جمهوری پلید و ننگین جمهوری اسلامی ایران میگوید «تا سه ماه آینده» برای احیای صادرات نفت آماده میشود
دولت ایران روز یکشنبه ۱۶ آذر اعلام کرد که در نظر دارد صادرات نفت را تا سه ماه آینده احیا کرده و به سطح قبل از تحریمهای آمریکا برساند.
حسن روحانی رئیسجمهوری ایران در این زمینه با تاکید بر ضرورت آمادگی برای رساندن تولید نفت کشور به ظرفیت طبیعی برای صادرات گفت: با توجه به تجربه احیای صادرات نفت بعد از توافق هستهای، امروز هم این آمادگی برای افزایش سریع تولید نفت بیشتر وجود دارد.
آقای روحانی گفته است به دلیل تحریمهای قبل از برجام، تولید و فروش نفت با محدودیتها روبرو شد ولی با عملی شدن برجام و رفع تحریمها، توانستیم در مدت کوتاهی فروش نفت را به بیش از دو میلیون بشکه برسانیم.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفته است که وزارت نفت کلیه اقدامات لازم را برای آمادهسازی منابع و تجهیزات صنعت نفت به منظور تولید و فروش متناسب با ظرفیت موجود «ظرف سه ماه آینده» به کار گیرد.
تولید و صادرات نفت ایران از سال ۲۰۱۲ بر اساس تحریمهای بینالمللی بویژه آمریکا به شدت کاهش یافت.
آن زمان صادرات نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به زیر یک میلیون بشکه سقوط کرد، اما بعد از توافق هستهای موسوم به برجام در سال ۲۰۱۵، تهران ظرف کمتر از یک سال موفق شد که تولید و صادرات نفت خود را احیا کند.
صادرات روزانه نفت ایران قبل از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ۹۷، حدود ۲.۵ میلیون بشکه بود اما اکنون به زیر ۳۰۰ هزار بشکه سقوط کرده است. تولید نفت ایران نیز در این مدت نصف شده و به حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز رسیده است.
جو بایدن رئیسجمهوری منتخب آمریکا اعلام کرده که طبق شعارهای انتخاباتیاش به برجام بازخواهد گشت، به این شرط که ایران «به توافق هستهای کاملا متعهد باشد». او با این حال گفته است که بازگشت آمریکا به برجام «دشوار» خواهد بود.
آقای بایدن قرار است روز ۲۰ ژانویه کار خود را بهعنوان رئیسجمهوری جدید آمریکا آغاز کند.
دولت روحانی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ صادرات روزانه ۲.۳ میلیون بشکه نفت را گنجانده است و محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز روز شنبه اعلام کرد که در صورت رفع تحریمهای آمریکا حتی آمادگی برای صادرات ۴.۶ میلیون بشکه نفت نیز وجود دارد.
بر اساس آمارهای شرکت ردیابی نفتکشها، ایران بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه نفت بیمشتری انبار شده در نفتکشها یا تجهیزات ذخیره نفت در خشکی دارد.
بدین ترتیب، ایران میتواند این ذخایر را نیز وارد بازار کند و در تئوری، افزایش صادرات روزانه نفت ایران به ۴.۶ میلیون بشکه برای چند ماه وجود دارد، اما با توجه به کاهش روزانه ۹ میلیون بشکه مصرف جهانی نفت و پر بودن ذخایر استراتژیک نفت در کشورهای مصرفکننده عمده نفت در پی شیوع کرونا، به نظر نمیرسد که احیای بازارهای نفتی ایران در کوتاه مدت آسان باشد.
همچنین تحریمهای آمریکا نیز اگر لغو شود، این پروسه یکشبه نخواهد شد.
ایران در سال جاری صادرات یک میلیون بشکه نفت را در بودجه گنجانده بود، اما بر اساس گزارش خزانهداری کل کشور، فقط ۱۸ درصد از اهداف صادرات نفتی هفت ماهه محقق شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر