جمعه، فروردین ۲۴، ۱۳۹۷

دیپلمات اروپایی از «پیشرفت» در مذاکرات برای رفع نگرانی‌های ترامپ درباره برجام خبر داد

دیپلمات اروپایی از «پیشرفت» در مذاکرات برای رفع نگرانی‌های ترامپ درباره برجام خبر داد
 

مهلت دونالد ترامپ برای رفع معایب برجام ۲۲ اردیبهشت به پایان می رسد.
یک دیپلمات اروپایی روز پنجشنبه ۲۳ فروردین گفته است، مقام‌های بریتانیا، فرانسه و آلمان معتقدند که «به پیشرفت » خوبی جهت دستیابی به توافقی برای رفع نگرانی‌های دونالد ترامپ درباره توافق هسته ای با ایران، برجام، دست یافته اند.
به گزارش رویترز، این دیپلمات اروپایی که خواست نامش فاش نشود، به گروهی از خبرنگاران گفته است: ما در حالی از (جلسه) بیرون آمدیم که احساس می کنیم پیشرفت خوبی در راستای رفع نگرانی های دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا به دست اورده ایم و در حال رسیدن به یک توافق هستیم.
رویترز می گوید، دیپلمات های سه کشور اروپایی روز چهارشنبه با براین هووک‌،‌ مدیر بخش برنامه ریزی سیاست های وزارت امور خارجه آمریکا در واشینگتن دیدار کرده اند.
این گزارش جزییات بیشتری در خصوص این مذاکرات ارائه نکرده است.
پیش از این نیز نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفته بود: ما در همکاری با همپیمانان اروپایی در حال تقویت این توافق هستیم و می‌خواهیم ایران را به دلیل حمایت از تروریسم در منطقه پاسخگو کنیم.
ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا همراه با آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ بر سر حل‌ و فصل برنامه هسته‌ای ایران و برداشتن تحریم‌های بین‌المللی علیه آن به توافق رسیدند. ایران در چارچوب این توافق، برجام، پذیرفت که بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را متوقف کند و در مقابل تحریم‌های هسته‌ای علیه این کشور برداشته شود.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا دو ماه پیش ضرب‌الاجلی را برای رفع نواقص و معایب مورد نظر خود در برجام تعیین کرد، و تهدید کرد که بدون رفع این نواقص، رفع تحریم‌های ایران را تمدید نمی‌کند و از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد. ضرب‌الاجلی که ۱۲ ماه مه، ۲۲ اردیبهشت ۹۷، به پایان می‌رسد.
دولت‌های اروپاییِ درگیر در مذاکرات هسته‌ای با ایران، در دوره اخیر، مذاکراتی را با نمایندگان آمریکا در چند شهر اروپایی با هدف بررسی درخواست‌های دقیق واشینگتن از تغییرات در برجام داشته‌اند؛ آنها همزمان نشست‌هایی با مقامات ایران برگزار کرده‌اند.
دونالد ترامپ چهار شرط را برای ادامه همراهی آمریکا با برجام تعیین کرده که عبارتند از: «دسترسی فوری» بازرسان بین‌المللی به تمامی مکان‌ها و تاسیسات ایران، دائمی شدن محدودیت‌ها برای برنامه هسته‌ای ایران، تضمین به عدم نزدیک شدن به سلاح هسته‌ای، و محدودیت برنامه موشک‌های دوربرد ایران؛ زیرا به گفته آقای ترامپ، برنامه موشک‌های دوربرد و برنامه تسلیحات اتمی ایران «جدانشدنی هستند».
این در حالی است که مقام های جمهوری اسلامی هرگونه بازنگری در توافق هسته‌ای را رد کرده اند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر