پیشبینی وزیر کار: تحریمهای تازه یک میلیون نفر را در ایران بیکار خواهد کرد
علی ربیعی، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت حسن روحانی، در مصاحبه با شماره روز شنبه، ۱۳ مرداد، روزنامه اعتماد پیشبینی کرد که تا پايان سال ٩٧ برخی فشارهای اقتصادی بر ایران «بيشتر شود».
وی تاکید کرد که «بايد با مردم صادقانه صحبت كنيم و بگوييم در يك جنگ واقعی وارد شدهايم... كه نيازمند اعتماد بيشتر مردم به دولت و عملكرد عقلانیتر آنهاست، از سوی دولت نيز نياز به سختكوشی بيشتر وجود دارد».
آقای ربیعی در عین حال با اشاره به تلاطم اخیر در بازار ارز ایران گفت که «گفتمان مشترك» مردم و دولت «ضعيف شده است».
با نزدیک شدن زمان اعلام تصمیم آمریکا درباره برجام و پس از پایان تعطیلات نوروزی در ایران قیمت دلار ظرف مدت سه روز حدود ۹۰۰ تومان افزایش یافت و به شش هزار تومان رسید.
پس از آن نیز قیمت دلار شدیدا افزایش یافت و در نهایت به رقم بیسابقه بالای ده هزار تومان رسید و وعدههای مقامات دولت نیز تاثیری در کاهش نرخ ارز نداشت.
در همین حال از هفته گذشته دور تازه اعتراضات در ایران به دنبال سقوط ارزش ریال، واحد پول ملی ایران، در برابر ارزهای خارجی و همچنین افزایش بیسابقه بهای طلا در بازارهای ایران آغاز شده و بهسرعت رنگ و بوی سیاسی و ضدحکومتی به خود گرفته است.
آقای ربیعی در این مصاحبه همچنین گفت که در شرایط فعلی باید «تئوری مقاومت اجتماعی» برای «جلوگيری از شكنندگی اجتماعی و افزايش تابآوری اجتماعی» اجرا شود.
وی کنترل قیمت غذا و تامین غذا و دارو برای افراد نیازمند و حمایت از شغلها را از جمله جزئیات این برنامه پیشنهادی خود ذکر کرد.
افزایش قیمت ارز تورم در ایران را نیز افزایش داده است و در حالی که مرکز پژوهشهای مجلس ایران از افزایش دو درصدی تورم به دنبال افزایش ده درصدی ارز سخن گفته است، معاون پژوهشکده بانک مرکزی اعلام کرد که به دلیل افزایش قیمت ارز، امسال تورم به ۲۵ درصد و در سال آینده به ۲۰ درصد خواهد رسید.
در همین حال استیو هانکه، اقتصاددان آمریکایی دانشگاه جان هاپکینز در پاسخ به پرسش نشریه «تجارت فردا»، نرخ فعلی تورم در اقتصاد ایران را تا ۱۱۷ درصد تخمین زده که ۱۰ تا ۱۲ برابر بیشتر از نرخ اعلام شده رسمی است.
وزیر کار ایران در این مصاحبه همچنین پیشبینی کرد که اگر دولت اقدامی انجام ندهد، در اثر تحریمهای آمریکا یک میلیون شغل از بین میرود.
وی در عین حال گفت که ممکن است دولت برخی از شغل ها را با پرداخت یارانه حفظ کند و «به جای پرداخت بيمه بيكاری» به افرادی که در معرض اخراج هستند حقوق بدهد و این صنایع «سرپا بماند و اخراجی صورت نگيرد».
آقای ربیعی با این حال توضیح نداده است که بودجه پرداخت حقوق به افرادی که در معرض اخراج قرار دارند چگونه تامین خواهد شد.
آقای ربیعی همچنین پیشبینی کرد که در اثر تحریمها برخی از شغل ها از جمله شغل های مربوط به صنايع پاييندستی پتروشيمی، پوشاک و کفش افزایش پیدا می کند.
سخنان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حالی بیان شده که پس از یک سال وعده های حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری برای اجرای چند طرح کاریابی و حمایت از بیکاران هنوز اجرا نشده است.
نخستین دور از تحریمهای آمریکا علیه ایران روز شنبه، ۱۳ مرداد، اجرایی میشود و تا زمان بازگشت همه تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی در ۱۳ آبان امسال، آمریکا مصمم است که واردات نفت از ایران را به صفر برساند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر