شنبه، اسفند ۱۰، ۱۳۹۸

شیوع کرونا و ترس در سراسر جهان؛ شمار مبتلایان ایران به ۵۹۳ تن رسید

شیوع کرونا و ترس در سراسر جهان؛ شمار مبتلایان ایران به ۵۹۳ تن رسید

مسئولان بهداشت و درمان ایران شمار مبتلایان به کرونا را ۳۸۸ مورد گزارش کرده‌اند؛ یعنی ۲۰۵ مورد بیش از روز پیش و رشدی ۱۵۰ درصدی از دیروز تا امروز. کرونا در ۶۰ کشور جهان به تأیید رسیده و بیش از ۸۵ هزار تن را بیمار کرده است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، در تازه‌ترین گزارش، شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۵۹۳ نفر و شمار قربانیان این ویروس در ایران را ۴۳ تن تا امروز (۱۰ اسفند) اعلام کرد.
روز گذشته شمار مبتلایان ۳۸۸ تن اعلام شده بود. با توجه به آمار تازه امروز ۲۰۵ تن به شمار مبتلایان افزوده شده است.
خبرگزاری اسوشیتدپرس با اشاره به این آمار و از مقایسه‌ی شمار مبتلایان در برابر شمار قربانیان نتیجه گرفته است که نرخ مرگ و میر در اثر کرونا در ایران بیش از ۷ درصد و بسیار بیشتر از کشورهای دیگر است.
این خبرگزاری می‌نویسد، با توجه به این مسئله به ویژه کارشناسان سازمان بهداشت جهانی بیم آن دارند که ایران احتمالا شمار واقعی مبتلایان را کمتر از شمار واقعی گزارش می‌دهد.
با افزایش شمار مبتلایان، خبرگزاری‌های خارجی به نقل از یک مقام رسمی ایران گزارش می‌دهند، ایران خود را برای انجام تست ده‌ها هزار تن از شهروندان آماده می‌کند.
در تازه‌ترین محدودیت‌های ایجاد شده به دلیل شیوع ویروس که شامل حال شهروندان ایرانی و مسافران از مبدأ ایران می‌شود، شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی اعلام کرده است، مسافران ایرانی برای پرواز به کشورهای آلمان، آذربایجان، هلند و انگلستان باید فرم سلامت داشته باشند. به گفته‌ی مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی ایران ایر، در صورت عدم تکمیل این فرم توسط مسافران، مقامات فرودگاهی این کشورها از پیاده شدن این مسافران جلوگیری خواهند کرد.
۶۰ کشور جهان تاکنون درگیر کرونا
فهرست کشورهایی که ابتلا به ویروس کرونا در آنها گزارش شده است، به تقریبا ۶۰ کشور رسیده است. مکزیک، بلاروس، لیتوانی، نیوزلند، نیجریه، جمهوری آذربایجان، ایسلند و هلند هم نخستین موارد ابتلا به کرونا را در کشورهایشان گزارش کرده‌اند.
بنا بر گزارش اسوشیتدپرس تا کنون بیش از ۸۵ هزار تن در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده و ۲۹۰۰ نفر هم جان باخته‌اند.
کرونا در عربستان و بحرین
بحرین از ثبت دو مورد جدید ابتلا به کرونا خبر داده است. به گزارش خبرگزاری‌ها هر دو مورد با پرواز غیرمستقیم از ایران آمده‌اند. امروز شنبه بحرین، مسافرانی که از ایران به این کشور سفر می‌کنند و تست کرونا انجام نداده‌اند را تهدید به پیگرد قانونی کرد. بحرین همچنین برگزاری همایش‌ها و اجتماعات عمومی را برای جلوگیری از شیوع کرونا، برای دو هفته ممنوع کرد.
شمار کشورهای عربی که در آنها ویروس کرونا تأیید شده است، به ۶ کشور می‌رسد. از بیم شیوع کرونا و در راستای پیشگیری، وزارت خارجه عربستان روز پنجشنبه به طور موقت ورود افراد به این کشور را برای حج عمره و زیارت مسجدالنبی تعلیق کرد. عربستان همچنین ورود افرادی که دارای ویزای توریستی هستند و از کشورهای درگیر با این بیماری می‌آیند را به این کشور ممنوع کرد و از شهروندان خود خواست، از سفر به این کشورها خودداری کنند.
قطر نیز اعلام‌ کرده یکی از شهروندانش که به تازگی از ایران بازگشته، مبتلا به کرونا بوده و در قرنطینه است.
موارد ابتلا به کرونا در چین و کره جنوبی در ۲۴ ساعت گذشته
چین با اعلام ۴۲۷ مورد جدید در ۲۴ ساعت گذشته، از کاهش سرعت ابتلا به بیماری در روز شنبه (۲۹ فوریه/ ۱۰ اسفند) سخن می‌گوید. در این بازه‌ زمانی ۴۷ تن به شمار قربانیان در چین افزوده شده. بیشتر موارد گزارش‌شده از ابتلا و مرگ هم مربوط به شهر ووهان، مرکز شیوع کرونا در چین است.
کره جنوبی به عنوان کشوری که پس از چین، بیشترین درگیری با ویروس کرونا را دارد، ۸۱۳ مورد جدید ابتلا گزارش کرده است؛ بالاترین درصد ابتلا در طی یک روز. به این ترتیب شمار مبتلایان در این کشور به ۳۱۵۰ تن می‌رسد.
کرونا مدارس ژاپن را تعطیل و گردشگران را از تایلند دور کرد
دولت ژاپن برای مقابله با شیوع کرونا دست به اقداماتی از جمله تعطیلی سینماها و تعویق رویدادهای ورزشی و اجتماعات عمومی زده است. کل مدارس این کشور تا ماه آوریل تعطیل شده‌اند. موارد ابتلا به این ویروس در ژاپن به ۱۸۶ مورد و مرگ ناشی از آن به ۸ مورد رسیده است.
طبق گزارش رویترز، ورود گردشگران به تایلند در مقایسه با سال پیش،  تا ۵۰ درصد کاهش یافته است. در این کشور شمار مبتلایان به ویروس کرونا از ۴۰ تن گذشته است.
کرونا در آلمان، ایتالیا، اتریش، فرانسه و تدابیر سوییس
در آلمان شمار مبتلایان به ۵۳ نفر رسیده است. ستاد بحران آلمان برای مقابله با کرونا اعلام کرده است که اجازه ورود مسافران از ژاپن، کره‌ جنوبی و ایران را بدون گواهی تست کرونا نمی‌دهد. در راستای تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری از شیوع گسترده کرونا، نمایشگاه سفر و گردشگری آلمان که هفته آینده در برلین برگزار می‌شد، لغو گردید.
در ایتالیا که تاکنون ۸۸۸ مورد ابتلا در آن گزارش شده که بیشترین مورد ابتلا در میان کشورهای خارج از آسیاست. شمار بالای ابتلا به این ویروس بر صنعت گردشگری این کشور بی‌تأثیر نبوده‌است؛ شمار رزرو هتل‌ها با کاهش چشمگیری روبرو شده.
آسوشیتدپرس نوشته است در حال حاضر ایتالیا و ایران به دو کشور مبدا انتقال ویروس کرونا به دیگر کشورهای جهان تبدیل شده‌اند.
در سوییس ۱۵ مورد ابتلا به این ویروس تأیید شده است و دولت سوییس برگزاری مراسم و همایش‌های بیش از ۱۰۰۰ نفری را ممنوع کرده است. در اتریش هم ۹ تن تاکنون مبتلا شده‌اند. فرانسه تاکنون ۵۷ مورد ابتلا به ویروس را تأیید کرده است.
کرونا در آمریکا
رسانه‌های آلمانی‌زبان می‌نویسند، در آمریکا ترس از ویروس کرونا سریع‌تر از خود ویروس در حال گسترش است، در آمریکا تا کنون دو مورد ابتلا به کرونا تأیید شده است.
در گزارشی که روز گذشته در "ژورنال پزشکی نیوانگلند" به چاپ رسید، یکی از مقامات بهداشتی چین نرخ مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را با استناد به نمونه‌های اثبات‌شده، ۱/۴ درصد اعلام کرده است؛ آماری که با اتکا به شمار ۱۰۹۹ بیمار در بیش از ۵۰۰ بیمارستان در چین گزارش شده است.
مقامات بهداشت و درمان آمریکا در همین ژورنال اضافه می‌کنند، با فرض اینکه شمار مبتلایان که نشانه‌های این بیماری در آنها بروز نکرده یا تنها با نشانه‌های خفیف درگیر هستند، ممکن است نرخ مرگ و میر به کمتر از یک درصد برسد.  به گفته‌ این کارشناس، این باعث می‌شود که ویروس کرونا بیشتر شبیه یک آنفولانزای شدید فصلی باشد تا یک بیماری شبیه سارس.
با این حال به نوشته‌ آسوشیتدپرس، با توجه به سهولت شیوع، ویروس می‌تواند به سراسر جهان برسد و قربانیان زیادی بگیرد.

دستور رییس قوه قضاییه ایران برای مقابله با کرونا در زندان‌ها


دستور رییس قوه قضاییه ایران برای مقابله با کرونا در زندان‌ها

ابراهیم رئیسی، در بخشنامه‌ای به تمامی قضات و دادسراها د دادگاه‌ها از جمله دستور داده که از صدور قرارهای تأمین منجر به بازداشت جز در موارد ضروری اجتناب شود. با شیوع کرونا فعالیت‌های اجتماع‌محور در زندان‌ها ممنوع شده است.
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه که چندی پیش در پی شیوع کرونا در ایران و نگرانی‌ها در مورد جان زندانیان، دستور مرخصی مشروط و محدود زندانیان را صادر کرد، روز شنبه ۱۰ اسفند (۲۹ فوریه) در بخشنامه‌ای به مراجع قضایی سراسر کشور، دستورات تازه‌ای برای پیشگیری از شیوع کرونا در زندان‌ها صادر کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیسی در بخشنامه خود از مراجع قضایی خواسته برای "کاهش ورودی افراد به زندان‌ها"، "به جز در موارد ضروری، از قرار بازداشت موقت اجتناب" کنند.
در این بخشنامه همچنین آمده است که مراجع قضایی در حد امکان قانونی از  "تأسیسات ارفاقی مندرج در قانون" از قبیل "اعمال مجازات‌های جایگزین حبس، تعویق اجرای مجازات، تعلیق تعقیب و تعلیق مجازات" استفاده کنند.
رئیس قوه‌ی قضاییه در این بخشنامه همچنین خواسته است تا پایان فروردین ۹۹ از معرفی محکومانی که "آرای محکومیت آنها قطعیت یافته و در حال حاضر با قرار تامین آزاد هستند" خودداری شود؛ البته "جز در موراد ضروری".
محمد حسین آقاسی، وکیل دادگستری که در دفاع از متهمان سیاسی فعال است، در واکنش به این بخشنامه، در توییتی با اشاره به "بازداشت‌های غیرقانونی"، از رئیس قوه قضاییه خواسته است، دستور دهد، "وثیقه کسانی که قرار وثیقه دارند را بپذیرند و اصرار برنادیده گرفتن قانون نکنند."
کاهش ورودی زندان‌ها با بازداشت فعالان دانشجویی 
بخشنامه رئیس قوه قضاییه در حالی بر "کاهش ورودی زندان‌ها" با هدف مقابله خطر شیوع کرونا تأکید می‌کند که در همین دو سه روز اخیر چندین نفر از فعالان دانشجویی بازداشت شده‌اند. در این ارتباط از جمله می‌توان به بازداشت امیرحسین علی‌بخش، علی حقیقت‌جوان و همچنین ضیا نبوی اشاره کرد.
ضیا نبوی نزدیک به یک هفته‌ی پیش در توییتی در مورد کرونا و شیوع آن در زندان نوشته بود: «در مورد کرونا به گمانم نگران‌کننده‌ترین وضعیت را یک زندانی دارد. در مکانی با ازدحام جمعیتی ترسناک و فاقد حداقل‌های بهداشتی ... و فاقد این حق ابتدایی که اگر خواست آن مکان را ترک کند. نشسته در انتظار سرنوشت». ضیا نبوی روز سه‌شنبه ششم اسفند نبوی توسط نیروهای امنیتی و در منزل شخصی خود بازداشت شد. پس از بازداشت او را با تب و لرز به بیمارستان منتقل کرده‌ بودند.

ضیا یک ساعت پیش به پدرم زنگ زده، گفته تب و لرز داشته دیروز، ازش تست کرونا گرفتن و گفتن که جوابش منفیه.
ولی نگرانی ما همچنان پابرجاست نسبت به شرایطی که داره توش بازجویی پس میده. امیدواریم که هر چه زودتر ضیا، امیر و علی رو آزاد کنند.
ک
یانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پس از انتشار این اخبار، گفته بود که این موضوع "غیرممکن نیست."
هشتم اسفندماه رئیس ستاد مدیریت بیماری کرونا در تهران به قوه قضائیه پیشنهاد داد برخی زندانیان استان تهران با رعایت ضوابطی به مرخصی بروند.
پیش‌تر جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران، از او خواستند تا پایان دوره بحران مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشور، با آزادی یا مرخصی زندانیان موافقت کند.
در همین حال، غروب هفتم اسفندماه، مسعود کاظمی، روزنامه‌نگار یکی از زندانیانی بود که گفته می‌شود، به دلیل شیوع ویروس کرونا در زندان اوین به مرخصی آمد.
تمامی فعالیت‌های اجتماع‌محور زندانیان ممنوع شد
در تازه‌ترین خبرها، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی ایران با دستوری به مدیران زندان‌های سراسر کشور، تمامی فعالیت‌های اجتماع‌محور در زندان‌های ایران را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرده است.
به گزارش خبرگزاری‌های داخلی، اصغر جهانگیر گفته است: «برای پیشگیری از اپیدمی و شیوع ویروس کرونا در زندان‌های کشور از امروز، تمامی فعالیت‌های جمعی زندانیان از جمله فعالیت‌های ورزشی، هنری، فرهنگی، حرفه‌آموزی و اشتغال و حتی برگزاری نمازهای جماعت، به حالت تعلیق درمی‌آید.»
گزارش‌هایی در مورد زندان‌های ارومیه و بندهایی از اوین
روز گذشته وب‌سایت "هرانا"، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در گزارشی در مورد وضعیت کرونا در زندان‌ها، به موارد مشکوک به کرونا در زندان ارومیه و ابتلای احتمالی برخی زندانیان دو بند زندان اوین (بند ۴ و ۷) به این بیماری اشاره کرد و از افزایش آمار مبتلایان به این ویروس در زندان‌های کشور نوشت.
به نوشته‌ی این وب‌سایت، یک زندانی از زندان مرکزی ارومیه، که احتمال می‌رود به کرونا مبتلا بوده، پس از ۲۰ روز بستری بودن، جان خود را از دست داده است. به نوشته‌ی هرانا، وضعیت در زندانی شهرهای دیگر هم مساعد نیست.
محیط بسته زندان، تغذیه نامناسب، کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی و تراکم جمعیت به همراه خبرهایی در مورد شیوع کرونا در زندان، بر بیم و نگرانی خانواده‌های زندانیان افزوده است.

جمهوری آذربایجان مرزهای خود با ایران را بست

جمهوری آذربایجان مرزهای خود با ایران را بست

مرز آستارا
در پی آشکار شدن سه مورد ویروس کرونا از افرادی که از ایران بازگشته‌اند، جمهوری آذربایجان روز شنبه مرزهای خود با ایران را بست.
دولت آذربایجان با انتشار این خبر اعلام کرد تنها ایرانیانی که در آذربایجان هستند، می‌توانند به کشور خود بازگردند و شهروندان جمهوری آذربایجان نیز می‌توانند به این کشور بازگشته و قرنطینه شوند.
هم اکنون بیش از ۲۵۰ نفر از کسانی که از ایران طی روزهای گذشته به جمهوری آذربایجان بازگشته‌اند، در قرنطینه هستند.
انتشار گزارش‌هایی از مبتلا بودن شهروندان روسی، گرجستانی و بلاروسی به ویروس کرونا که از طریق خاک آذربایجان ایران را به مقصد کشورشان ترک کرده‌اند، همچنین آشکار شدن سه مورد بیماری در افرادی که از ایران به خود جمهوری آذربایجان بازگشته‌اند، باعث شده این کشور مرزهای خود با ایران را ببندد.
در اطلاعیه قرارگاه مبارزه با ویروس کرونا تحت نظارت کابینه دولت آذربایجان همچنین گفته می‌شود با توجه به این که سازمان بهداشت جهانی سطح هشدار درباره ویروس کرونا را افزایش داده، نهایتا تصمیم گرفته شد مرزها با ایران بسته شود.
بر اساس گزارش روز جمعه سازمان بهداشت جهانی، تاکنون ۹۷ نفر در ۱۱ کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا از ایران مبتلا شده‌اند.

از تصمیمات جدید ستاد بحران آلمان، اعمال محدود‌یت از جمله برای مسافران ایرانی

از تصمیمات جدید ستاد بحران آلمان، اعمال محدود‌یت از جمله برای مسافران ایرانی

گزارش وضعیت سلامت مسافرانی که از کشورهای درگیر با کرونا چون کره‌ جنوبی، ژاپن و ایران قصد سفر به آلمان را دارند از جمله تصمیمات تازه کمیته‌ بحران آلمان برای مقابله با کروناست. تاکنون این مقررات شامل چین می‌شد.
آنچه که در سالن برگزاری نشست ستاد بحران آلمان در ساختمان وزارت بهداشت این کشور از نگاه خبرنگاران دور نماند، وجود مواد ضدعفونی‌کننده‌ بود در کنار فلاسک‌های قهوه روی میز؛ کرونا از آنچه که فکر می‌شد نزدیک‌تر خزیده است.
بالای میز نقشه‌ی جهان نصب شده بود با تازه‌ترین داده‌ها در مورد آلودگی به این ویروس در سراسر جهان: ۸۳ هزار مبتلا.
ماموریتی که برعهده‌ی کارشناسان شرکت کننده در این نشست گذاشته شده بود: تعیین معیارهایی برای برگزاری گردهمایی‌ها و همایش‌های بزرگ با وجود خطر کرونا. کارشناسان در این نشست معتقد بودند، ممنوعیت یا اجازه‌ برگزاری چنین رویدادهایی موضوعی است که باید تصمیم‌گیری در مورد آن بر عهده‌ اداره‌ها و دستگاه‌های همان منطقه گذاشته شود.
همزمان با این صحبت‌ها و برگزاری این نشست، یکی از مقامات مسئول در حوزه‌ی بهداشت و درمان آلمان در برلین در یک مصاحبه‌ی تلویزیونی از لغو برگزاری نمایشگاه سفر و گردشگری برلین " آی تی بی" خبر داد.
این نمایشگاه قرار بود از ۴ تا ۸ ماه مارس در برلین برگزار شود.
 پس از اعلام این خبر، ستاد بحران در اطلاعیه‌ای دو صفحه‌ای تصمیمات خود را در مورد همایش‌ها و گردهمایی‌های بزرگ اعلام کرد. در این اطلاعیه‌ توصیه شده است که برگزارکنندگان، به ریسک ارزیابی شده از سوی مؤسسه روبرت کخ برای رویدادهای بزرگ توجه کنند.
مؤسسه‌ی روبرت کخ، بسته به نوع رویداد، محل برگزاری و شرکت‌کنندگان در آن  پیشنهاد کرده است یا غربالگری ورودی صورت گیرد یا رویداد به کل لغو شود.
یکی از اداره‌های بهداشت و درمان در برلین در منطقه‌ شارلوتنبورگ-ویلمرزدورف، برخی از این توصیه‌ها و محدودیت‌های تشدید شده را در مورد نمایشگاه سفر و گردشگری در این شهر به کار بسته است.
مسئولان بهداشت و درمان برلین نمایشگاه هفته آینده را با این توجیه که "شمار زیادی شرکت‌کننده در فضایی محدود در کنار هم جمع خواهند بود و این مسئله خطر انتقال ویروس را افزایش می‌دهد"، لغو کردند.
خرسندی وزیر بهداشت و درمان آلمان از لغو نمایشگاه
ینس اشپان، وزیر بهداشت و درمان آلمان تصمیم مسئولان در برلین برای لغو نمایشگاه را "تصمیمی درست" می‌داند.

Auf Grundlage der heute Abend vom Krisenstab von @BMG_Bund und @BMI_Bund entwickelten Prinzipien zum Umgang mit Großveranstaltung eine richtige Entscheidung Berlins, die ich nur begrüßen kann. https://twitter.com/tagesschau/status/1233460466824962050 
tagesschau @tagesschau
Coronavirus in Deutschland: ITB in Berlin abgesagt http://www.tagesschau.de/eilmeldung
ازدیگر تصمیمات کمیته‌ی بحران، ارزیابی و گزارش وضعیت سلامت مسافرانی است که از راه‌های دریایی یا هوایی از کشورهایی چون کره‌ی جنوبی، ژاپن و ایران قصد سفر به آلمان را دارند. این سنجش باید پیش از سفر صورت گیرد.
 تاکنون این مقررات تنها شامل حال مسافرانی بود که از چین می‌آمدند.
ستاد بحران همچنین از تشدید کنترل توسط پلیس فدرال آلمان در مناطق مرزی خبر می‌دهد. ثبت داده‌های مسافران قطار که به آنها ظن ابتلا به کرونا می‌رود از دیگر تصمیماتی است که در این اطلاعیه به آن اشاره شده است.
مرکل خواستار اعتدال و میانه‌روی شد 
اشتفن زایبرت، سخنگوی دولت آلمان پیش از این اعلام کرده بود که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روزانه در جریان تازه‌ترین خبرها در مورد شمار مبتلایان به کرونا، گسترش این بیماری و تدابیر مقابله با آن قرار می‌گیرد.
دویچه وله را در اینستاگرام دنبال کنید
صدراعظم آلمان در عین حال در موضوع کرونا، خواستار "میانه‌روی" شده است. آنگلا مرکل معتقد است نباید به این دلیل تمامی رویدادها و همایش‌ها لغو شوند. صدراعظم آلمان می‌گوید این کشور بهترین شرایط و امکانات را برای مقابله با این ویروس دارد. علاوه بر این آنگلا مرکل مسئولیت فردی شهروندان در این مسئله را هم یادآور می‌شود. برای نمونه،: «[تصمیم به اینکه] امشب به کسی دست نمی‌دهم.»
/eilmeldung-4889.html #Eilmeldung

جمهوری نگین اسلامی ایران پیشنهاد کمک آمریکا در مورد کرونا را نپذیرفت

جمهوری نگین اسلامی ایران پیشنهاد کمک آمریکا در مورد کرونا را نپذیرفت

وزیر امور خارجه آمریكا برای کمک‌رسانی به ایران در مقابله با ویروس کرونا و تبادل اطلاعات پیشنهاد داده است. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اما این پیشنهاد آمریکا را نپذیرفت و آن را یک "ادعا، تبلیغات سیاسی و فریب" خواند.
وزیر امور خارجه آمریكا از پیشنهاد این کشور به ایران برای کمک‌رسانی در مقابله با ویروس کرونا و تبادل اطلاعات خبر داد و گفت که مقامات تهران به این پیشنهاد به دیده تردید نگاه کرده و از آن استقبال نکردند.
خبرگزاری رویترز از دوبی ساعتی پیش در گزارشی به نقل از خبرگزاری مهر نوشت که عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز جمعه نهم اسفند (۲۸ فوریه)، این پیشنهاد آمریکا را "مسخره" دانسته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیشنهاد آمریکا برای کمک در مورد جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را یک "ادعا و تبلیغات وسیع و حرکتی ریاکارانه" دانست که به گفته او با "اغراض سیاسی و برای فریب افکار عمومی‌ جهان" صورت گرفته است.
تازه‌ترین آمار رسمی‌‌ وزارت بهداشت ایران تا لحظه تنظیم این گزارش نشان می‌دهد به دلیل ابتلا به کرونا تا کنون ۳۴ نفر فوت شده و ۳۸۸ نفر هم مبتلا به این ویروس هستند. به گفته مقام‌های مسئول ۷۳ نفر نیز تاکنون بهبود قطعی یافته‌اند.
این واکنش آقای موسوی در سایت وزارت امور خارجه و رسانه‌های داخل ایران هم منتشر شده است. او گفته است: «ادعای کمک به ایران برای مقابله با کرونا از سوی کشوری که با تروریسم اقتصادی خود باعث فشارهای گسترده بر مردم ایران شده و حتی راه خرید دارو و تجهیزات پزشکی را مسدود کرده است، ادعایی مضحک و یک بازی سیاسی - روانی است.»
آقای موسوی اضافه کرده که وزارت امور خارجه ایران برای تامین نیازهای دارویی و بهداشتی کشور و نیز مقابله با ویروس کرونا با بسیاری از کشورها در تماس است و موفق شده تا کنون بخش "قابل توجهی از نیازهای کلیدی کشور" را تامین کند.
به گفته او، اقلام دریافتی ایران شامل مواردی از جمله ۱۰۰ هزار کیت تشخیص، ماسک‌های ویژه جراحی، دستگاه‌های تنفس مصنوعی است که از طریق کشورهای دوست ایران تامین شده و محموله‌های دیگری هم در راه است.
کمبود ماسک و کیت‌های تشخیص
ایران در حالی دست رد به پیشنهاد آمریکا زده است که با افزایش شیوع ویروس کرونا در ایران، وزارت بهداشت ایران در روزهای اخیر، کمبود امکانات اولیه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا همچون ماسک را در شهرهای کشور تایید کرده است.
تصاویر و ویدئوهای بسیاری که توسط کاربران ایرانی در فضای مجازی منتشر می‌شود از نبود و کمبود کیت‌های تشخیص بیماری کرونا در مراکز درمانی خبر می‌دهد. خالی بودن قفسه‌های داروخانه‌ها از اقلامی‌ مانند الکل و محلول‌های ضدعفونی‌کننده نیز موضوع بخشی از کلیپ‌های مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی است.
رسانه‌های ایران هم در روزهای اخیر از کمبودهای دارویی و کیت‌های تشخیص بیماری کرونا گزارش‌هایی منتشر کرده‌اند.
افزایش تعداد ابتلا و مرگ در ایران
چین، ایران و ایتالیا فعلا در صدر کشورهای درگیر کرونا هستند.
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی‌ و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت که در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونا در تهران حضور داشته، با استناد به آمار روزانه دریافتی از آزمایشگاه‌های تشخیص ویروس کرونا، روند شیوع و گسترش ویروس کرونا را "صعودی" دانست و اعلام کرد آمار ابتلا در روزهای آینده بیشتر هم خواهد بود.
تفکیک آماری موارد ابتلا
براساس آمار رسمی‌ وزارت بهداشت، آمار مبتلایان از دیروز هشتم اسفند تا پیش از ظهر امروز، جمعه نهم اسفند، ۱۴۳ مورد قطعی بوده که به تفکیک استان‌ها و شهرها، تهران با ۶۴ مورد، گیلان ۲۵ مورد، قم ۱۶ مورد، اصفهان ۱۰ مورد، اردبیل ۱ مورد، البرز ۳ مورد، سمنان ۲ مورد، کردستان ۲ مورد، قزوین ۲ مورد، آذربایجان شرقی ۴ مورد، خوزستان ۳ مورد، گلستان ۲ مورد و مازنداران با ۹ مورد گزارش شده است.
جهانپور میانگین سنی "بستری‌شدگان قطعی" بیماری کووید- ۱۹ را بیش از ۵۰ سال و میانگین سنی فوت‌شدگان را بالای ۶۰ سال اعلام کرد.
در همین حال ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران، اعلام کرد: «در بدبینانه‌ترین حالت، آمار مبتلایان ممکن است ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر باشد.»
این عضو شورای شهر تهران گفت که شاید برخی بدون آنکه خودشان بدانند، به این ویروس مبتلا شده باشند.

جانور دوپا ی سخیف ونفهم علم‌الهدی: تعطیلی نماز جمعه بخاطر کرونا توجیه ندارد

جانور دوپا ی سخیف ونفهم علم‌الهدی: تعطیلی نماز جمعه بخاطر کرونا توجیه ندارد

سید احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد
سید احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد ۹ اسفند از تعطیلی نماز جمعه مرکز استان خراسان رضوی به دلیل شیوع ویروس کرونا انتقاد کرده است.
احمد علم الهدی در خطبه مکتوب نماز جمعه نهم اسفند گفته است: «برحسب بیانیه‌ای که اعلام شد، اطاعت کرده و نماز جمعه را برگزار نکردیم ضمن اعتقاد به اینکه نماز جمعه فریضه الهی است و در هیچ شرایطی نباید تعطیل شود.»
امام جمعه مشهد تاکید کرده است: «درحالی‌که شهر و کشور در قرنطینه نیست و اجتماعات در مشهد در فضای باز و صحن‌های حرم مطهر به‌وسیله مسؤولان پزشکی تجویز شده است، تعطیلی این فریضه الهی توجیهی ندارد.»
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در ایران، نهاد ناظر بر برگزاری نمازهای جمعه، روز گذشته اعلام کرد، این هفته نماز جمعه در ۲۳ مرکز استان برگزار نمی‌شود.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران آمار تازه از قربانیان و مبتلایان به ویروس مرگبار کرونا تا روز جمعه را ۳۴ نفر فوتی و ۳۸۸ نفر مبتلای قطعی اعلام کرده است.

یک نماینده منتخب بر اثر کرونا درگذشت، پسر حداد عادل مبتلا شد‎

یک نماینده منتخب بر اثر کرونا درگذشت، پسر حداد عادل مبتلا شد‎

محمدعلی رمضانی
در تازه‌ترین تلفات ابتلا به ویروس کرونا از میان سیاسیون و مقامات جمهوری اسلامی، رسانه‌های ایران از درگذشت محمدعلی رمضانی، نماینده منتخب مجلس یازدهم، و بستری بودن محمد میرمحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بیمارستان خبر دادند.
محمدعلی رمضانی در انتخابات اخیر ایران به عنوان نماینده مردم آستانه اشرفیه به مجلس یازدهم راه یافته بود.
آستانه اشرفیه در استان گیلان قرار دارد که بنا به گزارش‌ها از کانون‌های بحرانی شیوع ویروس کرونا در ایران است.
همزمان خبرگزاری ایسنا نیز روز شنبه، ۱۰ اسفند، در واکنش به انتشار خبر «به اغما رفتن محمد میرمحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا»، به نقل از «دکترهای بیمارستان مسیح دانشوری» از بستری بودن او برای درمان کرونا خبر داد.
آقای میرمحمدی خواهرزاده آیت‌الله شبیری زنجانی است که پیشتر اعلام شده بود برخی اعضای خانواده‌اش به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و سپس خبر درگذشت خواهر شبیری زنجانی و نیز رئیس‌دفتر او منتشر شد.
امروز همچنین فریدالدین حداد عادل نیز در توئیتر ادعا کرد به ویروس کرونا مبتلا شده است.

خب، کورنایی شدم 😂
رفته بودم قم به مدرسه‌ سر بزنم که مبتلا شدم و الان قرنطینه‌ی خانگی‌ام. از همه‌ی دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلان مدرسه بابت پیام‌های محبت‌آمیزشون تشکر می‌کنم. سعی می‌‌کنم تجربه‌ی این چند روز رو براتون بنویسم.
 فریدالدین حداد عادل فرزند غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور علی خامنه‌ای، است که مدارس غیرانتفاعی «فرهنگ» متعلق به خانواده‌اش را اداره می‌کند.

دستورهای تازه رئیس قوه قضاییه قاتل برای مقابله با کرونا در زندان‌ها

دستورهای تازه رئیس قوه قضاییه قاتل برای مقابله با کرونا در زندان‌ها

ابراهیم رئیسی قبلاً دستور داده بود برخی زندانیان با شرایط خاص می‌توانند مرخصی بگیرند
در پی شیوع روزافزون ویروس کرونا در ایران و در واکنش به درخواست‌ها برای حفظ جان زندانیان، رئيس قوه قضاییه جمهوری اسلامی که پیشتر دستور مرخصی مشروط و محدود برای برخی زندانیان را صادر کرده بود، در بخشنامه‌ای جدید دستورهای تازه‌ای در این باره صادر کرد.
به گزارش ایسنا، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، در بخشنامۀ روز شنبه، ۱۰ اسفند، به تمامی قضات دادسراها و دادگاه‌ها دستور داده است از «صدور قرارهای تأمین منجر به بازداشت، جز در موارد ضروری اجتناب کنند».
بر اساس این بخشنامه، همچنین محکومانی که محکومیت آنان قطعی شده و در حال حاضر با قرار تأمین آزاد هستند، «تا پایان فروردین ۱۳۹۹ جز در موارد ضروری نباید به زندان‌ها معرفی شوند».
پیشتر، رئیس قوه قضاییه در روز چهارشنبه، هفت اسفند، نیز طی بخشنامه‌ای اعلام کرده بود برخی زندانیان محکوم به حبس و محکومان پرونده‌های مالی با «اخذ وثیقه مناسب» می‌توانند آزاد شوند.
بر اساس این بخشنامه، زندانیان محکوم به «اقدام علیه امنیت ملی که محکومیت آنها بیش از ۵ سال باشد»، نمی‌توانند از مرخصی استفاده کنند.
قوه قضاییه ایران عبارت «زندانی سیاسی» را به رسمیت نمی‌شناسد و از عبارت «زندانی امنیتی» استفاده می‌کند. «اقدام علیه امنیت ملی» نیز عبارت رایج مقام‌های قضایی برای اعلام جرم علیه زندانیان سیاسی است.
برخی اعضای خانواده زندانیان سیاسی با صدور بیانیه‌ای وضعیت بهداشت و اخبار مربوط به شیوع کرونا در زندان را «نگران‌کننده» خوانده و خواستار «آزادی یا حداقل مرخصی قابل قبول زندانیان تا پایان دوران بحران» شده‌اند.

وضع محدودیت‌های جدید در چند کشور در واکنش به شیوع کرونا در ایران

وضع محدودیت‌های جدید در چند کشور در واکنش به شیوع کرونا در ایران

شماری از کشورها از جمله استرالیا و آلمان محدودیت‌هایی را برای سفر به نقاط آلوده به ویروس کرونا از جمله ایران وضع کردند.
این محدودیت‌ها پس از آن اعمال می‌شود که روز جمعه گزارش شد مسافران ایرانی ویروس کرونا را به کشورهایی چون استرالیا، نیوزیلند، بلاروس، لبنان، امارات، گرجستان، بحرین، کویت، عراق، عمان و پاکستان منتقل کرده‌اند.
آن‌ طور که رویترز گزارش کرده، دولت استرالیا روز شنبه، ۱۰ اسفند، ورود همه مسافران خارجی را که از ایران وارد این کشور می‌شوند ممنوع کرد.
این تصمیم به‌دنبال افزایش قابل توجه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران اتخاذ شده است.
«کمیته بحران» در دولت آلمان نیز دستورالعمل مفصلی را برای مسافرانی که به این کشور وارد و خارج می‌شوند وضع کرده و برای مقابله با شیوع کرونا، برنامه‌های بزرگ بین‌المللی، از جمله نمایشگاه بین‌المللی گردشگری را که قرار بود در این کشور برگزار شود لغو کرده است.
این نمایشگاه قرار بود هفته آینده در برلین برگزار شود و انتظار می‌رفت که ده هزار نفر در آن شرکت کنند.
این تصمیم دولت آلمان در حالی اتخاذ شده که در حال حاضر، جشنواره برلیناله که یکی از بزرگ‌ترین جشنوراه‌های سینمایی جهان است در برلین در حال برگزاری است.
مسافرانی که از ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی و ایران قصد ورود به آلمان را دارند، باید پیش از ورود، وضعیت سلامتی خود را گزارش کنند. پیش از این، چنین مقرراتی تنها در مورد مسافرانی اعمال شده بود که از چین وارد آلمان می‌شدند.
روز شنبه رویترز همچنین گزارش کرد که سفارت عربستان سعودی در لبنان، از همه شهروندان عربستان و شهروندان خارجی که در این کشور اقامت دارند، خواسته برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا به این کشور، از سفر به لبنان خودداری کنند.
پیش از این گزارش شده بود که نتیجه نمونه‌گیری ابتلای یک مسافر ایرانی به کرونا که به لبنان سفر کرده بود، مثبت بوده است.
کره جنوبی که یکی از نقاط آلوده به کرونا محسوب می‌شود نیز از همه شهروندان خود خواسته در «شرایط بحرانی» فعلی در خانه‌ها بمانند و قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای سفرهای دریای و زمینی وضع کرده است.
در حال حاضر شمار مبتلایان به کرونا در این کشور با یک جهش ۸۱۳ نفری، به ۳۱۵۰ نفر رسیده است.
کویت هم از شهروندان خود خواست از سفر به نقاطی که نگرانی ابتلا به کرونا در آنها وجود دارد، خودداری کنند.

نماینده بابلسر: به استان‌های شمالی سفر نکنید

نماینده بابلسر: به استان‌های شمالی سفر نکنید

مقامات بهداشتی می‌گویند بهترین روش مقابله با کرونا «قرنطینه خانگی» است
نماینده بابلسر در مجلس روز شنبه از مردم خواست در تعطیلات ناشی از شیوع کرونا به استان‌های شمالی ایران سفر نکنند.
ولی‌الله نانواکناری، نماینده بابلسر و فریدونکنار، روز دهم اسفند در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با بیان این‌ که «تعطیلی مدارس و حتی نماز جمعه» برای آن است که مردم خود را قرنطینه خانگی کنند، گفت افزایش مسافرت به شمال کشور «باعث شده شاهد افزایش شیوع ویروس کرونا در این شهرها باشیم».
کیانوش جهانپور، رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت، نیز روز شنبه در پایان گزارش روزانه خود «در خانه و شهر خود ماندن» را مؤثرترین راه مقابله با شیوع بیشتر ویروس کرونا اعلام کرد.
همزمان استاندار گلستان که همجوار با استان مازندران است، از مثبت بودن شش مورد ابتلا به کرونا در این استان خبر داد و گفت از این موارد سه نفر درگذشته‌اند و سه تن بهبود یافته‌اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حق‌شناس، استاندار گلستان شمار موارد نمونه‌برداری‌شده در این استان را ۱۰۳ مورد اعلام کرد.
وزارت بهداشت جمهوری اسلامی شمار مبتلایان قطعی به کرونا را تا ظهر روز شنبه، ۱۰ اسفند، ۵۹۳ نفر و تعداد قربانیان را ۴۳ نفر اعلام کرد.

عفو بین الملل: خطر اعدام سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان

عفو بین الملل: خطر اعدام سه تن از بازداشت شدگان اعتراضات آبان


در اعتراضات آبان ماه سال جاری هزاران نفر بازداشت شدند.
عفو بین‌الملل ۹ اسفند در بیانیه‌ای نسبت به خطر اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ماه سال جاری در ایران ابراز نگرانی کرده است.
عفو بین الملل در این بیانیه تاکید کرده است که این سه نفر به صورت «ناعادلانه» محاکمه شده و در دوران بازجویی خود تحت شکنجه قرار گرفته‌اند.
این نهاد مدافع حقوق بشر در بیانیه خود تصریح کرده است این سه بازداشت شده در اعتراضات آبان در دوران بازجویی خود از دسترسی به وکیل محروم بودند و برای گرفتن «اعتراف»، ماموران آنها را تحت شکنجه قرار داده اند.
طبق این بیانیه، امیرحسین مرادی گفته است که به زور مجبور به اعتراف شده و تلویزیون دولتی این اعترافات را پخش کرد و سپس از این اعترافات به عنوان سند علیه او در دادگاه استفاده شده است.
این سه بازداشت شده اعتراضات آبان ماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم شده‌اند. این سه نفر همچنین در مجموع به ۳۸ سال زندان و ۲۲۲ ضربه شلاق نیز محکوم شده‌اند.
سخنگوی قوه قضائیه ایران در اواخر بهمن از صدور حکم بدوی در خصوص اعتراضات آبان خبر داده بود و گفته بود معترضانی که «اموال دولتی را به آتش کشیدند و اماکن متعلق به مردم را تخریب کردند» شناسایی شدند و برای آنها « متناسب با اعمالشان مجازات‌های قانونی پیش‌بینی» شده است.
عفو بین الملل خواستار لغو حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی و برگزاری دادگاهی عادلانه برای آنها شده است.
سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد بر اساس تصمیم شورای عالی اقتصادی سران قوا در آبان سال ۱۳۹۸، به بروز اعتراضات در بسیاری از شهرهای ایران منجر شد.
اعتراضات آبان‌ماه امسال با سرکوب شدید روبه‌رو شد و به نوشته خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ کشته بر جای گذاشت.
در حالی که مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون رسماً اعلام نکرده‌اند که چند نفر را در جریان اعتراض‌های آبان ۹۸ بازداشت کرده‌اند، بررسی‌های رادیوفردا نشان می‌دهد که دست‌کم هشت هزار نفر در جریان این اعتراض‌ها بازداشت شدند.
عفو بین‌الملل پیشتر گفته بود که بازداشت‌شدگان آبان در معرض خطر شکنجه و بدرفتاری‌های، حکم‌های سنگین و طولانی‌مدت زندان قرار دارند.

شیوع ویروس کرونا؛ هشدار کانادا به شهروندان خود درباره خروج از ایران

شیوع ویروس کرونا؛ هشدار کانادا به شهروندان خود درباره خروج از ایران 


بیمارستان کامکار قم که به بیماران مبتلا به ویروس کرونا اختصاص یافته است.
وزارت خارجه کانادا جمعه ۹ اسفند به شهروندان خود در ایران هشدار داده است با توجه سخت تر شدن خروج از ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا، بهتر است برای ترک این کشور اقدام کنند.
به دنبال گسترش ویروس کرونا در ایران، تاکنون شماری از شرکت های هواپیمایی از جمله خطوط هواپیمایی ترکیه، امارات و قطر پروازهای مسافری و باری از مبدا یا به مقصد ایران را لغو کرده‌اند.
مقام های بهداشت ایران می‌گویند، تا روز جمعه شمار قربانیان ویروس کرونا به ۳۴ نفر رسیده است. تعداد مبتلایان یه این ویروس در ایران ۳۸۸ نفر اعلام شده است.
در همین حال، وزارت امور خارجه کانادا در توییتی نوشته است: با توجه به (شیوع) ویروس کووید ۱۹ (کرونا) خروج از ایران به طور مضاعفی سخت‌تر شده است . اگر حضور شما در ایران ضرورتی ندارد، بهتر است تا مسیرهای فعلی مهیا هستند٬ خروج از کشور را در نظر بگیرید.

: Due to , it’s becoming increasingly difficult to leave the country. If your presence in Iran isn’t essential, you should consider leaving by commercial means while these are still available. http://ow.ly/zFCY50yz2wE 
مشاهده عکس در توییتروزارت خارجه کانادا همزمان هشدار بهداشتی برای سفر به ایران، ایتالیا و کره جنوبی را افزایش داده است.
تاکنون چند نفر در کانادا که اخیرا به ایران سفر کرده‌اند، آزمایش ابتلای آنها به ویروس کرونا مثبت بوده است.
شبکه سی‌بی‌سی کانادا از قول مقامات رسمی این کشور گزارش داده که پنجمین مورد ابتلا به ویروس کرونا در استان اونتاریو مشاهده شده که فرد مبتلا یک خانم بالای ۶۰ سال ایرانی است.
بر اساس این گزارش، فرد مورد اشاره روز دوشنبه به بیمارستانی در اونتاریو مراجعه کرده و چهارشنبه تست کرونای وی مثبت اعلام شده است. سی‌بی‌اس عنوان کرده که وی روز ۱۵ فوریه (۱۱ روز پیش) از ایران وارد کانادا شده است.
گزارش ها حاکی است که ششمین و هفتمین موارد ابتلا به ویروس کرونا در بریتیش کلمبیای کانادا نیز با ایران مرتبط بوده‌اند.
استان کبک کانادا هم اعلام کرده است که نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این استان یک زن از شهر مونترال است که چهار روز پیش از ایران بازگشته است.
ایرانیان در امارات
طی روزهای اخیر گزارش هایی در خصوص سرگردانی صدها ایرانی در امارات برای بازگشت به ایران منتشر شده بود.
به دنبال لغو پروازهای هوایی از مبدا یا به مقصد ایران کنسولگری ایران در دبی اعلام کرده بود این اقدامات باعث «بلاتکلیفی، نگرانی و سرگردانی تعداد زیادی» از شهروندان ایرانی در این کشور شده است.
با این حال، روز جمعه رسانه‌های ایران گزارش دادند که یک هزار و ۴۵۹ ایرانی با هواپیما و کشتی از شارجه و دبی به کشور بازگشته‌اند.
کنسولگری ایران در دوبی اعلام کرده است، تاکنون ۵۴۰ مسافر ایرانی با کشتی از شارجه راهی بندرعباس شدند،۵۹۲ نفر نیز با هواپیمایی ماهان و۱۸۳ مسافر با هواپیمایی ایران‌ایر و۱۴۴ نفر دیگر با هواپیمایی کیش به کشور بازگشتند

سازمان بهداشت جهانی سطح هشدار درباره ویروس کرونا را افزایش داد

سازمان بهداشت جهانی سطح هشدار درباره ویروس کرونا را افزایش داد


روز جمعه ۳۲۹ مورد دیگر ابتلا به ویروس کرونا در چین شناسایی شد
سازمان بهداشت جهانی روز جمعه ۹ اسفند درجه هشدار درباره ویروس کرونا برای جامعه جهانی را از «بالا» به «بسیار بالا» تغییر داد.
این ارزیابی به خاطر شیوع سریع ویروس در بیرون از مرزهای چین است. تنها در ایران بنا بر گزارش‌های رسمی مقامات جمهوری اسلامی، تا ظهر جمعه ۳۸۸ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۳۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
قرار بود هیات سازمان بهداشت جهانی دوشنبه هفته جاری به ایران برود، اما همان زمان اعلام شد که این سفر به تعویق انداخته شده است.
مایکل ریان، مدیر برنامه وضعیت‌های اضطراری سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه اعلام کرد که اگر «معضل پرواز به ایران» نبود، الان باید هیاتی از این سازمان در ایران می‌بود.
وی از امارات و دیگر کشورها به خاطر تسهیل سفر به ایران و فراهم آوردن امکان ارسال تجهیزات پزشکی به ایران تشکر کرد.
قرار است هیات یاد شده یکشنبه یا دوشنبه از امارات به تهران برسند. تقریبا کل کشورهای همسایه ایران پروازها به جمهوری اسلامی را تعلیق کرده‌اند و ظاهرا هیات سازمان بهداشت جهانی به همین خاطر سفر خود به ایران را با تاخیر انجام می‌دهد.
تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی روز جمعه اعلام کرد هنوز ردیابی ویروس کرونا بر اساس ارتباطاتی که مبتلایان با دیگران داشته‌اند و شناسایی مبتلایان احتمالی، ممکن است.
وی اظهار داشت: «آنچه که می‌بینیم شیوع ویروس در برخی کشورهاست و هنوز نشانه‌ای از شیوع آزادانه و غیرقابل کنترل ویروس در جوامع دیده نمی‌شود.»
این مقام سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که تاکنون ۹۷ نفر در ۱۱ کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا از ایران مبتلا شده‌اند.
ادهانوم عنوان کرد تا روز جمعه به غیر از چین حداقل ۴۳۵۱ نفر در ۴۹ کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که ۶۷ نفر آنها جان خود را از دست داده‌اند.
در چین تاکنون نزدیک ۷۹ هزار نفر به ویروس مبتلا شده‌اند و بیش از ۲۸۰۰ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.
روز جمعه ۳۲۹ مورد دیگر ابتلا به ویروس کرونا در چین شناسایی شد. در کره جنوبی شمار مبتلایان به دو هزار و ۳۳۷ نفر رسیده که تست۵۷۱ نفر آنها روز جمعه مثبت اعلام شد. تاکنون ۱۳ نفر در کره جنوبی جان خود را از دست داده‌اند.
در ایتالیا نیز ۶۵۵ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۱۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مبتلایان در آلمان ۶۰ نفر، فرانسه ۳۸ نفر و اسپانیا هم ۲۳ نفر است.
بر اساس گزارش‌ها هنوز ویروس کرونا در خود بریتانیا مشاهده نشده، اما یک شهروند این کشور که در کشتی تفریحی دایموند پرینسس که در سواحل ژاپن قرنطینه شده، حضور داشت، امروز جان خود را از دست داده است.
در مجموع دست‌کم ۵۰ کشور درگیر ویروس کرونا هستند و شمار کشورهای آلوده به ویروس به سرعت افزایش می‌یابد.

واکنش قلابی وزارت بهداشت به خبر «۲۱۰ قربانی» کرونا در ایران: شفافیت ما همه را آچمز کرده است

واکنش قلابی وزارت بهداشت به خبر «۲۱۰ قربانی» کرونا در ایران: شفافیت ما همه را آچمز کرده است


کیانوش جهانپور
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، جمعه شب با رد گزارش بی‌بی‌سی از جان‌ باختن دست‌کم «۲۱۰ نفر» در ایران بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، اطلاع‌رسانی ایران درباره این ویروس را «مثال‌زدنی» دانست.
بی‌بی‌سی فارسی، جمعه شب، نهم اسفند، گزارش کرد بر اساس اطلاعاتی که از «منابع بیمارستانی» در ایران دریافت کرده، تا شامگاه پنج‌شنبه، هشتم اسفند، در مجموع دست‌کم ۲۱۰ نفر در چندین شهر ایران بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشته‌اند.
این گزارش اضافه می‌کرد: «بیشترین شمار قربانیان بیماری کووید ۱۹ در تهران بوده و در این شهر بیش از ۱۰۰ نفر جان باخته‌اند. پس از آن نیز قم با بیش از ۸۰ جان‌باخته، بیشترین شمار قربانیان را داشته است.»

رسانه ملکه @bbcpersian نگران از اینکه از شبکه سعودی و آلبانی در مسابقه جابماند، بدون ذکر منبع عددی افزون بر مرگ و میر سندرم های حاد تنفسی در را بجای به مخاطب، غالب میکند ...
کرونا و مثال زدنی ایران در انتشار اطلاعات آن، خیلی‌ها رو آچمز کرده

به فاصله اندکی پس از انتشار این گزارش، کیانوش جهانپور در یک توئیت، بی‌بی‌سی فارسی را به نگرانی از جا ماندن در «مسابقه دروغ» متهم کرد و از این که منبع اخبار خود را به صورت مشخص اعلام نکرده، از این رسانه انتقاد کرد.
وی در نوشته خود همچنین مدعی شد که «شفافیت» ایران در زمینه انتشار اطلاعات این بیماری در ایران، «خیلی‌ها را آچمز کرده» است.
این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی در روزهای نخست که گزارش‌های متعددی از ابتلای این بیماری در ایران منتشر شده بود، با اصرار این اخبار را تکذیب می‌کردند و تنها موقعی حاضر به تائید این گزارش‌ها شدند که اخباری از جان‌ باختن دو نفر در قم منتشر شد.
آقای جهانپور در توئیت خود در عین حال نوشته که بی‌بی‌سی فارسی «بدون ذکر منبع عددی افزون بر مرگ و میر سندرم‌های حاد تنفسی در ایران را به جای کرونا به مخاطب، غالب [قالب] می‌کند.»
به نظر می‌رسد وی با این جمله به طور غیرمستقیم، آمار مرگ و میر بالا در هفته‌های اخیر در ایران را تائید کرده، اما تلاش دارد که بگوید این آمار ناشی از بیماری‌های «حاد تنفسی» بوده، نه ویروس کرونا.
کیانوش جهانپور جمعه شب در یک گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایرنا هم گزارش بی‌بی‌سی را «بی‌ربط»، «کذب» و «هدفدار» دانسته و نوشت که این رسانه به «کاهدان» زده و «هدفی جز ایجاد رعب و هراس در میان مردم ایران ندارد.»
وی بدون توضیح بیشتر باز هم به موضوع «سندرم‌های حاد تنفسی» اشاره کرده و گفته است: «حتی تعداد افرادی که در همین بازه زمانی از سندرم‌های حاد تنفسی فوت کرده‌اند هم شاید به این عدد (۲۱۰) نرسد.»
اما در حالی که این مقام وزارت بهداشت و خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت جمهوری اسلامی، شمار قربانیان کرونا در ایران را ۳۴ نفر و آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور را ۳۸۸ نفر عنوان کرده، دست‌کم دو نماینده مجلس این آمار را رد کرده‌اند.
احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم و غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده رشت، میزان آمار را بسیار بالاتر از آمار دولتی می‌دانند.

آماردورغین تازه قربانیان کرونا در ایران، دهم اسفند: ۴۳ قربانی، ۵۹۳ مبتلای قطعی

آماردورغین  تازه قربانیان کرونا در ایران، دهم اسفند: ۴۳ قربانی، ۵۹۳ مبتلای قطعی


سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه، دهم اسفندماه، آمار تازه از قربانیان و مبتلایان به ویروس مرگبار کرونا در کشور را اعلام کرد: تعداد قربانیان ۴۳ نفر و تعداد مبتلایان قطعی ۵۹۳ نفر.
با این حساب تعداد مبتلایان به این ویروس مرگبار در ایران نسبت به یک روز پیش یعنی جمعه گذشته بیش از ۲۰۰ نفر جهش داشته است.
به گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، در ۲۴ ساعت گذشته تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور ۲۰۵ مورد افزایش داشته که از این تعداد ۵۲ مورد در تهران شناسایی شده است.
این در حالی است که طبق آمار رسمی تعداد مبتلایان جدید در شهر قم که کانون شیوع این ویروس مرگبار شناخته می‌شود در ۲۴ ساعت گذشته تنها ۲۱ مورد بوده است.
این رقم در استان گیلان ۱۷ مورد و در استان گلستان ۲۲ مورد گزارش شد، اما آقای جهانپور بیش از همه بر استان گلستان تاکید داشت و هشدار داد که این استان در حال تبدیل شدن به «کانون شیوع» است.

به گفته آقای جهانپور، «شمار مبتلایان کاشان از کل مبتلایان اصفهان بیشتر است» و افزایش مبتلایان در این شهر «شیبی تند» دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه بار دیگر به گزارش جدید بی‌بی‌سی فارسی از «منابع بیمارستانی» در ایران واکنش نشان داد که به این شبکه گفته بودند کرونا در کشور ۲۱۰ نفر را از پای درآورده است.
کیانوش جهانپور گزارش این شبکه را «شایعه‌پردازی‌ و مطالب نادرست و ضدونقیض» توصیف کرد و در این باره توضیح داد: «ما آمار را بر اساس یافته‌‌های قطعی آزمایشگاهی می‌دهیم و نه بر اساس آزمایش‌های اولیه و بالینی. تعداد موارد مشکوک خیلی بیشتر از نتایج آزمایشگاهی است. حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد را آزمایشگاه مبتلای قطعی می‌داند. در بسیاری از موارد ممکن است افراد سندروم‌های حاد تنفسی داشته باشند.»
آقای جهانپور روز جمعه میانگین سن مبتلایان بستری‌شده در کشور را «بیش از ۵۰ سال» و میانگین سنی فوت در میان مبتلایان ایرانی را «بالای ۶۰ سال» عنوان کرده بود.
او روز شنبه بار دیگر از تمام مردم خواست که تا حد ممکن در خانه بمانند و حتی برای «شرکت در مراسم عزاداری و ترحیم» نیز از خانه خارج نشوند.

جمعه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۸

وزارت بهداشت همکاری مردم را برای مقابله با کرونا ضروری خواند

وزارت بهداشت همکاری مردم را برای مقابله با کرونا ضروری خواند

مقامات وزارت بهداشت می‌گویند طی دو هفته آینده آمار ابتلا و مرگ به دلیل ویروس کرونا افزایش می‌یابد. آنها از مردم خواسته‌اند در منزل بمانند تا کرونا همه‌گیر نشود. ولی مسافران راهی سفر شده‌اند.
پنجمین جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در روز تعطیل ایرانی‌ها تشکیل شد و پنج ساعت طول کشید. آمار و ارقام ابتلا و فوت به دلیل ویروس کرونا نگران‌کننده است. علی ربیعی، سخنگوی دولت، گفت که روند شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهد طی هفته‌های آینده، کشور در وضعیتی قرار می‌گیرد که همکاری مردم و همیاری آنها در اجرای توصیه‌های مسئولان بسیار ضروری است.
سخنگوی دولت امروز جمعه نهم اسفند (۲۸ فوریه) در رشته مطالبی که بعد از جلسه پنج ساعته ستاد ملی مبارزه با کرونا در توئیتر منتشر کرده، به جزئیات این شرایط خاص اشاره نکرد ولی کوشید تا مردم را برای قرار گرفتن در وضعیتی اضطراری آماده کند.
خبرگزاری ایسنا توئیت‌های ربیعی را منتشر کرده است. سخنگوی دولت نوشته است: «فضای آرام، رفتار هوشمندانه و بهره‌گیری از اطلاعات صحیح، مهمترین عامل در گذار از این بحران خواهد بود.»
ربیعی همچنین درباره جلسه امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، نوشت که بر اساس گزارش‌های دریافتی، هماهنگی‌ها میان دستگاه‌های اداری و اجرایی کشور "افزایش حداکثری" دارد و مسئولان بر اوضاع و شرایط مسلط هستند. آمار تلفات اما همچنان بالاست.
تازه ترین آمار رسمی ‌وزارت بهداشت ایران تا لحظه تنظیم این گزارش نشان می‌دهد به دلیل ابتلا به کرونا تا کنون ۳۴ نفر فوت شده و ۳۸۸ نفر هم مبتلا به این ویروس هستند. به گفته مقام‌های مسئول ۷۳ نفر نیز تاکنون بهبود قطعی یافته‌اند.
چین، ایران و ایتالیا فعلا در فهرست کشورهای درگیر کرونا هستند.
آمادگی برای بدترین وضعیت
رشته توئیت‌های سخنگوی دولت و هشدارهای مکرر وزارت بهداشت برای آمادگی بیشتر، هم‌زمان با سخنان رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران، از وخامت اوضاعی خبر می‌دهد که گویا همه مردم از آن بی‌خبرند.
ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران، اعلام کرد: «در بدبینانه‌ترین حالت، آمار مبتلایان ممکن است ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر باشد.»
این عضو شورای شهر تهران گفت که شاید برخی بدون آنکه خودشان بدانند، به این ویروس مبتلا شده باشند.
افزایش آمارهای ابتلا و فوت در ایران
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی‌ و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت که در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونا در تهران حضور داشته، با استناد به آمار روزانه دریافتی از آزمایشگاه‌های تشخیص ویروس کرونا، روند شیوع و گسترش ویروس کرونا را "صعودی" دانست و اعلام کرد آمار ابتلا در روزهای آینده بیشتر هم خواهد بود.
به گفته جهانپور، یکی از دلایل بالا رفتن آمارهای موارد ابتلا، "فعال‌تر شدن بیماریابی و افزایش تعداد آزمایشگاه‌های فعال" است. هم اکنون ۱۵ آزمایشگاه مورد تایید وزارت بهداشت در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند. قرار است در روزهای آینده، این تعداد آزمایشگاه به ۲۲ مورد افزایش یابند و برای تشخیص ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در سراسر کشور فعالیت کنند.
تفکیک آماری موارد ابتلا
براساس آمار رسمی‌ وزارت بهداشت، آمار مبتلایان از دیروز هشتم اسفند تا پیش از ظهر امروز، جمعه نهم اسفند، ۱۴۳ مورد قطعی بوده که به تفکیک استان‌ها و شهرها، تهران با ۶۴ مورد، گیلان ۲۵ مورد، قم ۱۶ مورد، اصفهان ۱۰ مورد، اردبیل ۱ مورد، البرز ۳ مورد، سمنان ۲ مورد، کردستان ۲ مورد، قزوین ۲ مورد، آذربایجان شرقی ۴ مورد، خوزستان ۳ مورد، گلستان ۲ مورد و مازنداران با ۹ مورد گزارش شده است.
جهانپور میانگین سنی "بستری‌شدگان قطعی" بیماری کووید- ۱۹ را بیش از ۵۰ سال و میانگین سنی فوت‌شدگان را بالای ۶۰ سال اعلام کرد.
زندانیان سیاسی همچنان بلاتکلیف
به دنبال شیوع ویروس کرونا در ایران و بازتاب برخی نگرانی‌ها از شیوع این ویروس در زندان‌ها، رئیس سازمان زندان‌ها امروز اعلام کرد که وضعیت سلامتی زندانیان روزانه بررسی و زندانیان مشکوک به ابتلای ویروس کرونا، معاینه می‌شوند و موارد هم باید روزانه گزارش شود.
قوه قضائیه به تازگی با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد که زندانیانی که محکومیت کمتر از پنج سال دارند می‌توانند با سپردن وثیقه، در این شرایط از زندان مرخصی بگیرند. اما هنوز درباره مرخصی زندانیان سیاسی، امنیتی و فعالان حقوق بشر زندانی، خبری منتشر نشده است.
ستاد مدیریت بیماری کرونا در تهران دیروز به قوه قضائیه پیشنهاد داد که "زندانیان استان تهران بعد از غربالگری و طبقه‌بندی در مورد جرم‌های کیفری" و به شرط صدور "گواهی صحت توسط مبادی بهداشت و درمان درون زندان‌ها"، اجازه مرخصی داشته باشند.
روزنامه شرق به نقل از رئیس سازمان زندان‌ها نوشت که فعلا انتقال زندانیان به زندان دیگر متوقف و ملاقات‌های حضوری به صورت "کابینی و محدود" انجام می‌شود. مدیران زندان‌های سراسر کشور همچنین از اعزام "غیرضروری" زندانیان به مراجع قضائی منع شدند.
پیش‌تر جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه ایران، از او خواسته بودند تا پایان دوره بحران مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشور، با آزادی یا مرخصی زندانیان موافقت کند.
نگرانی خانواده‌های زندانیان از ابتلا به ویروس کرونا بعد از آن جدی شد که برخی خبرها از فوت یکی از زندانیان در زندان فشاویه به دلیل ویروس کرونا حکایت داشت.
کرونا در کمین، مسافران در جاده
یکی از دلایل شیوع ویروس کرونا در کشور، جابجایی مردم و سفر خانواده‌ها در روزهایی است که همه مراکز آموزشی و بسیاری از ادارات تعطیل یا دورکار شده‌اند. به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت بهداشت این سفرها را عامل مهمی ‌در انتقال کرونا دانست و گفت که "سراسر کشور در وضعیت افزایش ابتلا" قرار دارد و این وضعیت تا هفته‌های آینده هم احتمالا ادامه دارد.
او از مردم خواست به سفرهای بین شهری نروند تا شاید نمودار رو به افزایش سرایت بیماری کرونا، تا حدی روند نزولی بگیرد. اما پیگیری‌های دویچه وله فارسی از شهرهای شمالی ایران همچون رشت در استان گیلان و رامسر در استان مازنداران، نشان می‌دهد خلاف انتظار و توصیه‌های وزارت بهداشت و تاکید بر خارج نشدن از منزل و کاهش سفر، طی چند روز گذشته، شهرهای شمالی با سیلی از مسافران مواجه شده‌اند. این مسافران در مناطق مختلف شهرهای شمالی از جمله در بازارهای محلی که مرکز تجمع عمومی است هم حضور فعال دارند.
این در حالی است که با کاهش سفرها و ترددهای غیرضروری، ماندن در خانه و رعایت نکات بهداشتی می‌توان تا ۸۰ درصد از انتقال و سرایت ویروس کرونا جلوگیری کرد.
پیگیری آخرین وضعیت راه‌های کشور تا ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه امروز جمعه نشان داد که در محورهای شمالی کشور، ترافیک نیمه‌سنگین در محور هراز مسیر (رفت و برگشت) در محدوده پلور وجود دارد. در محورهای چالوس، فیروزکوه و آزادراه قزوین – رشت، تردد تقریبا روان است.
کودکان کار، کودکان کرونا
وضعیت کودکان کار و خیابانی هم در کش‌و‌قوس مقابله با کرونا به موضوعی بلاتکلیف تبدیل شده است. ایلنا در این باره به نقل از ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران، نوشت که دستورالعمل‌های لازم در اختیار پیمانکاران

دست کرونا بر گلوی بازار ایران؛ از مواد شوینده تا صادرات و واردات

دست کرونا بر گلوی بازار ایران؛ از مواد شوینده تا صادرات و واردات

با افزایش تقاضا و قیمت کالاهای بهداشتی و شوینده مسئولان می‌گویند مردم نگران نباشند، امکانات کشور برای تولید، سه برابر نیاز است. در حالی که مردم دربه در به دنبال خرید این کالاها هستند، بازار اصناف دیگر کساد است.
با شیوع ویروس کرونا در ایران، بر پایه آمار رسمی، تا کنون ۲۴۵ تن به این ویروس مبتلا شده و ۲۶ نفر جان باخته‌اند. هرچند برخی از کارشناسان معتقدند، با توجه به کمبود آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا در ایران و پنهان‌کاری و خودداری از اقرار به شیوع گسترده این بیماری در ایران از سوی دولت، آمار مبتلایان و جان‌باختگان بیش از آمار رسمی اعلام شده است.
اما کرونا نه تنها سلامتی شهروندان ایرانی که اقتصاد ناخوش ایران و بازار را هم در این کشور تحت تأثیر قرار داده است. خبرگزاری‌های ایران از تأثیر و ترسی که کرونا به جان اقتصاد انداخته است، می‌نویسند.
افزایش قیمت شوینده‌ها، نتیجه کمبود یا احتکار و گرانفروشی؟
بازار مواد شوینده، بهداشتی، ضدعفونی‌کننده و ماسک، نخستین بازاری است که با همه‌گیر شدن کرونا و ترس از ابتلا به این بیماری و با هجوم مردم برای خرید این کالاها با تلاطم روبرو شده است.
برای نمونه یکی از مسئولان شیراز در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا از دو تا سه برابر شدن قیمت شوینده‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده در سطح شهر سخن می‌گوید.
مسئولان تلاطم موجود در این بازار را نتیجه فعالیت "افراد سودجو" می‌دانند.
محمدعلی اسفنانی، مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان تهران در گفت و گو با صدا و سیما گفته است، بیشتر پرونده‌های ۱۰ روز اخیر، مربوط به احتکار و گرانفروشی کالاهای سلامت‌محور مانند ماسک، مواد ضدعفونی کننده و دستکش بوده است. او برای نمونه از "کشف ۱۷۰۰ کارتن دستکش یکبار مصرف در پنج کانتینر، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تایی دستکش، یک انبار سه میلیون عددی انواع ماسک و ژل‌ها و محلول‌های ضد عفونی کننده و مواد الکلی در تهران در روز پنجشنبه" سخن گفته است.
"امکانات برای تولید ماسک و محلول ضدعفونی سه برابر نیاز کشور"
عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید، امکانات کشور برای تولید ماسک و محلول‌های ضد عفونی کننده، سه برابر نیاز کشور است. قبادی می‌گوید، کالاها به وفور تدارک و تأمین شده است و مردم نگران نشوند.
آیا می‌توان گفت، رشد نیاز به این کالاها برای تولیدکنندگان در این روزها سود سرشاری به ارمغان خواهد آورد؟ ایسنا در گزارشی با اشاره به افزایش مصرف ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده، با یک تحلیل‌گر بازار سرمایه گفت وگو کرده و تأثیر افزایش فروش این اقلام را بر سهام شرکت‌های تولیدکننده در بازار بورس جویا شده است.
این کارشناس می‌گوید، "شرکت تولیدکننده ماسک در بورس نداریم و درمورد شوینده‌ها هم بعید است که مصرف آن‌ها آنقدر بالا رود که باعث شود سهامشان را به طرز عجیبی تکان دهد." به گفته‌ی روزبه شریعتی: «برخی شرکت‌ها در بورس هستند که مواد ضدعفونی‌کننده سطوح تولید می‌کنند و همراه بازار رشد می‌کنند اما دلیل اصلی رشد بازار در این روزها ربطی به کرونا ندارد و کاملا متاثر از افزایش قیمت دلار است.»
افزایش قیمت برخی مواد خوراکی و کاهش خرید در برخی شهرها
حسین کشاورز، رئیس اتحادیه صنف خواربار و لبنیات فروشان شیراز در گفت‌وگو با ایلنا می‌گوید، ترس از مبتلا شدن به کرونا باعث شده، مردم در این شهر از خرید محصولات لبنی، غذایی و میوه‌جات دست بکشند و به خرید مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده روی بیاورند.
این مقام مسئول با اشاره به کاهش شدید استقبال مردم از خرید، در دو روز گذشته تا ۵۰ درصد، ادامه‌ی این وضعیت را در آستانه‌ی نوروز، بد شدن وضعیت مغازه‌داران و سوپرهای سطح شهر می‌داند.
در دیگر خبرگزاری‌های داخلی هم اخبار مشابهی منتشر شده است. ایرنا در گزارشی پیرامون بازار شب عید مازندران از "مگس‌پرانی" کسبه مازندارانی می‌نویسد. در این گزارش برای نمونه فروشندگان پوشاک و خشکبار که در آستانه‌ی نوروز همیشه فروش خوبی را تجربه می‌کنند، از کسادی بازار می‌گویند. فروشنده‌ خشکبار در این گزارش می‌گوید: «اگر این شرایط ادامه دار باشد باید مغازه‌های خود را ببندیم و به دنبال شغل دیگری باشیم.»
این در حالی است که برخی رسانه‌ها برای نمونه با گزارش دهی در مورد بازار تهران در آستانه نوروز می‌نویسند: «کرونا زورش به بازار نرسیده و کسب و کار بازار پررونق است.»
در این میان بسیاری از کاربران هم در شبکه‌های اجتماعی از گرانی برخی میوه‌ها از جمله مرکبات می‌نویسند. معاون بازرگانی وزارت صمت در این باره می‌گوید: «فضای احساسی و شرایط خاص موجب شده است برخی فروشندگان تخلف کنند. حدود ۱۰۰ هزار تن سیب و پرتقال را برای بازار شب عید تدارک دیدیم و اگر لازم باشد از ذخایر برای تنظیم بازار استفاده می‌کنیم.»
نوسان بهای گوشت قرمز در روزهای گذشته هم یکی از پیامدهای شیوع کرونا در ایران بود. به گفته‌ی مسئولان در ایران، قم یکی از تأمین کننده‌های اصلی گوشت قرمز مورد نیاز بازار تهران است. با شیوع بیماری کرونا در ایران و نام بردن از قم به عنوان کانون انتشار این بیماری، به گفته‌ رئیس شورای تأمین دام کشور، عرضه‌ی لاشه از قم کاهش یافت و در کنار این عامل، جو روانی حاکم بر بازار هم باعث شد که قیمت گوش قرمز افزایش یابد.
منصور پوریان اما در گفت‌گو با خبرگزاری‌های داخلی گفته است که با عرضه گوشت قرمز توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و کاهش جو روانی شیوع بیماری کرونا، از روز گذشته با کاهش قیمت این کالا در بازار روبرو هستیم.
بازار کساد فست‌فودها 
کرونا، بازار فست فودها و ساندویچی فروشی‌ها را هم کساد کرده است. به گزارش ایلنا در شیراز میزان فروش مغازه‌های ساندویچی و فست فودهای سطح شهر شیراز یک سوم شده است و خبر از تعطیلی بسیاری واحدهای صنفی می‌دهد.
روزنامه ایران چند روز پیش در گزارشی میدانی به سراغ رستوران‌ها، کافه‌ها و فست فودی‌ها رفت و خلاصه‌ گزارش آن بود که کرونا بازارشان را کساد کرده است. مسئول یکی از فست‌فودی‌ها در این گزارش از کاهش ۵۰ درصدی مشتری می‌گوید. یکی از اغذیه فروشان مرکز شهر که به گفته‌ی خودش "به علت تعداد زیاد مشتری، تا یک هفته پیش وقت سرخاراندن نداشته" تأثیر کرونا را بر کسب و کار اینگونه توضیح می‌دهد: « یعنی اگر قبلا ۱۰۰ تا مشتری داشتیم الآن روزی ۳۰ مشتری هم به مغازه ما مراجعه نمی‌کند.»
کُشتی کرونا با صادرات و واردات ایران
با توجه به تحريم‌هاي ترامپ و محدوديت در دريافت درآمدهاي نفتي، صادرات غيرنفتي و ارز حاصل از این صادرات، براي اقتصاد ايران اهميت بسيار بالايي دارد.  حفظ و گسترش بازارهای صادراتی یکی از مهمترین مسائل در زمینه تجارت ایران با جهان است که این بازارها هم در روزهای گذشته دستخوش تغییراتی بوده است.
با انتشار خبر شیوع کرونا در ایران، بسیاری کشورهای همسایه ترجیح دادند، محدودیت‌هایی را در مسیر ارتباط‌های خود با ایران تعیین کنند.
روزنامه اعتماد در گزارشی در مورد تأثیر کرونا بر بازارهای صادراتی ایران با مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت‌وگو کرده است. این مقام مسئول می‌گوید، با توجه به اينكه بخش قابل توجهی از صادرات ايران به چين را مواد اوليه تشكيل می‌دهد، شايد در كوتاه‌مدت شيوع كرونا شرايط را تحت تاثير قرار دهد اما در بلندمدت، بازار ايران تهديد نخواهد شد.
به گفته‌ی مسئولان،  در روزهای اخير قيمت مواد اوليه صادراتی به چين و تقاضا برای آن كاهش يافته است. حریری معتقد است، در روزهایی كه چين با اين ويروس مواجه شده بود، ايران چه در سطح مقامات سياسی و اقتصادی و چه در سطح مردمی،همراهی خود با دولت و مردم چين را نشان داد و قطعا چين نيز رفتار متقابلی به ما نشان خواهد داد.
در این گزارش به فشار آمریکا بر ایران برای محدود کردن اقتصاد این کشور اشاره شده و این مسئله که ایران مجبور بود با این شرایط، بخش زیادی از نیازهای وارداتی و صادراتی خود را به کشورهای همسایه یا منطقه محدود کند. نویسنده مقاله، شوک ورود کرونا به ایران و انتشار این ویروس و انتقال آن به کشورهای دیگر را ضربه‌ای بر همین بازارها می‌داند.
در روزهای گذشته كشورهايی مانند عراق، كويت، امارات متحده عربی، تاجیکستان، ترکیه و پاکستان، آسمان خود را به روی هواپيماهای ايرانی بسته‌اند و  تعدادی از مرزهای زمينی نيز مسدود شده است.

فهرست کالا و اقلام ضروری درصورت همه‌گیر شدن کرونا در آلمان

فهرست کالا و اقلام ضروری درصورت همه‌گیر شدن کرونا در آلمان

اداره فدرال "امدادرسانی در بلایای طبیعی" آلمان با انتشار فهرستی از اقلام مورد نیاز در شرایط بحران، به شهروندان این کشور توصیه کرده دستکم برای مصرف ده روز این کالاها را در خانه ذخیره کنند.  
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان تا پیش از ظهر جمعه ۹ اسفند (۲۸ فوریه) به ۳۰ نفر رسید. بسیاری از شهروندان این کشور نگران همه‌گیر شدن کرونا هستند و شروع به خرید و ذخیره کالاهای ضروری و مواد غذایی کرده‌اند. 
اداره فدرال "حفاظت از شهروندان و امدادرسانی در بلایای طبیعی" آلمان به شهروندان این کشور توصیه کرده آماده مقابله با بحران شوند. این اداره توصیه کرده برای مدت ده روز مواد خوراکی و نوشیدنی در خانه داشته باشند و برای راهنمایی فهرست زیر را منتشر کرده است.
این فهرست برای تأمین نیاز روزانه یک فرد به ۲۲۰۰ کالری در مدت ده روز پیشنهاد شده است.
آب: ۲۰ لیتر
غلات، نان، سیب‌ز‌مینی، ماکارونی و برنج: سه کیلو و نیم
میوه: دو کیلو و نیم در کنسروهای فلزی یا شیشه‌‌ای و خشکبار و مغز دانه‌هایی مانند گردو و فندق
 حبوبات و سبزیجات: چهار کیلو
شیر و محصولات لبنی شیر: سه کیلو
ماهی ، گوشت و تخم مرغ یا پودر کامل تخم مرغ که ماندگاری بیشتری دارد : یک و نیم کیلو
روغن: نیم کیلو
شکر، عسل، شکلات، آرد، بیسکویت‌: به دلخواه
این فهرست تأمین‌کننده ۲۲۰۰ کالری انرژی در روز برای یک نفر در ده روز است.
به شهروندان آلمان توصیه شده مواد خوراکی و بهداشتی در خانه ذخیره کنند
به شهروندان آلمان همچنین توصیه شده که کالاهای زیر را برای مصرف ده روز در خانه داشته باشد:
در صورت بیماری، داروهای ضروری
بسته‌ کمک‌های اولیه
شمع
چراغ‌ قوه
باطری
مواد ضد عفونی کننده
اجاق گاز پیک‌نیکی
مقامات آلمان پیش‌بینی می‌کنند که ویروس کرونا در این کشور همه‌گیر خواهد شد. وزارت بهداشت و درمان دولت فدرال آلمان از مقامات تمام ۱۶ ایالت این کشور خواسته‌ است برنامه‌ مقابله‌ با همه‌گیر شدن ویروس کرونا را به روز کنند و از فرصت پیش‌‌رو برای افزایش آمادگی خود استفاده کنند.

نوک کوه یخ کرونا؛ وزیر بهداشت از روزهای سخت آینده خبر داد

نوک کوه یخ کرونا؛ وزیر بهداشت  از روزهای سخت آینده خبر داد

سعید نمکی ضمن اعلام تعطیلی مدارس کل کشور به مدت سه روز از احتمال گسترش ویروس کرونا در بیش از ۲۲ استان ایران خبر داد و گفت  آنگونه که از بررسی‌ها برمی‌آید روند به گونه‌ایست که پیک اصلی بیماری در روزهای آینده خواهد بود.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، روز پنج‌شنبه نهم اسفند (۲۸ فوریه) در پنجمین جلسه "ستاد ملی مدیریت و مقابله با ویروس کرونا"  گفت که مدارس کل کشور به مدت سه روز، تا روز دوشنبه هفته جاری، تعطیل خواهند بود.
بر اساس مستنداتی که در این ستاد ارائه شده «ممکن است در بیش از ۲۲ استان مورد مثبت در روزهای آینده» در ایران باشد. قرار شده است وزارت آموزش و پرورش ایران با کمک صداوسیما و سایر دستگاه‌ها ادامه آموزش مدارس را به شکل مجازی و از راه دور برای دانش‌آموزان فراهم کنند.
«اعتقادی به قرنطینه نداریم»
مسئولان ایران هم‌چنان بر این تاکید دارند که اعتقادی به قرنطینه ندارند، حتی در شهرهایی مانند قم که موارد متعددی از ویروس کرونا در آنها مشاهده شده است. سعید نمکی می‌گوید این روش را "علمی" نمی‌داند اما خواسته است که تردد میان شهرها کنترل شود و به حداقل برسد.
مسئولان به قرنطینه که به گفته سازمان بهداشت جهانی و با استناد به تجربه چین روشی بسیار موثر است اعتقادی ندارند. این در حالی است که خرافات بازاری داغ در میان روحانیون و برخی مسئولان دارد. از جمله این باور که حرم "حضرت معصومه" در قم "دارالشفاست". علی سعیدی، تولیت حرم و نماینده ولی فقیه در استان قم، پیشتر گفته بود: «ما این حرم مقدس را دارالشفا می‌دانیم. دارالشفا یعنی مردم بیایند و از امراض روحی و جسمی شفا بگیرند. بنابراین باید اینجا باز باشد. باید با قوت مردم بیایند؛ البته ما احتیاط را هم شرط می‌دانیم و مسائل بهداشتی را هم رعایت می‌کنیم.» البته مسئولان دولت به این سخنان وقعی ننهادند و این حرم را نیز ضدعفونی کردند.
تمهیداتی که روشن نیست چقدر به کمک شهروندان "عادی" می‌‌آید
یکی دیگر از تصمیمات این جلسه این بوده است که اگر مورد مشکوکی به ابتلا در ورودی و خروجی شهرها دیده شود، حتما این فرد برای مدت ۱۴ روز به قرنطینه فرستاده شود. به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه بهداشت، جمهوری اسلامی با سرپوش گذاشتن بر شیوع بیماری کرونا و اعلام بسیار دیر آن از ایجاد امکانات لازم برای مراقبت‌های لازم بازمانده و امکان مدیریت این بیماری را ندارد.
رسانه‌های ایران از تبعیض میان امکانات درمانی برای مردم و مسئولان خبر می‌دهند
وزیر بهداشت پس از این جلسه به خبرگزاری‌ها گفت: «در ایجاد تخت‌ها برای موارد اورژانسی برای ظرفیت سازی، ضد عفونی معابر و اماکن عمومی و کمک به نیروهای پزشکی و پرستاری کشور با استفاده از نیروهای پزشکی و پرستاری نیروهای مسلح به نتایجی رسیدیم.» اما روشن نیست این نتایج کدامند و تا چه اندازه برای شهروندان عادی به کار گرفته می‌شوند. آنچه این روزها موجب خشم مردم می‌شود این است که در این زمینه نیز میان شهروندان "عادی" و مسئولان تبعیض برقرار است.
یکی از موارد تبعیض در پخش امکانات میان مردم عادی و مسئولان است. خبرگزاری ایرنا تنها یک روز قبل سخنان سعید نمکی در گزارشی تحت عنوان "تبعیض در تست کرونا؛ مردم با مسئولان چه فرقی می‌کنند؟" نوشت که در نخستین روزهایی که کرونا در ایران شیوع پیدا کرد و وقتی ماسک معمولی و ژل ضدعفونی در داروخانه‌ها نایاب شد، لوازم لازم مانند ماسک و ژل بین نمایندگان مجلس توزیع شد.
یک نمونه دیگر هم تبعیض‌ در انجام تست تشخیص کرونا است. به گزارش ایرنا مسئولانی که حتی علائم ابتلا به کرونا هم نداشته‌اند تست داده‌اند. به عنوان مثال کارشناسان بهداری بلافاصله برای انجام تست ویروس کرونا به مجلس رفته‌اند. اما این امکان در اختیار بسیاری از شهروندان معمولی قرار نمی‌گیرد.
یک پزشک به ایرنا گفته است تست کرونا هزینه بالایی دارد و تست اعضای شورای شهر و نمایندگان مجلس آن هم در حالیکه هنوز علائمی از ابتلا به کرونا نداشتند "غیراخلاقی" است چونکه در شرایط کمبود کیت تشخیص کرونا ضرورت آن برای بیماران نیازمند است.
تعطیلی فعالیت‌های اداری و اقتصادی
آنچه روشن است ویروس کرونا به کاهش ساعات کار، تعطیلی مراسم فرهنگی و ورزشی و بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی انجامیده است. وزیر بهداشت می‌گوید "پیک" بیماری تازه در راه است و «هفته سختی پیش رو» خواهد بود.
او هم‌چنین از کاهش ساعت کاری ادارات خبر داد. تصمیم در این باره بر عهده "ستاد استانی مبارزه با کرونا و با نظر استاندار و اعلام دانشگاه علوم پزشکی" تنظیم می‌شود. او گفته است که این ساعات باید «به گونه‌ای تنظیم شود که ستاد استانی بتواند در تاخیر دو ساعته یا کوتاه کردن دو ساعته خدمت رسانی در استان‌ها به شرطی که خدمات مردم معطل نماند، تصمیم گیری شود».
علیرغم تمامی محدودیت‌ها و پنهانکاری‌ها، مسئولان حکومت ایران به مردم "اطمینان" می‌دهند که «خیز آتی بیماری را به خوبی تحت کنترل» قرار خواهند داد.