پنجشنبه، آذر ۲۰، ۱۳۹۹

نیویورک تایمز: سایتی زیرزمینی در نطنز در حال احداث است

 

نیویورک تایمز: سایتی زیرزمینی در نطنز در حال احداث است

نیویورک تایمز با اتکا به تصاویر ماهواره‌ای و به نقل از کارشناسان تسلیحاتی از ساخت و سازهای تازه در سایت نطنز و ایجاد تاسیسات بزرگ‌تر در زیر زمین خبر می‌دهد. آژانس پیش‌تر گفته بود ایران در صدد نصب ۵۰۰ سانتریفیوژ جدید است.

تصویر ماهواره‌ای از سایت نطنز

تصویر ماهواره‌ای از سایت نطنز

روزنامه نیویورک تایمز روز چهارشنبه ۱۹ آذر (۹ دسامبر) با اتکاء به تصاویر ماهواره‌ای شفاف از سایت نطنز و نظرات چند کارشناس، از ساخت تونل‌هایی تازه در تاسیسات زیرزمینی نطنز گزارش داد. جفری لوییس، کارشناس کنترل تسلیحات در موسسه مطالعات بین‌المللی "میدلبری" در کالیفرنیا به این روزنامه گفته که ایران در حال ساخت دو جاده در دو سمت کوه است و تل خاک قابل مشاهده در تصاویر ماهواره‌ای، حفاری‌های تازه در محل را اثبات می‌کنند.

در گزارش نیویورک تایمز یادآوری شده که تصاویر ماهواره‌ای کنونی در حدی هستند که ردگیری هر گونه تغییر در سایت‌های هسته‌ای ایران، برای تحلیلگران و روزنامه‌نگاران به سادگی میسر می‌شود و آنها می‌توانند روی لپ‌تاپ‌های خود وضعیت را مشاهده کنند.

این روزنامه به نقل از آلیسون پوچونی، تحلیلگر تصاویر در مرکز "امنیت و همکاری بین‌الملل" دانشگاه استنفورد می‌نویسد: «عکس‌ها مسیرهایی را با خاک روشن‌تر از پس زمینه جاده نشان می‌دهند که به معنی حفاری است.»

شماری از تحلیلگران گفته‌اند که این حفاری‌ها می‌توانند به تونلی مربوط باشند که به تاسیسات بزرگ‌تر زیرزمینی متصل می‌شود.

۱۲ تیر ماه امسال انفجاری در سالن توسعه و تولید سانتریفیوژهای پیشرفته سایت نطنز صورت گرفت که بخش بزرگی از ساختمان را از بین برد.

جفری لوییس، کارشناس کنترل تسلیحات موسسه "میدلبری" گفته که حریم بین دو ورودی تونل، گنجایش تاسیساتی در اندازه همان سالن مونتاژ سانتریفیوژ را دارد.

شش روز قبل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران به دنبال نصب بیش از ۵۰۰ سانتریفیوژ جدید در نطنز است. این سانتریفیو‌ژ‌ها از نوع پیشرفته IR-2m هستند که قرار است در سه آبشار ۱۷۴ تایی در بخش زیرزمینی تأسیسات نطنز نصب شوند.

در پی انتشار این گزارش بریتانیا، آلمان و فرانسه در بیانیه‌ای مشترک به ایران هشدار دادند که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز، راه را برای بازگشت به دیپلماسی ناهموار می‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر