پنجشنبه، خرداد ۱۰، ۱۳۹۷

ورود طویله ولایت وقیح مجلس قدیم به پرونده تعرض به دانش‌آموزان؛ «احتمال» بسته شدن دبیرستان

ورود طویله ولایت وقیح مجلس قدیم به پرونده تعرض به دانش‌آموزان؛ «احتمال» بسته شدن دبیرستان


۱۷ نفر از دانش‌آموزان روانکاوی شده و ۱۶ نفر آنها گفته‌اند که قربانی آزار جنسی بوده‌اند
یک روز پس از آن که دادستان تهران از «بازداشت موقت» متهم به تعرض جنسی به دانش‌آموزان در غرب تهران خبر داد، نمایندگان مجلس از ورود دو کمیسیون این نهاد به پرونده خبر دادند.
خبرگزاری تسنیم روز پنج‌شنبه، دهم خردادماه، به نقل از یک عضو کمیسیون آموزش مجلس از «انحلال» دبیرستانی خبر داد که در غرب تهران قرار دارد و ناظم آن به «آزار جنسی» دانش‌آموزان متهم است.
روز دوشنبه گذشته چند رسانه داخل ایران از جمله وب‌سایت خبرآن‌لاین خبر دادند که یک مسئول در دبیرستان پسرانه یک مجتمع آموزشی غیرانتفاعی در منطقه دو تهران، در پی آزار جنسی گروهی از دانش‌آموزان بازداشت شده است.
در پی انتشار این خبر، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، گفت که والدین ۱۵ دانش‌آموز شکایت کرده‌اند که این فرد به فرزندان‌شان «تعرض جنسی» کرده است.
به گزارش وب‌سایت خبری جماران، آقای دولت‌آبادی روز چهارشنبه، ۹ خرداد، در همین زمینه گفت که گفته‌های اولیای دانش‌آموزان نیاز به «بررسی» دارد.
با این همه این مقام قوه قضائیه افزود: «منتهی امروز تحقیقات دیگری انجام شد که به موجب آن قرار متهم، به بازداشت موقت تغییر کرد.»
فرد متهم از چند روز پیش در بازداشت به‌سر می‌برد و دادستان تهران توضیح بیشتری در مورد منظور خود از تغییر قرار این متهم به «بازداشت موقت» نداد.
به نظر می‌رسد در پی اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی درباره این پرونده، موضوع بررسی آن سرعت بیشتری گرفته است.
پس از انتشار گزارش‌ها درباره «آزار جنسی» دانش‌آموزان به دست ناظم دبیرستان غیردولتی معین در منطقه دو تهران، آیت‌الله علی خامنه‌ای خواستار محاکمه سریع متهمان و اجرای «حدود الهی» در مورد آنان شد.
«حدود الهی» فقه شیعه مورد اشاره آقای خامنه‌ای که پس از انقلاب ۱۳۵۷ وارد قوانین ایران شدند، در مورد لواط، اعدام را با روش‌هایی چون «زدن گردن با شمشیر، پرتاب کردن از کوه بلند در حالی که دست‌ها و پاهای متهم با طناب بسته شده باشد، سوزاندن در آتش، سنگسار کردن و خراب کردن دیوار بر سر او» تجویز می‌کند.
در پی این اظهار نظر بود که خبر ورود دو کمیسیون مجلس شورای اسلامی به این پرونده نیز منتشر شد.
ولی داداشی، نماینده آستارا و سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم از دعوت از وزیر آموزش و پرورش برای بررسی این پرونده خبر داد.
آقای داداشی تاکید کرد که «خاطیان این موضوع باید به اشد مجازات محکوم شوند».
از سوی دیگر جواد ابطحی، عضو کمیسیون آموزش مجلس، روز پنج‌شنبه از دعوت از وزیر به این کمیسیون برای بررسی بیشتر پرونده خبر داد.
آقای ابطحی گفت: «احتمالا این مجتمع منحل می‌شود و باید تدبیری صورت بگیرد تا دانش‌آموزان این مدرسه با رضایت والدین در مدارس دیگر تقسیم شوند.»
پیشتر ناصر کوهستانی، مدیر آموزش و پرورش منطقه دو تهران، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفته بود که قرار است شورای نظارت منطقه دو آموزش و پرورش تهران درباره توقف فعالیت این آموزشگاه تصمیم‌گیری کند.
دادستان تهران روز چهارشنبه نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته بود که «تحقیقات از متهم ادامه یافته و قرار به بازداشت تغییر کرده است.»
به گفته این مقام قوه قضائیه، «روز شنبه هفته آینده تحقیقات از سایر افراد مرتبط با موضوع تحقیقات ادامه خواهد یافت.»
عباس جعفری دولت‌آبادی یک روز پیشتر گفته بود که «متهم نزد ضابطان و قاضی دادسرا اقرار نموده که در یک نوبت فیلم‌های مستهجنی که در گوشی تلفن همراه خود داشته است را برای تعدادی از دانش‌آموزان پخش کرده است، اما سایر اتهامات را منکر شده است.»
ناظم این مدرسه غیرانتفاعی متهم است که با پخش فیلم یا تصاویر مستهجن از طریق گوشی تلفن همراه، بچه‌ها را به اعمال غیراخلاقی وادار می‌کرده است.
در همین زمینه برخی رسانه‌های ایران فیلمی از حضور اولیای دانش‌آموزان قربانی آزار جنسی در مدرسه منتشر کرده‌اند که می‌گویند ۱۷ نفر از دانش‌آموزان روانکاوی شده و ۱۶ نفر آنها گفته‌اند که قربانی آزار جنسی بوده‌اند.
طی سال‌های گذشته چندین مورد تجاوز جنسی در مدارس و حتی محافل قرآنی در رسانه‌ها بازتاب یافته که مشهورترین آنها اتهام تجاوز جنسی سعید طوسی، از قاریان مشهور قرآن نزدیک به بیت آیت‌الله خامنه‌ای، به کودکان بود.
آقای طوسی در حالی در این پرونده «تبرئه» شد که بازپرس پرونده ابتدا برای وی «قرار مجرمیت» صادر کرده بود.

محرومیت بهاییان از کسب و کار ادامه دارد

محرومیت بهاییان از کسب و کار ادامه دارد

یک شهروند بهایی که مغازه عینک‌سازی‌‌اش در نظرآباد کرج ده سال است پلمب شده، قصد دارد از قوه قضاییه به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت کند. جامعه بهایی ممانعت از کسب‌وکار بهاییان را "آپارتاید اقتصادی" می‌خواند.
پیام ولی، شهروند بهایی
پیام ولی، بهایی ایرانی که مغازه‌اش ده سال قبل پلمب شده و جلوی کارهای دیگرش را نیز گرفته‌اند، در صدد شکایت از قوه قضاییه برآمده است. او به "کمپین حقوق بشر در ایران" گفته که عینک‌سازی او را به بهانه این که از شبکه بهداشت مجوز ندارد بستند: «من پروانه کسب از اتحادیه عینک‌سازان و گواهینامه فنی عینک‌سازی از وزارت کار داشتم و دارم. اما ده سال پیش که حدود ۶ مغازه عینک سازی در نظرآباد وجود داشت ۵ عینک سازی که متعلق به بهایی‌ها بود را پلمپ کردند و یک عینک‌سازی که صاحبش مسلمان بود باقی ماند.»
او عنوان کرده که پس از ۹ ماه بیکاری و پیگیری‌های بی‌نتیجه، نمایندگی محصولات آرایشی و بهداشتی را گرفت اما ماموران اطلاعاتی جلوی این کار را نیز با ترساندن خریداران گرفتند: «الان حدود دو سال است که تقریبا بیکار هستم.»
این شهروند بهایی می‌گوید دادگستری نظرآباد، شکایت اولیه‌اش را به مصوبه شورای تامین شهر علیه بهایی‌ها ارجاع داد: «از اداره اماکن و شورای تامین به دیوان عدالت اداری شکایت کردم که گفتند کاری نمی‌توانیم برای شما بکنیم. باید بروید وزارت اطلاعات و تعهد بدهید که تبلیغ نمی‌کنید.»
پیام ولی از سازمان بازرسی کل کشور نیز استمداد کرده اما پی برده که نام او در سایت این سازمان به عنوان کسی ثبت شده که از دیانت بهایی اعلام برائت نکرده است: «یعنی شکایت من در نهادهای قضایی به خاطر بهایی بودنم رسیدگی نمی‌شود.»
او می‌گوید یک بار در بهمن ۸۸ به خاطر پیگیری‌‌‌های مربوط به رفع پلمب مغازه‌اش بازداشت شده و سه ماه با اتهام "اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام" در زندان بوده‌است. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در اردیبهشت ۹۶ گفته که در ایران بهایی بودن جرم نیست و کسی به دلیل "بهایی بودن یا اعتقاد نداشتن به خدا" به زندان نمی‌رود.
پاییز سال ۹۶ منابع نزدیک به بهاییان گزارش دادند که بیش از ۱۰۰ جوان بهایی که در کنکور آن سال قبول شده بودند، در مرحله انتخاب رشته با عبارت "نقص پرونده" روبرو شده‌‌اند. به آنها پس از مراجعه به سازمان سنجش آموزش کشور گفته بودند که به دلیل بهایی بودن و مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی اجازه تحصیل ندارند مگر اقرار کنند که از دیانت بهایی برگشته و مسلمان شده‌اند.
بهاییان علاوه برآن که از تحصیل یا کار دولتی محروم می‌شوند، از نظر جانی نیز تامین ندارند. خانه‌ها یا قبرهای آنها نیز از سوی "عوامل ناشناس" تخریب می‌شود و مورد بی‌حرمتی قرار می‌گیرد.
بیشترین اتهامی که حکومت ایران متوجه بهاییان می‌کند "جاسوسی" است. دست‌کم ۲۰۰ بهایی در اوایل انقلاب به همین اتهام اعدام شده‌اند. جامعه جهانی بهاییان می‌گوید آزار و پیگرد پیروان این دین در دولت روحانی بیشتر شده است.

قرار متهم مدرسه غرب تهران به بازداشت تغییر کرده است

قرار متهم مدرسه غرب تهران به بازداشت تغییر کرده است

دادستان تهران اعلام کرده است که قرار متهم مدرسه غرب تهران به بازداشت موقت تغییر کرده است. تحقیقات از سایر افراد مرتبط با این پرونده نیز ادامه دارد. آیت‌الله خامنه‌ای و هیات دولت خواستار رسیدگی سریع به پرونده شدند.
رسیدگی به پرونده "تجاوز به دانش آموزان مدرسه‌ای در غرب تهران" بعد از ورود  علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی سرعت گرفت.
از طرفی رسیدگی به این پرونده در سطح کابینه آقای روحانی هم مطرح شده است. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در این ارتباط گفت: «به هیات وزیران هم ماموریت داده شد که با قاطعیت و دقت این قضیه را با سرعت دنبال کنند.»

حجت‌الاسلام هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه هم اعلام کرده است که پس از "دستور ویژه‌" رهبر بلافاصله پرونده تشکیل شد و دادستانی دستورات لازم را داده و تحقیقات در حال انجام است.
عباس جعفری دولت‌‌‌آبادی دادستان تهران هم در رابطه با آخرین وضعیت پرونده تجاوز به دانش‌آموزان مدرسه غرب تهران روز چهارشنبه (۹ خرداد/۳۰ مه) در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مطالبی که اولیای دانش‌آموزان عنوان کرده‌اند باید بررسی شود.
دادستان بدون اشاره به نتایج تحقیقاتی که انجام گرفته ابراز داشت که "تحقیقات دیگری" انجام گرفته که باعث شده است "قرار متهم به بازداشت موقت" تغییر کرد.
دادستان تهران تاکید کرد که پس از ارجاع پرونده به دادسرا، بلافاصله متهم توسط پلیس به دادسرا تحویل داده شده است. دادستان تهران قول داد در کمترین زمان ممکن تحقیقات به اتمام برسد و پرونده هر چه زودتر به دادگاه ارسال شود.
دادستانی تهران اعلام کرده که "روز شنبه هفته آینده" تحقیقات از سایر افراد مرتبط با موضوع ادامه خواهد یافت. در این ارتباط مشخص نشده است که چند نفر مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.
دادستان تهران در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد مطالبی که اولیای دانش‌‌‌‌آموزان عنوان کرده‌‌‌اند بررسی خواهد شد.
جعفری دولت‌‌‌‌‌آبادی درخصوص تعداد شکایات صورت گرفته هم اعلام کرد که طبق آخرین خبرهایی که او دارد فقط ۱۵ مورد بوده است. پیش از آن در رسانه‌های کشور تعداد شاکیان پرونده را ۳۶ مورد اعلام کرده بودند.
رسیدگی به پرونده بعد از "دستور ویژه رهبر" و "ماموریت هیات وزیران" سرعت بیشتری گرفته است اما شفافیت و اطلاع رسانی پیرامون پرونده تجاوز به دانش آموزان مدرسه‌ای در غرب تهران به کندی انجام می‌گیرد.

نخست‌وزیر اسرائیل: در هر نقطه از سوریه که لازم باشد با ایران مقابله می‌کنیم

نخست‌وزیر اسرائیل: در هر نقطه از سوریه که لازم باشد با ایران مقابله می‌کنیم


بنیامین نتانیاهو
نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید کشورش نه فقط در بلندی‌های جولان و مناطق اطراف آن، بلکه هرکجای سوریه که لازم ببیند دست به مقابله با «حضور نظامی ایران» می‌زند.
بنیامین نتانیاهو، نهم خرداد ماه، گفته است «ما به مقابله با هدف ایران برای تثبیت حضور نظامی در سوریه، در آن‌سوی مرزهای ما، ادامه می‌دهیم؛ نه فقط در آن سوی بلندی‌های جولان، بلکه در سراسر سوریه».
آقای نتانیاهو در جریان یک سخنرانی در تل‌آویو، همزمان با سفر وزیر دفاع کابینه خود به روسیه این اظهارات را بیان کرده‌است.
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، قرار است با هم‌تای روس خود در مسکو دیدار کند. او پیش از عزیمت به روسیه، در مورد دیدار و گفت‌وگوی پیش‌رو با سرگئی شویگو، در حساب کاربری خود توئیتر نوشت «تمرکز اصلی ما جلوگیری از تثبیت ایران و گروه‌های نیابتی آن در سوریه است».
سخنان مقام‌های اسرائیلی در حالی‌ست که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، با اشاره به توافق مربوط به ایجاد مناطق امن در خاک سوریه گفته است نیروهای خارجی باید هر چه سریع‌تر از مناطق هم‌مرز با اسرائیل و اردن عقب‌نشینی کنند.
بخشی از مناطقی که آقای لاوروف به آن‌ها اشاره کرده، در کنترل شورشیان مخالف حکومت سوریه و بخشی دیگر نیز در تصرف نیروهای بشار اسد و متحدانش از ایران و حزب‌الله لبنان است.
طی سال‌های گذشته، و به‌ویژه با پیروزی‌های اخیر بشار اسد در جنگ داخلی سوریه، اسرائیل به‌تاکید گفته حاضر نیست تحت هیچ شرایطی حضور و نفوذ ایران در نزدیکی مرزهای خود را بپذیرد. از منظر اسرائیل این حضور در تضاد با امنیت آن کشور و شهروندان آن است. جمهوری اسلامی می‌گوید به درخواست دولت دمشق، برای مقابله با آن‌چه «گروه‌های تروریستی» توصیف می‌شود، در سوریه دست به اقدام زده‌است. تهران می‌گوید تنها دولت مرکزی سوریه است که می‌تواند در مورد حضور یا خروج نیروهایش تصمیم بگیرد.
در روزهای پیش‌رو آقای نتانیاهو برای گفت‌وگو در مورد آن‌چه «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و گسترش نفوذ ایران در منطقه» توصیف شده، با سران آلمان، فرانسه و بریتانیا دیدار می‌کند.
نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید با سران سه کشور اروپایی «در مورد جلوگیری از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و نیز توقف حضور ایران در خاورمیانه» گفت‌وگو خواهد کرد: «موضع کشورم را به‌روشنی بیان خواهم کرد. سال‌هایی بود که ما به تنهایی در برابر این تهدیدها می‌ایستادیم. فکر می‌کنم [اکنون] وضعیت بهبود یافته است».
بریتانیا، آلمان و فرانسه، امضاکنندگان توافق اتمی تیرماه ۱۳۹۴ با ایران هستند، و برخلاف دولت اسرائیل و دولت دونالد ترامپ، خواستار حفظ و پایبندی به برجام. با این حال کشورهای اروپایی در انتقاد به اقدامات ایران در منطقه غرب آسیا و یا برنامه موشکی جمهوری اسلامی، با کشورهایی مانند ایالات متحده یا اسرائیل هم‌صدا شده‌اند.

رویترز: شرکت عظیم هندی واردات نفت از ایران را متوقف می‌کند

رویترز: شرکت عظیم هندی واردات نفت از ایران را متوقف می‌کند


خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی می‌گوید شرکت ریلاینس هند، که یک شرکت خوشه‌ای با تمرکز بر صنایع نفت و گاز است، قصد دارد واردات نفت از ایران را متوقف کند. طی روزهای گذشته چندین شرکت پروژه‌های مربوط به ایران را به‌دلیل بازگشت تحریم‌های آمریکا، متوقف کرده‌اند.
شرکت ریلاینس، بزرگ‌ترین مجموعه پالایش نفت در جهان را مدیریت می‌کند.
رویترز به‌نقل از دو منبع مطلع می‌گوید انتظار می‌رود هم‌کاری این شرکت با ایران از ماه اکتبر یا نوامبر متوقف شود. هنوز مقام‌های رسمی در هند و ایران به گزارش رویترز واکنش نشان نداده‌اند.
ریلاینس یک شرکت خوشه‌ای است که میلاردر هندی، موکش آنبانی، ریاست آن را برعهده دارد. این شرکت وابستگی زیادی به سیستم مالی ایالات متحده دارد.
پالایشگاه پیشرفته ریلاینس در گجَرات هند قادر است روزانه ۱.۴ میلیون بشکه نفت را پالایش کند. آن‌طور که رویترز گزارش داده‌است ریلاینس به مقام‌های نفتی در تهران خبر داده‌است که واردات از ایران به پالایشگاه خود را متوقف خواهد کرد.
یک منبع مطلع دیگر تاکید کرده در صورت شکست مذاکرات ایران و اروپا برای حفظ «برجام» این احتمال وجود دارد که شرکت هندی، حتی پیش از اکتبر یا نوامبر، واردات نفت را متوقف کند. به گفته منبع خبری رویترز شرکت‌های بیمه خواستار توقف فعالیت‌های مربوط به ایران شده‌اند.
این گزارش تنها یک روز پس از آن منتشر شده که دومین شرکت بزرگ نفتی روسیه نیز خبر از تعلیق پروژه‌های مربوط به ایران داد.
هفتم خرداد ماه سوشما سواراج، وزیر خارجه هند، در آستانه دیدار با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود، اعلام کرده بود که کشورش تنها تحریم‌های اعمال‌شده از سوی سازمان ملل متحد علیه ایران را اجرا می‌کند و از تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا یا هیچ کشور دیگری پیروی نخواهد کرد. سران کشورهای اروپایی، روسیه و چین نیز خواستار حفظ و عمل به برجام هستند. با این همه به نظر می‌رسد شرکت‌های بزرگ این کشورها در حال فاصله‌ گرفتن از همکاری با ایران هستند.
شرکت فولاد دانیلی ایتالیا، شرکت فرانسوی گاز و انرژی «اِنژی»، شرکت کشتیرانی مولر-مرسک دانمارک، زیمنس، شرکت آلمانی تجهیزات و فناوری، از جمله شرکت‌هایی هستند که در هفته‌های گذشته از توقف فعالیت‌های مربوط به ایران خبر داده‌اند.
روز گذشته نیز وزیر نفت ایران به شرکت فرانسوی توتال دو ماه فرصت داد با آمریکا مذاکره کرده و در مورد حضور یا خروج از ایران تصمیم بگیرد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، پس از آن‌که ایران حاضر نشد مذاکره مجدد بر سر «برجام» را بپذیرد، با وجود مخالفت آلمان، فرانسه، بریتانیا، اتحادیه اروپا، روسیه و چین، دیگر طرف‌های توافق اتمی با ایران، از آن خارج شد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران، طی سه تا شش ماه آینده دوباره اعمال خواهند شد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز گفته‌است واشینگتن «شدیدترین تحریم‌های تاریخ» را علیه ایران وضع خواهد کرد و اگر حکومت ایران «رفتار خود را عوض نکند» فشار تحریم‌ها افزایش خواهد یافت. ایران می‌گوید حاضر به گفت‌وگوی دوباره بر سر برجام نیست، برنامه موشکی خود را متوقف نمی‌کند و در مورد سیاست‌هایش در کشورهای منطقه نیز به‌تنهایی تصمیم می‌گیرد. آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اخیرا با انتقاد شدید از سیاست‌های جدید آمریکا در برابر ایران و خروج از برجام، برای باقی ماندن ایران در این توافق، شروطی برای اروپایی‌ها تعیین کرد.
منابع نفتی در سوئیس، روز چهارشنبه گزارش دادند که صادرات روزانه نفت ایران در ماه میلادی رو به پایان، حدود صد هزار بشکه کاهش پیدا کرده است؛ این نخستین بار از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای است، که گزارشی در مورد کاهش صادرات نفت ایران منتشر می‌شود.

پیشنهادهای ولایتی برای واکنش به خروج آمریکا از برجام

پیشنهادهای ولایتی برای واکنش به خروج آمریکا از برجام


علی‌اکبر ولایتی گفته است:«روسیه نه می‌تواند و نه بنا دارد که به ایران زور بگوید.»
علی‌اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۹ خرداد در واکنش به خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران، برجام،خواستار استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید و موتورهای قوی هسته‌ای شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر ولایتی که در نشست «تجربه ماندگار» صحبت می کرد، از رویکرد هیات مذاکرات کننده و مجلس ایران در توافق هسته ای با شش قدرت جهانی در سال ۱۳۹۴ انتقاد کرده است.
مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی گفته است: یک اشکال «برجام نداشتن متن فارسی بود که احساس حقارت به انسان دست می‌داد، حتی عهدنامه‌های گلستان و ترکمانچای هم با آن متن ذلت‌بار نسخه فارسی داشتند اما درباره برجام این انجام نشد»
وی اضافه کرده است: آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در این درباره «بارها تذکر دادند و گفتند از مقامات آمریکایی تضمین مکتوب بگیرید، اما متأسفانه این کار توسط مسئولان کشور انجام نشد.»
ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان در ۱۳۹۴ به توافقی جامع برای حل‌وفصل ابهامات برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند که براساس آن ایران برخی از فعالیت های هسته ایش را محدود کرد و در مقابل تحریم های هسته ای علیه تهران تعلیق شد.
این در حالی است که دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران موسوم به «برجام» خارج می‌شود و علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های تعلیق شده ایران، مجازات‌های تازه‌ای علیه تهران وضع می‌کند.
دونالد ترامپ گفته بود، برجام «نه آرامش آورد، نه صلح» و جمهوری اسلامی پس از برجام نیز به گسترش برنامه موشک‌های بالستیک و همچنین «حمایتش از تروریسم» ادامه داد.
با این حال، کشورهای اروپایی ضمن ابراز نارضایتی از اقدام آمریکا می گویند، برجام باعث شد که راه های دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای بسته شود و می بایست حفظ شود.
پیشنهادهای ولایتی
علی اکبر ولایتی در سخنرانی خود در خصوص واکنش ایران به خروج آمریکا از برجام گفته است:« ما UF6 (هگزافلوراید اورانیوم) را می‌توانیم راه بیندازیم که در ۷۰ درجه به‌حالت گاز درمی‌آید و قابلیت چرخاندن سانتریفیوژ برای غنی‌سازی را دارد.»
وی با اشاره به اینکه «این پیشنهادها در عین حال که می‌تواند پاسخی به نقض عهد آمریکا باشد، شائبه نقض برجام هم ندارد»، اضافه کرده است: «ما می‌توانیم ایزوتوپ پایدار تولید کنیم که حکایت از قدرت ما می‌کند اما برای تسلیحات نیست.»
علی اکبر ولایتی همچنین خواستار ساخت و به‌کارگیری موتورهای نیرومند هسته‌ای برای کشتی‌ها و زیردریایی‌ شده است.
وی گفته است: «مسئولان باید کارهای پژوهشی مرتبط با نسل جدید سانتریفیوژها را پیگیری کنند و نیازهای کشور در زمینه ۱۹۰ هزار سو که مورد تأکید رهبر انقلاب بود تأمین شود، در این زمینه باید به‌روی سانتریفیوژهای IR6 و IR8 حتماً کار شود.»
علی اکبر ولایتی در ادامه خواستار فاصله گرفتن ایران از اروپا و نزدیک شدن روسیه و چین شده است.
مشاور بین الملل رهبر جمهوری اسلامی گفته است:«روسیه نه می‌تواند و نه بنا دارد که به ایران زور بگوید. با این کشور در خصوص مسائل دفاعی در حال همکاری هستیم و تقریباً هرچه خواستیم کم‌وبیش به ما داده است.»
وی اضافه کرده است: «نگاه راهبردی به شرق راحت‌ترین کاری است که از طریق آن می‌توانیم از شر قایم‌باشک‌بازی‌های غربی‌ها خلاص شویم.»
علی اکبر ولایتی در ادامه خواستار حفظ «قدرت موشکی و منطقه‌ای» ایران شده و گفته است:« تقویت هسته‌ای در حوزه‌هایی که محدودیت ندارد انجام شود.»
پیش از این نیز منتقدان از رویکرد دولت حسن روحانی از تداوم مذاکره با اروپایی برای ماندن در برجام انتقاد کردند. در همین زمینه، تعدادی از نمایندگان مجلس در صحن علنی به صورت نمادین نسخه ای از توافق هسته ای را آتش زدند.
با این حال، ایران خواستار تضمین عملی از سوی اتحادیه اروپا است و مقام های اروپایی نیز می گویند، دلیل تلاش های اروپا برای حفظ برجام نه به دلیل منافع اقتصادی بلکه به دلیل منافع امنیتی است.
این در حالی است که مقام های آمریکایی ابراز امیدواری کرده اند که خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم علیه جمهوری اسلامی منجر به تغییر رفتار ایران شود.
در همین زمینه، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، تاکید کرده است که ایالات متحده «شدیدترین تحریم‌های تاریخ را علیه ایران وضع خواهد کرد و اگر حکومت ایران رفتار خود را عوض نکند فشار تحریم‌ها افزایش خواهد یافت».

گفت و گوی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره فعالیت های ایران در منطقه

گفت و گوی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره فعالیت های ایران در منطقه


مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا
هدر نائوت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۹ خرداد گفته است، مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا با ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه در باره فعالیت های ایران در منطقه به صورت تلفنی گفت وگو کرده است.
خانم نائورت در بیانیه ای گفته است: وزیر خارجه پومپئو امروز با ژان ایو لودریان صحبت کرد. آنها در خصوص گام های بعدی برای مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه گفت و گو کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اضافه کرده است: آنها همچنین خصوص همکاری های بین المللی برای ایجاد ثبات در لیبی مذاکره کردند.
این بیانیه جزییات بیشتری از مذاکرات وزیران امور خارجه آمریکا و فرانسه ارائه نکرده است.
به دنبال خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران، برجام، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی می کوشند تا به راه حلی دستیابند که ضمن رفع نگرانی های آمریکا از اقدامات ایران، این توافق را حفظ کنند.
در همین زمینه، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته بود، دلیل تلاش های اروپا برای حفظ برجام نه به دلیل منافع اقتصادی بلکه به دلیل منافع امنیتی است.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا هجدهم اردیبهشت با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی پس از برجام نیز به گسترش برنامه موشک‌های بالستیک و همچنین «حمایتش از تروریسم» در منطقه ادامه داد، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد. در همین زمینه، مقام های آمریکایی به شرکت‌ها و بانک‌های اروپایی در خصوص پیامدهای همکاری با ایران هشدار داده اند.
پس از خروج آمریکا از برجام، مایک پومپئو در راستای دستیابی به یک توافق جدید با ایران ۱۲ خواسته تعیین کرد. وزیر خارجه آمریکا گفته بود، اگر ایران رفتار خود را تغییر ندهد، آمریکا «شدیدترین تحریم های تاریخ را علیه ایران وضع خواهد کرد.»
وی همچنین هفته گذشته در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان گفته بود که واشینگتن در هفته‌های آتی برای بررسی «گام‌های بعدی برای مقابله با برنامه‌های هسته‌ای ایران»، گفت‌وگوهایی با متحدانش، از جمله کشورهای اروپایی، خواهد داشت.
این در حالی است که مایک پومپئو از رویکرد کشورهای اروپایی در قبال ایران انتقاد کرده و گفته بود، آنها برای مقابله با برنامه‌های موشک‌های بالستیک ایران «هیچ کاری نکرده‌اند».
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرده بود،در طول سه سال گذشته «اروپایی‌ها به ما می‌گفتند در حال آماده شدن برای مقابله با موشک‌ها هستند، اما هیچ کاری نکردند».
وزیر خارجه آمریکا همچنین با اشاره به اینکه «اروپا درباره موافقتش با برنامه‌های مقابله با تروریسم حرف‌هایی می‌زند» گفت: دولت‌های اروپایی در حمایت از ایالات متحده در «نامیدن ایران به عنوان بزرگ‌ترین حامی تروریسم هیچ کاری نکردند».
ایران اتهام «حمایت از تروریسم» را رد می‌کند و رهبر جمهوری اسلامی نیز گفته است اروپا «باید تضمین دهد» در مذاکرات مربوط به ادامه برجام درباره دو موضوع برنامه‌های موشکی و اقدامات ایران در منطقه حرفی نزند.

چهارشنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۷

سخنان ولایتی درباره شروط ایران برای مذاکره با اروپا بر سر توافق هسته‌ای

سخنان ولایتی درباره شروط ایران برای مذاکره با اروپا بر سر توافق هسته‌ای

علی‌اکبر ولایتی، عضو مجمع تشخیص مصلحت از شروط ایران برای مذاکره با "اروپایی‌ها" سخن گفته است. شروطی که بنا بر ادعای او، بازخوانی مواضع خامنه‌ای است. ولایتی در عین حال از سیاست نزدیکی بیشتر به روسیه و چین دفاع کرده است.
علی اکبر ولایتی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی
خبرگزاری "ایرنا" روز چهارشنبه ۹ خرداد (۳۰ مه) گوشه‌هایی از سخنان علی‌اکبر ولایتی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی را بازتاب داده است؛ سخنانی که در همایش "تجربه ماندگار" بیان شده‌اند.
ولایتی از شروطی سخن گفته که باید ناظر بر مذاکره با کشورهای اروپایی حاضر در توافق هسته‌ای باشند. او در عین حال تاکید کرده که این شروط بر اساس اظهارات خامنه‌ای تعیین شده‌اند.

شروطی که ولایتی از آن‌‌ها سخن گفته شامل عرصه‌های مختلفی می‌شوند. این شروط هم ناظر بر مسائل مالی و همکاری‌های اقتصادی بوده و هم فعالیت‌های هسته‌ای ایران را شامل می‌شوند.
شروط ایران برای مذاکره با "اروپایی‌ها"
ولایتی در عرصه مالی گفت که اروپا باید تضمین بدهد که نفت ایران را می‌خرد. این تضمین با تمدید تحریم‌هایی که دولت ترامپ برای معاملات نفت و گاز با ایران پیش بینی کرده، ناسازگار است.
افزون بر آن، این عضو مجمع تشخیص مصلحت گفته است که مشکلات بانکی نیز باید رفع شوند.
ولایتی در عین حال خواستار "راه‌اندازی UF6" شده است. هگزافلوراید اورانیوم ترکیبی شیمیایی و به‌شدت سمی است که برای غنی‌سازی اورانیوم به کار می‌رود.
ولایتی همچنین از تسریع تولید و راه‌اندازی موتورهای هسته‌ای سخن گفته است. به گفته‌ی او، زیردریایی‌‌هایی که با موتورهای هسته‌ای کار می‌کنند، می‌توانند حتی ۲ سال زیر آب بمانند.
از آن گذشته، ولایتی تاکید کرده که جمهوری اسلامی باید کار روی سانتریفیوژهای IR6 و IR8 را از سر گیرد.
نزدیکی هر چه بیشتر به روسیه و چین
این مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل تاکید کرده است که برای نجات از "شر اروپا" جمهوری اسلامی باید رویکرد خود را به سمت شرق بچرخاند و بر دامنه‌ی همکاری‌های خود با روسیه و چین بیفزاید.
او در پاسخ به کسانی که از عهدشکنی روسیه سخن می‌گویند، گفته است که روسیه بارها از جمهوری اسلامی دفاع کرده است.
ولایتی درباره روسیه و سود همکاری با آن کشور گفته است: «روسیه نه می‌تواند و نه بنا دارد که به ایران زور بگوید. با این کشور در خصوص مسائل دفاعی در حال همکاری هستیم و تقریباً هرچه خواستیم کم و بیش به ما داده است. این رآکتوری که روس ها درست کردند آلمانی‌ها قرار بود درست کنند که بعد از انقلاب رفتند و یک قدم کوچک هم برنداشتند. اما روس‌ها رآکتور را درست کردند و چیزهایی به ما دادند که یک پیچش را اروپایی‌ها نمی‌دهند.»

او با اشاره به حجم مبادلات بازرگانی ایران و چین در اوج تحریم‌ها، نزدیکی به روسیه و چین را به سود جمهوری اسلامی ایران ارزیابی می‌کند. ولایتی گفته است: «نگاه راهبردی به شرق راحت‌ترین کاری است که از طریق آن می‌توانیم از شر قایم باشک‌بازی‌های غربی‌ها خلاص شویم.»
نسخه فارسی برجام
ولایتی به کاستی‌ها و کم‌کاری‌های صورت گرفته در جریان توافق هسته‌ای اشاره کرده و فقدان یک نسخه فارسی از برجام را توهین دانسته است.
او می‌گوید: «حتی عهدنامه‌های گلستان و ترکمانچای هم با آن متن ذلت بار نسخه فارسی داشتند، اما درباره برجام این هم انجام نشد. بالاخره این نماینده مجلس که برجام را تصویب می‌کند باید بداند چه آشی پخت و پز می‌شود.»
او اضافه کرده است که پس از درخواست مجلس، «یک متن فارسی را به مجلس به عنوان ترجمه فرستادند، و بعد مشخص شد که ترجمه‌اش اشتباه است، وزارت خارجه گفت که اشتباه شده و متن دیگری فرستاد.»

علی اکبر ولایتی این سخنان را در همایش "تجربه ماندگار" بیان کرده بود. این همایش با هدف بازخوانی مواضع خامنه‌ای درباره برجام برگزار شده بود. اینکه آیا بر سر این "بازخوانی" از مواضع خامنه‌ای درباره توافق هسته‌ای اتفاق نظر وجود دارد یا خیر، موضوعی است که ظرف هفته‌های آینده روشن خواهد شد.

آمریکا زندان اوین و رئیس صدا و سیما را تحریم کرد

آمریکا زندان اوین و رئیس صدا و سیما را تحریم کرد

ایالات متحده آمریکا شش فرد و سه نهاد مرتبط با ایران، از جمله زندان اوین و گروه انصار حزب‌الله را به فهرست تحریم‌های خود افزوده است.
وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعلام کرده است. بر اساس این بیانیه، شش نفر و سه نهاد به فهرست‌های تحریم‌های تازه علیه ایران افزوده شده‌اند.
وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد، زندان اوین، گروه انصار‌ حزب‌الله و گروه برنامه‌نویسی "هانیستا" تحریم شده‌اند. گروه "هانیستا" در طراحی و توسعه موبوگرام و موبوپلاس دست دارد که امکان رصد کاربران را فراهم می‌آورد. گروه انصار حزب‌الله نیز به دست داشتن در "سرکوب و نقض جدی حقوق بشر" متهم شده است.

عبدالعلی علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما و حسین‌الله کرم، رئیس شورای هماهنگی انصار حزب‌الله در فهرست تحریمی جدید قرار دارند.
عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و عبدالحمید محتشم، دبیرکل انصار حزب‌الله و سردبیر نشریه یالثارات الحسین و حمید استاد، مسئول انصار حزب‌الله مشهد نیز تحریم شده‌اند.
نام عبدالحسن فیروزآبادی نیز در این فهرست دیده می‌شود که به نوشته رسانه‌های ایرانی‌، با توجه به تاریخ تولد او به نظر می‌رسد که منظور آمریکایی‌ها ابوالحسن فیروزآبادی‌، دبیر شورای عالی فضای مجازی بوده است.

دو نامه، یک مضمون: به محدودیت‌های هنرمندان و سینماگران پایان دهید

دو نامه، یک مضمون: به محدودیت‌های هنرمندان و سینماگران پایان دهید

کانون کارگردانان سینمای ایران و همچنین ۱۰۰ فیلم‌ساز و اهل فرهنگ ایران با ارسال نامه، از مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی خواستند، به محدودیت‌ها و محرومیت‌های سینماگران ایرانی ساکن ایران یا خارج از کشور خاتمه دهند.
درگذشت ناصر ملک‌مطیعی، هنرپیشه نام‌آشنای ایران، توجه محافل فرهنگی و هنری ایران را به محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی جلب کرده که هنرمندان و سینماگران ایران، به‌ویژه هنرمندان پیش از انقلاب از آن‌ها رنج می‌برند.
در همین رابطه دو نامه نوشته شده است. نخست نامه‌ای از سوی هنرمندان و کانون کارگردانان سینما که خطاب به وزیر ارشاد جمهوری اسلامی نوشته شده و نامه دوم، نامه‌ای است که امضای یکصد هنرمند و سینماگر کشور را به همراه دارد و برای حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ارسال شده است.

مضمون هر دو نامه یکی است: پایان دادن به محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی که ظرف ۴۰ سال گذشته بر فضای هنری و سینمای ایران سایه انداخته است.
نامه‌ی کانون کارگردانان سینما
در نامه کانون کارگردانان سینمای ایران از جمله چنین آمده است: «مرگ آقای ناصر ملک مطیعی بازیگر شهیر سینمای ایران باعث تأثر عمیق همه اعضاء خانواده بزرگ سینمای ایران شد؛ از سینماگر تا تماشاگر. اندوه بزرگ ما و بسیاری از مردم بیش از هر چیز از این پرسش حاکی بود که آیا آنچه بر پیرمرد با شکوه دلشکسته گذشت عادلانه بود؟»
در نامه اعضای شورای مرکزی کانون کارگردانان ایران از وزیر ارشاد درخواست شده، به ممنوعیت کار سینماگرانی که پیش از وقوع انقلاب اسلامی زندگی خود را وقف هنر سینما کرده بودند، خاتمه داده شود.
در این نامه، کارگردانان سینمای ایران ممنوعیت کار برای هنرپیشگان پیش از انقلاب را "زخم چهل ساله"‌ای خوانده‌اند که باید التیام یابد.
نامه ۱۰۰ فیلم‌ساز و اهل فرهنگ و هنر
بیش از یکصد هنرمند و سینماگر نام‌آشنای کشور نیز در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی، رئيس جمهوری ایران، خواستار رفع محدودیت‌ها برای هنرمندانی همچون بهروز وثوقی شده بودند.
این هنرمندان و سینماگران محدودیت‌های ایجاد شده برای سفر و کار بهروز وثوقی را غیرقانونی خوانده و خواستار رفع این محدودیت‌ها شده‌اند.
در این نامه از حسن روحانی به عنوان "حافظ حقوق شهروندی و مسئول اجرای قانون اساسی" خواسته شده است:
«یک بار برای همیشه تدبیری صورت گیرد تا هنرمندانی که صرفا به جهت کار هنری و فرهنگی با ممنوعیت خروج و ورود و ممنوعیت کار روبرو هستند، بدون ایجاد مزاحمت بتوانند به وطن خود، رفت و آمد داشته و از حق طبیعی کار و فعالیت بهره‌مند شوند.»
این نامه را از جمله ستارگانی چون تهمینه میلانی، پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، علی مصفا، باران کوثری و فاطمه معتمد آریا امضا کرده‌اند.

دستور دولت روحانی شیاد و کلاش و دروغگوبرای پیگیری حادثه تعرض جنسی به دانش‌آموزان

دستور دولت روحانی شیاد و کلاش و دروغگوبرای پیگیری حادثه تعرض جنسی به دانش‌آموزان

دولت روحانی وزیر آموزش و پرورش را مأمور پیگیری حادثه تعرض جنسی به دانش‌آموزان مدرسه‌ای در تهران کرد. در پی اعتراض گسترده افکار عمومی، خامنه‌ای دستور محاکمه سریع و اجرای "حدود الهی" در رابطه با متهمان را صادر کرده است.
پس از تأیید خبر آزار جنسی شماری از دانش‌آموزان یکی از دبیرستان‌های غرب تهران توسط "معاون انضباطی" این مدرسه غیرانتفاعی و دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به قوه قضائیه برای محاکمه سریع و اجرای "حدود الهی" در رابطه با متهمان، محمدباقر نوبخت نیز از دستور دولت روحانی برای پیگیری حادثه خبر داد.
سخنگوی دولت دوازدهم روز چهارشنبه (۹ خرداد/ ۳۰ مه) با اشاره به "تأسف و نگرانی دولت" از تعرض به تعدادی از دانش‌آموزان پسر در یکی از مدارس تهران گفت: «علاوه بر مسئولیتی که وزیر آموزش و پرورش بر عهده دارد، به او از سوی هیأت وزیران ماموریت داده شد که با قاطعیت و دقت مسئله را با سرعت دنبال کند».
محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش ایران، خود روز گذشته در واکنش به آزار جنسی دانش‌آموزان در توییتر نوشته بود: «عمیقا از جنایت تلخ و شرم‌آوری که در مدرسه‌ای در منطقه ۲ تهران خاطر جامعه و فرهنگیان شریف را جریحه‌دار کرد، متاثرم. به بازرس ویژه دستور داده‌ام با پیگیری و تشکیل پرونده حقوقی موضوع را با جدیت دنبال کند».
پرونده در دادسرا
هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه نیز امروز تعرض جنسی به دانش‌آموزان یکی از مدارس تهران را "شرم‌آور" خواند و با اشاره به "دستور" رهبر جمهوری اسلامی برای رسیدگی "ویژه و با سرعت بیشتر" به پرونده "به دلیل جریحه‌دار شدن عواطف عمومی"، اعلام کرد که پرونده این حادثه تشکیل شده و "در مرحله دادسرا" است.
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، روز گذشته با استناد به مرکز عملیات پلیس اطلاعات و امنیت عمومی تهران بزرگ گفت که روز یکشنبه (۶ خرداد) «در پی تماس شهروندان با مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ مبنی بر وقوع درگیری در یکی از دبیرستان‌های غرب تهران، مأموران پلیس به محل اعزام شدند و متعاقبا ۱۵ نفر از اولیای دانش‌آموزان مبادرت به طرح شکایت نموده و اعلام کردند متهم به فرزندانشان تعرض جنسی نموده است».
دادستان تهران همچنین گفت که متهم «نزد ضابطان و قاضی دادسرا اقرار نموده که در یک نوبت فیلم‌های مستهجنی که در گوشی تلفن همراه خود داشته است را برای تعدادی از دانش‌آموزان پخش کرده است. اما سایر اتهامات را منکر شده است».
خواست انحلال مدرسه
روز گذشته همچنین سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس خبر داده بود که در این کمیسیون تصمیم گرفته شده که از ادامه فعالیت مدرسه مزبور جلوگیری و مدرسه منحل شود. بسته شدن این مدرسه خواست والدین دانش‌آموزانی که به آنها تعرض‌شده نیز هست. یکی از آنها به خبرگزاری ایلنا گفته بود: «این پرونده بالای ۴۰ شاکی خصوصی دارد و طبق صحبت‌هایی که با دانش‌آموزان شده بین ۱۸ تا ۳۰ دانش‌آموز مورد تجاوز قرار گرفته‌اند».
یکی دیگر از والدین نیز به ایلنا گفته بود: «مصرانه خواهان توقف فعالیت مدرسه‌ای هستیم که در آن به فرزندان‌مان تجاوز شده است. از رسانه‌ها می‌خواهیم، با علنی کردن روند پرونده، باعث تسریع در رسیدگی به این مورد شوند».
به گفته او این مدرسه باید منحل شود زیرا «نمی‌توان دانش‌آموزان را به مدرسه دیگر برد و دلیل آن را تجاوز اعلام کرد. این برای خود دانش‌آموزان آزاردهنده است، اما اگر مدرسه بسته شود می‌توانند بگویند مدرسه ما بسته شد و برای همین همه ما به جای دیگری برای ادامه تحصیل رفتیم. آموزش و پرورش نباید شانه خالی کند».
برگزار شدن امتحانات دانش‌آموزان
اما با وجود تأکید والدین بر انحلال این مدرسه، ناصر کوهستانی، مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ تهران، روز چهارشنبه به ایلنا گفت که امتحانات دانش‌آموزان مدرسه مزبور "در حال برگزاری است و آرامش نسبی نیز در مدرسه حاکم است".
کوهستانی افزود: «با انتخاب یک ناظر مقیم از جانب اداره آموزش و پرورش سعی کرده‌ایم که در روند برگزاری امتحانات مشکلی به وجود نیاید. امتحانات امروز در فضای آرام برگزار شده است و در ادامه هم به همین صورت برگزار می‌شود».
مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ تهران همچنین گفت که پس از تأیید تعرض به دانش‌آموزان، مدیر مدرسه "بلافاصله" تعلیق شده و یک سرپرست برای آن انتخاب شده تا بتواند به گفته او "کاملا قانونی کار مدرسه را جلو ببرد".
آقای کوهستانی بدون تأیید یا رد موضوع "انحلال" این دبیرستان افزود: «از مدرسه بازدیدهایی داشته‌ایم و تا پایان امتحانات باید جو آرامی را برای این دانش‌آموزان به وجود بیاوریم تا مشکل بیش از این برای آنها به وجود نیاید و تاکید می‌کنم دانش‌آموزانی که مورد آزار قرار گرفتند تحت نظر مشاور هستند تا بررسی‌های لازم در خصوص ابعاد این مسئله صورت گیرد».
حادثه تعرض جنسی به دانش‌آموزان یکی از مدارس تهران با بازتاب گسترده آن در شبکه‌های اجتماعی، چنان ابعاد وسیعی به خود گرفت که رهبر جمهوری اسلامی نیز وارد ماجرا شد و دستور داد که پس از محاکمه‌ای سریع "حدود الهی در رابطه با متهمان جنایت مدرسه‌غرب تهران اجرا شود".
در پی این اظهارات اما در شبکه‌های اجتماعی این پرسش مطرح شد که چرا علی خامنه‌ای در مورد اتهام تعرض جنسی سعید طوسی به دانش‌آموزان‌اش سکوت اختیار کرده است. قوه قضائیه جمهوری اسلامی هنوز به شکایت والدین شاگردان این قاری قرآن رسیدگی نکرده و این پرونده را مسکوت گذاشته است.

زنگنه به توتال برای مذاکره با آمریکا و ماندن در ایران دو ماه وقت داد

زنگنه به توتال برای مذاکره با آمریکا و ماندن در ایران دو ماه وقت داد


بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران
در ادامه تلاش ایران برای حفظ سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور، وزیر نفت جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، ۹ خردادماه، دو ماه به کمپانی فرانسوی توتال برای مذاکره با آمریکا وقت داد.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ، ایرنا، به نقل از بیژن زنگنه، وزیر نفت، خبر داد که شرکت عظیم توتال «۶۰ روز فرصت دارد» تا با آمریکا مذاکره کرده و تصمیم بگیرد که در ایران خواهد ماند یا خیر.
وزیر نفت در دولت حسن روحانی همچنین خبر داد که در صورت خروج توتال از کشور، شرکت ملی نفت چین جایگزین آن خواهد شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه، رسماً خروج دولتش از میان امضاکنندگان برجام، توافق اتمی با ایران، را اعلام کرده و از بازگشت تحریم‌ها علیه تهران خبر داد.
کمتر از دو هفته بعد، وزیر خارجه ایالات متحده نیز در اولین سخنرانی خود در این مقام فشار را بر جمهوری اسلامی تشدید کرده و از وضع «شدیدترین تحریم‌های تاریخ» علیه تهران خبر داد.
مایک پومپئو روز دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت، در سخنرانی خود در اندیشکده بنیاد هریتج برای رسیدن به توافق هسته‌ای جدید با ایران ۱۲ شرط تعیین کرد که با پاسخ منفی تهران مواجه شد.
اما همین اعلان خروج و تهدید تحریم بیشتر کافی بود تا کمپانی‌های خارجی را به صرافت کنار کشیدن از قراردادهای خود با تهران بیندازد و قطاری را به حرکت وادارد که به نظر می‌رسد تا هفته‌ها و ماه‌های آینده نیز از حرکت بازنایستد.
لوک‌اویل، دومین شرکت بزرگ نفتی روسیه، روز سه‌شنبه، هشتم خردادماه، اعلام کرد به ‌دلیل نگرانی‌های ناشی از بازگشت تحریم‌های آمریکا، فعلاً قصد ندارد پروژه‌های مربوط به ایران را دنبال کند.
در همین روز بانک بی‌سی‌پی سوئیس نیز خبر داد که در پی خروج آمریکا از برجام، نقل و انتقالات جدید مالی با ایران را قطع کرده و در حال کاهش چشمگیر فعالیت‌های مرتبط با ایران است.
غیر از این دو، خبرگزاری تسنیم هم روز چهارشنبه از «تعلیق» قرارداد ریلی یک شرکت سوئیسی به ارزش تقریبی یک و نیم میلیارد دلار برای تحویل نزدیک به هزار واگن مترو خبر داد.
تسنیم دلیل این اتفاق را «تحریم‌های آمریکا» عنوان می‌کند.
حال وزیر نفت ایران به شرکت توتال ۶۰ روز وقت داده است تا برای «ماندن در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی» تصمیم بگیرد.
بیژن زنگنه همچنین به دولت فرانسه سیگنال داده است که در این راه به توتال کمک کرده و تلاش کند این شرکت در ایران بماند.
خبرگزاری ایرنا به نقل از آقای زنگنه می‌گوید: «دولت فرانسه نیز در این ۶۰ روز می‌‌تواند با دولت آمریکا برای ماندن توتال در ایران مذاکراتی انجام دهد.»
طی روزهای گذشته چندین شرکت عمدتاQ اروپایی از جمله مرسک دانمارک و زیمنس آلمان اعلام کرده‌اند به ‌دلیل خطرات ناشی از بازگشت تحریم‌های آمریکا، فعالیت‌های خود در ایران را متوقف می‌کنند.

شرکت لوک‌اویل روسیه پروژه‌های خود در ایران را "متوقف کرد"

شرکت لوک‌اویل روسیه پروژه‌های خود در ایران را "متوقف کرد"

لوک‌اویل نیز به جمع شرکت‌هایی پیوست که فعالیت خود در ایران را پس از خروج آمریکا از برجام متوقف کرده‌اند. دومین شرکت بزرگ تولیدکننده نفت روسیه در حال گفت‌وگو با ایران برای توسعه دو میدان نفتی در نزدیکی اهواز بود.
ساختمان مرکزی شرکت لوک‌اویل در مسکو
شرکت لوک‌اویل، دومین شرکت بزرگ تولیدکننده نفت روسیه، اعلام کرد که به دلیل نگرانی از بازگشت تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، تصمیم گرفته است که فعلا پروژه‌های خود در ایران را دنبال نکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مسئولان شرکت لوک‌اویل در جریان کنفرانسی تلفنی در روز سه‌شنبه (۲۹ مه/ ۸ خرداد) گفت: «با توجه به تحولات اخیر هنوز زود است که بگوییم برنامه‌های ما (در رابطه با ایران) چیست. در حال حاضر همه چیز را متوقف کرده‌ایم».
شرکت لوک‌اویل روسیه در حال گفت‌وگو با ایران برای توسعه میدان‌های نفتی آب تیمور و منصوری در نزدیکی اهواز بود و در راستای توسعه میدان نفتی آب تیمور، در کنار مرسک دانمارک و شرکت دولتی نفت و گاز اندونزی، یادداشت تفاهمی را با جمهوری اسلامی امضا کرده بود.
این شرکت چند روز پیش نیز اعلام کرده بود که در پی تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، در حال ارزیابی مجدد "ریسک" فعالیت در ایران است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز ۸ ماه مه گذشته (۱۸ اردیبهشت) ضمن اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، خبر از بازگشت و حتی تشدید تحریم‌های معلق‌شده علیه جمهوری اسلامی داد. اما قدرت‌های اروپایی، به‌خصوص سه کشور امضاکننده برجام یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان، تأکید کردند که به توافق هسته‌ای با ایران پایبند بوده و برای حفظ آن خواهند کوشید.

با وجود تأکید قدرت‌های اروپایی بر تلاش برای حفظ برجام و کوشش در راستای یافتن راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌های آمریکا، این کشورها اعلام کرده‌اند که معاف کردن شرکت‌های اروپایی از تحریم‌های آمریکا بسیار مشکل بوده و ریسک ناشی از معاملات آتی این شرکت‌ها با ایران نیز برعهده خود آنها خواهد بود.
پس از خروج آمریکا از برجام، چندین شرکت، از جمله شرکت‌های آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و دانمارکی از توقف فعالیت‌های خود در ایران، به دلیل نگرانی از تحریم‌های آمریکا، خبر دادند. زیمنس آلمان یکی از این شرکت‌ها بود. تداوم فعالیت توتال فرانسه نیز با تردیدهایی روبه‌روست.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، حدود دو هفته پیش گفته بود که ایالات متحده "شدیدترین تحریم‌های تاریخ" را علیه ایران اعمال خواهد کرد.

علی لاریجانی عراقی و دزد ، رئیس طویله ولایت وقیح مجلس باقی ماند

علی لاریجانی عراقی و دزد ، رئیس طویله ولایت وقیح مجلس باقی ماند

علی لاریجانی در دومین دور رای‌گیری برای انتخاب ریاست مجلس با کسب ۱۴۷ رای، برای یک سال دیگر به ریاست مجلس شورای اسلامی انتخاب شد. مسعود پزشکیان و علی مطهری دو نایب رئیس مجلس شدند.
علی لاریجانی روز چهارشنبه (۹ خرداد/ ۳۰ مه) برای سومین سال پیاپی در دوره دهم قانون‌گذاری، به ریاست مجلس شورای اسلامی برگزیده شد.
در جریان دور دوم رای‌گیری از مجموع ۲۷۹ رای اخذ شده، علی لاریجانی ۱۴۷ رای و رقیب او محمدرضا عارف ۱۲۳ رای کسب کردند.
در دور نخست رای‌گیری رقابت‌ها میان سه نفر بود، اما حمیدرضا حاجی‌بابایی در دور دوم به سود لاریجانی کنار رفت. حاجی‌بابایی در دور نخست رای‌گیری ۵۴ رای آورده بود.
رای لاریجانی کمتر از حد انتظار
کسب ۱۴۷ رای از سوی علی لاریجانی برای ریاست مجلس کمتر از حد انتظار بود.
روز گذشته (سه‌شنبه ۸ خرداد) مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود، به خبرگزاری ایسنا گفته بود که نشستی از فراکسیون‌های مجلس برای حمایت از ریاست علی لاریجانی برگزار شده که ۱۷۱ نفر در آن شرکت داشتند و همگی در حمایت از علی لاریجانی به اتفاق نظر رسیده‌اند. اما هنگام رای‌گیری در روز چهارشنبه چنین اتفاقی نیفتاد.
رقابت سه نامزد در دور نخست و  رقابت عارف با حمایت فراکسیون امید در دور دوم، نشان داد که موقیعت لاریجانی در ریاست مجلس نسبت به سال پیش تضعیف شده است.
در انتخابات تعیین ریاست مجلس در  روز ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ علی لاریجانی با ۲۰۴ رای از مجموع ۲۶۸ نماینده حاضر در مجلس عنوان رئیس قوه‌ مقننه انتخاب شده بود. امسال تعداد نمایندگان حاضر بیشتر از سال قبل و ۲۷۹ نفر بود اما لاریجانی تنها ۱۴۷ رأی آورد.
به‌نظر می‌رسد کاندیداتوری حمیدرضا حاجی بابایی و سپس کناره‌گیری‌ او به سود لاریجانی، بازی تبلیغاتی اصول‌گرایان برای جلب آرای بیشتر به سود لاریجانی بود، اما ظاهرا نتیجه‌ای در پی نداشت.
از دست دادن ۵۷ رای نسبت به سال گذشته و کسب آرایی حتی کمتر از نایب‌رئیس مجلس، روز تلخی را برای علی لاریجانی، رئیس تقریبا دایمی مجلس شورای اسلامی رقم زد.
محمدرضا عارف دومین بار بود که برای ریاست مجلس داوطلب می‌شد. بار نخست در سال ۱۳۹۵ و  پس از آغاز به کار دوره دهم مجلس بود. عارف در آن رای‌گیری تنها ۱۰۳ رای آورد.
اما در رای‌گیری امروز مجلس او ۲۰ رای بیشتر از سال ۱۳۹۵ کسب کرد و این نشان‌دهنده موقعیت بهتر فراکسیون امید در مقایسه با دو سال پیش است.
انتخاب دو نایب رئیس
بعد از انتخاب علی لاریجانی رییس سومین دوره انتخابات ریاست مجلس دهم، چهار نماینده به عنوان  کاندیدای نواب رییس معرفی شدند.
مسعود پزشکیان و علی مطهری از فراکسیون امید، عبدالرضا مصری از فراکسیون ولایی و هادی قوامی از فراکسیون مستقلین برای نائب رییسی مجلس کاندیدا شدند.
بر این اساس از ۲۷۹ رای اخذ شده پزشکیان با ۱۵۷ رای و مطهری با ۱۴۳ رای به عنوان نواب اول و دوم انتخاب شدند.
عبدالرضا مصری نیز ۱۳۴ رای و هادی قوامی ۸۱ رای کسب کردند.
این گزارش تکمیل می‌شود

 


سه‌شنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۹۷

درخواست اعاده دادرسی محمد ثلاث پذیرفته شد

درخواست اعاده دادرسی محمد ثلاث پذیرفته شد

وکیل‌مدافع محمد ثلاث، از دراویش گنابادی که به اتهام زیر گرفتن سه تن از مأموران انتظامی در حوادث خیابان پاسداران به سه بار قصاص محکوم شده از اعاده دادرسی موکلش خبر داده است.
محمد ثلاث، از دراویش گنابادی در دادگاه
زینب طاهری، وکیل‌مدافع محمد ثلاث، از دراویش گنابادی به خبرگزاری ایسنا گفته که پرونده موکلش به شعبه ۳۵ دیوان عالی کشور ارجاع شده است. او می‌گوید، بناست که روز چهارشنبه ۹ خرداد (۳۰ مه) لایحه تکمیلی در رابطه با این پرونده را به این شعبه ارائه کند. درخواست اعاده دادرسی اول خردادماه به دیوان عالی ارائه شده بود.
محمد ثلاث متهم است که در حوادث ۳۰ دی‌ماه ۱۳۹۶ در تجمع دروایش در خیابان پاسداران تهران که برای جلوگیری از بازداشت نورعلی تابنده، قطب دروایش گنابادی انجام شد اتوبوسی را به سوی مأموران انتظامی رانده و سه تن از آ‌ن‌ها را زیر گرفته است.

زینب طاهری، وکیل ثلاث پیش از این در گفت‌وگو با دویچه‌ وله گفته بود، محمد ثلاث قبل از این حادثه بازداشت شده و راننده این اتوبوس نبوده است.
همزمان با حوادث خیابان پاسداران فیلم کوتاهی از محمد ثلاث در شبکه‌های اجتماعی پخش شده بود که او را در حالی که به شدت کتک خورده و زخمی بود نشان می‌داد. ثلاث در این فیلم در حالی که به سختی سخن می‌گفت، به جرم خود اعتراف می‌کند.
اما او بعد از آن گفت که به هنگام وقوع این حادثه در بازداشت بوده و زمانی که این اعتراف را می‌کرده آنقدر کتک خورده بود که به خاطر ندارد بعد از آن چه اتفاقی افتاده است. او می‌گوید، این اتوبوس را چند روز پیش از اعتراضات در مقابل منزل نورعلی تابنده پارک کرده بود تا دراویش معترض بتوانند شب را در آن سر کنند.
زینب طاهری که وکالت ثلاث را به عهده گرفته بعد از روشنگری در باره موکلش اعلام کرد، به "اتهام تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب" به شعبه ۲ دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده است.
محمد ثلاث در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک تهران علاوه بر قصاص به یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق بابت اتهام "اخلال در نظم و آسایش عمومی" محکوم شده است.
در جریان حوادث خیابان پاسداران علاوه بر ثلاث تعدادی دیگر از دراویش گنابادی ضرب و جرح و بازداشت شدند. برخی از آن‌ها حکم حبس ابد گرفته‌اند.

کمپین "ما به افطاری نخواهیم رفت" پاسخ هنرمندان به رئیس‌جمهور

کمپین "ما به افطاری نخواهیم رفت" پاسخ هنرمندان به رئیس‌جمهور

شماری از چهره‌های سرشناس سینمای ایران دعوت حسن روحانی برای شرکت در مراسم افطاری رئیس‌جمهور در شامگاه سه‌شنبه هشتم خرداد را رد کردند. این هنرمندان از جمله به وضعیت بد معیشتی مردم معترض هستند.
آناهيتا همتی، مهناز افشار، پرویز پرستویی، شیلا خداداد، برزو ارجمند، احسان کرمی و فلور نظری جمعی از هنرمندان سرشناس ایران هستند که دعوت به مراسم افطاری رئیس جمهور رد کردند.
آناهیتا همتی یکی از نخستین چهره‌هایی بود که با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در اینستاگرام، دعوت حسن روحانی را رد کرد. او پیام خود با اشاره به وضعیت بد اقتصادی مردم و سفره‌ای که "روز به روز خالی‌تر می‌شود" آغاز کرده است.
آنهاهیتا همتی که به دلیل "دور بودن برنامه‌های تلویزیون از زندگی واقعی مردم" چندی است از تلویزیون ایران فاصله گرفته، در پیام سرگشاده خود خطاب به حسن روحانی از گسترش فقر و ناکارآمدی حکومت در حل مشکلات جامعه  و سرکوب هرنوع حرکت اعتراضی انتقاد کرده و نوشته است: «سرپنجه آهنین گلویمان را سالهاست که سخت می‌فشارد در حال خفه شدینم... »
مهناز افشار، یکی دیگر از هنرمندانی است که دعوت حسن روحانی را رد کرده در پیام خود از او خواسته است آتنا دائمی را که به تازگی در زندان ۳۰ ساله شده به مراسم افطار رئیس‌جمهور دعوت کند. آتنا دائمی، فعال حقوق کودکان  به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم» به هفت سال حبس محکوم شده است.
پرویز پرستویی هم دعوت حسن روحانی به مراسم افطاری رئیس‌جمهور را رد کرده است. او با اشاره به "وضعیت بسیار بد" اقتصادی و روحی مردم، نوشته صرف هزینه‌های بالا برای برگزاری چنین مراسمی را ضروری نمی‌د‌اند.
مراسم افطار رئيس‌جمهور شامگاه سه‌شنبه هشتم خرداد برگزار می‌شود. این مراسم سال گذشته با استقابل جمع کثیری از چهره‌های هنری و فرهنگی ایران همراه بود که در انتخابات ریاست‌جمهوری از حسن روحانی حمایت کردند.
اعتراض آنها به حسن روحانی واکنش‌های متفاوتی به همراه داشته است. برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی حرکت هنرمندان معترض را قابل تقدیر می‌دانند و از آن حمایت می‌کنند. در مقابل برخی معتقدند اعتراض به روحانی در شرایط کنونی کار سختی نیست و خواستار آن هستند که هنرمندان دیگر نهادها را هم نقد کنند.
تقی رحمانی روزنامه‌نگار و منتقدی که ۱۵ سال از عمر خود را پشت میله‌های زندان سپری کرده و حال خارج از کشور زندگی می‌کند معتقد است که هنرمندان معترض می‌توانستند به مراسم روند و با شور و حال هنری اعتراض خود را بیان کنند و تأثیرگذارتر باشند.

تأیید خبر آزار جنسی گروهی از دانش‌‌آموزان تهران

تأیید خبر آزار جنسی گروهی از دانش‌‌آموزان تهران

مسئولان آموزش و پرورش تجاوز به گروهی از دانش‌‌آموزان مدرسه‌ای در غرب تهران را تأیید کرده‌اند. محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش به بازرس ویژه خود برای رسیدگی به این ماجرا دستور فوری داده است.
عکس از آرشیو
خبر آزار جنسی گروهی از دانش‌‌آموزان توسط یکی از مسئولان دبیرستان پسرانه مقطع متوسطه اول، واقع در یک مجتمع آموزشی غیر انتفاعی در منطقه ۲ تهران توسط مسئولان آموزش و پرورش این منطقه تأیید شد. به گزارش خبرآنلاین، مسئولان آموزش و پرورش منطقه ۲ گفته‌اند هیأتی برای رسیدگی به این مسئله در آموزش و پرورش تشکیل شده و از مراجع قضایی خواسته شده که وارد این پرونده بشوند.
خبرآنلاین که پیش از این خبری در این باره منتشر کرده می‌گوید، فیلمی از این موضوع در اختیارش قرار گرفته که در آن والدین نسبت به بی‌توجهی آموزش و پرورش شکوه می‌کنند.
همزمان خبرگزاری ایسنا نیز گزارش داده که محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش در حکمی حسین بزرگی‌زاده، مشاور و بازرس ویژه خود را مسئول رسیدگی به این ماجرا کرده است.

ناصر کوهستانی، مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ تهران می‌گوید: «در پی ادعای مطرح شده مبنی بر تحریک تعدادی از دانش‌آموزان توسط یكی از نیروهای آزاد واحد آموزشی مذكور به عمل غیراخلاقی، پرونده‌ای در مراجع قضایی با شكایت والدین و پیگیری مسئولین منطقه تشكیل شده است.»
به گفته او، این عمل توسط "معاون انضباطی" مدرسه انجام شده که پس از آگاهی از این مسئله "از حضور وی در مدرسه جلوگیری گردیده و همچنین حكم مدیر آموزشگاه غیر دولتی به حالت تعلیق درآمده است. در ضمن مقرر گردید با تكمیل پرونده این آموزشگاه در شورای نظارت منطقه تصمیم‌گیری نهایی برای توقف فعالیت این آموزشگاه به عمل آید".
ناصر کوهستانی می‌گوید، پیش از این ماجرا از این فرد هیچ شکایتی از سوی دانش‌آموزان یا اولیای آن‌ها دریافت نشده است. او تأکید می‌کند، آموزش و پرورش انتظار دارد که در صورت اثبات جرم مراجع قضایی "به‌شدت" با خاطی برخورد کنند.
اخباری تأییدنشده در مورد "آقازاده بودن متجاوز"
در شبکه‌های اجتماعی اخباری تأیید‌نشده درج شده که در آنها ادعا می‌شود متجاوز فرزند یک روحانی سرشناس است.
مسیح علی‌نژاد، خبرنگار ایرانی ساکن آمریکا نیز در توییتر به این فیلم ارسالی اشاره می‌کند. او در صفحه کاربری خود می‌نویسد: «متجاوز آقازاده است. می‌خواهند پرونده را مختومه کنند. فیلم‌ها و مستندات بیشتری رسیده که منتشر می‌کنم.»
هدا هاشمی‌، خبرنگار روزنامه ایران در صفحه کاربری خود در توییتر نوشته است: «وزارت آموزش و پرورش تجاوز ناظم مدرسه به گروهی از دانش‌آموزان را تأیید و گفته ناظم دستگیر شده، اما با وثیقه آزاد شده (چون خانواده پرنفوذی بودند) مدیر مدرسه عزل شده و مدرسه هم لغو پروانه می‌شود.»
او در توییتی دیگر نوشت: «چرا الان که فیلم منتشر شده تأیید کردند، اما این موضوع برای یک ماه پیش که تأیید نشده بود."
پدر یکی از این دانش‌‌آموزان به خبرآنلاین گفته است: «پسر من از چند ماه پیش پرخاشگر و به شدت عصبی شده بود و حتی ما تصور می‌کردیم دچار بیماری شده است. او را پیش پزشک بردیم و روند درمان برای پرخاشگری او ادامه یافت تا این که پسرم گفت در مدرسه چه بلایی به سرش آمده است.»
او "یکی از مسئولان مدرسه" را متهم شناخته و می‌گوید، این فرد نزد پلیس اقرار کرده که "با پخش تصاویر مستهجن از طریق گوشی تلفن همراه، بچه‌ها را وادار به اعمال غیر اخلاقی می‌کرده است."
اولیای دانش‌آموزان به خبرآنلاین گفته‌اند، این دانش‌‌آموزان در حال حاضر "تحت درمان روانشناسی هستند و از لحاظ روحی و روانی به شدت آسیب دیده‌اند".

تجمع اعتراضی مرغداران در مقابل ساختمان ریاست جمهوری

تجمع اعتراضی مرغداران در مقابل ساختمان ریاست جمهوری

مرغداران شهرهای مختلف ایران به دلیل افزایش هزینه‌های جانبی و کاهش قیمت مرغ و سوء مدیریت، در مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع اعتراضی برگزار کردند. مرغداران علیه وزیر جهاد کشاورزی شعار دادند و خواستار برکناری او شدند.
حمید فاضلی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران کشور روز دوشنبه (۷ خرداد/۲۸ مه) به خبرگزاری ایلنا گفت که صدها نفر از مرغداران کل کشور از استان‌های مختلف به تهران آمده‌اند تا به "کاهش قیمت مرغ و بلاتکلیفی مرغداران از ضرر و زیان‌های وارده به خاطر تولید" اعتراض کنند.
فاضلی درباره انگیزه تظاهرکنندگان گفت: «این تجمع به این خاطر است که دولت نظارت دقیق‌تری بر امور داشته باشد و قیمت‌ها به سمت واقعی شدن پیش برود تا تولیدکنندگان هم متضرر نشوند».

خبرگزاری ایرنا هم در گزارش خود به نقل از تجمع‌کنندگان نوشته است از هر استان حدود ۱۵ نفر به عنوان نماینده مرغداران در این تجمع شرکت کرده‌اند تا برای رسیدگی به مشکلات آنها اقدامی صورت گیرد.
شعار مرغداران علیه دولت
در فیلم‌های متعددی که در شبکه‌های اجتماعی پخش شده مرغداران معترض شعارهایی نظیر "دولت بی‌کفایت، وزیر بی‌لیاقت"، "حجتی حیا کن وزارت رو رها کن" سر دادند.
در پلاکاردی که تجمعع کنندگان با خود حمل می‌کردند نوشته شده است: "کارد مسئولان بی کفایت به استخوان مرغداران رسیده".
اعتصاب کامیوند‌اران و اعتراض مرغداران
بخشی از مشکلات مرغداران به نهادها و ارگان‌های دولتی هم مربوط است. مرغداران علیه مسئولان این نهاد‌ها شعار دادند. "شرکت پشتیبانی امور دام کشور" که یکی از زیرمجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی است، مسئولیت تامین و ذخیره‌سازی اقلام پروتئینی و عرضه آنها برای جلوگیری از نوسان قیمتی در زمان اوج مصرف را برعهده دارد.
به گفته مسئولان صنف مرغداران این شرکت به وظیفه خود درست عمل نکرده و ذرت و سویا از سوی این شرکت به مقدار مورد نیاز بین مرغداران توزیع نشده است و آن مقدار توزیع شده هم حداکثر ۲۵ درصد افزایش قیمت داشته است.
یکی دیگر از مشکلات مرغداران عدم حمل ذرت و سویا از طرف کامیونداران بوده است. کامیونداران در روزهای اخیر به اعتصاب دست زده‌اند.
مجموعه این عوامل باعث شده است که مرغداران را به میدان پاستور در تهران بکشاند. معترضان در مقابل نهاد ریاست جمهوری علیه محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی هم  شعار سر دادند و خواهان برکناری او شدند.

"نگرانی جدی" از ناکامی تلاش اروپا برای تداوم معامله با ایران

"نگرانی جدی" از ناکامی تلاش اروپا برای تداوم معامله با ایران

یک روزنامه آلمانی با استناد به دیپلمات‌های اروپایی از تردید جدی بانک‌های مرکزی این کشورها برای مبادلات بانکی با ایران خبر داده است. این بانک‌ها نگران افتادن به دام "تأمین مالی تروریسم" و مجازات‌های احتمالی آمریکا هستند.
به گزارش یک روزنامه معتبر آلمانی، ارزیابی‌ها و چاره‌جویی‌های کمیسیون اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران با نگرانی‌هایی جدی روبه‌رو شده است.
روزنامه آلمانی "هندلزبلات" در شماره روز سه‌شنبه خود (۲۹ مه/ ۸ خرداد) در گزارشی نوشته است که این نگرانی مشخصا مربوط به پیشنهاد پرداخت پول معامله‌های نفتی با ایران به کمک بانک‌های مرکزی کشورهای اروپایی است.
طبق این گزارش، آن دسته از بانک‌های مرکزی که نام آنها برای چنین اقدامی مطرح است بیم آن دارند که پایشان به ماجرای "پولشویی و تأمین مالی تروریسم" کشیده شود.
به گزارش هندلزبلات با استناد به گفته‌های دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، بانک‌های مرکزی کشورهای عضو این اتحادیه نگران آن هستند که یوروهای واریزشده‌ی آنها به حساب‌های ایران سپس به سوی حزب‌الله لبنان سرازیر شود که آمریکا آن را به عنوان گروهی تروریستی تحریم کرده است.
در این میان بانک مرکزی اروپا (EZB) برای این نوع از مبادلات بانکی مطرح نیست، زیرا مدلل کرده است که چنین اقدامی نقض مقررات حاکم بر آن محسوب می‌شود. بدین ترتیب این تنها بانک‌های مرکزی تک‌تک کشورهای اروپایی هستند که می‌توانند دست به چنین اقدامی بزنند.

با خروج آمریکا از توافق اتمی با جمهوری اسلامی موسوم به برجام و به جریان افتادن مجدد تحریم‌ها، معامله با ایران از طریق دلار ممنوع خواهد شد. نقض این تحریم‌ها نیز با مجازات‌هایی سنگین همراه خواهد بود. این در حالی است که معاملات نفتی ایران تاکنون عمدتا با دلار انجام می‌گرفته است.
کمیسیون اتحادیه اروپا برای گریز از تحریم‌های آمریکا، این پیشنهاد را مطرح کرده بود که پرداخت خریدهای نفتی از ایران، بدون درگیر کردن بانک‌های متعارف، به کمک بانک‌های مرکزی کشورهای اروپایی انجام بگیرد.
بر اساس این پیشنهاد، بانک‌های مرکزی اروپایی می‌توانند مبالغ خریدهای نفتی خود از جمهوری اسلامی را با یورو به حساب بانک مرکزی ایران واریز کنند. نظر بر این بوده که کشورهای اروپایی بتوانند بدین طریق از یک‌سو با دور زدن تحریم‌های آمریکا کماکان به معاملات نفتی خود با جمهوری اسلامی ادامه دهند و از سوی دیگر قادر شوند به تعهدات خود در قبال ایران عمل کرده و برجام را حفظ کنند.
فدریکا موگرینی، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز گذشته گفته بود که در اجلاس وزیران خارجه اتحادیه اروپا "پیشنهادهای مشخصی" برای تعدیل تحریم‌های واشنگتن علیه ایران ارائه شده است. او افزوده بود که قرار است "طی هفته‌های آینده" این راهکارهای پیشنهادی از سوی کمیسیون اتحادیه اروپا تکمیل شوند.
خانم موگرینی همچنین گفته بود که کمیسیون اتحادیه اروپا در اواسط ماه مه کشورهای عضو را فراخوانده بوده تا به منظور دور زدن تحریم‌های مالی ایالات متحده و امکان تداوم معاملات نفت و گاز با ایران "واریز مبالغی، فقط برای یک بار، به حساب بانک مرکزی ایران را مورد بررسی قرار دهند".
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز ۸ ماه مه گذشته (۱۸ اردیبهشت) ضمن اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، خبر از بازگشت و حتی تشدید تحریم‌های معلق‌شده علیه جمهوری اسلامی داد. اما اتحادیه اروپا و به‌خصوص سه کشور امضاکننده برجام یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان تأکید کرده‌اند که به توافق هسته‌ای با ایران پایبند بوده و برای حفظ آن خواهند کوشید.

سفر نتانیاهو به اروپا برای گفت‌وگو با مرکل و مکرون درباره "تهدید ایران"

سفر نتانیاهو به اروپا برای گفت‌وگو با مرکل و مکرون درباره "تهدید ایران"

نخست وزیر اسرائیل برای گفت‌وگو در مورد برنامه اتمی ایران با صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهور فرانسه راهی اروپا می‌شود. بنیامین نتانیاهو تصمیم دارد شخصأ در مورد "تهدید ایران" با آنگلا مرکل و امانوئل مکرون گفت‌وگو کند.
دفتر نخست‌وزیر اسرائیل دوشنبه (۲۸ مه/ ۷ خرداد) اعلام کرد بنیامین نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با رهبران آلمان، فرانسه و احتمالأ بریتانیا راهی اروپا می‌شود. نتانیاهو تصمیم دارد در دیدار با آنگلا مرکل و امانوئل مکرون شخصأ خواست اسرائیل در مورد برنامه اتمی ایران را مطرح کند.
علاوه بر ایران و برنامه اتمی این کشور،  افزایش نفوذ اسلامگرایان در خاورمیانه نیز جزو محورهای  گفت‌وگوی نخست‌وزیر اسرائیل با رهبران کشورهای اروپایی است.
نتانیاهو تأکید کرده است که موضع اسرائیل را "تا جای ممکن شفاف و روشن مشخص خواهد کرد". او در آستانه سفر به اروپا گفت: «ما سال‌ها برابر این تهدیدها تنها بودیم. اما فکر می‌کنم حال وضعیت بهتر شده است.»

اسرائیل خواستار افزایش فشار بر ایران است و از خروج آمریکا از برجام استقبال کرده است. آلمان، فرانسه و بریتانیا اما بر حفظ توافق اتمی با ایران تأکید دارند. نتانیاهو از موضع رئیس‌جمهور آمریکا دفاع می‌کند و معتقد است که توافق اتمی با ایران اشتباه بود. نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید مبارزه علیه سیاست تهاجمی جمهوری اسلامی در منطقه پایان نیافته است.
بنیامین نتانیاهو یکشنبه (۲۷ مه / ۶ خرداد) در نشست هفتگی کابینه اسرائیل تأکید کرد که دولت اسرائیل همزمان با فعالیت علیه دستیابی جمهوری اسلامی به جنگ‌افزار هسته‌ای، برای جلوگیری از نفوذ بیشتر نظامی ایران در سوریه و همچنین ارسال تسلحیات جنگی از سوریه به لبنان یا تولید آنها در لبنان نیز تلاش می‌کند.
کشورهای اروپایی امضا کننده توافق اتمی با ایران همراه چین و روسیه می‌گویند تا زمانیکه ایران به تعهدات تعیین شده خود در برجام پایبند است، آنها از برجام خارج نخواهند شد. اروپا خواستار حفظ برجام و آغاز مذاکراتی جانبی برای دست‌یابی به توافق‌های دیگری است که خواست اسرائیل و آمریکا را برآورده کنند.
چین و روسیه نیز بر حفظ برجام تأکید دارند. روسای جمهور این دو کشور در حاشیه نشست شانگهای ۹ و ۱۰ ژوئن (۱۹ و ۲۰ خرداد) با رئیس‌‌جمهور ایران دیدار خواهند کرد.

«آزار جنسی شماری از دانش‌آموزان» در دبیرستانی در غرب تهران

«آزار جنسی شماری از دانش‌آموزان» در دبیرستانی در غرب تهران


عکس از آرشیو.
گزارش ها از ایران حاکی است که یکی از مسئولان دبیرستان پسرانه مقطع متوسطه اول یک مجتمع آموزشی غیرانتفاعی در منطقه ۲ تهران، در پی آزار جنسی گروهی از دانش آموزان، بازداشت شده است.
خبرآنلاین در این زمینه گزارش داده است که خانواده برخی از دانش آموزان متوجه موضوع شده و از فرد یاد شده شکایت کرده اند. یکی از اولیای دانش آموزان در گفتگو با این رسانه گفته است که «پسر من از چند ماه پیش پرخاشگر و به شدت عصبی شده بود و حتی ما تصور می کردیم او دچار بیماری شده است. او را پیش پزشک بردیم و روند درمان برای پرخاشگری او ادامه یافت تا اینکه پسرم گفت در مدرسه چه بلایی به سرش آمده است».
آنطور که پدر دانش آموز یاد شده اعلام می کند یکی از مسئولان مدرسه با پخش تصاویر مستجهن از طریق گوشی تلفن همراه، بچه ها را وادار به اعمال غیراخلاقی می کرده است.
در همین زمینه برخی رسانه های ایران فیلمی از حضور اولیای دانش آموزان قربانی آزار جنسی در مدرسه منتشر کرده اند که می گویند ۱۷ نفر از دانش آموزان روانکاوی شده و ۱۶ نفر آنها گفته اند که مورد آزار جنسی قرار گرفته اند.
معاون آموزش و پرورش منطقه در گفت و گو با خانواده دانش آموزان در این فیلم اطمینان می دهد که آموزش و پرورش خود یکی از شاکیان این مسئول بوده، اما برخی از اولیا این مساله را رد کرده و خواهان اعلام شماره پرونده شکایت آموزش و پرورش شدند.
این مقام مسئول در این فیلم در جواب اعتراض اولیای دانش آموزان می گوید که «آموزش و پرورش قصد ماله کشی ندارد و خود شاکی پرونده است».
خبرآنلاین می نویسد که تصاویری که پدر و مادر دانش آموزان از این مسئول مدرسه ارائه کرده اند نشان می دهد فرد یاد شده دستبند به دست و در حضور پلیس اقرار می کند او با پخش تصاویر فیلمهای مستهجن، بچه ها را تحریک به اعمال غیراخلاقی کرده است.
اولیای دانش آموزان می گوید هم اکنون بچه ها تحت درمان روانشناسی هستند و با وجودی که فصل امتحانات آنهاست، از لحاظ روحی و روانی به شدت آسیب دیده اند.
طی سالهای گذشته چندین مورد تجاوز جنسی در مدارس و حتی محافل قرآنی در رسانه ها بازتاب یافته که مشهورترین آن اتهام تجاوز جنسی سعید طوسی، از قاریان مشهور قرآن به کودکان بود.
محمود صادقی، نماینده مجلس ششم بهمن ماه پارسال خبر از «تبرئه» وی داد. وی در یک رشته پیام در حساب کاربری توییتری خود خبر داده است که «شعبه ۵۶ دادگاه تجدیدنظر تهران بدون امضای رئیس دادگاه با رأی دو مستشار از شعبه دیگر حکم صادره علیه مربی صوت و لحن مبنی بر ۴ سال حبس را نقض و او را تبرئه کرد؛ اسناد پرونده حاکی از اعمال نفوذ آشکار در فرایند دادرسی است. حدود ۲ سال بود که مدیرکل دادگستری پرونده را از دادگاه گرفته بود».

یزیدعلی جنایتکار و دزد و دروغگو شیاد خامنه ای در پاسخ به انتقادها: مدیریت صدا و سیما و قوه قضاییه با رهبری نیست

یزیدعلی جنایتکار و دزد و دروغگو شیاد خامنه ای در پاسخ به انتقادها: مدیریت صدا و سیما و قوه قضاییه با رهبری نیست


یزید علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی،دوشنبه هفتم خرداد در پاسخ به انتقاد دانشجویان از عملکرد قوه قضاییه و صدا وسیما گفته است، به رغم این که رؤسای این دو نهاد از سوی او منصوب می شوند، اما در مدیریت آنها نقشی ندارد.
علی خامنه ای در دیدار با گروهی از دانشجویان و در واکنش به بعضی انتقادهای دانشجویان درخصوص برخی نهادهازیر نظر رهبر جمهوری اسلامی گفته است: «مدیریت نهادهایی همچون نیروهای مسلح با رهبری است اما در قوه قضاییه و صداوسیما با وجود آنکه رؤسای آنها از طرف رهبری منصوب می شوند، مدیریت آنها با رهبری نیست و به عنوان مثال بنده در مواجهه با صداوسیما، چه در مدیریت فعلی و چه در مدیریت‌های قبلی، همواره در موضوعات مختلف موضع انتقادی داشته و دارم.»
رهبر جمهوری اسلامی راه حل بر طرف کردن«معایب» این نهادها را «تزریق عناصر جوان، فعال، مؤمن و پرانگیزه به این دستگاه‌ها»دانسته است.
براساس گزارش ها در این دیدار سحر مهرابی، نماینده مدیران مسئول در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم، گفته است:«عدم امکان عملی تحقیق و تفحص از برخی نهادهای تحت امر جناب عالی مانند سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی ایران، قوه قضاییه، صدا و سیما، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، در کنار ضعف روحیه پاسخ گویی در مسوولان به خودی خود مشکل آفرین است.»
در حالی رهبر جمهوری اسلامی از عملکرد نهادهای زیر مجموعه خود سلب مسئولیت کرده است که مثلا براساس اصل‏۱۵۷قانون اساسی ‏رهبر جمهوری اسلامی رییس قوه قضاییه را برای یک دوره‏ پنج‏ سال‏ منصوب می کند و همچنین براساس اصل ۱۷۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نصب‏ و عزل‏ رئیس‏ سازمان‏ صدا و سیمای‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ با رهبر جمهوری اسلامی‏ است.
منتقدان می گویند، نهادهای زیر مجموعه رهبرمانند قوه قضاییه پاسخگو نیستند و هیچ مرجعی برای شکایت از آنها وجود ندارد.
در همین زمینه، محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری سابق ایران، با متهم کردن قوه قضاییه به فساد گفته بود، هیچ نهادی پاسخگوی شکایات از قوه قضاییه و ظلم این نهاد علیه مردم نیست و «رهبری هم می‌گویند مسئولیت عملکرد دستگاه قضایی و بقیه دستگاه‌ها به عهده ایشان نیست.»
انتقاد دولتی ها از صدا و سیما
علی خامنه ای در ادامه این سخنرانی خود گفته است: «ممکن است کسی بگوید چرا در صداوسیما فلان انتقاد مطرح نمی شود اما در مقابل، مسئولان دولتی مکرر از مطالب انتقادی صداوسیما و برخی بخشهای خبری شکایت می کنند.»
اشاره رهبر ایران به مقام های دولت حسن روحانی است که رادیو و تلویزیون دولتی را به نشر «شایعات» و «سیاه‌نمایی»متهم می کنند.
پیش از این هم فعالان سیاسی و مدنی بارها از گزینشی عمل کردن رادیو تلویزیون دولتی ایران بشدت انتقاد کرده‌اند.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین در این سخنرانی، «آزادی های جاری » در فضای اجتماعی، سیاسی، رسانه‌ای و مجازی در ایران را «غیرقابل مقایسه» با دوران حکومت پهلوی و قبل از انقلاب دانسته است.
در حالی علی خامنه ای از «آزادی» در فضای رسانه ای و مجازی سخن گفته است که طی هفته ای اخیر فیلترینگ پیام رسان «تلگرام» به دستور قوه قضاییه انتقاد گسترده ای در پی داشته است.
پیام‌رسان محبوب تلگرام که هم به ادعای مدیران آن و هم بر اساس اعلام مقام‌های دولتی بیش از چهل میلیون کاربر ایرانی را به خود جلب کرده بود، ماه گذشته و پس از مدت‌ها گزارش‌های ضد و نقیض در مورد فیلترینگ آن، با حکم بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه مسدود شد.
با این حال، سحر مهرابی در نشست رهبر جمهوری اسلامی با دانشجویان گفته است:«افزایش فقر و فلاکت، فساد ساختاری، تبعیض ناروا و کاهش عامدانه سهم دولت از هزینه‌های بهداشت، درمان و تامین اجتماعی، نفس مردم را تنگ کرده است. اصرار بر شنیده نشدن صدای اقشار فراموش شده و فرودست و یا نگاهی که از هرگونه انتقاد و اعتراض کارگران، معلمان و… متوهمانه پرونده امنیتی می سازد، هرچند ممکن است موقتا موجب پاک کردن صورت مسأله شود، اما اصل مسأله کماکان باقی است.»
وی اضافه کرده است: «نقض حق برگزاری اجتماعات، تعرض مکرر به حق آزادی بیان، محدودسازی روزافزون حق دسترسی آزاد به اطلاعات با اعمال فیلترینگ غیرقانونی و برخورد با مطبوعات، همه و همه فضایی را به وجود آورده که اعتراض مدنی و قانونی به عنوان انتخابی ساده و ممکن از دسترس شهروندان خارج شده است.»
سحر محرابی تصریح کرده است:«لذا این سوال جدی مطرح است که رئیس دولتی که مسئولیت نهادهای اجرایی را بر عهده دارد، و یا رئیس قوه قضاییه ای که اختیارات نظارتی و قضایی دارد و یا جنابعالی که برخی، اختیارات مندرج در اصل ۱۱۰ قانون اساسی را کف اختیاراتتان می دانند، در برابر پرسش ها، انتقادات و اعتراضات مردم چه پاسخی دارید؟»
وی افزوده است:«ایران، این روزها شرایط حساسی را تجربه می‌کند. تصمیمات بزرگ را افراد بزرگ می‌گیرند. در یک کلام از نظر ما، راهکار تعمیق دموکراسی است؛ دموکراسی مبتنی بر مردم؛ همه‌ مردم، همه اقلیت‌ها، همه قومیت‌ها، کارگران، معلمان، دانشجویان، اقشار فراموش شده، کولبران، تهیدستان، حاشیه نشین‌ها.»
خانم مهرابی تاکید کرده است، راهکار برابری تمام شهروندان در برابر قانون است؛ باید بپذیریم که هیچ مقامی، هیچ شخصی بالاتر از قانون نیست.

دوشنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۹۷

جهرمی: تنها هفت میلیون کاربر پیام‌رسان داخلی نصب کرده‌اند

جهرمی: تنها هفت میلیون کاربر پیام‌رسان داخلی نصب کرده‌اند


پس از گذشت یک ماه از فیلتر شدن تلگرام در ایران، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد در حالی که هفت میلیون نفر پیام‌رسان‌های داخلی را نصب کرده‌اند، تنها یک میلیون نفر از تلگرام خارج شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد آذری جهرمی، روز دوشنبه هفتم خرداد در نشستی با اعضای کمیسیون‌های امنیت ملی، اقتصادی و صنایع مجلس، اعلام کرده که اپلیکشن‌های پیام‌رسانی داخلی جمعاً ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار بار نصب شده‌اند.
او شمار کاربرانی را که اقدام نصب پیام‌رسان‌های داخلی کرده‌اند، هفت میلیون نفر اعلام کرده و یادآور شده که برخی از کاربران همزمان چند پیام‌رسان را نصب کرده‌اند.
پیام‌رسان محبوب تلگرام که هم به ادعای مدیران آن و هم بر اساس اعلام مقام‌های دولتی بیش از چهل میلیون کاربر ایرانی را به خود جلب کرده بود، ماه گذشته و پس از مدت‌ها گزارش‌های ضد و نقیض در مورد فیلترینگ آن، با حکم بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه مسدود شد.
حکم قضایی برای فیلترینگ تلگرام، از جمله شامل مسدود کردن تمام راه‌هایی بود که کاربران برای دور زدن فیلترینگ از آن استفاده می‌کنند اما گزارشی که اخیراً در مورد میزان کاربری تلگرام توسط ایرانیان پس از مسدود شدن آن منتشر شده، نشان می‌دهد که پس از افت میزان روزانه بازدیدها در زمان اعلام فیلترینگ تلگرام، این میزان در اواخر اردیبهشت ماه بار دیگر روندی صعودی داشته است.
وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی که پیش از این از «مقاومت» کاربران ایرانی از دستور قضایی مسدودسازی پیام‌رسان تلگرام خبر داده بود، در سخنان روز دوشنبه خود بار دیگر تکرار کرد که پس از فیلتر شدن تلگرام تنها یک میلیون نفر از این پیام‌رسان خارج شده‌اند.
آماری در تضاد با ادعای معاون اول دستگاه قضایی که روز یکشنبه، به نقل از دبیر شورای عالی فضای مجازی گفته بود که «۴۰ درصد» از مشترکان تلگرام، یعنی حدود ۱۷ میلیون نفر «دیگر از این پیام‌رسان استفاده نمی‌کنند».
در همین حال عباس آسوشه، معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی کشور، اعلام کرد که بازدید از پست‌های تلگرام از دو و نیم میلیارد در روز به یک میلیارد رسیده و ۶۰ درصد کاهش یافته و تعداد کانال‌های ایرانی در تلگرام از ۵۳۰ هزار به ۲۷۷ هزار رسیده است.
«آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی» وابسته به دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، اعلام کرده بود که ۳۰ فروردین، نزدیک به ۱۰ روز پیش از مسدود شدن تلگرام، میزان بازدید از کانال‌های تلگرامی رکوردی نزدیک به دو و نیم میلیارد بازدید روزانه را ثبت کرده، و این رقم در ۱۲ اردیبهشت، دو روز پس از ابلاغ قضایی برای فیلترینگ تلگرام به کمتر از یک میلیارد بازدید رسیده است.
با این حال به گفته این مرکز، روزپنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، برای نخستین‌بار پس از فیلترینگ تلگرام، رقم بازدید کل کانال‌های فارسی تلگرام به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون بازدید رسیده بود.
پس از فیلتر شدن تلگرام، تلویزیون دولتی ایران و مقام‌های جمهوری اسلامی تبلیغات گسترده‌ای را برای استفاده مردم از پیام‌رسان‌های داخلی آغاز کرده‌اند، گرچه شماری از نمایندگان مجلس و مقام‌های دولتی اذعان کرده‌اند که کاربران ایرانی به پیام‌رسان‌های داخلی اعتماد ندارند.

مرتیکه شیاد و کلاش و دروغگوودزد و جنایتکار اژه‌ای: مطلقا مورد شکنجه نداریم

مرتیکه شیاد و کلاش و دروغگوودزد و جنایتکار اژه‌ای: مطلقا مورد شکنجه نداریم

سخنگوی قوه قضاییه خبر شکنجه مشایی و به کما رفتن بقایی را تکذیب کرد و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست را نیز از اظهارنظر درباره آزادی فعالان بازداشت شده برحذر داشت. اژه‌ای از پاسخگویی به بحث رفع حصر نیز طفره رفت.
غلامرضا محسنی اژه‌ای در نشست خبری قوه قضاییه به سؤالاتی پیرامون فیلترینگ تلگرام، مدیران دوتابعیتی، بازداشتی‌های زیست‌محیطی، حصر خانگی و وضعیت مشایی و بقایی در زندان اوین پاسخ داد.
سخنگوی قوه قضاییه، رقمی را که وزیر اطلاعات از کوچ کاربران تلگرام اعلام کرده نادرست خواند. محمدجواد آذری جهرمی گفته است تنها یک میلیون نفر از پیام‌ رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند اما اژه‌ای به خبرنگاران گفت دبیر شورایعالی فضای مجازی تاکید کرده که ۴۰درصد کاربران تلگرام یعنی ۱۷ میلیون نفر این پیام‌رسان را ترک کرده‌اند. او در دفاع از تصمیم قوه قضاییه برای فیلترینگ تلگرام گفت: «مهاجرت در حال صورت‌گیری است و مسئولان ذیربط سعی دارند این امر زودتر اتفاق بیفتد.»

اژه‌ای، سؤالی پیرامون رفع یا ادامه حصر را این گونه جواب داد که شورایعالی امنیت ملی باید تشکیل جلسه دهد و نظرش را اعلام کند ولی "هنوز که تشکیل نشده است.»
دوتابعیتی‌ها
سخنگوی قوه قضاییه در باره افراد دو تابعیتی نیز به خلاءهای قانونی اشاره کرد که مشخص نمی‌کند آیا فردی که مشاوره می‌دهد نیز جزو ابواب جمعی دولتی محسوب می‌شود یا خیر. او گفت «چه فرقی می‌کند یک نفر دو تابعیتی مسئولیت حساس داشته باشد ولی مستخدم دولت نباشد. ما در بانک مرکزی و برخی وزارت‌خانه‌ها افرادی داشتیم که به عنوان مشاور خدمت می‌کردند. شنیدم عذر این‌ها را هم خواسته‌اند.»
او کسانی را که گرین کارت دارند، از دو تابعیتی‌ها مجزا کرد ولی گفت در این زمینه هم قانون چیزی را تصریح نکرده است. او افزود قانونا اشکالی ندارد که افراد خانواده یکی از وزیران در خارج کشور باشند اما دستگاه‌های اطلاعاتی باید در این زمینه توجه داشته باشند.
متهمان پرونده محیط زیست
سخنگوی قوه قضائیه به خبرنگاران گفت که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نباید در باره کاوه مدنی و متهمان پرونده جاسوسی اظهار نظر صریح بکند: «خدای نکرده برخی حرف‌ها این شائبه را ایجاد می‌کند که چون این افراد زیرمجموعه خودشان بوده‌اند می‌خواهند این اتهام متوجه خودشان نشود.»
عیسی کلانتری به تازگی گفته ‌است که چون وزارت اطلاعات شواهدی علیه فعالان محیط زیستی نیافته، آنها باید هرچه زودتر آزاد شوند.
معصومه ابتکار، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده هم روز شنبه ۵ خرداد به خبرگزاری ایلنا گفت به زودی پرونده فعالان محیط زیست بسته و افراد بازداشتی آزاد می‌شوند. ابتکار نیز همانند کلانتری، به سخنان محمود علوی وزیر اطلاعات در مجلس اتکا کرده که اعلام کرد بازداشت شدگان مشکلی ندارند.
اژه‌ای در کنفرانس مطبوعاتی هشدار داد که هرکس در حیطه کاری خودش اظهارنظر کند وگرنه "خودتان هم فردا خراب می‌شوید": «یک نفر گفت اینها به زودی آزاد می‌شوند؛ خب حالا آزاد نشود چه می‌کنید؟  نقل قول می‌کنید یا از پیش خودتان می‌گویید؟ یک مقداری دقت کنیم می‌بینیم این حرف‌ها از  افراد غیرمسئول معنایی ندارد».
"شکنجه نداریم"
سخنگوی قوه قضاییه، اخبار مربوط به شکنجه شدن اسفندیار رحیم مشایی و به کما رفتن حمید بقایی را نیز تکذیب کرد. او گفت ممکن است جایی تخلفی صورت بگیرد اما مطلقا موارد شکنجه نداریم: «اگر کسی ادعایی دارد عنوان کند که سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه پیگیری کند.»
اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی‌نژاد ۲۶ اسفند ۹۶ و پس از آن که حکم زندان حمید بقایی را در برابر سفارت بریتانیا به آتش کشید، دستگیر شد. حمید بقایی، معاون سابق احمدی‌نژاد نیز از ۲۲ اسفند برای سپری کردن حکم ۱۵ ساله در زندان اوین به سر می‌برد. از جمله اتهامات آقای بقایی، دخل و تصرف غیرمجاز در مبالغ هنگفتی است که ظاهرا از سوی لشکر قدس سپاه پاسداران به منظور اهدا به سران کشورهای آفریقایی واگذار شده بود.
حمید بقایی در اعتراض به حکم صادره، چند مرتبه اعتصاب غذا کرده است. وکیل او اواخر فروردین گفته بود که وزن موکلش به ۴۵ کیلو رسیده و به زودی به کما خواهد رفت. آن زمان حتی برخی منابع  شایع کردند که بقایی در گذشته است. مدیرکل سازمان زندان‌ها پیش‌تر گفته که حمید بقایی تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارد.