ایران سفیر تاجیکستان در تهران را احضار کرد
به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی گفته است که سفیر تاجیکستان در تهران توسط مدیرکل اورآسیای وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است: «در این دیدار به سفیر تاجیکستان توضیح داده شد که دادن آدرس غلط موجب تهییج و تشویق تروریستهای تکفیری برای تشدید اقدامات خشونت بار خود شده و به موازات آن تلاش برای ایجاد تفرقه مذهبی و تبلیغ آن از طرف بعضی از محافل و اشخاص دینی و رسانهای نتیجهای جز ایجاد تنش، ناامنی و افزایش اقدامات تروریستی برای این کشور نخواهد داشت؛ سیاستی که نتیجه آن در اقدام غیرانسانی اخیر در کشتار دوچرخهسواران بیگناه به وضوح قابل مشاهده است.»
وی اضافه کرد: «بیتردید بیتفاوتی و تساهل نسبت به تفکر تکفیری سلفی و تشویق افراطگرایی توطئه دشمنان صلح و ثبات و امنیت منطقه است.»
روز یکشنبه، در منطقه دَنغَره واقع در ۱۰۰ کیلومتری جنوب دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، یک خودرو، چهار دوچرخهسوار خارجی را عمداً زیر گرفت و سرنشینان خودرو سپس با چاقو به دوچرخهسواران حمله کردند.
قربانیان، دو شهروند آمریکایی، یک هلندی و یک شهروند سوئد هستند که سه نفر از آنها در دم جان باختند و نفر چهارم در بیمارستان درگذشت.
در واکنش به این حمله، وزارت امور داخلی (وزارت کشور) تاجیکستان با انتشار اطلاعیهای، «حزب ممنوعه نهضت اسلامی و آموزشدیدگان در ایران» را مسئول حمله اخیر به گردشگران خارجی در تاجیکستان دانست.
وزارت داخلی تاجیکستان گفته بود، افراد حزب نهضت اسلامی تاجیکستان به رهبری حسین عبدالصمدف اقدام به قتل این جهانگردان کردهاند.
این وزارتخانه کرده بود که عبدالصمدف چهار بار در قم و مازندران آموزشهای عقیدتی و نظامی دیده است.
محیالدین کبیری، رهبر در تبعید حزب نهضت اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری رویترز ضمن تکذیب دست داشتن حزب وی در این قتلها گفتهاست که دولت تاجیکستان قصد دارد با صدور این اطلاعیه «توجهات را از جنایتکاران واقعی منحرف کند.»
این در حالی بود که گروه حکومت اسلامی (داعش) مسئولیت حمله به گردشگران خارجی در تاجیکستان را برعهده گرفت.
تاجیکستان نیز همچون بسیار دیگری از کشورهای آسیای میانه با گروههای افراطگرا دست و پنجه نرم میکند و گزارشها حاکی از پیوستن صدها نفر از شهروندان این کشور به گروه دولت اسلامی (داعش) است.
تاجیکستان حزب نهضت اسلامی را در سال ۲۰۱۵ به عنوان یک سازمان تروریستی ممنوع کرد و دهها تن از مقامها و اعضای آن را زندانی کرد. تا آن زمان حزب نهضت اسلامی تنها حزب اسلامگرای قانونی در آسیای مرکزی بود.
حزب نهضت اسلامی برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ ممنوع شد، اما در سال ۱۹۹۸ پس از پایان جنگ داخلی تاجیکستان مجدداً قانونی شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر