سه‌شنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۹۷

کمپین "ما به افطاری نخواهیم رفت" پاسخ هنرمندان به رئیس‌جمهور

کمپین "ما به افطاری نخواهیم رفت" پاسخ هنرمندان به رئیس‌جمهور

شماری از چهره‌های سرشناس سینمای ایران دعوت حسن روحانی برای شرکت در مراسم افطاری رئیس‌جمهور در شامگاه سه‌شنبه هشتم خرداد را رد کردند. این هنرمندان از جمله به وضعیت بد معیشتی مردم معترض هستند.
آناهيتا همتی، مهناز افشار، پرویز پرستویی، شیلا خداداد، برزو ارجمند، احسان کرمی و فلور نظری جمعی از هنرمندان سرشناس ایران هستند که دعوت به مراسم افطاری رئیس جمهور رد کردند.
آناهیتا همتی یکی از نخستین چهره‌هایی بود که با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در اینستاگرام، دعوت حسن روحانی را رد کرد. او پیام خود با اشاره به وضعیت بد اقتصادی مردم و سفره‌ای که "روز به روز خالی‌تر می‌شود" آغاز کرده است.
آنهاهیتا همتی که به دلیل "دور بودن برنامه‌های تلویزیون از زندگی واقعی مردم" چندی است از تلویزیون ایران فاصله گرفته، در پیام سرگشاده خود خطاب به حسن روحانی از گسترش فقر و ناکارآمدی حکومت در حل مشکلات جامعه  و سرکوب هرنوع حرکت اعتراضی انتقاد کرده و نوشته است: «سرپنجه آهنین گلویمان را سالهاست که سخت می‌فشارد در حال خفه شدینم... »
مهناز افشار، یکی دیگر از هنرمندانی است که دعوت حسن روحانی را رد کرده در پیام خود از او خواسته است آتنا دائمی را که به تازگی در زندان ۳۰ ساله شده به مراسم افطار رئیس‌جمهور دعوت کند. آتنا دائمی، فعال حقوق کودکان  به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم» به هفت سال حبس محکوم شده است.
پرویز پرستویی هم دعوت حسن روحانی به مراسم افطاری رئیس‌جمهور را رد کرده است. او با اشاره به "وضعیت بسیار بد" اقتصادی و روحی مردم، نوشته صرف هزینه‌های بالا برای برگزاری چنین مراسمی را ضروری نمی‌د‌اند.
مراسم افطار رئيس‌جمهور شامگاه سه‌شنبه هشتم خرداد برگزار می‌شود. این مراسم سال گذشته با استقابل جمع کثیری از چهره‌های هنری و فرهنگی ایران همراه بود که در انتخابات ریاست‌جمهوری از حسن روحانی حمایت کردند.
اعتراض آنها به حسن روحانی واکنش‌های متفاوتی به همراه داشته است. برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی حرکت هنرمندان معترض را قابل تقدیر می‌دانند و از آن حمایت می‌کنند. در مقابل برخی معتقدند اعتراض به روحانی در شرایط کنونی کار سختی نیست و خواستار آن هستند که هنرمندان دیگر نهادها را هم نقد کنند.
تقی رحمانی روزنامه‌نگار و منتقدی که ۱۵ سال از عمر خود را پشت میله‌های زندان سپری کرده و حال خارج از کشور زندگی می‌کند معتقد است که هنرمندان معترض می‌توانستند به مراسم روند و با شور و حال هنری اعتراض خود را بیان کنند و تأثیرگذارتر باشند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر