همسر احمدرضا جلالی: از محل نگهداری او اطلاعی نداریم
ویدا مهراننیا همسر احمدرضا جلالی میگوید مقامات قضایی کشور به خانواده همسرش گفتهاند به دستور "مقامات بالا" انتقال همسرش به زندان رجایی شهر "چند روز" به تعویق افتاده است. با این حال هنوز از محل نگهداری جلالی خبری نیست.
ویدا مهراننیا در گفت و گو با دویچه وله درباره آخرین وضعیت همسرش توضیح داد که از محل نگهداری او هیچگونه اطلاعی در دست نیست. خانواده همسرش نیز درباره اینکه احمدرضا جلالی در زندان انفرادی اوین به سر میبرد یا در رجایی شهر است اطلاعی ندارند.
به گفته مهراننیا مقامات قضایی در تهران به خانواده جلالی اطلاع دادهاند که حکم انتقال او داده شده اما "از مقامات بالا دستور رسیده تا چند روز دست نگهدارند تا ببینند چه اتفاقی میافتد."
احمدرضا جلالی پزشک و فوق تخصص پزشکی بحران بیش از چهار سال است در زندان به سر میبرد. قبلا اطلاع داده شده بود که جلالی روز سهشنبه ۴ آذر برای اجرای حکم اعدامش به انفرادی منتقل شده است.
دکتر جلالی در آخرین تماس تلفنی با خانوادهاش ضمن اعلام این خبر گفته است که این تماس ممکن است آخرین تماس او باشد.
ویدا مهراننیا به دویچه وله گفت حکم انتقال همسرش به زندان رجایی شهر کرج صادر شده و قرار بوده ساعت پنج بعد از ظهر روز سهشنبه ۱۱ آذر این حکم اجرا شود ولی از دیروز به بعد هیچ اطلاعی از وضعیت ایشان در دست نیست.
به گفته مهراننیا خانوادهاش برای پیگیری ابتدا به زندان رجایی شهر کرج مراجعه کردند ولی در آنجا به خانواده اش گفتند که هنوز او منتقل نشده است. سپس خانواده جلالی به دادسرای انقلاب اسلامی تهران مراجعه کردند اما آنجا هم جوابی نگرفتند.
اعتراض جامعه جهانی به اعدام جلالی
ویدا مهراننیا میگوید همسرش بیگناه در ایران محبوس است. او تاکید میکند: «من با تمام کشورهای اروپایی در تماس بودم. با دولت سوئد تماس گرفتم و خواستم که برای حفظ جان همسرم اقدام کنند. اگر اتفاقی برای او بیافتد دیگر قابل برگشت نیست. کشورهای اروپایی گفتند که پیگیر هستند و امیدوارم که این پیگیریها نتیجه بدهد و فقط در حد یک توییت نباشد چون واقعا خطر جدی هست و ما خیلی نگران وضعیتش هستیم.»
همسر جلالی در ادامه افزود برای نجات همسرش از اعدام، با چارلز میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا هم صحبت کرده است. او ادامه داد از جمله با دولتهای سوئد، بلژیک و کشورهایی که دکتر جلالی در آنجا فعالیت کردند مثل ایتالیا تماس گرفته شده است.
پرونده احمدرضا جلالی ابعادی بینلمللی پیدا کرده است. علاوه بر نهادهای بینالمللی حقوق بشر، موسسات و نهادهای علمی، مقامهای اروپایی نیز با ایران تماس گرفتند و خواستار لغو اعدام این پزشک شدند.
در این راستا یک مقام اتحادیه اروپا گفته است که چارلز میشل، رئیس شورای این اتحادیه از نزدیک وضعیت احمدرضا جلالی را پیگیری کرده و برای جلوگیری از اجرای مجازات اعدام جلالی با مقامات مختلف در تماس نزدیک است. این مقام اتحادیه اروپا ولی اشارهای به جزئیات این تماسها نکرده است.
مهراننیا در گفت و گوی خود با دویچه وله تاکید کرد: «دولت سوئد تلاش میکند از نظر دیپلماتیک این گره را باز کند ولی من نمیدانم از چه راهی میخواهند این کار را بکنند. یک دولت قطعا میتواند از دولت دیگر درخواست بکند که شهروندش را آزاد بکند و در قبالش به هر حال هزینهای را هم پرداخت خواهد کرد ولی این هزینه را دولت موظف هست بپردازد چون ما شهروند سوئد هستیم و خانواده ایشان در اینجا زندگی میکنند. سوئد باید کاری بکند که منجر به آزادی احمدرضا بشود تا به کشورش برگردد.»
"اقدام دولت سوئد ناکافی است"
به گفته مهراننیا دولت سوئد وعده داده است پیگیری بکند اما "اقدام آنها کافی نبوده که الآن چنین اتفاقاتی دارد میافتد".
او خاطرنشان میکند: «من مطمئن هستم که اگر به اندازه کافی مثل شهروندان آمریکایی و استرالیایی اقدام میشد دکتر جلالی آزاد شده بود. ولی اقدامات قطعا کافی نبوده است و امیدوارم کاری انجام دهند که منجر به آزادی احمدرضا شود.»
همسر جلالی از جامعه جهانی و کشورهای اروپایی خواست برای نجات همسرش تلاش بیشتری بکنند تا حکم اعدام او لغو شود. او میگوید همسرش بیگناه است و از دولت جمهوری اسلامی ایران خواست که همسرش قربانی نشود.
احمدرضا جلالی در رشته پزشکی در ایران تحصیل کرده و در مرکز حوادث طبیعی مشغول به کار بوده است. او در سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸) برای ادامه تحصیل به سوئد مهاجرت کرد و به ادامه تحصیل پرداخت. بعدتر در مقطع فوق دکترا در رشته پزشکی بحران از دانشگاه پیهمونتو ایتالیا فارغالتحصیل شد و نهایتاَ به همراه همسر و دو فرزند خود ساکن سوئد شد.
او در اردیبهشت ۱۳۹۵ به دعوت دانشگاه تهران به ایران رفت، اما در آنجا بازداشت و به زندان منتقل شد. در پی اعلام اتهام "محاربه از طریق جاسوسی اسرائیل" برای این پژوهشگر، او به اعدام محکوم شد. حکم اعدام این زندانی دوتابعیتی در آذرماه سال ۹۶ به تایید دیوان عالی کشور رسید.
احمدرضا جلالی همواره این اتهام را رد کرده و گفته است که اعترافاتی که در این باره از او گرفته شده تحت فشارهای شدید بوده و از نظر قانونی قابل استناد نیستند.
جمهوری اسلامی ایران با حبس شهروندان کشورهای خارجی و یا شهروندان دوتابعیتی قصد دارد این افراد را با زندانیان خود در این کشورها مبادله کند. در تازهترین این اقدامات کایلی مور گیلبرت، تبعه بریتانیایی-استرالیایی را که به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی ایران" و "جاسوسی" به ده سال زندان محکوم شده و بیش از دو سال در ایران محبوس بود، با سه تبعه ایرانی زندانی در تایلند معاوضه کرد.
اسامی ایرانیانی که با کایلی گیلبرت مبادله شدهاند، سعید مرادی، محمد خزایی و مسعود صداقتزاده اعلام شده است. این سه نفر از سال ۲۰۱۲(۱۳۹۰) در تایلند زندانی بودند. آنها پس از تلاشی نافرجام برای ترور دیپلماتهای اسرائیلی بازداشت شده بودند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر