سه‌شنبه، دی ۱۰، ۱۳۹۸

هشدار سناتور آمریکایی: حکومتی که برای بقای خود به پالایش نفت نیاز دارد، باید محتاط باشد

هشدار سناتور آمریکایی: حکومتی که برای بقای خود به پالایش نفت نیاز دارد، باید محتاط باشد


لیندسی گراهام از «موضع قاطع» دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در رابطه با حمله به سفارت این کشور در بغداد استقبال کرد.
شماری از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکایی مسئولیت حمله به سفارت آمریکا در بغداد را متوجه ایران کرده و خواستار مسئولیت‌پذیر کردن ایران شده‌اند.
سناتور جمهوری‌خواه لیندسی گراهام با انتشار توئیتی با استقبال از «موضع قاطع» دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در رابطه با حمله به سفارت این کشور در بغداد گفته است، با این نگاه، «بنغازی» دیگری در کار نخواهد بود.
اشاره وی به حملات سال ۲۰۱۲ به سفارت آمریکا در بنغازی و کشته شدن چندین دیپلمات ارشد، از جمله سفیر این کشور در کشور لیبی است.
وی همچنین خطاب به ایران گفت دولتی که برای بقای خود به پالایش نفت نیاز دارد، باید بسیار محتاط باشد.

Very proud of President @realDonaldTrump acting decisively in the face of threats to our embassy in Baghdad.

He has put the world on notice - there will be no Benghazis on his watch.

(1/4)
To the Iranian government:

Be careful what you wish for — a country that depends on the ability to refine oil for its existence needs to be cautious.
این اظهارات می‌تواند تحویحا هشداری به ایران برای حمله با تاسیسات پالایشگاهی این کشور باشد.
روزنامه نیویورک‌تایمز ماه سپتامبر امسال (سه ماه پیش) گزارشی منتشر کرد که می‌گوید ارتش آمریکا فهرستی از مکان‌هایی تهیه کرده که با آغاز عملیات نظامی در در خاک ایران مورد هدف قرار خواهد گرفت و یکی از آنها پالایشگاه آبادان است. آبادان، بزرگترین پالایشگاه ایران است که یک پنجم نیاز به بنزین، گازوئیل و دیگر محصولات نفتی کشور را تامین می‌کند.
این سناتور آمریکایی همچنین گفته است برخلاف باراک اوباما، رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا، شما (جمهوری اسلامی) را در مقابل تهدیدات علیه آمریکایی‌ها پاسخگو خواهد کرد و بدترین ضربات را بر شما وارد خواهد کرد.
ترامپ ‌روز سه‌شنبه در یک پیام توییتری جمهوری اسلامی را متهم کرد که طراح و سازمان‌دهنده حمله به سفارت کشورش در بغداد، پایتخت عراق، است.
آمریکا روز یک‌شنبه هفته جاری در واکنش به حمله به یک پایگاه نظامی در کرکوک و کشته شدن یک آمریکایی، به پایگاه‌های کتائب حزب‌الله، یک گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در عراق، حمله کرد.
در این حملات دست‌کم ۲۵ شبه‌نظامی شیعه کشته و ۵۵ نفر نیز زخمی شدند.
در ادامه این نوع واکنش‌ها بود که روز سه‌شنبه جمعیتی که خبرگزاری‌ها «چند هزار» نفر توصیف کردند با ورود به منطقه سبز بغداد خود را به ساختمان سفارت آمریکا رساندند و در نهایت به داخل آن راه یافتند.
در این میان سناتور تام کاتن نیز با انتشار توئیتی گفته است وقتی شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران یک آمریکایی را کشتند، پاسخ محکمی دریافت کردند: «اکنون با اقدامی بی‌پروایانه و تنش‌افزا، سفارت ایران در بغداد را - که قلمرو مستقل ایالات متحده آمریکاست – مورد حمله قرار داده‌اند. همانطور که رئیس‌جمهور گفت، ایران باید پاسخگو باشد».
سناتور مارکو روبیو نیز گفته است ایران «مستقیما» مسئول حمله به سفارت آمریکا در بغداد است و باید در مقابل امنیت هر آمریکایی که در عراق خدمت می‌کند، پاسخگو باشد.

روایت توکلی از شراکت یک «مفسد» اقتصادی با ۱۱ نماینده پیشین مجلس

روایت توکلی از شراکت یک «مفسد» اقتصادی با ۱۱ نماینده پیشین مجلس

احمد توکلی در نامه‌ای به ابراهیم رئيسی از مناسبات اقتصادی برخی نمایندگان سابق مجلس با یک مفسد اقتصادی خبر داده است
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، از شراکت ۱۱ نماینده پیشین مجلس با محمدعلی تفکر، مدیر «فاسد» موسسه اعتباری فرشتگان، خبر داده است.
او در نامه‌ای که به ابراهیم رئيسی، رئيس قوه قضاییه ایران، نوشته، توضیح داده است که آقای تفکر که به نوشته احمد توکلی «فاسد و مفسد» است، پس از تاسیس یک شرکت اقتصادی ۱۱ نماینده ادوار مجلس را شریک کرده و به هر یک دو درصد سهم داده است.
به نوشته آقای توکلی، عطاءالله حکیمی رودبار (نماینده رودبار در مجالس هفتم و نهم)، منصور آرامی (نماینده بندرعباس در مجلس نهم)، مهناز بهمنی ( نماینده سراب در مجلس نهم)، هادی قوامی (نماینده اسفراین در مجالس هشتم، نهم و دهم)، غلام‌محمد زارعی ( نماینده کهکیلویه و بویر احمد در مجالس نهم و دهم)، سعید زمانیان دهکردی (نماینده شهرکرد در مجلس نهم)، رحمت‌الله نوروزی (نماینده علی‌آباد در مجلس نهم)، نبی‌الله احمدی (نماینده داراب در نهم)، عمران علیمحمدی (نماینده ایلام در مجلس نهم)، شهلا میرگلوی بیات (نماینده ساوه در مجلس نهم) و موسی احمدی (نماینده عسلویه در مجلس نهم) در این شرکت‌ها سهامدار بوده‌اند.
۵۵ درصد سهام این شرکت هم متعلق به آقای تفکر بوده است.
احمد توکلی در بخش دیگری از این نامه نوشته که آقای تفکر در حدفاصل ماه‌های فروردین تا مرداد سال ۹۵، ۴۴ میلیارد و ششصد میلیون تومان از شعب‌ مختلف موسسه فرشتگان برداشت کرده است که «نشان‌دهنده سوء جریان مالی در این جابه‌جایی‌ها است».
به نوشته آقای توکلی، خانواده آقای تفکر نیز حدود ۳۰ میلیارد تومان از حساب‌های موسسه فرشتگان برداشت و خارج کرده‌اند.
محمدعلی تفکر که مالک «شرکت‌های سوله و سقف و گروه باهر و باهر کیش» معرفی شده است، آذرماه سال ۹۵ بازداشت شد.
تعاونی اعتباری فرشتگان سال ۹۶ پس از وقوع تخلفات عدیده و داشتن بدهی ۸۶۰۰ میلیارد تومانی منحل اعلام شد.
مشکلات تعاونی‌های اعتباری و عدم پرداخت سپرده‌‌ها سبب بروز اعتراض‌های گسترده‌ای در سال ۹۶ شد و دولت ایران مجبور به تامین منابع مالی برای بازپرداخت سپرده‌ها شد.
میزان کمک بانک مرکزی ایران برای بازپرداخت بدهی‌ها موسسه کاسپین ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شد. با این حال گزارشی درباره نحوه بازپرداخت کل بدهی‌ها، وضعیت اموال این موسسه و پرونده منتشر نشده است.

ترامپ جمهوری اسلامی را طراح حمله به سفارت آمریکا معرفی کرد

ترامپ جمهوری اسلامی را طراح حمله به سفارت آمریکا معرفی کرد


دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه در یک پیام توییتری جمهوری اسلامی را متهم کرد که طراح و سازمان‌دهنده حمله به سفارت کشورش در بغداد، پایتخت عراق، است.
او در ادامه این پیام که ساعتی پس از هجوم تظاهرکنندگان به ساختمان سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد منتشر شد تاکید می‌کند که مسئولیت کامل این رخداد را بر عهده تهران می‌داند.

Iran killed an American contractor, wounding many. We strongly responded, and always will. Now Iran is orchestrating an attack on the U.S. Embassy in Iraq. They will be held fully responsible. In addition, we expect Iraq to use its forces to protect the Embassy, and so notified!

دونالد ترامپ در ادامه می‌گوید که از دولت عراق انتظار دارد با استفاده از نیروهای خود از سفارتخانه آمریکا محافظت کند.
آمریکا روز یک‌شنبه هفته جاری در واکنش به حمله به یک پایگاه نظامی در کرکوک و کشته شدن یک آمریکایی، به پایگاه‌های کتائب حزب‌الله، یک گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در عراق، حمله کرد.
در این حملات دست‌کم ۲۵ شبه‌نظامی شیعه کشته و ۵۵ نفر نیز زخمی شدند.
رئیس جمهور آمریکا در توییت تازه خود این اتفاقات را چنین مورد اشاره قرار داده است: «ایران یک پیمانکار آمریکایی را کشت و بسیاری را زخمی و مجروح کرد. ما با قدرت پاسخ دادیم و همیشه هم خواهیم داد. حالا ایران حمله به سفارت آمریکا در عراق را ترتیب داده است. مسئولیت کاملا بر عهده آنهاست.»
اتهام دست داشتن ایران در حمله به پایگاه نظامی در عراق و مرگ پیمانکار آمریکایی پیشتر هم مطرح شده بود و ایران آن را تکذیب کرده بود.
از جمله علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، روز دوشنبه با اشاره به این موضوع گفت: «ما هرگونه نقش‌آفرینی در حمله به نیروهای آمریکایی را قویاً تکذیب می‌کنیم. این ادعای بدون مدرک آمریکا نمی‌تواند توجیهی برای بمباران و کشتار مردم بر خلاف قوانین بین‌المللی باشد.»

حملات آمریکا به مواضع کتائب حزب‌الله به واکنش منفی در عراق، در میان مقامات و مردم، دامن زده است.
نخست وزیر عراق روز دوشنبه، نهم دی‌ماه، در بیانیه‌ای حمله آمریکا به مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران را محکوم کرد و آن را اقدامی خطرناک و غیرقابل قبول خواند.
در ادامه این نوع واکنش‌ها بود که روز سه‌شنبه جمعیتی که خبرگزاری‌ها «چند هزار» نفر توصیف کردند با ورود به منطقه سبز بغداد خود را به ساختمان سفارت آمریکا رساندند و در نهایت به داخل آن راه یافتند.
در گزارش‌ها آمده بود که «چند هزار» معترض در روز سه‌شنبه «با لباس نظامی» از ایست‌های بازرسی در این منطقه گذشته و خود را به سفارت آمریکا رسانده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این معترضان پرچم حمایت از نیروهای حشد الشعبی، نیروهای بسیج مردمی، را در دست داشتند.
مجلس و نهادهای دولتی عراق و همچنین سفارتخانه‌های خارجی در عراق در منطقه سبز بغداد قرار دارند و این منطقه تحت مراقبت‌های شدید امنیتی‌ است.
روز سه‌شنبه خبرگزاری رویترز از مجروح و زخمی شدن دست‌کم دو تن از اعضای حشد الشعبی در حمله به سفارت آمریکا خبر داد. در گزارش آمده است که از داخل سفارت به سمت آنها نارنجک صوتی پرتاب شده است.
برای هفته‌ها، معترضان در عراق سعی داشتند وارد منطقه سبز بغداد شوند، اما با خشونت گسترده روبرو می‌شدند.
این در حالی است که تجمع کنندگان در مقابل سفارت آمریکا بدون هیچ مانعی وارد منطقه سبز شده و در مقابل این سفارتخانه تجمع و سپس به آن حمله کردند.

For weeks, anti-government protestors tried to enter ’s Green Zone but were held back with shocking levels of violence.

But these gentlemen were allowed to stroll into the GZ and walk right up to the American Embassy without a single obstacle in their way.
مشاهده عکس در توییتر

پنتاگون برای حفاظت از سفارت آمریکا از استقرار نیروهای بیشتر در بغداد خبر داد

پنتاگون برای حفاظت از سفارت آمریکا از استقرار نیروهای بیشتر در بغداد خبر داد

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز سه شنبه ۱۰ د‌ی‌ماه اعلام کرد که ایالات متحده نیروهای بیشتری برای محافظت از سفارت خود در بغداد مستقر خواهد کرد.
مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در بیانیه‌ای ضمن اعلام این موضوع، از دولت عراق خواسته است كه به حفاظت از پرسنل آمریکایی كمك كند.
در بیانیه مارک اسپر آمده است: ما اقدامات لازم برای اطمینان از محافظت از امنیت شهروندان آمریکایی، پرسنل نظامی و دیپلمات‌ها در کشور (عراق) و اطمینان از حق دفاع از خود را انجام دادیم.
وزیر دفاع آمریکا اضافه کرده است: ما مانند همه کشورها، برای حفاظت از پرسنل خود بر کمک های کشور میزبان متکی هستیم و ما از دولت عراق می خواهیم تا مسئولیت های بین المللی خود را در این زمینه انجام دهد.
به دنبال حمله آمریکا به مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق و سوریه، روز سه شنبه هزاران نفر در اعتراض به این حملات در مقابل سفارت آمریکا در بغداد تجمع و به آن حمله کردند.
تجمع کنندگان که پرچم حمایت از نیروهای حشد الشعبی، نیروهای بسیج مردمی، را در دست داشتند، به ساختمان سفارت یورش بردند. نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تجمع کنندگان گاز اشک‌آور شلیک کردند.
وزارت امور خارجه آمریکا هم میگوید، کلیه پرسنل سفارت آمریکا در عراق در سلامت کامل بسر می‌برند و برنامه‌ای برای تخلیه آنها ندارد.

نگرانی وزیر بهداشت از سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی در سال ۹۹

نگرانی وزیر بهداشت از سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی در سال ۹۹

وزیر بهداشت بی‌عدالتی را دلیل طغیان اجتماعی خواند و پیش‌بینی کرد که سال ۹۹ سالی سخت خواهد بود. سعید نمکی گفت که پرستاران همان قشری هستند که ۱۸ ماه حقوق معوقه دارند و بیمارستان‌ها نیز با کمبود پرستار مواجه هستند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت در جلسه شورای عالی نظام پرستاری، تبعیض و بی‌عدالتی را زمینه طغیان‌های اجتماعی دانست و گفت که اگر مردم با این احساس‌ها مواجه نشوند، صبر و تحمل بیشتری از خود نشان می‌دهند.
به گزارش رسانه‌های ایران سعید نمکی روز دوشنبه ۹ دی ماه (۳۰ دسامبر) همچنین گفت که اگر وضعیت اقتصادی کشور بر همین منوال ادامه پیدا کند، سال ۹۹، سالی سخت‌تر از سال ۹۸ خواهد بود و او به عنوان وزیر بهداشت مجبور است "دخل و خرج این وزارتخانه را متناسب با جیب مملکت" تنظیم کند.
تشکل‌های پرستاری هنوز نتوانسته‌اند کارانه و اضافه‌کاری ۱۶ تا ۱۸ ماه معوقه بسیاری از پرستاران در سراسر کشور را دریافت کنند. مرداد ماه امسال، پرستاران بیمارستان‌های چند کلان‌شهر ایران از «کاهش شدید و حتی منفی» کارانه‌هایی شکایت کردند که بر اساس طرح "قاصدک" محاسبه می‌شود.
قاصدک، طرحی است که با یک فرمول خاص مبتنی بر عملکرد، ساعات موظفی، اضافه‌کار، محل خدمت پرسنل و مواردی دیگر، میزان کارانه پرداختی هر فرد را مشخص می‌کند.
تبعیض و عدم اجرای صحیح قوانین پرستاری شامل قانون تعرفه‌گذاری، بهره‌وری و مشاغل سخت از دیگر محورهای اعتراضات پرستاران است.
"قاصدکی" که خوش خبر نیست!
وزیر بهداشت طرح قاصدک را "ناموفق، ناعادلانه " و به لحاظ اقتصادی غیرمنطقی دانست و خواستار اصلاح آن شد.
اجرای طرح قاصدک به گفته پرستاران و معترضان شاغل در مراکز درمانی باعث کاهش چشمگیر مبالغ اضافه‌کاری و کارانه آنها شده است. برای مثال در مواردی قبل از اجرای طرح قاصدک، کارانه پرستاران ماهانه یک و نیم تا دو میلیون تومان بود که بعد از این طرح، اکنون این مبالغ تا ۸۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.
جامعه پرستاری ایران گفته از سال ۹۷ پیگیر اصلاح این طرح است و مسئولان وزارت بهداشت و مجلس توجهی به درخواست پرستاران نکردند. پرستاراران در اعتراض و تجمع گسترده اواخر سال ۹۷، نامه‌ای شامل ۲۰ ماده خطاب به مسئولان وزارت بهداشت منتشر و درخواست‌های خود را اعلام کرد.
"خانه پرستار" روز چهارشنبه چهارم دی امسال هم در نامه‌ای به حسن روحانی از وضعیت بسیار نامطلوب پرستاران در ایران انتقاد کرده و گفته است "با چندرغاز کارانه‌ای که ۱۶ ماه است پرداخت نشده، دلیلی برای شرکت در جشن روز پرستار نمی‌بینیم".
سعید نمکی روز دوشنبه در ارتباط با وضعیت پرستاران گفت که وزارت بهداشت ۱۰ هزار میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلبکار بوده که ۵ هزار میلیارد تومان آن وصول شده است.
وزیر بهداشت ۱۸ ماه کارانه و اضافه کار معوقه پرستاران ایران را تایید کرد و گفت که حقوق و میزان دریافتی‌های پرستاران باید متناسب با شرایط اقتصادی مملکت هماهنگ و سازگار باشد.
مهاجرت پرستاران 
به نظر می‌رسد همین ناسازگاری حقوق با وضعیت اقتصادی است که بهیاران، پرستاران و فارغ‌التحصیلان لیسانس تا دکتری رشته پرستاری را به مهاجرت از کشور علاقه‌مند کرده است.
دبیرکل خانه پرستاری ایران در گفت‌وگو با ایلنا از مهاجرت سالانه ۴۰۰ پرستار به خارج از کشور خبر داده است.
براساس آمار خانه پرستار، روند مهاجرت پرستاران در ابتدای سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ افزایش داشته است. این آمار در سال ۹۶، با فراز نشیب همراه بوده به طوری که در فروردین ۹۶، تعداد ۸ پرستار مهاجرت کردند. این عدد در اردیبهشت ماه با ۴ نفر افزایش، به ۱۲ پرستار رسیده است. این آمار بعد از خوداظهاری پرستاران برای ترک کار و گرفتن تاییدیه حرفه‌ای از خانه پرستار، به دست آمده است.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری ایران، مشکلات مالی را عامل مهاجرت پرستاران به کشورهای استرالیا، کانادا و حتی حوزه خلیج فارس دانست. به گفته او، طبق آخرین آمار سال ۹۷ بیش از ۱۸۰ پرستار فقط به استرالیا مهاجرت کرده‌اند.
شرایط سخت کار
ضرب و شتم پرستاران در کنار اضافه کاری‌های اجباری و پرداخت نشدن مطالبات، دست به دست هم داده تا انگیزه کار برای پرستاران کم رنگ شود.
رسانه‌های ایران با استناد به آمارهای سازمان نظام پرستاری نوشتند که در سه ماه اول ۹۷ حداقل ۱۵ پرستار در شهرهای مختلف از سوی همراهان بیمار، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. در برخی موارد حتی گزارش شده که پرستاران از شدت جراحات وارده بستری نیز شده‌اند.
کمبود حدود ۱۰۰ هزار پرستار
به گفته سازمان نظام پرستاری ایران سالانه ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری کمبود دارد. وزیر بهداشت از "خبر خوشی" برای متقاضیان رشته های پرستاری خبر داده است. آقای نمکی گفته مجوز استخدام ۱۰ هزار نیرو را در دست دارد. از این تعداد، ۸ تا ۹ هزار مجوز برای جذب پرستاران است. وزیر بهداشت به زمان و شرایط استخدام پرستاران جدید اشاره‌ای نکرده است.

جان بولتون: ایران باید برای حمایت از تروریسم بهای سنگینی بپردازد

جان بولتون: ایران باید برای حمایت از تروریسم بهای سنگینی بپردازد

مقامات فعلی و پیشین آمریکا در رابطه با حمله به گردان‌های کتائب حزب‌الله عراق که تحت حمایت ایران هستند، موضع‌گیری کردند. بولتون آن را گامی نخست در پاسخ آمریکا به ایران خواند. بغداد و تهران هم به این حمله واکنش نشان دادند.
جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی دولت آمریکا
روز دوشنبه نهم دی‌ماه (۳۰ دسامبر) جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی دولت آمریکا در پیامی توئیتری نوشت که حمله‌های ارتش کشورش به مواضع گروه‌های شبه‌نظامی شیعه تحت حمایت جمهوری اسلامی در عراق با تاخیر انجام شده اما اقدامی مناسب بوده است.
او ضمن متهم‌کردن حکومت ایران به حمایت از تروریسم گفت، جمهوری اسلامی باید برای این حمایت "بهای

U.S. strikes against Iranian-backed Shia militia groups in Iraq and Syria are overdue, but a good first step. The ayatollahs must pay a steep price for their ongoing support for terrorism.
ارتش آمریکا شامگاه یکشنبه مواضع گردان‌های کتائب حزب‌الله عراق در شهر مرزی قائم را بمباران کرد. در این حمله هوایی ۲۵ نفر، از جمله چهار فرمانده این گروه کشته و بیش از ۵۵ نفر زخمی شدند.
کتائب حزب‌الله عراق از گروه‌های مورد حمایت ایران و بخشی از حشدالشعبی است.
"ما در پی کاهش تنش هستیم"
دیوید شنکر، معاون وزیر امور خارجه آمریکا هم حمله به مواضع شبه‌نظامیان عراقی را اقدامی مهم و "پیامی واضح" نامید.
او ضمن تاکید بر اینکه ایالات متحده "در پی کاهش تنش با ایران است نه افزایش آن"، گفت، حمله هوایی پاسخی بوده است به کشتن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی در کرکوک به‌دست شبه‌‌نظامیان طرفدار جمهوری اسلامی.
به گفته شنکر، دولت آمریکا مدت زیادی حمله‌های موشکی این شبه‌نظامیان را ‌بی‌پاسخ گذاشته اما با این حمله نشان داده است که تا چه حد برای جان غیرنظامیان آمریکایی اهمیت قائل است.
۱۱ حمله موشکی
برایان هوک، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران هم در باره این حمله توضیحاتی ارائه کرد. خبرگزاری فرانسه به نقل از این سیاستمدار بلندپایه آمریکایی نوشت که گروه‌های طرفدار ایران از ماه اکتبر تاکنون ۱۱ حمله موشکی به مواضع ارتش آمریکا و ائتلاف بین‌المللی در عراق انجام داده‌اند، اما واشنگتن تاکنون از خود "خویشتن‌داری" نشان داده است.
هوک تصریح کرد: «امیدواریم که ایران خویشتن‌داری ما را حمل بر ضعف آمریکا نکرده باشد.»
خبرگزاری فرانسه از قول نماینده ویژه ترامپ در امور ایران نوشته است که رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به شبه‌نظامیان عراقی راهی را برگزیده که "برای رژیم ایران قابل فهم است".
واکنش‌های ایران و عراق
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران ضمن انتقاد از حمله ارتش آمریکا به گردان‌های کتائب حزب‌الله عراق گفت، دولت آمریکا به بهانه دفاع از خودش شهروندان عراق و سوریه را "به خاک و خون می‌کشد".
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز حمله ارتش آمریکا به مواضع کتائب حزب‌الله عراق را محکوم کرد و از آمریکا خواست، به "استقلال، حاکمیت و یکپارچگی ارضی عراق" احترام بگذارد و "دخالت خود را در امور داخلی این کشور" متوقف کند.
به اعتقاد موسوی، این حمله هوایی "مصداق بارز تروریسم" است .
شورای عالی امنیت ملی عراق هم حمله هوایی ارتش آمریکا را محکوم کرد. در بیانیه‌ای که این شورا منتشر کرد آمده است، دولت عراق روابط خود با آمریکا را بازنگری خواهد کرد.
روز دوشنبه آیت‌الله سیستانی، مرجع تقلید شیعیان عراق هم اطلاعیه‌ای منتشر کرد و در آن از دولت کشورش خواست، اجازه ندهد عراق به محلی برای تسویه‌حساب‌های جمهوری اسلامی و و ایالات متحده آمریکا تبدل شود.

تجارت آلمان با ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا کاهش یافت

تجارت آلمان با ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا کاهش یافت

تحریم‌های آمریکا علیه ایران سبب کاهش چشمگیر صادرات آلمان به ایران شده است. آلمان سرمایه‌گذاری و معاملات تجاری شرکت‌های آلمانی را تا سقف ۲۸۰ میلیون یورو تضمین کرده است. ساز و کار مالی ویژه اینس‌تکس هم نتیجه‌ای نداده است.
وزارت اقتصاد آلمان روز سه‌شنبه نهم دی (۳۰ دسامبر) درباره تبادلات تجاری این کشور با جمهوری اسلامی ایران توضیح داده است که مبادلات تجاری آلمان با ایران به دلیل تحریم‌های ایالات متحده آمریکا کاهش چشمگیری یافته است.
گروه رسانه‌ای "فونکه مدیا گروپ" در این ارتباط گزارش داده است که بیمه دولتی آلمان موسوم به "هرمس" صادرات سالانه کالاهای شرکت‌های این کشور به ایران را بین سالهای۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ تا سقف یک میلیارد یورو تضمین کرده بود. اما در نتیجه تحریم‌های آمریکا علیه ایران ضمانت هرمس اکنون به ۲۸۰ میلیون یورو رسیده است.
کارفرماهای آلمانی از سال ۲۰۱۶ میلادی پس از اجرایی شدن تفاهم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بار دیگر از بیمه صادرات آلمان موسوم به "هرمس" برای معاملات اقتصادی خود با ایران بهره جستند.
پوشش بیمه صادرات آلمان راهکاری است از سوی دولت آلمان تا در صورت پرداخت نشدن پول از سوی بدهکاران خارجی، از شرکت‌های آلمانی حمایت کند.
هرمس یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خدمات مالی با تمرکز اصلی در حوزه بیمه در جهان است.  این شرکت انواع خدمات بیمه را ارائه می‌دهد و در بسیاری از کشورهای جهان فعالیت می‌کند.
سطح معاملات تجاری آلمان با ایران از آغاز سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است.
وزارت اقتصاد آلمان سال گذشته هم دلیل اصلی کاهش تبادلات تجاری آلمان با ایران را سیاست تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی اعلام کرده بود.
پس از امضا برجام شرکت‌های آلمانی امیدوار بودند که تبادلات تجاری با ایران را سالانه تا سقف ۱۰ میلیارد یورو افزایش دهند. اما با خروج یک جانبه آمریکا از برجام، بسیاری از شرکت‌های آلمانی مجبور شدند فعالیت‌های خود را در ایران متوقف کنند.
آمریکا در برابر این شرکت‌ها گزینه "فعالیت در ایران یا آمریکا" را گذاشته بود. شرکت‌های آلمانی هم مثل سایر شرکت‌های اروپایی با ادامه فعالیت‌های خود در ایران نمی‌خواستند تجارت با آمریکا را به خطر بیاندازند و بازار ایران را ترک کردند.
خبرگزاری آلمان گزارش داده است که پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های سخت علیه این کشور اقتصاد ایران به ویژه در بخش‌های مالی و انرژی دچار بحران شده است.
در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ تبادلات تجاری آلمان با ایران در مقایسه با سال پیش حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده و به ۷۸۸ میلیون یورو رسیده است.
آلمان برای نجات برجام به همراه دیگر شرکای خود فرانسه، و بریتانیا سازوکار ویژه مالی اینس‌تکس را برای معاملات تجاری غیر دلاری راه‌اندازی کرد. در ماه نوامبر ۲۰۱۹ بلژیک، سوئد، دانمارک، نروژ، فنلاند وهلند نیز به آن پیوستند.
این کانال مالی قرار است صدور و فروش نفت و دیگر محصولات ایران به خارج را در شرایط تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی تسهیل کند. اما این ابزار که مهم‌ترین پروژه اروپایی‌ها برای حفظ ارتباط مالی و تجاری با ایران محسوب می‌شود، تاکنون نتوانسته اقدام موثری در راستای اهداف خود انجام دهد.

«خشونت علیه زندانیان سیاسی به نقطه اوج رسیده است»

«خشونت علیه زندانیان سیاسی به نقطه اوج رسیده است»

جمعی از فعالان سیاسی- اجتماعی ضرب و شتم نرگس محمدی، زندانی سیاسی توسط مسئولان زندان اوین را نقطه اوج خشونت دانستند. آنها خواستار آزادی خانم محمدی و پایان بی‌عدالتی‌ها علیه زندانیان سیاسی، مدنی و حقوق بشری شدند.
فعالان سیاسی- اجتماعی ایران در نامه‌ای خطاب به معاونان رئیس جمهوری، وزیر دادگستری و دو نماینده مجلس، نگرانی عمیق خود را از برخوردهای غیرقانونی و خشونت‌آمیز مسئولان زندان با نرگس محمدی اعلام کرده و خواستار تلاش برای آزادی این فعال مدنی از اسارت شدند.
نویسندگان نامه با توصیف رنج‌ها و بی‌عدالتی‌هایی که زندانیان سیاسی، عقیدتی و حقوق بشری در زندان‌های جمهوری اسلامی متحمل می شوند، گفته‌اند دیگر نمی‌دانند برای پایان یافتن این خشونت‌ها باید به کجا مراجعه کنند.
نرگس محمدی یکی از هشت زندانی زن سیاسی است که حدود ۹ روز پیش و در حمایت از قربانیان اعتراضات آبان ماه، در زندان اوین تحصن کردند. بعد از این تحصن مسئولان زندان اوین و ماموران امنیتی برای پایان دادن به تحصن، به خشونت متوسل شدند و نرگس محمدی نیز با ضرب و شتم ماموران، از اوین به زندان زنجان منتقل شد.
فعالان سیاسی اجتماعی امضاکننده نامه نوشته‌اند که رئیس زندان و ماموران امنیتی که داعیه مذهب و مذهبی بودن دارند، "دست بر زنی اسیر" بلند کرده‌ و خشم خود را به شکل "گروهی" بر سر او فرود آورده‌اند.
در بخش دیگری از این نامه، از مسئولان قضایی، معاونان رئیس جمهوری و نمایندگان مجلس پرسیده شده که در دستگاه قضایی کشور چه اتفاقی افتاده که مادر گرفتار شده در اسارت و جدا از همسر و فرزندان مورد اذیت و آزار قرار می‌گیرد.
امضاکنندگان این نامه از مسئولان خواسته‌اند در شرایط "لرزان امروز ایران" به فکر چاره‌ای باشند و برای پایان دادن به "خشم و خشونت" و "اسارت" این زندانی حقوق بشری تلاش کنند.
این نامه خطاب به لعیا جنیدی، معاون حقوقی و معصومه ابتکار، معاون امور زنان رئیس جمهوری، فریده اولادقباد رئیس فراکسیون زنان و پروانه سلحشوری، نماینده مجلس نوشته و رونوشتی از آن برای علیرضا آوایی وزیر دادگستری ارسال شده است.
نرگس محمدی پس از انتقال به زندان زنجان، با انتشار نامه‌ای اعلام کرد که هنگام انتقال، رئیس زندان اوین با همراهی افراد دیگر او را مورد ضرب و شتم قرار داده‌ است. مسئولان زندان اوین، این موضوع را رد کردند اما برادر خانم محمدی خبر داد که ضرب و شتم خواهرش توسط غلامرضا ضیایی، رئیس زندان اوین و ماموران انجام شده و خواهرش روز شنبه ۷ دی‌ماه  آثار جراحت‌های وارد شده به بدنش را در پزشکی قانونی ثبت کرد.
علیرضا رجائی، محمد ملکی، لطف‌الله میثمی، حبیب الله پیمان، مینو مرتاضی لنگرودی،  سعید مدنی، احسان  و سارا شریعتی، زریندخت عطایی (سحابی)، طاهره طالقانی، رضا رئیس‌طوسی، محمد جواد مظفر، سعید رضوی‌فقیه، عبدالعلی بازرگان، محمد محمدی‌اردهالی، عیسی سحرخیز، محمد توسلی و مجتبی خندان از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

پومپئو: رژیم از الان دارد با رد صلاحیت‌ها نتیجه «انتخابات» مجلس را دستکاری می‌کند

پومپئو: رژیم از الان دارد با رد صلاحیت‌ها نتیجه «انتخابات» مجلس را دستکاری می‌کند

مایک پومپئو
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا دوشنبه از روند رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس ایران و تاثیر آن بر نتایج این انتخابات انتقاد کرده است.
وزیر امور خارجه آمریکا در توییتی نوشته است: «انتخابات» مجلس ایران دو ماه دیگر برگزار خواهد شد، اما رژیم از الان دارد نتیجه را با رد صلاحیت بیش از ۱۰۰۰ کاندیدا دستکاری می‌کند. ما در کنار مردم ایران هستیم که می‌خواهند صدایشان شنیده شود.

“Elections” for the Iranian parliament are two months away, but the regime is already cooking the books by disqualifying over 1,000 candidates. We stand by the Iranian people, who simply want their voices to be heard
 بررسی صلاحیت نامزدهای مجلس ایران در دو مرحله انجام می شود. ابتدا بر اساس قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، بررسی اولیه صلاحیت نامزدهای انتخابات بر عهده هیات‌های اجرایی و نظارت است. سپس در مرحله دوم شورای نگهبان وضعیت نهایی صلاحیت‌ها را تعیین می‌کند.
وزیر کشور ایران اخیرا گفته که ۱۵ هزار و ۱۸۵ نفر برای انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کرده‌اند که صلاحیت «۹۱ درصد» آن‌ها از سوی هیات‌های اجرایی تایید شده است.
بخشی از ردصلاحیت‌ها بر پایه گزارش‌هایی است که چهار مرجع وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، دادگستری و ثبت احوال به این هیات‌ها ارائه می‌کنند ولی شورای نگهبان در بسیاری از موارد بدون توجه به این گزارش‌ها، اقدام به ردصلاحیت نامزدها می‌کند.

وکلای دادگستری «به محدود شدن» حق انتخاب وکیل در پرونده‌ها امنیتی اعتراض کردند

وکلای دادگستری «به محدود شدن» حق انتخاب وکیل در پرونده‌ها امنیتی اعتراض کردند

اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در بیانیه‌ای خطاب به رئیس قوه قضاییه از نقش تبصره ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری در محدود کردن متهمان در تعیین وکیل انتقاد کرده‌اند.
در این بیانیه به تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری اعتراض شده چرا که باعث «برخی تضییقات برای حق دفاع مردم و محدود کردن طیف وسیعی از متهمان به انتخاب وکیل از بین تعداد اندکی از وکلای تایید شده در برخی احکام قانونی» می‌شود.
این بیانیه همچنین از «میدان دادن به برخی افراد و جریان ها برای تضعیف جایگاه کانون های وکلای دادگستری به عنوان نهاد مدنی ناظر بر جریان درست قوانین و فرایند دادرسی عادلانه در دادگستری» انتقاد شده است.
این بیانیه خطاب رئیس قوه قضائیه پس از اجلاس فوق العاده روسای کانون‌های وکلای دادگستری و اتحادیه سراسری کانون‌های وکلا منتشر شده است.
در تبصره ماده ۴۸ قانون آئین دادرسی کیفری آمده است: «در جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی و همچنین جرائم سازمان‌یافته که مجازات آنها مشمول ماده(۳۰۲) این قانون است، در مرحله تحقیقات مقدماتی طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رئیس قوه‌قضائیه باشد، انتخاب می‌نمایند. اسامی وکلای مزبور توسط رئیس قوه‌قضائیه اعلام می‌گردد.»
در همین زمینه یک نماینده مجلس اخیرا گفته است، کسانی که در جریان اعتراضات اخیر بازداشت شده‌اند برای تعیین وکیل باید به لیست مورد اعتماد قوه قضاییه مراجعه کنند.
محمد علی پورمختار عضو کمیسیون حقوقی- قضایی مجلس اخیرا در مورد حق گرفتن وکیل بازداشتی‌های حوادث آبان ماه گفت که «برابر با تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری در مورد مسائل امنیتی با توجه به حساسیت امر طبیعتا وکلایی که معتمد و از سوی قوه قضاییه تایید شده باشند انتخاب می شوند که در موضوع اعتراضات اخیر با توجه به اینکه موضوع امنیتی است تعدادی از بازداشت شدگان شامل ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری می شوند»
قوه قضائیه ایران از سال ۹۷ فهرست وکلای «مورد اعتماد» خود برای پرونده‌های سیاسی و امنیتی را اعلام کرد.
بر اساس اصل ۳۵ قانون اساسی ایران، «در همه دادگاه‌ها طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل» انتخاب کنند.
با این حال بر اساس یک روال معمول در ایران که وکلا آن را «غیرقانونی» می‌خوانند، فعالان سیاسی و مدنی و دیگر افرادی که توسط وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و دیگر نهادهای امنیتی بازداشت می‌شوند، در مدت بازداشت موقت و بازجویی به وکیل دسترسی ندارند.

رئیس سابق نیسان در بیروت: از چنگ عدالت نگریخته‌ام

رئیس سابق نیسان در بیروت: از چنگ عدالت نگریخته‌ام

کارلوس غصن، مدیر سابق گروه خودروسازی نیسان که قرار بود در ژاپن به اتهام سوءاستفاده مالی محاکمه شود، تایید کرد که به لبنان رفته است. کارلوس غصن میگوید که از چنگ عدالت نگریخته است.
مدیر سابق گروه خودروسازی نیسان در بیانیه ای بامداد سه شنبه گفته است: من الان در لبنان هستم و دیگر گروگان سیستم ناعادلانه ژاپن نیستم، جایی فرض بر گناهکار بودن است، تبعیض شایع است و حقوق اولیه نقض می شود.
او اضافه کرده است: من از عدالت فرار نکرده ام، بلکه از بی عدالتی و آزار سیاسی فرار کرده‌ام. اکنون می توانم بالاخره با رسانه‌ها آزادانه صحبت کنم و مشتاقانه منتظرم که هفته آینده شروع کنم.
مشخص نیست کارلوس غصن خود را به بیروت رسانده است. قرار بود که او در ماه فوریه در ژاپن محاکمه شود.
کارلوس غصن متهم است که در طول بیش از ۵ سال درآمدهایش شفاف نبوده است. او همچنین متهم شده از بخشی از اموال شرکت سوءاستفاده شخصی کرده است. گفته می‌شود وی از سال ۲۰۱۱ حدود ۴۴ میلیون دلار از درآمد خود را گزارش نداده است.
کارلوس غصن در سال ۱۹۵۴ در کشور برزیل به دنیا آمد پدر بزرگ او در سن نوجوانی از لبنان به برزیل رفته بود البته کارلوس در سن کودکی همراه خانواده خود به لبنان باز می‌گردد. پس از آن وی برای تحصیل به فرانسه می‌رود و در دانشگاه پلی‌تکنیک پاریس مدرک مهندسی خود را می‌گیرد. او پس از اتمام تحصیل، در شرکت تایرسازی میشلن شروع به کار می‌کند؛ و در نهایت در سال ۱۹۹۰ مدیر این شرکت در آمریکای شمالی می‌شود. او در ادامه به رنو ملحق می‌شود و در سلسله مراتب مدیریتی این شرکت پیشرفت می‌کند.

عربستان سعودی حملات شبه‌نظامیان تحت‌الحمایه ایران در عراق را محکوم کرد

عربستان سعودی حملات شبه‌نظامیان تحت‌الحمایه ایران در عراق را محکوم کرد

در ادامه واکنش‌ها به حمله یک گروه شبه‌نظامی نزدیک به ایران به یک پایگاه نظامی، ریاض روز سه‌شنبه، دهم دی‌ماه، در بیانیه‌ای رسمی این حمله را محکوم کرد.
خبرگزاری رویترز نوشت که این بیانیه را «یک مقام رسمی» در خبرگزاری رسمی سعودی منتشر کرده است.
در واکنش به حمله به یک پایگاه نظامی در کرکوک و کشته شدن یک آمریکایی، آمریکا در روز یک‌شنبه گذشته به پایگاه‌های کتائب حزب‌الله، گروه شبه نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق، حمله کرد.
در این حملات دست‌کم ۲۵ شبه‌نظامی شیعه کشته و ۵۵ نفر نیز زخمی شدند.
دولت ایران «هر گونه نقش‌آفرینی» در حمله به نیروهای آمریکایی را منکر شده است.

۹ نفر بر اثر واژگونی اتوبوس در زنجان کشته شدند

۹ نفر بر اثر واژگونی اتوبوس در زنجان کشته شدند

پلیس‌ راه زنجان از واژگونی یک اتوبوس مسافربری در اتوبان زنجان به تبریز در بامداد سه‌شنبه، ۱۰ دی، و کشته شدن ۹ نفر و زخمی شدن ۱۸ نفر خبر داد.
محمدعلی عظیمی، جانشین پلیس راه زنجان، به ایسنا گفت که دلیل واژگونی این اتوبوس مسافربری اصفهان به تبریز «تخطی راننده از سرعت مطمئن و لغزندگی جاده به دلیل بارش برف» بوده که باعث شده اتوبوس به دره سقوط کند.
در حادثه‌ای دیگر در همین روز، تصادف یک کامیون با یک ونِ سرویس مدرسه در کرمان به کشته شدن راننده کامیون و مصدوم شدن ۹ دختر و یک پسر بین ۸ تا ۱۱ سال منجر شد.
بنا به اعلام اورژانس کرمان، حال عمومی مصدومان این حادثه که صبح روز دهم دی ماه در محور باغین به کرمان در محدوده سعادت‌آباد رخ داد، «مساعد است».
در سال گذشته حدود ۲۸ هزار نفر در تصادفات جاده‌ای در ایران کشته شدند.

قیمت خانه در شمیران به میانگین «متری ۳۱ میلیون تومان» رسید

قیمت خانه در شمیران به میانگین «متری ۳۱ میلیون تومان» رسید

مرکز آمار ایران رشد قیمت مسکن در آذرماه را زیر یک درصد و وزارت راه و شهرسازی این افزایش را در تهران حدود هفت درصد اعلام کرده، اما بنا به یک گزارش میدانی، قیمت خانه در منطقه یک تهران، با متری هشت میلیون تومان افزایش، در آذرماه به میانگین متری ۳۱ میلیون تومان رسیده است.
به گزارش ایسنا، تنها در طی یک ماه قیمت خانه در منطقه یک تهران، معروف به شمیران، ۳۴ درصد گران شد که تأثیر قابل‌توجهی بر معدل کل بازار مسکن در تهران ایجاد کرد.
این در حالی است که در پنج منطقه‌ ۴، ۵، ۷، ۱۴ و ۱۵ تهران نرخ‌ها ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان رشد کرده و در دیگر مناطق، قیمت‌ها یا رشد اندکی داشته یا مقداری پایین آمده است.​
دلیل پرش قیمت در منطقه یک تهران «هجوم دوره‌ای سفته‌بازان به بازار مسکن» در پی افزایش سه‌برابری نرخ بنزین و افزایش بهای ارز عنوان شده است.
به دنبال افزایش عدد تورم و کاهش ارزش ریال، اغلب معاملات مردم در ایران صرفاً به شکل تبدیل دارایی‌ها از ریال به مسکن، دلار، طلا یا سهام است.
آذرماه ۱۳۹۸ مطابق اعلام بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۱۳ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان بوده که نسبت به آبان‌ماه امسال ۸.۵ درصد و نسبت به آذرماه پارسال ۴۱.۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در آذر امسال به ۹.۵ هزار واحد مسکونی رسیده که نسبت به ماه قبل ۱۳۴.۴ درصد و نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۰ درصد افزایش یافته است​.

ضخیم ماله کش : بعید است اروپا از برجام خارج شود

ضخیم ماله کش : بعید است اروپا از برجام خارج شود

وزیرخارجه ایران پس از سفر به مسکو راهی پکن شد تا با مقام‌های چینی دیدار کند
وزیر خارجه ایران با تاکید بر این که «بعید است اروپا از برجام خارج شود»، گفت اگر اروپایی‌ها «اقدام عملی برای ایفای تعهدات خودشان» انجام دهند، ایران نیز اقداماتش را به عقب برمی‌گرداند.
محمدجواد ظریف که به پکن سفر کرده است، روز سه‌شنبه، ۱۰ دی‌ماه، به خبرگزاری ایرنا گفت که «لازم است اروپایی‌ها اقدامات عملی را در مورد برجام انجام دهند».
او روز گذشته در مسکو به دولت‌های اروپایی هشدار داده بود که نمی‌توانند از مسیرهایی که در برجام برای مقابله با نقض این توافق تعیین شده، «علیه ایران استفاده کنند».
سه کشور اروپایی امضاکننده برجام با هدف مقابله با عدول ایران از اجرای برخی تعهدات خود، هشدارهایی درباره فعال‌ شدن مکانیسم ماشه داده بودند. استفاده از این مکانسیم می‌تواند تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازگرداند.
آقای ظریف همچنین هدف از سفر خود به چین را گفت‌وگو درباره همکاری‌های راهبردی دو کشور، برجام، وضعیت افغانستان و مقابله با «اقدامات غیرقانونی» آمریکا ذکر کرده است.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند «در سال ۲۰۲۰ بر تحریم‌های ایران افزوده می‌شود»

مقام‌های آمریکایی می‌گویند «در سال ۲۰۲۰ بر تحریم‌های ایران افزوده می‌شود»


نشان وزارت خارجه آمریکا در سرسرای اصلی ساختمان وزارت‌خانه در واشینگتن
همزمان با اظهارات نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مورد ادامه «کارزار فشار حداکثری» در سال ۲۰۲۰، شبکه سی‌ان‌بی‌سی نیز به نقل از مقام‌های وزارت خارجه ایالات متحده می‌گوید بر تحریم‌ها افزوده خواهد شد.
به گزارش سی‌ان‌بی‌سی یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگویی تلفنی با خبرنگاران گفته «تحریم‌های بیشتری در راه است، و مشکلات اقتصادی ایران و چالش‌های آن در سال ۲۰۲۰ مضاعف خواهند شد».
همزمان با این گزارش، در روز نهم دی‌ماه، برایان هوک، نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز، در مصاحبه‌ای با شبکه الحره گفته بود جمهوری اسلامی «با بزرگ‌ترین بحران اقتصادی تاریخ خود» روبه‌رو شده و این بحران در سال ۲۰۲۰ «وخیم‌تر خواهد شد».
به گفته سی‌ان‌بی‌سی یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفته «آن‌ها همین الان هم رکود اقتصادی شدیدی دارند، و در عین حال شاهد هستیم که ایران تحت انزوای دیپلماتیک بیشتری هم قرار گرفته‌است».
این شبکه تلویزیونی به نقل از یک مقام دیگر وزارت خارجه ایالات متحده افزوده است که دولت دونالد ترامپ در حدود هزار فرد حقیقی و حقوقی مرتبط با «رفتارهای مخرب» جمهوری اسلامی را تحریم کرده‌است.
دولت دونالد ترامپ پس از خروج از توافق اتمی شکل‌گرفته در دولت قبلی بین ایران و شش قدرت جهانی، تحریم‌های ایران را بازگرداند و به‌طور چشم‌گیری نیز بر این تحریم‌ها افزود. واشینگتن می‌گوید قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند.
دولت آقای ترامپ تاکید کرده هدف از این تحریم‌ها بازگرداندن ایران پای میز مذاکره برای دستیابی به توافقی‌ جامع است که جلوی برنامه اتمی نظامی، توسعه موشک‌های بالیستیک، و «رفتارهای مخرب» تهران در منطقه و جهان را بگیرد.
ارشدترین مقام جمهوری اسلامی، یعنی رهبر آن، که تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد مذاکرات است، انجام مذاکره‌ تازه و مستقیم با دولت آمریکا را رد کرده‌است. جمهوری اسلامی اتهام دخالت در دیگر کشورها و «رفتارهای مخرب» را رد کرده و می‌گوید قصد ندارد از برنامه موشکی‌اش که «دفاعی» توصیف می‌کند، دست بکشد.
با این وجود مقام‌های جمهوری اسلامی بارها از پیامد تحریم‌ها سخن گفته‌اند. حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران روز دوشنبه دربارهٔ عمل نکردن به وعده‌هایی که در آغاز کار دولت خود داده بود گفت که «ما در شرایط صلح آن قول‌ها را دادیم بعد وارد جنگ شدیم».
مرکز آمار ایران اول دی‌ماه امسال اعلام کرد که تورم ۱۲ ماهه منتهی به آذرماه (تورم سالانه) به ۴۰ درصد رسیده است.
شرایط در ایران و چه در منطقه در هفته‌های گذشته دستخوش تحولات دیگری هم شده‌است؛ اعتراضات گسترده در ایران در اواخر ماه آبان، تقریبا سراسر کشور را در برگرفت. خبرگزاری رویترز می‌گوید در این اعتراضات ۱۵۰۰ نفر کشته شده‌اند. مقام‌های جمهوری اسلامی هرچند هنوز از ارائه آمار رسمی خودداری می‌کنند، اما این شمار از جان‌باختگان را رد کرده‌اند.
طی روزهای گذشته عراق نیز صحنه حملات آمریکا به یکی از مهم‌ترین گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی بود؛ گروهی که به گفته واشینگتن منافع و جان شهروندان آمریکایی را به خطر انداخته‌است. دولت عراق این حملات را محکوم کرده‌است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، از سوی دیگر هشدار داده هرگونه حمله نیروهای نیابتی ایران در عراق به نیروها و متحدان آمریکا، «اقدام قاطع» ایالات متحده را در پی خواهد داشت.

قوه قضاییه: ۲۰ سال حبس برای نعمت‌زاده؛ تکذیب ضرب و شتم نرگس محمدی

قوه قضاییه: ۲۰ سال حبس برای نعمت‌زاده؛ تکذیب ضرب و شتم نرگس محمدی


غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، از صدور حکم ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق برای شبنم نعمت‌زاده، دختر محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر سابق صنعت و معدن و تجارت، خبر داد.
آقای اسماعیلی این خبر را در نشست خبری صبح روز سه‌شنبه، ۱۰ دی، اعلام کرد و افزود که خانم نعمت‌زاده از خدمات دولتی نیز به طور دائم محروم شده است.
رد مال ۴۵ میلیارد ریال هم از دیگر محکومیت‌های شبنم نعمت‌زاده اعلام شده است.
شهریورماه سال جاری، شبنم نعمت‌زاده، دختر محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر سابق صنعت، به اتهاماتی از جمله «انحصار دارو و تحصیل مال از طریق نامشروع» بازداشت شد.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، اتهام خانم نعمت‌زاده را «اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور» اعلام کرد.
اتهام‌های وی شامل «مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در امر توزیع مایحتاج عمومی(دارو)»، «مشارکت در اخلال در نظام توزیع دارویی کشور»، «فعالیت غیرمجاز در شبکه دارویی استان البرز از طریق ایجاد مؤسسه پزشکی در استان مزبور بدون مجوز وزارت بهداشت» و «نگهداری غیرمجاز دارو (قاچاق) بدون انجام تشریفات قانونی» است.
سابقه فعالیت شبنم نعمت‌زاده در بخش دارو به سال ۱۳۸۸ باز می‌گردد. در طول ده سال گذشته او با تأسیس چند شرکت در زمینه واردات و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی، به یک فعال برجسته در این حوزه تبدیل شده بود.

وی شهریور سال گذشته هم به اتهام قاچاق دارو چند روز بازداشت شد و در پرونده احتکار داروی تاریخ مصرف گذشته به معدوم کردن بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان دارو با هزینه شخصی محکوم شد.
این در حالی است که شبنم نعمت‌زاده در نخستین جلسه دادگاه خود گفته بود: «سال ۷۵ از دانشگاه شهید بهشتی فارغ‌التحصیل شدم و تا سال ۸۰ بیکار بودم؛ پدر من وزیر بود، اما پنج سال به دنبال کار بودم.»
وی اعلام کرد که کار خود را «از صفر شروع کرده» و در سال ۸۸ شرکت شخصی خود را افتتاح کرده است.
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر سابق صنعت و معدن و تجارت، اتهامات مطرح‌شده دربارهٔ دخترش را رد کرده و گفته‌ که مشکل شرکت دخترش فقط بدهی بوده و تخلفی نداشته‌ است.
پرونده شبنم نعمت‌زاده، متهم دیگری به نام احمدرضا لشکری‌پور هم دارد که مدیرعامل شرکت رسا بود و اتهام وی نیز همچون خانم نعمت‌زاده، «مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق اخلال در امر توزیع دارو» به میزان «۱۸۵ میلیارد تومان» اعلام شده بود.
آن‌ طور که سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرده، آقای لشکری‌پور نیز به ۲۰ سال تعزیری و ٧۴ ضربه شلاق و محرومیت دائم از خدمات دولتی محکوم شده است.
شرکت رسا دارو نیز به عنوان شخص حقیقی به رد مال به مبلغ ۳۷۰۰ میلیارد و ٢٩۶ میلیون و ٧۵۶ هزار و ١٩٨ ریال به عنوان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
تکذیب ضرب و شتم نرگس محمدی
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از نشست خبری خود، موضوع ضرب و شتم نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر هنگام انتقال به زندان رنجان را تکذیب کرد.
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، در روزهای اخیر در یک توییت نوشت که خانم محمدی را با «ضرب و شتم و اجبار» از زندان اوین به زندان زنجان منتقل کرده‌اند.
محمدی به همراه ۷ زندانی دیگر از روز شنبه ۳۰ آذرماه طی نامه‌ای اعلام کرد که در همبستگی با قربانیان آبا‌ن‌ماه ۱۳۹۸ تا چهلم آنان دست به اعتصاب می‌زند.
اسماعیلی در پاسخ به پرسشی در این زمینه گفت علاوه بر تکذیب اداره کل روابط عمومی زندان‌های استا‌‌‌‌نهای تهران، وی نیز «بررسی‌هایی» انجام داده و به این نتیجه رسیده که موضوع «صحت ندارد.»
سخنگوی قوه قضائیه در عین حال اضافه کرده که «انتقال به زنجان بر این اساس انجام شده است که قانون مشخص کرده افراد در شهرستان محل اقامت خود و خانواده تحمل محکومیت کنند. بررسی‌های قضایی واحد مربوطه حکایت از آن داشته خانواده ایشان مقیم تهران نیستند. خانواده او مقیم استان زنجان هستند.»
اسماعیلی در عین حال گفته که نرگس محمدی، «مقررات زندان را نقض کرده» و بدون اشاره به جزئیات افزوده است: «همانگونه که در جامعه باید مقررات همه چیز را محترم بشماریم، کسی که به هر دلیل به زندان اعزام می شود باید مقررات زندان را محترم بشمارد.»
تکذیب ضرب و شتم خانم محمدی در حالی صورت گرفته که این فعال حقوق بشر زندانی، که روز چهارشنبه، چهارم دی، از زندان اوین به زندان زنجان منتقل شده، با انتشار نامه‌ای اعلام کرد که هنگام انتقال، شخص رئیس زندان اوین با همراهی چند مرد دیگر او را مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌ است.
در این نامه آمده است که خانم محمدی را، به بهانه دیدار با وکیلش، از بند زنان به دفتر رئیس زندان می‌برند، در حالی که «مأموری از اطلاعات» هم در آن‌جا حضور داشته است.
به روایت خانم محمدی، بر اثر کشمکش با غلامرضا ضیایی، رئیس زندان و نیروهای امنیتی، دست او به شیشه‌های در می‌خورد و زخمی می‌شود.
نرگس محمدی همچنین نوشته است که «ضیایی از دو طرف بدنم دستانش را قلاب کرد و من را از جا کند و با سر داخل ماشین فرو برد».
تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی نیز در واکنش به تکذیب سخنگوی قوه قضاییه در توییتر نوشت: «هنوز اثار ضرب و شتم بر بدن نرگس محمدی قابل رویت است».

وای بر تکذیب کننده ای مانند اسماعیلی،
چرا که هنوز اثار ضرب و شتم بر بدن نرگس محمدی قابل رویت است.
برادر و خانواده علاوه بر پزشکی قانونی اثار ان را دیده اند.
روش ساکت سازی یا معلول سازی زندانی به بدترین شکل انجام گرفت است.
این روش باید محکوم شود. https://twitter.com/RahmaniTaghi/status/1211099523575099393 
TAGHI RAHMANI @RahmaniTaghi
سخنگوی قوه قضائیه ضرب و شتم نرگس محمدی را تکذیب کرد.
حتی نیازی به خواندن گزارش پزشک قانونی ندید.
عجب بی طرفی،عجیب عدالتی از این قوه منتشر می شود.
مقام مسولی برخلاف عرف و شرع زنی را مورد ضرب و شتم قرار داده است.
آقای رحمانی با اشاره به اینکه برادر و خانواده نرگس محمدی و همچنین پزشکی قانونی آثار ضرب و شتم را دیده‌اند، این اقدام قوه قضاییه را روشی برای «ساکت‌سازی و معلول‌سازی» زندانیان توصیف کرده است.

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و دروغگوی حرامزاده خبیث : تحریم‌ها مانع از ورود ۲۰۰ میلیارد دلار به کشور شد

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و دروغگوی حرامزاده خبیث : تحریم‌ها مانع از ورود ۲۰۰ میلیارد دلار به کشور شد


حسن روحانی در روزهای اخیر انتقادها از عملکرد دولتش در دوران تحریم را رد کرده است
حسن روحانی، رئيس‌ جمهور ایران، روز سه‌شنبه، ۱۰ دی‌ماه، خبر داد که در سال‌های ۹۷ و ۹۸، تحریم‌های آمریکا مانع ورود ۲۰۰ میلیارد دلار به ایران شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او که روز سه‌شنبه در مراسم افتتاح یک قطار برقی سخنرانی می‌کرد، گفت این ۲۰۰ میلیارد دلار شامل پول فروش نفت و همچنین اعتبار خارجی به میزان صد میلیارد دلار بوده است.
بر اساس آمارهای اوپک، ایران قبل از بازگشت تحریم‌های آمریکا در اردیبهشت ۹۷، روزانه ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت خام داشت. صادرات نفت ایران در ماه‌های اخیر به گفته برخی مقام‌های حکومت ایران به ۱۲۵ هزار بشکه در روز سقوط کرده است.
دولت ترامپ می‌گوید قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند. ایالات متحده می‌گوید هدف از این تحریم‌ها بازگرداندن ایران به پای میز مذاکره برای دستیابی به توافقی‌ جامع است که جلو برنامه اتمی نظامی، توسعه موشک‌های بالیستیک، و «رفتارهای مخرب» تهران در منطقه و جهان را بگیرد.
آقای روحانی روز سه‌شنبه همچنین با اشاره به تحریم‌های کنونی آمریکا گفت: «در بدترین دوران تحریم هستیم» و «وقتی آب و غذا نیست، فرد هر چه قوی هم باشد در خطر می‌افتد».
حسن روحانی روز دوشنبه، ۹ دی‌ماه، نیز انتقاد از عملکرد دولتش را «خرده‌فرمایش» توصیف کرده و گفته بود منطقی نیست که «بگویند لحن دولت نسبت به سال ۹۶ در فروردین ۹۸ فرق کرده است».
دربارهٔ عمل نکردن به وعده‌هایی که در آغاز کار دولت خود داده بود گفت که «ما در شرایط صلح آن قول‌ها را دادیم، بعد وارد جنگ شدیم.»
تیرماه امسال، برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا تاکنون ایران را از فروش نفت به ارزش ۵۰ میلیارد دلار محروم کرده است.
مقام‌های دولت آمریکا با تاکید بر موثر بودن فشار حداکثری بر ایران می‌گویند کاهش دسترسی حکومت ایران به منابع مالی باعث شده که گروه‌های مورد حمایت مالی این حکومت از جمله حزب‌الله و حماس و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی در سوریه و عراق تحت فشار اقتصادی قرار گیرند.
آقای هوک همچنین در یک اظهارنظر دیگر با اشاره به وضعیت فروش نفت و درآمدهای دولت ایران گفته است حکومت ایران از نظر اقتصادی «دارد دستش خالی می‌شود، یا باید پول چاپ کند یا باید حقوق و مستمری مردم را به عقب بیندازد».
شبکه سی‌ان‌بی‌سی نیز در گزارشی به نقل از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا نوشته است: «تحریم‌های بیشتری در راه است، و مشکلات اقتصادی ایران و چالش‌های آن در سال ۲۰۲۰ مضاعف خواهند شد.»

واکنش قرارگاه خاتم‌الانبیا به خبر انفجار در ساختمان این مجموعه

واکنش قرارگاه خاتم‌الانبیا به خبر انفجار در ساختمان این مجموعه


روابط عمومی قرارگاه خاتم‌الانبیا وابسته به سپاه پاسداران روز سه‌شنبه «خبر انفجار» در ساختمان‌های این مجموعه را تکذیب کرد.
وب‌سایت سازمان مجاهدین خلق ایران شامگاه دوشنبه، ۹ دی‌ماه، با انتشار یک ویدئو از «به آتش‌ کشیده شدن ورودی قرارگاه خاتم‌الانبیا» در تهران خبر داد.
روابط عمومی قرارگاه خاتم‌الانبیا اما می‌گوید که «همه ساختمان‌ها و کارگاه‌های این قرارگاه در سراسر کشور در کمال صحت و امنیت است».
ویدئویی که وب‌سایت سازمان مجاهدین خلق منتشر کرده، نشان می‌دهد انفجاری در محل ورودی ساختمان که به نوشته وب‌سایت مجاهدین خلق در تقاطع خیابان‌های زرافشان و شجریان شهر تهران قرار دارد رخ می‌دهد.
در این ویدئو تاکید شده که این «حمله» کافی نیست و «مرکز سپاه ولایت فقیه در تهران باید با خاک یکسان شود».
وب‌سایت باشگاه خبرنگاران جوان وابسته به صداوسیما نیز در واکنش به این خبر نوشت این اتفاق روز دوشنبه رخ داد و «موتورسوار ناشناس یک عدد نارنجک دست‌ساز را که در مراسمات چهارشنبه سوری از آن استفاده می‌شود، به سمت دیوار ساختمان پرتاب کرده که منجر به آتش گرفتن یک بنر نصب شده بر دیوار شده و خسارتی در پی نداشت».
قرارگاه خاتم‌الانبیا که به عنوان بزرگ‌ترین پیمانکار ایران شناخته می‌شود، یک مجموعه عظیم عمرانی و اقتصادی است که به گفته مسئولان آن ۲۰ هزار نیرو به طور مستقیم و ۱۵۰ هزار نیرو به صورت غیرمستقیم در آن شاغل هستند.
این قرارگاه که با ۵ هزار پیمانکار فرعی قرارداد دارد، علاوه بر این که مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز کشور را در انحصار خود دارد، یکی از هشت پیمانکار بزرگ نفت ایران هم محسوب می‌شود.
بودجه سالانه این قرارگاه مشخص نیست و از جمله نهادهایی است که از پرداخت مالیات معاف است.
مسئولان این قرارگاه می‌گویند در حال حاضر ۲۸۵ پروژه در سراسر ایران اجرا می‌کنند و بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است.

قوه قضائیه فاسد و خبیث و ادمخوارهم از مسئولیت اعلام آمار قربانیان اعتراضات آبان شانه خالی کرد

قوه قضائیه فاسد و خبیث و ادمخوارهم از مسئولیت اعلام آمار قربانیان اعتراضات آبان شانه خالی کرد


غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، می‌گوید شورای امنیت باید شمار قربانیان اعتراضات آبان‌ماه ۹۸ را اعلام کند و خانواده پویا بختیاری، یکی از این قربانیان، نیز به دلیل «وصل ضد انقلاب» به آنها بازداشت شده‌اند.
آقای اسماعیلی این موضوع را در نشست خبری روز سه‌شنبه، دهم دی‌ماه، در پاسخ به پرسش خبرنگاری در زمینه ضرورت شفاف‌سازی تعداد قربانیان اعتراضات اواخر آبان‌ماه به افزایش قیمت بنزین بیان کرد.
وی آمار ارائه‌شده از سوی سازمان‌های حقوق بشری و خبری بین‌المللی از جمله عفو بین‌الملل مبنی بر کشته‌ شدن دست‌کم ۳۰۴ نفر و خبرگزاری رویترز که شمار کشته‌شدگان اعتراضات آبان را دست‌کم ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد، «دروغ‌پردازی» خواند.
سخنگوی قوه قضائیه در این زمینه گفت: «متأسفانه شاهد دروغ‌‌پردازی رسانه‌های خارجی هستیم و اینها متخصص جعل خبر هستند.»
به گزارش خبرگزاری فارس، وی مسئولیت اعلام شمار کشته‌شدگان را نیز متوجه شورای امنیت ایران دانست و افزود: «این که برخی می‌گویند قوه قضائیه و دادستانی باید تعداد کشته‌شدگان را اعلام کند اشتباه است.»
ایسنا هم نوشته اسماعیلی به صراحت گفت که «شورای امنیت و دبیرخانه این شورا مسئول مسائل سیاست بنزینی است و ما اطلاعات لازم را در اختیارشان قرار داده‌ایم.»
این اظهارات در حالی بیان می‌شود که روز نهم آذرماه، جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور، به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «قرار است دادستانی بر اساس آماری که از پزشکی قانونی می‌گیرد، آمار را اعلام کند.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران هم روز ۱۸ آذر وعده داد که به زودی «به تفکیک استان‌ها و علت» آمار کشته‌شدگان اعتراض‌های آبان ۱۳۹۸ اعلام خواهد شد.
مقام‌های جمهوری اسلامی نه تنها آمار سازمان‌های حقوق بشری و رسانه‌های داخلی و خارجی از جمله وب‌سایت کلمه [دست‌کم ۳۶۶ کشته] نزدیک به میرحسین موسوی و خبرگزاری رویترز را تکذیب می‌کنند، بلکه مسئولیت اعلام آمار کشته‌شدگان را نیز بر عهده دیگر نهادها می‌اندازند.
طفره رفتن حکومت از اعلام آمار قربانیان در حالی صورت می‌گیرد که درخواست‌ها در داخل و خارج از کشور برای اعلام تعداد کشته‌شدگان، مجروحان و بازداشتی‌ها این اعتراض‌ها افزایش یافته و حتی جوزف بورل، مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از حکومت ایران خواسته با تحقیقات معتبر و شفاف شمار جان‌باختگان و افراد بازداشت شده را روشن کنند.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، در واکنش به این درخواست‌ها تنها گفت: «قرار شده است تفکیکی بین کشته‌شدگان مردمی و اغتشاشگران انجام شود. سلا‌ح‌های زیادی کشف شده و افراد زیادی مجروح شدند.»
وی همچون دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی شد: «در وضعیت اغتشاشات کسانی که جان باختند توسط اشرار بوده و اسلحه سازمانی نیروهای مسلح نبود... از ناحیه اغتشاش‌گران افرادی مجروح و به قتل رسیدند.»
علت بازداشت خانواده پویا بختیاری، «وصل ضد انقلاب» به آنها بود
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهارات خود بازداشت خانواده پویا بختیاری، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ را «وصل ضد انقلاب» به آنها و «تشویق و تحریک به اقدامات مجرمانه» عنوان کرد.
پدر، مادر و چندین عضو خانواده پویا بختیاری از جمله پسر عموی ۱۱ ساله وی، پیش از فرارسیدن روز پنجم دی، چهلمین روز کشته‌ شدن او، بازداشت شدند.
منوچهر بختیاری، پدر پویا بختیاری، در یکی از ویدئوهایی که برای رسانه‌های فارسی‌زبان و خبرنگاران خارج از ایران ارسال کرد، گفت وقتی یکی از مسئولان در تماس با وی، کشته‌شدگان اعتراضات آبان را «اشرار» معرفی کرد، وی تصمیم به چنین اقدامی گرفته است.
خانواده پویا بختیاری که به‌سرعت به یکی از نمادهای اعتراضات اخیر در ایران تبدیل شد، در یک فراخوان، از مردم دعوت کرده بودند روز پنجم دی، برای چهلمین روز کشته شدن فرزندشان و برگزاری یادبود سایر کشته‌شدگان، بر سر مزار وی در بهشت سکینه کرج گردهم آیند.
احضار پدر و مادر پویا از سوی وزارت اطلاعات برای لغو این مراسم نیز نتیجه نداد و منجر به بازداشت آنها شد.
با وجود این و جو امنیتی حاکم در کل کشور و نیز در بهشت سکینه، شماری از مردم بر سر مزار پویا بختیاری حاضر شدند.
غلامحسین اسماعیلی روز سه‌شنبه در زمینه بازداشت خانواده پویا بختیاری گفت: «وقتی می‌بینیم جریان ضد انقلاب به افراد و اشخاصی در کشور وصل می‌شود و تشویق و تحریک به اقدامات مجرمانه می‌کند و برخی از رفتارها امنیت کشور و شهروندان را به مخاطره می‌اندازد، در حوزه امنیت وظیفه داریم.»
وی درباره بازداشت منوچهر بختیاری و ناهید شیرپیشه، والدین پویا بختیاری گفت: «آن چه اتفاق افتاد، شورای تامین استان به اتفاق نظر دادند که این روند یک اتفاق علیه امنیت کشور است و قوه قضائیه نیز به نظر شورای تامین احترام گذاشت.»
این مقام قوه قضائیه بدون اشاره به جو امنیتی شدید حاکم بر کشور از پیش از فرارسیدن روز پنجم دی‌ماه، از این که تجمع بزرگی در این روز شکل نگرفت، ابراز خرسندی کرد و مدعی شد که «مردم اصلا به فراخوان‌های ضدانقلاب در ۵ دی توجه نکردند.»

دوشنبه، دی ۰۹، ۱۳۹۸

مهدی محمودیان، از اعضای حزب اتحاد ملت، از زندان آزاد شد

مهدی محمودیان، از اعضای حزب اتحاد ملت، از زندان آزاد شد

مهدی محمودیان
مهدی محمودیان از اعضای حزب اتحاد ملت و از امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر پس از اعتراضات آبان ماه، روز دوشنبه از زندان اوین آزاد شد.
آقای محمودیان روز ۱۹ آذر و پس از احضار به دادسرا بازداشت شده بود.
او پیشتر نیز در سال ۸۸ به دلیل فعالیت‌هایش در کمیته‌ای که دربارهٔ تعداد کشته‌شدگان اعتراض‌ها گزارش می‌داد، پنج سال زندانی شده بود.
برخی دیگر از امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر در هفته‌های اخیر به دادسرا احضار شدند و محمد کیانوش راد که بازداشت شده، همچنان در زندان به‌سر می‌برد. در آن بیانیه ۷۷ فعال سیاسی از طیف‌های مختلف اصلاح‌طلبان بعد از سرکوب شدید معترضان، با انتقاد از عملکرد حکومت، خواستار برخورد قانونی با عاملان شلیک به مردم شده بودند.