پنجشنبه، دی ۰۴، ۱۳۹۹

حکم دادگاه به شرکت هشت بهایی در جلسات مشاوره یک موسسه اسلامی

 

حکم دادگاه به شرکت هشت بهایی در جلسات مشاوره یک موسسه اسلامی

آزار و اذیت و شعارنویسی علیه اقلیت‌های مذهبی در ایران از جمله بهاییان سال‌هاست که ادامه دارد

هشت بهایی ساکن بندرعباس که در مجموع به ۱۴ سال زندان محکوم شدند باید در جلسات «مسائل فرقه‌ای» یک موسسه اسلامی هم شرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری هرانا در روز پنج‌شنبه، چهارم دی‌ماه، این هشت نفر علاوه بر حکم زندان به ‌عنوان «مجازات تکمیلی» هر یک به دو سال ممنوعیت از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت از شرکت در جلسات ضیافت و گردهمایی بهائیان محکوم شده‌اند.

بر اساس این گزارش، مجازات تکمیلی دیگری که برای این افراد صادر شده، «الزام بر گذراندن پنج جلسه مشاوره در خصوص مسائل فرقه‌ای زیر نظر اساتید موسسه اندیشه سجادیه بندرعباس» است.

هرانا نام این افراد را مارال راستی، مهناز جان‌نثار، آرش راسخی، نسیم قنواتیان، روح‌الله افشار، امید آفاقی، فرهاد امری و ادیب حق‌پژوه اعلام کرده است.

سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهائیان در ژنو، در اردیبهشت‌ماه سال ۹۶ در گفت‌وگو با رادیوفردا بازداشت این افراد را تایید کرده بود.

همچنین در بخشی از حکم این هشت بهایی آمده است که چنان‌چه نامبردگان طی مدت اجرای مجازات تکمیلی، مفاد حکم را رعایت نکنند، دادگاه برای بار اول مدت مجازات تکمیلی را تا یک‌سوم افزایش می‌دهد و در صورت تکرار به حبس یا جزای نقدی درجه هفت و هشت تبدیل می‌کند.

اتهام مطروحه علیه این شهروندان بهایی «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی» عنوان شده است.

وکلای این شهروندان بهایی تاکید می‌کنند که با توجه به این که قاضی دادگاه بدون توجه به نحوه روند دادرسی اقدام به صدور رای کرده است، پرونده باید به دادسرا عودت داده شود.

جمهوری اسلامی ایران آیین بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات آن بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌اند. مدافعان حقوق بشر نیز بازداشت‌ گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی را «نقض سیستماتیک» حقوق آنها می‌دانند.

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل روز ۲۸ آبان‌ماه امسال در قطعنامه‌ «محکومیت نقض شدید و فاحش حقوق‌ بشر در ایران» از «فشار فزاینده علیه اقلیت‌های مذهبی از جمله اعضای جامعه بهایی»‌ ابراز نگرانی کرده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر