آغاز ماموریت دریایی آمریکا برای تضمین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز
ماموریت ناوگان دریایی بینالمللی با فرماندهی آمریکا در
آبهای خلیج فارس رسما کار خور را آغاز کرد. سه کشور بریتانیا، استرالیا و
بحرین نیز در همراهی با آمریکا امنیت و تردد آزاد نفتکشها در تنگه هرمز را
تضمین میکنند.
خبرگزاری آلمان (dpa) در گزارشی که پنجشنبه هفتم شهریور (۲۹ اوت) از هلسینکی و واشنگتن ارسال کرده، از آغاز رسمی ماموریت دریایی بینالمللی در آبهای خلیج فارس خبر داده است.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است که ماموریت تضمین امنیت تردد کشتیرانی در آبهای خلیج فارس کاملا جریان دارد. سه کشور بحرین، استرالیا و بریتانیا نیز اعلام کردهاند که در این ماموریت دریایی مشارکت خواهند داشت.
مارک اسپر گفته است که گفتوگو با سایر کشورها در مورد نحوه همکاری و مشارکت آنها در ناوگان دریایی یاد شده همچنان ادامه دارد.
"عملیات سنتینل"
وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است که این ماموریت با نام "عملیات سنتینل" برای مقابله با تهدیدهایی که تردد آزاد نفتکشها در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز را به مخاطره میاندازد، انجام میشود.
وزیر دفاع آمریکا تاکید کرده است که تضمین کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است. افزون بر آن، مارک اسپر تاکید کرده که هدف از این ماموریت دریایی «ممانعت به عمل آوردن از بروز درگیری و تنش بیشتر در منطقه است.»
مارک اسپر گفت: «ما به دنبال درگیری با ایران نیستیم. ما بر آن هستیم تا موضوع را به شکل دیپلماتیک حل کنیم.» وزیر دفاع آمریکا به سخنان ترامپ در نشست خبری بیاریتز و در پایان اجلاس کشورهای گروه هفت اشاره کرد و گفت: «شما دیدید که رئیس جمهوری آمریکا بر تمایل خود به دیدار و مذاکره با رهبران ایران به قصد حل دیپلماتیک تاکید کرد. این همان هدفی است که ما از عملیات سنتینل تعقیب میکنیم.»
خبرگزاری آلمان ضمن انتشار این گزارش و اعلام شروع رسمی ماموریت تاکید کرده است که وزیر دفاع آمریکا آمار دقیقی از تعداد کشتیهای جنگی و نیروهای نظامی شرکتکننده در این ماموریت ارائه نکرده است. تا کنون بریتانیا دو ناو جنگی به آبهای خلیج فارس فرستاده است.
لازم به یادآوری است که بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا حاضر به مشارکت در ماموریت دریایی یادشده نیستند. آلمان و فرانسه ضمن تاکید بر تضمین امنیت کشتیرانی در آبهای خلیج فارس نسبت به افزایش تنش در خیلج فارس ابراز نگرانی کردهاند.
موضوع محوری نشست روز پنجشنبه وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر تصمیمگیری پیرامون مشارکت یا عدم مشارکت اتحادیه اروپا در ناوگان دریایی بینالمللی است. افزون بر آن، تلاش برای نجات توافق هستهای نیز از جمله مسائلی است که در اجلاس هلسینکی دنبال میشود.
یک پنجم نفت مورد نیاز جهان روزانه از تنگه هرمز عبور میکند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر