کمیته ملی المپیک آمریکا خواستار محرومیت ورزشکاران روسی و بلاروسی از حضور در پارالمپیک زمستانی پکن شد
در فاصله چهار روز تا آغاز سیزدهمین دوره بازیهای زمستانی پارالمپیک ۲۰۲۲ پکن، کمیته ملی المپیک ایالات متحده خواستار محرومیت ورزشکاران روسی و بلاروسی از شرکت در این بازیها شد.
کمیته ملی المپیک آمریکا با انتشار بیانیهای گفت: «درحالی که جهانیان ناظر تهاجم وحشتناک روسیه به مردم بیگناه و بیدفاع و ورزشکاران اوکراین هستند، [محروم کردن روسیه و بلاروس از حضور در میادین ورزشی] تنها واکنش قابل قبول تا برقراری صلح است.»
این بیانیه کمیته ملی المپیک آمریکا ساعاتی پس از درخواست کمیته بین المللی المپیک مبنی بر محرومیت ورزشکاران روسیه و بلاروس در تمامی رقابتهای ورزشی صادر شد.
کمیته بین المللی المپیک پس از انتشار پیام ویدئویی قهرمانان المپیکی اوکراین و تقاضا برای حمایت از مردم آن کشور، با انتشار بیانیهای بار دیگر به تمامی فدراسیون های ورزشی توصیه نمود تا از حضور مقامات ورزشی و تمامی ورزشکاران روسی و بلاروسی در رقابتهای بین المللی جلوگیری کنند. هیات اجرایی کمیته بین المللی المپیک روسیه را به دلیل تجاوز به کشور دیگر، و بلاروس را برای در اختیار قرار دادن خاک خود برای این حمله نظامی، به «نقض آتشبس المپیک» متهمکرد. در بیانیه ای.او.سی. آمده است که هیئت اجرایی این تصمیم را «به منظور حفاظت از یکپارچگی رقابتهای ورزشی جهانی و برای ایمنی همه شرکتکنندگان» گرفته است.
این توصیه ای. او.سی. با واکنش تند و مخالفت کمیته ملی المپیک روسیه روبرو شد. کمیته المپیک روسیه ضمن اعلام این که این تصمیم هیات اجرایی با اسناد نظارتی ای.او.سی. و همچنین منشور المپیک در تضاد است افزود در نخستین گام، درخواستهای خود را برای فدراسیونهای بینالمللی ارسال کرده است و منتظر پاسخ رسمی در مورد وضعیت ورزشکاران روسیه میماند. در اطلاعیه کمیته المپیک روسیه آمده است: «پیوسته از حقوق و منافع ورزشکاران روسیه حمایت کرده و تمام کمکهای لازم را به فدراسیونهای ملی برای به چالش کشیدن تصمیمات تبعیضآمیز فدراسیونهای بینالمللی مربوطه ارائه خواهد کرد.»
در همین حال، برخی کمیته بین المللی المپیک، را به مماشات با روسیه متهم می کنند. گلوبال اتلیت، (سازمان ورزشکار جهانی) که یک جنبش بینالمللی به رهبری ورزشکاران با هدف ایجاد تغییر در ورزش است، اعلام کرده که از بیانیه کمیته بینالمللی المپیک «خشمگین و وحشتزده» است.
راب کوهلر، مدیر کل سازمان ورزشکار جهانی در بیانیهای که برای خبرگزاری رویترز ارسال کرد آورده است: «کمیته بینالمللی المپیک بار دیگر تنها توصیههای دود و آینه (کنایه به فریبکاری شعبده بازان) ارائه کرده است و از اقدام جدی علیه روسیه و بلاروس خودداری میکند.»
این نهاد ورزشی بر این باور است که سکوت و عدم اقدام کمیته بین المللی پارالمپیک آی. پی. سی. گویای اینست که آنها نیز با روسیه همسو هستند و سیاست را بر اصول و منافع روسیه را بر منافع ورزشکاران ترجیح میدهند.
به دنبال انتشار بیانیه کمیته بین المللی المپیک، فیفا و یوفا تیمهای ملی و باشگاهی روسیه و بلاروس را از تمامی مسابقات تا اطلاع ثانوی محروم کردند.
فدراسیون های جهانی همچون اف.ای. وی. بی، فدراسیون بین المللی والیبال، میزبانی رقابتهای والیبال لیگ ملتها، فیفا، میزبانی مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان اروپا، و فدراسیون جهانی اتومبیلرانی، میزبانی رقابتهای فرمول یک قهرمانی جهان را از روسیه باز پس گرفته اند و مخالفت خود را با تجاوز نظامی روسیه به اوکراین ابراز کردند.
اکنون در فاصله سه روز تا اغاز سیزدهمین دوره بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۲ پکن، کمیته بین المللی پارالمپیک ای. پی. سی. اعلام کرده که روز چهارشنبه برای بحث درباره روسیه پیش از بازیها تشکیل جلسه می دهد.
پیشتر ای. او. سی. نشان المپیک، بالاترین جایزه ای که توسط جنبش المپیک اعطا می شود و در سال ۲۰۰۱ به پوتین اهدا شده بود را از وی بازپس گرفت دمیتری چرنیشنکو معاون نخست وزیر و دیمیتری کوزاک معاون رئیس دفتر اجرایی ریاست جمهوری نیز از عناوین خود محروم شده اند.
وزارت بهداشت اوکراین سه روز پس از حمله روسیه به انکشور اعلام کرد، ۳۵۲ غیرنظامی از جمله ۱۴ کودک کشته شده اند. کشور بلاروس نیز یک منطقه کلیدی برای تهاجم روس ها بوده است.
روسیه تهاجم به اوکراین را «عملیات ویژه» میخواند؛ عملیاتی که برای اشغال سرزمین طراحی نشده است، بلکه هدف آن از بین بردن تواناییهای نظامی همسایه جنوبی و مبارزه با آن چه که «ملیگرایی خطرناک» میداند، است.
پس از تهاجم روسیه به اوکراین، قراردادهای بسیاری از شرکتها و حامیان مالی روسی که در ورزش اروپا و جهان فعالیت داشتند به طور یکطرفه لغو شد و روسیه از اسپانسرینگ ورزشی حذف گردید.
اتحاد ورزش اروپا و جهان برای مقابله با روسیه هیچگاه به این اندازه نبود.
به رغم آن که روسیه پیشتر به گرجستان، و چندی بعد به کریمه اوکراین حمله نظامی نمود و در سالهای گذشته به دلیل دوپینگ گسترده ورزشکارانش، دوپینگ عامدانه و حمایت شده از سوی دولت با محدودیتهایی همراه شد، ولی هیچگاه ای.او.سی. و فدراسیون های جهانی به طور کامل ورزش جهان، روسیه را تحریم نکرده بودند.
این بار پیامدهای حمله نظامی روسیه به خاک یک کشور دیگر در اروپا با واکنش بسیار گستردهتری روبرو شده است؛ واکنشی که معادلات رقابتهای ورزشی جهان را نیز به طور عجیبی بر هم خواهد زد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر