادن مدل‌های پیشرفته‌تر از سامانه دفاع هوایی اس ۳۰۰ به سوریه و «کشورهای دیگر» را بررسی می‌کند.
او به نام «کشورهای دیگر» اشاره نکرد.
ایران پس از سال‌ها کشمکش با روسیه بر سر قراردادی که در دهه گذشته با مسکو امضا کرده بود، سرانجام از شماری از این سامانه‌های روسی بهره‌مند شد تا از جمله از تاسیسات هسته‌ای خود محافظت کند.
اما، به گفته برخی از کارشناسان نظامی، رادارهای این سامانه قادر به شناسایی جنگنده‌های رادارگریز مدرن‌تر آمریکا مانند اف ۳۵ هایی که به تازگی به اسرائیل داده است نیست. ‎
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پیش از ظهر شنبه در برلین، پایتخت آلمان، از حمله هم‌پیمانان غربی به هدف‌های وابسته به حکومت سوریه حمایت کرد و آن را واکنش «الزامی و مناسب» در پاسخ به حملات شیمیایی رژیم اسد به غیرنظامیان نامید. ‎
رهبر جمهوری اسلامی، عربستان را نیز متهم کرد که «با پول سعودی و امثال سعودی، موجودات خبیث (نیروهای داعش) به وجود آمدند».
آیت‌الله خامنه‌ای روز شنبه در واکنش به حمله به خاک سوریه گفت: «آن کسانی که دیروز آشکار و غیر آشکار از داعش حمایت می‌کردند، امروز ادعا می‌کنند که در مقابله‌ با آنها حضور داشتند و آنها را شکست دادند! آن‌ هم به دروغ؛ چنین چیزی نیست. آنها هیچ دخالتی نداشتند.»
او ادامه داد: «در این نطقی که رئیس‌جمهور آمریکا همین چند ساعت قبل از این کرد، می‌گوید که ما توانستیم داعش را در سوریه شکست بدهیم؛ دروغ واضح و فاضح!»
در حالی که شبکه تلویزیونی لبنانی المیادین، همسو با ایران و سوریه، روز جمعه در گزارشی در ارتباط با تشدید بحران سوریه گفته بود که ایران به روسیه مجوز داده است بمب‌افکن‌های خود را در ایران مستقر کند، «یک مقام آگاه» در ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز شنبه در تهران به خبرگزاری فارس گفت: «خبر استقرار هواپیماهای استراتژیک روسیه در خاک ایران تکذیب می‌شود.»
این «مقام آگاه» که خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران به نام او اشاره نکرده در همین حال افزوده است: «همکاری‌های مشترک ایران و روسیه در جهت مقابله با تروریسم در حال گسترش و تعمیق است.» ‎
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات نظامی فرانسوی می‌گوید که حملات هوایی این کشور به خاک سوریه پایان یافته،‌ اما ارتش این کشور هم‌چنان آماده اقدام است.
گوین ویلیامسون، وزیر دفاع بریتانیا، روز شنبه گفت که حملات جمعه شب به سوریه «بسیار موفقیت‌آمیز» بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی ارزیابی کرد که این حملات در تضعیف توان نظامی سوریه در آینده «اثرات جدی» داشته باشد. ‎
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، پیش‌بینی کرد که حملات غربی‌ها به خاک سوریه «بحران انسانی در سوریه را تشدید می‌کند».
روز جمعه سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، نیز علیه اقدام نظامی توسط غربی‌ها علیه بشار اسد هشدار داده بود.
به گفته این مقام عالی‌رتبه روس،‌ مداخله غربی‌ها به «موج جدیدی از مهاجرت سوری‌ها به اروپا» دامن خواهد زد.
یوآو گالانت، وزیر مسکن اسرائیل و ژنرال پیشین ارتش این کشور، روز شنبه در توییتر خود نوشت که حمله آمریکا و هم‌پیمانانش به سوریه «پیام هشداری نیز به محور شرارت، ایران، سوریه و حزب‌الله است».
کشمکش لفظی ایران و اسرائیل بر سر سوریه و پس از حمله منتسب به اسرائیل در بامداد دوشنبه گذشته تشدید شد.
اسرائیل روز چهارشنبه گفت اگر ایران یا هم‌پیمانانش از سوریه یا لبنان به اسرائیل حمله کنند، اسرائیل کار حکومت اسد را یکسره و خود اسد را نابود خواهد کرد.
علی شیرازی، نماینده ولی فقیه در شاخه قدس سپاه پاسداران ایران، نیز روز پنج‌شنبه گذشته در پاسخ گفت: «اگر اسرائیل حماقت کند، تل آویو و حیفا با خاک یکسان می‌شود.»‎
ولادیمیر پوتین روز شنبه همچنین گفت که خواستار جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به حمله سه کشور غربی به خاک سوریه است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، بزرگ‌ترین حامی حکومت بشار اسد، روز شنبه حمله سه کشور غربی به خاک این کشور را محکوم کرد.
ایتارتاس به نقل از آقای پوتین حمله به مراکز نظامی و شیمیایی سوریه را «تجاوز به تمامیت ارضی» این کشور توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جنگنده‌های آمریکایی برای حملات بامداد شنبه به مراکز مشکوک به تولید جنگ‌افزار شیمیایی در سوریه، از پایگاه هوایی خود در قطر به پرواز درآمدند.
بر اساس این گزارش، جنگنده‌های فرانسه و بریتانیا از فراز کشتی‌های نظامی خود در شرق دریای مدیترانه به سوی اهداف خود پرواز کردند.
آمریکا از بمب‌افکن‌های بی یک، فرانسه از جنگنده‌های میراژ و بریتانیا از بمب‌افکن‌های تورنادو استفاده کرده است.
مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا، روز شنبه در بیانیه‌ای نوشت: «استفاده از سلاح شیمیایی توسط هر کس، هر جا و در هر شرایطی غیرقانونی و قابل نکوهش است.»
آقای ترنبول تاکید کرد که حملات صورت گرفته به سوریه، پیام قاطعی است مبنی بر این که کاربرد جنگ‌افزار شیمیایی از سوی حکومت بشار اسد تحمل نمی‌شود.‎

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، روز شنبه در بیانیه‌ای رسما از حمله موشکی آمریکا و بریتانیا و فرانسه در واکنش به حمله شیمیایی در دوما حمایت کرد.
آیت‌الله خامنه‌ای روز شنبه با مقامات جمهوری اسلامی و سفرای کشورهای اسلامی دیدار داشته و در سخنرانی خود در این دیدار در برابر حملات شب شنبه موضع گرفته است.
آیت‌ شیطان علی خامنه‌ای روز شنبه در واکنش به حمله موشکی به خاک سوریه این اقدام را «جنایت» خواند.
در وب‌سایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی آمده است: «حمله‌ سحرگاه امروز به سوریه یک جنایت است. بنده صریحاً اعلام می‌کنم رئیس‌جمهور آمریکا، رئیس‌جمهور فرانسه و نخست‌وزیر انگلیس جنایتکارند و جنایت کردند؛ طَرفی هم نخواهند بست، سودی هم نخواهند برد؛ همچنان که در سال‌های گذشته در عراق، سوریه،‌ افغانستان حضور پیدا کردند و از این قبیل جنایات انجام دادند و سودی هم نبردند.»
تلویزیون سوریه که در ساعات اولیه بعد از آغاز حملات برنامه نداشت، با از سرگیری برنامه‌های خود، تاکید دارد که اوضاع در دمشق «عادی» است.
فیلم‌های خبری این تلویزیون مردم را در کوچه و خیابان و بازار و در حال کار و زندگی «عادی» نشان می‌دهد. تمامی کسانی که در گزارش های این شبکه مورد مصاحبه قرار گرفته و اظهار نظر می‌کنند، آمریکا و هم‌پیمانان غربی‌اش را نکوهش کرده و ادبیات حکومت اسد را تکرار می‌کنند.
المنار و المیادین، شبکه‌های تلویزیونی لبنانی همسو با سوریه و حزب‌الله، بامداد شنبه ویدئویی کوتاه از ورود بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، را به کاخ ریاست جمهوری‌اش در دمشق نشان دادند.
همین ویدئوی کوتاه در حساب توییتری رسمی ریاست جمهوری سوریه نیز منتشر شده است:

ارتش اسرائیل روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که که آمریکا پیش از آغاز حملات به سوریه، تل‌آویو را در جریان قصد خود گذاشته است، اما نهادهای نظامی اسرائیل نیز از مدتی پیش «تدارکات لازم» را انجام داده بودند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در روزهای گذشته گفته بود که کشورش در حملات غرب به سوریه دخالت ندارد و اسرائیل تنها اهداف «مشخص» خود را در سوریه تعقیب می‌کند.
ترکیه صبح شنبه از حملات آمریکا و بریتانیا و فرانسه پشتیبانی کرد. وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه خود این حملات را اقدامی «شایسته» در برابر حکومت بشار اسد نامید.
این در حالی است که رئیس جمهور ترکیه در دیدار هفته گذشته خود با همتایان روس و ایرانی‌اش در کنار آنها تاکید کرده بود که جنگ سوریه «راه حل نظامی ندارد».
حزب‌الله، هم‌پیمان ایران و سوریه، بامداد شنبه، ۲۵ فروردین، در بیانیه‌ای حمله آمریکا و متحدانش به سوریه را ادامه حملات اسرائیل و «تایید روشن و مستقیم» از طرف این «گروه‌های جنایتکار» نامید.
حزب‌الله مدعی شد که «هر زمان که تروریست‌ها در برابر قهرمانان ارتش سوریه شکست خورده‌اند» آمریکا و متحدانش «به یاری‌شان رفته‌اند».
وزارت خارجه سوریه در بیانیه ای حملات موشکی و هوایی آمریکا، بریتانیا و فرانسه را محکوم کرده است.
وزارت دفاع روسیه می گوید، بیش از ۱۰۰ موشک به سوی سوریه شلیک شد، ولی تعدادی زیادی از آنها رهگیری و منهدم شد.وزارت دفاع فرانسه می گوید، پیش از آغاز عملیات مشترک نظامی آمریکا و متحدانش علیه حکومت سوریه به روسیه هشدار داده شده بود.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی آمریکا، بریتانیا، و فرانسه به تاسیسات حکومت سوریه را به شدت محکوم کرد و نسبت به آثار و تبعات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آن هشدار داده است.
دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، از حملات موشکی و هوایی به تاسیسات شیمیایی حکومت سوریه حمایت کرده است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران حملات موشکی آمریکا، بریتانیا، و فرانسه به تاسیسات حکومت سوریه را به شدت محکوم کرد و نسبت به آثار و تبعات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آن هشدار داده است.
بیانیه سفارت روسیه در واشینگتن درباره حمله نظامی به سوریه:
«ما مورد تهدید قرار گرفته ایم. ما قبلا هشدار داده بودیم که چنین اقداماتی بدون تبعات نخواهند بود. همه مسئولیت ها در خصوص این پیامدها برعهده واشینگتن، لندن و پاریس است.»ژنرال جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا می گوید، ایالات متحده حملات بیشتری به سوریه را برنامه ریزی نکرده است.
وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، می گوید، عملیات بامداد روز شنبه با هدف از بین بردن توانایی تسلیحاتی شیمیایی حکومت اسد بود و دو منطقه اصلی حملات؛ تاسیسات تحقیقاتی شیمیایی حکومت سوریه در دمشق و همچنین زرادخانه شیمیایی حکومت سوریه در حمص بوده است.
وزارت دفاع بریتانیا می گوید، جنگنده های این کشور تاسیسات نظامی ارتش سوریه در استان حمص که تسلیحات شیمیایی در آنها نگهداری می شود را مورد حمله قرار داده اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر