سه‌شنبه، اسفند ۱۰، ۱۴۰۰

زنده تهاجم روسیه به اوکراین؛ ارتش روسیه برج تلویزیونی کی‌یف را هدف قرار داد

 

زنده تهاجم روسیه به اوکراین؛ ارتش روسیه برج تلویزیونی کی‌یف را هدف قرار داد

رئیس‌جمهوری روسیه بامداد پنجم اسفند فرمان حمله تمام‌عیار به خاک اوکراین را صادر کرد. اوکراین در شش روز گذشته شاهد حملات گسترده هوایی، زمینی و دریایی بوده است.


حمله ارتش روسیه به دکل تلویزیونی شهر کی‌یف

ارزش واحد پول روسیه به رغم تزریق ذخایر ارزی شرکت‌های نفتی این کشور در بازار، باز هم به شدت سقوط کرد و هر دلار آمریکا در روز سه‌شنبه ۱۱۵ روبل معامله شد.

قیمت روبل روز دوشنبه با افتی سهمگین مواجه شده بود و در ساعاتی از روز هر دلار به ۱۱۷ روبل رسید.

در همین زمینه خبرگزاری رویترز گزارش داد که دولت روسیه به شرکت‌های بزرگ کشور از جمله گازپروم (بزرگترین صادرکننده گاز جهان) و روس‌نفت (بزرگترین صادرکننده نفت روسیه) دستور داده است تا ۸۰ درصد از ذخایر ارزی خود را به بازار تزریق کنند.

با تزریق چشمگیر دلار توسط این شرکت‌ها به بازارهای کشور، نرخ روبل برای مدت کوتاهی بهبود یافت اما تا لحظه تنظیم این خبر در شامگاه سه‌شنبه، هر دلار آمریکا ۱۱۵ روبل معامله شد و افت واحد پول روسیه کماکان ادامه دارد.

حتی قبل از تحریم‌های آمریکا و غرب، ۱۳ درصد از مردم روسیه زیر خط فقر زندگی می‌کردند و افت ارزش روبل بر زندگی مردم روسیه به شدت تاثیر خواهد گذاشت.

قبل از تهاجم روسیه به اوکراین هر دلار آمریکا حدود ۷۸ روبل روسیه بود.

نشریه «هیل» آمریکا در همین زمینه گزارش داده که روسیه هم‌اکنون حدود ۶۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی دارد که نیمی از آن‌ها به خاطر تحریم‌ها مسدود شده است.

نشریه هیل می‌نویسد مشکل این‌جاست که ذخایر ارزی روسیه در صورتی که صادرکننده‌های کالا مایل به معامله با این ذخایر نباشند، به هیچ دردی نمی‌خورد.

دیپلمات‌های ۲۲ کشور، از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روز سه‌شنبه به‌طور مشترک از حکومت پاکستان خواستند تا از قطعنامه محکومیت روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل به‌دلیل تجاوز به اوکراین، حمایت کند.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، هفته گذشته هنگام ورود نیروهای روسیه به خاک اوکراین در مسکو به سر می‌برد.

پاکستان از تحولات در اوکراین ابراز نگرانی کرده ولی حاضر به محکومیت تهاجم روسیه نشده است. خان هنگام حضور در مسکو گفته بود که بحران اوکراین ربطی به پاکستان ندارد که به معنای عدم حمایت از طرفین است.

در بیانیه مشترک نمایندگان ۲۲ کشور در پاکستان آمده است: «به عنوان هیات‌های نمایندگی در جمهوری اسلامی پاکستان، از پاکستان می‌خواهیم تا در زمینه محکوم کردن اقدامات روسیه به ما بپیوندد».

هیات‌های نمایندگی اتریش، بلژیک، بلغارستان، جمهوری چک، دانمارک، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، پرتغال، لهستان، رومانی، اسپانیا، سوئد و هلند به علاوه استرالیا، کانادا، ژاپن، نروژ، سوئیس و بریتانیا این بیانیه را امضاء کرده‌اند.

مجمع عمومی سازمان ملل قرار است هفته جاری درباره یک قطعنامه محکومیت روسیه به‌دلیل تجاوز به اوکراین رای‌گیری کند. این قطعنامه الزام‌آور نیست ولی دیدگاه‌های جهانی را در مورد اقدامات روسیه منعکس می‌کند.

مسکو پیشتر قطعنامه مشابهی که در شورای امنیت مطرح شده بود را وتو کرده بود.

برج اصلی تلویزیون کی‌یف در قلب پایتخت اوکراین روز سه‌شنبه با یک حمله هوایی نیروهای روسیه مورد اصابت قرار گرفت و درپی آن برخی از برنامه‌های تلویزیونی دولتی اوکراین قطع شد.

پس از شنیده شدن صدای انفجار در شهر و مشاهده دود از این برج، وزارت کشور اوکراین گفت که تجهیزات برج آسیب دیده است و «کانال‌ها برای مدتی کار نمی‌کنند».

به نوشته خبرگزاری‌ها، سازه این برج مخابراتی آسیبی ندیده است.

یک مقام اوکراینی گفته که در جریان این حمله دست‌کم پنج نفر کشته شدند.

درپی بلند شدن دود از این برج، شهروندان کی‌یف در شبکه‌های اجتماعی ویدئوهایی منتشر کردند که حکایت از یک انفجار بعدی در نزدیکی این برج دارد که گفته می‌شود مربوط به یک انبار سوخت است.

ویدئوی انفجار دوم:درپی بلند شدن دود از این برج، شهروندان کی‌یف در شبکه‌های اجتماعی ویدئوهایی منتشر کردند که حکایت از یک انفجار بعدی در نزدیکی این برج دارد که گفته می‌شود مربوط به یک انبار سوخت است.

 

شهردار شهر لِویو در غرب اوکراین از بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، خواست تا ویلاهای الیگارش‌های روسی ساکن لندن را مصادره کند تا از آن‌ها برای اسکان پناهندگان اوکراینی که از تهاجم روسیه فرار می‌کنند استفاده شود.

آندری سادووی در مصاحبه‌ با روزنامه گاردین گفت: «آنچه اکنون به آن نیاز داریم این است که بوریس جانسون شروع به مسدود کردن حساب‌های بانکی الیگارش‌های روسی در لندن و تصرف ویلاهای لوکس آن‌ها کند. بهتر است از آن‌ها برای اسکان پناهندگان اوکراینی استفاده شود».

او افزود: «زمانی که پوتین کریمه را تصرف کرد جو بایدن معاون رئیس‌جمهوری آمریکا بود. جانسون باید با پوتین تماس بگیرد و بگوید: ببخشید ولادیمیر اما الان همه چیز تغییر کرده است».

به نوشته گاردین، سایر اوکراینی‌ها نیز روز سه‌شنبه به همین نکته اشاره کردند. در یک نشست مطبوعاتی در لهستان، یک روزنامه‌نگار اوکراینی از نخست‌وزیر بریتانیا پرسید: «چرا در زمانی که کودکان اوکراینی زیر بمباران کرملین در زیرزمین‌ها پناه گرفته‌اند، به فرزندان الیگارش‌های روسی هنوز اجازه داده می‌شود در لندن زندگی کنند».

شهر لویو، در حدود ۷۰ کیلومتری مرز لهستان، پس از حمله روسیه به اوکراین در شش روز پیش، با سیل عظیمی از پناهجویان روبه‌رو شده است.


گروه هکری جهانی موسوم به «انانیمس» (ناشناس) به روسیه اعلان «جنگ سایبری» کرد.

یکی از هکرهای «انانیمس»
یکی از هکرهای «انانیمس»

در پی تهاجم روسیه به اوکراین، این گروه در یک پست توئیتری از یک حساب کاربری با عنوان «انانیمس» هکرهای سراسر جهان را فراخوانده است تا روسیه را هدف قرار دهند.

این گروه در پیام‌های بعدی خود مدعی شده که مسئول از کار انداختن وب‌سایت‌های غول نفتی روسیه، گازپروم، خبرگزاری دولتی روسیه، «آر.تی»، سایت رسمی کرملین و بسیاری از نهادهای دولتی روسیه و بلاروس بوده است.

در همین حال کارل بیلت، رئیس مشترک شورای اروپا در روابط خارجی که از فرستادگان ویژه سازمان جهانی بهداشت نیز هست، روز سه‌شنبه در پیامی توئیتری نوشت که خبر می‌رسد وب‌سایت کرملین چند روزی است که از کار افتاده است.

او در این مورد نوشت: «آن‌ها هر بار سعی می‌کنند وب‌سایت را فعال کنند، اما بلافاصله دوباره حذف می‌شود. خبر دارم که وب‌سایت‌های متعدد دیگری هم در مسکو از کار افتاده است».

گروه «انانیمس» خبر داده که در حال آماده شدن برای «اقدام علیه روسیه» است و نوشته که «خبر اقدامات هکرها را منتشر خواهیم کرد».The Kremlin 🇷🇺 website has now been down for days. You can see that they try to get it up, but then it’s immediately taken down again. I understand there are numerous other sites in Moscow that are also down. http://kremlin.ru/events/preside

 

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز سه‌شنبه با اعلام این‌که «جنایات» روسیه در تهاجم به اوکراین «ساعت به ساعت» افزایش می‌یابد، به سازمان ملل پیشنهاد کرد به بررسی این موضوع بپردازد که آیا باید عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل از روسیه سلب شود یا نه.

وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با اشاره به «حملات هوایی روسیه به بیمارستان‌ها، مدارس و ساختمان‌های مسکونی» در اوکراین خواستار تشکیل یک تیم تحقیقات بین‌المللی در مورد «جنایات» جنگی روسیه شد.

آقای بلینکن خطاب به این شورا گفت: «می‌توان به‌طور منطقی این سؤال را مطرح کرد که آیا یک کشور عضو سازمان ملل که تلاش می‌کند کشور عضو دیگر سازمان ملل متحد را تحت سلطه خود درآورد و در جریان آن مرتکب نقض وحشتناک حقوق بشر و ایجاد درد و رنج عظیم بشردوستانه می‌شود، باید اجازه داشته باشد در این شورا باقی بماند یا خیر».'Russia is carrying out a premeditated and unjustified attack on Ukraine'

Antony Blinken claims reports of Russia's human rights abuses and violations of international law "are mounting by the hour".

https://trib.al/QTC8as2

📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube

 

یک ستون زرهی روسیه روز سه‌شنبه به کی‌یف پایتخت اوکراین نزدیک شد و نیروهای روس در ششمین روز از تهاجم خود، رگبارهایی از موشک را نیز به مرکز دومین شهر بزرگ این کشور، خارکیف، شلیک کردند.

آنتون هراشچنکو، مشاور وزارت کشور اوکراین، به رویترز گفت: «حملات راکتی به خارکیف دست‌کم ۱۰ کشته و ۳۵ زخمی بر جای گذاشته است. حملات مشابه روز گذشته در این شهر نیز ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشته بود».

او گفت که آوار ساختمان‌ها در حال حاضر در حال پاکسازی است و قربانیان و مجروحان بیشتری خواهیم داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، گفته است که حملات توپخانه‌ای به خارکیف «به منزله تروریسم دولتی است

۱۸:۰۹

شرکت آلمانی ورزشی آدیداس اعلام کرد که همکاری خود با فدراسیون فوتبال روسیه را به حالت تعلیق درآورده است.

به گزارش رویترز، سخنگوی آدیداس در مورد این تصمیم جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

این تصمیم پس از آن گرفته می‌شود که نهادهای ورزشی متعددی به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین روابط خود را با نهادها یا شرکت‌های وابسته به روسیه قطع کرده‌اند.

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، و فدراسیون فوتبال اروپا، یوفا، نیز روز دوشنبه اعلام کردند که تیم‌های ملی روسی در پی تهاجم این کشور به اوکراین از حضور در تمام میادین فوتبال محروم شده‌اند.


۱۸:۰۲

ویدئوهای ارسالی از ایستگاه راه‌آهن کی‌یف، انبوهی از مردم را نشان می‌دهد که برای فرار سریع از شهر تلاش می‌کنند.

شان واکر، خبرنگار روزنامه گاردین که در صحنه حضور دارد، صحنه‌های این بحران انسانی را «غیرقابل تحمل» توصیف می‌کند. او در توئیتی نوشته است: «قطارها پر است از افراد پیر، کودکان، افراد معلول، حیوانات خانگی و ... مردم می‌ترسند این آخرین فرصت برای فرار باشد.»

۱۷:۵۲

فرانسه روز سه‌شنبه علیه روسیه اعلان جنگ «همه‌جانبه اقتصادی و مالی» کرد و دلیل آن را مجازات تهاجم این کشور به اوکراین برشمرد.

برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه، به رادیو «فرانس اینفو» گفت: «ما در حال جنگ اقتصادی و مالی همه‌جانبه با روسیه هستیم. ما باعث فروپاشی اقتصاد روسیه خواهیم شد».

اظهارات لومر با واکنش خشمگین دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر سابق روسیه که اکنون معاون شورای امنیت فدراسیون روسیه است، مواجه شد.

مدودف در توئیتی نوشت: «آقایان مراقب زبان خود باشید! و فراموش نکنید که در تاریخ بشر، جنگ‌های اقتصادی اغلب به جنگ‌های واقعی تبدیل می‌شوند».

ایالات متحده و متحدانش تحریم‌های گسترده‌ای علیه بانک مرکزی روسیه، الیگارش‌ها و مقامات روسیه از جمله ولادیمیر پوتین وضع کرده‌اند و برخی بانک‌های روسی را از شبکه پرداخت‌های بین‌المللی، سوئیفت، منع کرده‌اند.

وزیر دارایی فرانسه روز سه‌شنبه این بسته‌های تحریمی را «بسیار موثر» توصیف کرد.

۱۶:۲۳

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز سه‌شنبه در جریان سخنرانی در پارلمان اروپا که به صورت مجازی انجام شد، با استقبال از حمایت اتحادیه اروپا از این کشور در جریان تهاجم روسیه گفت پوتین ادعا می‌کند برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی حمله کرده، ولی فقط دیروز در اوکراین «۱۶ کودک را کشت».

او در این سخنرانی که با تشویق و کف زدن اعضای پارلمان اروپا همراه بود، گفت در یک شرایط تراژیک در حال سخنرانی است ولی مردم اوکراین انگیزه‌ای قوی دارند و برای دفاع از سرزمین و آزادی خود می‌جنگند.

رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی خود با تاکید بر این که «هیچ کس نمی‌تواند ما را شکست بدهد»، بار دیگر درخواست عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را تکرار کرد و از مقام‌های اتحادیه خواست نشان دهند که در کنار آنها هستند و «اوکراین را تنها نخواهند گذاشت»

او گفت: «بدون شما، ما تنهاییم.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر