معمای مرگ فرشید هکی و خبرهای ضد و نقیض
پزشکی قانونی میگوید هیچ نظری درباره مرگ فرشید هکی
نداده اما پلیس اصرار دارد که این حقوقدان خودسوزی کرده و چاقوخوردگی ثابت
نشده است. رسانههای رسمی جزییات متناقضی از خودروی آتش گرفته در باغ فیض
منتشر کردهاند.
کلانتری ۱۴۰ باغ فیض، چهارشنبه ۲۵ مهر، آتش گرفتن یک خودرو و وجود جنازهای سوخته داخل آن را صورتجلسه کرد. هویت سرنشین "فرشید هکی" اعلام شد اما روایت رسانهها از این که جسد، جلوی ماشین بوده یا در صندلی عقب، متناقض است.
خبر قتل فرشید هکی را عبدالرضا داوری، مدیر مسئول ماهنامه "بررسیهای اقتصادی" روز یکشنبه با فاصلهای چهار روزه در توئیتر منتشر کرد و نوشت: «دکتر فرشید هکی چهارشنبه ۲۵ مهر مفقود شد و خانوادهاش روز شنبه، ضمن اطلاع یافتن از وضعیت جنازه او از هر نوع مصاحبه منع شدند با این عنوان که قاتلان فرار نکنند.»
سایت خبری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی می نویسد بنابر اظهارات اعضای خانواده متوفی، وی بارها از وضعیت موجود در زندگی و مشکلات مالی و خانوادگی اعلام نارضایتی کرده و بارها از تصمیم خود مبنی بر پایان دادن به زندگیاش خبر داده بود. محمد مقیمی، وکیل خانواده هکی چنین شائبهای را رد میکند و به دویچه وله میگوید: «من دوست صمیمی او بودم. روحیهای عالی داشت و میخواست موسسه پیشتازان عدالت را تاسیس کند. پلیس ابتدا گفت که او با چاقو کشته شده و سپس در ماشین گذاشته شده است. پزشکی قانونی هم گفته که تحقیقات هنوز تکمیل نشده است. در ثانی پزشک قانونی فقط میتواند علت و زمان مرگ را اعلام کند نه آن که نیتخوانی کند. اعلام این که انگیزه خودکشی بوده به یک پروسه طولانی و پیچیده قضایی نیاز دارد.»
خبرگزاری میزان، پایگاه اطلاع رسانی قوه قضاییه، دوشنبه ۳۰ مهر نوشت که پزشکی قانونی هیچ اظهارنظری درباره جسد سوخته مردی داخل یک خودروی آتش گرفته نکرده است اما رئیس پلیس تهران تاکید میکند که پزشکی قانونی امکان هر نوع جنایت را منتفی میداند و مسئله را "خودکشی" خوانده است.
محمد مقیمی اضافه میکند که تنها اقوام فرشید هکی جنازه سوخته را دیدهاند: «الان آزمایش دی ان ای کردهاند و عجیب است که رسما اعلام نشده که هویت جنازه چیست اما با دستپاچگی دلیل مرگ را قطعا اعلام کردهاند.»
آقای مقیمی یادآوری میکند که خانواده فرشید هکی شرایط روحی خوبی ندارند و پیگیری و اطلاعرسانی را به وکیل محول کردهاند: «دخترش ۱۶ سال دارد. خانواده ضربه شدیدی خوردهاند. خانمش جمعه که به من تلفن کرد نمیتوانست حرف بزند. پلیس روز چهارشنبه از روی پلاک ماشین، این خانواده را صدا کرده اما احراز هویت رسمی باید با آزمایش دیانای باشد.»
محمد مقیمی میگوید، فرشید هکی مستقل بود و به جریانی وابستگی نداشت: «این که ایشان با آقای داوری در نشریه بررسیهای اقتصادی همکاری میکرد، به معنای ارتباط با آقای احمدینژاد و اطرافیان او نبود.»
ابهامهای پرونده
فرشید هکی، مشاور علمی ماهنامه "بررسیهای اقتصادی" بود. داوری، سردبیر این نشریه که مشاور رسانهای احمدینژاد است و از سوی اصولگرایان "عضو جریان انحرافی" نامیده میشود، در نامه به دادستان تهران و وزیر کشور، خواستار پیگیری قتل هکی شده و در توئیتی نوشته است: «عدهای جان انسان شریف و دانشمندی چون دکتر فرشید هکی را محملی برای بهرهبرداری باندی و قبیلهای کردهاند. برخی میگویند چرا قتل دکتر هکی را اطلاعرسانی میکنید، دشمن سوءاستفاده میکند. برخی هم به دنبال تسویهحسابهایشان با جمهوری اسلامی هستند. هر دو جریان رد پای عاملان جنایت را پاک میکنند.»
علیرضا داوری روز سهشنبه اول آبان نیز نامهای به وزیر اطلاعات نوشت و خواستار روشنگری درباره دلایل و عوامل ماجرا شد.
برخی وبسایتها نوشتهاند که قتل فرشید هکی ناشی از یک موضوع شخصی و اختلاف بر سر پروندهای بوده که او وکالتش را بر عهده داشت. محمد مقیمی به دویچه وله میگوید: «صحت و سقم این موضوع را داریم پیگیری میکنیم.»
فرشید هکی متولد سال ۱۳۵۳در اراک، استاد دانشگاه، مولف چند کتاب، فعال محیط زیست و کنشگر حقوق کودکان، متاهل و پدر یک دختر ۱۶ ساله بود. او برای انتخابات پنجمین شورای شهر تهران نیز داوطلب نمایندگی شده بود و در فهرست ائتلافی "پیشتازان عدالت" قرار داشت. در جستوجوی اینترنتی میتوان چند گفتوگو درباره کارگران زندانی و انتقاد از امنیتی شدن فعالیتهای صنفی و مدنی از او را یافت.
در آخرین نوشته فرشید هکی در کانال تلگرامیاش در تاریخ ۱۹ مهر آمده است: «اکنون در اوایل پاییز ۹۷ با قاطعیت و با استناد به تمام شاخصهای اقتصادی-اجتماعی و نارضایتی عمومی میتوان این تعبیر طبقاتی مارکس برای طبقه
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر