هشدار مدیرکل آژانس نسبت به اقدامات احتمالی ایران در افزایش تنشها
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نسبت به هرگونه تشدید تنش به دنبال ترور محسن فخری زاده، دانشمند ارشد هستهای و نظامی جمهوری اسلامی، هشدار داده و گفته است، ایران نباید تهدیدهای خود را در خصوص غنی سازی و توقف بازرسیهای آژانس عملی کند.
یک هفته پس از آن که محسن فخریزاده روز هفتم آذر در آبسرد دماوند هدف سوء قصد قرار گرفت و کشته شد، گفته میشود ایران قصد دارد تزریق گاز به سانتریفیوژهای پیشرفتهتر را آغاز کند.
مجلس ایران نیز طرح لغو محدودیتهای هستهای را تصویب کرد که دولت را موظف میکند در صورت عدم رفع تحریمها علیه تهران، پروتکل الحاقی برای انجام بازرسیهای آژانس از تاسیسات هستهای ایران را متوقف و فعالیتهای اتمی را توسعه دهد.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی چهارشنبه ۱۹ آذرماه به «اسکای نیوز» گفته است، در صورت اجرای (این گامها)، ایران با این اقدامات بیش از پیش از تعهدات خود به هنگام پیوستن به توافق (برجام) منحرف خواهد شد.
رافائل گروسی تصریح کرده است، نمی توانم تصور کنم در چنین وضعیتی چه کسی پیروز خواهد شد. اگر هر گونه محدودیتی برای بازرسان آژانس بین المللی در نتیجه این (مصوبه) یا هر شرایط دیگری که در کار آنها اختلال ایجاد کند. خیلی واضح است که ما میبایست درباره آن مطلع شویم. ما میبایست در قبال آنچه که در حال وقوع است با جهان خیلی صریح باشیم. این به هیچکس از جمله ایران کمک نمیکند.
اسکای نیوز به همکاری ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص بازرسی از دو سایت مشکوک در حومه شهرهای تهران و اصفهان اشاره کرده که به گفته آژانس احتمال دارد در این دو سایت در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی، فعالیتهایی انجام شده باشد که ایران پیشتر دربارهٔ آن گزارش نداده بود.
رافائل گروسی تصریح کرده است که ایران در خصوص این دو سایت اطلاعات نامعتبری ارائه کرده است.
اسکای نیوز در ادامه نوشته است که کشتن محسن فخریزاده میتواند وضعیت را بیش از پیش شکننده کند.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به اسکای نیوز گفته است، من امیدوارم چنین اتفاقاتی در گذشته اتفاق نمیافتاد و در آینده هم اتفاق نیفتد. این خیلی روشن است. من رئیس یک سازمان بین المللی هستم که برای صلح، امنیت و منع تکثیر (تسلیحات کشتار جمعی) فعالیت میکند.
وی اضافه کرده است، امیدوارم تنش بیش از این تشدید نشود و بتوانیم [با ایران] به شیوهای که میبایست همکاری کنیم.
هتفه جاری رویترز گزارش داد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی، گفته که ایران قصد دارد سه آبشار جدید از سانتریفوژهای پیشرفته «آیآر-۲ ام» در تاسیسات هستهای نطنز نصب کند.
فرانسه، آلمان و بریتانیا روز دوشنبه ۱۷ آذر از قصد ایران برای نصب سانتریفوژهای جدید و پیشرفته و همچنین مصوبه مجلس شورای اسلامی برای توسعه برنامه هستهای جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده و گفتند که این اقدامات راه برای بازگشت دیپلماسی به خطر میاندازد.
بر اساس برجام، ایران فقط اجازه دارد که سانتریفوژهای نسل اول «آیآر-۱ ام» را در اختیار داشته باشد که سرعت غنیسازی اورانیوم در آنها کمتر است.
جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، قرار است بیستم ژانویه کار خود را آغاز کند.
جو بایدن و افراد نزدیک به او در هفتههای اخیر بارها اعلام کردهاند که دولت آینده آمریکا قصد دارد به برجام بازگردد مشروط به اینکه ایران به تعهداتش در چارچوب این توافق بازگردد. آقای بایدن در عین حال گفته که «راه بسیار دشواری» در ارتباط با برجام پیش رو قرار دارد.
دولت دونالد ترامپ که اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج و تحریمهای شدیدی علیه ایران وضع کرده است، بارها خواستار فراگیرتر شدن دامنه مذاکرات با تهران شده بهطوریکه علاوه بر برنامه هستهای جمهوری اسلامی، برنامه موشکی ایران و مذاکره دربارهدا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر