تناقضگویی مسئولان در آخرین نشست ستاد ملی کرونای دولت روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و دروغگوی پلید و خبیث
حسن روحانی با تمجید از عملکرد ستاد ملی مقابله با کرونا در دولت دوازدهم گفت این ستاد با اتکا به توان داخلی موفق عمل کرد. سخنگوی ستاد میگوید ۲۹ استان درگیر موج گونه دلتای کرونا و تختهای بیمارستانی در حال پر شدن هستند.
۷۸مین و آخرین نشست ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در دولت دوازدهم شنبه نهم مرداد برگزار شد. حسن روحانی در این نشست با مرور اقدامهای انجام شده در یک سال و نیم گذشته گفت تمام تصمیمهای ستاد "بر پایه اصول علمی و خرد جمعی" گرفته شد.
این ادعا در حالی مطرح شده که بسیاری از کارشناسان و حتی وزیر بهداشت، سعید نمکی بارها از تصمیمگیریهای ستاد ملی به شدت انتقاد کردهاند.
یکی از نمونههای بارز این انتقادها به تعلل ستاد ملی در اعمال محدودیتهای شدید و جلوگیری به موقع از سفرها و دید و بازدیدهای نوروز امسال بود که گفته میشود در اوجگیری موج چهارم پاندمی در ایران نقش داشته است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، رئیس دولت دوازدهم با اشاره به این که ایران از ابتدای پاندمی مجبور به تکیه بر توان داخلی بود گفت: «اوایل که هیچکس به کسی کمک نمیکرد البته بماند که ما تحریم بودیم، برای ماسک هم کسی به کسی کمک نمیکرد، حتی در هوا هم ماسک را میقاپیدند که از این کشور به آن کشور نرسد.»
دو روایت از "نقطهای که به آن رسیدیم"
روحانی افزود جمهوری اسلامی برای مقابله با کرونا به توان و امکانات داخلی تکیه کرد و موفق بود و اگر یاری و هماهنگی همه نهادها و دستگاههای دولتی و حکومتی نبود "ما به این نقطه نمیرسیدیم".
معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی در حاشیه آخرین نشست این ستاد در دولت دوازدهم روایت دیگری از "این نقطه" ارائه داده که با سخنان رئیس جمهوری ناهمخوان است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا علیرضا رئیسی در جمع خبرنگاران گفت: «در حال حاضر ۲۹ استان درگیر کرونای دلتا شده و میزان بستری و ورود به بیمارستانها دارد بالا میرود. خیلی از تختهای بیمارستانها دارد پر میشود.»
گونه دلتای ویروس کرونا که نخستین بار در هند شناسایی شده ظاهرا از قدرت سرایت به مراتب بیشتری نسبت به گونههای دیگر برخوردار است و شیوع آن در موج پنجم پاندمی از مناطق جنوب و شرق ایران آغاز شد و اکنون تقریبا به سراسر کشور رسیده است.
افزایش شدید شهرهای در وضعیت قرمز
بر پایه آمار رسمی وزارت بهداشت از نهم مرداد ماه ۲۸۵ شهر ایران در وضعیت قرمز کرونایی (بسیار پرخطر) قرار دارند. تعداد شهرهای قرمز ابتدای تیرماه ۲۲ شهر بود و شمار آنها با شتاب رو به افزایش گذاشته است.
وزیر بهداشت چندی پیش گفته بود بسیاری از کشورهای جهان در حیرتاند که ایران چگونه موفق به مهار کرونا شده است. با این وجود آمار رسمی و سخنان علیرضا رئیسی نشان میدهد که پاندمی به شکل افسارگسیختهای در حال گسترش است و میزان مبتلایان جدید به شدت افزایش مییابد.
رعایت دستورالعملهای بهداشتی کمتر از ۴۰ درصد
در برخی از روزهای گذشته موارد جدید مبتلایان نیازمند به بستری از سه هزار و ۵۰۰ نفر بیشتر بوده و ادامه این وضعیت بیمارستانها و مراکز درمانی را با مشکلات جدی روبرو میکند.
سخنگوی ستاد ملی با هشدار جدی نسبت به این که هنوز موج جدید کرونا در ایران به قله نرسیده گفت: «رعایت پروتکلها در کشور به زیر ۴۰ درصد سقوط کرده است و ویروسی با این قدرت سرایت بالا میتواند همه را مبتلا کند.»
بالاترین میزان شناسایی مبتلایان جدید در موج چهارم پاندمی در ایران مربوط به ۲۵ فروردین بود که تعداد آنها به حدود ۲۵ هزار و ۶۰۰ نفر میرسید. پنجم مرداد تعداد مبتلایان جدید به نزدیک ۳۵ هزار نفر رسید.
مبتلایان پنهان و نسبت آزمایش به ابتلا
آمار رسمی کرونا در ایران بازگوکننده دقیق وضعیت واقعی نیست. نمونهای از آن در دادههای وزارت بهداشت در مورد آزمایشهای تشخیص و موارد مثبت ابتلا قابل مشاهده است.
در شبانه روز منتهی به هشتم مرداد در مجموع اندکی بیش از ۶۲ هزار آزمایش تشخیص کرونا در سراسر ایران انجام شده و تعداد موارد مثبت بیش از ۲۷ هزار و ۷۰۰ مورد بوده است.
این نسبت در روزهای قبل به مراتب نگرانکنندهتر بوده و بیش از نیمی از آزمایشها مثبت بوده است. به بیان دیگر مبتلایان بسیار بیشتری وجود دارند، که به دلیل شمار ناچیز آزمایش به نسبت جمعیت، شناسایی نمیشوند و پنهان میمانند.
افزون بر این روند واکسیناسیون در ایران، گرچه در روزهای اخیر شتاب چشمگیری گرفته، به نسبت بسیاری از کشورهای منطقه بسیار کند پیش رفته است.
تا حدود یک هفته پیش اغلب وعدههای دولت برای تامین واکسن مورد نیاز شهروندان تحقق نمییافت. از ۲۱ بهمن سال پیش تا ابتدای مرداد اندکی کمتر از ۱۰ میلیون دوز واکسن در ایران تزریق شده بود.
در چند روز اخیر تعداد واکسنهای تزریق شده در روز به ۴۰۰ هزار دوز هم رسیده است. به گفته علیرضا رئیسی در دو روز اخیر دو و نیم میلیون دوز واکسن وارد ایران شده و فردا هم یک میلیون دوز وارد میشود.
او میگوید تا پایان مرداد هفت میلیون دوز واکسن وارد ایران میشود. این تعداد در قیاس با کمتر از ۱۰ میلیون دوز واکسن تزریق شده در پنج ماه و نیم منتهی به اول مرداد قابل توجه است اما با توجه به تجربه ماههای گذشته در مورد ادامه این روند اطمینانی وجود ندارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر