شنبه، شهریور ۰۹، ۱۳۹۸

ضخیم : تهدید و «راهزنی دریایی» آمریکا مانع از فروش نفت ما نخواهد شد

ضخیم : تهدید و «راهزنی دریایی» آمریکا مانع از فروش نفت ما نخواهد شد

محمدجواد ضخیم ، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، آمریکا را به «راهزنی دریایی» متهم کرد و گفت علی‌رغم تهدید واشینگتن «ما به همه مشتری‌ها نفت خواهیم فروخت».
وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز شنبه در پیامی توئیتری نوشت: با وجود مخالفت‌های آمریکا «موشک ساختیم» و «سوخت هسته‌ای تولید کردیم».
محمدجواد ظریف همچنین با متهم کردن آمریکا به اینکه «وارد راهزنی دریایی شده و ایران را به ممانعت از فروش نفت به مشتریان سنتی‌اش تهدید می‌کند» خطاب به همتای آمریکایی‌اش نوشت: «ما نفت را به هر خریداری خواهیم فروخت».
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، ساعاتی پیش‌تر در توئیترش نوشته بود با وجود تضمینی که محمدجواد ظریف به بریتانیا داد که نفتکش آدریان دریا به سوریه نخواهد رفت، «اطلاعات قابل اطمینانی داریم که این نفتکش در راه رفتن به طرطوس سوریه است».
وزیر خارجه آمریکا با ابراز امیدواری به تغییر مقصد این نفتکش نوشت: «اعتماد به ظریف خطای بزرگی بود».
صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در دوره پیش از خروج آمریکا از برجام، به حدود ۱۰۰ هزار بشکه در ماه ژوئیه سقوط کرده است.

گلایه شبکه ملی سمن‌های ناشنوایان از بهزیستی

گلایه شبکه ملی سمن‌های ناشنوایان از بهزیستی

دبیر شبکه ملی سمن‌های ناشنوایان ایران خواستار ارتباط نمایندگان مجلس با ده‌ها تشکل ناشنوایان و همراهی سازمان بهزیستی در نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان شده است. دولت هنوز نتوانسته بودجه این قانون را تامین کند.
Flash-Galerie Iran KW 49
حدود یک سال و نیم از تصویب و ابلاغ قانون حمایت از حقوق معلولان در ایران می‌گذرد؛ قانونی که اجرای آن در پیچ و خم تامین اعتبار و هماهنگی دستگاه‌ها با یکدیگر گیر کرده است. پرداخت هزینه توانبخشی و بیمه‌ها، پرستاری از قطع نخاعی‌‌ها در خانه، ایجاد صندوق فرصت‌های شغلی، واگذاری زمین رایگان و معافیت از بسیاری عوارض، از جمله نکات پیش‌بینی شده در قانون هستند که بودجه‌ای ۱۲هزار میلیارد تومانی می‌طلبیدند.
آن چه در بودجه سال ۹۸ تصویب شد ۱۱۰۰ میلیارد تومان بود. بودجه‌ای ده درصدی از محل درآمدهای دولت که با گذشت پنج ماه از سال هنوز پا در هواست و وعده تامین ۳۰درصد آن تا پایان شهریور را داده‌اند. تشکل‌های توانخواهان بارها با تجمع یا تهیه طومار به پا در هوا بودن قانون حمایت از حقوق معلولان و عدم تامین بودجه‌ای که به ده درصد تقلیل یافت، اعتراض کرده‌اند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، اصلی‌ترین متولیان حمایت از معلولان معرفی شده‌اند و پس از آن کلیه دستگاهایی که به نحوی از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند. طبق این قانون، وزارتخانه‌های مختلف مکلفند برای تردد، اشتغال، استخدام، ارتقای کارایی، مسکن، فرهنگ‌سازی یا تسهیلات مالیاتی و قضایی، افراد دارای معلولیت را در اولویت قرار دهند.
ماده ۳۱ قانون، تشکیل کمیته‌ای برای نظارت بر حسن اجرای مواد مربوط به معلولان را پیش‌بینی کرده که شامل وزیران و روسای نهادهای دولتی می‌شود. بند ۱۷ این ماده، به پنج نفر از "کارشناسان برجسته امور افراد توانخواه"، حق عضویت در این کمیته را می‌دهد. Protest der Behinderten im Iran ( Ilna)
کمیته مربوطه باید در جریان گزارش سالانه دستگاه‌های مشمول در خصوص اجرای قانون قرار گیرد. خبرگزاری ایلنا به نقل ازدبیرکل شبکه ملی سازمان‌های مردم نهاد ناشنوایان ایران می‌نویسد: «بهزیستی از پذیرش نمایندگان معلولان سر باز می‌زند و در راستای اجرای قانون بهانه‌گیری می‌کند.»
حبیب مهدوی می‌گوید: «شبکه ملی ناشنوایان بیشتر از یک سال است که پروانه فعالیت خود را از وزارت کشور دریافت کرده اما سازمان بهزیستی اجازه نمی‌دهد که آنها نماینده خود را برای کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون معلولان معرفی کنند. ضمن اینکه انجمن‌های دیگر را تحریک کرده که آنها شبکه ملی تشکیل دهند. بهزیستی به هیچ عنوان حق دادن مجوز شبکه ملی ندارد. البته تحت عنوان انجمن ملی می‌تواند مجوزهایی بدهد.»
مهدوی علاوه بر گلایه از بهزیستی، خواستار ارتباط مجلس با شبکه ملی ناشنوایان شده است: «تشکل‌های معلولان هیچ تریبونی ندارند. لااقل نمایندگان مجلس با شبکه ملی ناشنوایان که شامل بیش از ۵۰ تشکل ناشنوایان می‌شود، ارتباط داشته باشند و نظارت نمایندگان واقعی معلولان را بر اجرای قانون بپذیرند. به هر حال مجلس شورای اسلامی نیز یک نهاد نظارتی است.»
دبیر شبکه ملی ناشنوایان پیش‌تر انتقاد کرده که صدا و سیما ۱۷ سال است از مترجم ناشنوایان استفاده می‌کند و برای این کار به بهزیستی پول می‌پردازد اما ناشنوایان نمی‌فهمند که مترجم‌ها چه می‌گویند.

پروین محمدی، ‌نایب رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران، به یک سال حبس محکوم شد

پروین محمدی، ‌نایب رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران، به یک سال حبس محکوم شد

پروین محمدی (وسط) در بازداشت قبلی‌اش
محمدعلی جداری فروغی،‌ وکیل مدافع پروین محمدی، گفته است که این فعال کارگری و نایب رئیس هیأت مدیره اتحادیه کارگران، در دادگاه بدوی به یک سال حبس محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، آقای جداری اتهام موکلش را «تبلیغ علیه نظام» ذکر کرد و گفت حکم خانم محمدی را دادگاه انقلاب کرج صادر کرده و او به آن اعتراض خواهد کرد.
پروین محمدی اردیبهشت امسال در جریان تجمعی در یکی از پارک‌های کرج همراه با شمار دیگری از کارگران و فعالان کارگری بازداشت شد.
در روزهای اخیر ‌احکام زندان و شلاق برای شماری از فعالان کارگری و صنفی و همچنین کارگران نیشکر هفت‌تپه صادر شده است.

"بحران اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی جدی است"

"بحران اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی جدی است"

معاون سازمان بهزیستی می‌گوید آموزش و پرورش جای دسترسی به ۹۵درصد بچه‌هاست و همه دستگاه‌ها باید در محافظت از دانش‌آموزان در رابطه با مواد مخدر، افسردگی، خودکشی و اختلال‌های روانی و رفتاری، ‌رویکرد پیشگیرانه داشته باشند.
معاونان اجتماعی بهزیستی و نیروی انتظامی، در یک برنامه تلویزیونی به رشد آسیب‌های اجتماعی نزد جمعیت دانش‌آموزی اذعان کرده و لزوم هماهنگی برای تشخیص و پیشگیری از اعتیاد، نزاع و اختلال‌های رفتاری و روانی این گروه را یادآور شده‌اند.
حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون سازمان بهزیستی ایران جای اقدامات پیشگیرانه و مهارت‌های زندگی در جمعیت دانش‌آموزی را خالی دانسته و می‌گوید فردی که دست به خودکشی می‌زند از مدت‌ها قبل علائمی چون افسردگی و اضطراب داشته است؛ و این امر در مورد اعتیاد نیز صدق می‌کند. «ما باید نشانگان آسیب‌ها را رصد کنیم؛ مثلا اگر ۱۵ عامل خطر اعتیاد داریم که در سن دانش‌آموزی در حال افزایش است، باید هوشیار بشویم و قبل از بروز آسیب مداخله لازم را داشته باشیم.»
ابراهیم کریمی، جانشین معاونت اجتماعی ناجا نیز اعلام کرده که اگر دستگاه‌های مربوط آسیب‌های اجتماعی را کنترل نکنند، "سرریز آن به کارهای سلبی و پلیسی می‌رسد که چندان هم خوشایند نیست".
مسعودی فرید از کمبود قابل توجه مشاور و مربی بهداشتی در مدارس خبر داده و خواهان صدور مجوز نیروی مشاور برای آموزش و پرورش شده است. او در عین حال اعلام کرده که طبق پروتکل "نماد"، مراکز اورژانس اجتماعی بهزیستی با آموزش و پرورش متصل هستند تا اگر دانش‌آموزی نیازمند مداخله باشد، پیگیری‌ها انجام شود.
طرح نماد (نظام مراقبتی اجتماعی دانش‌آموزان)، طرح مشترک بهزیستی، وزارت بهداشت، پلیس و دستگاه قضایی است که از سال ۹۶ برای پیشگیری از رفتارهای پرخطر، ارتکاب جرم و ابتلا به آسیب‌های اجتماعی نزد دانش‌آموزان "بر اساس غربالگری، حمایت‌های روانی - اجتماعی و مداخله موثر" به جریان افتاده است.
مقامات بهزیستی بارها تاکید کرده‌اند که واقعیت‌های ناشی از تغییر شیوه‌های زندگی و تحولات محیطی، آسیب‌های اجتماعی را عمیق‌تر کرده است. معاون این سازمان می‌گوید آموزش و پرورش و مدرسه جایی است که به ۹۵ درصد بچه‌ها در آنجا دسترسی داریم و فرصتی است که همه دستگاه‌ها باید از آن استفاده و به آموزش و پرورش در راستای رویکردهای پیشگیرانه کمک کنند.
مسعودی فرید هشدار داده که مطالعات شیوع شناسی در دستگاه‌های مختلف از سنین بالای ۱۵ سال شروع می‌شوند، در حالی که ۵۰ درصد اختلالات روانی در سنین زیر ۱۴ سالگی شروع می‌شوند.
"وضعیت خطرناک است"
جانشین معاونت اجتماعی ناجا در برنامه تلویزیونی "پرسشگر" اعلام کرده که آسیب‌های اجتماعی در شهرها و استان‌ها و مقاطع تحصیلی مختلف، تفاوت دارند: «سن اعتیاد دارد مقداری پایین می‌آید. سن مصرف تفننی سیگار ۱۴ تا ۱۵ سالگی است اما اگر اعتیاد باشد به ۱۷ تا ۱۸ سال هم می‌رسد. علیرغم اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته هنوز به نقطه درست و مطمئن نرسیده‌ایم و بعضا دانش‌آموزانی دستگیر می‌شوند که خطرناک هستند.»
جانشین معاون اجتماعی ناجا عنوان کرده که پلیس در پایش مشکلات مدارس، شش مسئله را استخراج کرده که یکی از آنها نزاع و درگیری است. او می‌گوید تلاش می‌شود تا یک آسیب به جرم و مراحل پس از جرم نرسد: «آسیب‌ها رشد دارد اما به نسبت جامعه نیست و کنترل شده‌تر است. این رشد، آهسته است نه آنقدر شدید که وضعیت اضطراری را رقم بزند. البته وضعیت خطرناک است زیرا انتظار نداریم کودکان و نوجوانان در این عرصه وارد شوند.»
سردار کریمی آمار سیگاری بودن ۴۸درصدی پسرها در مدارس تهران را رد کرده و می‌گوید: «این آمار یعنی از هر دو دانش‌آموز باید یکی سیگاری باشد در حالی که ما چنین چیزی را نمی‌بینیم و مصرف سیگار باید در سطح خیلی پایین‌تری باشد.»
آماری رسمی از میزان اعتیاد در میان دانشآموزان در ایران وجود ندارد. محمد بطحایی، وزیر وقت آموزش و پرورش در اردیبهشت ۹۸ مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در مدارس را انکار نکرد اما به خبرگزاری‌ها گفت عمدا آمار اعتیاد در مدارس را اعلام نمی‌کند.
سعید معیدفر، جامعه شناس، چندی قبل در یادداشتی در روزنامه "توسعه ایرانی" اعتیاد دانش‌آموزان را یک بحران جدی خواند و نوشت: «امروز کشور با فقر اقتصادی مواجه است که به تدریج منجر به فقر فرهنگی خواهد شد... از تمامی مسئولان می‌خواهم که اعتیاد دانش‌آموزان را جدی بگیرند و نگرانی آنها انتشار آمار اعتیاد دانش‌آموزان نباشد بلکه نسبت به این موضوع باشد که چگونه در میادین اصلی و فرعی شهر در حداقل زمان، مواد مخدر در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد؟»
این جامعه‌شناس می‌افزاید، در صورتی‌که برای مواجهه با پذیرش بحران، مطالعه و برنامه‌ریزی صورت گیرد، بدون تردید مشکل اعتیاد قابل‌حل است.

واعظی: روحانی و ترامپ در نیویورک دیدار نخواهند کرد

واعظی: روحانی و ترامپ در نیویورک دیدار نخواهند کرد

 

خبرگزاری تسنیم نزدیک به نهادهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران به نقل از رئیس دفتر حسن روحانی نوشت که دیداری بین روحانی و ترامپ در نیویورک صورت نمی‌گیرد و برای چنین دیداری برنامه‌ریزی نشده است: «برخی افراد از سخنان اخیر رئیس‌جمهور تعابیر غلط کردند.»
محمود واعظی با اشاره به سخنان هفته گذشته حسن روحانی گفت این سخنان در راستای بیان "اقتدار ایران" و "تلاش دولت در جهت حل مشکلات معیشتی" بوده است.
حسن روحانی یک روز پس از سفر غیر منتظره وزیر امور خارجه ایران به محل برگزاری نشست گروه هفت گفت که اگر ملاقات او با کسی "باعث آبادانی کشور شود دریغ" نخواهد کرد. او یک روز پس از آن و همزمان با واکنش تند رسانه‌های اصولگرا گفت، "این که کسی بخواهد با روحانی عکس بگیرد، امکان‌پذیر نیست مگر آنکه تمام تحریم‌ها را بردارد".
بیشتر بخوانید: حسن روحانی تعامل با آمریکا را به لغو تحریم‌ها مشروط کرد

عاطفه رنگریز، از بازداشت‌شدگان مراسم روز کارگر، به ۱۱ سال و نیم زندان محکوم شد

عاطفه رنگریز، از بازداشت‌شدگان مراسم روز کارگر، به ۱۱ سال و نیم زندان محکوم شد

عاطفه رنگریز حدود یک ماه پیش به دلیل حمله آسمی از زندان قرچک ورامین به بیمارستان منتقل شد
به گفته برخی از نهادها و فعالان حقوق بشر، دادگاه انقلاب تهران عاطفه رنگریز، پژوهشگر و از بازداشت‌شدگان مراسم روز جهانی کارگر را به ۱۱ سال و نیم زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده است.
بنابر گزارش‌ها، این حکم در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه صادر و به وکیل خانم رنگریز ابلاغ شده است.
مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند.
اردیبهشت امسال همزمان با روز جهانی کارگر، تجمعی در برابر ساختمان مجلس شورای اسلامی برگزار شد که مأموران امنیتی اقدام به بازداشت حدود ۳۵ نفر از شرکت‌کنندگان در این تجمع کردند.
برخی از بازداشت‌شدگان آزاد شدند و برای بقیه نیز در هفته‌های اخیر احکام زندان و شلاق صادر شده است.
از جمله مرضیه امیری، خبرنگار روزنامه شرق، به ۱۰ سال و نیم زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق، نسرین جوادی، فعال کارگری، به هفت سال زندان و حسن سعیدی و رسول طالب مقدم، دو عضو سندیکای کارگران شرکت واحد به پنج سال و دو سال زندان محکوم شده‌اند.
ماه گذشته ۸۰ سندیکای کارگری در جهان در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی از اتهام‌های امنیتی علیه آنیشا اسدالهی، عاطفه رنگريز، ندا ناجی و مرضیه امیری و همچنین ساناز الهیاری، امیرحسین محمدی‌فرد، ‌اسماعیل بخشی و سپیده قلیان انتقاد کرده بودند.

طرح گردشگری ایران در آشوراده تهدیدکننده زیستگاه فک خزر است

طرح گردشگری ایران در آشوراده تهدیدکننده زیستگاه فک خزر است

در آشوراده، تنها جزیره ایرانی دریای خزر قرار است در مساحتی حدود ۲۲ هکتار یک طرح گردشگری اجرا شود. فعالان محیط زیست با اجرای این طرح مخالفت‌اند، زیرا به زیستگاه فک خزر آسیب خواهد رساند. پرونده به قوه قضائیه کشیده شده است.
با وجود مخالفت‌های شدید فعالان زیست محیطی و مردم محل با اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده، سازمان حفاظت محیط‌ زیست ایران با این طرح موافقت کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، بر اساس توافق‌های صورت گرفته، قرار است در مساحتی حدود ۲۲ هکتار از جزیره آشوراده، طرح گردشگری اجرا شود. در پی آن اعتراض‌هایی به اجرای این طرح شده است و اخیرا قوه قضائیه به این موضوع ورود کرده و پرونده آن در دادستانی باز است.
آشوراده در مرکز شبه جزیره میان‌کاله در شهرستان بندرترکمن، استان گلستان قرار دارد و تنها جزیره ایرانی دریای خزر است.
امیر صیاد شیرازی، مسئول مرکز حفاظت فک خزری در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا در انتقاد به این پروژه می‌گوید که طرح گردشگری آشوراده قلمرو زیستی فک خزری را در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌دهد و این امر نقض‌کننده مفاد کنوانسیون حفاظت از گونه‌های وحشی مهاجر است.
فک تنها پستاندار خزر
نام علمی فک دریای خزر "فوکا کاسپیکا" (phoca caspica) است که ساحل‌نشینان شمال آن را سگ ‌آبی می‌نامند. فک‌ها در میان هزار نوع جاندار خزر تنها پستاندار این دریا محسوب می‌شوند. پژوهشگران می‌گویند، فک‌ها جانورانی ارزشمند هستند که حتی با مدفوع خود یک منبع غذایی در دریای خزر به وجود می‌آورند و نابودی آن‌ها اکوسیستم خزر را به خطر می‌اندازد.

در سال‌های گذشته اجساد هزاران فک خزر در نزدیکی منطقه‌ی نفتی «کالاما کاس» در قزاقستان یافت شدند. در سال ۲۰۰۰ میلادی بیش از ۱۰ هزار فک خزری در همین منطقه به دلیل مسمومیت با آلاینده‌های نفتی نابود شد.

پیش از فروپاشی اتحاد شوروی سابق، شمار فک خزری نزدیک به یک میلیون رأس می‌رسید اما در سرشماری سال ۲۰۰۸ معلوم شده است که این تعداد به یک صد هزار رأس کاهش یافته است.
به گفته امیر صیاد شیرازی، مسئول مرکز حفاظت فک خزری در سواحل ایران، دو نقطه به عنوان قلمروهای اصلی فک خزری شناخته می‌شود، یکی آشوراده و میانکاله و دیگری بوجاق در استان گیلان است. سواحل میانکاله و آشوراده به دلیل نزدیکی به آب‌های ترکمنستان مهم‌ترین زیستگاه فک خزری است.
به گفته امیر صیاد شیرازی فک خزری یک گونه ارشمند است که در معرض خطر انقراض است و کشورها بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی متعهد به حفاظت از این گونه و قلمرو زیستی آن هستند.
فک خزری در لیست سرخ IUCN (اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت) قرار دارد. از سوی دیگر دو سال پیش با پیشنهاد ایران، مفادی در مورد حفاظت از فک خزری به کنوانسیون CMS (حفاظت از گونه‌های وحشی مهاجر) افزوده شده است که بر مبنای آن باید کشورها در حوزه حفاظت از فک خزری و زیستگاه‌های این گونه اقدامات لازم را انجام دهند.
اجرای طرح گردشگری آشوراده می‌تواند موقعیت ایران را در چانه‌زنی با کشورهای دیگر خزر در ارتباط با مشکلات زیست محیطی تضعیف کند. زیرا مقامات ایرانی بارها از کشورهای ساحلی در مورد آلودگی‌های نفتی هشدار داده‌اند و به آن انتقاد کرده‌اند.
مسئول مرکز حفاظت فک خزری هم اجرای طرح گردشگری آشوراده را مغایر مفاد کنواسیون حفاظت از گونه‌های وحشی مهاجر می‌داند و اجرای طرح گردشگری آشوراده پناهگاه حیات وحش را نابود می‌کند. او همچنین گفته است که تأسیس سایت‌های گردشگری در چنین مناطقی خلاف قوانین مصوب کشور است.
به گزارش ایسنا، بر اساس توافقات صورت گرفته، قرار است در مساحتی حدود ۲۲ هکتار از آشوراده، طرح گردشگری اجرا شود که همچنان با مخالفت فعالان محیط زیست مواجه است و اخیرا حتا قوه قضائیه ایران نیز به این موضوع ورود کرده و پرونده آن در دادستانی باز است.

رویترز: تولید نفت ایران به ۲.۱ میلیون بشکه کاهش یافته است

رویترز: تولید نفت ایران به ۲.۱ میلیون بشکه کاهش یافته است


نمایی از تأسیسات نفتی ایران در جزیره خارک
خبرگزاری رویترز گزارش داده است در ماه اوت، ماه جاری میلادی، تولید روزانه نفت ایران به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یافت که کمترین میزان طی ۳۳ سال اخیر است.
این رقم نسبت به ژوئیه، ماه قبل از اوت، ۵۰ هزار بشکه کمتر است و نسبت به دوران پیش از بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی نیز حدود ۱.۷ میلیون بشکه افت کرده است.
به گزارش رویترز، تولید دومیلیون و یکصدهزار بشکه نفت در ماه اوت کمترین میزان از سال ۱۹۸۶ به شمار می‌رود.
تولید نفت ایران در سال‌های پیش از انقلاب ۱۳۵۷ حدود ۶ میلیون بشکه در روز بود، اما با وقوع انقلاب اسلامی و پس از آن، جنگ ایران و عراق، تولید نفت بشدت کاهش یافت؛ هرچند بعد از جنگ و تا پیش از تحریم‌های سال ۲۰۱۲، این رقم به حدود ۴ میلیون بشکه رسید.
آمریکا پس از خروج از برجام، در آبان سال گذشته به مشتریان نفت ایران شش ماه معافیت داد که خرید نفت از ایران را بتدریج به صفر برسانند. این مهلت اوایل اردیبهشت امسال به پایان رسید و واشینگتن معافیت‌ها را تمدید نکرد.
در حال حاضر چین و سوریه تنها مشتریان علنی نفت ایران هستند.
آمارهای گمرک چین نشان می‌دهد که این کشور از ابتدای ماه مه تا آخر ژوئیه، به طور متوسط روزانه ۲۳۳ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است.
مشخص نیست که چین در قبال واردات نفت پولی به ایران پرداخت می‌کند یا خیر، اما ایران بر اساس قراردادهایی که با دو شرکت چینی «سی‌ان‌پی‌سی» و «ساینوپک» دارد، در ازای توسعه میادین نفتی خود در سال‌های گذشته توسط این شرکت‌ها، به جای پول نقد، نفت به آنها تحویل می‌دهد. بنابر گزارش‌ها، نفت ایران نیز به این شرکت‌ها تحویل می‌شود.
مصرف داخلی نفت خام ایران حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز است و تولید ۲.۱ میلیون بشکه در ماه اوت نشان می‌دهد که ایران حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه نفت مازاد برای صادرات دارد.
ایران قبل از تحریم‌ها روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داشت.
افزایش تولید نفت اوپک
به رغم افت تولید ایران، مجموع تولید اوپک در ماه اوت ۸۰ هزار بشکه افزایش یافته و به ۲۹ میلیون و ۶۱۰ هزار بشکه رسید.
عمده افزایش تولید اوپک از طرف عراق و نیجریه بوده است.
تولید عراق در ماه جاری به ۴ میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه اوج گرفته است.
تولید نفت عراق در سال ۲۰۱۰ کمتر از ۲.۵ میلیون بشکه و تولید ایران حدود ۴ میلیون بشکه بود، اما اکنون بیش از دو برابر ایران تولید نفت دارد.
ایران قبل از خروج آمریکا از برجام، سومین تولید کننده بزرگ اوپک بعد از عربستان و عراق بود، اما در ماه اوت تولید نفت کویت و امارات نیز بیشتر از ایران است.
اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه توافق کرده‌اند که تولید خود را در سال جاری و سه ماهه ابتدایی سال آینده، ۱.۲ میلیون بشکه کاهش دهند تا قیمت نفت را بالا نگه دارند. ایران، لیبی و ونزوئلا از این توافق مستثنی هستند.
آمارهای رویترز نشان می‌دهد که میزان پایبندی اعضای اوپک به این توافق در ماه اوت ۱۳۶ درصد بوده است. به عبارتی، این کشورها ۳۶ درصد بیشتر از آن چیزی که متعهد شده‌اند، کاهش تولید داشته‌اند.
اوج گیری تولید نفت آمریکا باعث شده است به رغم افت تولید اوپک و کشور‌های هم‌پیمان، در نیمه اول سال ۲۰۱۹ باز هم روزانه ۹۰۰ هزار بشکه نفت مازاد در جهان تولید شود.

"دولت از بحران رسانه‌ها گزارش ملی تهیه کند"


"دولت از بحران رسانه‌ها گزارش ملی تهیه کند"

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از دولت خواسته گزارشی تحقیقی درباره علل بحران در رسانه‌ها تهیه کند. بی‌اعتمادی عمومی به اخبار رسمی و شرایط اقتصادی نابسامان بنگاه‌های مطبوعاتی از مصادیق بحران خوانده شده‌اند.
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در نامه‌ای به دولت، خواستار بررسی فوری وضعیت رسانه‌ها، تایید یا رد مستدل بحران رسانه‌ای در کشور و شناسایی دلایلی شده که به اقبال رسانه‌های فارسی زبان خارجی انجامیده است.
در این نامه آمده است: «چنین گزارشی باید بتواند علاوه بر رد یا تایید عالمانه‌ وجود بحران، دلایل آن را شناسایی کرده، آثار کوتاه و بلندمدت این وضعیت را بر جامعه ایران از جوانب مختلف فرهنگی، سیاسی و امنیتی بررسی نموده و نهایتا بتواند مجموعه‌ای از پیشنهادهای کارشناسی را برای حل مشکلات تشخیص داده شده ارائه کند.»
متن نامه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران روز جمعه ۸ شهریور در کانال تلگرامی یکی از اعضای این انجمن منتشر شده است. درخواست تهیه گزارش ملی از بحران رسانه‌ها در حالی طرح می‌شود که رسانه‌های مکتوب با کمبود و گرانی بی‌سابقه کاغذ از رمق افتاده‌ و تعداد صفحات یا تعداد کارکنان خود را کاهش داده‌اند.
دو هفته قبل از این نامه، عباس عبدی، رونامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی در یادداشتی نوشته بود که در مراسم روز خبرنگار در باشگاه نهاد ریاست جمهوری، به نمایندگی از سوی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران از دولت درخواست کرده که برای تهیه چنین گزارشی دست به کار شود. عبدی در این یادداشت که ۲۴ مرداد در روزنامه ایران منتشر شده، اعلام می‌کند که گزارش ملی رسانه‌ها، پیشنهاد دکتر حسن نمک دوست (روزنامه‌نگار و پژوهشگر ارتباطات) بوده و میزبان‌ها نیز از آن استقبال کرده‌اند.
این روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی چند ماه قبل در توییتی نوشته بود مرجعیت رسانه‌ای مدت‌هاست به خارج منتقل شده و هر حرفی برای بهتر شنیده شدن در خارج از کشور و ترجیحا از زبان خارجی‌ها منتشر شود.

عبدی در مقاله‌اش از "حضیض" مطبوعات و رسانه‌های یاد کرده و نوشته بود: «متأسفانه به علل گوناگون وضعیت رسانه‌ای کشور اصلاً مطلوب نیست. این رسانه‌ها کمابیش مرجعیت داخلی خود را از دست داده‌اند و به تعبیری رسانه‌های رسمی و داخلی فاقد قدرت اقناع‌سازی مردم شده‌اند. میزان مراجعه به آنها نیز بشدت اُفت کرده و از میزان مراجعه مهم‌تر، کیفیت مراجعه به آنها است. رسانه‌ای که حتی در تأمین اوقات فراغت مردم شکست بخورد، به طور قطع ناتوان از آن است که در هنگام ضرورت حقایق را به مردم منتقل نماید و این برای امنیت ملی کشور خطرناک محسوب می‌شود.»
عبدی افزوده بود که فضای مجازی با وجود ایجاد تحولی مثبت در نظام رسانه‌ای کشور و برجسته کردن تناقضات این نظام، جایگزین مناسبی برای فضای واقعی مجازی نیست.
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران در نامه‌اش خواسته که موضوعاتی چون تیراژ، درآمد و هزینه، آگهی‌ها، منابع مالی رسانه‌ها، توانایی آنها در استفاده از امکانات جدید، کیفیت نیروهای فعال در رسانه‌ها و اوضاع رسانه‌های غیررسمی در مقایسه با رسانه‌های رسمی مورد پژوهش دقیق قرار گیرد و "گزارش ملی رسانه‌ای" حداکثر ظرف شش ماه با کمک گروهی از کارشناسان تهیه و منتشر شود.
این انجمن پیشنهاد کرده که  ترکیبی از صاحب نظران دانشگاهی در حوزه‌های رسانه و ارتباطات، جامعه‌شناسی و اقتصاد نشر، در کنار مدیران دولتی و رسانه‌ای سابق تهیه گزارش را بر عهده بگیرند.

پلیس ده‌ها خانه مسافری در فارس را پلمب کرد

پلیس ده‌ها خانه مسافری در فارس را پلمب کرد

شمار خانه‌های مسافری در استان فارس بیش از ۲۰ هزار واحد است
رئیس جامعه هتلداران استان فارس روز شنبه، ۹ شهریور، از پلمب ۳۵۵ خانه مبله «غیرمجاز» مسافری در این استان خبر داد و گفت این اقدام در راستای اجرای «طرح سامان‌دهی خانه‌های اجاره‌ای» و با همکاری قوه قضاییه و نیروی انتظامی صورت گرفته است.
به‌ گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن سیادتیان، رئیس جامعه هتلداران فارس، هدف این کار را «کوتاه کردن دست دلال‌ها» و جلوگیری از «خدشه به جریان اقتصاد گردشگری» عنوان کرد و گفت: دلال‌ها پول‌های سنگینی از گردشگران خارجی می‌گیرند و خدمات نازل و بی‌کیفتی را عرضه می‌کنند که فقط بدنامی آورده است.
اجاره منازل مسکونی به‌ صورت موقت در بسیاری از شهرهای گردشگری، به‌خصوص شهرهای شمالی و جنوبی ایران، سال‌هاست که رواج یافته و با توجه به کمبود و گرانی مراکز اقامتی و هتل‌ها با استقبال گردشگران ایرانی و غیرایرانی هم روبه‌رو شده است.
در مقابل دو سال پیش، هدایت فرهادی، رئیس اتحادیه مسافرخانه‌داران و مهمانپذیرهای شیراز، با اشاره به فعالیت «بیش از ۲۰ هزار خانه مبله» در این زمینه گردشگری، از «کساد شدن بازار مسافرخانه‌ها و مهمانپذیرها» خبر داده بود.
اجاره دادن خانه مبله در شهرهای ایران به یکی از روش‌های رایج کسب درآمد موقت برای مردم عادی تبدیل شده است.

بازداشت در سیرجان به اتهام «عضویت در شبکه‌ عرفان‌های نوظهور»

بازداشت در سیرجان به اتهام «عضویت در شبکه‌ عرفان‌های نوظهور»

محسن نیک‌ورز، دادستان سیرجان
دادستان سیرجان از دستگیری چند نفر در این شهرستان خبر داد و آنان را «عوامل اصلی» یکی از «شبکه‌های عرفان‌های نوظهور» خواند.
محسن نیک‌ورز گفت: «دادستانی سیرجان با همکاری سازمان اطلاعات سپاه استان یکی از شبکه‌های عرفان‌های نوظهور که در چندین استان کشور فعالیت می کردند، را با اقدام عملیاتی مورد ضربه قرار داد و عوامل اصلی دستگیر و بازداشت شده‌اند.»
وی بدون اشاره به تعداد همچنین گفت که افراد دیگری نیز به دادسرای سیرجان احضار شده‌اند.
دادستان سیرجان جزئیات بیشتری در این باره نداده است.
نیروهای امنیتی در سال‌های گذشته در چندین استان ایران افرادی را به اتهام عضویت در آن چه «شبکه عرفان نوظهور» خوانده می‌شود، بازداشت کرده‌اند.
به گفته این نهادها برخی از این افراد «از اعضا و طرفداران شبکه عرفان حلقه»‌ بودند.

ابراز بی‌اطلاعی وزیر ارتباطات از وضعیت موشک ماهواره‌بر ناهید؛ «ماهواره سالم است»

ابراز بی‌اطلاعی وزیر ارتباطات از وضعیت موشک ماهواره‌بر ناهید؛ «ماهواره سالم است»


عکسی که آقای آذری جهرمی اعلام کرده در روز شنبه از ماهواره «ناهید۱» گرفته است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران روز شنبه، ۹ شهریور، ضمن تاکید بر این که ماهواره «ناهید ۱» سالم و آماده پرتاب است، از تایید گزارش‌ها درباره انفجار موشک این ماهواره در پایگاه سمنان خودداری کرد.
محمدجواد آذری‌ جهرمی روز شنبه در بازدید از پژوهشگاه فضایی ایران در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما اعلام کرد که آزمایش‌های نهایی ماهواره «ناهید ۱» تا دو یا سه هفته دیگر انجام شده و بعد از آن ماهواره در مدار قرار می‌گیرد.
وی در عین حال درباره تصاویر منتشر شده از انفجار موشک ماهواره‌بر در پایگاه سمنان گفت: «ما اطلاع دقیقی از آن چه در سمنان اتفاق افتاده نداریم و بهتر است در این زمینه دوستان ما توضیح دهند. اما آن چه به ما مربوط است، ماهواره ناهید اینجاست و در رابطه با آزمایش در مدار قرار دادن این ماهواره هیچ اتفاقی نیفتاده است.»
آقای آذری جهرمی توضیح بیشتری در این باره نداده است.
برنامه فضایی ایران زیر نظر وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود و مقامات این وزارتخانه نیز تاکنون واکنشی به این گزارش نشان نداده‌اند.
رادیو ملی آمریکا، ان‌پی‌آر، روز پنج‌شنبه، ۷ شهریور، گزارش داده بود که بر اساس تصاویر هوایی، اقدام ایران در پرتاب یک موشک ماهواره‌بر، در مرحله ابتدایی دچار مشکل شده و به شکست انجامیده است.
به گفته این رادیو، در تصاویر ماهواره‌ای که شرکت «پلـَنـِت» به‌صورت اختصاصی در اختیارش قرار داده، رنگ سکوی پرتاب موشک تغییر یافته و دودی از آن متصاعد شده که احتمالا حاکی از انفجار این موشک درست در زمان پرتاب است.
در همین حال دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه هشتم شهریور در توییتر تاکید کرد که ایالات متحده دخالتی در حادثه سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر در ایران نداشته است.
آقای آذری جهرمی در واکنش به این سخنان تصویری از این ماهواره را در توییتر خود منتشر کرد. با این حال مشخص نیست که این تصویر چه زمانی برداشته شده است.
وی روز جمعه نیز نوشته بود که این ماهواره در آزمایشگاه هست.
آقای آذری‌ جهرمی روز شنبه همچنین گفت که ماهواره «پارس» در «آخرین مراحل تجمیع قرار دارد و آذرماه آماده تحویل می‌شود».
به گفته وی، ماهواره «ظفر» نیز در دانشگاه علم و صنعت «در حال آماده‌سازی نصب دوربین‌هاست که قرار بود تا پایان شهریورماه برای آغاز آزمایش‌های فنی آماده شود، اما احتمالاً ۵ هفته تأخیر خواهد داشت».
خبرگزاری ایسنا دو سال پیش خبر داده بود که ماهواره «پارس» در نوبت پرتاب قرار دارد.
این خبرگزاری در گزارشی از وضعیت «۹ ماهواره ساخت ایران» اعلام کرده بود که وعده‌های پیشین مقامات جمهوری اسلامی دربارهٔ پرتاب چهار ماهواره اجرا نشده و پنج ماهواره دیگر نیز قرار است در آینده به فضا پرتاب شوند.

بازداشت چند مداح «ترتیب شده در اسرائیل» در آستانه آغاز ماه محرم

بازداشت چند مداح «ترتیب شده در اسرائیل» در آستانه آغاز ماه محرم

یوسف ارجونی، رئیس سازمان بسیج مداحان ایران
یوسف ارجونی، رئیس سازمان بسیج مداحان ایران، روز شنبه گفت: «در اسرائیل مداحانی برای تخریب عاشورا تربیت می‌شوند که عده‌ای از آنها این روزها در کشور دستگیر شده‌اند.»
وی جزئیات بیشتری درباره این ادعای خود ارائه نکرد.
در سال ۹۶ نیز پس از بازداشت چند مداح، چند کانال‌ تلگرامی نیز دلیل بازداشت آنان را «جاسوسی برای اسرائیل» اعلام کرده‌ بودند.
تعدادی از کانال‌های تلگرامی نیز اعلام کرده بودند که رضا هلالی، روح‌الله بهمنی و محمدحسین حدادیان، سه مداح مشهور، به دلیل «ارتباط بَا یک زن که کارمند سفارت فرانسه در تهران» بوده و «جاسوسی» بازداشت شده‌اند.
سخنگوی قوه قضائیه ایران بازداشت دو مداح را تأیید کرده، اما درباره جزئیات این پرونده سخن نگفته بود.



پسر فرمانده سابق ارتش ایران به دریافت رشوه در پرونده بانک سرمایه متهم شد

پسر فرمانده سابق ارتش ایران به دریافت رشوه در پرونده بانک سرمایه متهم شد

عمار صالحی، فرزند فرمانده سابق ارتش، نفر اول سمت راست، در نخسین جلسه دادگاه گروه جهانبانی در ۲۸ مرداد ۹۸
روز شنبه، در سومین جلسه دادگاه پرونده فساد موسوم به «گروه جهانبانی» اعلام شد که عمار صالحی، پسر عطاء‌الله صالحی، فرمانده سابق ارتش، به مشارکت در دریافت غیرقانونی ۱۱۰ میلیارد تومان وام از بانک سرمایه متهم است.
بر اساس کیفرخواست، عمار صالحی از محمدرضا جهانبانی، متهم ردیف اول پرونده، «پول و ساختمان» دریافت کرده است.
رسول قهرمانی، نماینده دادستان، در جلسه دادگاه گفت برای عمار صالحی «از محل تسهیلات بانک سرمایه توسط آقای جهانبانی بنز ۶۵۰ میلیون تومانی و ملک لوکس در زعفرانیه خریداری شده است».
وی همچنین اعلام کرد که عمار صالحی «۳۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به محمدرضا جهانبانی بدهکار است».
گروه جهانبانی متهم است که در سال‌های ۹۲ تا ۹۴ «با استفاده از شرکت‌های بدون فعالیت و صدور فاکتور‌های صوری اقدام به اخذ تسهیلات از بانک‌های کشور کرده است».
پیش از این گزارش‌هایی درباره بازداشت فاطمه صالحی، دختر عطاء‌الله صالحی منتشر شده بود اما دادستان تهران روز ششم شهریور این گزارش‌ها را تکذیب کرد.

عراقچی: آمریکا برای صدور مجوز فروش نفت ایران انعطاف‌هایی نشان داده است

عراقچی: آمریکا برای صدور مجوز فروش نفت ایران انعطاف‌هایی نشان داده است

معاون وزیر خارجه ایران می‌گوید که آمریکا در زمینه تمدید معافیت خریداران نفت ایران و تسهیل در فروش نفت «انعطاف‌هایی نشان داده است».
عباس عراقچی در مصاحبه با رادیوی ایران گفت: «در جریان اجلاس گروه هفت آقای مکرون با آقای ترامپ دیدارهایی داشتند و طرف آمریکایی برای صدور مجوز در خصوص نفت ایران انعطاف‌هایی نشان داده است.»
آقای عراقچی توضیح بیشتری در این باره نداد.
پس از سفر غیرمنتظره محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، به نشست سران گروه هفت، رسانه‌ها خبر دادند که رئیس جمهور فرانسه در جریان یک ناهار کاری با رئیس جمهور آمریکا جزئیات طرح خود برای کاستن از تنش‌ها با ایران را به وی توضیح داده است.
خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه، سوم شهریورماه، از قول چند مقام و دیپلمات ایرانی گزارش داده بود که آن چه رئیس ‎‎جمهوری و وزیر خارجه ایران در مذاکرات با فرانسه پیشنهاد داده‌اند، شامل اجازه فروش روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت است.
با این حال برخی رسانه‌ها گزارش داده بودند که دونالد ترامپ با این پیشنهاد مخالفت کرده است.

دادگاه طراح حملات ۱۱ سپتامبر و چهار متهم دیگر پرونده، ژانویه ۲۰۲۱ برگزار می‌شود

دادگاه طراح حملات ۱۱ سپتامبر و چهار متهم دیگر پرونده، ژانویه ۲۰۲۱ برگزار می‌شود


برای خالد شیخ محمد و چهار متهم دیگر به اتهام نقشی که در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ایفا کرده‌اند،درخواست مجازات اعدام خواهد شد
قاضی یک دادگاه نظامی ایالات متحده در خلیج گوانتانامو سرانجام زمان محاکمه خالد شیخ محمد و چهار فرد دیگر را که به طراحی حملات ۱۱ سپتامبر متهم شده‌اند، اعلام کرد.
قاصی دبلیو. شین کوهن که کمتر از سه ماه قبل این پرونده را دست گرفت، روز جمعه ۸ شهریور گفت که این دادگاه روز ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۱ (برابر با ۲۲ دی ماه ۱۳۹۹) برگزار خواهد شد.
برای خالد شیخ محمد، ولید محمد صالح بن مبارک عتش، رمزی بن الشیبه، علی عبدالعزیز علی و مصطفی الهوساوی، همگی به اتهام نقشی که گفته می‌شود در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ایفا کرده‌اند، درخواست مجازات اعدام خواهد شد.
این حملات به کشته شدن حدود سه هزار نفر انجامید و دوره دیگری را در تاریخ آمریکا رقم زد که مقابله با تروریسم محور آن بود.
مهاجمان که اعضای سازمان القاعده بودند با ربودن چهار فروند هواپیمای مسافربری – تجاری برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک و پنتاگون را هدف قرار دادند. هواپیمای چهارم نیز در زمینی حوالی شنکسویل پنسیلوانیا سرنگون شد.
بر اساس گزارشی که نخستین بار روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرده است، دادگاه این پنج متهم در پایگاه نظامی ایالات متحده در خلیج گوانتاناموی کوبا برگزار خواهد شد.
این نخستین بار خواهد بود که دادگاهی در رابطه با این پرونده برگزار می‌شود، اگرچه قاضی دادگاه اعلام کرده که قبل از آن لازم است برخی مقدمات این محاکمه فراهم شود از جمله این که دولت ایالات متحده باید همه اسناد و شواهد مورد نیاز را در اختیار وکلای مدافع قرار دهد.
خالد شیخ محمد ۵۵ ساله که طبق گزارش کمیسیون بررسی حملات ۱۱ سپتامبر «معمار این حملات» شناخته می‌شود، سال ۲۰۰۳ به دست نیروهای امنیتی پاکستان افتاد و سال ۲۰۰۶ نیز به گوانتانامو منتقل شد. چهار متهم دیگر پرونده هم طی سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ در پاکستان دستگیر شدند.
خالد شیخ محمد متهم به دست داشتن در حملات تروریستی دیگری نیز شده است که سازمان القاعده پشت آنها قرار داشته از جمله بمب‌گذاری در کلوپ شبانه‌ بالی اندونزی در سال ۲۰۰۲، بمب‌گذاری در مرکز تجارت جهانی در سال ۱۹۹۳ و قتل روزنامه‌نگاری به نام دانیل پرل در سال ۲۰۰۲.

مرتیکه دیوانه نماینده جمهوری اسلامی: گزارش جدید آژانس «تایید مجدد پایبندی ایران به برجام» است

مرتیکه دیوانه نماینده جمهوری اسلامی: گزارش جدید آژانس «تایید مجدد پایبندی ایران به برجام» است

کاظم غریب‌آبادی، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
ساعتی پس از انتشار تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر تداوم «تخطی‌های» ایران از برجام، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس این گزارش را «تایید مجدد پایبندی ایران به برجام» خواند.
به گزارش رسانه‌های ایران، کاظم غریب‌آبادی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، گفته است شانزدهمین گزارش آژانس «نشانه حسن نیت» ایران و «گواهی بر پایبندی آن به تعهدات بین‌المللی‌اش» است.
نماینده جمهوری اسلامی با تأکید بر اینکه در گزارش جدید نیز تصریح شده است که آژانس همچنان «به نظارت و راستی‌آزمایی» تعهدات برجامی ایران ادامه می‌دهد، مواردی را که در گزارش اصلی آژانس به عنوان تخطی از مفاد برجام تلقی شده «توقف برخی اقدامات در چارچوب مواد ۲۶ و ۳۶» دانسته است.
شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی اردیبهشت امسال توقف اجرای برخی از تعهدات برجامی را با استناد به این دو ماده اعلام کرد؛ در ماه‌های اخیر نیز مقام‌های جمهوری اسلامی بارها گفته‌اند که کاهش تعهدات «همچنان در قالب برجام است» و خروج از این توافق قلمداد نمی‌شود.
ماده ۲۶ برجام اتحادیه اروپا را از بازگرداندن یا وضع تحریم‌های لغوشده ذیل برجام منع می‌کند و ماده ۳۶ نیز می‌گوید اگر ایران یا هر یک از شش قدرت جهانی طرف مقابل را به عدم رعایت تعهداتش متهم کند «می‌تواند موضوع را به کمیسیون مشترک ارجاع بدهد».

نتانیاهو خطاب به مکرون: زمان بدی برای مذاکره با ایران است

نتانیاهو خطاب به مکرون: زمان بدی برای مذاکره با ایران است


امانوئل مکرون و بنیامین نتانیاهو (عکس از آرشیو)
به گفته دفتر نخست وزیری اسرائیل روز جمعه ۸ شهریور بنیامین نتانیاهو در تماس تلفنی به امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه گفت از مذاکره با ایران اجتناب کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز دفتر نخست وزیری اسرائیل در بیانیه‌ای گفت٬ آقای نتانیاهو در گفتگوی تلفنی با رییس جمهور فرانسه که به خواست آقای مکرون انجام شد به او گفته است:«اکنون که حکومت ایران اقدامات تعرضی خود در سطح منطقه را گسترش داده زمان بدی برای مذاکره با ایران است.»
روز یکشنبه پس از سفر غیرمنتظره محمد جواد ظریف به فرانسه و دیدارش با رییس جمهور و وزیر خارجه آن کشور در حاشیه اجلاس سران گروه هفت، آقای مکرون زمینه را برای حل تنش های اخیر بین ایران و آمریکا فراهم کرد.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا نیز روز دوشنبه در اجلاس گروه هفت گفت تحت شرایط مناسب حاضر است با رییس جمهور ایران دیدار کند و مذاکرات برای بررسی روش های گشایش اعتبار با هدف کمک به اقتصاد ایران در جریان است.
از زمان خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال گذشته و در پی از سرگیری تحریم های آمریکا علیه ایران توافق هسته ای سال 2015 به خطر افتاده است. هدف آمریکا از فشارهای اخیر وادار کردن ایران به پذیرش یک توافق همه جانبه تر با هدف مهار برنامه های موشکی و کاهش فعالیت های آن در سطح منطقه است که از نظر واشنگتن زیان بار و بی ثبات کننده تلقی می شوند.
بنیامین نتانیاهو که ایران را خطری برای موجودیت اسرائیل می داند از ابتدا مخالف توافق هسته ای قدرت های جهانی و ایران و خواستار از سرگیری تحریم ها علیه ایران بوده است. او تاکنون با سیاست های دولت دونالد ترامپ در برخورد با ایران همگام بوده است.
حسن روحانی، رییس جمهور ایران روز سه شنبه گفت تا زمانیکه تحریم ها علیه ایران برداشته نشود جمهوری اسلامی با آمریکا مذاکره نخواهد کرد.
آقای روحانی افوزد:«ایران همواره آماده گفت‌وگو است ولی ابتدا دولت آمریکا با برداشتن تحریم های غیرقانونی و ناعادلانه علیه ایران باید گام پیش بگذارد.»
رویترز می افزاید٬ فدریکو موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه گفت اتحادیه اروپا ضمن تلاش برای حفظ برجام از هر اقدامی برای افزودن به شروط آن (هر پیشرفتی ورای آن) استقبال خواهد کرد.
اقدام دیپلماتیک امانوئل مکرون در شرایطی صورت می گیرد که تنش بین ایران و اسرائیل به شدت افزایش یافته است.
شنبه گذشته اسرائیل با حمله به نقطه ای در خاک سوریه این عملیات را خنثی کردن حملات پهپادی مرگبار نیروهای به رهبری ایران توصیف کرد.
روز پنجشنبه اسرائیل ایران را به افزایش اقدامات برای تحویل دادن تاسیسات تولید موشک های هدایت شونده به حزب الله لبنان متهم کرد.
طبق بیانیه دفتر نخست وزیری اسرائیل، آقای نتانیاهو در بخش دیگری از تماس تلفنی روز جمعه به آقای مکرون گفت:«اسرائیل در برابر هر حمله ای از خود دفاع می کند و از دستیابی دشمنانی که خواهان نابودی اسرائیل هستند به سلاح های هسته ای جلوگیری خواهد کرد.»
پس از حمله روز یکشنبه اسرائیل به یکی از تاسیسات گروه حزب الله لبنان که گفته می شود از مراکز مربوط به موشک های هدایت شونده بوده نیروهای اسرائیل و حزب الله لبنان به حال آماده باش درآمده اند.
حزب الله لبنان اسرائیل را مسئول این حمله بی سابقه به بیروت معرفی کرده و هشدار داده که آنرا تلافی خواهد کرد. این گروه که به تسلیحات پیشرفته مجهز است داشتن تاسیسات تولید موشک هدایت شونده را تکذیب کرده است.

ترامپ: آمریکا در حادثه سکوی موشک ماهواره‌بر ایران دخالتی نداشته است

ترامپ: آمریکا در حادثه سکوی موشک ماهواره‌بر ایران دخالتی نداشته است


دونالد ترامپ ابراز امیدواری کرده که ایران بتواند دلایل حادثه در پایگاه موشکی سمنان را مشخص کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه هشتم شهریور تاکید کرده است که ایالات متحده دخالتی در حادثه در سکوی پرتاب موشک ماهواره بر در ایران نداشته است.
دونالد ترامپ در توییتر خود نوشته است، ایالات متحده آمریکا در حادثه فاجعه‌باری که در جریان مرحله نهایی آماده شدن برای سکوی پرتاب سفیر (Safir SLV) در پایگاه سمنان ۱ در ایران روی داد، دخالتی نداشته است.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرده است: بهترین آرزوها را برای ایران دارم و (برای این کشور) در خصوص مشخص کردن آنچه که در این سایت اتفاق افتاده، آرزوی موفقیت می‌کنم.
دونالد ترامپ به همراه توییت خود عکسی را نیز منتشر کرده است.
هنوز ایران به این توییت رئیس جمهوری آمریکا واکنش نشان نداده است.
روز گذشته یک رسانه آمریکایی گزارش داده بود که تصاویر هوایی نشان می‌دهد که اقدام ایران در پرتاب یک موشک ماهواره‌بر، در مرحله ابتدایی دچار مشکل شده و به شکست انجامیده است.
رادیو ملی آمریکا، ان‌پی‌آر، گزارش داده بود که در تصاویر ماهواره‌ای که شرکت «پلـَنـِت» به‌صورت اختصاصی در اختیارش قرار داده، رنگ سکوی پرتاب موشک تغییر یافته و دودی از آن متصاعد شده که احتمالا حاکی از انفجار این موشک درست در زمان پرتاب است.
گزارش ها حاکی است این موشک قرار بوده از «پایگاه فضایی امام خمینی»، در جنوب سمنان پرتاب شود.
ولی روز گذشته ساعاتی پس از انتشار این گزارش، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران، این گزارش را رد کرده است.
وزیر ارتباط ایران در توییتر خود نوشته است: «رسیدم چابکسر، ادامه سفر فردا در گیلان. گوشی‌ رو چک کردم ودیدم خیلی‌ها جویای احوال ماهواره‌ی ما شده‌اند. ظاهرا اخباری منتشر شده که سومین تلاش برای استقرار ماهواره در مدار ناموفق بوده. راستش ناهید۱ حالش خوبه، الان هم در آزمایشگاه مستقره. خبرنگاران هم میتونن بیان بازدیدش.»
ن‌پی‌آر و برخی از خبرگزاری‌ها خبر ناکامی ایران در پرتاب این موشک را به نقل از دِیو شمرلِر، کارشناس ارشد «مرکز مطالعات خلع سلاح جیمز مارتین»، در واشینگتن نقل کرده‌اند.
آقای شمِرلِر که از مدتی پیش تصاویر ماهواره‌ای در این زمینه را رصد می‌کرد و نخستین کسی بود که خبر ناکامی ایران را منتشر کرد در مصاحبه‌ای به رادیو فردا گفت که سکوی دوم پرتاب نیز در این محل در حال آماده‌سازی است.
دِیو شمِرلِر به رادیوفردا می گوید :«پرتاب‌های پیشین ایران بیشتر در حال پرواز با شکست مواجه شده و نتوانسته مثلا ماهواره را در مدار قرار دهد اما اینبار می بینیم که این اتفاق در مرکز سکو اتفاق افتاده است. در نتیجه مشکلی در مقطع اولیه پرتاب باید رخ داده باشد».
این درحالیست یک تحلیلگر دیگر حوزه خلع سلاح در این باره معتقد است که آنچه آقای شمِرلِر و همکارانش از تصاویر ماهواره ای ثبت کرده اند احتمالا نشان دهنده آن است که اتفاقی در زمان آماده سازی سکوی پرتاب رخ داده است.

پومپئو: نفتکش ایرانی عازم طرطوس سوریه است

پومپئو: نفتکش ایرانی عازم طرطوس سوریه است


نفتکش آدریان دریا حامل ۲.۱ میلیون بشکه محموله نفت خام به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار است
چندین روز پس از عزیمت نفتکش ایرانی «آدریان دریا» از جبل الطارق و گزارش‌های ضد و نقیضی که از مسیر احتمالی آن منتشر شده است، مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، اعلام کرد که واشینگتن مطلع شده مقصد این کشتی برخلاف قول مقامات جمهوری اسلامی، سوریه است.
آقای پومپئو شامگاه جمعه ۸ شهریور در توییتر نوشت: «ما اطلاعات قابل اطمینانی به دست آورده‌ایم که این نفتکش در راه خود به مقصد طرطوس سوریه است.»
وزیر خارجه آمریکا در این نوشته توییتری محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، را نیز به خلف وعده متهم کرده و او را غیرقابل اعتماد نامیده است.
وی نوشت که آقای ظریف «به بریتانیا ضمانت داده بود که نفتکش متعلق به سپاه پاسداران، گریس ۱/ آدریان دریا ۱عازم سوریه نخواهد شد... اعتماد به ظریف خطای بزرگی بود.»
بریتانیا نفتکش گریس ۱ را که بعد نام خود را به آدریان دریا ۱ تغییر داد روز ۱۳ تیر ماه به اتهام نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه در آب‌های جبل الطارق توقیف کرد. این نفتکش پس از ۴۵ روز توقیف آزاد شد و آب‌های جبل‌ الطارق را ترک کرد در حالی که مقامات بریتانیا می‌گویند ایران تضمین‌هایی داده که «آدریان دریا» راهی سوریه نمی‌شود.
نفتکش آدریان دریا حامل ۲.۱ میلیون بشکه محموله نفت خام به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار است. آمریکا پیش از این از جبل الطارق خواسته بود که این کشتی را رفع توقیف نکند، اما دولت محلی جبل الطارق این درخواست را نپذیرفت.
مقامات ایالات متحده هشدار داده‌اند که این کشور علیه هر شخص و نهادی که به نفتکش آدریان دریا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم کمک کنند، اقدام خواهد کرد. این مدت گزارش‌هایی نیز منتشر شد که حکایت از حرکت کشتی آدریان دریا به سمت یونان داشت، اما دولت یونان اعلام کرد که با کمک به آن روابط خود را با آمریکا به مخاطره نخواهد انداخت.
مایک پومپئو در ادامه توییت خود ابراز امیدواری کرده که این نفتکش مسیر خود را تغییر دهد و راهی سوریه نشود.
آخرین گزارش‌ها درباره این نفتکش به نقل از مقامات ترکیه منتشر شده بود که عنوان می‌کرد نفتکش مورد اشاره در مسیر لبنان است، اما لبنان نیز این امر را تکذیب کرده.

سعید ملایی، جودوکار ایرانی، در آلمان اعلام پناهندگی کرد

سعید ملایی، جودوکار ایرانی، در آلمان اعلام پناهندگی کرد

سعید ملایی (آبی)
سعید ملایی، ستاره جودوی ایران، که شکستش در مسابقات جهانی اخیر «شگفتی بزرگ مسابقات جهانی ۲۰۱۹» توصیف شده در آلمان اعلام پناهندگی کرد.
ملایی در سه رویداد مختلف و با روش‌های متفاوت ناگزیر شده بود از رویایی با رقیب اسرائیلی انصراف دهد.
برای مسابقات جودوی قهرمانی مردان و زنان جهان به میزبانی ژاپن از ایران فقط سعید ملایی به توکیو اعزام شده بود.
حال فدراسیون جهانی جودو ضمن تایید خبر پناهندگی سعید ملایی به کشور آلمان، از او اعلام حمایت کرده است.
جمهوری اسلامی اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و همواره از ورزشکاران نیز خواسته است که زیر بار مسابقه با اسرائیلی‌ها نروند، امری که تنها ناکامی و حذف از صحنه جهانی را برای آنها به ارمغان می‌آورد.

آمریکا ناخدای هندی ابرنفتکش ایرانی را تحریم کرد

آمریکا ناخدای هندی ابرنفتکش ایرانی را تحریم کرد


آدریان دریا پیشتر گریس ۱ نام داشت
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه، هشتم شهریورماه، رسما اعلام کرد که ناخدای هندی کشتی آدریان دریا ۱ را که هفته‌ها در جبل‌الطارق توقیف بود تحریم کرده است.
وزارت خارجه ایالات متحده پیشتر وعده داده بود که تمام افرادی که کار در این ابرنفتکش را بپذیرند با خطر تحریم و ممنوعیت ورود به آمریکا روبه‌رو خواهند بود.
حال مایک پومپئو، وزیر خارجه، بیانیه‌ای رسمی منتشر کرده حاکی از این که ایالات متحده تهدید خود را عملی کرده است.
طبق این بیانیه، کومار آکیلش، ناخدای هندی که آدریان دریا را از جبل‌الطارق به راه انداخت به اتهام «اقدام به نمایندگی از سپاه قدس»، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، اکنون مشمول تحریم‌های آمریکاست.
به این ترتیب، آقای آکیلش از سفر به آمریکا منع شده و هر گونه دارایی که در این کشور دارد توقیف می‌شود.
وزارت خارجه آمریکا روز ۲۵ مردادماه به تمام خدمه کشتی‌ها، از جمله خدمه کشتی گریس ۱ در جبل‌الطارق، هشدار داده بود که در صورت «کمک به سپاه از طریق انتقال نفت ایران» ویزای آمریکا نخواهند گرفت.
بیانیه این وزارتخانه در این باره با امضای مورگان ارتگاس، سخنگوی آن، تنها ساعاتی پس از آن منتشر شد که دادگاه در جبل‌الطارق پس از ۴۰ روز توقیف به آزادی حرکت نفتکش گریس ۱ حکم داد.
این ابرنفتکش با نام جدید آدریان دریا ۱ و با پرچم ایران جبل‌الطارق را ترک کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، آدریان دریا طبق قوانین ضدتروریستی آمریکا هم‌اکنون «ملک توقیفی» محسوب شده و «هرکس که به آن کمک کند با خطر تحریم روبه‌روست».
اما بیانیه تحریم ناخدای هندی ساعاتی پس از آن منتشر شد که مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، اعلام کرد که واشینگتن مطلع شده مقصد این کشتی برخلاف قول مقامات جمهوری اسلامی سوریه است.
آقای پومپئو شامگاه جمعه، هشتم شهریور، در توییتر نوشت: «ما اطلاعات قابل اطمینانی به دست آورده‌ایم که این نفتکش در راه خود به مقصد طرطوس سوریه است.»
نفتکش آدریان دریا حامل ۲.۱ میلیون بشکه محموله نفت خام به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار است. آمریکا پیش از این از جبل‌الطارق خواسته بود که این کشتی را رفع توقیف نکند، اما دولت محلی جبل‌الطارق این درخواست را نپذیرفت.
مقامات جمهوری اسلامی از ابتدا از افشای مقصد این محموله سر باز زده و در آخرین اظهار نظر ادعا کردند که این محموله اکنون مالک جدیدی غیر از ایران دارد و او تصمیم خواهد گرفت که کشتی در کدام بندر پهلو بگیرد.

جمعه، شهریور ۰۸، ۱۳۹۸

علم‌الهدی: ۱۵ دقیقه با اوباما مذاکره تلفنی داشتید، نتیجه‌اش چه شد؟

علم‌الهدی: ۱۵ دقیقه با اوباما مذاکره تلفنی داشتید، نتیجه‌اش چه شد؟


احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد،
برخی امامان جمعه، در خطبه‌های نمازجمعه روز ۸ شهریور، با اشاره به توصیه هفته پیش رهبر جمهوری اسلامی به رئیس‌جمهور و هیئت دولت برای «پرهیز از حواشی»، به این موضوع پرداختند و با انتقاد از «برخی حاشیه‌سازی‌ها»، خواستار توجه دولت به رفع مشکلات کشور و پرهیز از مذاکره با آمریکا شدند.
احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، در سخنان خود به‌طور مفصل به این موضوع پرداخت و با «حاشیه‌ساز» توصیف کردن مراسمی دولتی که هفته پیش با حضور شماری از زنان روستایی با پوشش سنتی برگزار شد، گفت: «بنای جنگ با دین و مقابله با رهنمود رهبری به این افتضاح و وقاحت؟»
او در ادامه با بیان این‌که «جمهوری اسلامی سر جایش است»، از مسئولان خواست تا «بررسی کنند چه کسی این جنایت را انجام داد و او را به کیفر برسانند».
اشاره امام‌جمعه مشهد به همایش دستاوردهای دولت در توسعه زیرساخت‌های روستایی است که دوشنبه، ۴ شهریور، با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد و برخی رسانه‌های اصولگرا پوشش محلی زنان حاضر در مراسم را «رونمایی از زنان بی‌حجاب» توصیف کردند.
روابط‌عمومی ریاست‌جمهوری در واکنش با اعلام این‌که «دستور پیگیری و برخورد با خاطیان صادر شده است»، اضافه کرد که «بخشی از مهمانان برنامه از جامعه محترم اقلیت‌های مذهبی کشور بودند و با تن‌پوش سنتی و محلی خود در مراسم حاضر شده بودند که قبل از آغاز برنامه به طبقه دوم سالن راهنمایی شدند».
امام‌جمعه مشهد همچنین با «لعنتی» خواندن برجام، خطاب حسن روحانی گفت: «شما چه دستاوردی در رفع تحریم‌ها داشتید که دوباره این کار را بکنیم و بگویید برای منافع؟»
آقای علم‌الهدی نتیجه برجام را «بی‌احترامی و تحریم بیشتر» عنوان کرد و افزود: «مگر خود شما نگفتید که "دیوانه است کشوری که با آمریکا مذاکره کند"، خود شما گفتید، یعنی اگر منافع ملی ما اقتضا کرد، دیوانه شویم؟ ۱۵ دقیقه با اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا مذاکره تلفنی داشتید، نتیجه‌اش چه شد؟»
امام‌جمعه مشهد در پایان سخنان خود با بیان این‌که «این انتقاد و دولت‌ستیزی نیست»، خطاب به رئیس‌جمهوری گفت: «فشارهای معیشتی و اقتصادی مردم را به جان آورده که شما دنبال این حاشیه‌سازی بروید؟ مشکل مردم این بود که چند زن سربرهنه یکجا بنشینند؟»
احمد خاتمی، امام‌جمعه تهران، نیز در بخشی از سخنان خود گفت: «رهبر انقلاب خطاب به دولت فرمودند که حاشیه‌سازی نشود و معطل حاشیه‌ها نشوید. انتظار می‌رود که دولتمردان حاشیه درست نکنند و گرفتار حاشیه‌ها نشوند.»
او همچنین به موضوع مذاکره با آمریکا پرداخت و با اشاره به سخنان اخیر حسن روحانی درباره مذاکره با آمریکا گفت: «شما که نمی‌خواهید مذاکره کنید، پس از شما انتظار می‌رود به گونه‌ای صحبت کنید که دشمنان از آن بهانه نگیرند.»
آقای خاتمی در ادامه با بیان این‌که نیازی به مذاکره وجود ندارد، گفت: «با روشی که آمریکا و ترامپ در پیش گرفته اند این آرزو را باید به گور ببرند.»
او در پایان، گفت که «مردم و مسئولان به‌خوبی می‌دانند که آمریکا و اروپا سر و ته یک کرباس‌اند».
امامان جمعه در ایران را رهبر جمهوری اسلامی تعیین می‌کند و محورهای سخنان آنها را نیز نهادهای «شورای سیاستگذاری ائمه جمعه» و «ستاد برگزاری نماز جمعه» تهیه و ابلاغ می‌کنند.

«آتش سوزی عمدی» در تالاب انزلی برای تغییر کاربری

«آتش سوزی عمدی» در تالاب انزلی برای تغییر کاربری

گزارش‌ها از وقوع آتش سوزی در حاشیه تالاب انزلی خبر داده و برخی منابع می‌گویند این آتش‌سوزی مهار شده است.
حسان هادی پور رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بندرانزلی با تاکید بر عمدی بودن این آتش سوزی‌ها روز جمعه به ایرنا گفت «افراد سود جو برای تغییر کاربری زمین های تالابی اقدام به سوزاندن نیزار کرده و غالبا در نقاطی این کار را انجام می‌دهند که راه دسترسی و مهار آتش برای نیروهای خدمات رسان سخت و گاها غیر ممکن باید ».
به گفته وی شب گذشته حدود ۱۰ هکتار از نیزار های تالاب بین المللی انزلی در آتش سوخت، اما روز جمعه آتش‌سوزی مهار شد.
خبرگزاری ایسنا نیز گزارش داده است علفزار و نیزارهای حاشیه تالاب انزلی در محدوده جاده کمربندی این شهر نیمه شب گذشته دچار حریق شد، اما صبح روز جمعه آتش‌سوزی مهار شد.
این گزارش می‌گوید آتش در بخشی از حاشیه تالاب افتاده بود که دسترسی ماشین‌های آتش‌نشانی به آن بسیار سخت بود.

گزارش جدید آژانس: ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران از سقف برجام بیشتر است

گزارش جدید آژانس: ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران از سقف برجام بیشتر است


آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در هفته‌های اخیر افزایش یافته اعلام کرد تخطی جمهوری اسلامی از تعهداتش ذیل برجام گسترده‌تر شده است.
بنابر تازه‌ترین گزارش آژانس که روز جمعه ۸ شهریور بخش‌هایی از آن در خبرگزاری‌های بین‌المللی بازتاب یافت، میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در حال حاضر به ۲۴۱.۶ کیلوگرم رسیده است.
بنابر همین گزارش، این میزان ۳۶.۶ کیلوگرم بیش از ذخایر ابتدای ژوئیه (دو ماه پیش) است و ۳۸.۸ کیلوگرم از سقف تعیین‌شده در برجام نیز عبور کرده است.
همچنین بنابر گزارش آژانس، سطح غنی‌سازی در ایران همچنان در ۴.۵ درصد باقی است که نسبت به سطح تعیین‌شده در برجام (۳.۶۷) تخطی به شمار می‌رود.
با این حال آژانس تصریح کرده است که سطح غنی‌سازی فعلی همان سطح دو ماه پیش (گزارش قبلی آژانس) است و از آن بالاتر نرفته است.
جمهوری اسلامی با انتقاد از «کم‌کاری» اروپا در نجات برجام پس از خروج آمریکا از این توافق، از اردیبهشت امسال در دو مرحله، اجرای برخی تعهدات خود ذیل برجام را متوقف کرده است.
این خبر تکمیل خواهد شد.

لبنان درخواستی برای ورود نفتکش "آدریان دریا ۱" دریافت نکرده است

لبنان درخواستی برای ورود نفتکش "آدریان دریا ۱" دریافت نکرده است
 

پس از آنکه مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، اعلام کرد نفتکش ایرانی "آدریان دریا ۱"  به سمت لبنان می‌رود، مقام‌های لبنانی از حرکت نفتکش ایرانی به سمت این کشور اظهار بی‌اطلاعی کردند.
به گزارش رسانه‌های لبنان، وزیر انرژی لبنان اعلام کرده این کشور هیچ درخواستی برای ورود نفتکش ایرانی دریافت نکرده است.

لعیا جنیدی: حیوان آزاری برای دولت هم نگران کننده است

لعیا جنیدی: حیوان آزاری برای دولت هم نگران کننده است

معاون روحانی می‌گوید پیش‌نویس لایحه "مقابله با حیوان‌‌آزاری" پس از کسب نظر دستگاه‌های مختلف برای بیان دیدگاه‌ کارشناسان و کنشگران منتشر می‌شود. فعالان حقوق حیوانات از خلاء قانونی برای جرم‌انگاری موضوع شکوه می‌کنند.
باغ وحش وکیل آباد در مشهد - عکس از آرشیو
لعیا جنیدی، معاون حقوقی حسن روحانی، می‌گوید لایحه مقابله با حیوان آزاری آماده است و دستگاه‌های مختلف کشور باید در این موضوع مشارکت کنند. خبرگزاری ایسنا به نقل از جنیدی می‌نویسد: «به معاون مربوطه در شورای علمی معاونت حقوقی دستور دادم که به قید فوریت نظر دستگاه‌های مختلف را احصا کند.»
لعیا جنیدی افزوده که آزار حیوانات در ایران برای دولت نیز نگران‌کننده است: «حمایت از حیوانات بخشی از اصول اخلاقی و انسانی ما است علاوه بر این این موضوع بخشی از مقررات محیط زیستی  کشور را نیز شامل می‌شود.»
او اعلام کرده که دولت در این لایحه به دنبال آن است که هیچ رفتار خارج از حدود متعارف نسبت به حیوانات صورت نگیرد: «حتی در جاهایی که حیوانات برای سلامت و بهداشت انسان مضر باشند، باید نوع برخورد از آنها معقول باشد و نباید به صورت آزار با آنها رفتار شود.»
فعالان حقوق حیوانات از سال ۱۳۹۱ در تلاش بوده‌اند تا قانونی در ممنوعیت حیوان آزاری در ایران تصویب شود. پیش‌نویس لایحه منع حیوان آزاری در سال ۱۳۹۵ از سوی حامیان حیوانات و کنشگران محیط زیست به هیات دولت تسلیم شد. این پیش‌نویس در آبان ۱۳۹۶ وزارت دادگستری با پیشنهاد الحاق پنج تبصره به ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی به مجلس رفت. در این لایحه آمده بود که شکنجه و آزار حیوانات، ضرب و جرح، حبس کردن، ناقص کردن اعضا، آزار جنسی، رها کردن حیوانات، انجام آزمایش‌های علمی بدون مجوز یا تعلیم حیوانات برای استفاده نمایشی ممنوع است.
در ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی، تنها کشتن، تلف کردن یا ناقص کردن حیوانات حلال گوشت یا حیواناتی که شکار آنها ممنوع است، جرم‌انگاری شده و حرفی از سگ و گربه در میان نیست که بیشترین همزیستی با انسان‌ها را دارند.
لایحه منع حیوان آزاری اما به دست فراموشی سپرده شد تا فیلمی از کشتار سگ‌ها در کهریزک، موضوع را زنده کند. در این فیلم مامورانی دیده می‌شدند که با تزریق اسید به سگ‌های ولگرد آنها را می‌کشتند. فیلم واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت و تجمع اعتراضی مدافعان حقوق حیوانات در برابر شهرداری تهران با دخالت پلیس و بازداشت ده‌ها نفر همراه شد.
پس از این ماجرا، رئیس پلیس تهران از مردم خواست هر گونه حیوان آزاری را به نیروی انتظامی اطلاع دهند. بسیاری از شهروندان نیز در شبکه‌های اجتماعی، با محکوم کردن کشتار سگ‌ها، خواستار آموزش حیوان دوستی در مدارس و جرم انگاری حیوان آزاری با مجازات‌هایی چون زندان، جریمه نقدی یا کار اجباری شدند.
جامعه‌شناسان می‌گویند ارتباط معناداری میان سوءرفتار در اجتماع با حیوان‌آزاری وجود دارد. کارشناسان علوم رفتاری و روانشناسان معتقدند که خشونت مفرط علیه حیوانات می‌تواند نشانه‌ای از گرایش‌ به دگرآزاری یا سادیسم در افراد باشد.
 Bildergalerie Was Mensch und Tier verbindet

زنگنه: در صورت سهمیه‌بندی، بنزین دو نرخی می‌شود

زنگنه: در صورت سهمیه‌بندی، بنزین دو نرخی می‌شود

وزیر نفت ایران می‌گوید در خصوص سهمیه‌بندی بنزین ایده‌ای وجود دارد که هنوز به او ابلاغ نشده است. او تاکید کرده که عرضه بنزین محدودیتی ندارد اما با کارت جایگاه‌داران، هر کس تنها ۳۰ لیتر بنزین دریافت می‌کند.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران می‌گوید هنوز تصمیمی درباره سهمیه‌بندی بنزین گرفته نشده اما در این صورت، بنزین دو نرخی خواهد شد.
او در برنامه تلویزیونی "تیتر امشب" از صدور ۴۴ میلیون کارت سوخت برای تمام خودروهای شماره شده خبر داد و گفت: «تصمیم برای استفاده از کارت سوخت حدود ۲۰ سال پیش با تکنولوژی آن زمان گرفته شد... به انواع وسایل نقلیه کارت سوخت داده‌ایم اما تعدادی گم کرده‌اند.
مقرر شده که در کلان‌شهرها از کارت سوخت شخصی استفاده شود، اما وزیر نفت می‌گوید کارت سوخت برای وقتی است که سهمیه بندی وجود داشته باشد: «سیستم کارت سوخت را برنداشته‌ایم فقط در این مدت با کارت جایگاه‌داران ارائه می‌شد. الان هم استقبال از کارت سوخت شخصی کم بود و تا وقتی سهمیه‌بندی نباشد مردم آن را جدی نمی‌گیرند.»
زنگنه تاکید کرد که فرآورده‌های نفتی اصلی مثل نفت کوره،  بنزین و گازوییل یارانه‌ای هستند و روغن موتور با قیمت آزاد فروخته می‌شود.
مقامات مسئول، هدف کارت سوخت را، ساماندهی مصرف و کنترل بازار قاچاق سوخت اعلام کرده‌اند. بهروز نعمتی، سخنگوی هیات رئیسه مجلس پیش‌تر گفته که احیای کارت سوخت، مدیریت بازار بنزین است و مصرف آن هم هیچ سقفی ندارد. نعمتی تاکید کرده که بهای بنزین به هیچ وجه اضافه نخواهد شد.
در اردیبهشت ۹۸ وقتی خبرگزاری‌های تسنیم و فارس طرح دولت برای سهمیه‌بندی بنزین را افشا کردند، ترافیک و ازدحام شدیدی در پمپ بنزین‌های تهران ایجاد شد. دولت خبر افزایش بهای بنزین را شایعه خواند و از رسانه‌های یاد شده شکایت کرد.
بیژن زنگنه از تلاش وزارت نفت برای بهبود کیفیت و کمیت بنزین نیز خبر داد و میزان تولید بنزین یورو در سال ۹۷ را ۷۶ میلیون لیتر اعلام کرد: «در حال حاضر کل تولید بنزین به ۱۱۵ میلیون لیتر رسیده و ۱۱ میلیون لیتر اضافه تولید داریم که برای صادرات آن برنامه ریزی می‌شود.»
آیت‌الله خامنه‌ای در آخرین دیدار با هیات دولت که روز عید غدیر انجام شد، مصرف روزانه ۱۰۰ لیتر بنزین در کشور را نمونه استفاده بد از ظرفیت‌ها و منابع داخلی دانسته و از وزارت نفت خواسته بود راه‌های کاهش مصرف بنزین را بررسی کنند.
وزیر نفت می‌گوید، ایران در تولید بنزین در اوپک مقام اول را دارد و اقداماتی نیز برای بهبود کیفیت در پالایشگاه‌های تهران، اصفهان و آبادان انجام گرفته است.
در سال ۱۳۵۷ و پیش از انقلاب اسلامی، بنزین لیتری یک تومان بود. در سال ۱۳۵۹ این نرخ به لیتری سه تومان افزایش یافت. نرخ بنزین در بودجه سال ۹۸ لیتری ۱۰۰۰ تومان تعیین شده است.
دو نرخی شدن بهای بنزین از نگاه غالب کارشناسان، فرصتی برای فساد و قاچاق سوخت فراهم می‌کند.

مجازات شلاق برای گلزن ایران در جام جهانی ۷۸

مجازات شلاق برای گلزن ایران در جام جهانی ۷۸


حسن روشن (سمت راست)، رضا افتخاری مدیرعامل سابق باشگاه استقلال (سمت چپ)
با حکم دادگاه کیفری مجتمع قضایی کارکنان دولت در رابطه با شکایت مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال، مهاجم سابق تیم ملی فوتبال ایران به تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
جرم حسن روشن که باز کردن دروازه تیم ملی پرو در جام جهانی ۱۹۷۸ ازجمله افتخارات اوست، «افترا و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» عنوان شده است.
آقای روشن تنها فوتبالیست تاریخ ایران است که در جام جهانی، المپیک، جام ملت‌های آسیا و بازی‌های آسیایی موفق به گلزنی شده است.
او که یکی از مفاخر تاریخ باشگاه تاج سابق و استقلال فعلی است، هنگام عضویت در کمیته فنی استقلال از منتقدان رضا افتخاری، مدیرعامل وقت این باشگاه، بود.
حسن روشن به خبرگزاری تسنیم گفته بود «افتخاری گفته دنبال فاتح تریم هستیم. آقای افتخاری، لجنزاری که درست کردی را بیشتر از این هم نزن. هرکس را بیاوری شرایط تغییر نمی‌کند. می‌خواهند مردم را گول بزنند.»
مهاجم پیشین الاهلی امارات همچنین گفته بود که «زمان ما پیش از انقلاب، کسی مدیرعامل را نمی‌دید. الان مدیرعامل اول از همه می‌آید عکس بگیرد. افرادی هم که در باشگاه شاغل می‌شوند شوهر خواهر یا برادر زن مدیر عامل‌اند. افتخاری مثل اختاپوس روی استقلال افتاده.»
حالا آقای روشن می‌گوید حکم شلاق و جریمه نقدی به وکیل او ابلاغ شده است. حکمی که قطعی نیست و امکان تجدیدنظر دارد.
ستاره سابق تیم ملی ایران درباره امکان تبدیل حکم به جزای نقدی، به ورزش سه گفت: «نه آقا. ما که پولش را نداریم. می‌رویم تا شلاق‌شان را بزنند. البته بهتر است این کار را در استادیوم امجدیه انجام دهند.»
حسن روشن نخستین چهره شاخص فوتبال ایران نیست که به مجازات شلاق محکوم می‌شود.
احمدرضا عابدزاده در سال ۱۳۹۱، به دلیل شکایت فیروز مددی، پزشک جراحش، به تحمل ۵۴ ضربه شلاق محکوم شد.
او اول فرودین قصد سفر داشت اما در فرودگاه گذرنامه‌اش را ضبط کردند و گفتند ممنوع‌الخروج است.
دلیل شکایت از آقای عابدزاده و صدور حکم دادگاه این بود که دروازه‌بان سابق تیم ملی ایران گفته بود «پس از عمل، پایم کوتاه و بلند شد. پزشکان آلمانی تأیید کردند که مقصر این اتفاق، جراحی در ایران بوده.»
تیرماه همان سال وکیل احمد عابدزاده گفت حکم شلاق موکلش به جریمه نقدی تغییر کرده است.
اما این اتفاق برای ضیا عربشاهی رخ نداد. مجازات اسلامی در مورد او اعمال شد و ضربات تازیانه روی کمرش فرود آمد. مهر ۹۴​ این بازیکن سابق تیم ملی و پرسپولیس، ۵۰ ضربه «شلاق حد» خورد.
ضیا عربشاهی گفت حکم به دلیل شکایت افشین پیروانی بابت مصاحبه‌های انتقادی او صادر شده است. زمانی که حمید درخشان و افشین پیروانی علیه هم مصاحبه می‌کردند، ضیا عربشاهی در حمایت از آقای درخشان، اتهاماتی را به آقای پیروانی نسبت داده بود.
آقای عربشاهی گفت: «پیروانی مدعی بود فحاشی کردم، درحالی‌که فقط گفتم پیروانی به نان بربری می‌گوید بیسکویت! در دادگاه حکم کردند یا پول بده یا مجازات را بپذیر. من هم حکم را قبول کردم و ۵۰ ضربه شلاق خوردم.»
آقای پیروانی در واکنش به این ماجرا، در اینستاگرامش، نوشت: «به خاطر حرف‌های کذب شما شکایت کردم. پس از آن منصرف شدم و تمام. امروز که نمی‌دانم چرا شما را حد زدند اسمم به میان آمده. با این‌که از حد خوردن شما اشکبارم، نمی‌دانم و نمی‌خواهم بدانم چرا حد خورده‌اید.»
حالا، با صدور حکم شلاق برای حسن روشن با شکایت مدیرعامل سابق باشگاه استقلال، مدیر فعلی این باشگاه از اعلام نظر و موضع‌گیری در این باره خودداری کرده است.

قرارگاه خاتم‌الانبیا ی دزد در کیش جزیره مصنوعی می‌سازد

قرارگاه خاتم‌الانبیا ی  دزد در کیش جزیره مصنوعی می‌سازد

بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که روز جمعه، ۸ شهریور، میان سازمان منطقه آزاد کیش و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا امضا شد، این قرارگاه یک جزیره مصنوعی، با کاربری تفریحی و مسکونی، در جزیره کیش می‌سازد.
به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، ساخت این جزیره مصنوعی بخشی از تفاهم‌نامه‌ای است که برای پروژه لایروبی حوضچه شرقی بندر تجاری کیش به امضای سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا، و غلامحسین مظفری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، رسیده است.
آقای مظفری گفته است که با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه، سازمان منطقه آزاد کیش صاحب یک جزیره مصنوعی ۵۰۰ هزار متر مربعی با کاربری تفریحی و مسکونی خواهد شد.
این پروژه فعلاً در حد تفاهم‌نامه است و به مرحله عقد قرارداد نرسیده و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز توضیح بیشتری درباره آینده این جزیره مصنوعی، ازجمله واگذاری امتیاز بهره‌برداری از آن به سپاه، بیان نکرده است.
قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا شاخه اقتصادی سپاه پاسداران است که چهار قرارگاه دیگر به‌عنوان زیرمجموعه آن فعالیت می‌کنند. این مجموعه پیمانکار اصلی بسیاری از پروژه‌های اقتصادی ایران، به‌ویژه در حوزه نفت، انرژی و مخابرات، است.